Желев: Свободия има за олигарсите

Най-големият мит за българския преход, който се върти близо 25 години, е митът за разрухата. Това заяви Желю Желев пред БНТ. В момента той пише книгата "Митове и легенди за българския преход". По думите му най-точно за разрухата е писал Тодор Живков. На пленума, на който го свалят, на 10 ноември в своето заключително слово Живков казва: "Изчерпа се този модел на социализма. Сега нищо не става, краде се, руши се и завършва, като повтаря 5 пъти - руши се. И няма сила, която да спре това". Желев посочи, че и демократите носят вина за прехода, особено начина, по който Костов е направил масираната приватизация. За сегашния парламент Желев изрази мнение, че е рожба на едни избори, които останаха много съмнителни, с огромни междупратийни обвинения и търсене на решение от съда. Според него това ...

Три положителни температурни рекорда в планините

Три положителни температурни рекорда отчетоха метеорологичните станции в страната към 14.00 часа, съобщи НИМХ. Рекордните високи температури за неделния 27-ми октомври са регистрирани в планините, където времето е изключително подходящо за туризъм. На връх Мургаш е отчетен рекорд от 17,5 градуса, на връх Мусала е отчетен рекорд от 10,2 градуса, на Черни връх живакът удари 13,3 градуса. Времето днес е слънчево и топло, въпреки мъглите из низините рано сутринта. Временно увеличение на облачността ще има в късния след обед, но без валежи. Температурите в цялата страна са между 20° и 25°, в София 22°.  

Купата на България `2013 по дрифт замина за Велико Търново

Пилотът от Велико Търново Павлин Пенев завоюва Купата на България `2013  в дрифт шампионата, който се проведе на картинг пистата в Хасково през уикенда.

На втора позиция се класира Станислав Георгиев от Нова Загора, а третото място бе за Камен Нейков от Стара Загора. Съдийската бригада от Българска дрифт федерация определи и най-атрактивен пилот в шампионата. Призът взе Иван Демирев от Димитровград.

В дрифт шампионата за Купата на България взема участие 23 пилоти от цялата страна, които показаха майсторски умения с 21 автомобила на местната писта. В надпреварата се впуснаха и двама пилоти от Хасково Иван Минев и Найден Найденов.

„Нашите участници нямаха шанс да вземат призовите места в състезанието. Пожелавам им успех за догодина. Състезанието се провежда само веднъж в годината. То е извън Републиканския шампионат”, сподели управителят на картинг пистата Иван Бакарджиев.

В неделя се проведоха свободни тренировки, без квалификации и тандеми. Всички пилоти,  които разполагаха с набор от гуми след надпреварата имаха възможност да демонстрират майсторлък пред местната публика. Сред тях бе и участникът в шампионата, хасковлията Иван Минев. Той отпадна на четвъртфинала от Дейвид Демирев.

„Доволен съм от състезанието. Организацията бе на ниво. Имах достатъчно време за тренировка. Като цяло съм доволен и от резултата. Конкуренция бе много силна. Имаше пилоти с по-мощни автомобили от моя”, сподели за Хасково Новини лицензираният пилот по дрифт Иван Минев, който по професия е адвокат.

Състезателят си пожела да печели повече първи места на предстоящи състезания в страната и чужбина. Той има амбицията да участва на Европейския шампионат догодина. „Смятам, че можем да направим едно доста добро българско участие там”, допълни пилотът.

Иван Минев

Пред хасковската публика днес Иван Минев излезе на картинг пистата със своето БМВ и демонстрира, майсторско шофиране на две гуми, с което заслужено обра овациите на спортните запалянковци.

Негов е и рекорда за шофиране на две гуми, с резултат от 4:20 м, при пълна обиколка на картинг пистата. За догодина пилотът се закани да подобри рекорда, шофирайки автобус.

Репортаж гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Споровете с гръцкото правителство отложиха с 10 дни надзора на кредиторите

Две са основните линии на поведение на Атина - „никакви мерки повече”- поне сега, или малки, но целенасочени съкращения на разходите за преодоляване на финансовия недостиг

прочети повече

Тайната на успеха на ексцентричния норвежки милиардер Петер Стордален

Номерът за бившия спортист по триатлон е да превръща откриването на всеки хотел в бляскаво събитие

    


Окупаторите излизат на протест: Да направим избор!

Протестиращите студенти поискаха подкрепа от гражданите

    

Окупаторите излизат, но на протест: Да направим избор!

Протестиращите студенти поискаха подкрепа от гражданите

    


Закопчаха софиянец, пазарувал с фалшиви пари

/КРОСС/ Спипаха софиянец, пробутал фалшиви 200 евро в Рилския манастир. 43-годишният мъж е пазарувал с фалшивата банкнота в района на манастира. Продавачът обаче се е усъмнил и сигнализирал на полицията. Малко по-късно измамникът е задържан в град Рила.

Утре също ще бъде слънчево и топло

Утре сутринта на места в низините ще има краткотрайна мъгла, но певди обяд бързо ще се разсее. Ще духа западен вятър, в Северна България умерен. До обяд ще преобладава предимно слънчево време. По късно през деня ще се има временно увеличение на облачността, но без валежи. 
На местата, където днес преобладаваше мъгла, температурите ще се повишат и Утре сутринта на места в низините ще има краткотрайна мъгла, но певди обяд бързо ще се разсее. Ще духа западен вятър, в Северна България умерен. До обяд ще преобладава предимно слънчево време. По късно през деня ще се има временно увеличение на облачността, но без валежи. На местата, където днес преобладаваше мъгла, температурите ще се повишат и

"Русият ангел" искан и от българските си сестри, и от гръцката

Малката Мария, която бе открита в цигански катун край гръцкия град Лариса, но се оказа дете на български роми от Николаево и в момента е настанена в гръцки социален дом, се оказа искана и от българските си каки, и от гръцката си "сестра". Специализирани прокурори, които работят с малолетни, обаче ще решат съдбата й.   Пред Ройтерс и ББС децата от семейството на гръцките роми, които са се грижили за малката Мария, заявиха, че искат тя да се върне при тях, а адвокатка на отгледалите детето Елефтерия Димопулу и Христос Сали заяви, че екипът й ще се бори детето да бъде върнато на двойката. Мариета Палавра казва, че "спечелихме първата битка, но не и войната". "Нашата война ще приключи, когато Мария се върне при клиентите ми. Това е заръката, която ни изпратиха от затвора, и сме длъжни да опитаме", заявява Палавра, цитирана от Ройтерс   "Русият ангел", както бе наречена Мария от световните медии, бе открита при полицейска акция в гръцкия катун и заради очевидната разлика с родителите й бе прибрана, а ДНК-тест доказа, че мъжът и жената, при които е открито детето, не са нейни родители. Те бяха задържани по подозрение за отвличане на Мария, но техните твърдения бяха, че им е оставена за отглеждане от българска циганка.   Това обаче не е било оформено по никакъв начин пред властите, те са я записали като свое дете и сега са обвинени в отвличане на малолетна, за което ги заплашва затвор.   Междувременно обаче в България ДНК-анализи показаха, че 35-годишната Саша Русева и съпругът й Атанас, са родителите. Майката също подкрепи версията на гръцките роми, че им дала детето си, тъй като нямала възможност да се грижи за него, но се разследва дали всъщност не го е продала.   Саша и Атанас Русеви са родители на още 9 деца и живеят в голяма мизерия. Ней-голямата им дъщеря Катя, която е семейна, също изрази пред БГНЕС готовност да гледа сестра си Мария. Подобна заявка дава и другата биологична сестра на момичето – Елена. Двете щели да се разберат кой и как да гледа детето, но нямало да я дадат на "Чужди хора".   Катя Русева живее с мъжа си и двете си деца – на 3 и 1 година, в Гурково. Сега тя отново е бременна и фамилията живее в порутената къщичка, без ток и вода. Катя с децата спят на примитивен диван, а бащата – върху два дунапрена на пода. Семейството се "издържа" от събиране на вторични суровини.   Българските власти засега не казват дали ще искат връщане на детето в България. Това няма да е лесно, защото Мария най-малкото не е българска гражданка. Българските социални служби казват, че са готови да се грижат да детето, а гръцката неправителствена организация, която я е приютила в момента, твърди, че вече има няколко запитвания от Гърция и чужбина за осиновяване на момичето.

Неста чака обаждане от Милан

Наскоро приключилият кариерата си като футболист Алесандро Неста разкри, че очаква от Милан да му предложат треньорски пост в клуба. Играчът на Монреал Импакт окачи бутонките на стената след последния мач от редовния сезон в Мейджър Лийг Сокър. „Ще се опитам да стана треньор. Първо обаче трябва да се подготвя. Изкарах два курса, остава ми един последен, който ще трае година“, обясни бившият италиански национал. „Моето семейство ще остане в Маями, тъй като не искам да напускам Съединените щати.“ „После ще видя какво ще стане. Бих искал да водя о...

Шествие срещу продажбата на земя на чужденци се провежда в София (обновена)


Право хоро, организирано от граждани, които са против продажбата на български земи на чужденци, блокира за няколко минути движението по бул. "Христо Ботев" в района на сградата на Министерството на земеделието и храните, съобщи "Фокус". На стълбите пред сградата на министерството са сложени плакати с едно и също изображение и надпис: "1 кв.м за 0,5 литра вода, 0,50 лева – промоцията е валидна до изчерпване на количествата", "Земя, напоена с кръв, не се продава".
 
Към 15 часа на...

Протест срещу продажбата на земя на чужденци се провежда пред министерство на земеделието


Недоволни граждани, които подкрепят мораториума за продажба на български земи на чужденци, се събират пред сградата на Министерството на земеделието и храните, съобщи "Фокус". Две от участничките в протеста са облечени в народни носии и държат българското знаме, звучат български песни. 
 
На стълбите пред сградата на министерството са сложени плакати с едно и също изображение и надпис: "1 кв.м за 0,5 литра вода, 0,50 лева – промоцията е валидна до изчерпване на количествата", "Земя,...

Брахими пристига в Дамаск

/КРОСС/ Специалният пратеник на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими, както се очаква, ще пристигне в понеделник в Дамаск. Това съобщи в неделя ливанският вестник The Daily Star, позовавайки се на източник от правителството на Сирия. "Брахими трябва да пристигне в понеделник за обсъждането на подготовката около конференцията „Женева-2"", казва източникът, пожелал анонимност. Това ще бъде първото посещение на политика в Сирия от декември миналата година.

Жельо Желев: Не демократите са виновни за разрухата

Не демократите са виновни за разрухата в България, заяви пред БНТ бившият президент Жельо Желев. За да докаже това свое твърдение Желев е започнал да пише книга „Митове и легенди за българския преход“. 

Според Желев най-компетентно за разрухата се е изказал Тодор Живко, който на пленума на 10 ноември, при свалянето си от власт,  е казал: „Изчерп Не демократите са виновни за разрухата в България, заяви пред БНТ бившият президент Жельо Желев. За да докаже това свое твърдение Желев е започнал да пише книга „Митове и легенди за българския преход“. Според Желев най-компетентно за разрухата се е изказал Тодор Живко, който на пленума на 10 ноември, при свалянето си от власт, е казал: „Изчерп

Милена Сиракова, БЧК: Във Варна има изготвен план за реакция при приемането на бежанци

Във Варна има приет план за реакция на институциите при приемането на бежанци. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Милена Сиракова, директор на БЧК – Варна. Тя подчерта, че Варна се води транзитен пункт и разясни, че ако тук дойдат бежанци по море, те ще бъдат приети, регистрирани, обгрижени от съответните институции, а след това ще бъдат транспортирани до центровете за временно настаняване.

Студентите призоваха хората да ги подкрепят тази вечер


Студентите, които от петък, 25 октомври, държат Софийския университет под "пълна и безсрочна" окупация, призоваха за подкрепа от страна на техните родители, учители и целия народ, които в 18 ч. да се съберат пред паметниците на двамата братя Георгиеви.

Изявлението в 14 ч. пред входа на сградата откъм двора на Ректората бе посрещнато с бурни аплодисменти от страна на събралата се тълпа. От името на студентите говори Константин Голев.

Той говори за опитите за нахлуване и...

Студентите призоваха хората да ги подкепят тази вечер

Студентите, които от петък, 25 октомври, държат Софийския университет под "пълна и безсрочна" окупация, призоваха за подкрепа от страна на техните родители, учители и целия народ, които в 18 ч. да се съберат пред паметниците на двамата братя Георгиеви.

Изявлението в 14 ч. пред входа на сградата откъм двора на ректората бе посрещнато с бурни аплодисменти от страна на събралата се тълпа. От името на студентите говори Константин Голев.

Той говори за опитите за нахлуване и...

Топло и слънчево и в понеделник

Утре сутринта на места в низините ще има краткотрайна мъгла, но певди обяд бързо ще се разсее. Ще духа западен вятър, в Северна България умерен. До обяд ще преобладава предимно слънчево време. По късно през деня ще се има временно увеличение на облачността, но без валежи. 
На местата, където днес преобладаваше мъгла, температурите ще се повишат и Утре сутринта на места в низините ще има краткотрайна мъгла, но певди обяд бързо ще се разсее. Ще духа западен вятър, в Северна България умерен. До обяд ще преобладава предимно слънчево време. По късно през деня ще се има временно увеличение на облачността, но без валежи. На местата, където днес преобладаваше мъгла, температурите ще се повишат и

Проф. Близнашки: БСП се самоубива

Георги Близнашки. Снимка: Нова телевизия

БСП се самоубива в момента. Не можеш да им попречиш, щом искат да го направят. Нека ме изключат. Ако го направят, това ще бъде една от най-големите глупости, правени от 25 години насам”, заяви проф. Георги Близнашки.

Той бе първият гост лектор  на студентите, които окупираха Софийския университет.

Подкрепям студентите с цялото си сърце и душа и се гордея, че бунтът започна точно от Юридическия факултет (първата окупирана аудитория беше 272-ра в Ректората – бел. ред.), където преди повече от 100 години пак студентите юристи освиркаха Фердинанд. Гордея се, че моите студенти са в първите редици и сега за отстояване на демократичните принципи на обществото ни”, каза професорът по конституционно право за Frognews.

По-рано днес стана ясно, че партийното състояние на проф. Георги Близнашки щяло да бъде разгледано, но по принцип Уставът на БСП не предоставял възможност той да бъде изключен, тъй като не отговаря на заложените условия, каза пред журналисти Емил Войнов, председател на районната организация на БСП–Слатина, предаде „Фокус”. 

Статията "Проф. Близнашки: БСП се самоубива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жельо Желев: Демократите не са виновни за разрухата

Не демократите са виновни за разрухата в България, заяви пред БНТ бившият президент Жельо Желев. За да докаже това свое твърдение Желев е започнал да пише книга „Митове и легенди за българския преход“. 

Според Желев най-компетентно за разрухата се е изказал Тодор Живко, който на пленума на 10 ноември, при свалянето си от власт,  е казал: „Изчерп Не демократите са виновни за разрухата в България, заяви пред БНТ бившият президент Жельо Желев. За да докаже това свое твърдение Желев е започнал да пише книга „Митове и легенди за българския преход“. Според Желев най-компетентно за разрухата се е изказал Тодор Живко, който на пленума на 10 ноември, при свалянето си от власт, е казал: „Изчерп

Мъж падна от 5-я етаж, след опит за кражба

Млад мъж падна от петия етаж на сграда при опит за кражба в Пловдив. Има опасност за живота му. Вчера в 14.52 часа във Второ РУП е бил получен сигнал, че в частен лекарски кабинет на бул.”Васил Априлов” се е задействала сигнално-охранителната система.   На място пристигнали частни охранители, като при появата им мъж излязъл от кабинета и при опит да избяга паднал от петия етаж на сградата. Пострадалият е бил откаран в болница за лечение с множество травми. Установено е, че младият мъж е на 28 години от село Мок...

Задържаха предполагаем терорист край Волгоград

/КРОСС/ В автобус във Волгоградска област е задържан дегестанец, за който властите предполагат, че е член на незаконно военно формирование. Това съобщиха от пресслужбата на регионалното управление на Министерството на вътрешните работи. Името на 23-годишния мъж не се съобщава. Той е бил арестуван по време на проверка на документите на пътниците в автобуса. Името му се оказало в списъка с федерално издирваните лица. Задържаният е пътувал от Москва до Дербент . От полицията посочват, че в столицата предполагаемият терорист е работил като охранител в търговски център. Задържането на предполагаеми членове на незаконни въоръжени групи се провежда на фона на разследването терористична атака, която се проведе във Волгоград на 21 октомври . На този ден атентатор-самоубиец взриви градски автобус. В резултат на това шестима души бяха убити, а повече от 50 бяха ранени. Според следователите автор на атентата е родената в Дегестан Наида Асиялова.

Слънчево и топло

Прогноза за времето за 28 октомври, понеделник През нощта времето ще бъде ясно. В понеделник сутринта минималните температури ще са между 5 и 10 градуса. В сутрешните часове на места из низините ще има краткотрайна мъгла, но още преди обяд тя бързо ще се разсее. Ще духа западен вятър, в Северна България - умерен. До обяд ще е слънчево, по-късно през деня ще има временно увеличение на облачността, но ще е без валежи. Температурите в местата, където до днес имаше мъгли, чувствително ще се повишат и вече в цялата страна максималните температури ще...

Евродепутати на ревизия за АЕЦ ”Козлодуй”

Делегация от Комисията за бюджетен контрол на ЕП ще посети България от 28 до 30 т. м., за да провери как са усвоявани европейските средства за извеждане от експлоатация на затворените реактори в АЕЦ "Козлодуй".

Намушканият Искрен вече диша сам

6–годишният Искрен от Пловдив, който бе намушкан с нож от съученика си, вече диша без апарат. От днес момчето може да поема и течна храна и състоянието му е по-добро. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Пловдив от пресцентъра на Университетска болница Пловдив.   Искрен бе намушкан 12 пъти с кухненски нож от своя съученик Иван при разправия. Все още не е ясна причината, поради която се е стигнало до кървавия скандал между двамата. Засегнати са почти всички органи на Искрен в коремната и гръдната област, съобщи началникът на Клиниката по специална хирургия в болницата проф. д-р Ангел Учиков. Травмите са били обработени от екип от четирима хирурзи, пулмолог, съдов хирург и ортопед. Момчето е под постоянно лекарско наблюдение. Утре Пловдивският окръжен съд ще гледа мярката за неотклон...

Здравна визитка с 12 показателя ще спасява живот

Здравното ни досие е карта, която засега струва 15 лева

    


Део награби новото си гадже

Камерата на Николета Лозанова запечата първата публична целувка на Део и новата му изгора Мариана.

Събраха списък със 100 "димящи" заведения

Списък със 100 заведения, в които се нарушава забраната за тютюнопушене на обществени места, е събран само за 10 дни на сайта на сдружение "Зелени инициативи", съобщиха от там. Информацията е подавана от поддръжници на каузата за заведения без тютюнев дим по интернет и в социалните мрежи.

Кадри от щурма на СУ

София /КРОСС/ Всички студенти да излязат довечера в 18 часа на протест. За това призова Ивайло Динев, който днес говори от името на студентите, окупирали Софийския университет."От нощта ни атакуват. Имаше провокатори. Пускат се аудиозаписи с монтажи, направени от съмнителни хора. Атакуваха ни, удряха с юмруци по сградата на Ректората. Опазихме сградата и себе си. Счупиха един прозорец. Ще удържим, но имаме нужда от подкрепа. Искаме подкрепата на хората. Искаме подкрепата на нормалните хора", заяви той.Дворът на Ректората е препълнен с хора, които дойдоха да подкрепят студентите след провокацията на хората от "Съпротива". Там дойдоха и актьорите Христо Мутафчиев и Ивайло Захариев. Те категорично изразиха подкрепата си за студентите.Междувременно в YouTube се появи видео от щурма на Софийския университет от тази сутрин. Напрежението ескалира до червено, след като пред сградата на университета бе организиран протест от петдесетина студенти, които не са съгласни с окупацията на учебното заведение. Контрапротестиращите, водени от Нина Гергова и депутата от БСП Борис Цветков, нахлуха в двора на Ректората на Софийския университет "Св.Климент Охридски". Блъскаха по вратите и късаха плакати. video:http://www.youtube.com/watch?v=gFNhc-WSohQ

Откриха най-голямото находище на петрол за поледните 20 години в Алжир

В Алжир е открито най-голямото за последните 20 години находище на петрол. Това е съобщил алжирският министър на енергетиката Юсеф Юсфи, информира Интерфакс. Министърът отбеляза, че в новото находище има около 1,3 милиарда барела петрол.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Новооткритите залежи се намират в б В Алжир е открито най-голямото за последните 20 години находище на петрол. Това е съобщил алжирският министър на енергетиката Юсеф Юсфи, информира Интерфакс. Министърът отбеляза, че в новото находище има около 1,3 милиарда барела петрол. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Новооткритите залежи се намират в б

Роднина наръга четири деца и възрастен в Бруклин

Пет души, четири от които деца, включително и 18 месечно бебе, са наръгани от свой роднина в Бруклин, пише Пет души, четири от които деца, включително и 18 месечно бебе, са наръгани от свой роднина в Бруклин, пише "Дейли мейл". Заподозреният е 25 годишен мъж, арестуван на местопрестъплението, покрит с кръв. Жертвите са 20 годишна жена, две момичета на 9 и 6 години и две момчета на 8г. и на 18 месеца, съобщава Дейли мейл. Свидетели по време

Вигенин: Подкрепяме членството на Турция в ЕС

Министърът на външните работи Кристиян Вигенин заяви, че София подкрепя искането на Турция за членство в ЕС. Това съобщи турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от Фокус. „България подкрепя искането на Турция за членство в ЕС. Доволни сме от решението за отваряне на преговорна глава № 22. Считаме, че е необходимо да се ускорят дейностите за изготвянето на пътна карта за визовите облекчения от ЕС за турски граждани", посочи още Кристиян Вигенин. На съвместна пресконференция с турския външен министър Ахмет Давутоглу Вигенин посочи знач...

Студентите към Орешарски: Готови сме да Ви изметем от България

Окупацията на СУ. Снимка Ранобудните студенти

“Орешарски бил готов на диалог с нас. Петното пък е готов да вандалства в сградата на Ректората. Ние, от своя страна, сме готови да изметем България от такива типове поведение.”

Така протестиращите студенти реагираха на изявлението на премиера, че е готов на диалог със студентите.

Пламен Орешарски даде интервю от Брюксел за БНР, в което обяви, че се надява на диалог със студентите и с “други групи, които имат критично отношение към институциите”.

“Те са в правото си да протестират, но трябва да избираме формите на протест така, че да не пречим на останалите. При това обществено противопоставяне, което се създаде още от началото на годината, много лесно е да задълбочим хаоса и много трудно е да работим за нормализация на обществено-политическата обстановка. Не знам кой има интерес от хаоса. Това не са българските граждани обаче”, коментира Орешарски.

Статията "Студентите към Орешарски: Готови сме да Ви изметем от България" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Александър Русов: Общото между мен и убиеца на Луканов е прякорът Жостки, който ми лепнаха

Cрещаме се с украинеца Александър Русов на спирка в центъра на София. Появява се със стилен костюм и обувки, лъснати до блясък. Част от хората на тротоара вече са разпознали човека, който 7 г. бе държан отговорен като извършител на най-шумното убийство в новата ни история - на бившия премиер Андрей Луканов.

През последния месец Русов отново е Cрещаме се с украинеца Александър Русов на спирка в центъра на София. Появява се със стилен костюм и обувки, лъснати до блясък. Част от хората на тротоара вече са разпознали човека, който 7 г. бе държан отговорен като извършител на най-шумното убийство в новата ни история - на бившия премиер Андрей Луканов. През последния месец Русов отново е

Ваучерите за храна свършиха

В края на лятото квотата беше увеличена, но лимитът е изчерпан

    


"Алкохолът е лош шофьор" в Благоевград

22 души са ранени през годината в Благоевград при катастрофи след шофиране в нетрезво сътояние, съобщиха от сектор "Пътна полиция" към ГД “Национална полиция”. Близо 6 процента от катастрофите на територията на община Благоевград са станали поради употреба на алкохол, а един човек е загинал. За да изследва нагласите на обществото към шофирането след употреба на алкохол, е извършено проучване в рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор". Хора от Благоевградско се включиха в кампанията, която се проведе в областния център в рамките на два дни...

Вигенин: Подкрепяме Турция за членство в ЕС

На пресконференция с турския външен министър Ахмет Давутоглу, Вигенин посочи важността на енергетиката и транспортната инфраструктура за развитието на двустранните отношения

Намушканият 12 пъти с нож ученик вече диша сам

Линейка, Снимка: БГНЕС

16-годишният Искрен Ангелов от Пловдив, който беше намушкан 12 пъти с нож от свой съученик, вече диша без помощта на апарат, съобщиха от Университетска болница в града, цитирани от „Фокус”.

Ученикът пострада тежко при разпра в ранния следобед миналата сряда.

Състоянието на момчето се подобрява, съобщават лекарите.

От ударите с нож са засегнати почти всички органи на Искрен в коремната и гръдната област, съобщи началникът на Клиниката по специална хирургия в болницата проф. д-р Ангел Учиков.

Травмите са били обработени от екип от четирима хирурзи, сред които е имало пулмолог, съдов хирург и ортопед. 

Пловдивският окръжен съд ще гледа утре мярката за неотклонение на нападателя Иван, на който е повдигнато обвинение за опит за убийство.

Статията "Намушканият 12 пъти с нож ученик вече диша сам" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Желев: Демократите носят вина за прехода

София /КРОСС/ Най-големият мит за българския преход, който се върти близо 25 години, е митът за разрухата. Това заяви пред БНТ президентът Желю Желев. За да разбули мита, че демократите са виновни за разрухата на целия стопански живот в България, той се заел да пише книгата „Митове и легенди за българския преход". По думите му най-точно за разрухата е писал Тодор Живков. На пленума, на който го свалят, на 10 ноември в своето заключително слово Живков казва: „Изчерпа се този модел на социализма. Сега нищо не става, краде се, руши се и завършва, като повтаря 5 пъти - руши се. И няма сила, която да спре това". Желев посочи, че и демократите носят вина за прехода, особено начинът, по който Костов е направил масираната приватизация. За сегашния парламент Желев изрази мнение, че е рожба на едни избори, които останаха много съмнителни, с огромни междупартийни обвинения и търсене на решение от съда. Според него това кара хората да мислят, че има далавери от двете страни и затова самият парламент няма никакъв авторитет. За бежанския проблем Желев посочи, че нашите институции са принудени да бъдат адекватни, защото оценките дава Европейският съюз. От друга страна, не може една демократична страна да не даде приют на бежанци, защитавайки уж националните интереси. Според него обаче управляващите трябва да намерят начин да искат повече средства от ЕС. Според Желев свободата на медиите днес е много нащърбена

Голата Мадона преди 35 години

През 1977 г. Мадона Лиус Чиконе е първокурсничка в Мичиганския университет.

500 кг канабис конфискувани в Австрия

Австрийската полиция залови близо 500 кг канабис в микробус с италианска регистрация. Стойността на дрогата на пазара е между 4 и 5 милиона евро, предаде АФП.

Ракета уби петима в сирийски град

В неселен предимно с християни град

Една варненска местност остава без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в-местност "Малко Ю" . Очаква се аварията да бъде отстранена в близките часове, а водоподаването да бъде възстановено до 18, уточняват от водоснабдителното дружество.

Изявлението на студентите след провокацията (видео)

Студентите след провокацията.

След провокациите тази сутрин срещу студентите окупирали СУ, младежите там дадоха ясната заявка, че грозните сцени от днес са показно за това, че властта се опитва да “атакува идеалната цел”.  

В свое изявление те поискаха помощта на хората, които ги подкрепят, днес в 18:00 часа пред главния вход на Ректората. Ето и пълното изказване на студенттите: 

 ”Ние знаехме, че ще има провокации. Бяхме предупредени, че ще се случи това нещо. Това което се случи тази сутрин беше изумително за всеки един от нас, за всеки гражданин на тази страна, защото тук шайка хулигани беше ръководена от член на българското народно събрание. А полицията се забави и не си свърши работата, затвори си очите. Очевидно е, че рано или късно ние ще бъдем изметени от тази сграда по един или друг начин. Тази сграда е символ на една идеална цел, подчертали сме, че тя не е политическа. Идеална цел, която беше атакувана по най-мерзкия начин. Отговорът на това нещо е само един, ние призоваваме нашите родителите, учители, съседи, целия народ, да излезе и да ни подкрепи, защото ние не сме свръх човеци и не можем да държим един от малкото чисти символи на тази страна дълго време далеч от все по рафинираните провокации и опитите да бъдем изхвърлени от тук. Призоваваме ги да дойдат в 18:00 часа днес на паметника на двамата братя пред СУ, да ни подкрепят и да заявят волята си да живеят в свободна демократична държава, където институциите, които пазят реда не си затварят очите пред хулигански прояви с политически цели. Искаме да кажем, че няма утре, има само днес. 50 000 души юни месец вярваха, че ще има утре и вдруги ден и се прибраха и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор…”

Изявлението на студентите беше дадено след като тази сутрин група бръснати младежи, предвождани от Нина Гергова и лидерът на младежкото БСП Андрей Вълчев, се опитаха да агресивно да нахлуят в Ректората. Само след няколко минути хора, които подкрепят студентите се появиха да защитят младежите и по-голямата част от контрапротестърите се разотидоха. 

Днес своята ясна и категорична подкрепа дадоха артистите на България – от утре театрите ще  прекъснат работа в знак на солидарност към студентите. 

 

 

Статията "Изявлението на студентите след провокацията (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Безработните бежанци с помощ от държавата

Държавата ще въведе мерки срещу безработицата при бежанците, съобщи Нова ТВ. 

Парите ще дойдат от програмата за справяне с безработицата, по която и тази през 2014 година  са предназначени 73 млн. лева. Средствата са същите колкото тази година, но ще помогнат на по-малко безработни заради вдигането на минималната заплата. 

Освен подпомагане н Държавата ще въведе мерки срещу безработицата при бежанците, съобщи Нова ТВ. Парите ще дойдат от програмата за справяне с безработицата, по която и тази през 2014 година са предназначени 73 млн. лева. Средствата са същите колкото тази година, но ще помогнат на по-малко безработни заради вдигането на минималната заплата. Освен подпомагане н

Карън Армстронг проследява „Историята на Бог“

Британският автор Карън Армстронг проследява начина, по който хората са възприемали Бог от Авраам до наши дни в грандиозния си труд „Историята на Бог“ (ИК „Изток-Запад“), като подчертава, че няма обективна представа за Бог, а всяко поколение изгражда свой образ на божественото. Въпросът за съществуването на Бог и човешките представи за него е все по-актуален. Карън Армстронг, бивша монахиня, превърнала се в един от най-влиятелните автори по сравнително религиознание, проследява начина, по който хората са възприемали Бог от Авраам до днес в амбициозното изследване „Историята на Бог“. Книгата съдържа девет карти с местностите, на които са се разпространявали основните авраамически религии през вековете, а в нея Армстронг разглежда темата за единствения Бо...

Сандро: Трябва да играя на Мондиал 2014

Полузащитникът на Тотнъм Сандро е много развълнуван от постоянните си изяви напоследък. Сандро се опитва да си осигури място в състава на Бразилия за Мондиал 2014. "Хубаво е, че играя отново във всеки мач. Бях аут за дълго време и сега съм наистина щастлив. Чувствам се добре и се радвам, че печелим. Предстои Световно първенство и трябва да съм там. Трябва да играя и да се върна на 100% в най-добрата си форма. Имам самочувствие, но трябва да го запазя, защото селекционерът вече има готов отбор. Ще пазя надеждите си за Мондиала", каза Сандро. /БГ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване