10/17/13 08:18
(http://www.klassa.bg/)

БАРЕКОВ НА ВРЪХ РОЖДЕННИЯ СИ ДЕН: ДАВАМ СЕБЕ СИ НА ПРОКУРОР, ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ПО-БЪРЗО ДО ИСТИНАТА ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ!

Точно на рожденния си ден Николай Бареков ще сезира прокуратурата срещу себе си с искане да бъде разследван за това дали е набедил президента Росен Плевнелиев с последната серия разкрития срещу държавния глава, обяви самият Бареков в „Гореща точка” по ТВ7, излъчено на живо от Варна. „Аз съм може би единственият човек, който се надява президентът да го съди”,каза журналистът по повод заплахата отправена от Росен Плевнелниев, че ще съди всеки журналист, който разкрива, че е платил 700 000 евро в брой за огромна къща на гръцкия полуостров Халкидики.

Бареков внася две искания в прокуратурата. Едното е  да се разследва държавният глава за рушветчийство, а другото – срещу себе си, за да бъде разследван дали клевети държавния глава. „Ще сезирам прокуратурата срещу себе си – гражданина Бареков срещу лидера на движението „България без цензура”. Така ще се стигне до истината по-бързо.”, каза Бареков.

Той призова големите медии – телевизии и вестници да не мълчат по скандала, който според него е много по-голям от този за апартамента. „Този скандал ще е краят на Плевнелиев”, категоричен бе Бареков. Той се възмути, че става дума за това, че като бизнесмен през 2001 година Плевнелиев сключва договор за строителство с фирма и в началото на действие на договора взима от фирмата 20 хиляди, а след кратко време още 50 хиляди лева: „Това не може да е аванс, тъй като Плевнелиев има да дава, а не да взима пари от тази фирма. Атаката ми не е атака срещу президенстката институция, а срещу Плевнелиев като човек. Плевнелиев стана случайно президент. Ако президентът подаде оставка, криза няма да има, защото неговото място ще заеме вицепрезидентът Маргарита Попова, която е много по-добре приета в обществото, включително и от средите на юристите, от майките. Приета е и от хора като нас, които нямат представителство във властта”.

Днес Бареков открива в 12 часа първият офис на „България без цензура” в страната – във Варна и от 17 часа събира варненци в Двореца на културата и спорта.
















ТВ7



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване