Орешарски: В последните 12 г. нямаше стратегия в здравеопазването и секторът се развива стихийно

Държим на приемственост, характерна за последните 15 години, по отношение на стабилността на банковата система. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски по време на бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара.

„Ще продължим да реализираме целесъобразните инфраструктурни проекти. В програмата има нови политики ... Държим на приемственост, характерна за последните 15 години, по отношение на стабилността на банковата система. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски по време на бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара. „Ще продължим да реализираме целесъобразните инфраструктурни проекти. В програмата има нови политики ...

Проектът за тунел под Шипка зацикли

Проектът за обходно трасе на Габрово, с който е свързан и проекта за тунел под Шипка, зацикли в съда. Тричленен състав на ВАС от миналата седмица е отхвърлило жалбата на природозащитници и инициативен комитет от габровци, които искат промяна на трасето на обходния път. От Глобалния екологичен фонд (WWF) заявиха пред “Труд”, че ще обжалват. Проектът за обходно трасе на Габрово, с който е свързан и проекта за тунел под Шипка, зацикли в съда. Тричленен състав на ВАС от миналата седмица е отхвърлило жалбата на природозащитници и инициативен комитет от габровци, които искат промяна на трасето на обходния път. От Глобалния екологичен фонд (WWF) заявиха пред “Труд”, че ще обжалват.

Васил Гюров, "Ревю": Окупацията е и на духовно ниво, вече няма как да падне


Българската група "Ревю", чийто вокалист и съосновател е често ангажираният с обществени каузи Васил Гюров, представи посветената на антиправителствените протести "Свобода или смърт". Тя е също така първата нова песен на "Ревю" от години, а звученето й връща право към музиката на групата от пробива й през втората половина на 80-те, когато се превръщат в един от символите на българската алтернативна музика с песни като "Чичо", "Ралица" и "Шарената сянка".

Освен имаща цел да отрази...

Васил Гюров, "Ревю": Окупацията се случва и на духовно ниво, вече няма как да падне


Българската група "Ревю", чийто вокалист и съосновател е често ангажираният с обществени каузи Васил Гюров, представи посветената на антиправителствените протести "Свобода или смърт". Тя е също така първата нова песен на "Ревю" от години, а звученето й връща право към музиката на групата от пробива й през втората половина на 80-те, когато се превръщат в един от символите на българската алтернативна музика с песни като "Чичо", "Ралица" и "Шарената сянка".

Освен имаща цел да отрази...

Русия и Китай с най-много приятели в българския парламент

Русия и Китай са с най-много приятели в българския парламент. САЩ и Германия са на трета позиция, но далеч след първите две страни. Това показва статистиката на групите за приятелство в Народното събрание. Депутатите, избрали да участват в групата за приятелство с Русия са 135, а с Китай - 91.

Таксиджията убиец Куртев ще лежи 9 години!

Таксиджията Михаил Куртев, който уби двама души през юли м.г., ще лежи 9 години в затвора, решиха магистратите от Софийския градски съд.

Започват масови проверки на автобусните превози

Акцията е насочена срещу сивия сектор в бранша

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.
Ето и акцентите от новините в 14 часа:
Бойко Борисов внася сигнал до главния прокурор заради  подслушване. Поводът е появилата се в медиите информация  за негова среща с Георги Първанов, Румен Петков и Николай Гигов. Скандалното според Борисов не е кой с кого се среща, а това, че някой го подслушва и следи абсолютно незаконно.

Над 95 процента от...

Ивайло Динев: Не изключваме окупация след края на сесията

"Ранобудните студенти" имат план за действие. Не изключваме следващата стъпка да бъде нова и пълна окупация на СУ и други университети в страната след края на сесията". Това заявиха "ранобудните" Ивайло Динев и Антон Филев в предаването "Петата власт" по OFFRoad Радио. "Имаме няколко предложения за това как да продължим своите действия. Едно от

Прокуратурата чака експертиза от Англия за “Бръмбаргейт"

Експертизата от Великобритания, която трябва да каже дали могат да се възстановят изтритите файлове в мобилната апаратура за подслушване на МВР, все още не е готова, заявиха вчера от Върховната касационна прокуратура. 
Съдебната поръчка бе пратена преди месеци до Лондон, защото записващата техника е английско производство. 
Още преди време... Експертизата от Великобритания, която трябва да каже дали могат да се възстановят изтритите файлове в мобилната апаратура за подслушване на МВР, все още не е готова, заявиха вчера от Върховната касационна прокуратура. Съдебната поръчка бе пратена преди месеци до Лондон, защото записващата техника е английско производство. Още преди време...

Мишел Обама ляга под ножа?

/КРОСС/ Първата дама на САЩ Мишел Обама, която в края на тази седмица ще навърши 50 години, не изключва в бъдеще да се възползва от услугите на пластичната хирургия или ботокса. "Жените трябва да имат свободата да направят всичко необходимо за самочувствието и красотата си", каза тя в интервю за People. „Сега не мога да си представя, че ще използвам тези средства , но ... никога не казвай "никога", добави тя.Според г-жа Обама жените трябва да обърнат специално внимание на здравето си и да не пренебрегват профилактичните прегледи.

Бареков поиска ново разследване на смъртта на Мишо Бирата

/КРОСС/ Ново разследване на смъртта на бизнесмена Михаил Михов - Мишо Бирата поиска Николай Бареков. Той настоява да излезе наяве истината за съмнителни и вероятно удобни за някои политици обстоятелства около изненадващата и загадъчна смърт на Михов. В сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, лидерът на „България без цензура" иска ексхумация на тялото и международна съдебно-медицинска експертиза. „През последните дни бях посетен в качеството ми на общественик и политик от приятели и близки на семейството на г-н Михов и на жена му Елена. Бях помолен да направя тази юридическа постъпка директно до Вас, с искане за незабавна ексхумация на тялото на Михайл Михов. Другото искане, което отправям към Вас е назначаване на международна съдебно-медицинска експертиза, която да установи има ли наличие на вещества, които дори и в минимални дози, инжектирани подкожно или венозно, могат да предизвикат незабавна смърт, която носи белезите на инфаркт или мозъчен удар", пише в сигнала си Бареков. В документа до прокуратурата той напомня, че в скандалните записи, в които беше намесено името на Михаил Михов, присъстват и имената на двама актуални български политици - Бойко Борисов и Георги Първанов. „И тогава, и днес тези две лица са единствените известни фигури, които биха имали, косвено или пряко, интерес от липсата на този човек и от липсата на неговите показания по случая със спряната митническа проверка на неговота фабрика", смята Бареков

ЕС гражданство не може да се продава на каквато и да е цена

Подобни схеми дискриминират бедните граждани на трети страни, заявиха евродепутатите

Павел Станчев сменя Вики Политова като шеф на bTV

Бившият изпълнителен директор на Нова тв поема конкурентите

    


Кристен Стюарт ще участва в нова романтична адаптация на "1984"


Звездата от поредицата "Здрач" Кристен Стюарт ще участва в главната роля в нова адаптация на класическата антиутопия на Джордж Оруел "1984", предаде изданието The Verge. 

Филмът, който ще е обновена версия на лентата по същата книга от 1956 г., ще носи заглавието Equals. В него ще участва и Никълъс Холт, а историята, според първоначалното описание, ще се върти около "любов в свят, където любовта всъщност вече не съществува".

Сценарият е дело на Нейтън Паркър, работил...

Вигенин: Бариерите пред свободното движение пречат на конкурентоспособността на ЕС


Поставянето на бариери пред една от четирите свободи – свободното движение на хора – нарушава чувствителния баланс в единния вътрешен пазар и води към намаляване на конкурентоспособността и отслабване на възможностите за растеж в Европейския съюз, заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин по време на срещите си в Лондон на първия ден от своето посещение.

Вигенин разговаря с председателите на парламентарните комисии по външни и вътрешни работи на долната камара на...

НАП ще работи под мотото "Спестете си среща с нас"


Националната агенция за приходите (НАП)  е избрала за мото на тазгодишната данъчно-осигурителна кампания призива "Спестете си среща с НАП", съобщи директорът на отдела за обслужване на клиенти Боряна Георгиева, цитирана от "Фокус".

По думите й акцентът ще върху електронните услуги и насърченията за граждани и фирми да ги прилагат.

От началото на следващата година гражданите, които получават приходи извън трудовите си доходи, ще имат възможност да подават данъчната...

Декларации 1 и 6 се подават едновременно и само ако задълженията в тях са равни

От 1 януари 2014 г. две от най-често подаваните от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 „Данни за осигуреното лице" и образец № 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ", трябва да постъпват в НАП едновременно. Това се отнася за данните, които ще подават задължените за месеците след декември 2013 г. Тоест това ва От 1 януари 2014 г. две от най-често подаваните от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 „Данни за осигуреното лице" и образец № 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ", трябва да постъпват в НАП едновременно. Това се отнася за данните, които ще подават задължените за месеците след декември 2013 г. Тоест това ва

Приятелката на Оланд изпила огромна доза хапчета заради изневярата му

Приятелката на Франсоа Оланд може би е посегнала на живота си след разкритията за изневярата му, съобщава ИТАР-ТАСС.
Преди дни бе съобщено, че Валери Трирвильор е приета в болница. Оказва се, че е погълнала огромна доза лекарства, споделят нейни роднини пред Le Point. 
Те обаче категорично отхвърлят версията за самоубийство и подчертават, Приятелката на Франсоа Оланд може би е посегнала на живота си след разкритията за изневярата му, съобщава ИТАР-ТАСС. Преди дни бе съобщено, че Валери Трирвильор е приета в болница. Оказва се, че е погълнала огромна доза лекарства, споделят нейни роднини пред Le Point. Те обаче категорично отхвърлят версията за самоубийство и подчертават,

ЕП не знаел за връзката Моника-Станишев

Европарламентът не вижда конфликт на интереси в договора с компанията на Моника Йосифова, но не е знаел за връзката Йосифова - Станишев.

Декларации 1 и 6 се подават едновременно и само ако задълженията в тях са равни

От 1 януари 2014 г. две от най-често подаваните от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 „Данни за осигуреното лице От 1 януари 2014 г. две от най-често подаваните от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 „Данни за осигуреното лице" и образец № 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ", трябва да постъпват в НАП едновременно. Това се отнася за данните, които ще подават задължените за месеците след декември 2013 г. Тоест това ва

Орешарски: Предвиждаме сериозни мерки срещу контрабандата и източването на ДДС

Държим на приемственост, характерна за последните 15 години, по отношение на стабилността на банковата система. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски по време на бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара.

„Ще продължим да реализираме целесъобразните инфраструктурни проекти. В програмата има нови политики ... Държим на приемственост, характерна за последните 15 години, по отношение на стабилността на банковата система. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски по време на бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара. „Ще продължим да реализираме целесъобразните инфраструктурни проекти. В програмата има нови политики ...

Ангел Найденов намалил отлива на кадри от армията

Военният министър Ангел Найденов се похвали, че е спрял отлива на кадри от армията и обяви, че ръководството на ведомството "работи основно в посока възстановяване на престижа и достойнството на военната професия и компенсиране на военнослужещите за отнетите им права".   Доброволно напусналите редиците на Българската армия през 2013 г. са 450, докато техният брой през предходните 5 години е бил средно по 860 души.   Найденов посочи пред News 7, че една от най-важните постигнати цели била "компенсирането на усещането за несправедливо отношение към военнослужещите от предишното ръководство на министерството и значителното повишаване на интереса към военната служба".  

8% ръст на обслужените пътници на летище Варна

Ръст от 8 % на обслужените пътници бележи летище Варна през 2013 година. Техният брой достигна 1, 32 милиона пътници, което прави 2013 най-добрата година от 2008 насам. На 2 август бяха обслужени 19 380 пътници - най-големият брой за един ден в цялата история на летище Варна.

Инспектори на ИАРА иззеха бракониерски мрежи в язовир "Доспат"

По случая е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител

    


След 10 години ще настъпи краят на антибиотиците

След 10 години антибиотиците ще бъдат напълно безполезни, установиха британски учени. По думите им с всяка изминала година устойчивостта на микробите към антибиотиците се увеличава. Фактът, че вируси...

Amnesty International остро разкритикува промените в Наказателния кодекс

Международната организация за човешки права Amnesty International се присъедини към редицата критики към промените в Наказателния кодекс. Според нея измененията могат да бъдат използвани, за да цензур...

Йовчев: В МВР и ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо Първанов, Борисов или Петков

В МВР и в ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо бившия президент г-н Георги Първанов, бившия министър-председател г-н Бойко Борисов и бившия вътрешен министър г-н Румен Петков. Това каза Цветлин ...

Жители на Видин и Монтана спасиха 10 птици през 2013 година

През 2013 година има около 10 случая, при които птици са спасени и излекувани благодарение на граждани на градовете Видин и Монтана, съобщи Фокус. „В това отношение може да се каже, че хора...

ООН се опасява от геноцид в ЦАР

Директорът за хуманитарните операции в ООН днес заяви, че всички условия са налице, за да може събитията в Централноафриканската република да бъдат определени като геноцид, предаде AFP. В тази връзка...

„Рефан” с „Форбс” за принос в развитието на семейния бизнес в България

Най-престижните бизнес награди в света „Форбс” бяха раздадени за трета поредна година и у нас на официална церемония в „Шератон”. За първи път специално отличие „Форбс за развитие на семейния бизнес” се връчи на козметична фирма „Рефан” - един от най-гъвкавите работодатели, даващи шанс за успешна работа на над 2000 български семейства само в страната.

Габровец преби до смърт бебето на гаджето

Мъж преби до смърт детето на жената, с която живее на семейни начала.

СИФ: Неравенството в доходите е най-сериозният глобален проблем

Срещата в Давос ще разисква въпроса за "изгубеното" поколение от млади хора, които са без работа и умения

    


Дженифър Анистън търси сурогатна майка

/КРОСС/ Дженифър Анистън и Джъстин Теру са готови да станат родители. Това обаче съвсем не означава, че актрисата е бременна. Просто двойката е решила да се възползва от услугите на сурогатното майчинство и вече е започнала да търси идеалната кандидатка за тази роля.Бъдещите съпрузи нямат нищо против факта общото им дете да бъде износено от чужда жена. "Джен винаги е казвала, че не бърза да имат деца. A сурогатно майчинство ще й даде време да се подготви за раждането, избягвайки стреса на бременността", разкри неназован източник пред National Enquirer.Той също така съобщи, че Анистън се решила да прибегне до сурогатното майчинство, вдъхновена от Никол Кидман, която прибягна до този метод за раждането на втората си дъщеря."Идеята за сурогатно майчинство вълнува Дженифър от много години. Въпреки това, тя се реши на това едва след разговор с Никол. Джен и Джъстин са уверени, че сурогатното майчинство е точно за тях, а сега търсят перфектния човек", добави източникът.Анистън вече е заявила, че е готова за бебето. По думите й тя има много силно развит майчински инстинкт.

Откриха националната конференция за физическото възпитание и спорта

/КРОСС/ Председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ г-жа Ева Жечева откри в град Тетевен Четвъртата национална конференция по проблемите на физическото възпитание и спорта в домовете за деца в риск. Форумът, на който присъства и председателят на Агенцията за социално подпомагане г-н Ивайло Иванов, е организиран от Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи. "Една от целите, които си поставяме при създаването и реализирането на политиките за децата е да се стимулира физическото и личностното развитие на децата. Нашата обща мисия като хора, призвани да се грижим за бъдещите поколения, е да не спираме да доказваме, че в България расте амбициозно младо поколение, което ще продължи да се развива и да постига успехи, включително и в професионалния спорт. Състезанията стимулират развитието на децата от социалните услуги, мотивират ги да доказват възможностите си и да насочват енергията си в градивна посока. Дори да сбъдват детските си мечти", подчерта в изявлението си г-жа Жечева. Участниците във форума дискутираха развитието на физическата подготовка на децата в риск и борбата с насилието и тютюнопушенето в специализираните институции чрез системни спортни занимания. Направен бе преглед на развитието на програмата „Стани шампион", по която ДАЗД, АСП, Нова телевизия и Федерацията са партньори вече 4 години. От началото на инициативата децата, получаващи стипендии по програмата, са над 100

Икономиката на България все още носи белезите на 5-годишната рецесия

/КРОСС/ Икономиката на България все още носи белезите на 5-годишната рецесия, която е плод не само на световната икономическа и финансова криза, но и още на известна непоследователност на икономическата и финансова вътрешна политика през последните четири години. Това каза премиерът Пламен Орешарски на бизнес обяд, организиран от Американската търговска камара. Премиерът посочи, че пет години след икономическата криза ситуацията остава неустойчива в повечето страни в Европа и все още на повърхността се виждат икономическите дисбаланси. Той обаче похвали страната ни за това, че макар кризата да е била тежка, банковата ни система е издържала на удара. Днес капиталовата адекватност на тази система у нас надхвърля 15 на сто, а средните европейски нива са около 6 на сто,посочи Орешарски. По думите на министър-председателя още в първите седем месеца на своето управление правителството му може да запише в списъка си с успехи редица факти. Сред тях е изцяло възстановеното ДДС на бизнеса, облекчени над 100 лицензионни режима, усвояването на европейски средства.  Заварените от предишното правителство около 37% усвоени средства за целия програмен период към края на миналата година бяха увеличени на 54%, каза премиерът. Орешарски упрекна бившите управляващи и за недобро управление на сектора енергетика

Как да се справим със запека

Какво трябва да консумираме?

    


Създадоха съвместно българо-катарско дружество за търговия с животни

Катарската „Катар Мениджмънт Ейджънси“ и българската „Тексима Трейдинг“ създадоха съвместното дружество „България - Катар Селскостопанска ...

ЕС гражданство не може да се продава на каквато и да е цена

/КРОСС/ Гражданството на Европейския съюз не трябва да има „цена", заяви Европейският парламент в резолюция, приета днес. Депутатите са загрижени за схеми, създадени от различни държави членки на ЕС и в частност от Малта, които водят до продажбата на националното и, следователно, и на европейското гражданство. Парламентът призовава Комисията да посочи ясно дали тези схеми зачитат духа и буквата на договорите на ЕС и правилата на ЕС за недискриминация. Някои държави членки въведоха схеми, които „пряко или косвено" доведоха до „продажба" на гражданство на ЕС за граждани от трети страни, въпреки че се очаква всяка държава членка да действа отговорно в запазването на общите ценности и постижения на Съюза. Те са безценни и „не може да има етикет с цена, прикрепен към тях", се заявява в резолюция, която беше приета с 560 гласа „за", 22 „против" и 44 въздържали се. Явната продажба на гражданството на ЕС подценява взаимното доверие, върху което е построен Съюзът, се посочва още резолюцията. Парламентът подчерта, че предоставените права вследствие на гражданство на ЕС, като например правото на свободно движение и пребиваване в рамките на ЕС, не трябва да бъдат третирани като „търговска стока". Гражданството на ЕС предполага наличието на връзка на дадено лице с ЕС и с неговите държави членки или на лични връзки с граждани на ЕС, се казва в текста

Социалните преведоха по сметките детските и помощите за отопление, раздават и безплатни винетки

Йозджан Мехмед, директор Дирекция “Социално подпомагане” -Хасково

Дирекция „Социално подпомагане” днес преведе месечните помощи за деца и тези за отопление по сметките на правоимащите семейства от Хасково и Минерални бани, информираха от дирекцията. От днес се раздават и безплатните винетки на одобрените.

Винетките са осигурени от Свиленград. Днес до обяд безплатни стикери получиха 40 правоимащи, отчетоха от дирекцията. 936 са одобрените да получат винетки през декември. 42-ма от тях са от Минерални бани. До момента общият брой на подадените заявления е 1 600.

Подробности гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

Гришо с исторически успех на Australian Open

Исторически успех постигна днес на Australian Open водещият български тенисист Григор Димитров. В мач от втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлем поставеният под №22 в схемата на турнира Гришо победи с 6:3, 6:3, 7:6 (11) №53 в света Йен-Хсун Лу (Тайван) за 121 мин.

Нискокалоричен геврек трябва да печели сърцата на американците

Thintastic Bagels съдържа не повече от 160 калории, твърдят от Einstein Noah

    


Необходим е политически и междуетнически диалог за Судан

/КРОСС/ Европейският парламент проведе дебат относно положението в Южен Судан, следващ изявлението на Върховния представител на ЕС Катрин Аштън от началото на януари т.г. От 15 декември 2013 г. страната, която е независима от 2011 г., е измъчвана от ожесточени сблъсъци между силите на правителството на президента Salvar Kiir и поддръжниците на Riek Machar, бивш вицепрезидент, обвиняван в опит за преврат. Последиците от сблъсъците са над 10 000 загинали, 400 000 разселени и 50 000 бежанци в съседни страни. В дебата участва и евродепутатът Мария Габриел от Групата на ЕНП/ГЕРБ, която беше ръководител на наблюдателната мисия на ЕП на референдума за независимост на Южен Судан през януари 2011г. В изказването си по време на пленарния дебат тя се фокусира върху четири приоритета. "На първо място е необходимо да се избегне на всяка цена гражданска война и най-вече война с етническо измерение. Вниманието трябва да се съсредоточи върху жените и децата на Южен Судан, които са принудени да бягат без значение от какъв етнос са." На следващо място Мария Габриел подчерта необходимостта да се защити цивилното население и да се отговори на хуманитарната криза. "Защитата на цивилните хора е преди всичко задача на правителството. Задача, по-важна от битките със считаните от него за бунтовници. Политическите и личните различия не се разрешават с оръжие в ръка, решението трябва да е политическо и демократично", заяви евродепутатът

Бойко Борисов: Между ГЕРБ и АБВ никога няма да има коалиция

Между ГЕРБ и АБВ няма никога да има коалиция. А този парламент е делегитимен и колкото по-бързо се разпусне, толкова по-добре.Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването "12+3" на БНР.

Реформаторският блок: Дори знаковите лица на задкулисието напускат коалицията "КОЙ"


В момента, в който най-черната част от българското задкулисие в лицето на Георги Първанов и Румен Петков решава, че е времето да се позиционира публично на фона на масивния скандал около коалицията "КОЙ", това показва колко грандиозен е провалът на Станишев, Доган и компания, обяви на пресконференция на Реформаторския блок заместник-председателят на ДСБ Петър Москов.

Коментарът му идва, след като Първанов обяви, че движението му АБВ ще регистрира собствена листа за евроизборите. В...

Приятелката на Франсоа Оланд се отровила с лекарства?

Според роднини на Трирвильор тя изпила таблетките случайно

    


ЕП защити правото на свободно движение на български и румънски работници

Имигрантите имат благотворно влияние върху икономиката на ЕС, сочат проучванията на Еврокомисията

    


ЕП реши: поленът е естествен съставен елемент на меда

/КРОСС/ На пленарното си заседание в сряда вечерта в Страсбург Европейският парламент гласува доклада относно предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 2001/110/ЕО на Съвета относно меда, т.нар Директива за меда. "Чрез този вот Европейският парламент приема полена за естествен съставен елемент на меда, а не за външна съставка", съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. „Радвам се, че колегите гласуваха с мнозинство за позицията, която изразих и като докладчик по становището на Комисията по земеделие и развитие на селските райони. Гласувайки този доклад избягваме негативните последици, преки и косвени, които пчеларският сектор щеше да изпита, ако поленът беше приет за външна съставка, а не за естествен съставен елемент на меда", посочи още Мария Габриел в обяснението си на вот. Според българския евродепутат от ГЕРБ, преките последици са свързани с разходите за етикетиране и тестване, които биха произлезли въз основа на европейското законодателство за етикетиране на хранителни продукти. Косвените последици са свързани с репутацията на меда като естествен и здравословен продукт. „По време на дискусиите по темата неведнъж подчертах, че дебатът за Директивата за меда не трябва да се смесва с ГМО дебата за съвместното съществуване. Въпросите за ГМО и етикетирането на хранителните продукти са обекти на други директиви, а не на Директивата за меда", допълни Мария Габриел

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване