Орлин Павлов, Белослава и Любо Киров с общ концерт във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201646

Маестро Живко Петров събира поп певци за общ концерт в Летния театър на Варна другия месец. Спектакълът на Любо Киров, Белослава и Орлин Павлов ще е на 25 август, а билетите - на цени от 20 до 40 лв., са вече в продажба. Преди това Любо Киров ще пее във Варна още идната сряда - на 23 юли, в местна дискотека. Певецът тръгва на кратко турне по Маестро Живко Петров събира поп певци за общ концерт в Летния театър на Варна другия месец. Спектакълът на Любо Киров, Белослава и Орлин Павлов ще е на 25 август, а билетите - на цени от 20 до 40 лв., са вече в продажба. Преди това Любо Киров ще пее във Варна още идната сряда - на 23 юли, в местна дискотека. Певецът тръгва на кратко турне по

Палачинки с царевица

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/07/20/2346852_palachinki_s_carevica/?ref=rss


Палачинките обичайно се асоциират с неделната сутрин, сладко от ягоди, сирене или течен шоколад – на всеки според вкуса. Някои ги обичат съвсем тънки и почти прозрачни, други се радват на по-плътните и сочни палачинки. Децата ги харесват всякакви, като най-важното условие е да са достатъчно много, че да остане и за следобедна закуска.

Но пък палачинките търпят и много разнообразни вариации, излизащи от сутрешната неделна класика, като съвсем спокойно могат да се превърнат и в неделна...

До 25 години телепортацията ще е реалност

http://interest.actualno.com/Do-25-godini-teleportacijata-shte-e-realnost-news_40454.html

Група от експерти е разработила технология по квантова телепортация на информация, въз основа на която твърдят, че след 20-25 години телепортирането може да стане реалност. Според учените квантите са...

Видолов отряза и Вуцов за връщане в Ботев

http://bgfootball.actualno.com/Vidolov-otrjaza-i-Vucov-za-vryshtane-v-Botev-news_40451.html

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов е направил безуспешен опит да върне Костадин Видолов в клуба, съобщава "Тема Спорт". Легендата на "канарчетата“ напусна сле...

Тодор Енев покори нов връх в кариерата си

http://tennis.actualno.com/Todor-Enev-pokori-nov-vryh-v-karierata-si-news_40453.html

Тодор Енев постигна нов връх в своята тенис кариера. Неговият отбор от "Карлсруе ETV 1"зае трето място в Бундеслигата /отборното първенство на Германия по тенис за мъже/. На полуфинала вчер...

Бащата на Йоан Гуркюф пое Алжир

http://worldcup2014.actualno.com/Bashtata-na-Joan-Gurkuf-poe-Aljir-news_40455.html

Бащата на футболиста на Лион Йоан Гуркюф - Кристиан, пое националния отбор на Алжир по футбол. Френският специалист парафира контракт за следващите четири години до Мондиал 2018 в Русия. Той заменя н...

Стартира строителството на път за нов ГКПП със Сърбия

http://pik.bg/стартира-строителството-на-път-за-нов-гкпп-със-сърбия-news204380.html

Стартира строителството на път за нов ГКПП със Сърбия

Първа копка за строителството на път, който ще води до нов ГКПП със Сърбия, бе направена от председателя на парламента Михаил Миков, министър Десислава Терзиева и сръбския министър на енергетиката и икономиката Александър Антич днес, пише "24 часа".

Това стана в местността Кадъ боаз, където всяка година по това време границата се отваря за три дни и се провежда международен събор, като преминаването на сърби и българи става свободно.Изграждането на 5-километровото шосе от белоградчишкото с.Салаш до граничната бразда е на стойност 3 млн.лв., осигурени по публичната инвестиционна програма на правителството. Строителството ще приключи за 4 месеца, след което ще се премине към създаването на самия граничен пункт.

"Има споразумение за ГКПП Салаш - Ново корито, подписано между България и Сърбия през 2007 г., междуправителствената спогобда е одобрена от Министерски съвет още през май 2009 г. и сега най-важното е, че фактически започва изпълнението на този проект", каза Михаил Миков. Парламентарният шеф, който  е депутат от Видин и от години работи за отварянето на новия ГКПП не сдържа емоциите си и заяви, че в днешния ден е много щастлив.

От сръбска страна има път до границата, който обаче е в лошо състояние. Министър Антич увери, че той ще бъде ремонтиран, така че в координация между двете държави граничния пункт да стане факт още през 2015 г.За по-малко от година е бил изработен проектът за пътя, извършени са отчуждителните процедури  и реалното строителство започва, като се очаква да приключи за четири месеца, каза министър Терзиева.

„Детски музей на колела” идва днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=258545

Днес - 20 юли във Варна ще бъде организиран най-новият културно-образователен проект за България – „Детски музей на колела”. Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство.

Страх и омраза с дивия Бенисио дел Торо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201071

Наричат го “Марлон Брандо от Пуерто Рико” заради сърдитото мъжествено излъчване и способността му да се потапя дълбоко в поверените му ролите, като да ги превръща в самостоятелни произведения на изкуството. На 47 г. човекът, чието неконвенционално лице не може да бъде сбъркано, продължава да бъде един от най-добрите и интересни актьори на нашето Наричат го “Марлон Брандо от Пуерто Рико” заради сърдитото мъжествено излъчване и способността му да се потапя дълбоко в поверените му ролите, като да ги превръща в самостоятелни произведения на изкуството. На 47 г. човекът, чието неконвенционално лице не може да бъде сбъркано, продължава да бъде един от най-добрите и интересни актьори на нашето

Болница осъди НЗОК за 187 000 лева

http://pik.bg/болница-осъди-нзок-за-187-000-лева-news204377.html

Болница осъди НЗОК за 187 000 лева

Болница осъди НЗОК за 187 бона от лихви заради забавени плащания по извършени вече медицински услуги. Освен това здравната каса ще трябва да плати и близо 12 000 лева за съдебни разходи по делото. Това съобщи директорът на Университетската болница „Света Анна” в София д-р Димитър Димитров. 

До съдебната битка се стигнало, след като НЗОК е просрочила с повече от шест месеца превеждане на парите по договора на „Света Анна” с касата. Затова здравното заведение е завело иск срещу касата в Софийския градски съд. Пред магистратите от НЗОК се оправдали, че те са само административен орган и затова не би трябвало да носят отговорност за забавянията на плащанията.

Освен това в аргументацията си допълнили, че имат ограничен бюджет и често се стига до ситуация средствата в касата да са в недостиг, разказаха от Центъра за защита правата в здравеопазването, който подпомага лечебните заведения с експертна и юридическа помощ при подобни казуси, пише в. Монитор. Градските магистрати обаче отхвърлили тезата на НЗОК и постановили касата да плати 187 000 лева лихви върху забавените към болницата суми.

Това решение е потвърдено преди дни и от Софийския апелативен съд. Магистратите посочват, че лихва за забава се дължи не само по силата на общия принцип на Закона за задълженията и договорите, но и по силата на подписания Национален рамков договор. „Независимо от това, че НЗОК има качество на административен орган, а сключените договори са типови и едностранно пределни по съдържание, това не освобождава страните от спазването на условията им”, пише в решението на съда. Магистратите казват още, че това дали има средства в бюджета на касата не е предмет на съдебния спор.

Така освен лихвите в размер на 187 048.34 лв. касата ще трябва да плати и разноските по делото, които възлизат на 11 500 лева. Междувременно и съдът в Кюстендил осъди районната здравна каса заради отказа й да осигури лечението на тежко болна жена. Жалбата е подадена от диабетичка, която в резултат на заболяването е и с тежка ретинопатия.

До това състояние на жената се стигнало, след като заболяването й прогресирало много бързо. Така зрението на пациентката е намаляло, има опасност от ослепяване. Единственото, което би могло да помогне на пациентката е лечение с лекарство, което се инжектира. Цената на медикамента обаче е над 2000 лева.

Освен това сумата може да набъбне, тъй като в зависимост от развитието на заболяването може да се наложи прилагането му няколко пъти в годината. Лекарството обаче не фигурира в списъка на лекарства, които се осигуряват от НЗОК.

Районната каса, към която пациентката се обръща с молба да й бъде осигурено лекарството, й отказва, като я препраща на социалните служби и в общината.

По закон обаче тази институция няма отношение към отпускането на лекарства. Затова съдът е отменил отказа на директора на РЗОК и му връща делото, като в едномесечен срок той трябва да издаде решение за лечението на жената.


Стартира строителството на път за нов ГКПП със Сърбия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201344

Първа копка за строителството на път, който ще води до нов ГКПП със Сърбия, бе направена от председателя на парламента Михаил Миков, министър Десислава Терзиева и сръбския министър на енергетиката и икономиката Александър Антич днес. Това стана в местността Кадъ боаз, където всяка година по това време границата се отваря за три дни и се провежда Първа копка за строителството на път, който ще води до нов ГКПП със Сърбия, бе направена от председателя на парламента Михаил Миков, министър Десислава Терзиева и сръбския министър на енергетиката и икономиката Александър Антич днес. Това стана в местността Кадъ боаз, където всяка година по това време границата се отваря за три дни и се провежда

Честваме 111 години от Илинденско-Преображенското въстание

http://www.bnews.bg/article-111565

Всяка година Православната църква прославя Св. Пророк Илия – Илинден на днешния ден и по този повод във всички епархии на Българската православна църква се отслужва празнична Света Литургия. Тържествено ще бъде отбелязана 111-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание.

Моля ви, върнете мъртъвците ни обратно!

http://www.bnews.bg/article-111566

Холандският премиер Марк Рюте отправи емоционален призив труповете от сваления Боинг да бъдат върнати на семействата им.

Пясъци задушиха тийнейджър

http://frognews.bg/news_73325/

18-годишно момче загина след затрупване с пясък на брега на Несебър по време на училищен лагер. Петър бил на плажа и решил да участва в изкопаване на дупка на плажа. Изведнъж стените на дупката се сринали. Внезапната смърт е настъпила вследствие на задушаване, тъй като пясъкът е затиснал младежа и на практика белите му дробове са останали без кислород. Това не е първият инцидент със затрупано дете в пясъка. Миналата година подобен случай имаше в Приморско с 12-годишно русначе, което след инцидента беше в кома и като по чудо оцеля.

Обявиха Пиронкова за изненада на годината

http://www.moreto.net/novini.php?n=258552

Първата ракета на женския ни тенис Цветана Пиронкова получи признание от списание “Спортс Илюстрейтид”. Победата на пловдивчанката на турнира в Сидни в началото на годината беше избрана като номер 1 в категорията “Резултат, който никога не бихме предрекли”.

Франция прецака родните тираджии - забрани да спят в камионите

http://pik.bg/франция-прецака-родните-тираджии---забрани-да-спят-в-камионите-news204372.html

Франция прецака родните тираджии - забрани да спят в камионите

Родните тираджии ще спят на палатки, когато пътуват във Франция, пише "Стандарт". Заканата им дойде, след като Париж прие нови правила за шофьорите на камиони.

Според тях водачите нямат право да подремват в тировете както досега, където има обособени за това места, а трябва да си наемат стая в хотел. Мярката се въвежда по настояване на френските синдикати специално заради превозвачите от Източна Европа.

В момента те карат стоки на по-ниски цени за сметка на собственото си удобство. С промяната обаче и нашите тираджии ще се принудят да плащат за хотели.

Така ще трябва да увеличим цените, на които караме товарите, и да загубим клиенти, твърдят шофьорите ни.

Освен това ще поскъпнат и стоките от Франция у нас. За да избегнат парижкия капан, нашите превозвачи са решили да спят на палатки и да се вдигнат на протести.

78-годишна жена спечели дело срещу ЕВН

http://pik.bg/78-годишна-жена-спечели-дело-срещу-евн-news204371.html

78-годишна жена спечели дело срещу ЕВН

78-годишна жена спечели дело срещу ЕВН, след като районният съд в Сливен е отхвърлил като неоснователни предявените от компанията искове срещу своята клиентка, пише „Монитор”.

Исковете на дружеството са за близо 4000 лева главница по 8 фактури от 2010-а и 2011-а година, заедно с лихвите до края на юли 2013 година, възлизащи на още 2000 лева. 

Последната фактура е по констативен протокол за проверка на електромера, съставен в отсъствието на абоната. Затова той не е подписан от възрастната жена. Освен това документът не й е връчен лично или с препоръчано писмо преди да бъде начислена допълнителна сума за периода. 

Това според съда е нарушение на правата на клиента. Магистратите констатират, че жената не дължи сумата от фактурата и лихвите върху нея. Съдът приема още, че вземанията по две от фактурите са погасени по давност, а вземанията по останалите фактури не се дължат от ответницата.

Електроразпределителното дружество е осъдено да заплати на жената 300 лева разноски по делото. Решението подлежи на обжалване. /

След силен снеговалеж българите тръгват нагоре към Броуд Пик

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/20/2346708_sled_silen_snegovalej_bulgarite_trugvat_nagore_kum/?ref=rss


Българските алпинисти под осемхилядника Броуд Пик (8047 м) се отказаха от планираната през уикенда атака на върха, заради обилния снеговалеж в последните дни. Все пак днес те вероятно ще тръгнат нагоре по склона в опит в следващите дни да изкачат върха.

Въпреки наближаващото по прогнози хубаво време, всички експедиции в базовият лагер под Броуд Пик изчакват, съобщи за "Дневник" Боян Петров, един от тримата българи под върха.

"В последните 2-3 дни вали непрекъснат сняг и...

НФСБ ще отбележи годишнина от Илинденско - Преображенското въстание

http://pik.bg/нфсб-ще-отбележи-годишнина-от-илинденско---преображенското-въстание-news204370.html

НФСБ ще отбележи годишнина от Илинденско - Преображенското въстание

 От 11.00 ч. на паметника „Илинденци” в местността Предел, партия „Национален фронт за спасение на България” и телевизия СКАТ ще отбележат 111-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, съобщиха от пресцентъра на НФСБ.

С поднасяне на венци и цветя патриотите ще почетат паметта на жертвите и героичното дело на загиналите за освобождението на българското население и земя от Македония и Одринско, останали под турска власт след освобождението на Княжество България.

По-значителна облачност ще има в следобедните часове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201999

Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. В Източна България ще духа до умерен, север - северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимални температури между 27° и 32°. Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. В Източна България ще духа до умерен, север - северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимални температури между 27° и 32°.

Морати се оттегля от Интер окончателно?

http://football.actualno.com/Morati-se-otteglja-ot-Inter-okonchatelno-news_40445.html

Почетният президент на Интер Масимо Морати е на път да напусне клуба окончателно, твърди Intermilano.ru, позовавайки се на "SportMediaset". Както е известно, Морати притежава 30% от акциите...

Спонсор развива "синята" школа с милион годишно

http://bgfootball.actualno.com/Sponsor-razviva-sinjata-shkola-s-milion-godishno-news_40446.html

"Лев Инс" ще наследи "М-Тел" като генерален спонсор на Левски, съобщава "Тема Спорт". Телекомуникационната компания, която си сътрудничи със "сините" още от 199...

Над 1,6 млн. евро от трансфери вдигат ЦСКА на крака

http://bgfootball.actualno.com/Nad-16-mln-evro-ot-transferi-vdigat-CSKA-na-kraka-news_40447.html

Златен дъжд с задава за ЦСКА, информира "Меридиан мач". Причините за това са две - турският гранд Галатасарай е приготвил 800 000 евро за Райс М'Боли, а италианският елитен Палермо вече запо...

Изпаднал в немилост в ЦСКА поиска трансфер

http://bgfootball.actualno.com/Izpadnal-v-nemilost-v-CSKA-poiska-transfer-news_40448.html

Сръбският футболист на ЦСКА Неманя Милисавлевич е поискал да бъде продаден или да бъде пуснат като свободен агент от клуба. Причината е, че Стойчо Младенов замрази сърбина след грешката му срещу Лудог...

Бяс и глоби след резила на Лудугорец

http://bgfootball.actualno.com/Bjas-i-globi-sled-rezila-na-Ludugorec-news_40450.html

Шефовете на Лудогорец са бесни от резила в Хасково (0:1). Не е изключено ръководството на клуба да наложи някакви санкции на играчите и треньорския щаб за слабия старт на първенството. Парадоксалното...

Прабългарите донесли шахмата в Европа?

http://society.actualno.com/Prabylgarite-donesli-shahmata-v-Evropa-news_40449.html

Днес се чества Световният ден на шахмата, а тази година се навършват 90 години от създаването на Международната федерация по шахмат /ФИДЕ/. Това се случва на 20 юли 1924 г. в Париж по време на Летните...

По-значителна облачност ще има в следобедните часове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201994

Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. В Източна България ще духа до умерен, север - северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимални температури между 27° и 32°. Преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Следобед над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. В Източна България ще духа до умерен, север - северозападен вятър. Ще е малко по-топло с максимални температури между 27° и 32°.

България с 9 туристически района

http://frognews.bg/news_73324/

България ще бъде разделена на 9 туристически района в обновена национална туристическа карта. На нея ще се появят две нови наименования - Балканът и Долината на розите.

Разделят България на 9 туристически региона

http://pik.bg/разделят-българия-на-9-туристически-региона-news204368.html

Разделят България на 9 туристически региона

България ще бъде разделена на 9 туристически района в обновена национална туристическа карта. На нея ще се появят две нови наименования - Балканът и Долината на розите. „Макар че са известни в целия свят, в момента те не фигурират на географските ни карти“, поясни пред „Преса“ зам.-министърът на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев.

Той очак­ва да получи утре проекта „Концепция за туристическо райониране на България“, подготвен от Националния център за териториално развитие към строителното министерство и експерти от Софийския университет. Предишен проект предвиждал туристическите региони да бъдат шест, колкото са и районите за икономическо планиране. „В тази разработка липсваше логика, затова стартирах нова процедура“, поясни Ботев.

Разделянето на страната на туристически райони се изисква от Закона за туризма, приет през пролетта на 2013 г. Сега експертите предлагат обособяване на Дунав, Стара планина, Долина на розите, Тракия, Родопи, Рила-Пирин, София, Северно Черноморие и Южно Черноморие. Целта е да се формират регионални туристически продукти.

Предполага се, че обособяването на районите ще стимулира местните власти и фирмите да се обединяват за създаване на съвместни туристически продукти и провеждане на рекламни кампании. При добро взаимодействие се очаква повишаване на конкурентоспособността на сектора и по-лесно излизане на външните пазари. Новите туристически райони не са прекалено големи, но са достатъчно видими на картата на България.

Това ще им позволи да станат разпознаваеми и за българите, и за чужденците, смята Бранимир Ботев. Той ще предложи новата концепция за обществено обсъждане.

Дунга поема Бразилия на 100-годишнината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201424

Големият капитан на Бразилия от 90-те Карлос Дунга е почти сигурният нов наставник на "селесао". Треньорът бе начело на тима и през 2010-а, когато обаче бразилците бяха елиминирани на четвъртфинал от Холандия (1:2). И все пак - не с 1:7 на тяхна земя, както стана под немския ботуш на световното този месец.
Дунга вероятно ще върне в състава поне ед Големият капитан на Бразилия от 90-те Карлос Дунга е почти сигурният нов наставник на "селесао". Треньорът бе начело на тима и през 2010-а, когато обаче бразилците бяха елиминирани на четвъртфинал от Холандия (1:2). И все пак - не с 1:7 на тяхна земя, както стана под немския ботуш на световното този месец. Дунга вероятно ще върне в състава поне ед

Шок! Цацата по морето удари 10 лева

http://pik.bg/шок-цацата-по-морето-удари-10-лева-news204366.html

Шок! Цацата по морето удари 10 лева

Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето това лято, като хората пропищяха от надутите цени на храна и атракциони, пише в. Монитор.

Напук на по-евтините нощувки в хотелите, по плажа и в заведенията десетачките вървят неусетно и дори 100 лв. на ден не стигат на 4-членно семейство, за да се нахрани и да отдъхне край вълните, недоволни са неорганизираните туристи. Порция пържена цаца по Северното Черноморие удря 8 лв. по плажните заведения, а на Златните от години си е десетачка. Миналата година по капанчетата край морето беше по 2-3 лв., а на самия плаж 6-7 лв.

Ресторантьорите обясняват увеличението с липса на улов и с принудителните доставки от чужбина. Традиционната за Северното Черноморие рибена чорба излиза вече 3 лв., което е поскъпване с левче спрямо миналогодишния сезон. Единствено морските дарове остават с цени като през лятото на 2013 г. На варненския плаж малката наливна бира е по 1,50 лева, а голямата – 2 лв.

Концесионерите на варненската плажна ивица и този сезон не променят таксите за чадъри и шезлонги. На централния плаж и на този в Аспарухово те са между 2 и 3 лева, в зависимост от позицията. В курортите обаче за чадър искат 7 лева и още 8 за шезлонг, плюс 3 лева за шалте.

Най-евтиното удоволствие на Златни пясъци е малка вафлена фунийка сладолед от машина за 1 лев. Толкова е и платеният вход за тоалетна. В курортите край Варна кафето е по 2-3 лева, колкото е и бутилка безалкохолно. Голямата бира е 5 лева, както и всички коктейли. Ракията е 4,50 лева за 50 грама.

Порция пържен сафрид или чернокоп върви по 10 лева. Сьомгата е 22, акулата пане - 18 лева. Парче пица е 3 лева, хот-дог се предлага за 4 лева, а сандвичите и дюнерите са 5-6 лева. Две палачинки излизат пет кинта.

Холестеринът развива рак

http://www.vesti.bg/novini/holesterinyt-razviva-rak-6017776

Холестеринът спомага за развитие на рака и тази негова нова роля бе установена от изследователи от Илинойския университет на САЩ.

Илинден

http://www.moreto.net/novini.php?n=258542

Празникът на Св.Илия отбелязваме на 20 юли. Според житието на светеца 900 години преди идването на Христос той предрекъл събитието. Единствен от всички светии неговия живот на земята не свършва със смърт. Според преданието както вървял св.

Социалисти пак искат Станишев за лидер

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201812

Изненадващо и името на Сергей Станишев се появи сред кандидатурите за нов лидер на БСП за конгреса на 27 юли. Тогава Станишев ще подаде оставка от поста, който заема от 13 години в партията.
Номинацията му бе издигната от социалисти във Велико Търново. Местните червени активисти излязоха с общо 7 предложения за водач на партията. Изненадващо и името на Сергей Станишев се появи сред кандидатурите за нов лидер на БСП за конгреса на 27 юли. Тогава Станишев ще подаде оставка от поста, който заема от 13 години в партията. Номинацията му бе издигната от социалисти във Велико Търново. Местните червени активисти излязоха с общо 7 предложения за водач на партията.

От два стола на земята. Благой Георгиев и Христо Сираков изоставиха Биляна Евгениева

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201526

Преди месец Николета Лозанова показа кадри в предаването си по Тв 7, на които футболистът Благой Георгиев интимничи с танцьорката Биляна Евгениева. На видеозаписите се вижда как Георгиев се прегръща и целува с бившата кандидат-плеймейтка Биляна Евгениева. Към онзи момент тя е сгодена за бизнесмена Христо Сираков. Преди месец Николета Лозанова показа кадри в предаването си по Тв 7, на които футболистът Благой Георгиев интимничи с танцьорката Биляна Евгениева. На видеозаписите се вижда как Георгиев се прегръща и целува с бившата кандидат-плеймейтка Биляна Евгениева. Към онзи момент тя е сгодена за бизнесмена Христо Сираков.

Хора окупираха "Евксиноград", докато управляващите се дебнат в пленарната зала

http://pik.bg/хора-окупираха-евксиноград-докато-управляващите-се-дебнат-в-пленарната-зала-news204364.html

Хора окупираха "Евксиноград", докато управляващите се дебнат в пленарната зала

Докато управляващи и опозиция се дебнат в пленарна зала и чакат оставката на кабинета, простосмъртни събират слънчев тен на морето вместо тях в елитната правителствена станция "Евксиноград", пише „Стандарт”.

За ден-два в нея отседна само вицепрезидентът Маргарита Попова, докато откриваше Международния балетен конкурс във Варна.

Почивната база на властта е пълна с наши и чужди летовници и до края на юли могат да отмарят в нея, но след това идва ред на правоимащите. 

Тарифите за министри, депутати и обикновени люде са едни и същи. Нощувка в апартамент в хотел "Тунела" струва 250 лв., а малкият апартамент е 130 лв. За да отмаряте във вила "Чинар", трябва да приготвите 600 лв. 

Големият апартамент в най-хубавата вила "Магнолия" излиза 300, а малкият - 130 лв. В тези цени обаче не е включена закуска. За ароматно кафе в резиденцията трябва да се бръкнете с левче, а тройка кебапчета с гарнитура пържени картофки със сирене излиза 5-6 лв. Малката ракия се предлага срещу 2-2,50, а винените еликсири от дворцовата изба варират между 10-14 лв. 

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201368


 Александър Лазаров, изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, 49 г.
Борис Попиванов, политолог, 33 г.
Ваня Добрева, депутат в 42-рото НС от ПГ на “Коалиция за България”, зам.-министър на образованието и науката в кабинета “Станишев”.
Васил Банов, актьор, 68 г.
Владимир Аврионов, Александър Лазаров, изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, 49 г. Борис Попиванов, политолог, 33 г. Ваня Добрева, депутат в 42-рото НС от ПГ на “Коалиция за България”, зам.-министър на образованието и науката в кабинета “Станишев”. Васил Банов, актьор, 68 г. Владимир Аврионов,

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4202028

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Последни надежди: Дирят изчезналия Стефан в порутени сгради

http://www.bnews.bg/article-111562

Роднините на изчезналия Стефан Маринов от Пловдив започват да го търсят в изоставените сгради в околността. До момента, вече месец, услията им, включително и тези на полицията, да го намерят удариха на камък.

Тираджиите ни бесни, Франция им забрани да спят в тировете

http://society.actualno.com/Tiradjiite-ni-besni-Francija-im-zabrani-da-spjat-v-tirovete-news_40439.html

Родните тираджии ще спят на палатки, когато пътуват във Франция, пише "Стандарт". Заканата им дойде, след като Париж прие нови правила за шофьорите на камиони. Според тях водачите нямат пр...

Вигенин еврокомисар за 2 седмици?

http://politics.actualno.com/Vigenin-evrokomisar-za-2-sedmici-news_40440.html

Правителството ще посочи името на бъдещия ни еврокомисар на заседанието си още тази сряда, съобщи икономическият министър Драгомир Стойнев. Високопоставени социалисти са заявили, че страната ни ще ном...

Марио Гомес: Лам е гений, можеше да играе до 40 на високо ниво

http://worldcup2014.actualno.com/Mario-Gomes-Lam-e-genij-mojeshe-da-igrae-do-40-na-visoko-nivo-news_40444.html

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес изрази изненадата си от внезапното решение на Филип Лам да се откаже от националния отбор на Германия. Това футболистът на Байерн (Мюнхен) стори едва на 30-годишн...

Тираджии в палатки

http://frognews.bg/news_73323/

Затвор и глоба до 30 000 евро грози всички водачи на тирове във Франция, ако спят в кабините си, съобщиха притеснените превозвачи. Водачите трябва да се настаняват в хотел, а камионът да се оставя на паркинг, гласят новите правила. Те са влезли в сила на 11 юли със закон номер 790/2014 за "ограничаване на социалния дъмпинг". В документа се казва, че водачите на товарни автомобили нямат право да почиват дори в оборудвани за това кабини на камионите си. Изискването на французите е на базата на евродирективата за ползването на нормална дневна почивка (регламент 561/2006).

Преглед на печата - 20 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258543

„24 часа": Най-големите кредити, раздадени на свързани с КТБ, са с най-тънки досиета и са отпускани най-бързо Според одита около 300 млн. лв. кредити, отпуснати от КТБ, са редовни - предоставени са на фирми, които не са учредени преди получаването му, имат реален бизнес, редовно правят вноски.

Какво става, когато една пералня се смее

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201371

Съдията:
- Тази кражба сам ли я извършихте?
- Да, Ваша чест. Живеем в трудни времена - на никого не можеш да имаш доверие.
***
Надзирател влиза в килията и казва на затворника:
- Имаш свиждане. Жена ти!
- Коя точно?
- Хайде, без вицове!
- Какви вицове, бе? Нали съм тук за многоженство!


***
В аптеката влиза мъж на средна възраст и пита:
- Имате Съдията: - Тази кражба сам ли я извършихте? - Да, Ваша чест. Живеем в трудни времена - на никого не можеш да имаш доверие. *** Надзирател влиза в килията и казва на затворника: - Имаш свиждане. Жена ти! - Коя точно? - Хайде, без вицове! - Какви вицове, бе? Нали съм тук за многоженство! *** В аптеката влиза мъж на средна възраст и пита: - Имате

Порция цаца достигна 10 лева на морето

http://frognews.bg/news_73322/

Скъпотия като за Гинес шашка чуждите и родни туристи по морето това лято, като хората пропищяха от надутите цени на храна и атракциони. Напук на по-евтините нощувки в хотелите, по плажа и в заведенията десетачките вървят неусетно и дори 100 лв. на ден не стигат на 4-членно семейство, за да се нахрани и да отдъхне край вълните, недоволни са неорганизираните туристи.

Най-важното от Варна във вчерашния 20 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258548

Градушка се изсипа в центъра на Варна Неособено голяма градушка се изсипа в центъра на Варна преди минути, съобщиха читатели на Moreto.net. Заработиха още 19 басейна във Варна За изминалата седмица са проверeни и разкрити 19 плувни басейна във връзка с готовността на басейни за сезон 2014г.

Преосмислянето на образованието - неизбежно

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/07/20/2345966_preosmislianeto_na_obrazovanieto_-_neizbejno/?ref=rss


Дебатът Трябва ли да има само един учебник по предмет в училище?, който "Дневник" публикува в началото на седмицата, предизвика сериозна дискусия за образованието като цяло. Първата реакция беше на Явор Джонев, според когото въпросът за учебника измества истинския проблем - какво образование искаме да получават децата в България. 

След статията му в редакцията на "Дневник" пристигна писмо от Галя Баева - учител по философия в Гимназията за чужди езици в Ловеч. Тя резюмира позиции,...

Александър Димитров: Напрежението ни спъна

http://bgfootball.actualno.com/Aleksandyr-Dimitrov-Naprejenieto-ni-spyna-news_40438.html

Селекционерът на юношеският национален отбор до 19 години Александър Димитров посочи напрежението у неговия тим като една от главните причини за загубата с 0:3 от Германия, с която българите тръгнаха ...

Кажете истината за КТБ!

http://viewpoint.actualno.com/Kajete-istinata-za-KTB-news_40436.html

Какво става с КТБ? Кой е имал пари там? И колко? Говоренето по темата не спира, но достоверна информация няма. Преди да иска от данъкоплатците да плащат за спасяването на банката, държавата трябва д...

Шакира най-харесвана във Фейсбук

http://showbusiness.actualno.com/Shakira-naj-haresvana-vyv-Fejsbuk--news_40437.html

Певицата Шакира завоюва званието на най-популярната личност в социалната мрежа Фейсбук. Тя събра 100 млн. харесвания на страницата си и така задмина колежката си Риана, предаде БГНЕС. Живеещата в...

Селекционерът на Германия: България има качествени играчи

http://bgfootball.actualno.com/Selekcioneryt-na-Germanija-Bylgarija-ima-kachestveni-igrachi-news_40443.html

Селекционерът на Германия Маркус Зорг похвали отбора на България, който победи с 3:0 на старта на Евро 2014 за юноши до 19 години в Унгария. "България разполага с много качествени играчи и те го...

Галет с тиквички и картофи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201637

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Курортът като гаранция за оставка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201462

Във вторник политическите сили пак ще се консултират в президентството заради спешните закони, които парламентът трябва да приеме. Пълна загуба на време. Нали преди броени дни всички ходиха там, заседаваха, решиха и... нищо. Нима не е ясно какъв е дневният ред на обществото - здравеопазване, спрените проекти на бизнеса, банковата криза. Ясен е за

Шефове в БСП с над 2 бона заплата от „Позитано”

http://frognews.bg/news_73321/

Сергей Станишев е получавал над 2000 лв. месечна заплата от касичката на „Позитано” 20 за лидерския пост в БСП, с който ще се раздели идната неделя. Той лично е посочил парите в декларацията пред ЕП за финансовите си интереси през последните три години, която се подава от всеки евродепутат преди встъпване в длъжност. Точната сума не става ясна, тъй като самата форма на документа изисква деклариране на средства в широки граници.

Пътна обстановка в страната - 20 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258541

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 движението на МПС по виадукта ще се извършва по следния начин: - посока София – Бургас: няма ограничения.

Атанас Атанасов: Спецслужбите са били наясно за случващото се с КТБ

http://society.actualno.com/Atanas-Atanasov-Specslujbite-sa-bili-najasno-za-sluchvashtoto-se-s-KTB-news_40431.html

Разпада на политическото статукво спря плана за ограбване на КТБ, Гаранционния фонд и дори бюджета на страната. Това каза в студиото на Нова телевизия Атанас Атанасов. Според него идеята е била всички...

Кипър отбелязва 40-ата годишнина от турската инвазия

http://europe.actualno.com/Kipyr-otbeljazva-40-ata-godishnina-ot-turskata-invazija-news_40432.html

Кипър отбелязва 40-ата годишнина от турската инвазия, която доведе до разделението на острова на две, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Годишнината се отбелязва с църковни служби и митинги в южната...

Брендън Роджърс: Борини? Почти наш е

http://football.actualno.com/Brendyn-Rodjyrs-Borini-Pochti-nash-e-news_40433.html

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс потвърди, че сделката със Съндърланд за Фабио Борини е почти финализирана. "Борини имаше много успешен сезон със Съндърланд миналия сезон. Те са фантастиче...

Ню Йорк Сити приютява емблема на Челси

http://football.actualno.com/Nu-Jork-Siti-priutjava-emblema-na-Chelsi-news_40434.html

Английският национал Франк Лампард другата седмица ще обяви трансфера си в новия тим на МЛС Ню Йорк Сити, пишат английските медии. 36-годишният играч беше освободен от Челси в края на сезона, след ка...

Асад - съюзник на Запада?

http://asia.actualno.com/Asad---syuznik-na-Zapada-news_40435.html

В Сирийската война Башар Асад изглежда като по-малкото зло в сравнение с терористичната групировка "Ислямска държава". В интерес на западните държави ли е обаче да търсят в него съюзник в ...

Facebook тества нов бутон

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/07b5slm2YRw/

Социалната мрежа Facebook започна тестове на бутон „Купи” (Buy), с помощта на който потребителите ще могат да купуват продукти, рекламирани на сайта.
Достъп до новата функционалност имат ограничен брой потребители на територията на САЩ, стана ясно тази седмица.
Работата на бутона е максимално опростена – достатъчно е потребителят да го натисне в реклама или на страницата на даден бранд, за да купи продукта, без да излиза от Facebook.
Разработчикът уверява, че данни за банкови карти, използвани при покупката, няма да се предоставят на рекламодателите. Потребителят ще може сам да реши дали да съхрани данните от банковата си карта на сайта, в случай, че иска да пазарува в бъдеще без да въвежда информацията отново.
Facebook няма да взима никаква комисионна от продадените стоки, за разлика от останалите онлайн търговци. Паричните транзакции ще се извършват от външна компания – партньор на Facebook, чието име засега не се съобщава, пише technews.bg./КРОСС/

„Царевец” отново става сцена на вековете

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/5pMKrOo_ugM/

На 2 август с оперния спектакъл на Софийската опера и балет „Мадам Бътерфлай” ще бъде открит Летния оперен фестивал “Сцена на вековете” – 2014.
Възроденият след 21-годишно прекъсване фестивал създава неповторимо преживяване за почитателите на класическото изкуство. В естествена историческа среда, на фона на царския дворец зад стените на крепостта «Царевец» ще бъдат представени оперите – “Селска чест” от Пиетро Маскани, “Джани Скики” от Пучини и балетните спектакли „Жизел” и „Зорба гъркът”.
Летния фестивал „Сцена на вековете” е едно от най-значимите културни събития в България. Началото на уникалния проект е поставено през 1985 година. Тогава на Царевец сред впечатляващият пейзаж на Велико Търново се играе за първи път на открито на операта “Ивайло” от Марин Големинов, постановка на режисьора Пламен Карталов.
През 2008 година, фестивалът “Сцена на вековете” отново е възстановен и се провежда всяка година в рамките на културната програма на Община Велико Търново”.
В дните на фестивала любителите на опертоно изкуство могат да гледат документални записи на оперните спектакли “Бал с маски” и „Тоска”, които ще бъдат представяни в „Павилиона на щастието”, парк „Дружба” и парк „Колю Фичето” – Велико Търново.
Съпътстващата програма на фестивала предвижда творчески срещи с участващите артисти и специален тур „зад кулисите”, пише КРОСС.

Как се накъркват зодиакално?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201421

ОВЕН
Тежки
махмурлуци
От Овен професионален пияница не става. Те са импулсивни, обичат купона, но не знаят кога да спрат. Затова на другата сутрин често ги боли главата. Природата на Овните е съревнователна. Не е трудно човек да ги вкара в капана - дай им игри с надпиване и после им гледай сеира. Ще пеят, ще вършат глупости, ОВЕН Тежки махмурлуци От Овен професионален пияница не става. Те са импулсивни, обичат купона, но не знаят кога да спрат. Затова на другата сутрин често ги боли главата. Природата на Овните е съревнователна. Не е трудно човек да ги вкара в капана - дай им игри с надпиване и после им гледай сеира. Ще пеят, ще вършат глупости,

Християните почитат днес Свети пророк Илия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/20/2345407_hristiianite_pochitat_dnes_sveti_prorok_iliia/?ref=rss


Българската православна църква почита паметта на свети пророк Илия на 20 юли. Църковният празник е наречен Илинден.

Свети Илия се счита за най-големия библейски пророк. Той е живял по времето на израилския цар Ахав. Името му означава "Крепост Господня".

Житието на пророка представя как при смъртта му огнена колесница с огнени коне го отнесла с вихър на небето. Същия образ рисува и иконографията - Свети Илия е в позлатена небесна колесница, теглена от четири бели коня....

Бентнер остана само по сутиен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201769


След като продължава да е без отбор, датският нападател Никлас Бентнер реши да остане и без дрехи.
За да бъде още по-интересен, той прикри мъжката си гордост със сутиен по време на слънчеви бани. Снима се и пусна фотото в инстаграм. То веднага набра огромна популярност и коментари. Някои се заинтересуваха какъв номер е сутиенът, След като продължава да е без отбор, датският нападател Никлас Бентнер реши да остане и без дрехи. За да бъде още по-интересен, той прикри мъжката си гордост със сутиен по време на слънчеви бани. Снима се и пусна фотото в инстаграм. То веднага набра огромна популярност и коментари. Някои се заинтересуваха какъв номер е сутиенът,

20 юли в историята

http://www.moreto.net/novini.php?n=258540

Събития 791 г. — Българската армия, командвана от кан Кардам, побеждава византийската армия, командвана от император Константин VI, в битката при крепостта Маркели (дн. Карнобат). 1031 г. — Анри I става крал на Франция. 1402 г. — В Битката при Ангора азиатският емир Тимур разгромява армията на османския султан Баязид I.

Израел разширява сухопътната си операция в Газа

http://asia.actualno.com/Izrael-razshirjava-suhopytnata-si-operacija-v-Gaza--news_40429.html

Израелската армия обяви, че разширява своята сухопътна офанзива в Ивицата Газа, предаде AFP. Причинилият най-много жертви израело-палестински конфликт от 2009 година насам навлезе в своя 13-ти ден, к...

Танов: Неизпълнението на приходите от митниците ще достигне 1 млрд. лв.

http://society.actualno.com/Tanov-Neizpylnenieto-na-prihodite-ot-mitnicite-shte-dostigne-1-mlrd-lv-news_40430.html

Досега неизпълнението е около 500 милиона лева, но системата на Агенция „Митници” е доста консервативна и затова съм убеден, че до края на годината то ще достигне между 800 и 1 мил...

Прогноза за времето - 20 юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=258539

Днес преди обяд времето в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд над източната половина и планинските райони ще се развие по-значителна купеста облачност, на отделни места за кратко ще превали и прегърми.

Илинден е

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/OtJaGe6qsAI/

Илинден в България се нарича денят, в който се почита Свети пророк Илия, 20 юли. Чества се също деня на Илинденско-Преображенското въстание в България, който се празнува на 20 юли .

Съществува поверие, че на този ден морето взима най-много жертви ( на 20 юли ) като курбан за Св. Илия. Според народните вярвания ако на този ден гърми, орехите и лешниците ще бъдат кухи и изгнили. Народната традиция повелява на този ден да не се работи, за да не се разсърди Свети Илия, който е почитан като господар на летните небесни стихии, гръмотевиците и градушките.

Важно е да се отбележи, че това поверие е чуждо на православната ни вяра и църква и е изцяло езическо. В православието Светиите се възприемат като горещи молитвени застъпници за народите и за отделните хора, като винаги предстоящи пред Светия Божи престол.

На Илинден се правят курбани за здраве, организират се и големи общоселски събори и тържества.

Илинден е

http://celebrate.actualno.com/Ilinden-e-news_40424.html

Илинден в България се нарича денят, в който се почита Свети пророк Илия, 20 юли. Чества се също деня на Илинденско-Преображенското въстание в България, който се празнува на 20 юли .Съществува поверие,...

ВМРО остава при ББЦ, Бареков се развежда

http://politics.actualno.com/VMRO-ostava-pri-BBC-Barekov-se-razvejda-news_40426.html

ВМРО има представител в Европейския парламент благодарение на коалицията с "България без цензура", посочват националистите в изявление, свързано с появилата се информация, че НФСБ е отказала...

ЕТА е разформирала структурите си

http://europe.actualno.com/ETA-e-razformirala-strukturite-si--news_40427.html

Баската сепаратистка организация ЕТА обяви, че е разформирала "логистичните и оперативните структури" като стъпка към пълно разоръжаване. Това съобщи баският в. "Гара", който е ...

Разделят България на 9 туристически региона

http://society.actualno.com/Razdeljat-Bylgarija-na-9-turisticheski-regiona-news_40428.html

България ще бъде разделена на 9 туристически района в обновена национална туристическа карта. На нея ще се появят две нови наименования - Балканът и Долината на розите. „Макар че са известн...

Нови водни изобретения „разхождат” туристи над водата на южния плаж в Слънчев бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/QYFQJyiQRCI/

Нови водни атракциони, които се задвижват от мощна струя вода, „яхват” туристите това лято на южния плаж в „Слънчев бряг”. Екстремистите политат на метри от морeто, гмуркат се като делфини и правят водни салта.

Флайбордът е забавлението, с което може да полетите до 8 метра над водата и да „сърфирате” във въздуха. Екстремното усещане е за любителите на сноуборд, скейборд, кайт и други смелчаци, които искат да направят няколко „кръгчета” във въздуха. Флайбордът е пластмасова платформа, която се прикрепя към стъпалата. С нея „въздушните пилоти”се издигат нависоко, чрез мощна водна тяга, която се подава от моторите на джет. Повечето смелчаци се научават да управляват флайборда изключително бързо – за 5-10 минути, казаха инструктори.

Въздушни забавления са възможни и с джетпак /JetPack/ и джетоватор /Jetovator/. Туристите са вманиачени и по тях, каза управителят на плажа Кирил Спасов. Устройствата работят на същия принцип и също се предлагат на южния плаж. Джетпака и джетоватора също са иновация във водните забавления и позволяват на човек да „лети” над водата и да прави водни салта. Уредите са много интуитивни и човек изключително лесно може да се научи да ги управлява. „Пилотирането” продължава 20 минути и предоставя истинско удоволствие.

Единствените условия са задължителна спасителна жилетка, навършени 18 години и добро здравословно състояние.

 

Космически кораб Аполо 11 успешно каца на Луната

http://chronicles.actualno.com/Kosmicheski-korab-Apolo-11-uspeshno-kaca-na-Lunata-news_40254.html

Аполо 11 е първият пилотиран космически кораб от програмата Аполо на НАСА, чийто екипаж достига и каца на Луната. Корабът излита на 16 юли 1969 от космическия център Кейп Кенеди Флорида с екипаж Нийл ...

"Литекс" чака 403 минути гол срещу ЦСКА

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201692

От 403 минути "Литекс" не е вкарвал гол срещу ЦСКА. Последното "оранжево" попадение в дербито е с Христо Стоичков начело - през пролетта на 2013-а. Тогава "Литекс" спечели с 2:0 на "Армията".
Миналия сезон ЦСКА на Стойчо Младенов 3 пъти победи "Литекс" (1:0, 1:0 и 2:0) и веднъж завърши 0:0.
Избягалите "перли" Джаксън Менди и Омар Косоко няма да и От 403 минути "Литекс" не е вкарвал гол срещу ЦСКА. Последното "оранжево" попадение в дербито е с Христо Стоичков начело - през пролетта на 2013-а. Тогава "Литекс" спечели с 2:0 на "Армията". Миналия сезон ЦСКА на Стойчо Младенов 3 пъти победи "Литекс" (1:0, 1:0 и 2:0) и веднъж завърши 0:0. Избягалите "перли" Джаксън Менди и Омар Косоко няма да и

САЩ разтревожени, че няма пълен достъп до останките на "Боинга"

http://www.vesti.bg/novini/sasht-raztrevozheni-che-niama-pylen-dostyp-do-ostankite-na-boinga-6017775

САЩ са дълбоко разтревожени, че наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) не са получили пълен достъп но мястото, където е паднал малайзийският самолет в Донецка област.

Как да управляваме кредитните балони?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3cac3b42/l/0L0Sinvestor0Bbg0Canalizi0C910Ca0Ckak0Eda0Eupravliavame0Ekreditnite0Ebaloni0H1757860C/story01.htm

Алберто Мартин и Жауме Вентура от Universitat Pompeu Fabra предлагат макроикономически модел, който цели създаването на оптимални условия на пазара


Хамза повежда "Ботев"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201695

Най-скъпоплатеният футболист на "Ботев" Хамза Юнес ще води атаката срещу "Локомотив" (Сф) на старта на новия сезон в "А" група. Дуелът в Коматево ще е пред празни трибуни заради наказанието на "канарчетата" след финала за купата на България. Спонсори на "Ботев" монтират огромна видеостена на паркинга край базата в Коматево и осигуряват кетъринг за Най-скъпоплатеният футболист на "Ботев" Хамза Юнес ще води атаката срещу "Локомотив" (Сф) на старта на новия сезон в "А" група. Дуелът в Коматево ще е пред празни трибуни заради наказанието на "канарчетата" след финала за купата на България. Спонсори на "Ботев" монтират огромна видеостена на паркинга край базата в Коматево и осигуряват кетъринг за

Хърватия с нов вратар срещу България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201479

Селекционерът на Хърватия Нико Ковач трябва да номинира нов вратар за евроквалификациите, в които има и два мача с България. Дългогодишният титуляр Стипе Плетикоша обяви оттеглянето си от отбора.
"Още преди световното бях решил, че няма да продължа", рече стражът на руския "Ростов", който се гордее със 114 мача за родината. На световното първенств Селекционерът на Хърватия Нико Ковач трябва да номинира нов вратар за евроквалификациите, в които има и два мача с България. Дългогодишният титуляр Стипе Плетикоша обяви оттеглянето си от отбора. "Още преди световното бях решил, че няма да продължа", рече стражът на руския "Ростов", който се гордее със 114 мача за родината. На световното първенств

Спряха залозите за Конте да води Италия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201460

Антонио Конте явно е приел да стане национален селекционер на Италия. Най-сигурният знак за това е решението на няколко от най-големите букмейкърски къщи в света, които извадиха от залозите за нов треньор името на Конте.
Наставникът напусна сензационно "Ювентус" преди седмица, несъгласен с клубната трансферна политика.
Италия е съперник на Българ Антонио Конте явно е приел да стане национален селекционер на Италия. Най-сигурният знак за това е решението на няколко от най-големите букмейкърски къщи в света, които извадиха от залозите за нов треньор името на Конте. Наставникът напусна сензационно "Ювентус" преди седмица, несъгласен с клубната трансферна политика. Италия е съперник на Българ

Журналист: Истинските доказателства за сваления "Боинг" още не са намерени

http://www.vesti.bg/novini/zhurnalist-istinskite-dokazatelstva-za-svaleniia-boing-oshte-ne-sa-namereni-6017774

Малайзийският самолет, рухнал насред поле в източна Украйна, може да е свален от земята, но доказателствата още не са открити.

Затворници отказали да бягат при срутил се покрив

http://www.vesti.bg/novini/zatvornici-otkazali-da-biagat-pri-srutil-se-pokriv-6017773

Около 40 американски затворници пострадаха, след като се срути покрив на един от корпусите на затвора в град Дайбол, щата Тексас.

Играчи се карат за фланелка на Ибрахимович

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201451

Футболисти на "Лайпциг", новия отбор чудо на Германия, се скараха на контрола за фланелка на Златан Ибрахимович от "Пари Сен Жермен". Капитанът на новака във втора Бундеслига Даниел Франс се затича след сигнала за край на първото полувреме към шведа. Но Златан го охлади и даде фланелката си на Теренс Бойд. "Обещах я на това младо момче", оправда се Футболисти на "Лайпциг", новия отбор чудо на Германия, се скараха на контрола за фланелка на Златан Ибрахимович от "Пари Сен Жермен". Капитанът на новака във втора Бундеслига Даниел Франс се затича след сигнала за край на първото полувреме към шведа. Но Златан го охлади и даде фланелката си на Теренс Бойд. "Обещах я на това младо момче", оправда се

Заминаването на международни експерти от Киев е отложено

http://www.vesti.bg/novini/zaminavaneto-na-mezhdunarodni-eksperti-ot-kiev-e-otlozheno-6017772

По неразбираеми причини се отлага заминаването на международните експерти от Киев за мястото, където е паднал сваления "Боинг-777".

Намерени са телата на 192 пътници от сваления "Боинг"

http://www.vesti.bg/novini/namereni-sa-telata-na-192-pytnici-ot-svaleniia-boing-6017771

Намерени са телата на 192 пътници, загинали при свалянето на малайзийския самолет "Боинг-777" над източна Украйна, предаде агенция УНИАН.

Шол пак в игра за "Байерн"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4201472

Шол отново носи екипа на "Байерн". Но не е легендата Мемет, а 18-годишният му син Лукас (на снимката). Юношата дебютира за "Байерн" при 3:0 над сборен фенски тим на Меминген. След 594 дни контузии за първи път за гранда игра защитникът Холгер Бадщубер. А Роберт Левандовски не направи дебют заради контузия. Два гола вкара Давид Алаба и един младокът Шол отново носи екипа на "Байерн". Но не е легендата Мемет, а 18-годишният му син Лукас (на снимката). Юношата дебютира за "Байерн" при 3:0 над сборен фенски тим на Меминген. След 594 дни контузии за първи път за гранда игра защитникът Холгер Бадщубер. А Роберт Левандовски не направи дебют заради контузия. Два гола вкара Давид Алаба и един младокът

На 20 юли рожден ден имат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4201624

Борис Попиванов, политолог

Ваня Добрева, депутат, зам.-министър на образованието в правитeлството на Станишев

Васил Банов, актьор

Камен Колчев, изпълнителен директор на Борис Попиванов, политолог Ваня Добрева, депутат, зам.-министър на образованието в правитeлството на Станишев Васил Банов, актьор Камен Колчев, изпълнителен директор на "Елана Финансов холдинг", член на УС на КРИБ Маруся Любчева, бивш евродепутатСтамен Тасев, зам.-министър на финансите в правителството на НДСВ Проф. д-р Христо

Оставка след градушката, Двойна грешка свалила боинга

http://news.ibox.bg/pressreview/id_229958433

Най-големите кредити, раздадени на свързани с КТБ, са с най-тънки досиета и са отпускани най-бързо

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване