02/28/13 16:28
(http://www.hsnovini.com/)

Колегите, к`во ви става, бе?

Шени Делчева (най-вляво) зорко следи как служителите й се подписват в искането

Откакто са почнали протестите не спирам да повтарям, че не е висока цената на тока, а са ниски заплатите. Като сравним цените на всички продукти, услуги и налози в България с тези в ЕС ще видите, че съм безпощадно прав. Та в този ред на потвърдени с доказателства разсъждения, смятам че народа грешно е насочил гнева си. Или грешно са му насочили гнева.

Както стана днес.

Какво стана днес?

Днес шефката на нередовната кабеларка ЕСКОМ Шени Делчева изведе като овце подчинените си от фирмата и под зоркия и поглед на откритата сцена на пл. “Свобода” всички наемници се подписаха с искане да се намалят местните данъци и такси в Хасково. Поискаха и безплатен тролейбусен транспорт… и други работи. И аз искам! Ама знаете ли как искам. И на мене ми идват високи налозите. Обаче искам да живея в уреден град. Искам да ми е чисто. Искам да плащам САМО по 50 лв. за детска градина на детето. Искам и други работи, дето ги има в Хасково, да продължи да ги има. И съм наясно, че за това трябват пари. Аз моя дан за това да живея добре си го давам. Ама си скъсвам задника от бачкане, за да мога да си го позволя. Селата са празни, господа протестиращи днес пред общината. И е евтино. Има и работа – земя за обработка, колкото щеш.

Крайно ли ви се струва?

Не, не съм краен. Крайна днеска беше Шени Делчева, шеф на фирмата с най-много незаконни кабелни мрежи в Хасково. Твърдението е на РДНСК. Не е мое. Тази жена поведе като стадо колеги журналисти и чинно изчака всеки да положи подпис под може би справедливите искания на “самоорганизиралите се” протестиращи. Ей такъв срам и колегите от вестниците на Пеевски не са брали. Няма водещи на новини, няма техници… няма пет-шест… всеки с парафа си да угоди на шефката.

За тези, които не знаят – ЕСКОМ е собственик на най-четената медия в Хасково – сайта haskovo.net, както и на кабелрката тв “Аида”. Е, две медии имат в ръцете тия хора. Ако нещо са недоволни от някой в общината – механизми колкото щеш да го осолят. Всъщност от години е ясно, че Шени Делчева и Георги Иванов не мелят брашно. Ескомци искаха да ровнат града, за да прекарат кабелите и така да ги узаконят. Кмета се опъна и работата не стана. Ама има си съд за разните му там откази и т.н. Що Шени посяга на колегите? Пък и те що позволяват? К`во ви става, бе колеги? Ако приемем, че имате гражданска позиция – насочете я в правилната посока. Поискайте от Делчева по-високи заплати. Искайте и по-ниски налози, ама го направете по законния начин. Ако и на вас не ви е ясно как се прави промяна в наредбите на общината…

…спирам.

Щото ако последното е вярно, се извинявам за написаното до тук. Тогава вече не става дума за колеги журналисти, а за наемници, които могат да пишат букви, думи и изречения.

П.П. забранил съм коментарите. Коментар не се коментира.

Георги Пеев
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване