Орешарски: Кеф ми е , че награждавам АББ , а не АБВ

Правителството пречи по-малко на бизнеса и това дава ефект. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на тържественото връчване на годишните награди „Инвеститор на годината 2013 г.".

Новият и.д. шеф на парк Българка - дървосекач

БСП в Габрово излезе с декларация против назначаване на лидера на ДПС в Севлиево Али Алиев за временно изпълняващ длъжността директор на природен парк Българка. Титулярът Мая Радева е в болнични след катастрофа. Според еколозите от “За да остане природа в България” от два месеца се говорело, че Алиев ще е новият директор. БСП в Габрово излезе с декларация против назначаване на лидера на ДПС в Севлиево Али Алиев за временно изпълняващ длъжността директор на природен парк Българка. Титулярът Мая Радева е в болнични след катастрофа. Според еколозите от “За да остане природа в България” от два месеца се говорело, че Алиев ще е новият директор.

Варненският актьор Стоян Радев: Тайно си пожелах да бъда Робърт в постановката „Измяна”

На 11 и 12 февруари във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров” предстоят премиерните спектакли на „Измяна” от Харолд Пинтър, съвместна продукция на ТМПЦ – ДТ „Стоян Бъчваров” и продуцентска компания „Артишок”. На 26 февруари варненската постановка ще гостува в Сатиричния театър „Алеко Константинов”.

Председателят на Общинския съвет на Перник Владислав Караилиев и неговият заместник Пламен Борисов с приемен ден за жители в Богданов дол

Председателят на Общинския съвет на гр. Перник Владислав Караилиев и неговият заместник Пламен Борисов проведоха приемен ден за граждани в Богданов дол.

Днес жителите на селото имаха възможност да споделят с тях най-честите проблеми, с които се сблъскват. Караилиев обясни, че тази практика се налага, тъй като това е най-бързият начин исканията на хората да стигнат до Общинският съвет, където могат да бъдат решени. „Нашата работа е да съдействаме с каквото...

Продължава

За допитване трябвали 6 месеца

“В страните, в които референдуми се инициират най-често, се осигурява доста време, за да може въпросът да се дискутира в обществото. И почти няма случай, в който това да е ставало в срок, по-кратък от 6 месеца, който също се счита за много експресен.”
Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Пламен Орешарски вчера. “Референдумът допълва “В страните, в които референдуми се инициират най-често, се осигурява доста време, за да може въпросът да се дискутира в обществото. И почти няма случай, в който това да е ставало в срок, по-кратък от 6 месеца, който също се счита за много експресен.” Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Пламен Орешарски вчера. “Референдумът допълва

Сметната палата огласи бонусите, раздавани в администрацията на Борисов


Като премиер Бойко Борисов е раздал 668 211 лв. под формата на бонуси на служителите на Министерски съвет през 2011 г. и 2012 г.

Данните са публикувани в одитния доклад на Сметната палата за финансовото управление на администрацията на Министерски съвет за периода от 1 януари 2011 до 28 февруари 2013 г.

Според доклада на Сметнатата палата към 31 декември 2011 г. той е одобрил отпускането на бонуси в размер на 247 384 лв. Средствата са изплатени за постигнати резултати при...

Избраха мисъл на Шарапова за фраза на деня в Сочи

/КРОСС/ Агенция Франс прес реши да избере фраза на деня, свързана с олимпийските игри в Сочи, които започват на 7 февруари, и се спря на такава на руската тенисистка Мария Шарапова: "Аз се надявам, че когато се върна в САЩ, повече няма да е необходимо да обяснявам къде се намира Сочи". Мария Шарапова е живяла шест години в Сочи и именно в този град е започнала да играе тенис, а по време на Олимпиадата ще се изявява като журналист-консултант на американската телевизионна мрежа NBC.  

Ученически екипи от пернишки училища се включиха в проекта "Централен подход за работа със злоупотреба над деца в Югозападна България"

На 6.02.2014 година в конферентната зала на Двореца на културата ще се проведе заключителна среща по проект „Централен подход за работа със злоупотреба над деца в Югозападна България”, съобщиха за читателите на ZaPernik.com от фондация "П.У.Л.С.".

Този проект подкрепи участието на деца в живота на 3 училища и една детска градина на територията на град Перник. 

Всяко едно от учебните заведения създаде свой уникален модел за детско...

Продължава

“Заман” забърка скандал с Турция

Скандал в отменена визита в България на турския външен министър Ахмет Давутоглу намери турският вестник “Заман”. Според изданието визитата, насрочена на 6-7 февруари, е отменена, защото не му била гарантирана среща с българския президент Росен Плевнелиев. Освен това имало напрежение с неразрешения спор с разрешенията за транзит на ТИР-ове между... Скандал в отменена визита в България на турския външен министър Ахмет Давутоглу намери турският вестник “Заман”. Според изданието визитата, насрочена на 6-7 февруари, е отменена, защото не му била гарантирана среща с българския президент Росен Плевнелиев. Освен това имало напрежение с неразрешения спор с разрешенията за транзит на ТИР-ове между...

Мисъл на Шарапова избрана за фраза на деня в Сочи

Агенция Франс прес избра фраза на деня, свързана с олимпийските игри в Сочи, които започват на 7 февруари.
"Аз се надявам, че когато се върна в САЩ, повече няма да е необходимо да обяснявам къде се намира Сочи".
Това е фраза на руската тенисистка Мария Шарапова, която в Русия ще се изявява като журналист-консултант на американската телевизионна Агенция Франс прес избра фраза на деня, свързана с олимпийските игри в Сочи, които започват на 7 февруари. "Аз се надявам, че когато се върна в САЩ, повече няма да е необходимо да обяснявам къде се намира Сочи". Това е фраза на руската тенисистка Мария Шарапова, която в Русия ще се изявява като журналист-консултант на американската телевизионна

Съдът отмени единната сметка на данъчните

Единната сметка на НАП, по която се превеждат всички данъци и осигуровки, беше отменена от Конституционния съд (КС). Решението e взето с 8 на 2 гласа, а в сряда бяха обявени мотивите.

Според КС с единната сметка се създава заплаха за правата на осигурените граждани. Причината за това е, че с единната сметка човек може да внесе пари за пенсия, безработица и болест, а всъщност със сумата да бъдат погасени данъчни задължения. В мотивите си съдът посочва, че не може задължението да се плащат данъци да се противопоставя на правото на осигуряване.

Единната сметка беше въведена от началото на 2013 г. по настояване на бизнеса, тъй като всяка година фирмите плащат милиони за банкови платежни нареждания за внасяне на данъци и осигуровки. В края на 2012 г. обаче депутати поискаха от съда единната сметка да бъде отменена. Според тях с нея се отнема правото на избор на гражданите кои от задълженията си да погасят по-напред, а преведените пари по сметката погасяват най-старото задължение.

Имаме разработени няколко варианта за реакция, заяви финансовият министър Петър Чобанов. По думите му сигурно ще се наложат бързи законодателни промени. "Вече сме разговаряли с председателя на парламента Михаил Миков за бърза реакция по приемане на промените, така че да се минимизира рискът от хаос с превеждането на публични задължения", обясни Чобанов. През следващите дни плащането на данъци ще продължи по досегашния ред - чрез единната сметка, заявиха от НАП. Решението на КС ще влезе в сила три дни след като бъде обнародвано, като се очаква това да стане до 2-3 седмици. Дотогава продължава действието на единната сметка, а успоредно с това ще бъдат подготвени промени в законите

Сигнали, издаващи сексуално привличане

Жените си падат по мъже с по-нисък тембър на гласа

    


Най-важните новини от деня, сряда, 5 февруари

Правителството не води преговори за придобиване на акции в ЕРП-тата На този етап правителството не води преговори за придобиване на акции от...

Кафене плаща 3000 лв. глоба за пушене на закрито

/КРОСС/ Собствениците на знаково кафене в Кюстендил ще трябва да платят акт за 3 000 лв., наложен им от РЗИ- Кюстендил за нарушаване на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места по Закона за здравето, след проверка през септември 2012 година. Първоначално Районен съд- Кюстендил отмени наказателното постановление на инспекцията, но Административен съд- Кюстендил отмени това решение и потвърди акта, предаде областния весник "Наблюдател". Здравните инспектори са извършили 3 466 проверки през 2013 година, относно забраната за тютюнопушене. От тях- 984 са в заведения за хранене и развлечение. Установени са 15 нарушения, за което са съставени актове, каза директорът на Дирекция "Обществено здраве" д- р Любослава Георгиева. "Една част от наказателните постановлениясе обжалват, има и едно потвърдено, на юридическо лице". Има и актове, които вече са платени, от физически лица, най- често управители на заведения, в които е установено тютюнопушене. Минималната санкция за тях по закон е 300 лв. Няма санкционирани за пушене в административни сгради или на работното място", коментира д- р Георгиева.  

Миньор се обеси в Черниче. Съселяните му потресени: Помагаше на всеки

55-годишен пенсиониран миньор се обеси в симитлийското с. Черниче. Безжизненото му тяло било видяно да виси на дърво около 8,30 ч близо до дърводелски цех в селото на стотина метра от дома му.
Работници го забелязали и се обадили на тел. 112.
Пристигналите екипи на спешния център и полицията само констатирали смъртта на Йордан Я. Криминалистите 55-годишен пенсиониран миньор се обеси в симитлийското с. Черниче. Безжизненото му тяло било видяно да виси на дърво около 8,30 ч близо до дърводелски цех в селото на стотина метра от дома му. Работници го забелязали и се обадили на тел. 112. Пристигналите екипи на спешния център и полицията само констатирали смъртта на Йордан Я. Криминалистите

Премиерът освободи зам.-министъра на регионалното развитие

Премиерът Пламен Орешарски е освободил зам.-министъра на регионалното развитие Драгомир Симидчиев, съобщиха от правителствената информационна служба. Освобождаването му е станало по настояване на Симидчиев, причините обаче все още не са ясни.

Киев предлага нова конституция до 15 април

Новият вариант на конституцията на Украйна може да бъде подготвен и внесен в украинския парламент до 15 април. Това даде да се разбере председателят на парламентарната група на управляващата Партия на регионите Олександър Ефремов, съобщиха руските медии.

Ефремов уточни, че по време на дебатите мнозинството в парламента е предложило на опозицията подготовката на новата конституция да бъде проведена така, че текстът да бъде гласуван на 15 април. По думите му засега опозицията отказва да приеме нова конституция, като призовава за връщането на основния закон от 2004 г. и за ограничаване на правомощията на украинския президент.

Проектът на новата конституция се подготвя от Учредителното събрание с председател първия президент на Украйна Леонид Кравчук. Според настоящия държавен глава Виктор Янукович завръщането към конституцията от 2004 година може да отнеме до половин година.

В същото време стана ясно, че предложението на президента за нов премиер ще бъде направено идната седмица след срещата на Виктор Янукович с шефката на европейската дипломация Катри Аштън и преди всичко след разговора му с руския му колега Владимир Путин, с когото ще се срещнат утре в Сочи.

За пореден път американският вицепрезидент Джо Байдън призова за диалог и компромис при формирането на ново правителство в Украйна. "Това са единствените средства за мира и сигурността в страната", каза Байдън в телефонен разговор с президента Виктор Янукович.

Брюксел праща посредници

Евросъюзът изрази готовност да изпрати посредници на високо равнище за преговори между опозицията и управляващите в Киев. Това заяви Виталий Кличко след среща с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Ащън, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Обсъдихме положението в Украйна. Най-главното е да се извършат реални стъпки към решаване на кризата", заяви водачът на партия УДАР. По думите му на първо място парламентът трябва да приеме закон за връщане на конституцията от 2004 г., което ще позволи да се демонополизира властта в страната.

"Колкото до преговорите с президента Янукович, госпожа Ащън увери, че Европа е готова да упълномощи посредници на високо равнище, които да участват в преговори между опозицията и властта", добави Кличко.


Мисъл на Шарапова избрана за фраза на деня в Сочи

Агенция Франс прес избра фраза на деня, свързана с олимпийските игри в Сочи, които започват на 7 февруари.
Агенция Франс прес избра фраза на деня, свързана с олимпийските игри в Сочи, които започват на 7 февруари. "Аз се надявам, че когато се върна в САЩ, повече няма да е необходимо да обяснявам къде се намира Сочи". Това е фраза на руската тенисистка Мария Шарапова, която в Русия ще се изявява като журналист-консултант на американската телевизионна

Прага отказва да посрещне Янукович

Прага отказа да участва в организацията на визитата на украинския президент Виктор Янукович в Чехия през април, предаде агенция ЧТК
“Абсурдно е именно Янукович да се приземи на пражкото летище, носещо името на Вацлав Хавел”, заяви кметът Томаш Гудечек. Когато гостът пристигне в града, местните власти няма да организират никакви протоколни прояви. Прага отказа да участва в организацията на визитата на украинския президент Виктор Янукович в Чехия през април, предаде агенция ЧТК “Абсурдно е именно Янукович да се приземи на пражкото летище, носещо името на Вацлав Хавел”, заяви кметът Томаш Гудечек. Когато гостът пристигне в града, местните власти няма да организират никакви протоколни прояви.

ЦСКА измъкна 2:2 от Дебрецен

Вратарят на ЦСКА Райс Мболи хвана дузпа в края на мача и "червените" завършиха 2:2 срещу унгарския първенец Дебрецен.

Открити са руините на замъка на Фружин

При пътуване в Румъния проф. Овчаров е успял да намеря руините на замъка на Фружин, последната престолнина на български цар от Средновековието

Новият директор на ПТГ "Юрий Гагарин" - Перник иска да върне стария имидж на училището

Новият директор на професионална техническа гимназия "Юрий Гагарин" - Перник инженер Катя Асенова иска да върне стария имидж на училището. Това каза тя в интервю пред камерата на ZaPernik.com.

Инженер Катя Асенова е учител в гимназията от 1995 година. Тя е преподавала по различни предмети в кариерата си в школото. В началото е била учител по радио и телевизия, а след това и по компютърна техника, технологии и мрежа.

"Завършила съм информационно...

Продължава

Иззели 200 цигари от дядо Радю преди фаталния пожар, той кътал още

Трима възрастни мъже от старческия дом на Хасково в парк “Кенана” загинаха нелепо от задушаване при пожар, предизвикан от цигара.
 Един от най-проблемните обитатели Радю Ночев (67 г.) запалил цигара към 3 ч през нощта вчера. Той обаче заспал и фасът паднал върху дюшека на леглото му. Постелята му започнала да тлее и да отделя токсичен дим. За Трима възрастни мъже от старческия дом на Хасково в парк “Кенана” загинаха нелепо от задушаване при пожар, предизвикан от цигара. Един от най-проблемните обитатели Радю Ночев (67 г.) запалил цигара към 3 ч през нощта вчера. Той обаче заспал и фасът паднал върху дюшека на леглото му. Постелята му започнала да тлее и да отделя токсичен дим. За

Парите за бежанците отишли за брошури

По времето на ГЕРБ държавата харчила предназначените пари за бежанци от ЕС за информационни кампании, брошури, обучения, компютри и софтуер, но не и за увеличаване броя на леглата в центровете за настаняване или за по-бърза обработка на молбите за статут. Това обяви вчера вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев

Стойнев: Инвеститорският интерес към България е голям

/КРОСС/ "Държавата не е обмисляла изкупуване на дялове от електроразпределителните дружества". Това заяви енергийният министър Драгомир Стойнев след годишната церемония на Българската агенция за инвестиции. "Не водим такива преговори, на този етап. Това са частни дружества, и ние по никакъв начин не можем да се намесваме във функционирането на тези дружества. За нас е важно, да се подобрява бизнесклиматът в държавата. Както нашите, така и чуждите инвеститори, да се чувстват добре в България, и да могат да създават работни места. България вече тръгва по пътя на икономическия растеж. Не случайно и Световната банка показа такава прогноза - за икономически растеж", каза Стойнев. На въпрос на Дарик дали изобщо правителството е обмисляло възможността държавата да си върне поне дялове от дружествата, Стойнев отговори: "Това са частни компании и държавата няма право се намесва в тях". „Интересът към България е голям и за нас е важно, тя да е интерес за големите инвеститори. Най-важното за инвеститорите е предвидимост и ние показваме, че сме предвидими. Ние не сменяме решението от днес за утре. Това, което го казахме, го изпълняваме", каза още Стойнев. По думите му - оттук нататък политиката на държавата не трябва да бъде изцяло към банките и банковия сектор. „Трябва да бъде фокусирана върху реалната икономика. Реалната икономика създава работни места

Раздават безплатно дипломи за професионална квалификация

Ако сте сред хората,  достигнали професионални умения в дадена сфера, но не притежавате документ и това ви пречи да практикувате, сега може да получите безплатно професионална диплома. Консултант в Пловдив е готов да ви помогне, благодарение на пилотния проект “Нова възможност за моето бъдеще” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” на Министерството на образованието и науката. 
Докато тече фазата на пилотно тестване на Системата за идентифициарне и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетентности, всичко става безплатно, но само до края на март 2014 година. 
Кой може да се възползва? 
Всеки български или чуждестранен гражданин над 16 години, различни обществени организации – браншови синдикат, работодателски организации и др., както и работодатели, които искат да бъдат валидирани определени знания, умения и компетентности на персонала, обясни Александър Тонков от Българска стопанска камара, регионален референт на проекта. Той допълни, че проектът “Нова възможност за моето бъдеще” по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси” навлиза във фаза на пилотно тестване на Системата за идентифициарне и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетености. 
Системата позволява издаването на документ, който да доказва придобитите извън формалното образование знания и умения, включително на работното място, у дома и т.н., Всеки гражданин над 16 години може да заяви желание за валидиране на знания, умения и компетентности. Валидирането се прилага на доброволен принцип и се провежда въз основа на самостоятелно и информирано решение от страна на кандидата", каза още Тонков.
Как става тестването? 
Консултантът в Пловдив веднага ще ви помогне - той е представител на Българска стопанска камара, партньор по проекта, и е на разположение за консултации, оценяване на необходимостта от валидиране и насочване на желаещите към професионалните гимназии за идентифициране, оценка и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетености.
Какви са ползи от проекта? 
На първо място - получаването на документ, доказващ придобити по неформален път знания, умения и компетентности, който създава предпоставки за повишаване на мотивацията у работната сила за поддържане и повишаване на квалификацията, а оттам - повишаване на нейната конкурентоспособност на пазара на труда. Така се улеснява трудовата мобилност и се подобрява процеса по подбор на персонал и разбира се - кариерното израстване. 
Проектът помага и за по-ефективно прилагане на системите за диференцирано заплащане на труда.
Заявител на услугата може да бъдат различни обществени организации - браншови синдикат, всеки работодател, който желае да бъдат валидирани определени знания, умения и компетентности на служители от персонала, както и лица с продължителен трудов опит, които не притежават официално признат документ за придобита професионална квалификация, младежи без призната професионална квалификация; възрастни лица, придобили знания, умения и компетентности в резултат от ежедневните дейности, свързани с работа, семейство или свободно време, както и имигранти с придобит трудов опит в страните, от които идват, но без наличен документ за професионална квалификация.
Консултантите за начално консултиране от партньора по проекта Българска стопанска камара са на разположение за консултации, оценяване на необходимостта от валидиране и насочване на желаещите към професионалните гимназии за идентифициране, оценка и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетености.
Услугата за ползвателите е напълно безплатна.

Кръгла маса на тема: “Ракът на гърдата не е смъртна присъда” ще се проведе във Варна

В седмицата, в която се отбелязва Световният ден за борба с рака, Сороптимист Интернешънъл Клуб Варна организира кръгла маса на тема: “Ракът на гърдата не е смъртна присъда”. Форумът ще се проведе на 7 февруари от 17,30ч. в зала „Варна” на Община Варна.

1,5 млн. лв. за полети с Авиоотряд 28 са похарчили от президентството

Общо 1,5 млн. лв. са похарчили от президентската институция за полети на Авиоотряд 28 в периода 1 август 2009 г. до 31 март 2013 г., сочи проверка на...

Престоят на тировете свали цената на турските домати

Заради принудителния престой на турски тирове на границата с България заради проблема с разрешителните за транзитни превози рязко са поевтинели зеленчуците и плодовете в Турция.

Орешарски: Засега няма да има актуализация на бюджета

“Дали ще има актуализация на бюджета, мога да отговоря след лятната ваканция, когато отчитаме степените на изпълнението му. Сега със степен на условност мога да кажа, че такава не се предвижда.”
Това заяви премиерът Пламен Орешарски в парламента. И допълни, че е доволен от работата на митниците и Националната агенция за приходите. 
“Дали ще има актуализация на бюджета, мога да отговоря след лятната ваканция, когато отчитаме степените на изпълнението му. Сега със степен на условност мога да кажа, че такава не се предвижда.” Това заяви премиерът Пламен Орешарски в парламента. И допълни, че е доволен от работата на митниците и Националната агенция за приходите.

Без коли и тунел пред царския дворец

Зоната от пл. „Александър Първи” до ул.„Раковски” да стане пешеходна, а под булевард „Цар Освободител” да няма тунел. Това предвижда един от преработените варианти на архитектите от „Никонсулт”, които спечелиха проекта за обновяване на пространството около бившия Княжески дворец. Другите две предложения са тунелът да се реализира или „Царя” да си остане в сегашният вариант.

Договор за кредит - без дребен шрифт

Договорът за кредит да няма дребен шрифт, а да е с еднакъв и с големина поне 12 мм. Това гласи една от промените в Закона за потребителския кредит, внесен в парламента от депутата от ДПС Йордан Цонев и негови колеги от БСП. 
Отпада наказателната такса при предсрочно погасяване на ипотечен кредит, когато това става след първата година на договора. Договорът за кредит да няма дребен шрифт, а да е с еднакъв и с големина поне 12 мм. Това гласи една от промените в Закона за потребителския кредит, внесен в парламента от депутата от ДПС Йордан Цонев и негови колеги от БСП. Отпада наказателната такса при предсрочно погасяване на ипотечен кредит, когато това става след първата година на договора.

Снегът остави на тъмно 1 млн. американци

Силната снежна виелица в североизточната част на САЩ прекъсна електричеството на един милион американци.

Къртицата започва на 24 февруари

24 февруари е датата, на която ще стартира най-дългоочаквания риалити формат този сезон. Точно в 19.30 часа, веднага след мача Черноморец-ЦСКА, в ефира на TV7 12 неизвестни и 6 популярни лица ще се вп...

Пет доказателства, че котките не обичат да бъдат къпани

/КРОСС/ Котките са едни прекрасни мъркащи съкровища, които обаче не обичат да бъдат къпани.. със шампоан, във вана или под душа. Популярния сайт Bored Panda публикува най-смешните снимки на изкъпани котета, които определено не изглеждат особено доволни. Ето ги и тях: Тип "Не го прави никога повече" Тип "Ако продължиш, ще умра" Тип "Под прикритие съм дебел" Тип "Водата ме прави тъжен" Тип "Каква е тази вода?!"  

Плевнелиев търси конфронтация, а не реална реформа на избирателната система

- Г- н Цеков, как коментирате идеята на президента за референдум и задължително гласуване? - В продължение на близо две десетилетия съм последователен застъпник за разширяването на пряката демокрация у нас. Доказал съм го и със законодателни инициативи в парламента, и с конкретни граждански и политически действия извън него.

RusEnergy: България подкопава енергийната сигурност на ЕС

България понася упреци, че подкопава европейската енергийна политика и усилията на ЕС да намали зависимостта си от руски енергоносители, пише руското издание RusEnergy. Сайтът цитира заключения на Европейския съвет по външна политика, представени неотдавна, в които се казва, че България развива активна дейност по строежа на газопровода "Южен поток", въпреки че той не отговаря на европейското законодателство.

Кафене плаща 3000 лв. глоба за пушене

3000 лв. глоба за нарушение по наредбата за забрана за тютюнопушенето ще плати едно от най-посещаваните заведения в Кюстендил, постанови административният съд в града. Проверката от екип на регионалната здравна инспекция е от 21 септември 2012 г. Собственикът обявил, че заведението е “остъклена тераса”, открит тип, и с нищо не нарушава забраната да 3000 лв. глоба за нарушение по наредбата за забрана за тютюнопушенето ще плати едно от най-посещаваните заведения в Кюстендил, постанови административният съд в града. Проверката от екип на регионалната здравна инспекция е от 21 септември 2012 г. Собственикът обявил, че заведението е “остъклена тераса”, открит тип, и с нищо не нарушава забраната да

АПИ ще поддържа републиканските пътища в общините с до 100 хил. души

Целта е малките общини да съсредоточат ресурси към поддържането на пътищата втори и трети клас

Зографски получи новата екипировка

Най-добрият ни скачач пристигна в Сочи с нови чифтове ски и обувки. Всичко станало благодарение на усилията на родната федерация.
Влади вече е напълно възстановен от леката си настинка. Той имал температура от 37,8 градуса, но след пристигането си сподели, че се чувства значително по-добре преди първия старт.
Най-добрият ни скачач пристигна в Сочи с нови чифтове ски и обувки. Всичко станало благодарение на усилията на родната федерация. Влади вече е напълно възстановен от леката си настинка. Той имал температура от 37,8 градуса, но след пристигането си сподели, че се чувства значително по-добре преди първия старт.

Измамник се представя 39 пъти под чуждо име пред пътни полицаи

Рецидивист на пътя в продължение на години 39 пъти успява да се измъкне от наказания и глоби, като се представя пред полицаи за друг човек. Велинградчанинът Димитър Михайлов се добира до данните на своя приятел и съсед Живко Цимпарев и навсякъде, където го спират пътни полицаи, се оправдава, че е забравил документите си. 
Рецидивист на пътя в продължение на години 39 пъти успява да се измъкне от наказания и глоби, като се представя пред полицаи за друг човек. Велинградчанинът Димитър Михайлов се добира до данните на своя приятел и съсед Живко Цимпарев и навсякъде, където го спират пътни полицаи, се оправдава, че е забравил документите си.

Кабинетът на ГЕРБ пръснал над 1 млн. лв. за командировки

Борисов раздал близо 670 000 лв. под формата на бонуси за редовите служителите на Министерския съвет през 2011 г. и 2012 г. Това стана ясно от доклад на Сметната палата за финансовото управление на администрацията на Министерския съвет от началото на 2011 г. до края на мандата на ГЕРБ. Точно тогава правителството се тресеше от скандалите,

Европа подкрепя България за сирийските бежанци

Всички групи в ЕП са зад нас, заговориха и за европомощ

    


Перничанин се кандидатира за евродепутат!

Перничанин обяви кандидатурата си за евродепутат от партията на Светльо Витков - "Глас Народен". Това е бутналия Синята зона в Перник общественик Вихрен Матев.

Подкрепете кандидатурата на един перничанин за Евродепутат!

Казвам се Вихрен Георгиев Матев. Надявам се вече добре да ме познавате.

Аз вярвам, че елита на България не се намира в казионните партии, управлявали я в последните 25 години.

Вярвам, че България трябва да се представлява в Европа от хора, излъчени чрез обективна и безпристрастна преценка на личните им качества, както и на обществената им дейност в интерес на хората!Продължава

Само фелдшер в линейката

Само медицинска сестра или най-много фелдшер ще пътуват занапред в линейките, когато бъдат извикани на адрес чрез телефон 112. Това предвижда концепцията за спешна помощ, съобщи проф. Милан Миланов, който е в работната група, подготвяща документа. Те са достатъчно квалифицирани, за да направят повечето спешни манипулации, докато пациентът бъде откаран в болницата, допълни проф. Миланов, който е дългогодишен шеф на Клиниката по реанимация и анестезиология в „Пирогов”.

“Атака”: Детски за пълнолетни майки само

Само родители, навършили пълнолетие, да имат право на детски надбавки. Това предвиждат промени в Закона за семейните помощи за деца, внесени от “Атака” вчера.
“Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да наблюдават как деца раждат деца. Този порочен процес поставя българското общество пред неправдата да отглежда чрез данъците си група Само родители, навършили пълнолетие, да имат право на детски надбавки. Това предвиждат промени в Закона за семейните помощи за деца, внесени от “Атака” вчера. “Всъщност българските граждани се сблъскват с абсурда да наблюдават как деца раждат деца. Този порочен процес поставя българското общество пред неправдата да отглежда чрез данъците си група

Хонорарите на общинарите в София ще бъдат преразгледани


Хонорарите на столичните общинари за работата им в органи на две агенции и един фонд ще бъдат преразгледани идната седмица на председателски съвет - заседание на председателите на политическите групи в Столичния общински съвет. По-рано днес "Дневник" съобщи, че за поредна година 12-те членове на надзорния съвет на Столична общинска агенция по приватизация са си поделили 418 хил. лева за 2013 г.

Инициатор на обсъждането ще бъде председателят на общинския съвет Елен Герджиков, съобщи...

Бивш лидер на БСП във Варна: Имаме много съмишленици, които подкрепят АБВ

Надявам се вторият извънстоличен офис на АБВ да бъде във Варна. Това ще стане вероятно през втората половина на февруари, каза бившият председател на Областния съвет на БСП-Варна. Днес той присъства в Добрич на откриването на първия извънстоличен офис на АБВ.

Бобева: Трябва да изградим солидна основа за устойчиво развитие

„Трябва да постигнем възможно най-много, за да реформираме икономиката и да изградим солидна основа за устойчиво развитие“. Това заяви...

"Прогрес" лети към орбиталната станция

Товарният кораб, който беше изстрелян от космодрума в Байконур, ще достави на Международната космическа станция гориво, кислород, научно оборудване, вода, облекло и хранителни продукти. На борда има рибки и плоски червеи за проекта "Аквариум - AQH".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване