03/06/13 11:40
(http://www.klassa.bg/)

БСП: Правителството в оставка да спре отзоваването и назначаването на посланици

Правителството в оставка да спре незабавно всички процедури по отзоваване и назначаване на посланици.

За това категорично призовава Съветът по външна политика и публична дипломация на НС на БСП с председател Кристиан Вигенин във връзка с редица тревожни сигнали по отношения на действията на българското правителство в оставка и на министъра на външните работи, които са в ущърб на българската външна политика и имат за цел реализирането единствено на частен интерес на партия ГЕРБ и близките до нея, съобщиха от пресцентъра на партията.
"МВнР да спре преназначенията на лица от Политическия кабинет и предоставяне на дипломатически рангове на служители на министерството без ясни критерии, както и изпращането на служители в задграничните мисии на Република България; да не предопределя кариерното развитие на служителите на МВнР чрез ускореното приемане на Наредбата за кариерното развитие на дипломатическите служители, за условията и реда за тяхното атестиране и за ротацията на служителите в дипломатическата служба", настояват от Съвета по външна политика и публична дипломация на НС на БСП.
"Служебното правителство да замрази всички процедури по назначаване на посланици и други висши служители в дипломатическите мисии в чужбина до избирането на ново правителство след парламентарните избори; да замрази процедурата по раздържавяване на АДИС; да се въздържа от категорични позиции по чувствителни международни въпроси, които биха обвързали следващото правителство", се казва още в позицията на Съвета по външна политика и публична дипломация на НС на БСП.











БГНЕС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване