Два района без вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=263066

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии, без вода ще останат абонатите в следните райони: - част от кв."Чайка" около Спортно училище до 17 часа; - абонатите между ул."Отец Паисий ", ул.

Дедесар регистрира фирмата си на търновските гробища

http://pik.bg/дедесар-регистрира-фирмата-си-на-търновските-гробища-news221278.html

Дедесар регистрира фирмата си на търновските гробища

Куриери бъхтят десетки километри път в напразно търсене на несъществуващи села и отдавна обезлюдени махали, за да връчват писма на длъжници и призовки на престъпници и измамници, информира "Монитор". За да избегнат данъчните и съдебните власти, някои търговци регистрират фирмите си на адреси в населени места, в които отдавна не живее никой или са останали само старци самотници.

Търновски дедесар се оказал с черно чувство за хумор, като регистрирал фирмата си на ул. „Беляковско шосе” 22. Направената справка показва, че на този адрес всъщност се намират търновските гробища.

Особено благодатни за тази цел са селата в Еленския и Габровския Балкан. Така офисът на една от фирмите длъжници, попаднали в полезрението на служителите на НАП, по документи се води в село Киревци, община Елена. Киревци обаче е махала, а в нея живее само един самотен възрастен човек, който някак си изобщо не се вписва в представата за бизнесмен с фирма. Друго дружество пък е посочило като адрес за кореспонденция село Караиванци в същата община. Оказва се обаче, че във въпросната махала от години не живее никой и дори няма път до там.

Някои от търговците са още по-нагли, като регистрират фирмите си на изобщо несъществуващи населени места. Служител в куриерска фирма споделя, че е изгубил половин ден да търси село Бояновци в община Габрово. Там той трябвало да връчи писмо на неизряден бизнесмен. Селото обаче не могло да бъде открито по GPS-а, а го нямало и на картата. Хората в селата, през които минал куриерът, също вдигали рамене. Накрая, след като изгорил един резервоар бензин, куриерът се върнал безславно, без да е успял да открие несъществуващото населено място.

ИМП: Шест партии в новия парламент при избори днес, ГЕРБ-36%, а БСП-24%

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280230

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 36% от гласовете на избирателите, (24 % от всички респонденти), а подкрепата за БСП Лява България при старта на кампанията възлиза на 24 % от заявилите, че ще гласуват (16 % от всички). Това показва национално представително проучване на Института за модерна политика. Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да получи 36% от гласовете на избирателите, (24 % от всички респонденти), а подкрепата за БСП Лява България при старта на кампанията възлиза на 24 % от заявилите, че ще гласуват (16 % от всички). Това показва национално представително проучване на Института за модерна политика.

Румъния: Получаваме най-добрия ресор, еврофондовете

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/rumyniia-poluchavame-naj-dobriia-resor-evrofondovete-6021549

Румънският премиер Виктор Понта заяви, че страната му се е преборила за еврокомисар по регионалното развитие

Британски експерти представят данни за сивата икономика у нас

http://www.cross.bg/predstavyat-ikonomika-bulgariya-1428701.html

/КРОСС/ Центърът за изследване на демокрацията и Университетът в Шефийлд ще представят данни за скритата икономика в България, Хърватия и Македония. Водещи международни експерти ще представят своите доклади за актуалното състояние на сивата икономика в Балканските държави. Заедно с това ще бъдат направени и анализи на най-добрите практики в Европа, ще се дискутират възможните подходи и публичните политики за справяне с многообразните социални и икономически последствия от сивия сектор и недекларираната заетост. България, Македония и Хърватия остават сред страните в Европа с най-високи равнища на скрити дейности в националните си икономики. Представители на българските институции, синдикатите и работодателите, също ще вземат участие в дискусията. Ще бъдат изготвени мерки и предложения към българското правителство за справяне с проблема, предава БНР.  

Плевнелиев обсъжда ситуацията в Украйна на срещата на НАТО в Уелс

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244888_%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2+%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%B2+%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%

 Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред акцентите, които ще бъдат обсъдени в рамките на форума, са ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна, развитието на способностите за колективна отбрана и потвърждаването на ангажимента на държавите-членки за увеличаване на средствата за отбрана, както и участието на НАТО в Афганистан, след приключването на мисията на ISAF в края на 2014 г.

Българският държавен глава ще проведе редица двустранни срещи.

Във водената от президента Росен Плевнелиев делегация са министърът на отбраната Велизар Шаламанов и министърът на външните работи Даниел Митов

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280232

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Две години затвор за българин във Виетнам

http://www.cross.bg/pari-valentinov-falshivi-1428700.html

/КРОСС/ Българинът Йордан Тодоров Валентинов беше осъден на две години затвор във Виетнам. 31-годишният мъж теглил пари с фалшиви банкови карти от устройства в Хошимин. Валентинов беше арестуван на 26 октомври 2013 г. У него тогава бяха открити 38 фалшиви карти. През разследващите нашенецът разказал, че друг българин - Иван, му дал картите и му казал да ги ползва, за да тегли пари. Той го послушал и направил около 140 трансакции, от които 96 успешни. Той успял да изтегли общо 8500 долара. След ареста на Валентинов, семейството му е изплатило всички пари, които той е присвоил от виетнамски банки, предава ТВ7.  

Нови наводнения. Река Тополница преля, отнесе мост, 10 къщи под вода

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244887_%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F.+%D0%A0%D0%B5%D0%BA%D0%B0+%D0%A2%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%2C+%D0%BE%D

 Нови наводнения заляха части от България след обилните валежи, съобщи bTV.

Силна буря и проливен дъжд се изля в панагюрското село Поибрене. Водата заля ниви, дворове и мазета. Наводнение са около 10 къщи.

Местните хора се притесняват за реколтата и добитъка си. Водите на река Тополница се вдигнали за секунди след поройния дъжд.

Селото е наводнявано и през 2005 година. Според местните жители не дъждовете, а язовирите край Златарица са били изпуснати.

В Кърджали язовирите в селата Висока поляна и Мургово са с повишени нива. Започнало e контролирано изпускане на водите им.

Бедствено положение е обявено в златишкото село Петрич и частично в Златица. Река Тополница е наводнила къщи в центъра на селото. Отнесен е и малък мост.

Порой заля и София в късните часове в сряда. В наводнени подлези закъсаха коли и автобус.

Аварийни екипи на пожарната и полицията извадиха автомобил с четирима души, който е бил закъсал в наводнения тунел под "Ботевградско шосе" към Враждебна. Водата е стигала до стъклата на колата и двигателят ? угаснал. Движението в района бе спряно.

Подобен инцидент се разигра и на противоположния край на София. В подлеза към Божурище под бул. "Европа" затънаха автобус и няколко коли, които също се наложи да бъдат изтеглени от авариен екип.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на реките, преминаващи през територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на общината. Вследствие на дъжда нивото им е покачено с 20 см.

Четири екипа на общината работиха тази нощ по сигнали, подадени от центъра за градска мобилност и сигнали на граждани, свързани с наводнени участъци на улици и подлези. Късно снощи екипите са работили по отводняване на отсечки на бул. „Владимир Вазов" ул. „Биримирски извор".

Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната за днес. Кодът за потенциално опасно време ще е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м.

Ген. Киров: Не е работа на НРС къде е Цветан Василев

http://www.cross.bg/iran-kirov-razyznavane-1428703.html

/КРОСС/Казусът за издирването на Цветан Василев не е в компетенциите на външното разузнаване, а ва ДАНС, заяви ген. Кирчо Киров в отговор на въпроса на Нова телевизия "Къде е Цветан Василев?" Докато бях началник на Националната разузнавателна служба (НРС) подобни задачи на нас не са ни поставяни. При наличието на външни аспекти, каквито съществуват в този конкретен вътрешен случай, външното разузнаване може да работи, но само при конкретно поставени задачи. Трябва да се знае какво точно се иска, посочи Киров. Технологично не е трудно да се издири лице като Василев, смята бившият шеф на НРС. Той потвърди, че българското разузнаване стои зад случая с освобождаването на Живко Русев, заловен с голямо количество хероин в Иран през септември 2008 г. Задачата, съгласувана с тогавашния президент на България Георги Първанов и бившия министър на външните работи Ивайло Калфин, е била да бъде установен контакт със съответните служби в Иран, с министерството на националната сигурност и министерството на правосъдието на Иран. Такава среща е била осъществена в Техеран през 2008 г., призна Киров. Разговорите бяха тежки, в условия на пълна секретност, разказа той. Единствената ни молба беше да не бъде реализирана смъртна присъда. Реакцията от страна на Иран беше много емоционална, тъй като се касаеше за голямо количество наркотик

Общината във Варна ще строи блок за най-сериозно пострадалите в "Аспарухово"

http://www.mediapool.bg/obshtinata-vav-varna-shte-stroi-blok-za-nai-seriozno-postradalite-v-asparuhovo-news224459.html

Община Варна ще построи блок със социални жилища в кв. "Аспарухово" за хората, които изгубиха домовете си при наводнението през юни. Това е решил местният общински съвет, съобщава "Дневник". Според първоначалния план строежът трябва да бъде финансиран по проект от Европейския съюз. Варна вече загуби средства от еврофондовете за изграждане на социални жилища в друг квартал, в които да се настанят роми и други социално слаби хора заради протестите на живеещите в близост. Идеята за блока в "Аспарухово" също не се харесва на жителите на квартала. Те смятат, че освен пострадалите ще се населят роми и от други райони на Варна и страната, пише още изданието. След потопа общината започна изграждането и на селище с 29 фургона, оборудвани като временни жилища за пострадалите от наводнението. Единадесетте семейства, които получиха ключове, като останали без покрив след стихията, обаче все още отказват да се настанят в тях и живеят при приятели и роднини.

Жената до Бареков: Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота

http://www.klassa.bg/News/Read/article/244886_%D0%96%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B4%D0%BE+%D0%91%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%9E%D0%BC%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0+%D0%BC%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%BA%D

 "Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота. Животът у нас е толкова незадоволителен" - така жената до Николай Бареков Мария Календерска обясни в ефира на Нова тв причините, поради които е решила да влезе в политиката. Точно преди нея в студиото гост беше Яне Янев, който говори за купуването на гласове и заяви, че основен участник в него ще е "България без цензура" (ББЦ).

"Всеки втори човек се е разочаровал от ГЕРБ" - така Календерска обясни начина, по който Николай Бареков е обърнал позицията си от пълна подкрепа за партията на Бойко Борисов до пълно отрицание.

"Аз съм избрала да бъда до този мъж, което означава, че ще го подкрепя, каквото и да реши да направи той", беше категорична тя.

Тя помоли да не бъде вкарвана в стереотипи като Деница Гаджева, Капка Сидерова или Евита Перон, след като бе провокирана, че някой би си помислил, че тя е в листите на ББЦ заради връзката си с Бареков.

"БСП похарчиха само 1000 лева по-малко за кампанията за евроизборите от нас. Предали сме документите за нея на Сметната палата, няма забележки срещу тях", обяви Календерска на въпрос, свързан с това, че финансирането на партията е неясно.
Тя заяви, че проблемите в КТБ са възникнали по време на две правителства, в които ББЦ няма участие. Все пак Календерска поясни, че и нейните спестявания са там. "КТБ трябва да бъде отворена, не мисля, че има аргументи срещу това да бъде фалирана", бе категорична Календерска.

Попитана в какво се е усъмнила в последно време, тя си спомни, че е разговаряла с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в момент, в който вече водел преговори за коалиране с НФСБ и тогава той я уверил, че всичко е наред и че "са си заедно" с ББЦ.
Тя разкри, че е била журналист в сутрешен блок няколко години, но че според нея телевизията не е истинският живот. "Сблъскахме се с него, когато тръгнахме из страната с турнето на България без цензура", поясни Календерска.

"С Николай живеем повече от година и половина заедно - всички около нас знаеха това, то не беше тайна" - така Календерска обясни как се е почувствала при осветляването на връзката й с Бареков по медиите и разкриването на това, че двамата имат дете.

"Нас с Николай ни свързва на първо място любов и на второ място - това, че се допълваме". Това разкри Календерска, пожелавайки да остави част от личния си живот скрит.

Говорейки по социалните теми и политиката на ББЦ в тази сфера, дамата заяви, че планира да има три деца, но не желае те да бъдат обучавани от учителка, която получава ниска заплата. Календерска е на мнение, че повечето български семейства имат проблем да имат две деца, какво остава за три.

Български военни ще участват в учения в Украйна

http://pik.bg/български-военни-ще-участват-в-учения-в-украйна-news221275.html

Български военни ще участват в учения в Украйна

1300 военни от 15 страни, сред които и България, ще участват в ученията "Бърз тризъбец 14" в западната част на Украйна от 13 до 26 септември.

В ученията ще се включат още военни от Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ, а също представители на НАТО, посочва ИТАР-ТАСС, като се позова на говорителя на европейското командване на въоръжените сили на САЩ Грегъри Хикс. Ученията ще бъдат в Яворов, на около 60 километра от Лвов, уточни говорител на Пентагона. 200 американски парашутисти ще включат в международните учения в западната част на Украйна, съобщи Пентагонът, цитиран от БТА.

Това са парашутисти от 173-а въздушно-десантна американска бригада, базирана в Италия, поясни полковник Стивън Уорън, говорител на Пентагона. Американските сили ще участват и в друго учение идната седмица в Черно море заедно с украински военни, посочи полковник Уорън.

Започва срещата на НАТО в Уелс

http://www.moreto.net/novini.php?n=263058

Започва двудневната среща на високо равнище на НАТО в Нюпорт, Уелс. По време на разговорите участниците ще обсъдят начините за укрепване на Северноатлантическия алианс в светлината на кризата в Украйна. В навечерието на срещата американският президент Барак Обама призова НАТО да помогне за укрепването на украинските въоръжени сили.

Къща се запали в село Кънчево

http://www.vesti.bg/novini/kyshta-se-zapali-v-selo-kynchevo-6021550

Къща се запали рано тази сутрин в с. Кънчево близо до Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Бразилия запази основната лихва на ниво от 11%

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e22630d/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Cbraziliia0Ezapazi0Eosnovnata0Elihva0Ena0Enivo0Eot0E110H1794180C/story01.htm

Централната банка не предприе изменения, въпреки че инфлацията продължава да е над целевото ниво, а икономиката се бори с рецесията


България във военни учения в Западна Украйна другата седмица

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280224

Военни учения ще се проведат на територията на Западна Украйна след седмица. В тях ще участват 1 300 военнослужещи от 15 страни, сред които и България, съобщи ИТАР-ТАСС.
Другите държави, които ще участват, са Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ, Военни учения ще се проведат на територията на Западна Украйна след седмица. В тях ще участват 1 300 военнослужещи от 15 страни, сред които и България, съобщи ИТАР-ТАСС. Другите държави, които ще участват, са Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ,

Кирчо Киров: Технически не е трудно Цв. Василев да бъде издирен

http://frognews.bg/news_75645/

Националната разузнавателна служба може да работи по КТБ само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице. Това каза по Нова тв Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването.Той определи положението на Цветан Василев като човек „отвсякъде дирен, всякъде приет”.

България ще участва във военни учения в Западна Украйна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280216

Военни учения ще се проведат на територията на Западна Украйна след седмица. В тях ще участват 1 300 военнослужещи от 15 страни, сред които и България, съобщи ИТАР-ТАСС.
Другите държави, които ще участват, са Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ, Военни учения ще се проведат на територията на Западна Украйна след седмица. В тях ще участват 1 300 военнослужещи от 15 страни, сред които и България, съобщи ИТАР-ТАСС. Другите държави, които ще участват, са Украйна, Азербайджан, Канада, Грузия, Германия, Румъния, Великобритания, Латвия, Литва, Молдова, Норвегия, Полша, Испания и САЩ,

Ген. Киров: Цветан Василев е „отвсякъде дирен, всякъде приет”. Технически не е трудно да бъде намерен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280219

По външните аспекти на казуса КТБ Националната разузнавателна служба може да работи само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице, независимо дали това е обикновен криминален престъпник или банкер. Това заяви пред Нова тв ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването. По външните аспекти на казуса КТБ Националната разузнавателна служба може да работи само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице, независимо дали това е обикновен криминален престъпник или банкер. Това заяви пред Нова тв ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването.

Ген. Киров: Технически не е трудно да бъде издирен Цветан Василев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280214

По външните аспекти на казуса КТБ Националната разузнавателна служба може да работи само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице, независимо дали това е обикновен криминален престъпник или банкер. Това заяви пред Нова тв ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването. По външните аспекти на казуса КТБ Националната разузнавателна служба може да работи само при ясно поставени задачи и само по линия на партньорството, но едва ли е технически трудно да се издири едно лице, независимо дали това е обикновен криминален престъпник или банкер. Това заяви пред Нова тв ген. Кирчо Киров, бивш шеф на разузнаването.

Рейтингът на Дилма Русеф се повишава

http://www.cross.bg/rysef-dilma-povishava-1428699.html

/КРОСС/Месец преди първия тур на президентските избори в Бразилия, рейтингът на настоящия държавен глава и кандидат за втори мандат Дилма Русеф леко се повишава, съобщават информационните агенции, позовавайки се на проучвания на общественото мнение. Според социолозите избирателите все още остават разделени в това на кого от претендентите за поста да дадат своето доверие и не изключват обрат в резултата на втория тур в полза на опонента на Русеф - Марина Силва.  

Метереолозите отново предупреждават за обилни валежи

http://www.mediapool.bg/metereolozite-otnovo-preduprezhdavat-za-obilni-valezhi-news224458.html

Опасност от обилни валежи е обявена в 13 области в страната, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. Очаква се да продължи да превалява, като на места сумарните количества за денонощието ще достигат и 20-30 л/кв.м. Времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд. По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 20-21° в Софийско, до 29° в североизточните райони от страната. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала. Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра 16°.на 2000 метра около 11°.

Кюнефе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4279358

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви 

Жана Стоянова Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Жана Стоянова

Захариева подаде сигнал заради строежи до къмпинг „Корал“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280351

Заместник-министър председателят по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева подаде сигнал до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров във връзка със законосъобразността на разрешения за строеж за 11 имота в землището на община Царево и извършените презаверки. Заместник-министър председателят по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева подаде сигнал до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров във връзка със законосъобразността на разрешения за строеж за 11 имота в землището на община Царево и извършените презаверки.

За да съхраним младостта си, трябва да се храним здравословно

http://society.actualno.com/Za-da-syhranim-mladostta-si-trjabva-da-se-hranim-zdravoslovno-news_48203.html

За да запазим красотата и младостта си, изразходваме много средства за козметика и процедури против стареене, въпреки факта, че можем сами да се погрижим за себе си, при това в домашни условия.&nb...

Бойни кораби на НАТО навлязоха в Черно море

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280207

Два бойни кораба на НАТО навлязоха в Черно море. Това съобщиха за Интерфакс от Генералния щаб на Военноморския флот на Русия.
Френската корвета „Командан Биро” и американският ескадрен миноносец „Росс” в сряда преминаха през Черноморските проливи и навлязоха в Черно море.
От 16 август в акваторията се намира и разузнавателният съд на Два бойни кораба на НАТО навлязоха в Черно море. Това съобщиха за Интерфакс от Генералния щаб на Военноморския флот на Русия. Френската корвета „Командан Биро” и американският ескадрен миноносец „Росс” в сряда преминаха през Черноморските проливи и навлязоха в Черно море. От 16 август в акваторията се намира и разузнавателният съд на

ИДИЛ заплашвала косовски журналист с обезглавяване

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280200

Групировката Ислямска държава е заплашила с обезглавяване косовския журналист Висар Дурики, съобщава АФП.
За това казал самият Дурики, специализирал се в писането на материали на тема ислямски фундаментализъм. "Получих многобройни заплахи, предимно чрез фейсбук. В някои от тях ме заплашват с обезглавяване. Групировката Ислямска държава е заплашила с обезглавяване косовския журналист Висар Дурики, съобщава АФП. За това казал самият Дурики, специализирал се в писането на материали на тема ислямски фундаментализъм. "Получих многобройни заплахи, предимно чрез фейсбук. В някои от тях ме заплашват с обезглавяване.

Мария Календерска защити възможността за милион нови работни места, обещана от Бареков

http://www.cross.bg/kalenderska-mariya-barekov-1428698.html

/КРОСС/Жената до Николай Бареков - Мария Календерска, е втора в листата на „България без цензура" (ББЦ) в Благоевград и на 24 МИР в София. Пред Нова телевизия тя обясни, че е загърбила телевизията, за да се впусне в политиката, тъй като според нея е време за промяна. По думите й в един момент се е оказало, че средствата на журналистиката са недостатъчни да се постигне и минимална промяна, която е нужна за България. Във връзка с критиките относно обещанията за невъзможни неща, като например идеята на ББЦ за 1 милион нови работни места, Календерска обясни, че те на практика са за два управленски мандата, които искат - това означава по около 150 хиляди на година, което според нея не е невъзможно. "ГЕРБ ще е силата, която ние ще се стараем да не допуснем да се върне във властта по същия начин, по който управляваше", заяви половинката на Бареков. "Българският народ е един донор, в който политиците и фирмите, които ги подкрепят, са впили своите нокти. Само че те не си дават сметка, че този донор вече е толкова слаб, че ако не влезе нова кръв, ще загине. Ние сме тази нова кръв", категорична бе Мария Календерска. На въпрос какви са взаимоотношенията им с Цветан Василев, тя коментира, че го е срещала, но не го познава. Отхвърли и обвиненията, че той е финансирал кампанията на ББЦ на евроизборите, която бе посочена за една от най-скъпите.

Пристанище Варна е затворено, заради силен вятър

http://www.moreto.net/novini.php?n=263061

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна. Това съобщиха за Moreto.net от Държавно предприятие "Пристанищно инфраструктура". Забраната е за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали.

Икономист: Цените на тока трябва да растат 3 години поред

http://frognews.bg/news_75644/

"В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока." Това каза в сутрешния блок на БНТ икономистът Красен Станчев.

Ислямска държава заплашва косовски журналист с обезглавяване

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280142

Групировката Ислямска държава е заплашила с обезглавяване косовския журналист Висар Дурики, съобщава АФП.
За това казал самият Дурики, специализирал се в писането на материали на тема ислямски фундаментализъм. Групировката Ислямска държава е заплашила с обезглавяване косовския журналист Висар Дурики, съобщава АФП. За това казал самият Дурики, специализирал се в писането на материали на тема ислямски фундаментализъм. "Получих многобройни заплахи, предимно чрез фейсбук. В някои от тях ме заплашват с обезглавяване.

Депутати късметлии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4279778

След като партиите получиха номерацията си за изборите, започнаха сметки. Може ли магията на числата да произведе депутати по механизма 15/15 - преференции по грешка, която изстреля Момчил Неков в Европарламента?
Ако феноменът се повтори, значи ще имаме нов момент в Народното събрание. Досега депутат се ставаше, ако си симпатичен на партийното След като партиите получиха номерацията си за изборите, започнаха сметки. Може ли магията на числата да произведе депутати по механизма 15/15 - преференции по грешка, която изстреля Момчил Неков в Европарламента? Ако феноменът се повтори, значи ще имаме нов момент в Народното събрание. Досега депутат се ставаше, ако си симпатичен на партийното

Ексразузнавач номер едно Кирчо Киров: Не е трудно да се издири Цветан Василев, трябва обаче да има ясно поставени задачи

http://pik.bg/ексразузнавач-номер-едно-кирчо-киров-не-е-трудно-да-се-издири-цветан-василев-трябва-обаче--news221266.html

Ексразузнавач номер едно Кирчо Киров: Не е трудно да се издири Цветан Василев, трябва обаче да има ясно поставени задачи

"Технически не е сложно да се издири къде се намира в момента Цветан Василев", каза по Нова бившият шеф на разузнаването генерал Кирчко Киров.

Това може да се направи, ако има ясно поставени задачи, категоричен бе той.

Според Киров казусът не е от компетенциите на външното разузнаване, тъй като то не работи на територията на страната. По-скоро за него отговарят ДАНС, прокуратурата и банковият надзор.

Той поясни: "По външните аспекти на такъв един вътрешен случай, външното разузнаване може да работи само при ясно поставени задачи. Ако държавите си сътрудничат, той ще бъде открит", категоричен е Киров.

"Мисля, че не съм аз човекът, който може да каже къде се укрива банкерът", поясни ексразузнавач номер едно.

Той започна изявата си с думите: "Цветан Василев е отвсякъде дирен, навсякъде приет",  може би имайки предвид, че банкерът получава подкрепа в чужди държави, която пречи на издирването му.

Както е известно Василев е обявен за международно дирене и ликът му е пуснат в страницата на Интерпол след скандала около КТБ, в която той е мажоритарен акционер.

 

Реформаторският блок мърсува най-добре

http://pik.bg/реформаторският-блок-мърсува-най-добре-news221273.html

Реформаторският блок мърсува най-добре

Казват, че пачаврата леке не хваща. Вярно е. Политическите пачаври – също. Но и сред политическите пачаври има класация „Кой е по-по-най“. Да знаете, че върхът в тази класация е запазен само и единствено за Реформаторския блок. Нямат равни в мърсуването – от години.

Вече няколко дни, откакто са обявени водачите им на листи, а аз не мога да повярвам, че това ни се случва на нас, десните избиратели. Има такива събития, хора, действия, физиономии. Има такива кандидат-депутатски листи – сблъскваш се челно с безсрамието, което е синтезирано в тях и се вцепеняваш. Не можеш да разбереш тези, които са вземали решенията за кастинга им, хора ли са, животни ли са /политически/ или са просто политически пачаври. Както се казваше във филмовия шедьовър „Сибирския бръснар“: „Тук хората пият като животни и животните – като хора“. Същото чувство те обзема, когато се опиташ да си обясниш логиката и политическия морал, които стоят в основата на решенията, довели до избора на част от водачите на листите на Реформаторския блок. Виждаш цинизъм и безпринципност, които нямат равни, докато в същото време си даваш сметка, че това не е от вчера.

Наблюдавам и слушам Радан Кънев и компания през последните дни и не спирам да се учудвам на това, до какви зеещи висини може да стигне тяхното нахалство и безочие. Ще достигне дотам, докъдето десните избиратели им позволим. Тези хора са като комунистите – нямат ли силен противник и достатъчно болезнено за тях възпиране, те отиват докрай в своята наглост и двуличие. Безсрамни търговци с идеалите ни. На последните парламентарни избори нито една от партиите в днешния РБ не влезе в парламента. Ако тези бяха нормални хора, щяха или да се откажат от мърсуването си в политиката и да се захванат с професиите си, или щяха да предприемат радикални действия първо за собственото си реформиране, преди да ни предлагат да реформират нас.

Как обаче отговориха на този много ясен знак – невлизането си в парламента - тези партии? Не с нормалност, не със смирение, а с повече гьонсуратлък и недостижим фалш. Напук. Държат се като шлифовани политически „Менти“. Миналото лято „десните“ от СДС и ДСБ се коалираха с едно от най-отблъскващите творения на българското задкулисие – партията на Меглена Кунева и Даниел Вълчев. За тези двамата съм написал книга и десетки статии – който се интересува от истината и истинските факти, може да ги открие там. Смразяващи факти за връзките им с репресивния апарат на БКП, с тайните служби, с олигархията и със задкулисието. Реформаторският блок, който не е нищо повече от отблъскващ задкулисен бъркоч, беше направен от същите хора, които само преди две години обясняваха /напълно вярно тогава/, че от Кунева и Вълчев като кукли на конци на задкулисието и ДС читави десни политици не могат да се пръкнат. Днес всичко това сякаш не е било и позорът на типовете от РБ вече бележи немислими допреди време граници. Изборът на водачите им на листи за парламентарните избори отново показва, че Реформаторският блок е в същността си куфар с двойно дъно. Изключително фалшиво творение, за което няма граници в подлостта и двуличието. Както се казваше в един филм - нищо не е такова, каквото изглежда. Това има съсипващ ефект както върху качеството на дясното в България, така и върху ефективността от функционирането му.

От днешното ми ниво на информираност за това кой кой е при т.н. „десни“ знам, че голямата част от т.н. „десни лидери” на прехода бяха и са три основни породи – необикновени бандити, обикновени бандити и сподвижници на бандити. Те, т.н. „десни“ лидери, е трябвало да бъдат измествани от други бандити /част от тях с международна закваска/, които пък в даден момент започват въоръжена борба чрез методите на високото си административно положение с враговете си от ранния период на великата българска криминална революция. И като крайна фаза на тази политико-бандитска амалгама, днес ни се предлага да започнем всичко отначало. Точно това ни предлагат днес Радан Кънев, Кунева, Лукарски и останалата нечестива гмеж от този Деформаторски блок. И не само ни предлагат, но и започнаха процес на повторение на всички онези отвратителни практики, които съсипаха СДС в края на 90-те и началото на 21 в. 
Мощната подкрепа на Иван Костов и над 300 мутри и проститутки в Бургас в средата на 90-те изстреля никому неизвестното крупие с прякор „Ментата“ до председател на бюджетно-финансовата комисия в 38-то Народно събрание на България. Създаде се екип, който начело с гуруто на ДСБ Костов подготви законодателно и реализира чрез изпълнителната власт приватизация на България в интерес на БКП номенклатурата, ДС, кредитните милионери и руските икономически интереси. В политката има /или поне на теория би трябвало да има/ т.н. „вето“ теми, „вето“ решения, „вето“ действия. Това са казуси и решения, в които нямаш право на двулична позиция. Нямаш право на неща, които влизат в пряк, челен сблъсък с идентификацията ти като политик, партия или коалиция.

Според мен най-големият провал на Реформаторския блок е точно тук – в доказването на дясна, антимафиотска и независима от олигархията и кукловодите природа. С водачите на листи те доказват точно обратното. Започвам с фактите, имената, взаимовръзките, които изскачат като пехотни мини, още щом прочетеш имената на водачите на листите на този блок. Има няколко емблематични фамилии, от най-емблематичните. Действат като червено на бик за всеки честен и принципен човек. Водач в Хасково е синът на кмета на общината, който злодейства вече четвърти мандат. Всеки път от различна партия. За далаверите и бандитизма на тези двамата има цели фермани под формата на журналистически разследвания, на прокурорски проверки, на доклади на Агенцията за държавна финансова инспекция и Сметната палата. В ДАНС знаят всичко за този уникален бандит, който е окупирал кметското място в Хасково. Да изтипосаш неговия син за водач на листата на Деформаторския блок е все едно да сложиш Христо Бисеров начело на същата листа. Кметът на Хасково е от най-близките хора на Георги Първанов- агент Гоце. Издигането на неговото отроче като водач на листата на РБ в този район е нечувана мерзост. Това е заплюване на десните избиратели в лицето, заплюване, извършено по ритуален начин и с особен, знаков апломб. Да знаят и да помнят, че са шерпи. Хърби на демокрацията, които някои подлеци ще експлоатират безкрайно. А тази позорна инсталация в 29 Хасковски МИР ще остане като символ на покварата в българското т.н. „дясно“. Същата като в неговия пръкнал се от шинела на БКП близнак – небългарското „ляво“. Всичко това може да бъде обяснено само по един начин – някой /сетете се от три пъти кой/ е платил шестцифрена сума, за да може „татковото“ да получи това място и възможност да се парашутира в българския парламент. Няма нито една друга причина, която да обясни случилото се. И за да се потвърди сякаш този позор, на второ място в същия 29 МИР се мъдри лицето Стефан Димитров. Бивш кмет на Димитровград, но истински важната информация за него е, че той е син на един от най-близките хора на Христо Бисеров, когато онзи беше главен секретар на СДС и шеф на ключовата комисия по национална сигурност. Тогава Димитър Димитров /бащата на Ст. Димитров/ приватизира Неохим – Димитровград. Вижте кой е водач на листата на РБ в 22 Смолянски МИР. Лицето е Ариф Агуш, един от най-приближените на Ахмед Доган десетилетия наред, инсталиран от Доган през 90-те години като зам., а после и като председател на Съвета на директорите на „Кремиковци“ в периода на най-голямото му разграбване от мафиотската групировка „Мултигруп“. Това е нечуван позор – не по-малък от този в Хасково. В Русе е същото – там водач е Румен Христов, опасно близък с олигарси като Николай Гигов и ДПС. Нека припомня нещо: 
„Община Кърджали е управлявана добре от кмета Хасан Азис. Хасан Азис е най-успешният кмет и Кърджали заслужава неговото управление да продължи”.

Това не са думи на Ахмед Доган. Това са думи на кандидата на Сините за президент Румен Христов, казани на 4 октомври 2011 г. при откриването на кампанията на ДПС-кандидата за трети мандат за кмет на общината Хасан Азис. Най-подчертаваната зависимост на Румен Христов, откакто го реновираха в политиката е, че той е сред „ДПС квотата” вдясно. Този е чист ДПС кандидат, някой да има съмнение, че става дума за договорка между „мизионерите” вдясно и „либералния вектор” на отшелника в Бояна? Иначе Рамадан и компания се скъсаха да говорят през последните месеци за „бъдеща коалиция между ДПС и ГЕРБ“. Апропо, дали казах, че днешната сграда на този парламент се намира върху някогашните стари турски гробища, при това тази част от тях, където са били погребвани криминалните престъпници – изнасилвачите и убийците. Какви други персони да злодействат в нея, освен от породата на горните?

Натурализираме бразилски ездачи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4279609

Двама елитни състезатели по конен спорт от Бразилия са пред натурализация в България. Акцията по издаване на паспорти на Паоло Стюърд и Фабио Лейвас е в напреднала фаза. За по-бързото  приключване настоял лично премиерът Георги Близнашки, който е наредил спешно да заседава Съветът по гражданството.

“Вероятно намесата на премиера е по молба на ми Двама елитни състезатели по конен спорт от Бразилия са пред натурализация в България. Акцията по издаване на паспорти на Паоло Стюърд и Фабио Лейвас е в напреднала фаза. За по-бързото приключване настоял лично премиерът Георги Близнашки, който е наредил спешно да заседава Съветът по гражданството. “Вероятно намесата на премиера е по молба на ми

Фотогалерия: Усещане за Родопи

http://www.dnevnik.bg/na_put/2014/09/04/2369062_fotogaleriia_useshtane_za_rodopi/?ref=rss


Всички ние много добре познаваме това усещане, то блика във вените ни и трайно се е настанило в гените ни от векове – това е усещането за прохладни гори, тучни зелени поляни и бистри студени води. Усещане мило, свидно и родно. Усещане за планина.

Август е тъкмо време за планина. Аз поскитах тия дни из Западните Родопи и с тази фотогалерия ми се ще да ви пренеса за малко там. За да се потопите изцяло в атмосферата, е за препоръчване да си пуснете изпълнение на 100 каба гайди. Има...

Силен вятър затвори пристанището във Варна

http://pik.bg/силен-вятър-затвори-пристанището-във-варна-news221270.html

Силен вятър затвори пристанището във Варна

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море”. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове.

Поривите на вятъра достигат скорост до 20 м/с. По-рано портът бе затворен за ненатоварени кораби, но заради усилване на вятъра бе наложена пълна забрана за движение.

Журналист от Косово обяви, че е заплашван с екзекуция от джихадисти

http://www.cross.bg/kosovo-amerikanski-zhyrnalist-1428695.html

/КРОСС/ Журналист от Косово обяви, че е заплашван с екзекуция от страна на религиозни фундаменталисти в страната му, предадоха информационните агенции. Висар Дурики, който отразява въпроси, свързани с религиозния екстремизъм и е описвал в свои статии насърчаването на младежи от Косово за участие в джидад в Сирия, заяви, че заплахите към него са отправени предимно чрез съобщения в една от социалните мрежи, предава БНР. Същевременно семейството на убития от Ислямска държава - американски журналист Стивън Сотлоф разпространи призив към хората по света да не се допуска задържането на заложници с помощта на едно единствено оръжие -страхът. Майката на другия екзекутиран американски журналист Джеймс Фоули изрази надежда, че смъртта на Сотлоф ще подтикне световните лидери към търсене на мирно решение на глобалните конфликти.  

Два бойни кораба на НАТО навлязоха в Черно море

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280140

Два бойни кораба на НАТО навлязоха в Черно море. Това съобщиха за Интерфакс от Генералния щаб на Военноморския флот на Русия.
Френската корвета „Командан Биро” и американският ескадрен миноносец „Росс” в сряда преминаха през Черноморските проливи и навлязоха в Черно море.
От 16 август в акваторията се намира и разузнавателният съд на Два бойни кораба на НАТО навлязоха в Черно море. Това съобщиха за Интерфакс от Генералния щаб на Военноморския флот на Русия. Френската корвета „Командан Биро” и американският ескадрен миноносец „Росс” в сряда преминаха през Черноморските проливи и навлязоха в Черно море. От 16 август в акваторията се намира и разузнавателният съд на

Плевнелиев на срещата на НАТО в Уелс, обсъжда обстановката в Украйна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280134

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Сред акцентите, които ще бъдат обсъдени в рамките на форума, са ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна, развитието на способностите за колективна отбрана и Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Сред акцентите, които ще бъдат обсъдени в рамките на форума, са ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна, развитието на способностите за колективна отбрана и

Плевнелиев обсъжда ситуацията в Украйна на срещата на НАТО в Уелс

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280127

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Сред акцентите, които ще бъдат обсъдени в рамките на форума, са ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна, развитието на способностите за колективна отбрана и Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Сред акцентите, които ще бъдат обсъдени в рамките на форума, са ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна, развитието на способностите за колективна отбрана и

Валери Симеонов: Циганската престъпност е бедствие за България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280123

Циганската престъпност е бедствие за България. Това заяви съпредседателят на коалиция Циганската престъпност е бедствие за България. Това заяви съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов пред bTV. Интервю с Валери Симеонов на "24 часа" четете ТУК В България законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво, категоричен бе Симеонов. „Държавата трябва да престане да строи непрекъснато на

Циганската престъпност е бедствие за България, смята Валери Симеонов

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280129

Циганската престъпност е бедствие за България. Това заяви съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов пред bTV.

Интервю с Валери Симеонов на "24 часа" четете ТУК
В България законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво, категоричен бе Симеонов.
„Държавата трябва да престане да строи непрекъснато на Циганската престъпност е бедствие за България. Това заяви съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов пред bTV. Интервю с Валери Симеонов на "24 часа" четете ТУК В България законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво, категоричен бе Симеонов. „Държавата трябва да престане да строи непрекъснато на

"Светът на Яворов" в навечерието на 100-годишнината от смъртта на поета

http://www.cross.bg/yavorov-plovdiv-izlozhbata-1428696.html

Пловдив/КРОСС/Регионалният исторически музей в Пловдив дава възможност отново да се докоснем до личността и поетичния гений на великия чирпанлия, един век от чиято кончина се навършва през 2014 г. - Пейо Крачолов Яворов.  Изложбата "Светът на Яворов" ще бъде открита на 6 септември от 19.45 ч. в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей и ще продължи до 20 октомври, след което ще гостува и в Чирпан - родния град на поета. С дейността и творчеството си Яворов се нарежда сред духовните и революционни водачи на народа ни и с право руският журналист Владимир Викторов-Топоров нарича първото десетилетие на ХХ век "Времето на Яворов", подчертават от музея. Изложбата е възможност за докосване най-вече до творчеството на Яворов, защото той превръща в огнени слова преклонението си пред родния тракийски чернозем, любовта си към Дора Габе, Мина Тодорова и Лора Каравелова, борбите на поробените българи в Тракия и Македония. Изложбата е осъществена от Регионалния исторически музей - Пловдив, в сътрудничество с изследователи на делото на Яворов, скулптора Костадин Камбарев и със съдействието на Регионална дирекция "Държавен архив" - Пловдив, Народна библиотека "Иван Вазов" и къща-музей "Пейо К. Яворов" - Чирпан. 100-годишнината от смъртта на големия поет (на 29 октомври 1914 г.) е записана в културния календар на ЮНЕСКО за 2014 г.  

Шахта на ВиК наводни механа Гераците и Изчислителния център - СНИМКИ

http://www.zapernik.com/obshtestvo/shahta-na-vik-navodni-mehana-geracite-i-izchislitelniya-centur_34032/

Пернишката механа "Гераците" и мазето на Изчислителния център бяха наводнени за пореден път, научи ZaPernik.com.

Наводнението е станало в късния следобед на вторник. Механата била под 20 - 30 сантиметра вода, разказа собственикът, който разбрал за инцидента от служител на Изчислителния център.

Заради наводнението електричеството в Изчислителния център и механата било изключено за 2 часа. Собственикът на "Гераците" отпушил каналите в...

Продължава

Жената до Бареков: Не ме вкарвайте в паралели с Деница Гаджева и Евита Перон

http://frognews.bg/news_75643/

Мария Календерска, жената до Бареков, клъвна Виктор Николаев с репликата да нe я вкарва в паралел с Деница Гаджева, Капка и Евита Перон. Тя обясни по Нова телевизия, че с мъжа до нея планират три деца.

Кутев: Токът може да не се вдигне, всичко зависи от избирателите

http://www.cross.bg/kytev-gerb-bulgariya-1428693.html

/КРОСС/ "Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия", заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев. По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция "БСП - лява България" се е "предала без бой". "Абсолютно безспорно играем за първо място на изборите. Това че някои социолози дават 8-9% разлика с ГЕРБ, не означава, и да са толкова, че не могат да бъдат стопени", посочи социалистът. "Системата има резерви да не се вдига драстично цената на тока. Токът може да не се вдигне, всичко зависи от избирателите, но със сигурност токът трябва да се качва с по-ниски темпове от заплатите на хората", категоричен бе Кутев. По негови думи, покрай банковата криза и ситуацията с КТБ, ГЕРБ и ДПС са действали заедно, а Бойко Борисов е искал "още на следващия ден да стане премиер". "От няколко години България се управлява чрез измислени от пиари сценки", каза още той. "БСП се променя след заставането на Михаил Миков на председателския пост. Ставаме много по-позитивни", посочи той.  

Яне Янев: На изборите ще се купят 1 млн. гласове

http://offnews.bg/news/n_1/n_384230.html

Лидерът на РЗС Яне Янев очаква на предсрочните избори да има покупко-продажба на около 1 млн. гласове. Янев потвърди, че днес ще подаде сигнал за конкретни случаи в прокуратурата и ще очаква нейната реакция. "Всички български партии без изключение се занимават с купуването на гласове", каза още лидерът на РЗС. Според него, едни формации правят това на национално ниво, в други – с това се занимават регионални структури. Затова Янев определи българската демокрация като „политическа пирамида от типа КТБ”. Той очаква на тези избори само от Турция да има повече от 100 000 фалшиви гласа. „Голяма част от изселниците имат по две имена. Голяма част от тях ще дойдат тук за Байрама. Така с техните турски имена ще бъде гласувано оттам, без да са физически на място, а те ще гласуват оттук с българските си имена”, обясни Янев. Второто направление, по думите му, е схема, при която масово се купуват гласове чрез определени групировки, които финансират кампании. Лидерът на РЗС очаква в Перник да има „ рекордно купуване на гласове”. Друг пример за купуване на гласове са „ организираните мрежи ”, централно наблюдавани от политическите партии чрез наблюдателите и застъпници.

НАТО създава ударна бойна сила в Европа срещу потенциална руска агресия

http://www.moreto.net/novini.php?n=263042

Естония поиска постоянни бази на НАТО, за да се защитава срещу съседна Русия. Искането бе отправено от естонския президент Томас Хендрик Илвес, съобщава "Ройтерс". Президентът на САЩ Барак Обама започна в сряда именно от Естония четиридневната си европейска обиколка, за да потвърди американските ангажименти към съюзниците от НАТО.

И Джокович стигна полуфинала на Ю Ес Оупън

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280125

Поставеният под №1 в схемата Новак Джокович също достигна до полуфинала на Открикото първенство на САЩ. В повторение от финала през 2012 година сърбинът спечели срещу шотландеца Анди Мъри - 7:6, 6:7, 6:2, 6:4. На полуфинала Джокович ще играе срещу японеца Кей Никишори.

 Поставеният под №1 в схемата Новак Джокович също достигна до полуфинала на Поставеният под №1 в схемата Новак Джокович също достигна до полуфинала на Открикото първенство на САЩ. В повторение от финала през 2012 година сърбинът спечели срещу шотландеца Анди Мъри - 7:6, 6:7, 6:2, 6:4. На полуфинала Джокович ще играе срещу японеца Кей Никишори. Поставеният под №1 в схемата Новак Джокович също достигна до полуфинала на

Манолова: БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това

http://pik.bg/манолова-бсп-може-да-поеме-отговорност-в-трудна-ситуация-и-да-понесе-негативите-за-това-news221268.html

Манолова: БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това

БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това. Това заяви в интервю за предаването „Добро утро, България” на ТВ7 бившият зам.-председател на 42-то Народното събрание и водач на листата за изборите на БСП за десети избирател район – Кюстендил Мая Манолова. „Ясно беше, че при едно управление с ДПС при конфигурация 120 на 120 е рисково. Ясно беше, че ще понесем като партия негативи, но ние го направихме заради хората и мислейки за държавата. Бойко Борисов мисли единствено за това, как да се върне във властта, как да вземе цялата власт”, обясни Манолова.

По думите й, разликата между БСП и ГЕРБ, че в трудна ситуация пред година и половина, след като Бойко Борисов е хвърлил оставка, изплашен от протестите, БСП, която е имала 83-ма депутати пое отговорността да състави правителство. Ако Борисов има, както той заявява, под 110 депутати – ще саботира действията в парламента и ще върви на избори до дупка. Това е разликата между нас и ГЕРБ, подчерта Манолова.

По отношение на преминаването на бившия финансов министър Петър Чобанов към гражданската квота на ДПС, Манолова каза, че Чобанов не член на БСП и е негово право да участва в листите на която и да е партия: „Още повече, през последните месеци на управлението, което ние подкрепяхме, имахме достатъчно сериозни разминавания с него: необходима ли е актуализация на бюджета. Той откровено застъпи позиции, които се споделяха от ДПС и ГЕРБ”.

През последните месеци от управлението на кабинета на Пламен Орешарски имахме разминавания във вижданията си с премиера и особено с министъра Петър Чобанов най-вече по финансови въпроси, каза още Мая Манолова.
Тя допълни, че ДПС прави обикновено 400 – 500 гласа в цялата Кюстендилска област. На последните избори те с различни лоши практики са постигнали 1500 гласа – говорило се е, че е имало покупко-продажба на гласове основно в ромските квартали.

С поставянето начело на листата на ДПС Александър Методиев заявката е очевидна – прицелване към хората, които живеят в ромските квартали и предполагам, че отново ще има опити за търговия с гласове. По думите й, Александър Методиев не е познат в ромските гета десетия изборен район – Кюстендил и трудно би могъл да направи резултат, защото и ромите имат изисквания към управляващите, към решаване на проблеми.

Кр.Станчев: Токът може да поскъпне, а след три години пак да поевтинее

http://econ.bg/Новини/Кр-Станчев-Токът-може-да-поскъпне-а-след-три-години-пак-да-поевтинее_l.a_i.565451_at.1.html

Увеличението на цената на тока не може да бъде избегнато. В това е убеден икономистът Красен Станчев, който коментира в ефира на БНТ въпроса за...

Жената до Бареков: Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280121

"Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота. Животът у нас е толкова незадоволителен" - така жената до Николай Бареков Мария Календерска обясни в ефира на Нова тв причините, поради които е решила да влезе в политиката. Точно преди нея в студиото гост беше Яне Янев, който говори за купуването на гласове и заяви, "Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота. Животът у нас е толкова незадоволителен" - така жената до Николай Бареков Мария Календерска обясни в ефира на Нова тв причините, поради които е решила да влезе в политиката. Точно преди нея в студиото гост беше Яне Янев, който говори за купуването на гласове и заяви,

Кр.Станчев: Токът може да поскъпне, а след три години пак да поевтинее

http://econ.bg/Новини/Красен-Станчев-Електроенергията-може-да-поскъпне-а-след-три-години-пак-да-поевтинее_l.a_i.565451_at.1.html

Увеличението на цената на тока не може да бъде избегнато. В това е убеден икономистът Красен Станчев, който коментира в ефира на БНТ въпроса за...

Ваньо Танов: Митниците се върнаха в 90-те години!

http://pik.bg/ваньо-танов-митниците-се-върнаха-в-90-те-години-news221263.html

Ваньо Танов: Митниците се върнаха в 90-те години!

"Заварих една структура, която буквално е разградена", заяви новият шеф на Митниците Ваньо Танов.

"Има промени в наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни. Ощетен е целият български народ, защото всички чакат повишаване на приходите", коментира той.

"До момента дупката в системата е 617 милиона лева. Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС. Има достатъчно механизми, с които да може до известна степен тази дупка да бъде покрита", заяви още Танов.

По думите му трябва да бъдат свити разходите. "Много лесно се събаря една къща, но много трудно се възстановя от руините", смята Танов.

"Сега се вижда, че ние сме се върнали в 90-те години в системата на митниците", каза той.

Жената до Бареков: Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280115

"Омръзна ми политици като Яне Янев да ми дават наклон в живота. Животът у нас е толкова незадоволителен" - така жената до Николай Бареков Мария Календерска обясни в ефира на Нова тв причините, поради които е решила да влезе в политиката. Точно преди нея в студиото гост беше Яне Янев, който говори за купуването на гласове и заяви,

България спечелила само 229 проекта за наука в новия рамков период

http://www.cross.bg/evro-proekti-mlrd-1428694.html

/КРОСС/България изостава сериозно с научните проекти за еврофинансиране от програмата "Хоризонт 2014-2020", която замени в новия програмен период досегашната Седма рамкова програма за наука. "Хоризонт" стартира на практика от декември 2013 г. Българските проекти до момента в нея са 229 (0,5% от всички в ЕС-28) и са за общо 48,3 млн. евро. Дори Румъния има спечелени 552 проекта (1,2% от всичките). С по-малко проекти от нас са само Естония, Хърватия, Литва, Латвия и Малта. Това се разбра от данните, които изнесе вчера в София Леонардо Пичинети, експерт в дирекция ""Изследвания и иновации" на Европейската комисия. Той участва в работен семинар с наши учени и преподаватели по покана на доскорошната евродепутатка от БСП доц. Маруся Любчева, която сега преподава в Бургаския университет. Изненадващо на първа позиция по усвояване на средства за наука от "Хоризонт 2020" се нарежда Испания с 5055 проекти (11% от всички в ЕС) и 2,5 привлечени 2,5 млрд. евро. Втора е Германия с 2,3 млрд. евро, трета - Италия с 1,8 млрд. евро. "Хоризонт 2020" е различен инструмент от оперативните програми и общата сума, с която разполага до края на периода, е 80 млрд. евро. Те се насочват за проекти, отнасящи се до социалното развитие, иновациите и висшата фундаментална наука. България се е представила по-добре в Седмата рамкова програма (2007-2013), отчете Леонардо Пичинети, цитиран от "Дума"

Валери Симеонов: Държавата трябва да спре да строи жилища на паразитите

http://pik.bg/валери-симеонов-държавата-трябва-да-спре-да-строи-жилища-на-паразитите-news221259.html

Валери Симеонов: Държавата трябва да спре да строи жилища на паразитите

Циганската престъпност е бедствие за България. Това каза съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви. По думите му в България законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво. „Държавата трябва да престане да строи непрекъснато на всички тези, които паразитират на нейния гръб да им строи жилища и да ги настанява в тях. Това не може да става с парите на пенсионерите и на социално бедстващите българи“, каза още Симеонов.

В коментар на това какъв атракцион може да бъде Горно езерово той заяви: „Какъвто е в Австралия, какво е примерно в най-развитата демократична държава САЩ – произвеждат сувенири, показват техни обичаи, пеят, играят. Каквото искат да правят, но не аз и вие да ги издържаме.“ „В НФСБ членуват много цигани, имаме две цигански организации, имаме председатели и секретари. В телевизия СКАТ работят някъде 7-8 цигани, тя е единствената телевизия, която има циганско предаване. Така че най-малко нас може да ни обвините към някакъв расизъм“, категоричен беше съпредседателят на коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов.


Иво Христов: Подготвят диктатура на световния едър бизнес над държавите

http://www.cross.bg/dogovor-bulgariya-sporazymenieto-1428692.html

/КРОСС/Българите нямат информация за Трансатлантическото споразумение САЩ-ЕС и ударът на големите световни корпорации ще им дойде изневиделица, казва журналистът Иво Христов пред "Дума" - Г-н Христов, колко сериозна е заплахата от подготвяното споразумение между САЩ и ЕС за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ)? - Щом се преговаря на тъмно, значи има нещо за криене. Смущаващи идеи изплуваха в независими медии. Миналата есен сайтът Corporate Europe разкри опорните точки за това как трябва да се продава на населението идеята за трансатлантическото партньорство - като генератор на растеж и създател на работни места. Две теми, по които европейците са чувствителни. ЕС страда от нисък растеж и висока безработица. Имаме всички основания да подозираме, че на гърба на европейския производител се договарят по-ниски санитарни, екологични и прочие стандарти. Няма как договор за свободна търговия да изпълни функцията си, ако стандартите се завишат. Това би затормозило търговията. Очевидно е, че трябва да се вземе като ориентир по-ниският стандарт. В случая - американският. И това са най-малките опасения.Най-голямото, разбира се, е създаването на арбитражни съдилища, които изземват национален суверенитет и изнасят извън националната юрисдикция спорове между инвеститори и държава. Това е доходоносен бизнес за висококвалифицирани юристи, които ще бъдат излъчвани по неясна процедура

Кристалина Георгиева поема данъците в ЕС?

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e221df9/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cevroproekti0C2640Ca0Ckristalina0Egeorgieva0Epoema0Edanycite0Ev0Ees0H1794130C/story01.htm

Изтекла органиграма на екипа на Жан-Клод Юнкер разкрива редица изненади в организацията на новата Еврокомисия


Русия няма да получи боен кораб от Франция, Москва: "не е трагедия"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280113

Франция отмени доставката na първия боен кораб "Мистрал" за Русия в рамките на санкциите срещу Москва, съобщава ИТАР-ТАСС.
Корабите са общо два на брой, като стойността на сделката е за 1,2 млрд. евро. Засега доставката им е стопирана до ноември, след което Париж ще реши дали да бъде осъществена.
"Решението на Франция да не доставя на Русия Франция отмени доставката na първия боен кораб "Мистрал" за Русия в рамките на санкциите срещу Москва, съобщава ИТАР-ТАСС. Корабите са общо два на брой, като стойността на сделката е за 1,2 млрд. евро. Засега доставката им е стопирана до ноември, след което Париж ще реши дали да бъде осъществена. "Решението на Франция да не доставя на Русия

Симеонов: Циганската престъпност е бедствие за България

http://www.cross.bg/programata-romite-simeonov-1428688.html

/КРОСС/ "Обвиненията към нас от страна на Българския Хелзинкски комитет, че в програмата ни е написано, че предлагаме ромите да бъдат изкарани извън градовете е претоплена манджа, защото това е записано в програмата ни още от 2013 година." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Валери Симеонов, председател на НФСБ. Той добави, че и когато се чете този абзац от програмата им трябва той да се чете в цялост, защото преди това става дума, че това се отнася за тази част от етноса, които не си изкарват с честен труд прехраната и не образоват децата си. "Това наше предложение не се отнася за тези представители на тази общност, които са почтени и работещи граждани на страната. Не се отричам от нито една дума от нашата програма, защото това не е популизъм, а работещи предложения. Европа няма да ни накаже за предложенията да осигурим на ромите да живеят във фургони, така както например в квартал „Столипиново" трябва да бъдат премахнати всички незаконни постройки и незаконно настанили се, а да останат само тези, които са законни. Циганската престъпност е бедствие за България. В България законът трябва да се прилага към всички етноси еднакво. Държавата трябва да престане да строи непрекъснато на всички тези, които паразитират на нейния гръб да им строи жилища и да ги настанява в тях. Това не може да става с парите на пенсионерите и на социално бедстващите българи", каза още Симеонов

Франция се отказа да доставя военни кораби на Русия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280107

Франция отмени доставката na първия боен кораб Франция отмени доставката na първия боен кораб "Мистрал" за Русия в рамките на санкциите срещу Москва, съобщава ИТАР-ТАСС. Корабите са общо два на брой, като стойността на сделката е за 1,2 млрд. евро. Засега доставката им е стопирана до ноември, след което Париж ще реши дали да бъде осъществена. "Решението на Франция да не доставя на Русия

Кутев: БСП не се е предала без бой, играем за първо място

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280098

Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев.
По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев. По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция "БСП лява България" се е "предала без бой".

Кутев: Играем за първо място на изборите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280108

Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев.
По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция "БСП лява България" се е "предала без бой". Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев. По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция "БСП лява България" се е "предала без бой".

Мая Манолова излиза на протест утре в Кюстендил

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/09/04/2374098_maia_manolova_izliza_na_protest_utre_v_kjustendil/?ref=rss


Мая Манолова излиза утре, на 5 септември в 17 часа, на протест пред сградата на Регионално управление по горите в Кюстендил, където е водач на листата на БСП. Това обяви самата тя в сутрешния блок на ТВ 7. 

Тя недоволства заради уволненията от страна на служебното правителство на висши кадри от местната администрация. Миналата седмица Манолова заплаши с протести при следващото уволнение на експерт в Кюстендилско. 

По думите на острието на БСП служебното правителство е маша...

На заседание тристранката ще обсъжда бюджета и енергийния сектор

http://econ.bg/Новини/На-заседание-тристранката-ще-обсъжда-бюджета-и-енергийния-сектор-_l.a_i.565449_at.1.html

По време на заседание насрочено за 9.30 часа Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание под председателството на...

Euroactiv: Кристалина Георгиева е предложена за комисар по данъчното облагане

http://politics.actualno.com/Euroactiv-Kristalina-Georgieva-e-predlojena-za-komisar-po-danychnoto-oblagane--news_48317.html

Кристалина Георгиева е номинирана за еврокомисар за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите, съобщава Euroactiv, цитиран от БГНЕС. Комисията на новоизбрания ръководител на Жан-Кл...

Ремонтите на училищата в Първомай приключиха навреме

http://school.actualno.com/Remontite-na-uchilishtata-v-Pyrvomaj-prikluchiha-navreme-news_48318.html

Ремонтите в училищата и детските градини в община Първомай приключиха в определените преди това срокове и са готови за първия учебен ден. Това съобщи кметът на общината Ангел Папазов. Rемонтите са изв...

Проливният дъжд наводни улиците на Шумен

http://shumen.actualno.com/Prolivnijat-dyjd-navodni-ulicite-na-Shumen-news_48319.html

Тази сутрин над Шумен се изля проливен дъжда,който за кратко време превърна улиците в града в пълноводни реки. Снощи също валя като из ведро и голямото количество вода наводни избени и приземни помеще...

"Република БГ" предлага психотестове за кандидатите за депутати

http://politics.actualno.com/Republika-BG-predlaga-psihotestove-za-kandidatite-za-deputati-news_48321.html

Никой не знае броя на психично болните в България. Този сериозен социален и здравен проблем все още стои нерешен, а неговото задълбочаване започва след като през 2001 година бе отменено задължениет...

Спасиха 5-годишно момиче от работеща пералня

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280097

Лекарите в Тексас хоспитализираха петгодишно момиченце, което се оказало във включена пералня машина, пише „Дейли мейл“.
Инцидентът станал в обществена пералня в Хюстън. Според полицаите, момиченцето се е Лекарите в Тексас хоспитализираха петгодишно момиченце, което се оказало във включена пералня машина, пише „Дейли мейл“. Инцидентът станал в обществена пералня в Хюстън. Според полицаите, момиченцето се е "въртяло достатъчно бързо няколко минути", преди един от клиентите да разбере какво става. Работниците успели да изключат машината,

5-годишно момиче се затвори в работеща пералня

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280104

Лекарите в Тексас хоспитализираха петгодишно момиченце, което се оказало във включена пералня машина, пише „Дейли мейл“.
Инцидентът станал в обществена пералня в Хюстън. Според полицаите, момиченцето се е "въртяло достатъчно бързо няколко минути", преди един от клиентите да разбере какво става.
Работниците успели да изключат машината, Лекарите в Тексас хоспитализираха петгодишно момиченце, което се оказало във включена пералня машина, пише „Дейли мейл“. Инцидентът станал в обществена пералня в Хюстън. Според полицаите, момиченцето се е "въртяло достатъчно бързо няколко минути", преди един от клиентите да разбере какво става. Работниците успели да изключат машината,

Джокович победи Мъри и ще играе с неуморимия Нишикори в полуфиналите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/04/2374093_djokovich_pobedi_muri_i_shte_igrae_s_neumorimiia/?ref=rss


Водачът в световната ранглиста Новак Джокович се класира за полуфиналите на US Open. Сърбинът спечели със 7:6 (1), 6:7 (1), 6:2, 6:4 срещу Анди Мъри в много вълнуващ двубой.

Срещата предложи на зрителите оспорвана борба за победата, като след 3.32 часа успех постигна водачът в схемата.

В опита си да се класира на пети пореден финал в САЩ Джокович ще спори с Кей Нишикори. Японецът изигра силен мач и победи с 3:6, 7:5, 7:6 (7), 6:7 (5), 6:4 Станислас Вавринка. Само преди два...

Ваньо Танов: 617 млн. лв. е финансовата дупка в Агенция „Митници"

http://www.cross.bg/tanov-promeni-pravitelstvo-1428691.html

/КРОСС/ "Това, което заварих, когато отново се върнах начело на митниците, е една напълно разградена и разбита структура. Направо не можах да повярвам как за един толкова кратък период може от една работеща агенция да се стигне до положение хората в нея да не може да си вършат работата." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Ваньо Танов, който беше върнат от служебното правителство като директор на Агенция „Митници". "В закона явно са били приети такива промени, които не позволяват на част от приетите от нас средства за контрол и наблюдение за прозрачната работа на фирмите за горива и ред други дейности, в момента тези средства не може да ги използваме", каза още той. Генералът уточни, че промените са били предложени от икономическото министерство, върнати на предишния директор Павел Тонев, за да излезе накрая, че едва ли не той е предложил въпросните промени. "617 милиона лева е цифрата на неизпълнение на заложените в бюджета приходи от акцизи и ДДС", добави генерал Танов. "Тази дупка може да стане до края на годината 1 милиард, ако се гледа и се очаква да се изпълнят заложените в бюджета приходи от митниците. Това е така, защото в оставащите три месеца трябва вноса да се увеличи с 66 процента, трябва да се случат и редица други неща, за да може приетия от предишното правителство план да бъде изпълнен, което сами разбирате, че е абсурдно", подчерта той

Преглед на варненския печат - 4 септември

http://www.moreto.net/novini.php?n=263057

"С конкурс събират мнения за визията на Варна”, е една от темите в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. Конкурс "Визия за Варна" ще има за цел да събере вижданията на хората за оформлението на градските пространства.

ГЕРБ ще представят основните акценти от предизборната програма на партията

http://www.cross.bg/gerb-partiyata-predizbornata-1428690.html

/КРОСС/ГЕРБ ще представят основните акценти от предизборната програма на партията. Много преди официалния старт на предизборната кампания ГЕРБ вече бяха казали част от акцентите. Един от тях беше реформата в сектор „Сигурност" и приемането на нов закон. От ГЕРБ очакват да има възможност да се върнат към идеите за законово регулиране на разузнавателните служби и НСО. Привличане на повече пари от европейските фондове за енергийна ефективност, изграждане на инфраструктура и развитие на регионите и туризма също бяха посочени като важни. Решаването на младежката безработица минава през интегритет межди средното, висшето образование и бизнеса и предприятията, смятат още от партията. В изяви през последната седмица, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявяваше, че една от целите е постигане на възможно най-голямо мнозинство в следващия парламент.  

На 11 места спират водатата в София днес

http://pik.bg/на-11-места-спират-водатата-в-софия-днес-news221264.html

На 11 места спират водатата в София днес

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Крушетата” кв. „Курило”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Александър Стамболийски”, ул. „Ливадски път”, ул. „Космонавт”, ул. „Искърско дефиле”, ул. „Чавдар войвода”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Билка” ъгъла с ул. „Смагово”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с разкриване на уличен водопровод на ул. „Йордан Стубел” кв. „Витоша” , се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 16.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: по ул. „Йордан Стубел” от ул. „Данаил Крапчев” до №26. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Йордан Стубел” №26. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с направа на връзка на уличен водопровод и пресвързване на сградни водопроводни отклонения до бл. 460 жк. „Надежда” ІV, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 461 – висока зона; бл. 460. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: пред бл. 460. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Дунав” Център район „Оборище”, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: по ул. „Дунав” между ул. „Екзарх Йосиф” и ул. „Искър”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес:ул. „Дунав” ъгъла с ул. „Искър”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с реконструкция на уличен водопровод на бул. „Андрей Сахаров“ жк. „Младост” І, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 66, бл. 64 – висока зона. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: между бл. 66 и бл. 64. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Блазна” с. Долни Лозен, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 17.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Иван Пешев”, ул. „Васил Левски”, ул. „Полувраг”, ул. „Караджин” При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Блазна” ъгъла с ул. „Връх Острокап ”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Любомир Миланов” село Владая, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 18.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Витошки гранит”, ул. „Офелиите”, ул. „Любомир Миланов”, ул. „Калиница”, ул. „Сърна”, ул. „Алеко Константинов”, ул. „Спортист”, ул. „Равнище”, ул. „Бистър поток”, ул. „Борика”, ул. 10, Пернишко шосе, ул. „Войнишко въстание”, ул. „Кайлъка”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Войнишко въстание” ъгъла с ул. „Любомир Миланов”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение в кв. „Овча купел”, се налага спиране на водоподаването от 10.30 до 16.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района : по ул. „Ливада” между ул. „Рачка” и ул. „Букет”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Рачка” ъгъла с ул. „Ливада ”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на бул. „Александър Стамболийски” жк. „Илинден”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 31, бл.32, бл. 33. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Найчо Цанов” ъгъла с ул. „Антон ”. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение и стар уличен водопровод на ул. „Китна” и ул. „Охрид” жк. „Банишора”, се налага спиране на водоподаването на клиентите на „Софийска вода”: от 10.00 до 14.00 часа по ул. „Китна” от ул.”Подполковник Калитин” до ул. „Иван Тургенев”, от 14.00 до 18.00 часа, ул. „Охрид” №77. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Китна” ъгъла с ул. „Подполковник Калитин ”; ул. „Охрид” №77. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

На 4 септември, четвъртък, във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Равнище” кв. „Суходол”, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 19.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Бели брод”, ул. „Равнище”, ул. „Кирил Христов”, ул. „Овчо поле”, ул. „Траян Танев”, ул. „Хармония”, ул. „Прохладен кът”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Траян Танев” ъгъла с ул. „Дъб”. 

Ваньо Танов: 617 млн. лв. е финансовата дупка в Митниците

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280082

Заварих една структура, която е разградена буквално. Това заяви новият шеф на Митниците Ваньо Танов пред bTV.
Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни, смята той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева. Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС. Заварих една структура, която е разградена буквално. Това заяви новият шеф на Митниците Ваньо Танов пред bTV. Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни, смята той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева. Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС.

Танов: Дупката в митниците може да стигне милиард

http://frognews.bg/news_75641/

Заварих една структура, която буквално е разградена, заяви тази сутрин по bTV новият шеф на Митниците Ваньо Танов. Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни. Ощетен е целият български народ, защото всички чакат повишаване на приходите, коментира той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева.

САЩ обмислят затягане на санкциите срещу руския енергиен сектор

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e221dfb/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Csasht0Eobmisliat0Ezatiagane0Ena0Esankciite0Esreshtu0Eruskiia0Eenergien0Esektor0H179410A0C/story01.htm

Вашингтон възнамерява да ограничи износа на високотехнологично оборудване за руската петролната и газова индустрия в Северния ледовит океан


САЩ обмислят затягане на санцкиите срещу руския енергиен сектор

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e221dfb/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Csasht0Eobmisliat0Ezatiagane0Ena0Esanckiite0Esreshtu0Eruskiia0Eenergien0Esektor0H179410A0C/story01.htm

Вашингтон възнамерява да ограничи износа на високотехнологично оборудване за руската петролната и газова индустрия в Северния ледовит океан


Танов: 617 млн. лв. е финансовата дупка в митниците

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280092

Заварих една структура, която е разградена буквално. Това заяви новият шеф на Митниците Ваньо Танов пред bTV.
Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни, смята той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева. Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС. Заварих една структура, която е разградена буквално. Това заяви новият шеф на Митниците Ваньо Танов пред bTV. Има промени в Наредбата и закона, което прави действията на система невъзможни, смята той. До момента дупката в системата е 617 милиона лева. Това е неизпълнение на плана по отношение на приходите от акциз и ДДС.

Икономист: Цените на тока трябва да растат 3 години поред

http://www.cross.bg/toka-stanchev-ikonomistut-1428689.html

/КРОСС/ "В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока." Това каза в сутрешния блок на БНТ икономистът Красен Станчев. По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока. "Най-удачната схема за оздравяване на сектора е в продължение на три години цените на тока да бъдат повишавани с по 14-15%, след което те ще започнат да падат", заяви икономистът. Според него е добре от 1 октомври цената да бъде увеличена ударно. 40 млн. лв. от събраните от такса ВЕИ общо около 93 млн. лв. могат да отидат за компенсиране на най-бедните домакинства. Икономистът обясни, че така или иначе едно голямо поскъпване няма да бъде усетено от голяма част от хората, тъй като 20% от домакинствата потребяват 80% от тока. Станчев бе категоричен, че увеличението не може да бъде избегнато.  

Спират водата в 11 части на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280086

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.
На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Крушетата” кв. „Курило”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Крушетата” кв. „Курило”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”,

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2014/09/04/2373975_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Казусът „Цв. Василев” не е в компетенциите на външното разузнаване според ген. Киров

http://news.ibox.bg/news/id_610877073

Бившият НРС шеф потвърди, че именно българското разузнаване стои зад случая с освобождаването на Живко Русев, заловен с голямо количество хероин в Иран през септември 2008 г.

Антон Кутев: Играем за първо място на изборите

http://pik.bg/антон-кутев-играем-за-първо-място-на-изборите-news221262.html

Антон Кутев: Играем за първо място на изборите

Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев.

По думите му подобно откриване на кампанията не означава, че Коалиция "БСП лява България" се е "предала без бой". Абсолютно безспорно играем за първо място на изборите. Това че някои социолози дават 8-9% разлика с ГЕРБ, не означава, и да са толкова, че не могат да бъдат стопени, посочи социалистът. По време на управлението на кабинета "Орешарски" свършихме много неща, много и не успяхме. Някои от тях и заради липсата на подкрепа от ДПС.

Никога пенсии и заплати не са увеличавани, освен по време на управление на БСП. При ничие друго управление и цената на тока не е намалявана. И в момента съм сигурен, че има резерви да бъде избегнато увеличението. Със сигурност токът трябва да се качва с по-ниски темпове от заплатите на хората, подчерта Кутев.

Преглед на печата, четвъртък, 4 септември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-четвъртък-4-септември_l.a_i.565447_at.1.html

СТАНДАРТ: Парите от дрога и платена любов в БВП С няколко процента ще се вдигне брутният добавен продукт на страната, след като от септември НСИ...

Прекъсват водоподаването в 11 места в София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280073

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията.
На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Крушетата” кв. „Курило”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”, Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. На 4 септември, четвъртък, във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Крушетата” кв. „Курило”, се налага спиране на водоподаването от 9.30 до 14.30 часа на клиентите на „Софийска вода”,

Българин осъден във Виетнам за източване на пари

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280066

31-годишен българин е осъден на две години затвор във Виетнам за източване на пари с фалшиви карти, съобщава Тай Ниен Нюз.
Йордан Тодоров Валентинов е изтеглил повече от 8500 щатски долара от банкомати в Хошимин, твърдят властите. При ареста му през октомври миналата година у него са намерени 38 фалшиви карти. 31-годишен българин е осъден на две години затвор във Виетнам за източване на пари с фалшиви карти, съобщава Тай Ниен Нюз. Йордан Тодоров Валентинов е изтеглил повече от 8500 щатски долара от банкомати в Хошимин, твърдят властите. При ареста му през октомври миналата година у него са намерени 38 фалшиви карти.

"Хамас" може да признае Израел

http://news.ibox.bg/news/id_1183626427

Запитан дали „Хамас" е готов еднозначно да осъди насилието

Антон Кутев:БСП не се е предала без бой, играем за 1-во място

http://frognews.bg/news_75640/

Ще проведем тихо и скромно откриване на предизборната кампания. Парите, които ще спестим, ще дарим за пострадалите от наводнението в Мизия, заяви в сутрешния блок на БНТ секретарят на БСП и водач на листата в Силистра Антон Кутев.

Осъдиха българин за източване на пари във Виетнам

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280076

31-годишен българин е осъден на две години затвор във Виетнам за източване на пари с фалшиви карти, съобщава Тай Ниен Нюз.
Йордан Тодоров Валентинов е изтеглил повече от 8500 щатски долара от банкомати в Хошимин, твърдят властите. При ареста му през октомври миналата година у него са намерени 38 фалшиви карти. 31-годишен българин е осъден на две години затвор във Виетнам за източване на пари с фалшиви карти, съобщава Тай Ниен Нюз. Йордан Тодоров Валентинов е изтеглил повече от 8500 щатски долара от банкомати в Хошимин, твърдят властите. При ареста му през октомври миналата година у него са намерени 38 фалшиви карти.

Нови наводнения заляха част от страната

http://www.mediapool.bg/novi-navodneniya-zalyaha-chast-ot-stranata-news224457.html

Септемврийските дъждове предизвикаха нови наводнения в някои части на страната. Силна буря и проливен дъжд имаше в панагюрското село Поибрене. Водата заля ниви, дворове и мазета, наводнени са около 10 къщи. Местните хора се притесняват за реколтата и добитъка си. Водите на река Тополница се вдигнали за секунди след поройния дъжд. Селото е наводнявано и през 2005 г. Според местните не дъждовете, а язовирите край Златарица са били изпуснати. В Кърджали язовирите в селата Висока поляна и Мургово са с повишени нива. Започнало е контролирано изпускане на водите им. Бедствено положение е обявено в златишкото село Петрич и частично в Златица. Река Тополница е наводнила къщи в центъра на селото. Отнесен е и малък мост.

Левскари стават почетни граждани на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4279556

Четирима известни левскари са предложени да получат званието Почетен гражданин на София. Решението се очаква да бъде взето от Столичния общински съвет на сесията на 11 септември. А награждаването по традиция е на 17 септември - Деня на София.

Кавалери на най-високото отличие на столицата може да станат олимпийските шампиони Янко Русев (вдигане н Четирима известни левскари са предложени да получат званието Почетен гражданин на София. Решението се очаква да бъде взето от Столичния общински съвет на сесията на 11 септември. А награждаването по традиция е на 17 септември - Деня на София. Кавалери на най-високото отличие на столицата може да станат олимпийските шампиони Янко Русев (вдигане н

Кольо Колев: Очаквам мъчителна политическа ситуация, ГЕРБ ще има 96 депутати

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280069

Според данни на агенция "Медиана” 8 партии имат шанс да влязат в следващото Народно събрание. Това са ГЕРБ - 26,8%, БСП – 17, 5%, ДПС - 9,2%, „България без цензура” – 4,7%, „Реформаторският блок” - 4,4% и Патриотичен фронт – 4,3%. Двете партии, които са на ръба, са „Атака” и АБВ, съответно с 3,7 и 3,3% от гласовете. Според данни на агенция "Медиана” 8 партии имат шанс да влязат в следващото Народно събрание. Това са ГЕРБ - 26,8%, БСП – 17, 5%, ДПС - 9,2%, „България без цензура” – 4,7%, „Реформаторският блок” - 4,4% и Патриотичен фронт – 4,3%. Двете партии, които са на ръба, са „Атака” и АБВ, съответно с 3,7 и 3,3% от гласовете.

Потвърдена беше смъртта на руски журналист в Украйна

http://www.moreto.net/novini.php?n=263050

Фотокореспондентът от агенция „Русия днес” Андрей Стенин е загинал в Украйна преди един месец. При пътуване по задача на редакцията по колата му е било "стреляно и по-късно тя е била опожарена на шосето край Донецк", съобщава "Франс прес".

Манолова: Резултатите от изборите ще бъдат много изненадващи за хората на Борисов

http://www.cross.bg/gerb-izbori-chobanov-1428687.html

/КРОСС/ „МВР и прокуратурата трябва да си свършат работата и да не допуснат купуването на гласове, особено в ромските квартали. Служебният вътрешен министър даде сериозна заявка, че ще се бори срещу тези практики", заяви в сутрешния блок на ТВ7 Мая Манолова. „Като се сетя за движенията на Петър Чобанов и се сещам за онази фраза „Чобанов тук - Чобанов там". Той беше с БСП, сега е с ДПС, на следващите избори можем да очакваме друго развитие, но той не е член на БСП и може да участва в листите на всяка партия", коментира тя новината, че бившият финансов министър ще участва на предстоящите избори заедно с ДПС. „През последните месеци на управлението имахме разминавания във вижданията с Пламен Орешарски и Чобанов, основно по отношение на финансови въпроси. Дебатът за поемането на нов дълг в милиарди и издаването на празен чек на правителството на Близнашки се състоя в парламента пред очите на всички български граждани. Ние защитихме нашата позиция, Чобанов защити своята, подкрепен от ДПС", добави Манолова. „Разликата между БСП и ГЕРБ е, че ние можем да поемаме отговорност в трудна ситуация и да понесем негативите. Ясно беше, че ще понесем негативи от управлението с ДПС, но го направихме за държавата, а Бойко Борисов мисли само за властта", категорична бе тя. „Очевидно е, че ГЕРБ са тръгнали с една прекалено голяма кошница на предстоящите избори, но разликата между нас и тях е няколко процента

Кольо Колев: ГЕРБ с 96 мандата, Реформаторите-15, Патриотичния фронт с 14

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280057

Според данни на агенция Според данни на агенция "Медиана” 8 партии имат шанс да влязат в следващото Народно събрание. Това са ГЕРБ - 26,8%, БСП – 17, 5%, ДПС - 9,2%, „България без цензура” – 4,7%, „Реформаторският блок” - 4,4% и Патриотичен фронт – 4,3%. Двете партии, които са на ръба, са „Атака” и АБВ, съответно с 3,7 и 3,3% от гласовете.

Яне Янев: 1 млн. гласа ще бъдат купени на изборите

http://pik.bg/яне-янев-1-млн-гласа-ще-бъдат-купени-на-изборите-news221241.html

Яне Янев: 1 млн. гласа ще бъдат купени на изборите

1 млн. гласа ще бъдат купени на предстоящите парламентарни избори, алармира в ефира на Би Ти Ви лидерът на РЗС Яне Янев. "Днес ще дадем на вътрешния министър Йордан Бакалов сигнал от повече от 15 страници с конкретни имена. Сред  тях има търговци на гласове, които са били агенти на полицията и затова не са били обезпокоявани", поясни Янев.

Купуването на гласове вече се превърнало в масово явление. Всички партии, без изключение, се занимавали с изборна търговия. "На едни партии това е политика на национално ниво, както е БСП, ДПС, Лидер. А другите като ГЕРБ са на регионално ниво. Местните ръководства без знанието на централното ръководство купуват, за да се харесат на началниците си", каза Янев.

Около 100 хил. купени гласове се очаквали от Турция. "Голяма част от изселниците ще си дойдат за Курбан Байрам и ще гласуват с българите си имена. А в Турция ще се гласува с турските им имена", каза Яне Янев, но не обясни как ще стане това двойно гласуване. Другият начин за изборна търговия бил чрез икономическите групировки. Той даде пример Перник, където щяло да има масово купуване на гласове, заради водача на листата на ББЦ Димитър Колев, "известен с връзките си с хората около аферата САПАРД".

 

Красен Станчев: Цените на тока трябва да растат 3 г. поред

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280060

В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока. Това заяви пред БНТ икономистът Красен Станчев.
По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока. В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока. Това заяви пред БНТ икономистът Красен Станчев. По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока.

Тоалетна чиния разсейва лошите миризми

http://curious.actualno.com/Toaletna-chinija-razsejva-loshite-mirizmi-news_48310.html

Американски рационализатор конструира тоалетна чиния, оборудвана с вентилаторче, която разсейва лошите миризми, пише в. "Дейли мейл". разработката е дело на инженера от Нашвил Адам Пейз и е ...

България ще участва във военни учения в Западна Украйна

http://society.actualno.com/Bylgarija-shte-uchastva-vyv-voenni-uchenija-v-Zapadna-Ukrajna-news_48311.html

В Западна Украйна от 13 до 26 септември ще се състоят военни учения с участието на десетина страни, включително Съединените щати и България. Това става ясно от съобщение на полското министерство н...

"Роснефт" ще съкрати около 1000 работни места

http://europe.actualno.com/Rosneft-shte-sykrati-okolo-1000-rabotni-mesta-news_48312.html

Руският петролен гигант "Роснефт", на който САЩ наложиха санкции заради украинската криза, ще съкрати близо една четвърт от постовете в централната си администрация в Москва или около 1000 р...

Манолова повежда протест в Кюстендил

http://politics.actualno.com/Manolova-povejda-protest-v-Kustendil-news_48315.html

Предупредих служебното правителство, че при следващи уволнения на специалисти в Кюстендилския регион, ще излезем на протест. В последните дни представители на правителството си позволиха да натисна...

Икономист: Цените на тока трябва да растат 3 г. поред

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4280058

В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока. Това заяви пред БНТ икономистът Красен Станчев.
По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока. В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока. Това заяви пред БНТ икономистът Красен Станчев. По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока.

В Белене изграждат нова канализационна мрежа

http://pik.bg/в-белене-изграждат-нова-канализационна-мрежа-news221256.html

В Белене изграждат нова канализационна мрежа

В Белене ще бъде направена първа копка за нова водопроводна и канализационна мрежа.

Така ще започнат тържествата по случай 50-годишната от обявяването на селището за град. Проектът за водния цикъл, който се финансира по ОП „Околна среда“, е на стойност 43 милиона лева и предвижда изграждането на 20 км водопровод и канализация.

В някои части на града старите етернитови тръби не са подменяни повече от 30 години, а в отделни райони на Белене няма канализационна мрежа.

В Добруджа няма да палят въглища под земята

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4279668

При проучванията и евентуалния добив на газ в блок “Вранино” в Добричко няма да се използва методът “подземна въглищна газификация”. Няма да се използват и вредни химикали. Това казаха за “Труд” вчера от икономическото министерство по повод твърденията на еколози, че американската компания “Парк Плейс”, която получи наскоро разрешение за проучване, При проучванията и евентуалния добив на газ в блок “Вранино” в Добричко няма да се използва методът “подземна въглищна газификация”. Няма да се използват и вредни химикали. Това казаха за “Труд” вчера от икономическото министерство по повод твърденията на еколози, че американската компания “Парк Плейс”, която получи наскоро разрешение за проучване,

Откъс от книгата “Цариградска кухня” на Сула Бози

http://www.grreporter.info/Otks_ot_knigata_Carigradska_kuhnya_na_Sula_Bozi/16046

Сула Бози е гръцка писателка, родена в Истанбул. Завършила е сценография и театрални костюми, авторка е на много книги и научни изследвания, най-известното от които е “Цариградска кухня”. Документалното произведение вдъхновява и едноименния филм, чийто консултант е самата Бози. Филмът с основание се смята за едно от най-значимите произведения на съвременното гръцко кино.

прочети повече

Toshiba представи евтин 7-инчов таблет с Windows 8.1

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/09/04/2373647_toshiba_predstavi_evtin_7-inchov_tablet_s_windows_81/?ref=rss


Toshiba засилва присъствието си на пазара на таблетите с нов компактен и евтин модел. Encore Mini ще разчита на 7-инчов екран и пълнофункционален Windows 8.1.

В спецификациите на устройството са включени процесор Intel Atom, 1 GB оперативна памет, 16GB вградена памет и слот за microSD карти. На разположение са две камери, micro USB 2.0, WiFi. Резолюцията на екрана пък е 1024х600.

От подобни характеристики и малкия екран не може да се очаква много, но устройството ще се...

Икономист: Цените на тока трябва да растат 3 г. поред

http://pik.bg/икономист-цените-на-тока-трябва-да-растат-3-г-поред-news221255.html

Икономист: Цените на тока трябва да растат 3 г. поред

В енергетиката ни има много проблеми. В системата са натрупани много неефективности и разходите трябва да бъдат възстановени, включително чрез повишение на цената на тока.

Това каза в сутрешния блок на БНТ икономистът Красен Станчев. По думите му, ако проблемите в системата не бъдат преодолени, има опасност дори от режим на тока.

Според него най-удачната схема за оздравяване на сектора е в продължение на три години цените на тока да бъдат повишавани с по 14-15%, след което те ще започнат да падат. Станчев бе категоричен, че увеличението не може да бъде избегнато.

Нови наводнения след последните проливни дъждове

http://econ.bg/Новини/Нови-наводнения-след-последните-проливни-дъждове_l.a_i.565446_at.1.html

Проливните дъждове от последните два дни причиниха нови наводнения у нас. Панагюрското село Поибрене е било залято от водите на река Тополница, като...

"Алея на книгата" в София

http://www.cross.bg/sofiya-knigata-protest-1428686.html

/КРОСС/След Пловдив и Варна жителите на столицата ще могат да се потопят в атмосферата на книгите, четенето и съпътстваща културна програма по време на първото издание на летния фестивал "Алея на книгата" в София, който ще се проведе от 17 до 22 септември. Събитието се организира от Асоциация "Българска книга" в партньорство със Столична община и е част от Културния календар на общината.  Шатрите ще бъдат разположени на площад "Света Неделя", а събитието ще протече под мотото "Оставка на скуката! Протест срещу нечетенето!" На 17.09 (вторник) от 17:00 часа кметът на София - г-жа Йорданка Фандъкова ще сложи официално начало на „Алея на книгата". Музикантите от Брас Бенд София ще се погрижат за настроението на най-нетърпеливите посетители на книжния празник, който ще продължи цяла седмица. Курс по творческо писане, куклено шоу с любими книжни герои, концерти, представления за деца с въображение, предпремиерни четения, викторини и много други изненади ще предложи за публиката културната сцена на алеята. Не пропускайте да се срещнете и с любимите си съвременни български автори, да надникнете в новия брой на списанието за литература и да се включите в шеметното приключение на книгите-игри. „Алея на книгата" Ви очаква в седмицата 17-22 септември на площад „Света Неделя". Събитието ще протече под мотото: „Оставка на скуката! Протест срещу нечетенето!"

Кольо Колев: ГЕРБ и Реформаторския блок няма да съберат мнозинство

http://offnews.bg/news/n_1/n_384225.html

Данните на социологическите агенции показват, че е много малка възможността ГЕРБ да достигне резултата си от 2013 година, да не говорим за мнозинство от 121 депутата, дори да получи помощта на Реформаторския блок. Това каза днес социологът Кольо Колев. "Данните на всички агенции дават много малка възможност ГЕРБ да достигне дори това, което имаха 2013 г. като депутатски мандати. Тогава те бяха 97”, коментира Колев. „За да стане мнозинство, ще са необходими и гласовете на Патриотичния фронт, тогава общо депутатите, подкрепящи едно евентуално правителство, ще са 124, пресметна Колев. В тази връзка той очаква „много мъчителна политическа ситуация”, при която трябва да се прояви здрав разум и да се намери формулата за управление. "Ако всяка една от по-малките политически партии реши да участва в управлението, може да започне да играе на златно ключе. Ако Бойко Борисов играе със златното ключе на Бареков, на Патриотичния фронт и т.н., това изначално е обречено на неуспех. Това ще взриви възможността да се направи работещо мнозинство”, на мнение е Кольо Колев. Социологът изключи БСП да е трета политическа сила, както мнозина вещаят.

Яне Янев: Турските изселници ще гласуват два пъти

http://frognews.bg/news_75639/

Яне Янев говори в студиото на Нова телевизия по темата за купуване на гласове. Той потвърди, че днес ще подаде сигнал за конкретни случаи в прокуратурата и ще очаква нейната реакция. Всички български партии без изключение се занимават с купуването на гласове, каза още лидерът на РЗС.

Ветеринарните лекари излизат на национален протест

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/04/2374077_veterinarnite_lekari_izlizat_na_nacionalen_protest/?ref=rss


Българският ветеринарен съюз организира национален протест заради липсата на ясна стратегия във ветеринарномедицинската дейност в България. Това е четвъртият национален протест в рамките на 2-3 години, уточни пред д-р Мирослав Първанов.  

Протестът под наслов "Липса на стратегия, организация и управление на ветеринарно-медицинската дейност" е пред сградата на Агенция по храните. 

Според медиците, неадекватните мерки от страна на държавата и агенцията по храните са довели...

Град Вълчи дол става на 40 години

http://www.moreto.net/novini.php?n=263055

Днес, 4-ти септември град, Вълчи дол става на 40 години. 2014 година е юбилейна, и защото се отбелязват 100 години от заповедта на Окръжния управител, с която се приема мотивираното предложение за отделянето на село Курт дере (дн. град Вълчи дол) в самостоятелна община.

Гърците работят предимно в държавния сектор, търговията и отбраната

http://www.grreporter.info/Grcite_rabotyat_predimno_v_drzhavniya_sektor_trgoviyata_i_otbranata/16045

Повечето чужденци в страната работят като ниско квалифицирани работници, дребни занаятчии или извършват тежък физически труд, показва най-ново изследване на гръцката статистическа служба ЕЛСТАТ

прочети повече

Жълт код за валежи обхваща 13 области

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/04/2373808_jult_kod_za_valeji_obhvashta_13_oblasti/?ref=rss


Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната днес, информират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Обилни дъждове се очакват в областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м, отбелязва "Фокус".

Валежите, които вчера обхванаха цялата страна, ще продължат, сочат прогнозите на НИМХ. Температурите...

Първи японец на полуфинал за Големия шлем

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4280051

Кей Никишори стана първият японец, класирал се на полуфинал в турнир от Големия шлем. 24-годишният тенинист оцеля в страхотна драма срещу Станислас Вавринка, продължила 4,15 минути. Никишори загуби първи ясет с 3:6 от шампиона на Аустрелиън Оупън. След това удари два пъти поред - 7:5, 7:6. Загуби с тайбрек четвъртия - 6:7. И спечели петия с 6:4.
Кей Никишори стана първият японец, класирал се на полуфинал в турнир от Големия шлем. 24-годишният тенинист оцеля в страхотна драма срещу Станислас Вавринка, продължила 4,15 минути. Никишори загуби първи ясет с 3:6 от шампиона на Аустрелиън Оупън. След това удари два пъти поред - 7:5, 7:6. Загуби с тайбрек четвъртия - 6:7. И спечели петия с 6:4.

Откриха непознати форми на живот край Австралия

http://news.ibox.bg/news/id_949327122

Възможно е да са представители на древни форми на живот, живели преди 600 млн. години

Наддаването за гара „Пионер” тръгва от 13 милиона лева

http://pik.bg/наддаването-за-гара-„пионер”-тръгва-от-13-милиона-лева-news221251.html

Наддаването за гара „Пионер” тръгва от 13 милиона лева

Наддаването за гара „Пионер” в столицата ще тръгне от 13 млн. лв., съобщи транспортният министър Николинка Ангелкова, цитирана от „Монитор”.

Ще бъдат обявени търгове с тайно наддаване за продажбата на имоти, представляващи част от терена на бившата товарна гара. Имотите са с обща площ 37 078 кв. м. Планира се средствата, получени от продажбата, да бъдат вложени в текущо поддържане на жп инфраструктурата, както и за завършване на започнати ремонти на жп линиите.

Министър Ангелкова съобщи още, че е спряла проекта за изграждането на интермодален терминал във Варна. Причината за това е, че до 15 септември няма да може да бъде сключен договор с изпълнител. 

Проектът е част публичната инвестиционна програма на предишното правителство. Служебният кабинет обаче реши да прекрати всички проекти без договори до тази дата. 

Кольо Колев: Всеки трети гласоподавател би продал гласа си

http://www.cross.bg/kolev-kolyo-partii-1428685.html

/КРОСС/26% казват, че няма да гласуват. Тоест 74% трябва да отидат до урните. Но те няма да го направят. Никога няма такава висока активност. Те смятат, че е добре да се гласува, че трябва да се гласува, но това не означава, че ще упражнят правото си на вот, обясни социологът Кольо Колев пред Нова телевизия.  Всеки трети гласоподавател би продал гласа си, сочат резултатите от изследването на „Медиана". Очаквам много мъчителна политическа ситуация, призна социологът Кольо Колев. Според данни на агенция "Медиана" 8 партии имат шанс да влязат в следващото Народно събрание. Това са ГЕРБ - 26,8%, БСП - 17, 5%, ДПС - 9,2%, „България без цензура" - 4,7%, „Реформаторският блок" - 4,4% и Патриотичен фронт - 4,3%. Двете партии, които са на ръба, са „Атака" и АБВ, съответно с 3,7 и 3,3% от гласовете. Изследване на агенция „Сова Харис" обаче сочи доста по-различни данни. Тя вещае в парламента да влязат 5 партии - ГЕРБ с 43.2% от гласовете, БСП  - 31.4%, ДПС- 11.1%, „България без цензура" - 7.3% и Реформаторският блок - 7.1%. Социологът Кольо Колев направи преизчисления на процентите и ги обърна в брой мандати. Така той прогнозира, че ГЕРБ ще получат 39%, което означава 96 мандата, Реформаторският блок - около 5,6%, или 15 мандата, а Патриотичният фронт - приблизително 13-14 депутата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване