03/11/13 10:40
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2009″ стремглаво към Б група

Снимка: архив от срещата “Хасково 2009″ ” Тунджа” от втория кръг играна на стадион Хасково и завършила 4:1 за хасковлии

„Хасково 2009” запази лидерската си позиция и след 19- ти кръг на В Югоизточна група, след победа над „Тунджа” Ямбол с 2:0.

Така те продължават успешно борбата за влизане в Б група. Срещата започна повече от отлично за червено- белите и още в 3- та минута Юлий Шекеров откри резултата след пас на Николай Манчев.

Почти през целия мач хасковлии не отстъпиха инициативата и показаха по- добра игра от домакините. 6 минути след началото на второто полувреме Николай Димитров матира за втори път вратаря на „Тнджа” и направи още по- сложна задачата на ямболските футболисти да отмъкнат поне точка от двубоя.

Пропуски за “Хасково 2009″ направиха и Станимир Баев, Юлий Шекеров и Георги Христов, който изигра първи мач за отбора, след привличането си от “Димитровград”. Именно той започна като титуляр и показа, че има място в отбора.

Той получи и жълт картон за груба игра срещу състезател на домакините, което предизвика и президента на „Тунджа”, който скочи да се разправя с главния съдия Стефан Павлов. Шефът на ямболския отбор претендираше за червен картон за хасковлията.

Въпреки всичко “Хасково 2009″ успя да надвие домакините с 2:0 и продължи атаката към Б група.

Останалите тимове от областта записаха 2 равенства и загуба. “Димитровград” и “Хеброс” завършиха наравно съответно с “Асеновец” и “Созопол”, а “Свиленград” допусна загуба от “Левски” Карлово.

След изиграването на двубоите хасковлии са лидери с 42 точки, с две повече от “Ботев” Гълъбово и 4 от “Мастер” Бургас.

На дъното са “Арда” Кърджали и “Брестник” с по 8 точки.

В следващия кръг „Хасково 2009” приема „Розова долина” Казанлък. Срещата е на 16- ти март от 15:00 часа.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване