03/13/13 08:57
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева: Хората приемат с облекчение, че си отива предишното правителство

Хората приемат с облекчение, че си отива предишното правителство.

Това каза пред Нова телевизия лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Трябва да се види каква част от сделките на предишния кабинет ще бъдат спрени, защото в последните дни кабинетът раздаваше пари точно на тези монополи", подчерта Меглена Кунева.

Тя коментира и новоназначения служебен кабинет.

Накрая ще видим по делата служебния кабинет. Правилната реакция на повечето хора е очевидна, дано да направят най-доброто.

Ясно е каква е най-важната задача, осигуряването на честни избори. По въпроси свързани с електронното правителство, климатични промени, особено с борбата с монополите, това го има в нашата програма и в тези 31 точки на ДБГ, добави Кунева.

Тя припомни, че служебното правителство не може да приема закони и би трябвало да ограничи доста подзаконовите нормативни актове.

"Но то може да приеме ясни правила за приемане на законите и изключителна насоченост на това, което на хартия не е никак лошо. Например потребителските съвети към ДКЕВР и др. са факт, но никога това не е изпълнявано.

За вицепремиерките в служебния кабинет, Кунева каза, че

общественото мнение търси повече жени в управлението.

"Ние в ДБГ имаме две ограничения, едното е две трети от хората да се явяват за първи път на избори и една трета минимум в листите ни да бъдат жени.

Оказва се, че в най-активната възраст е много трудно да съчетаеш, отглеждане на дете, професия и политика, защото за много хора политиката не е професия", каза Кунева.

"За себе си аз обещах на 1 януари да влезем в ЕС – и ние влязохме. Имаме най-добрата финансова рамка за парите на ЕС към онзи момент.

С нашата програма ще се борим с монополите. Ако има конкретни обвинения и несъгласия с монополите, нека да бъдат конкретни.

Аз помолих КЗК и КЗП по мое врене да подпишат общ меморандум, той ги караше да работят против монополите и да работят за интересите на потребителите.

Вярвам в пазарната икономика, винаги съм била против това да има монополи. Това правителство, което мина, те бяха също нови хора.

При мен монополите не са ме избирали, не дължа никому нищо от най-големите групировки в българската икономика, които върлуват", каза още Кунева.
















:Нова телевизия,


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване