03/26/13 17:26
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковлийка с награда за изпълнение на “Ръченица” от Панчо Владигеров

Петрина и нейната преподавателка Ани Хачадуриан

Златен медал и парична награда от 9- то издание на Националния детско юношески конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба” спечели възпитаничката на школата по пиано при читалище “Заря” Петрина Ангелова.

Отличията хасковлийката печели в трета възрастова група на националния конкурс за млади таланти. В надпреварата 15- годишната Петрина побеждава над 15 деца от други школи в страната. В рамките на конкурса младата пианистка изпълнява трета част от соната на Едвард Григ. Специалната парична награда от 100 лева тя печели за уникалното си изпълнение на творба от Панчо Владигеров.

“От тази награда съм много удовлетворена наистина и много се радвам, че успях да я спечеля. За избора на произведенията, с които участвах имах и малко помощ от моята преподавателка Ани Хачадуриян, но и на мен са ми на сърце”, заяви за Хасково Новини младата пианистка.

Грамота за доброто представяне на възпитаничката си е получила и нейната ръководителка Ани Хачадуриан. Това не е първо отличие за Петрина. Откакто се явява на конкурси даровитата пианистка има редица награди, сред които сребърни и златни медали. В местната школа тя се обучава още от първи клас.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване