03/22/13 14:16
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът покани Михаил Константинов в Изборния борд

Премиерът покани проф. Михаил Константинов да участва в Изборния борд – гражданският орган, чието създаване предложи самият Марин Райков с цел да се следи честността на вота.

Поканата към видния математик бе отправена едва часове, след като той обяви на пресконференция, че подава оставка като председател на фирмата „Информационно обслужване”. Според служебния министър-председател, въпреки непремереното изказване на Константинов отпреди няколко дни, в което ясно проличаха негови политически пристрастия и които в крайна сметка доведоха до оставката му, с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за успешната работа на борда.

От пресцентъра на Министерски съвет информираха, че Райков е провел телефонен разговор с шефа на „Информационно обслужване” по повод оттеглянето му от поста. Тази негова стъпка премиерът определил като „отговорно и смело решение, което изразява позицията на един достоен и честен човек”.

Непосредствено, след като Михаил Константинов направи гафа във връзка с неодобрението му към Тройната коалиция, опозиционните партии го разкритикуваха на висок глас и поставиха под съмнение обективността на работата на управляваната от него фирма след вота на 12 май. Това пък доведе до спешна среща между Константинов и Райков, на която правителственият ръководител заклейми подобни политически изказвания от страна на висши държавни служители и обясни, че до дни ще излезе със своя позиция по казуса.













btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване