Фалит тормозел удавения бизнесмен

http://pik.bg/фалит-тормозел-удавения-бизнесмен-news218154.html

Фалит тормозел удавения бизнесмен

47-годишният бизнесмен Кристиян Младенов се е удавил. Това е установила извършената вчера сутрин аутопсия в Бургас.

Инцидентът със скандалния бизнесмен, който имаше апетити да стане собственик на "Кремиковци", стана в неделя сутрин на ВИП плажа пред хотел "Дюн" в Слънчев бряг.

Възможно е преди да се удави, той да е получил някакво неразположение и да е припаднал, но причината за фаталния край е навлизането на вода в белите му дробове след вдишването й, смятат експерти.

От управата на "Слънчев бряг север" - един от трите плажа в курорта, са уточнили, че Младенов е припаднал на плиткото, бил е изкаран от спасителите и обдишан, но след това се е влошил в линейката и починал. Вчера рано сутринта тялото на бизнесмена е взето от моргата от столична погребална агенция.


Името на Кристиян Младенов се свързва и с една от най-шумните наркоафери в страната - разбитата фабрика за амфетамин край село Опицвет през 1997 г. Там бяха заловени и иззети 300 кг амфетамини и 700 кг прекурсори. Тогава Младенов бе сочен за един от основните й организатори. Младенов бе осъден на 7 г. затвор и глоба от 5 хил. лв., а после наказанието му бе намалено на 5 г. Накрая той бе реабилитиран напълно от Върховния касационен съд (ВКС). Впоследствие ВСС пенсионира съдийката по делото, а други двама магистрати наказа.

След като излезе от затвора предсрочно, бизнесменът се опита да купи "Кремиковци". Гигантът, гордост на социализма, е обявен в несъстоятелност и вече няколко години един по един активите му се разпродават. Последната мълва за рестарта на "Кремиковци" бе от края на април м.г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на търговското дружество "Крис Мит" да закупи 100% от капитала на компаниите за търговия с черни и цветни метали "Елтрейд Къмпани", "Надин Металс" и "Валпет Консулт". През 2011 г. те купиха активите на фалиралия комбинат за 316 млн. лв. Собствениците на трите компании, които трябваше да бъдат придобити от "Крис Мит", са регистрирани на територията на Британските Вирджински острови.

За периода от сключване на сделката до момента бяха нарязани на скрап основни активи на завода - двете доменни пещи, коксохимическото производство и други. От КЗК уточниха тогава, че "Крис Мит" се държи от Кристиян Младенов, който е собственик на 76% от капитала на дружеството. Акционери с по 6% са и бившите служители на предприятието - Петър Лещаров, който е свързан с бившия собственик Валентин Захариев, и главният енергетик Емил Димитров. Регистрацията на фирмата е в столичния район "Надежда". Собствениците на "Крис Мит" имаха амбициозни планове - да се възстанови работата на електропещта, непрекъсната разливка и "Стан 1700". На по-късен етап можеше да бъде пуснат и заводът за студено валцуване на стомана. Младенов, Лещаров и Димитров обаче не успяха да намерят нужните 160 млн. евро, пише в. "Стандарт".

Поради тази причина активите на комбината все още са собственост на "Елтрейд къмпани", показа справка в Търговския регистър.
Удавеният бизнесмен Кристиян Младенов е бил фалирал, но имал желание да започне бизнеса си отначало, довериха негови познати. Основната фирма на бизнесмена "Крис Мит" ООД е със запор, наложен от банка "Пиреос". Другите му две дружества - "Лъки Къмпани" и "Крис Мит Бионет", са в ликвидация. Предметът им на дейност е бил свързан с външнотърговски сделки. Младенов управлява и неправителствената организация "Сружение Тим Рейсинг Витоша", което активно участва в разработването на европроекти по ОПАК. Преди много години Младенов бе член на управителния съвет на футболния клуб "Локомотив"-София.

Министерството на финансите преотвори емисия левови ДЦК

http://www.vesti.bg/pari/finansova-politika/ministerstvoto-na-finansite-preotvori-emisiia-levovi-dck-6020860

От страна на участниците е бил отчетен висок интерес, като общият размер на подадените поръчки е достигнал 161,1 млн. лв.

Финансист: Служебен кабинет не може да емитира дълг

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/finansist-sluzheben-kabinet-ne-mozhe-da-emitira-dylg-6020854

Призивът на ГЕРБ за поемане на нов държавен дълг почива на "неточни интерпретации" на данните за финансовото състояние на страната, смята бившият финансов министър проф. Христина Вучева

OFFNews на живо: ГЕРБ обявява водачите на листите си

http://offnews.bg/news/n_1/n_380960.html

OFFNews ще предава на живо представянето на водачите на листите от ГЕРБ за народни представители. От днешната пресконференция се очакват допълнителни разяснения за управленските намерения на партията, поставяна от социолозите на първо място в предпочитанията на избирателите. Очаква се петкратната световна шампионка по борба Станка Златева да получи избираемо място в сливенската листа на ГЕРБ, съобщава в. "24 часа". Зам.-шефът на партията Цветан Цветанов отново ще води листата в Благоевград, както преди година. Очаква се Цветанов да е водач и във Велико Търново. Пресконференцията, на която ще станат ясни водачите, започва в 14 часа.

Първокласниците с вечерен час

http://www.moreto.net/novini.php?n=262181

Първокласниците да лягат не по-късно от 21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка ще бъде записана в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година.

Мним адвокат ужили с 3000 евро близки на задържан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4263012

Двама са били измамени с 3000 евро от мним адвокат, който поискал парите, за да задвижи процедура по освобождаването на задържан техен близък. Представилият се за адвокат поканил мъжете на кафе и им развил план за действие за промяна на мярката за неотклонение. Двамата се доверили и предали парите. Сигнализирали в полицията, след като обещаният рез Двама са били измамени с 3000 евро от мним адвокат, който поискал парите, за да задвижи процедура по освобождаването на задържан техен близък. Представилият се за адвокат поканил мъжете на кафе и им развил план за действие за промяна на мярката за неотклонение. Двамата се доверили и предали парите. Сигнализирали в полицията, след като обещаният рез

Пленен руски войник: Ползват ни като пушечно месо (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_380958.html

Украинските сили за сигурност разпространиха видео, на което се показват разпити на руски войници, пленени в югоизточната част на страната. Според разпространената информация от украинското военно министерство на 50 км от Донецк, 10 парашутисти са били заловени, след като са навлезли в територията на бившата съветска република заедно с колона от бронирани машини. Един от военнопленниците, представил се като Иван Милчаков, обяснява, че пленените на 25 август в Донецка област руски военни, не са знаели, къде ги изпращат и защо. „Не видях къде сме пресекли границата. Казаха ни само, че ще изминем 70 километра за три дни. Всичко тук е различно, не е като по телевизията”, обяснява той във видеото. Друг от десантчиците обяснява, че командването ги използвало в Украйна като "пушечно месо", обяснявайки им, че отиват на учение. Друг предполагаем руски парашутист, сержант Андрей Генералов, призовава: „Спрете да изпращате тук хлапетата. Това не е нашата война. Ако не бяхме тук, това нямаше да се случи. Те (жителите на Донбас) щяха да се разберат с правителството.” Разпространеното видео доведе до светкавична реакция от Москва. Според Кремъл войниците са се оказали в Украйна случайно и не са оказали съпротива.

Първолаците да лягат рано, съветва помагало за родителите им

http://www.cross.bg/roditelite-lyagat-pomagalo-1427248.html

/КРОСС/Специално помагало ще напътства родителите на първолаците. То е разработено от Асоциация „Родители" и Министерството на образованието и ще бъде представено официално до началото на учебната година, пише „Монитор". Първокласниците да лягат не по-късно от 21:00 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж, гласи една от препоръките в наръчника. „Ранното лягане на децата е проблем, за който споделят много родители", коментира председателката на асоциацията Цвета Брестничка. По думите й то е много важно за първокласниците, които в момента израстват физически и интелектуално. Затова е добре родителите да намерят ненасилствен начин да научат децата си да си лягат в 21 часа. 35 хил. наръчника за първокласници ще бъдат раздадени на родителите на най-малките ученици. За целта обаче те трябва да заявят желание да получат помагалото по имейл до Асоциация „Родители". То съдържа и други важни препоръки за майките и татковците, например за това как да намалят тежестта на ученическите раници. Според съветите на здравните експерти ученическата чанта не трябва да е по-тежка от 15% от теглото на детето. Близо 64 хил. деца се очаква да прекрачат прага на училището на 15 септември. Те ще се обучават в 3 250 паралелки.

Прочувствена реч за Робин Уилямс на "Еми"-тата

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/prochuvstvena-rech-za-robin-uiliams-na-emi-tata-6020856

"Трудно е да се говори за него в минало време, защото той така осезателно присъстваше в нашия живот", сподели комикът Били Кристъл

Специална служба ще се бори с кандидат-джихадисти в Австралия

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/26/2368268_specialna_slujba_shte_se_bori_s_kandidat-djihadisti_v/?ref=rss


Австралия съобщи днес, че създава специализирана служба за разследване и неутрализиране на кандидати за джихад в Сирия и Ирак, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Службата е упълномощена да следи, задържа за разпити и преследва съдебно предполагаеми кандидат-участници в конфликтите в Близкия изток и ще централизира работата на различните разузнавателни агенции, които имат отношение към проблема.

Премиерът Тони Абът одобри отпускането на 64 милиона австралийски долара...

667 е точният брой на наводнените къщи при бедствието в Мизия и Крушовица

http://society.actualno.com/667-e-tochnijat-broj-na-navodnenite-kyshti-pri-bedstvieto-v-Mizija-i-Krushovica-news_46950.html

Общо 667 къщи са наводнени при бедствието в Мизия и Крушовица,причинено на 2 август от придошлите води на река Скът, съобщи кметът на общината Виолин Крушовенски. От наводнението са срутени 27 сгради...

Москва и Брюксел ще обсъдят "Южен поток" след три дни

http://www.vesti.bg/novini/moskva-i-briuksel-shte-obsydiat-iuzhen-potok-sled-tri-dni-6020861

Съдбата на проекта "Южен поток" ще бъде обсъдена на 29 август, петък, по време на среща в Москва между руския министър на енергетиката Александър Новак и еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер.

10 съвета, които никой не ми е искал

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262289

Те са към политиците и подреждат в “опорни точки” илюзиите им по отношение на медиите в предизборна ситуация.
1. Не прекалявай с присъствието си в ефира! Старата максима, че и маймуна да вържеш в студиото, ще я направиш депутат, се преобърна и сега, колкото повече обикаляш из студията, толкова по-голям е шансът да станеш на маймуна. Те са към политиците и подреждат в “опорни точки” илюзиите им по отношение на медиите в предизборна ситуация. 1. Не прекалявай с присъствието си в ефира! Старата максима, че и маймуна да вържеш в студиото, ще я направиш депутат, се преобърна и сега, колкото повече обикаляш из студията, толкова по-голям е шансът да станеш на маймуна.

Сръбски доброволец: може да се сражаваш за Новорусия само от любов

http://www.cross.bg/novorysiya-armiyata-dobrovoltzi-1427249.html

/КРОСС/ Един от сръбските доброволци от 1-ва Интернационална бригада на Новорусия Деян Берич, излезе със специално видеообръщение към множество желаещи в Европа хора да се присъединят към армията на ДНР. «Тук, всеки ден загиват хора. Към това трябва да бъдеш готов. Единствения мотив за влизане в сражение е безкористната любов към Русия и Православието. Тук пари не плащат», споделя Берич. Освен това, той предупреди твърде младите и неопитни момчета да не се хващат за оръжие. В редиците на армията на Новорусия се наброяват над 250 доброволци от Сърбия. В хода на контранастъплението на армията на Донбас, сърбите са унищожили 17 украински боеца и превзели значително количество бронетехника. Освен сърби, в Интернационалната бригада на Новорусия воюват и доброволци от Франция и Испания. VIDEO:http://vk.com/video227580719_169648644?hash=9643870a36b0e615

Ръст на пътуващите с метро и автобуси

http://econ.bg/Новини/Ръст-на-пътуващите-с-метро-и-автобуси_l.a_i.563685_at.1.html

Все повече хора пътуват с автобуси и метро. През второто тримесечие на 2014 г. пътниците, предпочели сухопътния транспорт, са 114 576,6 хиляди или с...

Валери Петров е в кома

http://offnews.bg/news/n_1/n_380946.html

Големият български поет акад. Валери Петров е в кома след прекаран инсулт. В момента 94-годишният поет, преводач, сценарист и драматург е на командно дишане, съобщава БГНЕС. Вчера стана ясно, че акад. Петров е бил приет във Военна болница в София на 22 август, където е бил преместен от варненската ВМА. В момента той се намира в интензивното отделение. 

Вандали разрушили Слънчевата скала на Побитите камъни

http://www.moreto.net/novini.php?n=262184

Авторът на “Посланието Побити камъни” Георги Велев открил разбит своя Слънчев камък в уникалната местност край Варна. Това станало преди дни при посещението му във Варна и скалния феномен. Той намерил разрушени някои от основните скали, които е използвал за доказателства по твърденията си, че древните обитатели са имали естествен календар, по който са се ръководели в своята стопанска дейност.

Професор Румен Стоянов: Липсват ни страх от Бога и срам от хората!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262539

ПЕТЪР МАРЧЕВ
Професор Румен Стоянов  е известен български поет,  писател,  преводач, дипломат,  професор в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където преподава в Катедрата по испанистика и португалистика. Удостоен е с титлата “Доктор хонорис кауза” на университета в град Бразилия. Превел е знаковата книга “Сто години самота” . ПЕТЪР МАРЧЕВ Професор Румен Стоянов  е известен български поет,  писател,  преводач, дипломат,  професор в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, където преподава в Катедрата по испанистика и португалистика. Удостоен е с титлата “Доктор хонорис кауза” на университета в град Бразилия. Превел е знаковата книга “Сто години самота” .

ПЪРВО В ZAPERNIK.COM! ЧАСОВЕ ПРЕДИ ДРУГИТЕ! Водачите на листите на партиите в Пернишко!

http://www.zapernik.com/politika/purvo-v-zapernik-com-chasove-predi-drugite-vodachite-na-listite-na_33910/

Всички медии обявиха, че в 14 часа ще обявят листата на ГЕРБ за кандидат за народни представители.

zaPernik.com обаче няма намерение да чака и научи листата преди всички.

Водач на листата на ГЕРБ ще бъде доктор Вяра Церовска. На второ място е ексдепутатката Ирена Соколова.

В БСП положението е следното – водач е парашутиста Валери Жалбянов. На второ място е досегашния областен управител Михаил Михайлов – Стъклен Дом.

В листата на...

Продължава

Пленени руски войници: Не знаехме къде отиваме и какво правим (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/26/2368263_pleneni_ruski_voinici_ne_znaehme_kude_otivame_i_kakvo/?ref=rss


Руските военни, пленени в Донецка област на 25 август не заявяват, че не са знаели, къде отиват и защо, съобщава "Украинская правда".

Това става ясно от видеозаписи с разпити на част от пленените военнослужещи, публикувани от пресцентъра на антитерористичната операция на украинската армия в източната част на страната.

В един от клиповете руски десантчик посочва, че в Украйна ги ползват като "пушечно месо", а в същото време "промиват мозъците" на руснаците. Друг разказва,...

Палят площадка пред офис на частен съдебен изпълнител, целият вход в сажди

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4263028

В нощта срещу понеделник пожар е възникнал на междублоковата площадка, където се намира кантората на частния съдебен изпълнител Трифон Димитров.
Пламъците са засегнали и трите врати на етажа на ул. „Александровска” 82, все още не е ясно какви са причините.
Преди да стане съдебен изпълнител, Димитров е работил в МВР, бил е и адвокат. В нощта срещу понеделник пожар е възникнал на междублоковата площадка, където се намира кантората на частния съдебен изпълнител Трифон Димитров. Пламъците са засегнали и трите врати на етажа на ул. „Александровска” 82, все още не е ясно какви са причините. Преди да стане съдебен изпълнител, Димитров е работил в МВР, бил е и адвокат.

Роджърс: Бяхме по-добри през първото полувреме, вторият гол ни уби

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368257_rodjurs_biahme_po-dobri_prez_purvoto_poluvreme/?ref=rss


Мениджърът на "Ливърпул" Брендън Роджърс заяви след загубата с 1:3 от "Манчестър сити", че отборът му е бил по-добрият през първото полувреме.

По думите му "мърсисайдци" са допуснали отпускане в края, когато Стеван Йоветич откри резултата, а вторият гол на черногореца в началото на втората част е обезкуражил играчите му.

Червените бяха по-активният състав преди почивката, въпреки че трудно стигаха до положения. Все пак пред Рахим Стърлинг и Даниел Стъридж се откриха добри...

Руски войници неволно навлязли на украинска територия

http://www.vesti.bg/novini/ruski-vojnici-nevolno-navliazli-na-ukrainska-teritoriia-6020857

Руски военнослужещи случайно са прекосили участък от руско-украинската граница и при задържането не оказали съпротива.

Руски войници неволно навлезли на украинска територия

http://www.vesti.bg/novini/ruski-vojnici-nevolno-navlezli-na-ukrainska-teritoriia-6020859

Руски военнослужещи случайно са прекосили участък от руско-украинската граница и при задържането не оказали съпротива.

Татяна Дончева: Българи еничари обслужват формално турската етническа партия ДПС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4263031

Движението за права и свободи е една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари и трябва да бъде извадена от властта. Това заяви в „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.
„ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи. Това нещо пречи. Движението за права и свободи е една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари и трябва да бъде извадена от властта. Това заяви в „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. „ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи. Това нещо пречи.

Сбогом, Европа!

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/08/26/2368239_sbogom_evropa/?ref=rss


"Дневник" препечатва от портала "Култура" пълния текст на есето на писателката Людмила Улицка за самоубийствената и опасна руска политика днес

Залцбург е като вълшебна табакера, идеалният туристически град, в който времето сякаш е спряло – въображението дорисува картината на предишен, угаснал и носталгично прекрасен живот. Река Залцах, преливащата зеленина, каменният ръб на планината, крепостта на върха, двата манастира, няколкото църкви, университетът – всичко е като в...

Татяна Дончева: ДПС е формално турска етническа партия, обслужвана от българи еничари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4263022

Движението за права и свободи е една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари и трябва да бъде извадена от властта. Това заяви в „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.
„ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи. Това нещо пречи. Движението за права и свободи е една формално турска етническа партия, обслужвана от българи-еничари и трябва да бъде извадена от властта. Това заяви в „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. „ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи. Това нещо пречи.

Заболяването „син език" взе жертви и сред дивите животни

http://www.cross.bg/zhivotni-ezik-sin-1427247.html

/КРОСС/Заболяването „син език" взе жертви и сред дивите преживни животни в Кърджалийско. 72 муфлона и един елен лопатар вече са умрели в Държавно ловно стопанство „Женда. Загинали животни има и в двата ловни района - „Женда" и „Болярци", съобщава регионалният вестник "Нов живот". Всички трупове са изпратени за унищожаване в екарисажа във Варна. Взети са кръвни проби от болни муфлони и изпратени за изследване в лабораторията на БАБХ в София. За смъртността при муфлоните са информирани Изпълнителната агенция по горите и Националната научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести на дивеча. Изградени две комисии за наблюдение на епизоотичната обстановка. Местата, където се съсредоточава дивечът - около хранилищата и местата за почивка, са напръскани с препарати срещу кулекуиди /комари/, които са преносители на вируса на заболяването. Направен е опит за лечение на един муфлон с антибиотик, който е бил неуспешен. От стопанство „Женда" настояват да бъдат обезщетени, както това вече се реши за собствениците на умрели домашни животни от „син език", пише "Стандарт нюз". Община Момчилград осигури безплатен транспорт за събирането и извозването на умрели от „син език" животни. Кметът на община Момчилград Акиф Акиф посети най-засегнатите села, в които има регистрирани случаи на болестта „син език" по животните

Върнаха 369 млн. в банките през юли

http://www.moreto.net/novini.php?n=262180

369 млн. лева се върнаха в банките само за месец. Това са част от изтеглените 1,043 млрд. по време на кризата с две банки през юни. През юли обаче част от парите отново са внесени по сметки, макар и в други трезори. Това сочи статистиката на БНБ.

Видео: Париж отбеляза 70 години от освобождавaне от нацистката окупация

http://www.dnevnik.bg/video/sviat/2014/08/26/2368253_video_parij_otbeliaza_70_godini_ot_osvobojdavane_ot/?ref=rss




Париж отбеляза в понеделник 70 години от освобождаване от нацистката окупация с празненства пред кметството.

Въпреки проливния дъжд множество парижани се събраха пред легендарния Хотел дьо Вил, който стана обект на светлинно и звуково шоу.

Преди хорът да запее, френският президент Франсоа Оланд почете тези, допринесли за освобождаването на Париж през 1944 г.

"Свободният Париж беше победата на Франция, на цяла Франция, на свободните френски войски,...

Украйна показа пленени руски войници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4263016

Украинските сили за сигурност разпространиха видео, на което, по думите им, се показват разпити на руски войници, заловени в югоизточната част на страната, предаде Ройтерс. Според спецслужбата СБУ 10 парашутисти са били заловени, след като са навлезли в територията на бившата съветска република заедно с колона от бронирани машини.

Люспест небостъргач ще е новата забележителност в китайския град Доумън

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/08/26/2368037_ljuspest_nebosturgach_shte_e_novata_zabelejitelnost_v/?ref=rss


В китайския град Доумън ще бъде изграден люспест небостъргач, съобщи dezeen. 

Проектът за високата 93 метра сграда е на британската архитектурна фирма RMJM. Идеята на покритието, наподобяващо рибни люспи, е да напомня на движението на водата и речните организми, тъй като кулата ще се издига при пресечната точка на две реки. Искаме сградата да се превърне в символ на просперитета и бързата трансформация на града, обясняват авторите на проекта. 


Извитата форма на...

Съдят британец за секс с... матрак

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/sydiat-britanec-za-seks-s...-matrak-6020849

Инцидентът се случил в ранните часове на сутринта в паркинга на старопиталището на град Дери

Британски учени създадоха функциониращ орган в лаборатория

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262989

Препрограмирани клетки, създадени в лаборатория, са използвани за изграждането на напълно завършен и функциониращ орган в живо животно. Като постижението е първо по рода си, пише The Guardian. Органът, създаден от британски учени е тимус - изключително важна за имунната система жлеза, намираща се близо до сърцето. Препрограмирани клетки, създадени в лаборатория, са използвани за изграждането на напълно завършен и функциониращ орган в живо животно. Като постижението е първо по рода си, пише The Guardian. Органът, създаден от британски учени е тимус - изключително важна за имунната система жлеза, намираща се близо до сърцето.

Британски учени изградиха функциониращ орган от препрограмирани клетки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4263010

Препрограмирани клетки, създадени в лаборатория, са използвани за изграждането на напълно завършен и функциониращ орган в живо животно. Като постижението е първо по рода си, пише The Guardian. Органът, създаден от британски учени е тимус - изключително важна за имунната система жлеза, намираща се близо до сърцето. Препрограмирани клетки, създадени в лаборатория, са използвани за изграждането на напълно завършен и функциониращ орган в живо животно. Като постижението е първо по рода си, пише The Guardian. Органът, създаден от британски учени е тимус - изключително важна за имунната система жлеза, намираща се близо до сърцето.

53% от учениците са се качвали при пиян и неправоспособен шофьор

http://www.cross.bg/alkohol-nepravosposoben-todorov-1427245.html

/КРОСС/53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, показват резултатите от анкета. Допитването е проведено в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. Участвали са 133 ученици от 10, 11 и 12 клас. Авторите не претендират за представителност, но анкетата показва ясно какво е отношението на младите към това да се качат при пиян или при шофьор без книжка, отбеляза пред Нова телевизия Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. „38% от анкетираните ученици заявяват, че биха се возили при шофьор, употребил алкохол. Оказва се, че самите те не осъзнават, че това е много опасно", посочи Тодоров. По думите му тийнейджърите не са запознати с идеята, че дори минимално количество алкохол е много опасно. Резултатите от допитването поставят въпроси като този дали родителите упражняват контрол над децата си, дали им говорят за тези проблеми, посочи представителят на неправителствената организация. Според него важна е и ролята на собствениците на заведения, които виждат пиян младеж да сяда зад волана, както и на собствениците на автомобила, които го преотстъпват. От асоциацията предлагат при шофиране на автомобил от неправоспособен водач, МПС-то да се конфискува, независимо кой е собственикът. Проблемът с налаганите глоби у нас е, че не се събират и затова увеличението им няма да е толкова ефективно, смята Владимир Тодоров

Украйна залови пресекли случайно границата руски военни

http://europe.actualno.com/Ukrajna-zalovi-presekli-sluchajno-granicata-ruski-voenni-news_46943.html

Руски военнослужещи случайно са пресекли украинската граница и не са оказали съпротива при задържането им. Това заяви източник от руското министерство на отбраната, след като Украйна съобщи, че е зало...

СЗО срещу електронниите цигари за непълнолетни

http://health.actualno.com/SZO-sreshtu-elektronniite-cigari-za-nepylnoletni-news_46947.html

Световната здравна организация (СЗО) препоръча днес да бъде забранена продажбата на електронни цигари на непълнолетни, посочвайки, че използването им крие "сериозни заплахи" за подрастващите...

Споразумение за изборите подписват ЦИК и СЕМ днес

http://pik.bg/споразумение-за-изборите-подписват-цик-и-сем-днес-news218138.html

Споразумение за изборите подписват ЦИК и СЕМ днес

Споразумение за специализиран мониторинг по време на предизборната кампания  ще бъде подписано днес в 13 ч. между Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии, съобщи от пресцентъра на ЦИК.

Споразумението ще бъде подписано от председателя на ЦИК Ивилина Алексиева и  председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов.

Споразумението определя принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги в периода на предизборната кампания.

 

Учени открили диамант в Чепеларе

http://www.cross.bg/savov-chepelare-kolins-1427244.html

/КРОСС/"Микродиамантът, който бе открит край Чепеларе, е 100% доказан. Той се намира в университета в Лийдс", казва д-р Иван Савов, преподавател по геология в английския град. Българинът е научен ръководител на Дейвид Колинс, който пък е автор на докторска дисертация за чепеларския микродиамант. Находката е с размери 4-5 микрона и е намерена в южната част на града на 100 м от фабриката за производство на ски. Мястото, откъдето е взет гранатовият шист и е занесен на Острова, е обрасло в бурени. През 2011 г. Савов и Колинс заедно с Илия Димитров от природно-научния музей и преподавателката в Геолого-географския факултет в СУ "Св. Климент Охридски" Милена Георгиева били на експедиция в Централните Родопи и попаднали на скалата. С тях имало и английски студенти, изпратени от университета в Лийдс. Савов бил ръководител на проекта, а Димитров, който е роден в Чепеларе, помагал с логистиката - транспорт, намиране на находищата и др. Английският университет и тази година е изпратил студенти в района на практика за проучване. "Обикаляхме 3 г. по баирите да събираме скали, след като през 2007 г. до гръцкото с. Кими, разположено на южните склонове на Родопите до границата с България, бе открит микродиамант с няколко микрона по-голям от този в Чепеларе. Него намериха германски и гръцки учени. Скалната структура е сходна и затова бяхме убедени, че трябва да има и тук", казва Илия Димитров. Младите учени са правили 300 проби от 150 шлифа, взети от района

Анчелоти: Бяхме много изморени и бавни

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368227_ancheloti_biahme_mnogo_izmoreni_i_bavni/?ref=rss


Старши треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти отдаде неубедителната игра при  победата с 2:0 срещу новака "Кордоба" на сгъстената програма от началото на сезона.

По думите му играчите са били доста изморени, тъй като това беше петият им мач за по-малко от две седмици.

Все пак белите стигнаха до успеха с попадения на Карим Бензема в 30-ата минута и на Кристиан Роналдо в добавеното време и стартираха успешно в Примера дивисион.

"Бяхме изморени. Само преди три...

Психолог: В семейството на младежа, посегнал на родителите си, е имало насилие

http://pik.bg/психолог-в-семейството-на-младежа-посегнал-на-родителите-си-е-имало-насилие-news218141.html

Психолог: В семейството на младежа, посегнал на родителите си, е имало насилие

18-годишният Димитър Балабанов, който уби баща си и преби майка си, остава в ареста. Лекарите трябва да установят и дали Димитър има психично заболяване, пише "24 часа".

Вероятно е младежът да е приемал наркотици, анаболи или други субстанции, предизвикали агресията. Самият той твърди, че баща му го е тъпкал с наркотици.

„При анаболните стероиди крайният ефект е повишаване на нивата на тестостерона. Това би могло да отпуши такава агресия, но в никакъв случай не може да я предизвика, а да я засили, ако тя е налична”, каза пред „Нова телевизия“ криминалният психолог Тодор Тодоров.

„За да се случи това, по този начин – явно в това семейство има някаква история на насилие”.

Твърде вероятно е в малък град скандалите и агресията да са били прикривани от останалите, смята Тодоров.

„Така или иначе случилото се показа недвусмислено, че в това семейство е имало сериозни проблеми“.

Избирателните списъци за парламентарния вот са достъпни в сайта на община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262185

Избирателните списъци за провеждане на изборите за народни представители на 5-ти октомври вече са публикувани в сайта на община Варна, научи Moreto.net. Те могат да бъдат открити ТУК. Вече е активна и електронната страница на Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" към Министерството на регионалното развитие, за справки в избирателните списъци за Избори за народни представители за Народно събрание Чрез сайта може: - Да се направи справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване за Избори за народни представители за Народно събрание; - Да се подаде искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път.

„Сега“: България – обект на руска информационна война

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/sega-bylgariia-obekt-na-ruska-informacionna-vojna-6020853

В документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“ информационната война е определена като една от заплахите за сигурността на страната ни

Московски срещу Миков във Видин

http://www.cross.bg/gerb-mikov-tzvetanov-1427243.html

/КРОСС/Ивайло Московски ще е водачът на ГЕРБ във Видин, пише "24 часа", позовавайки се на осведомени източници. Бившият транспортен министър, който е сред най-близките до Бойко Борисов, ще се изправи в битка с председателя на БСП Михаил Миков. На Московски бил поверен и 26-и МИР - София-област. Там влиза в челен сблъсък с едно от нежните остриета на БСП - Корнелия Нинова. Както "24 часа" вече писа, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще оглави листите в столичния 25-и МИР, където ще е в лидерска битка с Михаил Миков, и в Пловдив. Пред възможността да е първи в някоя от другите две софийски листи Цветан Цветанов избрал да е отново в Благоевград, както на вота миналата година. Там заместникът на Борисов се изправя срещу Кристиан Вигенин. Както на всички избори досега, Цветанов ще води и във Велико Търново. Лиляна Павлова ще е първа във Варна и в Стара Загора. На бившия зам.-министър на екологията и депутат в 42-ото НС Ивелина Василева е поверен Бургас. Преди да влезе в централната политика, тя бе зам.-кмет на града. От зам.-председателите на партията единствено Цветанов ще участва в изборите. Останалите двама - кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ГЕРБ няма да ползва в кампанията като "локомотиви". За сметка на това заместникът на Фандъкова в общината - отговорникът за здравеопазването на София и ексначалник на ВМА ген. Стоян Тонев, щял да води в Пазарджик

Секстормоз за най-известния синоптик в България Емо Чолаков!

http://www.zapernik.com/hailaif/sekstormoz-za-nai-izvestniya-sinoptik-v-bulgariya-emo-cholakov_33909/

"Ще имаме второ дете само след като се видя най-сетне булка." Такъв ултиматум поставила на симпатичния метеоролог от Би Ти Ви - Емо Чолаков, жената, с която живее от 14 години без брак - Краси Григорова. 38-годишната красавица, която стана майка преди седем години на детето на Чолаков - Ема, решила, че й е време да се види в бяла рокля, та макар и без подпис в гражданското.

"Аз съм християнка и за мен е важно да се обвържем пред Бога", обяснила желанието си да бъде булка Краси...

Продължава

Шашма по морето: Продават лекарства на двойни цени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262979

 Туристите по морето за принудени да купуват лекарства с изкуствено надути цени, съобщава РЕПОРТЕР.
Най-често търсените медикаменти против повръщане, температура, диария и главоболие, както и мазилата за изгаряне са с много завишени цени, а някои от тях като Аулин и Аналгин се продават двойно по-скъпо.  Туристите по морето за принудени да купуват лекарства с изкуствено надути цени, съобщава РЕПОРТЕР. Най-често търсените медикаменти против повръщане, температура, диария и главоболие, както и мазилата за изгаряне са с много завишени цени, а някои от тях като Аулин и Аналгин се продават двойно по-скъпо.

84 муфлона и един елен лопатар са умрели от "син език" в Кърджалийско

http://pik.bg/84-муфлона-и-един-елен-лопатар-са-умрели-от-син-език-в-кърджалийско-news218135.html

84 муфлона и един елен лопатар са умрели от "син език" в Кърджалийско

Намерихме доста умрели животни на територията на двата района - ДЛС "Женда" и "Болярци". Това каза  Радослав Боев, директор на ДЛС "Женда" в Кърджали, съобщи "Фокус". До момента сме открили 85 животни - муфлони и един елен лопатар. Най-вероятната причина за смъртта им е болестта "син език".

По първи признаци, установени от лекарите, които дойдоха в района и взеха пробите от животните се смята, че причината е именно "син език". Заразата на дивите животни е станала чрез ухапване от комари. Пробите са изпратени за изследване в София, а труповете на умрелите животни са изпратени в екарисажа във Варна. Предприети са мерки за ограничаване разпространението на болестта. Пръскаме с репеленти за комари по хранилищата и местата за почивка на животните. Трябва да се води или авиоборба, или да се ползват ваксини, каза също Боев. Той уточни, че ако се разреши използването на ваксини, те трябва да се прилагат перорално, да се дават чрез фуражите, защото инжектирането на дивите животни е трудно. Общият запас на муфлони в стопанството е около 400. През последните дни наблюдаваме спиране на процеса на смъртност при животните, дано да спре, каза също Боев. Той допълни, че всеки ден комисии обхождат стопанството, за да установят дали има други смъртни случаи на диви животни, уточни директорът на ДЛС "Женда".

Янукович се намира в България, твърди руски политик

http://www.mediapool.bg/yanukovich-se-namira-v-bulgaria-tvardi-ruski-politik-news224122.html

"Бившият украински президент Виктор "Янукович и обкръжението му се намират в България". Това твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия", предаде в понеделник вечерта радио "Руска служба за новини". Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович - бившия председател на украинския Върховен съд и бившия министър на търговията. Според политика те поискали разрешително за пребиваване у нас - "в една славянска страна, където обичат руснаците", и "скоро щели да станат българи".   "Не виждам основания Янукович да е в Москва. Той се намира най-вероятно на юг, на благодатни места", заявил още руският политик.   През февруари властта в Украйна се смени, Върховната рада отстрани президента Виктор Янукович и промени конституцията. Янукович напусна страната, без да съобщи къде се намира, но проведе две пресконференция в южния руски град Ростов на Дон, посочва радиото на своя сайт. През март новите власти в Киев обявиха за издирване сваления президент, обвинен в пране на пари, посегателство върху териториалната цялост на Украйна и в гибелта на хора, загинали през февруари на столичния протестен площад - Майдана. Интерпол обаче не откри основания бившият украински лидер да бъде обявен за международно издирване.   Наред с други украински чиновници и бизнесмени Янукович фигурира и в списъка с лицата, подложени на евросанкции заради подозрения в злоупотреби с държавни средства в Украйна. Средствата им в ЕС са замразени.

Стивън Сегал отново подкрепи ДНР и ЛНР

http://www.cross.bg/segal-stivun-yugoiztochna-1427246.html

/КРОСС/ Популярният американски актьор, музикант, режисьор и продуцент Стивън Сегал се срещна в Москва с лидера на обществено-политическата организация «Славянска гвардия» Владимир Рогов, съобщи телевизионният канал «Звезда». На срещата холивудската звезда изрази своята подкрепа на самопровъзгласилите се в югоизточна Украйна Луганска и Донецка народни републики. Той е крайно възмутен от случващото се там. Също така, Сегал разказа за своя произход. Както стана ясно, прабабата на актьора е от Одеса. Освен това американецът знае малко руски език. Преди срещата Сегал и Рогов не се познавали лично, но имат общи приятели. Сегал отави няколко десетки автографи, които по-късно ще бъдат разпродадени в онлайн аукцион, а парите от продажбите ще бъдат разпределени за помощи на бежанците от югоизточна Украйна. Стивън Сегал не за първи път изразява своето мнение в подкрепа на руската политика, докато в същото време, много от холивудските звезди не смеят да се доближат до границите на Руската Федерация, за да не развалят звездната си кариера. Напомняме, че преди две седмици, Мики Рурк получи ултиматум от Вашингтон, да не изразява толкова открито симпатията си към Владимир Путин и Русия. Причината бе, че тогава актьорът закупи в московския ЦУМ няколко тениски с лика на руския президент, като едната облече веднага и се появи с нея в ефира на популярен руски телевизионен канал

Първо в "24 часа": Московски ще е срещу Миков във Видин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262991

Ивайло Московски ще е водачът на ГЕРБ във Видин, научи Ивайло Московски ще е водачът на ГЕРБ във Видин, научи "24 часа" от отлично осведомени. Бившият транспортен министър, който е сред най-близките до Бойко Борисов, ще се изправи в битка с председателя на БСП Михаил Миков. На Московски бил поверен и 26-и МИР - София-област. Там влиза в челен сблъсък с едно от нежните остриета на БСП - Корнелия Нинова.

Захариева: "Южен поток" ще се случи, но по европейските правила

http://econ.bg/Новини/Захариева-Южен-поток-ще-се-случи-но-по-европейските-правила_l.a_i.563676_at.1.html

Проектът „Южен поток“ ще се осъществи, но това трябва да стане по европейските правила. Това заяви пред БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева. По...

Лиляна Павлова: През януари може да сме в ликвидна криза

http://www.vesti.bg/bulgaria/liliana-pavlova-prez-ianuari-mozhe-da-sme-v-likvidna-kriza-6020850

Според бившия министър на ГЕРБ нов заем ще трябва да се изегли независимо дали ГЕРБ ще управлява след изборите или някоя друга партия и коалиция

Всяко десето село пред изчезване

http://www.moreto.net/novini.php?n=262183

Всяко десето село у нас е пред изчезване. Това става ясно от данните на Националния статистически институт за демографската картина в районите в страната по справка на БТА. От всички 5009 малки населени места точно 564 са безлюдни или с до 10 жители.

Манастирът като кръчма! Вярата и чевермето вървят ръка за ръка, но защо ли духовната храна нещо ни убягва

http://www.zapernik.com/hailaif/manastirut-kato-kruchma-vyarata-i-chevermeto-vurvyat-ruka-za-ruka_33908/

Мирис на скара, мирис на печено месо, на пържена риба и картофи, едри потни, съблечени до кръста мъжаги пекат кюфтета и кебапчета, други пък въртят чевермета или пържат цаца и попчета. Тук-таме се предлага и варена царевица. И всичко това на фона на яко надута чалга. Точно тази „романтична" гледка ни посреща пред стотици наши манастири. Кръчмите и храмовете са едва на метри разстояние и гъстият пушех от скарата често изпълва китните дворове на манастирите.

Явно вярата и чевермето...

Продължава

Мачът на Гришо с Райън Харисън ще бъде утре

http://www.cross.bg/krug-tyrnira-raiiun-1427242.html

/КРОСС/И днес, вторият състезателен ден на US Open, мачът на Гришо с Райън Харисън не е в програмата, което значи, че срещата със сигурност ще се проведе в сряда - последният ден за мачовете от първия кръг на турнира. Програмата за вторник включва двубой като Федерер - Матошевич, Серина Уилямс - Тейлър Таунсенд, Давид Ферер - Дамир Джумур, Ана Иванович - Алисън Риск и Петра Квитова - Кристина Младенович. Според официалния сайт на турнира мачовете от първи кръг ще се играят в дневната сесия т.е. в нормален за българския любител час, но в колко точно ще стане ясно тази вечер. Димитров е поставен под №7 в основната схема и ще се опита да се класира за втория кръг за първи път при четвъртото си участие на турнира от Големия шлем в САЩ.

Няма да се загубят пари по "Конкурентоспособност", обяви Щонов

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/26/2368217_niama_da_se_zagubiat_pari_po_konkurentosposobnost/?ref=rss


Няма да бъдат загубени средства по оперативна програма "Конкурентоспособност", заяви в интервю за БТА министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

Той съобщи, че през 2014 г. трябва да бъдат сертифицирани малко над 192 млн. евро безвъзмездна финансова помощ. До момента от тях са сертифицирани 118 млн. евро, а 16 млн. евро са в процес по сертифициране. Това означава, че почти 70 на сто от планираните за годината средства по оперативната
програма са сертифицирани, посочи...

20-годишна загина в катастрофа, колата й полетя в 5-метрово дере

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262970

Млада жена е загинала в нелеп пътен инцидент в понеделник. 20-годишната Фатме А. е катастрофирала самостоятелно в отсечката между селата Белодол и Бата.
Момичето е карало „Деу Ланос”, но вероятно е загубило контрол върху мощната машина и и тя е полетяла в 5-метрово дере.
Фатме е загинала на място, а спътничката й – на 16 години е приета в Млада жена е загинала в нелеп пътен инцидент в понеделник. 20-годишната Фатме А. е катастрофирала самостоятелно в отсечката между селата Белодол и Бата. Момичето е карало „Деу Ланос”, но вероятно е загубило контрол върху мощната машина и и тя е полетяла в 5-метрово дере. Фатме е загинала на място, а спътничката й – на 16 години е приета в

Омбудсманът Константин Пенчев: Няма да се извиня на шефовете на НОИ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262975

„Забележките ми към Националния осигурителен институт са били основателни“, заяви националният омбудсман Константин Пенчев пред БНТ и отказа да се извини на ръководството на НОИ. Повод бе репликата му в края на юли, че заради проблемите в КТБ националният осигурителен институт "хвърля пенсиите на 6000 души през прозореца". „Забележките ми към Националния осигурителен институт са били основателни“, заяви националният омбудсман Константин Пенчев пред БНТ и отказа да се извини на ръководството на НОИ. Повод бе репликата му в края на юли, че заради проблемите в КТБ националният осигурителен институт "хвърля пенсиите на 6000 души през прозореца".

Зам.-министър Стоянов: Продължавам да нося мегафона си от протестите в багажника

http://offnews.bg/news/n_1/n_380907.html

Новият зам.-министър на културата Виктор Стоянов, който бе сред лицата на протестите срещу кабинета "Орешарски", обясни че властта за него не е самоцел и обеща да наблюдава властта отвътре и да се опита да промени системата. "Не съм се отказал от хората, които протестираха срещу кабинета на Пламен Орешарски и продължавам да нося мегафона си от митингите в багажника на колата си. На ключовете ми от кабинета ми в министерството съм си залепил лепенка с текст "Кой", за да ми напомня за какво съм тук. Влизането ми във властта не е самоцел", каза Стоянов в сутрешния блок на bTV. Той допълни,че се смята за човек с кариера и с име и има отговорност към хората, а не е анонимен висш служител и допълни, че според него един от големите проблеми на държавата е липсата на прозрачност. "Хора от земеделското министерство са преназначени в Министерството на културата, това не се съобщава публично, но е факт", разкрива Стоянов.  За това как е получил предложението да стане зам.-министър на културата Стоянов казва: "Получих обаждане от служебния премиер Близнашки, който ми каза - ти преди няколко седмици беше написал във Фейсбук един пост за поемането на отговорност. Сега ние ти даваме възможност на практика да приложиш и да защитиш идеите, които защитаваш. Ако има политическа воля и мотив на всеки, който влезе в културното министерство да промени наистина нещата, а не просто да се вози докато е на поста, този човек може да промени много неща". Той смята още, че в областта на културата за два месеца могат да се случат и да се променят много неща,тъй като "системата и сферата на културата са като една машина, която винаги си се движи и хората, които застават на управленски постове в културното министерство имат две опции - или просто да се движат с тази машина, или да я карат реално". Стоянов коментира и изказването на Мая Манолова, че служебното правителство назначава кадри на ГЕРБ и тя смята да протестира срещу това, което тя направи от местността Жабокрек в Рила: "Най-правилното място Мая Манолова да се изказва наистина е Жабокрек . Каня я в Министерство на културата, за да поговорим. Призовавам всички политици да не говорят през медиите, а на експертно ниво." Виктор Стоянов призова следващите хора, които влязат в министерството да излязат от дебелите му стени, защото това е единствения начин човек да се запознае с реалното състояние на всеки проблем и да успее да го реши правилно. По повод тезата, че протестът е на власт Стоянов коментира, че това е опорна точка на бившите управляващи и в служебния кабинет има само трима души, които са участвали в #ДАНСwithme през 2013 г.

"Стара планина" се срина! Защитените колбаси тъпкани с Е-та - докарват камъни в бъбреците, висок холестерол и дори рак

http://www.zapernik.com/biznes/stara-planina-se-srina-zashtitenite-kolbasi-tupkani-s-e-ta_33907/

Ако някой си мисли, че купувайки си за повече пари защитен с утвърден стандарт салам, няма да се тъпче с отрови, дълбоко се заблуждава. Вече не е така. Стандартът „Стара планина" се срути, компрометиран е, буквално е провален. И колбаси, носещи гръмката марка за качество, са пълни с всякакви „подобрители" - прословутите Е-та.

Колбасарски фирми вече масово нарушават стандарта, категорични са потребителски организации. Подлагането на анализ на продукти с щемпела „Стара планина" доказало,...

Продължава

НСИ: Превозените товари намаляват с 0.8% през Q2 на 2014 г.

http://www.vesti.bg/novini/nsi-prevozenite-tovari-namaliavat-s-0.8-prez-q2-na-2014-g-6020852

По предварителни сезонно изгладени данни през второто тримесечие на 2014 г. превозените товари намаляват с 0.8%, докато извършената работа отбелязва ръст от 0.2% в сравнение с предходното тримесечие, съобщиха от НСИ.

Омбудсманът Константин Пенчев отказа да се извини на шефовете на НОИ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262963

„Забележките ми към Националния осигурителен институт са били основателни“, заяви националният омбудсман Константин Пенчев пред БНТ и отказа да се извини на ръководството на НОИ. Повод бе репликата му в края на юли, че заради проблемите в КТБ националният осигурителен институт „Забележките ми към Националния осигурителен институт са били основателни“, заяви националният омбудсман Константин Пенчев пред БНТ и отказа да се извини на ръководството на НОИ. Повод бе репликата му в края на юли, че заради проблемите в КТБ националният осигурителен институт "хвърля пенсиите на 6000 души през прозореца".

Дженсън Бътън подкрепи Хамилтън за удара от Розберг

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368210_djensun_butun_podkrepi_hamiltun_za_udara_ot_rozberg/?ref=rss


Пилотът на "Макларън" Дженсън Бътън подкрепи Люис Хамилтън около скандала с удара, който той получи от своя съотборник в "Мерцедес" Нико Розберг.

34-годишният състезател критикува действията на германеца и призова за коректна битка между двамата претенденти за титлата във Формула 1.

Розберг спука задна лява гума на Хамилтън във втората обиколка на "Спа" и така го извади от състезанието. Той завърши втори в Белгия и увеличи аванса си във временното класиране на 29 точки...

Гонзо: С победа над Черно море ще свалим напрежението

http://bgfootball.actualno.com/Gonzo-S-pobeda-nad-Cherno-more-shte-svalim-naprejenieto-news_46926.html

Треньорът на Левски Георги Иванов заяви, че пред водения от него отбор няма друга алтернатива освен победа срещу Черно море. "Много е важно в петък да спечелим трите точки, за да може да свалим ...

"Ислямска държава" завзе най-големия язовир на р. Ефрат

http://asia.actualno.com/Isljamska-dyrjava-zavze-naj-golemija-jazovir-na-r-Efrat-news_46936.html

Бунтовници от групировката "Ислямска държава" /ИД/ днес отново са превзели най-големия язовир в Ирак на р. Ефрат при Мосул. В този случай са пленени около 200 бойци от кюрдските военизирани ...

Община Сливен е подпомогнала 22 двойки с репродуктивни проблеми

http://healthy.actualno.com/Obshtina-Sliven-e-podpomognala-22-dvojki-s-reproduktivni-problemi-news_46945.html

Община Сливен е подпомогнала 22 двойки с репродуктивни проблеми, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Очаква се през януари 2015 година да се роди и първото бебе. Всички те са кандидатствали з...

САЩ изпращат разузнавателни самолети в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262874

САЩ се готвят да изпратят разузнавателни самолети в Сирия, за да събират данни за позициите на ислямистите. Информацията се появи първо във в. "Уолстрийт джърнъл", но по-късно бе потвърдена от високопоставен американски служител.
Според него, дроновете ще имат за цел да помогнат на Пентагона да се сдобие с по-добра информация за позициите на САЩ се готвят да изпратят разузнавателни самолети в Сирия, за да събират данни за позициите на ислямистите. Информацията се появи първо във в. "Уолстрийт джърнъл", но по-късно бе потвърдена от високопоставен американски служител. Според него, дроновете ще имат за цел да помогнат на Пентагона да се сдобие с по-добра информация за позициите на

Примерът е баба Иванка, а не ледените кофи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262405

Знаете ли коя е баба Иванка? 67-годишната пенсионерка от най-голямото българско село Селановци? До скоро освен роднините и съседите на тази жена никой друг не знаеше, че тя съществува. Тя не е известна личност, въпреки че през последните дни много пъти срещнахме името в медиите. Баба Иванка от с. Селановци даде пример на всички нас. Тя някак наруши Знаете ли коя е баба Иванка? 67-годишната пенсионерка от най-голямото българско село Селановци? До скоро освен роднините и съседите на тази жена никой друг не знаеше, че тя съществува. Тя не е известна личност, въпреки че през последните дни много пъти срещнахме името в медиите. Баба Иванка от с. Селановци даде пример на всички нас. Тя някак наруши

Над половината ученици в Своге са се качвали при пиян шофьор

http://pik.bg/над-половината-ученици-в-своге-са-се-качвали-при-пиян-шофьор-news218124.html

Над половината ученици в Своге са се качвали при пиян шофьор

53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, сочат резултатите от анкета, проведена в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. В допитването са участвали 133 ученици от 10, 11 и 12 клас, съобщава "Нова телевизия".

"Авторите не претендират за представителност, но анкетата показва ясно какво е отношението на младите към това да се качат при пиян или при шофьор без книжка", отбеляза Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. 

„38% от анкетираните ученици заявяват, че биха се возили при шофьор, употребил алкохол. Оказва се, че самите те не осъзнават, че това е много опасно”, посочи Тодоров. По думите му тийнейджърите не са запознати с идеята, че дори минимално количество алкохол е много опасно.

Резултатите от анкетите поставят въпроси като този дали родителите упражняват контрол над децата си, дали им говорят за тези проблеми, посочи представителят на неправителствената организация. Според него важна е и ролята на собствениците на заведения, които виждат пиян младеж да сяда зад волана, както и на собствениците на автомобила, които го преотстъпват.

От асоциацията предлагат при шофиране на автомобил от неправоспособен водач, МПС-то да се конфискува, независимо кой е собственикът. Проблемът с налаганите глоби у нас е, че не се събират и затова увеличението им няма да е толкова ефективно, смята Владимир Тодоров. Той подкрепи обаче идеята да се прилага гръцкият опит със свалянето на регистрационните табели на нарушителите, които да се връщат, когато глобата бъде платена.

Четвъртото издание на надпреварата "Шеметна Варна" стартира в събота

http://www.moreto.net/novini.php?n=262177

На 30 август 2014г. от 10:00ч. на Входа на Морската градина във Варна стартира четвъртото издание на надпреварата "Шеметна Варна", тази година под надслов „Влез във филма!“. "Шеметна Варна" е отборно състезание, в което отбори от по трима или четирима души целят успешно да преодолеят дузина изпитания – от логически задачи до физически предизвикателства.

Съдят британец, правил секс с матрак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262941

Съдят британец, след като полицията го залови да прави секс с матрак на паркинг на старопиталище, съобщава в. "Дейли мирър".
Служителите на реда получили сигнал за гол индивид, който гледал порно на портативeн плеър и се отдавал на сексуален акт с матрака под него. Инцидентът се случил в ранните часове на сутринта в паркинга на старопиталището на Съдят британец, след като полицията го залови да прави секс с матрак на паркинг на старопиталище, съобщава в. "Дейли мирър". Служителите на реда получили сигнал за гол индивид, който гледал порно на портативeн плеър и се отдавал на сексуален акт с матрака под него. Инцидентът се случил в ранните часове на сутринта в паркинга на старопиталището на

Amazon придобива Twitch, след като Google се отказа

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/08/26/2368197_amazon_pridobiva_twitch_sled_kato_google_se_otkaza/?ref=rss


Amazon е новият собственик на платформата за стрийминг на видеоигри Twitch. Компанията обяви, че я придобива срещу 970 млн. долара в брой.

Новината е изненадваща, защото през май т.г. Google преговаряше с Twitch и имаше намерението да придобие платформата срещу малко над 1 млрд. долара. В процеса на преговорите обаче интернет гигантът е изразил притеснения поради възможни проблеми с правоносителите поради естеството на Twitch.

Платформата позволява на запалени геймъри да...

Евтниния за бедни перничани! Нощувка по 10 лева на морето!

http://www.zapernik.com/bulgariya/evtniniya-za-bedni-pernichani-noshtuvka-po-10-leva-na-moreto_33906/

На цената на два айрана излиза нощувката в хубава несебърска квартира в края на сезона. Само 10 лева искат вече хазяите за легло, но за сметка на това заведенията удрят с цените и халба разредено кисело мляко струва към 5 лева. Кафе и фреш в един от китните ресторанти на брега струва около 13 лв., пише "Монитор".

Все пак шанс да изкарат добре и на по-ниски цени имат решилите да почиват през август и септември.

В Слънчев бряг поевтиняването е заковано на 20%. Още по-големи...

Продължава

Тежка катстрофа в Египет, 19 загинали

http://www.vesti.bg/novini/tezhka-katstrofa-v-egipet-19-zaginali-6020851

Деветнайсет души загинаха днес при пътно-транспортно произшествие край египетския град Луксор, съобщи представителят на местния отдел на министерството на здравеопазването Абу ан-Наджа ал-Хаджаджи.

Преди 8000г. край Струма: Хората са запалили материалното, за да спасят духовното

http://www.zapernik.com/obshtestvo/predi-8000g-krai-struma-horata-sa-zapalili-materialnoto-za-da_33905/

Новооткрито селище крайсело Мурсалево, което разкопаха багерите при строежа на автомагистрала Струма, има необикновена история. По някаква причина жителите на селището са изгорили къщите си и цялата си покъщина. Това установиха археолозите. Според ръководителя на разкопките проф. дин Васил Николов от Националния археологически институт с музей при БАН, някогашните предци, населени край Струма запалили къщите си нарочно, а целта им била селището да изгори напълно.

Дни наред те носели...

Продължава

Вдигат музей на религиите на Перперикон

http://pik.bg/вдигат-музей-на-религиите-на-перперикон-news218128.html

Вдигат музей на религиите на Перперикон

Перперикон може да се превърне в Музей на религиите на открито, обясни археологът проф. Николай Овчаров.

По думите му това ще е добър завършек на откритията в Скалния град и ще покаже как на едно място са възникнали различни култури от зората на човечеството до наши дни.
Археологът направи равносметка за постигнатото през август, като според него най-голямата находка е ранният османски мавзолей от XIV век. Той обясни, че тюрбетата на османските завоеватели са много рядко срещани, тъй като в този период турците са номадски народ. Според Овчаров гробницата е най-старата от този тип по българските земи и показва характерен за номадските народи обичай - до пълководеца е положен неговият боен кон. Животното е внесено вътре на дървена носилка, като десният му крак е отсечен и допълнително добавен в гроба. Предстои да бъде определена породата на коня, като се смята, че с подобни коне Чингиз хан е предприемал своите завоевателни походи.

Овчаров планира да експонира в Перперикон скелета на османския боен кон който ще бъде положен под стъкло и който дава любопитна информация за вярванията и обичаите на степните народи, съобщава "Монитор".

Археологът припомни, че Перперикон има близо 6000 години история и там са открити както езически светилища от каменномедната и бронзовата епоха, така и раннохристиянски и средновековни църкви и олтари. Идеята е археологическият комплекс край Кърджали да покаже както религиите на древните хора, така и техните суеверия. Освен това ще се изложат и костите на вампира, който беше открит там.

През този сезон археолозите са открили бронзова брадвичка на повече от 36 века, която е била използвана от местните жреци още преди Троянската война. Учените открили и малък кръст от VIII век, който илюстрира периода на иконоборчеството във Византия, защото по него няма никакви изображения. Археолозите са се натъкнали и на старогръцки надпис върху стомна от Х-XI в., който гласи „Господи, помагай”.

Гръцки изтребител се разби край Комотини

http://www.vesti.bg/novini/grycki-iztrebitel-se-razbi-kraj-komotini-6020855

Изтребител на гръцките военновъздушни сили се разби в планинската местност край град Комотини, съобщава вестник "Етнос".

Заливане и оливане...

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262305

В началото на седмицата бях предизвикан от мой колега и негови приятели да се полея с ледена вода и така да подкрепя Българския червен кръст и даренията за бедстващите в Мизия. За секунда не се колебах да приема предизвикателството (въпреки че в. “Капитал В началото на седмицата бях предизвикан от мой колега и негови приятели да се полея с ледена вода и така да подкрепя Българския червен кръст и даренията за бедстващите в Мизия. За секунда не се колебах да приема предизвикателството (въпреки че в. “Капитал" ми приписа дори авторство), още повече че идеята идваше от млади хора, които, признавам,

Миро Церар е новият премиер на Словения

http://www.cross.bg/tzerar-premier-partiya-1427241.html

/КРОСС/Словенският парламент потвърди назначението за премиер на Миро Церар, информира Reuters. Новосъздадената левоцентристка Партия на Церар (ПМЦ) спечели убедително изборите през юли. За Церар при тайно гласуване са гласували 57 депутати, 11 са били против. ПМЦ има 36 депутати в 90-членния парламент. Новият премиер има 15 дни, за да представи кабинета си, който също трябва да бъде одобрен от парламента. По всяка вероятност Церар ще състави коалиция с Демократическата партия на пенсионерите и с левоцентристката партия Социалдемократи.

Около 70 формации ще представят фолклорните традиции на добруджанския събор "Богородица"

http://www.cross.bg/subor-bogoroditza-obshtinata-1427240.html

/КРОСС/Около 70 формации ще представят фолклорните традиции на добруджанския събор "Богородица", чието шестнайсето издание ще се състои на 30-и и 31-ви август в Генерал Тошево. Форумът е част от националния културен календар, съобщават от общината. На една сцена ще се съберат групи за автентичен фолклор, певци и инструменталисти от цяла Североизточна България. Музикално-танцови състави от Украйна, Молдова и Румъния ще обогатят афиша с фолклорното наследство на български общности от други етнографски райони. Добруджанският фолклорен събор популяризира народното творчество в Североизтока и поощрява младите българи да го съхраняват, допълват от общината.  

Британец на съд, правил секс с матрак

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262883

Съдят британец, след като полицията го залови да прави секс с матрак в паркинг на старопиталище, съобщава в. Съдят британец, след като полицията го залови да прави секс с матрак в паркинг на старопиталище, съобщава в. "Дейли мирър". Служителите на реда получили сигнал за гол индивид, който гледал порно на портативeн плеър и се отдавал на сексуален акт с матрака под него. Инцидентът се случил в ранните часове на сутринта в паркинга на старопиталището на

Руски политик: Янукович се крие в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262943

Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия". Информацията разпространи радио "Руска служба за новини".
Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович - Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия". Информацията разпространи радио "Руска служба за новини". Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович -

Проучване: Мнозинството американци са против плащане на откуп на терористи

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/26/2368200_prouchvane_mnozinstvoto_amerikanci_sa_protiv_plashtane/?ref=rss


Двама от всеки трима американци казват, че правителствата не бива да плащат откуп на терористи за заложници, сочи съвместно проучване на агенция "Ройтерс" и института за изследване на общественото мнение "Ипсос".

62% от населението не САЩ са съгласни с британската и американската политика за отказ за плащане на откуп, запитани за екзекуцията на американския журналист Джеймс Фоли и откупа на стойност милиони долари, поискан за освобождаването му. Едва 21 на сто не одобряват тази...

Руски лидер: Янукович е в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262921

Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия". Информацията разпространи радио "Руска служба за новини". Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович -

Пелегрини: Победата над "Ливърпул" е с цената на шест точки

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/26/2368195_pelegrini_pobedata_nad_livurpul_e_s_cenata_na_shest/?ref=rss


Мениджърът на "Манчестър сити" Мануел Пелегрини заяви, че победата срещу "Ливърпул" в понеделник има цената на шест точки. "Гражданите" се наложиха с 3:1 в първото голямо дерби за сезона и продължават с пълен актив след първите два кръга.

"За мен тези мачове имат цената на шест точки, особено когато играеш у дома. "Ливърпул" е голям отбор и един от тези, които ще се борят за титлата. Имахме труден старт на сезона и беше много важно да спечелим втория си мач", заяви Пелегрини след...

Упражняващите професия от години могат да получат диплома за нея

http://www.cross.bg/validirat-horata-diploma-1427238.html

/КРОСС/Упражняващите професия от години могат да получат диплома за нея по проекта "Нова възможност за моето бъдеще", изпълняван от МОН и финансиран от ЕС. Пред БНР ръководителят на проекта Емилияна Димитрова, който е председател на УС на Националната агенция за професионално образование, обясни: Проектът е свързан с това да удостовериш придобитите си знания, умения и компетентност, за да запазиш работното си място, да вземеш нова позиция на пазара на труда и да се чувстваш удовлетворен от това, което правиш. Той увеличава възможностите хората да си повишат квалификацията, за да намерят работата която търсят, или да защитят тази, която упражняват. Една от най-търсените професии, по която хората искат да валидират притежаваните си компетенции, е готвач. Работодателите също имат интерес да назначават хора с квалификация, защото това води до повишаване на качеството на предлаганите от тях услуги, допълни Димитрова и припомни, че квалифицираните готвачи носят повече звезди на хотелите, в които работят. Всички стъпки, които желаещите да валидират знанията си трябва да предприемат, са записани на validirane.mon.bg. Документът, който получават, е законно признат и е признат от работодателите у нас и в ЕС. Националният телефон за информация е 0700 13 773. След входящ тест инспекторите насочват кандидатите към съответните курсове за придобиване на диплома в професионалните гимназии в страната

Захарченко: Вече не сме опълченци, а армия на ДНР

http://www.cross.bg/zaharchenko-brigadi-brigada-1427239.html

/КРОСС/ Главата на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Александър Захарченко заяви пред журналисти, че силите на ДНР вече не бива да се наричат опълчение, а истинска редовна армия, предаде телевизионния канал «Звезда». «До преди 10 дни бяхме още опълченци, но днес вече сме Въоръжените Сили на Донецка народна република», поясни Захарченко. «Създадени са два танкови батальона, две пълни артилерийски бригади, два дивизиона с установки «Град», един мотострелкови батальон, три пехотни бригади и бригада със специално предназначение. Изградена е система за комуникации и взаимодействие между видовете войски, бяха създадени първите полеви болници, създадена е и ремонтна бригада. Тези подразделения започваме да използваме в боевете», разказа още лидерът на ДНР. Захарченко подчерта, че армията на ДНР не обстрелва жилищни квартали и не използва къщите на мирните граждани за укритие от огъня на украинските силови структури, с цел да не подлагат на допълнителна опасност мирното население.  

САЩ обмислят военни операция срещу бойците от "Ислямска държава" в Ирак и Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=262164

Властите на САЩ обмислят възможността за провеждане на военни операции срещу бойците на "Ислямска държава" на територията на Ирак и Сирия, съобщава Би Би Си. Това заяви официалният представител на Комитета на началник щабовете на американската армия полковник Едуард Томас.

53% от учениците в Своге са се возили при пиян или шофьор без книжка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262901

53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, сочат резултатите от анкета, проведена в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. В допитването са участвали 133 ученици от 10, 11 и 12 клас, съобщава 53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, сочат резултатите от анкета, проведена в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. В допитването са участвали 133 ученици от 10, 11 и 12 клас, съобщава "Нова телевизия". "Авторите не претендират за представителност,

Анкета: Учениците не се притесняват да се возят с шофьори, употребили алкохол

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262911

53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, сочат резултатите от анкета, проведена в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. В допитването са участвали 133 ученици от 10, 11 и 12 клас, съобщава "Нова телевизия".
"Авторите не претендират за представителност, 53% от учениците са се качвали в кола, чийто водач е употребил алкохол или е неправоспособен, сочат резултатите от анкета, проведена в град Своге с подкрепата на Областната дирекция на МВР. В допитването са участвали 133 ученици от 10, 11 и 12 клас, съобщава "Нова телевизия". "Авторите не претендират за представителност,

До края на годината може да се влезе в нов дълг, смята вицепремиерът Захариева

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/08/26/2368187_do_kraia_na_godinata_moje_da_se_vleze_v_nov_dulg/?ref=rss


Предвид състоянието на бюджета до края на годината може да се наложи емитирането на нов дълг. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Екатерина Захариева. Такъв призив отправи вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Финансите на държавата са под всякаква критика – пари няма, служебното правителство трябва незабавно да започне процедура за нов дълг, посочи Борисов.

Захариева обясни и причините, които може да наложат това - очакваното неизпълнение на приходите в бюджета...

Евакуираха блок заради взрив на газова бутилка

http://pik.bg/евакуираха-блок-заради-взрив-на-газова-бутилка-news218103.html

Евакуираха блок заради взрив на газова бутилка

24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян.

Вчера, около 23:45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали.

Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно управление МВР-Мадан, при което се качват на последния етаж на жилищната сграда, от където се чуват викове за помощ, разбиват вратата на апартамента и спасяват обгорения 24-годишен младеж от село Митовска, община Мадан, който живее сам, под наем. Минути след като евакуират младежа и излизат от апартамента, се чува втори взрив, който е от газова бутилка.

Пострадалият от инцидента незабавно е транспортиран в УМБАЛ-град Пловдив, с опасност за живота. На мястото пристигат два екипа на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Мадан, които евакуират още десет човека от същия вход на жилищния блок и извършват пожарогасенето.

При пожара са изгорели хладилник, диван, шкафове и кухненско обзавеждане в гарсониера. Площта на пожара е около 25 кв.м. Унищожени са още домашно имущество, опушени са стени – около 100 кв.м., избити са два прозореца и четири вътрешни и външни врати.

Спасени са пострадалия, жилищната сграда и хората, живеещи там. В спасителната акция се включват съседи от блока, служители от Районното управление, както и ЦСМП-Мадан. Щетите и причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при Районно управление МВР-Мадан и се извършва повторен оглед на мястото. По случая е образувано досъдебно производство.

Австрийският канцлер призова за успокояване на религиозните страсти

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/08/26/2368192_avstriiskiiat_kancler_prizova_za_uspokoiavane_na/?ref=rss


Канцлерът на Австрия Вернер Файман призова за повече толерантност и спокойствие след специална среща с религиозните лидери в страната, предизвикана от бурните протести срещу израелски футболeн клуб миналия месец.

"Само обществото задружно може да предотврати изпадането в спирала на насилие", каза той след разговорите в канцлерството с представителите на 16-те официално признати вероизповедания.

Срещата се наложи, след като протестиращи - предимно мюсюлмани, недоволни от...

Шефът на СЕМ очаква "инстинкт за самосъхранение” от медиите

http://www.cross.bg/lozanov-georgi-kampaniya-1427237.html

/КРОСС/Днес ще бъде подписано Споразумение за специализиран мониторинг по време на предизборната кампания за избори за народни представители на Народното събрание в Република България между Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии. Подписи под документа ще сложат председателят на ЦИК Ивилина Алексиева и председателя на СЕМ доц. Георги Лозанов. Споразумението определя принципите и параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги в периода на предизборната кампания. Имаме една горчива поука, която даде една телевизия като TV7 - че обвързването на медии с политически проекти води до тежка криза на медиите, така че се надявам, че сега медиите ще проявят инстинкт за самосъхранение. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов пред бТВ. По думите му СЕМ ще прави мониторинг на средствата за масова информация около изборите, като ще следи дали те са равноотдалечени от политическите сили. „Кампанията, която ми се иска да очакваме, е кампания, която да буди интерес. Трябва да е в полза на избирателите, а не мътна пиарска стратегия на отделните кандидати", заяви Лозанов. Той призна, че по време на кабинета „Орешарски" е имало натиск върху СЕМ заради медийното отразяване на антиправителствените протести и той е довел до орязване на бюджета и риск от фалит. Служебният премиер проф

Шефът на СЕМ очаква "инстинкт за самосъхранение” от медиите

http://www.cross.bg/lozanov-mediite-georgi-1427237.html

/КРОСС/Имаме една горчива поука, която даде една телевизия като TV7 - че обвързването на медии с политически проекти води до тежка криза на медиите, така че се надявам, че сега медиите ще проявят инстинкт за самосъхранение. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов пред бТВ. По думите му СЕМ ще прави мониторинг на средствата за масова информация около изборите, като ще следи дали те са равноотдалечени от политическите сили. „Кампанията, която ми се иска да очакваме, е кампания, която да буди интерес. Трябва да е в полза на избирателите, а не мътна пиарска стратегия на отделните кандидати", заяви Лозанов. Той призна, че по време на кабинета „Орешарски" е имало натиск върху СЕМ заради медийното отразяване на антиправителствените протести и той е довел до орязване на бюджета и риск от фалит. Служебният премиер проф. Георги Близнашки обаче е уверил Георги Лозанов, че няма да се стигне до подобно развитие.  

Василев със запор на имуществото, издирван е във всички държави от Интерпол

http://society.actualno.com/Vasilev-sys-zapor-na-imushtestvoto-izdirvan-e-vyv-vsichki-dyrjavi-ot-Interpol-news_46927.html

Цветан Василев е обявен за международно издирване във всички страни – членки на Интерпол. По повод на множество журналистически запитвания, Пресцентърът на Прокуратурата на Република Българ...

Забраниха на жените да се гримират зад волана

http://www.cross.bg/grimiraneto-zhenite-izpolzvaneto-1427236.html

/КРОСС/МВР на ОАЕ въведе жестоки санкции срещу жените, които се гримират, докато шофират. Занапред гримирането, оправянето на прическата в огледалото и други подобни разкрасителни операции ще се наказват с глоби от по 1000 дирхама (приблизително 400 лв) и конфискация на автомобила за месец. В постановлението се посочва, че гримирането предизвиква опасности по пътя и е предпоставка за ПТП. "Нещо повече - гримирането е посочено като по опасно от използването на мобилен телефон", посочва директора на полицията в Дубай Саиф Мухаир Ал Мазруи. През миналата година в Дубай е имало 26 хил. ПТП заради мобилни телефони. Подобна статистика за използването на червила не е посочена.  

Благоверните съпруги са по-щастливи в брака

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/blagovernite-syprugi-sa-po-shtastlivi-v-braka-6020846

Оказва се, че сексът с прекалено много предбрачни партньори може да е пагубен за семейния живот

Започват бойни стрелби край Шабла

http://pik.bg/започват-бойни-стрелби-край-шабла-news218116.html

Започват бойни стрелби край Шабла

Зенитно-ракетни стрелби ще се проведат в района на нос Шабла на 26, 27 и 28 август, съобщават от общинската администрация. Стрелбите се осъществяват на зенитния полигон на ВВС близо до града, пише dobrichutre.bg.

За безопасността на стрелбите са въведени временни забрани за корабоплаването и въздухоплаването в морското и въздушно пространство, заключено между ивицата от нос „Карталборун" (Дуранкулак) до нос „Калиакра" и акваторията на Черно море, на разстояние 12 мили от бреговата ивица и височина до 5000 м над морската повърхност. Забраните са валидни от 10.00 до 19.00 часа на 26 август и от 12.00 до 19.00 часа на 27 и 28 август 2014 година.

БОМБА! Виктор Янукович и обкръжението му се крият в България

http://www.zapernik.com/bulgariya/bomba-viktor-yanukovich-i-obkrujenieto-mu-se-kriyat-v_33904/

Бившият украински президент Виктор Янукович и обкръжението му се намират в България, твърди Олег Митвол, лидер на руската извънпарламентарна формация "Алианс на зелените - Народна партия". Информацията разпространи радио "Руска служба за новини".

Митвол разказал в ефира на радиото, че срещнал на курорт в България близки съратници на Янукович - бившият председател на украинския Върховен съд и бившият министър на търговията. Според него те поискали разрешително за пребиваване у нас - "в...

Продължава

Хвърчащ човек е застанал между Небето и Земята, кани се да полети

http://www.cross.bg/petrov-valeri-bronya-1427235.html

/КРОСС/Един хвърчащ човек е застанал между Небето и Земята и се кани да полети, както го правим в най-красивите си сънища. Цяла България обаче се моли този Човек да се задържи тук поне още няколко мига. Защото той е смехът от детството й, рицарят без броня, под чиито знамена се събират и сини, и червени, и жълти, и пембени. Мечът му е от хартия, неговият щит са думите, които цял живот реди и пренарежда. А когато се умори, завърта своето Копче за сън - все по посока на часовниковата стрелка. Колко деца са пораснали със стиховете на Валери Петров, с Петте му приказки - по една за всеки пръст? А колко възрастни са усетили погалване по душата, докато са чели и чули словото на Валери Петров или са гледали творба по негов сценарий? Заради тази милувка всички се молят за Валери Петров. Нека молитвата е тиха, без вопли и отчаяни стонове. Вълшебствата на Рицаря без броня винаги ще са тук, разпръснати по страниците на книгите му. Важното е да ги прочетем на децата си. Важно е и да държим гърба си изправен - помните ли урока, който Валери Петров преподаде през ноември 2010 г.? Тогава вече беше на 90 години, но застана на първа линия на протест срещу Властта. Каузата му беше Българската академия на науките. Служителите на институцията, наречени от един финансов министър „синодални старци", излязоха на протест срещу орязването на бюджета и закриването на някои от институтите. Валери Нисим Меворах беше сред тях

Хвърчащ човек е застанал между Небето и Земята, кани се да полети

http://www.cross.bg/valeri-petrov-protest-1427235.html

/КРОСС/Един хвърчащ човек е застанал между Небето и Земята и се кани да полети, както го правим в най-красивите си сънища. Цяла България обаче се моли този Човек да се задържи тук поне още няколко мига. Защото той е смехът от детството й, рицарят без броня, под чиито знамена се събират и сини, и червени, и жълти, и пембени. Мечът му е от хартия, неговият щит са думите, които цял живот реди и пренарежда. А когато се умори, завърта своето Копче за сън - все по посока на часовниковата стрелка. Колко деца са пораснали със стиховете на Валери Петров, с Петте му приказки - по една за всеки пръст? А колко възрастни са усетили погалване по душата, докато са чели и чули словото на Валери Петров или са гледали творба по негов сценарий? Заради тази милувка всички се молят за Валери Петров. Нека молитвата е тиха, без вопли и отчаяни стонове. Вълшебствата на Рицаря без броня винаги ще са тук, разпръснати по страниците на книгите му. Важното е да ги прочетем на децата си. Важно е и да държим гърба си изправен - помните ли урока, който Валери Петров преподаде през ноември 2010 г.? Тогава вече беше на 90 години, но застана на първа линия на протест срещу Властта. Каузата му беше Българската академия на науките. Служителите на институцията, наречени от един финансов министър „синодални старци", излязоха на протест срещу орязването на бюджета и закриването на някои от институтите. Валери Нисим Меворах беше сред тях

В Брезник въвеждат такса за почистване на гроб

http://pik.bg/в-брезник-въвеждат-такса-за-почистване-на-гроб-news218113.html

В Брезник въвеждат такса за почистване на гроб

След Перник и Брезник въвежда такса за почистване на гробно място, пише mirogled.com.

До сега това бе ангажимент на близките на починалия.
Поддръжката на гробното място обаче вече ще се извършва от служители на гробищния парк. Цената за еднократно почистване е 10 лв. Годишната такса пък е 30 лв. Докладната за новата услуга е внесена пред Общинския съвет от кмета на града Васил Узунов. Предстои то да бъде разгледано от минипарламента.
Услугата е по желание. Тя е малко по-евтина отколкото в Перник. В областния град цената за почистване на гробно място е 40 лв., но само ако то е двойно. Поддръжката на единичните струва 20 лв.
Все още няма въведени такси за почистване в останалите четири общини на областта – Радомир, Ковачевци, Трън и Земен.

Започна ремонтът на огромната дупка на "Севастопол"

http://www.moreto.net/novini.php?n=262176

В момента тече ремонт на огромната дупка, отворила се преди дни на метри от "Севастопол", видя репортер на Moreto.net. Пропадането на асфалта бе около 40-50см на дълбочина и около 2 метра в диаметър. Пропадане се виждаше и под самия асфалт, а колко е дълбока дупката отворила се под него не е ясно.

ГЕРБ и "Никола Петков" сключиха споразумение за изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262899

ГЕРБ и „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
С документа партията „Никола Петков“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Двете партии ще работят за формирането на бъдещо център-дясно ГЕРБ и „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. С документа партията „Никола Петков“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Двете партии ще работят за формирането на бъдещо център-дясно

Мъж с опасност за живота след взрив на газова бутилка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262891

24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян.
Вчера, около 23:45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали.
Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно 24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян. Вчера, около 23:45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали. Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно

ГЕРБ и николапетковистите подписаха споразумение за изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262893

ГЕРБ и „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
С документа партията „Никола Петков“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Двете партии ще работят за формирането на бъдещо център-дясно ГЕРБ и „Никола Петков“ подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. С документа партията „Никола Петков“ подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Двете партии ще работят за формирането на бъдещо център-дясно

ГЕРБ и ПП „Никола Петков" подписаха споразумение за сътрудничество за изборите

http://www.cross.bg/petkov-sporazymenie-gerb-1427234.html

/КРОСС/ПП ГЕРБ и ПП „Никола Петков" подписаха споразумение за политическо партньорство за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. С документа ПП „Никола Петков" подкрепя кандидатите от листата на ГЕРБ в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Двете партии ще работят за формирането на бъдещо център-дясно правителство на България. „Настояваме за по-активното продължаване на европейската интеграция на България и утвърждаване на принципите на демокрацията и правовата държава", пише още в подписаното споразумение между двете формации. Партньорството между ГЕРБ и ПП „Никола Петков" е продължение на подписаното споразумение за сътрудничество от кампанията за европейските избори през май 2014 година.  

Къща, домашно имущество, стопански сгради, фураж и животни са изгорели при пожар радомирското с. Гълъбник

http://www.zapernik.com/krimi/kushta-domashno-imushtestvo-stopanski-sgradi-furaj-i-jivotni-sa-izgoreli_33903/

Къща, домашно имущество, стопански сгради, фураж и животни са изгорели при пожар радомирското с. Гълъбник.

Няма пострадали хора.

Пламъците лумнали вчера, около 20,10 ч. Причината е варене на зимнина, при което искри подпалили плевня и сеновал, които били в непосредствена близост. Изгоряла е стопанската сграда, 200 бали сено, едно теле и 30 кокошки и пуйки. Разразилият се огън се прехвърлил и върху двуетажна къща, на която изгорял покрива около 50 кв. м. и гредореда на...

Продължава

Шофьори на засекли се автомобили се млатеха на кръговото при Хумни дол

http://www.zapernik.com/krimi/shofiori-na-zasekli-se-avtomobili-se-mlateha-na-krugovoto-pri_33902/

Пернишки полицаи изясняват скандал, побой и унищожаване и повреждане на автомобил.

Инцидентът е станал вчера, около 17,00 ч. на детелината за кв. „Хумни дол”. Там се срещнали и най-вероятно засекли два автомобила, в резултат на което възникнал скандал. По първоначални данни е установено, че 33-годишният М.Г. от гр. Перник нанесъл няколко удара на лек автомобил „Ауди”, шофиран от 20-годишният А.А. от с. Драгичево. Колата е със счупени части и детайли в предната част.

Шофьорът...

Продължава

Почина мъжът, който падна от втори етаж на къщата си в с. Загорци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262884

35-годишният Йордан Димитров, който бе намерен в безпомощно състояние в двора на семейната къща в с. Загорци, община Средец, е починал около 5.30 ч. тази сутрин.Йордан е издъхнал без да излезе от дълбоката кома, в която е бил докаран в МБАЛ-Бургас около 3.30 ч. в понеделник. Той е намерен от майка си, 35-годишният Йордан Димитров, който бе намерен в безпомощно състояние в двора на семейната къща в с. Загорци, община Средец, е починал около 5.30 ч. тази сутрин.Йордан е издъхнал без да излезе от дълбоката кома, в която е бил докаран в МБАЛ-Бургас около 3.30 ч. в понеделник. Той е намерен от майка си,

Евакуираха блок заради взрив на газова бутилка, мъж е с опасност за живота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4262885

24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян.
Вчера, около 23:45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали.
Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно 24-годишен мъж е с опасност за живота, след взрив на газова бутилка в град Мадан, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Смолян. Вчера, около 23:45 часа в град Мадан на ул. „Република” е възникнал пожар в апартамент, собственост на 37-годишна жена, която живее в град Кърджали. Пожарът е бил забелязан от двама полицейски служители на Районно

Норвегия пусна "Роснефт" да работи в континенталния й шелф

http://www.vesti.bg/novini/norvegiia-pusna-rosneft-da-raboti-v-kontinentalniia-j-shelf-6020848

"Роснефт" може свободно да работи в норвежския континентален шелфи да получава лицензи за разработване и добив на енергоносители, заяви министърът на енергетиката на Норвегия Торд Льен, предаде агенция Интерфакс.

Убийства в зоопарка: Отровили хитопотама Хиболко с натриева основа, поставена в хляб

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262852

“Друг път през годините сме имали отравяния, знаете че аз работя от дълго време. Имали сме отравяния, но така масово да умират животни не се е получавало, даже и по време на епидемии". Това каза шефът на столичния зоопарк д-р Иванов по ТВ7.
Причините преди често са били отравяния, допълни Иванов. По думите му, “Друг път през годините сме имали отравяния, знаете че аз работя от дълго време. Имали сме отравяния, но така масово да умират животни не се е получавало, даже и по време на епидемии". Това каза шефът на столичния зоопарк д-р Иванов по ТВ7. Причините преди често са били отравяния, допълни Иванов. По думите му,

МФ преотвори емисия левови 2,5-годишни ДЦК

http://www.vesti.bg/novini/mf-preotvori-emisiia-levovi-25-godishni-dck-6020847

Министерството на финансите преотвори емисията 2,5 годишни държавни ценни книжа (ДЦК) с номинална стойност 50 млн. лв., емитирана на 26 март 2014 г. с падеж 26 септември 2016 година, съобщиха от МФ.

Големите победители на наградите "Еми" - Sherlock, Breaking Bad и Modern Family

http://offnews.bg/news/n_1/n_380909.html

Тази вечер в Лос Анджелис се състоя 66-тата церемония по връчването на наградите "Еми" в "Нокиа Тиатър". Големите победители тази година не са изненада за мнозина, а именно сериалите - Modern Family и Breaking Bad. Първо голямо признание получи и сериалът Sherlock, за който бяха наградени главните герои Бенедикт Къмбърбач и Мартин Фрийман, както и сценаристът Стивън Мофар. Джулиана Маргулис спечели приза за най-добра главна роля в категория "драма" за играта си в "The Good Wife". Брайън Кранстън взе статуетката за най-добър главен герой в категория "драма" за играта си в "Breaking Bad". Ана Гън е взе наградата за най-добра поддържаща женска роля в драмата "Breaking Bad". Арън Пол спечели наградата за най-добра поддържаща мъжка роля отново в сериала "Breaking Bad" Алисън Джени взе приза за най-добра гост актриса в категория "драма" за играта си в "Masters of sex". Джо Мортън спечели наградата за най-добър гост актьор в категория "драма" за играта си в сериала "Scandal" Breaking Bad взе награда за най-добър сценарий в категория драма. Сериалът "True Detective" спечели наградата за най-добре режисиран сериал в категория "драма" . Най-добрият драма сериал е за втора поредна година "Breaking bad". Най-добрата женска главна роля в комедиен сериал е изиграла Джулия Дрейфус в сериала "Veep". Наградата за най-добра мъжка главна в роля в комедиен сериал грабна Джим Парсънс от "Теория за големия взрив". Алисън Джени взе наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал за играта си в "Mom". Тай Бърел спечели приза за най-добра поддържаща мъжка роля за играта си в сериала "Modern Family". Узо Адуба спечели статуетката за най-добра гост женска роля в сериала "Orange is the new black". Водещият Джими Фалън взе наградата за най-добра гост мъжка роля за участието си в "Saturday Night Live". Наградата за най-добър комедиен сценарий взе сериалът "Louie". "Modern Family" взе наградата за най-добре режисиран комедиен сериал. За най-добрата комедия бе отличен отново "Modern Family". Награди за най-добър минисериал или филм: Най-добра женска главна роля: Джесика Ландж (American Horror Story) Най-добра мъжка главна роля: Бенедикт Къмбърбач (Sherlock) Най-добра женска поддържаща роля: Кейти Бейтс (American Horror Story) Най-добра мъжка поддържаща роля: Мартин Фрийман (Sherlock) Най-добър сценарий: Sherlock Награда за режисиране: Fargo Хореография: So you think you can dance Всички останали наградени и победени може да видите на този линк.

Баща и син коват порти за древни замъци

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4260777

Старата мъдрост, че човек сам кове съдбата си, за Иван Николов и сина му Мариян от Лом не е банална фраза, а житейски избор. 53-годишният мъж от години изкарва хляба на семейството си с чук в ръка. Кове всичко - свещници, цветарници, огради и дори порти за древни замъци. “Ако някой ден отидете в Испания и видите замък с огромна порта, окована с теж Старата мъдрост, че човек сам кове съдбата си, за Иван Николов и сина му Мариян от Лом не е банална фраза, а житейски избор. 53-годишният мъж от години изкарва хляба на семейството си с чук в ръка. Кове всичко - свещници, цветарници, огради и дори порти за древни замъци. “Ако някой ден отидете в Испания и видите замък с огромна порта, окована с теж

Павлова: През януари може да сме в ликвидна криза

http://www.moreto.net/novini.php?n=262173

От ГЕРБ предупредиха, че през януари страната може да изпадне в ликвидна криза. „Това е нашето сериозно притеснение и то е базирано не на някакви измислици, а на доклада, който изнесе служебният министър на финансите. Там пише, че са необходими за съжаление нови емисии на дълг, за да може да се покрият сериозните дефицити в системата.

Омбудсманът призова служебния кабинет да вземе мерки за казуса КТБ

http://www.cross.bg/prizova-merki-vzeme-1427232.html

/КРОСС/Казусът КТБ остава нерешен, защото очевидно се изчакват изборите. Това предположи за пореден път в студиото на БНТ омбудсманът на Република България Константин Пенчев. По думите му няма законова възможност банка в България да стои заключена 6 месеца. Няма съмнение, че проблемът е основно политически. Балонът е спукан по решение и с намеса на политиците, смята омбудсманът. Той призова и служебният кабинет да вземе мерки, защото всяко изчакване е фатално. Пенчев призова и всяка една политическа сила да представи в предизборната си платформа какво ще направи с КТБ. Според него всеки един политик, който в момента е на власт, има възможност и е длъжен да вземе мерки, при положение че регулаторният орган не желае да се заеме с проблема КТБ.  

Мрежата на Тролейбусен транспорт ще бъде продадена чрез търг с тайно наддаване

http://dobrudjatv.net/%d0%bc%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b9%d0%b1%d1%83%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82-%d1%89%d0%b5-%d0%b1/

Общинският съвет на Добрич взе решение за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване на контактната мрежа на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, като бе одобрена и предложената начална тръжна цена от 1 200 000 лева без ДДС.

Пловдив кандидатства за столица на културата

http://pik.bg/пловдив-кандидатства-за-столица-на-културата-news218106.html

Пловдив кандидатства за столица на културата

Пловдив кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 г. с 12 творчески клъстъра. Един от тях ще е в най-големия ромски квартал на Стария континент – „Столипиново”.

Пред Би Ти Ви Геника Байчева от фондация „Пловдив 2019” подчерта, че целта е цялостна промяна на ромската общност. Сред планираните събития е академията „Солиуд” за кино, театър и др., в която талантливи млади роми ще бъдат обучавани от световно известни творци като Емир Кустурица.

Арт директорът на събитията на свой ред посочи, че „Ние разглеждаме това място като част от града, защото то е важно. Това не е екзотика”.

Англичаните са шампиони по селфи в автомобила

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4262880

Младите англичани са европейски шампиони по правене на селфи зад волана. 33% от британските потребители на смартфони на възраст между 18 и 24 години вече са се фотографирали по време на шофиране. На второ място са германците (28%) и французите (28%), а нататък се нареждат румънците (27%), италианците (26%), испанците (18%), белгийците (17%) и др. Младите англичани са европейски шампиони по правене на селфи зад волана. 33% от британските потребители на смартфони на възраст между 18 и 24 години вече са се фотографирали по време на шофиране. На второ място са германците (28%) и французите (28%), а нататък се нареждат румънците (27%), италианците (26%), испанците (18%), белгийците (17%) и др.

Валери Симеонов: Купуването на гласове върви по същата схема

http://www.cross.bg/nfsb-glasove-simeonov-1427231.html

/КРОСС/Коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще води позитивна предизборна кампания. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ, ден, след като коалицията представи водачите на листите си за предстоящите предсрочни избори. Новата формация се обеднява около съставянето правителство на национално спасение. Според Симеонов всички партии могат да вземат участие в това обединение, но министрите трябва да бъдат специалисти, а не политически фигури. Коалиция "Патриотичен фронт" изключва партньорство единствено с ДПС. Относно работата на служебното правителство за провеждане на честни избори лидерът на НФСБ до момента не е обнадежден. По думите му процесът на купуване на гласове вече върви по същата схема. ОТ НФСБ нямат сигнали, но имат директни наблюдения, че отново се подготвя масово купуване на гласове от ДПС.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване