Шофьор на камион загина край Кермен

http://www.cross.bg/kermen-grad-shofyor-1418161.html

/КРОСС/ Шофьор на камион се преобърна на пътя край град Кермен и загина на място. Инцидентът стана в събота, около 19.00 часа, на около един километър от град Кермен в посока село Скобелево, община Сливен. 36-годишният мъж от Карнобат управлявал товарен автомобил "Пежо". При остър завой обаче загубил управление над камиона и се преобърнал извън пътното платно. От произшествието водачът е починал на място. Причините са в процес на установяване, съобщават от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.  

Галя от Сатен вече не се пече на слънце

http://www.bnews.bg/article-109698

Галя от Сатен се разминала на косъм с рак на кожата. Заради това тя вече не се пече на слънце.

Бан Ки-мун получи лъвица като подарък в Кения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164415

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун е получил като подарък шестмесечна лъвица в Кения, където участва в конференция за околната среда на ООН.
Той й дал името „Тумаини”, което на местния език означава „Надежда” и изразил „надежда, че всички хора по света ще живеят в хармония с природата”.
Животното ще бъде отглеждано в специален развъдник в Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун е получил като подарък шестмесечна лъвица в Кения, където участва в конференция за околната среда на ООН. Той й дал името „Тумаини”, което на местния език означава „Надежда” и изразил „надежда, че всички хора по света ще живеят в хармония с природата”. Животното ще бъде отглеждано в специален развъдник в

Задържаната за жестокото убийство в Поморие промени показанията си

http://www.moreto.net/novini.php?n=256325

8-годишната Александра беше убита на 11-ти април в Поморие по изключително жесток начин. За смъртта на детето часове по-късно беше задържана Атанаска Георгиева. 43-годишната жена живеела с майка си на квартира – в мансарда точно над семейството на убитото дете.

Израелски въздушни удари по Газа, двама ранени

http://www.vesti.bg/novini/izraelski-vyzdushni-udari-po-gaza-dvama-raneni-6015950

Израел извърши дванадесет въздушни удара над Ивицата Газа в отговор на ракетна стрелба откъм сектора, предизвикала пожар в южния израелски град Сдерот.

Подариха лъвица на Бан Ки-мун в Кения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164406

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун е получил като подарък шестмесечна лъвица в Кения, където участва в конференция за околната среда на ООН.
Той й дал името „Тумаини”, което на местния език означава „Надежда” и изразил „надежда, че всички хора по света ще живеят в хармония с природата”.
Животното ще бъде отглеждано в специален развъдник в Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун е получил като подарък шестмесечна лъвица в Кения, където участва в конференция за околната среда на ООН. Той й дал името „Тумаини”, което на местния език означава „Надежда” и изразил „надежда, че всички хора по света ще живеят в хармония с природата”. Животното ще бъде отглеждано в специален развъдник в

Започна ремонтът на Килифаревския манастир

http://www.cross.bg/manastir-durvenite-obitel-1418160.html

/КРОСС/ В Килифаревския манастир край Велико Търново започна спешен ремонт и укрепителни дейности. При последните опустошителни наводнения в региона приливната вълна на река Белица нанесе сериозни щети и застраши светата обител от срутване, съобщава БНТ. Десетки миряни и институции се заеха с възстановяването на светата обител, която пострада сериозно от проливните дъждове през миналата седмица. В една от носещите стени зейна огромна дупка, разклатиха се дървените основи и греди и само за няколко дни манастирският комплекс опасно надвисна над река Белица. До момента дървените основи и греди са временно укрепени, а доброволци продължават да почистват събралата се тиня и кал в подземията на манастира. Междуведомствена комисия е решила първо да се възстановят аварийните работи, които не търпят отлагане и след това да започне укрепване на цялата сграда. От спешен ремонт се нуждае покривът на църквата и дървеният мост над реката, който беше отнесен от водната стихия.  

НАСА тества летяща чиния за Марс

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243177_%D0%9D%D0%90%D0%A1%D0%90+%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0+%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8F%D1%89%D0%B0+%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B7%D0%B0+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D1%81

 Американската космическа агенция НАСА пусна подобие на летяща чиния в най-високите слоеве на земната атмосфера, за да тества механизми, с помощта на които един ден вероятно ще могат да бъдат използвани при кацане на хора на Марс.

С помощта на балон с хелий, голям колкото футболно игрище, от базата на НАСА на Хаваите полетя апарат с формата на диск. Буквалното име на парата е "свръхзвуков забавител при ниска плътност". Балонът се издигна на повече от 36 км, след което "забавителят" бе освободен и се включи ракетен двигател, който издигна инсталацията на близо 55 км височина, развивайки скорост близо четири пъти по-голяма от тази на звука. Веднага след това инсталацията разгърна свръзвуковия надуваем забавител, който забави скоростта на апарата до 3060 км/ч.

Тестът претърпя спънка в следващия етап, защото парашутът с диаметър 34 м, който трябваше да спусне апарата безопасно до земята, не се задейства по план. Той се отвори, но не се разгърна докрай.

Ако изпитанието се бе развило по план, апаратът щеше да се спусне плавно в Тихия океан.

Въпреки възникналата неточност, от НАСА заявиха, че са доволни от пробното изстрелване. Технологията е изобретена, за да се използва един ден при приземявания на хора на Марс. Апаратът се тества в най-горните слоеве на атмосферата, защото условията там са сходни с тези на червената планета.

Свидетел на зверската катастрофа на Пещерско шосе: Пазарджиклията летеше в насрещното

http://pik.bg/свидетел-на-зверската-катастрофа-на-пещерско-шосе-пазарджиклията-летеше-в-насрещното-news196561.html

Свидетел на зверската катастрофа на Пещерско шосе: Пазарджиклията летеше в насрещното

Пунтото с пазарджишка регистрация летеше с голяма скорост в насрещното и нацели пловдивския фиат,  заяви един от пострадалите в катастрофата Тодор Иванов, пише "Марица".

Той е водач на ударения при мелето бус. Тодор се е отървал само с уплаха и счупена задна броня и фарове.

Припомняме, че джигит с пазарджишки фиат пунто предизвика верижно меле на Пещерско шосе към 19,30 часа вчера, в което като по чудо няма жертви.

В много тежко състояние е обаче жената, в чиято кола се е ударил челно виновникът за катастрофата.

В една от колитте, попаднали в катастрофата са пътували две деца.

Слава Богу те за живи и здрави, коментираха очевидци.

Атанаска отрича: Не е убила 8-годишната Алекс

http://www.bnews.bg/article-109692

Два месеца и половина след задържането на Атанаска, съдебно-психиатричната ѝ експертиза все още не е готова. Преди дни тя е променила първоначалните си показания.

Люба Ризова: Някой има интерес да смачка новините на БиТиВи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333406_ljuba_rizova_niakoi_ima_interes_da_smachka_novinite_na/?ref=rss


Люба Ризова, която беше шеф на новините на БиТиВи от създаването на първия частен телевизионен канал, е напуснала поста през февруари заради спирането на късната емисия новини. В интервю за в. "24 часа" тя посочва, че по същата причина е напуснала и изпълнителният директор Вики Политова.

"Когато проведох първия си разговор с новия генерален директор, му казах, че няма да остана в телевизия, която без причина се отказва от една от най-гледаните си емисии", твърди Ризова и добавя, че...

"Орешарски е заложник с тендовагинит от подписване на скрити договори"

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243176_%22%D0%9E%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B5+%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D1%81+%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82+%D0%BE%D1%82+%D

 "Защо Орешарски не подава оставка? Изглежда е заложник на незнайно кой. Какво го чакат? Да получи тендовагинит от подписване на договри, които, после като се отворят, никой няма да иска да управлява държавата."

Това заяви пред "Нова телевизия" бившият служебен министър-председател Ренета Индожва.

Тя коментира, че България се намира във форсмажорни обстоятелства, при които е редно частните интереси да са на втори план и на ход да бъдат институциите, които биха могли да стабилизират държавата.

"За пръв път в живота си виждам института на плавно падане на правителството и едновременно с това да се готви служебно правителство, което е за форсмажорни обстоятелства", подчерта Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер дори предложи "почетните председатели" да бъдат изведени от страната, докато управлява служебният кабинет и трае подготовката за изборите. Попитана кого визира, Инджова отговори: Доган, Иван Костов и Симеон Сакскобургготски. Същата идея Индожва има и за Делян Пеевски. Според Инджова отсъствието на тези хора от страната ще дадат шанс изборите да се организират честно и президентът да поеме отговорност за бъдещите политически месеци.

По думите й политическите консултации, които президентът свика през юни, са били закъснели.

"Президентът е закъснял, защото нямаше да се разрази пожарът, при положение, че институтът "Служебен кабинет" е заложен в конституцията за кризи като настоящата", изтъкна Инджова. Според нея повече от година правителството се е считало за нелегитимно от гражданите, а държавният глава не е реагирал адекватно.

Бившият служебен премиер посочи, че президентът Плевнелиев трябва да заеме твърда позиция.

"Той не може безкрайно пред публиката да се споразумява с партиите, а би трябвало да назначи служебен кабинет", категорична е Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер предупреди, че ако държавният глава се опита да угоди на всички политически партии, ще последва крах.

Нова Броудкастинг Груп взе мачовете на Лудогорец

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/nova-broudkasting-grup-vze-machovete-na-ludogorec-6015948

Нова Броудкастинг Груп придоби правата за телевизионно и интернет излъчване на предстоящите футболни срещи на шампиона на България Лудогорец във Великобритания, както и двубоите на тима от квалификационните кръгове на УЕФА Шампионска Лига

Икономисти: Стабилността на борда е извън съмнение

http://www.cross.bg/parite-bord-prestane-1418159.html

/КРОСС/ "Най-важното в случая е да насочим вниманието си към ограничаване на последиците от историята, която се развива вече десетина дни, така че тя да няма тежки последици върху цялото население. Това е главната задача", каза проф. Христина Вучева в интервю за предаването „Неделя 150". "За нашето моментно състояние трябва да се престане с тези шикалкавеня - има закон, той е ясен, имаме конституция. Днес всички трябва да се изправят, не какво вчера говореше Бойко Борисов някакви невероятни неща, че трябва да се вика Международния валутен фонд, че сме загинали. Нито сме загинали, нито имаме нужда да викаме МВФ сега. Когато трябва и ако има нужда, ЕС сам ще ни насочи нататък. Ние сме членове на огромна и сериозна икономическа, политическа и всякаква система. Апелирам тези, които днес ще са президента, че няма да допуснат законодателно решение, което би променило т.нар. Валутен борд, няма да допуснат да се промени фиксираният курс, който имаме в момента на лева към еврото и трето - да кажат, че са там за това да гарантират, че гражданите могат да си теглят парите в понеделник. Г-н Борисов да престане да говори, че държавата е във фалит. Държавата не е във фалит", категорична бе тя. Доц. Красимир Ангарски, участвал в подготовката за въвеждането на Валутния борд, заяви, че ако няма пълно съгласие на политиците експертите нищо не могат да направят. "Хората не се интересуват какво е било в историята

Плодовете и зеленчуците излизат по-тънко през юни

http://econ.bg/Новини/Плодовете-и-зеленчуците-излизат-по-тънко-през-юни_l.a_i.553005_at.1.html

Цените на плодовете и зеленчуците на пазара бележат спад през юни. Това показват изчисленията на Държавната комисия по стоковите борси и тържища...

Ирак ще бори екстремистите с руски изтребители

http://www.cross.bg/irak-rysiya-otbranata-1418158.html

/КРОСС/ В съобщение на министерството на отбраната на Ирак се казва, че от Русия е пристигнала първата партида бойни самолети „Сухой". Съобщава се, че 5 самолета са дошли в Ирак „съгласно договора с руското министерство". Министерството на отбраната на Ирак изтъква, че самолетите „ще спомагат за повишаване бойната способност на военновъздушните сили" в борбата с тероризма. Положението в Ирак се изостри рязко в началото на юни след като сунитски екстремисти от групировката "Ислямска държава на Ирак и Левант" и лоялни на тях местни радикалисти започнаха настъпление в северен Ирак, предава Гласът на Русия.  

39-годишен загина на пътя край Кермен

http://www.bnews.bg/article-109699

39-годишен мъж е загинал при пътен инцидент вчера в близост до град Кермен, съобщиха от полицията в Сливен.

Италия поема председателството на ЕС

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/italiia-poema-predsedatelstvoto-na-es-6015946

"Днешна Европа означава скука... тя е затънала в цифри и е лишена от душа", заяви през седмицата италианският премиер Матео Ренци

Христина Вучева: В понеделник никой не трябва да застава пред гишетата на банките, спасението е в хората

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164403

От днес започва проверка на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка, съобщиха от националната банка, цитирани от БНР.
Одиторите ще проверяват и кредитните портфейли на финансовата институция. Цялостната финансова ревизия ще приключи до 10 работни дни. Също днес стана ясно, че единия от акционерите на Корпоративна търговска банка – От днес започва проверка на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка, съобщиха от националната банка, цитирани от БНР. Одиторите ще проверяват и кредитните портфейли на финансовата институция. Цялостната финансова ревизия ще приключи до 10 работни дни. Също днес стана ясно, че единия от акционерите на Корпоративна търговска банка –

Ужас в Сандански: Змия влезе в леглото на спяща жена!

http://www.bnews.bg/article-109700

Змия пропълзя в леглото на 23-годишна жена от Сандански. Влечугото се качило до втория етаж и пропълзяло в спалнята на момичето, което било събудено от допира му по ръката си.

Оценители обикалят Аспарухово

http://www.moreto.net/novini.php?n=256322

От къща на къща обикалят комисиите с оценители, които описват щетите по домовете на хората, пострадали от пороя в Аспарухово. Паралелно с тях екипи оценяват щетите по инфраструктурата в бедстващия варненски квартал. Според кмета Иван Портних този процес трябва да завърши днес, за да може в рамките на първите 2-3 дни на следващата седмица да се направи обобщение на събраните данни, на база на което да се входират документите до междуведомствената комисия за финансиране за възстановяване на нанесените щети.

Христина Вучева: Спасението е в ръцете на хората, в понеделник никой не трябва да застава пред гишетата на банките

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164400

От днес започва проверка на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка, съобщиха от националната банка, цитирани от БНР.
Одиторите ще проверяват и кредитните портфейли на финансовата институция. Цялостната финансова ревизия ще приключи до 10 работни дни. Също днес стана ясно, че единия от акционерите на Корпоративна търговска банка – От днес започва проверка на активите и пасивите на Корпоративна търговска банка, съобщиха от националната банка, цитирани от БНР. Одиторите ще проверяват и кредитните портфейли на финансовата институция. Цялостната финансова ревизия ще приключи до 10 работни дни. Също днес стана ясно, че единия от акционерите на Корпоративна търговска банка –

Ивет Лалова спечели спринта на 200 м в Нанси

http://moresport.actualno.com/Ivet-Lalova-specheli-sprinta-na-200-m-v-Nansi-news_36818.html

Звездата на българската атлетика Ивет Лалова спечели спринта на 200 м на турнира от сериите "Класик" на Европейската атлетика. Българката измина дистанцията за 23.04 сек. Втора остана Муна...

Египетска легенда: М'Боли е по-добър от Касияс

http://worldcup2014.actualno.com/Egipetska-legenda-MBoli-e-po-dobyr-ot-Kasijas-news_36819.html

Единственият представител на българската "А" група - стражът на ЦСКА и Алжир Райс М'Боли, получи невероятни похвали от египетската футболна легенда Есам ел Хадари, който има над 140 мача за ...

Голям горски пожар бушува в Анталия

http://www.cross.bg/hotela-spasitelnite-golyam-1418157.html

/КРОСС/ Голям пожар избухна в района на турското куротното селище Кумлуджа в Анталия и бързо е се прехвърли и към съседните селища Кемер и Финике, където летуват много чужденци. Пламъците застрашавали хотели, хостели, ресторанти и дюкянчета за сувенири, информира БНР. Към този момент няма жертви и пострадали. Почиващите в няколко хотела са били евакуирани. Нанесени са материални щети в няколко хотела, ресторанти и магазинчета. Около 10 хектара горски насаждения са напълно изпепелени. Седем хеликоптера, два самолета, цистерни за разпръскване на вода, булдозери и екипи на пожарната участват в спасителните дейности. Отделно около 100 души са включени в загасяването на пламъците. В района обаче духа силен вятър, който ги разпалва. Местността е гориста и стръмна, което затруднява спасителните работи, подчерта околийският управител. Синоптичната служба се очаква през нощта вятърът да утихне и пожарът напълно да бъде загасен. Местните власти не съобщават причината за избухването му.  

Продължава разчистването на Добрич

http://www.cross.bg/produlzhava-razchistvaneto-na-dobrich-1418156.html

/КРОСС/ Екипи от доброволци и военни със специализирана техника продължават разчистването на улици, дворове и частни домове в Добрич. Откритите вчера два пункта на Българския червен кръст за раздаване на помощи днес ще бъдат заредени и утре отново ще работят. Водата в Добрич все още не е годна за пиене, предава БНР.  

Голям горски пожар бушува в Анталия, застрашени са хотели

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/06/29/2333405_goliam_gorski_pojar_bushuva_v_antaliia_zastrasheni_sa/?ref=rss


Голям пожар избухна в района на турското куротното селище Кумлуджа в Анталия и бързо е се прехвърли и към съседните селища Кемер и Финике, където летуват много чужденци. Пламъците застрашавали хотели, хостели, ресторанти и дюкянчета за сувенири, информира БНР.

Околийският управител на Кумлуджа Джанан Ханчур Баштюрк заяви, че няма жертви и пострадали. Почиващите в няколко хотела са били евакуирани. Нанесени са материални щети в няколко хотела, ресторанти и магазинчета.
...

Сеизмолог вини психотронно оръжие в "изкрейзването" на нацията

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243175_%D0%A1%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3+%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE+%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5+%D0%B2+%22%D0%B8%D0%B7%D0

 "Не е възможно българският народ да изкрейзи така масово без намесата на такова психотронно оръжие", заяви в ефира на "Нова телевизия" сеизмологът Бойко Рангелов.

Той бе поканен в студиото, заедно с журналиста Светослава Рудолф, за да коментират твърденията, че наводненията във Варна са причинени от дейността на изследователската станция на програмата за изследване на йоносферата HAARP.

Рангелов описа HAARP като система от антени, които излъчват електромагнитни вълни. Съоръжението се намира в Аляска, САЩ. Официалната цел на това съоръжение е изучаване на интервала от йоносферата, който съдържа по-голямата част от озоновата защита на земята. Чрез инсталациите в йоносферата се излъчват мощни импулси от електромагнитно лъчение, а учените записват заключенията си по въпроса как лъчението влияе върху разпространението на радиовълните.

Журналистът Светослава Рудолф изказа мнение, че именно инсталацията HAARP е предизвикала наводненията в морската столица. Бойко Рангелов отрече тази хипотеза, като заяви, че HAARP предизвиква ефекти само на местно ниво. Сеизмологът обаче изтъкна, че е отворен към хипотезите за секретно психотронно оръжие.

Той дори заяви, че подозира за влиянието на психотронно оръжие върху българите. Тезата му бе подкрепена и от Рудолф, според която политическата нестабилност и кризата на доверие в българското общество се дължат на психотронни атаки, целящи да окажат влияние в момента, когато се договаря "Южен поток" и Русия затвърждава позициите си в Източна Украйна.

Гълъбов: Трябва да е ясно, че не може да се състави ново правителство в рамките на този парламент

http://www.cross.bg/gulubov-suglasie-pravitelstvo-1418155.html

/КРОСС/" Най-сериозният риск е в подобна ситуация да се търсят някакви извънредни решения, да се мисли за някакви правителства на националното спасение. Местан говореше за правителство на националното съгласие. Поне засега изглежда, че това би могло да е правителство на партийното съгласие, но не и на националното", каза политологът Антоний Гълъбов в интервю за предаването „Неделя 150". "Опитът да бъде заобиколена Конституцията в тази ситуация ме притеснява, защото когато беше създадена институцията на президента до голяма степен конституционалистите твърдяха, че това е фигура, която има определяща роля в управлението на кризи. Президентът е този, който е последната бойна линия, последната защитна линия в условията на тежка политическа криза, в каквато се намираме в момента. Така че, за да бъде задействана тази процедура, за да може президентската институция, която е единствената в момента, която е съхранила относително обществено доверие и авторитет да се намеси в управлението на кризата, разбира се, че е необходимо да се подаде оставка на правителството", каза още Гълъбов. "Опасявам се, че да се говори за някакво ново правителство, което да бъде създадено в рамките на 42-рото Народно събрание, което да бъде предложено на президента и той да го утвърди като служебно и т.н. - всичко това е опит да бъде блокирана възможността президентът реално да управлява тази ситуация, което означава задълбочаване на кризата

Вижте къде в столицата спират водата

http://pik.bg/вижте-къде-в-столицата-спират-водата-news196556.html

Вижте къде в столицата спират водата

Във връзка с изместване на уличен водопровод на ул. „София”, град Банкя, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на 1 юли 2014 г. (вторник) на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „София” от ул. „Васил Петлешков” до конна база „Хиподрума”, ул. „Чавдарица”, ул. „Александър I”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „София” №131.

Във връзка с текущ ремонт на водопровод на ул. „Мими Балканска”, кв. „Христо Ботев”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв. „Христо Ботев”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 511 и ул. 514. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Във връзка с подмяна на сградно отклонение на ул. „Солун”, ж.к. „Бели брези”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Солун“ от бул. „Гоце Делчев” до ул. „Хайдушка гора”.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Солун”, ъгъла с ул. „Хайдушка гора”.
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx

Събарят незаконни цигански къщи във Варна

http://www.bnews.bg/article-109690

Събориха няколко опасни къщи в „Аспарухово“. Незаконни ромски катуни ще бъдат премахнати в Максуда и Гъбената махала.

80% от територията на Варна е застрашена от свлачища

http://www.cross.bg/svlachishta-varna-kolev-1418154.html

/КРОСС/ В района на Варна има 88 свлачища. Свлачището „Трифон Зарезан" се активира още през 2005 г. заради презастрояване и липса на канализация. Някои постройки дори са бутнати от свличащите се земни маси. „Почти цялата територия на общината - около 80%, има свлачищен генезис. Има няколко постоянно активни, както и локални прояви на по-малко свлачищни зони", казва Главният експерт на община Варна по свлачищата инж. Олег Колев в ефира на Нова телевизия. „Винаги съществува опасност за тези, които живеят около свлачищата. Направихме каквото можем да спрем тока и водата, но хората продължават да си ги пускат самостоятелно. Имаше проект за преустройство, но той пропадна през 2005-а година. Сега има ново проектно предложение, което изключва всякакво навлизане в имотите им. В него ще има естакада за пренос, двулентов път, панорамна площадка, минипарк, около 300 паркоместа. Ще възстановим и всички прекъснати кабели и канализация", казва Колев. Общината обаче не може да поеме 16-те милиона лева разходи по проекта, затова ще се търси помощ и от държавата. Във Варненско има 33 квадратни километра свлачища.  

Калфин: Мостовете между БСП и АБВ бяха изгорени

http://pik.bg/калфин-мостовете-между-бсп-и-абв-бяха-изгорени-news196555.html

 Калфин: Мостовете между БСП и АБВ бяха изгорени

Мостовете между БСП и АБВ бяха изгорени през последните няколко месеца от сегашното ръководство на левицата. Това каза Ивайло Калфин от АБВ в предаването „Неделя 150” на БНР. 

Той подчерта, че въпреки решението на Сергей Станишев да се оттегли в Брюксел, не очаква промени в политиката на левицата. 
„Разбиранията ни за правене на политика много се разминават. Виждам отчаяни опити на ръководството на БСП да започне договорки с ГЕРБ.

Договорката между ГЕРБ, БСП и ДПС да направят едно правителство, което президентът да припознае, освен, че е противоконституционна, пак размива отговорностите. България има нужда от ясна отговорност. Това, което се случва в България, не е нормална пазарна и демократична среда.

Тук има някакви сили, които очевидно са зад кулисите и дърпат конците на институциите, не просто на собствените си интереси“, заяви Калфин.

Гери Дончева не била гадже на Ицо Стоте манекенки

http://www.bnews.bg/article-109696

Моделката Гери Дончева категорично отрече слуховете, че е любовница на Христо Сираков.

Парламентът се разпуска на 6 август

http://www.mediapool.bg/parlamentat-se-razpuska-na-6-avgust-news222039.html

42-то Народно събрание ще се разпусне на 6 август, когато с указ на президента ще бъде назначено служебно правителство. То ще подготви провеждането на предсрочните избори, които ще се проведат на 5 октомври.   Това се договориха политическите сили, които се събраха на консултации при президента Росен Плевнелиев в неделя. Плевнелиев прочете декларация за постигнатите споразумения след продължилите четири часа консултации.   Всички институции стават гаранти на сигурността и безпроблемната работа на банките в България, решиха още участниците в консултациите. България няма да излиза от валутния борд, докато не влезе в еврозоната и не приеме в обръщение еврото. Ще се запази непроменен и курсът на лева към еврото такъв, какъвто бе определен при въвеждането на борда   Банкова криза няма. Валутният борд е непоклатим, декларира още Плевнелиев.   Заседанието при президента бе насрочено за 14 часа. Като дневен ред бе обявено определяне на последните действия на 42-то народно събрание и обсъждане на фигурата на служебния премиер и неговите задачи.   Изкуствено раздуханата банкова паника се оказа обаче в центъра на консултациите, както обяви преди началото им лидерът на БСП Сергей Станишев.   "Това, което очаквам днес, е държавата да излезе с ясна, единна позиция, гарантираща сигурността на банковата и финансовата система, защото това е елемент от националната сигурност", заяви пред журналисти Станишев на входа на президентството, преди да влезе на консултациите.   "Сигурен съм, че разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Очаквам, както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план", отбеляза Станишев и изрази увереност зад този план да застанат правителството и Асоциацията на банките в България, "защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна в интерес на гражданите".   По думите му това е основната тема, която трябва да се дискутира днес.   Запитан кога премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, Станишев каза, че това не е тема на днешната дискусия. "Най-важното е да се гарантира на гражданите и фирмите да работят спокойно и да са сигурни за своите депозити и за банковата система, каза той.   Освен лидерите на парламентарно представените партии на консултациите бяха поканени и водачите на партиите, които изпратиха свои представители в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторския блок. Отсъствието си от срещата предварително обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров. За консултациите пристигнаха освен Станишев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружен от доскорошния депутат от ГЕРБ Владислав Горанов, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан с Йордан Цонев, премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, като нито един от тях не пожела да се спре при чакащите журналисти. Дойдоха управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят Калин Христов, който бе финансов министър в служебното правителство на Марин Райков. Христо е упорито сочен като вариант за служебен премиер.   При президента влязоха и лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на ДСБ Радан Кънев като представители на Реформаторския блок.   По-словоохотлив бе новият политик Николай Бареков, лидер на "България без цензура",който обяви, че идва с предложения за служебен премиер и финансов министър и изброи няколко имена с уговорката, че не е говорил с нито един от "номинираните". Сред имената той посочи президентът Петър Стоянов (за премиер), финансистът Красимир Ангарски, подуправителят на БНБ Калин Христов (за финансов министър).   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и на следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система. Срещу Борисов бе подаден сигнал и в ДАНС за дестабилизиране на банковата система чрез непремерени изказвания.   Затова очакванията за днешната среща бяха за фиксиране на точна дата на оставка на правителството и разпускане на Народното събрание и потвърждаване на посочената от политическите сили дата за изборите.   Към 18 часа консултациите не бяха приключили.   Очаквайте подробности

Банковата сигурност измести на втори план оставката на кабинета

http://www.mediapool.bg/bankovata-sigurnost-izmesti-na-vtori-plan-ostavkata-na-kabineta-news222039.html

Лидерите на основните политически сили се събраха днес на консултации при президента Росен Плевнелиев. Като дневен ред бе обявено определяне на последните действия на 42-то народно събрание и обсъждане на фигурата на служебния премиер и неговите задачи.   Изкуствено раздуханата банкова паника се оказа обаче в центъра на консултациите, както обяви преди началото им лидерът на БСП Сергей Станишев.   "Това, което очаквам днес, е държавата да излезе с ясна, единна позиция, гарантираща сигурността на банковата и финансовата система, защото това е елемент от националната сигурност", заяви пред журналисти Станишев на входа на президентството, преди да влезе на консултациите.   "Сигурен съм, че разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Очаквам, както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план", отбеляза Станишев и изрази увереност зад този план да застанат правителството и Асоциацията на банките в България, "защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна в интерес на гражданите".   По думите му това е основната тема, която трябва да се дискутира днес.   Запитан кога премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, Станишев каза, че това не е тема на днешната дискусия. "Най-важното е да се гарантира на гражданите и фирмите да работят спокойно и да са сигурни за своите депозити и за банковата система, каза той.   Освен лидерите на парламентарно представените партии на консултациите бяха поканени и водачите на партиите, които изпратиха свои представители в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторския блок. Отсъствието си от срещата предварително обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров. За консултациите пристигнаха освен Станишев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, придружен от доскорошния депутат от ГЕРБ Владислав Горанов, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан с Йордан Цонев, премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, като нито един от тях не пожела да се спре при чакащите журналисти. Дойдоха управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят Калин Христов, който бе финансов министър в служебното правителство на Марин Райков. Христо е упорито сочен като вариант за служебен премиер.   При президента влязоха и лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на ДСБ Радан Кънев като представители на Реформаторския блок.   По-словоохотлив бе новият политик Николай Бареков, лидер на "България без цензура",който обяви, че идва с предложения за служебен премиер и финансов министър и изброи няколко имена с уговорката, че не е говорил с нито един от "номинираните". Сред имената той посочи президентът Петър Стоянов (за премиер), финансистът Красимир Ангарски, подуправителят на БНБ Калин Христов (за финансов министър).   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и на следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система. Срещу Борисов бе подаден сигнал и в ДАНС за дестабилизиране на банковата система чрез непремерени изказвания.   Затова очакванията за днешната среща бяха за фиксиране на точна дата на оставка на правителството и разпускане на Народното събрание и потвърждаване на посочената от политическите сили дата за изборите.   Към 18 часа консултациите не бяха приключили.   Очаквайте подробности

Мерките за банковата сигурност поставиха на втори план оставката на кабинета

http://www.mediapool.bg/merkite-za-bankovata-sigurnost-postaviha-na-vtori-plan-ostavkata-na-kabineta-news222039.html

Лидерите на основните политически сили се събраха днес на консултации при президента Росен Плевнелиев. Като дневен ред бе обявено определяне на последните действия на 42-то народно събрание и обсъждане на фигурата на служебния премиер и неговите задачи.   Изкуствено раздуханата банкова криза се оказа обаче в центъра на консултациите, както обяви преди началото им лидерът на БСП Сергей Станишев.   "Това, което очаквам днес, е държавата да излезе с ясна, единна позиция, гарантираща сигурността на банковата и финансовата система, защото това е елемент от националната сигурност", заяви пред журналисти Станишев на входа на президентството, преди да влезе на консултациите.   "Сигурен съм, че разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Очаквам, както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план", отбеляза Станишев и изрази увереност зад този план да застанат правителството и Асоциацията на банките в България, "защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна в интерес на гражданите".   По думите му това е основната тема, която трябва да се дискутира днес.   Запитан кога премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, Станишев каза, че това не е тема на днешната дискусия. "Най-важното е да се гарантира на гражданите и фирмите да работят спокойно и да са сигурни за своите депозити и за банковата система, каза той.   Освен лидерите на парламентарно представените партии на консултациите бяха поканени и водачите на партиите, които изпратиха свои представители в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторския блок. Отсъствието си от срещата предварително обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров. За консултациите пристигнаха освен Станишев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, като нито един от тях не пожела да се спре при чакащите журналисти. Дойдоха управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят Калин Христов.   При президента влязоха и лидерите на ДБГ Меглена Кунева и на ДСБ Радан Кънев като представители на Реформаторския блок.   По-словоохотлив бе новият политик Николай Бареков, лидер на "България без цензура",който обяви, че дори има предложения за служебен премиер и финансов министър и изброи няколко имена с уговорката, че не е говорил с нито един от "номинираните". Сред имената той посочи президентът Петър Стоянов, финансистът Красимир Ангарски, подуправителят на БНБ Калин Христов.   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система.   Затова очакванията за днешната среща бяха за фиксиране на точна дата на оставка на правителството и разпускане на Народното събрание и потвърждаване на посочената от политическите сили дата за изборите.   Очаквайте подробности

БСП поиска акцент да са мерките за банкова сигурност, а не оставката на кабинета

http://www.mediapool.bg/bsp-poiska-aktsent-da-sa-merkite-za-bankova-sigurnost-a-ne-ostavkata-na-kabineta-news222039.html

Лидерите на парламентарно представените политически сили се събраха днес на консултации при президента Росен Плевнелиев. Като дневен ред бе обявено определяне на последните действия на 42-то народно събрание и обсъждане на фигурата на служебния премиер и неговите задачи.   Поканени бяха и водачите на партиите, които изпратиха свои представители в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторския блок. Отсъствието си от срещата предварително обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.   Изкуствено раздуханата банкова криза беше обявена като обект на анализ. Тази тема обаче бе обявена от лидера на БСП Сергей Станишев преди началото на срещата като основна.   "Това, което очаквам днес, е държавата да излезе с ясна, единна позиция, гарантираща сигурността на банковата и финансовата система, защото това е елемент от националната сигурност", заяви пред журналисти Станишев на входа на президентството, преди да влезе на консултациите.   "Сигурен съм, че разполагаме с всички необходими ресурси и политическа воля. Очаквам, както е съобразно закона БНБ да представи ясен и конкретен план", отбеляза Станишев и изрази увереност зад този план да застанат правителството и Асоциацията на банките в България, "защото имаме всички възможности тази ситуация, която е предизвикана от целенасочени и организирани атаки срещу няколко банки, да бъде овладяна в интерес на гражданите".   По думите му това е основната тема, която трябва да се дискутира днес.   Запитан кога премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, Станишев каза, че това не е тема на днешната дискусия. "Най-важното е да се гарантира на гражданите и фирмите да работят спокойно и да са сигурни за своите депозити и за банковата система, каза той. За консултациите пристигнаха и други членове на политическия елит. Бяха забелязани да влизат председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, премиерът Пламен Орешарски, като нито един от тях не пожела да се спре при чакащите журналисти.   По-словоохотлив бе новият политик Николай Бареков, лидер на "България без цензура",който обяви, че дори има предложения за служебен премиер и финансов министър и изброи няколко имена с уговорката, че не е говорил с нито един от "номинираните". Сред имената той посочи президентът Петър Стоянов, финансистът Красимир Ангарски, подуправителят на БНБ Калин Христов.   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система.   Затова очакванията за днешната среща бяха за фиксиране на точна дата на оставка на правителството и разпускане на Народното събрание и потвърждаване на посочената от политическите сили дата за изборите.   Очаквайте подробности

Политиците решават за последните дни на парламента и за служебния кабинет

http://www.mediapool.bg/polititsite-reshavat-za-poslednite-dni-na-parlamenta-i-za-sluzhebniya-kabinet-news222039.html

Лидерите на парламентарно представените политически сили се събират днес на консултации при президента Росен Плевнелиев, за да определят последните действия на 42-то народно събрание и да обсъдят фигурата на служебния премиер и неговите задачи. Поканени са и водачите на партиите, които изпратиха свои представители в Европейския парламент - "България без цензура" и Реформаторския блок. На срещата няма да присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров, както самият той обяви предварително.   Раздуханата изкуствено банкова криза също ще бъде обект на анализ, като се очаква на консултативния съвет да бъде поканен и управителят на БНБ Иван Искров.   Малко преди 14 часа поканените лидери започнаха да пристигат в сградата на президентството. Бяха забелязани да влизат председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на ДПС - Лютви Местан със зам.-председателя на групата на партията в парламента Йордан Цонев, премиерът Пламен Орешарски с финансовия министър Петър Чобанов, като нито един от тях не пожела да се спре при чакащите журналисти. Пристигнаха и представителите на Реформаторския блок Радан Кънев и Меглена Кунева.   По-словоохотлив бе новият политик Николай Бареков, лидер на "България без цензура",който дойде с Красимир Каракачанов, председател на ВМРО - партията коалиционен партньор на ББЦ на евроизборите. Бареков обяви, че дори има предложения за служебен премиер и финансов министър и изброи няколко имена с уговорката, че не е говорил с нито един от "номинираните". Сред тях той посочи президента Петър Стоянов за премиер, финансиста Красимир Ангарски, подуправителя на БНБ Калин Христов и експерта Красимир Ангарски за финансов министър.   Председателят на БСП Сергей Станишев лаконично посочи на влизане, че предмет на разговорите нямало да бъде оставката на правителството, а как да се осигури стабилност на банковата система.   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система.   Очаквайте подробности

Президентът и политиците решават за последните дни на парламента и за служебния кабинет

http://www.mediapool.bg/prezidentat-i-polititsite-reshavat-za-poslednite-dni-na-parlamenta-i-za-sluzhebniya-kabinet-news222039.html

Лидерите на парламентарно представените политически сили се събират днес на консултации при президента Росен Плевнелиев, за да определят последните действия на 42-то народно събрание и да обсъдят фигурата на служебния премиер и неговите задачи.   Раздухваната изкуствено банкова криза също ще бъде обект на анализ, като се очаква на консултативния съвет да бъде поканен и управителят на БНБ Иван Искров.   В петък лидерите на трите парламентарно представени сили - на БСП, ДПС и ГЕРБ и в присъствието на лидера на "България без цензура", но в отсъствието на председателя на "Атака" Волен Сидеров, се разбраха предсрочните избори да бъдат на 5 октомври, дата, която днес ще предложат на държавния глава.   Стана ясно още, че лидерите са обсъждали и варианти на промени на правителството или на ново правителство в рамките на този парламент, което да продължи да работи като служебно.   След срещата, а и следващия ден - събота, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов многократно повтори, че настоява за незабавна смяна на премиера Пламен Орешарски и на финансовия министър Петър Чобанов като пряко отговорни за финансовата, по думите му, криза. Това пък предизвика Чобанов да отговори, като нарече "свръхемоционални" и вредни думите на Борисов на фона на ударите по стабилността на банковата система.   Очаквайте подробности

Шофьор на камион загина край Кермен

http://www.vesti.bg/novini/shofior-na-kamion-zagina-kraj-kermen-6015947

Шофьор на камион се преобърна на пътя край град Кермен и загина на място.

Готвят бившия шеф на БНБ за премиер

http://www.klassa.bg/News/Read/article/243174_%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D1%82+%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F+%D1%88%D0%B5%D1%84+%D0%BD%D0%B0+%D0%91%D0%9D%D0%91+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80

 Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски, научи "24 часа".

Самият Гаврийски каза, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него.

Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, научи още в. "24 часа". Червените особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП.
Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер.

Гаврийски вече има опит в служебно правителство. Като служебен министър на финансите в правителството на Стефан Софиянски през 1997 г. той подготви документите за въвеждането на валутния борд у нас, а после бе управител на БНБ. Сега е главен изпълнителен директор на ТБ "Алианц България" АД.

Тази сутрин ръководството на социалистическата партия ще се събере на заседание, за да изготви партийната позиция за следобедните консултации при президента Росен Плевнелиев. На тях по предварителни заявки от президентството трябва да бъдат обсъждани дата за оставка на кабинета на Пламен Орешарски, план със спешни закони, които да приеме това Народно събрание в оставащите му дни, и състав на служебното правителство.

На разговорите днес освен парламентарните партии Плевнелиев покани и получилите мандати в Европарламента преди месец "България без цензура" и Реформаторския блок.

Свои сутрешни сбирки за финално уточняване на позициите готвят и останалите парламентарни партии - ГЕРБ и ДПС. Хората на Борисов дори обмисляли да направят бърз рунд от преговори с останалите политически сили, за да отидат при Плевнелиев с максимално сближени позиции.

Парламентарният шеф Михаил Миков поддържаше връзка и провеждаше разговори с лидерите на парламентарните партии и групи. Той бе натоварен с това в петък, след като бе определено предсрочните избори да са на 5 октомври.
Името на Гаврийски като нов премиер е възможно да бъде обявено още днес след разговорите при президента Плевнелиев, научи още в. "24 часа". Така щяло да се отговори на исканията от страна на опозицията за бърза смяна на сегашното правителство.

Готовност да оглави служебно, а след това и редовно правителство изрази и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Направи го в петък пред "24 часа". Увери, че си има екип и за двата кабинета.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пък вчера посочи пет свои номинации за премиер до изборите - "преподавателя в УНСС и бивш финансов министър Стоян Александров, Иван Костов, защото вече веднъж е спасил България от финансова криза, Стефан Софиянски, който спря инфлацията, Ренета Инджова, която донесе стабилизация на страната, Петър Стоянов, защото е консенсусна фигура, компетентен е и с подходящ финансов министър би могъл да успокои държавата". Бареков посочи като опция и Ивайло Калфин, "който има бюджетни и финансови познания".

"Няма да подкрепя провалил се политик за премиер", бе категоричен евродепутатът Бареков. Според него "правителство на националното съгласие трябва да е от експерти, а не кабинет на политици от БСП, ГЕРБ и ДПС, защото те вече са омаскарени и хората не им вярват, те не могат да стабилизират страната". 
Ако такива бъдат предложени за премиер на срещата при президента, моите независими депутати ще гласуват против, заяви още Бареков.

"Атака" отказа да участва в днешните консултации при президента. Лидерът Волен Сидеров не бе и на петъчните разговори за насрочване на предсрочните избори, защото бе в Москва.

БСП, ДПС, ГЕРБ и ББЦ са се договорили за избори през октомври, за да имат време за организиране на купуване на гласове, заявиха от "Атака". Партията на Сидеров продължава да настоява изборите да са на 27 юли.

Лидерът на ДПС Лютви Местан, шефът на парламента Михаил Миков и лидерите на БСП и ГЕРБ Сергей Станишев и Бойко Борисов обявиха предсрочните избори на 5 октомври след консултации в петък

 

Сграда рухна в Делхи, 11 са жертвите засега

http://www.moreto.net/novini.php?n=256284

Четириетажна сграда се срути и затрупа десетки хора в северната част на индийската столица Делхи. Сградата е рухнала сутринта в събота и в нея е имало повече от 20 души. Досега са извадени телата на 11 човека. Сред загиналите са 5 деца и 3 жени.

ФИФА: Наказанието на Суарес е тежко, защото не се разкайва

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333398_fifa_nakazanieto_na_suares_e_tejko_zashtoto_ne_se/?ref=rss


Наказанието на Луис Суарес има подобна тежест, защото играчът не показва разкаяние, не признава вината си и случаят не е прецедент, обяви ФИФА.

27-годишният нападател на Уругвай получи забрана да играе в следващите девет мача на националния отбор и да участва във футболни дейности за четири месеца, след като ухапа италианския защитник Джорджо Киелини в двубоя между двата отбора във вторник.  

Суарес се замеси в трети подобен инцидент, след като през 2010 г. захапа за врата...

Борисов се държа като терорист, иска само власт

http://www.bnews.bg/article-109697

Бойко Борисов се държа като терорист - иска да се върне на бял кон на власт на гърба на финансовата стабилност, коментира лидерът на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов преди заседанието на соцръководството за изработване на позиция за консултациите при Плевнелиев следобед.

От началото на годината са подадени 600 жалби срещу мобилни оператори

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/06/29/2333397_ot_nachaloto_na_godinata_sa_podadeni_600_jalbi_sreshtu/?ref=rss


600 жалби срещу мобилни оператори са подадени в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от началото на годината. 50 от тях са от хора, които са били подведени да сключат договор, без да им се обясни какво точно подписват.

Тази седмица КЗП забрани на единия от мобилните оператори да използва уязвимостта на възрастни хора, като ги подтиква да сключват неизгодни за тях договори, с чиито условия нямат възможност да се запознаят и не разбират и които ги обвързват дългосрочно.
...

Адска катастрофа край Сливен, мъж загина

http://pik.bg/адска-катастрофа-край-сливен-мъж-загина-news196552.html

Адска катастрофа край Сливен, мъж загина

 39-годишен мъж е загинал при адска катастрофа вчера в близост до град Кермен, съобщиха от МВР-Сливен.

Пътното произшествие е станало в 19,00 часа на около един километър от град Кермен в посока село Скобелево в община Сливен. Товарен автомобил „Пежо”, управляван от 36-годишен мъж от град Карнобат, при остър завой, е загубил управление и се е преобърнал извън пътното платно.

От произшествието водачът е починал на място. Причините са в процес на установяване.

По случая е образувано досъдебно производство. 

Нова трансферна сага около Цецо Соколов

http://volleyball.actualno.com/Nova-transferna-saga-okolo-Ceco-Sokolov---news_36809.html

Поредна трансферна сага се заформи около топреализатора на националния отбор по волейбол Цветан Соколов. 206-сантиметровият диагонал има договор за още две години с Тренто, но има голяма вероятност да...

Куадрадо: Силни сме заради Серия А

http://worldcup2014.actualno.com/Kuadrado-Silni-sme-zaradi-Serija-A-news_36810.html

Един от лидерите на колумбийския тим - Хуан Куадрадо, е на мнение, че отборът му се представя силно на световното първенство благодарение на италианската Серия А. "Ние постигнахме нашата цел, пр...

На заседанието на БСП не е обсъждана оставка на Орешарски в понеделник

http://politics.actualno.com/Na-zasedanieto-na-BSP-ne-e-obsyjdana-ostavka-na-Oresharski-v-ponedelnik-news_36811.html

На заседанието на парламентарната група на БСП не е обсъждана евентуална оставка на премиера Пламен Орешарски още в понеделник, каквато информация се появи. Това заявиха след заседание на депутатит...

Рекордьорката на овчарски скок Елена Исинбаева роди дъщеря

http://moresport.actualno.com/Rekordiorkata-na-ovcharski-skok-Elena-Isinbaeva-rodi-dyshterja-news_36814.html

Двукратната олимпийска шампионка Елена Исинбаева роди дъщеря. Световната рекордьорка на овчарски скок стана за първи път майка в Москва миналата година. Тя напусна сектора за овчарски скок временно, з...

БСК: Господа политици, не си играйте с финансовия бумеранг

http://business.actualno.com/BSK-Gospoda-politici-ne-si-igrajte-s-finansovija-bumerang--news_36812.html

Удовлетворяването на политическото его вреди на финансовата стабилност, затова господа политици, не си играйте с финансовия бумеранг, се казва в позиция на Българската стопанска камара (БСК) във вр...

Агентът на Манолев: Балотели още е футболист №1 на Италия

http://worldcup2014.actualno.com/Agentyt-na-Manolev-Baloteli-oshte-e-futbolist-1-na-Italija-news_36817.html

Агентът на нападателя на Италия Марио Балотели - Мино Райола, защити играча, който отнесе порой от критика след ранното отпадане на "адзурите" от световното първенство. "Бало остава ...

Бареков предлага Петър Стоянов за премиер

http://politics.actualno.com/Barekov-predlaga-Petyr-Stojanov-za-premier-news_36813.html

Благодарение на ГЕРБ, ДПС, БСП доверието в политическата система беше сринато, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков преди да влезе на консултациите в президентството, пр...

Красимир Ангарски: В ситуацията с банковата система голяма роля изиграха и политиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164391

Ако няма пълно съгласие на политиците експертите нищо не могат да направят. Това каза пред БНР доц. Красимир Ангарски, финансист, министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски.
Причината за създадената ситуация с банковата система е един скандал в публичното пространство - недопустим, Ако няма пълно съгласие на политиците експертите нищо не могат да направят. Това каза пред БНР доц. Красимир Ангарски, финансист, министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски. Причината за създадената ситуация с банковата система е един скандал в публичното пространство - недопустим,

Красимир Ангарски: При ситуацията с банките голяма роля изиграха и политиците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164395

Ако няма пълно съгласие на политиците експертите нищо не могат да направят. Това каза пред БНР доц. Красимир Ангарски, финансист, министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски.
Причината за създадената ситуация с банковата система е един скандал в публичното пространство - недопустим, Ако няма пълно съгласие на политиците експертите нищо не могат да направят. Това каза пред БНР доц. Красимир Ангарски, финансист, министър без портфейл, отговорен за икономическата политика в служебното правителство на Софиянски. Причината за създадената ситуация с банковата система е един скандал в публичното пространство - недопустим,

Магията "Ботафого"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163987

Футбол и самба. Тези две думи олицетворяват най-точно Бразилия. Но влезеш ли в кухнята на един футболен клуб, разбираш истинския смисъл. Екипът на “Труд” открехна завесата на “Ботафого” - отбора, дал на света две от най-митичните фигури за всички времена - Гаринча и Нилтон Сантос.
Заради световното отборът се готви в отдалечената до летището военн Футбол и самба. Тези две думи олицетворяват най-точно Бразилия. Но влезеш ли в кухнята на един футболен клуб, разбираш истинския смисъл. Екипът на “Труд” открехна завесата на “Ботафого” - отбора, дал на света две от най-митичните фигури за всички времена - Гаринча и Нилтон Сантос. Заради световното отборът се готви в отдалечената до летището военн

Змия полази спяща жена в дома й в Сандански

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164385

Змия полази спяща жена в леглото й в дома й в квартал "Изгрев" в Сандански.
23-годишната Мария Николова била в спалнята на втория етаж в жилищна кооперация. Влечугото пропълзяла покрай ръката й я събудила със съскане, съобщава Struma.bg.
"От няколко дни в спалнята чувам едно съскане. Помислих си, че е от насекомите или от свиренето на птичките. Змия полази спяща жена в леглото й в дома й в квартал "Изгрев" в Сандански. 23-годишната Мария Николова била в спалнята на втория етаж в жилищна кооперация. Влечугото пропълзяла покрай ръката й я събудила със съскане, съобщава Struma.bg. "От няколко дни в спалнята чувам едно съскане. Помислих си, че е от насекомите или от свиренето на птичките.

2 млн. песo глоба за McDonald's заради сандвич с миша опашка

http://www.cross.bg/donalds-veriga-peso-1418153.html

/КРОСС/ Съдът в Чили постанови американската верига за бързо хранене McDonald's да заплати глоба от 2 милиона песо заради инцидент от 2012 г., при който един от клиентите на веригата намерил миша опашка в сандвича си. Неприятната изненада се е случила през 2012 г. в чилийския град Темуко. След оплакването на клиента санитарните власти са затворили клона на Mc Donald's в града. Американската верига ще трябва да плати глобата си от 2 млн. песо, която няма да затрудни Mc Donald's, защото парите се равняват едва на 3600 долара, пише Offnews.  

МВР не може да крие колко пъти Пеевски е влизал в министерството, реши съдът

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/06/29/2333395_mvr_ne_moje_da_krie_kolko_puti_peevski_e_vlizal_v/?ref=rss


Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отменил окончателно решението на Министерството на вътрешните работи (МВР), с което беше отказан достъп до информацията за това колко пъти, при кого и по какъв повод депутатът от ДПС Делян Пеевски е влизал в сградата на ведомството, съобщи capital.bg.

Миналият юли "Капитал" поиска от вътрешния министър Цветлин Йовчев по реда на Закона за достъп до обществена информация данни за посещенията на Пеевски в министерството по...

Семейство с малко дете оцеля в тежка катастрофа на Е-79

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/semejstvo-s-malko-dete-ocelia-v-tezhka-katastrofa-na-e-79-6015944

В автомобила пътувала съпругата на водача и момиченце на около 4 години. За щастие, всички са невредими и са отказали лекарска помощ

Змия полази спяща жена в дома й в Сандански

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164377

Змия полази спяща жена в леглото й в дома й в квартал Змия полази спяща жена в леглото й в дома й в квартал "Изгрев" в Сандански. 23-годишната Мария Николова била в спалнята на втория етаж в жилищна кооперация. Влечугото пропълзяла покрай ръката й я събудила със съскане, съобщава Struma.bg. "От няколко дни в спалнята чувам едно съскане. Помислих си, че е от насекомите или от свиренето на птичките.

72 язовира са в предаварийно състояние, но опасност няма

http://www.cross.bg/vodni-yazovira-rekite-1418152.html

/КРОСС/ Два нови язовира са в предаварийно състояние във Варненска област отчитат от Екоминистерството след валежите през последния месец. Така общият им брой става 72 за цялата страна. Всички те са под постоянно наблюдение заради конструктивни нарушения. Опасност за населението няма. Обстановката в страната е стабилизирана. Рисковите водни райони в страната остават в Северозападна България и Добруджа. Положението при реките се нормализира. По-голяма част от тях се понижават или остават без съществена промяна. Към момента локални малки повишения са отчетени на отделни места по поречията Искър, Янтра, Русенски Лом и Камчия. С водни количества, превишаващи три пъти месечната норма са реките край Джулюница, Камено, Кочово, Каранци и Елхово. Възможни са повишения по горните и средни течения на реките в Добруджа заради очаквани превалявания. Сумарният обем на комплексните язовири е малко над 86%, което е малко повече от месец май, но не е значително. Енергийните язовири са с по-високи стойности на запълване - 94 на сто. Част от тях преливат с минимални количества. Двата нови язовира, установени като предаварийни са Засмяново и Ботево в община Аксаково. Те са залели земеделски площи, но няма други нанесени щети. Решението на проблема е намерено в преливане на водни маси в по-голям язовир в близост, предава News7

Черно море чисто от микроби, в почвата дебне антракс

http://pik.bg/черно-море-чисто-от-микроби-в-почвата-дебне-антракс-news196550.html

Черно море чисто от микроби, в почвата дебне антракс

Черно море е чисто от микроби след пороите, сочат първите проби в лабораториите. Това успокои шефът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев по БНТ, който е бил на инспекция в РЗИ-Варна и обяви, че колегите му там действат адекватно. Той допълни, че морето има свойството да се самоочиства.

Много по-голяма роля за замърсяването му играе липсата на пречиствателни станции, а не пороите и наносите от наводненията.

Д-р Кантарджиев предупреди още, че в наводнените райони и не само, навсякъде, където е имало повреда на водопроводи, трябва да се пие преварена вода.

С водата от чешмата не бива нито да се готви, нито да се мият зъбите.

Пороите в цялата страна отмиват горния слой на почвата и има риск да извадят на повърхността спори на антракса, каза още специалистът.

Той предупреди стопаните на домашни животни и ветеринарите, защото болестта е смъртоносна за човек, изял месо с антракс.Такива антраксни полета с дремещи спори в почвата има в Шуменско и Разградско, разкри докторът. 

Внасяме си тигрови комари с бамбука, с който си украсяваме вкъщи, разкри още шефът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Именно той пренася смъртоносната нилска треска, чиито усложнения са енцефалитите. В страната няма регистрирани такива случаи засега, но комарът уби стотици на Балканите преди години. Хората трябва да знаят още, че всички комари хапят и през дрехите, дори през дънки, затова под фланелката трябва да има още един памучен кат.

Тигровите комари хапят през целия ден, докато нашенските излизат на лов най-вече около 18-19 часа, каза още д-р Кантарджиев, който отново повтори, че заради меката зима и влажната пролет и лято сега има бум на кърлежи.

Отвориха плажовете във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256321

След бедствието от преди десетина дни варненските плажове отново посрещат туристи. Централният е почистен с два трактора от калта и боклуците и е подравнен от концесионера. Офицерският плаж също е възвърнал нормалния си облик. Аспаруховският вече е годен за плажуване, въпреки че там се беше изляла водата от дерето от ул.

Откриха тялото на мъж край пристанището в Бургас

http://www.cross.bg/otkriha-tyaloto-na-muzh-kraii-pristanishteto-v-byrgas-1418151.html

/КРОСС/ Тялото на 72-годишен мъж е намерено в района на пристанището на Бургаските корабостроителници. Това съобщиха дежурните в общината. Тялото е открито вчера. Мъжът се е удавил. Все още не са ясни причините за инцидента и времето на смъртта. Води се разследване по случая, съобщава БНТ.  

Евакуират около 2000 души в „Аспарухово", не достигат бази

http://pik.bg/евакуират-около-2000-души-в-„аспарухово-не-достигат-бази-news196548.html

Евакуират около 2000 души в „Аспарухово", не достигат бази

Веднага, след като се случи водното бедствие, се активираха свлачищата в „Аспарухово" и има опасност да паднат върху къщи. В варненския квартал, пострадал най-тежко от наводненията, продължава събарянето на опасните къщи, които са около 20. След това ще се прецени дали е необходимо събарянето и на други, съобщава БНР.

Най-голямата криза в момента е, че 400 къщи трябва да бъдат освободени, а хората, които трябва да бъдат евакуирани са около 2000. Настаняването върви непрекъснато, но не достигат бази. Затова от общината призовават дори фирми, които произвеждат матраци да помогнат, защото ако се наложи матраците ще се слагат в училища и големи зали, където да бъдат настанени хората. По-голямата част от тези 400 къщи ще бъдат ремонтирани.

В момента особено необходими са строителни материали. Има нужда и от доброволци.

 

Фалшивите SMS-и за банков фалит минали през африкански сървър

http://frognews.bg/news_72324/

Фалшивите SMS-и, които хората получиха за проблеми в банките, били пратени през африкански сървър.Това научи Фрогнюз от разследващи.

Стоичков хвана нов бас - ще си епилира краката при победа на Мексико

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164375

Христо Стоичков изпълнява изгубинети басове като истински мъж.
До този извод стигнаха зрителите на спортния канал Христо Стоичков изпълнява изгубинети басове като истински мъж. До този извод стигнаха зрителите на спортния канал "Унивисион", след като Камата позволи да му боядисат косата в цветовете на мексиканското знаме след класирането на "ацтеките" за 1/8-финала на световното в Бразилия. Българинът беше заложил за Хърватия, но спечели негов колега.

Партиите на консултации при президента за предсрочните избори

http://econ.bg/Новини/Партиите-на-консултации-при-президента-за-предсрочните-избори_l.a_i.553003_at.1.html

Представителите на водещите политически партии у нас участват в консултации при президента Росен Плевнелиев днес (29 юни) по въпросите за...

Самолет кацна на оживена магистрала в САЩ /видео/

http://www.cross.bg/magistrala-pilotut-avariiino-1418150.html

/КРОСС/ Самолет аварийно кацна на оживена магистрала в американския щат Тексас. Пилотът не е пострадал, но има ранен шофьор на автомобил, имал нещастието да бъде в непосредствена близост до треакторията на самолета, пише USAToday. Едномоторният самолет "Чесна" е летял с рекламен банер в югозападната част на щата. Пилотът, след като констатирал ниско налягане на маслото, решил да извърши аварийно кацане, като преди това откачиl банера. Самолетът се приземил на кръстопътя на магистрала I-20 и шосе 287. По време на кацането самолетът закачил една кола. video:http://www.youtube.com/watch?v=TC23LcvG_T0

Изключително силен туристически сезон в Гърция

http://balkani.actualno.com/Izkluchitelno-silen-turisticheski-sezon-v-Gyrcija-news_36794.html

Хотелиерите в Атина свалиха цените това лято и резервациите вече са на 100%. ”Няма свободни стаи до края на септември” е отговорът от рецепциите дори на най-скъпите хотели в гръцк...

Най-сериозният риск в момента е да се търсят някакви извънредни решения

http://cite.actualno.com/Naj-serioznijat-risk-v-momenta-e-da-se-tyrsjat-njakakvi-izvynredni-reshenija--news_36796.html

Най-сериозният риск в момента е в подобна ситуация да се търсят някакви извънредни решения, да се мисли за някакви правителства на националното спасение. Поне засега изглежда, че това би могло да е пр...

Льов: Само с пълна мобилизация можем да отстраним Алжир

http://worldcup2014.actualno.com/Liov-Samo-s-pylna-mobilizacija-mojem-da-otstranim-Aljir-news_36806.html

Треньорът на Германия Йоахим Льов очаква труден мач срещу Алжир. Двата тима се срещат на осминафиналите и Льов заявява, че само ако впрегнат всичките си усилия, германците могат да елиминират африканц...

Ева Янева срещу Ели Василева в Шампионската лига

http://volleyball.actualno.com/Eva-Janeva-sreshtu-Eli-Vasileva-v-Shampionskata-liga-news_36808.html

След като бе изтеглен жребия за Шампионската лига при мъжете станаха ясни и шестте групи в надпреварата при жените. Интересна се очертава да бъде за българските фенове група Е, в която попаднаха отбор...

Рекордни американски санкции срещу Париба с неясни последици

http://www.vesti.bg/novini/rekordni-amerikanski-sankcii-sreshtu-pariba-s-neiasni-posledici-6015945

БНП Париба ще понесе рекордни санкции в САЩ затова, че е заобиколила американското ембарго, наложено на някои страни, главно Иран и Судан.

Скотланд Ярд преследва имянари в Епир

http://www.grreporter.info/Skotland_Yard_presledva_imyanari_v_Epir/15731

Иманярска организация ограбва манастири и църкви от 15-16 век и продава откраднатото в галерии в Лондон и Амстердам

прочети повече

С различни нагласи сърби и босненци почетоха 100-годишнината от атентата в Сараево

http://www.moreto.net/novini.php?n=256318

Лидерите на Сърбия и на босненските сърби в Босна и Херцеговина почетоха 100-годишнината от убийството на австрийския ерцхерцог Франц Фердинанд в Сараево, дало формален повод за избухването на Първата световна война. Церемонията се проведе в град Вишеград в източна Босна, а на нея присъства и патриархът на Сръбската православна църква Ириней.

На 29 юни преди 7 години е открит музеят на киселото мляко в трънското село Студен извор

http://www.zapernik.com/obshtestvo/na-29-yuni-predi-7-godini-e-otkrit-muzeyat-na_32750/

На 29 юни, 2007 година е открит Музей на киселото мляко в село Студен извор, община Трън. Музеят е организиран в двуетажна къща в центъра на селото.

На първия етаж е разположена битова стая, която представя традиционната вътрешна уредба на една типична българска къща от средата на 19 в. На втория етаж са разположени библиотека и изложбена зала. В библиотеката се съхраняват голям брой разнообразни информационни материали за българското кисело мляко - от първата научна...

Продължава

Служители на ЧЕЗ научиха пернишки ученици от първи до трети клас как да използват безопасно електроенергията

http://www.zapernik.com/biznes/slujiteli-na-chez-nauchiha-pernishki-uchenici-ot-purvi-do-treti_32749/

Служители на ЧЕЗ са провели образователни беседи пред над 1200 деца на тема “Безопасно използване на електроенергията”, съобщиха от компанията. Обучението е обхванало ученици от първи до трети клас в София, Плевен, Монтана, Враца, Етрополе, Благоевград, Сандански, Перник, Ловеч, Кюстендил и Видин.

По време на уроците децата са били запознати с особеностите на електроенергията, опасностите, които тя крие, и как да я използват без риск вкъщи, в училище или...

Продължава

Млада жена има рак от 4 години. Казaли й, че всичко е наред след грешка в лъчетерапията

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4164372

Доротея Костова e с тежката диагноза рак от 4 години. Лекари в България ? казаха, че за нея шанс няма. Tя потърси лечение и в Турция.
За да замине ? бяха нужни 20 000 лева, които бяха събрани с помощта на Дарители.
Днес Доротея се чувства по-добре, но лечението трябва да продължи и отново има нужда от помощ, съобщи Нова телевизия.
През 2010 г. Доротея Костова e с тежката диагноза рак от 4 години. Лекари в България ? казаха, че за нея шанс няма. Tя потърси лечение и в Турция. За да замине ? бяха нужни 20 000 лева, които бяха събрани с помощта на Дарители. Днес Доротея се чувства по-добре, но лечението трябва да продължи и отново има нужда от помощ, съобщи Нова телевизия. През 2010 г.

За "Аспарухово" има виновни. Да ги накажем

http://www.cross.bg/obshtinata-magazinite-asparyhovo-1418149.html

/КРОСС/ Търговците на 20 обекта на пазара във варненския кв. "Аспарухово" са ни живи, ни умрели тези дни. Защото водата удави не само магазините им, а и законните им договори с общината да могат 30 години да работят и да изхранват семействата си. Тези хора са заложили не просто къщите си за своя малък бизнес, това е животът им. От общината сега обещават да намерят ново място за магазините им. Дано! Въпросът е кой ще отговаря за решението да се затапи реката. Човекът, който е сложил подписа си, сигурно е известен. Нищо чудно в общината още да работят тези, които са предложили дерето да се затвори. Време е някой да носи конкретна отговорност за конкретните си дела. За безобразията, в които са заложени човешки съдби, давност не може да има. Автор: Анета Петкова, Труд Снимка: Булфото, всички права запазени

Вече 19 са жертвите в рухналите сгради в Индия

http://www.bnews.bg/article-109691

Най-малко 19 души са загинали при рухването вчера на две сгради в Индия.

Млада жена има рак от 4 години. Лекарите й казaли, че всичко е наред след грешка в лъчетерапията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4164363

Доротея Костова e с тежката диагноза рак от 4 години. Лекари в България ? казаха, че за нея шанс няма. Tя потърси лечение и в Турция.
За да замине ? бяха нужни 20 000 лева, които бяха събрани с помощта на Дарители.
Днес Доротея се чувства по-добре, но лечението трябва да продължи и отново има нужда от помощ, съобщи Нова телевизия.
През 2010 г. Доротея Костова e с тежката диагноза рак от 4 години. Лекари в България ? казаха, че за нея шанс няма. Tя потърси лечение и в Турция. За да замине ? бяха нужни 20 000 лева, които бяха събрани с помощта на Дарители. Днес Доротея се чувства по-добре, но лечението трябва да продължи и отново има нужда от помощ, съобщи Нова телевизия. През 2010 г.

Борисов да спре да говори, че държавата е във фалит - не е!

http://www.bnews.bg/article-109693

Бойко Борисов да спре да говори, че държавата е във фалит и трябва да викаме МВФ. Такъв апел отправи финансистът проф. Христина Вучева, бивш вицепремиер и финансов министър в кабинета Инджова.

Днес празнуваме Петровден

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/dnes-praznuvame-petrovden-6015943

Православната църква чества едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел, ученици на Христос

Само във Фрог: Хакери пробват два пъти да блокират държавата

http://frognews.bg/news_72323/

Хакери се опитали да блокират един от големите мобилни оператори. Целта им е била да парализират взаимодействието между банките, работата на банкоматите и връзката между всички бензиностации в НАП. Това научи Фрогнюз от високопоставен източник в ДАНС.

Евакуират около 2000 души в „Аспарухово". Не достигат бази

http://www.cross.bg/kushti-horata-subaryaneto-1418148.html

/КРОСС/ Веднага, след като се случи водното бедствие, се активираха свлачищата в „Аспарухово" и има опасност да паднат върху къщи. В варненския квартал, пострадал най-тежко от наводненията, продължава събарянето на опасните къщи, които са около 20. След това ще се прецени дали е необходимо събарянето и на други, съобщава БНР. Най-голямата криза в момента е, че 400 къщи трябва да бъдат освободени, а хората, които трябва да бъдат евакуирани са около 2000. Настаняването върви непрекъснато, но не достигат бази. Затова от общината призовават дори фирми, които произвеждат матраци да помогнат, защото ако се наложи матраците ще се слагат в училища и големи зали, където да бъдат настанени хората. По-голямата част от тези 400 къщи ще бъдат ремонтирани. В момента особено необходими са строителни материали. Има нужда и от доброволци. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Криминолози предупреждават: Бум на кражбите заради масовото теглене на влогове

http://pik.bg/криминолози-предупреждават-бум-на-кражбите-заради-масовото-теглене-на-влогове-news196540.html

Криминолози предупреждават: Бум на кражбите заради масовото теглене на влогове

Заради голямото теглене на пари от банковите клонове в цялата страна криминолози предупредиха, че може да се очаква бум на кражби по домовете през следващите дни и седмици. Това предупреждават криминолози, цитирани от "Монитор".

Заради предизвиканата истерия голяма част от вложителите, които теглят сериозни суми от трезорите, не депозират на друго място, а се прибират с парите вкъщи. Така се превръщат в лесна плячка за домовите обирджии, които лесно могат да проникнат в частното жилище.

Експерти обясниха, че основната част от тегленията в момента се правят от дребни вложители, които не разполагат с големи суми. Те все още не могат да осъзнаят, че парите им са по-защитени в банка, която и да е тя, защото по силата на европейска директива влоговете до 100 000 евро са гарантирани, каквото и да се случи с банката.

Apple разработва хардуер за умни домове

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/06/29/2332338_apple_razrabotva_harduer_za_umni_domove/?ref=rss


Apple има сериозни намерения да навлезе в пазара на умни домове. Според информация на онлайн изданието 9to5mac, компанията от Купертино е започнала да разработва различни устройства за умни домове.

В Купертино смятат, че този пазар има много голям потенциал и постепенно ще привлича все по-голямо внимание от потребителите. За сега компанията не е избрала конкретна посока, в която да се насочи. Тя разработва различни устройства, като проучва възможностите им да се наложат на пазара....

"Ботев" не картотекира Доре, Хамза и Вандер за Лига Европа

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/06/29/2333378_botev_ne_kartotekira_dore_hamza_i_vander_za_liga_evropa/?ref=rss


"Ботев" (Пловдив) не картотекира трима от основните си футболисти за двубоите срещу "Либертас" в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Нападателите Ферибори Доре, Юнес Хамза и Вандер Виейра няма да бъдат в състава на Любослав Пенев, който ще бъде домакин в първата среща на 3 юли и седмица по-късно ще гостува в Сан Марино.

Очаква се 25-годишният Доре и 28-годишният Хамза да бъдат продадени в близките дни заради влошеното финансово състояние на клуба. Те бяха привлечени от...

Хорът на варненските момчета и младежи празнува 45 години от създаването си

http://www.moreto.net/novini.php?n=256299

Днес от 18.00 часа в Държавна Опера-Варна ще се състои тържествен концерт по повод 45 години от създаването на Хора на Варненските момчета и младежи, съобщиха организаторите за Moreto.net. Под диригентството на Дарина Кроснева хорът ще представи разнообразен репертоар с произведения от различни стилове и жанрове.

Рамазанът започна в много държави от Близкия изток и Азия

http://www.cross.bg/islyama-aziya-zapochna-1418147.html

/КРОСС/ Свещеният месец на мюсюлманските пости - Рамазан, започва в Саудитска Арабия, Йордания, Египет, Обединените арабски емирства, Кувейт, Сирия, Оман и Катар. В Йемен и редица европейски страни той започна ден по-рано, предава ИТАР-ТАСС. Днес обаче е началото му и за милиони привърженици на исляма в Азия, например в Малайзия, Индонезия, Афганистан, Филипините и Шри Ланка. През този месец от 1435 година по лунния календар мюсюлманите ще се въздържат през светлото време на денонощието от приемане на храна и течности, няма да пушат, нито да правят секс. След залез слънце започва разговяване, т. нар. ифтар. Препоръчва се правоверните отпърво да утолят глада и жаждата си с вода, фурми с мляко, орехи, мед и чак след вечерната молитва да седнат на богата трапеза. Пиршеството понякога се проточва до сутринта и приключва със "сухур" - последно хапване преди новия ден. Смята се, че през Рамазана Аллах взема решения за хорските съдби. Затова тогава повече отвсякога е важно да се спазват повелите на исляма.  

Два български мача на Уимбълдън в понеделник

http://tennis.actualno.com/Dva-bylgarski-macha-na-Uimbyldyn-v-ponedelnik-news_36801.html

Два български мача ще има на Уимбълдън в понеделник - Григор Димитров, на сингъл и Цветана Пиронкова на двойки. Хасковлията излиза на корта срещу Леонардо Майер в мач от четвъртия кръг. По програма д...

Ван Гаал разкри какво го плаши в Мексико

http://worldcup2014.actualno.com/Van-Gaal-razkri-kakvo-go-plashi-v-Meksiko-news_36802.html

Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал изтъкна основното достойнство на тима на Мексико - отборният дух. Двата тима се срещат в осминафинален сблъсък на световното първенство тази вечер. "Отб...

Коатес: Видя се - Суарес е незаменим

http://worldcup2014.actualno.com/Koates-Vidja-se---Suares-e-nezamenim-news_36804.html

Защитникът на Уругвай Себастиан Коатес смята, че основната причина за отпадането на тима от Мондиал 2014 след 0:2 от Колумбия на осминафинала е отсъствието на звездата Луис Суарес. "Луис е велик...

Русия се раваншира на САЩ с 3:0

http://volleyball.actualno.com/Rusija-se-ravanshira-na-SASht-s-30-news_36805.html

Националният отбор по волейбол на Русия се реваншира и с 3:0 (25:21, 25:19, 25:21) над САЩ във втория домакински мач от Световната лига в Калининград. Пред 7000 зрители Сборная записа категорична побе...

Д-р Николай Михайлов: Бойко Борисов нагнетява паника

http://e-vestnik.bg/20837/d-r-nikolay-mihaylov-boyko-borisov-nagnetyava-panika/

Д-р Николай Михайлов. Снимка: от екрана

Отговорността е изцяло политическа. Можем да призовем хората да се доверят на експертите, но това в състояние на едно твърде разтревожено население, с лош опит в българката политика, ментата, глогът и валерианът ще имат ограничен ефект. Това заяви пред бТВ психиатърът д-р Николай Михайлов.

Според него случващото се е ефект на някаква глупост, но само частично. Някаква преднамерена игра и манипулация, целяща тъкмо такъв ефект. “Положението е, че красавците на републиката са се хванали за гушите и че това е период на щастлив брачен развод. Случващото се е някакъв зъл жанр. Това излиза в публичното пространство като тъжба на двама души, на които всички ние сме заложници”, категоричен бе д-р Михайлов.

Той определи ситуацията като абсурдна, защото България е демократична страна. “Основният сюжет от седмици и месеци е поведението на някакви сами по себе си плашещи силуети, като силуетите на тези двама души не излъчват модерност и високо равнище на национална отговорност. Те са решени да надделеят в една крайно груба игра и това е възприето от медията като добре дошло”, подчерта психиатърът.

“Дайте си сметка кой има интерес от това България да фалира в момента, като риторична фигура, която се тиражира в момента”, попита д-р Михайлов и припомни, че “тези, които разбират” казват, че България не е във фалит, нито в ситуацията на възможен фалит.

“Чуждестранните инвеститори купуват облигации, и то нередни на опашка. Само едно грубо политическо безочие като това на Бойко Борисов, може да твърди, че е обраното, защото е в предизборна ситуация и се е заканил да спечели абсолютно мнозинство”, каза още д-р Михайлов и допълни, че Борисов не може да спечели на крилете на ентусиазма, но може да спечели на крилете на паниката.

“Затова в противоречие с всякаква политическа етика, той обявява как страната е във фалит, нагнетява паника, и то не пред смаяните хора, а пред своеобразния мораториум на политическата реч на хората, от които в момента всичко зависи – от управляващите и от опозицията”, обясни психиатърът и определи случващото се като грубо посегателство над националната сигурност.

Д-р Михайлов изрази мнение, че това изречение го няма и при опозицията, зад която стои гражданското общество на едногодишните протести, защото се канят да управляват заедно.

“Солидарно всички, без изключение, трябва да заявят, че страната не е във фалит. Не е във фалит, а предстои сериозна политическа работа, която трябва да солидаризира всички, за да бъде спасена страната от онова, което е наречено политическо пророчество”, повтори той.

Д-р Михайлов подчерта, че България не може да претърпи сериозен провал, не може и да бъде изведена бързо на нивото на благополучието. “Трябва да мобилизираме сетивата си за безотговорното политическо говорене, губите лъжци и публичните манипулатори.

Политическите сили, които очакват своя шанс да постъпят в парламента, ще трябва да се освободят от тази тактическа глухонемота да не произнасят това, което трябва да се произнесе. Ще трябва да бъде обявено, че такъв тип говорене е крайно за българския човек”, заяви психиатърът и допълни, че не бива някой да казва, че ще спаси народа от бедствия и катастрофи, които сам е причинил.

“Това не бива да се прави и срещу това трябва да има солидарна реакция. Това е дълг на медийните хора и те не бива да бъдат гостоприемни за безотговорното говорене”, каза в заключение д-р Михайлов.

По БГНЕС

Защо? Алчността и глупостта се състезават. Защо?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4163939

Страната ми бе атакувана. Няма как да не съм бесен от това. Може би и на други се случва, но тук системите за сигурност не задействаха. По-точно службите за сигурност. Не задействаха или съдействаха?
На повърхността двама души се скараха, а медиите започнаха да търкалят една тръба помежду им. Проблемът на тръбата е другаде и далеч надхвърля Страната ми бе атакувана. Няма как да не съм бесен от това. Може би и на други се случва, но тук системите за сигурност не задействаха. По-точно службите за сигурност. Не задействаха или съдействаха? На повърхността двама души се скараха, а медиите започнаха да търкалят една тръба помежду им. Проблемът на тръбата е другаде и далеч надхвърля

Двама са арестувани заради имейли и sms-и срещу ПИБ

http://econ.bg/Новини/Двама-са-арестувани-заради-имейли-и-sms-и-срещу-ПИБ_l.a_i.553002_at.1.html

Двама души вече са арестувани заради разпространяваната спекулативна информация чрез мейли и текстови съобщения, свързани с Първа инвестиционна...

"Летящата чиния” на НАСА - мисия успешна

http://www.cross.bg/nasa-tehnologii-sloeve-1418146.html

/КРОСС/ НАСА успешно изпрати с помощта на балон подобие на "летяща чиния" във високите слоеве на земната атмосфера, за да тества технологии, които един ден биха могли да се използват при кацане на Марс. Единственият проблем е бил с парашута, който не се е отворил изцяло, съобщава Франс прес. При нормална работа, свръхзвуковият парашут дава възможност за меко приводняване на апарата в Тихия океан 40 минути след отделянето му балона. Въпреки проблема от НАСА заявиха, че са много доволни от протичането на изпитанието, което струва 150 милиона долара. Новите технологии се тестват на много голяма височина, тъй като условията там са сходни с тези в горните слоеве на атмосферата на Марс.  

Две сгради в Индия се срутиха и отнеха живота на 19 души

http://www.cross.bg/zhilishtna-sgrada-indiya-1418145.html

/КРОСС/ Най-малко 19 души загинаха при рухването на две сгради в Индия, предаде Асошиейтед прес. 12-етажна жилищна сграда в строеж се срина в покрайнините на град Шенай, столица на щата Тамилнаду. Близо 300 полицаи и пожарникари ровиха цяла нощ сред развалините в търсене на оцелели. 26 строителни работници бяха извадени изпод отломките, други 10 все още се издирват. Малко преди инцидента в Шенай се срути 4-етажна жилищна сграда в столицата Делхи. Загинаха 11 души. Предполага се, че и в двата случая става дума за некачествено строителство, предава BNR.  

Тежко наказание грози Венци Чикагото за банковия терор

http://pik.bg/тежко-наказание-грози-венци-чикагото-за-банковия-терор-news196537.html

Тежко наказание грози Венци Чикагото за банковия терор

Венцислав Ангелов-Чикагото и другите задържани за диверсията срещу банките може да получат от 5 до 15 години затвор. Това предвижда законът за организаторите и участниците в подобна криминална атака.

Подобно деяние е сред най-тежките описани в Наказателния кодекс на страната и се тълкува като вредителство и престъпление срещу държавата, пише "Монитор". Юристи обясниха, че същото наказание се полага и на хора, които препредават слуховете, например в интернет сайтове, форуми или социалните мрежи.

Всеки, който публикува текстове, в които се опитва да насажда страх от крах на банковата система или предрича фалити на конкретни трезори, също може да се окаже зад решетки за повече от десетилетие.

Венци Чикагото е бивш милиционер, участвал във Възродителния процес. Той е лежал в затвора за участие в мрежа за наркотрафик. Чикагото бе сред идеолозите на Национално движение “Свобода”. Двигателите там бяха синът му Йордан Бонев и Бисер Миланов. С течение на времето обаче двамата се скараха.

Петното пък в момента е в ареста, след като заплашва протестираща и журналист до парламента. 

Григор и Цвети играят на Уимбълдън в понеделник

http://www.bnews.bg/article-109688

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще играят утре, понеделник (30 юни) срещите си на Уимбълдън.

КНДР изстреля две балистични ракети

http://www.cross.bg/raketi-obseg-izstrelya-1418144.html

/КРОСС/ Северна Корея изстреля нови две балистични ракети с малък обсег от източното си крайбрежие към Японско море, съобщи южнокорейската информационна агенция "Йонхап". Според агенцията изстрелването на ракетите е било извършена от района на град Вонсан. Предполага се, че севернокорейската страна е тествала ракети "Скъд", които имат обсег 500-600 км. Това е второто подобно изпитание на ракети тази седмица. На 26 юни Северна Корея изстреля три ракети с малък обсег в акваторията на Японско море. Япония протестира пред КНДР във връзка с изпитанията с ракетите. Министърът на отбраната Ицунори Онодера посочи, че протестът е изпратен по дипломатически канали чрез посолството в Пекин. Той посочи, че към премиера Шиндзо Абе в Токио работи специален кризисен щаб. Абе е поръчал да се разработят мерки за гарантиране на сигурността на гражданските кораби и самолети, които могат да се окажат в района на тествани севернокорейски ракети.  

НФСБ отбелязва 12 години от смъртта на писателя и родолюбец Николай Хайтов

http://pik.bg/нфсб-отбелязва-12-години-от-смъртта-на-писателя-и-родолюбец-николай-хайтов-news196534.html

НФСБ отбелязва 12 години от смъртта на писателя и родолюбец Николай Хайтов

По повод годишнина от смъртта на писателя и родолюбеца Николай Хайтов ТВ СКАТ и партия „Национален фронт за спасение на България” канят всички родолюбиви българи на 30 юни, понеделник, от 11.00 часа пред бюст-паметника на Хайтов в Борисовата градина в столицата.

Това съобщиха от пресцентъра на „Национален фронт за спасение на България”. На 30 юни се навършват 12 години от кончината на големия български писател и патриот Николай Хайтов.

Автор на първата българска книга за опазването на българската гора „Бодливата роза”; на най-превежданите български книги – „Диви разкази” и „Шумки от габър”.

Патрон на ТВ СКАТ. Нека заедно се поклоним пред личността, делата и творчеството на Хайтов!

КНДР изстреля две балистични ракети в Японско море

http://www.moreto.net/novini.php?n=256313

Северна Корея изстреля в неделя две балистични ракети с малък обсег от източното си крайбрежие към Японско море, съобщи южнокорейската информационна агенция "Йонхап". Според агенцията изстрелването на ракетите е било извършена от района на град Вонсан.

Хилари Клинтън да върне хонорара си от лекция, призоваха студенти

http://www.cross.bg/yniversiteta-klintun-vurne-1418143.html

/КРОСС/ Студенти от университета в Лас Вегас, Невада са поискали от бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън да върне хонорара си от 225 хил. долара, който тя е получила за изнасяне на лекция в университета, пише Daily Mail. Студентите са призовали Клинтън да пожертва парите си в името на нуждите на университета и образованието. „Ще бъдем много щастливи, ако някой е готов да събере пари за нашия университет. Смятаме обаче, че е малко преувеличено някой да получава 225 хил. долара само за една лекция. С цялото ни уважение към г-жа Клинтън, бихме искали тя да върне парите обратно в университета", гласи официалното изявление на учащите. По думите на студентите хонорарът на бившата първа дама ще стигне за стипендии за 225 отличници, което би им позволило да облекчат бремето на платеното образование.  

Черно море чисто от микроби, в почвата дебне антракс

http://www.bnews.bg/article-109687

Първите проби за микроби след пороите показват, че Черно море е чисто, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев. Той предупреди още, че комарите хапят и през дрехите, затова трябва да облечем два ката. Хората да внимават за антракс в почвата, чийто горен слой е отмит от дъждовете.

Колона с хуманитарни помощи от Русия замина за Украйна

http://www.cross.bg/ykraiina-pomoshti-hymanitarni-1418142.html

/КРОСС/ Автомобилна колона от 12 камиона на министерството на извънредните ситуации на Руската Федерация в неделя замина от Ростов на Дон за Украйна с над 90 тона хуманитарни помощи. Керванът кара храни и средства за хигиена, съобщават от МИС. Камионите ще пътуват до руско-украинската граница, където товарите ще бъдат предадени на местното население, предава Гласът на Русия. В събота МВнР на Украйна заяви, че не може да приеме хуманитарни помощи за източна Украйна по причина на „неопределения краен адресат", се казва в нота на украинското министерство.  

Община Варна узаконила затапването на дере в "Аспарухово"

http://pik.bg/община-варна-узаконила-затапването-на-дере-в-аспарухово-news196531.html

Община Варна узаконила затапването на дере в "Аспарухово"

Община Варна законно е затапила едно от деретата в квартал "Аспарухово". Това стана ясно, след като собственици на над 20 обекта на тамошния пазар се оплакаха, че искат да им премахват магазинчетата, предаде Труд. 

 Оказа се, че пазарната площадка на ул. "Моряшка" е разположена върху бетонна плоча, излята над коритото на дерето. 

След трагедията от 19 юни общината реши да изгради деретата по стандарти, като за целта експерти обиколиха коритата и набелязаха всички пречки пред реализацията напроекта. Собствениците на обектите, които подлежат на събаряне, са предупредени устно, но все още не са им връчвани заповеди за премахване. 

"Става въпрос за напълно законни обекти, които са построени на общинска земя. През 1998 г. общински съвет решава да даде отстъпено право на строеж за 30 г., а на следващата година пазарът е изграден. Обектите разполагат с всички необходими книжа и разрешения", обясни зам.-кметът на "Аспарухово" Радослав Коев. Пазарчето се намира точно по средата на дерето. 

"Не знам кой преди 16 г. е решил, че поставянето на плоча там не пречи на функционалността на дерето, но вече е ясно, че пазарът не може да остане там. Водим разговори със собствениците на обектите и ще ги компенсираме", обясни Коев. По негови думи търговците не искали и да чуят за обезщетения, а настоявали общината да им намери подходящи места, за да разположат магазинчетата.

 Коев твърди че общината ще направи всичко възможно, за да ги удовлетвори. При всички случаи хората ще бъдат защитени. Те имат действащи договори за още 15 г.

 

Най-коментираните статии в "Дневник" през седмицата

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2014/06/29/2333234_nai-komentiranite_statii_v_dnevnik_prez_sedmicata/?ref=rss


Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да стане евродепутат, настояването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисо да чуе от БСП, "Атака" и ДПС признанието, че са се провалили и молбата към него да оправи държавата, както и заявлението му, че е готов да оглави и служебно, и редовно правителство са сред най-коментираните статии на "Дневник" за изминалата седмица.

Ето и цялата класация:

"Готов съм веднага да стана премиер - първо на служебно правителство, а след това и на...

Ерера: Готови сме да пишем история срещу Холандия

http://worldcup2014.actualno.com/Erera-Gotovi-sme-da-pishem-istorija-sreshtu-Holandija-news_36799.html

Селекционерът на Мексико Мигел Ерера, в навечерието на осминафиналния мач с Холандия, демонстрира смелост и заяви, че отборът му уверен в себе си преди сблъсъка. "Ние знаем какво трябва да напра...

Хамес Родригес: Мечтая за Примера и Реал

http://worldcup2014.actualno.com/Hames-Rodriges-Mechtaja-za-Primera-i-Real-news_36800.html

Звездата на Колумбия Хамес Родригес, с чиято помощ "лос кафетерос" стигна до исторически осминафинал на световно първенство, призна, че мечтата му е да смени френската Лига 1 с Примера дивис...

Сигнал срещу Барисов в ДАНС за дестабилизирането на държавата

http://politics.actualno.com/Signal-sreshtu-Barisov-v-DANS-za-destabiliziraneto-na-dyrjavata-news_36793.html

На откритите телефони и имейл от Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ е подаден сигнал срещу Бойко Борисов. Това съобщиха за БГНЕС източници от агенцията. Сигналът е подаден в...

Лили Иванова: Всеки ден съм на кантара - ако съм със 100 г отгоре, това за мен е пагубно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163876

"Писмата достигат до мен, дори и когато феновете ми напишат само "София 1000 Лили Иванова". Вече имам човек, който отговаря само за кореспонденцията ми. Получавам и поща от Русия, на която няма адреса ми", каза Лили Иванова в интервю за "120 минути" по Би Ти Ви вчера. Певицата разказа, че всеки ден се мери на кантара. "Ако съм със 100 г отгоре,

Първият четвъртфинал - Колумбия срещу Бразилия

http://www.cross.bg/kolymbiya-braziliya-pobedi-1418141.html

/КРОСС/ Отборите на Колумбия и Бразилия ще се срещнат на четвъртфиналите след като и двамата тима взеха победи снощи. Колумбия победи Уругвай на стадион „Маракана" с 2:0 с голове на Хамес Родригес в 28-ата и 50-ата минута. Това му донесе и отличието "играч на мача". По-рано вечерта Бразилия едва измъкнаха победата от Чили след продължения и дузпи. Срещата между Колумбия и Бразилия ще се играе на 4 юли във Форталеза.  

Октай Енимехмедов: Държавата се управлява от неправилния човек

http://pik.bg/октай-енимехмедов-държавата-се-управлява-от-неправилния-човек-news196527.html

Октай Енимехмедов: Държавата се управлява от неправилния човек

„Кризата, в която попаднахме – икономическа, политическа и социална, се дължи на факта, че държавата се управлява от неправилния човек. Въпросът не е кой сега я управлява, а че трябва да се даде оставка възможно най-бързо и властта да се даде в ръцете на човека, който народа е избрал.

Орешарски трябва още днес да подаде оставка”, това заяви пред Нова телевизия нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

Той е задържан под домашен арест заради опита си за покушение, но се възползва от съдебно решение, което му позволи да се яви на изпит и направи изявлението си в студиото на Нова.

„Народът може да забравя, но държавата помни. Младите хора, които мислят за страната няма как да не мислят за държавата. Надявам се тя да започне да мисли за тях, така че и те да мислят за нея”, категоричен бе Енимехмедов.

„Управлението трябва да бъде при човека, който е спечелил изборите. Иначе се губи смисъла на самата демокрация, за която са дадени много жертви. Не бих казал, че ще правя политическа кариера. Имаше идея да стана независим депутат, но по-скоро се концентрирам върху законите”, допълни той.

Рекорд: 10,7 млн. британски лири за Ferrari

http://www.cross.bg/rekord--mln-britanski-liri-za-ferrari-1418140.html

/КРОСС/ Автомобил Ferrari-375 Plus беше продаден на аукцион във Великобритания за рекордната за тази марка сума от £10,7 млн., съобщава АП. Купувачът е анонимен. Заедно с колата е продаден и резервен мотор. От този автомобил има едва пет бройки. Това е най-високата цена за Ferrari досега. На аукциона бяха продадени коли за £22,6 млн. Сред продадените модели са 1902 De Dietrich, Lamborghini Countach LP400 Coupe, Volkswagen Golf G60, Austin-Healey 3000 MK1, Jaguar 1937.  

Убийцата на Алекс променила показанията си, мъж я изнасилил и се страхувала да го издаде

http://pik.bg/убийцата-на-алекс-променила-показанията-си-мъж-я-изнасилил-и-се-страхувала-да-го-издаде-news196525.html

Убийцата на Алекс променила показанията си, мъж я изнасилил и се страхувала да го издаде

8-годишната Александра беше убита на 11-и април в Поморие по изключително жесток начин. За смъртта на детето часове по-късно беше задържана Атанаска Георгиева, пише "24 часа".

43-годишната жена живеела с майка си на квартира – в мансарда точно над семейството на убитото дете.

Два месеца и половина след задържането на Атанаска, съдебно-психиатричната ? експертиза все още не е готова. Преди дни тя е променила първоначалните си показания, съобщи Нова телевизия.

Това е посочила сестра ? Северина. Тя обаче отказва да застане с мотива, че това не е в нейна полза. Адвокатът на Атанаска потвърди, че тя е променила показанията си на 27 май, пред прокурор в следствения арест.

„В които категорично отрича всякакво свое участие в това свое престъпление. В тези показания тя сочи, че едно лице, което тепърва предстои да бъде идентифицирано, а може и вече да е установено, е извършител на това престъпление. То е докарало трупа, завит в одеяло и т.н.”, казва адвокатът на Атанаска Благой Потеров.

Адвокат Потеров заяви, че до момента Атанаска никога не е признавала ,че именно тя е извършител на убийството на Алекс, защото по думите му нямала спомен. В показанията от 27 май задържаната за пръв път говори за мъж извършител на престъплението.

„Тя казва в тези показания, че е била изнасилена и насилвана от този човек. И по тази причина в първоначалните си показания тя не го е посочила, тъй като все още се страхува, както за себе си, така и за живота на децата на сестра си. Провеждат се разследвания и това лице трябва да бъде установено , или лица, защото според новите показания тя не е присъствала и убийството не е станало горе, в тази стая”, допълва Потеров.

Атанаска  не е посочила извършителя да е близък до семейството на убитата Алекс, каквито информации се появиха. Защитника на задържаната съобщи, че все още не е готова съдебно-психиатричната експертиза и обясни, че в сряда психолог е бил на среща с Атанаска, за доуточняване на подробности

Инджова предлага Доган, Костов и Саккобургготски за персона нон грата

http://news.ibox.bg/news/id_1346438499

Ахмед Доган, Иван Костов и Симеон Саккобургготски да напуснат страната, за да има честни избори. Това предложи „желязната лейди" Ренета Инджова в студиото на Нова ТВ. Според нея тримата почетни партийни лидери са част от задкулисието.

Мамалев в центъра на премиера на книга за Велко Кънев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4163840

Георги Мамалев се оказа стратегическият избор на известния театровед и автор на Георги Мамалев се оказа стратегическият избор на известния театровед и автор на "24 часа" Димитър Стайков при премиерното представяне на книгата му "И рибите заплакаха за Велко Кънев. Живот и изкуство". Големият актьор, който прекара много години в партньорство с Велко Кънев както на сцената на Народния театър, така и на тв екрана в шоуто "Клуб

Продължава плановото евакуиране на сградите в "Аспарухово"

http://www.cross.bg/produlzhava-asparyhovo-evakyirane-1418139.html

/КРОСС/ Продължава плановото евакуиране на сградите във варненския квартал "Аспарухово", станали опасни за обитание след наводнението от 19 юни. Българският червен кръст раздава и днес хуманитарни помощи за бедстващите семейства в Добрич с помощта на доброволци от Разград и Силистра, предава БНР. Снимка: Булфото, всички права запазени

Уговарят Светослав Гаврийски за служебен премиер?

http://www.cross.bg/gavriiiski-premier-svetoslav-1418138.html

/КРОСС/ Има идея за премиер на бъдещото служебно правителство да бъде поканен бившият министър на финансите и управител на БНБ Светослав Гаврийски. Самият той коментира, че е чул за тази идея, но още не е говорено с него, пише "24 часа". Името на Светослав Гаврийски е обсъждано и от двете управляващи в момента партии - БСП и ДПС, уточнява изданието. Червените особено харесвали финансиста. Според тях той бил добър вариант, защото има опит, специалист е, отговорен човек, смел и непукист, сподели член на Изпълнителното бюро на БСП. Червени депутати дори са проверявали какво работи в момента Гаврийски и дали би могъл да остави временно работата си, за да стане служебен премиер. Гаврийски вече има опит в служебно правителство. Като служебен министър на финансите в правителството на Стефан Софиянски през 1997 г. той подготви документите за въвеждането на валутния борд у нас, а после бе управител на БНБ.  

Енимехмедов: Орешарски да подаде оставка веднага

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/enimehmedov-oresharski-da-podade-ostavka-vednaga-6015941

"Властта трябва да се даде в ръцете на човека, който народът е избрал", отсече нападателят на Ахмед Доган

Безплатен семинар „Тревожните разстройства – проблем или ресурс за развитие" ще се проведе днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=256302

Клуб „Психология" към Националното сдружение „Младежки Глас”- клон Варна организира последното събитие от кампанията "Психологично здраве: тревожните разстройства - проблем или ресурс за развитие?”, научи Moreto.net. Този път ще бъдат засегнати симптоми на тревожните разстройства, които са все по - често срещани сред нас - силно сърцебиене, задух, "стегнатост" в гърдите, изтръпване на крайниците, чувството за полудяване, страхът да излезе сам, да бъде сам, паническият страх, че човек умира.

Eurobank съкращава още 100 милиона евро разходи

http://www.grreporter.info/Eurobank_skrashchava_oshche_100_miliona_evro_razhodi/15730

Стратегическият план за развитие на банката цели бързо завръщане към печалбите, новите акционери предлагат нови членове на управителния съвет

прочети повече

Ани Хоанг лъсна дибидюс

http://www.bnews.bg/article-109684

Скандалната фолкпевица Ани Хоанг лъсна дибидюс в провокативни кадри, които направо побъркаха мрежата.

Хосе Пекерман: С Хамес можем да стигнем много далеч

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/06/29/2333373_hose_pekerman_s_hames_mojem_da_stignem_mnogo_dalech/?ref=rss


Селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман очаква неговият отбор да стигне далеч на световното първенство в Бразилия.

Колумбийците победиха Уругвай с 2:0 в осминафиналите и в следващата фаза ще срещнат домакините от Бразилия. Отборът на Пекерман продължава да впечатляващ с много атрактивен футбол, а звездата на тима Хамес Родригес е сред най-силните играчи от началото на турнира. 

С успеха срещу Уругвай Колумбия записа историческо постижение, след като за първи път в своята...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване