"Ранобудните студенти" с обръщение към Борисов

Протестиращите студенти и бившия премиер си размениха декларации във Фейсбук

Синдикатите засега само с митинг

Общите протестни действия, които КНСБ и “Подкрепа” обявиха онзи ден, засега се свеждат само до национален митинг шествие на КНСБ на 20 ноември в София, се разбра вчера. “Подкрепа” ще решава на конфедеративен съвет в петък какви действия да предприеме.                                              

Общите протестни действия, които КНСБ и “Подкрепа” обявиха онзи ден, засега се свеждат само до национален митинг шествие на КНСБ на 20 ноември в София, се разбра вчера. “Подкрепа” ще решава на конфедеративен съвет в петък какви действия да предприеме.

Мексико развенча Нова Зеландия и гледа смело към Бразилия

Мексико разби с 5:1 тима на Нова Зеландия в първи плейоф за класиране на Мондиал 2014. Домакините нямаха никакви проблеми срещу своя противник, въпреки че селекционерът Мигел Ерера заложи на стартов тим, съставен единствено от футболисти, които се състезават в мексиканското първенство. Решението на специалиста обаче се оказа повече от правилно, като Мексико направи най-силният си мач в последните няколко години. Още през първото полувреме домакините решиха нещата в своя полза, отбелязвайки две попадения. Първото дойде в 32-ата минута, когато то...

Мексико громи с 5:1 за Мондиал 2014

Мексико разби Нова Зеландия с 5:1 в първия бараж за световното и вече се чувства участник на Мондиал 2014. На легендарния стадион „Ацтека” двама от колоса „Америка” направиха 2:0 още до почивката. Десният защитник Паул Агияр откри в 32-ата минута , а нападателят Раул Хименес удвои в 39-ата. След почивката другият в атаката - Орибе Пералта, довърши Мексико разби Нова Зеландия с 5:1 в първия бараж за световното и вече се чувства участник на Мондиал 2014. На легендарния стадион „Ацтека” двама от колоса „Америка” направиха 2:0 още до почивката. Десният защитник Паул Агияр откри в 32-ата минута , а нападателят Раул Хименес удвои в 39-ата. След почивката другият в атаката - Орибе Пералта, довърши

"Зелените" напускат Реформаторския блок


"Зелените" напускат Реформаторския блок, научи "Дневник". Решението е било взето на заседания на Националния съвет в сряда вечер (13 ноември), продължило до късно. 

С 16 гласа "за"  (от 32 общо и 30 присъствали) е гласувано "прекратяваме участието на ПП Зелените в структурите на РБ, но продължаваме да работим по предизвикване оставката на кабинета Орешарски и изготвяне на мерките по платформа за демафиотизация". 

Един от съпредседателите на партията Борислав Сандов...

Ананд и Карлсен продължиха серията на ремитата в мача за световната шахматна корона


Индиецът Вишванатан Ананд и младият норвежец Магнус Карлсен записаха четвъртото поредно реми в мача за световната титла в шаха. Двамата сложиха край на партията си на 64-ия ход.

Партията премина в оспорвана борба на шахматната дъска, но не се стигна до излъчване на победител. Двамата вече са във втория почивен ден в програмата на надпреварата с по две точки.

Ананд, който имаше белите фигури, разигра испанска партия, а Карлсен отговори с берлинска защита. В средата на...

Руска АЕЦ заразена от Израел и САЩ

Израел и САЩ заразили руска ядрена централа със създадения от тях вирус Stuxnet.
Това заяви на конференция в Австралия руският специалист Евгений Касперски, цитиран от в. “Индипендънт”. Той е автор на носещата неговото име европейска антивирусна програма.





















Израел и САЩ заразили руска ядрена централа със създадения от тях вирус Stuxnet. Това заяви на конференция в Австралия руският специалист Евгений Касперски, цитиран от в. “Индипендънт”. Той е автор на носещата неговото име европейска антивирусна програма.

Кметът на Торонто Роб Форд призна, че си е купувал наркотици

Кметът на Торонто Роб Форд призна, че през последните две години противозаконно си е купувал наркотици, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Той направи признанието на изслушване в градския съвет, където имаше дебати дали да бъде поискано Форд временно да се оттегли от длъжността си. На въпрос от един от съветниците дали през последните две години нелегално си е купувал дрога, Роб Форд направи дълга пауза, след което отвърна: "Да, купувал съм." Миналия понеделник кметът на Торонто публично призна, че в пияно състояние е пушил крек (производн...

412 000 роби у нас

Поне 412 000 души в страната живеят на ръба на оцеляването, въпреки че имат работа и доходи, а 600 000 общо са нископлатените работници, показва проучване на КНСБ.

Неизвестен откри стрелба в училище в американския град Питсбърг, има ранени

Неизвестен откри стрелба в едно от училищата в американския град Питсбърг, щата Пенсилвания. Трима ученици са ранени, а състоянието на единия от тях е критично, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии. В момента полицията претърсва околността в търсене на предполагаемия нападател. Няколко улици в района са затворени, предава БТА. Мотивите на стрелеца са неизвестни, добавя ИТАР-ТАСС....

Стрелба близо до училище в Питсбърг - трима ученици са ранени

Трима ученика от средно училище в американския град Питсбърг, Пенсилвания, пострадаха в при стрелба, която неизвестен откри недалеч от сградата на училището, съобщи АП, позовавайки се на местни медии.

Биячите на Метин били на близо литър ракия

Биячите на 28-годишния помак Георги Димитров-Метин са го нападнали, след като изпили близо 400 грама ракия и голямо количество бира. Това стана ясно в Софийския градски съд, където прокуратурата поиска постоянен арест за Джоно Младенов (26 г.), Иво Тилков (28 г.) и Момчил Милчов (29 г.).

Тримата са обвинени, че в събота са опитали да пребият до Биячите на 28-годишния помак Георги Димитров-Метин са го нападнали, след като изпили близо 400 грама ракия и голямо количество бира. Това стана ясно в Софийския градски съд, където прокуратурата поиска постоянен арест за Джоно Младенов (26 г.), Иво Тилков (28 г.) и Момчил Милчов (29 г.). Тримата са обвинени, че в събота са опитали да пребият до

Зелените взеха решение да напуснат Реформаторския блок

Зелените

ПП “Зелените” взе решение да напусне Реформаторския блок след петчасово заседание, продължило до късно в сряда.

Решението е взето с малко мнозинство, гласовете са се разделили почти по равно.

Новината бе огласена от Лилия Костова във Фейсбук.

Почти веднага неформалният лидер на Зелените Тома Белев, който обаче избягва участие в политическия живот, коментира, че сега е редно мнозинството, взело това решение, да поеме отговорност и за резултатите от следващите избори.

На последните избори, състояли се на 12 май 2012 г. ПП “Зелените” получи 0,74% от гласовете.

Захладняването в отношенията между “Зелените” и останалите партии в Реформаторския блок пролича още в началото на месеца. Тогава обаче се стигна само до решение, че “Зелените” няма да се явяват в предизборна коалиция с Реформаторския блок, защото са от различни политически семейства.

Статията "Зелените взеха решение да напуснат Реформаторския блок" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване