Посегнаха и на Левски! Апаши крадат фенери с грифони

Паметникът е открит преди 118 г., струвал е 70 000 жълтици

    


Ферари и Пунто вечерят със Спагети и Лазаня

Въпреки че малцина италианци могат да си позволят “Ферари” в гаражите си, поне 50 000 са тези, които днес носят “Ферари” в личните си карти. Наименованието на най-желаната кола в света е едно от най-разпространените фамилни имена на Ботуша и особено в три града – Рим, Милано и Бреша.










Въпреки че малцина италианци могат да си позволят “Ферари” в гаражите си, поне 50 000 са тези, които днес носят “Ферари” в личните си карти. Наименованието на най-желаната кола в света е едно от най-разпространените фамилни имена на Ботуша и особено в три града – Рим, Милано и Бреша.

Върнахме часовника с час назад

Тази нощ преместихме стрелката на часовника с час назад.

Тази нощ върнахме часовниците с час назад и преминахме към зимното часово време.
 
Смяната става точно в 4 часа през нощта на 26-и срещу 27 октомври.
 
На зимно часово време ще сме до последната неделя на март 2014 г. – 30 март, когато отново ще преместим часовниците с час напред.

Преминаването към лятно часово време в България се въвежда през 1979 г. с мотива по-пълноценното използване на светлата част от деня и пестене на електрическа енергия.

Великобритания е първата държава, която през 1908 г. въвежда лятно и зимно часово време .

Някои европейски държави, като Франция, искат да се откажат от местенето на стрелките с час назад през пролетта.

Статията "Върнахме часовника с час назад" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Все още далеч от лечението на СПИН

Изследванията на вируса на СПИН се движат по път, пълен с коварни препятствия. Въпреки напредъка и няколко случая на функционално възстановяване, за които съобщават медиите, борбата срещу вируса е далеч от своя край, пише Футура.

На Димитровден местната власт остана пред черквата във Видин

Нито един представител на местната власт във Видин не отиде на тържествената литургия за Димитровден, въпреки че това е духовният празник на града. Кметът Герго Гергов, общински съветници и представители на политически сили чакаха пред катедралния храм службата да свърши, за да се включат в литийното шествие до площада. 
На тържественото Нито един представител на местната власт във Видин не отиде на тържествената литургия за Димитровден, въпреки че това е духовният празник на града. Кметът Герго Гергов, общински съветници и представители на политически сили чакаха пред катедралния храм службата да свърши, за да се включат в литийното шествие до площада. На тържественото

Еленски бут сплоти общините

Трима кметове рязаха майсторски еленски бут на празника на култовото мезе в родния му град. Дали заради именния си ден, градоначалникът на Тутракан д-р Димитър Стефанов със своите 120 елегантни парчета за 5 минути отвя конкуренцията в лицето на Добромир Добрев (Горна Оряховица) и Хеви кметъл Цонко Цонев. Последният обаче получи морално... Трима кметове рязаха майсторски еленски бут на празника на култовото мезе в родния му град. Дали заради именния си ден, градоначалникът на Тутракан д-р Димитър Стефанов със своите 120 елегантни парчета за 5 минути отвя конкуренцията в лицето на Добромир Добрев (Горна Оряховица) и Хеви кметъл Цонко Цонев. Последният обаче получи морално...

Стрелба край наркотици в нощен клуб в САЩ

Една жена загина, а още петима бяха ранени при стрелба в нощен клуб в американския град Ню Хейвън в щата Кънектикът.

Борисов: Ние сме първи, затова протестират

"Въпреки че народът пак ни подреди като първи, тези се държат като победителите на изборите. Затова негодува населението." Това обяснение за протестите откри бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе в село Ковачите, Сливенско, на празничен курбан в обновения храм "Св. Димитър".
Лидерът на ГЕРБ отново обвини БСП и ДПС, че разчитат "Въпреки че народът пак ни подреди като първи, тези се държат като победителите на изборите. Затова негодува населението." Това обяснение за протестите откри бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе в село Ковачите, Сливенско, на празничен курбан в обновения храм "Св. Димитър". Лидерът на ГЕРБ отново обвини БСП и ДПС, че разчитат

Докторско пиле

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви:

Саудитски жени протестират зад волана срещу забраната да шофират (видео)

Саудитски жени на протест

Десетки жени в Саудитска Арабия днес се качиха демонстративно зад волана – въпреки многократните предупреждения на министерството на вътрешните работи на консервативната арабска държава, в която на жените е забранено да шофират.

Активисти отправиха призив към жените да демонстрират неподчинение към забраната, действаща от десетилетия, която прави богатото на петрол кралство единствената страна в света, където жените нямат право да карат.

От няколко дни публикувани над десет видеоклипа в мрежата YouTube, на които са заснети жени, каращи автомобили в Саудитска Арабия. Сили за сигурност и религиозна полиция бяха разположени по главните пътища в няколко града, за да арестуват нарушители, заявиха очевидци.

Това е втората подобна инициатива след 2011 г. Забраната е неформална – няма закон, който забранява на жените да карат автомобил, просто не им се издават шофьорски книжки.

През 1990 г. 47 жени тръгват с 15 коли по улиците в знак на протест срещу забраната. Всички са арестувани и строго наказани. Имало е и други спорадични опити за протест срещу забраната през последните 20 години, но те не са постигнали успех заради стркитната интерпретация на исляма, следвана от Саудитска Арабия.

 

Статията "Саудитски жени протестират зад волана срещу забраната да шофират (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сблъсъци с убити в мексикански затвор

Най-малко седем души загинаха в Мексико по време на сбълсъци в затвор.

6% от анкетираните смятат, че който е записал кмета, е извършил по-тежкото престъпление

5.6% от пловдивските читатели на Дарик нюз смятат, че човекът, който е записал кмета Иван Тотев по време на партийното събрание, е извършил сериозно престъпление. Според останалите 94.4% да предлагаш и гласуваш незаконосъобразни решения, ( както твърди самият градобачалник в записите ),  е по-тежко нарушение на закона, защото касае целия град и всички пловдивчани. Окръжна и Районна прокуратура Пловдив разпоредиха проверки по чл. 282 за длъжностно...

350 сирийчета отидоха на доктор

“Малката Джихан повръща цяла нощ, има и разстройство. Въобще не спахме. После да видите и сина ми Евидал. Той вече е в трети клас, а хич не расте. Много е нисичък.”
Това разказа майка им - сирийката Долчин от столичния бежански лагер във “Военна рампа” на лекарите от Александровска болница. Втора поредна събота те безвъзмездно оказваха помощ на ну “Малката Джихан повръща цяла нощ, има и разстройство. Въобще не спахме. После да видите и сина ми Евидал. Той вече е в трети клас, а хич не расте. Много е нисичък.” Това разказа майка им - сирийката Долчин от столичния бежански лагер във “Военна рампа” на лекарите от Александровска болница. Втора поредна събота те безвъзмездно оказваха помощ на ну

Религиозен календар за 27 октомври

Неделя след Неделя подир ВъздвижениеСв. мчк Нестор. Преп. Димитрий БасарбовскиСв. вмчк Нестор е онзи християнин, за когото се разказва в житието на свети Димитър. Същият, дето със силата на Христа успял дапобеди известния в цял свят борец Лий и да го хвърли върху копията, както той по-рано хвърлял невинните християни. Заради това ... Неделя след Неделя подир ВъздвижениеСв. мчк Нестор. Преп. Димитрий БасарбовскиСв. вмчк Нестор е онзи християнин, за когото се разказва в житието на свети Димитър. Същият, дето със силата на Христа успял дапобеди известния в цял свят борец Лий и да го хвърли върху копията, както той по-рано хвърлял невинните християни. Заради това ...

Африка срещу петролните пирати в Гвинейския залив

Африканските лидери в Западна и Централна Африка в Дакар потвърдиха в събота решимостта си да се борят срещу пиратството в Гвинейския залив, по време на среща за морската сигурност.

Адвокатът на Боевски: Не е пуснат заради информация

"Дълбоко се съмнявам, че Боевски е експулсиран заради някаква споделена информация. Това е процедура според бразилското законодателство, която не е индивидуална за него, а се отнася до всички в неговото положение. Не би трябвало да бъде съден у нас, тъй като не може да отговаря два пъти за едно и също престъпление... "Дълбоко се съмнявам, че Боевски е експулсиран заради някаква споделена информация. Това е процедура според бразилското законодателство, която не е индивидуална за него, а се отнася до всички в неговото положение. Не би трябвало да бъде съден у нас, тъй като не може да отговаря два пъти за едно и също престъпление...

Мъри: Не приличахме на себе си, чакахме да ни вкарат

“През първото полувреме имаше равновесие, но през второто нашият отбор чакаше едва ли не да загуби мача и да получи гол. Не приличахме на отбор, който иска да играе футбол и да побеждава. Досега играехме доста по-добре, след почивката не приличахме на себе си. Честитя на “Левски”. Победата бе заслужена. Опитахме се да противодействаме със смени, но “През първото полувреме имаше равновесие, но през второто нашият отбор чакаше едва ли не да загуби мача и да получи гол. Не приличахме на отбор, който иска да играе футбол и да побеждава. Досега играехме доста по-добре, след почивката не приличахме на себе си. Честитя на “Левски”. Победата бе заслужена. Опитахме се да противодействаме със смени, но

На 27 октомври рожден ден имат

Проф. Атанас Атанасов, композитор, ръководител катедра Проф. Атанас Атанасов, композитор, ръководител катедра "Камерна музика" в НМА "Проф. Панчо Владигеров" Генчо Симеонов, карикатурист Евтим Евтимов, поет Емилиян Абаджиев, изпълнителен директор на Индустриален холдинг България АД Ивайло Кутов, политолог Иван Несторов-Амебата, музикант, съсобственик на "София Мюзик Ентърпрайсиз"

Размириците спряха петролни сонди в Кения

В северозападна Кения от съображения за сигурност в събота спряха сондажните работи в два блока от петролното поле Рифт вали.

Засичат времето на 10 000 дела

2000 съдии от цялата страна ще участват в първото у нас проучване за натовареността им при разглеждане на делата. То ще стартира през март догодина и ще се извърши от ВСС и социологическа агенция, съобщи Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите. Магистратите се събраха в Пловдив на годишно общо събрание. Целта на проучването е да измери 2000 съдии от цялата страна ще участват в първото у нас проучване за натовареността им при разглеждане на делата. То ще стартира през март догодина и ще се извърши от ВСС и социологическа агенция, съобщи Нели Куцкова, говорител на Съюза на съдиите. Магистратите се събраха в Пловдив на годишно общо събрание. Целта на проучването е да измери

Москва иска 200 000 IT гастарбайтери

Москва има нужда от 200 000 висококвалифицирани имигранти, съобщиха от Министерството по масовите комуникации.

Тони Здравков: Благодаря, че феновете не ни оставиха гости у дома

“Надделяхме с хъс. Много хъс имаше. В големи епизоди играхме по-добре от “Ботев”. Създадохме голови положения. Но реализирахме само едно. Аз лично се надявам всеки мач да играем по този начин – агресивно, да търсим гола и победата. Дай боже отборът да тръгне напред. Искрено им благодаря на феновете,че не ни оставиха на “Георги Аспарухов” да се “Надделяхме с хъс. Много хъс имаше. В големи епизоди играхме по-добре от “Ботев”. Създадохме голови положения. Но реализирахме само едно. Аз лично се надявам всеки мач да играем по този начин – агресивно, да търсим гола и победата. Дай боже отборът да тръгне напред. Искрено им благодаря на феновете,че не ни оставиха на “Георги Аспарухов” да се

Непознат кръсти звезда на Зейнеб от "На кафе"

“Приятели, току-що получих един от най-интересните подаръци, които са ми правили, и то от непознат човек!”, похвали се в мрежата репортерката на Нова тв. 
Наскоро тя искала да кръсти звезда на свои приятели в САЩ. Собственикът на фирмата обаче се оказал голям фен на предаването “На кафе”, затова сам  връчил сертификата. Но освен него донесъл и още “Приятели, току-що получих един от най-интересните подаръци, които са ми правили, и то от непознат човек!”, похвали се в мрежата репортерката на Нова тв. Наскоро тя искала да кръсти звезда на свои приятели в САЩ. Собственикът на фирмата обаче се оказал голям фен на предаването “На кафе”, затова сам връчил сертификата. Но освен него донесъл и още

Гаджев: Отговорих играе ли ми се за "Левски". Боби Цонев бе №1

“Дадох отговор на въпроса искам ли да играя в “Левски”. Реагирах при картоните, защото Веско удари Боби Цонев без топка. Съдията прецени, че трябва да ги изгони и двамата. Боби Цонев е играчът на мача, това мога да ви кажа. Ако всички юноши играят като него, чака ги много голямо бъдеще в Левски. Нашите фенове изиграха голяма роля”, коментира асът “Дадох отговор на въпроса искам ли да играя в “Левски”. Реагирах при картоните, защото Веско удари Боби Цонев без топка. Съдията прецени, че трябва да ги изгони и двамата. Боби Цонев е играчът на мача, това мога да ви кажа. Ако всички юноши играят като него, чака ги много голямо бъдеще в Левски. Нашите фенове изиграха голяма роля”, коментира асът

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване