04/18/13 18:31
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2012″ срази “Нефтохимик”. Момичетата на Елена Станкова на мач от финала

Снимка: архив

Баскетболистките на Хасково направиха огромна стъпка по пътя към финала за титлата в НБЛ Жени, като победиха бургазлийки и в третия мач помежду им, като по този начин резултата вече е 2:1 победи за хасковлийки. Така на момичетата, водени от Елена Станкова им остава да постигнат само още един успех, за да направят сензация и още в първия си сезон да стигнат финал. Възможността това да стане реалност е още утре в четвърта среща от полуфиналната серия между отборите.

Още преди двубоя старши треньора на домакините Елена Станкова поздрави публиката и им благодари за мощната подкрепа.

Двубоят от своя страна започна напълно равностойно и вървеше кош за кош. Минути преди края на първата част домакините водеха с 6 точки, но до края бургазлийки намалиха на 1 точка разлика. Във втората четвърт хасковлийки показаха класа над гостите и на моменти водеха с 13 точки. В крайна сметка на полувремето резултатът бе 41:30 т. за “Хасково 2012″.

След почивката момичетата на Петко Маринов значително подобриха играта си, в резултат на което доведоха разликата в резултата само до 2 точки за домакините минути преди края на третата десетка. В края на частта все пак хасковлийки водеха с 6 т. Така дойде ред и на последната четвърт. Частта започна по перфектен начин за домакините, които набързо поведоха отново с двуцифрено число, а на моменти разликата бе 14 точки в тяхна полза. В крайна сметка дебютанта в първенството “Хасково 2012″ постигна много ценна победа над водача от редовния сезон “Нефтохимик” със 68:57 т. и направи резултата между им 2:1 в своя полза. Утре е четвъртия сблъсък, който може да се окаже и решителен ако момичетата на Елена Станкова покажат играта, която и днес демонстрираха и надвият бургазлийки.

За домакините най- резултатни бяха Анита Тейлане със 17, Алма Ковачевич с 12 и Николина Николич с 10 точки.

Следващият двубой е утре, отново от 18:00 часа в зала “Дружба”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване