Още един затворник избяга

Полицаи издирват затворник, който излежава присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. Димитър, който според запознати е наркозависим, е избягал днес. Той излязъл сутринта за работа и повече не се прибрал.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Полицаи издирват затворник, който излежава присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. Димитър, който според запознати е наркозависим, е избягал днес. Той излязъл сутринта за работа и повече не се прибрал. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Пореден затворник избяга

Полицаи издирват затворник, който излежава присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. Димитър, който според запознати е наркозависим, е избягал днес. Той излязъл сутринта за работа и повече не се прибрал.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Полицаи издирват затворник, който излежава присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. Димитър, който според запознати е наркозависим, е избягал днес. Той излязъл сутринта за работа и повече не се прибрал. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Бундестагът подкрепя международното разследване на събитията в Киев и Одеса

/КРОСС/ След срещата си с председателя на Съвета на федерацията Иляс Умаханов председателят на парламентарната фракция "Лява партия" в Бундестага Грегор Гизи призова за създаването на международна комисия, която да подходи с общи изисквания за събиране на доказателства в хода на разследването на събитията на киевския Майдан, и в Одеса. Говорейки за федерализация на Украйна, немският парламентарист каза, че този проблем е вътрешен за Украйна и тя трябва сама да го реши. "Но аз се надявам , че ще бъде избран пътят на федерализацията. Сега не виждам друг реален изход от тази ситуация", каза Гези, цитиран от пресслужбата на Съвета на федерацията. Що се отнася до вероятността Украйна да се присъедини към НАТО, немският политик заяви, че сега това е невъзможно. "Според действащите правни норми за присъединяване към НАТО, тази страната няма да бъде в състояние да влезе в блока заради неразрешени териториални въпроси", посочи той. На свой ред Умаханов отбеляза необходимостта от конструктивен диалог на различни международни събития, включително парламентарни, за да се намерят начини за нормализиране на ситуацията в Украйна. "За да се възстанови доверието между държавите е нужен диалог, а не монолог", каза той.    

Пак плашат Рио: Губите игрите!

Международният олимпийски комитет (МОК) все пак гравитира около решение за отнемане на летните олимпийски игри през 2016 г. от Рио. Първо слухът се прокрадна в британски медии с допълнението, че кандидат №1 за евентуално овакантеното домакинство ще е Лондон.
Сега информация, че кандидатурата на Рио е застрашена, публикува и ИТАР-ТАСС, цитирайки не Международният олимпийски комитет (МОК) все пак гравитира около решение за отнемане на летните олимпийски игри през 2016 г. от Рио. Първо слухът се прокрадна в британски медии с допълнението, че кандидат №1 за евентуално овакантеното домакинство ще е Лондон. Сега информация, че кандидатурата на Рио е застрашена, публикува и ИТАР-ТАСС, цитирайки не

$ 3,8 млрд. от Пекин за железница в Африка

Китай влага $ 3,8 млрд. за строеж на 610 км железен път от кенийския курорт Момбаса до столицата Найроби, съобщи Би Би Си.
Отсечката ще замени над 100-годишните релси още от британското колониално време. Тя ще е част от източноафриканско жп трасе, което ще свързва Кения, Уганда, Руанда, Бурунди и Южен Судан. Китай влага $ 3,8 млрд. за строеж на 610 км железен път от кенийския курорт Момбаса до столицата Найроби, съобщи Би Би Си. Отсечката ще замени над 100-годишните релси още от британското колониално време. Тя ще е част от източноафриканско жп трасе, което ще свързва Кения, Уганда, Руанда, Бурунди и Южен Судан.

Велико Търново може да стане център за производство на високи технологии

Велико Търново може да се превърне в потенциален център за производство на високи технологии. Анкета, проведена сред обществеността показала, че...

Аксесоарите, от които всеки мъж се нуждае

С тяхна помощ винаги ще изглеждате по-добре


Тръгва оптимизация на администрацията в БДЖ

Администрацията в "Българските държавни железници" (БДЖ) ще се оптимизира, служители ще се прехвърлят на други длъжности или ще се пренасочват към други дейности, но дали ще има съкращения ще стане ясно след преговори със синдикатите. Това стана ясно от думите на транспортния министър Данаил Папазов, който в понеделник символично преряза лентата на нова жп спирка в шуменското село Мадара. Мерките за оптимизация на административния персонал на държавното дружеството са част от оздравителния му план, който ще бъде обсъден на общото събрание на кредиторите на компанията, насрочено за 26 май. Тогава трябва да се реши и как ще се уреждат просрочените задължения на железопътния оператор, които са над 600 млн. лв., като кредиторите настояват това да стане с разпродажба на активи на предприятието, сред които и 25-те дизелови мотриси "Дезиро". "Преговорите с кредиторите са тежки, предложили сме им няколко варианта", заяви Папазов, отказвайки да коментира подробности от оздравителния план, защото първо предприятието трябвало да постигне разбирателство с кредиторите си. Той разкри само, че сред предвидените мерки са преструктурирането на ремонтната дейност и въвеждането на електронна обработка на документи, която би трябвало да подобри дейността на дружеството и да ускори отчетността на оперативните данни, които в момента постъпват прекалено късно. "Не се знае дали ще има служители, които ще загубят работата си, може и да няма такива", каза транспортният министър. В момента не се разглежда вариант за приватизация на БДЖ, но всяко държавно предприятие при политическо решение може да се продаде, посочи още той.

От пернишките тролеи въстанаха срещу предложението линиите да бъдат дублирани

Представители на тролейбусния транспорт в Перник не искат техните линии да бъдат дублирани. На среща в тролейбусното депо, състояла се днес, на която присъстваха и съветници, работниците са настояли в новата транспортна схема по линиите, които обслужват те, да не пътуват и автобуси.

Поканата към съветниците беше отправена с писмо от управителя на „Тролейбусен транспорт” Емил Денков. На срещата с колектива на превозваческата фирма са коментирани още...

Продължава

Полицията засилва мерките за сигурност заради баловете

Заради абитуриентските балове се полицията засилва мерките за сигурност. Полицейски патрули ще регулират движението около всички училища в страната, а КАТ ще следи с камери за нарушения, съобщава bTV.
Акциите за безопасно шофиране също започнаха вече. За старта на кампанията за безопасно шофиране днес катаджиите спираха за проверка на документи и Заради абитуриентските балове се полицията засилва мерките за сигурност. Полицейски патрули ще регулират движението около всички училища в страната, а КАТ ще следи с камери за нарушения, съобщава bTV. Акциите за безопасно шофиране също започнаха вече. За старта на кампанията за безопасно шофиране днес катаджиите спираха за проверка на документи и

ЕС налага нови санкции срещу 13 души и 2 базирани в Крим компании

Министрите на външните работи на страните членки на Европейския съюз решиха да разширят списъка си със санкции заради украинската криза, предадоха световните агенции. Санкциите ще са насочени срещу 13 руснаци или проруски настроени физически лица, както и срещу 2 компании, базирани в Крим, уточнява БТА.

НЗОК ще плаща надлимитните дейности на болниците с три месеца закъснение

София /КРОСС/ Изплащането на надлимитната дейност, извършена от лечебните заведения, се отлага с близо три месеца от периода на отчитането на дейността им. Това става ясно от писмо на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) до регионалните здравни каси.В него се съобщава, че болниците ще получат средствата си за дейността, извършена над определения им лимит за март най-рано през юни.Срокът на проверките на тези дейности се удължава до 10-и юни 2014 г.През март Надзорният съвет на здравната каса реши изплащането на изработеното от болниците над заложения лимит да става месец след отчитането на дейността. Още тогава обаче директори на болници и лекарският съюз бяха скептични, че това може да се случи и прогнозираха сериозно забавяне при изплащането.През март беше взето и решението болниците да нямат предварително утвърдени годишни прогнозни бюджети, а те да се определят месец за месец, пише "Медиапул".

Ходжсън: Англия може да е световен шампион

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън обяви, че вярва в шансовете на своя тим да спечели световното първенство в Бразилия. Това той стори, след като обяви състава http://worldcup2014.actualno.com/Eto-s-...

Застреляха виден испански политик

Убиецът е жена, версията - лично отмъщение


Григор Димитров: Затрудни ме промяната между Мадрид и Рим


Тенисистът Григор Димитров отдаде затрудненията си в мача срещу Едуард Роже-Васлен на необходимостта от по-бързо адаптиране от условията на турнира в Мадрид към тези в Рим.

По-рано в понеделник поставеният под номер 12 състезател победи французина с 4:6, 6:3, 6:4 за малко повече от два часа игра и достигна втория кръг на мастърса в италианската столица.

"Първите мачове винаги са трудни и крият опасности, защото трябва да се адаптираш към различните условия на различните...

Протестът срещу Орешарски се върна за ден №333

В ден №333 от първия ден на протестите, демонстрантите отново се събраха.

Строителни отпадъци задръстиха двора на блок в квартал "Димова махала"

Перничанката Венета Младенова сигнализира чрез ZaPernik.com за строителни отпадъци зад блок в пернишкия квартал "Димова махала", които не се извозват над половин година.

"ШОК!ШОК! В квартал "Димова махала" зад бл.80 са изхврлени строителни отпадаци от месеци от цяла зима стоят така на улицата и няма кой да ги изхвърли защо плащаме данъци? Трябва ли да викаме телевизията за да накарат от общината да се намесят. Моля да се намесят...

Продължава

Няма да ограничават броя на българите във Великобритания

Дейвид Камерън няма да опита да ограничи броя на имигрантите от ЕС, които идват във Великобритания, за да работят. Това призна вчера британският премиер, пише Daily Mail.
Въпреки данните, показващи увеличение в броя на българските и румънски имигранти в страната, който е достигнал близо 200 000 души, Камерън настоя, Дейвид Камерън няма да опита да ограничи броя на имигрантите от ЕС, които идват във Великобритания, за да работят. Това призна вчера британският премиер, пише Daily Mail. Въпреки данните, показващи увеличение в броя на българските и румънски имигранти в страната, който е достигнал близо 200 000 души, Камерън настоя,

Износът ни се свива и отива на кино

Износът продължава да се свива. След като през януари и февруари експортът падна с 10,8% и 0,6%, през март намалява с 8,8% спрямо същия месец на миналата година, обявиха от НСИ. В резултат за първите три месеца на годината износът се срива с 6,9% до 9,49 млрд. лв.

Решение за лицензите на трите ЕРП-та няма да бъде взето тази седмица

/КРОСС/ Заради ангажименти в Хасково и Стара Загора на трима от общо 7-те комисари на ДКЕВР решението за лицензите на трите електроразпределителни дружества няма как да бъде взето тази седмица, тъй като няма кворум, обясниха за БНР от енергийния регулатор. От своя страна представители и на трите дружества увериха, че ще внесат до края на деня в енергийния регулатор становищата си по процедурата за отнемането на лицензите им. Днес изтича крайният срок за това.Кремена Стоянова от ЧЕЗ обясни, че преговорите с Националната електрическа компания не са пред провал, каквито твърдения се появиха в медиите: Няма съществен напредък, но сме оптимисти, че резултатът е близко и ще бъде положителен. Продължаваме да считаме, че процедурата следва да бъде прекратена.Йорг Золфернер от ЕVN съобщи, че до края на днешния ден дружеството ще внесе в енергийния регулатор становището си по производството за отнемане на лиценза му.Ние имаме нови доказателства. Имаме различни становища от различни институции, които са полезни за разбирането на ДКЕВР, каза Золфернер.

Намаляват производствените цени в селското стопанство

Производствените цени в селското стопанство за първото тримесечие на годината намаляват с 11.8% спрямо същото тримесечие на 2013 г. Това отчете Националният статистически институт (НСИ).   По-сериозно е намалението при растениевъдството – 19.2%, а при животновъдството отчетеният спад е 2.1%.   Цените на селскостопанската продукция растат с 2.7% през първите три месеца на 2014 г. На годишна база, като в растениевъдството те са по-високи с 2.9%, а в животновъдството - с 2.5%.   Очаквано след високите добиви на зърнени култури от последната реколта, включително и в България, се наблюдават по-ниски цени на зърнените култури спрямо първото тримесечие на 2013 г. Така НСИ отчита намаление на цените при меката пшеница – 17.8%, царевицата - с 28.8%, на ечемика – 34% и слънчогледа - с 29.3%.   В последните три месеца на 2013 г. също беше отчетено сериозно намаление на годишна база при цената на царевицата (38.5%), на слънчогледа (35.5%) и на пшеницата (с 26.9%).   Междувременно Световният съвет по зърното обяви, че очаква добра зърнена реколта в България и през 2014-2015 г. Според анализатори се очаква тогава произведената в България хлебна пшеница от новата реколта да достигне 4.7 милиона тона, което съответно ще се отрази и върху изкупните цени през това лято. Влияние върху пазара оказва и кризата в Украйна, която постави под напрежение пазарите на зърнени култури.   Намаление на цените има при зелето с 36.2% и на ябълките - с 20.2%.   Заради спада на цените на зърното и в резултат на фуражите, животновъдството бе поставено в сравнително благоприятна ситуация. Статистиката показва по-ниски цени на свинете - с 6.1%, на пилетата - с 5.1% и на кокошите яйца за консумация - с 21.3%.   По-високи са цените на кравето и овчето мляко - съответно с 10 и 4.6%. Тези данни потвърждават прогнозите на животновъдите, според които произвежданото в България качествено краве мляко ще намалява за сметка на вноса.   По-високи спрямо 2013 г. са цените през първото тримесечие на 2014 г. на меката пшеница - с 9.7%, а по-ниски на царевицата - с 2.7%, и на ечемика - с 2.5%.   В животновъдството по-ниски са цените на свинете с 2.9%, на пилетата - с 9,2%, и на кокошите яйца за консумация - с 3.6%. По-високи са цените на кравето мляко - с 12.1%.   Цените на продуктите за текущо потребление в селското стопанство за първото тримесечие на 2014 г. са с 3.2% под равнището на същото тримесечие на предходната година и с 3.5% спрямо 2013 г.   На годишна база намаляват цените на минералните торове (14.8%) и на фуражите (14.5%). По-високи са цените на посевния и посадъчния материал (18.5%), на препаратите за растителна защита (2.5%) и на ветеринарно-медицинските продукти (3.6%).

Найденов: Реализираме на практика дадените обещания

/КРОСС/ Реализираме на практика дадените обещания. Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов на срещата си с офицерите и сержантите от запаса и резерва, представители на военнородолюбиви и военнопатриотични организиции и членове на неправителствени организации от сферата на отбраната и сигурността.Министър Найденов направи равносметка на постигнатото по отношение на основните приоритети за ръководството на Министерството на отбраната. „Бойната готовност, бойните способности и капацитетът на Въоръжените сили са наш основен приоритет, защото това, което заварих надмина и най-лошите ми очаквания", каза министър Найденов и подчерта, че благодарение на положените усилия от ръководството на ведомството е възстановен голям процент от бойните способности на армията. Като втори приоритет министър Найденов посочи изпълнението на трите мисии на въоръжените сили. „Въпреки постоянния недостиг на финансови средства и състоянието на техниката българските въоръжени сили са в състояние да изпълняват своите отговорности и по трите мисии - отбрана, участие в операции по поддържане на мира и сигурността зад граница и подпомагане на населението в мирно време", каза той. Министърът на отбраната акцентира и на третия основен приоритет - възстановената социална политика

Показват бусинската керамика на изложба в столична галерия

"Четири сезона в село Бусинци" е името на най-новата изложба, която беше открита в галерия "Сезони". Нейн автор е Захари Иванов.

Село Бусинци се намира близо до Трън и е една от столиците на грънчарското изкуство в България наред с Троян. Любопитното е, че Иванов е възпитаник на троянската школа, но постепенно се насочва към бусинската керамика, предаде телевизия News7. От 2006 г. той започва да следва постулатите на тази школа. В репортажа на...

Продължава

Полицията засилва мерките за сигурност заради абитуриентите

Заради абитуриентските балове се полицията засилва мерките за сигурност. Полицейски патрули ще регулират движението около всички училища в страната, а КАТ ще следи с камери за нарушения, съобщава bTV.
Акциите за безопасно шофиране също започнаха вече. За старта на кампанията за безопасно шофиране днес катаджиите спираха за проверка на документи и Заради абитуриентските балове се полицията засилва мерките за сигурност. Полицейски патрули ще регулират движението около всички училища в страната, а КАТ ще следи с камери за нарушения, съобщава bTV. Акциите за безопасно шофиране също започнаха вече. За старта на кампанията за безопасно шофиране днес катаджиите спираха за проверка на документи и

Фрог установи: „Напоителни системи” се покриха заради децата удавници от Пещера

Все още не е ясно кой е виновен за смъртта на двете деца от Пещера, удавили се на 5 май в напоителен канал край пловдивското село Брестовица. От Напоителни системи- клон Марица, които стопанисват водното съоръжение, отказаха да посочат причината за трагичния инцидент. Те се оправдаха пред Фрог нюз, че не е в техните правомощия да дават информация и прехвърлиха отговорността на колегите си от столицата.

„Булгаргаз” няма да иска по-скъпо синьо гориво

София /КРОСС/ Цената на газа у нас няма остава без промяна. Поне до есента. Днес общественият газов доставчик "Булгаргаз" обяви, че ще поиска от ДКЕВР да запази и през третото тримесечие тарифата от 612,80 лв. без ДДС и акциз за 1000 кубика, по която и в момента продава синьото гориво. Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените. Окончателното предложение ще бъде обявено на 10 юни.

Европейски ден за пътна безопасност отбелязаха във варненска детска градина

По повод решението на Европейската комисия, 9 май 2014г. да бъде обявен за Шести Европейски ден за пътна безопасност днес в СДГ № 34 „Горски кът”, се проведе практикум с децата, съвместно с представители на V РПУ – к.к. „Златни пясъци”.

Луганската народна република обяви независимост от Украйна

Луганската народна република, жителите на която на референдума на 11 май подкрепиха акта за държавен суверенитет, обяви своята независимост от Украйна. Това каза в обръщение към жителите на Луганск на митинг „народният губернатор” Валерий Болотов, съобщи РИА Новости.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Луганската народна република, жителите на която на референдума на 11 май подкрепиха акта за държавен суверенитет, обяви своята независимост от Украйна. Това каза в обръщение към жителите на Луганск на митинг „народният губернатор” Валерий Болотов, съобщи РИА Новости. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Казийски влезе в идеалния отбор на Световното

Матей Казийски може да не успя да спечели световната клубна купа, но за сметка на това намери своето място в идеалния отбор на турнира.

Причините, заради които си струва да го потърсите първи

Разбийте клишето и не чакайте 3 дни, докато той евентуално ви се обади


Донецка и Луганска области обявиха независимост

Президентските избори в Украйна, насрочени за 25 май, няма да се състоят в тези два района

Ивайло Калфин: У нас малкият коалиционен партньор има неограничена власт, а големият служи за параван

Единственият начин да се противопоставим и да се ограничи ефектът от купуването на гласове, това е масовото гласуване. Това каза на пресконференция в Шумен водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той допълни, че няма регион в България, от който да не се чува, Единственият начин да се противопоставим и да се ограничи ефектът от купуването на гласове, това е масовото гласуване. Това каза на пресконференция в Шумен водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той допълни, че няма регион в България, от който да не се чува,

Донецк и Луганск: Независимост!


КИЕВ - Донецката народна република (ДНР) се обяви вчера за суверенна държава, а Луганската народна република (ЛНР) - за независима от Украйна държава, предаде РИА “Новости”.
Това стана, след като организаторите на референдума в Луганска област съобщиха, че за независима ЛНР се обявили 96,2% от излезлите до урните 81% от гласоподавателите. КИЕВ - Донецката народна република (ДНР) се обяви вчера за суверенна държава, а Луганската народна република (ЛНР) - за независима от Украйна държава, предаде РИА “Новости”. Това стана, след като организаторите на референдума в Луганска област съобщиха, че за независима ЛНР се обявили 96,2% от излезлите до урните 81% от гласоподавателите.

На 333-ия ден протестът срещу кабинета се оживи отново (на живо)


Около 300 души се събраха тази вечер около 18:30 ч. пред сградата на Министерски съвет на 333-ия ден от протеста срещу кабинета "Орешарски". Изявата тази вечер беше организирана от "Протестна мрежа".

Картина на живо можете да видите благодарение на блогъра Иво Божков.


Live streaming video by Ustream
Малко след 19 часа шествието се отправи към централата на БСП на ул. "Позитано", която беше преградена от полицаи и протестиращатга не можаха да стигнат до сградата....

Калфин: У нас малкият коалиционен партньор има неограничена власт, а големият служи за параван

Единственият начин да се противопоставим и да се ограничи ефектът от купуването на гласове, това е масовото гласуване. Това каза на пресконференция в Шумен водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той допълни, че няма регион в България, от който да не се чува, Единственият начин да се противопоставим и да се ограничи ефектът от купуването на гласове, това е масовото гласуване. Това каза на пресконференция в Шумен водачът на евролистата на АБВ Ивайло Калфин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той допълни, че няма регион в България, от който да не се чува,

"Огромна" глоба за набитите съдии в с. Кралев дол

БФС наказа отбора на "Струма" с колосалната сума от 37, 50 лева.

За набитите от футболисти на "Струма" с. Кралев дол съдии БФС наказа подобаващо най-подкрепяния отбор в пернишко. Абсурдното е , че няма нито един наказан футболист. Т.е. явно съдиите са се удряли по- между си, а домакините от с.Кралев дол са наказани за това , че не са им попречили.

Смешно е господа , но и жалко. Футболисти от град Трън ги наказахте за по 1 година лишаване от състезателни права, макар че нищо не бяха направили на съдиите.

Ето и скандалното решение...

Продължава

Семейство разпозна кадри от брака си в предизборен клип на „Атака”

София /КРОСС/ Предизборен клип с кадри от църковен брак предизвикаха напрежение. Видеото е на „Атака", а двойката в него твърди, че кадрите са използвани без тяхно знание.Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г. Ако доскоро видеото от църковния им брак е гледано само от техни близки и приятели, от няколко дни двамата са в праймтайма на националните телевизии - като част от предизборен клип на „Атака".„В един момент онемях, защото виждам кадри от нашата сватба, които са в един политически клип", разказва Антоанела Беловарски. „Обаждат се хора и казват - „Абе, ти откога стана атакист, кога изобщо си се захванал с политика?", допълва съпругът й Даниел.Кадрите са качени в интернет от Даниел, за да стигнат до негови роднини в чужбина. Авторите на предизборното видео ги използват обаче, без да искат позволението на двойката.„Абсолютно всички използваме YouTube, за да шерваме някакви моменти, но това не означава, че някой друг ще вземе, ще го копира, без да ме пита и ще го пусне в антигей, антипедофилска пропаганда, профашистки партии", коментира Даниел Беловарски.„Никой от нас не членува в никаква партия. Аз лично даже не съм привърженик на никаква партия. Не бих го допуснала", категорична е съпругата му.Антоанела и Даниел се заканват да заведат дело срещу „Атака" и фирмата, направила клипа

Протестът се завърна: над 1000 на бунт срещу Орешарски и Пеевски (на живо)

Над 1000 души са на протест в центъра на София в ден номер 333 от демонстрациите срещу кабинета. Шествието започна от площад „Независимост“ и се отправи към централата на БСП на "Позитано" 20. На 12 май отбелязваме ден 333 от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски и назначилото го задкулисие. В този символичен ден, ние от „Протестна мрежа“, решихме да поканим успелия човек на 33 години, Делян Пеевски, на предизборна среща - пише в призива на организацията. "Темите, по които искаме да говорим, са свързани с неговия успех на 33 години, как ще протече неговата предизборна кампания и какви са неговите възгледи по най-важните европейски дебати. Бихме искали да чуем и как ще помага на своите избиратели в смесените райони от бъдещата си позиция в Европейския парламент. Поканата е изпратена на пресцентъра на ДПС и лично на председателя на партията Лютви Местан" - уточняват от „Протестна мрежа“.

Представяне на волейболния отбор на Миньор пред феновете на Перник

Събитието ще се състои на 16.05.2014г. (петък) в 17ч., в Залата.Заповядайте!Надявам се, да присъстват и представители на политическият, и бизнес елит на Перник.

Малките и средни предприятия ще получат 720 млн. евро от ЕС

През следващите 7 години малките и средни предприятия в България ще бъдат подпомогнати от Европейските структурни и инвестиционни фондове с над 720...

ГЕРБ търси правда от КС за комисията "Плевнелиев"

В следващите дни ГЕРБ ще атакуват пред Конституционния съд решението за временна анкетна комисия, която да проучва дейността на ЕРП-тата и връзките им с политици. Комисията беше създадена заради среща на президента Росен Плевнелиев с шеф на EVN. До края на седмицата от партията ще внесат и обещания вот на недоверие към правителството по темата енергетика.

Страната ни е застрашена от недостиг на медицински сестри

Страната ни е застрашена от недостиг на медицински сестри. В момента, вместо нужния минимум от 50 хиляди медицински сестри, те са само 25 хиляди, коментира в България Он Ер председателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.

Напрежение на българо-турската граница, този път заради "златния гьол"

Въведена е задължителна дезинфекция на ТИР-ове на влизане у нас

Брад Пит ще се снима в сериал

/КРОСС/ Брад Пит може да се появи в новия сезон на сериала "True Detective", съобщава „The Daily Star". Позовавайки се на свои източници, изданието посочва, че актьорът е близо до подписването на договор за главна роля в следващия втория сезон на сериала.Пит, пише „The Daily Star", вече е "част от семейството на HBO. Продуцентска компания на Пит Plan B в партньорство с телевизионния канал подготвя адаптация на пиесата „Обикновено сърце". Това няма да е първото участие на Брад Пит на малкия екран. Преди 13 години той получи епизодична роля в култовия сериал „Приятели", където си партнираше с бившата си половинка Дженифър Анистън. Първият сезон на "True Detective" излезе през януари тази година. Той се състоеше от осем епизода. Действието се развива в Луизиана, САЩ с главни актьори - Матю Макконахи и Уди Харелсън. Режисьор на сезона бе Кери Фукунага. Сюжетът се върти около опитите на двама детективи да проследят и открият предполагаем сериен убиец в период от 17 години.    

Двойка се кани да съди "Атака", ползвала кадри от брака им за предизборен клип

Предизборен клип с кадри от църковен брак предизвикаха напрежение. Видеото е на „Атака”, а двойката в него твърди, че кадрите са използвани без тяхно знание, съобщи БТВ.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г. Предизборен клип с кадри от църковен брак предизвикаха напрежение. Видеото е на „Атака”, а двойката в него твърди, че кадрите са използвани без тяхно знание, съобщи БТВ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г.

Не трябва Африка да крепи военната ни индустрия!

Без европейски заплати, за българите няма Европа.

Семейство възмутено от "Атака", ползвали кадри от брака им за предизборен клип

Предизборен клип с кадри от църковен брак предизвика напрежение. Видеото е на „Атака”, а двойката в него твърди, че кадрите са използвани без тяхно знание, съобщи БТВ.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г. Предизборен клип с кадри от църковен брак предизвика напрежение. Видеото е на „Атака”, а двойката в него твърди, че кадрите са използвани без тяхно знание, съобщи БТВ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г.

Нисък човек - дълъг живот

Размерите на тялото са свързани с гена на дълголетието


МОК щял да изчака световното по футбол, за да реши за игрите в Рио


Рио де Жанейро може да загуби домакинството на летните олимпийски игри през 2016 г. след предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия.

Това твърди източник от Международния олимпийски комитет (МОК) пред ИТАР-ТАСС. Според него начинът на провеждане на футболния турнир ще е от най-голямо значение за евентуалното преместване на форума в друг град.

В края на миналата седмица в британската преса се появи информация, че представители на МОК са отправили неформално...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване