Най-малко 15 души загинаха от леден дъжд и наводнения в САЩ и Канада

Най-малко 15 души загинаха от леден дъжд, преминал на места в обилен снеговалеж, наводнения и торнадо в САЩ и Канада, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на американската телевизия Ен Би Си.Над 550 000 потребители останаха без електроснабдяване. Само американски авиокомпании отмениха около хиляда полета. Рязко са се увеличили пътно-транспортните произшествия. Леденият дъжд остава най-сериозният проблем за шофьорите в североизточните щати на САЩ, особено в Ню Йорк, Върмонт и Мейн, уточнява БТА. Метеорологичните прогнози за днес вещаят снежни бури ...

Върнаха на работа подсъдими ченгета

Върховният административен съд (ВАС) отмени заповедите за уволнение на двама полицаи от РПУ-Гоце Делчев, подсъдими за криминални деяния. След Нова година Тома Паскалев и Николай Петров се връщат на работа в МВР. 
Дисциплинарно уволненият от Икономическа полиция Тома Паскалев бе уличен в склоняване към проституция през 2012 г. и лежа 7 месеца... Върховният административен съд (ВАС) отмени заповедите за уволнение на двама полицаи от РПУ-Гоце Делчев, подсъдими за криминални деяния. След Нова година Тома Паскалев и Николай Петров се връщат на работа в МВР. Дисциплинарно уволненият от Икономическа полиция Тома Паскалев бе уличен в склоняване към проституция през 2012 г. и лежа 7 месеца...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите тази вечер:

Новоизбраният Варненски и Великопреславски митрополит Йоан официално пое поста.

МВР започва проверка на всички полицейски операции, при които са използвани специализирани сили при арести.

Едно от момичетата от руската пънк група "Пуси райът" - Мария Альохина, днес е освободена от затвора, съобщи нейният...

Почина Михаил Калашников

На 17 ноември изобретателят на легендарния автомат бе приет в болница с кръвотечение в стомаха

Берлускони без елха на Коледа, пести

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони отмени традиционното празнуване на Коледа във вилата му Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони отмени традиционното празнуване на Коледа във вилата му "Белведере", недалече от Милано, където по-рано за празника монтирали гигантска елха. Тази година обаче имението е пусто, а персоналът получил писма за освобождаване от работа. Решение било взето поради нужда от икономии, каквито сега политикът

Ще ни залеят ли с мляко Румъния и Полша?

Промените, които очаква млечният сектор у нас

    


Турция и “Фулъм” в очакване на Бербатов

В Турция пак пишат заглавия около името на Димитър Бербатов, който можел да подсили “Трабзон” от януари. Вестник “Фанатик” не за първи път споменава тази възможност, въпреки че импресариото на звездата - Емил Данчев, вече обяви, че евентуална дестинация за трансфер ще е пак Висшата лига.

Дали Бербатов ще напусне “Фулъм” през януари, все още е сп В Турция пак пишат заглавия около името на Димитър Бербатов, който можел да подсили “Трабзон” от януари. Вестник “Фанатик” не за първи път споменава тази възможност, въпреки че импресариото на звездата - Емил Данчев, вече обяви, че евентуална дестинация за трансфер ще е пак Висшата лига. Дали Бербатов ще напусне “Фулъм” през януари, все още е сп

Дъвченето на дъвка предизвиква главоболие

Младежите, които страдат от главоболие, но и дъвчат редовна дъвка, лесно могат да се избавят от болката, като се откажат от дъвките. Това показва последно изследване, проведено в университета в Тел Авив, което доказва връзката между главоболието и дъвките.

Ректорът на ЮЗУ окупира деветимата окупатори

Проф. Иван Мирчев е издал заповед, с която се забранява

Франция спря морските превози през Ламанша и Атлантика заради очаквана буря

Френските компании за морски превози отмениха планираните курсове през Ламанша и Атлантическия океан поради приближаваща се буря, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии. Очаква се скоростта на поривите на вятъра по крайбрежието да достигне 150 км/ч.Лошото време в цялата страна ще се придружава от силни дъждове и снеговалежи. След предупрежденията на метеоролозите редица превозвачи отмениха всички курсове през Ламанша за втората половина на днешния ден и за първата половина на утрешния. Няма да се състои и превоз на „Ел Ди Лайнс” от С...

Михаил Калашников си отиде от този свят

На 94 години почина Михаил Калашников - конструктор на стрелковото оръжие, предаде ИТАР-ТАСС. От 17 ноември той се намираше в реанимацията на републиканския клинико-диагностичен център в руската република Удмуртия.

Беларус с най-много полицаи в света на глава от населението

Беларус е най-полицейската държава в света. Страната управлявана от авторитарния режим на Александър Лукашенко има 1442 милиционери на 100 000 души население. Това пише вестник "Беларусские новости".   В същото време ООН препоръчва на 100 000 жители да има 222 полицаи. За сравнение в България са двойно повече – 442-ма.   Данните са приведени в записките към два законопроекта, внесени в украинската Върховна Рада. Политиците в Киев предлагат съкращаване на броя на собствената си полиция, достигаща 780 служители на 100 000 души. Според тях страната не се нуждае от сегашните 375 700 полицаи при население от близо 45 милиона души.   Второто място след Беларус заема Русия с 978 полицаи на 100 000 души население.   В Италия карибинерите са 552 на 100 000 души население, в Чехия - 405, а в САЩ са само 233.   Най-нисък е показателят на Швейцария - 195-200 полицаи на 100 000 души.   В доклада не се съобщават данни за Китай и Северна Корея.

Пиян опита да убие жена, отхвърлила го

Пиян опита да убие жена, която му отказала да прави секс, докато двамата били на купон. 44-годишната Емилия Горанова е настанена в събота през нощта в хирургията на врачанската болница в критично състояние и с опасност за живота. Тя била наръгана с нож в шията, а нападателят й избягал, но по-късно бил задържан в ареста на районното полицейско ... Пиян опита да убие жена, която му отказала да прави секс, докато двамата били на купон. 44-годишната Емилия Горанова е настанена в събота през нощта в хирургията на врачанската болница в критично състояние и с опасност за живота. Тя била наръгана с нож в шията, а нападателят й избягал, но по-късно бил задържан в ареста на районното полицейско ...

"Подари книга за Коледа" с Диана Иванова


"Дневник" и тази година подкрепя призива на писателя Георги Господинов "Подари книга за Коледа", започнал от края на 2007г. от страниците на нашия вестник. Потърсихме и няколко български автори да препоръчат книгите, които биха подарили. 

Ето какво отговори Диана Иванова (журналист, изследовател, двигател нафестивала на спомените Goatmilk в Бела речка), автор на три стихосбирки, последната от които "Басма и габардин" излезе преди месец:  

Бих подарила поезия - намирам...

Мъгла забули половин България

Мъгла забули равнините и низините в страната вчера. По протежението на Дунав от Видинско до Русе видимостта беше силно намалена, както и в Горнотракийската низина и в районите на Варна и Бургас, съобщиха от НИМХ на БАН за „Монитор”. На Черни връх вчера пък бяха отчетени рекордните за деня 8,2 градуса.

Самолет посече летищна сграда

Пътническият “Боинг 747-400” трябвало да излети за лондонското летище "Хийтроу". Наземният контрол в Йоханесбург го насочил към твърде тясна писта, поясни говорител на службата за гражданска авиация на Република Южна Африка. “Това довело до съприкосновение на дясното му крило със сградата”, допълни Финдиве Гебу. Пътническият “Боинг 747-400” трябвало да излети за лондонското летище "Хийтроу". Наземният контрол в Йоханесбург го насочил към твърде тясна писта, поясни говорител на службата за гражданска авиация на Република Южна Африка. “Това довело до съприкосновение на дясното му крило със сградата”, допълни Финдиве Гебу.

Окупатори на ЮЗУ останаха заключени в сградата със заповед на ректора

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград затвори сградата, окупирана от „Ранобудни студенти”.„Със заповед на ректора на Югозападния университет Благоевград - Иван Мирчев, от днес до 13 януари 2014 г., достъпът до сградата на ректората е забранен. Окупиращите студенти, които към момента се намират в сградата, не могат да я напуснат, защото охраната не допуска никой да влезе отново. Пред сградата са се събрали много техни колеги, на които им е отказан достъп”, съобщиха протестиращите младежи в писмо до медиите. Група от д...

Знаменитият конструктор Михаил Калашников почина

Известният конструктор на стрелково оръжие Михаил Калашников е починал на 94 години, съобщи ИТАР-ТАСС.   От 17 ноември той се намираше в реанимацията на републиканския клинико-диагностичен център в руската република Удмуртия.   През юни тази година Калашников беше хоспитализиран в Централната военна клинична болница "Мандрик" в Москва. Медиците го изследваха обстойно и му поставиха електрокардиостимулатор. Той бе изписан в началото на септември, след което в средата на ноември отново постъпи в болница.   Михаил Калашников е роден 10 ноември 1919 г. в Алтай. Знаменитият автомат "Калашников" (АК) е конструирал през 1947 г.   Днес оръжието се използва от силовите ведомства на повече от 100 страни.   Калашников е герой на Руската федерация, два пъти герой на социалистическия труд, лауреат на Ленинска и Сталинска награда, кавалер на ордена "Св. Андрей Първозвани".

Митрополит Йоан: Моят живот вече е отдаден на варненци

След като получи символите на властта си във Варненска и Великопреславска епархия, митрополит Йоан се обрече на Божия народ в нея. Той заяви, че е щастлив човек, че поема паството си в тези дни на усещане на радостта от Рождество Христово.

Генсекът на джудото Асен Коруджиев: Целим се в 3-4 квоти за Рио

Определено това беше една от най-успешните години в историята на джудото у нас. Спечелихме шест медала от Световни и европейски първенства и седем пети места, като се има предвид, че петата позиция не е просто число, а битка за медал. Двете европейски титли са на Ивайло Иванов и Борислава Дамянова, които са млади състезатели и бъдещето е пред Определено това беше една от най-успешните години в историята на джудото у нас. Спечелихме шест медала от Световни и европейски първенства и седем пети места, като се има предвид, че петата позиция не е просто число, а битка за медал. Двете европейски титли са на Ивайло Иванов и Борислава Дамянова, които са млади състезатели и бъдещето е пред

Почина бащата на "Калашника"

На 95-годишна възраст почина легендарният

Почина оръжейният конструктор Михаил Калашников

Автоматът "Калашников" е използван в над 100 държави

    


Между 50 и 100 лв. ще отделят варненци през тази Коледа за подаръци

Между 50 и 100 лв. ще отделят варненци през тази Коледа за подаръци. Това сочи анкета на Радио „Фокус” – Варна . През тази година жителите на града осезаемо са намалили средствата, които са готови да отделят за коледни подаръци. Най-често варненци отделят между 50 и 100 лева, при това за цялата фамилия.

Бум на грип и тежки настинки

Бум на остри респираторни заболявания и на грип се очакват в страната след коледно-новогодишните празници. Това прогнозираха от Националния институт по заразни и паразитни болести. Причина за това ще бъдат не само минусовите температури, но и пътуванията на хората, които ще улеснят пренасянето на вирусите и инфекциите, поясни главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.

ЕС забрани износа на оръжие към Централноафриканската република

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН издаде резолюция, която изисква от държавите да спрат доставките за обхванатата от размирици и насилие страна

    


Михаил Калашников почина на 94 г. след тежко боледуване

На 97-годишна възраст почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение във „Фейсбук" на прессекретаря на президента на Удмуртия Виктор Чулков.

„Днес след тежко и продължително боледуване почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников", гласи съобщението.

Калашников бе приет На 97-годишна възраст почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение във „Фейсбук" на прессекретаря на президента на Удмуртия Виктор Чулков. „Днес след тежко и продължително боледуване почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников", гласи съобщението. Калашников бе приет

МВР източвано със 700 частни договора за охрана

МВР е действало като подизпълнител по повече от 700 договора за охрана, сключени от частни охранителни фирми. Част от дружествата не са имали нито експертен персонал, нито техници, нито автопатрули, които да реагират на сигналите.

Михаил Калашников почина на 94 години


Михаил Калашников, смятан за инженерът с основен принос за създаването на легендарно оръжие, носещо неговото име, почина на 94 години, съобщи руската държавна агенция ИТАР-ТАСС.

Той е починал в родния си град Ижовск, където в местните заводи продължава масовото производство на автомата.

Калашникът е причинил смъртта на повече хор от всяко друго огнестрелно оръжие в историята, допълва "Ройтерс".

Агенцията посочва, че Калашников е бил малко над 20-годишен, когато...

Цената на руския газ за Украйна без промяна до 2019 г.

Намалената с една трета цена на руския газ за Украйна няма да бъде променяна до 2019 г. Това обяви украинският вицепремиер Юрий Бойко в телевизионно интервю, предадоха агенциите.   По думите му договореното в Москва сваляне на цената на синьото гориво е премахнало и спорните газови въпроси между Украйна и Русия.   Двете страни подписаха серия от споразумения, с които Русия обеща да купи украински облигации за 15 млрд. долара и да намали с една терта цената на синьото гориво. Новите заеми бяха нужни на Украйна за да може да си плаща стария дълг.   След като подписа споразуменията с Русия от Европейския съюз обявиха, че биха били отпуснали 19 млрд. евро заем.   Украйна ще продължи преговорите с Международния валутен фонд за възобновяване на кредитирането на страната, каза вицепремиерът Бойко в понеделник. По думите му, правителството ще работи с МВФ, въпреки че не може да приеме някои негови условия, необходими за продължаване на финансирането.   В петък премиерът на Украйна Микола Азаров заяви, че след споразумението за кредит от Русия от 15 млрд. долара, Киев няма нужда да се обръща към МВФ.   След подписването на споразуменията с Русия президентът Владимир Путин обяви, че помощта е за преминаване на Украйна през трудните времена. По думите на Путин на срещата с украинския президент Виктор Янукович не са обсъждали нищо по евентуално присъединяване на страната към Евроазийския съюз Русия-Беларус-Казахстан.   Ключова беше сделката между "Газпром" и украинската "Нафтогаз". Според анекс към споразумението от 2009 г. руският газ за Украйна вече ще струва с 33 на сто по-малко - 268 долара за 1000 куб. м. при 406 долара в момента. След разговорите на държавните делегации в Москва президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че намаляването на цената на природния газ с около една трета е временна мярка, но не даде повече подробности.

Почина Михаил Калашников, създателят на най-добрия автомат в света

На 97-годишна възраст почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение във „Фейсбук На 97-годишна възраст почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников, предаде РИА Новости, като се позова на съобщение във „Фейсбук" на прессекретаря на президента на Удмуртия Виктор Чулков. „Днес след тежко и продължително боледуване почина легендарният оръжеен конструктор Михаил Калашников", гласи съобщението. Калашников бе приет

Отделението по неонатология на сливенската болница получи три инфузионни помпи

Сливен /КРОСС/ Отделението по неонатология в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен получи дарение от три инфузионни помпи ( перфузори ). Единият апарат беше предоставен от ПП ГЕРБ-Сливен, а другите два - от доставчика на медицинска техника и фирмата-производител "Бранд Медикал". Народният представител Десислава Танева връчи инфузионната помпа на началника на отделението д-р Комня Минчева, а представителят на фирмата-доставчик Димитър Хаджипетков подари другите два перфузора на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров. "Надявам се и в бъдеше да имаме възможност да помагаме на вашето отделение, което дава живот и спасява най-малките пациенти на болницата", каза народният представител Десислава Танева.От своя страна д-р Минчева благодари за жеста и каза, че отделението има нужда от тези апарати. В момента разполага с 8, а се нуждае от около 15 перфузора. С новото дарение перфузорите стават 11. Инфузионната помпа е апарат, който позволява бавно и дозирано въвеждане на лекарствени средства, електролитни разтвори и средства за парентерално хранене на бебетата. По време на работа може да бъде извършвана корекция на дозата на внасяното лекарствено вещество. Има възможност за едновременно прилагане на няколко лекарствени вещества.Д-р Васислав Петров информира, че отделението има нужда от реанимационна маса

Беларус се оказа най-полицейската държава

/КРОСС/ Беларус е страната, в която на глава от населението се падат най-много полицаи, съобщава на своя сайт вестник „Беларусские новости". Местното министерство на вътрешните работи има 1 442 служители на 100 000 души от населението, при препоръчван от ООН брой от 222 полицаи на 100 000 жители.Второто място е за Русия с 978 полицаи на 100 000 души население. В Италия полицаите на 100 000 души население са 552, в Чехия - 405, а в САЩ са само 233. Най-нисък е показателят на Швейцария - 195-200 полицаи на 100 000 души. В доклада не се съобщават данни за Китай и Северна Корея.

Гришо тренира със световния №12

Звездата ни в тениса Григор Димитров се подготвя за новия сезон със световния №12 Томи Хаас (Германия). Двамата направиха серия тренировки преди предстоящите турнири в Австралия. 

Българинът стартира на 30 декември в Бризбейн. След това следва демонстративната надпревара в Куйонг, а австралийското лято ще приключи с първия турнир от Големия шлем Звездата ни в тениса Григор Димитров се подготвя за новия сезон със световния №12 Томи Хаас (Германия). Двамата направиха серия тренировки преди предстоящите турнири в Австралия. Българинът стартира на 30 декември в Бризбейн. След това следва демонстративната надпревара в Куйонг, а австралийското лято ще приключи с първия турнир от Големия шлем

Годината в снимки: Април

Пролетни девойки и малката палава пума Валентина

    


Канада скована в лед, в Ню Йорк - жега

Ледени дъждове и обилни снеговалежи спряха хиляди полети, блокираха пътищата в Канада и оставиха без електричество огромен брой хора, предаде АФП. 
Прекъснато бе електроснабдяването на около 350 000 домакинства в провинция Онтарио, където през уикенда се изля леден дъжд. В района на Торонто, където 250 000 домакинства са без ток, е възможно Ледени дъждове и обилни снеговалежи спряха хиляди полети, блокираха пътищата в Канада и оставиха без електричество огромен брой хора, предаде АФП. Прекъснато бе електроснабдяването на около 350 000 домакинства в провинция Онтарио, където през уикенда се изля леден дъжд. В района на Торонто, където 250 000 домакинства са без ток, е възможно

Освободените от Pussy Riot обещаха да повторят танца си на амвона


Освободените днес в рамките на амнистия Мария Альохина и Надежда Толоконникова от групата Pussy Riot обещават да повторят т.нар. пънк-молебен, заради който получиха 2 години затвор. 

Този път обаче момичетата са решили да изкарат докрай изпълнението си, прекъснато през февруари 2012г. от охраната в катедралния московски храм "Христос Спасител".

Альохина, която в понеделник първа излезе на свобода, нарече амнистирането си PR трик на президента Владимир Путин, но заяви, че...

Любо Пенев се включи в търга на "ЦСКА Завинаги"

София /КРОСС/ Треньорът на националния отбор по футбол Любослав Пенев се включи в търга на "ЦСКА Завинаги", който събра 33 100 лева за"червената" школа. Отделно бяха дарени 200 топки. На аукциона в „Царско села" бяха продадени фланелки на Лионел Меси и Неймар, както и на завърналия се в ЦСКА Мартин Петров.На събитието присъстваха треньорът Стойчо Младенов, изпълнителният директор Александър Тодоров, селекционерът на националния отбор Любо Пенев и председателят на „ЦСКА Завинаги" Александър Чакмаков, футболисти и ветерани на "армейците"."Хората от "ЦСКА Завинаги" ги познавам добре. Приятели сме и знам каква обич към ЦСКА има в душите им", коментира Стойчо Младенов.

Тройната чешка коалиция ще бъде подписана на 6 януари 2014 година

Лидерите на трите чешки политически партии, които формираха правителствена коалиция след изборите, ще подпишат съответното коалиционно споразумение на 6 януари. Очаква се три партии - социалдемократите на Бохуслав Соботка, популисткото движение АНО на Андрей Бабиш и християндемократите на Павел Белобрадек да сформират коалиционно правителство два месеца и половина след парламентарните избори на 25 и 26 октомври.

Автовоз се изсипа и затапи движението край Пловдив

Коли, изпаднали от автовоз на пътя Пловдив-Карлово временно затрудниха движението. Инцидентът е причинен от блокирана гума на тежкотоварния автомобил. При блокажа две от колите са паднали вканавката край село Ръжево Конаре.

3 дни издирват шофьор, убил пешеходец на пътя и избягал

56-годишен жител на София е починал в болницата в Пазарджик, след като е бил блъснат от автомобил на пътя между селата Паталеница и Црънча, съобщиха от местната полиция.  Инцидентът станал в петък вечерта. Преминаващи по пътя водачи видели тялото на мъж край пътното платно и сигнализирали на тел. 112.  Когато на мястото на инцидента... 56-годишен жител на София е починал в болницата в Пазарджик, след като е бил блъснат от автомобил на пътя между селата Паталеница и Црънча, съобщиха от местната полиция. Инцидентът станал в петък вечерта. Преминаващи по пътя водачи видели тялото на мъж край пътното платно и сигнализирали на тел. 112. Когато на мястото на инцидента...

За да успееш в бизнеса: Сладки вкусотии всеки ден

Баклавички по оригинална рецепта на стари майстори, торти със и без черешка, пасти, толумби, петифурки и еклери - сладки изкушения, чийто вкус се запомня от първата хапка. Това е визитната картичка на голямото семейство на Иванка и Бойко Ганеви от Асеновград, известни на пазара като “Амбелино”. Някога името, което означава “Стара лоза”, е било попу Баклавички по оригинална рецепта на стари майстори, торти със и без черешка, пасти, толумби, петифурки и еклери - сладки изкушения, чийто вкус се запомня от първата хапка. Това е визитната картичка на голямото семейство на Иванка и Бойко Ганеви от Асеновград, известни на пазара като “Амбелино”. Някога името, което означава “Стара лоза”, е било попу

"Ранобудните" сигнализират за критична ситуация в ЮЗУ

Според информацията, публикувана от студентите, ръководството на учебното заведение е решило, че студентите окупатори ще останат под ключ на празниците

Почина легендарният оръжейник Михаил Калашников

/КРОСС/ На 94-годишна възраст почина легендарният оръжейник Михаил Калашников, съобщават руските медии. Тъжна новина бе разпространена от прессекретаря на Удмуртия Виктор Чулков."След дълго и тежко боледуване почина известният конструктор на стрелково оръжие Михаил Калашников", пише той на страницата си в социалната мрежа Facebook .Калашников е починал в Ижевск. Наскоро стана ясно, че състоянието му е сериозно. На 17 ноември той бе вкаран в интензивното отделение на клиничния диагностичен център в Удмуртия . Той бе хоспитализиран след стомашен кръвоизлив. Калашников е роден в с. Куря, Алтайска губерния (днес в Алтайски край), РСФСР на 10 ноември 1919 г. Той е 17-то дете (от 18) в семейството. Властите обявяват семейството му за кулаци (1930) и са изселени в Томска област. На 18-годишна възраст започва работа в железопътното депо на гара (днес селище от градски тип) Матай, Алматинска област, Казахстан.През 1938 г. е призован на служба в Червената армия. Завършва курс за младши командири със специалност механик-водач на танк и служи в танков полк в гр. Стрий, Лвовска област, Украйна. Там разработва инерционен брояч за произведените изстрели на танково оръдие, приспособление за стрелба с пистолет през амбразура и прибор за определяне моторесурса на танк. Изпратен е в Ленинград (дн. Санкт Петербург) за внедряване на изобретенията.Работата му е прекъсната от нападението на Германия срещу СССР на 22 юни 1941 г

Беларус се оказа най-полицейската държава в света

Беларус е лидер по брой полицаи на глава от населението сред страните, които съобщават числеността на своите полицейски сили, съобщава на своя сайт вестник „Беларусские новости”. Беларуското министерство на вътрешните работи има 1442 служители на 100 000 души от населението, при препоръчван от ООН брой от 222 полицаи на 100 000 жители.В България на 100 000 души се падат 442 полицаи. Съотнесени към населението, те са два пъти по-многобройни и от колегите си в бившия СССР, които са били само 214 на 100 000 души. Данните са приведени в записките к...

Мъри: Змиите не ме интересуват

“Не е приятно да видиш отбора си на седмо място - заяви Станимир Стоилов, треньор на “Ботев”. - В преките двубои превъзхождаме 70% от конкурентите. В “ Ботев” всичко е наред, получаваме заплатите навреме. Но за Луис Педро платихме 90 хил. евро, а другите дойдоха като свободни агенти. Обезпечени сме, но трябва да се спре със спекулациите и глупостит “Не е приятно да видиш отбора си на седмо място - заяви Станимир Стоилов, треньор на “Ботев”. - В преките двубои превъзхождаме 70% от конкурентите. В “ Ботев” всичко е наред, получаваме заплатите навреме. Но за Луис Педро платихме 90 хил. евро, а другите дойдоха като свободни агенти. Обезпечени сме, но трябва да се спре със спекулациите и глупостит

Студенти от ЮЗУ блокирани в сградата на университета

Благоевград /КРОСС/ Ректорът на ЮЗУ Благоевград Иван Мирчев е забранил достъпа до сградата на ректората. Заповедта на Мирчев е от днес и е валидна до 13 януари 2014 година. Окупиращите студенти, които към момента се намират в сградата, не могат да я напуснат, защото охраната не допуска никой да влезе отново. Пред сградата са се събрали много техни колеги, на които им е отказан достъп, съобщават Ранобудните. В момента десетима души от Ранобудните студенти в Софийския университет пътуват за Благоевград, за да окажат подкрепа на колегите и да се опитат да влязат при тях.Хранителните провизии на студентите в сградата на ЮЗУ са на изчерпване.По-рано днес, ректорът е заплашил студентите, че ще бъдат изгонени с полиция - акт, грубо нарушаващ Закона за висшето образование и осигурената от него академична автономия.Около 15:00 часа двама полицаи са влезли в сградата на ректората, с което са нарушили Закона за висшето образование.

Плачи определя състава след мачовете с Турция

Наставникът на волейболните национали трябва да определи група от 12-състезатели за турнира в Чехия. Квалификацията е от 3 до 5 януари в Опава.
От състава вече отпадна Боян Йорданов, който има разкъсване на междуребрен мускул и няма да тренира поне седмица. Късно снощи към лагера на тима в София трябваше да се присъедини Георги Братоев. Наставникът на волейболните национали трябва да определи група от 12-състезатели за турнира в Чехия. Квалификацията е от 3 до 5 януари в Опава. От състава вече отпадна Боян Йорданов, който има разкъсване на междуребрен мускул и няма да тренира поне седмица. Късно снощи към лагера на тима в София трябваше да се присъедини Георги Братоев.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА !

vesela_koleda

Нека да съумеем да запазим
магията на коледната нощ
през цялата година,
за да бъдем по-добри,
да се обичаме повече
и да имаме силата
да сътворяваме
по едно малко чудо всеки ден –
една усмивка, едно добро дело,
един топъл жест.
Бъдете живи, здрави
и истински щастливи!

 

RADIO MILENA .COM

Пътищата са сухи и проходими при зимни условия

Температурите са в интервала между -5 и +10 градуса

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване