За днес е насрочен мащабен протест срещу кабинета

Очаква се в протеста да се включат студентите, както и българи от цялата страна и чужбина

Ранобудните: Хората се страхуват да протестират

/КРОСС/ На прасета театър не трябва да правиш. Една окупация няма да свали едно правителство. Не знам как е отвън, но ние няма да сме жертвеният агнец и няма да се взривим в Народното събрание. 200 000 трябва да излязат и да поискат оставката, заяви един от ранобудните студенти в сутрешния блок на Нова телевизия. Те подчертаха, че очакват броят на хората, които ще протестират днес, да достигне около 5 000 души. "Масово хората се страхуват дори да протестират. Трябва да преодолеем тези скрупули и да направим пробив в мисленето ни. Това е първата стъпка", заяви представителят на протестиращите студенти Иво Мирчев . "Айде да не се делим на тези „за и тези „против". В обществото текат процеси, но без ясни послания, без конкретни цели всичко се опорочава", опонира му лидерът на контрапротестите Спас Колев. "Обществото не ви припознава, не ви приема и затова сте само хиляда души на улицата. Айде да не си говорим глупости", добави още той. Снимка: Булфото, всички права запазени

Черна Коледа в Перник! Мъж се самоуби на улица Струма

 Мъж се самоуби, хвърляйки се от блок на улица „Струма” в центъра на Перник, научи zaPernik.com. Мъжът се хранел със семейството си на масата, но се скарали. Той станал, отишъл до балкона и се хвърлил. Починал на място. Самоубилият се е на около 50 години.

С това Черната Коледа на Перник тази година не свършва. Както zaPernik.com писа бивш миньор се самоуби в кв. Тева, баща се самоуби в бензиностанция „Лукойл”,...

Продължава

Йорданка Фандъкова: Срокът за изграждане на завода за боклук е 19 месеца

Срокът за изграждане на завода за механично биологично третиране на отпадъците на столицата е 19 месеца. Проектирането и изпълнението му започват от началото на 2014 г. Това каза кметът на София - Йорданка Фандъкова в предаването „Преди всички Срокът за изграждане на завода за механично биологично третиране на отпадъците на столицата е 19 месеца. Проектирането и изпълнението му започват от началото на 2014 г. Това каза кметът на София - Йорданка Фандъкова в предаването „Преди всички" на БНР. По думите й. проектът се изпълнява по правилата на Европейската комисия и подлежи на

Nikkei подобри нов шестгодишен връх

Обтягането на отношенията с Китай след посещението на Абе в спорен религиозен храм притесни японските производители на автомобили

    


"Рекордьор" подкара кола с 4.27 промила

Прекалилият с алкохол е задържан в Попово

    


Хиляди руснаци се покланят пред Калашников

/КРОСС/ В столицата на руската република Удмуртия Ижевск продължава поклонението пред тленните останки на най-прочутия местен жител - легендарния оръжеен конструктор Михаил Калашников, починал в понеделник на 94-годишна възраст. Днес следобед е насрочена гражданска панихида. Обявен е общорепубликански траур, който ще продължи и утре, съобщиха местните власти, цитирани от ИТАР-ТАСС. Вчера в Свято-Михайловския катедрален храм, където бе изложен ковчегът, над 8000 души дойдоха да почетат паметта на покойния руски конструктор. След като по-късно днес приключат траурните церемонии, останките на Михаил Калашников ще бъдат транспортирани със самолет в Москва. Утре Калашников ще бъде погребан във Федералния военно-мемориален комплекс край руската столица.  

След 2 години рецесия ЕС излиза от опасната зона през 2014 г.

В навечерието на Коледа и Нова година Европейската комисия всели у гражданите на ЕС дух на оптимизъм. Чиновници и експерти смятат, че 2014 година ще бъде за икономиката на еврозоната и целия ЕС принципно различна. След две години на рецесия и стагнация, предизвикани от дълговата криза, ще започне растеж, макар и умерен, пише „Независимая газета" В навечерието на Коледа и Нова година Европейската комисия всели у гражданите на ЕС дух на оптимизъм. Чиновници и експерти смятат, че 2014 година ще бъде за икономиката на еврозоната и целия ЕС принципно различна. След две години на рецесия и стагнация, предизвикани от дълговата криза, ще започне растеж, макар и умерен, пише „Независимая газета"

ЦСКА и Левски в спор за национал на Ботев

Хора от ЦСКА и Левски вече са се свързали с македонския национал на Ботев Бобан Грънчаров, а "сините" са с едни гърди напред за подписа му, ако все пак футболистът си стегне куфарите от "Колежа".

Кола уби младеж на пешеходна пътека край Разлог

20-годишен младеж загина, след като автомобил го удари на пешеходна пътека край село Бачево.

Експерти от ЕК: Очаква се растеж на икономиката през 2014 г.

В навечерието на Коледа и Нова година Европейската комисия всели у гражданите на ЕС дух на оптимизъм. Чиновници и експерти смятат, че 2014 година ще бъде за икономиката на еврозоната и целия ЕС принципно различна. След две години на рецесия и стагнация, предизвикани от дълговата криза, ще започне растеж, макар и умерен, пише „Независимая газета В навечерието на Коледа и Нова година Европейската комисия всели у гражданите на ЕС дух на оптимизъм. Чиновници и експерти смятат, че 2014 година ще бъде за икономиката на еврозоната и целия ЕС принципно различна. След две години на рецесия и стагнация, предизвикани от дълговата криза, ще започне растеж, макар и умерен, пише „Независимая газета"

Ердоган смени 10 министри заради корупция

/КРОСС/ Премиерът на Турция Реджеп Ердоган обяви, че е сменил десет от министрите си след като вчера трима от тях подадоха оставка заради корупционен скандал, съобщи Ройтерс. Сменен е министърът за Европейския съюз Егемен Багъш, който според медиите е сред замесените в корупционния скандал, но не е подал оставка. Министърът на правосъдието също е заменен. Междувременно избухнаха сблъсъци между турската полиция и част от 5-те хиляди демонстранти, които се събраха в Истанбул с настояване за оставката на премиера Реджеп Тайип Ердоган. Силите на реда са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите в квартал Кадикьой, на азиатския бряг на мегаполиса. В социалните мрежи се разпространяват призиви за нова демонстрация срещу корупцията и премиера Ердоган в петък вечер на площад "Таксим", който бе център на юнските протести.  

11 катастрофи за денонощие във Варна

11 катастрофи са регистрирани във Варна и региона през изминалото денонощие, съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният служител в КАТ „Пътна полиция” в града. пътните инциденти са с допуснати материални щети по автомобилите, няма пострадали граждани.

Дефицит на шоколад до 2018 година

/КРОСС/ Търсенето на шоколода продължава да расте, а предлагането пада. Само за периода от октомври миналата година до октомври 2014 година потреблението на какаови продукти ще превиши предлагането с около 70 000 тона. Този дефицит ще се запази до 2018 година, пише „РБК Дейли". Това ще е най-дългият дефицит от 1960 година насам. Стойността на какаото до края на 2014 година ще се увеличи средно с 15% до 3200 долара за тон, смятат експерти, анкетирани от Bloomberg. Дефицитът на какаови зърна означава за производителите на шоколад преди всичко увеличение на разходите, пише руският вестник.  

Откъде дойдоха нещастията ни през годината

"Добра година" на Питър Мейл е романът, който препоръчвам за четене по празниците за постигане на мечтания уют. Не така уютна беше 2013 година и за мнозина тя не беше добра. Изследване на агенция "Галъп" постави българите за трета поредна година начело на класацията за най-страдащата нация в света. Наистина данните са за предишната - 2012 г., но според всички анализи, анкети и статистически данни през 2013-а беше още по-зле. И ако тогава 39% са страдали от икономиката и от начина си на живот, какво ли ще покаже следващото изследване? През изминалите 12 месеца отново битът определяше съзнанието. Повече от половината от хората в България - 57%, страдаха от недостиг на храна, лоши жилищни условия, лошо здраве, силен стрес, тревожност, тъга и гняв, имаха ограниче...

Почистиха паметника на Димитър Благоев след вчерашното му изрисуване

Паметникът на Димитър Благоев в Благоевград, който бе преобразен в Дядо Мраз вчера, е почистен, предаде „Фокус”. В момента по паметника няма и следа от вчерашната вандалска проява. По разпореждане на кмета на града д-р Атанас Камбитов, паметникът е почистен от служители на общинската фирма „Биострой” и е приведен в предишни си вид. Служители от Община Благоевград се заеха с почистването, след като вчера патронът на Благоевград, който се намира между Драматичен театър „Никола Вапцаров” и Община Благоевград, бе боядисан с червено и бяло, а под името му имаше надпис „Дядо Мраз”. Часове след това до паметникът беше оставен и голям червен чувал с надпис „Оставка”.

САЩ и Южна Корея осъдиха визитата на японския премиер във военен храм

/КРОСС/ САЩ и Южна Корея разкритикуваха решението на японския премиер Шиндзо Абе да посети храма „Ясукуни", който е посветен на душите на войниците, загинали в името на Япония и императора. Храмът в редица азиатски региони се възприема като символ на японския милитаризъм, съобщи Агенция Франс Прес. Визитата е анахронистично поведение, което фундаментално накърнява не само отношенията между Южна Корея и Япония, но също така стабилността и сътрудничеството в Североизточна Азия, това каза южнокорейският министър на културата Йо Джин-Рьон. „САЩ изразяват надежда, че Япония и нейните съседи ще могат конструктивно да обсъдят деликатните въпроси от техните взаимоотношения в миналото. Това е необходимо за развиване на сътрудничеството и за постигане на общите цели за поддържане на мира и стабилността в региона", се посочва в официалното изявление на американското посолство в Токио.  

Мащабни промени в турското правителство, сменени са 10 министри

Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган смени 10 министри - почти половината от членове на кабинета, след като трима министри обявиха оставките си заради мащабен корупционен скандал, при който бяха арестувани синовете им.

Новият Mustang доказва, че Дядо Коледа не съществува

Анализът за бъдещето на легендарния модел на Стария континент е на изданието Autoevolution

    


Рекордно много бебета по Коледа в Бургаската болница

Рекордно много бебета са се родили в МБАЛ-Бургас на Бъдни вечер и в първия ден на Коледа. Техният брой е общо 17. За сравнение през 2012г. по същото време в лечебното заведение са се родили 11 деца.

Почти половината от руснаците одобряват помилването на Ходорковски

/КРОСС/ 47% от руснаците одобряват помилването на Михаил Ходорковски, 49% пък нямат отношение към това решение на руския президент Владимир Путин, сочат резултатите от проучване, проведено от „Левада център", съобщи РИА Новости. Проучването показа още, че 55% от руските жители се придържат към версията, че Ходорковски сам е подал молбата за помилване, докато 7% не са съгласни с това твърдение. Една трета от руснаците (33%) смятат, че бизнесменът е решил да поиска помилване, тъй като е признал вината си, други 24% не смятат така. Веднага след своето освобождение Ходорковски излетя за Берлин с частен самолет. Присъдата му от десет години и десет месеца изтичаше през август 2014 г.  

Протестиращ: Ключовата дума не е "оставка", а "общество"

Не „оставка Не „оставка", не „протест", а „общество" е ключовата дума на изминаващата година в България. Такова мнение изказа пред Нова телевизия Иво Мирчев, едно от лицата на антиправителствените протести. „Защото от това общество зависи оставката, зависят протестите и контрапротестите", поясни той. Описанието на 2013 г. допълни Спас Колев, който подкрепя

Лоши условия за туризъм на планините

/КРОСС/ Условията за туризъм във високите части на планините са лоши, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК). Температурите в планините са от -2 до 4 градуса, а по високите части духа силен вятър и времето в мъгливо. В по-ниските части на планината духа слаб вятър. В Стара планина снежната покривка е около 20 см. Зимните съоръжения работят в Студенец на Пампорово и Мечи Чал на Чепеларе. От ПСС съветват туристите да се съобразяват със зимните условия, независимо, че има малко сняг, да се движат само по обозначените зимни маркировки и да бъдат подходящо екипирани.  

Няма да намаляват данъка върху горивата за отопление

На извънредна среща министрите на финансите, на здравеопазването и на околната среда обсъдиха проблема със смога и призоваха гражданите да кандидатстват за помощи за отопление

прочети повече

Ранобудните: Няма да сме жертвения агнец, трябва ни подкрепа

На прасета театър не трябва да правиш. Една окупация няма да свали едно правителство. Не знам как е отвън, но ние няма да сме жертвеният агнец и няма да се взривим в Народното събрание. 200 000 трябва да излязат и да поискат оставката.

Ранобудни и емигранти излизат на национален протест

Две шествия ще минат по софийските улици с искане за промяна на системата и оставка на кабинета.

Бебе на седем месеца почина при неизяснени обстоятелства в Белица

Бебе на 7 месеца издъхна по неизяснени причини тази нощ в Белица, съобщи Struma.com.

В 3:30 часа от автогарата в град е подаден сигнал за бебе в тежко състояние, При пристигането на медицинските екипи детето вече било починало.

7-месечният Емануел Радков Симов бил изписан преди 3 дни от болница, където е лекуван от пневмония.


Бебе на 7 месеца издъхна по неизяснени причини тази нощ в Белица, съобщи Struma.com. В 3:30 часа от автогарата в град е подаден сигнал за бебе в тежко състояние, При пристигането на медицинските екипи детето вече било починало. 7-месечният Емануел Радков Симов бил изписан преди 3 дни от болница, където е лекуван от пневмония.

7-месечно бебе почина мистериозно в Белица

Бебе на 7 месеца издъхна по неизяснени причини тази нощ в Белица, съобщи Struma.com.

В 3:30 часа от автогарата в град е подаден сигнал за бебе в тежко състояние, При пристигането на медицинските екипи детето вече било починало.

7-месечният Емануел Радков Симов бил изписан преди 3 дни от болница, където е лекуван от пневмония.


Бебе на 7 месеца издъхна по неизяснени причини тази нощ в Белица, съобщи Struma.com. В 3:30 часа от автогарата в град е подаден сигнал за бебе в тежко състояние, При пристигането на медицинските екипи детето вече било починало. 7-месечният Емануел Радков Симов бил изписан преди 3 дни от болница, където е лекуван от пневмония.

Национален протест срещу правителството /обновява се/

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България. *** Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се придвижи към Софийския университет, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ. Там протестиращите качиха голям плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка"

Национален протест срещу правителството /обновява се/

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България. *** Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се придвижи към Софийския университет, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ. Там протестиращите качиха голям плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка"

Национален протест срещу правителството /обновена/

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България. *** Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се придвижи към Софийския университет, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ. Там протестиращите качиха голям плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка"

Национален протест срещу правителството /обновена/

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България. *** Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се придвижи към Софийския университет, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ. Там протестиращите качиха голям плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка"

Национален протест срещу правителството /обновена/

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България. *** Шествието в София потегли от Орлов мост, предвождано от жълт малък камион, от който звучи музика. Участниците се придвижи към Софийския университет, където беше посрещнато от студенти с голям плакат "Оставка". Двете групи се сляха и се отправиха към БНБ. Там протестиращите качиха голям плакат "Оставка" на стълбите на БНБ. Чуват се мощни освирквания "Оставка"

Насрочен е национален протест срещу правителството на Орешарски

/КРОСС/ Недоволните от правителството на Пламен Орешарски се събират на национален протест за 196-ти път, на който за пореден път ще издигнат своите искания за оставка и смяна на системата. Към протестната мрежа ДАНСWithme и ДАНСWithme Global се присъединиха и Ранобудните студенти, включително и такива от чужбина, които са се прибрали в България за празниците. По техни прогнози в столицата ще се включат над 5000 души. Общобългарският протест е под надслов „Една България, един свят, един протест - ОСТАВКА!". "За неуморните! За непримиримите! За повече светлина! Независимо къде се намираш, независимо дали имаш подкрепа, напук на умората, напук на безверието - излез на улицата, запали свещ и поискай ОСТАВКА!", призовават организаторите. В София ще има две шествия, като традиционният протест ще тръгне от Орлов мост в 14:00 часа и ще се присъедини към другия лъч - българите от чужбина, които се събират в 15:00 часа на площада пред БНБ. Протестни акции са планирани и в Атина, Будапеща и Копенхаген, както и в редица по-малки градове в България.  

Шофьор на такси върна 300 хил. долара на разсеян клиент

Шофьор на такси от Лас Вегас върна  чанта със 300 хил. долара на разсеян клиент, съобщи АП.

По-късно станало ясно, че всъщност, клиентът бил спечелил джакпота от игра на покер в казино в Града на хазрта. Шофьорът се свързал с диспечерите от фирмата, които заедно с местната полиция издирили притежателя на огромната сума. Според местни медии Шофьор на такси от Лас Вегас върна чанта със 300 хил. долара на разсеян клиент, съобщи АП. По-късно станало ясно, че всъщност, клиентът бил спечелил джакпота от игра на покер в казино в Града на хазрта. Шофьорът се свързал с диспечерите от фирмата, които заедно с местната полиция издирили притежателя на огромната сума. Според местни медии

Почина единият от пострадалите работници в Лукойл Нефтохим

51–годишният Валентин Стоянов беше най-тежко пострадал

    


19 месеца е срокът за изграждане на завода за боклука на столицата

/КРОСС/ Срокът за изграждане на завода за механично биологично третиране на отпадъците на столицата е 19 месеца. Проектирането и изпълнението му започват от началото на 2014 г. Това каза кметът на София - Йорданка Фандъкова в предаването „Преди всички" на БНР. По думите на Фандъкова проектът се изпълнява по правилата на Европейската комисия и подлежи на непрекъснат контрол и проверки. „Изключително стриктно се следи не само сроковете, но и качеството. Аз лично очаквам проектирането да се ускори", добави кметът. Тя призна, че след като Върховният административен съд в България е излязъл с решение, потвърждаващо избора на изпълнител на проекта, е била подложена на натиск за подписване на договора, но е отказала да направи това преди да получи становището и на Европейската комисия. След приключването на първия етап на интегрирания проект за преработка на отпадъците от началото на годината ще може да започне пробната експлоатация на двете инсталации на площадката „Хан Богров", чийто капацитет на преработка ще достигне 44 000 тона годишно.  

Таксиметров шофьор върна забравени 300 хил. долара на клиент в Лас Вегас

Шофьор на такси от Лас Вегас върна  чанта със 300 хил. долара на разсеян клиент, съобщи АП.

По-късно станало ясно, че всъщност, клиентът бил спечелил джакпота от игра на покер в казино в Града на хазрта. Шофьорът се свързал с диспечерите от фирмата, които заедно с местната полиция издирили притежателя на огромната сума. Според местни медии Шофьор на такси от Лас Вегас върна чанта със 300 хил. долара на разсеян клиент, съобщи АП. По-късно станало ясно, че всъщност, клиентът бил спечелил джакпота от игра на покер в казино в Града на хазрта. Шофьорът се свързал с диспечерите от фирмата, които заедно с местната полиция издирили притежателя на огромната сума. Според местни медии

Бурята Ерих заплашва района на Ламанша

Поредна силна буря застрашава района на Ламанша след стихията, която бушува сега във Великобритания, Северна Европа, части на Франция и дори в Италия, информира вестник lefigaro.fr, цитиран от Стандарт Нюз. Новата буря бе наречена Ерих. Очаква се тя да започне в петък вечерта. Тогава за северните части на Франция са предвидени ветрове със скорост от 100 километра в час. Вчера пък силните бури във Великобритания взеха пета жертва. Плановете на хиляди хора по Коледа се объркаха, след като мощната буря предизвика наводнения, спирания на електричеството и транспортен хаос в голяма част от Великобритания, пише The Telegraph. Ураганните ветрове в понеделник, достигащи скорост до 87 мили в час, и проливните дъждове предизвикаха преливания на реките и наводнения.

Единственият ежедневник на Ямбол спира да излиза

Единственият ежедневник на град Ямбол – вестник „Делник” – прекратява излизането си след Нова година, съобщи „Стандарт”. Ежедневникът излиза от юни 1994-то година и близо 20 години бе единственият ежедневник в ямболско и сливенско. Главен редактор на „Делник" е известният писател и журналист Любомир Котев. Във вестникът работят още 10 журналисти, които от януари ще си търсят препитанието на свободния пазар. Възможно е „Делник" да се трансформира в седмичник, което ще запази работните места на част от екипа, твърдят запознати. В момента Ямбол има два други седмичника. Единият е безплатен – вестник „Глас". Другият е вестник „Време".

1 загинал при катастрофа през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 14 тежки ПТП с 1 загинал и 21 ранени, съобщиха от СБА.

Човек поверява живота си на това, в което вярва

/КРОСС/ Ричард Бах, американски писател на научна фантастика: Човек поверява живота си на това, в което вярва

Арестуваха баща, занесъл подарък на дететето си на Бъдни вечер

В световния ден на бащата десетки бащи излязоха на протест за правото си да виждат децата си при раздяла с майките им. Те водят битката за равнопоставеност при разпределяне на времето за виждане от години, но конкретният повод да излязат на Коледа сутринта на протест, е арестът на един от тях, съобщи bTV.

Стефан Стефанов е бил задържан затова В световния ден на бащата десетки бащи излязоха на протест за правото си да виждат децата си при раздяла с майките им. Те водят битката за равнопоставеност при разпределяне на времето за виждане от години, но конкретният повод да излязат на Коледа сутринта на протест, е арестът на един от тях, съобщи bTV. Стефан Стефанов е бил задържан затова

Телевизионно утро

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" - 26.12.2013 година Тема: Ансамбъл "Българе" - пазителите на българския фолклор, на живо в студиото. Тема: Българско и сирийско семейство заедно - история за добрината и съпричастността. Тема: Как българите посрещат Коледа зад граница - разговор по Скайп с Веселина Плачкова. Тема: Празничните рецепти зад граница - жените от дамски клуб приготвят своите гозби, репортаж на Габриела Гаврилова. Тема: No limit, или когато толерантността няма граници - вижте учениците, които даряват своите джобни пари. Тема: За делникът и чудесата в гела, репортаж на Юлия Стефанова. Тема: Великденските яйца започват да се приготвят още от Коледа - пряко включване от Пловдив с репортера Румен Бахов и неговия събеседник Стойко Гагъмов. БТВ,"Тази сутрин" - 26.12.2013 година Тема: Нарязани гуми - десетки коли в столичен квартал осъмнаха с нарязани гуми; Тема: Татковци без деца. Защо арестуваха баща, който отиде да занесе подарък на сина си за Коледа? Тема: Има ли опасно месо в магазините? Накъде ще тръгне цената на свинското след постите? Тема: Бавят изкупуването на тютюна. Ще има ли бунт на тютюнопроизводителите? Тема: Закана за масов протест в София. Студенти от чужбина се връщат за участие в две шествия; Тема: Рецепта за дълголетие. 101-годишна жена се възстанови след операция и очаква първото си праправнуче! Тема: Завръщането на Киану Рийвс! На голям екран излиза зрелищният приключенски 3D екшън „47 РОНИНИ"

Предстоящи събития

/КРОСС/ София.От 11.15 часа в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" ще се проведе брифинг, който да обобщи случаите от почивните и празничните дни.Банско.От 17.00 часа в читалище „Димитър Благоев", град Добринище ще се състои празничен концерт на самодейните състави към читалище „Димитър Благоев".Добрич.От 9.45 часа в ресторант „Лебед" ще се състои традиционен коледен бридж празник.Петрич.От 18.00 часа в ресторанта на хотел „БАЦ" членове и симпатизанти на ПП БАСТА организират коледен празник.Сливен.От 08.00 часа ще започне богослужение по повод Събора на Пресветата Богородица. От 16.00 часа ще се състои празнична вечерня.Смолян.В смолянското село Смилян ще се проведе коледно-новогодишен концерт.

Разследват шефовете на "Гетуик" за хаос по Коледа

Ръководителите на лондонското летище „Гетуик Ръководителите на лондонското летище „Гетуик" могат да бъдат разследвани заради хаоса, който провали коледните празници на стотици пътници, твърди "Мирър". Спиране на тока в Северния терминал на летището в навечерието празника доведе до отмяна и забавяне на полети, като пътниците са недоволни от факта, че не са получили достатъчна информация от

Летище Гатуик в Лондон влиза в ритъм от днес

В ранните часове на днешния ден летище "Гатуик" възстанови редовния си трафик, след като аварията в електрическата мрежа на северния му терминал беше отстранена. Много пътници посрещнаха Коледа на територията на лондонското летище.

Рождениците днес

/КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Александър Воденичаров, заместник мениджър на "Предпечат и производство" във в. Труд", 34 г. Веселин Вучков, депутат от ГЕРБ, бивш зам. министър на вътрешните работи, 45 г. Димитър Коруджиев, писател, 72 г. Кольо Георгиев, писател, 87 г. Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк, 60 г. Митхат Метин, депутат от ДПС в 42-рото НС, 42 г. Ники Кънчев, тв водещ, 53 г. Тодор Попов, кмет на гр. Пазарджик, председател на Националното сдружение на общините, 46 г. Димитър Коруджиев, писател Кольо Георгиев, писател Мартин Зафиров, бивш футболист  

Робен ще спира с футбола в "Байерн"

Ариен Робен отхвърли възможността да се завърне в английския футбол и обяви, че ще завърши кариерата си в "Байерн". Холандският национал има договор до 2015 година и възнамерява да го продължи.

"Клубът знае, че искам завинаги да остана тук", заяви 29-годишният Робен. Заговори се, че е възможен трансфер, тъй като крилото не е твърд титуляр при Пе Ариен Робен отхвърли възможността да се завърне в английския футбол и обяви, че ще завърши кариерата си в "Байерн". Холандският национал има договор до 2015 година и възнамерява да го продължи. "Клубът знае, че искам завинаги да остана тук", заяви 29-годишният Робен. Заговори се, че е възможен трансфер, тъй като крилото не е твърд титуляр при Пе

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване