Хамилтън спечели пол позишън в Малайзия

Пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран При на Малайзия във Формула 1. Британецът записа време от 1.59.431 мин. и в неделя ще стартира от първа позиция. Дъжд и слаба видимост забавиха старта. Той беше насрочен за 10.

ЦСКА победи с 1:0 "Литекс" в Ловеч и излезе втори


ЦСКА победи с 1:0 "Литекс" в Ловеч. Червените надиграха съперника си и заслужено спечелиха. Победния гол отбеляза Неманя Милисавлевич в 48-ата минута.

С успеха си ЦСКА събра 58 точки, с колкото е и "Литекс". Заради по-добрите си показатели червените излязоха на второто място в А група.

Стойчо Младенов направи няколко промени в състава си. На върха на атаката се завърна Омар Косоко, а в полузащитата беше включен Стивън Сънди.

Червените създадоха първите положения...

Лукашенко: Белорусите не са противници на украинците

/КРОСС/ След като Беларус гласува срещу резолюцията на Общото събрание на ООН за Крим, днес президентът на страната Александър Лукашенко изненадващи прие и.д. президент на Украйна Александър Турчинов за разговори, предава AFP. Срещата с Турчинов се е състояла в резиденцията на Лукашенко в селището Лясковичи на границата с Украйна, съобщават от кабинета на беларуския държавен глава. Краткото съобщение не съдържа никакви детайли от срещата, а на сайта на украинския държавен глава тя изобщо не е упомената. Президентът Лукашенко призова украинците да не виждат в белорусите противници, предава РИА „Новости". „Не трябва да виждате в нас противници и съперници, дори не трябва да си го помисляте. Ние винаги сме се отнасяли към украинците по братски и човешки. Те са наши хора", е заявил Лукашенко.

Шеф на асоциация: Отглеждаме най-скъпите зеленчуци

Отглеждаме най-скъпите зеленчуци. Това каза за Фокус Венцислав Каймаканов, председател на Асоциацията на картофопроизводителите.
„Това е така, защото всички консумативи, които ползвам - семена за 2- 2,80 лв. цена, МПК-та, химикали за защита на посевите и абсолютно скъпата вода за поливане - това го няма никъде в света. Отглеждаме най-скъпите зеленчуци. Това каза за Фокус Венцислав Каймаканов, председател на Асоциацията на картофопроизводителите. „Това е така, защото всички консумативи, които ползвам - семена за 2- 2,80 лв. цена, МПК-та, химикали за защита на посевите и абсолютно скъпата вода за поливане - това го няма никъде в света.

Карали Нана да абортира сина си, защото имала варицела

Тв-водещата Нана Гладуиш разкри, че e била посъветвана да направи аборт, докато е била бременна със сина си, защото по това време е боледувала от варицела.
„Цялата ми бременност беше голям страх. Някои лекари дори ми предлагаха да направя аборт и да бъда на чисто. Ако се бях съгласила, нямаше да имам сина си сега такъв, какъвто е“, Тв-водещата Нана Гладуиш разкри, че e била посъветвана да направи аборт, докато е била бременна със сина си, защото по това време е боледувала от варицела. „Цялата ми бременност беше голям страх. Някои лекари дори ми предлагаха да направя аборт и да бъда на чисто. Ако се бях съгласила, нямаше да имам сина си сега такъв, какъвто е“,

15-годишен нападна връстник с пистолет в Петърч

При сбиване ударил с него опонента си в главата

    


Поп редовно пие в кръчма, буйства или играе хоро без калимявка

Поп Щерю влязъл в кръчма в Банско, свалил расото и калимявката си на закачалката до вратата и рекъл: “Попе, ти стой тука, а Щерю ще седне да пие една ракия.” Този анекдот е един от десетките, свързани с емблематичния свещеник. Много хора, които не са от Банско и слушат лакърдиите за поп Щерю, си мислят, че героят е измислен. Поп Щерю влязъл в кръчма в Банско, свалил расото и калимявката си на закачалката до вратата и рекъл: “Попе, ти стой тука, а Щерю ще седне да пие една ракия.” Този анекдот е един от десетките, свързани с емблематичния свещеник. Много хора, които не са от Банско и слушат лакърдиите за поп Щерю, си мислят, че героят е измислен.

Павел Димитров: "Следващият кмет на Варна да бъде Данаил Папазов."

„Ще работя за това, следващият кмет на Варна да бъде настоящия министър на транспорта Данаил Папазов”. Това каза в предаването на Радио Варна „Позиция” бившият член Съвета на ветераните на партия БАСТА Павел Димитров. Според Димитров, който се присъедини към „България без цензура”, партията на Николай Бареков ще има в листата си за евродепутати варненец на избираема позиция.

Попето изненада Елена Паришева със серенада

Националът платил на руски оркестър, който се изсипал с акордеони, тромбони и чинели пред къщата им.

Сесилия Атиас: Не изпитах страх докато не се прибрах във Франция

В никакъв момент аз не съм изпитвала страх. След като се върнах във Франция, чак тогава си дадох реално сметка какъв риск съм поела, но нито преди заминаването ми, нито на място в Либия съм чувствала ...

Карали Нана да абортира сина си, защото имала варицела

Тв-водещата Нана Гладуиш разкри, че e била посъветвана да направи аборт, докато е била бременна със сина си, защото по това време е боледувала от варицела.
„Цялата ми бременност беше голям страх. Някои лекари дори ми предлагаха да направя аборт и да бъда на чисто. Ако се бях съгласила, нямаше да имам сина си сега такъв, какъвто е“, Тв-водещата Нана Гладуиш разкри, че e била посъветвана да направи аборт, докато е била бременна със сина си, защото по това време е боледувала от варицела. „Цялата ми бременност беше голям страх. Някои лекари дори ми предлагаха да направя аборт и да бъда на чисто. Ако се бях съгласила, нямаше да имам сина си сега такъв, какъвто е“,

Диков призна: Адвокатът му срещу Волен е адвокатът на Бойко

Сашо Диков беше изваден от релси в предаването си ДикOFF, след като получи sms от Николай Бареков. Малко по-късно пък той призна в ефир, че адвокатът на Бойко Борисов и на редица бандити Марковски е и негов адвокат по делото му срещу Волен Сидеров

Питбули нахапаха почти до смърт възрастна жена

86-годишната жена от село Червена вода е с опасност за живота след тричасова операция

Питбули нахапаха до почти до смърт възрастна жена

86-годишната жена от село Червена вода е с опасност за живота след тричасова операция

Станишев: Борисов е по-опитен в овладяването на банки

Изявленията на Борисов винаги са били много екзотични, не съм длъжен да коментирам всяка негова глупост, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев по повод казаното от лидера на ГЕРБ по-рано днес, че „когато БСП се захване с банките, става страшно".

Питбули нахапаха до смърт възрастна жена в Русенско

86-годишната жена от село Червена вода е починала след тричасова операция

Георги Гергов: БСП е готова за избори

/КРОСС/ БСП в Пловдив и областта е готова за избори, каза областният лидер на социалистите Георги Гергов на съвместна пресконференция с председателя на партията Сергей Станишев и заместника му Димитър Дъбов.  Техните оценки за състоянието и кондицията на структурите са положителни, стана ясно от обобщението на проведените срещи в общините Асеновград, Садово и Пловдив. В днешната тричасов диалог с мото „За социална Европа! За социална България" участваха близо 1000 членове на БСП. Впечатленията ми са, че партийните организации по места са боеспособни, тече подготовка за изборите и с всичко, което прави правителството, ще вдигнем резултатите, заяви Гергов. Изборите през май са най-важните, защото от тях зависи дали ще продължим започнатото в икономиката, законодателството, социалната сфера, отбеляза той. Антимонополното законодателство и защитата на потребителите, здравната реформа, доходите и програмата за реиндустриализация са инициативи, които само кабинетът Орешарски може да извърши, категорични бяха изказалите се.  

Държавата подпомага столичната „Топлофикация“

Държавата поема отоплителния сезон на абонатите на столичната „Топлофикация. Това каза по време на пресконференция в Хасково министърът на...

НОИ стартира програмата балнеосанаториумите

От 31 март започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2014 г., съобщиха от Националния осигурителен институт. Средствата, предвидени за нейната финансова реализация в Закона за бюджета на ДОО за 2014 г.

Иван Костов и Надежда Нейнски не поздравявали либийските сестри

Надежда Михайлова (сега Нейнски, бел. ред.) ни видя с една журналистка пред хотел в София, обърна се и мина на другия тротоар. Това сподели пред Нова телевизияКристияна Вълчева, една от медицинските ни сестри, които прекараха 8 години в либийски затвор. 
В подобна ситуация изпаднала и друга от сестрите - Валя Червеняшка се засякла с бившия премиер Надежда Михайлова (сега Нейнски, бел. ред.) ни видя с една журналистка пред хотел в София, обърна се и мина на другия тротоар. Това сподели пред Нова телевизияКристияна Вълчева, една от медицинските ни сестри, които прекараха 8 години в либийски затвор.  В подобна ситуация изпаднала и друга от сестрите - Валя Червеняшка се засякла с бившия премиер

Стойнев без притеснения за Карадере

Нямам притеснения за Карадере. Длъжен съм да се боря за всяка инвестиция, която да се реализира в България.

ЦСКА превзе Ловеч за първи път от 3 години

"Армейците" спечелиха с 1:0 срещу Литекс

    


Зита Гурмай: Станишев и БСП направиха много за мерките за справяне с младежката безработица

/КРОСС/ Винаги е удоволствие да съм в България и да имам привилегията да работя с вас и вашия лидер Сергей Станишев. Това заяви президентът на ПЕС-Жени Зита Гурмай на провеждащата се днес Втора отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. Тя се обърна към членовете с поздравление за значително увеличения им състав. „Харесвам организацията ви, защото е жизнена и активна. Няма много младежки обединения в нашата партия, които да имат такава голяма конференция. Това приятели ми дава голяма надежда", каза още Гурмай и припомни, че по времето на изработването на програмата за младежка гаранция е имало работна група, която е дала много конкретни препоръки. Тя подчерта, че проблемите на европейската младеж са едни и същи навсякъде - прекалено много млади хора са безработни. „Това не означава само, че нямат работа, а че те не могат и да спестяват за дом, да създадат семейство и нямат достойнството и независимостта, която една работа дава", обясни президентът на ПЕС-Жени. „Историята на лявото е история на обединяването в борбата за промяна. Това сте направили и вие тук - обединили сте се, за да подобрите не само условията за младежите, но и за всички българи", заяви Гурмай и подчерта, че след толкова години на криза е трудно да се намери причина да се продължава борбата. „Сега пред себе си виждам 700 причини да се надявам

Иван Костов и Надежда Нейнски не поздравявали либийските сестри

Надежда Михайлова (сега Нейнски, бел. ред.) ни видя с една журналистка пред хотел в София, обърна се и мина на другия тротоар. Това сподели пред Нова телевизияКристияна Вълчева, една от медицинските ни сестри, които прекараха 8 години в либийски затвор. 
В подобна ситуация изпаднала и друга от сестрите - Валя Червеняшка се засякла с бившия премиер Надежда Михайлова (сега Нейнски, бел. ред.) ни видя с една журналистка пред хотел в София, обърна се и мина на другия тротоар. Това сподели пред Нова телевизияКристияна Вълчева, една от медицинските ни сестри, които прекараха 8 години в либийски затвор.  В подобна ситуация изпаднала и друга от сестрите - Валя Червеняшка се засякла с бившия премиер

Хофенхайм спря серията на Байерн, хеттрик на Ройс срещу изпадащия Щутгарт

Шампионът Байерн (Мюнхен) направи първи "подарък" след като си осигури предварително титлата и завърши 3:3 като домакин на Хофенхайм в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. По този начин "...

Славчев: Разстроен съм, ядосан съм, тъжен съм, тежко ми е

Симеон Славчев отново доказа, че е със силен характер, въпреки крехката си възраст. Най-добрият играч на Литекс говори пред Тв7 минути след загубата от ЦСКА, която преживяваше тежко. Съкрушеният Славк...

Диков: Бойко Борисов е объркан, Сергей Станишев - сбъркан, Ахмед Доган - изперкал

"Предлагали са ми и пачки, и пликчета - последния плик беше тук преди няколко месеца, но съм отказвал винаги. Никога не съм изпълнявал поръчки, няма никакъв проблем да се закълна в "Да"...

Кооперация в София отцепена заради бомба от Втората световна война

Бомба от Втората Световна война „отцепи” кооперация на столичната улица „Аспарух”. Бомбата е била открита по време на ремонт на тавана на кооперацията на номер ...

Познатият 12-и играч поведе Барселона към титлата

Барселона стигна до много ценна победа с 1:0 при гостуването си на Еспаньол, като единственото попадение в мача падна след много спорна дузпа, отсъдена 15 минути преди края на двубоя.Домакините се защ...

Нов кошмар за яловия Челси като гост, Кристъл Палас шокира "сините"

Битката за титлата в Англия продължава да става все по-завързана, след като лидерът Челси допусна грешна стъпка и загуби гостуването си на Кристъл Палас с 0:1, което дава шанс на Ливърпул утре да изле...

Случващото се в Турция изважда Ердоган от релсите

Възможно е да има нови компроментиращи записи срещу турския премиер, твърди журналистът Мохамед Халаф

    


Ако Германия реши да отгледа 30 крави, трябва да се откаже от един Мерцедес!

 Теорията на сравнителните предимства (comperative advantage) обяснява защо, например, Аржентина специализира в отглеждането на добитък, докато Германия прпизвежда автомобили. Нагледният пример може би ще е най-лесният начин за обяснението на логиката.


Нека кажем, че на Германия са и необходими ресурси на стойност 90 000$ ( заплати, капитал, земя и други), за да отгледа 30 крави и 30 000$, за да произведе кола. Ако германците решат да отглеждат добитък, могат да произвеждат по-малко коли. Същото се отнася и за повече коли , по-малко добитък.

Ако Германия реши да отгледа 30 крави, те се отказват от производството на $90 000/$30 000 = 3 автомобила. Ако решат да произведат още един автомобил , те трябва да вложат в производството ($30 000/$90 000)*30 крави = 10 крави. 

В Аржентина е необходимо $40 000 долара за да се отгледат 30 крави и $20 000, за да се произведе една кола. Тогава, за да се отгледат 30 крави в Аржентина, на тях им трябва да вложат в производство $40 000/$20 000= 2 крави. За да произведат една кола в повече, на тях им трябва да се откажат от ($20 000/$40 000)*30 крави= 15 крави.

Базирайки се на тези факти, автомобилите е по-добре да бъдат произведени в Германия. Там се отказваме от по-малко добитък(10 не 15 крави), за да произведем една кола в повече. Подобно на това, отглеждането на крави е по-ефективно в Аржентина, където се отказваме от по-малко коли.

Общо казано, един продукт ще бъде произведен в тази страна където алтернативните разходи ( opportunity cost) за произвеждането му са по-ниски.

Това е страната, където алтернативата е по-малко привлекателна. Страната с по-ниска цена на алтернативните разходи има сравнително предимство в производството на един продукт.

На графиката: Забележете, че туризма генерира около 70 процента от износа на Хърватска и Ямайка ( две страни на ширина с топъл климат), докато туризмът е едва 20 процента от износа на Естония и Швеция ( две страни със студен климат).
 
 

 

Сравнителните предимства на една страна зависят от редица фактори.

Природни ресурси. Например, Кувейт се е специализирала в добива на петрол.

Географско разположение. Например, страни със морски граници, специализират в транспортната логистика и корабостроенето. Добър пример е Южна Корея.

Изобилие на или относително евтина работна ръка. Например, Виетнам се е специализирал в текстилната продукция, което изисква много работници.

Изоставени земи. САЩ е важен производител на зърнени култури.

Традиции развити във времето. Швейцарците са достигнали перфектност в производството на часовници.


http://www.theglobaleconomy.bg/

Отложиха пръскането против кърлежи в Аспарухов парк за понеделник

В понеделник, 31 март, служители на “Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще обработят 70 декара тревни площи в Аспаруховия парк във Варна, съобщиха за Moreto.net от общинското предприятие. Карантинният срок след обработката е 12 часа, така че още във вторник гражданите ще могат спокойно да се разхождат в парка.

Черен Голф тройка събори електрически стълб в квартал Изток и спря тролеите

Здравейте, читатели! Днес сутринта на улица Благой Гебрев в квартал Изток беше станала катастрофа. Не видях много точно какво е станало, защото бързах, но по - късно разпитах съседи. Те ми казаха, че черен пернишки Голф тройка е съборил електрически стълб на тролеите, в района на ресторант Казабланка. От удара жици се скъсали и спрял тока на тролеите, казаха комшии. Тролеите в района били спрели за около час. В Голфа се возели трима младежи, които били видимо пияни. Доколкото разбрах не са...

Продължава

Совите не са това, което бяха: Съдбата на звездите от "Туин пийкс"

През последните години телевизионната индустрия еволюира изключително много и ефирът се насити с майсторски написани, виртуозно заснети и перфектно изиграни сериали, които често предлагат по-високо качество от широкоекранните студийни кинопредложения. Но има една поредица, която продължава, а и най-вероятно ще продължава да хвърля дългата си сянка През последните години телевизионната индустрия еволюира изключително много и ефирът се насити с майсторски написани, виртуозно заснети и перфектно изиграни сериали, които често предлагат по-високо качество от широкоекранните студийни кинопредложения. Но има една поредица, която продължава, а и най-вероятно ще продължава да хвърля дългата си сянка

Само в BLife: Секс надеждата на попа плете език!

"И после уиски пих, и после водка пих, и после бренди пих, и после бира пих...", навярно си е припявала на сутринта след звездната вечер наградената в категория "Поп Секссимвол 2014" певица и медсестра.

Задигнаха 4000 лв. от „Топливо” АД

4000 лева и документи са откраднати от базата на „Топливо” АД в Сандански. Крадците първо са обезвредили камерите за наблюдение, а касата е изнесена на дървен палет с ръчна количка, съобщава struma.bg. Според изданието щетите се равняват на много по-голяма сума от обявената в касата.

Латвийският ''малък Крим''

 В Източна Латвия се води разгорещена дискусия за присъединяване към Русия. Близо една трета от населението на страната е с руски корени. Там има дори градове, в които почти никой не говори латвийски. Например Даугавпилс.

Кметството в Даугавпилс

Докато Европейският съюз продължава да търси подходящо общо решение на кримската криза, вътре в Общността започват разгорещени дебати за граници и идентичности. Един от най-пресните примери идва от Латвия.

Даугавпилс в източната част на балтийската република е важен транспортен възел. 500-километрова железопътна линия свързва втория по големина латвийски град със Санкт Петербург. Минск пък е само на 400 километра. "Поради географската близост с Русия и Беларус от векове насам тук живее голямо руско малцинство", казва историкът от университета в Даугавпилс Дмитрий Олехнович. "След Втората световна война Латвия беше индустриализирана твърде брутално. По този начин латвийското население трябваше да бъде съветизирано и русифицирано. Затова и в Даугавпилс бяха изпратени много руски специалисти", разказва Олехнович.

И днес в ЕС няма друг град с толкова много руснаци, както Даугавпилс. Само 20 процента от 100-те хиляди жители са латвийци. Останалата част са руснаци и хора от други националности. В града почти никой не говори латвийски.

 

Дмитрий Олехнович

 

Разгорещен дебат в Източна Латвия

Нищо чудно тогава, че активистите, които се застъпват за правата на руското малцинство в Латвия, винаги намират широка подкрепа в Даугавпилс. Миналата година там беше дискутирана дори темата за създаване на автономен регион в Източна Латвия. Беше проведен и референдум, на който 85 процента от имащите право на глас се обявиха за въвеждането на руския като втори официален език. Затова и десните политици в Рига твърдят, че Даугавпилс е латвийският "малък Крим". Те предупреждават, че ако там се проведе референдум по подобие на този в Крим, мнозинството би се обявило за присъединяване към Русия.

Според Евгений Царев от общинския съвет на Даугавпилс, тези преценки са преувеличини. Той обаче не крие, че събитията в Украйна оказват влияние на настроенията в града. "След референдума в Крим руснаците тук се чувстват по-силни. Те имат по-високо самочувствие, защото сега знаят, че Русия е силна и може да се застъпи и за тях, ако се наложи. 99 процента от нашите руснаци гледат руска телевизия, а тази пропаганда оказва влияние върху мисленето на местните хора", казва той.

В момента в цяла Латвия се води разгорещен дебат за това дали Русия е освободила руснаците на Крим или пък част от Украйна. Поради тази причина някои латвийци дори настояват за забрана на излъчването на руската държавна телевизия в Латвия.

 

В центъра на Даугавпилс

 

Различните гледни точки

43-годишният строителен работник Михаил Гришаков, а и много други като него смятат, че Путин е постъпил съвсем правилно. Ако в Източна Латвия се стигне до референдум, той би гласувал за присъединяване към Русия. "Защото Рига се грижи само за западните региони на Латвия. Там се строят нови къщи, училища и басейни. А при нас има само развалини. Всичко тук се разпада", казва той. Гришаков признава, че животът в Русия не е много по-добър, но смята, че там би си намерил по-лесно работа.

Историкът Дмитрий Олехнович смята, че нагласите сред латвийското население се различават според възрастта. Докато младите руснаци в Латвия се радват на свободата на придвижване и другите предимства в Европейския съюз, то по-възрастните изпитват носталгия по Съветския съюз. "Мнозина все още тъгуват по изгубения си свят. Изпитват носталгия по СССР с безплатното здравеопазване, сигурните работни места и ниските жилищни разходи", казва Олехнович.

Вита Якимовича не заема конкретна позиция. Тя не е нито "за", нито "против" Русия. Въпреки това обаче Вита Якимовича се опасява от отрицателни последици. "Покрай кримската криза толерантността между латвийци и руснаци просто изчезна. Толкова години полагахме усилия да живеем мирно и да бъдем толерантни един към друг. Латвийците проявяваха разбиране, когато руските пенсионери не можеха да научат латвийски език. Сега обаче хората мислят само в черно и бяло. Последствията са много лоши. Жалко наистина!", казва тя.

 

DW.DE

Еволюцията на зодиака (ВИДЕО 18+)

Хората, които се интересуват от своя хороскоп за утрешния ден, за следващия месец, година, са милиони. А може би и милиарди.  Настоящото...

Последни дни да номинирате лекарите, на които вярвате

Още няколко дни - до 1 април, имате възможност да се включите в номинациите за кампанията на вестника Още няколко дни - до 1 април, имате възможност да се включите в номинациите за кампанията на вестника "Лекарите, на които вярваме". Поемаме ангажимент в окончателния списък да бъдат включени и пристигналите след крайния срок пощенски писма, които носят клеймо отпреди последната дата за участие в инициативата. След обработката на предложенията

Депутатите с над 2000 неизвинени отсъствия за 10 месеца работа

Над 2000 неизвинени отсъствия на депутатите за по-малко от 10 месеца работа. Това показва справка в регистрите на Народното събрание. 2166 отсъствия. Толкова са записали 240-те народни избраници от май 2013 до март 2014 година. Рекордьори по отсъствия са представителите на партия ГЕРБ, защото близо цял месец бойкотираха кворума в парламента.

Хамилтън спечели квалификацията в Малайзия

/КРОСС/ Люис Хамилтън (Mercedes) спечели квалификацията в Малайзия и в неделя ще стартира първи на пистата „Сепанг".  Второто най-добро време даде четирикратният световен шампион Себастиан Фетел. Трети е Нико Розберг. Началото на квалификацията се забави заради проливен дъжд, заради които цялата надпревара продължи цели 140 мин. В началото единствено от McLaren подходиха с гуми за мокра писта, докато останалите отбори избраха интермедии. Малко преди края на първата част от квалификацията дъждът се усили. В последните секунди Маркус Ериксон се блъсна в мантинелата и това доведе до червен флаг. Фетел излезе от пистата, но успя да се върне. В началото на втората част отново беше вдигнат червен флаг заради удар между Фернандо Алонсо и Данил Квят, в резултат на който се счупи предното ляво окачване за болида на испанеца и се повреди по предното крило на болида на Toro Rosso. Последва бърза обиколка на Хамилтън. Във втората квалификация отпаднаха Фелипе Маса, Серхио Перес и Ромен Грожан. След състезанието в Австралия, Хамилтън отново завърши с най-доброто време, следван от шампиона и от съотборника си. Алонсо стигна до четвъртото място. След тях са Даниел Рикиардо, Кими Райконен, Нико Хюлкенберг, Кевин Магнусен и Жан-Ерик Верн.

Корнелия Нинова: До края на април тютюнопроизводителите ще си получат парите за 2013 г.

Парите за реколта 2013 г. ще бъдат преведени по сметките на тютюнопроизводителите до края на април. Това каза в Кърджали народният представител от "Коалиция за България" Корнелия Нинова.
Тя и нейни колеги са в Източните Родопи за среща с актива и по повод 40 дни от смъртта на своя колега Димчо Михалевски. Парите за реколта 2013 г. ще бъдат преведени по сметките на тютюнопроизводителите до края на април. Това каза в Кърджали народният представител от "Коалиция за България" Корнелия Нинова. Тя и нейни колеги са в Източните Родопи за среща с актива и по повод 40 дни от смъртта на своя колега Димчо Михалевски.

Хамилтън спечели квалификацията в Малайзия

/КРОСС/ Люис Хамилтън (Mercedes) спечели квалификацията в Малайзия и в неделя ще стартира първи на пистата „Сепанг".  Второто най-добро време даде четирикратният световен шампион Себастиан Фетел. Трети е Нико Розберг.Началото на квалификацията се забави заради проливен дъжд, заради които цялата надпревара продължи цели 140 мин. В началото единствено от McLaren подходиха с гуми за мокра писта, докато останалите отбори избраха интермедии. Малко преди края на първата част от квалификацията дъждът се усили. В последните секунди Маркус Ериксон се блъсна в мантинелата и това доведе до червен флаг. Фетел излезе от пистата, но успя да се върне. В началото на втората част отново беше вдигнат червен флаг заради удар между Фернандо Алонсо и Данил Квят, в резултат на който се счупи предното ляво окачване за болида на испанеца и се повреди по предното крило на болида на Toro Rosso. Последва бърза обиколка на Хамилтън. Във втората квалификация отпаднаха Фелипе Маса, Серхио Перес и Ромен Грожан. След състезанието в Австралия, Хамилтън отново завърши с най-доброто време, следван от шампиона и от съотборника си. Алонсо стигна до четвъртото място. След тях са Даниел Рикиардо, Кими Райконен, Нико Хюлкенберг, Кевин Магнусен и Жан-Ерик Верн.

Камерън Диас: Всяка жена е имала лесбийски наклонности

Актрисата до ден-днешен обожава и се възхищава на дамите

    


Корнелия Нинова: До края на април тютюнопроизводителите ще си получат парите за 2013 г.

Парите за реколта 2013 г. ще бъдат преведени по сметките на тютюнопроизводителите до края на април. Това каза в Кърджали народният представител от Парите за реколта 2013 г. ще бъдат преведени по сметките на тютюнопроизводителите до края на април. Това каза в Кърджали народният представител от "Коалиция за България" Корнелия Нинова. Тя и нейни колеги са в Източните Родопи за среща с актива и по повод 40 дни от смъртта на своя колега Димчо Михалевски.

Младенов: ЦСКА се нуждае от инвеститори

Стойчо Младенов спечели първата си победа в Ловеч. След успеха с 1:0 над Литекс той призова за нови инвеститори в клуба, като не пропусна да се заиграе и с публиката на "червените". Младенов...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване