Личната карта – вход за болнично лечение

/КРОСС/ Да влизаме и излизаме от болниците, като се маркираме посредством личните си карти - така, както се случва на границата. Тази идея е залегнала като една временна мярка за по-добър контрол в лечебните заведения, съобщи директорът на НЗОК д-р Румяна Тодорова в интервю за Дарик радио. Това е най-евтиният метод да се докаже, че даден пациент, на когото е отчетен престой в болница, наистина е бил в лечебното заведение. За да се реализира въпросният проект, е нужно да се инсталират четци в болниците, а всичко останало, като информация, се съдържа в личните карти, обясни д-р Тодорова. „След дълги разсъждения стигнахме до извода, че това е най-лесният и засега най-евтиният начин. Предвидено е в болниците да се въведат четци, така че пациентът да бъде маркиран в болницата, както това се случва на границата. При излизане това се повтаря. Предотвратяваме това, че в момента ние не знаем дали едно физическото лице наистина е прието в лечебното заведение. Имам информация за масово записване на пациенти през болниците, докато те всъщност са преглеждани в извънболничната помощ. Най-често това се случва в спешните кабинети, следобед, когато общопрактикуващият лекар вече не отговаря на телефона си, и събота и неделя. Има лесен начин пациентът да бъде вкаран в болницата, а той изобщо да не фигурира в лечебното заведение. Ние сме с абсолютното съзнание, че тази мярка е временна и няма да реши комплексно въпроса, но все пак е мярка", отбеляза д-р Тодорова

Срещата между образованието и бизнеса в снимки

Теориятата и практиката заговориха на един език

    


Сирия: Турски танкове и артилерия оказват огнева поддръжка на екстремистите

Сирия обвини Турция, че нейни танкове оказват огнева подкрепа за екстремистите и въоръжените терористи, както режимът в Дамаск нарича голяма част от бунтовниците срещу Башар Асад. Това е поредният епизод от необявената война между двете съседни държави, напрежението между които непрекъснато расте.

Българската стрелба спечели злато в САЩ

Антоанета Бонева е номер 1 в дисциплината 40 изстрела пневматичен пистолет жени на Световната купа в САЩ.

Moody's занижава кредитния рейтинг на Русия

Руските държавни облигации са поставени под наблюдние от Moody's Investors Service, съобщава агенция „Ройтерс“. Кредитният рейтинг на Русия в момента...

Опозицията в Украйна не се обедини за изборите

Кличко призова Юлия Тимошенко да подкрепи единен кандидат на демократичните сили на президентските избори на 25 май

Кличко ще се кандидатира за кмет на Киев

Кличко призова Юлия Тимошенко да подкрепи единен кандидат на демократичните сили на президентските избори на 25 май

Износът на суровини без добавена стойност няма да бъде толериран

По време на визитата си днес в Шумен, зам. министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева обяви пред над 150 души следното: „Североизточният район има потенциал за развитие...

Повече от 400 м от оградата по южната граница са готови

Около 800 м по права линия от инженерното съоръжение по южната ни граница са окончателно изградени, съобщи министърът на отбраната Ангел Найденов. Това се равнява на около 400 метра от оградата на съо...

Защо германецът Йотингер е против „Южен поток”, чуди се Куюмджиев

Депутатът от БСП Явор Куюмджиев не приема критиките на еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, че готвените от него и Таско Ерменков промени в Закона за енергетиката ще изключат България от третия либерализационен пакет. Според Куюмджиев ЕНП иска да държи страната ни в подчинена позиция, бедна, страна, която да няма приходи от ключова инфраструктура.

Над 400 метра от оградата по границата с Турция са готови


"Повече от 400 метра от оградата по границата с Турция вече е изградена в окончателен вид, това са около 800 метра по права линия", каза министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от пресслужбата на ведомството си. Според него има сериозно натоварване на личния състав, ангажиран с тази работа. Според военния министър това е несвойствената задача за Сухопътните войски.

Той обясни, че съществуват проблеми, свързани с доставката на материалите заради трудно проходимия терен и силно...

Депутатите в 42-ото НС са отсъствали общо 2166 пъти от заседания

Общо 2166 пъти са отсъствали от работа депутатите от 42-ото Народно събрание, съобщи в събота бТВ, позовавайки се на справка, поискана от парламента. Рекордьори по отсъствия са представителите на ГЕРБ, които близо месец бойкотираха кворума в парламента. Депутатите от най-многочислената партия в парламента са записали общо 1619 отсъствия. След ГЕРБ се нарежда "Атака" със 197 отсъствия, а ДПС и БСП са съответно с по 156 и 119 неприсъствени дни. Дори отцепилите се четирима независими депутати са успели да запишат 75 липси. Най-изявен сред 240-те народни представители е депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той не се е явил на работа повече от 100 пъти за периода от около 200 работни дни (без ваканциите). По правилник, при отсъствие депутатите остават без надницата си за деня. Ако пък ги няма три поредни или общо пет заседания на парламента, от заплатата им се удържат две трети, което се записва като икономия от бюджета на Народното събрание.

Кличко се отказа да става президент на Украйна

42-годишният Кличко е един от основните опозиционни лидери в родината си. Още пред декември м.г. световният шампион по бокс обяви, че ще се кандидатира за президент на Украйна. Няколко месеца по късно той е предложил за поста Пьотр Порошенко като общ кандидат на демократичните сили.

Варненския свободен университет ще привлича студенти с нови специалности и професионална реализация

С 21 бакалавърски и 64 магистърски програми стартира канидатстудентската кампания на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Учебното заведение ще акцентира върху предлагането на качествен образователен продукт с фокус върху успешната професионална реализация и предприемачеството, съобщиха за Moreto.

Мъж се самоуби на пейка в парк в Пловдив

Труп на мъж откриха минувачи тази сутрин в парк в район "Южен", съобщи Plovdiv24. Трупът е открит на пейка в парка до детска градина "Здравец" и детска ясла "Слънчо".  По непотвърдена информация от очевидци, става въпрос за самоубийство с куршум в главата.  Полицията е отцепила района и част от парка. Труп на мъж откриха минувачи тази сутрин в парк в район "Южен", съобщи Plovdiv24. Трупът е открит на пейка в парка до детска градина "Здравец" и детска ясла "Слънчо". По непотвърдена информация от очевидци, става въпрос за самоубийство с куршум в главата. Полицията е отцепила района и част от парка.

Тютюнопроизводителите ще получат парите си до края на април

Парите за реколта 2013г. ще бъдат преведени по сметките на тютюнопроизводителите до края на април. Това каза в Кърджали народният представител от...

Нели Атанасова чака пръстен вече 10 години

Докато чакат на кръстовището светофарът да светне зелено, някои жени се гримират. Други говорят по телефона. Нели Атанасова гризе ябълка или друг плод според сезона. А минути по-късно изгаря всички калории на репетициите за “Денсинг старс”. 
 Водещата на “ВИП новините” по Нова тв и партньорът  Наско Месечков упражняват стъпките на джайва и Докато чакат на кръстовището светофарът да светне зелено, някои жени се гримират. Други говорят по телефона. Нели Атанасова гризе ябълка или друг плод според сезона. А минути по-късно изгаря всички калории на репетициите за “Денсинг старс”. Водещата на “ВИП новините” по Нова тв и партньорът Наско Месечков упражняват стъпките на джайва и

Мъж се уби на пейка в пловдивски парк

Труп на мъж откриха минувачи тази сутрин в парк в район Труп на мъж откриха минувачи тази сутрин в парк в район "Южен", съобщи Plovdiv24. Трупът е открит на пейка в парка до детска градина "Здравец" и детска ясла "Слънчо". По непотвърдена информация от очевидци, става въпрос за самоубийство с куршум в главата. Полицията е отцепила района и част от парка.

Падналият в Чая автомобил е на фирма за печки

Падналият в река Чая джип, от който беше изваден труп на мъж, е на асеновградската фирма "Роза Емайл", която се занимава с производство на печки и кюнци.
Все още самоличността на загиналия шофьо, който беше изваден от водите на реката, се пази в тайна. На място са съпругата и синът на починалия, чието тяло е положено на брега и завито с брезент. Падналият в река Чая джип, от който беше изваден труп на мъж, е на асеновградската фирма "Роза Емайл", която се занимава с производство на печки и кюнци. Все още самоличността на загиналия шофьо, който беше изваден от водите на реката, се пази в тайна. На място са съпругата и синът на починалия, чието тяло е положено на брега и завито с брезент.

Плащат на тютюнопроизводителите до края на април

Краят на април е финалният срок, в който тютюнопроизводителите ще получат по сметките си парите за реколта 2013, заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова, цитирана от репортери. Тя и още 11 социалисти ...

Саади Кадафи се извини на либийците

/КРОСС/ Единият от синовете на покойния Муамар Кадафи поиска прошка от либийския народ, предаде ВВС. Либийската държавната телевизия излъчи запис с изявление на Саади Кадафи, в което който той поднася извинения за причиненото зло. „Извинявам се на либийците и на моите скъпи братя от либийското правителство за цялото зло, което съм причинил, и за накърнената сигурност и стабилност на Либия", казва синът на Кадафи. Саади Кадафи избяга от Либия месец преди баща му да бъде убит от бунтовниците през октомври 2011 г. В началото на март той беше екстрадиран в Либия от Нигер. Обвинен е в убийства на демонстранти и в други престъпления, извършени по време на гражданската война в Либия, когато заемаше високи позиции в либийската армия.

Падналият в Чая автомобил е на фирма за печки

Падналият в река Чая джип, от който беше изваден труп на мъж, е на асеновградската фирма Падналият в река Чая джип, от който беше изваден труп на мъж, е на асеновградската фирма "Роза Емайл", която се занимава с производство на печки и кюнци. Все още самоличността на загиналия шофьо, който беше изваден от водите на реката, се пази в тайна. На място са съпругата и синът на починалия, чието тяло е положено на брега и завито с брезент.

Холандец се издъни в София, хванаха го с куфар дрога

Полицията в София арестува 42-годишен холандец, вече познат на униформените за притежание на наркотици. У него са намерени над 2 килограма канабис, скрити в куфар в дома му.

25 брилянтни шеги за 1 април (СНИМКИ)

1 април наближава със страшна сила, а с него, надяваме се, и количеството настроени за шеги хора от цял свят.  В този ред на мисли сметнахме...

И в новата зона за издирване не са открити части от изчезналия Боинг

В новата зона в Индийския океан, където китайски и австралийски кораб издирват останки от изчезналия малайзийски Боинг 777, също не се открити никакви предполагаеми части от него, съобщава ББС в събота. Двата кораба са извадили предмети от Индийския океан, но за нито един от тях не е потвърдено, че е от изчезналия самолет. Китайски самолет също прелетял в район, разположен на североизток от предишната зона, където са забелязани повече обекти. Австралийската служба за безопасно корабоплаване съобщи, че китайският и австралийският кораби са успели да извадят редица предмети от океана, но досега няма обекти, за които да се предполага, че са от изчезналия самолет. Австралия продължава да ръководи търсенето на самолета, който изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Издирването вече се води в нов район, който обхваща 319 000 кв. км и е четири пъти по-обширна от предишната. Тя е разположена по-близо до австралийското крайбрежие – едва на 1800 км от австралийския град Пърт. Главната положителна особеност на тази зона е, че тя е на север от неблагоприятното в климатичен аспект пространство между 40 и 50 градуса южна ширина, където почти непрекъснато има бури. Времето в новата зона е по-спокойно и предсказуемо и това облекчава работата. Китайският интернет портал Женмин ван съобщи, че в зоната на операцията е пристигнал още един китайски кораб "Цзинганшан". На борда му има два хеликоптера, които ще търсят отломки от самолета, маслени петна и спасителни жилетки. В издирването вече участва китайският кораб "Хайсюн-01", който освен с хеликоптери разполага и с робот за подводно издирване. Както вече бе съобщено, две трети от 239-те души на борда на самолета са били китайци. В мисият участват осем самолета от Австралия, Китай, Нова Зеландия и Япония. Те проверяват няколко групи предмети, които може да са отломки от падналия пътнически самолет на Малайзия Еърлайнз, които са били засечени по данни от спътници. Нови китайски кораби с роботи за подводно издирване, както и хеликоптери също са пристигнали в определената зона, съобщават агенциите.  По-рано Интерпол, цитиран от БНР, обяви, че малайзийските имиграционни власти изобщо не са сверявали паспортите на пътниците с интерполската база данни от началото на тази година до изчезването на самолета. В резултат, двамата пътници, за които се разбра че пътуват с откраднати австрийски и италиански паспорти, са могли без проблем да се качат на борда.

Китайски самолет забелязал части в района, където се издирва изчезналият боинг

Три предмета в бял, червен и оранжев цвят, плаващи в района, където продължава издирването на малайзийския Боинг 777, са били забелязани от екипажа на китайския "Ил-76", съобщава в събота Асошиейтед прес. Австралия продължава да ръководи търсенето на самолета, който изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Издирването вече се води в нов район, който обхваща 319 000 кв. км и е четири пъти по-обширна от предишната. Тя е разположена по-близо до австралийското крайбрежие – едва на 1800 км от австралийския град Пърт. Главната положителна особеност на тази зона е, че тя е на север от неблагоприятното в климатичен аспект пространство между 40 и 50 градуса южна ширина, където почти непрекъснато има бури. Времето в новата зона е по-спокойно и предсказуемо и това облекчава работата. Китайският интернет портал Женмин ван съобщи, че в зоната на операцията е пристигнал още един китайски кораб "Цзинганшан". На борда му има два хеликоптера, които ще търсят отломки от самолета, маслени петна и спасителни жилетки. В издирването вече участва китайският кораб "Хайсюн-01", който освен с хеликоптери разполага и с робот за подводно издирване. Както вече бе съобщено, две трети от 239-те души на борда на самолета са били китайци. В мисият участват осем самолета от Австралия, Китай, Нова Зеландия и Япония. Те проверяват няколко групи предмети, които може да са отломки от падналия пътнически самолет на Малайзия Еърлайнз, които са били засечени по данни от спътници. Нови китайски кораби с роботи за подводно издирване, както и хеликоптери също са пристигнали в определената зона, съобщават агенциите.  По-рано Интерпол, цитиран от БНР, обяви, че малайзийските имиграционни власти изобщо не са сверявали паспортите на пътниците с интерполската база данни от началото на тази година до изчезването на самолета. В резултат, двамата пътници, за които се разбра че пътуват с откраднати австрийски и италиански паспорти, са могли без проблем да се качат на борда.

Китайски самолет забелязъл части в района, където се издирва изчезналия Боинг

Три предмета в бял, червен и оранжев цвят, плаващи в района, където продължава издирването на малайзийския Боинг 777, са били забелязани от екипажа на китайския "Ил-76", съобщава в събота Асошиейтед прес. Австралия продължава да ръководи търсенето на самолета, който изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин. Издирването вече се води в нов район, който обхваща 319 000 кв. км и е четири пъти по-обширна от предишната. Тя е разположена по-близо до австралийското крайбрежие – едва на 1800 км от австралийския град Пърт. Главната положителна особеност на тази зона е, че тя е на север от неблагоприятното в климатичен аспект пространство между 40 и 50 градуса южна ширина, където почти непрекъснато има бури. Времето в новата зона е по-спокойно и предсказуемо и това облекчава работата. Китайският интернет портал Женмин ван съобщи, че в зоната на операцията е пристигнал още един китайски кораб "Цзинганшан". На борда му има два хеликоптера, които ще търсят отломки от самолета, маслени петна и спасителни жилетки. В издирването вече участва китайският кораб "Хайсюн-01", който освен с хеликоптери разполага и с робот за подводно издирване. Както вече бе съобщено, две трети от 239-те души на борда на самолета са били китайци. В мисият участват осем самолета от Австралия, Китай, Нова Зеландия и Япония. Те проверяват няколко групи предмети, които може да са отломки от падналия пътнически самолет на Малайзия Еърлайнз, които са били засечени по данни от спътници. Нови китайски кораби с роботи за подводно издирване, както и хеликоптери също са пристигнали в определената зона, съобщават агенциите.  По-рано Интерпол, цитиран от БНР, обяви, че малайзийските имиграционни власти изобщо не са сверявали паспортите на пътниците с интерполската база данни от началото на тази година до изчезването на самолета. В резултат, двамата пътници, за които се разбра че пътуват с откраднати австрийски и италиански паспорти, са могли без проблем да се качат на борда.

Дори дамите понякога могат да си позволят това

Някои неприлични навици, които не само мъжете имат

    


Екатерина Маринова от Варна със злато от държавното по художествена гимнастика

Състезателката на ЧАР-ДКС (Варна) Катерина Маринова спечели титлата в многобоя при девойките старша възраст на държавния турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”, който се провежда в Бургас. Маринова събра сбор от 57.

Синът на Муамар Кадафи се извини на гражданите на Либия

Един от синовете на сваления либийски диктатор Муамар Кадафи в интервю за местна телевизия се извини на гражданите на Либия за своите предишни действия, съобщи BBC. Саади Кадафи беше екстрадиран от Нигер до Либия в началото на март. Извинението си под формата на видео запис представи от затвора, където е задържан по обвинение в потушаване на Един от синовете на сваления либийски диктатор Муамар Кадафи в интервю за местна телевизия се извини на гражданите на Либия за своите предишни действия, съобщи BBC. Саади Кадафи беше екстрадиран от Нигер до Либия в началото на март. Извинението си под формата на видео запис представи от затвора, където е задържан по обвинение в потушаване на

Синът на Муамар Кадафи се извини на либийския народ

Един от синовете на сваления либийски диктатор Муамар Кадафи в интервю за местна телевизия се извини на гражданите на Либия за своите предишни действия, съобщи BBC. Саади Кадафи беше екстрадиран от Нигер до Либия в началото на март. Извинението си под формата на видео запис представи от затвора, където е задържан по обвинение в потушаване на Един от синовете на сваления либийски диктатор Муамар Кадафи в интервю за местна телевизия се извини на гражданите на Либия за своите предишни действия, съобщи BBC. Саади Кадафи беше екстрадиран от Нигер до Либия в началото на март. Извинението си под формата на видео запис представи от затвора, където е задържан по обвинение в потушаване на

Антоанета Бонева спечели златен медал от Световната купа по спортна стрелба


Българката Антоанета Бонева спечели злато от Световната купа по спортна стрелба във Форт Бенинг, САЩ. 28-годишната състезателка от Търговище триумфира на десет метра въздушен пистолет.

Това е най-големият успех за Бонева в Световната купа. Досега тя имаше сребро от Белград 2010 и три бронзови медала. Сайтът на международната федерация припомня, че българката печели първи медал след 2011 г.

Бонева събра 203.6 т. и изпревари индийката Хеена Сидху с почти три точки. Трета...

Кличко няма да се кандидатира за президент

/КРОСС/ Лидерът на партия „Удар" Виталий Кличко се отказва от участие от в президентските избори, но ще се кандидатира за кмет на Киев, предава украинската агенция УНИАН.  Кличко ще подкрепи депутата от партия „Отечество" Петро Порошенко и дори предлага Порошенко да бъде издигнат за общ кандидат на демократическите сили в Украйна. Всички проучвания на общественото мнение сочат, че бизнесменът Порошенко би спечелил най-много гласове на първия тур на президентските избори - 25%, докато Кличко най-вероятно няма да събере повече от 10% от гласовете. Президентските избори в Украйна ще се проведат на 25 май.

В Лондон откриха заведение за котки

Собствениците на котки вече ще могат да се наслаждават на кафето или следобедния си чай в компанията на своите домашни любимци. Това стана възможно благодарение на новооткритото заведение в самия център на британската столица, в което е позволено да влизат и гальовните животни.

В телефонен разговор Обама призова Путин да изтегли войските от границата с Украйна

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че струпването на руски военнослужещи по границата с Украйна не е обичайно действие и призова Москва да изтегли армията си и да започне преговори, с които да разсее напрежението. В телефонен разговор между двамата Обама е призовал Путин да отговори на американското предложение за дипломатическо решение на кризата в Украйна.

Перничанинът Димитър Димитров ще е четвърти рефер на мача между "Велбъжд" (Кюстендил) и "Септември" (Симитли)

Петър Кирилов от Добрич ще свири мача между "Велбъжд" и "Септември" (Симитли) от 21-ия кръг на Югозападната "В” група

Двубоят е в неделя от 15:00 часа в Кюстендил. На бившия футболист на "Добруджа" ще помагат Михаил Кръстев и Красимир Атанасов от Варна, а четвърти рефер ще бъде Димитър Димитров от Перник, пише blagoevgradutre.bg.

Хамилтън ще стартира първи на Сепанг

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън даде най-добро време в квалификацията за място преди Гран при на Малайзия.

Вайдман: ЕЦБ не трябва да реагира пресилено на забавянето на инфлацията

Изключително ниските лихви са риск за финансовата стабилност, подчерта ръководителят на Бундесбанк

    


Откриха труп на мъж в джип, потънал в река Чая

Полицията продължава да оглежда района за други евентуални жертви на катастрофата

Автомобили - герои в българското кино

Първият лек автомобил, който остави неизличима диря в българското кино, е един чисто нов Първият лек автомобил, който остави неизличима диря в българското кино, е един чисто нов "Победа". Той е сред главните герои в комедията на Борислав Шаралиев "Две победи". Филмът излиза на екран през 1956-а - точно 10 години след като в Горкиевските заводи в гр. Горки (Нижни Новгород) е произведена първата кола с това име.

Кримските татари искат автономия

Меджлисът в Бехчисарай потвърди информацията

Почистването на мястото, където дерейлира влак, продължава цяло денонощие

Цяло денонощие продължава почистването и възстановяването на релсите от гара "Тодор Каблешков", където в петък дерайлира товарен влак. Пет вагона излязоха от линиите и се обърнаха, като разсипаха близо 400 тона въглища. Над 100 служители на БДЖ и "Железопътна инфраструктура" цяла нощ са отстранявали щетите. Късно снощи с помощта на специални кранове обърнатите вагони са били изправени и отстранени от релсите. През нощта са разчистени разсипаните въглища, поставили са нови траверси, подменили са огънатите и скъсани релси с нови и са изградили нова електрическа мрежа.

В Турция ще се проведат избори за местна власт

/КРОСС/ В условията на компрометиращи властта в Турция записи и забрани за използване на социалните мрежи в Интернет премина предизборната кампания за предстоящите местни избори в страната.  Според социологически агенции партията на премиера Реджеп Ердоган има шансове за победа въпреки протестите от лятото и скандалите от последните месеци, но изненади не са изключени. Местният вот се определя като тест не само за управляващите, но и за самия турски премиер. От това гласуване ще бъде определена и картината на предстоящите през август избори за президент, на които за първи път държавният глава ще бъде избиран пряко.

Мъж загина, след като обърна джипа си в река Чая

Мъж загина, след като е преобърнал джипа си „Лендроувър” в река Чая, съобщиха от МВР в събота. Инцидентът е станал към 8.00 часа сутринта, на 500 метра от град Наречен, в посока Асеновград. Незабавно на мястото са изпратени водолази и пожарникари. Намерен е труп на мъж на шофьорското място на колата.

Саади Кадафи към либийците: Извинявам се!

Саади Кадафи, eдин от синовете на сваления либийски диктатор Муамар Кадафи, се извини на гражданите на Либия за своите предишни действия в интервю за местна телевизия, съобщи BBC.  &bdqu...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване