Дядо Йоан целуна земята на границата на Варненската епархия

Варна /КРОСС/ Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан беше посрещнат в село Моравица на границата на епархията. Там новият владика целуна земята и обеща да работи за мир и благоденствие за хората от неговото паство. Предстои по-късно, около 16,00 часа Йоан да отслужи трисагий на гроба на предшественика си митрополит Кирил на Старите гробища. В 17,00 ч. пък ще бъде тържествено посрещнат на площада пред катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица" в град Варна.На 24 декември, вторник, в 9.00 часа митрополит Йоан ще оглави своята първа Василиева св. Литургия, предаде БНР.

Марк Найт, DJ Umek и Kosheen ще бъдат на сцената на "Арена Армеец" тази вечер


Диджеите Марк Найт (Mark Knight) и Umek гостуват тази вечер в зала "Арена Армеец", а към шоуто ще се присъедини и британската трип-хоп група Kosheen. Събитието е в рамките на организирания от клуб "Ялта" Solar Christmas, а посветената на техно и хаус музиката вечер включва още сетове от британеца MC Gee и българския резидент на клуба Juan Alvarez.

Шоуто ще бъде придружено от танцови и акробатични изпълнения, както и бодиарт зона. То започва в 22 ч., а билетите са на цена 45 лв....

Дядо Йоан целуна земята и встъпи в длъжност

Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан официално поема поста, предаде БНР. Митрополит Йоан беше посрещнат в село Моравица на границата на епархията.

Все повече чужденци идват на лечение в България

Здравният туризъм се развива с изключително бързи темпове

    


Магнитни карти заменят хартиените рецепти

/КРОСС/ Магнитни карти се очаква да заменят добре познатите рецепти за лекарства в аптеките. Това съобщи за Дарик Димитрия Стайкова, зам.-председател на Българския фармацевтичен съюз.Вече има сключено споразумение за работа по въвеждането на електронни рецепти между Здравната каса и Съюза на фармацевтите.Нововъведението е част от програмата за електронно здравеопазване.Идеята е всеки пациент да има електронно досие, в което да се попълва информация с диагнози, предписани медикаменти, ход на лечение и изпращане в здравно заведение, обясни Стайкова. По този начин се очаква да падне нивото на грешки при работа с протоколи, направления и рецептурни книжки, тъй като няма да има необходимост от попълване на данни в много документи на хартиен носител.Все още няма точна яснота по какъв начин ще се разчита информацията от бъдещите магнитни карти и какъв софтуер ще бъде необходим за аптеките.Електронните досиета на пациентите ще могат да се актуализират в реално време.

Новият бюджет на Казанлък е 36 800 873 лева

Бюджетът за 2014 година на община Казанлък е в размер на 36 800 873лв., в т.ч. за делегираните държавни дейности 21 551 793 лв., за местни дейности 15 249 080 лв. За дофинансиране на делегираните държавни дейности е предвиден ресурс от 817 478 лв. Макрорамката на проектобюджета е завишена с 621 695 лв. спрямо първоначалния план за 2013 г., което е в резултат на допълнителни средства в делегираните държавни дейности като здравеопазване, образование и социални дейности по увеличени Единни разходни стандарти. 2014 година е последната от първия пр...

Полицията в Пазарджик издирва убиец на пътя

Умоляват се гражданите, които имат някаква информация

Първанова: Ние сме истинските реформатори

/КРОСС/ Ние от НДСВ сме истинските реформатори в България. Това заяви във видео обръщение по случай коледните и новогодишните празници председателят на НДСВ д-р Антония Първанова. „Ние направихме промяната на двуполюсния модел, ние въведохме нормалния диалог в българското общество и българската политика, ние направихме така, че в България да се живее спокойно и трябва да направим така, че да се върнем отново в управлението на страната, за да бъде тя силна, за да бъдат гражданите спокойни и да живеем в благоденствие", казва още председателят на НДСВ.Тя припомня, че преди 50 дни е призовала да се направи голям центристки блок, като с него да се приобщят към НДСВ и други политически субекти и граждански сдружения.Първанова изтъква в тази връзка, че през това време много бързо са се нароили апетити към политическата платформа на НДСВ, а политически плагиати се опитват да дублират идеите на жълтите, да отлюспват хора от НДСВ и да крадат от енергията на партията.

Украйна ще получи утре 3 млрд. долара от помощта от Русия

Украйна трябва да получи още утре три милиарда долара като първа част от спасителния план, договорен с Русия и критикуван от проевропейската опозиция, съобщи руският финансов министър Антон Силуанов.

Сексуалните открития през 2013 г.

Въпреки че повечето хора си мислят, че знаят всичко за секса, почти всеки ден учените разкриват по нещо ново за интимния ни живот. През 2013 г. бяха направени доста интересни проучвания, припомня БГНЕС. Германските учени успяха да докажат, че сексът облекчава мигрената. Проучване, проведено на над 2000 двойки, доказа още, че е полезно за секса партньорите да прекарват известно време разделени. Изследване, публикувано в списание "The Journal of Sexual Medicine", показа, че сексът с и без презерватив е еднакво хубав както за мъжете, така и за жен...

Несъобразена скорост взе живота на 51-годишен мъж от карловско

51-годишен жител на карловското село Песнопой загина на пътя в селото, блъснат от лек автомобил "Опел", предаде кореспондентът на БГНЕС от Пловдив.

64% от българите виждат годините на прехода като тежко време за държавата

/КРОСС/ 64% от българите виждат изминалите години на прехода като тежко време за държавата. 11 на сто са на мнение, че те са били успешни, а 25% ги смятат за години, в които е имало както добро, така и лошо. Това отчете пред БНР директорът на най-новата социологическа агенция у нас "Екзакта Рисърч Груп" Лидия Йорданова.При тази оценка, която неминуемо включва и самооцека, какво направих аз, къде отидох, къде е моят дом, къде е моето семейство, виждаме наистина една много висока скептичност, която се припокрива като дялове и с формиращият протестен потенциал на обществото от последната половин година. Значи точно между 60 и 65 процента се измерва по различни критерии, в наши проучвания, протестният потенциал, бих казала перманентният граждански протест и перманентната гражданска сетивност на тези дялове възлиза, които са близо до две трети от българите. Реално и кабинета и премиера и повечето правителствени инициативи се подкрепят до една трета от българите.Йорданова беше директор на НЦИОМ при закриването й заяви, че иска да запази добрите практики на държавната агенция в новата среда. Екипът й е от бивши служители на Центъра, а името на агенцията директорката е избрала след проучване.Според Йорданова, голяма част от обществото иска избори догодина. Тя посочи още, че Реформаторският блок има потенциал за подкрепа като представител на дясното. Формацията на Николай Бареков "България без цензура" също няма да остане незабелязана

Дядо Коледа пристигна със стар автобус във Варна, закъсня с 13 минути

Дядо Коледа пристигна с автобус на градския транспорт във Варна. Брандираният като шейна автобус на линия № 14 бе от старите. Десетина нетърпеливи дечица с родителите си чакаха на спирка "Морско Око" (спирката на Севастопол посока Катедралата), където със закъснение от 13 минути се появи белобрадия старец.

Шофьор в Шумен с 3.43 промила алкохол, в Пловдив – с 2.38

Зачестяват инцидентите с пияни водачи в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Детска градина в Пазарджик посреща децата и по празниците

Заради Коледните и Новогодишните празници е изготвен график за работа на детските заведения на територията на община Пазарджик, съобщиха от общината. Повечето детски градини няма да работят в периода от 23 декември до 3 януари. Временното преустановяване на дейността на детските заведения е съгласувано с родителите, а директорите имат ангажимент да оказват пълно съдействие за насочване и приемането на нуждаещите се в дежурната детска градина, която за Пазарджик е Целодневна детска градина “Радост”. В населените места от общината през следващите дни ще работи само детското заведение в село Синитево, като повечето от детските градини ще отворят врати след 10 януари.

Леонардо ди Каприо без дубльор в секс сцените във "Вълкът от Уолстрийт"

Леонардо ди Каприо, който играе в последния филм на Мартин Скорсезе - "Вълкът от Уолстрийт", е настоявал да изиграе без дубльор всички еротични моменти от лентата.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Тoзи филм се отличава с неприличните сцени, дори такива, в които много актьори не биха се съгласили да участват Леонардо ди Каприо, който играе в последния филм на Мартин Скорсезе - "Вълкът от Уолстрийт", е настоявал да изиграе без дубльор всички еротични моменти от лентата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Тoзи филм се отличава с неприличните сцени, дори такива, в които много актьори не биха се съгласили да участват

Дядо Йоан целуна земята и пое Варненската епархия

Дядо Йоан целуна земята при официалното поемане на новия си пост.

Пияни предизвикаха три катастрофи в Пловдив

Три катастрофи бяха предизвикани от пияни водачи вчера в Пловдив. Около 1 часа на бул. „Христо Ботев” лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 28-годишен пловдивчанин, навлязъл в насрещната лента за движение и се блъснал в лек автомобил „КИА” с 40-годишен водач от Войводиново. При удара няма пострадали. По време на проверката е установено, че причините за инцидента са движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол – 1,60 промила, от страна на по-младия ...

Задаваща се буря наруши морския трафик в Ла Манша

Морският транспорт в Ла Манша и Атлантическия океан между Франция и Великобритания и Испания беше нарушен заради прогнозите за очаквания силен вятър до утре в северозападната част на Франция.

Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот

Всеки живот, добре преживян, е дълъг живот - Леонардо да Винчи  

"Слънчев бряг" АД смени шефовете си в почивен ден

Преди минути Общото събрание на акционерите на Преди минути Общото събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД гласува нов директорски съвет, който да управлява курорта през следващите 3 години. Въпреки че 23 декември е неработен ден, Министерството на икономиката и енергетиката, което е основен акционер в дружеството, изпрати свой представител. Без неговото присъствие събранието щеше да

Любимият олигарх на запада

  Никога няма да успея да не се вцепенявам пред разтърсващата подлост на която са способни западните страни. А етикетирането на тази подлост със серия от правозащитни клишета е най-драматичното проявление на цялата серия от двойни стандарти, които днес обобщаваме под трудно произнасящият се термин "геополитика".Какво се случи в края на годината? Цялата германска дипломация бе впрегната да работи за освобождаването на Михаил Ходорковски от руски затвор. Ясно е, че ще научим подробностите за голямата сделка доста по-късно, но очевидно в последните месеци Германия е направила цяла серия от совалки, за да подсигури свободата на руския олигарх, този новоизпечен любимец на западната преса.С какво Ходорковски така грабна сърцата на милостивата и съжалителна западна публика? Дали с измъченият си поглед той е успял да пробие леденото сърце на фрау Меркел, която да накара цялата външна политика на страната си да работи в полза на богаташа?Защото, дайте в края на ледената 2013 година да си говорим истината в очите. Има нещо изключително перверзно в това да превърнеш един руски олигарх в икона на справедливостта и моралната висота. Ако човек вземе да чете дори и книги, които са написани с цел да правят пиар на олигарха (например "Ходорковски. Автобиографична книга" от Наталия Геворкян, която е преведена на български) ще види, че в биографията на новата западна звезда има големи пробойни за здравия разум. Ходорковски съвсем не е майка Тереза

Преносимите джаджи, които да подарите за Коледа

Търсенето им е нараснало със 100% от януари насам

    


С камък е счупена витрината на магазин на лидера на партия "Помак"


Витрината на магази на лидера на партия "Помак" Ефрем Моллов е бил разбит тази нощ в Пловдив, съобщи Българското национално радио (БНР). В кадри на БиТиВи се видя, че срещу търговския обект за пчелни продукти е хвърлен голям камък.

"Обадиха се в 3:19 ч. тази сутрин от СОТ-а, който охранява обекта. Когато отидохме се оказа, че е имало приготвени два речни камъка, с по-големия от тях е хвърляно срещу вратата на магазина", заяви пред БНР Моллов и добави, че обектът му е разбит, но нищо...

Животът в българското дясно

Разделението в партиите и политическите общности не е бедствие, а естествен процес. Дори и като става дума за нещо толкова пъти разцепвано и закърпвано като демократичната общност в България. Разделенията сред българските демократи са естествен, понякога и здравословен процес, а не някаква катастрофа. Уместно е да си припомним този факт днес, когато част от традиционните фигури на некомунистическата общност се озоваха извън Реформаторския блок, а друга част се посвети на своя собствена формация. Вижте ДПС, вижте монархическите организации, либералите около Желев, ДСБ. Всички те са част от една нескончаема история на разделенията в реформаторската общност през изтеклите 24 години. Всяко от тези разделения беше съпътствано от апокалиптични прогнози, нито една от които не се сбъдна. Както "малките" отцепници успяха да построят собствени къщи, така и "ядрото" оцеля. Какъвто и катаклизъм да се случваше, той идваше от липсата на политически идеи, от липсата на политическа воля, енергия и лидерство, но не и от липсата на обединение. Първото голямо разцепление Първият голям разкол сред демократичната общност датира още от втория месец на съществуването на СДС. За него се говори незаслужено рядко. През януари 1990-та новосъздаденото Движение за права и свободи (ДПС) беше изгонено от групата на СДС, която преговаряше на Кръглата маса

Преговорите за ядрената програма на Иран ще продължат след Коледа


Министърът на външните работи на Иран Мохамад Зариф заяви, че има малък напредък в преговорите за ядрената програма на страната, съобщи Би Би Си. Зариф и Ема Бонино, министър на външните работи на Италия, дадоха пресконференция в Техеран. Тя потвърди напредъка, но добави, че оставащото занапред е трудно заради натрупаното през годините недоверие от двете страни на преговорите.

Съединените щати и съюзниците им ще подновят санкциите срещу Иран, ако бъде уличен, че се опитва да създаде...

Снежанка влиза в леглото ти срещу 70 лв!

За да плакнат очите на еротоманите, червените дрешки са максимално изрязани на най-интересните места и събират постоянно зяпачи пред витрините.

В 10 магазина в Лудогорието продават законно пиратки

Десет търговски обекта в Разградска област продават законно пиротехнически средства – съобщават от ОДМВР-Разград. На отчет и контрол са 5 ловно-рибарски магазина – 3 в Разград и по един в Исперих и Кубрат, както и 5 магазина за продажба на промишлени стоки – 3 в Разград и 2 в Исперих. На собствениците и продавачите на магазините са връчени писмени разпореждания по чл.55 от ЗМВР да не продават пиротехнически изделия от категория 1 на лица под 12 години, от категория 2 - на лица под 16 год. и от категория 3 - на лица под 18 години.

Swatch печели битката с Tiffany

Американската компания ще трябва да плати солидно обезщетение на швейцарския производител на часовници

    


Би Би Си:Лондон да е готов за приток на българи и румънци

Правителството затегна правилата за кандидатстване за социални помощи от граждани на ЕС заради растящите тревоги от евентуален приток на българи и румънци след падането на ограниченията на трудовия пазар на 1 януари догодина, напомня Би Би Си

Законът за достъп до обществена информация като средство за скриване на информация от ВСС

В последните няколко години най-мащабните скандали в съдебната система пряко или косвено винаги са били свързани с административните ръководители на съдилищата. Макар по закон председателите да имат чисто администраторски функции и да нямат право да се месят при разглеждането на делата, чрез множество скандали във връзка с командироването на съдии и разпределението на делата стана ясно, че те разполагат с механизми на власт и лостове за влияние, които надхвърлят описаното в нормативната уредба. Именно затова изборите на началници в съдебната власт често концентрират енергията на "белите покривки" (както беше наречен скритият кръг на власт в съдебната власт от бившия шеф на ВАС Константин Пенчев) в осигуряването на подкрепа за кандидати, чиито професионални и морални качества са под въпрос или пък направо са компрометирани. Заради практиката на ВСС да делегира на председателите на съдилища възможността да избират банка, те разполагат и със съвсем законни правомощия, които, ако бъдат използвани на ръба на етичните правила, създават обосновани съмнения в добрите им намерения. Въпросът за бюджетните средства не е никак маловажен. В бюджета за съдебната власт за 2013 г., например, за разходи на съдилищата са предвидени над 200 млн. лв. Именно заради това темата за публичността и отчетността при администрирането на тези средства често е поставяна от съсловните организации. Още през 2012 г

5,7 по Рихтер в Япония

Епицентърът на земетресението е било в Тихия Океан

Ново данъчно звено хваща измами с ДДС на границата

/КРОСС/ Данъчните с чисто ново спецзвено, което ще хваща ДДС-измамите още на границата. Близо 250 служители на приходната агенция стриктно ще следят движението на рискови стоки, влизащи у нас от Гърция и Румъния.На граничен пункт капитан Петко Войвода съвсем скоро данъчни екипи ще извършват денонощен физически и документален контрол. На прицел са рисковите стоки влизащи от Гърция. Най- често това са плодове и зеленчуци а също така захар и брашно, които сега лесно се вкарват у нас по занижени фактурни стойности и загубите за родния производител и за фиска са значителни. За да сложат край на измамите данъчните влизат в акция. Само тук ще работят 24 инспектори. И понеже данъчните имаха нужда от свежи попълнения, обявиха конкурс, на който се за едно място се бориха 50 души.Преди няколко години екип на bTV засече пълен бус с опасни храни и без никакви документи, който безпроблемно влезе у нас от Гърция . разследването ни тогава осуети контрабанда за хиляди, но не спря измамите по границата. Днес с тази задача твърдо са се заели от приходната агенция.Данъчните като полицаи - със светлоотразителни жилетки, стоп-палки и технически уреди за проследяване тръгват по следите на парите, които се губят по пътя между Гърция и България. Контролът ще е денонощен и ще започва от самата граница„Нашите екипи ще имат право на физически и документален контрол и шофьорите трябва да им съдействат. Ще се проверяват основно стоки", обясни Божана Илиева - пресаташе на НАП-Пловдив

Лондон, готви се да приемеш българите без паника!

Министрите трябва да предприемат мерки, за да съдействат на обществените служби във Великобритания да се справят с притока на имигранти от България и Румъния. Това смятат експерти от британския Институт за изследвания на публичната политика.

Откриха почетното консулство на Украйна в Бургас

С тържествена церемония откриха почетното консулство на Украйна в Бургас. Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи, пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност „Почетен консул на Украйна". Караненов ще работи на доброволни начала за да развива културните, икономически и туристически взаимоотношения между двете държави. Новият консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен и Търговище.Почетното украинско консулство ще се помещава в сградата на Гранд хотел „Приморец". „Създаваме почетно консул...

"Ню Йорк таймс": България е неподготвена и бедна за бежанци

/КРОСС/ "Най-бедната страна в ЕС много трудно осигурява дори примитивно убежище на сирийските бежанци, започнали масово да влизат в страната от Турция през лятото. (...) Броят им е нищожен - около 6500 през тази година при над 2 милиона, потърсили убежище в Ливан, Турция, Египет и Йордания. Но дори този брой силно ограничи ресурсите и нестабилната политика на страната."Така "Ню Йорк таймс" разказва в броя си от понеделник за лагера в Харманли и за вълната от критики от страната и от чужбина към социалистическото правителство.Изданието цитира назначеният преди около два месеца нов ръководител на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев, който обещава скоро да изчезне палатковият лагер, но и казва, че бежанците прекалено много се оплакват. Той обяснява, че разчита на спешната помощ от ЕС."Ню Йорк таймс" разказва за 31-годишен фотограф от Алепо, който е сред 1450-те бежанци в Харманли и има шанса да спи в "малък контейнер, който заедно с жена си и едногодишното им дете споделят с друго семейство сирийци". И въпреки това 31-годишният мъж споделя, че трудно спи заради студа и глада - единствената храна идвала от нередовните дарения на обикновени българи, опитващи се да помогнат.Илияна Савова, отговаряща за бежанците към Българския хелзинкски комитет, казва пред изданието, че "срамувам се е много слаба дума за това, което изпитвам" за "калната поляна с палатки, боклуци и зъзнещи сирийци"

Победен завършек на 2013-та за „Дунав 8806“

Баскетболистките на „Дунав 8806“ записаха нов успех в Националната баскетболна лига при жените. След като разгромиха лидера във временното класиране „Монтана 2003“ в Русе преди три дни, те постигнаха убедителна победа и в Стара Загора срещу местния „Берое“ с 93:63 (20:15, 23:20, 23:10, 27:18). Вероника Петкова отбеляза първите две точки в мача с точни изпълнения на наказателни удари за 2:0 за „Берое“ по-малко от 10 секунди след началото. Минута и половина по-късно дунавки вече водеха след кош на Шанте Еванс отблизо и тройка на Зорница Костова. ...

Видео: Леден дъжд остави стотици хиляди без ток в Канада и САЩ


Силни снеговалежи и леден дъжд преминаха през САЩ и Канада, а в Торонто силни ветрове оставиха хиляди домове и бизнес сгради без електричество, разказва Сара Томс от "Ройтерс".

Леден дъжд в по-голямата част от Канада превърна пътищата и тротоарите в пързалки.

Около 350 000 клиенти са без ток в Източна Канада. Според медиите елктрозахранването може и да не бъде възстановено до Коледа.

В САЩ обилни снеговалежи, леден дъжд и зимно торнадо предизвикаха отлагане на...

До 3 месеца тръгват влакове по Дунав мост 2

Очакваме февруари - март 2014 г. да пуснем движението на товарни и пътнически влакове по Дунав мост 2, съобщи Християн Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД. „Това, след като бъде подписана последната спогодба, която е необходима", уточни той.

Жена уби мъж при катастрофа

Мъж загина при катастрофа вчера в Песнопой. Около 12.30 часа 51-годишен жител на селото внезапно пресякъл пътното платно и бил блъснат от лек автомобил „Опел”, който се движил с несъобразена скорост в населеното място.   Пострадалият пешеходец е бил откаран с линейка в болница с множество травми, от които по-късно е починал. 52-годишната шофьорка на колата от Габрово, е изпробвана за алкохол, резултатът е отрицателен. ...

Почетно консулство на Украйна бе открито в Бургас

Бургас /КРОСС/ С тържествена церемония беше открито почетното консулство на Украйна в Бургас. Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи, пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност „Почетен консул на Украйна". Караненов ще работи на доброволни начала за да развива културните, икономически и туристически взаимоотношения между двете държави. Новият консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен и Търговище.Почетното украинско консулство ще се помещава в сградата на Гранд хотел „Приморец". Събитието по връчването на екзекватурата бе уважено от представители на важни държавни, общински и международни институции. Присъстваха областните управители на на Бургас, Сливен, Ямбол и Разград -Павел Маринов, Корнелий Желязков, Николай Пенев и Стоян Ненчев, както и заместник-областни управители на обхванатите от консулския район области. Сред аудиторията бяха много кметове и зам.кметове на черноморски общини, депутати, висши представители на МВР, МО, НАП, Съдебната власт, летище - Бургас, културни институции, представители на бизнеса, общественици. С присъствието си церемонията почетоха също генералният консул на Украйна във Варна Ирина Димитренко, генералният консул на Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, почетните консули на Русия, Беларус, Естония и Румъния

Пак скандал при избора на новия Варненски митрополит

Пореден скандал избухна около избора на новия Варненски и Великопреславски митрополит - епископ Йоан, съобщи Нова телевизия. До създалото се напрежението се стигна след появата на хора, виждани неведнъж и на антиправителствените протести. Нещо повече - тогава те бяха посочени от протестиращите като провокатори. Този етикет им беше залепен и сега, този път от духовниците в Светия синод. След като епископ Йоан бе обявен за митрополит на Варна, въпросните провокатори започнаха да скандират „Недостоен", като освен това използваха и куп други нецензурни изрази. Случилото се доведе и до появата на полиция в Синодалната палата.  Това обаче не сложи край на разпрата. От Синода поискаха провокаторите да бъдат изведени от залата, което не се случи и...

Откриха огромно езеро под ледовете на Гренландия

/КРОСС/ Американски учени попаднаха в Гренландия на огромно незамръзнало езеро под леда. Това е първото подобно езеро в района, открито от специалисти. Откритието е направено съвсем случайно, докато експертите са вземали проби от почвата на дълбочина 10 и 25 метра. И тогава, въпреки отрицателните температури, се натъкнали на вода. Езерото е с площ от 65 000 квадратни километра, дълбочината му - от 5 до 50 метра и по предварителни оценки в него има около 140 млрд. тона вода. Експертите са го наблюдавали в продължение на година. Според учените водата се е образувала на границата между почвата и ледника.

Леонардо ди Каприо не използвал дубльор за секс сцените във "Вълкът от Уолстрийт"

Леонардо ди Каприо, който играе в последния филм на Мартин Скорсезе - Леонардо ди Каприо, който играе в последния филм на Мартин Скорсезе - "Вълкът от Уолстрийт", е настоявал да изиграе без дубльор всички еротични моменти от лентата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Тoзи филм се отличава с неприличните сцени, дори такива, в които много актьори не биха се съгласили да участват

Заплатите в "Напоителни системи" ще бъдат изплатени въпреки запорираните сметки на дружеството


Въпреки че сметките на "Напоителни системи" все още са запорирани, заплатите на служителите в държавното дружество ще бъдат платени, съобщи пред БГНЕС министърът на земеделието и храните Димитър Греков.

В петък агроминистерството е дало последните обещани средства от 1.36 млн. лева и те ще отидат за заплатите на работещите в дружеството.

Димитър Греков отчете, че събираемостта на приходите на "Напоителни системи" се е подобрила, но дружеството продължава да има редица...

Списание Wired пуска първата печатна интерактивна реклама




Изискват се малко повече находчивост и креативност, за да се грабне вниманието на клиентите в днешния бизнес с всевъзможни джаджи. "Моторола" направи точно това в януарския брой на популярното списание Wired.

В него - макар и само в ограничен брой екземпляри - за пръв път се появява интерактивна печатна реклама. 

Тя е на смартфона Moto X и позволява на читателя чрез натискане на кръгчета в различни цветове да сменя цвета на корпуса на телефона. Търсеното...

Издирват шофьор, убил пешеходец

Мъж от София е загинал при тежък пътен инцидент в Пазарджишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Инцидентът е станал в петък вечерта на шосето между селата Црънча и Паталеница. Неизвестно моторно превозно средство е блъснал 57-годишния пешеходец, който по това време е вървял по пътя.
Пострадалият е транспортиран от екип на „Спешна помощ" Мъж от София е загинал при тежък пътен инцидент в Пазарджишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в петък вечерта на шосето между селата Црънча и Паталеница. Неизвестно моторно превозно средство е блъснал 57-годишния пешеходец, който по това време е вървял по пътя. Пострадалият е транспортиран от екип на „Спешна помощ"

Пазарджик търси убиец на пътя, помагайте!

МВР издирва шефьор, убил пешеходец и избягал от мястото на инцидента, станал между пазарджишките села Црънча и Паталеница. Неизвестно моторно превозно средство е блъснало 57-годишния софиянец, който по това време е вървял по пътя.

МВР успяло – опазило границите ни от бежанци

Светлозар Лазаров иска още мрежи по браздата с Турция

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване