Туск и Могерини най-вероятно ще получат топ постовете в ЕС

http://www.mediapool.bg/tusk-i-mogerini-nai-veroyatno-shte-poluchat-top-postovete-v-es-news224291.html

Постовете за председател на Европейския съвет и върховен представител за външната политика и сигурност вече са разпределени. Най-вероятно те ще бъдат заети от полския премиер Доналд Туск и италианския външен министър Федерика Могерини, каза в събота от Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Дарик". В момента Борисов участва в срещата на върха на лидерите от Европейската народна партия. По същото време в Брюксел заседават и лидерите на страните от ЕС. Българският представител на срещата е президентът Росен Плевнелиев. Европейският съвет трябва да реши кои ще са приемниците на Херман Ван Ромпой и Катрин Аштън, както и да реши как да се действа при задълбочаващата се украинска криза. Борисов все пак уточни, че консултациите все още текат и решенията не са официални. В четвъртък и петък текоха непрестанни преговори на ниво посланици в опит да се постигне консенсус за топ позициите в Брюксел. Според Борисов шансовете за назначаването на Кристалина Георгиева за шеф на европейската дипломация са били пропилени още преди месец. "Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", каза още той. Борисов каза, че България ще продължи да настоява Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентския пост в Европейската комисия с добър ресор. ”Под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех", каза лидерът на ГЕРБ. "Тогава, когато и геостратегически са решавани нещата и са давани кандидатури, явно в България са правели сметки дали и как Станишев да стане евродепутат, дали еврокомисар, или Вигенин съответно. Мисля, че българските социалисти за пореден път тяснопартийно искаха да уредят себе си. Според мен този вариант вече не стои. Нали разбирате, когато в една държава политическите сили са в такъв разнобой, в Европа включително, няма как да се постигне такъв успех", каза Борисов.

Туск и Могерини най-вероятно ще получат топ постовете на ЕС

http://www.mediapool.bg/tusk-i-mogerini-nai-veroyatno-shte-poluchat-top-postovete-na-es-news224291.html

Постовете за председател на Европейския съвет и върховен представител за външната политика и сигурност вече са разпределени. Най-вероятно те ще бъдат заети от полския премиер Доналд Туск и италианския външен министър Федерика Могерини, каза от Брюксел лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Дарик". В момента Борисов участва в срещата на върха на лидерите от Европейската народна партия. Той все пак уточни, че консултациите все още текат и решенията не са официални. Според него шансовете на Кристалина Георгиева за позицията шеф на европейската дипломация са били пропилени още преди месец. "Заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", каза още той. Борисов каза, че България ще продължи да настоява Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентския пост в Европейската комисия с добър ресор. ”Под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех", каза лидерът на ГЕРБ. "Тогава, когато и геостратегически са решавани нещата и са давани кандидатури, явно в България са правели сметки дали и как Станишев да стане евродепутат, дали еврокомисар, или Вигенин съответно. Мисля, че българските социалисти за пореден път тяснопартийно искаха да уредят себе си. Според мен този вариант вече не стои. Нали разбирате, когато в една държава политическите сили са в такъв разнобой, в Европа включително, няма как да се постигне такъв успех", каза Борисов.

Българските църковни светини в Истанбул с дълъг ремонт, парите от България свършват

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4271016

Ремонтът на желязната църква „Св. Стефан" в Истанбул продължава вече трета година. Храмът е затворен както за богослужения, така и за туристически посещения. Желязната църква е пряко свързана с борбата за църковна самостоятелност на българите. Сградата е обявена за паметник на културата в Турция, съобщи bTV. Ремонтът на желязната църква „Св. Стефан" в Истанбул продължава вече трета година. Храмът е затворен както за богослужения, така и за туристически посещения. Желязната църква е пряко свързана с борбата за църковна самостоятелност на българите. Сградата е обявена за паметник на културата в Турция, съобщи bTV.

Аштън: Украинската криза няма военно решение

http://www.cross.bg/vunshnite-ashtun-voenno-1427993.html

/КРОСС/ Украинската криза няма военно решение. Тя може да бъде решена само политически. Това каза върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън в края на неформалната среща на външните министри на ЕС.

И днес изследват безплатно за ХИВ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262585

Продължава Националната лятна АНТИСПИН кампания и във Варна, напомняме от Moreto.net Тазгодишното мото на проявата е „Животът е безценен!-превенция на ХИВ/СПИН и подкрепа на хората, живеещи с ХИВ“. Днес от 18.00 до 22.00 часа мобилни медицински кабинети за анонимно и безплатно изследване за ХИВ ще има на крайбрежната алея до клуб "Екстраваганца".

Ремонтът на желязната църква в Истанбул ще продължи и догодина

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4271011

Ремонтът на желязната църква „Св. Стефан Ремонтът на желязната църква „Св. Стефан" в Истанбул продължава вече трета година. Храмът е затворен както за богослужения, така и за туристически посещения. Желязната църква е пряко свързана с борбата за църковна самостоятелност на българите. Сградата е обявена за паметник на културата в Турция, съобщи bTV.

Откъс от "Къщата на тайните" на Крис Кълъмбъс и Нед Визини

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2014/08/30/2370919_otkus_ot_kushtata_na_tainite_na_kris_kulumbus_i_ned/?ref=rss


Тази седмицата в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме откъс от книга първа от поредицата "Къщата на тайните" на Крис Кълъмбъс и Нед Визини, предоставен ни от издателство "Сиела" в превод от Цветана Генчева.

Приключенска фентъзи поредица Къщата на тайните е бестселър на "Ню Йорк Таймс", написана от продуцента и режисьора на хитовите филми за Хари Потър, "Сам вкъщи" и "Госпожа Даутфайър" и Нед Визини, чийто книги са преведени на 25 езика.

За книгата Джоан К....

Температури от 28 градуса ни очакават през септември

http://frognews.bg/news_75447/

Най-високите температури през септември у нас ще бъдат между 27 и 32 градуса, а най-ниските - между 4 и 9 градуса, съобщи Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.През септември се очаква средните месечни температури у нас да бъдат около и под нормата. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата.

Искат удължаване на бедственото положение в Мизия до 15 септември

http://pik.bg/искат-удължаване-на-бедственото-положение-в-мизия-до-15-септември-news219619.html

Искат удължаване на бедственото положение в Мизия до 15 септември

Властите в Мизия поискаха от държавата бедственото положение в общината да бъде удължено до 15 септември, съобщи Би Ти Ви.

Причината е, че месец след наводнението, къщите на хората все още са необитаеми, а фургонното селище не е изградено. Освен еднократните социални помощи от 325 лева, хората все още не са получили пари за ремонт на домовете си.

„Без помощ въобще не виждам как може да се оправим, в момента само съпругът ми работи, аз съм безработна, имам син, който ще бъде в 11 клас, той няма вече нищо, нито е компютър, нито са учебници”, коментира една от пострадалите.

В момента по райони хората избират свои представители в обществения съвет, натоварен с разпределянето на паричните дарения, включително и от SMS-и.

„Нашата работа е да направим така, че да няма недоволни, а да бъдат разпределени максимално тези средства, така, както трябва да бъдат, както е справедливо да бъдат”, обясни Ирена Дахлева.

Става дума за няколкостотин хиляди лева, като пострадалите от над 500 къщи в Мизия настояват за ясни правила, в противен случай недоволството ще ескалира, предупредиха хората.

Идната седмица се очаква и положителен отговор от централата на Червения кръст и Червения полумесец, който ще даде възможност на хората да получат и ваучери за строителни материали, дезинфектанти и кухненска посуда.

Габриел: Ако Георгиева не бъде избрана за първи европейски дипломат, трябва да настояваме за по-престижен ресор

http://www.cross.bg/georgieva-gabriel-resori-1427991.html

/КРОСС/ Евродепутатът Мария Габриел смята, че ако Кристалина Георгиева не бъде избрана за върховен представител на Европейския съюз по външната политика, България трябва категорично да настоява за по-престижен ресор за нея.Най-важното е да не пропиляваме шансове, каквито имахме такива като за върховен представител. Много ясна подкрепа за нашия кандидат. Това е важно, това се чува в Европа, когато страната застава зад кандидата си - нещо, което не се случи в последните месеци по един категоричен начин, който можеше да доведе до положителен резултат. Ние имаме реални шансове. Кристалина Георгиева е позната сред европейските институции като професионалист, като човек, който има ясно европейско виждане и в този случай ние може да имаме претенции за сериозни ресори - ресори като околна среда, като бюджет, като транспорт, каза Габриел, цитирана от БНР.

Три коли горяха в Благоевград

http://frognews.bg/news_75446/

Три автомобила пламнаха тази нощ на територията на Благоевград. Колите са собственост на членове на враждуващи групи, които от около месец си отмъщават един на друг като палят возилата си, пише struma.com.

Гражданско сдружение не иска повече PR-а на ДПС в Борда на директорите на НДК

http://www.cross.bg/kyltyrata-krusteva-sdryzhenie-1427990.html

София /КРОСС/ Министърът на културата в служебния кабинет Мартин Иванов още тази седмица трябва да освободи несменяемото щатно пресаташе на ДПС през последните 10 години Велислава Кръстева от отговорния и ключов пост председател на Съвета на директорите на Националния дворец на културата - тази нейна държавна и добре платена длъжност никак не се „връзва" с ангажиментите й на щатен пиар в централата на Движението за права и свободи на бул. „Ал.Стамболийски" 45А, което ще рече, че въпросната дама очевидно е в състояние на несъвместимост, изтъкват от Гражданско сдружение „За по-чиста България".Амбициозната шефка на Националния дворец на културата В. Кръстева продължава и до днес активно да се труди като главна пиарка на Движението за права и свободи и неслучайно именно тя ръководеше и официалната пресконференция в НДК на Лютви Местан в нощта след изборите за Европейски парламент на 25 май 2014 г., припомнят от Гражданското сдружение

Проверки в затвора в Бургас след селфито на затворниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4271006

Сериозна проверка е започнала в бургаския затвор след като бяха показани снимки, публикувани в социалните мрежи, на няколко от затворниците, които би следвало да излежават присъдите си под строг режим. Нищо подобно обаче не се случва с групата на Стоян Атанасов-Хамбургера.
Съкилийниците му очевидно имат постоянен достъп до интернет и ни най-малко Сериозна проверка е започнала в бургаския затвор след като бяха показани снимки, публикувани в социалните мрежи, на няколко от затворниците, които би следвало да излежават присъдите си под строг режим. Нищо подобно обаче не се случва с групата на Стоян Атанасов-Хамбургера. Съкилийниците му очевидно имат постоянен достъп до интернет и ни най-малко

Джефри ван Орден: Бареков ще даде сигурност на България!

http://www.bnews.bg/article-115088

Лично един от най-големите европейски политици пристигна у нас за Втория конгрес на „България без цензура“.

Проверки в затвора в Бургас след снимките на Стоян Хамбургера

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4271001

Сериозна проверка е започнала в бургаския затвор след като бяха показани снимки, публикувани в социалните мрежи, на няколко от затворниците, които би следвало да излежават присъдите си под строг режим. Нищо подобно обаче не се случва с групата на Стоян Атанасов-Хамбургера.
Съкилийниците му очевидно имат постоянен достъп до интернет и ни най-малко Сериозна проверка е започнала в бургаския затвор след като бяха показани снимки, публикувани в социалните мрежи, на няколко от затворниците, които би следвало да излежават присъдите си под строг режим. Нищо подобно обаче не се случва с групата на Стоян Атанасов-Хамбургера. Съкилийниците му очевидно имат постоянен достъп до интернет и ни най-малко

Военен преврат свали властта в Лесото

http://africa.actualno.com/Voenen-prevrat-svali-vlastta-v-Lesoto-news_47536.html

Военни са свалили властта в Лесото. Това потвърди премиерът на малката африканска държава Том Тибане. Той е избягал в Южна Африка, тъй като се опасява за живота си. „Бях свален от власт не о...

Какво трябва да се направи с КТБ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270063

През последните седмици, когато се говори за КТБ, преобладава емоцията. Някои мразят КТБ и искат още утре лицензът да бъде отнет, независимо че все още не е приключила оценката на одиторите и не се знае реалното състояние на активите. Други искат още утре КТБ да се отвори, вярвайки, че всичко е наред, отново прибързвайки преди оценката на одиторите През последните седмици, когато се говори за КТБ, преобладава емоцията. Някои мразят КТБ и искат още утре лицензът да бъде отнет, независимо че все още не е приключила оценката на одиторите и не се знае реалното състояние на активите. Други искат още утре КТБ да се отвори, вярвайки, че всичко е наред, отново прибързвайки преди оценката на одиторите

БСП ще задели част от субсидията си за изборите за помощи в Мизия

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/30/2371394_bsp_shte_zadeli_chast_ot_subsidiiata_si_za_izborite_za/?ref=rss


БСП ще задели част от предизборната си субсидия и ще ги даде на нуждаещите се хора след наводнението в Мизия. Това заяви лидерът на партията Михаил Миков в предаването "Седмицата" на Дарик радио в събота.

"Ще ограничим средствата за предизборната кампания и агитация и ще ги дарим за нуждаещите се в Мизия. Призовавам и останалите партии да направят същото, да ограничат концерти и агитации и да дарят пари на нуждаещите се, например в Мизия, вместо да се заливаме с вода", каза още в...

Производители очакват с 20% по-нисък добив на пипер

http://econ.bg/Новини/Производители-очакват-с-20-по-нисък-добив-на-пипер_l.a_i.564487_at.1.html

С приблизително 20% по-нисък ще бъде добивът на пипер през тази година. Основна причина за слабата реколта е лошото време през годината. Това заяви...

БСП ще задели част от субсидията си за изборите за помощи в Мизия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/30/2371394_bsp_shte_zadeli_chast_ot_subsidiiata_si_za_izborite_za/?ref=rss


БСП ще задели част от предизборната си субсидия и ще ги даде на нуждаещите се хора след наводнението в Мизия. Това заяви лидерът на партията Михаил Миков в предаването "Седмицата" на Дарик радио в събота.

"Ще ограничим средствата за предизборната кампания и агитация и ще ги дарим за нуждаещите се в Мизия. Призовавам и останалите партии да направят същото, да ограничат концерти и агитации и да дарят пари на нуждаещите се, например в Мизия, вместо да се заливаме с вода", каза още в тази връзка Миков.

В отговор на въпрос коя е основната заплаха за България, лидерът на левицата посочи разединението в страната – между политика, граждани и отделни общности.  Той определи като "голяма глупост и провокация" документът на Военното министерство, с което Русия е определена като заплаха за България. Според него, страната ни трябва да е мост между Изтока и Запада. "БСП поддържа приятелски отношения със съседите ни, в това число и с Русия, но това е съобразено с членството ни в ЕС," каза още той. Според него, ако станем противници с Русия, това ще ни се отрази в пъти по-силно, тъй като сме по-бедна държава.

 след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама.

Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на другия и призова за повече справедливост и солидарност.

По повод отношението на БСП към АБВ, Миков попита кое е лявото в АБВ? "В хората, които са бивши членове на БСП? Лявото трябва да бъде в политиката", коментира той.

Появата на "Ислямска държава" застрашава териториалната цялост на Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=262581

Появата на "Ислямска държава"джих застрашава териториалната цялост на Турция. Това обяви в "Добро утро, Европа" арабистът Киряк Цонев. Според него кюрдите вече могат да получат автономия в Турция, след като това се случи в Ирак и Сирия.

И сръбският бивш финансов министър получи нова работа в Москва

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/30/2371389_i_srubskiiat_bivsh_finansov_ministur_poluchi_nova/?ref=rss


Бившият сръбски министър на икономиката и финансите Младжан Динкич, който след поражението на неговата партия на изборите се оттегли от политиката, сподели днес с последователите си в Twitter снимка, на която се намира в централата на най-голямата руска "Сбербанк", съобщи вестник "Блиц", цитиран от БТА.

По-рано това лято вестникът писа, че Динкич е назначен за член на борда на директорите на "Сбербанк" за тази част от Европа. Бившият лидер на Обединени региони на Сърбия получил...

Капитан от ВВС към бившия шеф на отбраната: Срам ме е от вас!

http://www.cross.bg/bivsh-general-redom-1427989.html

София /КРОСС/ Капитан от българските военновъздушни сили е написал открито писмо до бившия началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, след като стана ясно, че той е кандидат-депутат на ДПС за 24 МИР в София." Срам ме е от вас, вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си...", пише в него." Ето го целия текст на откритото писмо: "Г-н бивш генерал,В момента ми е толкова неловко, дори бих казал, че чувствам как цапам клавиатурата си, тъй като пиша на вас (с малко в). Знаете ли чие име носите? Знаете ли поне мъничко от българската ни история? Чували ли сте нещо за цар Симеон Велики? Осъзнавате ли какво направихте? За пари ли г-н бивш генерал, за много ли? Осъзнавате ли, че доверието на обществото към нас, военните и без това последните години е толкова разклатено и с това си действие вие, г-н бивш генерал, хвърлихте такова черно петно на българския пагон, че то никога няма да бъде измито? Този, който беше допреди 1 месец лицето на армията даде задните си части на една етническа партия, чийто интереси дори не искам да коментирам

Близнашки се обясни: Нямам конфликт с президента

http://www.bnews.bg/article-115086

И двамата сме на мнение, че става дума за един начален, работен вариант. Друг е въпросът, че използвахме различни изразни средства, за да изразим своето отношение към този вариант, посочи служебният премиер.

Близнашки: Нямаме конфликт с Плевнелиев

http://frognews.bg/news_75444/

Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, предаде БНР.

Ваксината срещу ебола е показала 100% успех при тестовете върху животни

http://www.mediapool.bg/vaksinata-sreshtu-ebola-e-pokazala-100-uspeh-pri-testovete-varhu-zhivotni-news224290.html

Тестовете на ваксината срещу Ебола са показали 100-процентов успех при употребата й върху животни, а до няколко дни лекарството ще премине към изпитания върху хора, съобщават световните информационни агенции. Лабораторните проби на серума върху маймуни доказват пълен имунитет срещу болестта. В началото на следващата седмица американските лекари ще тестват ваксината и на 20 доброволци. Ако отличните резултати се повторят и при хората, могат да бъдат произведени до 10 хиляди дози за най-критичните райони. Лекари обаче напомнят, че ваксината няма как да помогне на около 20 000 души, които са в контакт с болни от вируса и се очаква да са сред заразените.

Как канализацията на с. Лозенец бълва фекалии на плажа (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_382608.html

Отводнителния канал на село Лозенец бълва фекалии и вода с нетърпим мириз , съобщава сайтът Любословие.бг Пречиствателната станция има капацитет само колкото за ваканционното селище в оригиналния му вид или около 3.000 души. По-късно селището беше разширено и на територията му построиха хотели и още ваканционни къщи, на хълмовете над селото се появиха поне три комплекса с къщи, а в селото някога с 300 жители и около 6 почивни станции се появиха десетки нови хотели и практически всяка къща беше достроена с неколкократно по-голяма хотелска част. Така от по-малко от 5.000 летовници преди 25 години в днешно време Лозенец посреща над 15.000, а пречиствателната му станция все още е за около 3.000 души. Ето какво пише сайтът Любосовие:  В селото има и още една помпена станция над рибарския кей, но в нея са включени вилната зона (Тарфа и Холивуд) и няколко малки хотела. Въпреки това за втората помпена станция пък вървят слухове, че нощем пазача я изключва за да не му бръмчи и всичко се излива в рибарското кейче и от там в съседните плажове. Факт, е че по всяко време от тръбата малко по-надолу тече “вода”, а рибарския кей е с много съмнителна консистенция… и миризма. Двете помпени станции качват мръсните води от канализацията до пречиствателната станция, която не може да ги поеме и ги пропуска покрай себе си. Мръсните води се изливат в дерето до пречиствателната станция, от там по коритото на рекичката минават през ваканционното селище, след това точно под терасата на популярното заведение Summer Mood и се вливат в морето през централния плаж на курорта. Днес отидох късно и нямаше деца, но обикновено там си играят малки дечица, защото е по-безопасно от морето. Местата с “кафява” миризма между Царево и Приморско са 10 на брой. Не е ясно къде отиват каналите на местността “Мечата дупка” (между Лозенец и Корал), както и на всичко около къмпингите Корал и Юг. Всъщност е ясно за всеки с работещо обоняние, който мине по пътя, който ги свързва. Всяко лято много туристи си тръгват от Лозенец болни мислейки си че ги е хванал летен вирус. Консултирах се с лекари, вирусите преминават остро и бурно с рязко повишаване на температурата. Бактериите, като Ешерихия коли, Стафилококус аурус и стрептококи предизвикват отначало подостри или хронични симптоми заселвайки се в лигавиците на носа, ушите, гърлото и другаде, а след това според съпротивителните сили на заразения предизвикват и по-тежки усложнения. Другото по което можете да познаете, че сте пипнали бактерия е периода на протичане, вирусите идват и си отиват бързо, докато бактериите протичат бавно и мъчително със седмици или дори повече от месец, а могат и да се хронифицират и да разбиват здравето Ви и още по-дълго. Прилагам снимки от пътя на мръсните води от мястото където се изхвърлят от пречиствателната станция до мястото където се вливат на плажа, както и сателитна снимка на която с червено съм очертал пътя на мръсната вода, с Х е отбелязана пречиствателната станция, а с пунктир е тръбата от станцията до изхода в дерето. Денивелацията не си личи, пречиствателната станция е на най-високото място. Пречиствателната стания:  Къде се изхвърлят водите: Мястото, където водите минават под стария път, обърнете внимание как се пени водата… водата не се пени така и не остава разпенена 10 метра надолу, други неща обаче да! Миризмата е ужасна и не е на блато или на животинско:  Мостче над “рекичката” в самото ваканционно селище: И накрая “Устието” на главния плаж, миризмата е абсолютно същата както при “извора”:      

Колоездачната обиколка на България се отменя

http://www.cross.bg/koloezdachnata-obikolka-na-bulgariya-se-otmenya-1427988.html

София /КРОСС/ Българският колоездачен съюз отменя провеждането на 64-ата Международно обиколка на страната по финансови причини.64-ата надпревара трябваше да стартира за първи път от Добрич в неделя, като стартът й бе предвидено да бъде даден от кмета на града Детелина Николова. Бе съобщено още, че желание да участват в състезанието са заявили 250 спортисти от 18 отбора, 4 от които национални - на Сърбия, Молдова, Узбекистан и Азербайджан.    

Инспектират Бургаския затвор заради селфита на пандизчии, може да има уволнени

http://pik.bg/инспектират-бургаския-затвор-заради-селфита-на-пандизчии-може-да-има-уволнени-news219615.html

Инспектират Бургаския затвор заради селфита на пандизчии, може да има уволнени

Сериозна проверка е започнала в бургаския затвор след като в онлайн пространството бяха разпространени снимки, публикувани в социалните мрежи на няколко от пандизчиите, които би следвало да излежават присъдите си под строг режим. Нищо подобно обаче не се случва с групата на Стоян Атанасов-Гумата, алармира Флагман.

Съкилийниците му очевидно имат постоянен достъп до интернет и ни най-малко се притесняват да качват фотоси от затворническата си килия, а там, както се вижда си правят и партита с Ред бул, алкохол и сухи мезета. На снимките до Стоян Гумата бяха разпознати Марио Мавродиев, Спас Тончев и други.

Още вчера следобед, те се опитаха да заметат следите и бързо-бързо изтриха профилите си във фейсбук. Ръководството на затвора обаче е побесняло заради своеволията им и това, че Гумата и компания ги направиха за смях, а нищо чудно от това да последват и уволнения.

Сигналът е стигнал до Министерството на правосъдието и още преди да е разпоредена по-мащабна проверка на случая, шефът на бургаския пандиз Петър Леков побързал да си върже гащите, търсейки виновник за случая. „Този път някой със сигурност ще изгърми. Може и да е началникът, ако новият правосъден министър Христо Иванов реши да покаже да здрава ръка“, категорични бяха наши източници.

Припомняме, че Стоян Гумата, заради, който избухна скандалът се оказа изключително активен в социалните мрежи.

Преди няколко дни той дори бе направил предложение за брак на половинката си Скарлет Дербал. Дамата е европейска шампионка по културизъм, а внушителната й фигура би впечатлила и най-закоравелите затвортници. Любовта на живота на Стоян Гумата, се пробва преди години в няколко реалити шоута, но нямаше късмет.

Ивайло Московски: Какво даде Миков на Видин освен любов?

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270376

- Г-н Московски, как ще се отрази безсънието вкъщи покрай новородения ви син на маниера на кампанията? По-рязък ли ще сте, или спокоен?
- Свикнали сме вече на безсъние. Иначе с оглед положението в държавата хората очакват спокойствие от страна на всички политици, за да се гарантира стабилност. Надявам се дебатите в тази кампания да преминат на пл - Г-н Московски, как ще се отрази безсънието вкъщи покрай новородения ви син на маниера на кампанията? По-рязък ли ще сте, или спокоен? - Свикнали сме вече на безсъние. Иначе с оглед положението в държавата хората очакват спокойствие от страна на всички политици, за да се гарантира стабилност. Надявам се дебатите в тази кампания да преминат на пл

Сидеров: Изненади в листите няма да има

http://www.cross.bg/siderov-ataka-rysiya-1427987.html

София /КРОСС/ Ако искаме да дръпнем напред, трябва да излезем от махленското предизборно говорене. Това заяви пред Дарик лидерът на „Атака" Волен Сидеров.Промени и изненади в листите няма да има, уточни Сидеров „Не търсим екзотика. Това е отбор от бойците, с които се школувахме последните години и на които имам доверие", допълни той.Волен Сидеров разказа за част от идеите, които предлага партия „Атака".„В България това, което генерира печалби, е в чужди ръце и това трябва да се промени, доходите ни трябва да се доближат до европейските, да изгоним монополите, да се върнат златните концесии, да няма санкции срещу Русия и още много. Имаше стена в парламента за всички тези наши идеи, а пък пропагандата обясняваше как Атака подкрепя това правителство", каза Сидеров.Основно послание на „Атака" е „българският държавник да не кляка пред чужди интереси".„Липсват мъже с характер. Има мъже с маса и килограми, но характерът е даденост, което през годините е трябвало да бъде развивано", допълни той за хората в политиката и управлението.Лидерът на „Атака" заяви, че се съмнява в способността на служебното правителство да организира едни честни и открити избори. Той обяви като скандално появата на документа, обявил Русия за заплаха

Ники Кънчев: Усещането за общност още не е покълнало в нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270131

- Г-н Кънчев, тази година ще водите за 10-и път "Биг брадър", което ще събере ВИП съквартиранти. Какъв е шансът някога да видим и вас в Къщата?
- Аз едва ли съм толкова интересен за зрителите. Струва ми се, че ме познават достатъчно добре от толкова години тв практика - те знаят и добрите, и лошите ми страни. А и аз реално нонстоп съм в Къщата - - Г-н Кънчев, тази година ще водите за 10-и път "Биг брадър", което ще събере ВИП съквартиранти. Какъв е шансът някога да видим и вас в Къщата? - Аз едва ли съм толкова интересен за зрителите. Струва ми се, че ме познават достатъчно добре от толкова години тв практика - те знаят и добрите, и лошите ми страни. А и аз реално нонстоп съм в Къщата -

Един район без вода днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262600

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите по ул. "Страхил войвода" № 22, 24 и 26. Водоподаването ще бъде възстановено до 17 часа, уточняват от водоснабдителното дружество.

Листите на Реформаторите: Кънев води Варна, Кунева е в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_382606.html

Реформаторския блок днес обяви официално листите си за предстоящия парламентарен вот на 5 октомври.  Листата във Варна очаквано ще води лидерът на ДСБ Радан Кънев, докато Меглена Кунева ще бъде водачка на листите в 25 МИР-София.  Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще бъде водач в 23 МИР-София.  Ето и пълния списък на листите: 1. Първи изборен район – Благоевградски - ген. Атанас Атанасов 2. Втори изборен район – Бургаски– Костадин Марков 3. Трети изборен район – Варненски – Радан Кънев 4. Четвърти изборен район – Великотърновски –Иван Иванов 5. Пети изборен район – Видински – Вили Лилков 6. Шести изборен район – Врачански – Филип Кирев 7. Седми изборен район – Габровски – Нели Недева 8.Осми изборен район – Добрички – Билгин Якубов 9. Девети изборен район – Кърджалийски - Корман Исмаилов 10. Десети изборен район – Кюстендилски – Ирина Репуц 11. Единадесети изборен район – Ловешки – Николай Вълков 12. Дванадесети изборен район – Монтански – Борислав Великов 13. Тринадесети изборен район – Пазарджишки – Бойка Маринска 14. Четиринадесети изборен район – Пернишки –д-р Валентин Павлов 15. Петнадесети изборен район – Плевенски – Найден Зеленогорски 16. Шестнадесети изборен район – Пловдив – град – доц. д-р Димитър Шипков 17. Седемнадесети изборен район – Пловдив област– Николай Ненчев 18. Осемнадесети изборен район – Разградски – Мюйессер Солак 19. Деветнадесети изборен район – Русенски – Румен Христов 20. Двадесети изборен район – Силистренски – Касим дал 21. Двадесет и първи изборен район – Сливенски – Димитър Сяров 22. Двадесет и втори изборен район – Смолянски – Ариф Агуш 23. Двадесет и трети изборен район – София – Божидар Лукарски 24. Двадесет и четвърти изборен район – София – Петър Москов 25. Двадесет и пети изборен район – София – Меглена Кунева 26. Двадесет и шести изборен район – София област – Димитър Делчев 27. Двадесет и седми изборен район – Старозагорски – Димитър танев 28. Двадесет и осми изборен район – Търговищки – Орхан Исмаилов 29. Двадесет и девети изборен район – Хасковски – Станислав Иванов 30. Тридесети изборен район – Шуменски – доц. Добримир Добрев 31. Тридесет и първи изборен район – Ямболски – Николай Честов По повод листите на РБ Радан Кънев коментира, че Блока е избрал "най-достойната листа". а първи път в най-новата българска история, многопартийна коалиция се регистрира повторно за нови избори в същия състав. Това до момента не се е случвало. На прага сме на последното изпитание да приемем листите за 31 многомандатни избирателни райони на коалицията. Идеални листи няма, идеални кандидати няма и идеални хора няма. Но в момента аз се чувствам повече от удовлетворен от постигнатото. Меглена Кунева заяви, че Реформаторският блок отива в парламента като гарант за нормално и стабилно управление, а "не да стои на тъч линията". "Няма нищо по-справедливо за гражданите от стабилна държава и от това хората да имат работа. Това е най-добрата социална политика. Няма нищо по-нормално от солидарността в едно общество за тези, които не могат да се справят сами. Реформаторският блок отива в парламента, за да действа в името на тези цели. Борете се за всеки глас.", каза още Кунева по повод листите на РБ. 

В Мизия искат бедственото положение да остане до 15 септември

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270990

Властите в Мизия поискаха от държавата бедственото положение в общината да бъде удължено до 15 септември, съобщи bTV.
Причината е, че месец след наводнението, къщите на хората все още са необитаеми, а фургонното селище не е изградено. Освен еднократните социални помощи от 325 лева, хората все още не са получили пари за ремонт на домовете си. Властите в Мизия поискаха от държавата бедственото положение в общината да бъде удължено до 15 септември, съобщи bTV. Причината е, че месец след наводнението, къщите на хората все още са необитаеми, а фургонното селище не е изградено. Освен еднократните социални помощи от 325 лева, хората все още не са получили пари за ремонт на домовете си.

Пет болници изхарчили 25% от парите на касата

http://www.moreto.net/novini.php?n=262593

Пет лечебни заведения са изхарчили близо 25% от бюджета на здравната каса за болнична помощ, сочи справка, изготвена специално за „Преса“. За първите 7 месеца на годината НЗОК е изплатила на болниците 898,3 млн. лева при общ бюджет от 988 млн.

Нека не си създаваме сами проблеми там, където ги няма

http://www.cross.bg/banki-podkrepa-likvidnost-1427986.html

Гледам някои „финансови разбирачи" по медийни форуми пак търсят под вола теле - този път по повод ликвидната подкрепа за банковата ни система разрешена от ЕК. В дните непосредствено след затварянето на КТБ възникналата банкова паника доведе до сериозно теглене на пари и от други български банки. И въпреки високата ликвидност на българската банкова система, за да осигури допълнително средства ако паниката продължи и засегне и други банки България поиска и получи одобрение от Европейската Комисия на 29 юни 2014 година схема за ликвидна подкрепа на българските банки.Докато през 2014 много европейски банки минават през компютърни стрес тестове, ПИБ мина успешно през истински стрес тест в резултат на първоначалната паника след затварянето на КТБ и някои непремерени изказвания на политици. Както много други европейски банки ПИБ като платежоспособна банка (съгласно правилата за ликвидна подкрепа на ЕС такава получават само платежоспособни банки) получи временна ликвидност за срок от 18 месеца изтичащ на 31 декември 2015, като е предоставила необходимото обезпечение. Съгласно правилата одобрени от ЕК, ПИБ е изработила и предоставила план за управление на ликвидната помощ, който е предоставен на ЕК. Планът е разработен с помощта на една от водещите световни консултантки компании Bain & Co. предложена от EK.Временна ликвидна помощ след одобрение на ЕК са получили през последните години десетки банки в Европа

"Манчестър юнайтед" се разбра с "Аякс" за Дели Блинд

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/08/30/2371390_manchestur_junaited_se_razbra_s_aiaks_za_deli_blind/?ref=rss


Ръководството на "Манчестър юнайтед" се договори с "Аякс" за привличането на холандския национал Дели Блинд.

24-годишният футболист бе част от състава на мениджъра на "червените дяволи" Луис ван Гаал по време на световното първенство в Бразилия.

Блинд, който играе като ляв бек и дефанзивен полузащитник, все още не е договорил личните си условия с англичаните. При постигане на сделка той ще стане петото ново попълнение на тима от Англия.

До момента "Юнайтед"...

Херо поема Левски след Нова година

http://www.bnews.bg/article-115087

Договорката ми с Георги беше да започна работа в Левски от Нова година и тя остава в сила, категоричен е Херо.

Бъсеску иска повече кораби на НАТО в Черно море заради рискове за Румъния и България

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/08/30/2371388_busesku_iska_poveche_korabi_na_nato_v_cherno_more/?ref=rss


Румънският президент Траян Бъсеску заяви на годишната среща на румънските посланици, че ще поиска от Северноатлантическия алианс да засили присъствието си в източния фланг и да увеличи броя на военните кораби в Черно море, за да обезкуражи евентуални действия на Русия, съобщи информационният сайт "Зиаре", цитиран от БТА.

"Около Румъния има редица замразени конфликти: Абхазия, Приднестровието, сега Украйна, която все още е изключително горещ конфликт. Лично аз смятам, че целта на...

ГЕРБ не смята Русия за заплаха

http://www.mediapool.bg/gerb-ne-smyata-rusiya-za-zaplaha-news224289.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че Русия не представлява заплаха за България. Въпреки това той допълни пред ”Дарик”, че страната ни търпи огромни загуби на всички нива от кризата в Украйна. "Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", каза Бойко Борисов, но не уточни защо смята, че позицията на ЕНП би могла да влияе на решенията на Кремъл. С това Борисов доразви позицията на ГЕРБ по повод украинската криза. Преди ден неговият заместник Цветан Цветанов обяви, че партията е против приемането на стратегическия документ ”Визия 2020”. В проектодокументът служебният военен министър Велизар Шаламанов и неговият екип обявяват Русия за заплаха за националната сигурност на България. Аргументът на ГЕРБ е, че подобни важни документи не трябва да се приемат от служебно правителство. ”Служебното правителство трябва да се съсредоточи да направи изборите честни и да остави стратегията за 2020 година на тези, които народът ще определи да управлява”, каза Бойко Борисов. В събота той продължи да плаши електората по най-различни теми. Естественото продължение на темата ”Русия не ни е враг” бе темата ”енергетика”. ”Енергийната система на България е в колапс, а през ноември-декември ще се появят и проблеми с доставките на газ”, каза лидерът на ГЕРБ. "Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и "Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", обясни Борисов.

Бойко Борисов не смята Русия за заплаха

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-ne-smyata-rusiya-za-zaplaha-news224289.html

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в събота, че Русия не представлява заплаха за България. Въпреки това той допълни пред ”Дарик”, че страната ни търпи огромни загуби на всички нива от кризата в Украйна. "Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", каза Бойко Борисов, но не уточни защо смята, че позицията на ЕНП би могла да влияе на решенията на Кремъл. С това Борисов доразви позицията на ГЕРБ по повод украинската криза. Преди ден неговият заместник Цветан Цветанов обяви, че партията е против приемането на стратегическия документ ”Визия 2020”. В проектодокументът служебният военен министър Велизар Шаламанов и неговият екип обявяват Русия за заплаха за националната сигурност на България. Аргументът на ГЕРБ е, че подобни важни документи не трябва да се приемат от служебно правителство. ”Служебното правителство трябва да се съсредоточи да направи изборите честни и да остави стратегията за 2020 година на тези, които народът ще определи да управлява”, каза Бойко Борисов. В събота той продължи да плаши електората по най-различни теми. Естественото продължение на темата ”Русия не ни е враг” бе темата ”енергетика”. ”Енергийната система на България е в колапс, а през ноември-декември ще се появят и проблеми с доставките на газ”, каза лидерът на ГЕРБ. "Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и "Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", обясни Борисов.

Доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл"

http://www.cross.bg/ychilishteto-braiil-detza-1427985.html

София /КРОСС/ Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл". Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището.„Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на 2000 г.", сподели директорка на специализираното учебно заведение Елка Белокапова. По думите й в последните няколко години ръководството е успяло да направи ремонт на покривите на училищната и останалите сгради към „Луи Брайл", да изгради нова асансьорна система и да ремонтира санитарните възли, съобщи Нова ТВ.„За съжаление пансионът е доста голям, имаме около 60 стаи. Голяма част от децата спят в училището, където се обучават деца от цяла България", отбеляза Белокапова.

Финландия: Днес ЕС няма да се занимава с въвеждането на нови санкции срещу Русия

http://www.cross.bg/rysiya-sanktzii-styb-1427984.html

/КРОСС/ Министър-председателят на Финландия Александър Стуб заяви в Брюксел, че на срещата на върха на Европейския съюз не се планира да се въвеждат нови санкции срещу Русия, съобщи радиостанция YLE. Въпреки това, Стуб заяви, че подкрепя нови санкции. "Днес няма да взимаме окончателно решение по каквито и да е икономически ограничения. Но ако Русия продължава да се опитва да създава нестабилност, по мое мнение, правилно ще бъде санкциите да бъдат ожеесточени", каза той. Очаква се в Брюксел президентът на Украйна ДА проведе двустранни разговори с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Цените по морето падат с 20% през септември

http://business.actualno.com/Cenite-po-moreto-padat-s-20-prez-septemvri--news_47533.html

Тази година туристическият сезон бе доста слаб и в неговия край хотелиери и ресторантьори са готови на значителни отстъпки само и само да привлекат още малко клиенти. По-ниските цени в някои курорти в...

В Мизия искат удължаване на бедственото положение до 15 септември

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270984

Властите в Мизия поискаха от държавата бедственото положение в общината да бъде удължено до 15 септември, съобщи bTV.
Причината е, че месец след наводнението, къщите на хората все още са необитаеми, а фургонното селище не е изградено. Освен еднократните социални помощи от 325 лева, хората все още не са получили пари за ремонт на домовете си. Властите в Мизия поискаха от държавата бедственото положение в общината да бъде удължено до 15 септември, съобщи bTV. Причината е, че месец след наводнението, къщите на хората все още са необитаеми, а фургонното селище не е изградено. Освен еднократните социални помощи от 325 лева, хората все още не са получили пари за ремонт на домовете си.

Благородство! Доброволци ремонтират училището за слепи деца в София

http://pik.bg/благородство-доброволци-ремонтират-училището-за-слепи-деца-в-софия-news219614.html

Благородство! Доброволци ремонтират училището за слепи деца в София

Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището.

„Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на 2000 г.”, сподели директорка на специализираното учебно заведение Елка Белокапова. По думите й в последните няколко години ръководството е успяло да направи ремонт на покривите на училищната и останалите сгради към „Луи Брайл”, да изгради нова асансьорна система и да ремонтира санитарните възли, съобщи Нова ТВ.

„За съжаление пансионът е доста голям, имаме около 60 стаи. Голяма част от децата спят в училището, където се обучават деца от цяла България”, отбеляза Белокапова.

Доброволци ремонтират училището за слепи "Луи Брайл"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270978

Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището.
„Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището. „Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на

Сделките с ниви блокирани в почти цялата страна

http://www.cross.bg/firmi-nivi-vuzstanovenata-1427983.html

София /КРОСС/ Сделките с ниви в почти цялата страна са блокирани. Става въпрос за покупко-продажби, дългосрочни аренди и смяна на статута на парцелите. Причината е, че министерство на земеделието не е избрало фирми, които да поддържат картата на възстановената собственост. Така не могат да се издават скици на парцелите, а те се изискват при сделките.Проверка на "Труд" в портала за обществени поръчки показа, че от 113 съдебни района подобни фирми са избрани едва в двайсетина."Има интерес към изоставени лозя, към разширяване на лешникови масиви, както и към земи с други трайни насаждения, но няма кой да уреди административно промените в собствеността, за да могат инвеститорите да ги ползват", оплакаха се общински кметове от Великотърновска област."Вината е на държавата. Още в началото на годината бе обявена процедура за избор на обслужваща фирма на Картите за възстановената собственост (КВС). През март бяха извършени първите действия по процедурата, която вече 5 месеца отлежава и не е финализирана", разказа кметът на Община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО). Той обясни, че само в златаришкия район през тази година има заявени 1400 сделки за общо около 5000-6000 декара, които стоят блокирани."Промяната на собствеността не може да се отрази в картите. Нивите не могат да се обработват, нито да се дават под наем или под аренда. Ако се отвори мярка за евросубсидии, производителят няма да може да кандидатства по нея", гневи се Чанев

Доброволци ремонтират училището за слепи деца "Луи Брайл"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270972

Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището.
„Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на Стотици доброволци ремонтират училището за слепи деца „Луи Брайл”. Някои от помещенията му вече се сдобиха с нова настилка и шпакловка на стените. А ремонтът наистина е необходими - мебелировката в спалните помещения например не е сменяна от повече от 15 години, оплакаха се от училището. „Ремонт в пансиона на училището не е правен от началото на

Бременският младежки оркестър гостува във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262595

От 30 август до 3 септември Mладежкият оркестър на Бремен ще гастролира за пръв път в България с 4 концерта – 2 във Варна и по един в Бургас и Стара Загора. Турнето цели да постави началото на перспективно музикално сътрудничество, съобщиха организаторите за Moreto.

"Грийнпийс" се опасява от ядрена катастрофа в Източна Украйна

http://econ.bg/Новини/-Грийнпийс-се-опасява-от-ядрена-катастрофа-в-Източна-Украйна_l.a_i.564485_at.1.html

Екологичната организация „Грийнпийс“ предупреди, че е възможно да станем свидетели на ядрена катастрофа в източната част на Украйна. Активистите...

Украински самолет падна в Алжир, най-малко 7 жертви

http://www.vesti.bg/novini/ukrainski-samolet-padna-v-alzhir-naj-malko-7-zhertvi-6021194

Най-малко седем души са загинали при падането на украински самолет близо до летището на алжирската провинция Таманрасет.

Близнашки отрече конфликт с Плевнелиев за визията "България и НАТО 2020"

http://www.cross.bg/bliznashki-dokyment-viziyata-1427982.html

/КРОСС/ Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020.Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Според Близнашки трябва да се търси дългосрочната перспектива по темата, а не страната ни да се ръководи от кризисната конюнктура.И двамата сме на мнение, че става дума за един начален, работен вариант. Друг е въпросът, че използвахме различни изразни средства, за да изразим своето отношение към този вариант. Все пак нека не се забравя, че макар и служебен министър-председател, аз нося политическата отговорност за този документ. Затова след кратко обсъждане в съвета при МС той беше върнат за доработване, обясни Близнашки, цитиран от БНР.

Кола фуча със 100 км/ч, наркоман скочи в движение

http://www.bnews.bg/article-115085

Все още не е ясно какво го е накарало да скочи от автомобила, който се движел със скорост от около 100 километра в час. Мъжът е наркозависим и най-вероятно това е причината за предприетите действия от негова страна.

Близнашки отрече конфликт с Плевнелиев за визията "България и НАТО 2020"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270958

Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, съобщи БНР.
Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, съобщи БНР. Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Пребиха британски депутат заради Израел

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244695_%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82+%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8+%D0%98%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%

 Британският депутат Джордж Галоуей е бил откаран в болница със съмнения за счупена челюст,

след като е бил нападнат на улица в Лондон, съобщава говорителят му, цитиран от БиБиСи.

Депутатът е позирал за снимки с хора в лондонския квартал Нотинг хил, когато е бил изненадващо нападнат от непознат мъж. Полицията веднага се е озовала на мястото на инцидента и е арестувала нападателя.

Депутатът е се е отървал със синини, но е бил в "доста лошо състояние". Когато бил нападат, предполагаемият нападател е крещял по адрес на Холокоста.

"Джордж позираше за снимки с хора, и този човек просто да го нападна, скочи върху него и започна да го удря", разказа говорителят. 

"Явно има връзка с неговите (на депутата) коментари за Израел, защото човекът крещеше за Холокоста".

Галоуей бе извикан от полицията по-рано този месец, след като направи противоречиви коментари за Израел.

Брадфорд е заявил, че одобрява създаването на "свободна от Израел зона" и призова хората да отхвърлят всички израелски стоки и услуги.

Към момента не се знае дали нападателят е бил израелец или е имал друг мотив при нападението.

 

"Левски" победи "Черно море" с дузпа в 94-та мин

http://www.moreto.net/novini.php?n=262591

Валери Божинов реализира дузпа в 4-та минута на добавеното време за да донесе на "Левски" минимална победа с 1:0 над "Черно море". Бившият български национал се появи в игра 12 минути преди края и веднага раздвижи Синята атака.

Близнашки отрече да има конфликт с Плевнелиев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270949

Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, съобщи БНР.
Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет. Премиерът Георги Близнашки отрече да има конфликт между него и президента Росен Плевнелиев заради проекта за визията за взаимоотношенията между България и НАТО 2020, съобщи БНР. Утре работният документ ще бъде готов и в понеделник ще бъде разгледан на заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

15-вековен храм в Мелник отваря врати за миряни

http://www.cross.bg/melnik-tzentur-tzurkvi-1427981.html

Мелник /КРОСС/ Жителите на най-малкия ни град Мелник искат да върнат старата му слава на религиозен център в Пиринско. Местните хора възстановяват стари църкви, които да станат действащи. В момента довършва работата по 15-вековния храм "Света Параскева".„Правим го с одобрението и помощта на Неврокопска митрополия. Идеята за възстановяването му е на митрополит Серафим. Светата обител е построена още през 6 век по времето на император Юстиниан I Велики", твърдят мелничани.Владиката често проверява как вървят ремонтните дейности. Местните хора искат да се заговори пак за Мелник като за Малкия Йерусалим, както го наричали през Средновекивието заради над 70-те църкви и четирите манастира. Населеното място е било духовен център, останките на Епископската базилика "Свети Никола" също се намират на едноименния хълм, в съседство с крепостта на деспот Алексий Слав.Храмът „Света Параскева" е почти готов, остава само вътре да се измайстори иконостасът, на камбанарията вече са монтирани руски камбани. Те са произведени в Урал, имат няколко вида мелодии на звънене, които се пускат чрез компютър. Около църквата и на самата кула има монтирани огромни каменни кръстове. Новият иконостас е изписан в Охрид. "Храмът е 64 квадратни метра. Надяваме се, че тази година ще бъде отворен за миряни и вътре ще се палят свещи и хората ще се молят за здраве и благоденствие", твърдят жители на Мелник, съобщава standartnews.com.

Фондация на Кунева и Безуханова взе 360 бона от „Америка за България“

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244694_%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D0%B8+%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%83%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B2%D0%B7%D0%B5+360+%D0%B1%D0%BE%D0%BD%

 360 000 лв. от фондация „Америка на България“ получава организация, в чийто Управителен съвет са лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева и бизнесдамата Саша Безуханова.

Неправителствената структура Фондация „Елизабет Костова“ получава финансова подкрепа за четвърта поредна година. Одобреният грант от българското представителство на „Америка за България“ е за „Платформа за литературен превод и художествена литература“ 2014-2016, установи проверка на BPost.bg. С 360-те бона ще се представят български книги в САЩ.

Освен Кунева и Безуханова, в Управителният съвет на Фондация „Елизабет Костова“ са бившия служебен министър на околната среда Юлиян Попов, експремиерът Филип Димитров, Десислава Гаврилова от Центъра на култура и дебат „Червената къща“и и бившия представител на България в ООН Стефан Тафров.

В област „Гражданско общество“, на фондация „Редута.бг“ са отпуснати 176 000 лв. за „утвърждаване на едноименния сайт като независима аналитична медия,

списвана от малка група утвърдени журналисти и политолози, които споделят свои задълбочени коментари и анализи по актуални за обществения дневен ред въпроси“. Това е втората субсидия на фондацията. Миналата година тя получи 89 000 лв.

Протестъри на американска хранилка

По-голяма част от протестиращите срещу кабинета „Орешарски“ са били финансирани от „Америка за България“, припомня BPost.bg.

„Институтът за развитие на публичната среда“ на протестърката Антоанета Цонева получава 194 000 лв. за „инициатива за честни и свободни избори". В началото на 2014 г. „Америка за България" дава 448 000 лв. на Института за изследване на близкото минало на Ивайло Знеполски, Ленко Ленков и Дими Паница.

Асоциация „Прозрачност без граници“ на Огнян Минчев е зарадвана със 139 920 лв. Другото му НПО - Институтът за регионални и международни изследвания получава 62 300 лв. за институционалното му развитие и „международни изследвания, който ще оцени своите ключови предимства и ще започне процес на стратегическо планиране като отчита процесите на дълбоките промени в българското общество“.

167 150 лева получава тази година и фондация „Гъливер клиринг хаус“ на Цветелина Йосифова и Десислава Гаврилова. Двете стопанисват т.нар. „Център за култура и дебат „Червената къща“, където от години се организират „дискусии“, изпъстрени с наукообразни брътвежи на хора, откъснати от българската действителност.

Румен Петков: Заплаха за България е единствено министърът на отбраната

http://frognews.bg/news_75442/

"БСП излъга своите избиратели за работните места, за плоския данък и за какво ли още не и няма да се изненадам, ако и сега БСП пак обещае работни места и плосък данък. Докато ние се различаваме с това, че излязохме с предизборна платформа, това заяви в предаването „Седмицата" на Дарик зам.-председателят на АБВ Румен Петков, като по този начин отговори и на лидера на БСП Михаил Миков и коментара му „кое е лявото на АБВ".

Страната на 30-годишните старци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270214

ОСТАРЯХ. По-лошото е, че се изморих и се изчерпах откъм идеи как да стана по-красива, по-ценена и по-успешна още като навърших 30. След 5 години ще съм на 40, а у нас жените на тази възраст като че ли спират да съществуват. Ако случайно имат добро самочувствие, все ще се намери някой, който да им обясни, че всяка пролет излизат „нови 19-ки”. Не дай ОСТАРЯХ. По-лошото е, че се изморих и се изчерпах откъм идеи как да стана по-красива, по-ценена и по-успешна още като навърших 30. След 5 години ще съм на 40, а у нас жените на тази възраст като че ли спират да съществуват. Ако случайно имат добро самочувствие, все ще се намери някой, който да им обясни, че всяка пролет излизат „нови 19-ки”. Не дай

Фосил на 560 милиона години съдържа следи от най-стария известен мускул

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244693_%D0%A4%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB+%D0%BD%D0%B0+560+%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D1%81%D1%8A%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8+%D0%BE%

 Фосил на 560 милиона години, открит в Канада, принадлежи на най-старото известно животно с мускули, съобщи Фокс нюз.

Животното е сродник на морските анемони и медузите. По фосила има снопчета влакна, които приличат на мускулна тъкан - важна адаптация в еволюцията на животните.
"Това е потвърждение, че преди около 560 милиона години е имало организми с мускули" - каза съавторът на изследването Алекс Лиу от университета в Кембридж.
Специалистите мислят, че еволюцията на животните е започнала преди 540 милиона години през камбрийската експлозия - период на бързо развитие, когато са се появили повечето основни групи животни. Напоследък обаче бяха открити големи сложни фосили и следи от животинска дейност от едиакарийския период, който започва преди 580 милиона години и продължава допреди 541 милиона години.
Повечето от фосилите от едиакарийския период нямат черти, които ясно да ги определят като животни, а не растения, гъби или други форми на живот. Новият фосил, намерен в канадската провинция Нюфаундленд, обаче е различен.
Тялото на това същество се състои от кръгъл диск, с който вероятно се е закрепяло за дъното на океана. Той е свързан с къс ствол към плоско като лист тяло от влакнести снопове.
Специалистите мислят, че това са мускули, подредени симетрично.
Фосилът е от нов род и вид. Наречен е Haootia quadriformis.
Появата на мускулите е ключов момент в еволюцията на животните. Всички животни освен водните гъби разчитат на мускулите си, за да се движат, да избягват хищници, да се хранят и възпроизвеждат, дори да дишат.

Как безпилотен самолет на "Гугъл" достави шоколад на фермер

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244692_%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%22%D0%93%D1%83%D0%B3%D1%8A%D0%BB%22+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2

 Австралийски фермер е получил първата пратка на „Гугъл“ (Google), изпратена с безпилотен самолет, при провеждането на тайно тестване в щата Куинсланд миналия месец, съобщи днес издание от Бризбейн, цитирано от ДПА.

Подразделението на американската компанията „Гугъл Екс“ (Google X) представи вчера

двугодишния си проект „Крило“ (Project Wing) за разработка на система, която използва безпилотен самолет за доставка на пакети за минути.

Вестник „Бризбейн таймс“ информира, че прототип на безпилотен самолет е доставил пратка с шоколад за Нийл Парфит във фермата му близо до град Уорик.

Директорът на „Гугъл Екс“ Астро Телър посочи пред „Бризбейн Таймс“, че компанията проучва всички възможности за подобен род доставки.

"Има ситуации като реакциите при извънредни случаи след наводнения, земетресения или торнадо, при които доставянето на лекарства или други неща до хората в нужда може да бъде много ценно, като времето на доставка може да е от изключително значение", посочи Телър.

Безпилотният самолет в Куинсланд може да излита и каца вертикално и да достигне скорост при летене от 90 километра в час, посочва изданието.

Конкурентът на „Гугъл“ - Амазон - също предвижда използването на безпилотни самолети за доставка на стоки до потребителите.

Областна администрация в Благоевград с нов PR

http://www.cross.bg/blagoevgrad-administratziya-oblastnata-1427980.html

Благоевград /КРОСС/ Поредицата от смени в областната администрация в Благоевград продължава. От понеделник позицията експерт по „Връзки с обществеността" към държавната институция ще бъде заета от Антоанета Миленкова.Тя има богат журналистически опит. Била е в политиката, но през 2006 година напуска политическата сила, която представляваше в община Благоевград. Миленкова ще бъде гласът на губернатора Димитър Димитров от 1 септември. Предшественичката й Елка Обецанова приключи кариерата си на пиар на областната управа с освобождаването на Муса Палев от поста областен управител, съобщава topnovini.bg.

Реформаторският блок обяви водачите на листите си

http://izbori2014.actualno.com/Reformatorskijat-blok-objavi-vodachite-na-listite-si-news_47530.html

Лидерите на „Реформаторският блок” представиха на пресконференция пресконференция, водачите на листите си за народни представители на предсрочните парламентарни избори на 5 октом...

Евросоциалистите подкрепиха Могерини за външен министър на ЕС

http://europe.actualno.com/Evrosocialistite-podkrepiha-Mogerini-za-vynshen-ministyr-na-ES-news_47531.html

Европейските социалисти ще подкрепят номинацията на италианския външен министър Федерика Могерини за поста на върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, предаде AFP, цитирана от...

Учени: Ебола мутира бързо

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244691_%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%3A+%D0%95%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0+%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE

 Генетични изследвания на някои от най-ранните случаи на еболав Сиера Леоне разкриват над 300 генетични промени във вируса при прескачането му от човек на човек.

Въпросните изменения могат да осуетят ефективността на диагностичните тестове и разработваните експериментални лечения, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. "Сайънс".

"Установихме, че вирусът прави това, което обикновено вършат вирусите - мутира", казва Пардис Сабети, ръководител на мащабното изследване на проби от 78 души в Сиера Леоне.

Инфекциите им са били проследени до лечител, чиито твърдения за чудодейно изцеление на ебола привличат болни от Гвинея, където е регистрирана първата проява на вируса.

Откритията, описани в сп. "Сайънс", показват, че вирусът мутира бързо и по начини, които могат да повлияят върху настоящата диагностика и бъдещите ваксини и лечения, като например експерименталната ваксина на фармацевтичния гигант "ГлаксоСмитКлайн", изпитанията на която ще започнат още следващата седмица в САЩ, или експерименталния серум ZMappна калифорнийската биотехнологична компания Mapp Biopharmaceutical.

Публикацията се появява непосредствено след предупреждението на Световната здравна организация (СЗО), че епидемията продължава да набира скорост, заразените могат да надхвърлят 20 000 души, а инфекцията да се разпространи в повече страни.

Представител на СЗО не е открит за коментар на най-новото генетично изследване, разкриващо промени в гликопротеина - протеин на повърхността, който свързва вируса с човешките клетки и му позволява да започне да се реплицира в приемника.

Изследователите са установили, че вирусът мутира двойно по-бързо в човешките приемници, отколкото в животински приемници като плодови прилепи.

Авторите са предприели необичайна стъпка, публикувайки генетичните данни онлайн непосредствено след получаването им, за да могат и други изследователи да получат достъп до тях.

Това, което не става ясно от изследването и налага по-нататъшни лабораторни тестове, е дали мутациите подхранват епидемията от ебола, позволявайки на вируса да се развива по-добре в човешките приемници.

Манолова: Впечатлението, че в БСП се наказват инакомислещите, е погрешно

http://www.moreto.net/novini.php?n=262589

В БСП винаги има емоции и напрежение при подреждане на листи за предстоящи избори, призна в „Събуди се" по Нова телевизия Мая Манолова. „Това е естествено. Ние сме единствената демократична партия, която има силни регионални структури, която има история и знакови лица по места", обясни тя и обърна внимание на ситуацията при опонентите: „За ГЕРБ нищо не се е чуло.

Спряха асансьори заради напукани кабели

http://www.bnews.bg/article-115083

Различни са проблемите, заради които асансьорите няма да бъдат използвани, докато не бъдат отстранени несъответствията. Сред тях са нефункциониращ заключващ механизъм, контрол товар, напукана външна изолация на гъвкавите кабели на кабината.

Пет болници изхарчили 25% от парите на касата

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244690_%D0%9F%D0%B5%D1%82+%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8+25%25+%D0%BE%D1%82+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B

 Пет лечебни заведения са изхарчили близо 25% от бюджета на здравната каса за болнична помощ, сочи справка, изготвена зав. "Преса".

За първите 7 месеца на годината НЗОК е изплатила на болниците 898,3 млн. лева при общ бюджет от 988 млн. лева. Това означава, че дори и с актуализацията от 200 млн. лева парите ще свършат през октомври. Най-много средства е погълнала най-голямата в страната болница "Св. Георги" в Пловдив - 56,6 млн. лева.

На второ място е варненската "Св. Марина", която е изхарчила над 45 млн. лева.

В челната тройка е и частната "Токуда", получила от касата 31,4 млн. лева. На четвърто и пето място се нареждат "Пирогов" и ВМА, на които НЗОК е превела съответно 29 и 23 млн. лева. Това са и болниците, в които хората най-често търсят помощ, особено при спешни и тежки случаи. Там се транспортират и пациенти от цялата страна.

"Пирогов" не харчи пари, а лекува болни. На година през института преминават 230 000 души, като 46 000 от тях се приемат", коментира директорът проф. Стоян Миланов.

Българинът е влизал в болница най-вече заради оплаквания от сърце.

За две клинични пътеки - прединфарктно състояние и сърдечна недостатъчност, касата е платила 50 млн. лева. Още 20 млн. лева е струвала съвременната терапия на инфаркт.

Над 23 млн. лева пък са отишли за лечение на т.нар. коренчеви болки, което е сложното наименование на най-обикновените шипове.

Децата са боледували най-много от пневмония,

като за тази диагноза само за малчуганите НЗОК е похарчила 21,2 млн. лева.

В топ 10 на заболяванията, за които НЗОК е платила най-много, влизат още туморите, панкреатитите, травмите и инсултите.

Дончев: Имаме реален шанс да приключим този програмен период със 75-80% усвоени средства

http://www.cross.bg/sredstva-donchev-programen-1427979.html

Варна /КРОСС/ Евродепутатът Томислав Дончев определи като първостепенна задача на служебното правителство и на всички,ангажирани с усвояването на евросредствата у нас, системата да се успокои,да се въведе ред и общините да разберат, че не са изоставенислед спирането на програмите за регионално развитие и околна среда. Във Варна той каза още,че е важно общините да продължат изпълнението на проектите и да получат финансиране,за да не се демотивират през новия програмен период.Дончев коментира факта,че България е на 24-то място по усвояване на еврофондовете.Моята прогноза е, че имаме реален шанс при умели действия от страна на правителството да приключим този програмен период поне със 75 или 80% усвоени средства, а можеше да бъдат и повече. Напълно възможно е, зависи от действията, зависи от усилията, които трябва да се полагат всеки ден от тук нататък до края на 2015-а година и борба за всеки евроцент, посочи той. За 200-те милиона, които няма да получи страната ни, Дончев каза, че това е т.нар. автоматична загуба на средства, ако не бъде постигната целта за 2014-а година. За всяка година има годишна цел за средства, които трябва да бъдат платени. Ако има плащания, по-малки от целта, средствата се губят.

Сватбата на Брад Пит разстрои Анистън

http://www.cross.bg/anistun-brad-razstroi-1427978.html

/КРОСС/ Холивудската актриса Дженифър Анистън се разстрои много от новината, че бившият й съпруг Брад Пит се е оженил за колежката й Анджелина Джоли, с която е заедно от 10 години. След развода си с Пит Анистън забрани на журналистите да й задават въпроси, свързани с личния й живот и за бившия й. Вярна на себе си и сега отказа да коментира ситуацията, но близки до нея хора споделят, че Джен е силно потисната, въпреки факта, че сега се среща с Джъстин Теру и май чака бебе.

Разкриха тайната на движещите се камъни в Долината на смъртта

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244689_%D0%A0%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8

 Години наред учените теоретизират как големи камъни – някои от които с тегло десетки килограми, се движат в Националния парк Долината на смъртта, оставайки дълги дири по повърхността.

Сега специалисти от института "Скрипс" най-после дават отговор на загадката, съобщават Асошиейтед прес и Ройтерс.

Двама изследователи - братовчедите Ричард Норис и Джеймс Норис, през 2011 г. получават разрешение от управата на парка да монтират оборудване, за да заснемат загадъчното движение на камъните, подухвани от леки ветрове през пустинната повърхност.

Специалистите се завръщат в Долината на смъртта в края на миналата година, за да съберат получения материал и да го анализират.

Направеният анализ е показал, че

движенията на камъните стават възможни, когато ледени покривки, образувани от редките нощни дъждове, се стопяват под слънчевата топлина и правят твърдата повърхност кална и хлъзгава.

Феноменът е рядък, тъй като в пустинната долина дъждът не е обичайно явление.

Изследователите са установили също, че камъните се движат със скорост от около 4,67 метра в минута.

Протест за пешеходна пътека-убиец затвори Околовръстното

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-za-peshehodna-pyteka-ubiec-zatvori-okolovrystnoto-6021193

Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене бяха строени върху пешеходната пътека с плакати: „Искаме децата ни живи”, „Тук умират хора”, „Стига смърт”, „Пешеходна пътека – убиец”

Мадона захапа Лейди Гага в песен

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244688_%D0%9C%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%BF%D0%B0+%D0%9B%D0%B5%D0%B9%D0%B4%D0%B8+%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%B2+%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD

 Мадона написа песен, чийто текст изразява открито презрение към колежката й Лейди Гага.

Парчето се казва "Две крачки зад мен" и се очаква да бъде включено в новия албум на Мадона. Албумът, неин 13-и поред, излиза до края на годината.

В песента Гага, без да е цитирано директно името й, е наречена "имитатор" и "сбъркана сестра".

Ето и част от текста: "Ти си имитатор, къде ти е лоялността? Ти си готина, имаш го от мен. Но да ми крадеш рецептата е доста гадно. Изучи ли ме добре? Никога няма да бъдеш мен. Във фантазиите си - може би. Не можеш да бъдеш мен, моя сбъркана сестричке. Можеш да ходиш и ходиш, да говориш и говориш. Ни винаги ще си две крачки след мен".

Според близки до Мадона, пожелали анонимност, 56-годишната певица е бясна на Лейди Гага за това, че се опитва да я копира във всичко. Според други обаче Мадона просто завижда на колежката си за младостта и успеха й. Още повече че Гага винаги е твърдяла, че Мадона е нейният кумир.

Елен Колева върнала ключовете от жилището на гаджето си Александър Найденов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270933

Елен Колева върнала на бившето си гадже Александър Найденов ключовете от жилището, което той й бил подарил, твърдят запознати.
Апартаментът бил 120 квадрата в квартал "Павлово", пише „Стандарт“.
Преди дни бизнесменът обяви раздялата между двамата и намекна, че причината са изневерите й. Елен и не подозирала за такъв развой на връзката им и в Елен Колева върнала на бившето си гадже Александър Найденов ключовете от жилището, което той й бил подарил, твърдят запознати. Апартаментът бил 120 квадрата в квартал "Павлово", пише „Стандарт“. Преди дни бизнесменът обяви раздялата между двамата и намекна, че причината са изневерите й. Елен и не подозирала за такъв развой на връзката им и в

Тапи на два гранични пункта заради гастарбайтери

http://frognews.bg/news_75440/

Интензивен трафик по пътищата и образуване на опашки от автомобили по границата се очакват днес и утре. Струпването е заради гастарбайтерите, които преминават през България от Турция на път към Западна Европа след приключване на лятната ваканция в родината им.

Борисов: Георгиева вероятно няма да бъде върховен председател, трябва да се борим за силен ресор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/30/2371385_borisov_georgieva_veroiatno_niama_da_bude_vurhoven/?ref=rss


Постовете за председател на Европейския съвет и върховен представител за външата политика и сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред "Дарик радио" от Брюксел.

Борисов, който участва в срещата на върха на лидерите от Европейската народна партия, заяви, че консултациите все още текат и решенията не са официални. "Все пак нека не предизвестяваме", допълни той.

"Ние ще продължим да настояваме Кристалина Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Като под добър ресор разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет. Това са темите, по които винаги е могла да се счита за добър успех", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Мисля, че постовете в ЕС вече са разпределени и заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои", каза още той.

"Тогава, когато и геостратегически са решавани нещата и са давани кандидатури, явно в България са правели сметки дали и как Станишев да стане евродепутат, дали еврокомисар, или Вигенин съответно. Мисля, че българските социалисти за пореден път тяснопартийно искаха да уредят себе си. Според мен този вариант вече не стои. Нали разбирате, когато в една държава политическите сили са в такъв разнобой, в Европа включително, няма как да се постигне такъв успех", заяви Борисов.

По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива. "Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации", коментира той.

"На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", отбеляза лидерът на ГЕРБ. По думите му все пак Русия не е заплаха за България.

Борисов прогнозира тежка газова криза ноември-деккември, като подчерта, че енергийната система е в колапс. "Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и "Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза той.

Вероятно постовете в ЕС вече са разпределени

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244687_%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D0%95%D0%A1+%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5+%D1%81%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B

 "Постовете в ЕС вече са разпределени и ние изпуснахме златно време да настояваме за по-добър пост за България, но нека не предизвестяваме. Ние ще настояваме Кристалина Георгиева да поеме добър ресор." Това каза пред Дарик радио лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес в Брюксел държавните и правителствени ръководители на 28-те страни членки ще се съберат на извънредна среща на върха, на която се очаква да бъде взето решение кой ще наследи белгиеца Херман ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет и британката Катрин Аштън на позицията върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността.

"Когато се избират подобни постове, се гледа личностната характеристика, качества", каза Борисов.

Той обеща, че при управление на ГЕРБ, ще бъде подкрепена Ирина Бокова за генерален секретар на ООН.

Според Борисов енергийната ни система е в колапс. Ноември-декември той прогнозира тежка газова криза. "Похарчени са всички пари от заемите, които взеха предишното правителство и "Булгаргаз" няма пари, за да си купи газ. Чирен също трябва да се напълни, за да може при криза, да имаме газ", каза Борисов.

Според него Русия не е заплаха за България.

Служебното правителство трябва да се съсредоточи да направи изборите честни и да остави стратегията за 2020 г. на тези, които народът ще определи да управлява, допълни Борисов.

По повод кризата в Украйна и санкциите срещу Русия Борисов заяви, че България търпи огромни загуби на всички нива. "Аз съм убеден, че когато има такива загуби, трябва да бъдат компенсирани държавите, които търпят загуби заради тези санкции. Ако има санкции, трябва да има компенсации. На час по лъжичка санкции не вършат работа. Нашата позиция на срещата днес на Европейската народна партия ще бъде да се прекрати инвазията на Русия и да се седне на масата на преговорите, за да се реши проблемът с Украйна час по-скоро. От тази война там всички са губещи", коментира Борисов.

Българската политика е застрашена от престъпни си връзки с Москва

http://www.mediapool.bg/balgarskata-politika-e-zastrashena-ot-prestapni-si-vrazki-s-moskva-news224288.html

"Българските власти са най-корумпираните в Европа, обяви тази година доклад на Европейската комисия. Освен това европейски разузнавателни агенции, включително германската БиЕнДи (BND), се опасяват, че цялата българска политическа система е застрашена от криминални организации, свързани с руската държава и спецслужбите на Москва”, се казва в анализ на "Файненшъл таймс", цитиран от ”Дневник”. В материала, озаглавен ”Украйна: Новото руско изкуство на войната”, се припомня как "Газпром" диктува закони на ръководителите на енергетиката в София преди те да бъдат внесени в парламента. "Въпроси, повдигани от ЕС, местни български политици и САЩ, се въртят около корупцията в проекта "Южен поток" относно възлагането на договори за огромно строителство на точно определени фирми", се казва в анализа с автор Сам Джоунс. Той коментира, че действията на Русия в Украйна са предизвикали опасение на Запад, че подобна тактика ще се повтори на европейска почва. ”Със сигурност, за правителствата в Балтика и Източна Европа, проблемът е съвсем реален", пише Джоунс и дава пример с Литва, която е важна за Москва с това, че осигурява най-директната сухопътна връзка с ексклава Калининград. "Русия оказва из цяла Балтика политически натиск и създава обществено напрежение. Те създават психологически анклави в балтийските държави", казва Джонатан Айл от лондонския военен институт Royal United Services Institute. Според него "в много случаи руснаците търсят как да създадат проблеми. Те се опитват да открият кои са онези малки искри, които могат да предизвикат пожар". В статията се разказва, че руският подход не е нещо ново, просто е различно от това, което в света се опитват да установят като начин за водене на война през последните 200 години. За илюстрация се цитира откъс от "Война и мир" от Лев Толстой. ”Писателят казва, че докато французите на Наполеон очаквали в Русия да се изправи срещу тях някой с шпага, те попаднали на противник, размахваш сопа, който изобщо не се вълнува от предпочитанията и правилата - с тъпа елементарност, но носеща много лична изгода”, припомня Джоунс. В наши дни "сопата", размахана в Украйна, е оголила колко закостеняла е военната стратегия на НАТО за сдържане на противника, който вместо да се превръща в слабост на алианса, допълва авторът. Под огромен въпрос е общоприетият на Запад възглед, че в глобализирания свят повечето просперитет означава и повече стабилност. В НАТО са разтревожени, че Путин изглежда прилага тактиката на ХХI век - експанзия на комуникационните технологии и икономическата зависимост, превръщащи всичко в един голям пазарлък. "Национализъм, геноцид и военна агресия, за които смятахме, че изчезват, се оказаха живи и здрави и с размах се използват в Украйна и на други места. "Добре дошли в прекрасния нов свят", каза неотдавна адм. Джеймс Ставридис, доскоро Върховен командващ силите на НАТО в Европа. "И макар да използвам заглавието на Олдъс Хъксли, той изобщо не е "прекрасен" - това е един плашещ, нестабилен свят и трябва да се пробудим и да го осъзнаем." Сам Джоунс цитира публикация от февруари 2013г. на новия началник на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов, в която се обяснява, че границите между войната и мира се размиват. "Акцентът на използваните методи на противоборство се измества към широкото използване на политически, икономически, информационни, хуманитарни и други невоенни средства, реализирани със задействането на потенциала на населението да протестира. Всичко това се допълва с военни мерки със скрит характер, включително мероприятия на информационна борба и специални операции. Към открита употреба на сила - често под формата на миротворческа дейност и уреждане на криза, се преминава само на някакъв друг етап, обикновено за постигане на окончателен успех в конфликта", се казва в анализа на Герасимов, цитиран от Джоунс. Ген. Герасимов цитира съветския командир и военен теоретик Георгий Исерсон, според когото мобилизацията се осъществява не след обявяването на война, а незабележимо, постепенно и дълго преди започването й.

Елен Колева върнала ключовете от жилището на Александър Найденов

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270922

Елен Колева върнала на бившето си гадже Александър Найденов ключовете от жилището, което той й бил подарил, твърдят запознати.
Апартаментът бил 120 квадрата в квартал Елен Колева върнала на бившето си гадже Александър Найденов ключовете от жилището, което той й бил подарил, твърдят запознати. Апартаментът бил 120 квадрата в квартал "Павлово", пише „Стандарт“. Преди дни бизнесменът обяви раздялата между двамата и намекна, че причината са изневерите й. Елен и не подозирала за такъв развой на връзката им и в

Фен на Джоли протестира срещу сватбата й

http://www.cross.bg/dzholi-svatbata-protestira-1427977.html

/КРОСС/ Фен на холивудската актриса Анджелина Джоли протестира срещу сватбата й. Италианецът издигна плакат „Анджелина, остави Пит и се омъжи за мен". Действията му привлякоха внимание, защото младият мъж бе избрал за акцията си остров Лидо, близо до фестивалния дворец, където тези дни се провежда 71-ия филмов фестивал във Венеция. Влюбеният фен твърди, че Джоли е прекалено красива за Пит, и че той не е достоен за нея. Припомняме, че след дълги години съвместен живот и шест деца зад гърба си миналата седмица актьорите сключиха брак в малък параклис във френския Шато Миравал. Сватбената церемония е била в тесен семеен кръг. На нея са присъствали и децата на щастливите младоженци.

Решават дали Кристалина Георгиева ще стане външен министър на ЕС

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244686_%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82+%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D0%9A%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D0%B0+%D1%89%D0%B5+%D1%81%D1%82

 Днес държавните или правителствените ръководители на държавите-членки ще се съберат в Брюксел на заседание на Европейския съвет, за да посочат кой ще е следващият външен министър на ЕС. Сред основните кандидати е българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Държавните и правителствените ръководители на страните-членки трябва да номинират кандидати за нов състав на Еврокомисията, председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност. На Съвета страната ни ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев.

Първият дипломат на Евросъюза се избира от Европейския съвет с квалифицирано мнозинство със съгласието на председателя на Европейската комисия. Мандатът му е пет години по подобие на този на останалите комисари. Встъпването в длъжност на новата Европейска комисия е предвидено за 1 ноември 2014 г., а на новия председател на Европейския съвет – на 1 декември 2014 г.

Основните претендентите за наследник на Катрин Аштън са две дами: българският еврокомисар Кристалина Георгиева и италианският външен министър Федерика Могерини. Истината обаче е, че състезанието не опира толкова до професионалните качества на двете, колкото до това при кое политическо семейство ще отиде този пост.

Официалната номинация на Георгиева за високия пост в Европейската комисия дойде от служебното правителство и всъщност беше и неговото първо решение.

Служебният премиер Георги Близнашки дори изпрати писмо до лидера на ПЕС Сергей Станишев, с което поиска подкрепа за Георгиева. От отговора на Станишев обаче стана ясно, че той ще подкрепи Георгиева само, ако има политическо решение този пост да се даде на ЕНП.

На срещата на лидерите на страни-членки, президентът Росен Плевнелиев ще защитава кандидатурата на Кристалина Георгиева за поста на външен министър на ЕС. Дали ще успее да убеди своите колеги да подкрепят Георгиева обаче ще стане ясно късно вечерта.

Държавните или правителствените ръководители на страните от ЕС ще трябва и да решат кой ще наследи Херман Ван Ромпой на поста председател на Европейския съвет. В светлината на последните международни събития, лидерите на държавите членки ще обсъдят развитието на ситуацията в Украйна, Ирак и Газа.

Сидеров даде Шаламанов на главния прокурор

http://frognews.bg/news_75439/

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров сигнализира главния прокурор заради разпространената в публичното пространство визия „България в НАТО 2020", изготвена от екипа на служебния военен министър Велизар Шаламанов, в която Русия е обявена за враг на България.В стратегията се излага позиция, че нарастването на военния бюджет на Русия представлява сериозна заплаха за нашата сигурност.

Как да оборудваме кухнята си, ако сме гастросексуални

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270445


Aко готвите просто за да хапвате, не ви трябва нищо повече от хладилник, печка, тенджера и тиган.
Ако обаче имате претенции да сте талантлив готвач, готвенето ви е хоби, а ястията – страст, то се пригответе да похарчите доста пари. Защото без специални уреди едва ли ще успеете да догоните идолите си от готварските книги и телевизията.
1. Aко готвите просто за да хапвате, не ви трябва нищо повече от хладилник, печка, тенджера и тиган. Ако обаче имате претенции да сте талантлив готвач, готвенето ви е хоби, а ястията – страст, то се пригответе да похарчите доста пари. Защото без специални уреди едва ли ще успеете да догоните идолите си от готварските книги и телевизията. 1.

МВФ отпусна още 1,4 млрд. долара на Украйна

http://econ.bg/Новини/МВФ-отпусна-още-1-4-млрд-долара-на-Украйна_l.a_i.564483_at.1.html

Международният валутен фонд даде зелена светлина за отпускането на 1,4 млрд. евро за Украйна. Това е вторият транш от договорения с фонда спасителен...

Венета Харизанова се развежда

http://www.bnews.bg/article-115081

Венета Харизанова е пред развод с мъжа си заради отказа да му роди дете.

Миков: Ще ограничим разходите по кампанията си, за да дарим в Мизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270918

Лидерът на БСП Михаил Миков прогнозира една разединена България след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама, съобщи „Дарик“.
Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на Лидерът на БСП Михаил Миков прогнозира една разединена България след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама, съобщи „Дарик“. Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на

Клуб по български народни танци “Чанове” празнува рожден ден с дефиле днес във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=262584

Днес във Варна ще се проведе национален форум на Клуб по български народни танци “Чанове”. Поводът за провеждането му в морската столица е отпразнуване на шестият рожден ден на “Чанове” – гр.Варна, научи Moreto.net. В мероприятието ще вземат участие фолклорни групи на “Чанове” от цяла България - гр.

Борисов: Пропуснахме златно време да настояваме за по-висок пост в ЕС

http://frognews.bg/news_75438/

Мисля, че постовете в ЕС вече са разпределени и заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура. Българските социалисти искаха да уредят себе си и този вариант вече не стои.

Почернени семейства на протест срещу пешеходна пътека убиец

http://news.ibox.bg/news/id_1650448056

На 20 август при пореден тежък пътно-транспортен инцидент на пешеходната пътека на околовръстния път, разделящ с. Казичене и кв. Видните, е загинал още един техен съсед.

Протест срещу пешеходна пътека-убиец

http://www.cross.bg/puteka-kvartal-reshenie-1427976.html

София /КРОСС/ Десетки жители на квартал „Видните" и Казичене излязоха на протест. Хората недоволстват заради липса на подлез на пешеходна пътека. Такъв е трябвало да бъде изграден още при строежа на естакадата на околовръстния път през 1996-1997 г., но така и не бил довършен. Започнат преди 17 години, той е бил замразен с аргумента, че в района има подпочвени води. Преди дни на пешеходната пътека между двете населени места млад мъж изгуби живота си, което стана повод за недоволството на хората с искане на мястото да бъде изграден подлез.Деца и възрастни на няколко пъти затвориха Околовръстния път, строени върху пешеходната пътека с плакати: „Искаме децата ни живи", „Тук умират хора", „Стига смърт", „Пешеходна пътека - убиец".От Столична община са разговаряли с Агенция "Пътна инфраструктура" за решение на проблема, тъй като пътят е републикански. Междувременно общината ще удължи маршрута на автобус номер 8 - линията ще бъде продължена от квартал "Видните" до Казичене.Трайно решение на въпроса вероятно ще има с проекта за строителство на северната дъга на Околовръстния път.

Миков: БСП ще дари парите за кампанията си на Мизия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270910

Лидерът на БСП Михаил Миков прогнозира една разединена България след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама, съобщи „Дарик“.
Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на Лидерът на БСП Михаил Миков прогнозира една разединена България след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама, съобщи „Дарик“. Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на

Двадесет затрупани миньори са спасени в Никарагуа, продължава изваждането на други седем

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/30/2371382_dvadeset_zatrupani_minyori_sa_spaseni_v_nikaragua/?ref=rss


Спасители извадиха днес 20 работници, затрупани в мина Никарагуа, предаде "Ройтерс".

Миньорите са прекарали под земята 34 часа след срутване в рудник в град Бонанса, на около 200 км североизточно от Манагуа. Никой от тях не е получил сериозни наранявания.

Излизащите мъжете от мината бяха посрещнати с радостни възгласи от своите роднини и колеги.

Властите заявиха, че работниците са леко обезводнени, но в добро здравословно състояние. Миньорите бяха прегледани и...

Днес почитаме Св. Александър

http://celebrate.actualno.com/Dnes-pochitame-Sv-Aleksandyr-news_47527.html

Днес е Александровден - Църквата почита паметта на Цариградския патриарх Св. Александър и пренасянето на мощите на свети Александър Невски от гр. Владимир в гр. Петербург. Свети Александър бил царигр...

Почитаме Св. Александър Невски

http://www.cross.bg/aleksandur-nevski-ryskiya-1427975.html

София /КРОСС/ На 30 август отбелязваме втория годишен празник на Св. Александър Невски - пренасяне на мощите му. Основният празник е на 23 ноември.На днешната дата през 1724 г. при руския император Петър I тържествено пренасят мощите на св. Александър Невски в новата руска столица Петербург и ги полагат в построената в негова памет лавра.Александър I Ярославич Невски е велик княз на Владимирско-Суздалското княжество от 1252 г. до 1263 г. Обикновено е смятан за една от най-важните фигури на средновековна Русия, а изследователи като Лев Гумильов разглеждат управлението му като начална точка на формирането на руския етнос.Александър Невски провежда политика на сближаване със Златната орда и фаворизиране на Източноправославната църква в противовес на европейското влияние. Той нанася две тежки поражения на католическите сили - на 15 юли 1240 г. срещу шведите в битката при река Нева и на 5 април 1242 г. срещу тевтонците в битката на Чудското езеро.В София катедралният храм на българския патриарх е наречен на Александър Невски.Александър Невски е патрон на руския император Александър II и названието на храма е израз на благодарността на българите към Русия в лицето на императора. След като руската флота бомбардира гр. Варна на 14 октомври 1915 г. обществените реакции са толкова остри, че се стига до преименуването на храм-паметника в "Св.св. Кирил и Методий".Това става с пълен консенсус от парламента (в това число и опозицията) и правителство

Васко Василев получи предложение за брак

http://www.cross.bg/vasilev-vasko-predlozhenie-1427974.html

/КРОСС/ Концертът на Васко Василев в Бургас е бил повече от успешен, след като дори завърши с предложение за брак.Докато виртуозният цигулар е раздавал автографи на фенове в Летния театър, превъзбудена дама поискала много повече от автограф, и отправила предложение за брак на Васко Василев. От своя страна цигуларят се оказал изключително търпелив по отношение на еуфорията около дамите и търпеливо е разписвал автографи и картички в продължение на час. Веднага след това той потегли с тур буса си за Варна, където го очакваше разпродаден Летен театър и извънреден тираж на билети за правостоящи.По време на турнето си Василев изпълнява теми от филми като "Кръстникът", "Карибски пирати" и "Индиана Джоунс", пише в. "Монитор".

Пребиха британски депутат заради Израел

http://www.bnews.bg/article-115076

Депутатът е се е отървал със синини, но е бил в "доста лошо състояние". Когато бил нападат, предполагаемият нападател е крещял по адрес на Холокоста.

Ромпой посрещна Порошенко в Брюксел

http://www.cross.bg/evropeiiskiya-rompoii-poroshenko-1427973.html

/КРОСС/ Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой посрещна в Брюксел президента на Украйна Петро Порошенко. Ромпой даде възможност на държавния глава да говори пред участниците в срещата на върха на ЕС, за да изрази украинското становище относно причините, довели до сегашната ситуация в източната част на страната. Порошенко ще вземе участие и в двустранните разговори с президента на Европейския съюз Жозе Мануел Барозу, върховния представител на ЕС за външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц.

Легендата Бутрагеньо пред "Труд": България ще види най-доброто от "Реал"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4269941

406 мача и 160 гола за "Реал" (Мадрид)! Това е красноречивата статистика на Емилио Бутрагеньо-Ястреба, славният нападател и сега посланик по света на "кралете". Шест пъти голмайсторът ликува с титлата в Испания, но като играч не можа да стане еврошампион. В Монако на жребия за Шампионската лига сеньор Бутрагеньо даде като представител на "кралете" 406 мача и 160 гола за "Реал" (Мадрид)! Това е красноречивата статистика на Емилио Бутрагеньо-Ястреба, славният нападател и сега посланик по света на "кралете". Шест пъти голмайсторът ликува с титлата в Испания, но като играч не можа да стане еврошампион. В Монако на жребия за Шампионската лига сеньор Бутрагеньо даде като представител на "кралете"

Българин от Трявна направи фолксчеър като фолксваген в Австралия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4269764


Българинът Джордж Дукоф от Трявна се прочу в Австралия с най-обикновен стол, който нарекъл Volkschair - фолксчеър - народен стол, по подобие на фолксваген - народна кола.
Това става през 1957 г., а тогава Дукоф е на 41 г.
За дизайнерския стол, създаден от сънародника ни, гърмят всички австралийски вестници. Българинът Джордж Дукоф от Трявна се прочу в Австралия с най-обикновен стол, който нарекъл Volkschair - фолксчеър - народен стол, по подобие на фолксваген - народна кола. Това става през 1957 г., а тогава Дукоф е на 41 г. За дизайнерския стол, създаден от сънародника ни, гърмят всички австралийски вестници.

Учебник разбуни интернет: Цар Симеон І не бил велик владетел

http://www.moreto.net/novini.php?n=262590

Учебник по “Човекът и обществото” за трети клас разбуни интернет заради недомислици и спорни данни за българската история, написани в него. За това сигнализирал Костадин Костадинов, родител на дете от трети клас във Варна и директор на Регионалния исторически музей в Добрич.

Топалов записа първа победа на турнира в САЩ

http://www.cross.bg/topalov-figyri-tochki-1427972.html

/КРОСС/ Веселин Топалов постигна първа победа на силния международен турнир по шахмат в Сейнт Луис (САЩ). В третия кръг българинът победи с белите фигури американеца Хикару Накамура на 37-ия ход. В класирането Топалов е на пето място с 1.0 точки, след като загуби първите си две партии. Лидер е Фабиано Каруана от Италия с 3.0 точки. В четвъртия кръг Топалов ще играе с черните фигури със световния шампион Магнус Карлсен (Норвегия). Турнирът, който е с награден фонд 100 хиляди долара, ще се проведе в 10 кръга по швейцарската система и ще продължи до 7 септември.

Борисов: Кристалина Георгиева няма да е външен министър на ЕС, постовете са разпределени

http://offnews.bg/news/n_1/n_382600.html

"Според мен постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини." Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Седмицата” на Дарик радио от Брюксел, където участва на Срещата на върха на лидерите на Европейската народна партия. Борисов подчерта, че консултациите все още текат, а самата среща започва в 15.00 часа българско време, и решенията не са официални. „Ние ще продължим да настояваме г-жа Георгиева да поеме вицепрезидентски пост с добър ресор. Под добър ресор аз лично разбирам екология, енергетика, транспорт, бюджет – това са темите, по които би могло да се счита, че това е добър успех“, категоричен бе Борисов. По думите на лидера на ГЕРБ България е пропуснала златния шанс да издигне успешно своята кандидатура за поста външен министър на Евросъюза. „Тогава, когато и геостратегически са решавани нещата и са давани кандидатури, явно в България са правели сметки дали и как Станишев да стане евродепутат, дали еврокомисар, или Вигенин съответно. Мисля, че българските социалисти за пореден път тяснопартийно искаха да уредят себе си. Според мен този вариант вече не стои. Нали разбирате, когато в една държава политическите сили са в такъв разнобой, в Европа включително, няма как да се постигне такъв успех“, заяви Борисов.

Блокираха Околовръстното край Казичене като протест срещу пешеходна пътека

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270903

Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене излязоха на протест на Околовръстното шосе тази сутрин. Преди дни на пешеходната пътека между двете населени места млад мъж изгуби живота си, което стана повод за недоволството на хората с искане на мястото да бъде изграден подлез.
Деца и възрастни на няколко пъти затвориха Околовръстния път, Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене излязоха на протест на Околовръстното шосе тази сутрин. Преди дни на пешеходната пътека между двете населени места млад мъж изгуби живота си, което стана повод за недоволството на хората с искане на мястото да бъде изграден подлез. Деца и възрастни на няколко пъти затвориха Околовръстния път,

И д-р Ангел Кунчев попадна в партийните листи

http://www.cross.bg/vodach-narodni-dobrev-1427971.html

Хасково /КРОСС/ ГЕРБ регистрира в РИК-Хасково листата си от 16 кандидати за народни представители за МИР-Хасково. Както стана ясно по-рано през седмицата, водач е бившият икономически министър Делян Добрев, следван от Евгения Ангелова, Владимир Митрушев, Георги Станков (Любимец), Антон Иванов, Станислав Дечев, Сена Радева. На 12-то място е д-р Ангел Кунчев.„Очаквам да вкараме четирима депутати от Хасковска област в новото Народно събрание", коментира пред медиите Делян Добрев. Той добави, че изборните резултати от 29-и МИР са неформална представителна извадка за цялата страна и ако в парламента влязат четирима народни представители, ГЕРБ ще има пълно мнозинство в него.До този момент в РИК-Хасково има регистрирани още две листи - на ДПС с водач Лютви Местан и на "Българска социалдемокрация" с водач Петър Жеков.

Сасккобургготски загуби делото и за имението ”Саръгьол”

http://www.mediapool.bg/saskkoburggotski-zagubi-deloto-i-za-imenieto-saragyol-news224287.html

Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок ще трябва да върнат на държавната ловното имение ”Саръгьол”, реши Софийският окръжен съд, цитиран от вестник ”24 часа”. Само преди седмица бившият премиер и сестра му загубиха на първа инстанция и делото за собствеността на двореца ”Царска Бистрица”. Лавината загубени дела от Симеон и сестра му за т.нар. ”царски имоти” започна с окончателното решение по съдебната сага за двореца ”Кричим”, който бе върнат на държавата преди година. По казуса ”Саръгьол” Софийският окръжен съд решава, че ловният дом е изграден върху държавен терен и собственикът на земята има право на собственост и върху сградата. Съдът обаче е отхвърлил предявените от държавата искове срещу Симеон и Мария-Луиза да платят обезщетение от по 15 000 лева, тъй като са ползвали имота 5 години без правно основание. Окръжният съд е приел, че те са получили имота от държавата по силата на заповед на областния управител на Софийска област и не дължат обезщетение за ползването му без основание. Магистратите са отхвърлили и исковете на Симеон и сестра му да задържат хижата до заплащане на направените в нея подобрения. Според съда те са били недобросъвестни владелци и законът не им предоставя право на задържане до заплащане на направените подобрения. Хижата “Сарьгьол” е един от трите имота на българския цар, за които държавата води дела в окръжния съд. Останалите са резиденцията “Ситняково” и “Царска Бистрица”. Има и дело за 66 гори в община Самоков. Ловният дом ”Саръгьол” има централна сграда с 14 стаи, кухня и столова - общо 454 кв. м. Другата сграда е от 142 кв.м, конюшня и караулно помещение, построени върху обща площ от 2597 кв. м. Имението е построено от 1912 до 1914 година по заповед на цар Фердинанд в рилската гора край Боровец. На първа инстанция все още се водят делата за двореца ”Ситняково” и горите в Рила.

Дори и Борисов не вярва, че ще изберат Кристалина

http://www.bnews.bg/article-115079

Според мен постовете за председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност вече са разпределени след консултации. Най-вероятно това ще бъдат полският премиер Доналд Туск и италианският външен министър Федерика Могерини, пророкува Бойко Борисов, въпреки че в надпреварата участва и Кристалина Георгиева.

Жители на Казичене блокираха Околовръстното, протестират срещу пешеходна пътека-убиец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270898

Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене излязоха на протест на Околовръстното шосе тази сутрин. Преди дни на пешеходната пътека между двете населени места млад мъж изгуби живота си, което стана повод за недоволството на хората с искане на мястото да бъде изграден подлез.
Деца и възрастни на няколко пъти затвориха Околовръстния път, Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене излязоха на протест на Околовръстното шосе тази сутрин. Преди дни на пешеходната пътека между двете населени места млад мъж изгуби живота си, което стана повод за недоволството на хората с искане на мястото да бъде изграден подлез. Деца и възрастни на няколко пъти затвориха Околовръстния път,

Миков прогнозира разединена България след изборите

http://www.cross.bg/mikov-kampaniya-napravyat-1427969.html

София /КРОСС/ Лидерът на БСП Михаил Миков прогнозира пред Дарик една разединена България след изборите, но изрази надежда в служебното правителство и най-вече в Министерство на вътрешните работи, че ще се направят едни честни избори и ще бъдат предотвратени всички опити за манипулиране и измама.Той поясни, че не би насърчил кампания за злепоставяне на другия и призова за честност и коректност.„Ще ограничим средствата за предизборната кампания и агитация и ще ги дарим за нуждаещите се в Мизия. Призовавам и останалите партии да направят същото, да ограничат концерти и агитации и да дарят пари на нуждаещите се, например в Мизия, вместо да се заливаме с вода", коментира Миков.По повод отношението на БСП към АБВ, Миков попита кое е лявото в АБВ? "В хората, които са бивши членове на БСП? Лявото трябва да бъде в политиката", коментира той.

Днес е финалният конкурс на "Моята сцена - Варна търси своите таланти"

http://www.moreto.net/novini.php?n=262582

Днес на входа на Морската градина ще се проведе последният концерт от конкурса "Моята сцена-Варна търси своите таланти" с финалистите от петте района с начален час 17 часа, съобщиха организаторите за Moreto.net. Стотици таланти на Варна взеха участие в концертите, които стартираха от район Младост на 26 юли, в район „Владислав Варненчик” на 2 август, район "Одесос" на 9 август, район "Аспарухово" - 16 август и район "Приморски" - 23 август.

Григор: Целта ми са финалите на АТП в Лондон

http://www.cross.bg/tzelta-tyrnir-krug-1427967.html

/КРОСС/ Целта ми в момента е да се класирам за финалите на АТП в Лондон. Това заяви най-добрият ни тенисист Григор Димитров след класирането си за третия кръг на US Open. Вчера хасковлията се наложи над Дуди Села от Израел с 6:2, 6:1, 6:2 и за първи път в кариерата си намери място в третия кръг надпреварата в Ню Йорк. "Най-важното е, че вече имам две победи. Страхотно е, че съм в третия кръг тук. Досега US Open представляваше доста труден турнир за мен, но нещата вече се подредиха", каза Гришо.Той каза още, че основната му цел е класиране на финалния турнир на АТП в Лондон."Доволен съм от представянето си през последните няколко месеца, но имам сериозни очаквания към себе си. Знам, че и чуждите очаквания към мен са големи и се надявам да ги оправдая. Целта ми да се класирам за финалния турнир в Лондон, но най-важното е да работя упорито всеки ден", завърши Димитров.

МО: Русия не води и няма да води военни действия в Украйна

http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-vodi-1427968.html

/КРОСС/ Руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов заяви, че Русия не провежда военни операции в Украйна, предава РИА "Новости". "Разбира се, Русия не води никаква война. Политика на Русия е да не развитието на събитията в краен вариант. Има, за съжаление, такива сили, които се опитват да противопоставят два народа, за да започне война между Русия и Украйна. Руската федерация не води никакви военни действия в Украйна и няма да започва", каза Антонов. Той каза, че по отношение на Русия се води истинска информационна война. Опитват се да изкарат Русия някакво чудовище, което иска да наложи своите виждания за Европа. "Това, което се случва в Украйна - това е общо проблем: и на Русия, и на Украйна, и на Европа като цяло. Не сме си и представяли, че след Втората световна война в Европа ще има кръвопролития. Опитват се да изкарат Русия като някакво чудовище, което се опитва да наложи мнението си каква трябва да бъде Европа. Но това не е вярно" каза още той.

НАП предлага двойни осигуровки за земеделци и тютюнджии

http://business.actualno.com/NAP-predlaga-dvojni-osigurovki-za-zemedelci-i-tutundjii-news_47524.html

Националната агенция по приходите предлага да има двойни осигуровки за близо 35 000 души. Става дума за земеделците и тютюнопроизводителите, които сега могат да се осигуряват върху 240 лева. От НАП...

16-годишен и батко дерибействат из Пернишко, обират наред

http://www.bnews.bg/article-115073

16-годишен младеж и с 15 години по-възрастен мъж са задържани за серия от кражби, извършени в Перник.

Жена се удари c колата си в сградата на пресцентъра на МВР

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270892

Шофьорка се вряза с колата си в сградата на пресцентъра на МВР на ул. "Гурко" в София. Инцидентът е станал петък вечерта.
Жената шофирала от бул. "Васил Левски" в посока ул. "Раковски". В насрещното пък се движела друга кола, която по неясни причини кривнала от пътя и навлязла в противоположното платно. Шофьорка се вряза с колата си в сградата на пресцентъра на МВР на ул. "Гурко" в София. Инцидентът е станал петък вечерта. Жената шофирала от бул. "Васил Левски" в посока ул. "Раковски". В насрещното пък се движела друга кола, която по неясни причини кривнала от пътя и навлязла в противоположното платно.

25% от бюджета на НЗОК – за 5 болници

http://econ.bg/Новини/25-от-бюджета-на-НЗОК-за-5-болници_l.a_i.564482_at.1.html

Близо 890 млн. лева е изплатила Здравната каса на 5 от най-големите лечебни заведения у нас при общ бюджет от 988 млн. леав. Това значи, че дори и с...

Жена се блъсна в сградата на пресцентъра на МВР

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270888

Шофьорка се вряза с колата си в сградата на пресцентъра на МВР на ул. Шофьорка се вряза с колата си в сградата на пресцентъра на МВР на ул. "Гурко" в София. Инцидентът е станал петък вечерта. Жената шофирала от бул. "Васил Левски" в посока ул. "Раковски". В насрещното пък се движела друга кола, която по неясни причини кривнала от пътя и навлязла в противоположното платно.

Служебни врътки

http://www.cross.bg/pravitelstvo-izbiratelni-novite-1427966.html

Живеем в онова китайско проклятие за интересните времена. Интересно е да следиш действията на служебното правителство. Унесени в устрема на блаженото преяждане с власт, новите силни на деня сякаш забравиха, че идват избори. А според Конституцията основното задължение на временния кабинет е именно уреждането на прозрачността и честността на вота.Какво се случва с подготовката на тези избори май никой не знае. По темата предсрочен вот от МС се чува силна... тишина. Оказа се, че има едни допълнителни печати за СИК, а дори не е ясно колко ще са секционните избирателни комисии.Да напомним - печатът на СИК е мощно оръжие за изборна победа. За какво му е на някого да реди гениални и невероятно силни листи, защо друг да си харчи парите, за да купува гласове или изборни комисии, когато му е необходим един печат и няколко празни бюлетини... Но нека изчакаме да видим колко ще са новите избирателни секции, нищо че, уви, от опит в България знаем - всички са виновни до доказване на противното.Един бърз прочит на последните новини около временните министри показва, че те съвсем не бързат с изборните си задължения. Изживяват се като крале на днешния ден, действат като императори на утрешния. Със замах уволняват, променят, подписват скандални документи. Нещо, което никое служебно правителство досега не си е позволявало. Всеки нов кабинет сменя областните управители, шефовете на агенции и дружества. Повечето от назначените от Орешарски със сигурност са се подготвили за чистка след 5 октомври

Борисов: Вероятно постовете в ЕС вече са разпределени

http://www.moreto.net/novini.php?n=262588

"Мисля, че постовете в ЕС вече са разпределени и заради това, че в България имаше разнобой месеци наред за това кой да бъде комисар, пропуснахме златно време да настояваме за по-добър пост и България да издигне своята кандидатура.

Манолова: Има съпротива у подкрепящите ни, не можем да им натрапваме коалиции

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/08/30/2371375_manolova_ima_suprotiva_u_podkrepiashtite_ni_ne_mojem/?ref=rss


БСП си е извлякла поуките от това как трябва да правим партньорства и коалиции, особено в управлението. Има съпротива, нежелание, умора у хората, които ни подкрепят, и тръгвайки на избори, искайки доверието на хората, ние не можем да им натрапваме коалиции. Това заяви Мая Манолова от БСП пред "Нова телевизия".

Според нея коалиции в бъдещия парламент на този етап изглеждат невъзможни и заради нежеланието и "от другата страна". По думите ѝ след предсрочните парламентарни избори през...

Анелия си сложи силикон в гащите

http://www.bnews.bg/article-115074

Гащи със силиконови подплънки подсигурили комфорта на фолкпевицата Анелия по време на турнето на телевизия „Планета”

Обама: Русия иска да докаже, че който е по-силен, е прав

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4270884

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че Русия се стреми да установи такъв ред в Европа, при който правото принадлежи на по-силния, съобщи ИТАР-ТАСС.
В реч в американския град Харис, щата Ню Йорк, Обама заяви:
"По отношение на Европа може да се види, че президентът на Русия е решил да гледа назад, а не напред, Президентът на САЩ Барак Обама смята, че Русия се стреми да установи такъв ред в Европа, при който правото принадлежи на по-силния, съобщи ИТАР-ТАСС. В реч в американския град Харис, щата Ню Йорк, Обама заяви: "По отношение на Европа може да се види, че президентът на Русия е решил да гледа назад, а не напред,

В Лесото армията установява контрол над щаба на полицията

http://www.vesti.bg/novini/v-lesoto-armiiata-ustanoviava-kontrol-nad-shtaba-na-policiiata-6021191

Военни завзеха сутринта генералния щаб на полицията и смутиха радио и телефонните съобщения на Лесото, предаде АФП.

Обама: Русия иска да установи правото на по-силния в Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4270882

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че Русия се стреми да установи такъв ред в Европа, при който правото принадлежи на по-силния, съобщи ИТАР-ТАСС.
В реч в американския град Харис, щата Ню Йорк, Обама заяви:
Президентът на САЩ Барак Обама смята, че Русия се стреми да установи такъв ред в Европа, при който правото принадлежи на по-силния, съобщи ИТАР-ТАСС. В реч в американския град Харис, щата Ню Йорк, Обама заяви: "По отношение на Европа може да се види, че президентът на Русия е решил да гледа назад, а не напред,

Jeep Grand Cherokee SRT - вождът по пътя на войната

http://www.cross.bg/transmisiya-avtomatichna-model-1427965.html

/КРОСС/ Какво е ново Jeep модернизира произвеждания от три години Grand Cherokee. Най-важната новост: 8-степенната автоматична трансмисия на ZF замества остарелия 5-степенен „автомат". Как се управлява Върховият модел SRT се задвижва от внушителен 6,4-литров V8-мотор. Той не взима пленници от вражеските племена. 468 диви коне, комбинирани с великолепната, бърза автоматична трансмисия, и може да се отправяме на големия лов, съпроводени от грубоватия и дрезгав V8-звук. Точно това би предписал шаманът срещу стреса във всекидневието или лошо настроение. Поведението на пътя е изненадващо цивилизовано, големият индианец е оборудван с независимо окачване, а като SRT и с адаптивни амортисьори (Bilstein), движи се много нежно - въпреки че теглото от 2,5 тона се усеща винаги. Да купуваме ли? Задължително, стига да имате дребните. Защото този автомобил е рядкост: наистина чудесно изработен, светкавично бърз луксозен високопроходим модел - който освен това е и много чаровен. Цена: 119 800 лева   Технически данни V8, отпред надлъжно • два клапана на цилиндър • работен обем 6417 куб. см • мощност 344 кВт (468 к.с.) при 6250 об/мин • макс

Kingston пуска супер бърза памет DDR4

http://www.cross.bg/ddr-kingston-predator-1427964.html

/КРОСС/ Производителят на памети Kingston въвежда супер бързи модули от серията HyperX Predator DDR4 с капацитети по 4GB. Предлагат се няколко комплекта от четири модула с общ капацитет 16GB и работни честоти 2,133MHz, 2,666MHz, 2,800MHz и 3GHz.Паметите са подходящи за използване с новите процесори IntelHaswell-E Core i7-5000 и X99-базирани дънни платки, които имат сокет LGA 2011-3 и осем слота DDR4. Продажбите на Kingston HyperX Predator DDR4 ще започнат през септември, но цените все още не са обявени.Очаква се през следващата година да излязат 16-гигабайтови модули DDR4, благодарение на които паметта на компютрите ще нарасне от 64GB до 128GB. В момента конфигурациите 4x4GB се считат за напълно достатъчни, пише technews.bg.

Издирват джигит, забил шофьорка в пресцентъра на МВР

http://www.bnews.bg/article-115077

МВР издирва неизвестен шофьор/ка, предизвикал катастрофа до сградата на силовото ведомство и след това офейкал.

Майка и син остават без дом заради кредит за лечение

http://www.cross.bg/vasil-razkazva-lechenie-1427963.html

/КРОСС/ Животът на 21-годишния Васил върви с обичайното си темпо, стяга се усилено и да продължи обучението си в Женева. Една вечер обаче слага край на мечтите на младия мъж. "Както си седях на компютъра и в едното ми око се появи бяло петно", разказва за началото на ада Васил пред Нова телевизия.След изследвания лекарите му поставят диагнозата - множествена склероза. Назначават и лечение на Васил, но той не се повлиява от него. Оказва се, че хапчетата действат на около 25 % от пациентите и младият мъж не е сред тях."Схванаха ми се постепенно крака и ръцете. Беше страшно", разказва Васил за първата си тежка криза. "На никого не го пожелавам, хранила съм го като бебе", разказва и майката на младежа - Светлана. Жената разкрива, че за да се бори с болестта на сина си, е теглила кредит, а сега са заплашени от банката, че ще им вземат жилището.Бившият външен министър Соломон Паси се поля с кофа ледена вода и дари пари по сметката на Васил. "Той е единственият, който ни потърси, за да ни помогне. Много съм му благодарна. Моля се да има и други добри хора, които да ни подадат ръка. Не е моето дете има и други деца", каза още тчя.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване