"Другата България" започва протести пред офисите на КТБ

http://www.cross.bg/tomalevski-bankata-ofisite-1421604.html

София /КРОСС/ От "Другата България" започват протести пред офисите на КТБ в големите градове. Това обяви по време на пресконференция лидерът на партията Божидар Томалевски.С акцията се цели БНБ да бъде принудена да отвари клоновете на банката, за да почне тя да обслужва клиентите си. Основното искане на протестиращите ще бъде да се направи всичко възможно, за да може хората с гарантираните влогове до 100 000 евро да разполагат с парите си.„Парите на болниците са там, парите на миньорите са там, пари на хора, които имат нужда от лечение, са в тази банка", подчерта Томалевски. "Оттам нататък какви оздравителни програми ще предприемат, ще гонят ли някого, ще го търсят ли, това е проблем на правителството, не на вложителите", заяви той. "Докато не видим банката да е отворена, ние ще останем на тази позиция", каза още Томалевски. Колко ще продължат протестите, зависело от хората, които ще се включат, както и от желанието на управляващите. Томалевски съобщи, че преди седмица от партията му са внесли писмо, с които са поискали всички данни относно КТБ. Именно то било причината за бързата реакция на правителството за преструктуриране на банката. А не твърденията на Николай Бареков, че той е спасителят. Имаше един роман на Селинджър „Спасителят в ръжта". Само че вместо Селинджър, тук героят е селянин, каза още Томалевски.  

Товарят телата на загиналите от малайзийския боинг в хладилни вагони

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202485

Телата на 196 души от падналия малайзийски „Боинг 777” в Източнна Украйна се поставят в черни чували и се товарят в хладилни вагони, за да ги откарат в моргата в Донецк. 
Всички тела на пътници на разбилия се в Източна Украйна самолет са събрани и преместени от мястото на инцидента, съобщи Франс прес. Телата на 196 души от падналия малайзийски „Боинг 777” в Източнна Украйна се поставят в черни чували и се товарят в хладилни вагони, за да ги откарат в моргата в Донецк.  Всички тела на пътници на разбилия се в Източна Украйна самолет са събрани и преместени от мястото на инцидента, съобщи Франс прес.

Товарят телата на загиналите от малайзийския боинг в хладилни вагони

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202468

Телата на 196 души от падналия малайзийски „Боинг 777” в Източнна Украйна се поставят в черни чували и се товарят в хладилни вагони, за да ги откарат в моргата в Донецк. 
Всички тела на пътници на разбилия се в Източна Украйна самолет са събрани и преместени от мястото на инцидента, съобщи Франс прес. Телата на 196 души от падналия малайзийски „Боинг 777” в Източнна Украйна се поставят в черни чували и се товарят в хладилни вагони, за да ги откарат в моргата в Донецк.  Всички тела на пътници на разбилия се в Източна Украйна самолет са събрани и преместени от мястото на инцидента, съобщи Франс прес.

Цветан Василев опроверга френския посланик

http://frognews.bg/news_73346/

Мажоритарният собственик на „Корпоративна търговска банка” Цветан Василев разпространи свой коментар до медиите по повод телевизионно интервю на френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан за предаването Панорама по БНТ, излъчено на 18 юли, 2014 г. В три точки банкерът коментира казаното от дипломата:

Започна третият курс на общинската програма „Начално обучение по плуване за деца” във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258595

Стартира записването за третия за сезона курс по програма „Начално обучение по плуване“ за деца на възраст 6-8 г., организиран от община Варна, дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", с партньорството на ОП „Спорт - Варна“.

Протест за свободата на медиите пред парламента

http://www.cross.bg/mediite-evropeiiski-evropeiiskata-1421603.html

София /КРОСС/ Малоброен протест срещу задкулисните връзки медии-бизнес-политика се проведе пред сградата на Народното събрание. Протестът бе организиран от Европейската инициатива за медиен плурализъм (ЕИМП) с цел да мотивира хората сами да поискат директно от ЕК промени в европейското законодателство, чрез които да се скъса връзката медии-бизнес-политика на наднационално ниво.Събралите се на жълтите павета увиха телата си с вестници като с усмирителна риза, която разкъсаха демонстративно в знак на протест срещу концентрацията на медийна, политическа и икономическа власт в ръцете на определени лица.На загражденията около Народното събрание бяха окачени цветни балони, а на паметника на цар Освободител - надпис: „Долу ръцете от медиите", българското и европейското знаме.„Инициативата за по-голяма прозрачност на медиите започва от България, каза Лилия Ангелова, координатор на протеста. Основното ни искане е Европейската комисия да създаде нова европейска директива за медиите, която да гарантира независимост и прозрачност на медиите в европейски мащаб, не само в България, тъй като такъв проблем в сектора на медиите съществува не само тук. Доскоро в най-голяма степен съществуваше в Италия, но, слава Богу, Силвио Берлускони няма такава власт, каквато имаше доскоро. Остават вече проблеми като концентрацията на медийна власт в Англия. Знаете какво се случва в Унгария. Тя ще бъде подкрепена впоследствие от още 10 европейски държави

Янаки Стоилов: Изборът на председател на БСП е национален проблем

http://pik.bg/янаки-стоилов-изборът-на-председател-на-бсп-е-национален-проблем-news204527.html

Янаки Стоилов: Изборът на председател на БСП е национален проблем

Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас. Това каза Янаки Стоилов за избора на председател на БСП в докладът си по време на конференция, съобщи БГНЕС.

Обединението на левите социалисти, чийто лидер е Янаки Стоилов провежда предконгресна конференция на тема: "БСП - пред избор". Той посочи в доклада си, че изборът на председател на БСП не е само персонален.

"За мен това не кастинг на политически претенденти, самоцелна демонстрация не демократизъм или гаранция за участие в следващото партийно ръководство. Аз чувствам дълг към няколко поколения социалисти, към много членове и симпатизанти на БСП, които искат социалистическата партия да е близка до техния разум и сърце", каза той.

В началото на доклада си Стоилов заяви, че както преди четвърт век партията отново трябва да извърши дълбока промяна, която да й осигури историческа перспектива. Той припомни в доклада си, че в началото на 2013 година БСП обяви курс на радикална промяна за демократична и социална България. През едногодишното управление, в което БСП участва бяха постигнати редица полезни за България и за нашите избиратели резултати, заяви Стоилов като посочи, че правителството особено в началото на мандата си предприе необходими социални и стабилизационни мерки, но в съществената си част обявения курс не се осъществил. "Обещахме да върнем България на хората, а тя отново се казва в плен на корпоративната власт", заяви Стоилов.

Той посочи, че тази борба в тежка, защото преминава през освобождаване на държавата от олигархията. "Някой изглежда имаха илюзията, че това може да стане като олигархията се контролира от вътре. Последните събития категорично ги опровергаха", заяви Стоилов. Той изтъкна, че въпреки обещаната реиндустриализация, не се видяха дори началните резултати от нейната реализация. Той посочи, че това се дължи както на краткото време така и на компромисният характер на обявеното за политико – експертно правителство, което БСП поддържаше, но част от причините са в самата партия. "Конструкцията на правителството не даде израз на политиката на мандатоносителя", заяви той и подчерта, че правителството не е разполагало с вътрешен механизъм, който да насочва, обединява и коригира управленската политика. Хората очакват ясна социална политика. Мнозина смятат, че зад официалната политика, дори по-добра от предишната се прикрива облагодетелстването на тесен кръг лица, свързани с властта, заяви още лидерът на обединението.

Говорейки за отминалите избори, Стоилов анализира, че значителна част от избирателите се е отдръпнала, защото не почувства промяната, която очакваше. "Следователно причината за нашия неуспех, не е заявената от БСП политика, а отклонението от нея, нейната колеблива и непоследователна реализация", каза той. Според него основните проблеми за БСП са тези, които посочват българските граждани. България трябва да очертае приоритети за икономическото си развитие, според нас това са енергетиката, земеделието и свързаната с него преработвателна индустрия, туризмът, отделни сектори на машиностроенето, химията и информационните технологии.

"България не е само в политическа криза, в криза е самата политика, нейната представителност", заяви Стоилов и каза, че в борбата със задкулисието, за установяване на върховенство на закона са готови да търсят национално съгласие с всички. По въпросите за икономическата роля на държавата, за мерките за стимулиране на заетостта, за реорганизация на социалните системи са длъжни да се различават. Според него само ръководители, които не са зависими от интереси на икономически групи, от силни външно политически въздействия могат да отстояват категорично позициите на БСП", заяви той и изтъкна, те тази политика и поведение изискват силна и влиятелна в обществото партия.

Янаки Стоилов каза още, че е необходима дискусия как да се избират ръководните органи на партията, а в ИБ да се засили колективното начало, а отделните членове да имат по – голяма политическа тежест и собствени отговорности. "Коалиция за България изпълни своето предназначение. Бъдещият съюз начело с БСП, чрез наименованието и практическата си дейност да привлече разочаровани бивши членове и избиратели, както и други смятащи се за непредставени хора с леви убеждения. Партията не е затворена дори за хора, които неотдавна я напуснаха, но това е нещо различно от претенцията им да получат индулгенция, за да станат партньори с нас в този момент. Времето и обстоятелствата за български ПАСОК са отминали, сега необходими радикални леви действия", каза той. Янаки Стоилов заяви, че все повече се налага мнението, че към коалиция следва да пристъпват само с конкретно и публично оповестено споразумение.

БСП въпреки, че е почти единствената у нас партия в истинския смисъл на думата не е защитена от влияние на интереси и зависимости. "Ние не притежаваме застраховка за политическо дълголетие, нямаме дългосрочен абонамент върху нашите избиратели, сами трябва да извоюваме бъдещето си", изтъкна той и подчерта, че бъдещето на България до голяма степен зависи от тях. Без силна БСП, поне в близка перспектива не може да има силна левица в България.

За предсрочните избори той каза, че са важен момент, от който зависи дали БСП ще продължи да бъде първостепенна политическа сила. Стоилов попита дали целта да се отстрани ГЕРБ от властта е загубила за тях своята актуалност. "Не по-малко сложен е въпросът по отношение на ДПС. Мнозина, включително хора от ръководството на БСП днес заявяват, че повече с ДПС не можем да бъдем партньори. Актуалният проблем е, че ДПС се превърна в символ на корпоративния политическия модел", каза той и подчерта, че докато това не се промени няма как обществото да одобри коалиция с тяхното участие.

Янаки Стоилов подчерта, че най-големия резерв, който БСП все още има за предстоящите избори е да върнем морала в политиката. Той изтъкна, че не трябва да оставят други да решават вместо тях. Промяната на партията и изборът на председател не бива да са въпрос на пазар, да не допускаме използване на средства, с които на места се решават последните избори, да се прилагат при избори в собствената ни партия. Казано буквално: да изгоним търговците от храма, каза той.

Бунтовниците прибрали телата от самолета, чакат експерти

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/buntovnicite-pribrali-telata-ot-samoleta-chakat-eksperti-6017798

Според Националния съвет за сигурност на Украйна сепаратистите правят всичко възможно, за да укрият доказателство, че руски ракети са свалили машината

Сепаратисти отнесли телата след свалянето на самолета

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/separatisti-otnesli-telata-sled-svalianeto-na-samoleta-6017798

Според Националния съвет за сигурност на Украйна те правят всичко възможно, за да укрият доказателство, че руски ракети са свалили машината

Украинските сепаратисти отнесли телата след свалянето на самолета

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-samoletnata-katastrofa-v-iztochna-ukrajna/ukrainskite-separatisti-otnesli-telata-sled-svalianeto-na-samoleta-6017798

Според Националния съвет за сигурност на Украйна те правят всичко възможно, за да укрият доказателство, че руски ракети са свалили машината

Западът притиска Путин да се отвори най-после мястото на катастрофата

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/07/20/2347135_zapadut_pritiska_putin_da_se_otvori_nai-posle_miastoto/?ref=rss


Франция, Германия и Великобритания ще окажат натиск върху руския президент Владимир Путин в неделя да използва влиянието си над проруските сепаратисти в Източна Украйна най-после да отворят за аварийни и разследващи екипи мястото, където преди близо три дни падна малайзийски пътнически самолет с почти 300 души на борда.

Това съобщи кабинетът на президента Франсоа Оланд, а в текста се уточнява, че той е разговарял днес сутринта с канцлера Ангела Меркел и премиера Дейвид Камерън. "Те...

Европейските лидери призоваха Путин да сътрудничи при разследването на самолетната катастрофа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202465

Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Дейвид Камерън призоваха руския президент Владимир Путин да окаже натиск върху бунтовниците в Източна Украйна, за да осигурят достъп до мястото на катастрофата на малайзийския самолет, предаде AFP.
Франсоа Оланд заплаши с последствия руската страна ако Путин откаже да сътрудничи на международните експерти за Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Дейвид Камерън призоваха руския президент Владимир Путин да окаже натиск върху бунтовниците в Източна Украйна, за да осигурят достъп до мястото на катастрофата на малайзийския самолет, предаде AFP. Франсоа Оланд заплаши с последствия руската страна ако Путин откаже да сътрудничи на международните експерти за

Отварят за посетители родната къща на откривателя на „бацилус Булгарикус”

http://pik.bg/отварят-за-посетители-родната-къща-на-откривателя-на-„бацилус-булгарикус”-news204526.html

Отварят за посетители родната къща на откривателя на „бацилус Булгарикус”

Родната къща на откривателя на млечнокиселата бактерия „бацилус булгарикус" д-р Стамен Григоров в трънското село Студен извор еотворена за посетители, съобщи БТА.

Домът, в който е роден големият български учен, е построен през 1886 година. Отзад има още една постройка, вдигната през 1928-1929 година. Съхранен е и старият хамбар.

Въпреки някои битови неудобства решихме да запазим къщата в автентичния й вид, разказват племенниците на д-р Стамен Григоров, които се грижат за жилището и за прилежащия към него 35 дка двор.

Групите се увеличиха, освен в събота и неделя, вече идват и през седмицата, има и индивидуални туристи, посочват от сем. Григорови. Обикновено турът се съчетава и с посещение на намиращия се в съседство музей на киселото мляко.

Д-р Григоров не е оставил поколение. Негови родственици обаче създали фондация „Д-р Стамен Григоров", която популяризира достиженията на българския учен и организира ежегодно прояви в негова чест.

Д-р Стамен Григоров е открил през 1905 г. пръчковидната млечнокисела бактерия. В негова чест тя била наречена по-късно „лактобацилус булгарикус Григоров". През последните десетилетия обаче фамилията на откривателя отпаднала от официалното наименование.

Европейските лидери призоваха Путин да сътрудничи при разследването на самолетната катастрофа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202462

Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Дейвид Камерън призоваха руския президент Владимир Путин да окаже натиск върху бунтовниците в Източна Украйна, за да осигурят достъп до мястото на катастрофата на малайзийския самолет, предаде AFP.
Франсоа Оланд заплаши с последствия руската страна ако Путин откаже да сътрудничи на международните експерти за Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Дейвид Камерън призоваха руския президент Владимир Путин да окаже натиск върху бунтовниците в Източна Украйна, за да осигурят достъп до мястото на катастрофата на малайзийския самолет, предаде AFP. Франсоа Оланд заплаши с последствия руската страна ако Путин откаже да сътрудничи на международните експерти за

Медиите разпиляха говорителя на Държавния департамент на САЩ

http://www.cross.bg/departament-psaki-durzhavniya-1421602.html

/КРОСС/ „Прекрасна статия на бившия ми колега Алиса Мастромонако за това как можеш да бъдеш едновременно умен, информиран и моден". Това написа в Туитър говорителят на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки. Коментарът й е пуснат в деня, в който малайзийският боинг бе свален над Източна Украйна, а американците чакаха със затаен дъх информация за жертвите, пише Washington Post. The Daily Mail пък отбелязва, че на 17 юли сутринта, когато за катастрофата са знаели всички, на брифинг Псаки не споменава и думичка за инцидента, а посвещава високоинтелигентната си реч на изборите в Афганистан. А вечерта пуска в Туитър статия за модата. Туит за трагедията в Украйна се появява едва на следващия ден. Консервативната портал Twitchy с ирония отбелязва, че „деца са завзели властта в Държавния департамент", ако говорителят на институцията пише за мода в ден на огромна трагедия. В допълнение, по-късно Псаки съобщи, че Държавният департамент има доказателства, че опълченците са виновни за самолетната катастрофа, но когато бе помолена от журналисти да представи доказателствата си, тя не пожела да го направи.

Конфликтът в Газа отбеляза най-кръвопролитния си ден

http://www.mediapool.bg/konfliktat-v-gaza-otbelyaza-nai-kravoprolitniya-si-den-news222850.html

Израел ще направи всичко необходимо да спре ракетните атаки от ивицата Газа и да възстанови спокойствието, заяви министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху в неделя, след като атака на израелската армия над квартала "Хиджая" в Газа взе 62 палестински жертви и рани около 400 души. Обстрелът на палестинската групировка Хамас пък отне живота на 13 израелски войници и така денят стана най-смъртоносният в започналия преди около две седмици нов конфликт в Газа. От началото на бойните действия загиналите палестинци са поне 425, само в неделя убитите са 87. "Опитваме се да поразяваме военни цели, но за съжаление има цивилни жертви, за което съжаляваме и което не е нашата цел", каза Нетаняху за СиЕнЕн след нападението срещу "Хиджая". Палестинското правителство разкритикува кръвопролитието и призова международната общност да "реагира незабавно на това военно престъпление", съобщи Франс прес. Арабската лига също определи израелските нападения в Газа като военно престъпление, предаде Ройтерс. Генералният секретар на организацията Набил ал Араби смята, че артилерийският обстрел и сухопътните нападения в Шиджая са "военно престъпление" срещу цивилни палестинци, за което е отговорен Израел. След обстрела на квартала, който го остави в руини и предизвика паническо бягство на жителите му, от Червения кръст поискаха тричасово примирие за евакуиране на ранените. От Хамас се съгласиха, а от Тел Авив първоначално обявиха двучасово прекратяване на огъня, но след като първоначално примирието бе нарушено почти веднага след въвеждането му, Израел също удължи спирането на престрелката с час. В момента на изтичането на примирието обаче  системата "Железен купол" на Израел е прихванала две ракети, изстреляни от ивицата Газа над Беер Шева, най-големият град в пустинята Негев. Близо 130 000 палестинци са напуснали домовете си в зоните от ивицата Газа, разположени близо до границата с Израел, съобщи Палестинският център за човешки права, цитиран от ДПА. Над 60 000 души са потърсили убежище в училища на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (UNRWA) Тел Авив отчита, че през последните 24 часа са били убити 15 ислямистки бойци, разкрити и унищожени са 30 тунела, общо са били поразени 450 цели, но правителството смята да разшири операцията и мобилизира вече 50 хиляди военни от запаса. Офанзивата, освен многобройните палестински жертви, нанесе тежки разрушения на инфраструктурите в Газа, жителите на анклава нямат електричество и вода, защото помпите не могат да функционират без ток. Близо 900 хиляди палестинци са лишени от вода. Дипломатическите усилия за решаване на конфликта продължават, но и двете страни остават глухи за многобройните призиви за прекратяване на огъня. След Египет, сега Катар полага дипломатически усилия. В Доха в неделя е очакван генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който лично се ангажира с търсене на изход от конфликта. Също в катарската столица трябва да се срещнат палестинският ръководител Махмуд Абас и политическият ръководител на Хамас Халед Мешал.

Кратко примирие в Газа след тежка атака, взела над 40 жертви

http://www.mediapool.bg/kratko-primirie-v-gaza-sled-tezhka-ataka-vzela-nad-40-zhertvi-news222850.html

След като над 40 палестинци бяха убити при въздушна атака на израелската армия над квартала "Шаджая" в град Газа, а други 380 бяха ранени, от Международния комитет на Червения кръст поискаха временно примирие, за да се окаже помощ на пострадалите. От Тел Авив обявиха двучасово примирие, въпреки че от Червения кръст искаха три часа, на колкото се съгласиха от палестинското ислямистко движение Хамас, което контролира Газа.   Хиляди жители на квартал "Шаджая" попаднаха под особено ожесточени бомбардировки в неделя сутринта, които оставиха руини след себе си, погребвайки десетки. Военното крило на Хамас и Ислямски джихад отговарят по свой начин на интензивния обстрел на Израел, техните ракети продължават да падат в Израел, изстрелвани от подземия или дистанционно, затруднявайки особено израелската армия, която в неделя загуби още двама войници и жертвите й нараснаха до четири.   Тел Авив отчита, че през последните 24 часа са били убити 15 ислямистки бойци, разкрити и унищожени са 30 тунела, общо са били поразени 450 цели, но правителството смята да разшири операцията и мобилизира вече 50 хиляди военни от запаса. Офанзивата, освен многобройните палестински жертви, нанесе тежки разрушения на инфраструктурите в Газа, жителите на анклава нямат електричество и вода, защото помпите не могат да функционират без ток. Близо 900 хиляди палестинци са лишени от вода.   Дипломатическите усилия за решаване на конфликта продължават, но и двете страни остават глухи за многобройните призиви за прекратяване на огъня.   След Египет, сега Катар полага дипломатически усилия. В Доха в неделя е очакван генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, който лично се ангажира с търсене на изход от конфликта. Също в катарската столица трябва да се срещнат палестинският ръководител Махмуд Абас и политическият ръководител на Хамас Халед Мешал.

Вени Дона Сърбинска се съвзема! Окуражи съотборниците си и отправи послание: Обичам ви, липсвате ми!

http://pik.bg/вени-дона-сърбинска-се-съвзема-окуражи-съотборниците-си-и-отправи-послание-обичам-ви-липсв-news204524.html

Вени Дона Сърбинска се съвзема! Окуражи съотборниците си и отправи послание: Обичам ви, липсвате ми!

Вени Дона Сърбинска изуми със силния си дух лекарите в Пирогов, пише struma.com.

18 -годишната благоевградчанка се съвзема много бързо след няколкото операции. Вени вече посреща посетители и като истински мъжко момиче се усмихва, въпреки тежките медицински интервенции. Това, че е добър спортист тя показа и в такъв труден за нея момент. В болничната стая Вени прегърна тениската на футболния отбор "Спортика", чиято състезателка е, и отправи послание към момичетата от отбора "Обичам ви, липсвате ми"

В момента върви кампания "Да помогнем на Вени", хората са съпричастни към трагедията,сполетяла националката от женския отбор по футбол Вени Дона. Тя загуби майка си и сестра си доц. Н. Сърбинска и Цвети. Осиротялото 18-годишно момиче се пребори с тежките травми, нанесени при жестокия удар на бус на фирма "Оазис -А" в паркирал ТИР на Е 79 в Креснеското дефиле. Искаме да кажем на Вени Дона - Не си сама в този адски труден момент. В България, в Благоевград и региона има добри хора ,които ще протегнат ръка за помощ, така сме оцелявали през годините. Така ще докажем, че сме Човеци. Оздравявай бързо Вени Дона, "Спортика" те чака,чакат те и хората, които те обичат ........

Шиндзо Абе готви промяна на половината кабинет

http://www.cross.bg/kabineta-yaponiya-shindzo-1421601.html

/КРОСС/ Японският премиер Шиндзо Абе възнамерява да смени повече от половината от 18-те министри в кабинета през септември тази година, съобщи в неделя агенция „Киодо".Най-вероятно постовете си ще запазят само вицепремиерът и министър на финансите Таро Асо, генералният секретар на кабинета Йосихиде Суга и министърът на икономиката, който отговаря за присъединяването на Япония към Транс-тихоокеанското партньорство Акира Амари. Сегашният кабинет на Япония бе сформиран през декември 2012 година, след като Либерално-демократическата партия (ЛДП) спечели изборите. До този момент не е направена нито една промяна в правителството.    

45 години от първото стъпване на човек на Луната

http://www.moreto.net/novini.php?n=258589

Днес се навършват 45 години от първото стъпване на човек на Луната. Това американският астронавт Нийл Армстронг изрече знаменитата си фраза „една малка стъпка за човек, един гигантски скок за човечеството. Преди 45 години американският астронавт Нийл Армстронг става първият човек, стъпил на Луната, след като пилотираният от него, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс апарат "Аполо" 11 се прилунява върху спътника на Земята.

Бареков: Няма разлика между Славчев и Петното

http://www.bnews.bg/article-111591

Изпълнителният съвет на ББЦ изключи Ангел Славчев от партията.

Сметката "КТБ"

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/20/2347121_smetkata_ktb/?ref=rss


Публикуваме кратък коментар на Даниел Смилов от неговия "Фейсбук" профил с позволение на автора. 

Стоки и услуги, получени от обществото (потребителите) срещу 3,5 милиарда лева :

- Многократен банкер на годината, национално отговорен капиталист, меценат с мустак (един брой);

- Много успешен млад човек с наднормено тегло, който на книга не притежава нищо, но това не прави впечатление на данъчни и прокурори (един брой);

- Оставането на власт на кабинета...

Янаки Стоилов: Изборът на председател на БСП е национален проблем

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202451

Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас. Това каза Янаки Стоилов за избора на председател на БСП в докладът си по време на конференция, съобщи БГНЕС.
Обединението на левите социалисти, Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас. Това каза Янаки Стоилов за избора на председател на БСП в докладът си по време на конференция, съобщи БГНЕС. Обединението на левите социалисти,

Киев има спътникови снимки на мястото на изстрелване на ракетата по Боинга

http://www.vesti.bg/novini/kiev-ima-spytnikovi-snimki-na-miastoto-na-izstrelvane-na-raketata-po-boinga-6017797

Украйна разполага със спътникови снимки и видео на зенитна установка, свидетелстващи за доставянето на оръжия от Русия. Това заяви украинският президент Петро Порошенко.

Янаки Стоилов: Изборът на председател на БСП е национален проблем

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202444

Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас. Това каза Янаки Стоилов за избора на председател на БСП в докладът си по време на конференция, съобщи БГНЕС.
Обединението на левите социалисти, Този избор без преувеличение е национален проблем, затова ще участвам в него докрай, за да отстоявам принципи и позиции, които споделят мнозинството от нас. Това каза Янаки Стоилов за избора на председател на БСП в докладът си по време на конференция, съобщи БГНЕС. Обединението на левите социалисти,

Слънчев понеделник

http://society.actualno.com/Slynchev-ponedelnik-news_40515.html

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд в равнините и низините и горещо. Температурите ще се повишат още и максималните в повечето места ще са между 30° и 35&de...

Българската диня изчезва от пазарите

http://society.actualno.com/Bylgarskata-dinja-izchezva-ot-pazarite-news_40516.html

Българската диня е на път да изчезне от пазарите у нас. Причината - ниските цени на вносните плодове и градушките, които тази година съсипаха голяма част от продукцията. По пазарите в страната през п...

Над 8 000 свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда

http://business.actualno.com/Nad-8-000-svobodni-rabotni-mesta-shte-bydat-objaveni-v-burata-po-truda-news_40517.html

Над 8 000 нови свободни работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда в началото на новата седмица. Това обяви директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов и добави, че незаети работни места и...

8000 нови работни места разкриват в реалния сектор от утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=258593

От утре 8000 нови работни места ще бъдат разкрити в реалния сектор. Това обяви директорът на Агенцията по заетостта Асен Ангелов и призова всеки българин, който търси своята работа, да потърси съдействие в бюрата по труда, където непрекъснато и динамично се появяват нови свободни позиции.

Цветан Василев отговори на френския посланик

http://www.cross.bg/banka-bulgariya-vasilev-1421600.html

София /КРОСС/ Никога и по никакъв повод не съм се опитвал да си организирам среща с френския посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан, нито по някакъв начин съм търсил съдействие от него. Това заяви мажоритарният акционер на КТБ Цветан Василев по повод коментарите на посланика, излъчени в петък по БНТ. Ако той е на мнение, че моята дейност „никога не е била добра нито за България, нито за Европа", защо досега си е мълчал, а не е уведомил съответните органи в ЕС и България, както би направил един истински „приятел на България", за какъвто посланикът се опитва да се представи, казва още Василев в отговор на думите на посланика. И попита Ксавие Лапер дьо Кабан не е уведомил нито съответните органи, нито френските инвеститори, които само преди месец продадоха Креди Агрикол България ЕАД на Корпоративна търговска банка АД, ако наистина застава зад думите си, че „тази банка не е била нормална банка и може би надзорът на тази банка не е бил толкова сериозен". В петък в студиото на "Панорама" посланикът заяви, че никога не се е срещал с Цветан Василев, защото мисли, че неговата икономическа дейност не е била добра нито за България, нито за Европа. „Сега има голяма банкова криза, която започна с проблемите между двама души, но нещата не са толкова явни, колкото би трябвало да бъдат. Битката между г-н Пеевски и г-н Цветан Василев ни доведе до мястото, на което сме сега

Шокиращ вандализъм във Варна! Вижте как оскверниха цяла улица (снимки)

http://pik.bg/шокиращ-вандализъм-във-варна-вижте-как-оскверниха-цяла-улица-снимки-news204519.html

Шокиращ вандализъм във Варна! Вижте как оскверниха цяла улица (снимки)

Невиждан вандализъм е извършен тази нощ на историческата улица "27 юли" във Варна.

Злосторник е надраскал всички сгради и много автомобили.

Живущите са в шок, пише "Петел".

Искат записи от камерите, за да бъде наказан вандалът.

15 млн. евро отиват по Програмата за развитие на селските райони

http://econ.bg/Новини/15-млн-евро-отиват-по-Програмата-за-развитие-на-селските-райони_l.a_i.557041_at.1.html

15 млн. евро е изплатил Държавен фонд „Земеделие“ по Програмата за развитие на селските райони. Това са изпълнени проекти, договорени през 2012...

10 неща, които не знаете за Виктория Петрова

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202246

Водещата на новините в Би Ти Ви Виктория Петрова е започнала кариерата си в радио Варна. Работила е в тв Европа, а след това и в ТВ7.
От няколко години е в Би Ти Ви. Отразявала е горещи събития, потопи, пожари, избори, както и работата на парламента.


По време на наводнението във варненския квартал "Аспарухово" тя беше водещ на новините на Би Водещата на новините в Би Ти Ви Виктория Петрова е започнала кариерата си в радио Варна. Работила е в тв Европа, а след това и в ТВ7. От няколко години е в Би Ти Ви. Отразявала е горещи събития, потопи, пожари, избори, както и работата на парламента. По време на наводнението във варненския квартал "Аспарухово" тя беше водещ на новините на Би

Израел се съгласи на двучасово примирие в Газа

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/izrael-se-syglasi-na-dvuchasovo-primirie-v-gaza-6017796

Международният червен кръст поиска три часа, но Израел се съгласи само на два; жертвите от днешното насилие са най-малко 50

Протест пред Спешния център в Благоевград заради кончината на Ива

http://www.cross.bg/blagoevgrad-tzentur-speshen-1421599.html

Благоевград /КРОСС/ Близки и приятели на 25-годишната Ива Янева, която издъхна в отделението по реанимация на благоевградската болница преди месец, излизат на протест.Тази вечер в 19.00 часа всички, които търхгуват за отишлото си без време момиче, ще се съберат пред Спешен център Благоевград, за да изкажат недоволството си от работата на медиците и организацията в българското здравеопазване.От Общинската администрация в Благоевград е издадено официално разрешение за провеждане на мирния протест тази неделя, коийто ще е пред Спешния център.Роднините на Ива имат сериозни претенции към работата на екипа в Спешен център - Благоевград, за което вече са сезирали прокуратурата и Министерство на здравеопазването.За проявата на недоволство и протест срещу болното ни здравеопазване в неделя от 19.00 часа пред Спешен център има издадено разрешително от община Благоевград, казват организаторите.

Пастир подпали сеновал, изгоряха 140 бали сено

http://pik.bg/пастир-подпали-сеновал-изгоряха-140-бали-сено-news204515.html

Пастир подпали сеновал, изгоряха 140 бали сено

64-годишен пастир подпали сеновал в Бяла Черква. Вчера в полицейското управление е получен сигнал за пожар в навес, при който са изгорели 140 бали сено, предаде Дарик. 

В хода на разследването е установено, че същият ден И. А., пастир в града, се скрил в навеса от дъжда. Запалил цигара, която изхвърлил неумишлено близо до бала със сено, вследствие на което е възникнал пожара.
Огънят е унищожил и 480 квадратни метра покривна конструкция. 
 
Пастирът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.331, ал.1 от НК.

Порция цаца удари 10 лева

http://www.moreto.net/novini.php?n=258551

Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето това лято, като хората пропищяха от надутите цени на храна и атракциони. Напук на по-евтините нощувки в хотелите, по плажа и в заведенията десетачките вървят неусетно и дори 100 лв.

Откъс от "Колелото на лъжите. Падението на Ланс Армстронг" от Джулиет Макур

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/07/20/2346470_otkus_ot_koleloto_na_lujite_padenieto_na_lans/?ref=rss


Тази неделя в рубриката "Четиво" ви предлагаме откъс от книгата "Колелото на лъжите. Падението на Ланс Армстронг" от репортера на "Ню Йорк Таймс" Джулиет Макур, предоставен ни от издателство "Сиела" в превод от английски на Камен Велчев.

През 2013 г. - малко, след като е принуден да напусне огромното си имение в Тексас, да върне наградите си, милиони долари и коренно да промени стандарта си на живот, Макур има възможност да прекара известно време със самия Армстронг, приятелката му и...

Светецът Дядо Добри навърши 100 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202422

Дядо Добри, когото мнозина у нас наричат Светецът от Байлово, днес навърши 100 години.
Добре Димитров Добрев, както е пълното му име, е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си.
Около 2000 година решава да дари всичките си имоти на църквата и днес живее много скромно в Дядо Добри, когото мнозина у нас наричат Светецът от Байлово, днес навърши 100 години. Добре Димитров Добрев, както е пълното му име, е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си. Около 2000 година решава да дари всичките си имоти на църквата и днес живее много скромно в

Хванаха шофьор с 3,50 промила алкохол

http://pik.bg/хванаха-шофьор-с-350-промила-алкохол-news204513.html

Хванаха шофьор с 3,50 промила алкохол

Задържаха шофьор в Пловдив с 3,50 промила алкохол в кръвта, предаде  БГНЕС.

Снощи около 23.30 часа на ул. "Стефан Стамболов" в града под тепетата криминално проявеният И.П. е спрян за проверка с лекия му автомобил "Пежо".

Алкохолната проба на мъжа отчела 3,50 промила.

28-годишният карловец е задържан и срещу него е образувано производство за шофиране в нетрезво състояние. 

Тийнейджър загина под пясъка на плажа в Несебър

http://www.mediapool.bg/tiyneidzhar-zagina-pod-pyasaka-na-plazha-v-nesebar-news222849.html

Седемнадесетгодишен младеж от Пазарджик е загинал затрупан от пясък на плажа в Несебър, предаде БНР в неделя. Инцидентът е станал в петък следобед в близост до шести пост на Южния плаж на Несебър. Петър, който учел в Езиковата гимназия в Пазарджик и бил на училищен лагер, и приятелите му копаели дупки на плажа, но стените на едната от тях се сринала и пясъкът затиснал намиращото се в нея момче. То починало от задушаване, а разстроените му съученици си тръгнали предсрочно от лагера, който трябвало да прадължи до 23 юли. Това не е първият подобен инцидент, когато игра в пясъка има тежки последици. Миналата година в Приморско 12-годишно русначе при подобни обстоятелства също бе затиснато от пясък, изпадна в кома, но по-късно излезе от нея и оцеля.

Монако готов да се раздели с Родригес срещу 90 млн. евро

http://www.cross.bg/rodriges-evro-madrid-1421598.html

/КРОСС/ Монако е готов да продаде Хамес Родригес на Реал Мадрид срещу 90 млн. евро, съобщава L'Equipe. Изданието добавя, че двата клуба са близо до споразумение. В социалните мрежи пък се появиха съобщения, че колумбийският национал вече е в Мадрид. Според радио "Монте Карло" той дори е договорил личните си условия с „кралския клуб". 22-годишният Родригес ще получава по 8 милиона евро на сезон на "Сантиаго Бернабеу". Сделката ще стане факт, след като двата клуба се разберат за трансферната цена на играча.        

Британският военен министър би подкрепил излизането на страната от ЕС

http://europe.actualno.com/Britanskijat-voenen-ministyr-bi-podkrepil-izlizaneto-na-stranata-ot-ES-news_40495.html

Назначеният преди по-малко от седмица британски министър на отбраната Филип Хамънд обяви, че би подкрепил излизане на Великобритания от европейския съюз, освен ако Брюксел не върне на Лондон определен...

Папата призова за мир в Близкия изток и Украйна

http://europe.actualno.com/Papata-prizova-za-mir-v-Blizkija-iztok-i-Ukrajna-news_40514.html

Папа Франциск призова всички вярващи да се молят за прекратяване на войната в Близкия Изток и Украйна. "Насилието не се побеждава с насилие. Насилието се побеждава с мир", каза папата по вр...

10 плюса във връзката на работното място

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201626

Често работното място се превръща в идеална среда за създаване на любовни отношения. Много са предпоставките, които водят до това. В основата лежат обичайните неща за всяка връзка, а именно прекарването на повече време заедно и общите интереси. В службата си поне веднъж сте имали колеги, които са обвързани или женени. Или може би самите вие се ко Често работното място се превръща в идеална среда за създаване на любовни отношения. Много са предпоставките, които водят до това. В основата лежат обичайните неща за всяка връзка, а именно прекарването на повече време заедно и общите интереси. В службата си поне веднъж сте имали колеги, които са обвързани или женени. Или може би самите вие се ко

Протест срещу ограниченията в медиите

http://frognews.bg/news_73345/

Активисти излязоха на протест пред парламента срещу ограниченията в медиите. Участниците във флашмоба пристигнаха, опаковани във вестници, като знак на недоволство срещу намесата в работата на журналистите.

Франция продава на Египет четири фрегати за 1 млрд. евро

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/20/2347052_franciia_prodava_na_egipet_chetiri_fregati_za_1_mlrd/?ref=rss


Франция е сключила първия си голям договор в областта на обраната с Египет за последните около 20 години, като стойността на сделката е 1 млрд. евро, предаде агенция "Ройтерс", позовавайки се на френски дипломатически източник.

Сделката е за продажбата на четири френски фрегати на Кайро, уточнява БТА.

Компанията Де Се Ен Ес, в която френската държава има мажоритарно участие, е спечелила договора за доставката на четирите военни кораба за египетските военноморски сили....

Роми на бунт срещу 76-годишен педофил, излязъл от ареста

http://www.cross.bg/mehmed-momicheto-blydstvo-1421597.html

Сандански /КРОСС/ Бунт в ромската махала в Сандански. Причината е, че пуснаха от ареста 76-годишния Мехмед Шукри, който беше задържан за блудство с 7-годишно момиченце от квартала.Родителите и близките на детето искат отмъщение и ако държавата не се намеси, са готови сами да се саморазправят.От своя страна, Мехмед Шукри отрича обвиненията за блудство. Свидетел на случката обаче е станал и Марио - връстник на момичето. Старият Челебия, както още наричат Мехмед в квартала, пък твърди, че семейството на момичето нарочно го обвинява, защото преди две години той отказал да се ожени за бабата на детето.Засега 76-годишният мъж остава на свобода, тъй като няма достатъчно доказателства по досъдебното производство, съобщава ТВ7.

Дядо Добри стана на един век

http://pik.bg/дядо-добри-стана-на-един-век-news204511.html

Дядо Добри стана на един век

Дядо Добри стана на един век. Наричат най-големия дарител на храма "Свети Александър Невски” "светецът от село Байлово”. Той продължава да събира пари и да дарява всеки получен лев на църкви и манастири.

Дядо Добри предпочита да стои далеч от светската суета и от медиите – и все пак, рожденият му ден е повод да почетем делото му и да доближим и себе си до добрините му. В столичната галерия "ПластЕлин” тази вечер откриват изложба изцяло от портрети на стареца от Байлово, съобщава БНТ.

Наричаме го "дядо” или "бай Добри”, като че ли за да го приобщим към света, който той отрича и така да доближим и себе си до добрините му.

Доц. Кирил Божков, преподавател в Националната художествена академия, автор на изложбата, посочи, че именно добрините на дядо Добри са го вдъхновили и така се е появила идеята.

Принц Джордж ходи сам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202415

Най-малкият член на британското кралско семейство принц Джордж навършва една годинка във вторник. По този повод кралският двор публикува нова снимка на знатното бебе, пишат вестниците „Дейли телеграф“ и „Индипендънт“.
На фотоса се вижда как принцът крачи без никаква помощ.
Снимката, на която Джордж е облечен със синя блузка и синьо гащеризонче, Най-малкият член на британското кралско семейство принц Джордж навършва една годинка във вторник. По този повод кралският двор публикува нова снимка на знатното бебе, пишат вестниците „Дейли телеграф“ и „Индипендънт“. На фотоса се вижда как принцът крачи без никаква помощ. Снимката, на която Джордж е облечен със синя блузка и синьо гащеризонче,

Тежък пазарлък за листите в Реформаторския блок

http://www.cross.bg/listite-kyneva-bloka-1421596.html

/КРОСС/ В Реформаторския блок вече текат сериозни преговори за подредбата на листите заради наближаващите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. Това научи Клуб Z от информирани източници. Според запознати от Движение "България на гражданите" (ДБГ) са предявили претенции за поне 50% от първите места в листите. Така от партията на Меглена Кунева искат да вземат реванш за това, че самата Кунева не успя да стане евродепутат, въпреки че беше водач на евролистата на блока. Тогава избирателите на бившата "Синя коалиция" гласуваха преференциално за Светослав Малинов от ДСБ и той измести Кунева от първото място. Успехът на Малинов пък бил повод за ДСБ също да придобие самочувствие, заявявайки, че всички преференциални гласове за него на практика са от техни партийни избиратели.На парламентарните избори обаче изместването на водачите на листите е на практика невъзможно. В Изборния кодекс е разписано, че на вота за НС бюлетините, в които няма отбелязана преференция, се отчитат като отбелязано предпочитание за водача, с което го бетонират. За евровота такъв текст нямаше и както се видя в някой от партийните листи водачите бяха изместени.И от ДБГ, и от ДСБ отрекоха, че хората на Кунева са поискали половината от водаческите места в листите. В обясненията на двете формации за това на какъв етап е подредбата на листите обаче има сериозно разминаване

УНСС обяви два дни предварително второто класиране

http://www.bnews.bg/article-111588

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) обяви два дни предварително второто класиране с резерви (на 20 юли вместо на 22 юли), съобщиха от пресцентъра на учебното заведение.

Шефът на парламента празнува с полугола танцьорка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202411

 Високопоставените гости, сред които председателят на парламента - Михаил Миков направиха първа копка на ГКПП Салаш - Ново корито. Интересното обаче е, че за добре свършената работа са седнали на маса да се поздравят, докато полугола танцьорка се раздава от масата поклащайки телеса. Шефът на Народното събрание очевидно е сред най-радостните от  Високопоставените гости, сред които председателят на парламента - Михаил Миков направиха първа копка на ГКПП Салаш - Ново корито. Интересното обаче е, че за добре свършената работа са седнали на маса да се поздравят, докато полугола танцьорка се раздава от масата поклащайки телеса. Шефът на Народното събрание очевидно е сред най-радостните от

Борисов: За една година държавата е загубила десет милиарда

http://www.moreto.net/novini.php?n=258591

За една година държавата е загубила десет милиарда, трябва две години да работим, за да я възстановим, каза днес в сливенското село Чинтулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира "Свети Илия".

Принц Джордж проходи за първия си рожден ден

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202404

Най-малкият член на британското кралско семейство принц Джордж навършва една годинка във вторник. По този повод кралският двор публикува нова снимка на знатното бебе, пишат вестниците „Дейли телеграф“ и „Индипендънт“.
На фотоса се вижда как принцът крачи без никаква помощ.
Снимката, на която Джордж е облечен със синя блузка и синьо гащеризонче, Най-малкият член на британското кралско семейство принц Джордж навършва една годинка във вторник. По този повод кралският двор публикува нова снимка на знатното бебе, пишат вестниците „Дейли телеграф“ и „Индипендънт“. На фотоса се вижда как принцът крачи без никаква помощ. Снимката, на която Джордж е облечен със синя блузка и синьо гащеризонче,

Миков празнува първа копка с полугола танцьорка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202401

 Високопоставените гости, сред които председателят на парламента - Михаил Миков направиха първа копка на ГКПП Салаш - Ново корито. Интересното обаче е, че за добре свършената работа са седнали на маса да се поздравят, докато полугола танцьорка се раздава от масата поклащайки телеса. Шефът на Народното събрание очевидно е сред най-радостните от  Високопоставените гости, сред които председателят на парламента - Михаил Миков направиха първа копка на ГКПП Салаш - Ново корито. Интересното обаче е, че за добре свършената работа са седнали на маса да се поздравят, докато полугола танцьорка се раздава от масата поклащайки телеса. Шефът на Народното събрание очевидно е сред най-радостните от

47-годишен столичанин е мъжът, скочил под влака на гара Подуяне

http://pik.bg/47-годишен-столичанин-е-мъжът-скочил-под-влака-на-гара-подуяне-news204510.html

47-годишен столичанин е мъжът, скочил под влака на гара Подуяне

Повече от 124 минути престоя на място влака, пред който скочи самоубиецът малко преди гара Подуяне, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Движението на композициите в отсечката гара Подуяне – гара Искър е напълно възстановено.

На мястото на самоубийството първо е пристигнал екип на Спешна помощ, а след това и оперативно- следствена група на МВР, съобщи очевидец.

Засега се знае само, че мъжът е 47- годишен софиянец. Името му не се съобщава. Изясняват се мотивите за решението му да сложи край на живота си.

Синовете на Саркози и Трирвильор поведоха интернет битка заради родителите си

http://www.mediapool.bg/sinovete-na-sarkozi-i-trirvilyor-povedoha-internet-bitka-zaradi-roditelite-si-news222848.html

Съдебните неволи на бившия френски президент Никола Саркози и приключилата връзка между журналистката Валери Трирвильор и президента Франсоа Оланд подпалиха истинска война в Туитър между синовете на Саркози и Трирвильор, пише в. "Индипендънт", цитиран от БТА. Кавгата между Луи Саркози, син на Никола Саркози от брака му със Сесилия Саркози, и Леонар Трирвильор, син на Валери Трирвильор от първия й брак, се следи с огромен интерес. Двамата са съответно на 16 и на 15 години и първоначално започнаха да спорят в Туитър заради Световното първенство по футбол. Постепенно обаче заяждането се разпростря върху теми, свързани с родителите на двамата тийнейджъри. Леонар Трирвильор започна да се заяжда с Луи заради съдебните неволи на баща му, разследван за търговия с влияние и корупция. Луи Саркози отвърна на удара като се заяде с Леонар заради разкритията, че пребиваването на Валери Трирвильор в Елисейския дворец в качеството й на първа дама е струвало на френските данъкоплатци 480 000 евро. На това Леонар репликира, че поне майка му не е ползвала кредитна карта на Елисейския дворец, за да прави лични покупки. Той визираше третата съпруга на Саркози - Карла Бруни, набедена в подобно нещо. На тази нападка Луи Саркози отговори, че неговата майка също не е ползвала такава карта за лични цели, напомняйки на Леонар Трирвильор, че той е всъщност син от втория брак на Саркози и Карла Бруни не му е майка. Спорът между двамата младежи достигна такива пропорции, че Луи, който учи във военно училище в САЩ, прикани Леонар на дуел. Според някои французи, следящи разправията между децата на видните личности, е настъпил моментът техните родители да се намесят. Други обаче се забавляват с правописните грешки, допускани от известните отрочета и по-специално от Луи Саркози.

Дядо Добри навършва днес 100 години

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/20/2347095_diado_dobri_navurshva_dnes_100_godini/?ref=rss


Най-големият дарител на храма "Св. Александър Невски" - Добре Добрев, известен като дядо Добри, днес става на 100 години, съобщи БНТ. 

Името му нашумя, след като се разбра, че през 2009 г. е дарил на патриаршеската катедрала над 35 хил. лв. - най-голямото дарение от частно лице в над 100-годишната история на храма. 

Мъжът, който често е наричан и светецът от село Байлово, живее крайно аскетично в пристройка към църквата в родното си село и да отбягва всякакви публични...

Каква ще е България наесен?

http://www.cross.bg/todorov-gerb-simeonov-1421595.html

Резултатите от първите летни сондажи бързо остаряват на фона на актуалните сътресения в България. Дали това е предпоставка за изненади на предсрочните избори? Очертаващата се преднина на ГЕРБ в наближаващите предсрочни избори не е изненада за българските политически наблюдатели. „В една такава ситуация предпочитанията на гласоподавателите търпят бърза промяна и е трудно отсега да се предвидят. Но едно е сигурно - най-много гласове ще вземе ГЕРБ", казва политологът Антон Тодоров. Прогнозата му за изборния резултат на останалите основни политически сили звучи така: „БСП ще се срине драматично, а ДПС може и да стане втората по мощ политическа сила в България. Почти сигурно е, че една значителна част от хората, които вече отказват да подкрепят БСП, ще предпочетат АБВ, а това увеличава шансовете на формацията на Георги Първанов да влезе в новото Народното събрание. „Атака" не може да се надява на подобен шанс", посочва Тодоров. Според него, коалицията между партията на Бареков и ВМРО също има шансове за парламентарно представителство. Но след грабежа в КТБ този „странен съюз", както го нарича Тодоров, ще трябва да разчита на натрупаната инерция, а не на милионите, които бяха изливани в него по време на тазгодишните избори за Европейски парламент

Крум Дончев спечели рали "България" за втори път

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/20/2347116_krum_donchev_specheli_rali_bulgariia_za_vtori_put/?ref=rss


Екипажът на "Глобул рали тим" Крум Дончев и Петър Йорданов спечели рали "България" за втори път.

Пилотът триумфира в надпреварата след успеха през 2008 г., когато си партнираше със Стойко Вълчев.

В 45-ото издание на надпреварата, която бе валидна за European Rally Trophy, Дончев изпревари на финала единствения си конкурент Олександър Салюк от Украйна с 24,7 секунди, и двамата с "Форд Фиеста R5".

Очаквайте подробности!

Донев: Липсата на огромна сума пари в КТБ не е реална

http://www.cross.bg/zakon-korporativna-turgovska-1421594.html

София /КРОСС/ Искаме незабавна оставка на правителството и без предложения за приемане на лобистки закони. Това заяви пред БНР председателят на КРИБ Огнян Донев. Той подчерта, че е категорично против приемането на специален закон за Корпоративна търговска банка.Категорично сме против подмяна на действащото в момента законодателство, особено за приемане на специален закон, касаещ Корпоративна търговска банка. Защо според нас ситуацията не е розова? Ние смятаме, че беше нанесен един голям морален удар върху българския бизнес. Видя се, че няколко правителства поред са поддържали един грешен модел на правене на бизнес в България. И докато не се изяснят всички подробности, не би трябвало българските политици да прибързват и да приемат един или друг закон. За жалост в момента получаваме истината на порции. Виждаме удобно изтича информация, включително и от прокуратурата, но едно по едно нещата започват да стават ясни. Ситуацията е сложна. Има място за загриженост. В никакъв случай не е розова ситуацията, а колко е лоша тепърва ще разберем, каза Донев.По думите му липсата на огромна сума пари в Корпоративна търговска банка не е реална, а се касае за счетоводен ход.

За година България загубила 10 млрд. лв. и репутацията й е нула

http://www.mediapool.bg/za-godina-bulgaria-zagubila-10-mlrd-lv-i-reputatsiyata-y-e-nula-news222847.html

Държавата е загубила 10 млрд. лева за една година управление на БСП, "ДПС" и репутацията на България в момента е нула, каза в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който първо уважи храмовия празник на манастира "Свети Илия" в сливенското село Чинтулово, а после посети Стара Загора. "Една година управление, тези хора викат "бедни сме”. Сега трябва две години пак да работим, за да възстановим. Точно като този манастир, изгорен до долу и ние, българите, едно по едно, всеки, колкото може, да помага. Същата работа. Ето, като този манастир тук. Идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, запалват и после ние българите си го градим. Така е и в държавата – минат, обират я и след това пак наново”, заяви Борисов в Чинтулово. "Три милиарда са загубите в енергетиката. Болниците, митниците са с над половин милиард към момента. До края на годината 1 милиард влезе в контрабандата на управляващите, когато Корнелия Нинова и Орешарски говореха глупости по наш адрес. Наследството ще е изключително тежко и то ще стане ясно още в следващите седмици, когато влезе служебното правителство и изкара цифрите, които са там”, допълни Борисов в Стара Загора. По думите му, управляващите са се опитали да излъжат и за НЕК. "Не че са малко 150 милиона загуби, но те са тройно по-големи. Ще направим всичко необходимо, но куп неща трябва да се направят, за да се възвърне на първо място репутацията на България”, каза Борисов. Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма" и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти. Борисов се похвали, че експертният потенциал на ГЕРБ е несравнимо по-добър от на всички други партии взети заедно. "Имаме достатъчно хора, с които можем да работим и да направим тези реформи, които са необходими. От младите очаквам да станат по-активни, защото това е рядък шанс, който партията дава на толкова хора - да стават министри още на по 32-33 години”, посочи Борисов. По думите му, заместник-министри, областни управители, кметове са хора, които самият народ избира и не са просто назначени – мажоритарно биват избирани и се справят добре. 

Борисов изчисли, че за година България е загубила 10 млрд. лв.

http://www.mediapool.bg/borisov-izchisli-che-za-godina-bulgaria-e-zagubila-10-mlrd-lv-news222847.html

Държавата е загубила 10 млрд. лева за една година управление на БСП, "ДПС и ", изчисли в неделя в сливенското село Чинтулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира "Свети Илия". "Една година управление, тези хора викат "бедни сме”. Сега трябва две години пак да работим, за да възстановим. Точно като този манастир, изгорен до долу и ние, българите, едно по едно, всеки, колкото може, да помага. Същата работа. Ето, като този манастир тук. Идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, запалват и после ние българите си го градим. Така е и в държавата – минат, обират я и след това пак наново”, заяви лидерът на опозиционната партия. Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма" и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти. През този месец партията ГЕРБ е отпуснала 9900 лв. от субсидията си за стенописната украса в храма на манастира. Сега Бойко Борисов подари на манастира икона, изобразяваща Тайната вечеря. Сливенският митрополит Иоаникий благодари на Борисов и заяви, че е благословена ръката, която дарява за църквата. Той добави, че е необходимо да се поправи и пътят към обителта, както и да се изгради ново помещение за монахините. Мястото, където днес се намира манастирът "Свети Илия", се свързва с преданието за кончината на двамата братя-мъченици Илия и Димитър. Лековито аязмо и чудотворен гроб привличат поклонници от цялата страна и от чужбина, като се вярва се, че тук болните получават изцеление. През годините сградата е била унищожена, но с усилията на обществеността от 1999 г. е започнало нейното възстановяване. И днес в манастира се стекоха десетки поклонници, предаде БТА.

Шофьор почина на място при катастрофа, децата в колата оцеляват по чудо

http://www.cross.bg/detza-plovdiv-chydo-1421593.html

Пловдив /КРОСС/ Три деца оцеляха по чудо при зверска катастрофа край Пловдив тази нощ.38-годишния шофьор изгубил управлението над лекия автомобил BMV с холандска регистрация и колата се блъснала в крайпътен скат. Водачът е загинал на място.Трите деца, пътували заедно с него - на 7, 8 и 14 г., се отървали само с уплаха. Според медиците те са в добро здравословно състояние.По случая е образувано досъдебно производство.

Рокери гонят турски тираджия заради убит моторист

http://www.cross.bg/tiradzhiya-rokeri-ryse-1421592.html

/КРОСС/ Рокери преследваха турски тираджия по пътя Велико Търново - Русе заради загинал мотоциклетист. Инцидентът е станал около 18:40 ч. в района на гара Бяла, съобщиха от полицията в крайдунавския град за "Труд".36-годишният моторист видял пред себе си ТИР, който изпреварвал друг камион, и за да избегне удара, се качил на десния банкет. Двуколесното му возило се поднесло и водачът паднал на асфалта, като издъхнал моментално.Вместо да спре, изплашеният тираджия натиснал газта и се опитал да избяга.Рокерите, които пътували за събор в Полски Тръмбеш, веднага алармирали на тел. 112 за случая. Камионът бил спрян от полицейски мотопатрул по бул. "България" чак в Русе до разклона за село Николово. Проверката за алкохол с дрегер на 54-годишния шофьор била отрицателна.Товарният автомобил е изпреварвал в зоната на завой при прекъсната осева линия, уточниха от ОДМВР. Причините за автопроизшествието се изясняват от започналото досъдебно производство.

Перманентният грим пак е на мода заради плътните вежди - татуират ги косъм по косъм

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201541

Преди години на мода бяха тънките вежди. В последно време обаче тенденциите се обърнаха. Дали защото стилистите осъзнаха, че изтъняването им прави жените да изглеждат по-възрастни или просто защото модата се сменя периодично, сега, който иска да е в крак с нея, носи по-скоро по-дебели вежди.
Това от своя стана причина перманентният грим пак да е Преди години на мода бяха тънките вежди. В последно време обаче тенденциите се обърнаха. Дали защото стилистите осъзнаха, че изтъняването им прави жените да изглеждат по-възрастни или просто защото модата се сменя периодично, сега, който иска да е в крак с нея, носи по-скоро по-дебели вежди. Това от своя стана причина перманентният грим пак да е

Най-малко 27 души са загинали при серия атентати в Багдад

http://www.moreto.net/novini.php?n=258533

При серия от взривове в иракската столица Багдад, които изглеждат като координирани, са загинали най-малко 27 души и са ранени около 70, съобщават световните информационни агенции. При първото нападение сутринта в събота е било извършено нападение над пропускателен пункт в шиитския квартал "Абу Дшер", при което са загинали девет души, а други 19 са ранени.

Светецът от Байлово Дядо Добри навърши 100 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202389

Дядо Добри, когото мнозина у нас наричат Светецът от Байлово, днес навърши 100 години.
Добре Димитров Добрев, както е пълното му име, е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си.
Около 2000 година решава да дари всичките си имоти на църквата и днес живее много скромно в Дядо Добри, когото мнозина у нас наричат Светецът от Байлово, днес навърши 100 години. Добре Димитров Добрев, както е пълното му име, е роден на 20 юли 1914 година в село Байлово. Баща му загива в Първата световна война и майка му отглежда сама децата си. Около 2000 година решава да дари всичките си имоти на църквата и днес живее много скромно в

Израел и „Хамас” се споразумяха за двучасово примирие

http://www.cross.bg/izrael-i-hamas-se-sporazymyaha-za-dvychasovo-primirie-1421591.html

/КРОСС/ Израел се съгласи с предложеното от „Хамас" двучасов хуманитарно примирие. Това съобщи „Ройтерс", позовавайки се на високопоставен представител на армията. Примирието започва в 13.30 часа и ще продължи до 15.30 часа. По-рано бе съобщено, че в резултат на израелската бомбардировка в Ивицата Газа на 20 юли са загинали най-малко 20 палестинци.

Дебелак от Македония се гаври с Азис (уникално видео)

http://www.bnews.bg/article-111587

За разлика от статута си на недолюбвана персона у нас, чалга славеят е доста все по-ухажван в медийното пространство от съседките ни.

Хванаха шофьор с 3,50 промила алкохол

http://www.vesti.bg/novini/hvanaha-shofior-s-350-promila-alkohol-6017794

Задържаха шофьор в Пловдив с 3,50 промила алкохол в кръвта, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Шефът на Народното събрание Миков се забавлява в компанията на полугола жена (уникален кадър)

http://pik.bg/шефът-на-народното-събрание-миков-се-забавлява-в-компанията-на-полугола-жена-уникален-кадъ-news204506.html

Шефът на Народното събрание Миков се забавлява в компанията на полугола жена (уникален кадър)

На 19 юли (събота) на прохода "Кадъ Боаз"  до село Салаш, на международният панаир, се събраха високопоставените гости начело с най-веселия човек, а именно председателят на Народното събрание Михаил Миков.

На мероприятието те направиха първа копка на ГКПП Салаш - Ново корито, съобщи vidin-online.com.

Видинската медия разпространи униклана снимка от мястото, на която ясно се вижда как Миков се забавлява в компанията на  кючекиня и предизвика истински фурор в социалните мрежи.

Кадърът е заснет на 19 юли във Видинско.

На фотоса се виждат и други  величия като кмета на град Белоградчик Борис Николов, а от лявата му страна е  Народният представител от БСП Филип Попов.

Шакира - най-популярната знаменитост в мрежата

http://www.cross.bg/naii-popylyarnata-shakira-znamenitost-1421590.html

/КРОСС/ Акаунтът на Шакира във Facebook премина 100 милиона последователи, което я прави най-популярната знаменитост в мрежата. И всичко това благодарение на завършилото наскоро Световно първенство по футбол в Бразилия. Песента „La La La", която се превърна в химн на Мондиала, донесе на красавицата още повече фенове и популярност. Изпълнението й преди финалния мач между Германия и Аржентина в Youtube натрупа над 236 милиона гледания.    

Кючекчийка се кърши на Миков във Видинско

http://frognews.bg/news_73343/

Снимка на кючекчийка, която танцува на масата на Михаил Миков, предизвика фурор в социалните мрежи. Кадърът е заснет на 19 юли във Видинско, където председателят на Народното събрание гостува, за да направи първа копка на ГКПП Салаш - Ново Корито.

Младежи пак се загубиха в планината, този път ги намериха

http://pik.bg/младежи-пак-се-загубиха-в-планината-този-път-ги-намериха-news204505.html

Младежи пак се загубиха в планината, този път ги намериха

Планински спасители бяха вдигнати на крак посред нощ, за да издирват млада двойка, изгубена в Рила. Мъжът и жената са спасени, съобщиха от Планинско спасителната служба, пише "24 часа".

Самоуверените туристи тръгнали от връх Ястребец към Мусала в мъгла, без да познават района. Заради липсата си на опит по върховете, те се озовали на съвсем друго място. За щастие, планинските спасители ги открили, макар и чак в 1,30 през нощта.

Младите хора не са пострадали, но това е било чист късмет, тъй като са се лутали в доста стръмен горист район, в който имало и остри скали. Все пак, планинарите преценили и се обадили в Планинската спасителна служба, за да им даде съвети какво да правят и как да се държат. Именно това ги спасило.

Борисов: Управляващите съсипаха каквото имаше

http://www.cross.bg/durzhavata-borisov-ypravlyavashtite-1421589.html

Сливен /КРОСС/ Управляващите съсипаха каквото имаше. За една година държавата е загубила десет милиарда. Трябва две години да работим, за да я възстановим, каза в сливенското село Чинтулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира "Свети Илия".„Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват. Точно като този манастир тук - идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, запалват и после ние българите си го градим. Така е и в държавата - минат, обират я и след това пак наново", заяви Борисов.Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма" и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти.

Миналата зима софиянци платили с 9% по-малко за парно

http://www.mediapool.bg/minalata-zima-sofiyantsi-platili-s-9-po-malko-za-parno-news222846.html

Клиентите на "Топлофикация-София" се платили през миналия отоплителен сезон с 9 на сто по-малко за парно и топла вода, сочат изготвените от топлинния счетоводител "Техем" изравнителни сметки. Основната причина е по-топлата зима, но все пак водещ е начинът на потребление на топлоенергията, отбелязва Милена Стоянова, управител на "Техем". Ако миналата година средната изравнителна сметка за отопление на имот до 50 кв. м е била 263 лв., сега тя е за 183 лв. За жилища до 70 кв. съответно сумата миналата година е била 421 лв., а сега – 346 лв. За апартаменти над 70 кв. м изравтилентата сметка преди е била 557 лв., а сега – 480 лв., според цитираните данни. Дружеството вече е предало на клиентите си в обслужваните над 6300 сгради в София изравнителните сметки с реалното потребление за миналия зимен сезон. Над 60 000 абонати на дружеството са отчетени дистанционно само за седем дни. Сметките на над 13 000 от тези клиенти пък вече са предадени на топлофикационното дружество, тъй като сградите им са изцяло оборудвани с радио уреди. Т еса получили към 15 юни 2014 г. информацията за изравнението от "Техем" и 30-дневният срок за корекции е изтекъл. За всички останали клиенти на дружеството срокът за допълнителен отчет при неосигурен достъп и рекламации е 5 август 2014 г., като след тази дата окончателните им сметки ще бъдат фактурирани от "Топлофикация София". Всеки от клиентите на "Техем" може да си провери изравнителнат асметка на сайта на дружеството. То припомня, че от 1 юни са в сила промени в наредбата за топлоснабдяването, които позволяват на клиентите с дистанционно отчитане да плащат всеки месец реалната си консумация, а не по сегашната схема – 11 прогнозни на база предишно потребление сметки и една изравнителна сметка с доплащане или връщане на суми. Потребителите трябва да бъдат особено внимателни с монтираните водомери в имотите им или липсата на такива, тъй като според новите текстове в Наредбата при липса на индивидуален уред за топла вода клиентите ще заплащат повече, а старите уреди подлежат на задължителна проверка, обръщат внимание още от "Техем". На база анализирано потребление в 600 сгради в София, резултатите сочат, че отоплителен сезон 2013/2014 е струвал с 9% по-малко на софиянци в сравнение с предходната година. „Безспорно причината за това са и по-високите температури тази зима, но водещ остава начинът на потребление и индивидуалното поведение на всеки един клиент”, заяви

Младеж загина на плажа в Несебър

http://www.vesti.bg/novini/mladezh-zagina-na-plazha-v-nesebyr-6017793

17-годишен младеж загина, след като беше затрупан от пясък на плажа в Несебър. Момчето било на училищен лагер, информира БНР.

Гимназист загина след инцидент на плажа в Несебър

http://www.dnevnik.bg/morski/2014/07/20/2347090_gimnazist_zagina_sled_incident_na_plaja_v_nesebur/?ref=rss


Момче на 17 години загина, след като бе затрупано от пясък на плажа в Несебър, предаде БНР.

Инцидентът е станал в петък следобед близо до 6-и пост на Южния плаж в Несебър. Група от приятели копаели дупки в пясъка, но стените на една от тях се сринала и затиснала момчето вътре в нея. Смъртта е настъпила вследствие на задушаване, съобщава полицията. 

Младежът е бил на училищен лагер. Бил е ученик от езиковата гимназия в Пазарджик. Групата му е пристигнала на 16 юли и...

Протест поиска скъсване на връзките медии-бизнес-политика

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-poiska-skysvane-na-vryzkite-medii-biznes-politika-6017791

Протестиращите увиха телата си с вестници като с усмирителна риза, която разкъсаха демонстративно в знак на протест срещу концентрацията на медийна, политическа и икономическа власт в ръцете на определени лица

Шофьори направиха жива верига, за да освободят репатрираните си коли в Несебър

http://pik.bg/шофьори-направиха-жива-верига-за-да-освободят-репатрираните-си-коли-в-несебър-news204504.html

Шофьори направиха жива верига, за да освободят репатрираните си коли в Несебър

Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън“.

„Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим други варианти. На 200 метра видяхме табела „паркинг“ - мястото не беше нито зелена площ, нито асфалтирано, а по-скоро запустяло. Може би някога е работило. Все пак се огледахме да видим дали няма да дойде някой да ни поиска такса. След като това не се случи, отидохме на аквапарка. Няколко часа по-късно се върнахме и с изненада установихме, че автомобилът ни е репатриран. Намерихме го на наказателния паркинг. Казаха ни, че са го вдигнали, защото е спрял на „зелени площи“. Веднага след нас започнаха да пристигат и други хора. Напрежението се покачи. Всички бяха бесни и обвиняваха паяка в рекет. Голяма част от автомобилите, като нашия, са били вдигнати от същото място. Някои от шофьорите направиха жива верига пред бариерата на наказателния паркинг и се зарекоха да не помръднат нито метър, докато колите им не бъдат освободени“, разказа потърпевш.

Водачите започнали един след друг да звънят на адвокати и да цитират конкретни наредби и закони, според които автомобилите им нямат право да бъдат репатрирани. В крайна сметка служителите на наказателния паркинг са ги освободили.

В Несебър услугата се извършва от частна фирма - „Транс груп 2012“ и от миналата година сигналите срещу тях валят един след друг. Според потърпевши масово се вдигат автомобили с регистрации, различни от Бургаска. Плащането за освобождаването на репатриран автомобил пък става на око. Същите тези момчета на място решават дали да ви вземат 50, 100 или 150 лева.

Когато „жертвите“ си платят, им се дава копие от протокол за осъществено преместване на неправилно паркирано пътно превозно средство. В него дори се отбелязва, че по време на вдигането на автомобила не е направена снимка, с която да се докаже, че сте нарушител. Скандално, но касова бележка не се дава. На въпроса „защо?“ се отговаря „Защото така!” или „Проблеми ли си търсиш?”.

Варненци класираха младежите на 15-то място на Евробаскет 2014

http://www.moreto.net/novini.php?n=258588

Младежите на България финишираха на 15-о място на Евробаскет 2014! В последния си мач от първенството тази възраст момчетата на варненския селекционер Петко Делев срещнаха Латвия за втори път и сега ги победиха след 74:72. Българите изоставаха след първото полувреме, но играха силно в нападение през второто и така извоюваха успеха.

Млада двойка се загуби в Рила, откриват ги след полунощ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202379

Планински спасители бяха вдигнати на крак посред нощ, за да издирват млада двойка, изгубена в Рила. Мъжът и жената са спасени, съобщиха от Планинско спасителната служба.
Самоуверените туристи тръгнали от връх Ястребец към Мусала в мъгла, без да познават района. Заради липсата си на опит по върховете, те се озовали на съвсем друго място. Планински спасители бяха вдигнати на крак посред нощ, за да издирват млада двойка, изгубена в Рила. Мъжът и жената са спасени, съобщиха от Планинско спасителната служба. Самоуверените туристи тръгнали от връх Ястребец към Мусала в мъгла, без да познават района. Заради липсата си на опит по върховете, те се озовали на съвсем друго място.

Младежи пак се загубиха в планина, този път ги намериха бързо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202376

Планински спасители бяха вдигнати на крак посред нощ, за да издирват млада двойка, изгубена в Рила. Мъжът и жената са спасени, съобщиха от Планинско спасителната служба.
Самоуверените туристи тръгнали от връх Ястребец към Мусала в мъгла, без да познават района. Заради липсата си на опит по върховете, те се озовали на съвсем друго място. Планински спасители бяха вдигнати на крак посред нощ, за да издирват млада двойка, изгубена в Рила. Мъжът и жената са спасени, съобщиха от Планинско спасителната служба. Самоуверените туристи тръгнали от връх Ястребец към Мусала в мъгла, без да познават района. Заради липсата си на опит по върховете, те се озовали на съвсем друго място.

От УНСС готови с второто класиране

http://www.cross.bg/klasirane-ynss-klasirane-1421588.html

София /КРОСС/ Два дни преди обявеното от УНСС обявиха второто класиране с резерви. Резултатите са публикувани на сайта на УНСС, на листинги в сградата на университета и чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.Срокът за записване е от 23 юли до 25 юли.Най-високите минимални балове, както и на първо класиране, са за "Финанси, счетоводство и контрол" - 27.73 (само с 0,26 по-нисък от първото класиране), за "Икономика и бизнес" - 23.44, и за "Право" - 29.21. След първото класиране се записаха близо 3300 първокурсници, което е повече от миналата година (след първо класиране) и е близо 80 на сто от плановия прием.    

Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето

http://www.cross.bg/leva-plazh-moreto-1421587.html

/КРОСС/ Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето това лято, като хората пропищяха от надутите цени на храна и атракциони. Напук на по-евтините нощувки в хотелите, по плажа и в заведенията десетачките вървят неусетно и дори 100 лв. на ден не стигат на 4-членно семейство, за да се нахрани и да отдъхне край вълните, недоволни са неорганизираните туристи.Порция пържена цаца по Северното Черноморие удря 8 лв. по плажните заведения, а на Златните от години си е десет. Миналата година по капанчетата край морето беше по 2-3 лв., а на самия плаж 6-7 лв. Ресторантьорите обясняват увеличението с липса на улов и с принудителните доставки от чужбина.Традиционната за Северното Черноморие рибена чорба излиза вече 3 лв., което е поскъпване с левче спрямо миналогодишния сезон. Единствено морските дарове остават с цени като през лятото на 2013 г.На варненския плаж малката наливна бира е по 1,50 лева, а голямата - 2 лв.Концесионерите на варненската плажна ивица и този сезон не променят таксите за чадъри и шезлонги. На централния плаж и на този в Аспарухово те са между 2 и 3 лева, в зависимост от позицията. В курортите обаче за чадър искат 7 лева и още 8 за шезлонг, плюс 3 лева за шалте.Най-евтиното удоволствие на Златни пясъци е малка вафлена фунийка сладолед от машина за 1 лев. Толкова е и платеният вход за тоалетна.В курортите край Варна кафето е по 2-3 лева, колкото е и бутилка безалкохолно. Голямата бира е 5 лева, както и всички коктейли

Шофьори направиха жива верига, за да освободят репатрираните си коли

http://www.cross.bg/parking-nakazatelniya-zhiva-1421586.html

/КРОСС/ Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън".„Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим други варианти. На 200 метра видяхме табела „паркинг" - мястото не беше нито зелена площ, нито асфалтирано, а по-скоро запустяло. Може би някога е работило. Все пак се огледахме да видим дали няма да дойде някой да ни поиска такса. След като това не се случи, отидохме на аквапарка. Няколко часа по-късно се върнахме и с изненада установихме, че автомобилът ни е репатриран. Намерихме го на наказателния паркинг. Казаха ни, че са го вдигнали, защото е спрял на „зелени площи". Веднага след нас започнаха да пристигат и други хора. Напрежението се покачи. Всички бяха бесни и обвиняваха паяка в рекет. Голяма част от автомобилите, като нашия, са били вдигнати от същото място. Някои от шофьорите направиха жива верига пред бариерата на наказателния паркинг и се зарекоха да не помръднат нито метър, докато колите им не бъдат освободени", разказа потърпевш.Водачите започнали един след друг да звънят на адвокати и да цитират конкретни наредби и закони, според които автомобилите им нямат право да бъдат репатрирани. В крайна сметка служителите на наказателния паркинг са ги освободили

Рокери погнаха турски тираджия заради убит моторист край Русе

http://pik.bg/рокери-погнаха-турски-тираджия-заради-убит-моторист-край-русе-news204503.html

Рокери погнаха турски тираджия заради убит моторист край Русе

Рокери преследваха турски тираджия по пътя Велико Търново - Русе заради загинал мотоциклетист. Инцидентът е станал около 18:40 ч. в района на гара Бяла, съобщиха от полицията в крайдунавския град за "Труд".

36-годишният моторист видял пред себе си ТИР, който изпреварвал друг камион, и за да избегне удара, се качил на десния банкет. Двуколесното му возило се поднесло и водачът паднал на асфалта, като издъхнал моментално.

Вместо да спре, изплашеният тираджия натиснал газта и се опитал да избяга.

Рокерите, които пътували за събор в Полски Тръмбеш, веднага алармирали на тел. 112 за случая. Камионът бил спрян от полицейски мотопатрул по бул. "България" чак в Русе до разклона за село Николово. Проверката за алкохол с дрегер на 54-годишния шофьор била отрицателна.

Товарният автомобил е изпреварвал в зоната на завой при прекъсната осева линия, уточниха от ОДМВР. Причините за автопроизшествието се изясняват от започналото досъдебно производство.

Около 80 % от доматите и пипера в ямболските села са унищожени

http://econ.bg/Новини/Около-80-от-доматите-и-пипера-в-ямболските-села-са-унищожени_l.a_i.557038_at.1.html

Реколтата от домати и пипер в ямболските села са почти напълно унищожени. Загубите възлизат на близо 80% от продукцията. Причините се крият в...

Шофьори освободиха репатрираните си коли с жива верига в Несебър

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202366

Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън“.
„Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън“. „Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим

Шофьори направиха жива верига, за да освободят репатрираните си коли в Несебър

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202363

Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън“.
„Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим Десетки шофьори освободиха автомобилите си с жива верига пред наказателния паркинг в Несебър, съобщи flagman.bg, позовавайки се на читателски сигнал. Вчера всички те станали жертва на несебърския паяк, като основната част от колите били репатрирани от стар паркинг до аквапарк „Екшън“. „Пред комплекса нямаше места за спиране и решихме да потърсим

„Двама мъже и половина” завършва с гей сватба

http://www.cross.bg/muzhe-dete-trydno-1421585.html

/КРОСС/ Един от създателите на популярния американски сериал „Двама мъже и половина" Чък Лори разкри, че в края на сезона двама от героите ще се оженят. Освен това, единият от младоженците ще бъде Аштън Къчър. Според сюжета героят на Къчър в новите епизоди ще преживее нова криза на идентичността и ще реши да има бебе. Оказва се обаче, че за сам мъж е много трудно да осинови дете. "Веднага след като той започва да мисли за това, става ясно, че на самотните бели хетеросексуални мъже е изключително трудно да осиновят дете. Но тъй като вече е решил да докара нещата докрай, Уолден се обръща към Алън (Джон Крайър), с който ще се оженят и ще си осиновят дете като гей двойка", споделя председателят на канала CBS. "Ще видите двама мъже, които не са обратни, но смятат да отгледат дете заедно", потвърди плановете на създателите на поредицата Чък Лори в интервю за The Hollywood Reporter. „Тяхната сексуална ориентация няма нищо общо с любовта и грижата за детето. Какво може да бъде по-добро от това?", добавя той.

Профилът на Борисов във "Фейсбук" пак е недостъпен, ГЕРБ подозира хакерска атака

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/20/2347086_profilut_na_borisov_vuv_feisbuk_pak_e_nedostupen_gerb/?ref=rss


Профилът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа "Фейсбук" е неактивен, като най-вероятно е станал обект на хакерска атака. Това съобщи пресцентърът на партията, цитиран от агенция "Фокус". 

При опит да се отвори страницата на екрана се появява надпис, че потребителят е последвал повредена връзка или страницата е била премахната.

От ГЕРБ уточняват, че са предприети всички действия за възстановяване на профила на Бойко Борисов и неговата активност.
...

ФАБКО ООД – CNC Фрезоване на механични детайли от стомана, алуминий, мед, месинг, пластмаса и др.

http://www.zapernik.com/bulgariya/fabko-ood-cnc-frezovane-na-mehanichni-detaili-ot-stomana_33168/

Производство на детайли и възли от стомана, алуминий, мед, месинг, пластмаса и др. Серийно производство на прецизни фрезови детайли на високотехнологични програмни машини - CNC фрезоване!

 

ФАБКО ООД

бул. Цветан Лазаров 152

1582 София, България

Тел:+359 2 480 1925

http://www.fabcometal.net

e-mail: info@fabcometal.net

 

Луди, луди пеперуди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4200031

ДЕТЕЛИНА ГЪРБАТОВА

Фразата “като нощна пеперуда на пламък” съществува още отпреди Шекспир да я спомене във “Венецианският търговец”. Все още не е изяснено защо тези активни в тъмните часове на денонощието насекоми се привличат от светлината, макар че някои учени изказват предположения за зависимостта им от ярка светлина, която да им служи за нав ДЕТЕЛИНА ГЪРБАТОВА Фразата “като нощна пеперуда на пламък” съществува още отпреди Шекспир да я спомене във “Венецианският търговец”. Все още не е изяснено защо тези активни в тъмните часове на денонощието насекоми се привличат от светлината, макар че някои учени изказват предположения за зависимостта им от ярка светлина, която да им служи за нав

"Другата България" започва протести пред офисите на КТБ

http://politics.actualno.com/Drugata-Bylgarija-zapochva-protesti-pred-ofisite-na-KTB-news_40490.html

От "Другата България" започват протести пред офисите на КТБ в големите градове. Това обяви по време на пресконференция лидерът на партията Божидар Томалевски. С акцията се цели БНБ да бъде ...

Прокопиев: Поне 2 млрд. лв. са източени от КТБ и никога няма да бъдат върнати

http://business.actualno.com/Prokopiev-Pone-2-mlrd-lv-sa-iztocheni-ot-KTB-i-nikoga-njama-da-bydat-vyrnati-news_40494.html

Казусът около Корпоративна търговска банка поставя под въпрос върховенството на закона в България, каза бизнесменът и издател Иво Прокопиев пред БНР. По думите м, създаването на извънреден закон за в...

Няма повече тела на мястото на катастрофата на Боинга

http://www.vesti.bg/novini/niama-poveche-tela-na-miastoto-na-katastrofata-na-boinga-6017792

Никакви тела не се виждат на мястото в Източна Украйна, където падна малайзийския самолет, намиращо се под контрола на проруските опълченци, предаде АФП.

Бойко Борисов: Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202359

Управляващите съсипаха, каквото имаше. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово, съобщи „Фокус”. „Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват. Ето, като този манастир тук – идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, Управляващите съсипаха, каквото имаше. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово, съобщи „Фокус”. „Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват. Ето, като този манастир тук – идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има,

Едуард Сноудън работи върху технологии за защита на личните данни

http://www.moreto.net/novini.php?n=258567

Едуард Сноудън се превърна в нещо като "знаме" и говорител на хакерската общност по света в борбата й за сводоба и достъп до информацията. Сега бившият сътрудник на американските спецслужби заяви, че работи върху технологии за защита на личните данни.

Лекарите в Спешна помощ получават таблети

http://pik.bg/лекарите-в-спешна-помощ-получават-таблети-news204501.html

Лекарите в Спешна помощ получават таблети

Всички диспечери в Центъра за спешна помощ ще бъдат снабдени с компютър, а лекарите в линейките - с таблети, съобщиха новините на Би Ти Ви.

Камери пък ще записват работата на докторите в линейките. Това е новата идея на временния директор на Спешна помощ в София д-р Александър Златанов. Целта е да се дисциплинират медиците и шофьорите, за да си вършат работата по-добре.Камери в момента са монтирани само в три линейки.

Ако се намали рискът от катастрофи обаче, подобни устройства ще се сложат и в останалите коли. Новият директор на Спешна помощ заяви, че ще изготви и карта на опасните кръстовища.

Освен това ще проведе курсове сред шофьорите как да избягват проблемите при прекосяването им.


Бойко Борисов: Управляващите съсипаха, каквото имаше. 4-5 години идват, крадат и си отиват

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202355

Управляващите съсипаха, каквото имаше. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово, съобщи „Фокус”. „Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват. Ето, като този манастир тук – идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има, Управляващите съсипаха, каквото имаше. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово, съобщи „Фокус”. „Българите сме такива. 4-5 години идват, крадат и си отиват. Ето, като този манастир тук – идвали са турци, османлии, ограбвали са, каквото има,

111 години от Илинденско-Преображенското въстание

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/111-godini-ot-ilindensko-preobrazhenskoto-vystanie-6017790

То е връхната точка в национално-освободителната борба на македонските и тракийските българи

Зам.-шеф на ББЦ обяви Бареков за марионетка на Пеевски

http://www.mediapool.bg/zam-shef-na-bbts-obyavi-barekov-za-marionetka-na-peevski-news222845.html

"Николай Бареков не е истинският лидер на "България без цензура". Той се оказа просто една марионетка, задействана и ръководена всекидневно от депутата от ДПС  Делян Пеевски", написа в неделя в блога си Ангел Славчев, зам.-председател на партията на бившия журналист Николай Бареков. В писмо до медиите той обяви също, че напуска формацията и обвини лидера й в тъмни връзки с ДПС и че се е опитал да му оказва натиск чрез заплахи. Славчев стана известен като едно от лицата на февруарските протести през 2012 г., довели до падане на кабинета "Борисов". Той е лидер на Сдружение "Граждански контрол" и един от учредителите на "България без цензура" (ББЦ), където стана част от ръководството. Беше на 15-о място в листата на партията за евроизборите. От ББЦ побързаха да излязат със съобщение, че Славчев отдавна не членува нито в ръководството, нито в органите на партията. "През последните месеци неговото членство е чисто формално, след като той се оттегли от партийния живот и доброволно спря да взима участие в решенията на партията и работата със структурите", заявиха от пресцентъра на "България без цензура" Според съобщението, Славчев направил опит да дублира функциите на главния секретар на ББЦ и да изгражда структури от свое име. "След като не получи подкрепа за действията си, Славчев взе решение да се оттегли сам, а днес формално ще бъде изключен от Изпълнителния съвет на ББЦ и като член на партията", пишат от партията на Бареков. Версията на Славчев е друга. В писмото си той посочва, че дълго време е вярвал в обещанията на Бареков и се е надявал, че "ще бъде сложен край на политическата мафия". Вместо това обаче от учредяването на ББЦ всяко решение се взимало еднолично и партията станала диктаторска. "Незачитането на колективния орган доведе дотам в публичното пространство да се лансират противоречиви тези като желанието да се възстанови ту монархията, ту народната република. Пласират се и абсурдни идеи, а някои са направо идиотски. Примерите как Бареков ще е следващият министър-председател и как ще натика политици в затвора след 5 октомври са напълно достатъчни и красноречиви", коментира Славчев. "Това, което ме порази обаче, е, че всъщност Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският лидер се казва Делян Пеевски", допълва той. По думите му секретарят на партията Стефан Кенов, на когото Бареков е делигирал огромна власт, бил трайно свързан със семейство Пеевски и самия депутат от ДПС по времето, когато той е бил в младежката структура на НДСВ. Кенов се държал грубиянски, плетял нитриги и не плащал на застъпниците на евроизборите, твърди Славчев. По думите му в структурите на ББЦ навлизали все повече хора от обкръжението на ДПС," което е в крещящо противоречие с нашите ценности, идеи и принципи". На искане Кенов да бъде отстранен, Бареков отвърнал: "Докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар и ще отговаря за структурите, а който иска неговата оставка, значи иска и моята. Партията ще бъде като ДПС – председателят си има главен секретар", разказва доскорошният зам.-шеф на "България без цензура" "След този разговор разбрах, че съмненията ми за водещата роля на Пеевски в ББЦ са факт. Това се потвърждава и от всекидневните разговори на двамата, които се водят по специален телефон с чужда карта", допълва Славчев. Той се възмущава и от присъединяването на "новия стар политик Стефан Софиянски" към ББЦ като финансов съветник, което не било обсъдено с никого, а е едноличен акт на Бареков. "Сдружение "Граждански контрол", на което съм председател, даде своя принос ПП "България без цензура" да придобие популярност, като вля над 15 хил. човека в структурите на партията. Идната седмица официално ще призова всички лидери на сдружението в страната да направят допитване до нашите членове и симпатизанти сами да вземат решение дали да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси, или ще напуснат с достойнство този фарс, наречен "новият политик" Бареков. Защото той се оказа просто "книжният тигър" на Делян Пеевски и ДПС", допълва Славчев. От пресцентъра на партията му посочват, че твърденията на Славчев са нелепи, а Славчев вече имал "нулева поддръжка сред над 30-те ни хиляди члена в централната организация и близо 20 хиляди в "Евромайки" и МББЦ". "Изчерпаното доверие към Славчев се доказва и от липсата на подкрепа за номинацията му за водач на листи за депутати от цялата страна. В разговорите с него винаги му е изяснявано, че "България без цензура" никога няма да бъде част от никакви корпоративни, задкулисни схеми и битки, защото е партия от нов тип, която иска цялостно обновление на политическата система. Нито един член на ББЦ, без изключение, не е вземал позиция в конфликта Пеевски - Василев, както и във всички гнусни атаки, които се изсипаха върху нас. Позицията на нашите членове е, че политическата класа е прогнила и този конфликт се е формирал с активното участие на трите партии ГЕРБ, ДПС и БСП", посочват от партията на Бареков. Лидерът на ББЦ пък отправя през медиите личен въпрос към заместника си:"Дали любовта на Славчев към мен не се коренеше в тлъстия бюджет, който Ангел Славчев получаваше всеки месец от "Ноу Фрейм Медия България"? Малко ли му се струваха 9 хиляди лева месечна заплата, която получаваше повече от година и си беше определил сам в качеството си на водещ на нискорейтингово предаване? Дали любовта на Славчев към мен не се изпари, когато разбра, че тези пари няма да влизат повече в тлъстата му банкова сметка? Сметките показват, че до края на месец май във фирмата на г-н Славчев са постъпили над 850 хиляди лева. Ангеле, това ли е цената на любовта ти към мен и към "България бе цензура"?"

Новата снимка на бъдещия наследник на британския престол

http://www.cross.bg/hertzoginyata-printz-dzhordzh-1421584.html

/КРОСС/ Британските медии публикуваха нова снимка на наследника на херцога и херцогинята на Кеймбридж принц Джордж, който на 22 юли ще навърши една годинка. По стара традиция, британските медии публикуват фотографии на принцове и принцеси в навечерието на първия им рожден ден. На снимките принц Джордж, баща му и чичо му са на една съща възраст. Снимката на малкия е направена още на 2 юли, когато той и херцогинята на Кеймбридж посетиха Музея по естествена история в Лондон. Те бяха гости на изложбата на екзотични пеперуди, която по време на посещението им бе затворена за други посетители.

47-годишен столичанин е мъжът, скочил под влака на гара Подуяне

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202352

Повече от 124 минути престоя на място влака, пред който скочи самоубиецът малко преди гара Подуяне, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Преди минути движението на композициите в отсечката гара Подуяне – гара Искър е напълно възстановено.
На мястото на самоубийството първо е пристигнал екип на Спешна помощ, Повече от 124 минути престоя на място влака, пред който скочи самоубиецът малко преди гара Подуяне, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Преди минути движението на композициите в отсечката гара Подуяне – гара Искър е напълно възстановено. На мястото на самоубийството първо е пристигнал екип на Спешна помощ,

47-годишен столичанин е мъжът, скочил под влака на гара Подуяне

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202350

Повече от 124 минути престоя на място влака, пред който скочи самоубиецът малко преди гара Подуяне, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Преди минути движението на композициите в отсечката гара Подуяне – гара Искър е напълно възстановено.
На мястото на самоубийството първо е пристигнал екип на Спешна помощ, Повече от 124 минути престоя на място влака, пред който скочи самоубиецът малко преди гара Подуяне, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Преди минути движението на композициите в отсечката гара Подуяне – гара Искър е напълно възстановено. На мястото на самоубийството първо е пристигнал екип на Спешна помощ,

Рокери почетоха паметта на 23-годишния радомирец Петрослав Крумов

http://www.zapernik.com/obshtestvo/rokeri-pochetoha-pametta-na-23-godishniya-radomirec-petroslav-krumov_33167/

Рокери почетоха паметта на 23-годишния Петрослав Крумов от Радомир в събота на рокерския събор край местност "Предел".

Това стана преди почетната обиколка на Разлог. Запаленият рокер загина на 24 юли 2010 година по време на събора. Младежът се удари фатално с мотора си в лек автомобил "Москвич", който го засякъл. Рокерите поднесоха венец на лобното място на своя приятел. След това форсираха машините си и с мощен рев отдадоха почит към паметта на...

Продължава

ВНИМАНИЕ, ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО! Трагедията от Аспарухово може да се случи над пернишкото село Ярджиловци! Кметицата Янакиева се прави на ударена

http://www.zapernik.com/obshtestvo/vnimanie-preduprejdenie-posle-shte-e-kusno-tragediyata-ot-asparuhovo-moje_33164/

Непочистени дерета, канали и речни корита заплашват да се повтори сценария от “Аспарухово” няколко населени места в община Перник. Най-критично е положението по устието на река Струма при язовир “Студена”, река Конска и в град Перник. За почистване на всички дерета, изграждане на бетонни корита и укрепване на стените в общината са нужни близо 7 милиона лева. Парите трябва да бъдат отпуснати от Междуведомствената комисия, но това няма да се случи, поради недостъг на...

Продължава

„Хамас” моли за хуманитарно примирие

http://www.cross.bg/operatziya-hymanitarno-gaza-1421583.html

/КРОСС/ Ръководството на „Хамас" се обърна към Израел с молба за хуманитарно примирие. Палестинците молят военната операция в два часа, за могат да извозят телата на загиналите и ранените от източните покрайнини на столицата на анклава. Искането е било изпратено чрез "Червен кръст". Припомняме, че по-рано израелската армия обяви разширяване на сухопътната си операция срещу палестински бойци, след което вкара тежка бронетехника в Ивицата Газа. Сутрешните битки са се водили в гъсто населените райони на Газа. Свидетели съобщават за десетки загинали и стотици ранени.

Бойко Борисов уважи храмовия празник на манастира „Св. Илия”

http://pik.bg/бойко-борисов-уважи-храмовия-празник-на-манастира-„св-илия”-news204500.html

Бойко Борисов уважи храмовия празник на манастира „Св. Илия”

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов присъства на храмовия празник на манастира „Св. Илия” край сливенското село Чинтулово. ПП ГЕРБ е дари 9 900 лева за изографисването на храма в манастира. Стенописите са направени от художничката Живка Иванова, член на Младежкия културно-просветен център "ИХТИС" в Сливен.

„Изказвам най-сърдечна благодарност на партия ГЕРБ, която даде 10 000 лева за изографисването на тази малка обител. Радваме се и благодарим за добротата и помощта на г-н Борисов и ГЕРБ към пресветата православна църква. Подкрепяме, благославяме и се молим за всички, които подпомагат православните църкви и манастири. Благодарим за помощта и молим Създателя невидимо да закриля тези добри хора, невидимо да ги подпомага и благославя, за да постигнат всички добри цели. Нека продължават да вършат велики дела”, заяви сливенският митрополит Иоаникий, който извърши света литургия в манастира със свещеници от сливенска епархия. Негово Високопреосвещенство Иоаникий благослови Бойко Борисов и пожела той и ГЕРБ да продължат благородната кауза. Борисов заяви, че ГЕРБ винаги е помагала на църквата и това ще продължи и занапред.

Бойко Борисов подари на манастира икона, изобразяваща Тайната вечеря. На събитието присъстваха народният представител и областен председател на партията Десислава Танева, представители на областното ръководство и общински съветници от ГЕРБ-Сливен. След службата в манастира те присъстваха и на събора на село Чинтулово, който се отбелязва на Илинден.

Пастор Малдонадо остава в "Лотус" и през 2015 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/20/2347066_pastor_maldonado_ostava_v_lotus_i_prez_2015_g/?ref=rss


Пилотът Пастор Малдонадо ще продължи да кара за "Лотус" и през 2015 г., заяви изпълнителният директор на отбора от Формула 1 Жерар Лопес.

Венецуелецът се присъедини към екипа в началото на настоящия шампионат след три сезона в "Уилямс", заедно с основния си спонсор "Петролес де Венесуела" (PDVSA).

"Лопес" се представя разочароващо от началото на годината и Малдонадо е сред шестимата пилоти, които все още не са спечелили точка.

"Не искам да отивам твърде далеч,...

Разделят България на девет туристически региона

http://econ.bg/Новини/Разделят-България-на-девет-туристически-региона_l.a_i.557035_at.1.html

Територията на България ще бъде обособена в девет района в обновена национална туристическа карта. При добро взаимодействие се очаква повишаване на...

Израелската армия разширява сухопътната си офанзива в Газа

http://www.moreto.net/novini.php?n=258564

Израелската армия обяви, че разширява своята сухопътна офанзива в Ивицата Газа, съобщиха световните агенции. Причинилият най-много жертви израело-палестински конфликт от 2009 година насам навлезе в своя 13-ти ден, като броят на загиналите надхвърли 350 души.

Стоилов: Изборът на председател за БСП е национален проблем

http://www.cross.bg/stoilov-partiyata-predsedatel-1421582.html

/КРОСС/ Изборът на председател за БСП е национален проблем и аз ще участвам в него докрай, това заяви Янаки Стоилов, председател на Обединението на левите социалисти по време на конференция.Последните изборни резултати през май тази година показват, че хората са се отдръпнали, защото политиката на партията е била колеблива и с недобра организация, посочи Стоилов. По думите му България трябва да очертае приоритети в икономическото си развитие. Това трябва да бъдат енергетиката, земеделието, туризма и образованието.Според него цялата политика в страната е в криза, а от БСП са готови да търсят национално съгласие с всички.По думите му само ръководители, които не са зависими от външна намеса, могат да бъдат ръководители на партията. Да има доказали се личности, а не такива, които да са готови да се докажат, като служат на всеки, допълни той.Янаки Стоилов съобщи още, че партията е отворена към всички, но сега са необходими радикални действия от лявата страна, предаде Дарик.Към коалиция да се пристъпва само след публично установено споразумение между БСП и други партии, поиска още Стоилов.Изборите през есента са моментът, в който ще стане ясно дали БСП ще е водеща политическа сила. Рано е да се каже с кой може да си партнира Левицата, посочи Янаки Стоилов.

Босна обяви отричането на геноцида в Сребреница за престъпление

http://balkani.actualno.com/Bosna-objavi-otrichaneto-na-genocida-v-Srebrenica-za-prestyplenie-news_40491.html

Парламентът на Федерацията Босна и Херцеговина прие поправки към наказателния кодекс, според които отричането на геноцида в Сребреница и на военни престъпления, потвърдени от съдебни решения, ще бъде ...

Рокери гонят турски тираджия за убит моторист край Русе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4202336

Рокери преследваха турски тираджия по пътя Велико Търново - Русе заради загинал мотоциклетист. Инцидентът е станал около 18:40 ч. в района на гара Бяла, съобщиха от полицията в крайдунавския град за Рокери преследваха турски тираджия по пътя Велико Търново - Русе заради загинал мотоциклетист. Инцидентът е станал около 18:40 ч. в района на гара Бяла, съобщиха от полицията в крайдунавския град за "Труд". 36-годишният моторист видял пред себе си ТИР, който изпреварвал друг камион, и за да избегне удара, се качил на десния банкет.

Цитат на деня: Бихме подкрепили Вигенин за еврокомисар, защото има много опит

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/20/2347060_citat_na_denia_bihme_podkrepili_vigenin_za_evrokomisar/?ref=rss


"Ние бихме подкрепили категорично Кристиан Вигенин, защото той е един човек, който има много опит и на европейската, и на българската политическа сцена".  Това заяви днес в интевю за БНТ председателят на парламента Михаил Миков, попитан дали външният министър е предпочитаната от социалистите кандидатура за еврокомисар.

Ясно е обаче, че трябва да се има предвид и ресорът, който ще бъде предложен на България, допълни той.

На въпрос дали изразената от премиера Пламен...

Спешните медици с таблети

http://frognews.bg/news_73342/

Всички диспечери в Центъра за спешна помощ ще бъдат снабдени с компютър, а лекарите в линейките - с таблети.

Дядо Добри стана на 100 години

http://www.bnews.bg/article-111584

Далеч от светската суета, Добре Димитров Добрев, известен като Дядо Добри, наричан „Светецът от Байлово”, днес закръгля пълен век. Най-известният български дарител за реставриране и поддържане на много християнски храмове е изключителен духовен пример в българското общество.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване