Бисер Миланов е петното на ревера на политиците

/КРОСС/ "Бисер Миланов-Петното е петното на ревера на политиците, защото показва каква е политиката. Заканите срещу журналисти в България много пъти стават действителност, от 10-15 г. насам целият арсенал е упражнен върху журналисти - чупени са им крака, взривявани са жилища, с киселина са заливани. Само дето досега нямаме уличен разстрел на журналист, да не ме чуе дяволът". Това заяви в сутрешния блок на бТВ журналистът Анна Заркова. "И политиците, и българското общество носят вина за наличието на такива хора от силови групи - агресивни хора, които се използват за всякакви ситуации - икономически, политически, чисто битови от по-заможни хора, които могат да си го позволят", каза от своя страна журналистът Огнян Стефанов. „Зад Бисер Миланов-Петното, и да проследим кой стои, няма да стигнем до политически формации. Дори и да има, те ще са го направили опитно. По някои от знаковите дела подсъдимите са свързани с политически сили. В момента за три от политически сили има данни, че са ползвали тези групи, или както искаме да ги наречем - те носят вина, те са извършители, но зад тях има други, хора", смята той. "У нас правосъдната система не работи, тази хора не само са свободни, те имат своите силни контакти в съдебната система", подчерта журналистът.  

Живот с брадва под възглавницата

Значително полицейско присъствие опаса парламента в очакване на някакви протести и преки атаки към сградата на събранието. Нищо такова обаче не се случи.

В същото време хиляди българи по селата пищят от кражби денем и нощем. Само според официалната статистика миналата година са станали над 60 000 кражби. А тя, официалната статистика, лови част о Значително полицейско присъствие опаса парламента в очакване на някакви протести и преки атаки към сградата на събранието. Нищо такова обаче не се случи. В същото време хиляди българи по селата пищят от кражби денем и нощем. Само според официалната статистика миналата година са станали над 60 000 кражби. А тя, официалната статистика, лови част о

Сочи чака "Леден болид II"

Юсеин Болт е най-бързият олимпиец на Ямайка! Говорите глупости! Ямайка има двама "карибски пирати", които се движат с над 100 км/ч! Имената им са Уинстън Уотс и Марвин Диксън.

Кои са пък тези? През 1988 година в Калгари четирима юнаци от Ямайка вдъхновиха "Уолт Дисни" да направи вечния хит в комедиите "Леден болид". Той разказва за карибските бо Юсеин Болт е най-бързият олимпиец на Ямайка! Говорите глупости! Ямайка има двама "карибски пирати", които се движат с над 100 км/ч! Имената им са Уинстън Уотс и Марвин Диксън. Кои са пък тези? През 1988 година в Калгари четирима юнаци от Ямайка вдъхновиха "Уолт Дисни" да направи вечния хит в комедиите "Леден болид". Той разказва за карибските бо

ЕП гласува резолюция за свободното движение

/КРОСС/ В резолюция, приета днес, Парламентът ясно се противопостави на позицията на някои европейски лидери, които настояват за промени и за ограничения на свободата на движение на гражданите на ЕС. Временните ограничения за свободно движение на работници от България и Румъния изтекоха на 1 януари 2014 година. С резолюция, предложена от групите на ЕНП, С&Д, АЛДЕ, Зелени/ЕСА и ЕОЛ/СЗЛ, Парламентът призовава държавите членки да се съобразят с разпоредбите на Договора за ЕС, касаещи свободата на движение - право, гарантирано за всички европейски граждани. Евродепутатите призовават страните от Европейския съюз да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да повлияят на правото на свободно движение. Те отхвърлят и всяко предложение за ограничаване на броя на имигрантите в ЕС, тъй като това е в противоречие с принципа на Договора. Парламентът отбелязва, че с наближаването на изборите за Европейски парламент, свободното движение на гражданите на ЕС се превръща в тема на кампаниите на някои политически партии и че съществува риск този дебат да доведе до увеличаване на расизма и ксенофобията. Той посочва също, че високопоставени европейски политици неотдавна са направили изявления, насочени срещу правото на свободното движение. Последните проучвания на Комисията показват, че мобилните работници са нетни платци в икономиките и бюджетите на страните домакини, се подчертава в резолюцията

100-годишна жена празнува рожден ден със стриптийзьор

Тя избрала стриптизьора сама от сайт и поискала "пълна програма" въпреки напредналата си възраст

Bank of America с 4 пъти по-големи печалби през последното тримесечие

Bank of America, втората най-голяма кредитна институция в САЩ, заяви, че печалбата за последното тримесечие на годината се е увеличила над 4 пъти....

Христо Бисеров трябва да се яви по делото срещу нападателя на Ахмед Доган


Бившият заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров трябва да се яви по делото срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. В края на миналата година стана ясно, че Бисеров е получил призовката си в кантората на неговия защитник.

На предишното заседание съдът обяви Христо Бисеров за общодържавно издирване, след като за пореден път не се яви като свидетел по делото. До мярката се стигна, след като Бисеров се оказа неоткриваем, включително и на адреса, от който...

ЕП гласува резолюция за свободното движение

/КРОСС/ Европейският парламент днес ще гласува резолюция за свободното движение, в която се очаква да бъде записано, че то е основно право на всички европейски граждани и не може да бъде ограничавано. В документа ще бъдат подчертани предимствата на трудовата мобилност, както и липсата на доказателства че тя е натоварила системата за социална сигурност в която и да е страна-членка. Към Европейската комисия ще бъде отправен призив за стриктно наблюдение дали се спазва правото на свободно движение. Отделните държави ще бъдат призовани да защитават социалните си системи с наличните законови механизми, както и да използват еврофондовете за интергация на маргинализираните групи и борба с бедността.

Живот в коптор вече е туристическа атракция (видео)


Петзвезден курортен комплекс в Южна Африка се е сетил за нова услуга - специално изградено гето с паянтови бараки, външни тоалетни и примитивни котлони за готвене.



Цената на нощувка в коптора, предлагана от  Emoya Luxury Hotel and Spa е 850 ранда (под 60 евро). Като я плати обаче човек може да вкуси от начина на живот на милиони от местните жители, хвалят идеята авторите й. 



Покритите с гофрирана ламарина съборетини на техния  "Шантитаун" са...

Продължава делото срещу 13-те имами

/КРОСС/ В пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 13-те имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология и насаждането на религиозна омраза. Днешното заседание ще протече с разпит на подсъдимите духовници. На днешното заседание, мюсюлманските духовници ще трябва да обяснят какви са взаимоотношенията им с „Ал Уакф Ал Ислями" и доколко дейността им на имами към Главното мюфтийство се препокрива с религиозните курсове, които са провеждали в страната с финансовата подкрепа на нелегалната ислямистка организация. На предишното заседание съдът прие писмен отговор на Главното мюфтийство, в който се казва, че между 2005-2010 година не са получавани пари от организацията „Ар Уакф Ал Ислями". По искане на прокуратурата, предстои да бъде отново разпитан и свидетелят Николай Панков, който ,според Главното мюфтийство, е присъствал на изгонването на имами и настаняването на хората на Недим Генджев, когато е изчезнала и част от документацията на мюфтийството. Заседанието ще започне в 9.30 часа. Районът пред сградата на съда ще бъде охраняван от полицаи.  

Журналисти: Насилието над нас остава неразкрито

Пред Съдебната палата е заровено кучето, посочи Огнян Стефанов. Хора като Бисер Миланов са петната на ревера на политиката. Слава богу, че най-накрая го припозна и прокуратурата за деяние, извършено през август, добави А. Заркова.

16 000 с различни задачи на тест по математика

16 088 абитуриенти се явяват на препитване по математика днес, съобщиха от просветното министерство. Изпитът няма нищо общо с матурата и се прави, за да може експертите на ведомството да преценят качеството на подготовката на учениците от различните училища.

Горещините в Австралия взеха една жертва

Високите температури са станали причина за възникването на пожари

    


Джип се блъсна в ограда на бул. „България”

Лекият дъжд направи пътищата мокри и хлъзгави и тази сутрин джип се удари в предпазната ограда на трамвайната линия на бул. България.

Георги Първанов няма да участва в листата на АБВ за евроизборите

Готови сме да участваме и в парламентарни избори, ако са две в едно, подчерта той

    


Здравните власти в САЩ: Внимавайте с парацетамола!

Приемането на прекалено големи дози от този аналгетик може да доведе де сериозни проблеми с черния дроб

Здравните власти в САЩ: Внимавайте с парацеталмола!

Приемането на прекалено големи дози от този аналгетик може да доведе де сериозни проблеми с черния дроб

Джип се удари в предпазна ограда на булевард „България", има задръствания

Джип се удари в предпазната ограда на трамвайната линия на бул. „България" в платното в посока Бояна, съобщи Фокус.

Инцидентът е станал след НДК, при спирката на Медицинска академия.

Джипът е със силно смачкана предница. Все още не е ясно има ли пострадали. Колата е в лявата лента, движението е силно затруднено, образували са се задръствания. Джип се удари в предпазната ограда на трамвайната линия на бул. „България" в платното в посока Бояна, съобщи Фокус. Инцидентът е станал след НДК, при спирката на Медицинска академия. Джипът е със силно смачкана предница. Все още не е ясно има ли пострадали. Колата е в лявата лента, движението е силно затруднено, образували са се задръствания.

Джип катастрофира на булевард „България", има задръствания

Джип се удари в предпазната ограда на трамвайната линия на бул. „България Джип се удари в предпазната ограда на трамвайната линия на бул. „България" в платното в посока Бояна, съобщи Фокус. Инцидентът е станал след НДК, при спирката на Медицинска академия. Джипът е със силно смачкана предница. Все още не е ясно има ли пострадали. Колата е в лявата лента, движението е силно затруднено, образували са се задръствания.

Първанов готов да участва с АБВ и на парламентарни избори

Президентът в периода 2002-2012 г. Георги Първанов каза, че има готовност с движението си  "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ) да се яви и на евентуални предсрочни парламентарни избори, ако има вот "две в едно". Той съобщи, че няма да участва в листата на проекта за евроизборите и няма намерение да създава нова политическа формация или да напуска БСП. Първанов коментира още, че медийна група разпъва чадър над председателя на БСП Сергей Станишев и определи като ”омагьосан кръг”  издигането на Делян Пеевски за председател на ДАНС и подкрепата към Станишев. ”Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега”, коментира Първанов пред Нова телевизия. По думите му хората в сегашното правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция. Първанов каза още, че проектът му има подкрепата на депутати и министри от БСП, но нямало да ги "изтегля", защото държи на стабилността на кабинета. ”Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ. По думите му в партията ”няма никаква чуваемост, има монолог”. На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов каза: ”Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”. Във връзка  с твърдението на вестник, че разполага със запис от среща между Първанов и Бойко Борисов, лидерът на движението АБВ каза, че от години не е срещал бившия премиер и ще съди вестника за твърденията му. Първанов каза още по темата, че в Банкя не е бил и не знае къде живее Борисов.

Първанов готов да се яви с АБВ и на парламентарни избори

Президентът в периода (2000-2010) Георги Първанов каза, че има готовност с движението си  "Алтернатива за българско Възраждане" (АБВ) да се яви и на евентуали предсрочни парламентарни избори, ако има вот "две в едно". Той съобщи, че няма да участва в листата на проекта за евроизборите и няма намерение да създава нова политическа формация или да напуска БСП. Първанов коментира още, че медийна група разпъва чадър над председателя на БСП Сергей Станишев и определи като ”омагьосан кръг”  издигането на Делян Пеевски за председател на ДАНС и подкрепата към Станишев. ”Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега”, коментира Първанов пред Нова телевизия. По думите му хората в сегашното правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция. Първанов каза още, че проектът му има подкрепата на депутати и министри от БСП, но нямало да ги "изтегля", защото държи на стабилността на кабинета. ”Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ. По думите му в партията ”няма никаква чуваемост, има монолог”. На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов каза: ”Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”. Във връзка  с твърдението на вестник, че разполага със запис от среща между Първанов и Бойко Борисов, лидерът на движението АБВ каза, че от години не е срещал бившия премиер и ще съди вестника за твърденията му. Първанов каза още по темата, че в Банкя не е бил и не знае къде живее Борисов.

Първанов: Решенията се взимат от Пеевски и Станишев

Президентът в периода (2000-2010) Георги Първанов коментира, че медийна група разпъва чадър над председателя на БСП и определи като ”омагьосан кръг”  издигането на Делян Пеевски за председател на ДАНС и подкрепата към Станишев. ”Кадровите решения се вземат на друго място. Решенията се вземат в един кръг, в който участват председателят на БСП и Делян Пеевски. Единият е взел решението през лятото, другият взема решенията сега”, коментира Първанов пред Нова телевизия. По думите му хората в сегашното правителство са били прочетени от списък по време на националния съвет на БСП. Когато започнала дискусията, Станишев я прекъснал с остра реакция. ”Нямам никакви лични амбиции за ръководството на БСП, аз искам БСП да се промени”, заяви председателят на движение АБВ. По думите му в партията ”няма никаква чуваемост, има монолог”. На въпрос защо не се оттегли от партията, Първанов отвърна: ”Да се оттеглят онези, които не са си изпълнили обещанията”. Във връзка  с твърдението на вестник, че разполага със запис от среща между Първанов и Бойко Борисов, лидерът на движението АБВ каза, че от години не е срещал бившия премиер. Първанов каза още по темата, че в Банкя не е бил и не знае къде живее Борисов. Очаквайте подробности.

Дефиниция за "оцет" записаха депутатите със законови промени

В момента голяма част от оцета на пазара е получен с химичен синтез от деривати при разграждането на петрола

    


Половината британци са против сондажи за шистов газ


Почти половината британци са заявили в социологическо проучване, че не биха искали в радиус от 15 км от дома им да има сондажи за шистов газ.

Правителството в Лондон активно подкрепя откриването и разработването на подобни находища чрез метода на хидравлично разбиване, или т.нар. фракинг. Надеждите са да се намали зависимостта от вноса, но технологията среща остра съпротива от природозащитници и местни организации, твърдящи, че тя уврежда околната среда, разказва "Ройтерс".
...

СГС насрочи делото срещу Сергей Станишев през март

Софийски градски съд (СГС) насрочи заседание по делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщиха от съда, предаде БГНЕС. Първото заседание по делото срещу Станишев за изгубени секретни документи...

Борисов ще сезира главния прокурор за записите от дома му

Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийск...

Отложиха с две денонощия коригирането на орбитата на МКС

Поради опасност от сблъскване с отломка от американска ракета коригирането на орбитата на Международната космическа станция беше отложено с две денонощия, предаде агенция Интерфакс, цитирайки източ...

Новият треньор на Милан е изправен пред почти непосилна задача

Холандската легенда на „росонерите“ Кларънс Зеедорф е новият наставник на италианския клуб. Той вече бе представен пред медиите, а вчера присъства и на мача между „Милан&...

Христо Бисеров се появи в Съдебната палата като свидетел по делото срещу Октай

Бившият зам.-председател на НС Христо Бисеров дойде в Съдебната палата, за да даде показания като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов, който преди година направи опит за покушение срещу Ахмед Д...

Островът на маските

Джейсън, Рик и Джулия добре знаят, че прочутият изобретател Питър Дедалус държи ключа към тайната на Вратата на времето. Тя е толкова опасна, че се е наложило да я скрие в миналото. Необичайни следи...

Шофьорът, помел 12 души на Цариградско, се призна за виновен

Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка на градския транспорт на Цариградско шосе, се призна за виновен, съобщи БГНЕС. Така делото в Софийски градски съд срещу таксиметровия шофьор ще се гледа...

Само позитиви ли предлага женската виагра?

Фармацевтите заявиха, че скоро ще има виагра и за жени. Има ли нужда от такова хапче една жена наистина? Колко просто би било: във всеки желан момент да сложиш под езика си таблетка и да чакаш по тял...

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи тайванеца Йен-Хсун Лу с 6:3, 6:3, 7:6 (11). Българинът се класира за тази фаза на турнира в Австралия за първи път. Началото на мача бе отложено заради горещото време в Мелбърн. Срещата трябваше да започне около 6.00 българско време, но жегите накараха организаторите да отложат програмата за деня и двубоят на Григор започна малко след 9.00 часа българско време.   Ключовите моменти в мача бяха във втория и третия сет. Тайванецът поведе с 3:0 гейма във втория сет, но българинът се мобилизира и успя да вземе шест последователни гейма, за да затвори сета с 6:3.   Във втория гейм на третия сет Димитров трябваше да спасява брейк пойнт на Лу. Това бе постигнато и резултатът бе изравнен – 1:1. В третия гейм Димитров имаше три възможности за брейк от 0:40, но ги пропусна. Сетът влезе в тайбрек при 6:6, след като Димитров изтърва мачбол при 5:4 гейма.   Тайбрекът също се разви трудно за българина. При 8:7 и сервиз за Димитров, той изпусна втория си мачбол твърде лесно след непредизвикана грешка. Тайванецът поведе с 8:9, но Григор запази концентрация и обърна сета до 13:11, с което спечели и мача.   С успеха си срещу Лу 22-годишният тенисист от Хасково изравни най-доброто си постижение в турнирите от "Големия шлем", след като миналата година игра в трети кръг на "Ролан Гарос". Най-вероятно в третия кръг Димитров ще срещне поставеният под №11 в схемата канадец Милош Раонич. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна преди ден във втория кръг на турнира след загуба от Саманта Стоусър с 2:6, 0:6.

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като победи тайванеца Йен-Хсун Лу с 6:3, 6:3, 7:6 (11). Българинът се класира за тази фаза на турнира в Австралия за първи път. Началото на мача бе отложено заради горещото време в Мелбърн. Срещата трябваше да започне около 6.00 българско време, но жегите накараха организаторите да отложат програмата за деня и двубоят на Григор започна малко след 9.00 часа българско време.   Ключовите моменти в мача бяха във втория и третия сет. Тайванецът поведе с 3:0 гейма във втория сет, но българинът се мобилизира и успя да вземе шест последователни гейма, за да затвори сета с 6:3.   Във втория гейм на третия сет Димитров трябваше да спасява брейк пойнт на Лу. Това бе постигнато и резултатът бе изравнен – 1:1. В третия гейм Димитров имаше три възможности за брейк от 0:40, но ги пропусна. Сетът влезе в тайбрек при 6:6, след като Димитров изтърва мачбол при 5:4 гейма.   Тайбрекът също се разви трудно за българина. При 8:7 и сервиз за Димитров, той изпусна втория си мачбол твърде лесно след непредизвикана грешка. Тайванецът поведе с 8:9, но Григор запази концентрация и обърна сета до 13:11, с което спечели и мача.   С успеха си срещу Лу 22-годишният тенисист от Хасково изравни най-доброто си постижение в турнирите от "Големия шлем", след като миналата година игра в трети кръг на "Ролан Гарос". Най-вероятно в третия кръг Димитров ще срещне поставеният под №11 в схемата канадец Милош Раонич. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна преди ден във втория кръг на турнира след загуба от Саманта Стоусър с 2:6, 0:6.

Григор Димитров близо до третия кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е близо до победата във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, където играе срещу тайванеца Йен-Хсун Лу. Българинът води 6:3, 6:3, 2:1 и 40:40, но мачът бе прекъснат заради дъжд. Двубоят започна със закъснение заради горещото време в Мелбърн. Мачът първоначално беше обявен с начален час около 6.00 българско време, но жегите накараха организаторите да въведат правилото за екстремно високите температури. Тайванецът е 56-ти в света и досега не е играл срещу Димитров. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна преди ден във втория кръг на турнира след загуба от Саманта Стоусър с 2:6, 0:6. Очаквайте подробности.

Григор Димитров играе с тайванец във втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров играе с тайванеца Йен-Хсун Лу във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Двубоят започна със закъснение заради горещото време в Мелбърн. Мачът първоначално беше обявен с начален час около 6.00 българско време, но жегите накараха организаторите да въведат правилото за екстремно високите температури. Тайванецът е 56-ти в света и досега не е играл срещу Димитров. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна преди ден във втория кръг на турнира след загуба от Саманта Стоусър с 2:6, 0:6. Очаквайте подробности.

Възбраните в САЩ бавно намаляват

Броят на жилищата, за които е започнала процедура по налагането на възбрана, е на най-ниско ниво от 2006 г., а на отнетите жилища - от 2007 г.

    


Бариерите пред свободното движение на хора намалява конкурентоспособността

/КРОСС/ "Поставянето на бариери пред една от четирите свободи - свободното движение на хора, нарушава чувствителния баланс в единния вътрешен пазар и води към намаляване на конкурентоспособността и отслабване на възможностите за растеж в ЕС". Това бе едно от основните послания, които министърът на външните работи Кристиан Вигенин отправи на срещите си в Лондон по време на първия ден от своето посещение. Той разговаря с председателите на парламентарните комисии по външни и вътрешни работи на долната камара на британския парламент - Ричард Отауей и Кийт Ваз и министрите от правителството „в сянка" на Лейбъристката партия - Дъглас Александър, държавен секретар по външните работи в сянка и Гарет Томас, министър по европейските въпроси в сянка. В допълнение министър Вигенин акцентира, че този подход контрастира на практика с нуждите на британския бизнес от 1.2 млн. работни места, обявени в европейския портал за професионална мобилност EURES. В разговорите си Кристиан Вигенин призова двете страни да възобновят конструктивния си диалог на политическо равнище и да се фокусират върху теми и области от дневния ред на ЕС и двустранните отношения, по които биха могли да си сътрудничат ефективно. Външният министър обсъди с британските партньори и въпросите за намаляването на административната тежест за бизнеса, укрепването на икономическия и паричен съюз, разширяването на ЕС, Източното партньорство, обстановката в Сирия и други

Германци ще изграждат зърнено пристанище край Силистра

Инвестицията е на стойност над 10 милиона лева

    


Намалена е видимостта във Варненско

До 50 м е ограничена видимостта в североизточните райони на Варненска област, поради мъгла, съобщават от Областно пътно управление - Варна. Пътните настилки са мокри. Времето е облачно, дъжд вали в щялата област. Температурите са от +5 до +11ºС.

Бизнесмен откупи още два от грифоните от паметника на Васил Левски

Откупени са още два от грифоните, ограбени от паметника на Васил Левски. Това каза Васил Василев, председател на Фондация „Братя Василеви" ппо БТВ. Грифоните от паметника на Васил Левски бяха ограбени от неизвестни лица през октомври миналата година. За предаването им, тогава беше обявена награда от стократно цената на бронза, от който са изработени.

Хората дърпат икономиката нагоре, държавата - надолу

През последните 12 месеца се наблюдават някои бледи положителни икономически тенденции. Утвърждаването им обаче е под заплаха. В период като този управляващите имат избор - да оставят икономиката да набере инерция и да използват момента за дълго отлагани реформи, или да се намесят в опит да разширят собствената си власт. През последните 12 месеца се наблюдават някои бледи положителни икономически тенденции. Утвърждаването им обаче е под заплаха. В период като този управляващите имат избор - да оставят икономиката да набере инерция и да използват момента за дълго отлагани реформи, или да се намесят в опит да разширят собствената си власт.

Експерт: Сделките в ядрената енергетика не стават за 1-2 г.!

"Отношенията между България и Русия не могат да бъдат изключени от външната ни политика"

    


Нерафинираната захар поевтиня до 3,5-годишен минимум

Спадът на цената дойде след засилването на производството в Бразилия и Тайланд

    


15 български компании на най-голямото световно изложение за храни

15 български компании ще вземат участие в тазгодишното издание на фестивала "Зелена седмица " в Берлин, информира БНР. На националния си щанд,...

КВК "Габрово" взе преднина след 3:2 срещу турци в CEV Cup


Волейболистите на КВК "Габрово" постигнаха ценна победа с 3:2 (25:23, 14:25, 25:23, 23:25, 15:13) срещу турския "Малие Мили Пиянго" в първия мач от т.нар. четвъртфинали в CEV Cup. Пред около 2000 зрители в зала "Орловец" българите положиха много усилия и взеха преднина преди реванша в Анкара следващата седмица.

С изключение на втория гейм, в който гостите спечелиха убедително, останалите бяха решени след минимална разлика. В края на мача КВК "Габрово" имаше късмет, като получи и...

Първанов: Първата ни цел е да спечелим евроизборите, имаме готовност и за парламентарни


Очаквам един убедителен резултат на евроизборите. Първата ни цел е да ги спечелим. Имаме готовност да се включим и в парламентарни избори, ако са две в едно, каза днес по Нова телевизия президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

Той допълни, че гражданската инициатива АБВ има подкрепата на депутати и министри от БСП, но той нямал намерение да ги "изтегля", защото държи на стабилността на кабинета. Първанов за пореден път отказа да съобщи от името на кои партии ще участва в...

До евроизборите ще тече интензивна гражданска война

/КРОСС/ "Това разцепление на БСП няма да доведе до мащабно напускане на хора от партията и разпад не може да се очаква, но ще се отрази на резултатите от изборите". Това заяви в сутрешния блок на бТВ социологът Юрий Асланов. "Първанов действа с убеждението, че проблемите на БСП идват от личността на лидера и ако това се промени - нещата ще се променят в цялостност. Разцепление в партията няма, смята той. „Дългата история на БСП не е само предимство, има и количествено натрупване на недостатъци. Винаги, когато е имало разцепление, е ставало дума за идейната ориентация, такова нещо в момента няма. За първи път се случва бивш лидер на партията да предяви отново претенции за лидерския пост. Той опита това индиректно и миналата година", каза Асланов. Според него АБВ няма да успее, но при всички положения, ще понижи резултата на БСП на изборите. Това е най-зрелищното разцепление на БСП, заяви от своя страна политологът Евгений Дайнов. "Ако някой като голям играч като Бойко Борисов реши, че БСП се разцепва - ще направи едно, ако мисли, че не се разцепва - ще направи друго. На мен сега ми е интересно кой какво ще направи. Много интензивна гражданска война ще тече сега до изборите. Има хипотези да се появят нови леви групички и формации", каза Дайнов

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване