Шефовете на КНСБ и КРИБ: Трябва да има обсъждане на промените за труда не по медиите

Предложенията на БСК и БТТП първо не бяха предложени по подходящ начин и второ – те целят да бъдат отнети права на служещите. Това заяви в „Лице в лице” лидерът на КНСБ П...

Лудогорец набира скорост, разгроми поляци със суперфутбол

Шампионът на България Лудогорец записа класическа победа с 3:0 над полския Корона (Киелце) в първата си контрола в Испания. Христо Златински даде аванс на "орлите", след като се разписа в 23...

Бил Гейтс се оттегли, индиец е новият генерален директор на Microsoft

Американският софтуерен гигант Microsoft обяви, че създателят на компанията Бил Гейтс напуска поста си на председател на борда и ще бъде съветник. Новият генерален директор на софтуерния гигант е Са...

Търсят приемни семейства във Варна за доброволци от чужбина

През месец февруари стартират два социални проекта, организирани от студентската организация AIESEC Варна. В рамките на шест седмици във варненските училища ще пристигнат доброволци от Бразилия, Полша, Украйна, Китай и Индонезия. Те ще водят различни семинари и дискусии с българските ученици по теми като работа в екип, екология, културни различия, лидерство и др.

Ето го документа, приет с единодушие на КСНС при президента

Становище и предложения на Консултативния съвет за национална сигурност относно стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода за периода 2014-2020 г.

Консултативният съвет за национална сигурност обсъди стратегическите приоритети на Република България и приноса на Становище и предложения на Консултативния съвет за национална сигурност относно стратегическите приоритети на Република България в контекста на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода за периода 2014-2020 г. Консултативният съвет за национална сигурност обсъди стратегическите приоритети на Република България и приноса на

Сатя Надела е новият шеф на "Майкрософт"

Досегашният изпълнителен директор Стив Балмър заяви, че предава компанията в добри ръце и увери, че бъдещето ѝ е "невероятно светло"

Ремонтите по ВиК мрежата в София вече са в реално време

Само с един клик столичани вече могат да подават сигнал за безводие, да качат видео или снимка от теч или друг проблем във ВиК мрежата. Това става възможно благодарение на внедрената онлайн клиентска информационна система, базирана на действащата географско-информационна система в "Софийска вода", съобщиха от дружеството.   Платформата дава възможност в реално време да се следят текущите и планирани спирания и ремонти. Столичани ще могат да се информират още и за инвестиционните и общински ВиК проекти на цялата територия на концесионната област.   Системата преминава през тестов период, но вече функционира пълноценно и е достъпна на сайта на "Софийска вода". www.sofiyskavoda.bg Дружеството е първото във ВиК отрасъла у нас, което въвежда подобна система.   "С това нововъведение всеки човек с мобилно устройство или от компютъра си у дома ще бъде в състояние да види мястото, часа на започване и планиране на ремонтите и строителството, да пусне сигнал за теч, който веднага ще бъде насочен към съответните отдели, които трябва да го възложат за отстраняване", заяви Радослав Златков, главен инженер "Експлоатация и поддръжка" в "Софийска вода".   "Като клиентски ориентирана компания ние искаме да бъдем максимално близки до нашите клиенти. За целта искаме постепенно да превърнем уеб сайта на компанията в основно комуникационно средство, като разширяваме възможностите тази комуникация да е двустранна", допълни Милко Величков, мениджър "Географска информационна система" в "Софийска вода".   Групата "Веолия", част от която е "Софийска вода", изисква от компаниите от семейството си максимална достъпност и улеснение за клиентите си, както и непрекъсната работа за намиране на бързи решения, които да отговарят на клиентските въпроси и да решават техните проблеми, посочи Мариана Итева, изпълнителен директор на "Софийска вода".   По думите й следващата ни стъпка ще бъдe въвеждането на SMS система, чрез която да се информират клиентите си за планови и текущи спирания на водата.   "Софийска вода" отдавна разработва модерни ИТ решения, които повишават качествената и пряка връзка с клиентите й. През2013 г. са регистрирани над 1.87 милиона уникални посещения на интернет страницата си. Към декември над 55 000 клиенти са се регистрирали да получават информация за планирани спирания по имейл, а близо 90 000 домакинства са подали самоотчетите си през страницата на "Софийска вода".

МВФ за България: Нисък икономически растеж и висока безработица

/КРОСС/ Икономическият растеж в България остава нисък, а безработицата - висока. Правосъдната система в страната продължава да е проблематична, а корупцията и назначаването на високи постове на близки до управляващите хора са широко разпространени. Това са само част от оценките на Международния валутен фонд за страната, оповестени на 30 януари, предаде Дневник. Вътрешното търсене се очаква да се възстанови постепенно, а износът и преките чуждестранни инвестиции да спечелят от възстановяването на Европа от глобалната криза, което ще позволи на реалния икономически растеж да се повиши с 1.6 на сто през 2014 г., се посочва в документа. В него обаче се подчертава, че повишаването на доходите в страната до равнищата в ЕС изисква през следващите десетилетия по-висок растеж. Според МВФ са нужни повече усилия и мерки, за да се постигне по-висок икономически растеж и с по-бързо темпо да се навакса разликата в доходите на българите в сравнение с тези в другите европейски страни. За повишаване на икономическия растеж са нужни смели структурни реформи, създаване на работни места и повишаване на производителността. В оценката се посочва, че в сравнение с другите страни от Централна Европа и балтийските републики България има по-добри макроиконоимчески показатели, по-благоприятно облагане на доходите, но в същото време изостава в законодателството, свързано с процедурите по несъстоятелността на фирмите, бюрокрацията и др

Видео: Флашмоб със "странджанки" за Странджа пред МОСВ


Природозащитници се събраха на протест пред сградата на  Министерството на околната среда и водите докато в сградата течеше заседание на Обществения съвет на тема "Приоритети и политики на Министерство на околната среда и водите през 2014 година".

Повечето от тях носеха и хапваха сандвичи "странджанки", за да покажат по своеобразен начин основното си послание, че "Странджа не е манджа".

"На природата в България се гледа само като на икономически ресурс, който трябва да се...

Видео: Протест със "странджанки" в защита на Странджа


Природозащитници се събраха на протест пред сградата на  Министерството на околната среда и водите докато в сградата течеше заседание на Обществения съвет на тема "Приоритети и политики на Министерство на околната среда и водите през 2014 година". Повечето от тях носеха и хапваха символично сандвичи "странджанки", за да покажат по своеобразен начин основното си послание, че "Странджа не е манджа"
 Екоактивистите се готвят за голям общонационален протест в защита на природен парк...

Видео: Протест в защита на Странджа


Природозащитници се събраха на протест пред сградата на  Министерството на околната среда и водите докато в сградата течеше заседание на Обществения съвет на тема "Приоритети и политики на Министерство на околната среда и водите през 2014 година".
 
Екоактивистите се готвят за голям общонационален протест в защита на природен парк "Странджа". Те ще излязат следващия вторник, ако дотогава не бъде спряно действието на одобрения от съда общ устройствен план на община Царево. 
...

Плевнелиев: Ресурсите са ограничени; да харчим прозрачно

Членовете на Консултативния съвет за национална сигурност оценяват, че ресурсите за изпълнението на Националната програма за развитие „България 2020” са ограничени. Финансовите средства по споразумението за партньорство са важен допълнителен ресурс за изпълнение на стратегическите приоритети на страната.

Прекаленото споделяне - най-дразнещото във фейсбук

Facebook ще навърши десет години тази седмица. По този повод компанията за социологически изследвания Pew е извършила проучване сред 1801 пълнолетни американци за това какво харесват и какво не харесват в социалната мрежа.
Резултатите от допитвате показали, че това, което ни привлича е и това, което ни отблъсква от тази интернет платформа - Facebook ще навърши десет години тази седмица. По този повод компанията за социологически изследвания Pew е извършила проучване сред 1801 пълнолетни американци за това какво харесват и какво не харесват в социалната мрежа. Резултатите от допитвате показали, че това, което ни привлича е и това, което ни отблъсква от тази интернет платформа -

И Дянков, освен Борисов, натискал Танов за Бирата

Бившият финансов министър Симеон Дянков също е взел участие в натиска спрямо ексшефа на Митниците Ваньо Танов по случая „Мишо Бирата“. Оказа се, че именно Дянков е организирал уж случайни срещи между Танов и Михов, а целта била да се „оправят нещата“ около пивоварната.

ГЕРБ ще подкрепи кандидата на съдиите за главен съдебен инспектор

ГЕРБ ще предложи и подкрепи кандидат за главен съдебен инспектор, който ще бъде предложен от Съюза на съдиите в България. Това се казва в писмо на лидера на партията Бойко Борисов до председателя на професионалната магистратска организация Таня Маринова, публикувано във вторник.   "Убеден съм, че след широки и прозрачни консултации както в съсловието, така и в останалите професионални гилдии от сферата на правосъдието, българските магистрати можете да откриете между вас и да излъчите най-подходящия и достоен кандидат. ГЕРБ ще подкрепи и ще гласува за кандидат с изключителен професионализъм и морален авторитет, който бъде излъчен от вас с консенсус“, посочва в писмото Бойко Борисов.   Преди два дни съдийската организация обяви  , че смята да предложи свой кандидат за ключовата позиция в съдебната система. Главният съдебен инспектор ръководи институцията, която прави проверките в съда, следствието и прокуратурата и има голямо значение за дисциплинирането на магистратите по спазването на сроковете по делата. Поради тази причина човек за тази позиция се избира от Народното събрание с квалифицирано мнозинство от 160 гласа.   Иронията в случая е, че по време на управлението на ГЕРБ Бойко Борисов и неговият заместник Цветан Цветанов водеха фронтална война срещу Съюза на съдиите в България. Организацията бе един от малкото публични защитници на независимостта на съда, а през това време Цветанов раздаваше присъди срещу лекари, магистрати и кръщаваше полицейски операции на имената на неудобни съдии.   Почти веднага след началото на масираната атака на прокуратурата срещу бившия вътрешен министър той прозря, че има нужда от независим съд. Цветанов се разкая публично за нападките си срещу бившия председател на ССБ Мирослава Тодорова, която бе уволнена от съдийската си позиция от предишния Висш съдебен съвет не без задкулисното влияние на ГЕРБ.   На фона на тази предистория в отношенията между ГЕРБ и ССБ Борисов пише на съдия Таня Маринова, че партията е готова да подкрепи "кандидатурата на безспорен професионалист", който ще бъде издигнат от съдийските среди. Той уверява съдийската организация, че партията ще участва в избора само ако той се проведе прозрачно.   "ГЕРБ споделя необходимостта от преодоляване на институционалната криза по повод избора на главен съдебен инспектор. С прекратяването на компрометираната процедура по избора стана ясно, че това Народно събрание не е в състояние да избере по прозрачен начин безспорен фаворит за поста. Не бихме искали да се повторят грешките за неясна мотивация както за внасянето, така и за оттеглянето на кандидатурата на съдия Веселина Тенева", пише Борисов Борисов.   Преди седмица управляващите от БСП и ДПС се принудиха да спрат обявената в края на миналата година процедура по избор на главен съдебен инспектор, след като ГЕРБ обяви, че няма да гласува за единствения кандидат – Веселина Тенева. Съдийската от ВАС нашумя с множеството си имоти, придобити с незнайно какви средства и огромните спестявания, които не могат да бъдат обяснени само с работната заплата.

Страхът държи пазарите в напрежение

Проблемът е, че възприемането на икономическите данни от страна на инвеститорите се преобърна напълно

    


Ясни приоритети и единодушие - Станишев е доволен

Свършена е огромна работа, констатира лидерът на БСП

    


Проучване: Потребителите на фейсбук се дразнят на прекаленото споделяне

Facebook ще навърши десет години тази седмица. По този повод компанията за социологически изследвания Pew е извършила проучване сред 1801 пълнолетни американци за това какво харесват и какво не харесват в социалната мрежа.
Резултатите от допитвате показали, че това, което ни привлича е и това, което ни отблъсква от тази интернет платформа - Facebook ще навърши десет години тази седмица. По този повод компанията за социологически изследвания Pew е извършила проучване сред 1801 пълнолетни американци за това какво харесват и какво не харесват в социалната мрежа. Резултатите от допитвате показали, че това, което ни привлича е и това, което ни отблъсква от тази интернет платформа -

Доставят по въздух храна и дрехи за Северна Сирия

/КРОСС/ От Световната програма по прехраната към ООН са започнали да доставят хранителни помощи за северната част на Сирия по въздух, тъй като по земя доставките са почти невъзможни, предаде Сhannelnewsasia. "Храната ще бъде достатъчна за почти 30 000 разселени души за един месец от Ирак до Камиши в северната част на Сирия", заяви говорителят на програмата Елизабет Бирс. Очакват се въздушни доставки на повече от 400 тона храна, дрехи и почистващи препарати, предоставени от детската агенция към ООН УНИЦЕФ и Международната организация за миграция. "Има огромен недостиг на средства, въпреки призива за събиране на 2,3 милиарда долара. Досега са събрани само 6,8%", каза Дженс Лерке, говорител на координационния орган на ООН. Трите най-големи донора за Сирия са САЩ с 92 млн. долара, Великобритания с 49 млн. и Европейската комисия с 14 млн. долара.  

Приехме по-добро споразумение от първоначалния вариант, обяви Станишев след КСНС

„Становището на Консултативния съвет беше прието с широко единодушие, което е добре за държавата. Това споразумение към днешния етап е много по-добро от първоначалния вариант и това е становището на Европейската комисия". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на КСНС.

„Има изведени много по-ясни приоритети в сравнение с първо „Становището на Консултативния съвет беше прието с широко единодушие, което е добре за държавата. Това споразумение към днешния етап е много по-добро от първоначалния вариант и това е становището на Европейската комисия". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на КСНС. „Има изведени много по-ясни приоритети в сравнение с първо

Турски министър обвини България за проблемите с камионите по границата

Поведението на България създава проблеми в международните транзитни превози, заяви турският министър на транспорта, мореплаването и съобщенията Лютфи Елван на пресконференция в Анкара на фона на опашките по границата от последните дни, причинени от спорове около издаването на разрешения за транзитно преминаване между двете държави.

Деца от Казанлък и София спечелиха зимния турнир на клуб "Малееви"


Даниел Борисов от Казанлък и Денислава Глушкова от София спечелиха турнира за деца до 10 години "Зимна купа 2014", организиран от тенис клуб "Малееви". 

В надпреварата, която се проведе във вторник и сряда на кортовете в столичния клуб, взеха участие 70 деца от цялата страна. 

Даниел Борисов спечели титлата при момчетата, след като във финала победи Мартин Десподов от клуб "15:40" (София) с 4:7, 7:3, 7:3. Той записа общо пет победи, за да стигне до титлата. 

На...

Тайните служби в САЩ искат най-много информация от Yahoo

Нови статистически данни, изнесени от най-големите технологични компании в света, показват, че Yahoo е лидер по искания от страна на властите за...

Сърцето на Тома Алмишев, който се бореше с рака, спря

Сърцето на Тома Алмишев, чиято съдба потресе хиляди, не издържа на коварната болест и спря да бие завинаги, пише Струма.бг.
Алмишев бе болен от рак.
В последните мигове на живота си той извърши може би най-голямото дело в него – разби апатията и коравосърдечието на сънародниците ни и доказа, че колкото и да е голяма мизерията ни, Сърцето на Тома Алмишев, чиято съдба потресе хиляди, не издържа на коварната болест и спря да бие завинаги, пише Струма.бг. Алмишев бе болен от рак. В последните мигове на живота си той извърши може би най-голямото дело в него – разби апатията и коравосърдечието на сънародниците ни и доказа, че колкото и да е голяма мизерията ни,

Жители на село Ярджиловци пълнят бидони с вода от реката, заради пресъхнали чешми и кладенци

В Ярджиловци, където живеят над 1240 души, положението е почти бедствено. Не текат не само чешмите, но са пресъхнали и кладенците в дворовете. Хората са принудени да да пълнят бидони от реката, се оплака кметът Григор Христов.

Вода не достига в Радуй, Расник и Планиница, го подкрепиха на днешната среща с ръководството на община Перник колегите му от трите села. Водоснабдяването на Ярджиловци е сред проектите, с които общината кандидатства пред новия инвестционен...

Продължава

Водопроводът в Кърджали ще бъде ремонтиран с 350 хил. лв.


През 2014 г. в довеждащия водопровод на Кърджали ще бъдат инвестирани още 350 хиляди лева, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред журналисти, цитирана от пресцентъра си.

Средствата за реконструкция на над 300 м водопровод ще бъдат осигурени от бюджета на министерството.
Те ще бъдат отделени от заложените 20 млн. лв. за борба с безводието.

Изпълнението на проекта ще намали риска от спиране на питейната вода при аварийни ситуации. Обектът е...

Социално-икономическата ситуация заплашва националната сигурност

Днес като заплаха за националната сигурност може да се счита цялостната социално-икономическа обстановка в страната, формирана в последните няколко години, е заявил при представянето на доклада си на заседанието на КСНС премиерът Пламен Орешарски. Той е посочил, че стратегическите приоритети от България 2020 съвпадат до голяма степен с тези в правителствената програма и за изпълнението им са предвидени 28 милиарда за следващите три години.

Microsoft назначи Сатя Надела за нов изпълнителен директор


След продължило няколко месеца търсене, Microsoft вече има нов изпълнителен директор. Той се казва Сатя Надела и е служител на компанията от 1992 г. Досегашният му пост беше вицепрезидент на отдела за облачни и корпоративни услуги на софтуерния гигант.

Надела ще поеме поста изпълнителен директор на Microsoft веднага. Досегашният ръководител на софтуерния гигант, Стив Балмър, ще се пенсионира. Microsoft определя Надела като основна фигура зад развиването на клауд услугите на...

Община Перник пъди дребния бизнес от централната градска част

Община Перник ще пристъпи към принудително премахване на търговските обекти с временен статут в центъра на Перник от 10 февруари, ако дотогава собствениците им не ги премахнат доброволно.

Съгласно изпратените от община Перник уведомления до собствениците на търговски обекти, крайният срок за премахването на павилионите изтече на 31 януари. Сега общината им дава последна възможност. Мярката се налага заради изпълнението на проект, съфинансиран от ЕС, строително-...

Продължава

Станишев след КСНС: Приехме споразумението с широко единодушие - добре е за държавата

„Становището на Консултативния съвет беше прието с широко единодушие, което е добре за държавата. Това споразумение към днешния етап е много по-добро от първоначалния вариант и това е становището на Европейската комисия „Становището на Консултативния съвет беше прието с широко единодушие, което е добре за държавата. Това споразумение към днешния етап е много по-добро от първоначалния вариант и това е становището на Европейската комисия". Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на КСНС. „Има изведени много по-ясни приоритети в сравнение с първо

Станишев доволен от единодушието на Консултативния съвет

Становището на Консултативния съвет беше прието с широко единодушие, което е добре за държавата. Това споразумение към днешния етап е много по-добро от първоначалния вариант и това е становището на Европейската комисия.

Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров иска хърватско гражданство

Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров, който е известен критик на режима на руския президент Владимир Путин, е поискал хърватско гражданство.

В момента се извършва необходимата процедура при подобни молби на чужденци, съобщават от хърватското министерство на вътрешните работи. Според вестник "Слободна Далмация" има голяма вероятност и Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров, който е известен критик на режима на руския президент Владимир Путин, е поискал хърватско гражданство. В момента се извършва необходимата процедура при подобни молби на чужденци, съобщават от хърватското министерство на вътрешните работи. Според вестник "Слободна Далмация" има голяма вероятност и

Янукович е готов за предсрочни избори, ако не постигне компромис с опозицията

Това разкри един от приближените съветници на държавния глава на Украйна

    


Да тренираш като монасите от Шаолин

Полски фотограф засне какво се случва зад стените на манастира

    


Бургас кандидатства за наградата на "Блумбърг" с идея за безопасно придвижване в града


Община Бургас обяви, че е внесла проекта, с който ще участва за първи път в конкурса Mayors Challenge на фондацията на бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг - "Блумбърг Филантропи", за която се борят още 182 европейска града.

Идеята, с която черноморският град се надява да получи финансиранете с 5 млн. евро на най-иновативната, сметла и приложима идея или една от другите четири награди на стойност по един милион евро, е за "Платформа за безопасно придвижване в градски условия"....

Д-р Божанка Георгиева, РЗИ - Варна: Пневмонии и бронхеолити са най-честите усложнение след грип и ОРЗ

Бронхеолити и бронхопневмонии са най-честите усложнение след грип и остри респираторни заболявания /ОРЗ/. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна -р Божанка Георгиева, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна. Заболяванията имат изключително тежка клинична картина, която засяга целия организъм.

Запушена канализационна шахта наводни района около бившата спасителна служба в Перник

Запушена с кал канализационна шахта наводни част от платното за движение на улица "Св. Св. Кирил и Методий", в района на бившата спасителна служба на Перник, предаде репортер на ZaPernik.com.

Причината за огромната локва и кал, които бяха окопирали пешеходната пътека, част от тротоара и платното за движение е откраднат капак от шахта. Това казаха пред репортер на ZaPernik.com работници, които бяха на място и отпушваха канализационните...

Продължава

ГЕРБ ще подкрепят главен инспектор от съдийските среди

Бойко Борисов изпрати писмо до председателя на ССБ

Подслушването не е държавен монопол

Държавата отдавна не е монополист в подслушването. И е важно при всеки скандал с подслушвания да се уточнява дали те са извършвани от хора от престъпния свят, или от държавата. А още по-важно е да се разбере защо държавата така лесно се отказа от “монопола” при използване на специални разузнавателни средства. 
При всяка поредна кампания със “сканд Държавата отдавна не е монополист в подслушването. И е важно при всеки скандал с подслушвания да се уточнява дали те са извършвани от хора от престъпния свят, или от държавата. А още по-важно е да се разбере защо държавата така лесно се отказа от “монопола” при използване на специални разузнавателни средства. При всяка поредна кампания със “сканд

Одиторите протестират срещу данъчни глоби

Фирмите не могат да ги понесат тези глоби, те ще предизвика само дрязги между компаниите и одиторите, които ги обслужват, заяви един от тях пред GRReporter.

прочети повече

Реал атакува Атлетико с Бейл и Роналдо

Футболистът на Реал (Мадрид) Гарет Бейл ще се завърне в игра за отбора си при домакинството на Атлетико (Мадрид) в турнира за Купата на Краля. Полуфиналният двубой от надпреварата е утре, 5 февруари н...

Маса: Алонсо има не само талант, но и акъл

Новият пилот на Уилямс Фелипе Маса засипа със суперлативи бившия си съотборник във Ферари Фернандо Алонсо. Бразилецът напусна "черните кончета" след края на миналия сезон, а на негово място ...

Екълстоун шокира: Новото правило е за да помогне на Ферари

Бърни Екълстоун продължава със странните си коментари за промените във Формула 1. Той заяви, че новото правило за двойните точки е било въведено, за да се спре хегемонията на Себастиан Фетел и Ред Бул...

Съгласието в КСНС е добър знак за държавата, казва Станишев

Становището на Консултативния съвет по Национална сигурност беше прието действително с широко единодушие. Това е добре за държавата, каза лидерът на БСП Сергей Станишев след заседанието на КСНС, пр...

80 смъртни заплахи разтърсиха Лацио преди сблъсъка с Лудогорец

Президентът на Лацио Клаудио Лотито е получил близо 80 смъртни заплахи. Това призна той на специално свикана пресконференция. Те идват от разгневени тифози на "орлите", които искат босът да ...

Едва 10% от потребителите на Facebook обновяват статуса си всеки ден

Изследване на Pew Research, посветено на 10-годишнината на Facebook, хвърля нова светлина върху това как са се променили отношенията в ерата на социалната медия, съобщава "Уолстрийт джърнал". Само 10 процента от всички 1.2 млрд. потребители на Facebook обновяват статуса си всеки ден, само 4 на сто го правят повече от веднъж дневно, сочат резултатите от изследването. Около 15 процента са тези, които пускат коментари под снимки повече от веднъж на ден. Проучването показва, че значителна част от Facebook всъщност представлява еднопосочна комуникация, поддържана от интернет воайори, привлечени от възможността да документират живота си пред очите на приятели и познати. Тези "свръхсподелящи" потребители дразнят някои от останалите. Около 36 на сто от анкетираните са отговорили, че не им харесва, когато приятелите им споделят във Facebook "твърде много информация за себе си". Степента на ангажираност се е превърнала в ключов показател за инвеститорите, защото времето, което даден потребител прекарва във Facebook, е директно свързано с броя реклами, които може да му "продаде". Всяко действие, извършено от Facebook потребител се равнява на още една точка данни за мрежата. Според анализаторите, ключът за бъдещия успех на платформата е в балансирането на събраната информация с акуратност, докато напливът от новорегистрирани потребители се забавя. [div class='left_orange']По случай 10-годишния си юбилей Facebook подари персонално видео за всеки потребител Най-голямата социална мрежа в света Facebook стана на 10 години. Проектът стартира на 4 февруари 2004 г. от стая в общежитието на университета Харвард като начин на студентите да се свързват с приятелите си. Днес ползвателите на мрежата, създадена от Марк Цукърбърг, наброяват 1.2 милиарда души. Facebook отбелязва своя юбилей с персонален подарък за всеки потребител. Още[class='left_orange' div]Facebook не разкрива точно как потребителите "общуват" със сайта, освен по отношение на това дали използват услугата всеки ден, или не. Миналата седмица компанията обяви, че всекидневният брой на активните потребители се повишава с 22 процента всяка година. Средният доход от един потребител също се е качил с 24 на сто през последното тримесечие и е станал 2.14 долара. Проучването на Pew се базира на телефонни интервюта, направени през есента на миналата година сред 1 802 пълнолетни граждани. Според данните от изследването, че една четвърт от анкетираните всъщност не "споделят" нищо във Facebook. Но дори на тях се пускат реклами, за да се поддържат приходите. Изследването показва още как технологиите позволяват на социалните мрежи да растат повече, отколкото когато и да било в епохата преди тях. Средностатистическият пълнолетен потребител на Facebook има 338 приятели. Това число може би не изненадва никого днес, когато всеки редови гражданин може да има Twitter. Преди десет години идеята да бъдеш постоянно в контакт със стотици приятели би ни се сторила невъзможна, ако не и ужасно изнервяща. Сега всичко това изглежда нормално. Макар Facebook вече да се е превърнал в рутинна част от ежедневието на стотици милиони хора, проучването на Pew показва, че все още това създава значително неудобство на потребителите. 27 на сто от анкетираните са отговорили, че не им харесва, когато "други хора виждат публикации или коментари, които не е трябвало да виждат". Други изпитали нужда да получават повече "харесвания" и се изкушавали да споделят твърде много информация. За да постигне целта си и да се превърне в обединяваща платформа за хората от целия свят, Facebook трябва да се постарае да убеди по-голям процент от населението да "споделя" все повече детайли от личния си живот. В същото време Марк Цукърбърг мечтае за деня, в който компютрите на Facebook ще познават толкова добре потребителите си и техните навици, че ще им доставят точно тази информация, която търсят. Или, както се изразява Цукърбърг, "най-добрият персонализиран вестник в света". В понеделник, ден преди отбелязването на 10-годишния си юбилей, Facebook стъпи по-директно на медийното поле, като пусна ново приложение за iPhone, наречено "Paper", съобщи "Ню Йорк таймс". Екип от няколко редактори в допълнение към компютрите препоръчва статии и публикации от блогове по дузина теми, включващи топ новини, храна, родителство, околна среда, права на хомосексуалистите. Приложението предлага на потребителите лесен начин за разглеждане на новини, но също така съдържа поредица от "минисписания", всяко с отделен цвят и материали, подбрани от неидентифицирани куратори, за които компанията казва, че имат богат опит в своята област. Тези редактори "рисуват реда и организират историите по начин, който е богат и ангажиращ", казва Майкъл Рекхоф, продуктов мениджър на "Paper". "Paper", който компанията нарича експеримент, е предшестван от последните й усилия да предостави на своите потребители по-състоятелно съдържание и по-малко видеа с котенца. През декември компанията направи значима промяна в своя нюз фийд. Корекцията на софтуера пък даде предимство на новинарски сайтове с "високо качество", според преценката на Facebook, за сметка на вирусни клипове и верижни оплаквания на потребители, че по този начин им се задръства новинарския поток.

Обраха къщата на Юлия Берберян

Крадци обраха къщата на Юлия Берберян в столичния квартал „Драгалевци". Откраднати са златни накити и телевизор, съобщи БНР.

Джипитата не знаят социалния статус на пациентите си

/КРОСС/ "Личните лекари в страната нямат информация за социалния статус на своите пациенти и не знаят каква потребителска такса да им поискат. Така, когато даден пациент се представи за пенсионер и заплати 1 лв. за това, че е прегледан, общопрактикуващият лекар е принуден да му се довери". Това обясни пред Дарик д-р Виктория Чобанова, главен секретар на Сдружението на общопрактикуващите лекари в България. Тя уточни, че от организацията са поискали от Националния осигурителен институт електронна информация за осигурителния стаж, възрастта и пенсионния статус на всички свои пациенти. От 1-ви януари тази година с решение на Министерския съвет потребителската такса за посещение при личен лекар от страна на пенсионери бе намалена на един лев. Това обаче се отнася само за лицата, които са упражнили правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст, уточни д-р Чобанова. „Често в кабинетите възникват спорове за това дали човек се е пенсионирал или не се е - има и млади пенсионери, които са с първа или втора категория труд, има обаче и възрастни хора, които примерно са навършили стажа за пенсия, но пък нямат достатъчно осигурителен стаж - те, на практика, не попадат в тази категория, за която се отнася намаляването на таксата. Изясняването на този статус отнема много време, което ние бихме могли да употребим, за да помогнем на хората, да направим още някой преглед или да им дадем допълнителна консултация

Плевнелиев: Партиите и институциите да положат усилия за усвояването на евросредствата (видео)


Политическите партии и институциите трябва да положат съвместни усилия за постигането усвояването на европейски средства. Това каза президентът Росен Плевнелиев след заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. 

Членовете на съвета са се обединили около идеята Министерски съвет да проведе информационна кампания за разясняване на проекта за споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014 – 2020 г. 

"Членовете на Консултативния съвет за...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване