ВАС отхвърли жалбата на Алекс Алексиев

/КРОСС/ Върховният административен съд (ВАС) е отхвърлил жалбата на Александър (Алекс) Алексиев срещу решението на ЦИК, с което комисията обяви за недействително собственото си решение за регистрацията му като кандидат за евродепутат. Съдът не приема, че има нарушение на Директивата, регулираща материята за изборите за членове на Европейския парламент. Директива 93/109/ЕО на Съвета от 06.12.1993 г. допуска националното законодателство да предвиди ограничение на пасивното избирателно право, свързано с „пребиваването" на съответния гражданин на територията на ЕС. Същевременно Изборният кодекс въвежда друг критерий, според който изискването кандидатът да е живял „най-малко през последните шест месеца в Република България или в друга държава-член на Европейския съюз", означава той да е бил адресно регистриран - по постоянен и настоящ адрес, на територията на България или в друга държава от ЕС. Алексиев има постоянен адрес в България, но според ГРАО неговият настоящ адрес е в САЩ. По настоящото дело ВАС допусна свидетел, който заяви, че Алекс Алексиев живее постоянно в България повече от две години. Съдът прие, че това е без значение, тъй като липсва регистрация по настоящ адрес на Алекс Алексиев в България.  

Орешарски: Някой е виновен за налагането на финансови корекции от ЕК

Продължават дискусиите с Европейската комисия по повод очакваните финансови корекции на европроекти, заяви премиерът


АвтоВАЗ пуска пикап и лек всъдеход

Двата модела ще бъдат на основата на Lada Largus


Дядо с "Трабант" помете "Мерцедес" на светофар в Бургас

Дядо с „Трабант“ отнесе лъскав „Мерцедес CLK“ на светофар в Бургас. Инцидентът станал, след като възрастният шофьор на източногерманско возило губи контрола над колата си и се забива право в намиращия се пред него „Мерцедес“, който в това време е спрял на светофара, пише „Флагман“.
Водачът на „Мерцедес“-а дори не разбрал какво е станало. Дядо с „Трабант“ отнесе лъскав „Мерцедес CLK“ на светофар в Бургас. Инцидентът станал, след като възрастният шофьор на източногерманско возило губи контрола над колата си и се забива право в намиращия се пред него „Мерцедес“, който в това време е спрял на светофара, пише „Флагман“. Водачът на „Мерцедес“-а дори не разбрал какво е станало.

Отпуснати са над 26.7 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия


Правителството отпусна 26 732 642 лв. от резерва в държавния бюджет, заложен за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Парите ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на спасителни и аварийно-възстановителни работи, за помощ на хора, чиито жилища са увредени от бедствие.

Сред обектите, които ще бъдат финансирани през...

БНБ преведе на МФ 62 299 410 лв.

Управителят на БНБ внесе в Народното събрание Годишния отчет на БНБ за 2013 година, съобщиха от банката.

Видео обяснява защо мнозинството научни изследвания са пълни глупости

Колко са нещата, които причиняват рак според мнозинството научни изследвания? Вероятно същото количество като тези, които магически би следвало да...

Хасково: 47 пакета хероин в кола, оставена в сервиз

Близо 19 кг опиум, скрити в пожарогасители, откриха митническите служители на ГКПП-Капитан Андреево

Контролираният вот се увеличава, обяви "Прозрачност без граници"


Контролираният вот не само не намалява, а се увеличава. Технологията, по която това става, се усъвършенства все повече от изборите през 2005 г. досега. От купуването на единични гласове за по 20 или 50 лв. вече се върви към купуване на цели секционни комисии.

Корпоративният вот, при който фирмите принуждават служители си да гласуват по определен начин, също вече е масов.

Това заяви на пресконференция Огнян Минчев, председател на асоциация "Прозрачност без граници".

Инициативен комитет:Отстраняването на Алекс Алексиев - юридическо и политическо опорочаване на евроизборите

Никой не се изненада от решението на ВАС, което потвърди незаконните действия на ЦИК. Българското общество отдавна е свикнало с отсъствието на нормата върховенство на закона. По този начин Eвроизбори - 2014г. бяха опорочени, не само с противозаконни действия, но и като неизпълнение на европейските правила и директиви. това се казва в съобщение на Инициативен комитет за издигане на Алекс Алексиев за член на ЕП 2014г., който бе отрязан от участие в изборната надпревара.

Руснаците са щастливи хора

/КРОСС/ Руснаците се чувстват по-щастливи, отбелязват социолозите. По данни от проучването на Руския център за изследвания на обществено мнение, през последната година този показател се увеличи с 5 точки и достигна максималните 64 за последните 25 години, съобщи ИТАР-ТАСС. Резултатите от проучването посочват, че 78% от руснаците се чувстват щастливи, при това, тези стойности на този показател се поддържат през последните две години. Най-щастливи се чувстват хората на възраст от 18-24 години и хората с висше образование. Едва 14% са отговорили, че не се чувстват щастливи.

Босна обмисля затвор за воюващи в Сирия джихадисти

Само за година над 150 бошняци са заминали в арабската република

Дядо с "Трабант" се заби в "Мерцедес" на светофар в Бургас

Дядо с „Трабант“ отнесе лъскав „Мерцедес CLK“ на светофар в Бургас. Инцидентът станал, след като възрастният шофьор на източногерманско возило губи контрола над колата си и се забива право в намиращия се пред него „Мерцедес“, който в това време е спрял на светофара, пише „Флагман“.
Водачът на „Мерцедес“-а дори не разбрал какво е станало. Дядо с „Трабант“ отнесе лъскав „Мерцедес CLK“ на светофар в Бургас. Инцидентът станал, след като възрастният шофьор на източногерманско возило губи контрола над колата си и се забива право в намиращия се пред него „Мерцедес“, който в това време е спрял на светофара, пише „Флагман“. Водачът на „Мерцедес“-а дори не разбрал какво е станало.

Лидия Руменова е новият председател на Сметната палата

 Лидия Петкова Руменова е новият председател на Сметната палата, предаде репортер на БГНЕС.

Тя бе избрана със 95 гласа "за" и нито един против или въздържал се. В гласуването не участваха депутатите на ГЕРБ и Атака. Руменова ще замени на поста проф. Валери Димитров, който бе начело на одитния орган 9 години. Смяната му бе наложена след промените в Закона за Сметната палата, които я превърнаха в колективен орган от 9 члена. Лидия Руменова беше избрана за мандат от 7 години, като спрямо новия закон тя няма да има право на втори мандат.

Лидия Руменова е завършила магистърска степен по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а на по-късен етап е специализирала европейско право в университета в Нанси и в Страсбургския университет. Работила е като юристконсулт в Министерство на външната търговия, Министерство на труда и социалните грижи, Министерство на отбраната, както и като прокурор. От 2005 до 2009 година е съветник на министър-председателя Сергей Станишев по имотните въпроси, а от 2009 до 2011 е била член на Сметната палата.

По време на дебатите основните притеснения на опозицията бяха, че назначението на Руменова е партийно и може да доведе до "партийно номенклатурни или партийно поръчани одити". Такива притеснения изрази Менда Стоянова от ГЕРБ, като призова новият шеф на Сметната палата да се постарае да остане еднакво отдалечен от всички партии.

"Аз съм отговорен човек и мога да работя с всички парламентарни групи, стига да работим в посока за усъвършенстване на контрола върху начина, по който се изразходва обществения ресурс", обяви от трибуната на парламента Лидия Руменова по време на изслушването. Тя благодари за доверието и не скри, че отчита голямата отговорност и очаквания.

Кандидатурата на Румена бе защитена и от един от нейните вносители Йордан Цонев. Депутатът от ДПС се противопостави на обвинения на ГЕРБ, че името на Руменова се е спрягало като "кулоарна клюка". Цонев декларира, че лично е уведомил Менда Стоянова за тази кандидатура. Руменова е била съветник на премиера на България, призна Цонев като добави, че това не е прецедент. "Досегашният шеф на Сметната палата Валери Димитров беше член на НДСВ, когато го избирахме, а доколкото знам г-жа Руменова е безпартийна", припомни Цонев.

По време на изслушването Лидия Руменова посочи, че от работата си в органа досега познава отлично одитната дейност, методите на работа, одиторския състав и цялата нормативна база. "Моето лично убеждение е, че колегиалният орган е оптималното решение за осъществяване на независим одит", призна Румена във връзка с основната промяна в новия закон.

Сметната палата има разработена стратегия, има визия и добър административен капацитет, обясни Руменова. От сериозно укрепване се нуждае репутацията на Сметната палата, призна тя.

Като първи приоритет Руменова посочи укрепването на колегиалното начало и привеждане на дейността на палатата към разпоредбите на новия закон. Има нужда и от сериозен анализ на човешките и финансови ресурси, посочи новият й председател. Приоритет ще бъде и развитието на тенденцията да повече публичност, както и преглед на годишната програма на Сметната палата, за да не се допуска изоставане, но и да се извършат одитите в съответствие с новия закон. /БГНЕС

Четвъртокласниците на външно оценяване за осми пореден път

Препитването по български език ще е на 7 май, на следващия ден - по математика


Някой е виновен за санкциите от Брюксел, но не ние!

Орешарски свел дълга до 14% от БВП, ГЕРБ го повишили на 18%


Фотогалерия: Футболният спектакъл на "Реал" (Мадрид) в Мюнхен


"Реал" (Мадрид) заяви гласно амбициите си за десета европейска титла с гръмката победа с 4:0 срещу досегашния шампион "Байерн". Кристиано Роналдо постави рекорд за най-много голове в един сезон.


МВФ свали почти до нула прогнозата за ръста на руската икономика

Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за ръста на брутния вътрешен продукт (БВП) на Русия от 1.3 на 0.2% за тази година и от 2.3 на 1% - през 2015 г. Това съобщи експертът на фонда Антонио Спилимберго, цитиран от Франс прес. Той добави, че инфлацията в страната за 2014 г. ще надхвърли 6%.   Спилимберго отбеляза също, че отливът на капитали до края на годината може да се окаже рекорден и да превиши 100 млрд. долара. Руските официални власти оценяват този показател на 70-80 млрд. долара.   Според Министерството на икономическото развитие БВП през първото тримесечие се понижи с половин процент спрямо последните три тримесечия на миналата година. В Министерството на финансите не изключват, че през второто и третото тримесечие на тази година страната може да се окаже в техническа рецесия.   През 2013 г. руската икономика отбеляза ръст от 1.3%, което е най-лошият резултат за последните четири години. През 2014 г. първоначално се очакваше възстановяване на предишните темпове на растеж, но заради кризата около Украйна, присъединяването на Крим и заплахата от санкции от страна на Запада оценките бяха понижени.

Анхиало оживя в картините на Георги Скумов /видео/

В навечерието на празника на град Поморие – Гергьовден, известният поморийски художник Георги Скумов зарадва съгражданите си и гостите на града с тематичната си самостоятелна изложба живопис “Един изгубен град…“

С нотка на носталгия авторът ни дава възможност да се потопим в идиличното спокойствие на Анхиало, да се докоснем до романтиката, струяща от тесните му улички, от старите къщи, кацнали на брега на морето, училището, казиното, солниците…

“Определено и съсвсем умишлено съм потопил цялата гама на картините в една спокойна и носталгична тоналност към нещо, което вече го нямаме. Една емоция, която за мен е нещо много голямо, защото тя е свързана с моето детство. На някои места съм играл, а други вече са изчезнали. Градът расте, разхубавява се, но исках да покажа чувствата, които изпитвам”, сподели Георги Скумов на откриването на изложбата.

Експозицията предизвика огромен интерс сред поморийци.

Творбите ще гостуват в Галерия “Поморие“, гр.Поморие, ул.“Сливница“ 7 до 19.05.2014г.

Граждани погват джебчийките във Варна

Над 40 мъже и 10 жени са заявили готовност да се включат в граждански патрули за борба с джебчийките в морската столица, става ясно от фейсбук групата, наречена „Внимание!!! Крадлите на Варна!”. Гражданите ще се разделят на групи и ще обхождат централните улици и спирките, за да следят за кражби и да предупреждават хората да са особено бдителни.

Отпуснати са над 26,7 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия

Правителството отпусна 26 732 642 лв. от резерва в държавния бюджет, заложен за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на проекти и дейности, свързани с проведени спасителни и неотложни Правителството отпусна 26 732 642 лв. от резерва в държавния бюджет, заложен за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на проекти и дейности, свързани с проведени спасителни и неотложни

В Турция разбиха канал за трафик на хора към България

В едно от претърсените жилища в Истанбул били намерени над 50 имигранти от Афганистан, Ирак, Пакистан и Палестинската автономия. Каналджиите взимали между 500 и 2000 долара на човек

Кабинетът даде терен за изграждането на "Арена Бургас"

Горна Оряховица пък ще може да изгради логистични паркове и интермодален терминал за обработка на стоки и товари върху терени с площ над 306 дка


Кабинетът даде терен за изграждането на многофункционален център "Арена Бургас"

Горна Оряховица пък ще може да изгради логистични паркове и интермодален терминал за обработка на стоки и товари върху терени с площ над 306 дка


Гранични и митнически служители на ГКПП-Капитан Андреево откриха над 18,7 кг опиум

Наркотикът бил укрит в пожарогасители на товарен камион с турска регистрация

Домусчиев купува отбор от "А" група

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев ще поеме издръжката на бургаския Нефтохимик. Ръководството на "шейховете" води преговори с богаташа за откупуване на акциите на клуба. Домусчиев ще...

Любопитни факти за ММА боеца Георги от Къртицата

Снощната церемония по избор на нова Къртица, върна на играта първоначалната емоционална атмосфера. Деветимата супергерои отново изтеглиха своя жребий, а въпросът кой е новия провокатор, оглави дневния...

Прецедент: Барселона иска 8 играчи за 246 милиона

Нулевият сезон на Барселона и отменената забрана от страна на ФИФА за извършването на трансфери от каталунците предизвикаха много спекулации за летните намерения на клуба. Според барселонското издани...

Треньорът на Губерния Пламен Константинов: Отборът не се възстанови от загубата на финала за Купата на CEV

Загубата на Губерния (Нижни Новгород) на финала за Купата на CEV (Европейската конфедрация по волейбол) е повлияла за класирането на тима на петото място в Суперлигата на Русия. Това заявява в интерв...

Протестна мрежа иска СЕМ да заличи регистрацията на Алфа ТВ

От Протестна мрежа призоваха СЕМ да заличи регистрацията на Алфа ТВ заради системно нарушаване на Закона за радио и телевизия и използване на езика на омразата. "Считаме, че омразата, проповядв...

СЗО: Устойчивостта към антибиотиците дава пълна свобода на смъртоносни заболявания

Развитието на супербактериите, подхранвано от неправилната употреба на антибиотици и лоша болнична хигиена, позволява на отдавна лечими заболявания отново да се превърнат в смъртоносни, предупреждава ...

Над 26,7 млн. лева отиват за покриване на щети от бедствия

Над 26,7 млн. лева от резерва на държавния бюджет ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на проекти,...

Образование'2013: По-малко студенти в частните ВУЗ, 12.7% ръст на докторантите

Студентите в частните университети в България намаляват. Общият брой на учещите във ВУЗ остава непроменен, значително расте броят на докторантите у нас. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ) за образованието през учебната 2013/2014 година, публикувани днес. Броят на записаните в различните степени на висшето образование за 2013/2014 учебна година остава почти без промяна в сравнение с предходната учебна година - 277.2 хил., като се наблюдава спад в броя на студентите в частните университети, съобщават от НСИ. Значително се увеличава броят на докторантите, като към 31 декември 2013 г. в образователна и научна степен „доктор” у нас се обучават 6055 души, или с 12.7% повече в сравнение с предходната учебна година. През 2013 г. завършилите средно образование в общообразователни и професионални училища са съответно 28.9 и 27.4 хил. ученици. През учебната 2013/2014 година в детските градини са записани 240.6 хил. деца, като се наблюдава увеличение от 2.4% в техния брой в сравнение с предходната година. Увеличението спрямо 2009/2010 г. е с 10.5%. През учебната 2013/2014 година броят на самостоятелните детски градини с директор е 2051, или с 19 по-малко в сравнение с 2012/2013 учебна година, като броят на детските градини в селата е намалял с 30. Обхватът на децата в детските градини, изчислен чрез груповия нетен коефициент на записване, продължава да нараства от 82.1% за учебната 2012/2013 година на 83.6% за учебната 2013/2014 година.

Кандидатите за главен съдебен инспектор ще бъдат изслушани на 4 юни в НС

Съдиите Вера Чочкова от Софийския градски съд и Теодора Точкова, председател на Хасковския административен съд, номинирани за за поста на главен съдебен инспектор, ще бъдат изслушани в парламента на 4 щни. Това реши в сряда правната комисия по предложение на председателя й Четин Казак (ДПС). Гласуването в пленарната зала на Народното събрание трябва да стане най-късно до 19 юни т.г. "Вера Станиславова Чочкова е юрист, завършила е Юридическия факултет на СУ, до момента е съдия, има юридически стаж 16 години и 3 месеца. Другият кандидат - Теодора Ангелова Точкова, юрист, завършила е Юридическия факултет на СУ, съдия с юридически стаж повече от 20 години", представи номинираните Казак. До издигането на Чочкова и Точкова се стигна, след като Съюзът на съдиите в България (ССБ) предприе инициатива за излъчването на кандидати от кариерата, които са с безупречна репутация. В крайна сметка двете предложени от ССБ кандидатури бяха внесени от депутати от БСП. Асоциацията на прокурорите също изненадващо предложи на парламента свой кандидат – Атанас Гебрев от Върховната касационна прокуратура. Никоя от четирите партии в НС обаче не го номинира официално. По неофициална информация на Mediаpool за фаворит се смята хасковският магистрат. За избора й вече е имало совалки сред депутатите лично от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, който продължава да бъде смятан за близък до ГЕРБ. С подкрепата на тази партия той оглави съда, без да има никакъв опит в административното правораздаване. Без гласовете на ГЕРБ няма как да бъде избран ръководител на Инспектората към Висшия съдебен съвет, тъй като изборът се прави с мнозинство от 2/3 от депутатите (160 гласа). Часове преди да изтече срокът за номинации, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че нямат свое предложение, защото нямало подходящ кандидат. Само два месеца по-рано той изпрати писмо на ССБ, с което ги уверяваше, че ГЕРБ ще издигне и подкрепи техен кандидат за главен съдебен инспектор. След като мандатът на бившия главен инспектор Анна Караиванова изтече преди повече от година, в края на януари парламентът анулира "състезанието" с един магистрат в лицето на съдия Веселина Тенева от Върховния административен съд. Тя беше номинирана от БСП и ДПС.

376,5 млн. лв. ще струва системата за електронно управление до 2020 г.

Досега са усвоени около 300 млн. евро, заяви вицепремиерът Даниела Бобева


Барабанистът на Scorpions излежава присъда в Дубай


Барабанистът на германската рок група "Скорпиънс" (Scorpions) бе осъден на един месец затвор в Дубай за обидно поведение, предаде Би Би Си, позовавайки се на местните медии.

Те разказват, че американецът Джеймс Котак, който се присъединява към групата през 1996 г., е обвинен в обида на исляма, показване на среден пръст и употреба на алкохол. 51-годишният музикант е признал за алкохола, но е отрекъл другите обвинения.

Инцидентът е станал на летището в Дубай на 3 април,...

Руски проектозакон ще намалява пиенето на парфюми и одеколони

В руския парламент е внесен проектозакон, чиято цел е да намали пиенето на парфюми и одеколони, съобщи Лента.ру. Проектозаконът забранява продажбата на непитейни алкохолни продукти в обем от повече от 25 милилитра. В пояснение към проектозакона е обяснено, че в момента парфюми, лосиони и аналогични съдържащи спирт продукти се продават без лиценз. „Парфюмерийни средства, съдържащи 96% спирт, се продават навсякъде и се използват не по предназначение заради ниските им цени (9-12 рубли за 100 мл). Това води до значителен ръст на битовия алкохолизъм в Русия, ръст на случайните смъртоносни отравяния. Настоящата ситуация може да достигне до размерите на национална трагедия“, подчертават авторите на законопроекта. В миналото са правени опити за приравняване на екстрактите от валериан и глог към алкохола. Такава инициатива започна Министерството на финансите. Правителството изрази безпокойството си от това, че руснаците нерядко купуват спиртосъдържащи настойки като евтин алкохол.

Великобритания, Дания и Полша поемат въздушната охрана на балтийските републики

Съединените щати предават в сряда на Великобритания, Дания и Полша охраната на въздушното пространство на трите балтийски републики в рамките на НАТО, предаде Франс прес, като се позова на комюнике на алианса.   Това ще стане на фона на нарасналото напрежение в региона заради украинската криза. Редица източноевропейски държави членки на НАТО, които са били сателити на Москва, се опасяват сами да не станат мишена на агресивни действия от страна на Русия.   В резултат алиансът реши да засили военното си присъствие в Източна Европа, за да успокои страни от региона, които са обезпокоени от риска от дестабилизация. НАТО твърди, че тези разгръщания са изцяло с отбранителна цел, но Русия ги осъди като завръщане към Студената война. Официалната церемония по предаването на щафетата ще се състои във военновъздушната база в северния литовски град Шяуляй. Британските, датските и полските военни самолети ще започнат да патрулират във въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония от четвъртък.   Съединените щати поеха рутинната мисия в рамките на НАТО на 1 януари за период от 4 месеца. Преди избухването на украинската криза, алиансът охраняваше въздушното пространство на трите балтийски републики, негови членове от 2004 г., които нямат свои собствени военновъздушни сили, с четири самолета. През март обаче САЩ засилиха своето присъствие с 6 допълнителни изтребителя Ф-15.   През следващите 4 месеца Великобритания, Дания и Полша ще патрулират във въздушното пространство на Литва, Латвия и Естония с по 4 военни самолета.   Полските изтребители МиГ-29 и британските "Тайфун" ще бъдат базирани в Шяуляй, а датските Ф-16 - в базата в Ямари, Естония.   Отделно 4 френски изтребителя "Рафал" бяха дислоцирани в понеделник в Малборк, Северна Полша.   Канада ще изпрати 6 изтребителя Ф-18 в Румъния за разузнавателни мисии и учебни цели. Съединените щати отделно обявиха, че ще изпратят 600 военни в Полша и балтийските републики за учения.

Кънчо Стойчев вдигна резиденция, прави и голф игрище

Социологът Кънчо Стойчев е купил над 600 дка имот в санданското село Зорница. Там той е изградил малка едноетажна резиденция. Преди седмица Стойчев е получил разрешение от общинските съветници в Сандански да прокара 10 км водопровод с топла минерална вода от село Левуново до имота си в Зорница.

Печалбата на Лавена за тримесечието нараства 2,4 пъти

Приходите от продажби за периода се увеличават с 26% на годишна база до 2,465 млн. лв.


Печалбата на Лавена за тримесечието нараства 2,4 пъти до близо 300 хил. лв.

Приходите от продажби за периода се увеличават с 26% на годишна база до 2,465 млн. лв.


Промени при подпомагането на земеделските производители прие Народното събрание

Без дебати депутатите приеха на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители. Вносители на промените са Светла Бъчварова и група народни представители.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

В мотивите към законопроекта се посочва, Без дебати депутатите приеха на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители. Вносители на промените са Светла Бъчварова и група народни представители. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS В мотивите към законопроекта се посочва,

Идеята за развитие на голф туризма може да се възроди


Идеята, родена при управлението на Тройната коалиция, да се развива усилено голф туризма, може и да се възроди. Това съобщава заместник-министър на околната среда Чавдар Георгиев пред в. "Преса".

Той припомня, че преди шест години дори е била създадена междуведомствена комисия с представители от министерствата на екологията, на земеделието, икономиката и регионалното развитие.

Георгиев посочва, че в момента у нас има 8 голф комплекса, а природата и климатът са такива, че...

477-метров кораб-гигант строи „Южен поток“ в Черно море

„Южен поток транспорт“ подписа договор с „Олсийс Груп“ за полагането на втората линия от морския газопровод „Южен поток“, както и със „Сайпем“, която ще предоставя поддържащите строителството дейности при полагането на втория тръбопровод, научи Moreto.

Русия навлиза в рецесия, предупреди МВФ

Aко под рецесия се разбира две последователни тримесечия

Неочаквана развръзка в парламента

 Петър Курумбашев е подал оставка като депутат от "Коалиция за България", съобщи председателят на парламента Михаил Миков.

Той е в листата на левицата за изборите за Европейски парламент под номер 4 и почти сигурно ще влезе в Европейския парламент.

"Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25-ти май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", заявява Курумбашев в позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

Негови колеги обясниха, че причината е факта, че той иска да се занимава с предизборната кампания и няма физическа възможност да присъства на заседания на парламента, а всеки депутат е важен, за да има кворум.

На негово място в парламента би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР в София на парламентарните избори миналата година.

Наскоро обаче правителството предели Папаризов за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева и той ще откаже да стане депутат.

Така най-вероятно на мястото на Курумбашев ще влезе пресаташето и член на Управителния съвет на ЦСКА от около половин година Иван Ченчев (живее с бившата съпруга на певеца Веселин Маринов - Цветанка).

В Турция е разбита група за трафик на имигранти към Гърция и България

Силите за сигурност в Истанбул и Одрин са разбили престъпна група от 12 души, които организирали нелегален трафик на имигранти от близкоизточни държави към България и Гърция, предаде БТА от Истанбул.   Групата е разкрита в резултат на неколкомесечно проследяване от специализираните екипи. Операцията за залавяне на трафикантите е извършена по нареждане на републиканската прокуратура в квартала Газиосманпаша в Истанбул и Истанбулското областно командване на жандармерията.   Екипите предприели едновременни акции на 16 различни адреса в Истанбул. В едно от претърсените жилища били намерени над 50 имигранти от Афганистан, Ирак, Пакистан и Палестинската автономия.   Каналджиите взимали между 500 и 2000 долара на човек.   Всички от престъпната група са били задържани и предадени на съдебните власти, които са издали заповед за задържането им в ареста.   Имигрантите ще бъдат експулсирани.

Сергей Станишев посети завод "Електрик" в град Радомир - СНИМКИ

Водачът на листата на "Коалиция за България" за Европейския парламент Сергей Станишев посети завод "Електрик" в град Радомир, предаде човек на ZaPernik.com.

Станишев пристигна точно в 12:30 часа, посрещнат от областният управител на Перник Михаил Михайлов, народният представител Евдокия Асенова, лидерът на БСП - Перник Ненко Темелков и други.

На входа на завода дадоха на всики светлоотразителни жилетки и им направиха инструктаж, след което...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване