03/24/13 23:47
(http://e-vestnik.bg/)

Стоичков и проф. Михаил Константинов си съперничат кой е по-нагъл

За политическата простащина и гражданските инициативи на милиционерската школа

Проф. Михаил Константинов и Христо Стоичков. Снимки: от екрана и Impact Press Group

Проф. Михаил Константинов е човекът, който в началото на 90-те, орева България и света за изборни измами, за манипулиране на данните от гласуването, той измисли термина „избиратели фантоми”, които „комунистите” използвали и т. н. Резултатът от това беше, че го поканиха в ЦИК и му дадоха да брои и изчислява резултатите. И той замлъкна. 10 години подред 1991-2001 беше несменяем член на ЦИК, а от 2003 до 2009 г. беше и зам.-председател на ЦИК.

Сега, когато беше принуден да подаде оставка като шеф на фирмата, която ще брои гласовете, той започна да обяснява, че имало митове и достъпът до бюлетините не може да повлияе на резултатите, както и записването и изчисляването на данните.

Проф. Константинов раздаде десетина интервюта, направи специална пресконференция и се изкара жертва – обвинен бил в престъпление, което не е извършил, това било сталинизъм. Става дума за изказването му, че ако алтернативата на ГЕРБ е Тройната коалиция, той ще направи всичко възможно тя да не спечели изборите. Това го казва човек, който е шеф на „Информационно обслужване”, фирмата, която ще брои гласовете и изчислява резултатите. И този недоумява какво лошо бил казал.

Професорът не е жертва, а наглец.
Най-напред, на изборите не се явява Тройна коалиция. Тоест Константинов предпоставя, че няма да допусне три партии да спечелят на изборите, срещу една - ГЕРБ. Тоест, шефът на държавната фирма, в чиито ръце са резултатите от гласуването, открито и демонстративно се обявява в подкрепа на една партия - ГЕРБ.

Такива като него се самозабравиха. Като държавен служител, още повече шеф на борда на „Информационно обслужване”, не може да си позволиш нито една дума с политическо пристрастие. Нарушаването на този принцип освен всичко друго е и обикновена простащина. Трябва да си голямо перде и да ти липсва възпитание, дори да си професор, щом си позволяваш толкова нахален тон.

И така естествено стигаме до другия герой от последните дни – Христо Стоичков.

Той стана водач на някакво протестно движение, обединяващо Национално представителство на студентските съвети и движение “Орлов мост”. Стоичков каза, че сам платил наема за зала “Арена Армеец”, където се състоя учредителна сбирка. Стоичков стана нов протестен водач, чиято мисъл, изречена пред студенти - “Повече ибети, по-малко учети” - цитират често. Може да си я вземат за мото на движението.

Христо Стоичков получава титлата Доктор хонорис кауза на Пловдивския университет. Снимка: Impact Press Group

Пред залата пристигаха автобуси от цялата страна, имаше и баби, дядовци и внучета и организирани групи цигани, както забелязаха репортери на място.

Зад цялото мероприятие, обаче, седи Стоичковият приятел, бизнесменът и бивш депутат Емил Димитров, известен като Емо Фаса. А те пък двамата са близки на Борисов. Стоичков не само рита мач с Борисов, ами активно се изказва многократно в негова подкрепа, с декларации или с призиви да му помогнем и т. н.

Това може да измисли милиционерската школа - политическата класа на завършилите училището на МВР в Симеоново. Да вземат един наш човек, известен футболист, да го цанят за лидер – в любимата на властта зала “Арена Амреец”, на измислено протестно движение. Да издърпаме килимчето на протестиращите към себе си.
Това също е дебелашко. Политическа простащина.

И проф. Константинов, и Стоичков са оперирани от чувство за срам. И любимата им партия.

Протести ли? Орлов мост ли? На ви един Орлов мост сега. За в бъдеще протестите ще трябва да се преместят, че Стоичков и хората на Борисов окупираха мястото.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване