Над 150 сигнала са получени до 20.00 часа в София след падналата градушка

http://press.mvr.bg/NEWS/news140708_04.htm

Екипи на столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават работата на засегнатите места

Варна и Добрич няма да получат помощ за наводненията

http://www.moreto.net/novini.php?n=257322

Варна и Добрич няма да получат финансова помощ за щетите от потопа, това става ясно от постановление на Министерския съвет от 3 юли. Ден по-късно с друго постановление е одобрено допълнителни трансфери по бюджетите на общините като за Добрич-град 6 500 лв, а за Варна-град 39 000 лв.

Мощна буря удари София

http://www.cross.bg/sofiya-signali-byrya-1419676.html

София /КРОСС/ Трамвай по линия 10 остана е със счупено предно стъкло след мощната буря, която се разрази над София. След 16 часа небето над столицата почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Превозните средства на градският транспорт се движат с намалена скорост. В Столична община има подадени сигнали за счупени от града прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на „Царица Йоана", завиряване на участъци по „Цар Борис ІІІ". В района на Сточна гара е спряно движението. Най-много сигнали са постъпили от районите Люлин, Нови Искър, Модерно предградие. Екипи на Столична община работят съвместно със Столичната пожарна. В някои квартали е имало смущения в мобилните връзки. За около десетина минути е имало забрана за кацане и излитане на летище "София" заради токов удар, който е сринал компютърната система, съобщиха за БНР от пресцентъра на Министерството на транспорта. Към този момент самолетите излитат и кацат нормално.      

Мощна буря удари София

http://www.cross.bg/sofiya-stolichna-signali-1419676.html

София /КРОСС/ Трамвай по линия 10 остана е със счупено предно стъкло след мощната буря, която се разрази над София. След 16 часа небето над столицата почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Превозните средства на градският транспорт се движат с намалена скорост. В Столична община има подадени сигнали за счупени от града прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на „Царица Йоана", завиряване на участъци по „Цар Борис ІІІ". В района на Сточна гара е спряно движението. Най-много сигнали са постъпили от районите Люлин, Нови Искър, Модерно предградие. Екипи на Столична община работят съвместно със Столичната пожарна. В някои квартали е имало смущения в мобилните връзки.      

Мощна буря удари София

http://www.cross.bg/moshtna-byrya-ydari-sofiya-1419676.html

София /КРОСС/ Трамвай по линия 10 остана е със счупено предно стъкло след мощната буря, която се разрази над София. След 16 часа небето над столицата почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Превозните средства на градският транспорт се движат с намалена скорост. В Столична община има подадени сигнали за счупени от града прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета , неработещи светофари на „Царица Йоана", завиряване на участъци по „Цар Борис ІІІ". В някои квартали е имало смущения в мобилните връзки.    

7500 младежи имат шанс да започнат работа през септември

http://www.bnews.bg/article-110537

Започва първата схема „Младежка заетост“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014- 2020, която ще позволи на около 7 500 младежи до 29 години да се включат в стаж или обучение, където да придобият конкретни знания и умения.

Почина Сава Савов, помогнал за изграждането на Стоичков като футболист

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180244

На 71-годишна възраст почина Сава Савов, дългогодишен спортен деятел и един от хората, които имат най-голяма заслуга за изграждането на Христо Стоичков като голям футболист, съобщава novsport.com.
Дълги години Сава Савов работи в ДЮШ на "Ботев" (Пловдив), за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година. На 71-годишна възраст почина Сава Савов, дългогодишен спортен деятел и един от хората, които имат най-голяма заслуга за изграждането на Христо Стоичков като голям футболист, съобщава novsport.com. Дълги години Сава Савов работи в ДЮШ на "Ботев" (Пловдив), за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година.

Почина Сава Савов, помогнал за изграждането на Стоичков като футболист

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180220

На 71-годишна възраст почина Сава Савов, дългогодишен спортен деятел и един от хората, които имат най-голяма заслуга за изграждането на Христо Стоичков като голям футболист, съобщава novsport.com.
Дълги години Сава Савов работи в ДЮШ на На 71-годишна възраст почина Сава Савов, дългогодишен спортен деятел и един от хората, които имат най-голяма заслуга за изграждането на Христо Стоичков като голям футболист, съобщава novsport.com. Дълги години Сава Савов работи в ДЮШ на "Ботев" (Пловдив), за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година.

Ледена бомбардировка взе жертва и парализира София

http://www.mediapool.bg/ledena-bombardirovka-vze-zhertva-i-paralizira-sofiya-news222416.html

Страховита градушка се изсипа над София около 17 часа и парализира града за около половин час. Един човек загина премазан от паднало дърво, вследствие на разразилата се буря. Други останаха заклещени в автомобилите си.   Градушката изпотроши прозорци на коли и къщи. Части на София останаха без ток, комуникациите бяха прекъснати.   Буря, но без жертви, е имало и в района на Монтана.   Леден ад   Леденият ад се изсипа над София между 16.50 и 17.05 часа във вторник.   Небето притъмня за миг, след което започна да вали, като постепенно дъждът се усилваше. Бурята беше придружена от силен вятър, а от небето падаха ледени късове, някои от които достигаха и размера на яйце.   Улиците и покривите на къщите побеляха от ледените късове. Тротоари и автомобили бяха затрупани от обрулени листа и клони.   Ураганът продължи около петнадесетина минути, но остави щети за хиляди левове.   Жертви   Повалено от бурята дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята "МарияЛуиза" е паднало върху пешеходец, който е починал, съобщиха от Столична община. Той е на възраст около 70-годишен.   Дърво е паднало и върху жена и по бул."Алея Яворов". Пострадалата е откарана в болница.   Екипи на пожарната спасиха заклещени в колите хора. Паднало дърво затисна автомобил на ъгъла на улиците "Пиротска" и "Стефан Стамболов". Невредими са извадени двама мъже.   Дърво е паднало и върху автомобил до бл. 48 в кв. "Младост 1", в който е имало хора.   Градушката е убила гълъби в градинката при сградата на Районния съд (бившото ГУСВ), разказаха очевидци.   Движението по улиците беше парализирано   Силната буря затвори временно движението на възлови места в столицата заради наводнения на трасето.   Затворено беше движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. "Евлогий и Христо Георгиеви", както и в района на Сточна гара.   Спряно е движението на трамваите при надлез Надежда, както на площад "Славейков" в центъра на града, където бурята скъса мрежата. По ул. "Граф Игнатиев" се струпаха спрени трамваи. Светофарите на бул."Царица Йоана" не работят. Наводнени са участъци по бул."Цар Борис ІІІ" и преминаването на автомобилите е затруднено.   Екипите на почистващите фирми са мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и да осигурят нормалното движение в града.   Градският транспорт закъснява с 18 до 25 минути, съобщиха от Центъра за градска мобилност.   Стотици сигнали за наводнения и щети   На спешния телефон 112 са получени стотици сигнали за наводнени къщи и счупени стъкла на автомобили и прозорци.   Най-много сигнали са постъпили от районите Люлин, Нови Искър, Модерно предградие в Столична община.   Отделни квартали на София временно останаха без ток.   По време на градушката не работеха и мобилните комуникации в София.   Екипи на Столична община работят съвместно с пожарната за отстраняване на авариите.

Ледена бомбардировка над София, мъж загина от паднало дърво

http://www.mediapool.bg/ledena-bombardirovka-nad-sofiya-mazh-zagina-ot-padnalo-darvo-news222416.html

Невиждана градушка, придружена от силен вятър и порой се изсипа над София в продължение на 15 минути след 16.50 ч. във вторник. Небето притъмня за миг, след което започна да вали, като постепенно дъждът се усилваше, а от небето започнаха да падат ледени късове, някои от които достигаха и размера на яйце.   70-годишен мъж е загинал, след като паднало дърво го е затиснало в Борисовата градина.   Двама мъже са извадени невредими от кола, върху която се е стоварило дърво. Инцидентът е станал на ул. "Пиротска“ и бул. "Ст. Стамболов“.   Бурята прекъсна и част от комуникациите – временно нямаше достъп до мрежата на някои мобилни оператори. За по-малко от няколко минути земята и покривите побеляха от лед. По улиците има счупени дървета и клони. От градушката са пострадали хора и леки коли. Има изпотрошени прозорци. Предното стъкло на трамвай, движещ се по линия 10 на бул. "Черни връх", също е било счупено, казаха от общината. В района на Сточна гара се образуваха завирявания. Преминаването е невъзможно и движението е спряно, съобщиха от Столична община. Превозните средства на градският транспорт се движат с намалена скорост. Светофарите на бул."Царица Йоана" не работят. Наводнени са участъци по бул."Цар Борис ІІІ" и преминаването на автомобилите е затруднено. Най-много сигнали в Столична община са постъпили от районите "Люлин", "Нови Искър", "Модерно предградие". Екипи на Столична община работят съвместно с пожарната за отстраняване на авариите.   Леденият трясък в София утихна в 17 ч. и слънцето отново изгря. Огромна градушка падна и в други части на страната. В Монтана ледените късове също са били с големината на орех. Там екипи работят по отводняване на мазета и къщи, уточниха от МВР.

Ледена бомбардировка над София

http://www.mediapool.bg/ledena-bombardirovka-nad-sofiya-news222416.html

Невиждана градушка, придружена от силен вятър и порой се изсипа над София в продължение на 15 минути след 16.50 ч. във вторник.   Небето притъмня за миг, след което започна да вали, като постепенно дъждът се усилваше, а от небето започнаха да падат ледени късове, някои от които достигаха и размера на яйце.   По улиците има счупени дървета и клони. От градушката са пострадали хора и леки коли. Има счупени прозорци. Предното стъкло на трамвай, движещ се по линия 10 на бул. "Черни връх" също е било счупено, казаха от общината.   В района на Сточна гара са се образували завирявания. Преминаването е невъзможно и движението е спряно, съобщиха от Столична община.   Превозните средства на градският транспорт се движат с намалена скорост. Светофарите на бул."Царица Йоана" не работят. Наводнени са участъци по бул."Цар Борис ІІІ" и преминаването на автомобилите е затруднено.   Най-много сигнали са постъпили от районите Люлин, Нови Искър, Модерно предградие в Столична община.   Екипи на Столична община работят съвместно с пожарната за отстраняване на авариите.

София бомбардирана от невиждана градушка

http://www.mediapool.bg/sofiya-bombardirana-ot-nevizhdana-gradushka-news222416.html

Невиждана градушка, придружена от силен вятър и порой се изсипа над София в продължение на 15 минути след 16.50 ч. във вторник.   Небето притъмня за миг, след което започна да вали, като постепенно дъждът се усилваше, а от небето започнаха да падат ледени късове, някои от които достигаха и размера на яйце.   По улиците има счупени дървета и клони. От градушката са пострадали и леки коли.

Строителството на първата тръба от морския участък на Южен поток започва есента

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3c4b33ec/l/0L0Sinvestor0Bbg0Ccentralna0Ei0Eiztochna0Eevropa0C3350Ca0Cstroitelstvoto0Ena0Epyrvata0Etryba0Eot0Emorskiia0Euchastyk0Ena0Eiujen0Epotok0Ezapochva0Eesenta0H1758460C/story01.htm

Сърбия ще подпише споразумението с Русия за строителството на газопровода днес или утре, обяви премиерът Александър Вучич след срещата му с Владимир Путин


Маринова: Финансовите показатели и заетостта в горския сектор са стабилни

http://www.cross.bg/marinova-bulgariya-firmi-1419675.html

София /КРОСС/ Финансовите показатели и заетостта в горския сектор са стабилни. Това заяви заместник-министърът д-р инж. Валентина Маринова при откриване на кръгла маса „Възраждане на индустрията в България, Секторен анализ - Стабилно и конкурентноспособно развитие на браншове „Дървообработване" и „Мебелно производство" в сградата на Конфедерация на независимите синдикати в България. Заместник-министър Маринова отбеляза, че в момента браншът не в голям възход, но подържа една устойчива линия и с правилна дългосрочна политика ще търпи развитие.Ресорният зам.-министър посочи, че механизмите на държавата за подпомагане са в две посоки чрез усъвършенстване на нормативната база и чрез възможностите, които предоставя новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.Тя отбеляза, че в предишния програмен период браншовете „дървопреработване" и „дърводобив" почти не са били допустими за подпомагане. „Включихме тези групи и те вече ще могат да кандидатстват още при отварянето на първите приеми".Зам.-министърът изтъкна, че предстои да бъде приета Наредбата за възлагане на дейности, която дава възможност за дългосрочна перспектива на бизнеса. „Направихме и промени в Закона за горите, които са в ползва на бранша. Една от тях е по отношение на нормите, уреждащи ползването на дървесина, което също е в защита на интересите на българските граждани и бизнес

Официално: Жена гвардеец на пост пред Президентството

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180227

За първи път в историята жена гвардеец ще застане на пост номер едно в републиката – караула пред президентството, съобщи БГНЕС. 
Това ще стане на 12 юли, когато ще се проведе тържествената смяна на караула, обяви днес командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Боян Ставрев. 
Идеята за това жена в гвардейска униформа да застане на За първи път в историята жена гвардеец ще застане на пост номер едно в републиката – караула пред президентството, съобщи БГНЕС.  Това ще стане на 12 юли, когато ще се проведе тържествената смяна на караула, обяви днес командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Боян Ставрев.  Идеята за това жена в гвардейска униформа да застане на

Страшна буря и едра градушка парализираха София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180234

Страшна буря и дъжд парализира София в късните следобедни часове.
След 16 часа над центъра на София небето почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Видимостта бе едва няколко метра.
Първото предупреждение в такъв момент е всеки да се крие на сигурно място, прозорците да се затворят. Страшна буря и дъжд парализира София в късните следобедни часове. След 16 часа над центъра на София небето почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Видимостта бе едва няколко метра. Първото предупреждение в такъв момент е всеки да се крие на сигурно място, прозорците да се затворят.

Еврокомисар предлага въвеждане на хуманитарни визи за бежанците

http://europe.actualno.com/Evrokomisar-predlaga-vyvejdane-na-humanitarni-vizi-za-bejancite-news_38475.html

Докато европейски министри се срещат във вторник за обсъждане как да се помогне на Италия да се справи с притока на хиляди имигранти, Европейската комисия съобщи, че отказът на страни-членки да бъдат ...

Най-скъпите кампании за изборите - на Бареков и БСП

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/naj-skypite-kampanii-za-izborite-na-barekov-i-bsp-6016777

"България без цензура" има и най-щедрите симпатизанти - дарените средства от физически лица са над 859 хиляди лева, показват отчетите на партията

Франция призова за сдържаност в Ивицата Газа

http://www.cross.bg/sdurzhanost-frantziya-gaza-1419674.html

/КРОСС/ Френският външен министър Лоран Фабиюс призова израелските и палестински сили да проявят сдържаност в Ивицата Газа, според Ройтерс. "Потвърждаваме своя отказ от всякаква форма на насилие и призоваваме всички страни да проявят сдържаност", каза говорителят на външно министерство на Франция Ромен Надал.

Синдикати и работодатели обсъдиха днес приоритетите си с партиите

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339672_sindikati_i_rabotodateli_obsudiha_dnes_prioritetite_si/?ref=rss


Представители на синдикални и работодателски организации се срещнаха днес в парламента поотделно с ръководството на ГЕРБ и с парламентарните групи на БСП и ДПС. Те поискаха Народното събрание да работи пълноценно, за да може в оставащото време да гласува важни закони, сред които актуализация на бюджета на здравната каса, и настояха политиците да не насаждат обществено напрежение.

В отговор управляващи и опозиция се разграничиха едни от други и си прехвърлиха взаимно вината за...

Мощен тайфун връхлетя Япония

http://www.moreto.net/novini.php?n=257329

Мощен тайфун връхлетя южната японска островна група Окинава с постоянна скорост на ветровете от 175 километра в час и пориви, достигащи до 248 километра в час. В очакване на "Неогури" летищата бяха затворени, а жителите на ниските и крайбрежните райони бяха евакуирани.

Има загинал от бурята в София

http://www.vesti.bg/bulgaria/ima-zaginal-ot-buriata-v-sofiia-6016776

На две места дървета са паднали върху коли с хора в тях. Има паднало дърво върху жена на Алея Яворов, засега няма информация за състоянието й

Силна буря с градушка в София (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/silna-buria-s-gradushka-v-sofiia-video-6016776

В кварталите "Красно село", "Лагера", "Лозенец" ледените блокчета са с големината на орех, видяха репортери на Vesti.bg

Над София валя едра градушка, има една жертва и щети (обобщение)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339676_nad_sofiia_valia_edra_gradushka_ima_edna_jertva_i/?ref=rss




Около 17ч. над София валя силен дъжд, придружен с едра градушка. Бурята взе една жертва - мъж, който е бил затиснат от дърво в Борисовата градина.

Жертвата е на 70 години и е премазана от дърва, намирало се на територията на частен имот - двор на заведение. Метеоролозите съобщиха, че на моменти поривите на вятъра в София са достигнали 100 км/ч.

Градушката, която в различните части на града беше голяма от грахово зърно до малко яйце, причини и материални щети, затрудни движението по ключови пътища, спря временно част от градския транспорт, имаше проблем с електричеството в някои квартали и затрудни мобилните комуникации.

Читатели на "Дневник" съобщиха за щети в центъра на София и кварталите "Лагера", "Люлин", "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Белите брези", "Студентски град", "Витоша", "Стрелбище", "Мусагеница" и "Нови Искър". "Най-силно пострадали са районите "Люлин" и "Модерно предградие", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в "Туитър".


Има много паднали дървета, клони, счупени прозорци на коли и сгради.

По-рано от общината съобщиха за паднало дърво върху автомобил с хора до бл. 48 в кв. "Младост" 1. Около 19ч. двамата души бяха извадени невредими. Двама мъже бяха извадени невредими от кола, затисната от дърво, на ул. "Пиротска" и ул. "Стефан Стамболов".

Сградата на централата на Спешна помощ също е наводнена, съобщиха служители на институцията.


Движените беше затворено в голяма част от града. Така беше на кръговото кръстовище на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви". Спряно беше движението на трамваите при надлез Надежда. Фандъкова съобщи още, че движението по бул. "България" също беше спряно, а по-късно в посока центъра беше отворено. Голяма локва пречи да бъде пуснато платното от центъра към кварталите. На Сточна гара движението също беше изцяло спряло.


Към 19 ч. движението по бул. "България" в посока към центъра беше отворено. На Сточна гара също вече се движат автомобили. Има доста изпочупени светофари. "Работят всички екипи и са мобилизирани Улично осветление и ЧЕЗ", съобщи Фандъкова.


Затворено беше и част от кръстовището на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи репортер на "Дневник". Обходните маршрути и в късния следобед има задръстване.

Метрото се движи по график, като в някои от подлезите е влязла вода.

Екипите на почистващите фирми са мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града. Служители на "Пожарна безопасност и защита на населението" също работят по отводняване на обекти в столичните квартали "Люлин", "Модерно предградие" и "Филиповци".


"Пътувам към Люлин, където има разрушен покрив на трафопост. И аз, и екипите ми са на терен", написа кметът на София малко преди 19 ч.

Sofia now pic.twitter.com/w496Ge1JDW

— Justine Toms (@justinetoms) July 8, 2014От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че градушката е счупила предно стъкло на трамваи по линия 12 и линия 10 на бул "Черни връх". Превозните средства на градския транспорт се движат с намалена скорост.

Читател подаде сигнал за прекъснато електрозахранване в "Люлин" 10, "Захарна фабрика" и в блок в "Младост" 3. От ЧЕЗ съобщиха за проблеми в тока и в други квартали на столицата, като обявиха, че приемат сигнали за проблеми от абонатите си.

Имаше проблеми с абонати на трите мобилни оператора. Токов удар срина компютърната система на летище "София" и за 20 минути не е имало излитане и кацане на самолети.
The fuck!?! #градушка pic.twitter.com/CZv3X32ep6

— Yanichka L. (@MissVendella) July 8, 2014В Столичната община има подадени сигнали за счупени прозорци на жилища и автомобили. Има паднали дървета, неработещи светофари на Царица Йоана и завиряване на участъци по Цар Борис ІІІ. Най-много са щетите по колите около Националния дворец на културата (НДК), по "Цар Борис III" и "Лозенец".


Читатели на "Дневник" съобщиха, че по централния булевард "Витоша" се отичало голямо количество вода към площад "Св. Неделя". Сигнали има и за бул. "Евлоги и Христо Георгиев".

Нансен и бул. България, тротоарите и те са под вода. pic.twitter.com/BA0QBJ5TLj

— simo ivanov (@simoivanov) July 8, 2014
Синоптиците не бяха обявили код за опасност от дъжд или градушка, а очакваха кратки гръмотевични бури.

Апокалипсис сега! #софия #градушка pic.twitter.com/QUO3wwksXI

— Yanichka L. (@MissVendella) July 8, 2014

Официално: Жена гвардеец застава на пост пред Президентството

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180158

За първи път в историята жена гвардеец ще застане на пост номер едно в републиката – караула пред президентството, съобщи БГНЕС. 
Това ще стане на 12 юли, когато ще се проведе тържествената смяна на караула, обяви днес командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Боян Ставрев. 
Идеята за това жена в гвардейска униформа да застане на За първи път в историята жена гвардеец ще застане на пост номер едно в републиката – караула пред президентството, съобщи БГНЕС.  Това ще стане на 12 юли, когато ще се проведе тържествената смяна на караула, обяви днес командирът на Националната гвардейска част (НГЧ) полковник Боян Ставрев.  Идеята за това жена в гвардейска униформа да застане на

Над София валя едра градушка, има жертва и щети (обновена 17.40ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339676_nad_sofiia_valia_edra_gradushka_ima_jertva_i_shteti/?ref=rss


Над голяма част от София валя едра градушка, придружена със силна буря. Дъждът започна малко преди 17 ч. и продължи петнадесетина минути. До момента е потвърдена една жертва. Бурята причини и материални щети, затруднение в движението, проблем с тока и мобилната комуникация.

Има жертва, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Върху него е паднало дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята "Мария Луиза".

Също така дърво е паднало върху автомобил до бл. 48 в...

Манолова: Актуализацията на бюджета на НЗОК е необходима

http://www.cross.bg/manolova-lekarite-nzok-1419673.html

София /КРОСС/ Актуализация на бюджета на НЗОК е необходима. До този извод достигнаха представителите на ПГ на КБ, Българския лекарски съюз, Надзорния съвет на НЗОК и ръководството на касата. Тази актуализация е необходима и заради лекарите и пациентите. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова пред журналисти в парламента. „Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация, така че исканията на лекарите и касата да бъдат удовлетворени", добави тя. Манолова бе категорична, че е излишно да се създава напрежение в системата при положение, че има пълно разбиране на ПГ на КБ за действията, които ще бъдат в интерес на българската здравна система. „Надявам се след като това бъде потвърдено да настъпи спокойствие и сред лекарите, и сред българските пациенти", завърши Манолова .

Над София валя едра градушка, има щети (обновена 17.26ч.)

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339676_nad_sofiia_valia_edra_gradushka_ima_shteti_obnovena/?ref=rss


Sofia now pic.twitter.com/w496Ge1JDW

— Justine Toms (@justinetoms) July 8, 2014 Над голяма част от София валя едра градушка, придружена със силна буря. Дъждът започна малко преди 17 ч. и продължи петнадесетина минути. Бурята причини материални щети и затруднение в движението.

До момента читатели на "Дневник" съобщават за голям порой в центъра и кварталите "Лагера", "Люлин", "Лозенец", "Младост", "Красно село", "Белите брези" и "Лагера". "Най-силно пострадали са районите...

В центъра на София вали едра градушка

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339676_v_centura_na_sofiia_vali_edra_gradushka/?ref=rss

Sofia now pic.twitter.com/w496Ge1JDW

— Justine Toms (@justinetoms) July 8, 2014 В центъра на София вали едра градушка, придружена със силна буря. Дъждът започна десетина минути преди 17 ч.

Някои от парчетата лед бяха с размер на орех. Някои абонати на мобилните оператори се оплакват от липса на сигнал.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Страшна буря и градушка като орех парализираха София (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180222

Страшна буря и дъжд парализира София в късните следобедни часове.

След 16 часа над центъра на София небето почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Видимостта бе едва няколко метра.

Първото предупреждение в такъв момент е всеки да се крие на сигурно място, прозорците да се затворят.

Страшна буря и дъжд парализира София в късните следобедни часове. След 16 часа над центъра на София небето почерня, задуха силен вятър, започна порой, придружен от страхотна градушка. Видимостта бе едва няколко метра. Първото предупреждение в такъв момент е всеки да се крие на сигурно място, прозорците да се затворят.

Четири организации се жалват от забавената работа на ДФ "Земеделие"

http://www.cross.bg/proekti-benefitzientite-proektite-1419672.html

София /КРОСС/ Четири организации - Асоциация на земеделските производители, Национална асоциация на зърнопроизводителите, БАКЕП и КРИБ, изпратиха писмо до МЗХ, ДФЗ и вицепремиера Зинаида Златанова с поредно предупреждение за рисковете от цялостното забавяне на работата на ДФ „Земеделие" и опасността да се загубят над половин милиард лева в края на годината. По думите им Фондът бави отговори на молби и жалби с по 6-7 месеца, а понякога и с две години, а това възпрепятствало сериозно придвижването на проекти и казуси в съответните срокове, и важи с особена сила за заявленията на бенефициентите по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013, чието прилагане е към своя край.По думите им отношенията между ДФЗ и МЗХ в период, в който и двете институции би трябвало да впрегнат целия си ресурс, капацитет и енергия за адаптиране на администрацията към новите правила за подпомагане по схеми и мерки през програмния период 2014-2020г., са недопустими и непрофесионални. Организациите приканват към отговорно и съвестно изпълнение на задълженията. „Очакваме възможно най-скоро да видим резултати от направените промени чрез скорошно приключване на процедурата по разглеждане на проектите и цялостна мобилизация в работата на ДФЗ и МЗХ по всички направления", посочват от там

Град като яйца удари София, троши коли и кастри дървета!

http://www.bnews.bg/article-110570

Силен вятър, летящи от вятъра отломки и прах по улиците в центъра на столицата се завихриха края на работния ден във вторник.

Любимият цвят на охлювите е червеният

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180110

Любимият цвят на охлювите е червеният, съобщава в. Любимият цвят на охлювите е червеният, съобщава в. "Дейли мейл". Откритието било направено от 19-годишна британска ученичка Карли Брайн, което й донесе награда от 600 британски лири. Изследването установило, че тези животни, противно на считаното досега, могат да различават цветовете. И имат предпочитания към червеното.

БСП ще предложи на кабинета да изготви актуализация на бюджета на НЗОК

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180204

„Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация на бюджета на Здравната каса, така че исканията на българските лекари и на касата да бъдат удовлетворени". Това каза на брифинг в парламента заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова след среща във връзка с актуализация на бюджета на НЗОК.
„Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация на бюджета на Здравната каса, така че исканията на българските лекари и на касата да бъдат удовлетворени". Това каза на брифинг в парламента заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова след среща във връзка с актуализация на бюджета на НЗОК.

Усмихнатият кораб днес беше във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=257349

Aida Aura днес за пореден път акостира на Морска гара Варна. Той е наричан корабът на мечтите или усмихнатият кораб заради начервената усмивка, която грее на носа му. Лайнерът Aida Aura е дълъг 203 м, широк 28 м и разполага с 12 палуби.

Гришо и Маша на сватбата на Джокович

http://www.cross.bg/svatbata-iielena-pokanenite-1419671.html

/КРОСС/ Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и приятелката му Мария Шарапова ще бъдат сред ВИП гостите на сватбата на Новак Джокович. Шампионът от Уимбълдън ще каже да" на дългогодишната си приятелка Йелена на бляскава церемония на черногорския остров Свети Стефан. Местенцето е особено тачено от куп известни знаменитости. Гостите ще пристигат с лимузини, специално наети за случая. Освен Гришо и Маша, сред поканените са Борис Бекер, Анди Мъри и много други. Медиите в Сърбия със задоволство наричат бляскавото събитие „Сватбата на века". Според вестник „Курир" Ноле е изсипал цяло състояние, за да осигури тоалет на булката си и невиждан комфорт на гостите. Цялата церемония и празненствата след нея ще бъдат на Свети Стефан. „Новак просто иска всичко по време на сватбата да е организирано безукорно! Точно затова той е ангажирал и агенция за лимузини под наем, заедно с шофьори. Сред поканените над 210 гости са Борис Бекер, Анди Мъри, Мария Шарапова, както и много други уважавани личности", пише „Курир". Ноле и Йелена са заедно от 2006 г. Няколко месеца след сватбата красивата Йелена ще дари тенисист №1 в света с първородна рожба.

Учени успяха да включат двигателите на изоставена космическа сонда

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/07/08/2339510_ucheni_uspiaha_da_vkljuchat_dvigatelite_na_izostavena/?ref=rss


Космическата сонда ISEE-3, която преди няколко месеца NASA предостави на група независими учени, се върна към живот и за пръв път от близо 30 години включи своите двигатели, съобщава онлайн изданието Scientific American.

International Sun-Earth Explorer 3 (ISEE-3) е "пенсиониран" от NASA през 1997 г. след като се отдалечава от Земята и Слънцето. За последно двигателите на сондата пък са работили през 1987 г. След като излиза във смятана за вечна почивка, апаратът е забравен от NASA и...

Съветът на ЕС одобри препоръките за България

http://econ.bg/Новини/Съветът-на-ЕС-одобри-препоръките-за-България_l.a_i.554642_at.1.html

Препоръките на Европейската комисия (ЕК) за България по националната програма за реформи за тази година бяха одобрени от съвета на ЕС, предаде...

Съветът на ЕС одобри препоръките за България

http://econ.bg/Новини/Съвета-на-ЕС-одобри-препоръките-за-България_l.a_i.554642_at.1.html

Препоръките на Европейската комисия (ЕК) за България по националната програма за реформи за тази година бяха одобрени от съвета на ЕС, предаде...

Падна 100-килограмова мазилка от тавана на карловска църква

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180195

100-килограмова мазилка се отцепи от тавана на карловската църква „Свети Николай“, пише вестник „Марица“. Като по чудо пострадали няма. Досега не е правен вътрешен ремонт на църквата от построяването й през 1847 година. Сменяни са само керемидите и са направени няколко укрепителни дейности.     Пловдивската митрополия е обещала да изпрати 100-килограмова мазилка се отцепи от тавана на карловската църква „Свети Николай“, пише вестник „Марица“. Като по чудо пострадали няма. Досега не е правен вътрешен ремонт на църквата от построяването й през 1847 година. Сменяни са само керемидите и са направени няколко укрепителни дейности.     Пловдивската митрополия е обещала да изпрати

Прокуратурата внесе протест срещу оправдателните присъди по "Гранити

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180146

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев от окръжната прокуратура в Бургас е внесъл протест срещу трите оправдателни присъди по делото Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев от окръжната прокуратура в Бургас е внесъл протест срещу трите оправдателни присъди по делото "Гранити". По негово настояване днес на страните бе връчен протеста му. Процесът за убийството на бургаския бизнесмен и шеф на фирма "Гранити" Стоян Стоянов приключи на първа инстанция на 24 юни т.г.

Съдия ощетил Италия ще свири 1/2-финала Бразилия-Германия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180185

Мексиканският съдия Марко Родригес, който не успя да види как Луис Суарес ухапа по рамото Джоржо Киелини, ще свири 1/2-финала на световното първенство Бразилия-Германия, който започва тази вечер от 23:00 часа.
Прочети повече Мексиканският съдия Марко Родригес, който не успя да види как Луис Суарес ухапа по рамото Джоржо Киелини, ще свири 1/2-финала на световното първенство Бразилия-Германия, който започва тази вечер от 23:00 часа. Прочети повече

100-килограмова мазилка падна от тавана на църква

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180144

100-килограмова мазилка се отцепи от тавана на карловската църква „Свети Николай“, пише вестник „Марица“. Като по чудо пострадали няма. Досега не е правен вътрешен ремонт на църквата от построяването й през 1847 година. Сменяни са само керемидите и са направени няколко укрепителни дейности.     Пловдивската митрополия е обещала да изпрати 100-килограмова мазилка се отцепи от тавана на карловската църква „Свети Николай“, пише вестник „Марица“. Като по чудо пострадали няма. Досега не е правен вътрешен ремонт на църквата от построяването й през 1847 година. Сменяни са само керемидите и са направени няколко укрепителни дейности.     Пловдивската митрополия е обещала да изпрати

Мая Манолова: Ще предложим на кабинета да изготви актуализация на бюджета на НЗОК

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180171

„Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация на бюджета на Здравната каса, така че исканията на българските лекари и на касата да бъдат удовлетворени „Нашата парламентарна група ще предложи на правителството да изготви проект за актуализация на бюджета на Здравната каса, така че исканията на българските лекари и на касата да бъдат удовлетворени". Това каза на брифинг в парламента заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова след среща във връзка с актуализация на бюджета на НЗОК.

Работодателите предпочитат да наемат младежи със средно образование

http://www.moreto.net/novini.php?n=257341

Половината от анкетирани от Агенцията по заетостта работодатели заявяват, че предпочитат да наемат младежи със завършено средно или средно специално образование. От бакалаври се нуждаят 15 на сто от компаниите, а от магистри 10 на сто.

78-годишен велосипедист е с опасност за живота след катастрофа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180180

78-годишен велосипедист е с опасност за живота след неправилно пресичане на пътното платно на околовръстен път в района на град Каварна, съобщиха от полицията в Добрич.
Инцидентът е станал в сутрешните часове вчера. По информация на полицията, лек автомобил „Дачия Логан” с румънска регистрация е навлязъл в насрещното платно и е ударил пресичащия 78-годишен велосипедист е с опасност за живота след неправилно пресичане на пътното платно на околовръстен път в района на град Каварна, съобщиха от полицията в Добрич. Инцидентът е станал в сутрешните часове вчера. По информация на полицията, лек автомобил „Дачия Логан” с румънска регистрация е навлязъл в насрещното платно и е ударил пресичащия

Владимир Кличко: Боксьори като Пулев са способни на чудеса

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/08/2339668_vladimir_klichko_boksyori_kato_pulev_sa_sposobni_na/?ref=rss


Световният шампион в тежка категория Владимир Кличко очаква изненади от претендента за титлата Кубрат Пулев в предстоящия двубой между тях.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 6 септември в Хамбург в спор за пояса на Международната боксова федерация (IBF), а билетите за срещата са на изчерпване.

Кличко определи българина като много сериозен съперник, чието основно оръжие е голямата мотивация за успех.

"Това, което знам за него е, че той засега е непобедим,...

Бурите ще продължат през нощта и в Централна България

http://society.actualno.com/Burite-shte-prodyljat-prez-noshtta-i-v-Centralna-Bylgarija-news_38473.html

През нощта се очакват гръмотевични бури в Централна България. До сутринта обстановката ще се успокои, става ясно от прогнозата за времето на Нова телевизия. Времето през деня ще е предимно ясно и слъ...

Ураганен вятър, дъжд и градушка удариха Монтана

http://montana.actualno.com/Uraganen-vjatyr-dyjd-i-gradushka-udariha-Montana-news_38474.html

Ураганен вятър със скорост над 100 километра в час и проливен дъжд връхлетяха Монтана около 17 часа. В продължение на повече от десет минути над града падна и градушка с размерите на орех. В областна...

78-годишен велосипедист е с опасност за живота след неправилно пресичане

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180161

78-годишен велосипедист е с опасност за живота след неправилно пресичане на пътното платно на околовръстен път в района на град Каварна, съобщиха от полицията в Добрич.
Инцидентът е станал в сутрешните часове вчера. По информация на полицията, лек автомобил „Дачия Логан” с румънска регистрация е навлязъл в насрещното платно и е ударил пресичащия 78-годишен велосипедист е с опасност за живота след неправилно пресичане на пътното платно на околовръстен път в района на град Каварна, съобщиха от полицията в Добрич. Инцидентът е станал в сутрешните часове вчера. По информация на полицията, лек автомобил „Дачия Логан” с румънска регистрация е навлязъл в насрещното платно и е ударил пресичащия

Обраха клиниката по пластична хирургия на мъжа на Елвира Георгиева

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180163

Клиниката по пластична хирургия на бул. "Цар Борис Трети" в столичния квартал Княжево, която беше обрана тази нощ, е на д-р Николай Георгиев – съпругът на певицата Елвира Георгиева, съобщи БНР.
15 минути след полунощ крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на доктор Николай Георгиев. Клиниката по пластична хирургия на бул. "Цар Борис Трети" в столичния квартал Княжево, която беше обрана тази нощ, е на д-р Николай Георгиев – съпругът на певицата Елвира Георгиева, съобщи БНР. 15 минути след полунощ крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на доктор Николай Георгиев.

15-годишна се потроши, бягайки от Кризисен център

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/-yhLdybHcms/

На 07.07.т.г. около 02.05 ч. в Районно управление «Полиция» – Средец е получено съобщение за инцидент в Кризисния център за деца, претърпяли насилие, съобщиха от пресценътра на полицията. От третия етаж, по време на самоволно напускане на сградата е паднало момиче. Това е 15 -годишна софиянка, която заедно с две бургазлийки на възраст 15 и 16 години, направили опит за бягство, за да посетят свои роднини и приятелки. Те сплели десет чаршафа и ги спуснали през прозореца на петия етаж. При спускането на 15- годишната софиянка, чаршафите се развързали в близост до третия етаж, като тя паднала на земята, получавайки фрактура на 12-тия гръден прешлен, фрактура на 1 и 2 ломбални прешлени и фрактура на лявата пета. Откарана е и настанена за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

Тиаго Силва: Трябва останалите да спечелят този мач за Неймар

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180151

Капитанът на Бразилия Тиаго Силва, който ще пропусне първия 1/2-финал на световното първенство между домакините и Германия тази вечер от 23:00 часа заради натрупани жълти картони заяви, че всички в отбора ще играят с мисълта за контузения Неймар.
Прочети повече Капитанът на Бразилия Тиаго Силва, който ще пропусне първия 1/2-финал на световното първенство между домакините и Германия тази вечер от 23:00 часа заради натрупани жълти картони заяви, че всички в отбора ще играят с мисълта за контузения Неймар. Прочети повече

Обраха клиниката на мъжа на Елвира Георгиева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180133

Клиниката по пластична хирургия на бул. Клиниката по пластична хирургия на бул. "Цар Борис Трети" в столичния квартал Княжево, която беше обрана тази нощ, е на д-р Николай Георгиев – съпругът на певицата Елвира Георгиева, съобщи БНР. 15 минути след полунощ крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на доктор Николай Георгиев.

2,5% от тийнейджърките страдат от анорексия и булимия

http://www.cross.bg/yvelichavane-koremnata-momichetata-1419670.html

/КРОСС/ Около 2 500 от момичетата в България на възраст между 14 и 19 години страдат от хранително разстройство. Поне още толкова обаче крият, че имат хранителни проблеми. Това съобщиха от Националния център по обществено здраве и анализи, които бяха представени пред журналисти днес. Сред най-срещаните проблеми са анорексията и булимията. Затлъстяването също остава сериозен проблем.Сравнителен анализ между две национални проучвания на НЦОЗА на учениците от 1-ви до 12-ти клас, направени през 1998 г. и 2011 г., показва тенденция за значително увеличаване на затлъстяването. Ако то е било 2,1-4,8% през 1998 г., през 2011 г. се е увеличило двойно и е между 5,1 и 10,9 на сто, обясни проф. Стефка Петрова от НЦОЗА.Наблюдава се и увеличаване на коремната обиколка при децата, която е показател за натрупване на мазнините в коремната област и е индикатор за увеличаване на риска от диабет и сърдечно-съдови заболявания.При момичетата коремната обиколка се е увеличила с 2,5 до 5 см спрямо измерената от педиатрите през 2006 г. Около 36 на сто от момчетата и 47% от момичетата прекарват всекидневно след училище 5-6 и повече часа в седнало/легнало положение.Дори при първокласниците се наблюдава тенденция към задържане нивата на наднорменото тегло - от 28 на сто през 2008 г. то стига до 30,5% през 2013 г., когато е проведено изследване на НЦОЗА в рамките на Европейска инициатива на СЗО, посочи доц. Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика

Борисов нарита синдикатите и бизнеса, че го държат отговорен за кризата

http://www.mediapool.bg/borisov-narita-sindikatite-i-biznesa-che-go-darzhat-otgovoren-za-krizata-news222415.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна гневно лидери на работодателски и синдикални организации, като поиска обяснение и разкаяние за общата им декларация, в която настояха парламентарните партии и институциите да предприемат незабавни действия за успокояване на ситуацията. Борисов ги обвини, че слагат ГЕРБ "в един кюп" с онези, които управляват в една безпринципна коалиция. Борисов попита синдикатите и работодателите защо са си замълчали за редица политики на правителството и защо в декларацията вината за ситуацията не е персонална.   В случая ние сме казали политици, защото липсата на кворум не дава възможност да се стартират определени процедури, отговори президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Ако има този кворум, ние не спорим какви ще са вашите различия. Те са си съвсем обективни. Вие си имате аргументите. Иначе те се оправдават с това, че с това, че няма как да направят заседанието. Значи ние към това призоваваме, каза Тренчев.   Борисов отвърна: "Ако може без кворум, като първа политическа сила, ГЕРБ щеше да управлява. Какъв кворум искате? От опозицията - кворум. Къде опозицията прави кворум?"   "Когато гласуваха Сметната палата да бъде изцяло БСП, ДПС и "Атака", без победилата за тази една година два пъти политическа партия, вие си затраяхте?!, обърна се Борисов към синдикати и работодатели по време на специална среща във вторник.   "Когато си приеха закон за МВР и "Атака" услужливо стоеше в парламента и бетонираха лясковския герой (главният секретар на МВР -бел.ред.) за 5 години напред, си затраяхте!, продължи тирадата Борисов и уличи социалните партньори: "Искате да ни сложите в един кюп!"   Борисов каза, че 4 години имало уважение между него като премиер и синдикати и работодатели. "Не приемам от синдикат да ми се казва "Оня дето ще се върне на бял кон". Оня или тоя не го решава синдикатът, нито го решават работодателите, нито го решават партиите, каза той. Кой ще управлява никой не знае", скара се Борисов.   Той изтъкна, че е участвал в няколко консултации между партиите и нито една от постигнатите договорки не е била спазена. "Започнаха безумни договаряния, започнаха още по-безумни назначения в 12 без 5, а в същото време вие искате ние солидарно да носим отговорност с тези, които го причиняват!", заяви още Борисов. Именно с това обяснение миналата седмица той обяви, че депутатите му ще бойкотират работата на парламента до оставката на правителството. Така Народното събрание (НС) нямаше кворум и проведе само едно заседание за седмицата, при това провалено.   Борисов накара Цецка Цачева да прочете кореспонденцията между него и председателя на НС Михаил Миков за консултациите в сряда. В отговора си до Миков той казва, че ГЕРБ приемат дневния ред на НС. Ако това е дневният ред, ще бъдем в парламента, увери Борисов. Всеки друг дневен ред ще се счита за провокация към опозицията, предупреди той.   След това повтори, че в сегашното състояние на държавата няма система, която да не е в колапс, а премиерът Орешарски и министрите Чобанов, Стойнев, Андреева са виновни за това.   Според Бойко Борисов няма нужда от консултации, за да може "знайни и незнайни герои да обикалят парламента".   След като лидерът на ГЕРБ, който вече изрази готовност да оглави ново правителство, завърши обвинителната реч, пръв думата взе председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той припомни, че неговият синдикат е бил против бюджета на НЗОК и изтъкна проблемите в Спешна помощ, за които обвинява здравния министър Таня Андреева. Това е най-голямото недоразумение на кабинета "Орешарски". Драмата в здравеопазването е страховита, каза Тренчев.   "Защо името на Орешарски не фигурира до недоразумението Таня Андреева? Орешарски каза, че няма нужда да се актуализира бюджета на НЗОК?!, прекъсна го Бойко Борисов. "Защо се стигна до този дефицит?!", запита реторично той. Ние искаме отчет от премиера какво е дереджето на държавата, отвърна синдикалистът.   Бойко Борисов се впусна в нови обяснения и дори допусна да бъде слаган в "кюпа" с управляващите, но синдикати и работодатели да накарат "тези да си свършат работата". Всеки носи отговорност за състоянието на държавата, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров и призова никой да се обижда от общата декларация на работодатели и синдикати. "Забравихте ли какво стана по времето на Дянков?, попита той. Миналогодишният бюджет на Здравната каса беше дефицитен, припомни Димитров и изреди грешки, които според него са допуснати от здравни министри на ГЕРБ. Не сме забравили пощите, магистрала "Марица", "Напоителни системи", каза още Пламен Димитров. Всеки да си носи вината, настоя той и поиска да се посочат виновните за ситуацията в енергетиката. Димитров каза, че правата на категорийните работници е тема номер 1 за неговия синдикат и този проблем трябва да се реши.   Политическата криза вече се прехвърля в икономиката, изтъкна Пламен Димитров. Който и да дойде през октомври-ноември ще наследи падаща икономика, завърши той.   Борисов на свой ред заговори за нуждата от болезнените реформи и от увеличаване на дълга.   "Защо спряха пенсионната реформа?!", попита той. "Защото тя беше грешна", отговори му Пламен Димитров и допълни че споразумението, подписано със синдикатите не е това, което е започнал да прави Симеон Дянков.   Лидерът на КНСБ смята, че кабинетът на Пламен Орешарски се е провалил в здравеопазването и доходите. Той обаче настоя към провалите да не се пришиват и финансите, защото страната е фискално стабилна.   Не сме съгласни, че държавата е фалирала или е пред фалит, тя няма да фалира, ако не я фалирате вие политиците, заяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).   "Ама тя е (във фалит)", отвърна Борисов, още по-вбесен от тези мнения. Той вече се самообяви за "спасител" от банковата криза и иска сегашните управляващи да признаят публично, че са довели държавата до катастрофа.   "Кой нажежи обстановката?!, обърна се Бойко Борисов към синдикатите и работодателите. "Обижда ме лично да ме слагате в множествено число с Орешарски" каза той и заяви, че е взел оставката на Дянков заради грешките.   "Г-н Борисов, вие сте виновен с това, че казвате, че държавата е фалирала", отговори Васил Велев и го упрекна, че с внушенията си за тежкото състояние на държавата е принудил хората да си теглят парите от банките. "Я се дръжте прилично?!", се вбеси лидерът на ГЕРБ и подкани Велев да критикува Сергей Станишев, който заявил, че кабинетът на ГЕРБ е изял фискалния резерв.   След като Велев каза, че от политиците се иска да си говорят и да работят, Борисов каза: "Не мога да си говоря с тях, аз ходих на всички консултации – излъгаха ме".   Велев разясни, че икономиката се е развивала добре, а борсата за една година (до 30 май) е качила 40%, а само за месец юни има 20% понижение. Той допълни, че кризата с банките до голяма степен е била създадена отново от политици и след като тя се е решила, борсата е върнала обратно 10%.   Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев призова за по-голямо спокойствие. Имаме усещане, че ни се карате, г-н Борисов, каза той. Такова ви е усещането, отвърна му лидерът на ГЕРБ. "Има пълен произвол от политическия елит за приемането на една камара закони, поясни Божидар Данев. Упрекът ни е към всички партии, допълни той и уточни, че законите, които се приемат, са лоши.   "Защо упреквате всички", реагираха гневно от ГЕРБ, на което Данев отвърна: Защото от една година си играете на котка и мишка. Бойко Борисов се намеси с поредни обяснения защо ГЕРБ не са виновни, но шефът на БСК го прекъсна с настойчива реплика да не бъде прекъсван.   Това е въпрос на политическа култура, поясни Божидар Данев. Той също припомни вината на правителството на ГЕРБ за състоянието в бюджета на НЗОК.   Ние сме в цуг-цванг- всеки ход е грешен, заяви Бойко Борисов. Направиха ни на луди калинки, заключи той.

Борисов нарита синдикатите и бизнеса, че го държат отговорен за ситуацията

http://www.mediapool.bg/borisov-narita-sindikatite-i-biznesa-che-go-darzhat-otgovoren-za-situatsiyata-news222415.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нападна гневно лидери на работодателски и синдикални организации, като поиска обяснение и разкаяние за общата им декларация, в която настояха парламентарните партии и институциите да предприемат незабавни действия за успокояване на ситуацията. Борисов ги обвини, че слагат ГЕРБ "в един кюп" с онези, които управляват в една безпринципна коалиция. Борисов попита синдикатите и работодателите защо са си замълчали за редица политики на правителството и защо в декларацията вината за ситуацията не е персонална.   В случая ние сме казали политици, защото липсата на кворум не дава възможност да се стартират определени процедури, отговори президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Ако има този кворум, ние не спорим какви ще са вашите различия. Те са си съвсем обективни. Вие си имате аргументите. Иначе те се оправдават с това, че с това, че няма как да направят заседанието. Значи ние към това призоваваме, каза Тренчев.   Борисов отвърна: "Ако може без кворум, като първа политическа сила, ГЕРБ щеше да управлява. Какъв кворум искате? От опозицията - кворум. Къде опозицията прави кворум?"   "Когато гласуваха Сметната палата да бъде изцяло БСП, ДПС и "Атака", без победилата за тази една година два пъти политическа партия, вие си затраяхте?!, обърна се Борисов към синдикати и работодатели по време на специална среща във вторник.   "Когато си приеха закон за МВР и "Атака" услужливо стоеше в парламента и бетонираха лясковския герой (главният секретар на МВР -бел.ред.) за 5 години напред, си затраяхте!, продължи тирадата Борисов и уличи социалните партньори: "Искате да ни сложите в един кюп!"   Борисов каза, че 4 години имало уважение между него като премиер и синдикати и работодатели. "Не приемам от синдикат да ми се казва "Оня дето ще се върне на бял кон". Оня или тоя не го решава синдикатът, нито го решават работодателите, нито го решават партиите, каза той. Кой ще управлява никой не знае", скара се Борисов.   Той изтъкна, че е участвал в няколко консултации между партиите и нито една от постигнатите договорки не е била спазена. "Започнаха безумни договаряния, започнаха още по-безумни назначения в 12 без 5, а в същото време вие искате ние солидарно да носим отговорност с тези, които го причиняват!", заяви още Борисов. Именно с това обяснение миналата седмица той обяви, че депутатите му ще бойкотират работата на парламента до оставката на правителството. Така Народното събрание (НС) нямаше кворум и проведе само едно заседание за седмицата, при това провалено.   Борисов накара Цецка Цачева да прочете кореспонденцията между него и председателя на НС Михаил Миков за консултациите в сряда. В отговора си до Миков той казва, че ГЕРБ приемат дневния ред на НС. Ако това е дневният ред, ще бъдем в парламента, увери Борисов. Всеки друг дневен ред ще се счита за провокация към опозицията, предупреди той.   След това повтори, че в сегашното състояние на държавата няма система, която да не е в колапс, а премиерът Орешарски и министрите Чобанов, Стойнев, Андреева са виновни за това.   Според Бойко Борисов няма нужда от консултации, за да може "знайни и незнайни герои да обикалят парламента".   След като лидерът на ГЕРБ, който вече изрази готовност да оглави ново правителство, завърши обвинителната реч, пръв думата взе председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Той припомни, че неговият синдикат е бил против бюджета на НЗОК и изтъкна проблемите в Спешна помощ, за които обвинява здравния министър Таня Андреева. Това е най-голямото недоразумение на кабинета "Орешарски". Драмата в здравеопазването е страховита, каза Тренчев.   "Защо името на Орешарски не фигурира до недоразумението Таня Андреева? Орешарски каза, че няма нужда да се актуализира бюджета на НЗОК?!, прекъсна го Бойко Борисов. "Защо се стигна до този дефицит?!", запита реторично той. Ние искаме отчет от премиера какво е дереджето на държавата, отвърна синдикалистът.   Бойко Борисов се впусна в нови обяснения и дори допусна да бъде слаган в "кюпа" с управляващите, но синдикати и работодатели да накарат "тези да си свършат работата". Всеки носи отговорност за състоянието на държавата, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров и призова никой да се обижда от общата декларация на работодатели и синдикати. "Забравихте ли какво стана по времето на Дянков?, попита той. Миналогодишният бюджет на Здравната каса беше дефицитен, припомни Димитров и изреди грешки, които според него са допуснати от здравни министри на ГЕРБ. Не сме забравили пощите, магистрала "Марица", "Напоителни системи", каза още Пламен Димитров. Всеки да си носи вината, настоя той и поиска да се посочат виновните за ситуацията в енергетиката. Димитров каза, че правата на категорийните работници е тема номер 1 за неговия синдикат и този проблем трябва да се реши.   Политическата криза вече се прехвърля в икономиката, изтъкна Пламен Димитров. Който и да дойде през октомври-ноември ще наследи падаща икономика, завърши той.   Борисов на свой ред заговори за нуждата от болезнените реформи и от увеличаване на дълга.   "Защо спряха пенсионната реформа?!", попита той. "Защото тя беше грешна", отговори му Пламен Димитров и допълни че споразумението, подписано със синдикатите не е това, което е започнал да прави Симеон Дянков.   Лидерът на КНСБ смята, че кабинетът на Пламен Орешарски се е провалил в здравеопазването и доходите. Той обаче настоя към провалите да не се пришиват и финансите, защото страната е фискално стабилна.   Не сме съгласни, че държавата е фалирала или е пред фалит, тя няма да фалира, ако не я фалирате вие политиците, заяви Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).   "Ама тя е (във фалит)", отвърна Борисов, още по-вбесен от тези мнения. Той вече се самообяви за "спасител" от банковата криза и иска сегашните управляващи да признаят публично, че са довели държавата до катастрофа.   "Кой нажежи обстановката?!, обърна се Бойко Борисов към синдикатите и работодателите. "Обижда ме лично да ме слагате в множествено число с Орешарски" каза той и заяви, че е взел оставката на Дянков заради грешките.   "Г-н Борисов, вие сте виновен с това, че казвате, че държавата е фалирала", отговори Васил Велев и го упрекна, че с внушенията си за тежкото състояние на държавата е принудил хората да си теглят парите от банките. "Я се дръжте прилично?!", се вбеси лидерът на ГЕРБ и подкани Велев да критикува Сергей Станишев, който заявил, че кабинетът на ГЕРБ е изял фискалния резерв.   След като Велев каза, че от политиците се иска да си говорят и да работят, Борисов каза: "Не мога да си говоря с тях, аз ходих на всички консултации – излъгаха ме".   Велев разясни, че икономиката се е развивала добре, а борсата за една година (до 30 май) е качила 40%, а само за месец юни има 20% понижение. Той допълни, че кризата с банките до голяма степен е била създадена отново от политици и след като тя се е решила, борсата е върнала обратно 10%.   Изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев призова за по-голямо спокойствие. Имаме усещане, че ни се карате, г-н Борисов, каза той. Такова ви е усещането, отвърна му лидерът на ГЕРБ. "Има пълен произвол от политическия елит за приемането на една камара закони, поясни Божидар Данев. Упрекът ни е към всички партии, допълни той и уточни, че законите, които се приемат, са лоши.   "Защо упреквате всички", реагираха гневно от ГЕРБ, на което Данев отвърна: Защото от една година си играете на котка и мишка. Бойко Борисов се намеси с поредни обяснения защо ГЕРБ не са виновни, но шефът на БСК го прекъсна с настойчива реплика да не бъде прекъсван.   Това е въпрос на политическа култура, поясни Божидар Данев. Той също припомни вината на правителството на ГЕРБ за състоянието в бюджета на НЗОК.   Ние сме в цуг-цванг- всеки ход е грешен, заяви Бойко Борисов. Направиха ни на луди калинки, заключи той.

Откриха удавен мъж на плажа в Несебър

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/iSgR72euQ8k/

На 07.07.т.г. около 17.22 ч. е получено съобщение за открит удавен мъж на централния морски плаж пред х-л «Синя перла» в Несебър . Установено е, че това е 63- годишният украински турист Б.О., отседнал в Слънчев бряг. Трупът на Б.О. е откаран за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Доклад: България нарушава грубо човешките права с отношението си към бежанците

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339010_doklad_bulgariia_narushava_grubo_choveshkite_prava_s/?ref=rss


С увеличения брой на граничните полицаи и строежа на стена по границата с Турция България всява страх и създава сериозни пречки за граждани на трети страни, които търсят убежище, а това представлява грубо нарушение на нормите на човешките права. Засиленият контрол по границата и неотдавнашните случаи на заловени бежанци по море са сигнал, че потокът няма да се намали, а ще се пренесе по вода. 

Това са част от заключенията в доклад за отношението на страната ни към бежанците на...

ПГСАГ „Васил Левски” - Варна отбелязва рождението на Апостола с редица инициативи

http://www.moreto.net/novini.php?n=257301

С поредица инициативи Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „В. Левски” ще отбележи 177-та годишнина от рождението на Апостола. На 9.07. от 18.30 ч. в гимназията ще се открие изложба под надслов „Заедно- от минало към бъдеще”, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Сколари: Неймар направи достатъчно, време е ние да свършим нашата част

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180141

„Неймар помогна на Бразилия да стигне до тази фаза на световното първенство. Сега е ред на останалите в отбора да спечелят този мач заради контузената ни звезда“, заяви селекционерът на „селесао“ Луис Фелипе Сколари непосредствено преди първия 1/2-финал на мондиала между домакините и Германия.
Прочети повече тук. „Неймар помогна на Бразилия да стигне до тази фаза на световното първенство. Сега е ред на останалите в отбора да спечелят този мач заради контузената ни звезда“, заяви селекционерът на „селесао“ Луис Фелипе Сколари непосредствено преди първия 1/2-финал на мондиала между домакините и Германия. Прочети повече тук.

Блъсната 73- годишна пешеходка от Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/nYiwhduIrSM/

На 07.07.т.г. около 20.20 ч. на кръстовището на улици «Княз Борис I» и «Панайот Волов» е блъсната пешеходка, съобщиха от пресцентъра на полицията. Пред дом № 116 на ул. «Княз Борис I» и денонощна аптека «Лавър», л.а. «Ситроен С 3», с бургаска регистрация, управляван от 27- годишната руска гражданка Е.Р., постоянно живееща в Поморие, при движение на заден ход блъска пешеходката – Л.Г., 73- годишна от Поморие. Тя е прегледана в МБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без телесни повреди и опасност за живота.

Паднала мазилка едва не уби минувач на столичен булевард (снимки)

http://pik.bg/паднала-мазилка-едва-не-уби-минувач-на-столичен-булевард-снимки-news200178.html

Паднала мазилка едва не уби минувач на столичен булевард (снимки)

Огромно парче мазилка се откърти от фасада на оживен столичен булевард, съобщава Булфото. Парчето бетон едва не уби минувачите по централния булевард "Васил Левски".

Служителите от дирекция "Обществен ред, УОМП и защита при бедствия" се заеха с почистването на останките от падналата мазилка. Те припомниха случка от миналата седмица, когато английски гражданин се озовал в кома в "Пирогов", след като на главата му паднала керемида. 

"Ще подадем сигнал до районния кмет. Най-вероятно домоуправителят ще получи предписание и глоба", уточни ръководителят на групата. Обезопасителни ленти не били необходими, тъй като били разкъсвани от служителите на оградените магазини.

Бразилски вуду вещер: Омагьосах Томас Мюлер

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4179911

Отпадането на голямата бразилска звезда Неймар заради контузия е активизирало вуду вещер. Той прави всичко възможно, за да помогне с магиите си на “селесао” да победи Германия в първия 1/2-финал на световното първенство. Домакините на мондиала играят довечера с бундестима на стадион “Минейрао” в Бело Оризонте. Вещерът се казва Хелио Зилман. Отпадането на голямата бразилска звезда Неймар заради контузия е активизирало вуду вещер. Той прави всичко възможно, за да помогне с магиите си на “селесао” да победи Германия в първия 1/2-финал на световното първенство. Домакините на мондиала играят довечера с бундестима на стадион “Минейрао” в Бело Оризонте. Вещерът се казва Хелио Зилман.

Раненият при въоръжения грабеж в Хаинбоаз търновец губи паметта си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180137

Късни последици от черепно-мозъчната травма и исхемичния шок, които водят до нарушения на паметта, раздразнителност и липса на концентрация. Това установи двойна психиатрична експертиза на ранения във въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз преди 3 години Атанас Атанасов. Тези обърквания от своя страна водят до нарушена трудоспособност, Късни последици от черепно-мозъчната травма и исхемичния шок, които водят до нарушения на паметта, раздразнителност и липса на концентрация. Това установи двойна психиатрична експертиза на ранения във въоръжения грабеж в прохода Хаинбоаз преди 3 години Атанас Атанасов. Тези обърквания от своя страна водят до нарушена трудоспособност,

Почина треньорът, открил Стоичков

http://www.cross.bg/botev-chovek-stoichkov-1419669.html

Пловдив /КРОСС/ Откривателят на Христо Стоичков - Сава Савов е починал тази сутрин. Савата е един от дългогодишните деятели в Ботев Пловдив. Дълги години той работеше в жълто-черния ДЮШ, за да стигне и до поста изпълнителен директор на клуба през 2009 година. "Страхотен човек ни напусна", заявиха пред PlovdivDerby.com фенове на Ботев, който ни съобщиха за кончината му. "Голям човек, голямо сърце, голям откривател на млади таланти. Взе Стоичков на 15 години и смея да твърдя, че го оформи като голям футболист. Съболезнования на семейството му", каза Атанас Узунов, който бе един от големите приятели на Савата. "Много народен човек. Никого не връщаше, на всеки искаше да помогне. По времето на Христолов и той се опита да направи нещо за Ботев в онези трудни времена. Поклон пред паметта му", припомни си Коце Костадинов.

България няма да емитира нов външен дълг поне до 2016 г.

http://econ.bg/Новини/България-няма-да-емитира-нов-външен-дълг-поне-до-2016-г-_l.a_i.554639_at.1.html

България няма да емитира нови облигации на международните пазари преди следващата година и най-вероятно до 2016 г. след като миналия месец пласира...

Коцето в паника, жена му тръгна на работа

http://www.bnews.bg/article-110550

Днес е първият работен ден на Надя, съпругата на чалга певеца Константин.

Освен салмонела в Полша регистрираха и случаи на африканска свинска чума

http://econ.bg/Новини/Освен-салмонела-в-Полша-регистрираха-и-случаи-на-африканска-свинска-чума_l.a_i.554636_at.1.html

Ново огнище на африканска свинска чума е регистрирано в източната част на Полша, близо до границата с Беларус. Информацията беше потвърдена от...

Йоги Льов притеснен от грубата игра на Бразилия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180114

Треньорът на Германия Йоги Льов заяви, че се притеснява от грубата игра в последните мачове на Бразилия и призова съдията на 1/2-финала от световното първенство между двата отбора да се оглежда внимателно за остри влизания.
Прочети повече Треньорът на Германия Йоги Льов заяви, че се притеснява от грубата игра в последните мачове на Бразилия и призова съдията на 1/2-финала от световното първенство между двата отбора да се оглежда внимателно за остри влизания. Прочети повече

Почина треньорът, който спасява Христо Стоичков за футбола

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/08/2339650_pochina_trenyorut_koito_spasiava_hristo_stoichkov_za/?ref=rss


Откривателят на Христо Стоичков Сава Савов е починал тази сутрин, съобщи сайтът PlovdivDerby.com.

Савов е човекът, който приютява младия Стоичков в "Хеброс" (Харманли), когато е обявен за безперспективен в школата на "Марица". Бъдещият нападател на ЦСКА играе там от 1982 до 1984 г. в периода, когато е на 16 - 18 години.

"Един от най-тежките моменти в детството ми е, когато на няколко футболисти съобщиха, че повече няма да играем в "Марица" (Пловдив). Просто ни обявиха за...

Лавров призова ЕС да не възпрепятства изграждането на „Южен поток”

http://www.cross.bg/yuzhen-lavrov-potok-1419668.html

/КРОСС/ Руският външен министър Сергей Лавров обсъди със словенската страна сътрудничеството в областта на енергетиката. Дипломатът призова Европейския съюз да не възпрепятства реализацията на проекта "Южен поток", предаде РИА "Новости". "Убедени сме в необходимостта да бъдат премахнати всички изкуствени бариери за неговото изпълнение и да се действа в съответствие с междуправителствените споразумения, които са сключени", посочи Лавров. Според него, изграждането на газопровода ще осигури енергийната сигурност на европейските страни. На свой ред, словенският му колега Карл Ерявец заяви, че одобрява реализацията на проекта на територията на страната му. "Ние искаме за това "Южен поток" да преминава през нашата територия", каза той.

Срещу осите и птиците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180104

Дойде време лозарите сериозно да се замислят как да опазят гроздето от оси и косове, пише "Български фермер".
Тази година по него има доста повредени от гъбните болести зърна, а това ще накара вредителите да налитат още по-настървено.
Има много методи, които сме ви препоръчвали за сплашване, прогонване и опазване: капани със сладка течност, Дойде време лозарите сериозно да се замислят как да опазят гроздето от оси и косове, пише "Български фермер". Тази година по него има доста повредени от гъбните болести зърна, а това ще накара вредителите да налитат още по-настървено. Има много методи, които сме ви препоръчвали за сплашване, прогонване и опазване: капани със сладка течност,

Срещу осите и птиците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180097

Дойде време лозарите сериозно да се замислят как да опазят гроздето от оси и косове, пише Дойде време лозарите сериозно да се замислят как да опазят гроздето от оси и косове, пише "Български фермер". Тази година по него има доста повредени от гъбните болести зърна, а това ще накара вредителите да налитат още по-настървено. Има много методи, които сме ви препоръчвали за сплашване, прогонване и опазване: капани със сладка течност,

Общината за едни е майка, а за други е мащеха!

http://www.zapernik.com/obshtestvo/obshtinata-za-edni-e-maika-a-za-drugi-e-mashteha_32926/

Безобразие Янакиева, дори не си позволявам да те нарека/ госпожа/, защото ти не отговаряш на тази квалификация! Как разреши това строителство на синковците на Чолева в тревните площи на междублоковите пространства, не те ли е страх от наказание, от ЗАКОНА? Защото на едни обикновени хорица разказа игричката от 6 г. са ти заплатени 25 000 лв. и отказваш да ги въведеш във владение, с оправданието, че нарушаваш закона Кой закон бе Янакиева? За Чолева не важи ли той? Хайде стига. ЗАСРАМИ СЕ ВЕЧЕ...

Продължава

Винетката за германските пътища ще струва средно 88 евро, въвеждат такса за чужденци

http://www.moreto.net/novini.php?n=257315

Германия ще приеме закон, който ще задължи всички чуждестранни шофьори, ползвали германските пътища и магистрали, да плащат винетна такса. Тя ще се определя от еко класата на всяко превозно средство. Данъкът ще се плаща и от германските шофьори, за да има равнопоставеност, но тя на практика няма да им натежи, защото ще бъдат намалени данъците върху превозните средства.

Недостигът на сън води до по-бързо стареене на мозъка

http://interest.actualno.com/Nedostigyt-na-syn-vodi-do-po-byrzo-stareene-na-mozyka-news_38471.html

Изследване на сингапурски учени показва, че недостигът на сън оказва влияние върху по-бързото остаряване на мозъка. Възрастните, които спят по-малко, са изложени на голям риск от преждевременно стар...

Бразилия и Германия са играли един единствен път на Световно първенство (ВИДЕО)

http://worldcup2014.actualno.com/Brazilija-i-Germanija-sa-igrali-edin-edinstven-pyt-na-Svetovno-pyrvenstvo-VIDEO-news_38472.html

Макар Бразилия да е взела участие във всички 20 световни първенства, а Германия да е пропуснала само две – през 1930 и 1950 година, националните отбори на двете страни са играли един единств...

Видео: Танковете на САЩ се върнаха за маневри в Европа

http://www.dnevnik.bg/video/2014/07/08/2339657_video_tankovete_na_sasht_se_vurnaha_za_manevri_v_evropa/?ref=rss




За пръв път от края на студената война бронирани части на САЩ се върнаха за военни маневри с бойни стрелби в Европа, съобщи НАТО.

В началото на юли приключи голямото учение под кодово наименование Combined Resolve II. То се проведе в Международния полигон на американската армия в Графенвьор в Германия. Маневрите бяха и най-мащабните от този тип за 2014 г. И целта им бе да се подобри готовността и комуникациите между части на страните членки на алианса.

От НАТО...

Щетите в кв."Аспарухово" са за над 22 млн. лв.

http://econ.bg/Новини/Щетите-в-кв-Аспарухово-са-за-над-22-млн-лв-_l.a_i.554634_at.1.html

Над 22 млн. лева е размерът на щетите от наводнението във варненския квартал „Аспарухово“ според предварителните разчети. Това стана ясно по време на...

Крадци отнесоха метална каса от клиника за пластична хирургия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180080

Клиника за пластична хирургия е била ограбена в София, съобщи БНР. Обирът е извършен малко след полунощ в квартал Клиника за пластична хирургия е била ограбена в София, съобщи БНР. Обирът е извършен малко след полунощ в квартал "Княжево". Крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на собственика на клиниката доктор Николай Георгиев. Самият Георгиев потвърди за кражбата. Все още няма информация колко пари е имало в касата.

Шефът на НАП предвижда преизпълнение на средствата от здравни вноски

http://www.cross.bg/vnoski-zdravni-leva-1419667.html

София /КРОСС/ Има преизпълнение на заложените в бюджета средства от здравни вноски, каза директорът на НАП Бойко Атанасов. За първото полугодие са събрани със 100 млн. лева повече пари от здравни вноски в сравнение с миналата година.Очакванията са между 55 и 70 милиона да е преизпълнението към края на годината от заложеното в бюджета. Те ще използват такава програма. Това, което е реалистично, е горна граница. Мисля, че до 80 милиона в повече от заложеното в държавният бюджет може да се събере, каза Атанасов.Надзорният съвет на касата настоява за актуализация от 328 000 000 лева, но преди десетина дни председателят на съвета и заместник-министър на здравеопазването д-р Бойко Пенков обясни, че държавата не може да осигури повече от 200 000 000 лева, като останалите пари трябва да се вземат от здравни вноски. В началото на август болниците ще получат парите си за изработеното през месец юни, е решил още Надзорният съвет на касата, съобщи БНР.

Колумбия поиска Италия да гарантира сигурността на Сунига

http://www.dnevnik.bg/sport/svetovno2014/2014/07/08/2339647_kolumbiia_poiska_italiia_da_garantira_sigurnostta_na/?ref=rss


Колумбийските власти са поискали от колегите си в Италия да се погрижат за сигурността на Хуан Сунига и семейството му. Бранителят, който се състезава в "Наполи", беше подкрепен от клуба си.

В Колумбия са притеснени от заплахите към Сунига след инцидента с Неймар. Бранителят ритна в гърба звездата на бразилския отбор и го контузи.

Недоволството на стотици фенове премина в обвинения. В Twitter беше публикуван адресът на Сунига в Италия.

Футболистът вече се извини...

Хотели и туроператори масово укриват данъци

http://econ.bg/Новини/Хотели-и-туроператори-масово-укриват-данъци_l.a_i.554630_at.1.html

По-голямата част от туристическия бранш в България е в сивия сектор, информира в. "Новинар". Председателят на Асоциацията на българските туроператори...

Военните построиха за три часа мост до Килифаревския манастир

http://news.ibox.bg/news/id_1212916680

Районът пострада сериозно от наводненията и действащият мост беше разрушен

Крадци задигнаха сейф от клиника за пластична хирургия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180048

Клиника за пластична хирургия е била ограбена в София, съобщи БНР. Обирът е извършен малко след полунощ в квартал "Княжево".
Крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на собственика на клиниката доктор Николай Георгиев. Самият Георгиев потвърди за кражбата.
Все още няма информация колко пари е имало в касата. Клиника за пластична хирургия е била ограбена в София, съобщи БНР. Обирът е извършен малко след полунощ в квартал "Княжево". Крадците са влезли през счупен прозорец. Те са взели метална каса от кабинета на собственика на клиниката доктор Николай Георгиев. Самият Георгиев потвърди за кражбата. Все още няма информация колко пари е имало в касата.

БСП и ДПС обещаха да работят

http://www.cross.bg/sreshtata-aktyalizatziya-rabotyat-1419665.html

София /КРОСС/ След срещата със синдикатите БСП и ДПС обещаха, че ще работят до края на месец юли.За участие в срещата бяха поканени всички парламентарни групи, но по-рано през деня ГЕРБ организира своя собствена среща, а "Атака" отказва да присъства на консултации и на заседания в парламента."В декларацията открояваме няколко проблема, в които считаме, че имате възможност да направите нещо, защото ако те се оставят на самотек, нещата могат да станат много тежки и да се взривят цели системи", обяви в началото на срещата президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. Става дума за проблемите в здравеопазването и необходимата актуализация на бюджета на НЗОК, проблемите в енергетиката, пенсионната реформа и европейските фондове.Основните точки от декларацията бяха представени и потвърдени отново от представители на бизнеса и работодателите, като в своето изказване председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев отново подчерта, че те не очакват различните политически сили да се обичат и харесват, а да си говорят и да работят. "Докарахме я до тук - самият факт, че в шест изказвания се съдържа призива да се изпълни основно конституционно задължение, а именно парламентът да работи, говори за тежък проблем", призна Местан. Той отново заяви позицията на ДПС в подкрепа на необходимостта от актуализация на бюджета на НЗОК

AVON призовава: „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!“

http://www.cross.bg/nasilie-domashnoto-avon-1419666.html

София /КРОСС/ На специална пресконференция в столичния клуб "Ялта" AVON България даде старт на тазгодишното издание на благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие". Инициативата залага на смела и откровено стряскаща визия, с която AVON се стреми да шокира и привлече внимание към проблема. Посланието на кампанията „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!" призовава обществото да покаже непримиримост към проявите на насилие и да говори открито за тях. Новият благотворителен продукт - обици „Нови възможности за жените", са в центъра на кампанията, подкрепяна от Деси Бакърджиева, Теодора Духовникова, Мона Недева, Орлин Павлов и Калин Врачански. Набраните средства от кампанията през 2014 г. ще бъдат дарени на партньора на „Говори открито" - „Алианс за защита срещу домашното насилие". Посланикът на кампанията тази година - Деси Бакърджиева - засне специална фото сесия, в която показва истинското лице на домашното насилие. Новата й роля на жертва в рамките на „Говори открито срещу домашното насилие" цели да провокира обществото и да извади на показ действителността, с която се сблъсква една на всеки четири българки. „Действителността е шокираща и ако трябва и ние да бъдем шокиращи, за да я променим - готови сме да го направим

Назаем от "168 часа": Как Тервел спаси Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4179018

Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 90 835 потребителя, е публикуван през юли 2013 г.
Eдна изложба броди из България и възхвалява хан Тервел като спасител на Европа от исляма - нещо, Препубликуваме материалите от 24chasa.bg, които са били най-четени в периода една година назад поради изключителният интерес към тях. Този текст, който е бил прочетен от 90 835 потребителя, е публикуван през юли 2013 г. Eдна изложба броди из България и възхвалява хан Тервел като спасител на Европа от исляма - нещо,

По Черноморието утре ще преобладава слънчево време

http://www.moreto.net/novini.php?n=257333

През нощта превалявания и гръмотевици ще има в северозападната част от страната, с тенденция на затихване до сутринта, но в останалите райони ще е предимно ясно. Утре с преминаващия през страната размит атмосферен фронт, по-значителна облачност ще има над Северна България и планините, където около и след обяд отново на места ще има слаби и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевична дейност.

Искра Ангелова стана майка на момиченце

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180066

Водещата на предаването по БНТ Водещата на предаването по БНТ "Нощни птици" Искра Ангелова е станала майка на момиченце, пише "Всеки ден". Бебето е проплакало вчера, в столичната болница "Свети Лазар". Момиченцето се е родило 2,670 кг и е с ръст 49 см. Щастливите родители Искра Ангелова и Венелин Пиперов са кръстили първородната си дъщеричка Алиса.

Заплаха от цензура и ограничаване на правото на информация

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/08/2339620_zaplaha_ot_cenzura_i_ogranichavane_na_pravoto_na/?ref=rss


Публикуваме анализа на Александър Кашъмов от "Програма достъп до информация", предоставен от Асоциацията на европейските журналисти в България. Акцентите и заглавието са на "Дневник" (оригиналното е "Свободата на изразяване и информация и защитата на тайните – състояние, тенденции, заплахи"). Текстът е подготвен в рамките на проект "Медиатор", изпълняван от Асоцацията на европейските журналисти-България, с финансовата подкрепата на Фондация "Америка за България". 

На 30 юни 2014 г....

„Лудогорец“ иска обезщетение от английските си партньори

http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/ludogorec-iska-obezshtetenie-ot-anglijskite-si-partniori-6016771

Организаторите не успяха да изпълнят ангажиментите си по договор и да осигурят телевизионен сигнал за първите три мача на шампионите

Жулиети бягаха с чаршаф през прозореца от кризисен център

http://www.bnews.bg/article-110561

15-годишно момиче се потроши, след като падна от третия етаж на Кризисен център за насилие на деца, докато се опитвало да избяга с оплетени на въже чаршафи, метнати през прозореца.

Гардиън: За богатите най-доброто от капитализма свърши

http://www.vesti.bg/novini/gardiyn-za-bogatite-naj-dobroto-ot-kapitalizma-svyrshi-6016774

Едно от предимствата да имаме глобален елит е, че той поне знае какво се случва. Ние, заблудените маси, може да чакаме десетилетия преди да открием кои са педофилите на високи позиции и кои банки са криминални или разорени. Но се предполага, че елитът знае в реално време и на тази основа прави точни прогнози, пише британският в. "Гардиън".

Уволниха протестираща опозиционерка

http://www.cross.bg/blagoevgrad-direktora-kolegi-1419664.html

Благоевград /КРОСС/ Уволниха от Областната дирекция "Земеделие и гори" в Благоевград активиста в женската организация на ГЕРБ Емилия Вълова.Заповедта е подписана и връчена от директора Мохамед Рушидов.Вълова, която от години е старши експерт в дирекцията, лаконично коментира, че отстраняването й от работа, е плод на политически натиск."В заповедта е посочено, че губя длъжността си въз основа на член 106, ал. 1 от Закона за държавния служител, а именно съкращаване на щата. По този текст бяха отстранени почти всички служители, неудобни на управленското статукво. Завеждам дело в Административния съд в 14-дневен срок. Ще настоявам за възстановяване на работа и съответно финансово обезщетение. Все пак остават още две седмици до края на правителството на Пламен Орешарски и кадровата му политика, срещу които протестирам активно от миналата година", коментира за Дарик Емилия Вълова.Вълова заяви, че не е обидена на директора Мохамед Рушидов, с когото са колеги много преди назначаването му на поста. Убедена е, че той самият е подложен на натиск. "Имам информация, че до дни, от "Земеделие" ще бъдат отстранени по аналогичен начин други мои колеги. Не се срамувам от партийните си пристрастия. Както много хора в Благоевград, така и в страната, излизах митингувах срещу политиката, водена БСП и ДПС", коментира Вълова.  

Шест коли във верижна катастрофа в Бургас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180049

Шест коли са се сблъскали във верижна катастрофа край надлез „Владимир Павлов“ в Бургас, съобщи Флагман.
Очевидци твърдят, че причина за катастрофата е камион на бургаска озеленителна фирма, който почиствал зеления остров между двете платна. Камионът спирал цялото движение от „Меден Рудник“ към „Трапезица“. Шест коли са се сблъскали във верижна катастрофа край надлез „Владимир Павлов“ в Бургас, съобщи Флагман. Очевидци твърдят, че причина за катастрофата е камион на бургаска озеленителна фирма, който почиствал зеления остров между двете платна. Камионът спирал цялото движение от „Меден Рудник“ към „Трапезица“.

Кирил Добрев с извинение към жените: Нито една силна жена няма комплекса, че е слабият пол

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339644_kiril_dobrev_s_izvinenie_kum_jenite_nito_edna_silna/?ref=rss


Депутатът от БСП Кирил Добрев извини репликата си "Жените ги предпочитам за други работи" с неуместното си чувство за хумор. На въпрос какво мисли за възможността жена да се кандидатира за председател на БСП Добрев заяви в понеделник пред БНТ: "Жените ги предпочитам за други работи", което предизвика вълна от възмущение в социалната мрежа "Фейсбук", а близо 20 часа по-късно той поднесе извинение в профила си във "Фейсбук".

Една от дамите, които ще участват в лидерската битка в БСП,...

Направено е предложение за фалит на Здравната каса, обяви Тренчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180062

Направено е предложение за фалит на Здравната каса, съобщи президентът на КТ „Подкрепа Направено е предложение за фалит на Здравната каса, съобщи президентът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев, цитиран от Дарик. Той отказа да съобщи кой е източникът му на информация, но бе категоричен, че е високопоставен човек в правителството с ниво над зам.-министър. Идеята е предложена с цел да се избегне актуализацията на бюджета на касат

Режимът на затворниците, излежаващи доживотна присъда без замяна трябва да се реформира

http://www.cross.bg/reshenieto-zamyana-harakchiev-1419663.html

/КРОСС/ В решение от днес по делото Харакчиев и Толумов срещу България (жалби № 15018/11 и 61199/12) Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ, Съдът) установява, че с условията, при които двама осъдени на доживотен затвор без замяна са държани в български затвор, нарушават Член 3 (забрана за нечовешко и унизително отнасяне) и Член 13 (право на ефективни правни средства за защита) от Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ, Конвенцията), съобщиха от Българския хелзински комитет. Двамата жалбоподатели са били държани при строг режим, включващ изолация, лоша вентилация и хигиена, слабо осветление и отопление, некачествена храна и медицинско обслужване. ЕСПЧ не просто намира тези условия за нечовешки и унизителни, но и установява, че режимът на изолация, на който са били подложени Харакчиев и Толумов, е резултат от автоматичното прилагане на национални законови норми, уреждащи затворническия режим, а не от мерки за сигурност, провокирани от поведението на самите затворници.В допълнение към горното Съдът преповтаря, че макар да поддържа позицията си, че самото налагане на доживотна присъда не е в противоречие със закрилата от нечовешко и унизително отнасяне по Конвенцията, следва да се има предвид, че за годините, които са изтекли от началото на лишаването от свобода на жалбоподателят Харакчиев - от ноември 2004 г. до началото на 2012 г

„Масленият светилник” от Китай и Франция спечели голямата награда на фестивала "В Двореца"

http://www.moreto.net/novini.php?n=257288

„Масленият светилник” спечели голямата награда „Сребърна принцеса” на 12-ия Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE („В Двореца”) – Балчик. Ко-продукцията между Китай и Франция се състезаваше в експерименталната програма и спечели отличие и там.

Токов удар срина компютърната система на Летище София

http://sofia.actualno.com/Tokov-udar-srina-komputyrnata-sistema-na-Letishte-Sofija-news_38467.html

Компютърната система на Летище София е срината от токов удар като вероятната причина е падналата градушка. Последвала е 20-минутна забрана за излитане и кацане на самолетите, информира "Фокус&quo...

Мануел, хайде поне се престори, че си на Световно!

http://worldcup2014.actualno.com/Manuel-hajde-pone-se-prestori-che-si-na-Svetovno-news_38468.html

Мануел Нойер, може би не си информиран, защото си в Бразилия, в онзи идиличен комплекс с отделни къщички между палмите, построен от немците (вместо типичния голям хотел), където онзи ден имаше предава...

Следващият икономически еврокомисар вероятно ще е социалист

http://europe.actualno.com/Sledvashtijat-ikonomicheski-evrokomisar-verojatno-shte-e-socialist-news_38469.html

Следващият еврокомисар с ресор икономика "вероятно" ще бъде социалист. Това заяви днес номинираният за председател на Европейската комисия християндемократ Жан-Клод Юнкер, цитиран от Франс п...

Бразилски клуб иска Сколари за треньор

http://football.actualno.com/Brazilski-klub-iska-Skolari-za-trenior-news_38470.html

Бразилският Гремио смята да отправи покана към селекционера на националния отбор Луис Фелипе Сколари да застане начело на отбора след края на световното първенство. 65-годишният специалист, известен ...

Системата за сигурност не е единна и не функционира добре, смятат експерти

http://www.mediapool.bg/sistemata-za-sigurnost-ne-e-edinna-i-ne-funktsionira-dobre-smyatat-eksperti-news222414.html

Системата за сигурност за България не е единна, не работи ефективно и една от основните причини за това е липсата на обща законова регламентация.   Тази теза възприеха няколко бивши представители на службите по време на кръгла маса, организирана от фондация "РискМонитор" на тема "Има ли бъдеще за реформата в сектор сигурност?" по проекта "Границите на секретността: Регулация и контрол на сектора за сигурност".   Бившият зам.-вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Веселин Вучков коментира, че в последно време МВР се е отдалечило от двата си основни приоритета – разследването на престъпления и опазването на обществения ред. Уточни и, че говори в лично качество, а не от името на парламентарната си група.   Той предложи от системата на силовото ведомство да отпаднат редица несвойствени дейности, като регистрацията на коли, издаването на лични документи и дори противопожарната безопасност и спасяване. Направи уговорката обаче, че последното може да се случи само при сериозно обучение и активна работа с доброволческите организации.   Очаквано Вучков разкритикува реформата на управляващите от БСП и ДПС, които извадиха от МВР досегашните ГДБОП и СДОТО и ги преместиха съответно в ДАНС и в новата Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Според депутата това е провокирало прекомерно разходване на бюджетни пари, аргументирайки се, че издръжката на ДАТО била 2.5 пъти по-голяма от тази на закритата СДОТО.   Той остро разкритикува парламентарния контрол над службите, заявявайки, че в сегашния си вид той е "абсолютно обезличен, безсмислен и атрофирал". Като причина за твърдението си той посочи факта, че в комисията за контрол на спецслужбите по право влизат по трима депутати от всяка партия и така опозицията не може да предизвика обсъждане по никоя актуална тема, тъй като й трябва подкрепата на 1/3 от състава. Освен това комисията отговаряла за дейността на всички служби, но най-често получавал отказ от даване на информация заради следствена тайна.   Бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пък попита риторично – има ли действаща система за национална сигурност, единоначалие и единство на поставените задачи и цели? След което си отговори сам, че по-скоро това липсва, допълвайки, че "няма кой знае какво взаимодействие между службите".   Според него липсата на специални закони, регламентиращи дейността на службите затруднява сериозно работата им, посочвайки като пример факта, че в момента "разузнаването изключително трудно прикрива служителите си". Гяуров подкрепи идеята на Вучков за създаване на единна НРС, в която да се обособят цивилно и военно разузнаване.   Бившият директор на КАТ, НСБОП, НСО и БОРКОР Румен Миланов също се съгласи с тези становища, добавяйки, че системата за сигурност трябвало да се конструира под министър-председателя, "който и да е той". Според него политиците нямали воля да реформират толкова години сектора най-вече по три причини – лични интереси, некомпетентност и политическо его.   Бившият секретар на МВР Николай Радулов определи като основен проблем на МВР порочната практика при регистрирането на престъпленията. По думите му в момента се регистрират и разследват не повече от 1/3 от извършените престъпления. По повод парламентарния контрол, той посочи, че комисиите трябва да бъдат председателствани от опозицията, което ще гарантира, че от тях няма винаги да излиза посланието, че "всичко е наред".

Джоан Роулинг публикува нов разказ за Хари Потър

http://www.cross.bg/potur-royling-hari-1419662.html

/КРОСС/ Джоан Роулинг публикува на интернет страницата си в Pottermore нов малък разказ за порасналия магьосник Хари Потър, съобщава The Guardian. В новата история Роулинг разказва за 34-годишния Потър, който е посетил Световното първенство по куидич със старите си приятели Рон и Хърмаяни и техните деца. Последният роман от поредицата за Хари Потър "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Роулинг публикува през 2007 г. и след това заяви, че това ще е последната й история за малкия магьосник.

Шофьори загинаха при челен сблъсък

http://frognews.bg/news_72774/

Двама души загинаха при челен сблъсък край Стара Загора. Починали са шофьорите на автомобилите.

След среща в НС с Касата и лекарите: Топката е в Чобанов!

http://www.bnews.bg/article-110566

След среща на шефовете на БЛС с НЗОК, зам.-министър Бойко Пенков от МЗ и зам.-шефката на парламента Мая Манолова властта обеща да актуализира бюджета на Здравната каса - минимум с 250 млн., е летвата на лекарите, каза д-р Райчинов.

Москва очаква възобновяване на диалога с ЕС за "Южен поток

http://www.vesti.bg/novini/moskva-ochakva-vyzobnoviavane-na-dialoga-s-es-za-iuzhen-potok-6016773

Русия се надява, че Еврокомисията ще приеме съответните решения за реализирането на проекта "Южен поток", заяви в Любляна руският външен министър Сергей Лавров.

Верижна катастрофа с шест коли в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4180038

Шест коли са се сблъскали във верижна катастрофа край надлез „Владимир Павлов“ в Бургас, съобщи Флагман.
Очевидци твърдят, че причина за катастрофата е камион на бургаска озеленителна фирма, който почиствал зеления остров между двете платна. Камионът спирал цялото движение от „Меден Рудник“ към „Трапезица“. Шест коли са се сблъскали във верижна катастрофа край надлез „Владимир Павлов“ в Бургас, съобщи Флагман. Очевидци твърдят, че причина за катастрофата е камион на бургаска озеленителна фирма, който почиствал зеления остров между двете платна. Камионът спирал цялото движение от „Меден Рудник“ към „Трапезица“.

Министерството на правосъдието в Киев поиска забрана на компартията

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/08/2339640_ministerstvoto_na_pravosudieto_v_kiev_poiska_zabrana/?ref=rss


Министерството на правосъдието на Украйна е поискало от Окръжния административен съд в столицата да забрани дейността на Комунистическата партия на Украйна (КПУ), съобщи "Украинская правда". Според изданието новината е била потвърдена от пресцентъра на министерството.

От министерството преди време предупредиха, че са готови да отидат на съдебен процес срещу всяка политическа партия в страната, за която смята, че има достатъчно доказателства за съучастието на нейни представители в...

Д-р Тренчев: Направено е предложение за фалит на Здравната каса

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4180002

Направено е предложение за фалит на Здравната каса, съобщи президентът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев, цитиран от Дарик.
Той отказа да съобщи кой е източникът му на информация, но бе категоричен, че е високопоставен човек в правителството с ниво над зам.-министър.
Идеята е предложена с цел да се избегне актуализацията на бюджета на касата. Направено е предложение за фалит на Здравната каса, съобщи президентът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев, цитиран от Дарик. Той отказа да съобщи кой е източникът му на информация, но бе категоричен, че е високопоставен човек в правителството с ниво над зам.-министър. Идеята е предложена с цел да се избегне актуализацията на бюджета на касата.

Безработицата през юни е намаляла

http://www.moreto.net/novini.php?n=257320

Безработицата през миналия месец е била 10,7 на сто, съобщи изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов на пресконференция днес. Броят на безработните е намалял през юни спрямо май с 16 247 души, отчетоха от Агенцията по заетостта.

Италия ще стимулира разговора между Русия и ЕС за "Южен поток"

http://econ.bg/Новини/Италия-ще-стимулира-разговора-между-Русия-и-ЕС-за-Южен-поток-_l.a_i.554624_at.1.html

Италия е готова да подкрепи диалога между Русия и Европейския съюз по отношение на енергийния сектор и конкретно по въпроса за газопровода „Южен...

Треньорът на Германия: Ще играем срещу 200 млн. бразилци

http://www.mediapool.bg/trenyorat-na-germaniya-shte-igraem-sreshtu-200-mln-braziltsi-news222413.html

Треньорът на Германия Йоахим Льов заяви, че Бразилия е фаворит в полуфиналния мач на световното първенство между двата тима, който ще се играе във вторник от 23 ч. българско време.   "Четвъртфиналът между Бразилия и Колумбия беше битка, в която пострада Неймар. За да се получи добър мач, съдията трябва да е на ниво и да защитава играчите. Надявам се, че в предстоящия полуфинал реферът ще овладее емоциите и ще превърне срещата в съревнование, а не в битка", каза Льов. "Отсъствието на Тиаго Силва и Неймар е проблем за Бразилия, но това не ги прави по-слаб отбор. Данте е напълно способен да замести Тиаго Силва, а в атака бразилците разполагат с богат избор от футболисти. Домакините си остават фаворит, но ние знаем как да им се противопоставим. Ще играем срещу 200 млн. бразилци и трудно мога да си представя нещо по-хубаво. Може би само победата във финала би била по-приятно изживяване. През 2006 и 2010 година загубихме на полуфналната фаза, но сега отборът ни е по-опитен. Всички играчи осъзнават какъв шанс се открива пред тях. Дребните детайли могат да са решаващи. Ние сме готови да дадем всичко от себе си за победата и сме сигурни, че можем да я постигнем", каза Льов, цитиран от sportal.bg.

Словения иска "Южен поток"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4179980

Любляна се обявява за реализирането на проекта "Южен поток" на своята територия, съобщи БГНЕС. Това обяви словенският външен министър Карл Ерявец след преговорите с гостуващия му руски колега Сергей Лавров.
"Искаме "Южен поток" да минава през нашата територия", каза Ерявец. По думите му в хода на посещението му в Москва (на 30 май тази година) Любляна се обявява за реализирането на проекта "Южен поток" на своята територия, съобщи БГНЕС. Това обяви словенският външен министър Карл Ерявец след преговорите с гостуващия му руски колега Сергей Лавров. "Искаме "Южен поток" да минава през нашата територия", каза Ерявец. По думите му в хода на посещението му в Москва (на 30 май тази година)

С "пламенна реч" Станишев открил изслушването на Юнкер

http://www.mediapool.bg/s-plamenna-rech-stanishev-otkril-izslushvaneto-na-yunker-news222412.html

Президентът на ПЕС Сергей Станишев откри със "силна политическа реч" изслушването на кандидата за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер в групата на социалистите, съобщиха от пресцентъра на БСП. Оттам определят речта му като "пламенна". Той е бил категоричен, че ЕНП е най-голямата група в Европарламента, но за да получи подкрепа за кандидата си и голяма коалиция "трябва да сме убедени, че имаме обща визия за промяна в Европа". Станишев поставил ясните приоритети на европейските социалисти. По думите му управлението на Европа не може да е бизнес и е "необходима визия за конкретна стратегия, инвестиции, растеж и заетост, ангажимент, че обемът и финансирането за младежката гаранция ще бъдат разширени, за нова индустриална политика за ЕС, както и равенство на жените, регулации върху финансовия сектор и ограничение на укриването на данъци".

Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании за европарламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4179959

Сметната палата публикува на своя сайт отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от България на 15 политически партии, 6 коалиции от партии и 3 инициативни комитета.

В Сметната палата са представени отчети за приходите, разходите и поетите Сметната палата публикува на своя сайт отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от България на 15 политически партии, 6 коалиции от партии и 3 инициативни комитета. В Сметната палата са представени отчети за приходите, разходите и поетите

Очаква се поредица от терористични атаки в разгара на туристическия сезон

http://www.grreporter.info/Ochakva_se_poredica_ot_teroristichni_ataki_v_razgara_na_turisticheskiya_sezon/15778

Според властите част от нападенията може да се осъществят в знак на протест срещу откриването на затвор с най-висока степен на сигурност през септември, както и за да се финансират групите, които водят „партизанска война” в градовете.

прочети повече

Шефката на НЗОК: Чувалът е изтупан докрай!

http://www.bnews.bg/article-110558

Нужни незабавни промени в закона за здравеопазване, както в частта му за лекарствата, така и за болничната помощ. Това каза шефката на НЗОК Румяна Тодорова преди срещата си с премиера Орешарски и БЛС в парламента.

Съдят наши роми във Франция за търговия с хора и принуда към просия и проституция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4179972

Шестима български граждани от ромски произход са изправени през Наказателния съд в Марсилия за търговия с хора и принуда към просия и проституция. Шестимата са от едно и също семейство, съобщи БНР.
Съдебно дело за "модерно робство" - така коментират днес различни френски медии започващия процес в Марсилия. Шестима български граждани от ромски произход са изправени през Наказателния съд в Марсилия за търговия с хора и принуда към просия и проституция. Шестимата са от едно и също семейство, съобщи БНР. Съдебно дело за "модерно робство" - така коментират днес различни френски медии започващия процес в Марсилия.

Сметната палата: ББЦ и БСП са с най-големи разходи за евроизборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4179991

Сметната палата публикува на своя сайт отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от България на 15 политически партии, 6 коалиции от партии и 3 инициативни комитета.

В Сметната палата са представени отчети за приходите, разходите и поетите Сметната палата публикува на своя сайт отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за членове на Европейския парламент от България на 15 политически партии, 6 коалиции от партии и 3 инициативни комитета. В Сметната палата са представени отчети за приходите, разходите и поетите

Съд намали присъдите на част от фамилията Рашкови за неплатени данъци

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/08/2339619_sud_namali_prisudite_na_chast_ot_familiiata_rashkovi/?ref=rss


Част от присъдите на обвинените за укрити и неплатени данъци членове на фамилията Рашкови бяха намалени с решение на  Пловдивския апелативен съд, съобщи БНР.

Внучката на Кирил Рашков - Костадинка, получи 2 години условно като присъдата й беше намалена с 8 месеца.

Наказанието за другият внук на Кирил Рашков, носещ неговото име, също беше променено на 1 година и 4 месеца затвор плюс 800 лева глоба за неплатени данъци. Тъй като обаче съдът обедини тази присъда с предишната му...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване