Запор за 2 млн. лв. е наложен на община Варна заради немарливост на администрацията


Известие за запор на стойност близо 2 млн. лв. е получила община Варна заради немарливата работа на администрацията, ръководена от бившия кмет на града Кирил Йорданов. Това съобщи днес наследника му на този пост Иван Портних.

Сумата на запора трябва да удовлетвори иск на собствениците на сграда, намираща се на ул. "Шейново" №18 в историческото ядро на града, в която от години се помещава детската градина "Теменужка".

"Тази история е идеална илюстрация на начина, по който...

Запор за 2 млн. лв. е наложен на Община Варна


Известие за запор на стойност близо 2 млн. лв. е получила община Варна заради немарливата работа на администрацията, ръководена от бившия кмет на града Кирил Йорданов. Това съобщи днес наследника му на този пост Иван Портних.

Сумата на запора трябва да удовлетвори иск на собствениците на сграда, намираща се на ул. "Шейново" №18 в историческото ядро на града, в която от години се помещава детската градина "Теменужка".

"Тази история е идеална илюстрация на начина, по който...

Акредитацията ще стане задължителна за всички болници


Акредитацията на всички болници ще стане задължителна. Това каза здравният министър д-р Таня Андреева, съобщи БНР. По думите й акредитацията, каквато е сега - с пожелателен характер, е безсмислена. Акредитацията проверява абсолютно всичко по стандартите, на което трябва да отговаря едно лечебно заведение. 

Министърът на здравеопазването допълни, че статутът на университетските болници няма да бъде променян, но може да се наложи някои от специализираните университетски болници да...

Кристин Скот Томас обяви, че се отказва от киното


Кристин Скот Томас обяви, че се отказва от кариерата си на актриса, тъй като няма сили за повече филми.

"Достигнах до момент, в който реших, че не мога да продължа. Разбрах, че вече толкова пъти съм правила това, което мога да правя, и то на различни езици, че нямам желание да го правя повече", заявява пред "Гардиън" 53-годишната актриса, която има успех както в англоезичното, така и във френското кино.

Тя е родена във Великобритания, но от 19-годишна живее в Париж и...

Еврокомисията не знае колко е количеството внасян фалшифициран мед

Възможно е на пазара да бъдат предлагани продукти, които не отговарят на определението и на критериите за състава на меда. Т.нар. фалшифициран мед (най-вече захарен сироп с добавени ароматизанти и оцветители, подвеждащо етикетиран като мед) е един от продуктите в тази категория и вече има сигнали за него. 

Това се казва в отговора на комисаря по Възможно е на пазара да бъдат предлагани продукти, които не отговарят на определението и на критериите за състава на меда. Т.нар. фалшифициран мед (най-вече захарен сироп с добавени ароматизанти и оцветители, подвеждащо етикетиран като мед) е един от продуктите в тази категория и вече има сигнали за него. Това се казва в отговора на комисаря по

Бареков: Консултативният съвет при президента е непредставителен и нелегитимен

Днес се разигра поредният безсмислен и непредставителен за обществените нагласи Консултативен съвет за национална сигурност при президента Плевнелиев. Това заяви Николай Бареков в позиция, разпространена в barekov.com. 

"Темата за пожелателните "стратегически приоритети" на държавата напълно обезсмисля функцията на съвета като защитник на национ Днес се разигра поредният безсмислен и непредставителен за обществените нагласи Консултативен съвет за национална сигурност при президента Плевнелиев. Това заяви Николай Бареков в позиция, разпространена в barekov.com. "Темата за пожелателните "стратегически приоритети" на държавата напълно обезсмисля функцията на съвета като защитник на национ

Бареков: Консултативният съвет при президента е непредставителен и нелегитимен

Днес се разигра поредният безсмислен и непредставителен за обществените нагласи Консултативен съвет за национална сигурност при президента Плевнелиев. Това заяви Николай Бареков в позиция, разпространена в barekov.com. 

Днес се разигра поредният безсмислен и непредставителен за обществените нагласи Консултативен съвет за национална сигурност при президента Плевнелиев. Това заяви Николай Бареков в позиция, разпространена в barekov.com. "Темата за пожелателните "стратегически приоритети" на държавата напълно обезсмисля функцията на съвета като защитник на национ

Надал, Шави и Виланова обраха наградите на "Ел Мундо Депортиво"

Тримата бяха удостоени за постиженията си в спорта на 66-ото издание на Гала вечерта на каталунския вестник

    


Президентът: Всичко около тефтерчето на Златанов наяве!

Плевнелиев отрече да е сред облагодетелстваните

    


Корупцията и бюрокрацията влошават бизнес средата

Корупцията и бюрокрацията остават основни проблеми, които влошават бизнес средата. Това коментира в предаването "Кой говори" Дарик заместник-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. В разговор за българската икономика през настоящата година освен него мнението си изразиха икономистите Георги Ангелов от "Отворено общество" и Мартин Цанов от Центъра за изследване на демокрацията.

100 000 лева помощ за бездетни семейства от Варна

/КРОСС/ Варна отпуска от общинския си бюджет 100 хиляди лева за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Това заяви заместник-кметът д-р Лидия Маринова по време на заседание на Постоянната комисия „Здравеопазване" към местния парламент, цитирана от Радио Варна. Акцията ще бъде финансирана от парите, предвидени за здравни помощи в бюджета, които са на обща стойност 200 000 лв. Ще бъдат подпомогнати около 50 семейства, всяко с по около 2500-3000 лева, за които не са стигнали парите от националния фонд „Асистирана репродукция" или от Здравната каса. От администрацията са изготвили списък с правила, по които двойките ще могат да кандидатстват. Проекторешението ще бъде гласувано на Общинска сесия, като се очаква помощите да започнат да се отпускат през месец март, допълва д-р Маринова.    

Мъж сгази майка и дете в Люлин! Росен Петров ги откара в „Пирогов“!

Водещият Росен Петров е станал свидетел на катастрофа в Люлин, при която кола блъска майка и тригодишното й детенце - момче. Той веднага откарал пострадалите в "Пирогов" и взел документите на шофьора.

Румъния е усвоила само 33% от еврофондовете за 2007-2013 г.

Премиерът Понта се оплака от малкото европари за 2014-2020 г.

    


БОРКОР с оценка: Докладът на ЕК за корупцията е обективен

Службата изследвала "слаби места" на корупцията в три закона

    


Поет написа протестна ода "1260!" за общинските съветници от Сливен

Двете най-големи групи в общинския съвет в Сливен дадоха ход назад. Дни, след като си гласуваха рекордните за страната заплати от 1 260 лева, съветниците и от управляващата БСП, и от опозицията от ГЕРБ взеха решение да занижат наполовина възнагражденията си до размера на средната за общинската администрация заплата от 650 лева. Хората на БСП Двете най-големи групи в общинския съвет в Сливен дадоха ход назад. Дни, след като си гласуваха рекордните за страната заплати от 1 260 лева, съветниците и от управляващата БСП, и от опозицията от ГЕРБ взеха решение да занижат наполовина възнагражденията си до размера на средната за общинската администрация заплата от 650 лева. Хората на БСП

Балмър предава шефското кормило в Microsoft на Надела

Бил Гейтс се оттегля от ръководството и става технологичен консултант

    


ЕС направи стъпка напред към подобряване на музикалните услуги онлайн


Европейският съюз направи още една стъпка напред в стимулирането на онлайн музикалните услуги и в защитата на творците и изпълнителите. Във вторник Европейският парламент одобри нови правила за авторско право върху музиката, които целят да улеснят получаването на лиценз от онлайн доставчици за пускане в реално време (стрийминг) на музика в повече от една държава от ЕС.

Законът е вече неофициално съгласуван със Съвета на ЕС, като сега следва да бъде официално приет. След това...

Срути се част от покрива на Художествената галерия в Русе

/КРОСС/ Част от стъкления покрив на Художествената галерия в Русе не е издържал тежестта на натрупания сняг и е паднал в една от експозиционните зали, съобщи „Русе нюз". За щастие, изложените картини не са пострадали, парчетата стъкло и алуминиева арматура са паднали на по-малко от метър от творбите, сред които има и платна на Дечко Узунов. Няма и пострадали хора, тъй като инцидентът е станал в момент, когато в залата не е имало никой. Местопроизшествието беше посетено от кмета Пламен Стоилов и и.д. главния архитект на града Живка Бочуковска. По време на огледа стана ясно, че галерията като цяло се нуждае от сериозен ремонт, който вероятно ще струва около 1 млн. лв. Освен покрива, част от стените са дълбоко напукани и вероятността за по-сериозни инциденти е голяма. Покривът тече при всеки дъжд, а в една от залите са се образували огромни фуги. „При първа възможност ще кандидатстваме за европейско финансиране. Същевременно търсим и други възможности - специално за покрива се надяваме с част от парите от приватизацията да го ремонтираме", каза кметът Стоилов. Ще се търсят средства и от фонда за бедствия и аварии за укрепването на сградата.  

Четири млади жени се самоубиха във Варна

Четири млади жени са посегнали на живота си като погълнали голямо количество различни медикаменти, съобщи Петел. Те са на възраст между 16 и 28 години, но за щастие нито една не е успяла да достигне ...

10-годишен юбилей отбелязва смолянският клуб „Хоро”

10-годишен юбилей ще отбележи смолянският клуб „Хоро” тази година, съобщи Агенция Фокус. По думите на Русанка Бодурова, хореограф на клуба, в момента тече подготовка за отбелязван...

Новият в Левски спи с Божинов

Новото попълнение на Левски Пламен Крумов пристигна в лагера на тима в Кипър. Десният бек, който бе купен от Берое, дори ще вземе участие в следобедната тренировка на "сините". Той ще започн...

ООН доставя по въздух храна за Северна Сирия

От Световната програма по прехраната към ООН съобщиха, че доставят хранителни помощи за северната част на Сирия по въздух, тъй като по земя доставките са почти невъзможни, предаде БГНЕС. "Свет...

КНСБ заплаши с радикално поведение: Никой не може да се подиграва с работниците

КНСБ заплаши с „радикално поведение, което да покаже, че в България не може някой да се подиграва с работниците", ако правителството не се разграничи от предложените от бизнеса промени в трудовото законодателство.
„Изненадани сме от радикалния тон в публичното пространство отново се вадят на бял свят идеи, които вече са били отхвърляни след КНСБ заплаши с „радикално поведение, което да покаже, че в България не може някой да се подиграва с работниците", ако правителството не се разграничи от предложените от бизнеса промени в трудовото законодателство. „Изненадани сме от радикалния тон в публичното пространство отново се вадят на бял свят идеи, които вече са били отхвърляни след

Няма да има промяна на статута на университетските болници

/КРОСС/ За момента не се води дискусия, университетските болниците да бъдат с променен статут, увери министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по повод вчерашното изказване на депутат от БСП доц. Красимир Мурджев, че в националната стратегия се предвижда университетските лечебни заведения да нямат статут на търговски дружества и да бъдат финансирани от държавата. Според нея вероятно доц. Мурджев е имал в предвид това, че се предвижда да бъде върната задължителната акредитация за всички болници, включително и за университетските. Министърката коментира, че в сегашния си вид, с пожелателен характер, акредитацията е безсмислена. Пред журналисти днес д-р Андреева обяви, че най-вероятно ще се наложи някои от специализираните университетски болници да станат част от по-големите такива. На въпрос кога се очаква това окрупняване тя отговори: „Вероятно след като мине акредитацията. Много от нещата са въпрос на промени в законодателството. След като това бъде факт, вече ще започне и самия процес на окрупняване". Д-р Андреева съобщи, че вчера се е състояла среща с надзорния съвет на НЗОК и нейния управител. Разбрахме се от 1 юли всички предложени нови пътеки в Наредба 40 да бъдат факт, да започне да се работи по тях и да бъдат финансирани от касата, каза тя. Министърката заяви, че дотогава ще се разработят алгоритмите и ще стане остойностяването на пътеките

Избраха баскетболен съдия за шеф на русенската митница

Пламен Минков е новият директор на Митница Русе, съобщи ruse-news.com.  Досегашният директор на дирекция „Финансова-стопанска дейност и управление на собствеността" в русенската митница е бил предпочетен пред другия допуснат до събеседване кандидат Венцислав Халаджов.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - ве Пламен Минков е новият директор на Митница Русе, съобщи ruse-news.com. Досегашният директор на дирекция „Финансова-стопанска дейност и управление на собствеността" в русенската митница е бил предпочетен пред другия допуснат до събеседване кандидат Венцислав Халаджов. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - ве

Държавата не може да отдели 160 млн. лева за тютюнопроизводителите

Утре ще стане ясно дали ЕК ще позволи промяна на референтния период за националните доплащания

    


Таня Андреева: Акредитацията за всички болници ще е задължителна

Акредитацията за всички болници ще е задължителна, защото във варианта, в който е сега - пожелателна, тя е безсмислена, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева. Акредитацията проверява всичко по стандартите, на които трябва да отговаря едно лечебно заведение.

Вероятно може да се наложи някои от специализираните Акредитацията за всички болници ще е задължителна, защото във варианта, в който е сега - пожелателна, тя е безсмислена, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева. Акредитацията проверява всичко по стандартите, на които трябва да отговаря едно лечебно заведение. Вероятно може да се наложи някои от специализираните

Общината търси спешно средства от държавата за свлачището в „Аспарухово“

Писмо с молба за спешно финансиране за овладяването на свлачищните процеси в „Аспарухово“ е изпратено вчера до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, съобщи кметът Иван Портних. Към момента няма проект за укрепване на мястото няма.

Тайландската опозиция иска анулиране на изборите

Основната опозиционна партия в Тайланд поиска от съда да анулира произведените в края на миналата седмица национални избори по конституционни съображения, предаде Асошиейтед прес. Демократическата партия заявява в днешното си искане до Конституционния съд, че има няколко причини, заради които изборите да се обявят за противоконституционни. ДП иска също партията на премиера Инглук Шинаватра да бъде разпусната. Инглук свика изборите, които бяха произведени в неделя в опит да успокои антиправителствените протести, които започнаха преди три месеца и все още не са стихнали. ДП бойкотира изборите, а протестиращи се присъединиха към нея и възпрепятстваха изборния процес в Банкок и в южните райони на Тайланд, където са бастионите на опозицията, не давайки възможност на милиони хора да пуснат бюлетините си, отбелязва Асошиейтед прес.

КНСБ: 99% от мерките на работодателите са скандални, готови сме на радикално певедение

КНСБ заплаши с „радикално поведение, което да покаже, че в България не може някой да се подиграва с работниците КНСБ заплаши с „радикално поведение, което да покаже, че в България не може някой да се подиграва с работниците", ако правителството не се разграничи от предложените от бизнеса промени в трудовото законодателство. „Изненадани сме от радикалния тон в публичното пространство отново се вадят на бял свят идеи, които вече са били отхвърляни след

Танов си имал проблеми заради проверките на Мишо Бирата

Вижте какво разказа бившият му заместник в митниците

    


Корабокрушенецът разказва за 13-те месеца в океана

На моменти ми идваше да се самоубия, но страхът надделя над това мое желание, сподели 37-годишният Алваренга, който е дълбоко вярващ католик

Корабокрушенецът от Тихия океан: Мечтаех за тортиля

На моменти ми идваше да се самоубия, но страхът надделя над това мое желание, сподели 37-годишният Алваренга, който е дълбоко вярващ католик

Разходете се по Луната в първата качествена панорама от 1972 година

След панорамата, изготвена от Аполо 17 през далечната вече 1972 година, китайският кораб Чане 3 ни предоставя „модерната“ визия на Луната във високо...

Таня Андреева: Акредитацията за всички болници ще е задължителна

Акредитацията за всички болници ще е задължителна, защото във варианта, в който е сега - пожелателна, тя е безсмислена, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева. Акредитацията проверява всичко по стандартите, на които трябва да отговаря едно лечебно заведение.

Вероятно може да се наложи някои от специализираните Акредитацията за всички болници ще е задължителна, защото във варианта, в който е сега - пожелателна, тя е безсмислена, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Таня Андреева. Акредитацията проверява всичко по стандартите, на които трябва да отговаря едно лечебно заведение. Вероятно може да се наложи някои от специализираните

Новият път Кърджали - Подкова е отворен за движение

Общата стойност на договора за безвъзмездна финансова помощ по проекта е около 54 млн. лв.

    


Срути се част от стъкления покрив на художествената галерия в Русе

Част от стъкления покрив на Русенската художествена галерия се е счупил вчера, съобщи директорът на културната институция Елена Великова. Няма пострадали, тъй като за културната институция понеделник е почивен ден и в сградата не е имало хора. Самите служители на галерията разбрали тази сутрин, когато отишли на работа. Най-вероятната ... Част от стъкления покрив на Русенската художествена галерия се е счупил вчера, съобщи директорът на културната институция Елена Великова. Няма пострадали, тъй като за културната институция понеделник е почивен ден и в сградата не е имало хора. Самите служители на галерията разбрали тази сутрин, когато отишли на работа. Най-вероятната ...

Част от стъкления покрив на художествената галерия в Русе се срути

Част от стъкления покрив на Русенската художествена галерия се е счупил вчера, съобщи директорът на културната институция Елена Великова. Няма пострадали, тъй като за културната институция понеделник е почивен ден и в сградата не е имало хора. Самите служители на галерията разбрали тази сутрин, когато отишли на работа. Най-вероятната ... Част от стъкления покрив на Русенската художествена галерия се е счупил вчера, съобщи директорът на културната институция Елена Великова. Няма пострадали, тъй като за културната институция понеделник е почивен ден и в сградата не е имало хора. Самите служители на галерията разбрали тази сутрин, когато отишли на работа. Най-вероятната ...

Пердета се движат сами от светлината

 
Пердета, които могат да се движат без батерии, реагирайки на светлина, са създали учени от университета “Бъркли”, пише “Сайънс дейли”.
Изследователският екип, оглавяван от Али Джейви, доцент по електротехника и компютърни науки, е изработил тъкан, съставена от слой въглеродни нанотръби, разположен върху пластмасова поликарбонатна мембрана.   Пердета, които могат да се движат без батерии, реагирайки на светлина, са създали учени от университета “Бъркли”, пише “Сайънс дейли”. Изследователският екип, оглавяван от Али Джейви, доцент по електротехника и компютърни науки, е изработил тъкан, съставена от слой въглеродни нанотръби, разположен върху пластмасова поликарбонатна мембрана.

Какво става, бе? Жени се тровят с лекарства!

Четири млади жени във Варна са посегнали на живота си, като са изпили голямо количество различни медикаменти.

МВнР на Украйна привика германския посланик заради изказване на Щайнмайер

Необходимостта от обективна оценка за развитието на ситуацията в страната е отбелязал заместник-министърът на външните работи на Украйна Андрей Олефиров на среща с посланика на Германия в страната Кристоф Вайлем, предаде РИА Новости, позовавайки се на пресцентъра на МВнР на Украйна. Посланика е бил привикан във ведомството във връзка с изказване на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер за възможно налагане на санкции на Украйна. „На срещата бе изразена надежда, че Германия ще заеме конструктивна, безпристрастна позиция - важно условие за успешното разрешаване на настоящата ситуация", се казва в съобщението на министерството.    

Агенцията по храните гарантира: Ядем хляб без ГМО

/КРОСС/ Българският хляб не съдържа генно модифицирано (ГМО) жито. "През миналата година сме взели над 100 проби за наличие на ГМО, като всички те бяха отрицателни, каза пред TV7 д-р Камен Николов от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). По повод появилите се информации за вредата, която нанасят на здравето ни хидрогенираните масла в основата на маргарина - сладкарската сметана и палмовото масло, председателят на "Зелени инициативи" Диана Хусеин призова да се започне обществен дебат, в който да се дискутират въпросите дали да се забранят или в началото първо да се ограничи използването на хидрогенираните масла. "В САЩ има ограничения да се ползват под 1% трансмазнини", твърди Хусеин. От известно време в Съединените американски щати дори се води ожесточена дискусия за трансмазнините. Чуват се призиви за пълната им забрана в хранителни изделия. "За трансмазнини се говори от 25 години. Има два термина - безопасни и безвредни. Маргаринът е безопасен, защото е направен според изискванията. Но е вреден, ако всеки ден ядем по една кофа маргарин", каза Камен Николов. Той подкрепи предложението за обществено обсъждане на проблема, като според него усилията трябва да се насочат към инициативи, които да научат децата на рационално и балансирано хранене от най-ранна възраст. "Трябва да се възпитава рационалното хранене от ранна детска възраст", уверен е експертът от БАБХ. Според него една забрана не може да е решение

Българският хляб - без ГМО

По отношение на пшеницата категорично може да се каже, че българският хляб не съдържа генно модифицирано (ГМО) жито. По отношение на пшеницата категорично може да се каже, че българският хляб не съдържа генно модифицирано (ГМО) жито. "През миналата година сме взели над 100 проби за наличие на ГМО, като всички те бяха отрицателни, каза пред TV7 д-р Камен Николов от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). По повод появилите се информации за вредата,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване