05/20/13 13:54
(http://www.klassa.bg/)

Американските политици се притесниха от Google Glass

Политици в САЩ искат да получат от Google допълнителни гаранции, че личната информация ще бъде достатъчно защитена с пускането на „умните очила" Google Glass, предаде Би Би Си. Осем члена на американския Конгрес -демократи и републиканци - написаха до изпълнителния директор на интернет гиганта Лари Пейдж писмо с въпроси, свързани със защитата на техните лични данни при използването на „умните очила“. Те искат да знаят как ще се съхранява и използва информацията, която ще бъде събирана с новия гаджет.
Ръководителят на проекта Стив Ли твърди, че компанията сериозно зачита принципите на неприкосновеност на частния живот и личната информация.
Google Glass е най-новият продукт на търсачката, който бе представен през 2012 г. Той дава възможност съдържанието в интернет да се види през очилата.
С тях обаче може да се правят видеозаписи на лица от обкръжението на човека, който ги носи, без обектите да разберат, което сериозно безпокои най-вече политиците. Много важен факт е, че очилата се управляват с гласова команда, а екранът е прозрачен. На него се появяват и отправки за съдържанието на електронната поща и социалните мрежи.
С новото устройство ще може и да се чати, подобно на Skype, както и да се намира полезна информация, като указване на маршрут или прогноза за времето.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване