Люлка счупи черепа на 4-годишно момченце

http://www.bnews.bg/article-109724

4-годишно дете пострада сериозно, ударено от люлка по главата. Момченцето е откарано в "Пирогов" със счупен череп.

Утре ще е слънчево, максималните температури до 33°

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164776

През нощта ще е ясно, утре над по-голямата част от страната - слънчево. Над Западна България след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на През нощта ще е ясно, утре над по-голямата част от страната - слънчево. Над Западна България след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на

Руси Статков: БСП ще спечели изборите

http://www.cross.bg/horata-izbori-naroda-1418204.html

/КРОСС/ „Не казах на шега, че БСП ще спечели изборите. БСП ще спечели предстоящите избори. Това не е моя лична позиция, а на над 400 000 човека, които ни подкрепиха и на тези избори. Георги Кадиев каза, че партията щяла да иде на заколение - това не е така. Партията винаги е търсела позициите на здравия разум. За мен най-важното е в политическия смисъл здравомислието да се опира на - грижата за народа, да бъде на базата на истината и да бъде отговорно и последователно." Това заяви в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия депутатът от БСП Руси Статков. „Ние като политическа организация останахме зад интересите на народа и се ангажирахме с това в Северозападна България. Ние тръгнахме с това и хората ни вярват. За страната като цяло - това което се случи е плод на един по-конкретен анализ. Партията трябва да има връзка с хората", каза още той и добави, че НС на БСП категорично не приема купуването на гласове като подход по време на избори. „Ние не успяхме да реализираме голяма част от мерките, които бяхме обещали на хората. Загубихме непосредствената връзка с хората и не обяснихме правилно влиянието на европейските избори и важността им. Запазихме на много места властовите структури на ГЕРБ и това също доста съществено повлия", категоричен бе той. „Борисов показа на народа, че няма алтернатива. Ние имаме всичко онова, което другите го нямат - последователност в служба на хората", каза още той

Утре ще е слънчево, максималните температури до 33°

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164795

През нощта ще е ясно, утре над по-голямата част от страната - слънчево. Над Западна България след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на През нощта ще е ясно, утре над по-голямата част от страната - слънчево. Над Западна България след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми. В отделни райони на Северозападна България явленията ще са интензивни, ще има и градушки. През нощта валежи и гръмотевици ще има и в централните райони на

Бежанци, окупирали училище в Берлин, заплашват да се самозапалят

http://www.cross.bg/ychilishte-politziyata-tzigani-1418203.html

/КРОСС/ 40 бежанци от Северна Америка, Близкия Изток и цигани, окупирали училище в Берлинския квартал Кройцберг, заплашват да се самозапалят. Те са последните от 250 кандидати за бежански статут, които изостриха ситуацията в продължение на повече от седмица между гражданите на имигрантския квартал, полицията и общинските власти, съобщава БНР. В края на седмицата 190 африканци и азиатци, и 40 цигани, напуснаха доброволно окупираното училище. Градските власти и полицията започнаха акция по разчистване на лагера не само поради условията, но и поради изострената криминогенна ситуация в околността. От установяване на бежанците там престъпленията на битова основа, нападенията и телесните повреди са скочили драстично. За година и половина полицията е направила в незаконния лагер 90 акции по различни сигнали.  

Футболно шоу в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/yBClJys1c40/

Футболен спектакъл изнесоха близо 300 малчугани от 14 родни и чуждестранни клубове в традиционния турнир “Звездичка къп” в Бургас. Той бе за деца във възрастовите групи 2003/ 2004 год. и 2005/ 2006 год. Организатори бяха ДФК “Звездичка” и община Бургас. При по- голямата възраст триумфираха малките “лъвчета” от “ЦСКА” след четири безответни победи. Момчетата на Владимир Манчев демонстрираха характер и спортна злоба, напук на крехката си футболна възраст. На финала те се наложиха с класическото 3:0 над домакините от “Звездичка”. В малкия финал, “Локо”/Сф/ надделя над “Стяуа”. Надпреварата беше оспорвана, а напрежението минаваше критичната си граница. Останалите участници бяха “Славия”, “Локомотив”/Сф/ и “Одрин”. Домакините участваха с две формации. Всички мачове се играха на общинския спортен център “Изгрев”. Солиден брой награди имаше за абсолютно всички, без значение от мястото в класирането. Честта да награди “ЦСКА” с шампиоската купа и златните медали се падна на зам.- кмета на Бургас Лорис Мануелян, известен още като един от най- заклетите фенове на “Левски” по морето, а с Гунди са били много близки, преди злощастната катастрофа през 1971 г. “Не крия, че бих предпочел да наградя като победители Левски или Звездичка, ама такъв ми бил късмета. Стана хубав турнир и това е начина за възраждане на родния спорт” каза Мануелян. При по- малката възраст, заслужена радост в редиците на бургаската “Звездичка”. Четири безответни победи за главния треньор Петър Алексиев, а на финала селекцията му се наложи с 2:0 срещу “ЦСКА” с треньор Борислав Георгиев. Победителите посветиха успеха на своя наставник, който празнуваше имен ден в последния ден от международното състезание. Малкия финал бе спечелен от “Болярчетата”/ВТ/ след успех срещу “Славия”. Награди имаше пак за всички- индивидуални и отборни. Останалите клубове бяха “Ираклис”/Кавала/ и “Амкар”/Перм/, а домакините и тук хвърлиха две формации. Агитките на гръцкия и руския клуб бяха изключително колоритни и подкрепяха горещо своите от трибуните. Срещите се играха на общинския спортен център “Славейков” и бяха ръководени от съдии към Зоналния съвет на БФС. За разлика от предишното издание, тазгодишния турнир, бе далеч по- масов. “Домакинството бе успешно. Поздравявам всички отбори участници в турнира. Надпреварата бе много оспорвана.Напрежението беше голямо, но за да се случват нещата в детско- юношеския футбол, това е пътя. Нека децата израстват и очароват” каза председателя на клуба- домакин Петър Алексиев. Той почерпи за имения си ден, а в отговор получи покани от останалите школи за участие на организирани от тях състезания.

Клиенти на ПИБ дадоха мощна подкрепа на банката

http://pik.bg/клиенти-на-пиб-дадоха-мощна-подкрепа-на-банката-news196689.html

Клиенти на ПИБ дадоха мощна подкрепа на банката

Клиенти на Първа инвестиционна банка в цялата страна облякоха фанелки в подкрепа на финансовата институция, която беше криминално атакувана.

В София фанелки обличаха хората в "Парадайз център" и по бул. Витоша.

През последните дни известни клиенти на банката като Митко Бербатов, Цветана Пиронкова, Милко Калайджиев, Константин и десетки други обявиха, че вярват на ПИБ и няма да изтеглят парите си от нея.

Фолклорен фестивал препълни Карнобат с посетители

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/_K1mJzONbzM/

Препълнени хотели, ресторанти, магазини и улици съпроводиха първото издание на „Балкански фестивал на изкуствата”в Карнобат.

 

Гостите от Гърция, Молдова, Македония и Турция, както и над 40 ансамбли от България превърнаха града домакин в предпочитано място за почитателите на песните ,танците и занаятите.

 

Дефилетата на участниците и изявите им на трите сцени на централния площад „Трети март”, в градския парк и на площад „Янчо Блецов”  събраха вниманието на хиляди хора през четирите дни на проявата.

 

От община Карнобат отчетоха 100% заетост на хотелската база в града. От екипът, зает с организацията на фестивала, признаха, че се е наложило да ангажирали хотели и почивни станции в Айтос и в Бургас, за да могат да настанят всичките 600 участници.

Една от заложените идеи в проявата е „Балканският фестивал на изкуствата” да се превърне в запазена културна марка на Карнобат.

 

Паралелно с песните и танците на няколко балкански страни  карнобатлии и гостите на града имаха възможност да станат свидетели на възраждането на прочутия през Възраждането местен панаир.

За последно той е бил проведен през 1973 год. и общината си постави за цел да направи всичко възможно да върне старата му слава.

За целта в рамките на фестивалните дни по протежение на бул. „България” в зоната между централния площад и градския прак беше обособено панаирното градче, където майстори на занаятите и производители предлагаха своята продукция.

 

Според кмета на община Карнобат Георги Димитров най-голямото постижение на фестивала е било това, че градът се изпълнил с усмихнати хора, които са се забавлявали и са изпитвали удоволствие от това, че живеят или гостуват в Карнобат.

 

През следващата година се очаква участниците в Балканския фестивал на изкуствата да надхвърлят 1000 души.

Десетки в болници след инфарктния двубой Бразилия:Чили

http://www.cross.bg/vreme-chili-braziliya-1418202.html

/КРОСС/ По време и след мача между Бразилия и Чили в болниците в страната домакин са приети 98 души с различни оплаквания, съобщи бразилското Министерство на здравеопазването. Жена на 50 години е прекарала инфаркт, но е успяла да оживее, пише btvnews. Привърженик на бразилския национален отбор по футбол е починал от инфаркт, след като сърцето му не издържало на драмата при дузпите вчера. 69-годишният мъж е наблюдавал мача в бар с приятели, недалече от стадиона в Бело Оризонте, където се игра срещата. По време на изпълнението на дузпите, сърцето му не издържало и той загубил съзнание. След това бил откаран в болницата, но лекарите не успели да се преборят за живота му и два часа по-късно починал. Бразилия преодоля Чили драматично в осминафиналите след изпълнение на наказателни удари и равенство 1:1 в редовното време.  

Банките ще отворят в понеделник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164769

Банките ще отворят в понеделник, категорични били всички шефове на трезори на срещата в БНБ.
Парламентът ще заседава извънредно, за да се направят промени в Закона за банките.
Една от исканите промени е да се криминализира разпространението на слухове за финансовото състояние.
Всички банки ще подкрепят ПИБ - това са се договорили банкерите. Банките ще отворят в понеделник, категорични били всички шефове на трезори на срещата в БНБ. Парламентът ще заседава извънредно, за да се направят промени в Закона за банките. Една от исканите промени е да се криминализира разпространението на слухове за финансовото състояние. Всички банки ще подкрепят ПИБ - това са се договорили банкерите.

Аспарухово ще има нужда от доброволци и през следващия месец

http://www.moreto.net/novini.php?n=256351

Аспарухово ще има нужда от доброволци и през следващия месец, тъй като последиците от потопа могат да бъдат оправени с техника до един момент. След това ще трябва много ръчен човешки труд. Това заяви за Радио Варна зам.-кметът на района Радослав Коев.

Пламен Христов: Само 3 от Б отбора имат данни за националния

http://volleyball.actualno.com/Plamen-Hristov-Samo-3-ot-B-otbora-imat-danni-za-nacionalnija-news_36861.html

Петя Баракова е талантлива разпределителка и затова е в А националния отбор. Това каза пред БНТ 2 Пламен Христов, който е помощник на селекционер на националния отбор по волейбол Владимир Кузюткин по...

Еми Николова: Страхотна чест е наградата, която получих

http://volleyball.actualno.com/Emi-Nikolova-Strahotna-chest-e-nagradata-kojato-poluchih-news_36862.html

По време на петъчната гала вечер на Европейската федерация по волейбол (CEV), която се проведе в австрийската столица Виена, с наградата за Дебютант на годината се поздрави българската нападателка Еми...

Офисите на ПИБ ще работят с обичайното си работно време

http://business.actualno.com/Ofisite-na-PIB-shte-rabotjat-s-obichajnoto-si-rabotno-vreme-news_36858.html

Офисите на Fibank (Първа инвестиционна банка) на територията на цялата страна ще работят от понеделник с обичайното си работно време. Банката разполага с достатъчно пари в брой, за да посрещне нуждите...

Анна Сорокина от Русия стана „Мис Планет 2014“ в Свети Влас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/awt2leg4X2s/

Победителката е носителка на приза „Мис Ростов на Дон 2013“

_MG_6403_edit20-годишната Анна Сорокина от Русияе носителката на приза „Мис Планет 2014“ на провелия се на 28 юни 2014 г. в Свети Влас международен конкурс. Зрелищното модно шоу се проведе в Planet Bar de Luxна яхтеното пристанище в курортното градче. Организатор на събитието е модна агенция „Интерсаунд“ със собственик Ирина Папазова. Водещ на мероприятието бе неотразимата Ирен Онтева.

Първа подгласничка на Мис Планет 2014 стана сръбкинята Сара Митич, а третото място грабна българката Даниела Неделчева. Победителките получиха уникални корони и диамантени колиета, осигурени отAltinbas. Те им бяха връчени от Маргарита Павлушина, Мис Туризъм Интернешънъл. Представителката от Косово Сидрита Садикаж бе избрана за Мис Планет Интернет, а титлата Мис Планет Бикини отиде при Сладжана Николич от Сърбия (Белград). Всички участнички получиха часовници от Ice Watch и козметика от Premium Health Products.

На финала 20-те красавици дефилираха в три поредни тура. Те представиха национални костюми, бански костюми и официални тоалети, специално подготвени за международното шоу. Анна беше ослепителна в прекрасен черен тоалет, обсипан с камъни и перли, а българката Даниела грабна публика и жури с впечатляваща червена рокля.

Специални гости на официалната церемония бяха чаровната Боряна Баташова, Кристина Димитрова и Владислав Славов, които се погрижаха за доброто настроение на гостите. По време на модния спектакъл се проведе и истинско Шоу на талантите, в което участничките демонстрираха своите индивидуални таланти. Българката Даниела Неделчева презентира официален тоалет, ушит лично от нея, представителката от Южна Африка Никита Паулик танцува традиционен африкански танц, а французойката и сръбкинята демонстрираха завидни певчески умения.

2 200 лв. бяха събрани по време на благотворителното кулинарно шоу, което се проведе ден преди грандиозния финал. Участничките, облечени в традиционните си национални носии, презентираха национални ястия, приготвени лично от тях. Сред гозбите имаше мусака, баница, ориз с кокосово мляко, пържен банан, Киш Лорен, шоколадов кейк и др. Събраните средства бяха дарени на ДДУИ „ Свети Стилиян Пафлагонийски” в с. Кошарица, Несебърска община.

Престижният конкурс Мис Планет се провежда за първи път у нас с любезното съдействие на: Dinevi Group, Кметство Гр.Свети Влас, Планет клуб, La Cle, Dary Travel, Altinbas, Ice Watch, Terra Tangra, ShowRoom XS – Ruse.

_MG_6327_edit

_MG_6422_edit

Предлагат и учениците до 4-ти клас да повтарят

http://www.cross.bg/klas-detzata-povtaryat-1418201.html

/КРОСС/ Учениците до 4-ти клас може да повтарят, ако успехът им не е добър. Искането е на учители и родители, които са участвали в общественото обсъждане на новия Закон за училищното образование. Анкетата започна онлайн на сайта на просветното ведомство преди седмици. В момента учениците от начален етап не повтарят училище. Така независимо дали се справят със задължителния материал или не, те преминават в прогимназия. „Аз подкрепям това предложение, защото наблюдавам, когато децата дойдат при мен в 5-ти клас има случаи, в които не са ограмотени. Те просто имат проблеми да пишат на български и да четат", категорична е учителката Елица Генева. Нейната колежка Миглена Манчева обаче е на друго мнение - „категорично не, нормално е децата да срещнат трудности и те да бъдат преодолени", съобщава Нова телевизия. Въпреки това в обсъждането надделява мнението, че строгите санкции за децата, които изостават с материала не трябва да влизат от 1-2 клас. Стресът за децата от въвеждането на мярката обаче е неизбежен според част от учителите. И още предложения - изпитите за 7-ми клас да се държат след 8-ми. Така напрактика да се кандидатства една година по-късно. Последната дума затова как да изглежда закона за училищното образование обаче ще имат експертите и депутатите.  

Стефан Едберг: Григор Димитров има най-голям потенциал от младите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/29/2333478_stefan_edberg_grigor_dimitrov_ima_nai-goliam_potencial/?ref=rss


Треньорът на Роджър Федерер Стефан Едберг заяви, че Григор Димитров има най-голям потенциал от младите тенисисти. Според него 23-годишният българин трябва да бъде следен внимателно, защото може да направи голям пробив. 

"Наистина в момента е много трудно за младите. Има няколко играчи около 20-те, които опитват да пробият. Мисля, че Григор Димитров, който е най-младият играч в топ 50, има много голям потенциал. Той има шансове да се представи много силно на "Уимбълдън", внимавайте за...

Литекс без Омар Косоко в Лига Европа

http://www.bnews.bg/article-109720

Промени в списъка може да се правят до 24 часа преди началото на мача.

Над 10 хиляди души участват в Московския велопарад

http://www.cross.bg/ychastvat-veloparad-grada-1418200.html

/КРОСС/ Днес в третия Московски велопарад участват над 10.000 колоездачи. Те ще обиколят 16 километра по Садовия пръстен в центъра на града. Цел на велопарада е популяризирането на колоезденето в руската столица. През последно време властите на Москва направиха много колоездачите да се чувстват комфортно на улиците на града. В днешния парад участват хора на всяка възраст, професионални спортисти и просто любители. Мнозина от тях са облечени по карнавални костюми и карат колела, украсени с въздушни балончета, предава Гласът на Русия.  

Пет случая на ухапване на хора от Суарес били прикрити

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164741

Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес.
По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини.
Освен случая с Киелини са известни още два подобни Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес. По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини. Освен случая с Киелини са известни още два подобни

И управителят на БНБ Иван Искров е на срещата при президента, очаква се позиция за банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333484_i_upraviteliat_na_bnb_ivan_iskrov_e_na_sreshtata_pri/?ref=rss


Управителят на БНБ Иван Искров, както и заместникът му Калин Христов са на консултациите на партиите и президента.

Това се потвърждава и от снимките, публикувани в сайта на институцията.

От тях става ясно още, че лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов е придружаван от Владислав Горанов

(двамата стоят един до друг). Той беше зам.-финансов министър по времето на правителството на Борисов и след това депутат от ГЕРБ, но напусна парламента изненадващо през...

Управителят на БНБ Иван Искров е на консултациите при президента, очаква се план за банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333484_upraviteliat_na_bnb_ivan_iskrov_e_na_konsultaciite_pri/?ref=rss


Управителят на БНБ Иван Искров, както и заместникът му Калин Христов са на консултациите на партиите и президента.

Това се потвърждава и от снимките, публикувани в сайта на институцията.

От тях става ясно още, че лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов явно е придружаван от Владислав Горанов

(двамата стоят един до друг). Той беше зам.-финансов министър по времето на правителството на Борисов и след това депутат от ГЕРБ, но напусна парламента изненадващо през...

Сепаратисти в Украйна окупираха химически завод

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-ukrajna/separatisti-v-ukrajna-okupiraha-himicheski-zavod-6015963

По-рано днес неколкостотин души се събраха край сградата на президентската администрация в Киев с искане държавният глава Петро Порошенко да отмени примирието в Източна Украйна

Според Станишев на срещата при президента оставката на правителството няма да бъде обсъждана

http://www.moreto.net/novini.php?n=256348

Тема на срещата на политическите сили с президента няма да бъде оставката на правителството на Пламен Орешарски. Това обяви преди началото на консултациите лидерът на БСП Сергей Станишев. Той обяви още, че очаква конкретен план за стабилизиране на банките от БНБ.

Прикрили още 5 случая на ухапани от канибала Суарес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164737

Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес.
По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини.
Освен случая с Киелини са известни още два подобни Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес. По-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини. Освен случая с Киелини са известни още два подобни

Сигнал срещу Бойко Борисов за банковите атаки е подаден в ДАНС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333480_signal_sreshtu_boiko_borisov_za_bankovite_ataki_e/?ref=rss


На откритите телефони и имейл на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е подаден сигнал срещу Бойко Борисов.

Сигналът е анонимен, съобщава БГНЕС, като се позовава на свои източници от Агенцията. Сигналът е подаден когато вчера в централата бяха главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Цветлин Йовчев и директорът на ДАНС Владимир Писанчев.

От няколко дни лидерът на ГЕРБ настоятелно обяснява, че банките са пред фалит и настоява за оставките на министър...

Четирима държавни лидери във възлов разговор за ситуацията в Източна Украйна

http://www.mediapool.bg/chetirima-darzhavni-lideri-vav-vazlov-razgovor-za-situatsiyata-v-iztochna-ukraina-news222048.html

Лидерите на Украйна, Русия, Германия и Франция обсъждат днес напрегнатата ситуация в Източна Украйна ден преди изтичането на срока за разоръжаване на сепаратистите. Президентът Петро Порошенко, федералният канцлер Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд провеждат телеконференция с руския лидер Владимир Путин, за да го убедят да накара сепаратистите в Донецк и Луганск да сложат оръжие.   Руските и украинските медии съобщиха за нови въоръжени инциденти в нарушение на примирието в Донецка област. В петък президентът Порошенко нареди прекратяването на бойните действия в източна част на страната да бъде удължено до 22 часа на 30 юни, понеделник.   Премиерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Александър Бородай не изключи възможността за удължаване на преговорите за трайно решение на конфликта.   Същевременно стана ясно, че отвлечените преди месец наблюдатели на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) са били освободени. Четирима наблюдатели на ОССЕ, отвлечени в края на май от проруските сепаратисти в Украйна, са били освободени, съобщи организацията, цитирана от Франс прес.   "Можем да потвърдим, че четирима души от екипа ни в Донецк са освободени след 32 дни плен", посочи мисията на ОССЕ в Украйна във Фейсбук.   От пресслужбата на самообявилата се Донецка народна република потвърдиха, че наблюдателите са били освободени. Това е станало в 21 часа местно време.   В края на май в Източна Украйна изчезнаха две четиричленни групи наблюдатели на ОССЕ. Връзката с едната група изчезна на 26 май вечерта в Донецка област, а с втората - на 29 май вечерта, когато групата е била на контролен пункт край Северодонецк в Луганската област. Една от тези групи беше освободена в четвъртък срещу петък през нощта.   Представител на ОССЕ приветства освобождаването на четиримата си колеги от Германия, Холандия, Испания и Русия.   "Задържането им ограничи съществено операциите ни в Източна Украйна по време, когато потокът от обективна информация бе по-важен от всичко“, каза заместник-шефът на мисията в Киев Марк Етерингтън.   Междувременно бе съобщено, че проруски активисти са завзели Донецкия химически завод. Според информацията на украинския Съвет за национална сигурност, планира се там да се извършва производство на гранати.   В Киев няколкостотин души се събраха край сградата на президентската администрация с искане държавният глава Петро Порошенко да отмени примирието в Източна Украйна. Сред участниците в акцията имаше и представители на доброволческия батальон "Донбас".

Манолова: България след Орешарски остава в стабилно състояние

http://politics.actualno.com/Manolova-Bylgarija-sled-Oresharski-ostava-v-stabilno-systojanie-news_36856.html

АБВ и ГЕРБ са много еднакви в атаките си към БСП. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова в предаването „Карбовки” по ТВ7. „Нали не мислите,...

Евгени Трофимов: Лена ми направи прекрасен подарък за юбилея

http://moresport.actualno.com/Evgeni-Trofimov-Lena-mi-napravi-prekrasen-podaryk-za-ubileja-news_36857.html

Треньорът на двукратната олимпийска шампионка Елена Исинбаева - Евгени Грофимов разказа за вълнението си, когато разбрал, че състезателката му е родила момиченце. "Тази нощ, в1:50 ми позвъни Еле...

Прикрили други пет случая на ухапани от Суарес

http://www.cross.bg/yhapa-yrygvaii-syares-1418199.html

/КРОСС/ Футболната асоциация на Уругвай е скрила пет случая на ухапване на хора от Луис Суарес. Припомняме, че по-рано тази седмица нападателят на Ливърпул и Уругвай беше наказан с четири месеца забрана за футболна дейност и беше дисквалифициран за девет мача, след като ухапа защитника на Италия Джорджо Киелини. През 2010 г. пък, докато играеше за Аякс, Суарес ухапа играч на ПСВ Айндховен, а през 2013 като играч на Ливърпул, уругвайският национал ухапа Бранислав Иванович от Челси. Оказва се, че по време на разследването на дисциплинарната комисия на ФИФА, футболната асоциация на Уругвай се е опитала да прикрие още пет случая на ухапани играчи. Всички те са се случили в периода 2003-2006 г., когато нападателят е играл за Насионал Монтевидео, пише Novanews.    

6 неща, които не знаем за Жан-Клод Юнкер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163836

Европейските лидери избраха завчера бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер за следващия шеф на Европейската комисия. Това стана с безпрецедентно гласуване в Брюксел, поискано от Дейвид Камерън. Британският премиер до последно воюваше срещу Юнкер, като го определи като федералист и грешния човек за Европа. Европейските лидери избраха завчера бившия премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер за следващия шеф на Европейската комисия. Това стана с безпрецедентно гласуване в Брюксел, поискано от Дейвид Камерън. Британският премиер до последно воюваше срещу Юнкер, като го определи като федералист и грешния човек за Европа.

Горяха ниви край Пловдив

http://www.bnews.bg/article-109721

Пожар гори в близост до помпените станции край река Марица в Пловдив. Това съобщи говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев.

Коли блокират спирка и подлез за варненски курорт

http://www.moreto.net/novini.php?n=256347

В обичайно място за паркиране през летния сезон се превръщат тротоарите край пътя от Варна за Златни пясъци – в участъка над куротния комплекс „Слънчев ден”. Със затоплянето на времето и повишаването на температурите десетки варненци и гости на морската столица се насочват към една от най-добре поддържаните плажни ивици, паркирайки колите си край пътя.

Шест пожарни гасят ниви край Пловдив

http://www.cross.bg/gasyat-shest-plovdiv-1418198.html

/КРОСС/ Шест екипа огнеборци гасят пожар в ниви при помпените станции в Пловдив, съобщава Дарик, позовавайки се на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението". Огънят е тръгнал около 14.00 ч. от запалени стърнища и заради вятъра е засегнал слънчогледови насаждения и житни блокове. Няма пострадали хора или засегнати постройки. Подадени са множество сигнали на телефон 112. Пушекът е забелязан от много места в града. От различните райони се вижда като огромен облак дим около Гребната база, Братската могила или хирургиите на „Пещерско шосе". Пожарникарите ще останат да дежурят дори и след потушаването на огъня, за да се предотврати повторно активизиране на огнището.  

Намериха мъртъв един от най-добрите играчи на покер

http://www.cross.bg/shtrasman-poker-profesionalen-1418197.html

/КРОСС/ Тялото на германският професионален покер играч Йоханес Щрасман бе намерено в река в словенската столица Любляна, съобщава АФП. От полицията съобщават, че по тялото му няма следи от насилие. Словенската полиция издирваше Щрасман, след като той бе обявен за изчезнал на 21 юни след среща с приятели в Любляна. Щрасман е основател на покер школа и от 2006 година насам е спечелил над 1,4 милиона евро като професионален играч.  

Пострадалите от наводненията в Килифарево и Дебелец получиха нови електроуреди

http://pik.bg/пострадалите-от-наводненията-в-килифарево-и-дебелец-получиха-нови-електроуреди-news196674.html

Пострадалите от наводненията в Килифарево и Дебелец получиха нови електроуреди

Електроуреди за бита дари днес голяма търговска верига на пострадали от наводненията къщи  в градовете Килифарево и Дебелец, съобщи БНР.

Представител на веригата и кметът на община Велико Търново Даниел Панов раздадоха по домовете хладилници, готварски печки и перални по предварително съставен списък на семействата, чиято покъщнина е унищожена от пороя.

При обиколката си Панов изготви допълнителен списък за нужните мебели и домакински уреди за други наводнени къщи по четири улици на Дебелец.

Общината ще търси фирми - спонсори, за да помогне и на тези семейства.

Хамес Родригес иска да играе за "Реал" (Мадрид)

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333449_hames_rodriges_iska_da_igrae_za_real_madrid/?ref=rss


Колумбийският национал Хамес Родригес мечтае да играе в Примера дивисион, а предпочитаният от него отбор е европейският шампион "Реал" (Мадрид). 

22-годишният полузащитник на "Монако" прави фурор на световното първенство в Бразилия. Той е голмайстор на турнира с пет попадения, като се разписа във всеки един от четирите мача на Колумбия. 

Колумбийците за първи път в своята история достигнаха четвъртфиналите на световно първенство, след като победиха Уругвай с 2:0. Хамес...

Принц Хари поправи телевизора на чилийско семейство

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/princ-hari-popravi-televizora-na-chilijsko-semejstvo-6015962

Влизайки в къща, в която живеят 50-годишният Коке Перес и децата му, принц Хари видял, че телевизорът им не работи както трябва

Пожар гори в близост до помпените станции в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164689

Пожар гори в близост до помпените станции край река Марица в Пловдив. Това съобщи за ''Фокус'' говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев.
По думите му, горят сухи треви, жито и слънчоглед засети наблизо. Шест екипа на пожарната са на място, но поради вятъра гасенето се осъществява трудно. Пожар гори в близост до помпените станции край река Марица в Пловдив. Това съобщи за ''Фокус'' говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев. По думите му, горят сухи треви, жито и слънчоглед засети наблизо. Шест екипа на пожарната са на място, но поради вятъра гасенето се осъществява трудно.

Как лидерите на партии влязоха при президента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164672

Близо два часа продължават консултациите при президента за предсрочните парламентарни избори.
Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. В президентството не дойдоха представители на ПП „Атака”.
Целта на предстоящите разговори е да се набележат Близо два часа продължават консултациите при президента за предсрочните парламентарни избори. Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. В президентството не дойдоха представители на ПП „Атака”. Целта на предстоящите разговори е да се набележат

Пожар гори в близост до помпените станции в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164671

Пожар гори в близост до помпените станции край река Марица в Пловдив. Това съобщи за ''Фокус'' говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев.
По думите му, горят сухи треви, жито и слънчоглед засети наблизо. Шест екипа на пожарната са на място, но поради вятъра гасенето се осъществява трудно. Пожар гори в близост до помпените станции край река Марица в Пловдив. Това съобщи за ''Фокус'' говорителят на пловдивската пожарна инспектор Георги Кунев. По думите му, горят сухи треви, жито и слънчоглед засети наблизо. Шест екипа на пожарната са на място, но поради вятъра гасенето се осъществява трудно.

93% от българите следят Световното

http://www.cross.bg/protzenta-gledat-svetovnoto-1418196.html

/КРОСС/ 93 процента от българите следят Световното първенство по футбол в Бразилия. Това показва проучване на българския клон на една от най-големите световни изследователски агенции GfK сред българските интернет потребители над 15-годишна възраст. В анкетата сред 3100 души, от които 1553 са мъже, 34 процента заявяват, че гледат и ще гледат всички мачове от шампионата. 46 процента ще наблюдават само определени срещи от Мондиал 2014, а 13 процента планират да проследят само финалите. Едва около 7 процента от анкетираните (5 процента мъже и 10 процента жени) заявяват, че няма да гледат срещи от Световната купа. Проучването показва, че 82 процента от анкетираните българи (88 процента от мъжете и 76 процента от жените) като цяло се интересуват от футбол. 33 процента от българите смятат, че домакинът Бразилия ще триумфира на Световното първенство. 24 процента определят Германия за основен претендент за трофея, а 18 процента предричат титла за Холандия. Най-харесваните футболисти от жените са Робин Ван Перси (Холандия) с 12 процента, пред Оливие Жиру (Франция) с 11,8 процента и Емил Спахич (Босна и Херцеговина) с 11,5 процента.  

Президентът след консултациите: Банките са стабилни, изборите ще са на 5 октомври

http://politics.actualno.com/Prezidentyt-sled-konsultaciite-Bankite-sa-stabilni-izborite-shte-sa-na-5-oktomvri-news_36855.html

Политическите партии и институциите декларират решителност и готовност за осигуряване на необходимия ресурс и осъществяване на всички мерки за гарантиране на банковата стабилност в страната. Това каза...

Заловеният за атентата срещу американското посолство в Бенгази бе изправен пред съд във Вашингтон

http://www.moreto.net/novini.php?n=256323

Либиецът Ахмед Абу Хатала, който е предполагаемият организатор на смъртоносната атака срещу американското консулство в Бенгази през 2012 г., пледира невинен по време на първото си изправяне пред федералния съд във Вашингтон, съобщиха световните агенции.

Оставката на кабинета не била тема на консултациите, Искров е там

http://www.bnews.bg/article-109717

Очаквам държавата да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща стабилността на банковата и финансовата система, коментира на влизане на консултациите в президентството лидерът на БСП Сергей Станишев, мощно освиркван от група протестъри с викове "оставка". При президента са управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят Калин Христов.

Вратарят Стефано Кучнев се присъедини към "Левски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/29/2333466_vratariat_stefano_kuchnev_se_prisuedini_kum_levski/?ref=rss


Вратарят Стефано Кунчев се присъедини към "Левски". 23-годишният футболист замина днес с отбора за подготвителния лагер в Правец и очаква в близките дни да подпише договор. 

Бившият играч на "Славия" и "Локомотив" (Пловдив) е свободен агент, след като разтрогна договора си с изпадналия от А група "Черноморец" (Бургас). 

Хърватинът Горан Блажевич, който беше титуляр на вратата в голяма част от мачовете през миналия сезон, не замина с отбора. Очаква се той да бъда...

Чантите, превърнали се в музейни експонати

http://econ.bg/Новини/Чантите-превърнали-се-в-музейни-експонати_l.a_i.553024_at.1.html

Съвсем разбираемо е, когато творбите на някой скулптор или художник намират своето местенце в музей или галерия. За някои хора обаче изработването на...

Татяна Лолова получи наградата „Златен Перперикон“

http://pik.bg/татяна-лолова-получи-наградата-„златен-перперикон“-news196666.html

Татяна Лолова получи наградата „Златен Перперикон“

Голямата българска актриса Татяна Лолова получи наградата "Златен Перперикон" за принос в развитието на българската и европейската култура.Това стана в последния ден на 14-ото издание на международния фестивал "Перперикон".

Призът беше връчен в царския дворец на археологическия комплекс Перперикон от режисьорът Асен Шопов, съобщава rodopi24.


"Поласкана съм, не очаквах", заяви Лолова. Получената от нея награда представлява копие на пръстен на династията на Птоломеите, който бе открит в археологическия комплекс.

"Ама не е ли истински?", попита Лолова.

Минути след връчването на наградата арктисата и многобройната публика станаха свидетели на огнено-винен ритуал, изпълнен от танцьори край олтара на Дионис.

Хепънингът продължи в Акропола, където в древните помещения бяха разположени занаятчии. Те демонстрираха древни занаяти, практикувани на Перперикон. Сред майсторите имаше грънчар, стъклар, сарач, ковач и други.

Атракция предизвика местен майстор на сачове и рускиня, която спластяваше вълна. Акрополът се огласяше от средновековни песни и музика, изпълнени от музиканти на живо. Хепънингът завърши с огнен спектакъл в подножието на средновековна кула.

Star Trek 3 праща екипажа в дълбокия космос

http://www.cross.bg/trek-star-puteshestvie-1418195.html

/КРОСС/ В края на Star Trek Into Darkness (Стар Трек: Пропадане в мрака) капитан Кърк и неговият екипаж отпътуваха на петгодишно космическо пътешествие, с което започва оригиналният сериал Star Trek от 1966 г. Режисьор на третия филм от поредицата, която започна през 2009 г., е Роберто Орси - сценарист на Star Trek Into Darkness. "В началото те не бяха героите от оригиналните серии. Превръщаха се в тях постепенно и това продължи и във втория филм. В третата част те са много по-близо до персонажите, които познавате. Отправили са се на петгодишното пътешествие. То ще бъде в дълбокия космос", споделя Орси в подкаста на Humans from Earth. В основата на Star Trek 3 отново ще са Зоуи Салдана, Карл Ърбан, Крис Пайн и Закъри Куинто. Филмът се очаква в кината през 2016 г, пише Avtora.  

Паметник на тримата слабаци

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/06/29/2333450_pametnik_na_trimata_slabaci/?ref=rss


Коментарът на Николай Слатински е от "Фейсбук". Заглавието е на "Дневник"

Имам съсед, който когато ме види да изхвърлям боклука, винаги казва едно и също:

"Не този, а много по-голям боклук има за изхвърляне в държавата! И той е по върховете на властта."

Днес той ми каза още нещо:

"Няма да започне да се оправя България, докато не направим следното нещо – трябва да сложим на площадчето пред Министерски съвет паметник на тримата слабаци Станишев, Местан...

Плевнелиев: Банкова криза няма

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3bfe795a/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cikonomika0Ei0Epolitika0C3320Ca0Cplevneliev0Ebankova0Ekriza0Eniama0H1752240C/story01.htm

Парите на гражданите и фирмите, вложени в банковите институции в България, са сигурни, заяви президентът


Един от най-добрите играчи на покер е намерен мъртъв

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164641

Тялото на германски професионален покер играч бе намерено в река в словенската столица Любляна, предаде AFP.
Играчът Йоханес Щрасман бе обявен за изчезнал преди шест дни. Според полицията по тялото на загиналия няма следи от насилие. ДНК-тестове вече са доказали, че намереното преди един ден тяло е на 29-годишния покер играч. Тялото на германски професионален покер играч бе намерено в река в словенската столица Любляна, предаде AFP. Играчът Йоханес Щрасман бе обявен за изчезнал преди шест дни. Според полицията по тялото на загиналия няма следи от насилие. ДНК-тестове вече са доказали, че намереното преди един ден тяло е на 29-годишния покер играч.

80% от територията на Варна е застрашена от свлачища

http://www.moreto.net/novini.php?n=256346

В района на Варна има 88 свлачища. Свлачището „Трифон Зарезан” се активира още през 2005 г. заради презастрояване и липса на канализация. Някои постройки дори са бутнати от свличащите се земни маси. „Почти цялата територия на общината – около 80%, има свлачищен генезис.

Намериха мъртъв издирвания професионален покер играч

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164637

Тялото на германски професионален покер играч бе намерено в река в словенската столица Любляна, предаде AFP.
Играчът Йоханес Щрасман бе обявен за изчезнал преди шест дни. Според полицията по тялото на загиналия няма следи от насилие. ДНК-тестове вече са доказали, че намереното преди един ден тяло е на 29-годишния покер играч. Тялото на германски професионален покер играч бе намерено в река в словенската столица Любляна, предаде AFP. Играчът Йоханес Щрасман бе обявен за изчезнал преди шест дни. Според полицията по тялото на загиналия няма следи от насилие. ДНК-тестове вече са доказали, че намереното преди един ден тяло е на 29-годишния покер играч.

Предлагат и учениците до 4-ти клас да повтарят

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/predlagat-i-uchenicite-do-4-ti-klas-da-povtariat-6015961

В момента учениците от начален етап не повтарят училище. Така независимо дали се справят със задължителния материал или не, те преминават в прогимназия

Откъс от "Абсурдистан" на Гари Щейнгарт

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/06/29/2333464_otkus_ot_absurdistan_na_gari_shteingart/?ref=rss


Тази неделя в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви представяме откъс от книгата "Абсурдистан" (издателсто "Колибри") на Гери Щейнгарт, известен преди това на българските читатели с романа си "Супертъжна истинска любовна история". Новата му книга, която излиза на български в превод на Венцислав К. Венков, е антиутопичен роман, подчертаващ абсурдите на американската и източната действителност чрез неудържимото въображение на автора, изобилие от ексцентричен хумор, колоритни типове и унищожителна...

Цецо Соколов: Бъдещето ми зависи от президента на Тренто

http://volleyball.actualno.com/Ceco-Sokolov-Bydeshteto-mi-zavisi-ot-prezidenta-na-Trento-news_36852.html

Диагоналът на националния отбор по волейбол и на италианския Тренто Цветан Соколов призна, че не знае къде ще продължи кариерата си следващия сезон. Той има договор с италианския си клуб за още 2 годи...

Момичетата на Молико подкрепиха Селесао

http://worldcup2014.actualno.com/Momichetata-na-Moliko-podkrepiha-Selesao-news_36853.html

Волейболистките на бразилския Молико подкрепиха Селесао на осминафинала срещу Чили в събота, в Бело Оризонте. След победата на домакините с 3:2 момичетата празнуваха победата. Всички от тима бяха обл...

Петков: Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ

http://politics.actualno.com/Petkov-Njakoj-trjabva-da-otgovori-dyrjavata-teglila-li-e-pari-ot-KTB-news_36850.html

Някой трябва да отговори държавата теглила ли е пари от КТБ. Това заяви Румен Петков – АБВ, в интервю за „Предаването на Карбовски“ по ТВ7. Иван Костов го каза ясно &am...

Ислямски екстремисти нарочиха футболисти на Мондиала заради Рамазана

http://worldcup2014.actualno.com/Isljamski-ekstremisti-narochiha-futbolisti-na-Mondiala-zaradi-Ramazana-news_36854.html

Ислямски екстремисти са нарочили футболисти на Мондиала и са отправили сериозни заплахи за живота им, разкриват френски медии. Причината е започналият вчера празник Рамазан. Повечето от футболистите-м...

Британското външно министерство разсекрети документи, свързани с ПСВ

http://www.cross.bg/velikobritaniya-diplomaticheski-vunshno-1418194.html

/КРОСС/ Министерство на външните работи на Великобритания започна да публикува секретни дипломатически грами, получени преди 100 години от своите посолства и мисии на дипломатически мисии във връзка със събитията, довели до Първата световна война, пише ИТАР-ТАСС. Един от най-интересните документи, публикуван на страницата на ведомството, е извънредното съобщение, изпратено от британския вице-консул в Сараево Джоунс, посветено на визитата на австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд. Телеграмата е пристигнала в Лондон на 28 юни 1914 г. „Получихме новини, че наследникът и неговата съпруга са били убити тази сутрин с помощта на взривно вещество", се казва в съобщението. Два часа по-късно британският посланик във Виена получил следното съобщение: "Бомбата е била хвърлена в колата им по пътя за кметството. По-късно студент от Сърбия изважда револвер и стреля два пъти - в ерцхерцога и жена му." От британското външно министерство са публикували на старницата си в интернет и снимки на статии от страниците на официалното дипломатическо списание, където били разглеждани основните теми, дискутирани в дипломатическата служба на Великобритания по това време.  

Зверско убийство в Сопот

http://pik.bg/зверско-убийство-в-сопот-news196658.html

Зверско убийство в Сопот

Жестоко убийство е станало в Сопот.

75-годишната психично болна Стойка А. е пребила с бастун своя 80-годишен съпруг Софрон, предава БЛИЦ. Възрастните често се карали, а през последно време скандалите ескалирали. Според съседи дядото тероризал бабичката. Вчера призори виковете и крясъците им събудили съседите.

След размяна на остри реплики Стойка се вбесила и започнала да налага с бастуна мъжа си, който бил болен и трудноподвижен. Разследващи смятат, че серия жестоки удари в главата са умъртвили дядото, но дали това е така ще установи аутопсията.

Рекордно малко първокурсници

http://www.cross.bg/purvokyrsnitzi-yniversitet-mesta-1418193.html

/КРОСС/ Рекордно малко първокурсници се очакват през учебната 2014-2015-та година. Основните причини са демографският срив и ниските резултати на кандидат-студентските изпити. Досега имаше битка между десетки кандидати за едно място в университет, тази година това няма да е така. Вузовете ще се борят за всеки студент. Обявени са близо 60 000 свободни места в държавните и частните университети, а потенциалните кандидат-студенти не са повече от 40 000. От ръководството на най-старото висше учебно заведение у нас - Софийският университет "Св. Св. Климент Охридски", все пак остават са оптимисти за бъдещите първокурсници заради доброто си име. Въпреки че в момента има интерес към инженерните специалности, от Техническия университет в София не разчитат само на репутацията си. Те са взели мерки за привличането на студенти чрез активна информационни кампании. Опасност от закриване на специалности поради слаб интерес като машинното инженерство и енергетиката обаче съществува, категорични са от висшето училище. Добрата новина е, че през следващата година ще има свободни места в общежитията и всеки желаещ ще получи легло. Тази година се очаква и рекорден брой на българи приети в университети зад граница, така потенциалните кандидат-студенти у нас се стопяват с още няколко хиляди, предава ТВ7.  

Масирана акция за задържането на лица, участвали в създаването на опашки пред банки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164623

От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата, съобщиха от службите пред БГНЕС.
Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев. От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата, съобщиха от службите пред БГНЕС. Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев.

Акция по задържането на лица, участвали в създаването на опашки пред банки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164619

От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата, съобщиха от службите пред БГНЕС.
Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев. От тази сутрин се провежда масирана акция за задържането на десетки лица, които в петък участвали в създаването на опашки пред няколко банки в столицата, съобщиха от службите пред БГНЕС. Съвместната акция е по нареждане на главния секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев.

Татяна Лолова получи наградата „Златен Перперикон“

http://www.cross.bg/perperikon-nagradata-lolova-1418192.html

/КРОСС/ Голямата българска актриса Татяна Лолова получи наградата "Златен Перперикон" за принос в развитието на българската и европейската култура. Това стана в последния ден на 14-ото издание на международния фестивал "Перперикон". Призът беше връчен в царския дворец на археологическия комплекс Перперикон от режисьорът Асен Шопов, съобщава rodopi24. "Поласкана съм, не очаквах", заяви Лолова. Получената от нея награда представлява копие на пръстен на династията на Птоломеите, който бе открит в археологическия комплекс. Минути след връчването на наградата арктисата и многобройната публика станаха свидетели на огнено-винен ритуал, изпълнен от танцьори край олтара на Дионис. Хепънингът продължи в Акропола, където в древните помещения бяха разположени занаятчии. Те демонстрираха древни занаяти, практикувани на Перперикон. Сред майсторите имаше грънчар, стъклар, сарач, ковач и други. Атракция предизвика местен майстор на сачове и рускиня, която спластяваше вълна. Акрополът се огласяше от средновековни песни и музика, изпълнени от музиканти на живо. Хепънингът завърши с огнен спектакъл в подножието на средновековна кула.  

ТВ СКАТ и партия НФСБ ще отбележат 12-та година от смъртта на писателя и родолюбец Николай Хайтов

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243187_%D0%A2%D0%92+%D0%A1%D0%9A%D0%90%D0%A2+%D0%B8+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%A4%D0%A1%D0%91+%D1%89%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D1%82+12-%D1%82%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%B4

 По повод годишнина от смъртта на писателя и родолюбеца Николай Хайтов ТВ СКАТ и партия „Национален фронт за спасение на България” канят всички родолюбиви българи на 30 юни, понеделник, от 11.00 часа пред бюст-паметника на Хайтов в Борисовата градина в столицата.

На 30 юни се навършват 12 години от кончината на големия български писател и патриот Николай Хайтов. Автор на първата българска книга за опазването на българската гора „Бодливата роза”; на най-превежданите български книги – „Диви разкази” и „Шумки от габър”. Патрон на ТВ СКАТ.

Нека заедно се поклоним пред личността, делата и творчеството на Хайтов!

Серина аут от Уимбълдън, Шарапова на 1/8-финал

http://www.bnews.bg/article-109695

Ализе Корне хвърли най-голямата бомба на тазгодишния Уимбълдън до момента, отстранявайки Серина.

Допинг пробите на костариканците са отрицателни

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333459_doping_probite_na_kostarikancite_sa_otricatelni/?ref=rss


Пробите, които бяха взети от футболистите на Коста Рика след победата с 1:0 срещу Италия в груповата фаза на световното първенство, не са показали наличие на забранени стимуланти, обяви медицинската комисия на ФИФА. 

Седем играчи бяха тествани за допинг след изненадващия успех срещу "скуадра адзура" на 20 юни. Отрицателни са пробите и на двамата състезатели, които са били проверени след победата с 3:1 срещу Уругвай на 14 юни. 

Костариканците сътвориха най-голямата сензация...

Експерти предвиждат масови откази от парно

http://econ.bg/Новини/Експерти-предвиждат-масови-откази-от-парно_l.a_i.553022_at.1.html

Заради промените в цените на парното и топлата вода ще откажат много българи ще се откажат този начин на отопляване през зимата, а това ще доведе до...

Силно земетресение край бреговете на Япония

http://www.moreto.net/novini.php?n=256344

Земетресение с магнитуд 6,2 е станало южно от Япония, съобщи ИТАР-ТАСС. Няма сведения за пострадали и разрушения. По данни на националната метеорологична служба на страната, не е възникнала опасност от цунами. Епицентърът на труса бил в Тихия океан, южно от остров Ио, а огнището му било на 170 км под морското дъно.

4-годишно дете с фрактура на черепа след удар от люлка

http://www.cross.bg/lyulka-transportirano-dete-1418191.html

/КРОСС/ 4-годишно момченце е транспортирано за "Пирогов" с контузия на черепа, след като е ударено от люлка, съобщава infomreja. Инцидентът е станал към 16 часа вчера в ж.к. „Еленово" в Благоевград. С.П. бил ударен по главата от люлка, на която се люлеели деца. Пострадалото дете е транспортирано до Спешното отделение, където е установено, че има фрактура на черепа. Към 18 часа по спешност е транспортирано за УМБАЛСМ „Пирогов".  

Ислямисти атакуват църкви в Нигерия

http://africa.actualno.com/Isljamisti-atakuvat-cyrkvi-v-Nigerija-news_36847.html

Бойци, за които се предполага, че принадлежат към въоръжената ислямистка групировка Боко Харам, нападнаха няколко църкви близо до Чибок, град в североизточна Нигерия. Там в средата на април бяха о...

Без Агуеро Аржентина губи шансове за титлата

http://worldcup2014.actualno.com/Bez-Aguero-Arjentina-gubi-shansove-za-titlata-news_36851.html

Бившият полузащитник на Германия Дитмар Хаман е на мнение, че без Серхио Агуеро шансовете на Аржентина да спечели световната титла значително намаляват. Нападателят има проблем с левия крак, като арж...

Само в "24 часа": Всички шефове на банки са били в БНБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164614

Всички шефове на банки са били на среща в БНБ от 11 до 14 часа, когато започнаха консултациите при президента Росен Плевнелиев, научи Всички шефове на банки са били на среща в БНБ от 11 до 14 часа, когато започнаха консултациите при президента Росен Плевнелиев, научи "24 часа". Очаквайте

Как лидерите на партии влязоха при президента (галерия)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164598


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Мъж бере душа след тежка катастрофа в Бургас

http://pik.bg/мъж-бере-душа-след-тежка-катастрофа-в-бургас-news196653.html

Мъж бере душа след тежка катастрофа в Бургас

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Бургас, съобщи "Фокус".

 Мъжът е на видима възраст около 30 години и е настанен в отделение "Реанимация" с диагноза "политравматизъм".

Марин Льо Пен се обяви против двойното гражданство и имигрантите

http://www.cross.bg/grazhdanstvo-dvoiinoto-chast-1418190.html

/КРОСС/ Лидерът на френската крайнодясна партия „Национален фронт" Марин Льо Пен предложи да се сложи край на двойното гражданство и да се спре потокът на имигранти към страната. Повод за изказването й са безредиците в някои част на Франция, организирани от футболни фенове, след класирането на отбора на Алжир за осминафиналите на световното първенство по футбол в Бразилия, предава РИА Новости. По думите й инцидентите, предизвикани от успеха на алжирския национален отбор, "демонстрираха пълен провал на имиграционната политика и дава израз на отказа на голяма част от притежателите на двойно гражданство да се интегрират".      

Люлка счупи черепа на 4-годишно дете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164593

4-годишно момченце е транспортирано за "Пирогов" с контузия на черепа, след като е ударено от люлка, съобщава infomreja. Инцидентът е станал към 16 часа вчера в ж.к. „Еленово” в Благоевград.
С.П. бил ударен по главата от люлка, на която се люлеели деца.
Пострадалото дете е транспортирано до Спешното отделение, където е установено, 4-годишно момченце е транспортирано за "Пирогов" с контузия на черепа, след като е ударено от люлка, съобщава infomreja. Инцидентът е станал към 16 часа вчера в ж.к. „Еленово” в Благоевград. С.П. бил ударен по главата от люлка, на която се люлеели деца. Пострадалото дете е транспортирано до Спешното отделение, където е установено,

Икономисти увериха, че банковата система е стабилна, не се налага заем от МВФ

http://www.moreto.net/novini.php?n=256269

Банковата система в страната е стабилна и за сега не се налага теглене на заем от Международния валутен фонд. Такова мнение изразиха пред телевизия "Европа" от Института за пазарна икономика. Аргументите им са - кредитният рейтинг на страната ни, въпреки създалата се паника, остава висок, а случаят с Първа инвестиционна банка, която за един ден успя да изплати над 800 милиона лева на своите клиенти, доказва, че финансовата институция е напълно стабилна.

4-годишно дете със счупен череп от люлка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164590

4-годишно момченце е транспортирано за 4-годишно момченце е транспортирано за "Пирогов" с контузия на черепа, след като е ударено от люлка, съобщава infomreja. Инцидентът е станал към 16 часа вчера в ж.к. „Еленово” в Благоевград. С.П. бил ударен по главата от люлка, на която се люлеели деца. Пострадалото дете е транспортирано до Спешното отделение, където е установено,

Правим сексуалния си дебют с 2 години по-рано

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163856

Българските тийнейджъри правят сексуалния си дебют средно с 2 години по-рано.
Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите хора у нас започват да водят полов живот на 18 г. При момчетата това се е случвало на около 16 г., а при момичетата - на 18 г. А изследване на Фонда на ООН за населението и на Българската асоциация за семейно планиране Българските тийнейджъри правят сексуалния си дебют средно с 2 години по-рано. Проучване от 1996 г. разкрива, че най-често младите хора у нас започват да водят полов живот на 18 г. При момчетата това се е случвало на около 16 г., а при момичетата - на 18 г. А изследване на Фонда на ООН за населението и на Българската асоциация за семейно планиране

Кой е на срещата при президента

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333456_koi_e_na_sreshtata_pri_prezidenta/?ref=rss


Днес президентът Росен Плевнелиев се среща с парламентарните сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Целта на разговорите е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Консултациите започнаха в 14 часа. Очаква се на тях да бъде обсъдена и позиция и за ситуацията с банките.

На тях присъстват премиерът Пламен Орешарски, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов,...

Полицаи спират на пътя Саня Борисова, защото говорела по телефона. Измислят си, забравила го е вкъщи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163723

Как бихте се описали с 3 думи?

Ще го оставя на вас.

На колко години сте?

На 31.

Къде сте родена?

Във Видин.

Какво харесвате у себе си?

Скромността.

Чай или кафе
Лате макиато.

Любим ден от седмицата?

Нямам.

Любим филм?

Как бихте се описали с 3 думи? Ще го оставя на вас. На колко години сте? На 31. Къде сте родена? Във Видин. Какво харесвате у себе си? Скромността. Чай или кафе Лате макиато. Любим ден от седмицата? Нямам. Любим филм? "Под небето на Тоскана" - гледала съм го десетки път. Последният път беше преди около година

Даниел Смилов: Служебният кабинет е отговорност на президента, партиите да не налагат решения

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333438_daniel_smilov_slujebniiat_kabinet_e_otgovornost_na/?ref=rss


Партиите не трябва да се опитват да налагат решения на президента за служебен кабинет, отговорността е негова, както предвижда и конституцията. Коментарът е на политолога Даниел Смилов. Пред агенция "Фокус" той допълва, че не вижда и готовност в политическите сили да излязат с общо решение за правителство, назначено от държавния глава. Преди дни се заговори, че големите партии ще опитат да направят кабинет в този парламент, който да продължи да работи като служебен до изборите.
...

„Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА“ с концерт в подкрепа на Варна, Добрич и Велико Търново

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243186_%E2%80%9E%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B5+%D0%9C%D0%A3%D0%97%D0%98%D0%9A%D0%90%2C+%D0%95%D0%9C%D0%9E%D0%A6%D0%98%D0%AF%2C+%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%A2%D0%A3%D0%A0%D0%90%E2%80%9C+%D1%81+%D0%BA

 „

Заключителният концерт от кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА" ще обедини редица популярни български изпълнители на 1 юли, вторник, от 17.00 ч., в Градската градина в София (на мястото на бившия Мавзолей). Инициативата на творците ще се проведе безвъзмездно, в знак на подкрепа на пострадалите и жертвите от наводненията в Североизточна България.

Своеобразният благотворителен жест от страна на музикантите ще събере на една сцена представители на различни музикални жанрове. На концерта ще звучи класическа, фолклорна, популярна, джаз, рок и хип-хоп музика, в изпълнение на едни от най-обичаните български музикални формации - Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Илия Михайлов, хора към Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, състави от НМУ „Л. Пипков“, D2, Мастило, Рут Колева, Теодосий Спасов, Антони Дончев, Васил Петров, Нора Караиванова и Бисер Иванов, Бон-Бон, Невена & Апо, IMP, ChaDeo и др.

Това, което събира заедно толкова много музиканти от разнообразни стилове, е желанието им да споделят своята музика с публиката, отправяйки посланието за единство и взаимна подкрепа.

 

За кампанията „Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА“:

На 17 юни в София стартира кампанията „Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА в подкрепа на българската музика, съвместен проект на МУЗИКАУТОР и ПРОФОН в партньорство със Столична община, Българската Музикална Асоциация - БМА, Българската Хип Хоп Асоциация - БХХА и Българската Асоциация на Музикалните Продуценти - БАМП.

В рамките на кампанията от 17 юни до 1 юли на ключови места в центъра на София се случват безвъзмездни концерти на живо, с участието на общо над 120 музиканти от най-различни жанрове и поколения. Сред тях са Васко Кръпката, Румънеца и Енчев, Мариана Попова, Дани Милев, Рафи, Жана Бергендорф, Funky Miracle, VenZy, P.I.F, състави от НМУ "Л Пипков", Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов", фолклорни формации начело с квартет "Славей" (Славеите на Надка Караджова), както и хип-хоп изпълнители и графити художници.

Информация за концертите, артистите и предстоящите музикални събития може да намерите на официалната станица на кампанията "Споделяме МУЗИКА, ЕМОЦИЯ, КУЛТУРА": www.facebook.com/Spodeliame.musica.emocia.kultura

Шок в нощните влакове на БДЖ: Все по-нетърпима става агресията към кондукторите

http://pik.bg/шок-в-нощните-влакове-на-бдж-все-по-нетърпима-става-агресията-към-кондукторите-news196650.html

Шок в нощните влакове на БДЖ: Все по-нетърпима става агресията към кондукторите

От началото годината заради нередовни билети, за нанасяне на щети и пушене във вагоните на БДЖ, са изгонени над 400 пътници, пише "Марица".

Все по-често кондуктори във влакове стават жертви на агресия от нередовни или пияни пътници. Агресията е насочена най-вече към кондукторите жени.

„Работят под голям стрес. Особено в нощните влакове по дестинациите София-Бургас, Бургас-София, София-Мездра", заяви  пред bTV Ивайло Харалампиев., който отговаря за превенция на престъпността в БДЖ.

Битите кондуктори настояват професията им да бъде криминализирана, а нападателите им - тежко наказани.

Ивайло Калфин обвини всички държавни институции за напрежението около банките

http://www.mediapool.bg/ivailo-kalfin-obvini-vsichki-darzhavni-institutsii-za-naprezhenieto-okolo-bankite-news222047.html

Никъде в Европа в последните години банките не са били разклащани целенасочено отвътре в самите държави, посочи в неделя пред БНР бившият външен министър Ивайло Калфин, който е член на новоучредената партия АБВ, проект на президента Георги Първанов.   "Някои хора се опитват с много целенасочени усилия да разклатят финансовата стабилност. Това започна с конфликта между Пеевски и Василев, но сега приема доста по-големи размери и очевидно, че това не става случайно. През последните 15 години България натрупа финансова стабилност с валутния борд и тези целенасочени усилия да се разклати това единствено постижение на държавата през последните 15 години, според мен, са не просто подсъдни, те са цинични", коментира ситуацията в страната от последните дни той.   Калфин обясни, че никъде при банковите кризи в Европа не се е случвало някой нарочно да разклаща финансовата система и никъде не се е случвало институциите, на практика да са съдействали за това нещо.   "Според мен българските институции носят отговорност за това, което стана. Всички, които имат отношение към това. Като започнем с недостатъчно решителните и убедителни реакции на централната банка, минем през абсолютно отсъстващото правителство, минем през това, че прокуратурата изигра ключова роля в тази криза като отстрани началника на банковия надзор (Цветан Гунев, подуправител на БНБ - бел. ред.)", коментира Калфин.   "Не отричам правото на прокуратурата да си върши работата, но това беше начинът, по който се възпламени недоверие доколко цялата банкова система е добре надзиравана и стабилна. И минем през безумните изказвания на политици, свързани със стабилността на банковата система. Това не могат да бъдат случайни неща. Или показват дълбока некадърност, или показват целенасочени действия", отбеляза още бившия външен министър в правителството на тройната коалиция, а след това евродепутат от листата на Коалиция за България.   За отношенията между БСП и АБВ Калфин отбеляза, че мостовете между двете формации "са били изгорени през последните няколко месеца от сегашното ръководство на левицата".   "АБВ няма да се коалира с ДПС и "Атака", защото в ДПС начинът, по който е преплетена властта с бизнеса, и маниерът, който ДПС налага във властта, го прави неприемлив, различен много от нашите ценности", отбеляза Калфин за близките политически планове на новата партия.

Цените на парното и топлата вода скачат драстично

http://www.vesti.bg/pari/stoki-i-ceni/cenite-na-parnoto-i-toplata-voda-skachat-drastichno-6015959

От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране обявиха първоначално поскъпвания между 6 и 19%

Бразилски дилъри пренасят наркотици чрез стикери с лика на Роналдо

http://www.cross.bg/stikeri-lika-otkriti-1418189.html

/КРОСС/ Полицията в Сао Пауло арестува 18-годишен дилър, който е използвал популярните стикери "Панини" с лика на Кристиано Роналдо за пренасяне на наркотици. В младия мъж са открити 30 капсули с кокаин и 182 с крек. След огледа на дома му са били открити още 300 капсули с кокаин и 3000 с крек, всяка от които облепена със стикер с лика на носителя на "Златната топка". Колекционирането на албуми със стикери е една от най-големите мании покрай световните първенства и се е превърнало в бизнес за милиони, пише Дневник.  

Партиите с обща позиция в подкрепа на банковия сектор, готвят служебен премиер от ДПС

http://politics.actualno.com/Partiite-s-obshta-pozicija-v-podkrepa-na-bankovija-sektor-gotvjat-slujeben-premier-ot-DPS-news_36846.html

Участниците в консултациите при държавния глава се съгласиха да излязат с обща позиция в подкрепа на банковия сектор и за успокояване на ситуацията. Това предаде БГНЕС, позовавайки се на участници ...

15-годишен плувец спечели бронз на турнир в Израел

http://moresport.actualno.com/15-godishen-pluvec-specheli-bronz-na-turnir-v-Izrael-news_36848.html

Българският плувец Антъни Иванов спечели бронзов медал на на 100 м бътерфлай на турнира по плуване за юноши, от веригата "Комен къп" в Израел. Постижението 55,82 сек. донесе отличие на нацио...

Кака: Фред може да даде много на Бразилия

http://worldcup2014.actualno.com/Kaka-Fred-moje-da-dade-mnogo-na-Brazilija-news_36849.html

Бившият бразилски национал Рикардо Кака се изказа доста ласкаво за двама от недооценяваните играчи на Луиш Фелипе Сколари - нападателят Фред и халфът Оскар. "Фред има още много какво да даде на ...

3 пъти повече румънски бездомни в Лондон след падането на ограниченията

http://europe.actualno.com/3-pyti-poveche-rumynski-bezdomni-v-London-sled-padaneto-na-ogranichenijata-news_36842.html

Броят на румънските имигранти, спящи на открито в някои от най-богатите райони на британската столица, се е утроил от отмяната на ограниченията върху придвижването през януари, предаде БТА. Нарастван...

Николай Цонев: „Нека Николова ме съди – така ще разберем кой и как си е свършил работата!“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243185_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9+%D0%A6%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B2%3A+%E2%80%9E%D0%9D%D0%B5%D0%BA%D0%B0+%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%BC%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B8+%E2%80%93+%

 

Николай Цонев: „Нека Николова ме съди – така ще разберем кой и как си е свършил работата!“

 

Преди няколко дни председателят на „Движение за справедливост –РПГ“ публично отправи въпроси към кметицата на Добрич, с които поиска Николова да даде обяснения как след като има изпълнен проект за превенция от наводнения в града, тази трагедия се случи. На специална пресконференция, Николова отговори, че ще съди Цонев.

 

Нека Николова ме съди – така ще разберем кой и как си е свършил работата. Гражданите на Добрич наистина се нуждаят от извинение, но от хората, които са могли да предотвратят случилата се трагедия“, отговори председателят на РПГ по повод заплахата за съд.

Има ли изпълнен проект в Добрич за „предотвратяване последствията от наводненията“? Има ли три жертви на наводненията в Добрич? За какво качество на изпълнението си говорим тогава“, пита Цонев.

Според г-жа Николова проектът не надхвърля милион. Ами призовавам всеки гражданин на Добрич, а и не само, да влезне в интернет и да провери на каква стойност е одобреният бюджет на проекта и не е ли той 1 052 178 лева“, завършва Николай Цонев

 

Бразилци пренасят наркотици чрез стикери с лика на Роналдо

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333439_brazilci_prenasiat_narkotici_chrez_stikeri_s_lika_na/?ref=rss


Португалия отпадна от световното първенство, но Кристиано Роналдо все още има роля в Бразилия. За съжаление не такава, каквато би му се искало. 

Полицията в Сао Пауло арестува 18-годишен дилър, който е използвал популярните стикери "Панини" с лика на Роналдо за пренасяне на наркотици. 

В младия мъж са открити 30 капсули с кокаин и 182 с крек. След огледа на дома му са били открити още 300 капсули с кокаин и 3000 с крек, всяка от които облепена със стикер с лика на носителя...

"Възраждане" и "Младост" остават без вода през нощта

http://www.moreto.net/novini.php?n=256339

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат части от кв."Възраждане" 1-ви и 2-ри микрорайон и част от кв."Младост". Водоподаването ще бъде спряно в 20 часа на днес, 29.

С изпит по география завърши втората кандидатстудентска сесия на СУ

http://www.cross.bg/izpit-geografiya-sofiiiskiya-1418188.html

/КРОСС/ Днес в 14.00 часа започна изпитът по география в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Това е последният изпит от втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2014/2015 г. В зала 65 на Ректората Стамен Трифонов от Ловеч изтегли вариант № 6 на теста по география. Кандидат-студентите, които се явяват на изпит днес, са 483. „Вие сте нашите бъдещи студенти" - обърна се заместник-ректорът на Софийския университет доц. Милена Стефанова към кандидат-студентите. Тя ги поздрави за избора да кандидатстват с география в Софийския университет и ги призова да се съсредоточат, за да покажат най-доброто от себе си. Деканът на Геолого-географския факултет доц. д-р Марин Иванов също пожела успех на кандидат-студентите. Кандидатстудентският изпит по география е върху учебния материал от задължителната и профилираната подготовка по География и икономика. Той е писмен, във вид на тест от 100 въпроса, от които 40 са от учебния материал за 9-ти клас, а останалите 60 - от учебния материал за 10-ти клас. Времетраенето на изпита е 3 часа. Правилните отговори се публикуват на страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на изпита. Тестът съдържа задачи за географски факти, обекти, явления и процеси, и за тяхното анализиране, интерпретиране и сравнение. Всеки въпрос има само един верен отговор от четири възможни отговора, отбелязани в теста с буквите А, Б, В и Г. Всеки верен отговор носи по 1 точка

Оставката на Орешарски не била тема на разговорите при Плевнелиев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164574

Оставката на премиера Пламен Орешарски не е тема за днешните разговори, свикани от президента Росен Плевнелиев именно, за да се уговори дата за оттегляне на правителството. Това обясни лидерът на БСП Сергей Станишев на влизане на консултациите в президентството. Спореуд Станишев темата трябвало да е сигурността на банковата система.
За... Оставката на премиера Пламен Орешарски не е тема за днешните разговори, свикани от президента Росен Плевнелиев именно, за да се уговори дата за оттегляне на правителството. Това обясни лидерът на БСП Сергей Станишев на влизане на консултациите в президентството. Спореуд Станишев темата трябвало да е сигурността на банковата система. За...

Станишев: Държавата да излезе с позиция, гарантираща стабилността на банковата система

http://www.cross.bg/stanishev-sistema-bankovata-1418187.html

/КРОСС/ "Това, което очаквам днес, е държавата, в лицето на всички институции, да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща стабилността на банковата и финансовата система, защото тя е елемент от националната сигурност." Това заяви за медиите преди началото на консултациите при президента лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Той бе категоричен, че за това има всички необходими ресурси и политическа воля и това очаква като поведение от всички. „Очаквам както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план. Убеден съм, че правителството е готово да застане зад БНБ, както и Асоциацията на търговските банки в България, защото имаме всички възможности, тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки да бъде овладяна в интерес на гражданите", каза още лидерът на БСП. На въпрос дали трябва да бъде съставен служебен кабинет или консенсусно правителство, Станишев отговори, че не това е въпросът на днешната дискусия. „Най-важното и отговорността е да се гарантира на гражданите и фирмите те да могат да работят спокойно, да са сигурно за своите депозити и за банковата система", заключи Сергей Станишев.  

Парното и топлата вода драстично скачат от 1 юли

http://pik.bg/парното-и-топлата-вода-драстично-скачат-от-1-юли-news196645.html

Парното и топлата вода драстично скачат от 1 юли

Драстичен скок в цената на парното и топлата вода се очакват от първи юли. От Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обявиха първоначално поскъпвания между 6 и 19%.

От асоциацията на топлофикационните дружества обясниха, че това ще доведе до масови откази от парно и до фалити на дружествата, съобщи Нова телевизия.

Според експерти поносимото поскъпване на цената на топлото би трябвало да е в рамките на 5%. В Русе се чака най-драстичния скок на цената от почти 19%. Сред късметлиите са бургазлии - те ще плащат 7 на сто по-скъпо.

Прогнозите на ТЕЦ-овете са за 20 процента по-малко клиенти, а от там и фалити. И в Русе, и в Бургас обаче хората отказват да приемат поредното поскъпване. При обсъжданията на цените в ДКЕВР стана ясно, че има случаи в които ТЕЦ-овете са поискали едно поскъпване, а регулатора е определил друга - по-висока цена за услугата. Като цяло в страната увеличението на цената на парното идва заради натиска ТЕЦ-овете да намаляват цените на тока, който също произвеждат.

Според експертите е крайно време държавата да спре да натиска или пък да раздува цените. Ако предварителните заявки за цени от страна на регулатора се превърнат в окончателни решения, а това трябва да стане утре, то софиянци да се готвят за 12 процента по-скъпо парно и топла вода.

Почти такъв ще е скокът във Варна. В Пловдив - 10%.


Черноморец получи 11 мощи на руски светци

http://www.bnews.bg/article-109712

Храмът в Черноморец получи мощи от 11 руски и украински светци, съобщи отец Стилиян от църквата „Св. Никола”, от която бяха откраднати мощите на Свети Никола и на Свети Стефан.

Станишев: Ситуацията в банковата система трябва да бъде овладяна, няма да обсъждаме оставката на правителството

http://pik.bg/станишев-ситуацията-в-банковата-система-трябва-да-бъде-овладяна-няма-да-обсъждаме-оставкат-news196642.html

Станишев: Ситуацията в банковата система трябва да бъде овладяна, няма да обсъждаме оставката на правителството

"Това, което очаквам днес, е държавата в лицето на всички институции да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност", заяви пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев на влизане в президентството.

„Разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Това очаквам като поведение от всички”, обясни Станишев.

„Очаквам, както е съобразено закона, да бъде представен конкретен план. Правителството е готово да застане зад БНБ, както и зад Асоциацията на търговските банки, защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени, организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна”, каза Станишев.

Попитан кога трябва да бъде подадена оставката на правителството, Сергей Станишев обясни, че това не е темата на днешната дискусия.

Станишев: Очаквам държавата да излезе с позиция, гарантираща сигурността на банките

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333441_stanishev_ochakvam_durjavata_da_izleze_s_poziciia/?ref=rss


"Очаквам държавата днес, в лицето на всички институции, да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност."

Това каза пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев на влизане в президентството, където се провеждат консултациите между президента и политическите сили.

"Разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Това очаквам като поведение от всички, както и БНБ да представи...

Започнаха консултациите при президента

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-predsrochni-izbori/zapochnaha-konsultaciite-pri-prezidenta-6015957

Лидери на политически партии и представители на правителството пристигнаха за консултациите при президента

Оповестиха мотивите за присъдите на имамите

http://www.cross.bg/suda-ahmed-prisuda-1418186.html

/КРОСС/ Три месеца, след като на 19 март Пазарджишкият окръжен съд произнесе една ефективна, две условни присъди и десет административни наказания с глоба по делото за радикален ислям, съдът оповести и мотивите си. След прочитането на присъдите, пред съда имаше вълнения - жители на ромската махала "Токайто" в Пазарджик протестираха, след като стана ясно, че най-тежката присъда - 4 години затвор, е издадена на Ахмед Муса Ахмед, техен съгражданин. От мотивите на съда става ясно, че той е признат за виновен в това, че от март 2008 до октомври 2010 година е членувал в организация, действала в областите Смолян, Благоевград и Пазарджик, ръководена от Саид Муутлу - имам на Сърница и също осъден по делото, пише Преса. Организацията си е поставяла за цел проповядване на антидемократична идеология - на салафитското направление на исляма. Тя се изразява в противопоставяне на демократични принципи - разделение на властите, либерализъм, върховенство на закона, равенство на мъжете и жените и религиозна свобода. За това си деяние Муса Ахмед е получил една година ефективна присъда, но тъй като има предишна условна присъда за три години и е извършил престъплението в срока на изпитание, тя се прибавя. Муутлу пък е признат за виновен в това, че от март 2008 до октомври 2010 година е проповядвал в Сърница антидемократичната идеология. Той е ръководил организацията, в която членуват и останалите подсъдими, повечето от които се отърваха с административни наказания и глоби

400 къщи в квартал „Аспарухово“ трябва да бъдат освободени, около 2000 души са евакуирани

http://www.moreto.net/novini.php?n=256326

В "Аспарухово" продължава събарянето на опасните къщи, които са около 20. След това ще се прецени дали е необходимо събарянето и на други, съобщи кореспондентът на БНР във Варна Даниела Стойнова в предаването „Неделя 150“.

Знамето на Лудогорец се развява в Англия

http://www.cross.bg/angliya-lydogoretz-znameto-1418185.html

/КРОСС/ Знамето на Лудогорец се развява в Англия. Флагът е издигнат на входа на базата "Карден парк" до град Честър, редом до този на Англия, Уелс и Шотландия, съобщава Спортал. "Орлите" са на подготовка на Острова, където ще останат до 9-ти юли. На Острова българският шампион ще изиграе пет контроли. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Принц Хари поправи телевизора на чилийско семейство преди мача с Бразилия

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333436_princ_hari_popravi_televizora_na_chiliisko_semeistvo/?ref=rss


Какво трябва да направите, когато телевизорът ви се повреди? Опитайте да го поправите сами, повикайте техник или... просто се обадете на принц Хари. 

Британският принц зарадва членовете на бедно чилийско семейство, след като поправи техния телевизор и те успяха да наблюдават осминафиналния мач от световното първенство срещу Бразилия, съобщи The Telegraph.  

Принц Хари беше на тридневно посещение в Чили. Част от визитата му включваше селцето Ел Вергел, където през април...

Люлка удари 4-годишно дете в Благоевград, транспортирано е в "Пирогов"

http://pik.bg/люлка-удари-4-годишно-дете-в-благоевград-транспортирано-е-в-пирогов-news196641.html

Люлка удари 4-годишно дете в Благоевград, транспортирано е в "Пирогов"

4-годишно момченце е е с контузия на черепа, след като е ударено от люлка, пише "Струма БГ".

Инцидентът е станал към 16 часа в ж.к. „Еленово” в Благоевград.

С.П. бил ударен по главата от люлка, на която се люлеели деца.

Пострадалото дете е транспортирано до Спешното отделение, където е установено, че има фрактура на черепа.

Към 18 часа по спешност е транспортирано за УМБАЛСМ „Пирогов”

Рекордно малко първокурсници

http://education.actualno.com/Rekordno-malko-pyrvokursnici-news_36841.html

Рекордно малко първокурсници се очакват през учебната 2014 - 2015 година. Основните причини са демографският срив и ниските резултати на кандидатстудентските изпити. Досега имаше битка между десетки ...

Освободиха Венци Чикагото

http://society.actualno.com/Osvobodiha-Venci-Chikagoto-news_36843.html

Задържаният вчера в Русе Венцислав Ангелов-Чикагото днес бе освободен след 24-часов престой в ареста, предаде БГНЕС. Чикагото бе пуснат в 16.15 ч. от русенското следствие, след като вчера бе докара...

Азереойл с трасферен удар, подписа със Страшимира Филипова

http://volleyball.actualno.com/Azereojl-s-trasferen-udar-podpisa-sys-Strashimira-Filipova-news_36844.html

Азербайджанският волейболен клуб Азеройл подписа с националката Страшимира Филипова двугодишен договор. Клубът от Баку отдавна искаше българския център и най-накрая успя да го вземе. Филипова е основ...

Гърците засрамиха Гана: Отказаха се от премиите си за класиране

http://worldcup2014.actualno.com/Gyrcite-zasramiha-Gana-Otkazaha-se-ot-premiite-si-za-klasirane-news_36845.html

С една своя постъпка националите на Гърция засрамиха разглезените ганайци и се издигнаха в очите на собствения си народ. Футболистите на Фернандо Сантош обявиха в писмо до премиера Андонис Самарас, че...

Един ден арест за тираджия, извадил нож срещу полицай

http://pik.bg/един-ден-арест-за-тираджия-извадил-нож-срещу-полицай-news196639.html

Един ден арест за тираджия, извадил нож срещу полицай

Едно денонощие арест даде петричкият районен съд на тираджия, който размахал кухненски нож на граничен полицай на ГКПП Кулата. 58-годишният Стоян С. от София карал камион ДАФ, пълен със стока.

Миналата неделя около 12 ч пристигнал на граничния пункт, на входящо трасе откъм Гърция.

Там имало служители на НАП, които установили, че превозваната стока е с висок фискален риск и трябва да бъдат поставени пломби.

Разпоредили на шофьора да сложи въже на ремаркето. Той обаче нямал такова, а било и почивен ден. Обещал, че ще остане да преспи в камиона и на другия ден ще купи въже. Тогава данъчните поискали съдиействие от гранична и охранителна полиция. Пристигнали двама служители на реда, които му поискали документ за самоличност и го помолили да слезе от товарния автомобил.

Тираджията отказал и извадил кухненски нож, с който замахнал към единия полицай. Униформеният успял да вземе от ръката му ножа, с острие от 15 см, и го захвърлил настрани. Заради размахването на хладното оръжие, тираджията отнесъл акт за дребно хулиганство.

Пред съда обяснил, че не е замахвал с ножа, а той изпаднал от ръката му, заедно с наденицата, която режел по това време. Бил афектиран заради въведено изискване за пломбиране, за което той предварително нямал информация. 

Съдът прие, че замахването с ножа не е било с цел да се нанесе някаква телесна повреда на служителите на реда, а по-скоро за сплашване. Заради непристойната проява шофьорът получи минимално наказание от 1 денонощие арест.

Започнаха консултациите при президента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164557

Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент.
Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство. Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Започнаха консултациите с президента. Бареков предлага Петър Стоянов

http://www.cross.bg/barekov-prezidentstvoto-stoyanov-1418184.html

/КРОСС/ Минути преди началото на политическите консултации за предстоящите парламентарни избори пред президентството един протестиращ възрастен човек е разпънал плакат с надпис: „България сега вас ви гледа за оставка". Полицейското присъствие е засилено. Целта на разговорите е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство. "Очаквам държавата да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща единността на банковата система. Това очаквам, както и БНБ да представи конкретен план" заяви на влизане в президентството лидерът на БСП Сергей Станишев. Лидерът на ББЦ Николай Бареков от своя страна заяви, че ще предложи Петър Стоянов за служебен премиер. По негови думи партията му има и трима предложения за финансов министър. Председателят на ДПС Лютви Местан пристигна заедно със заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев, без да коментират нищо. Консултациите започнаха в 14 часа.  

Станишев: Държавата да излезе с ясна и единна позиция за сигурността на банковата система

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164571

"Това, което очаквам днес, е държавата в лицето на всички институции да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност."
Това каза пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев на влизане в президентството, където се провеждат консултациите между президента и "Това, което очаквам днес, е държавата в лицето на всички институции да излезе с ясна и единна позиция, гарантираща сигурността на банковата система, защото това е елемент от националната сигурност." Това каза пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев на влизане в президентството, където се провеждат консултациите между президента и

Започнаха консултациите при президента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164556

Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент.
Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство. Президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили и партиите, които имат представители в Европейския парламент. Целта на предстоящите разговори е да се набележат неотложните задачи пред Народното събрание до неговото разпускане, Министерския съвет и служебното правителство.

Бареков предлага Петър Стоянов за служебен премиер

http://www.bnews.bg/article-109716

Пръв на политическите консултации при президента пристигна лидерът на България без цензура Николай Бареков. Той обяви, че влиза на консултациите в президентството с три предложения - държавата и чуждестранните банки да застанат зад българските и да ги подкрепят с няколко милиарда, да излъчим правителство на националното съгласие с премиер Петър Стоянов.

Възрастен човек протестира пред президентството: България сега вас ви гледа за оставка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164551

Пред президентството един протестиращ възрастен човек е разпънал плакат с надпис: „България сега вас ви гледа за оставка”, съобщи „Фокус”.
За момента обстановката в района на президентството, където след малко трябва да започнат консултациите между парламентарните партии и президента Росен Плевнелиев, е спокойна.
Трафикът по бул. Пред президентството един протестиращ възрастен човек е разпънал плакат с надпис: „България сега вас ви гледа за оставка”, съобщи „Фокус”. За момента обстановката в района на президентството, където след малко трябва да започнат консултациите между парламентарните партии и президента Росен Плевнелиев, е спокойна. Трафикът по бул.

Банки пускат карти за плащания без въвеждане на ПИН код

http://econ.bg/Новини/Банки-пускат-карти-за-плащания-без-въвеждане-на-ПИН-код_l.a_i.553030_at.1.html

Родни банки пускат нов вид карти, с които може да се плаща през ПОС терминал без въвеждане на ПИН код. Става въпрос за безконтактни плащания...

Започнаха консултациите при президента

http://frognews.bg/news_72334/

За момента в района на президентството е спокойно. Трафикът по бул. „Цар Освободител” се осъществява нормално. Полицейското присъствие в района е засилено. Има протестиращи с плакати и знамена пред президентството.

Приемните родители също могат да кандидатстват за пари за отопление

http://www.cross.bg/kandidatstvat-leva-roditeli-1418183.html

/КРОСС/ Повече социално-слаби семейства с право на енергийни помощи. От тази година и приемните родители могат да кандидатстват за пари за отопление. Молбите ще се приемат от първи юли. Размерът на помощта ще се определи след окончателното решение на енергийния регулатор за цените на тока и парното. Няма промяна в правилата за хората, получили еднократна помощ от 30 лева през април, защото доходите им надвишават прага с до 10 лева. Както през миналата година те могат да кандидатстват, но шансовете да получат подкрепа от държавата са минимални, предава ТВ7.  

Още трима арестувани заради атаката срещу банките

http://www.moreto.net/novini.php?n=256336

Днес служители на Държавна агенция „Национална сигурност” здържаха в София още три лица – български граждани, които чрез SMS, имейли и телефонни обаждания към граждани в цялата страна са разпространявали невярна информация, уронваща престижа на търговски банки и дестабилизираща банковата система, съобщиха от ДАНС.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване