Проверка в зоопарка в Ловеч след убийството на ягуара

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229400

Проверка в зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът на града Минчо Казанджиев, след като в неделя там беше убит избягалият ягуар Алонсо, съобщи БТВ.
Вчера в продължение на 6 часа служителите на зоологическата градина търсиха дивата котка с термо-камера, но без резултат. В акцията участваха и 50 ловци.
До оградата на зоопарка един от тях уби ягуара с Проверка в зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът на града Минчо Казанджиев, след като в неделя там беше убит избягалият ягуар Алонсо, съобщи БТВ. Вчера в продължение на 6 часа служителите на зоологическата градина търсиха дивата котка с термо-камера, но без резултат. В акцията участваха и 50 ловци. До оградата на зоопарка един от тях уби ягуара с

Тимченко се оплака, че се е наложило да излезе от "Южен поток"

http://www.mediapool.bg/timchenko-se-oplaka-che-se-e-nalozhilo-da-izleze-ot-yuzhen-potok-news223338.html

Намиращият се в "черния" списък на САЩ със санкции срещу руски граждани заради намесата на Русия в Украйна приближен до президента Путин руски бизнесмен Генадий Тимченко потвърди лично, че излиза от проекта "Южен поток" по територията на България и ще бъде сменен от дъщерното подразделение на Газпром Центргаз.   "Спечелихме търга, разчитахме да внесем принос, който е според силите ни, в общото дело, (но) видите ли, господин Маккейн (сенаторът Джон Маккейн от щата Аризона - бел. прев.) пристигна в България и склони местните власти да се откажат от нашите услуги", казва Тимченко в интервю за ИТАР-ТАСС.   "Излязохме от проекта, за да не го излагаме на опасност от срив. Планираше се Стройтрансгаз да прокара през територията на България първия сухопътен участък от тръбопровода с дължина 500 километра. Сега трябва да ни смени компанията Центъргаз, която е собственост на Газпром, въпреки че Стройтрансгаз участва в големи международни проекти, ние строихме част от "Северен поток" между Германия и Чехия, прокарвали сме тръбопроводи в арабските страни", допълва бизнесменът.   Центъргаз победи в търга за строителството на сръбския участък на газопровода "Южен поток", а след това съветът на директорите одобри в България да бъде открит филиал на компанията. Центъргаз е многопрофилен инвестиционно-строителен холдинг под шапката на Газпром, отбелязва руската агенция.   В интервюто Тимченко не казва как точно ще стане заместването на неговата компания в проекта, след като изпълнителят на "Южен поток", така или иначе, бе избран с един светкавичен и твърде съмнителен от гледна точка на европейските правила конкурс. Именно заради това Европейската комисия откри наказателна процедура спрямо България.   В края на април компанията "Южен поток България" обяви, че победител в конкурса за избор на изпълнител на работното проектиране, доставката на оборудване и материали, строително-монтажните работи, както и на въвеждането в експлоатация на българското трасе от газопровода е руско-българският "Стройтрансгаз Консорциум", в който влизат с равно участие приближената на Кремъл компания "Стройтрансгаз" (чийто основен акционер е Генадий Тимченко) и пет, гравитиращи около сегашната власт, български фирми, обединени в акционерно дружество "Газпроект Юг". В него влизат "Промишлено строителство холдинг", зад което стоят фирми, свързани с Делян Пеевски, "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой" (ГБС), "Понсстройинженеринг" и "ПСТ Холдинг".   Както Mediapool писа преди около 2 седмици по информация на свои източници, замяната на руския участник в консорциума ще стане като "Центргаз" изкупи дела на "Стройтрансгаз". "Руската страна смени своята фирма, тъй като тя е в черния списък на Вашингтон и това щеше да създаде проблеми", каза по онова време министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Проверяват зоопарка в Ловеч след убийството на ягуара

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229394

Проверка в зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът на града Минчо Казанджиев, след като в неделя там беше убит избягалият ягуар Алонсо, съобщи БТВ.
Вчера в продължение на 6 часа служителите на зоологическата градина търсиха дивата котка с термо-камера, но без резултат. В акцията участваха и 50 ловци.
До оградата на зоопарка един от тях уби ягуара с Проверка в зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът на града Минчо Казанджиев, след като в неделя там беше убит избягалият ягуар Алонсо, съобщи БТВ. Вчера в продължение на 6 часа служителите на зоологическата градина търсиха дивата котка с термо-камера, но без резултат. В акцията участваха и 50 ловци. До оградата на зоопарка един от тях уби ягуара с

Чобанов: Политиците решиха да орежат разходите на ведомства заради парите за здраве

http://www.moreto.net/novini.php?n=260151

Политиците решиха да се орежат парите за ведомствата, за да намери допълнителен ресурс за Здравната каса, а не Министерския съвет. Това заяви министърът на финансите в оставка Петър Чобанов след гласуването на актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Честит рожден ден, г-н президент!

http://www.bnews.bg/article-112958

За президента на САЩ днешният ден се отличава с ограничена публичност. Барак Обама празнува 53-ия си рожден ден.

Ваксина срещу eбола ще има най-рано следващия юли

http://www.vesti.bg/sviat/vaksina-sreshtu-ebola-shte-ima-naj-rano-sledvashtiia-iuli-6019102

Разработката на медицинския препарат е в ход от няколко години. Той е показал положителни резултати при опити с примати

Балтанов подписа с "Ботев" (Пловдив), след като напусна "Левски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/04/2356118_baltanov_podpisa_s_botev_plovdiv_sled_kato_napusna/?ref=rss


"Ботев" (Пловдив) привлече полузащитника Лъчезар Балтанов. Днес 26-годишният футболист подписа двегодишен договор и позира с фланелката на "канарчетата". От вторник той ще се включи в тренировките на новия си тим.

В петък Балтанов разтрогна договора си с "Левски" по взаимно съгласие. Той се завърна в родния си клуб през това лято, но в крайна сметка реши да напусне, тъй като не получаваше възможност да играе.

"Ботев" ще бъде петият отбор в кариерата на бившия младежки...

Отменено в бедственото положение в Дедево

http://society.actualno.com/Otmeneno-v-bedstvenoto-polojenie-v-Dedevo-news_43309.html

Бедственото положение в село Дедево е отменено. Кметът на Община Родопи Пламен Спасов съобщи, че пътят към селото от Храбрино вече е проходим за леки автомобили, предаде БНР. Опасните участъци по пъ...

КЗК спряха скандален търг с храни за бежанците в Ковачевци и останалите центрове

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kzk-spryaha-skandalen-turg-s-hrani-za-bejancite-v-kovachevci_33475/

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на шефа на агенцията за бежанците за избора на доставчик на храни за лагерите в Харманли, Пъстрогор, с. Баня, с. Ковачевци и в София в кв. Враждебна и кв. Военна рампа. Търгът е на стойност близо 4,4 млн. лева, пише bnews.bg.

Експертите на регулатора са установили, че комисията по търга е допуснала редица сериозни нарушения при разглеждане на офертите на двамата участници - „Ийт...

Продължава

Василев: Държавата няма средства и намерения да изплати задълженията на КТБ

http://offnews.bg/news/n_1/n_372049.html

Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения, да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Това казва в писмо до служителите и клиентите на КТБ. Това е поредното изявление на банкера, което този път беше публикувано на личния му сайт.  В писмото той обяснява, че в резултат на "мъдрата" политика на правителството, неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева. Той обяснява, че очаква в най-скоро време да бъде отправено предложение от нови инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Публикуваме пълния текст на писмото:  Уважаеми клиенти на КТБ АД, Скъпи колеги и служители на банката, Изминаха два месеца от старта на финалната фаза на реализацията на заговора срещу мене и КТБ АД! Заговор, замислен и реализиран без никакви скрупули с помощта на цялата държавна машина, който доведе до поставянето на банката под особен надзор. Днес никой не си задава въпроса - това нормални действия ли са, или демонстрация на брутална сила, характерна за друг тип общество, за което си мислехме, че вече е минало? Уви! Оказа се, че сме се заблуждавали дълбоко! Оказа се, че арогантността и безскрупулността могат да са водещи и да подчинят цяла държава. Едва ли някой от вас, извън служителите на КТБ АД, може да си представи арогантността на следствените органи и прокуратурата при събирането на доказателствата, които трябваше да докажат тезите на "мозъчния тръст" на акцията. С това си изявление за пореден път бих искал да изразя дълбокото си уважение и признание към лоялността и устойчивостта на клиентите и служителите на КТБ АД пред войнстващата агресия. Дълбоко съжалявам за подложените на небивал тормоз служителки на банката и вярвам, че в най-скоро време справедливостта ще възтържествува. От днешна гледна точка и особено след излизането на Доклада на квесторите, още по-ярко проличава несъстоятелността на тезите на организаторите на погрома и на техните асистенти. Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест", на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми. Но, уверявам Ви — номерът им няма да мине. Тяхното време изтича, ние можем да ускорим този процес само с обединени усилия. Бъдете сигурни, че държавата няма никакви средства, убеден съм и намерения, да изплати задълженията на КТБ АД към своите клиенти. Нейните представители показаха двойните си стандарти. В резултат на "мъдрата" политика на Орешарски, Чобанов и компания неизпълнението на приходите в бюджета достига 2 милиарда лева. Аз съм посветил последните два месеца, уважаеми клиенти, на търсене на решение за минимизиране на загубите Ви, предизвикани от безотговорната политика на всички държавни институции в този казус. Вярвам, че в най-скоро време ще има и конкретно предложение, отправено от консорциум от инвеститори, включващ и Държавния фонд на Оман. Надявам се да го подкрепите, преди всичко Вие, защото Вие сте важните и на Вас ще се разчита много. А след това ще си търсим правата срещу онези, които като призвани да пазят стабилността, показаха колко са способни за това. Благодаря Ви за разбирането и търпението! Цветан Василев

Валентин Панайотов: Няма основание за отнемането на лиценза на КТБ

http://econ.bg/Новини/Валентин-Панайотов-Няма-основание-за-отнемането-на-лиценза-на-КТБ_l.a_i.560125_at.1.html

Няма основание за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка (КТБ), както и за предсрочното изплащане на депозитите на вложителите. Това...

Роналдо прожектира образа си по бельо из целия свят

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/04/2356091_ronaldo_projektira_obraza_si_po_belyo_iz_celiia_sviat/?ref=rss


Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо за пореден път се доказа като най-суетната личност във футбола чрез най-егоцентричната си изява до момента.

Португалецът промотира пускането в продажба на втората серия бельо с неговата марка CR7 с прожектирането на огромни реклами със собствения му образ по боксерки в седем от най-големите градове в света.

"Наистина се гордея с моята втора колекция бельо CR7 и исках да я пусна по начин, който е личен за мен и в същото време е...

В края на мандата си депутатите бяха дарени с чаши с "бранда" на парламента

http://www.mediapool.bg/v-kraya-na-mandata-si-deputatite-byaha-dareni-s-chashi-s-branda-na-parlamenta-news223337.html

По две стъклени чаши в червена кутия, увита с панделка в цветовете на българския триколоьор, получиха депутатите на последното заседание на парламента. Подаръците от ръководството на Народното събрание посрещнаха народните представители на банките им. "Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители в тази легислатура", обяви от трибуната председателят на парламента Михаил Миков, като акцентира на позабравения червен цвят. "Ха, за всеки от нас има по една бомба", шегуваха се депутатите, разглеждайки пакетите. Извънредното заседание на парламента на 4 август бе и последното за този мандат. Очаква се още утре президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за разпускане на парламента с дата 6 август. Засега не е предвидено тържествено събиране на народните представители, което се прави по традиция в деня на изтичане на мандата. В края на заседанието председателстващият Мая Манолова, която удари последния звънец на този парламент, обяви, че оценката за работата му тепърва ще дадат българските граждани. Факт е, че то имаше кратък живот, работеше в трудна среда под засиления контрол на гражданското общество и прие много закони в интерес на българските граждани и българския бизнес, обобщи Манолова.

Атанасова: 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229376

Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни - през октомври ще се наложи още една актуализация. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Фокус.  Атанасова обясни, че с актуализация на Закона за бюджета на касата всъщност се предлага актуализация на държавния бюджет, Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни - през октомври ще се наложи още една актуализация. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Фокус. Атанасова обясни, че с актуализация на Закона за бюджета на касата всъщност се предлага актуализация на държавния бюджет,

Атанасова: 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229356

Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни - през октомври ще се наложи още една актуализация. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Фокус.  Атанасова обясни, че с актуализация на Закона за бюджета на касата всъщност се предлага актуализация на държавния бюджет, Тези 225 млн. лева за НЗОК няма да са достатъчни - през октомври ще се наложи още една актуализация. Това заяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде Фокус. Атанасова обясни, че с актуализация на Закона за бюджета на касата всъщност се предлага актуализация на държавния бюджет,

Без ток във Варна и областта утре ще са...

http://www.moreto.net/novini.php?n=260154

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 5 август - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 14:00 ч., кв.”Васил Левски”, Цветен квартал бл.

В ДАНС бе открит Национален контратерористичен център

http://www.mediapool.bg/v-dans-be-otkrit-natsionalen-kontrateroristichen-tsentar-news223336.html

Председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев откри Национален контратерористичен център на официална церемония в сградата на агенцията в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев, съобщиха от ДАНС. Националният контратерористичен център е създаден с постановление на Министерския съвет от 10 юли 2014 г. като единна национална платформа за събиране и обработка на информация с оглед идентификация на лица и организации, свързани с тероризъм. На церемонията са присъствали заместник-главният прокурор Пенка Богданова, представители на МВР, НРС, НСО, Служба "Военна информация", ДАТО, Агенция "Митници", министерства, представители на дипломатически мисии, акредитирани в България.

Еболата е далече от България, термокамери бдят на летището

http://www.bnews.bg/article-112954

Европейският център за контрол на болестите оценява засега като нищожна вероятността Ебола да долети на Стария континент, каза за BNews проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология. Преди ден обаче организацията "Лекари без граници" предупреди, че смъртоносният вирус може да стигне Европа. Крие ли се опасността, за да не се всява паника?

"Огоста" не застрашава селищата в равнината

http://www.cross.bg/ogosta-kybika-miliona-1423892.html

Монтана /КРОСС/ Язовир „Огоста" не застрашава Мизия и останалите селища по долното течение на река Огоста, съобщи главният инженер на „Напоителни системи", клон „Мизия" Иво Данаилов.Уточнението е по повод слуховете, че „наводнението в Мизия е от изпускането на вода от яз. „Огоста".В момента в язовир „Огоста" има 350 милиона кубика вода, при максимален обем от 506 милиона кубика. За август това е напълно нормално при средногодишен обем от 384 милиона кубика, заяви шефът на местното звено на „Напоителни системи" инж. Игор Репкин.По 22 литра в секунда се ползват от ВЕЦ „Огоста", след като минат през централата отиват в реката.Река Огоста пък се прибира в коритото си. За последните два дни нивото й край Монтана е паднало с 60 сантиметра и от 2,60 метра в момента е около 2 метра.Язовир „Огоста" е под денонощно наблюдение. Обектът е част от националната сигурност на страната и охраната му е специализирана, пише tribali.info.

Цветан Василев очаква скоро консорциум инвеститори за КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/04/2356104_cvetan_vasilev_ochakva_skoro_konsorcium_investitori_za/?ref=rss


Мажоритарният собственик на поставената под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев информира, че съвсем скоро консорциум от инвеститори, воден от друг акционер - Държавния фонд на Оман, ще направи конкретно предложение за банката.

В обръщение към клиентите и служителите на финансовата институция той призовава за подкрепа за този план, защото "вие сте важните и на вас ще се разчита много". В същото време предлага след това заедно да търсят правата си...

Лиляна Павлова: Поморие без финансиране по линия на европейския фонд за регионало развитие до 2020 година

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9dL052xwga4/

32 български общини остават без никакво финансиране по линия на Европейския фонд за регионално развитие до 2020 година. Това каза по време на провелата се среща с Камарата на строителите в Бургас Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, предаде Радио „Фокус” – Бургас . В тези общини влизат от Бургаска област-Поморие, Малко Търново, Карнобат. Тези общини не могат да се подкрепят с безвъзмездна финансова помощ. „Това е притеснително, защото трябва да се търсят пари от бюджета, за да се подкрепи тяхното развитие. Управляващите се съгласиха със споразумението за партньорство за новия програмен период 2014-2020 година, като са преговаряли кои да са бенефициентите по европейския фонд за регионално развитие, за което  имаме 67 общини бенефициенти, за да има балансирано финансиране. През изминалите две седмици с действията и бездействията си и отказът да преговарят и отстояват, България отпадна от окончателния текст на споразумението за партньорство и  финансиране на  67 общини. От тези 67 останаха 36 и това са големите общините”, каза още Павлова.

Поморие без финансиране по линия на европейския фонд за регионало развитие до 2020 година

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/3DRAoF91VP4/

32 български общини остават без никакво финансиране по линия на Европейския фонд за регионално развитие до 2020 година. Това каза по време на провелата се среща с Камарата на строителите в Бургас Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, предаде Радио „Фокус” – Бургас . В тези общини влизат от Бургаска област-Поморие, Малко Търново, Карнобат. Тези общини не могат да се подкрепят с безвъзмездна финансова помощ. „Това е притеснително, защото трябва да се търсят пари от бюджета, за да се подкрепи тяхното развитие. Управляващите се съгласиха със споразумението за партньорство за новия програмен период 2014-2020 година, като са преговаряли кои да са бенефициентите по европейския фонд за регионално развитие, за което едва о да имаме 67 общини бенефициенти, за да има балансирано финансиране. През изминалите две седмици с действията си и бездействията си и отказът да преговарят и отстояват България отпадна от окончателния текст на споразумението за партньорство и  финансиране на  67 общини. От тези 67 останаха 36 и това са големите общините”, каза още Павлова.

Василев: Скоро време ще има оферта от инвеститори за КТБ

http://www.cross.bg/vreme-banka-vasilev-1423891.html

/КРОСС/ Банкерът в изгнание Цветан Василев си смени снимката на личния сайт vassilev.bg. и пусна ново обръщение към медиите и обществеността по повод на случващото се в Корпоративна търговска банка. До миналата седмица Василев стоеше на личния си сайт с дебело палто и шал, но явно в последно време неговите медийни съветници са го посъветвали да влезе в час с по-топлото време. Какво пише от Виена бившият шеф на надзора на Корпоративна търговска банка (КТБ)? Той натъртва на тезата за държавната атака срещу КТБ, отправя директни критики към кабинета "Орешарски", както и дава информация, че може би ще се намери частен инвеститор за да осигури средства за затворената банка, пише clubz.bg.. Ето избрани цитати от обръщението, чийто текст може да прочетете тук. Мислите ли, дами и господа, че има банка някъде по света, която би могла да издържи на подобен "стрес тест", на който беше подложена КТБ АД? Гарантирам Ви, че няма такава. Независимо от безобразните лъжливи твърдения на контролираните гуверньор, премиер и министър на финансите за "особеностите на банката". Особеностите на КТБ АД са, че ние активно работехме в покрепа на индустрията на България. Това не се хареса на някои. Или пък може би точно това си харесаха - работещите активи, а не молове и празни апартаменти. Съвсем неслучайно тяхното основно, трудно изразяващо се на разбираем език оръдие, се появи като изпълнителен директор на една от най-атрактивните фирми

Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Си Дзинпин

http://pik.bg/плевнелиев-изпрати-съболезнователно-писмо-до-си-дзинпин-news210263.html

Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до Си Дзинпин

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до председателя на Китайската народна република Си Дзинпин по повод опустошителното земетресение в провинция Юнан, причинило многобройни човешки жертви и сериозни материални щети. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „От името на българския народ и от свое име бих искал да изразя най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите и пострадалите“, заявява в писмото си българският държавен глава.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/225098-%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%B4%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BF%D0%B8%D0%BD.html

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до председателя на Китайската народна република Си Дзинпин по повод опустошителното земетресение в провинция Юнан, причинило многобройни човешки жертви и сериозни материални щети. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„От името на българския народ и от свое име бих искал да изразя най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите и пострадалите“, заявява в писмото си българският държавен глава.

"Анастасия" тръгва към острова

http://www.cross.bg/byrgas-korab-informatziya-1423887.html

Бургас /КРОСС/ В края на тази седмица Бургас ще стане първата българска община - собственик на кораб. Плавателният съд, който ще обслужва туристическата линия до "Света Анастасия", носи същото име като острова. Той ще качи на борда първите си туристи през втората половина на месец август."Анастасия" е произведен в България, град Царево. Корабът беше спуснат на вода за първи път днес. До петък предстоят още няколко теста и обучение на екипажа. След това катамаранът потегля към Бургас за първа среща със своя съименник - острова."Анастасия" е с дължина 17.90 м., ширина 6.50 м. и капацитет до 110 пътника плюс 4 души екипаж. Той е катамаран "Levаnty", модел "CSP 175" и притежава закрит салон, втора палуба, също с места за сядане. Всички седалки са ергономични, за максимален комфорт при пътуване.Оборудването включва бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори.Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания - допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб. Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби.

БЧК моли превозвачите да откарат даренията в Мизия

http://offnews.bg/news/n_1/n_372039.html

Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров апелира транспортните компании, които имат възможност, да отделят по един курс за транспортирането на даренията за пострадалите от наводненията населени места . Одеяла, кревати, храна, вода, всичко, което беше необходимо, раздадохме от нашите бедствени резерви. Не трябва да създаваме психоза. Нещата в момента са под контрол. Има нужда от пакетирана храна с дълъг срок на годност, заяви Григоров пред БНР. Червеният кръст поднови кампанията за дарения с есемес нa номер 1466, банковата сметка, онлайн даренията , защото хората в Мизия ще имат нужда от дългосрочно подпомагане. Много фирми са потърсили БЧК с дарения за Мизия. Необходимо е просто пакетираните храни да бъдат доставени във Враца, казва и Любомир Костадинов от Световния Фонд за дивата природа.

Бедственото положение в село Дедово е отменено

http://pik.bg/бедственото-положение-в-село-дедово-е-отменено-news210264.html

Бедственото положение в село Дедово е отменено

Отменено е бедственото положение в Дедово след 16.00 часа. Това каза кметът на община „Родопи” Пламен Спасов, предаде агенция "Фокус".

Положението се нормализира и към село Дедово вече могат да преминават леки автомобили. В момента се чисти от наноси коритото на реката и се подготвят проекти за възстановяване на подпорната стена в Храбрино, която ще бъде дълга 110 метра и висока 8 метра, каза още Спасов.

„До края на деня очаквам отговор от областния управител за успоредното поставяне на понтон на моста за Първенец”, уточни кметът на община Родопи. До този момент се ремонтират трите компрометирани участъка за Дедово и се донасипва обходния път на Храбрино.

По думите на Спасов, е подписана оферта за изпращането на двама професори и един доцент, които да дадат писмена оценка за състоянието на мостовите съоръжения. Според кмета, ако не бъде изградена подпорната стена при такъв интензивен валеж на огромна водосборна площ, е възможно отново да се повтори случилото се миналата седмица.

Линекер: Чистите страни да бойкотират ФИФА заради корупцията

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/04/2356027_lineker_chistite_strani_da_boikotirat_fifa_zaradi/?ref=rss


Бившият капитан на английския национален отбор Гари Линекер призова всички "чисти" страни да бойкотират ФИФА. Той заяви, че цялата организация е оплетена в корупция на най-високо ниво. По думите му президентът Сеп Блатер управлява като диктатор и взима безумни решения.

Основен повод за атаката му беше скандалният избор на Катар за домакин на световното първенство през 2022 г.

"Повдига ми се от всичко, което се случва във ФИФА, от цялата тази отвратителна корупция на...

София дава 1,2 млн. лв. за дига на река Лесновска

http://www.bnews.bg/article-112960

Парите са отпуснати още миналата година от междуведомствена комисия.

МВФ: България сред най-засегнатите от санкциите срещу Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=260144

България, Черна гора и Кипър ще бъдат най-засегнати от новите санкции срещу Русия, съобщи в доклад Международния валутен фонд. Докладът е във връзка с вторичните ефекти за световната икономика, до които ще доведат санкциите против Русия.

"Стройтрансгаз" няма да строи "Южен поток" в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229349

Компанията "Стройтрансгаз", основен акционер в която е Геннадий Тимченко, се е оттеглила от проекта за строителството на газопровода „Южен поток” през територията на България. Това казва в интервю за ИТАР-ТАСС руският бизнесмен Геннадий Тимченко.  „Ние спечелихме търга, надявахме се да внесем съответния принос в общото дело, Компанията "Стройтрансгаз", основен акционер в която е Геннадий Тимченко, се е оттеглила от проекта за строителството на газопровода „Южен поток” през територията на България. Това казва в интервю за ИТАР-ТАСС руският бизнесмен Геннадий Тимченко. „Ние спечелихме търга, надявахме се да внесем съответния принос в общото дело,

Антисемитски скандал гръмна в Холивуд, въвлече топ звезди

http://www.bnews.bg/article-112948

Актьорът Джон Войт обвини Пенелопе Крус и съпруга й Хавиер Бардем, че "насърчават антисемитизма", след като подписаха отворено писмо, в което осъждат геноцида срещу палестинците, извършван от израелското правителство.

Полицаи откриха мъж с неустановена самоличност

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229338

Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.
Младият мъж е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Той е на видима възраст около 20-25 години, със светла кожа, кестенява коса и кафяви очи. Не е комуникативен. Облечен е с бял потник, тъмен панталон, Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил. Младият мъж е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Той е на видима възраст около 20-25 години, със светла кожа, кестенява коса и кафяви очи. Не е комуникативен. Облечен е с бял потник, тъмен панталон,

Проверка в ловешкия зоопарк след убийството на избягалия ягуар

http://www.cross.bg/kletkata-zooparka-proverka-1423890.html

Ловеч /КРОСС/ Проверка в зоопарка в Ловеч е разпоредил кметът на града Минчо Казанджиев, след като в неделя там беше убит избягалият ягуар Алонсо.В продължение на 6 часа служителите на зоологическата градина търсиха дивата котка с термо-камера, но без резултат. В акцията участваха и 50 ловци.До оградата на зоопарка един от тях уби ягуара с изстрел в главата.Животното избяга от клетката си след като един от гледачите забравил отворена вратата на клетката му, съобщи bTV.

3-годишната връзка на Дженифър Лорънс и Никълъс Холт приключи

http://www.bnews.bg/article-112956

След 3-годишна връзка една от най-добре развиващите се млади актриси в Холивуд – Дженифър Лорънс, отново е в отбора на необвързаните.

Заради US сенатора Маккейн: "Стройтрансгаз" се оттегля от "Южен поток"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229334

Компанията Компанията "Стройтрансгаз", основен акционер в която е Геннадий Тимченко, се е оттеглила от проекта за строителството на газопровода „Южен поток” през територията на България. Това казва в интервю за ИТАР-ТАСС руският бизнесмен Геннадий Тимченко. „Ние спечелихме търга, надявахме се да внесем съответния принос в общото дело,

Без обща снимка на депутатите от 42-о НС

http://frognews.bg/news_74155/

Депутатите от 42-то Народно събрание приключиха днес работата си, след като кабинетът депозира оставка. Парламентът ще бъде разпуснат официално утре.Всеки от избраниците получи прозрачна чашка за чай в червена кутийка, като подарък за края на парламента. Кутийките бяха вързани с панделки в цветовете на трикольора.

МВР: Разпознавате ли този мъж?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229336

Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.
Младият мъж е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Той е на видима възраст около 20-25 години, със светла кожа, кестенява коса и кафяви очи. Не е комуникативен. Облечен е с бял потник, тъмен панталон, Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил. Младият мъж е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Той е на видима възраст около 20-25 години, със светла кожа, кестенява коса и кафяви очи. Не е комуникативен. Облечен е с бял потник, тъмен панталон,

Бургас става първата българска община със собствен кораб

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/04/2356094_burgas_stava_purvata_bulgarska_obshtina_sus_sobstven/?ref=rss


В края на тази седмица Бургас ще стане първата българска община, която има собствен кораб, съобщиха от пресцентъра на кметството. Плавателният съд ще обслужва туристическата линия до остров Света Анастасия и е кръстен "Анастасия".

Катамаранът е произведен в Царево, дълъг е 17.90 метра, може да вози до 110 пътника и 4 души екипаж. Той ще качи на борда първите си туристи през втората половина на месец август.

Корабът ще предлага открита и закрита палуба, удобни седалки,...

Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност

http://pik.bg/полицаи-от-дупница-откриха-мъж-с-неустановена-самоличност-news210260.html

Полицаи от Дупница откриха мъж с неустановена самоличност

Мъж с неустановена самоличност е открит от полицията в Дупница, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Кюстендил.

Младият мъж е намерен в градинката „Левски” в Дупница в края на миналата седмица. Той е на видима възраст около 20-25 години, със светла кожа е, кестенява коса и кафени очи. Не е комуникативен. Облечен е с бял потник, тъмен панталон, кафяви обувки с връзки.

Гражданите, които разпознаят младия мъж, могат да съобщят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

 

САЩ със санкции срещу петролния сектор в Русия

http://offnews.bg/news/n_1/n_372035.html

САЩ ще въведат през тази седмица санкции срещу петролния сектор на Русия като ограничат доставките на оборудване за добив на петрол и газ. Санкциите са приети на 1 август от зам.-министъра на търговията Ерик Хиршхорн, но ще влязат в сила в сряда, след като промяната бъде публикувана във Федералния регистър на страната. Миналата седмица ЕС прие санкции, чрез които се ограничават доставките на оборудване за добив от голяма дълбочина, от арктическия шелф и от шистови залежи. САЩ обаче използват различни параметри за това кои залежи са „дълбоководни“. В Америка това са всички петролни сондажи над 150 м от повърхността на водата, което не е голяма дълбочина за стандартите на отрасъла. Освен това САЩ ще спират и лицензи за експорт, ако износителят не може да посочи в какви проекти Русия ще използва оборудването.  САЩ въвеждат и контрол на износа на техника за добив на природен газ, като всеки случай ще се разглежда отделно. Според руски медии въвеждането на тези санкции ще окаже по-голямо влияние от тези върху банковия сектор. Агенция „Фич“ обяви, че новите санкции ще намалят значително добива от петролните кладенци в Западен Сибир, които се нуждаят от нови методи за добив.

Галин Монев се присъедини към „България без цензура“

http://www.cross.bg/liderut-monev-hora-1423889.html

София /КРОСС/ Депутатът от „Атака" Гален Монев напусна парламентарната група на партията на Сидеров и се присъедини към „България без цензура". Това стана ясно на брифинг в парламента, по време на който лидерът на ББЦ Николай Бареков представи новоприсъединилия се депутат.„Напускам сега, в последния ден на 42-ото Народно събрание, за да съм честен към избирателите си", обясни Монев. "Правя го и заради България, това е начинът, по който можем да се противопоставим на ГЕРБ И ДПС", допълни той. Монев цитира Чърчил, като подчерта, че има хора, които си сменят принципите, заради партията, а също и хора, които сменят партията заради принципите си. Стана ясно, че името му ще бъде поставено на избираемо място в листите на ББЦ за предстоящите парламентарни избори."След изборите ще се борим за реформи в здравеопазването", заяви лидерът на „България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по повод гласуваната актуализация на бюджета на НЗОК, която бе подкрепена и от депутатите, подкрепящи ББЦ. По думите му този сектор е крайно нереформиран, поради което парите отново ще изтичат някъде, а няма да отиват само за болните, майките и децата.„Крайно цинично е една партия, която открадна 1,4 млрд. лева от вноските на хората, ужким да се строят магистрали, а магистрали няма. Очевидно тези пари са откраднати

Снимките на "Непобедимите" 4 започват догодина

http://showbusiness.actualno.com/Snimkite-na-Nepobedimite-4-zapochvat-dogodina--news_43307.html

Снимките на четвъртата част на "Непобедимите" с участието главно на жени ще започнат в началото на идната година, предаде БГНЕС. Ави Лърнър, който продуцира всички три части на екшън пореди...

Реакцията при стрес зависи от вариации в ДНК

http://interest.actualno.com/Reakcijata-pri-stres-zavisi-ot-variacii-v-DNK-news_43308.html

Експерти по генетика са открили вариации в ДНК, които определят дали човек ще има силна или слаба реакция на стреса и застрашаващи го обстоятелства. Тези разлики те са описали в статия в списание Natu...

Задържаха 2-ма с 26 кг. ефедрин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229331

Двама жители на Харманли на по 31 и 24 години са били задържани с 26 кг. ефедрин на таблетки, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Акцията срещу Пламен Ж. и Милен И. била проведена след сигнал.  Малко след полунощ вчера полицията спряла за проверка автомобила с двамата. Прекурсорът за амфетки бил открит във возилото, Двама жители на Харманли на по 31 и 24 години са били задържани с 26 кг. ефедрин на таблетки, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Акцията срещу Пламен Ж. и Милен И. била проведена след сигнал. Малко след полунощ вчера полицията спряла за проверка автомобила с двамата. Прекурсорът за амфетки бил открит във возилото,

Трима са новорегистрираните варненци със СПИН

http://www.moreto.net/novini.php?n=260145

Трима са новорегистрираните с ХИВ/СПИН във Варна от началото на годината. Те са мъже и са на възраст между 25 и 45 години. И тримата работят, активни са и социално ангажирани. Това заяви шефката на шефката на Регионалната здравна инспекция във Варна д-р Светла Станева по време на даването на официалния старт на Националната лятна кампания против СПИН, която ще продължи до 20-ти септември.

"Стройтрансгаз" няма да строи "Южен поток" в България

http://www.vesti.bg/novini/strojtransgaz-niama-da-stroi-iuzhen-potok-v-bylgariia-6019104

Компанията "Стройтрансгаз", чийто основен акционер е Генадий Тимченко, излезе от проекта за строителство на газопровода "Южен поток" на територията на България.

Задигнаха над 1 млн. евро от мадридския зоопарк

http://www.cross.bg/evro-pari-dvamata-1423888.html

/КРОСС/ Испанската полиция арестува двама служители на зоологическата градина в Мадрид по подозрение в кражба на повече от 1 милион евро, съобщава  „El Mundo". Заподозрените са използвали компютърната система за сигурност на зоопарка, за да присвоят парите, дошли от продажба на билети. Манипулацията е направена от един от задържаните, който отговарял за техническото оборудване на касите. С помощта на партньора си, отговорен за издаването на билетите, двамата са имали възможност да задигнат наличните пари. Точните щети от измамните действия на служителите се оценяват на 1 168 147 евро. На двамата ще бъдат повдигнати обвинения в незаконно присвояване на пари, фалшифициране на документи и измами.

Кой спечели от играта "Люси"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/04/2355986_koi_specheli_ot_igrata_ljusi/?ref=rss


Вече са известните победителите в посветената на филма "Люси" игра на "Дневник" и "Форум Филм България", която приключи в последните неделни часове на 3 август. В нея участваха 341 регистрирани потребители, които са дали общо 446 отговора в двете нива "Силата" и "Съзнанието".

20 двойни билета за кинопрожекции на фантастичния екшън трилър на режисьора Люк Бесон с участието на Скарлет Йохансон и Морган Фрийман, печелят потребителите buran, divshop, dobrudzha29, letza, sonish, hazelnut,...

Краят: Миков откри, Мая удари последния звънец! Време за море!

http://www.bnews.bg/article-112959

Последното заседание на 42-то Народно събрание продължи около час и половина. За довиждане депутатите получиха и подарък - чаши за кафе. Пред вас има един съвсем малък спомен от 42-то НС, който да ви напомня за вашата активна работа като народни представители, заяви председателят на парламента Михаил Миков.

Депутатът от "Атака" Галин Монев се присъедини към „България без цензура“

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229324

Депутатът от „Атака“ Гален Монев напусна парламентарната група на партията на Сидеров и се присъедини към „България без цензура“. Това стана ясно на брифинг в парламента, по време на който лидерът на ББЦ Николай Бареков представи новоприсъединилия се депутат.
„Напускам сега, в последния ден на 42-ото Народно събрание, Депутатът от „Атака“ Гален Монев напусна парламентарната група на партията на Сидеров и се присъедини към „България без цензура“. Това стана ясно на брифинг в парламента, по време на който лидерът на ББЦ Николай Бареков представи новоприсъединилия се депутат. „Напускам сега, в последния ден на 42-ото Народно събрание,

НС даде 50 млн. лева за бедствия и аварии

http://offnews.bg/news/n_1/n_372028.html

50 млн. лева ще бъдат отпуснати за фонда за бедствия, а с други 225 млн. лева - ще се актуализира бюджетът на Здравната каса . Това бяха и последните две решения на 42 Народно събрание.   Гласуването на нови средства за бедствия се налага заради тежките наводнения, които сполетяха страната през последните 45 дни. Увеличението на парите в този фонд става чрез преразпределение на средства. Парите идват от събраните такси върху пирходите от ВЕИ-централите.  "Конституционният съд отмени 20-процентна такса върху приходите на слънчевите и вятърните централи, от която се получаваха приходите за програми и проекти в енергетиката, но до момента вече са събрани 81 млн. лв. и от тях 50 млн. лв. ще отидат за фонда за справяне с бедствията", разясни финансовият министър в оставка Петър Чобанов. Той обясни, че въпреки отмяната на таксата от Конституционния съд, събраните до момента пари няма да се връщат на централите. И 50-те млн. лева за бедствия, и приетите 225 млн. лева допълнително за здраве, ще бъдат отпуснати, без да се нарушава макрорамката на бюджета, обясни Петър Чобанов. Реално министерствата ще могат да разполагат с 5 на сто по-малко от парите си, за да се осигури ресурс за касата.

Миглена Александрова от "Атака" върна чантата на Аврамов в Парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229321

Депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова остави в кулоарите на Народното събрание чанта на напусналия партията Димитър Аврамов, съобщи Фокус.
„По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, искам да кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака”. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде и да си я вземе, е негов проблем. Депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова остави в кулоарите на Народното събрание чанта на напусналия партията Димитър Аврамов, съобщи Фокус. „По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, искам да кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака”. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде и да си я вземе, е негов проблем.

Николов: 2 млрд. висят като воденичен камък на врата на строители и общини!

http://www.cross.bg/stroitelite-firmi-nikolov-1423886.html

Бургас /КРОСС/ Камара на строителите в България нададе пореден вик за помощ. Браншът организира в Бургас среща, на която още веднъж да алармира за критичното състояние на стотици фирми, докарани до ръба на фалита. На поканата откликнаха кметът Димитър Николов, заедно с народните представители Лиляна Павлова и Ивелина Василева.По време на срещата стана ясно, че строителните фирми, изпълняващи договори основно по оперативните програми "Околна среда" и "Регионално развитие", не са получавали заплащане от месец февруари тази година. Спрени са средства по Програма за развитие на селските райони, блокирани са и средствата по програма ФЛАГ."При днешния ни разговор стана ясно, че неразплатените европейски средства вече минават числото 2 милиарда лева, тъй като има и много изпълнени обекти, които не са актувани. Строителите се сърдят на нас, но аз искам да заявя от името на всички кметове, че Общините нямат вина в тази ситуация. Двата милиарда висят като воденичен камък и на вашия, и на нашия врат. Общините и строителите са като скачени съдове - ако фалират едните, фалират и другите. Заплашени от съкращаване са 70 000 български работници, от тях 90 % са мъже и глави на семейства. Вече е време не за разговори, а за конкретни действия", каза кметът Николов."Или трябва да намерим решение, или много градове ще останат разкопани и недовършени. В националния бюджет реални буфери няма

Плевнелиев обявява служебните министри във вторник

http://www.moreto.net/novini.php?n=260143

Президентът Росен Плевнелиев ще обяви структурата, състава и приоритетите на служебното правителство във вторник. На 5 август от 11.00 ч. в Гербовата зала на „Дондуков” 2 се очаква да стане ясно кои са хората в служебния кабинет. Миналата седмица Нова телевизия съобщи, че в служебния парламент ще има представител на гражданското общество, а двама вицепремиери ще отговарят за социалните въпроси.

Онкоболна жена осъди НЗОК за 75 хил. лв.

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/onkobolna-zhena-osydi-nzok-za-75-hil.-lv-6019101

След неуспешно лечение тук 50-годишната варненка изтег­лила банков кредит от 75 хил. лв. и заминала за Германия

Онкоболна жен осъди НЗОК за 75 хил. лв.

http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/onkobolna-zhen-osydi-nzok-za-75-hil.-lv-6019101

След неуспешно лечение тук 50-годишната варненка изтег­лила банков кредит от 75 хил. лв. и заминала за Германия

Напусналият "Атака" депутат се присъедини към ББЦ

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/napusnaliiat-ataka-deputat-se-prisyedini-kym-bbc-6019099

Правя го и заради България, това е начинът, по който можем да се противопоставим на ГЕРБ И ДПС, обясни позицията си депутатът

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/08/04/2356069_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето и акцентите от новините в 17 часа:

Вече има образувано едно досъдебно производство за наводнението в Мизия.

Радан Кънев е подал оставка като говорител на Реформаторския блок

Сърбия няма да въвежда санкции срещу Русия.

В Лиеж отбелязват 100-годишнината от началото на Първата световна война.

Властите в...

Япония приема нов пакет санкции срещу Русия

http://www.cross.bg/sanktzii-yaponiya-paket-1423885.html

/КРОСС/ Правителството на Япония ще приеме нов пакет от санкции срещу Русия "на заседанието на кабинета, което ще се проведе във вторник, 5 август". Това съобщиха от японската агенция "Киодо". Тогава ще бъдат обявени и новите санкции, добавя агенцията.

Миглена Александрова от "Атака" остави чантата на напусналия Аврамов в Парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229314

Депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова остави в кулоарите на Народното събрание чанта на напусналия партията Димитър Аврамов, съобщи Фокус.
„По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, искам да кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака”. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде и да си я вземе, е негов проблем. Депутатът от ПГ на „Атака” Миглена Александрова остави в кулоарите на Народното събрание чанта на напусналия партията Димитър Аврамов, съобщи Фокус. „По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, искам да кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака”. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде и да си я вземе, е негов проблем.

Юношата Радослав Костадинов от ЦСКА подсилва редиците на радомирския футболен отбор "Струмска слава"

http://www.zapernik.com/sport/yunoshata-radoslav-kostadinov-ot-cska-podsilva-redicite-na-radomirskiya-futbolen_33474/

Радомирският футболен отбор "Струмска слава" се оборудва с кадър от ЦСКА.

Радослав Костадинов е новото попълнение в отбор. Той е юноша от отбора на Армията.

Вратарят на радомирския отбор Васил Василев е зает и с други задачи. Заради тях е вероятно Василев да пропуска мачове. В такива моменти Радослав Костадинов ще пази вратата на радомирци.

Юношата от ЦСКА направи своя дебют в "Струмска слава" в събота, когато отборът игра контрола...

Продължава

DMS Zaedno на 17777 за всички пострадали в бедствия

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bedstviia-sled-prolivnite-dyzhdove/dms-zaedno-na-17777-za-vsichki-postradali-v-bedstviia-6019100

DMS VARNA ще продължи да бъде активен, а събраните досега в него средства остават за първите три пострадали района, за които са дарени – Варна, Добрич и Велико Търново

Милош Раонич спечели исторически финал в АТР

http://www.bnews.bg/article-112957

Успехът на 23-годишният тенисист може да го изкачи на 6-о място в световната ранглиста.

Пиян се наниза в лизингов автомобил, натиснал газта вместо спирачката

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229296

Син прибра пияния си баща, катастрофирал на Е-79 на изхода на Сандански в посока Кулата. Лек автомобил „Ауди, управляван от употребилия алкохол Георги Петров, се заби в задната част на лизингов автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишния софиянец Иван Методиев. Пътният инцидент стана около 18.00 ч. в неделя. Син прибра пияния си баща, катастрофирал на Е-79 на изхода на Сандански в посока Кулата. Лек автомобил „Ауди, управляван от употребилия алкохол Георги Петров, се заби в задната част на лизингов автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишния софиянец Иван Методиев. Пътният инцидент стана около 18.00 ч. в неделя.

Пиян разби лизингова кола, натиснал газта вместо спирачката

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229256

Син прибра пияния си баща, катастрофирал на Е-79 на изхода на Сандански в посока Кулата. Лек автомобил „Ауди, управляван от употребилия алкохол Георги Петров, се заби в задната част на лизингов автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишния софиянец Иван Методиев. Пътният инцидент стана около 18.00 ч. в неделя. Син прибра пияния си баща, катастрофирал на Е-79 на изхода на Сандански в посока Кулата. Лек автомобил „Ауди, управляван от употребилия алкохол Георги Петров, се заби в задната част на лизингов автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишния софиянец Иван Методиев. Пътният инцидент стана около 18.00 ч. в неделя.

Писанчев откри Националния контратерористичен център

http://www.cross.bg/ministerstvoto-tzentur-kontrateroristichen-1423884.html

София /КРОСС/ Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност" Владимир Писанчев откри Национален контратерористичен център на официална церемония в сградата на Агенцията в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Цветлин Йовчев. На церемонията присъстваха заместник-главният прокурор Пенка Богданова, представители на МВР, НРС, НСО, Служба „Военна информация", ДАТО, Агенция „Митници", министерства, представители на дипломатически мисии, акридитирани в България.Националният контратерористичен център е създаден с постановление на Министерския съвет от 10 юли 2014 г. като единна национална платформа за събиране и обработка на информация с оглед идентификация на лица и организации, свързани с тероризъм.Целта на Центъра е осигуряване на координирано управление на националните информационни ресурси, с оглед повишаване на ефективността на националната система за противодействие на тероризма

"Стройтрансгаз" излезе от проекта "Южен поток" на територията на България

http://www.cross.bg/bulgariya-stroiitransgaz-potok-1423883.html

/КРОСС/ "Стройтрансгаз" излезе от проекта за строителството на газопровода "Южен поток" на територията на България. Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС основният акционер в компанията - руският бизнесмен Генадий Тимченко. "Спечелихме търга, разчитахме да дадем своя принос към общата кауза, но, виждате ли, г-н Маккейн отиде в България и убеди местните власти да се откажат от нашите услуги. Излязохме от проекта, за да не го поставим под опасност. Планираше се "Стройтрансгаз" да положи на територията на България първият съхопътен участък от тръбата с дължина 500 км. Сега ще трябва да ни замести дъщерната компания на "Газпром" "Центргаз"... "Стройтрансгаз" участва в големи международни проекти, строихме част от „Северен поток" между Германия и Чехия, правихме тръбопроводи в арабските страни ... ", каза бизнесменът.През месец май "Стройтрансгаз консорциум", в чийто състав влизат руската компания „Стройтрансгаз" и българската Gazproekt Jug АД, спечелиха конкурса за работен проект, доставка на оборудване и материали, строителни и монтажни работи, подготовка и въвеждане в експлоатация на газопровода "Южен поток "в България. В публичния търг, стартирал през декември 2013 г., взеха участие 11 компании от Австрия, Белгия, България, Германия, Индия, Италия, Русия, Швейцария и Япония.

Юнкер: Борих се като лъв, за да задържа Гърция в еврозоната

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/04/2356066_junker_borih_se_kato_luv_za_da_zadurja_gurciia_v/?ref=rss


Избраният за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви днес, че се е "борил като лъв", за да задържи Гърция в еврозоната, предаде "Асошиейтед прес".

Юнкер похвали усилията на Гърция за подобряването на състоянието на държавните финанси, но отказа да коментира вариантите, които се обсъждат от страните от еврозоната, за да бъде направен устойчив бързо нарастващият държавен дълг на Гърция.

По думите му Европа още не е преодоляла трудностите на кризата, но има...

Георги Иванов-Гонзо потвърди, че ще е треньор на "Левски"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/04/2356055_georgi_ivanov-gonzo_potvurdi_che_shte_e_trenyor_na/?ref=rss


Спортно-техническият директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо поема временно поста на старши треньор след раздялата с испанеца Пепе Мурсия.

"Старши треньор на "Левски" засега съм аз", обяви Иванов на пресконференция.

Той намекна, че на този етап няма да се наема нов треньор, тъй като е възможно да не познава добре обстановката и изискванията в клуба, както и футболистите. 

Иванов заяви, че до варианта с наемането на Мурсия се е стигнало след провала на първите...

75 отбора ще мерят сили в първия за България Red Bull Soapbox

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/04/2356057_75_otbora_shte_meriat_sili_v_purviia_za_bulgariia_red/?ref=rss


Седемдесет и пет отбора ще се включат в първото издание на атрактивната надпревара Red Bull Soapbox в България.

Състезанието със собственоръчно направени безмоторни колички ще се проведе на 28 септември на столичния булевард "Черни връх".

Експертно жури е определило участниците с най-интересен дизайн сред над 200 кандидати. Основните изисквания към тях са самоделните колички да не тежат повече от 80 кг и да се задвижват единствено от силата на гравитацията.
...

Мишо от Варна се нуждае от още средства, за да диша

http://www.moreto.net/novini.php?n=260139

Семейството на Михаил Митев от Варна изказва благодарност на всички, които през последните години отделят от средствата си, за да подпомогнат лечението на 14-годишния им син. Мишо вече е гимназист в елитно варненско училище. Но е болен от тежкото генетично заболяване муковисцидоза, което засяга предимно белите дробове и затруднява дишането.

Грък потроши българка и офейка, търсят свидетели

http://www.bnews.bg/article-112905

48-годишна българка пострада тежко при катастрофа в Гърция. Шофьорът, който я блъснал, се е изнизал от местопроизшествието и в момента полицията търси свидетели, които да помогнат да го намерят.

Зелените и Българска туристическа камара влязоха в немислим съюз срещу туризма

http://www.bnews.bg/article-112944

Зелените олигарси с опит за разкол в туризъм. Отворено писмо с това послание разпрати днес до кметове, обществени и българските медии асоциация Българско Черноморие. В него се алармира за странен "меморандум за туризма", подписан от малцина представители на зелените и Българска туристическа камара, който може да нанесе сериозни удари на българския туризъм.

Фондът за солидарност към ЕС не в ресора на Кристалина Георгиева

http://society.actualno.com/Fondyt-za-solidarnost-kym-ES-ne-v-resora-na-Kristalina-Georgieva-news_43304.html

Ресорът на еврокомисаря по бедствия и аварии Кристалина Георгиева се ограничава единствено до хуманитарната помощ и реакция при кризи в начална фаза. Това съобщи пред Дарик пресаташето на българския е...

Кметът на Лондон: Великобритания е все по-близо до излизане от ЕС

http://europe.actualno.com/Kmetyt-na-London-Velikobritanija-e-vse-po-blizo-do-izlizane-ot-ES-news_43305.html

Кметът на Лондон кмет Борис Джонсън смята излизането на Великобритания от Европейския съюз за осъществима стъпка. Според него това е по-добре, отколкото страната да остане в съюза, в който няма да и...

Юнкер: Гърция можеше да послужи за пример на Аржентина

http://europe.actualno.com/Unker-Gyrcija-mojeshe-da-posluji-za-primer-na-Arjentina-news_43306.html

Гърция можеше да послужи за пример на Аржентина, която е в дефолт, заяви днес новоизбраният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Асошиейтед прес, предаде БТА. След разговори...

„Стройтрансгаз“ се отказа да строи „Южен поток“ в България

http://econ.bg/Новини/-Стройтрансгаз-се-отказа-да-строи-Южен-поток-в-България_l.a_i.560123_at.1.html

Компанията “Стройтрансгаз” на руския бизнесмен Генадий Тимченко няма да строи газопровода “Южен поток” през България. Това заяви той пред...

Акция по доброволно кръводаряване на БЧК в Дупница

http://pik.bg/акция-по-доброволно-кръводаряване-на-бчк-в-дупница-news210252.html

Акция по доброволно кръводаряване на БЧК в Дупница

Акция по доброволно кръводаряване организира Регионалният комитет на БЧК в Кюстендил, съобщи БТА. Тя ще се състои на 14 август в Дупница, съобщи председателят на организацията Емилия Кацарска. Желаещите да участват могат да го направят пред сградата на Общината от 9.30 до 13.30 часа.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/225091-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%87%D0%BA-%D0%B2-%D0%B4%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0.html

Акция по доброволно кръводаряване организира Регионалният комитет на БЧК в Кюстендил, съобщи БТА. Тя ще се състои на 14 август в Дупница, съобщи председателят на организацията Емилия Кацарска.

Желаещите да участват могат да го направят пред сградата на Общината от 9.30 до 13.30 часа.

 

Добра новина от радомирско! Граждани ще решат дали да се добиват полезни изкопаеми в региона

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dobra-novina-ot-radomirsko-grajdani-shte-reshat-dali-da-se_33473/

Радомирци ще стягат референдум за развитие на икономиката в региона. Събрани са 4266 подписа за инициирането на местния референдум. Минимум 4000 подписа трябваха, за да се проведе референдум в Радомир.

Основната цел на референдума е да определи дали общината да бъде добивно-преработвателен регион или да не допуска унищожаването на природата, като се развива предимно в земеделието, туризма и леката промишленост. “Важно е за един производител, който ще направи...

Продължава

Четири дела срущу Марио Николов потънаха вдън земя

http://frognews.bg/news_74154/

Четири оперативни дела, които водели разследващите срещу Марио Николов са потънали вдън земя. Проверка на Фрог показа, че само няколко човека от екипа, нищил множество измами за над 100 млн. евро искат да си спомнят за това.

Израел и Хамас с взаимни обвинения за прекъсването на примирието

http://news.ibox.bg/news/id_1500596034

Хамас твърди, че Израел е ударил бежански лагер в Газа, при което е загинало момиче и 29-ма други са ранени

Следи от човешка дейност през Палеолита край Навплио

http://www.grreporter.info/Sledi_ot_choveshka_deynost_prez_Paleolita_kray_Navplio/15906

На северния бряг на Арголическата долина се намира пещерата Фрахти, която е била обитавана в продължение на около 35 000 години.

прочети повече

Манолова удари последния звънец

http://www.moreto.net/novini.php?n=260142

42-то Народно събрание проведе последното си пленарно заседание. След гласуването на актуализира бюджета на НЗОК за 2014 г., заместник-председателят на парламента Мая Манолова обяви, че това е било последното пленарно заседание и удари последния звънец.

Две нови забавачки ще приемат деца от есента в Стара Загора

http://www.cross.bg/detza-detski-grypi-1423882.html

Стара Загора /КРОСС/ Община Стара Загора завърши и подготвя за експлоатация две нови модерни детски градини в центъра на града, разполагащи с всички удобства за отглеждане, възпитание и обучение на малките деца. През септември т.г. ще бъде направено извънредно класиране за постъпването на децата в двете детски градини.Целодневна детска градина №5 „Мечо Пух" и Целодневна детска градина №6 „Камбанка" разполагат с места за 200 деца, разпределени в 8 групи. Сградите им са двуетажни, снабдени с дворни пространства. Всяка сграда има занимални, физкултурен салон, кухненски блок, ново обзавеждане и оборудване. Предстои в дворните пространства да бъдат изградени пясъчници, ще бъдат поставени цветни катерушки и пързалки. Новите детски градини са модерни, цветни и готови да приемат децата от първа, втора, трета и четвърта възрастова групи.Чрез въведената електронната система на класиране ще бъдат приети 100 деца в 4 възрастови групи в ЦДГ № 6 „Камбанка", която се намира на ул. „ Г. С. Раковски" №74. За децата, които ще бъдат приемани чрез въведената електронна система за прием в Община Стара Загора и съобразно Правилата за постъпване в общинските детски градини и ОДЗ, ще бъде подробно разписан и публикуван график на класирането, в раздел Новини на специализирания сайт за регистрация - https://priem.starazagora.bg/

Уилям и Кейт ще почиват в Шотландия

http://www.bnews.bg/article-112946

„Те ще бъдат в новия си дом през по-голямата част от почивката си. Все още не могат да се нанесат, но искат следят отблизо дали довършителните работи вървят по план", твърди източник на списание „Венити Феър".

Чобанов: Политиците решиха да орежат разходите на ведомства заради парите за здраве

http://www.cross.bg/suvet-depytatite-chobanov-1423881.html

София /КРОСС/ Политиците решиха да се орежат парите за ведомствата, за да намери допълнителен ресурс за Здравната каса, а не Министерския съвет. Това заяви министърът на финансите в оставка Петър Чобанов след гласуването на актуализацията на бюджета на Здравната каса. По думите му е много по-разумно да се осигурят повече фискални буфери. Той припомни, че депутатите не са поискали да гласуват и актуализацията на републиканския бюджет."Не Министерският съвет е решил да ореже допълнително средствата на министерствата. Това беше политическата воля, която беше изразена и беше гласувана в зала с предложението на депутатите от Коалиция за България", каза Чобанов. Той бе категоричен, че предложената от правителството актуализация не е включвала подобна техника.Кабинетът е предпочел да предложи техника, която увеличава буферите, но тя не е била възприета от депутатите, а се е приел вариантът, който изисква допълнително орязване на разходите на министерства и ведомства."Това, което внесе Министерският съвет като вариант за актуализация беше по-различно от това, което се гласува. Още тогава ви казах, че това е моето експертно предложение и така разбирам нещата. Мисля, че в ситуация, в която непрекъснато ни връхлитат шокове, е разумно да имаме повече буфери. Видяхте след това каква политическа дискусия се разрази и колко време продължи. И в крайна сметка достигнахме до същото възможно фискално решение, което обаче е в друга посока

Столична община е събрала 151,3 млн. лева от данъци от началото на годината

http://econ.bg/Новини/Столична-община-е-събрала-151-3-млн-лева-от-данъци-от-началото-на-годината_l.a_i.560121_at.1.html

На 320,5 млн. лева се равняват приходите на Столична община за първите седем месеца на годината. Това е с 60,5 на сто от годишния план, съобщи...

Жена загина след скок от Аспаруховия мост

http://www.cross.bg/skok-zhena-zagina-1423880.html

Варна /КРОСС/ Жена загина след скок от Аспаруховия мост, научи Varnautre.bg. Трагедията се е разигирала вчера в 14,30 часа. Жената се хвърлила от съоръжението, в района на Южна промишлена зона, близо до кораба "Петър Берон". Тя е паднала върху циментова плоча и е загинала на място. Към момента няма улики за престъпление. Загиналата жена е анонимна.Полицията все още не установила самоличността й, както и причините за фаталния скок.

Варненци възмутени: Местни спасители се наливат с бира на работа

http://pik.bg/варненци-възмутени-местни-спасители-се-наливат-с-бира-на-работа-news210246.html

Варненци възмутени: Местни спасители се наливат с бира на работа

Пореден сигнал за пияни спасители възмути варненци, пише petel.bg. Спасителите пийвали бира на плажа "Аспарухово" без изобщо да се притесняват от шокираните погледи на плажуващите.

"Вълнението беше силно, децата влизаха чак до шамандурата, а спасителите бяха с гръб към морето и пиеха бира след бира ,редуваха се кой да носи поредната бутилка бира... залитаха и се смееха на висок глас", възмущава се Ани Демиревa, изпратила скандалната снимка на редакционната поща на регионалния сайт.

Това не е първият подобен сигнал. Преди около седмица друга варненка заснела как спасител на плажа в "Аспарухово" пие бира от сутринта и то при вдигнат червен флаг.

 

Фалит на руски туроператор остави стотици руснаци в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229236

Суматоха настана на летището в Бургас, след като трети руски туроператор прекрати дейността си този месец. Около 200 руски граждани през целия ден правят опити да се приберат в родината си, съобщи Нова ТВ.
И четирите полета на Оренбургските авиолинии, с които туристите на фалиралия „Лабиринт”трябваше да излетят от Летище Бургас, са отменени. Суматоха настана на летището в Бургас, след като трети руски туроператор прекрати дейността си този месец. Около 200 руски граждани през целия ден правят опити да се приберат в родината си, съобщи Нова ТВ. И четирите полета на Оренбургските авиолинии, с които туристите на фалиралия „Лабиринт”трябваше да излетят от Летище Бургас, са отменени.

Водата в Мизия бавно се оттича, жандармерия ще пази къщите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229231

Отводняването на потопените къщи ще започне веднага след оттичане на водата. Това каза за Нова телевизия директорът на пожарната Николай Николов. Отводняване преди това може да причини срутване.
От тази вечер охраната на евакуираните къщи се поема от жандармерията. Екип на Нова успя да влезе в града, който още е отцепен.
Вече никой не се съмнява. Отводняването на потопените къщи ще започне веднага след оттичане на водата. Това каза за Нова телевизия директорът на пожарната Николай Николов. Отводняване преди това може да причини срутване. От тази вечер охраната на евакуираните къщи се поема от жандармерията. Екип на Нова успя да влезе в града, който още е отцепен. Вече никой не се съмнява.

Кънев: Някой трябваше да хвърли камък в блатото на българската политика

http://www.cross.bg/kunev-kamuk-bori-1423879.html

София /КРОСС/ Лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира в социалната мрежа Фейсбук оставката си като говорител на Реформаторския блок и цялата политическа ситуация преди парламентарните избори наесен. „Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал неприятно. Но някой трябваше да хвърли камък - не камък по РБ, а в блатото на българската политика. Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря. Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е. Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това. Унижението за българските граждани, на които им съобщават #Кой ще ги управлява СЛЕД изборите. Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал... Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност.А че било ход на слабост... аз съм дребен човек, който от пет години все не намира време за спорт. Сигурно ме избива на конфликти с гоуемите, комплексарска работа", пише Кънев.

Автобус с ученици на косъм от взрив

http://frognews.bg/news_74153/

Пробит маркуч за маслото е станал причина да пламне автобуса с ученици от Велико Търново. Шофьорът на автобуса, който е и негов собственик - Димитър Докин, е изгасил с пожарогасител автобуса. Именно по негови данни заради маркуча е станало и произшествието, предаде Нова тв.

Резил за финал: Атакистка се развихри с открадната чанта в парламента

http://www.bnews.bg/article-112953

Бившата пиарка на Волен Сидеров, понастоящем депутатка от Атака в 42-то Народно събрание - Миглена Александрова, се появи в парламента, но не за да работи, за каквото са избрани от народа, а за да спретне поредния скандал. След като преди седмица откраднаха чантата на депутата Димитър Аврамов, който напусна групата на националистите и се присъедини към независимите, подкрепящи ББЦ, днес те му я върнаха. Това обаче стана по изключително грозен начин, подхвърляйки му я по земята пред партийната стая.

Пробит маркуч на маслото подпалил автобуса с ученици

http://pik.bg/пробит-маркуч-на-маслото-подпалил-автобуса-с-ученици-news210247.html

Пробит маркуч на маслото подпалил автобуса с ученици

Пробит маркуч за маслото е станал причина да пламне автобуса с ученици от Велико Търново. Шофьорът на автобуса, който е и негов собственик - Димитър Докин, е изгасил с пожарогасител автобуса.

Именно по негови данни заради маркуча е станало и произшествието, предаде Нова тв.

Както днес писахме по-рано през деня, автобус се запали в района на местността Предел. Пътниците са били изведени от горящия автобус. В пламналия рейс са пътували тийнейджъри. Учениците са от Велико Търново и са отивали на лагер в Добринище. Инцидентът е станал малко преди 11 часа.

Нападнаха жена в подлез в Морската градина във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=260137

На2 август е подаден сигнал за грабеж чрез използване на сила на дамска чанта, съдържаща документи за самоличност, сумата от 100 лв., ключ за автомобил и мобилни телефони, съобщиха от полицията за Moreto.net. Грабежът е извършен в пешеходен подлез в Приморски парк.

Жандармерия ще пази евакуираните къщи в Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229218

Отводняването на потопените къщи ще започне веднага след оттичане на водата. Това каза за Нова телевизия директорът на пожарната Николай Николов. Отводняване преди това може да причини срутване.
От тази вечер охраната на евакуираните къщи се поема от жандармерията. Екип на Нова успя да влезе в града, който още е отцепен.
Вече никой не се съмнява. Отводняването на потопените къщи ще започне веднага след оттичане на водата. Това каза за Нова телевизия директорът на пожарната Николай Николов. Отводняване преди това може да причини срутване. От тази вечер охраната на евакуираните къщи се поема от жандармерията. Екип на Нова успя да влезе в града, който още е отцепен. Вече никой не се съмнява.

Кюрдите готвят контраофанзива срещу бунтовниците в Северен Ирак

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/04/2355981_kjurdite_gotviat_kontraofanziva_sreshtu_buntovnicite_v/?ref=rss


Въоръжените отряда "Пешмерга" в автономния Иракски Кюрдистан планират контраофанзива срещу сунитските бунтовници в Северен Ирак, тъй като в неделя ислямистите направиха нови завоевания в този регион, съобщи "Ройтерс".

"Ситуацията в региона е много опасна и скоро трябва да се направи нещо", е заявил високопоставен представител на кюрдистанските власти.

Сунитските бунтовници от "Ислямска държава" (чието име по-рано беше "Ислямска държава в Ирак и Леванта" - ИДИЛ) проведоха...

След фалит на туроператор руски туристи блокирани в Бургас

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4229219

Суматоха настана на летището в Бургас, след като трети руски туроператор прекрати дейността си този месец. Около 200 руски граждани през целия ден правят опити да се приберат в родината си, съобщи Нова ТВ.
И четирите полета на Оренбургските авиолинии, с които туристите на фалиралия „Лабиринт”трябваше да излетят от Летище Бургас, са отменени. Суматоха настана на летището в Бургас, след като трети руски туроператор прекрати дейността си този месец. Около 200 руски граждани през целия ден правят опити да се приберат в родината си, съобщи Нова ТВ. И четирите полета на Оренбургските авиолинии, с които туристите на фалиралия „Лабиринт”трябваше да излетят от Летище Бургас, са отменени.

По-скъпи въглища, но по-евтини дърва продават борсите тази година

http://www.cross.bg/tzenite-durva-leva-1423878.html

/КРОСС/ По-скъпи въглища и по-евтини дърва ще купуваме тази година. Борсите в Югозападна България вече са пълни с твърдо гориво, но не и с клиенти. А от бранша се опасяват от фалити заради очаквано ниски продажби.До фалити може да се стигне, ако заниженият интерес към дървата се запази. В една от дървените борси дървата отлежават, а работещите там казват, че ако не реализират продажби през следващите два месеца, вероятно ще останат без работа, защото борсата ще затвори. Затова и цените за кубик дърва тази година ще бъдат с до 10 лева по-ниски.Традиционно началото на август слага край на промоциалните цени на твърдото гориво. Който купи - купил, сега вече цените заточват да вървят нагоре.Дървените борси в Благоевград са пълни със стока в очакване на клиенти. В сравнение със същия период на миналата година обаче търсенето е слабо, а цените са с до 10 лева по-ниски.Според собственик на дървена борса Георги Евтимов причината за по-слабото търсене, въпреки по-ниските цени, е топлата зима миналата година: „На хората дървата им останаха и сега се надяват на същото".В Гърция също има спад в продажбите на дърва с между 30 и 50%.При въглищата търсенето също е слабо, цените обаче са с 10 - 15 лева по-високи в сравнение с миналогодишните. От началото на месеца тон въглища се търгува между 215 и 356 лева в зависимост от калоричността.До началото на отоплителния сезон цените вероятно ще скочат още веднъж, но с минимални стойности, успокояват търговците

Полицейска версия: Пернишка мома отвлякла изчезналия на Златни пясъци германски турист и го напива, за да го прилъже да сключат брак

http://www.zapernik.com/obshtestvo/policeiska-versiya-pernishka-moma-otvlyakla-izcheznaliya-na-zlatni-pyasuci-germanski_33472/

Изгубилият се на Златни пясъци германски турист Ларс Миттанк е отлечен от нашенка, която възнамерява да му нахлузи брачен хомот - това е последната версия, върху която работят разследващите полицаи, пише вестник"Всеки ден".

Първоначалната версия на полицаите беше, че е убит с цел грабеж, но по-късно изплува фантастичната схема Миттанк да е отплувал с кораб за Украйна, където се е записал доброволец в местната армия и вече се сражава срещу проруските...

Продължава

Бой в турския парламент

http://asia.actualno.com/Boj-v-turskija-parlament-news_43303.html

Депутати от опозицията и от управляващата партия в турския парламент се сбиха заради сформирането на комисия за заплахата от радикалните ислямисти в съседен Ирак, предаде БГНЕС. Депутатите си разда...

Европейският комитет за предотвратяване на изтезанията приветства отмяната на 24-часовите дежурства на надзирателите

http://www.cross.bg/svoboda-doklad-lishenite-1423877.html

/КРОСС/ Европейският комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешктото или унизително отнасяне или наказание към Съвета на Европа /КПИ/ приветства решението за преустановяване на практиката с 24-часовите смени на надзорния персонал. Това е записано в последния доклад на Комитета, който беше предоставен днес на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията". Нееднократно в доклади от минали години Комитетът настояваше за отмяна на 24-часовите дежурства на надзорно-охранителния състав. Смесеният график на дежурствата в местата за лишаване от свобода влезе в сила от 1 юни т.г. В последния си доклад КПИ отчита като положителна стъпка и намаляването на броя на лишените от свобода. Разликата е вследствие на увеличаване на броя на осъдените на пробация, пилотния проект за електронен мониторинг, който включва около 200 души, и предсрочното освобождаване.„КПИ призовава българските власти да удвоят усилията си за развитие на политиката за прибягване на мерки, различни от „задържането под стража" и алтернативни на присъдите за задържане", пише още в доклада.Делегацията на комитета, посетила част от затворите ни през пролетта на тази година, препоръчва правителството приоритетно да работи за изпълнение на „планираното построяване на нов затвор в София, а също така и за разширяване на затвора в Бургас и Варна"

Инцидент с газова бутилка в "Слънчев бряг"

http://www.cross.bg/slunchev-bryag-intzident-1423876.html

Бургас /КРОСС/ Като по чудо без жертви се размина инцидент с газова бутилка в близост до Хотел "Зевир" и комплекс "Оазис" в "Слънчев бряг". Възникнал е пожар на сергия, отдадена от "Слънчев бряг" АД за продажба на варена царевица и сладолед. Пламъците са достигали 3 метра. Пострадал е продавачът. Пожарната е реагирала за 10 минути и е предотвратила по сериозен инцидент. Газовите бутилки са обезопасени и охладени, съобщава sunny-beach.info.

Времето утре: слънчево с временно увеличение на облачността

http://www.moreto.net/novini.php?n=260140

През нощта в повечето места ще е ясно. До обяд ще е предимно слънчево. Но по-късно през деня ще има развитие на купеста облачност, главно над крайните западни райони, в Предбалкана, Източна Стара планина и Лудогорието, където е възможно на отделни места краткотрайно да превали и прегърми.

САЩ изолират Русия от технологии за фракинг и добив на петрол и газ

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/04/2355979_sasht_izolirat_rusiia_ot_tehnologii_za_fraking_i_dobiv/?ref=rss


САЩ ще въведат тази седмица санкции срещу руския петролен сектор като ограничат доставките на оборудване за т.нар. нетрадиционни методи за добив. Новата политика за износ е одобрена на 1 август от зам.-министъра по търговията Ерик Хиршхорн, но тя влиза в сила от 6 август след публикуването й във Федералния регистър на страната.

Предвидените санкции са по-строги от одобреното миналата седмица от ЕС. Европейците спряха технологии и оборудване за добив от голяма дълбочина, арктическия...

Лондон преразглежда оръжейния си износ за Израел

http://www.vesti.bg/sviat/london-prerazglezhda-oryzhejniia-si-iznos-za-izrael-6019098

Одобрените от правителството договори за износ на военни стоки или стоки с двойно предназначение за Израел са на стойност над 7,8 млрд. паунда

Лондон преразглежда оръжейния си износ за Израел

http://www.vesti.bg/london-prerazglezhda-oryzhejniia-si-iznos-za-izrael-6019098

Одобрените от правителството договори за износ на военни стоки или стоки с двойно предназначение за Израел са на стойност над 7,8 млрд. паунда

АБВ се срещна с представители на националните работодателски организации

http://www.cross.bg/kalfin-biznesa-organizatzii-1423875.html

София /КРОСС/ Радвам се, че представителите на работодателските организации не само проявиха силен интерес към това, което АБВ предлага в икономическата си програма, но представиха и писмени материали с коментари по нашата платформа. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин след среща - разговор с представители на националните работодателски организации, членове на АОБР на тема: „Предизборни ангажименти на АБВ към бизнеса". Целта на срещата бе да се изведат основните проблеми пред бизнеса в страната и да се формулират възможно най-добрите решения за тяхното преодоляване, с което бързо и решително ще се подобри бизнес климата в страната и ще нарасне съществено ефективността от работата на бизнес структурите. Основните акценти, които намериха добър отзвук, се отнасят до повече ред в икономиката и предвидимост, каза Калфин. „Ние предлагаме да има планиране по начин, по който се случва за развитието на основните параметри в българската икономика и нейната структура. Периодът да съвпада с периода на финансовата рамка на ЕС, защото оттам идва голяма част от финансирането за публични инвестиции - 7-годишни периоди за планиране. Предлагаме да се създадат редица допълнителни финансови инструменти, вкл. и държавна инвестиционна компания, която да подпомага частните инвеститори във важни за България области. Срещна подкрепа програмата ни за ограничаване на корупцията, вкл

Бареков: Борисов е на море или в някоя ловна резиденция, а българският народ ще мре

http://pik.bg/бареков-борисов-е-на-море-или-в-някоя-ловна-резиденция-а-българският-народ-ще-мре-news210242.html

Бареков: Борисов е на море или в някоя ловна резиденция, а българският народ ще мре

Удържахме на думата, че ще подкрепим актуализацията на бюджета в най-чувствителната й част. Крайно цинично е една партия, която открадна милиард и 400 млн. лева от нашите пари за здравни вноски, бяха дадени ужким да се строят магистрали, на чело на която е бившият премиер да откаже най-малкото, което можеше да направи за изстрадалия българин – да му даде от гледна точка на държавата 300 млн. лева за здраве. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на ПП „България без цензура” Николай Бареков.

Бареков припомни консултациите при Росен Плевнелиев в петък и обясни, че никога няма да забрави думите му: „Заради болните хора ще жертвам хората си, ще жертвам себе си. Г-н Борисов днес е на море или в някоя ловна резиденция, а българския народ ще мре”, каза Бареков.

Той заяви, че пари за здраве трябва да бъдат давани, но е друг въпросът, че този сектор е крайно нереформиран. Лидерът на ББЦ препотвърди предизборната насоченост на партията, че ще се борят след изборите да осъществят реформи за безплатно здравеопазване и лекарства за деца, майки и възрастни хора. 

"Политиците си назначиха владетел без да питат избирателите"

http://offnews.bg/news/n_1/n_371999.html

"Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата." Това коментира досегашният говорител на Реформаторския блок Радан Кънев във фейсбук. Той се извини на съмишлениците си за внезапната новина, но по думите му някой е трябвало да хвърли камък по "блатото на българската политика". Кънев добавя, че действията му са били ход за истинско обединение на Блока. Той посочи още, че според него в момента партиите се борят за доверието на Борисов и за "къшей власт", а РБ трябва да бъде "извън тази срамна договорка". Ето какво точно написа лидерът на ДСБ в социалната мержа: "Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал неприятно. Но някой трябваше да хвърли камък - не камък по РБ, а в блатото на българската политика. Вече месец целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите, владетел. И му е отредил шефското място на трапезата. Никой не се бори за доверието на българите, никой не се бори дори за власт. Борим се за доверието на Борисов и за подхвърлен от него къшей власт. Като ловни кучета около трапезата на господаря. Нищо лично за Борисов - това го урежда. Прав е.  Унижението обаче е за политическите лидери, които приемат това. Унижението за българските граждани, на които им съобщават ‪#‎Кой‬ ще ги управлява СЛЕД изборите. Аз, като избирател, на такива избори не бих участвал... Това е ход за единството на Блока, за истинско единство. За това РБ да бъде извън тази срамна договорка. Вярвам, че всички партии и лидери в Блока разбират тази отговорност. А че било ход на слабост... аз съм дребен човек, който от пет години все не намира време за спорт. Сигурно ме избива на конфликти с гоуемите, комплексарска работа."

Бареков се сдоби с още един депутат, но само за два часа

http://www.mediapool.bg/barekov-se-sdobi-s-oshte-edin-deputat-no-samo-za-dva-chasa-news223335.html

В последния ден на 42-ото Народно събрание още един депутат от "Атака" - Гален Монев, напуска парламентарната група на националистите и обяви, че се присъединява към "България без цензура" на Николай Бареков. В началото на днешното извънредно заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че са постъпили две заявления за напускане на групата на "Атака" - на Монев и на Димитър Аврамов, който обяви решението си миналата седмица, че се присъединява към "България без цензура" на Николай Бареков. По-късно пред журналисти Монев, който дойде в сградата на парламента заедно с Бареков, обяви, че е искал напускането му на парламентарната група да съвпада с края на Народното събрание, за да не подменя вота на избирателите. "Има хора, които си сменят принципите заради партията, а също и хора, които сменят партията заради принципите си", каза той. И обяви партията на Бареков за алтернатива на ДПС и ГЕРБ, заради което се присъединявал към формацията. Бареков пък обобщи, че този парламент завършва с шестима депутати отцепници, които той причисли към ББЦ - Светлин Танчев, Румен Йончев, Даниел Георгиев, Георги Марков, Димитър Аврамов и Гален Монев.

Местан: ДПС каза цялата истина за КТБ

http://www.cross.bg/istina-mestan-lyutvi-1423874.html

София /КРОСС/ ДПС каза цялата истина за КТБ и то не само за лицата, които днес заемат публична позиция, но на заемалите през целия преход, за да стане ясно кой, кога създаде банката, кой какви тлъсти хонорари получава под формата на консултантски услуги. Кой? Това заяви в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан."Отказаха да приемат закона, който казва кой, понеже е дискредитирано доверието, което за мен е дълбоко неприемливо. Смятам, че българските институции са в състояние да свършат тази работа - говоря за българските квестори на БНБ - аз бих им се доверил. Предвид силните обществени съмнения, ние сме готови тази функция да се предостави на одитори на ЕЦБ. Нека външни квестори, одитори да представят цялата истина", призова лидерът на ДПС.Местан посочи, че ДПС няма грам притеснение и затова са направили предложението. „Бяхме готови да го гласуваме, както виждате цялата група е в залата", посочи той. Според Местан тези, които отказаха да подкрепят това предложение, било с отсъствие, било с въздъражал се, заслужават съмнения, че върху тях „тегне сянката на КТБ"

Чия собственост е надземният паркинг до ФКЦ във Варна?

http://www.moreto.net/novini.php?n=260136

Становище на общинската правна дирекция ще трябва да изясни до следващата сесия на местния парламент чия собственост е надземният паркинг до Фестивалния и конгресен център във Варна. Това решиха членовете на комисията по собственост на свое заседание, предаде репортер на Moreto.

Отменят бедственото положение в Дедево

http://www.cross.bg/selo-avtomobili-putya-1423873.html

/КРОСС/ Бедственото положение в Дедево ще бъде отменено в 16 часа. Заради пороя в четвъртък достъпът до високопланинското село остана блокиран. Водата подкожуши асфалта и подкопа на места пътя. Съществуваше опасност автомобили да пропаднат по трасето. Това наложи затварянето на пътя.След тридневни усилия пътят днес бе насипан и укрепен. През него вече ще могат да минават леки автомобили, обясни кметът на Община Родопи, Пламен Спасов. Той обясни, че близо 600 хил.лв. ще са нужни за възстановяването на пътя в Храбрино, след като бе отнесен при пороя.Поне още толкова ще са нужни и за нов мост на село Първенец. Старият не може да бъде възстановен, сочат огледите на специалисти. Там ще се изгражда нов. Средствата ще се търсят от Агенцията по бедствия и аварии, пише "Марица".

Пенсионер прави портрети от ахат и турмалин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4228163

Почти магични портрети на Ботев и Левски от полускъпоценни камъни е сътворил генетикът Чавдар Николов. 83-годишният бивш старши научен сътрудник от БАН ги майсторил с години. Той измислил и технологията на изработка.
Чавдар Николов дълги години живял в София, а от началото на годината се е заселил със съпругата си Мария в търновското с. Самоводене. Почти магични портрети на Ботев и Левски от полускъпоценни камъни е сътворил генетикът Чавдар Николов. 83-годишният бивш старши научен сътрудник от БАН ги майсторил с години. Той измислил и технологията на изработка. Чавдар Николов дълги години живял в София, а от началото на годината се е заселил със съпругата си Мария в търновското с. Самоводене.

Европейците най-разтревожени от сметките за енергия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4229202

Собствениците на жилища в Европа са по-разтревожени от сметките си за енергия, отколкото от плащането на наем или ипотека, установи изследване, цитирано от Би Би Си.
То било осъществено от най-голямата компания в Европа за стоки за дома от типа "направи си сам" Кингфишер. Тя изследвала 17 000 домакинства в девет европейски страни. Собствениците на жилища в Европа са по-разтревожени от сметките си за енергия, отколкото от плащането на наем или ипотека, установи изследване, цитирано от Би Би Си. То било осъществено от най-голямата компания в Европа за стоки за дома от типа "направи си сам" Кингфишер. Тя изследвала 17 000 домакинства в девет европейски страни.

Китай извади от доверения списък две водещи компании за киберсигурност

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/04/2355917_kitai_izvadi_ot_dovereniia_spisuk_dve_vodeshti/?ref=rss


Китай извади от доверения си списък две водещи компании за киберсигурност. Това са американската Symantec и руската Kaspersky Lab, съобщава агенция Reuters, като се позовава на информация от китайските държавни медии.

Вместо това китайските власти са приели в списъка пет нови компании. Всички те са от Китай.

"Проучваме случая и започваме разговори с китайските власти. Твърде рано е да кажем подробности", коментира говорител на Kaspersky. От Symantec все още няма позиция,...

Левски уволни Мурсия, Георги Иванов отново става треньор

http://www.mediapool.bg/levski-uvolni-mursiya-georgi-ivanov-otnovo-stava-trenyor-news223334.html

Левски освободи испанския си треньор Хосе Мурсия, който ще бъде заместен от сегашния директор Георги Иванов – Гонзо.   Мурсия бе представен официално на поста на 9 юни и изкара на поста едва 55 дни.   Под негово ръководство Левски завърши 1:1 с Локомотив Пловдив, падна от ЦСКА и победи Локомотив София с 1:0.   Гонзо ще води Левски за четвърти път.

Разкритие на ФРОГ: Тирове пренасят нелегално гръцки боклук вместо стоки

http://frognews.bg/news_74152/

Огромна далавера с гръцки боклуци се вихри на няколко от контролно-пропускателните пунктове на гръцката граница.Български тираджии довериха пред Фрог нюз, че често вместо да се връщат празни към България, пренасяли нелегално тонове гръцки балиран боклук.

Започва изграждането на системи за управление на влаковото движение по линията София-Пловдив

http://www.cross.bg/sistema-transport-etcs-1423872.html

София /КРОСС/ Със стартирането на днешния обект инвестираме над 76 милиона лева за подобряване на безопасността на железопътния транспорт. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на официалното започване на изграждането на системите за сигнализация в железопътния участък Септември-Пловдив и телекомуникации по трасето София-Пловдив. Символичният старт бе даден с пускането на зелена светлина на специално монтиран за това светофор. „През последните години са инвестирани близо 440 млн. лв. за модернизиране на железопътната инфраструктура на страната", каза заместник-министър Киров. По думите му всички железопътни проекти в обхвата на ОП „Транспорт" са в процес на изграждане и трябва да завършат до края на 2015 г. „Надявам се това темпо на работа да бъде запазено и да успеем да усвоим целия наличен ресурс, както по ОП „Транспорт" 2007 - 2013 г., така и за новия програмен период 2014 - 2020 г.", допълни той. Обектът е част от проект „„Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа", който се финансира от Кохезионния фонд чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007 - 2013 г. Изпълнител по договора за проектиране и строителство е Консорциум „ТКБ София-Пловдив". Срокът за изпълнение на договора е 28 месеца, от които 8 за проектиране

Тайфунът "Накри" вилнее в Япония, над 350 000 души са евакуирани

http://www.moreto.net/novini.php?n=260098

Порои и наводнения донесе със себе си тайфунът "Накри", който удари южното крайбрежие на Япония. За момента няма данни за жертви, но над 350 хиляди души бяха евакуирани по спешност заради мощната стихия. Тайфунът, който бушува над южната част на Япония, донесе със себе си порои и наводнения.

Радан Кънев: Политиците се борят за хвърлен от Борисов къшей власт

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/04/2355939_radan_kunev_politicite_se_boriat_za_hvurlen_ot_borisov/?ref=rss


Лидерът на ДСБ Радан Кънев написа пореден статус в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" за оставката си като говорител на Реформаторския блок и цялата политическа ситуация преди парламентарните избори наесен. В него той посочва, че "целият български политически елит си е назначил, без да пита избирателите - владетел" и това е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Дневник" публикува целия статус на Радан Кънев:

"Приятели и съмишленици, извинявам се, ако съм ви изненадал...

Стивън Содърбърг създава нов чепат лекар в премиерния сериал "Хирургът"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/08/04/2355933_stivun_sodurburg_suzdava_nov_chepat_lekar_v/?ref=rss


Британският актьор Клайв Оуен ("Отблизо") е главно действащо лице в новия сериал на режисьора Стивън Содърбърг "Хирургът" (The Knick), който ще дебютира у нас успоредно с американската си премиера тази събота, 9 август. Той може да бъде гледан по платения канал Cinemax и на уебсайта HBO Go www.hbogo.bg/group/free, където първия епизод ще бъде пуснат безплатно.

В поредното звездно сътрудничество на малкия екран Оуен играе д-р Джон Такъри – брилянтен хирург от началото на XX век, в...

Кънев не посочи кой сближава РБ с Борисов

http://offnews.bg/news/n_1/n_371984.html

Лидерът на ДБС и досегашен говорител на Реформаторския блок Радан Кънев отказа да назове конкретни имена на хора или партии от блока, които работят за Бойко Борисов и ГЕРБ. Той каза, че очаква към РБ да се присъединят още партии и отделни личности чрез индивидуално членство в блока. Десният лидер обясни, че очаква оставката му като говорител на Реформаторите да е катализатор на положителни промени в блока. По-рано днес, на заседание на Изпълнителния и Гражданския съвет на РБ, Радан Кънев обяви, че подава оставка като говорител на коалицията и остро разкритикува политиката й на сближаване с ГЕРБ. Пресцентърът му разпространи "кървавото писмо"  на лидера, в което той критикува и рязката смяна на позицията на РБ относно актуализацията на бюджета, представено на консултациите в президентството в петък. Кънев не посочва имена и партии в изявлението си. От думите му може да се извади заключението, че един от обектите на неговото недоволство е лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Именно тя се застъпи за актуализацията по време на консултациите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване