Под 50% от имащите право на глас заявяват готовност да гласуват

http://www.cross.bg/sotziologut-stoyanov-osigyri-1429557.html

/КРОСС/Под 50% от имащите право на глас заявяват готовност да гласуват близо месец преди предсрочния вот за парламент, коментира в предаването Денят On Air социологът от „Алфа рисърч" Станислав Стоянов. Той посочи, че към момента данните на социологическата агенция сочат, че около 3.3 млн. от гласоподавателите смятат да отидат до урните на 5 октомври. За сравнение през 2013 това са направили 3.6 млн. души, а през 2009- около 4 млн. Това, на свой ред, увеличава възможността пред ГЕРБ да събере повече подкрепа и да си осигури повече депутатски места. Според Стоянов обаче, е абсурдно да се мисли, че партията на Борисов ще си осигури 121 места в 43-то НС. Дали ще има коалиция с Реформаторския блок зависи и от преговорите, които ще бъдат водени, заяви още социологът. Той допълни, че все още БСП не са се съвзели резултатите от евровота.      

Лек автомобил изгоря на пътя край Пловдивско

http://pik.bg/лек-автомобил-изгоря-на-пътя-край-пловдивско-news223665.html

Лек автомобил изгоря на пътя край Пловдивско

Лек автомобил се е запалил сутринта на пътя при Ново село, Пловдивско, съобщи Дарик. Инцидентът е станал около 09:10 ч. във високия район от изхода на селото до границата с Пазардшишка област. Няма пострадали.

Движението е било спряно временно до приключването на огледа, съобщиха от полицията.

От пожарната уточниха, че на подадения сигнал са се отзовали две пожарни - едната от службата в Стамболийски, а другата от Пещера.

Шофьорът е излязъл от колата, която впоследствие е унищожена от пламъците.


Кирил Добрев и Мариана Попова с благотворително турне

http://pik.bg/кирил-добрев-и-мариана-попова-с-благотворително-турне-news223663.html

Кирил Добрев и Мариана Попова с благотворително турне

Водачът на листата на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ в Габрово Кирил Добрев събра звездите Мариана Попова и Орлин Горанов на благотворително турне в региона.

Средствата ще бъдат дарени чрез БЧК в помощ на пострадалите от наводненията, уточни пред "Стандарт" Добрев. Зала "Възраждане" в Габрово едва успя да побере симпатизантите на левицата в града. Днес от 18 часа в читалище "Развитие" в Дряново кампанията по набиране на средства с благотворителното участие на любимите български изпълнители продължава. За да подкрепи Добрев и да се включи в благотворителната кауза в Габрово снощи бе и президентът на ПЕС Сергей Станишев.

"Позволете ми да се обърна към поколението на моите родители. Подкрепете ни - БСП е партията, направила най-много за доходите на българските пенсионери", обърна се емоционално Добрев към множеството. И продължи: "Обръщам се към активното поколение-тези които избраха да живеят и да отгледат децата си в България, към моите връстници - гласувайте за БСП, защото това е партията, която е осигурила най-висок икономически растеж и най-ниска безработица!". "Обръщам се към тези, които ще гласуват сега за първи път, към поколението на моя син-подкрепете БСП, защото сърцето бие отляво!", завърши призива си Добрев. За по-малко от половин час каузата за помощ на пострадалите събра неколкостотин лева, а на финала цялата зала пяс с Мариана Попова и Орлин Горанов "Моя страна, моя България" и "Една българска роза". 

Само за седмица: Туберколоза тръшна перничани

http://pik.bg/само-за-седмица-туберколоза-тръшна-перничани-news223662.html

Само за седмица: Туберколоза тръшна перничани

Четирима души са заболели от туберкулоза в Перник само за седмица. Бройката на заразените е колкото за целия май месец. През юли и август от заболяването са се разболели едва двама души, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Пациентите са били с температура и кашлица, съобщава "Мироглед".

След направени изследвания от пулмолог е констатирано заболяването. Те са настанени на лечение в Белодробната болница в Перник. През изтеклата седмица отново са регистрирани случаи на чревни инфекции.

Двама души са пипнали ентероколит, 1 – салмонела и 1 – ротавирусен гастроентерит.

„Повечето идват заразени от море. Вирусът е много неприятен и води до обезводняване”, обясниха лични лекари. Според медиците при някои от случаите се наблюдават освен разстройство и повръщане и температура с треска. 

Баща уби петте си деца, изхвърли телата им до магистрала в Алабама

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4294185

Американец от Южна Каролина бе арестуван за убийството на петте си деца, съобщи местната телевизия WLTX.
Полицията в Мисисипи обяви за задържането на Тимъти Рей Джоунс, след като бившата му съпруга е подала сигнал , че от няколко дни е изгубила връзка с мъжа и петте им деца.
В същото време мъжът обявил пред свои съседи, Американец от Южна Каролина бе арестуван за убийството на петте си деца, съобщи местната телевизия WLTX. Полицията в Мисисипи обяви за задържането на Тимъти Рей Джоунс, след като бившата му съпруга е подала сигнал , че от няколко дни е изгубила връзка с мъжа и петте им деца. В същото време мъжът обявил пред свои съседи,

Уволняват персонал на детска ясла заради мухлясало сирене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4294148

Домакин и готвачка на детска ясла в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени, тъй като преди няколко дни там бе открито 7 кг сирене с изтекъл срок на годност. Директорът Десислава Иванова пък ще получи последно предупреждение за уволнение, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев, цитиран от Домакин и готвачка на детска ясла в Пловдив ще бъдат дисциплинарно уволнени, тъй като преди няколко дни там бе открито 7 кг сирене с изтекъл срок на годност. Директорът Десислава Иванова пък ще получи последно предупреждение за уволнение, заяви кметът на район „Западен” Димитър Колев, цитиран от "Марица".

Сблъсък между коли и тролей блокира "Цариградско шосе"

http://www.cross.bg/sblusuk-mezhdy-koli-i-troleii-blokira-tzarigradsko-shose-1429555.html

/КРОСС/ Катастрофа между два автомобила и тролейбус причини огромно задръстване на движението по столичния булевард "Цариградско шосе" в посока кв. "Младост", съобщава бТВ. Инцидентът е станал малко преди 11.00 часа след спирката на "Орлов мост". От МВР оценяват инцидента като лек, засега няма данни за пострадали хора.  

Катастрофа между две коли и тролей на "Цариградско шосе"

http://frognews.bg/news_75949/

Катастрофа между два автомобила и тролейбус стана на столичния булевард "Цариградско шосе" в посока кв. "Младост", което причини огромно задръстване.

Бербатов е най-харесваният българин във фейсбук

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4294183

Българските спортни звезди Димитър Бербатов и Григор Димитров отвяха по популярност в социалната мрежа фейсбук фолкпевеца Азис, показа класация на "Fan Pages Analytics" за най-харесваните личности в интернет пространството.
Най-популярната българска личност е нападателят на Монако Димитър Бербатов. Той е харесан и следен от над 2 милиона души от Българските спортни звезди Димитър Бербатов и Григор Димитров отвяха по популярност в социалната мрежа фейсбук фолкпевеца Азис, показа класация на "Fan Pages Analytics" за най-харесваните личности в интернет пространството. Най-популярната българска личност е нападателят на Монако Димитър Бербатов. Той е харесан и следен от над 2 милиона души от

Борис Чеширков: Изучаване на български език - ключът към интеграцията

http://www.cross.bg/cheshirkov-bezhantzite-pravitelstvo-1429556.html

/КРОСС/Държавната агенция за бежанците вече е много по-подготвена институция. Това коментира Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат на бежанците към ООН в България в сутрешния блок на България Он Ер. По негови думи нужно е сред приоритетите на новото правителство да попадне и интеграционната стратегия, изготвена от кабинета "Орешарски". "Към края на мандата на предишното правителство имаше една добре оформена интеграционна стратегия. Тя не беше приета, защото трябва да влезе в сила годишен план и да бъде създаден Национален съвет, който да я управлява. Има административна пречка и тя не може да бъде приета от временното правителство. След изборите се надяваме да бъде един от приоритетите." - обясни Чеширков. Миналата година по това време Държавната агенция за бежанците не се справяше с потока емигранти, подчерта експертът. Според него основните проблеми бяха малкият брой легла и бавната регистрация. В момента има 6000 места за прием, а съставът на институцията е двойно по-голям, коментира Чеширков. По негови думи емигрантите вече се регистрират за 3 дена спрямо преди за седмица и дори за месец. "Не можем да правим паралели, а и пристигащите не са такъв голям брой, какъвто бяха миналата година. Тогава си спомняме, че около 100 души пристигаха всеки ден. Сега, вчера например до 6:00 сутринта за 24 часа МВР информира, че са пристигнали 10 души. Тоест не можем да направим паралел с миналата година." - отбеляза Чеширков

Петро Порошенко предвижда специален статут за някои региони в Донбас

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/10/2377754_petro_poroshenko_predvijda_specialen_statut_za_niakoi/?ref=rss


Украинският президент Петро Порошенко следващата седмица ще внесе в парламента проектозакон, който предвижда предоставяне на специален статут на някои райони в Донецка и Луганска област, съобщи "Украинская правда". В момента те се контролират от проруските сепратисти.

Според президента жителите на Донбас трябва сами да изберат своето местно самоуправление, независимо дали това ще се хареса на Киев.

"Няма да бъдем във възторг от местни депутати в Донецк и Луганск, но...

Ikea възобновява интернет експанзията си

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e52ad04/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C3460Ca0Cikea0Evyzobnoviava0Einternet0Eekspanziiata0Esi0H1797620C/story01.htm

Компанията възнамерява да предлага услуга за онлайн пазаруване на всичките си 27 пазара до няколко години


Американец уби петте си деца, изхвърли телата им до магистрала

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4294172

Американец от Южна Каролина бе арестуван за убийството на петте си деца, съобщи местната телевизия WLTX.
Полицията в Мисисипи обяви за задържането на Тимъти Рей Джоунс, след като бившата му съпруга е подала сигнал , че от няколко дни е изгубила връзка с мъжа и петте им деца.
В същото време мъжът обявил пред свои съседи, Американец от Южна Каролина бе арестуван за убийството на петте си деца, съобщи местната телевизия WLTX. Полицията в Мисисипи обяви за задържането на Тимъти Рей Джоунс, след като бившата му съпруга е подала сигнал , че от няколко дни е изгубила връзка с мъжа и петте им деца. В същото време мъжът обявил пред свои съседи,

Над 100 полета се отменят в Германия заради стачка на пилотите

http://www.moreto.net/novini.php?n=263640

Нова стачка на пилотите на "Луфтханза" доведе до отмяната на над 100 полета. Стачката, която ще бъде проведена на второто по големина германско летище - това в Мюнхен за 8 часа - от 11:00 до 19:00 часа българско време. От авиокомпанията информират, че 13 500 пътници ще бъдат засегнати от стачните действия.

Бербатов е най-популярният българин – харесват го 2 милиона във фейсбук от цял свят

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4294181

Българските спортни звезди Димитър Бербатов и Григор Димитров отвяха по популярност в социалната мрежа фейсбук фолкпевеца Азис, показа класация на Българските спортни звезди Димитър Бербатов и Григор Димитров отвяха по популярност в социалната мрежа фейсбук фолкпевеца Азис, показа класация на "Fan Pages Analytics" за най-харесваните личности в интернет пространството. Най-популярната българска личност е нападателят на Монако Димитър Бербатов. Той е харесан и следен от над 2 милиона души от

Зам.-министър Филип Гунев: МВР подема инициатива за по-голяма прозрачност в работата си

http://press.mvr.bg/NEWS/news140910_04.htm

Ръководството на СДВР отчете резултатите от дейността и динамиката на процесите по противодействие на престъпността за осемте месеца на тази година

Над 1000 българи от чужбина търсят възможност за кариера у нас

http://www.cross.bg/bulgariya-bulgari-chyzhbina-1429554.html

/КРОСС/ Днес беше открито седмото издание на форума „Кариера в България. Защо не?". "Целта на кариерния форум е да срещнем работодатели, предлагащи различни възможности за реализация в България и българи, които са учили и работили в чужбина, но искат да се реализират в България", каза в предаването „Хоризонт до обед" Мила Натудова от Сдружение „Тук-Там", което свързва българи с опит в чужбина. Тя посочи, че се наблюдава положителна тенденция: "Всяка година броят на кандидатите за участие във форума нараства. Тази година имаме над 1000 регистрирани от 48 държави. Всяка година компаниите, които участват са разнообразни. Тази година са над 60 от различни сектори."  

Студентка доказа колко илюзорен е "Фейсбук"

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/studentka-dokaza-kolko-iliuzoren-e-fejsbuk-6021989

Сложната лъжа е дипломна работа. С нея момичето иска да покаже, че статусът, съобщенията и снимките във "Фейсбук" не винаги съответстват на действителния живот

Република Сръбска започва кампания за независимост

http://balkani.actualno.com/Republika-Srybska-zapochva-kampanija-za-nezavisimost-news_49265.html

Република Сръбска, която е част от Босна и Херцеговина, започва кампания за независимост, предаде БГНЕС. Президентът на Република Сръбска Милорад Додик заяви, че връща на дневен ред идеята за независ...

Най-странните нови рекорди на Гинес

http://curious.actualno.com/Naj-strannite-novi-rekordi-na-Gines-news_49266.html

По случай 60-годишния си юбилей "Книгата на рекордите на Гинес" представя най-странните нови рекорди, които ще бъдат включени в изданието догодина. Най-малката каравана е на писателя Яник...

Читатели: В 6СОУ дават решени тестове на ромите! Директорката: Срещу нас вървят удари под кръста от други училища! Призоваваме на 15 септември родителите да не купуват цветя, а да дарят пари на бедстващите

http://www.zapernik.com/obshtestvo/chitateli-v-6sou-davat-resheni-testove-na-romite-direktorkata-sreshtu_34174/

Читатели на zaPernik.com се обадиха в сайта "За Перник" и казаха, че в Шесто училище в Перник се изпитват бутафорно роми, като тестовете им са предварително решени, подават им се готови и те само трябва да ги предадат. Така реално същите тези ученици не учат, но минават учебната година.

Нямаме доказателство за това, нито скрита камера как става, не ни остава друго, освен да потърсим директорката на Шесто училище в Перник г-жа Адриана Ольова да коментира...

Продължава

Внимание! От НАП не изискват данни за банкови сметки и кредитни карти по електронна поща, измама е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4294166

Служители на Националната агенция по приходите никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща.
Това заявиха от НАП във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща, Служители на Националната агенция по приходите никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща. Това заявиха от НАП във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща,

Спомняме си за Андрей Баташов

http://www.cross.bg/spomnyame-si-za-andreii-batashov-1429553.html

/КРОСС/Днес се навършват 49 години от рождението на Андрей Баташов - талантливият наш актьор, който ни напусна преди почти 4 години. Събитие по този повод организират семейството и най-близките му приятели днес, пред Театър 199. Там той изигра точно 799 брилянтни представления на своите моноспектакли - "Секс, наркотици, рокендрол", "С глава в стената", "Sexxxx"... С последния си моноспектакъл - „Влез в час", Баташов зарадва публиката пак в същия театър на 3 ноември 2010 г. Началото на събитието е в 18.30 ч.  

Мъж вика линейка, за да се оплаква от КТБ

http://pik.bg/мъж-вика-линейка-за-да-се-оплаква-от-ктб-news223656.html

Мъж вика линейка, за да се оплаква от КТБ

Агресията към екипи на спешната помощ в Пловдив е ежедневие. Това каза директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов пред Дарик.

Според него все по-често гражданите се държат агресивно към екипите на бърза помощ, като се стига дори до физическа саморазправа. Необяснимо за мен като човек е да си потърсил помощ и когато тя идва да я посрещнеш с агресия, коментира още д-р Стойнов. Той смята, че дори да има забавяне на линейката, екипът няма никаква вина за това. Отношението на пациентите към спешните екипи е една от причините младите лекари не искат да работят в Центъра, категоричен бе директорът.

От друга страна гражданите търсят спешна помощ за всичко, включително за главоболие и настинка. Големият процент от сигналите, които получаваме на спешния телефон не касаят спешната помощ и се пренасочват към други структури на здравеопазването, обясни д-р Стойнов. Не липсват и лъжливи сигнали, като последният случай е от преди ден. Д-р Стойнов разказа как негов екип се е отзовал на сигнал, подаден от млад мъж за много високо кръвно налягане.

Когато екипът пристига на място обаче се оказва, че мъжът се е пошегувал с тях. Когато пристигнахме на място се оказа, че мъжът не се нуждае от медицинска помощ, а се е обадил на спешния телефон, за да отмъщава на институциите, разказа потърпевшия д-р Славчо Сърмалиев.

Мъжът използвал екипа, за да се оплаче от битовите си проблеми, свързани с КТБ и доставчиците на интернет и телевизия.

По това време можеше да има някой, който реално да се нуждае от нашата помощ, коментира д-р Сърмалиев.


Столична община отчете 23 млн. лева повече приходи от миналата година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4294151

Приходите на Столична община са с 23 млн. лева повече от миналата година. Това обяви на пресконференция днес зам.-кметът на общината Дончо Барбалов.
Най-добре вървим с данъка за МПС. Това е обяснимо, защото затегнахме контрола върху този вид данък, отбеляза Барбалов.
Събрани са 118,7 млн. лева. от такса смет и 6,9 млн. Приходите на Столична община са с 23 млн. лева повече от миналата година. Това обяви на пресконференция днес зам.-кметът на общината Дончо Барбалов. Най-добре вървим с данъка за МПС. Това е обяснимо, защото затегнахме контрола върху този вид данък, отбеляза Барбалов. Събрани са 118,7 млн. лева. от такса смет и 6,9 млн.

В сряда прогнозата е за повишения на речните нива

http://www.dnevnik.bg/zelen/2014/09/10/2377745_v_sriada_prognozata_e_za_povisheniia_na_rechnite_niva/?ref=rss


В сряда (10 септември 2014 г.) продължават да се наблюдават повишения на речните нива, сочат данните и прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология. 

Днес следобед в Западна България и планините на места ще превали с възможни количества между 5 и 10 л/кв.м.

Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, по-съществено:

– в басейна на река Марица: Крива река, река Яденица, река Въча, река...

Приходите на Столична община с 23 млн. лева повече от миналата година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293999

Приходите на Столична община са с 23 млн. лева повече от миналата година. Това обяви на пресконференция днес зам.-кметът на общината Дончо Барбалов.
Най-добре вървим с данъка за МПС. Това е обяснимо, защото затегнахме контрола върху този вид данък, отбеляза Барбалов.
Събрани са 118,7 млн. лева. от такса смет и 6,9 млн. Приходите на Столична община са с 23 млн. лева повече от миналата година. Това обяви на пресконференция днес зам.-кметът на общината Дончо Барбалов. Най-добре вървим с данъка за МПС. Това е обяснимо, защото затегнахме контрола върху този вид данък, отбеляза Барбалов. Събрани са 118,7 млн. лева. от такса смет и 6,9 млн.

НАП не изисква данни за банкови сметки и кредитни карти по имейл

http://www.cross.bg/danni-informatziya-kreditni-1429552.html

/КРОСС/ Във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща, в които се иска попълване на банкови данни и информация за кредитни карти, от НАП уточняват, че служители на агенцията никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща. Получените от клиентите на НАП електронни писма в последните часове, в които на английски език се съобщава за възстановяване на данък от 977.93 BGN са най-вероятно опит за измама. Гражданите, получили писмо с подобно съдържание могат да се свържат с НАП за допълнителна информация на телефон 0700 18 700. НАП е сезирала правоохранителните органи, по случая тече разследване.  

Любо Киров катастрофира на мократа АМ "Тракия"

http://frognews.bg/news_75948/

Певецът Любо Киров катастрофира. Наводнение на автомагистрала "Тракия" е причина за инцидента.

Вложители в КТБ канят водачи на листи от Варна на публична дискусия

http://www.moreto.net/novini.php?n=263622

Варненският инициативен комитет за оздравяване на банковата група КТБ организира публична дискусия днес - 10 септември от 18:00 часа на входа на Морската градина във Варна, научи Moreto.net. Темата на дискусията е: Защита правата на българите – вложители, в банкова група КТБ.

Любо от "Те" катастрофира на магистрала "Тракия"

http://offnews.bg/news/n_1/n_386801.html

Бившият вокалист на група "Те" Любо Киров е катастрофирал вчера следобед  на автомагистрала "Тракия" край Стара Загора, съобщава БГНЕС. Причината за пътното произшествие е наводнение на автомагистралата. Управляваният от Любо джип BMW X5 е попаднал в наводнен участък и се е получил аквапланинг. Джипът е излетял над 30 метра, минал е през мантинелата и се е забил в огромна локва. За щастие музикантът не е пострадал.

Неймар стана за смях, вижте как изпусна на празна врата!

http://www.bnews.bg/article-116014

Неймар стана за смях при победата на Бразилия с 1:0 срещу Еквадор. Нападателят на Барселона пропусна от няколко метра на празна врата.

Внимание! НАП не изисква данни за банкови сметки и кредитни карти по имейл

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4294016

Служители на Националната агенция по приходите никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща.
Това заявиха от НАП във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща, Служители на Националната агенция по приходите никога и по никакъв повод не изискват банкова информация и данни за кредитни карти да бъде попълвана в електронни форми или изплащана по електронна поща. Това заявиха от НАП във връзка със сигнали от клиенти на приходната администрация за получени съобщения по електронната поща,

Да впрегнем седемте древни цивилизации в туризма ни

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293222

Да впрегнем седемте древни цивилизации в туризма ни




Културно-историческите старини може да доведат 

чужденци и в най-затънтеното село




БОЖИДАР ДИМИТРОВ




Туристическата индустрия на България миналата година отчете три милиарда евро приходи. Тази година ще бъдат пак толкова или с няколко процента повече. Реалните приходи с Да впрегнем седемте древни цивилизации в туризма ни Културно-историческите старини може да доведат чужденци и в най-затънтеното село БОЖИДАР ДИМИТРОВ Туристическата индустрия на България миналата година отчете три милиарда евро приходи. Тази година ще бъдат пак толкова или с няколко процента повече. Реалните приходи с

Спипаха непълнолетни откраднали и изтеглили 800 лева от дебитна карта

http://pik.bg/спипаха-непълнолетни-откраднали-и-изтеглили-800-лева-от-дебитна-карта-news223653.html

Спипаха непълнолетни откраднали и изтеглили 800 лева от дебитна карта

Заловиха двама тийнейджъри, откраднали и изтеглили 800 лева от дебитна карта. Младежите, които са на 15 и 17 години са извършили кражбата от питейно заведение в Белица.

Срещу тях е повдигнато обвинение по чл. 249 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство.


ЕС иска САЩ да изнасят петрол и газ за Европа

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e527649/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csurovini0C3650Ca0Ces0Eiska0Esasht0Eda0Eiznasiat0Epetrol0Ei0Egaz0Eza0Eevropa0H1797610C/story01.htm

За ЕС е важно възможно най-скоро да бъде приета позиция по енергийното споразумение, коментира досегашният еврокомисар по търговските въпроси Карел де Гухт


Microsoft се готви да купи създателите на Minecraft за 2 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/Microsoft-се-готви-да-купи-създателите-на-Minecraft-за-2-млрд-долара_l.a_i.566485_at.1.html

Една от най-големите технологични и софтуерни компании в света Microsoft е в сериозни преговори за закупуването на Mojang – шведската компания,...

Изстрелването на украинска ракета завърши с провал

http://www.cross.bg/izstrelvaneto-na-ykrainska-raketa-zavurshi-s-proval-1429550.html

/КРОСС/ Украинският зенитно-ракетен комплекс «Оса-М» създаде непредвидена ситуация по време на съвместните учения на Украйна и НАТО в Черно Море, съобщиха руски и украински медии. Ракетата, изстреляна от украинския кораб «Тернопол» е паднала във водата, изплувала и се насочила обратно към кораба, но не стигнала до него, тъй като отново паднала. При това собствения си гаф, моряците на украинските Военноморски сили са заснели на видео и публикували в интернет. Вероятно за потвърждение на това, че от украинската армия има какво още да се желае. video:https://www.youtube.com/watch?v=89ObaDFs3A4  

Ивайло Зартов излезе от затвора и представя дебютната си книга "Нож"

http://www.cross.bg/zartov-ivaiilo-zatvora-1429551.html

/КРОСС/Бургаският бизнесмен Ивайло Зартов, който излежава присъда от 9 години затвор, вече е на свобода и ще представи книгата си "НОЖ". Премиерата на сборника с есета е днес в София. "Ехо, приятели, не е за вярване, но в момента си пия биричката с Катето, Кольо Босия и Доби. Утре ви чакам на премиерата на НОЖ. 18,30 ЧАСА БУЛ. Витоша 37 книжарница Гринуич. Благодаря ви за поздравленията за рождения ден, Катето ми ги донесе разпечатани в хотела. Наздраве, до утре. Чакам ви с нетърпение.", написа Зартов във Фейсбук. Зартов е осъден за присвояване и безстопанственост като управител на частното българо-руско дружество „Инглиш Вилидж". Сумата е 3.5 млн.лв. и бе предназначена за изграждане на вилно селище до село Димчево. Бургаският бизнесмен се опита да влезе и в политиката, но безуспешно, имаше само 800 гласа. Ивайло Зартов пише "Нож" от 2011 г., още докато е под домашен арест. Той продължил книгата и в затвора, където е от април 2013 г. На 25 март м.г. отряза малкия пръст на лявата си ръка в знак на протест срещу съдебната система. Операцията бе заснета в шокиращ клип и бе пусната в интернет. Тя обаче не го спаси от затвора.  

Разбиха кафе автомат в поликлиниката във Вършец, отмъкнаха 600 лева на стотинки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293984

30-годишен от врачанското село Краводер беше уличен като извършител на нагла кражба в поликлиниката във Вършец, съобщи TV7. Мъжът с инициали М.Д. разбил кафе автомата, който се намира във фоайето на лечебното заведение. Той откраднал металната касичка, която събира монетите. В нея е имало сумата от 600 лв. 30-годишен от врачанското село Краводер беше уличен като извършител на нагла кражба в поликлиниката във Вършец, съобщи TV7. Мъжът с инициали М.Д. разбил кафе автомата, който се намира във фоайето на лечебното заведение. Той откраднал металната касичка, която събира монетите. В нея е имало сумата от 600 лв.

Арх. Николай Гълъбов: 80% от сградите и съоръженията у нас са незаконни

http://www.moreto.net/novini.php?n=263643

80 на сто от сградите и съоръженията у нас не са законни, обяви в предаването „Преди всички“ арх.Николай Гълъбов – заместник-председател на Камарата на архитектите в България: Не става въпрос за тотално незаконни сгради, без никакви разрешения, но тъй като инвестиционния процес е много сложен в България.

Да умреш от разбито сърце – възможно е

http://www.vesti.bg/tehnologii/zdravoslovno/da-umresh-ot-razbito-syrce-vyzmozhno-e-6021987

Мъката от загубата на близък може да донесе фатални увреждания на имунната система

Microsoft преговаря за придобиването на компанията, създала Minecraft

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/09/10/2377733_microsoft_pregovaria_za_pridobivaneto_na_kompaniiata/?ref=rss


Microsoft е към края на преговорите за придобиване на шведската компания Mojang AB, която е създател на популярната видеоигра Minecraft. Ако сделката се реализира, софтуерният гигант ще плати около 2 млрд. долара, съобщава The Wall Street Journal.

Minecraft вече има над 50 млн. продадени копия от 2009 г. насам, като печалбата на Mojang е над 100 млрд. долара, когато се включат печалбите и от продажби на сувенири, свързани с играта. С появата си за конзолите и смартфоните интересът...

Фантомите в помощ на чиновника

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293395

И на тези избори много се говори за фантомите в избирателните списъци. Има ли ги и колко са - числата, които дават различни експерти, силно се разминават.
Фантомите може и да не окажат влияние на изборния резултат, но виждаме, че работят активно за заплатите на общинските чиновници. За тези сметки се ползва бройка население на общините. И тук И на тези избори много се говори за фантомите в избирателните списъци. Има ли ги и колко са - числата, които дават различни експерти, силно се разминават. Фантомите може и да не окажат влияние на изборния резултат, но виждаме, че работят активно за заплатите на общинските чиновници. За тези сметки се ползва бройка население на общините. И тук

Лука ди Монтедземоло напуска "Ферари" след 41 години

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/10/2377738_luka_di_montedzemolo_napuska_ferari_sled_41_godini/?ref=rss


Президентът на "Ферари" Лука ди Монтедземоло обяви оттеглянето си от тима. 

67-годишният италианец напуска след 23 години на поста и общо 41 години, в които е бил част от най-успешния отбор в историята на Формула 1. 

Ди Монтедземоло ще бъде наследен от главния изпълнителен директор на "Фиат" Серджио Маркионе. Смяната ще стане официално факт на 13 октомври. 

Причината за решението на Ди Монтедземоло са промените в организацията и планираното излизане на...

Мощна експлозия в химически завод в Германия, евакуират 14 000 (снимки)

http://offnews.bg/news/n_1/n_386792.html

Мощна експлозия в химически завод разтърси северозападния германски град Ритерхуде и предизвика огромен пожар, съобщи Би Би Си. Инцидентът в завода на компанията "Органо флуид" е станал в 21 ч. на 9 септември. Няколко човека са ранени. Един е с много тежки изгаряния. Той е бил откаран в болница с хеликоптер. Предполага се, че е служител в завода, защото е бил открит сред развалините. Picture of a hat Explosion in Bremen,09.09.14 pic.twitter.com/WahakMSHqh — Marco Wegener (@wegener0815) September 9, 2014 Останалите пострадали са по-леко ранени. Веднага след взрива няколко къщи близо до завода бяха евакуирани, съобщи полицията. Жителите са настанени в сгради на местни училища. Властите подготвят евакуацията на 14 000 местни жители, съобщава телевизия Sky News. Хората са били предупредени да се подготвят и да чакат в домовете си, като затворят вратите и прозорците им. Picture of a hat Explosion in Bremen,09.09.14 pic.twitter.com/WahakMSHqh — Marco Wegener (@wegener0815) September 9, 2014 Пожарът е бил потушен няколко часа след взрива. Причината за него все още остава неизвестна. Властите обявиха, че ще започне разследване, след като мястото на взрива бъде охладено. Според информация, публикувана в германския в. "Билд", е възможно причината за взрива да е изтичане на газ. Заради аварията движението по железопътната линия между близкия до Ритерхуде град Бремен и Бремерхафен е спряно. @bremen_de Explosion in Bremen pic.twitter.com/KSfbg45BRv — Marco Wegener (@wegener0815) September 9, 2014

Измамиха 90-годишен дядо със 7170 лева

http://pik.bg/измамиха-90-годишен-дядо-със-7170-лева-news223649.html

Измамиха 90-годишен дядо със 7170 лева

90-годишен мъж от Бургас е е бил измамен със сумата от 7170 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Вчера, около 11.45 часа в Първо Районно управление “Полиция”-Бургас е получено съобщение от 90-годишен бургазлия, за това че се запознал с мъж, представил се за социален работник, който предложил да му увеличи пенсията.

Налагало се обаче пенсионерът да предоставил личните си спестявания. Възрастният бургазлия показал портфейл със сумата от 7170 лева, като малко по-късно непознатият заявил, че си тръгва.

Под предлог, че забравил нещо, се върнал в стаята, където били парите, и впоследствие отново излязъл.

Минути по-късно 90 годишния бурагзлия констатирал липсата на сумата от 7170 лева, след което алармирал полицейските служители.

Франция няма да покрие изискването на ЕС за дефицит от 3%

http://europe.actualno.com/Francija-njama-da-pokrie-iziskvaneto-na-ES-za-deficit-ot-3--news_49259.html

Франция няма да покрие до 2017 г. евроизискването за 3-процентния дефицит. Това призна финансовият министър Мишел Сапен. Франция бе обещала на Брюксел, че ще спази изискването до 2015 г., предаде БГ...

Столична община отчита увеличение на приходите

http://society.actualno.com/Stolichna-obshtina-otchita-uvelichenie-na-prihodite-news_49261.html

347 млн. и 600 хил. лева са приходите на Столична община до края на август 2014 година. В сравнение с миналата година приходите са с 21 млн. и 600 хил. лева повече. Това каза зам.-кметът на Столична О...

28 души са загинали в катастрофи от началото на годината във Варненско

http://varna.actualno.com/28-dushi-sa-zaginali-v-katastrofi-ot-nachaloto-na-godinata-vyv-Varnensko-news_49262.html

От началото на годината във Варненско са регистрирани 469 тежки пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 28 души, а 596 са ранени. Това съобщиха днес от пресцентъра на ОД на МВР в кр...

Кристалина Георгиева - зам.-председател на ЕК и комисар с ресор "Бюджет и човешки ресурси"

http://politics.actualno.com/Kristalina-Georgieva---zam-predsedatel-na-EK-i-komisar-s-resor-Budjet-i-choveshki-resursi--news_49264.html

Кристалина Георгиева ще бъде заместник-председател на Европейската комисия и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси. Това съобщи БТА. Французинът Пиер Московиси ще поeme икономическата и валутната п...

Експерт: С бедни работници няма как да имаме високи пенсии

http://econ.bg/Новини/Експерт-С-бедни-работници-няма-как-да-имаме-високи-пенсии_l.a_i.566481_at.1.html

С бедни работници няма как да имаме високи пенсии. Това посочи икономистът Лъчезар Богданов в ефира на БНТ. По неговите думи е необходимо да бъдат...

Съдът решава за екстрадирането на Кобляков

http://www.cross.bg/koblyakov-arest-myarkata-1429549.html

/КРОСС/Софийският градски съд ще заседава по искането на Русия за екстрадирането на Николай Кобляков, който от месец се намира в България. Софийският апелативен съд смекчи мярката на руснака с френско гражданство от "домашен арест" в "подписка". Руският дисидент беше задържан у нас заради заповед за арест, издадена от Интерпол. Той е обвинен от властите в Русия в присвояване на чуждо имущество за повече от 42 милиона рубли. В началото на август той бе освободен с "подписка" след изтичане на 72-часовото му задържане, но по-късно съдът помени мярката му като го постави под домашен арест, защото сметна че има опасност Кобляков да се укрие. Като втора инстанция днес Апелативният съд не намери убедителни доказателства за това, че Кобляков има намерение да се укрие. Съдът трябва да се произнесе веднага по искането, като решението подлежи на съдебен контрол. Междувременно Кобляков поиска от президента Росен Плевнелиев политическо убежище.  

Жител на Краводер разби кафе автомат в поликлиника, отмъкна 600 лева на стотинки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293896

30-годишен от врачанското село Краводер беше уличен като извършител на нагла кражба в поликлиниката във Вършец, съобщи TV7. Мъжът с инициали М.Д. разбил кафе автомата, който се намира във фоайето на лечебното заведение. Той откраднал металната касичка, която събира монетите. В нея е имало сумата от 600 лв. 30-годишен от врачанското село Краводер беше уличен като извършител на нагла кражба в поликлиниката във Вършец, съобщи TV7. Мъжът с инициали М.Д. разбил кафе автомата, който се намира във фоайето на лечебното заведение. Той откраднал металната касичка, която събира монетите. В нея е имало сумата от 600 лв.

Близнашки: Може да питаме Сърбия за Цветан Василев

http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bliznashki-mozhe-da-pitame-syrbiia-za-cvetan-vasilev-6021986

Премиерът заяви, че мястото на Василев е в България и не бива истерично да се оправдава с отпарвяни към него заплахи

Христо Иванов: България е в политическа криза заради непрозрачното взимане на решения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293893

България се намира в политическа криза. До тази криза се стигна в резултат от поредица протести, породени от непрозрачното взимане на решения на управляващите. Това заяви служебният министър на правосъдието Христо Иванов на пресконференция на тема "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление". България се намира в политическа криза. До тази криза се стигна в резултат от поредица протести, породени от непрозрачното взимане на решения на управляващите. Това заяви служебният министър на правосъдието Христо Иванов на пресконференция на тема "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление".

От днес във Варна стартира десетото издание на Международния фестивал за анимационен филм

http://www.moreto.net/novini.php?n=263616

От днес - 10 до 14 септември 2014 във Фестивалния и конгресен център (ФКЦ), гр. Варна ще се проведе десетото издание на Световния фестивал на анимационния филм (СФАФ) – Варна 2014 г. В конкурсната програма зрителите ще видят 86 филма от 30 държави, съобщиха организаторите за Moreto.

Граждански организации искат среща с премиера заради шистовия газ

http://www.cross.bg/organizatzii-suvet-sreshti-1429548.html

/КРОСС/ Представители на 15 граждански организации от Обществения съвет към бившия кабинет на Пламен Орешарски заявяват в съобщение до медиите, че не са получили официален отговор от Министерския съвет за продължаване на традиционните срещи с премиера Георги Близнашки и представители на изпълнителната власт. Според гражданските организации провеждането на ежемесечни срещи дават реалистична картина на обществения живот в страната и предлагат решения по важни проблеми. Като тема на първата среща със служебния премиер гражданските организации предлагат да бъде обсъден упражняваният в момента натиск от определени среди за отмяна на решението на Народното събрание за мораториум върху проучването и добива на шистов газ. Те препоръчват правителството да не се поддава на тези спекулации, предава БНР.  

Конференцията за сигурността в Ирак ще се проведе на 15 септември във Франция

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/10/2377735_konferenciiata_za_sigurnostta_v_irak_shte_se_provede/?ref=rss


Международната конференция за сигурността в Ирак ще се проведе на 15 септември във Франция, съобщи френският президент Франсоа Оланд във вторник, цитиран от агенция "Ройтерс".

В петък Оланд ще пътува до Ирак, за да подготви срещата и да предложи подкрепа на местните лидери. Така той ще стане първият западен държавен глава, посетил Ирак, след като радикалната сунитска групировка "Ислямска държава" успя да завладее големи територии в страната това лято.

Президентът на Ирак...

Криско: Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с 300 хиляди

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293882

„Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с около 300 хиляди гледания. Темата е адски безсмислена. Много хора ги обвиниха, че налагат цензура. СЕМ пък дори нямат вина за това, защото те не са започвали нищо – първо, че няма какво да се направи, в парчето няма нецензурни думи. Цялата ситуация беше абсолютна измислица на една „Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с около 300 хиляди гледания. Темата е адски безсмислена. Много хора ги обвиниха, че налагат цензура. СЕМ пък дори нямат вина за това, защото те не са започвали нищо – първо, че няма какво да се направи, в парчето няма нецензурни думи. Цялата ситуация беше абсолютна измислица на една

23 млн. лв. повече приходи отчетоха от Столична община

http://pik.bg/23-млн-лв-повече-приходи-отчетоха-от-столична-община-news223645.html

23 млн. лв. повече приходи отчетоха от Столична община

Приходите ни са с 23 млн. лева повече от миналата година. Това заяви на пресконференция зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов. Най-добре вървим с данъка за МПС. Това е обяснимо, защото затегнахме контрола върху този вид данък, отбеляза Барбалов. Събрани са 118,7 млн. лева. от такса смет и 6,9 млн. лева повече стари вземания, стана ясно още от думите му.

Барбалов посочи като интересен факта, че все повече софиянци използват електронни карти, за да плащат своите задължения към общината с ПОС устройства. До този момент тази година има 8 млн. лева платени с ПОС устройства, каза той. Има увеличения и на плащанията по интернет, добави заместник-кметът на СО. Основната цел за момента е да се осигури следващият отоплителен сезон. Помолен да коментира твърденията, че може да не стигнат парите за зимно почистване, Барбалов бе категоричен:

„Няма опасност да не платим за почистването на снега“. По думите му има почти 15 млн. лева за метро плащанията и 30 млн. за завода за отпадъците, за които от СО се надяват бързо да получат верификация. „В момента, в който ги получаваме, правим плащания към изпълнителите“, заяви той.

Десетки помогнаха с дрехи, обувки, храна и пари на мъжа, продавал кръвта си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293876

Десетки българи помогнаха кой с каквото може на служителя от "Напоителни системи", който продаваше кръвта си, за да храни децата си, съобщи Нова телевизия.
Борис от село Ковачица разчита не на помощите от държавата, а на труда си и собствената си кръв. Мъжът, който работи в "Напоителни системи", не е получавал заплата от месеци и продава кръвта си, Десетки българи помогнаха кой с каквото може на служителя от "Напоителни системи", който продаваше кръвта си, за да храни децата си, съобщи Нова телевизия. Борис от село Ковачица разчита не на помощите от държавата, а на труда си и собствената си кръв. Мъжът, който работи в "Напоителни системи", не е получавал заплата от месеци и продава кръвта си,

Полша - там, където волейболът оживява

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/10/2377427_polsha_-_tam_kudeto_voleibolut_ojiviava/?ref=rss


"Не е важно да виждаш какво се случва на полето, важното е да си там, да си част от емоцията". Вероятно това е била мисълта на хората, купили си билет за последния ред на националния стадион във Варшава за мача на откриването на световното първенство в Полша между домакините и Сърбия.

Какво се вижда от най-отдалечените места - не е ясно. Факт е обаче, че стадионът беше изпълнен с около 70 хиляди зрители.

"Тази вечер погледите на целия свят са насочени към Варшава. Сега...

Десетки помогнаха с каквото могат на мъжа, продавал кръвта си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293850

Десетки българи помогнаха кой с каквото може на служителя от Десетки българи помогнаха кой с каквото може на служителя от "Напоителни системи", който продаваше кръвта си, за да храни децата си, съобщи Нова телевизия. Борис от село Ковачица разчита не на помощите от държавата, а на труда си и собствената си кръв. Мъжът, който работи в "Напоителни системи", не е получавал заплата от месеци и продава кръвта си,

Бареков: ББЦ и аз гарантираме промяна във Варна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293872

„ББЦ гарантира махането на ДПС от властта. Тя повече няма да раздава властта в парламента“. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по време на предизборен дебат по bTV, цитиран от пресцентъра на партията.
„България без цензура“ и моята кандидатура във Варна гарантира промяна, защото ние сме единствената нова партия, „ББЦ гарантира махането на ДПС от властта. Тя повече няма да раздава властта в парламента“. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по време на предизборен дебат по bTV, цитиран от пресцентъра на партията. „България без цензура“ и моята кандидатура във Варна гарантира промяна, защото ние сме единствената нова партия,

Криско: Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с 300 хиляди

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293866

„Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с около 300 хиляди гледания. Темата е адски безсмислена. Много хора ги обвиниха, че налагат цензура. СЕМ пък дори нямат вина за това, защото те не са започвали нищо – първо, че няма какво да се направи, в парчето няма нецензурни думи. Цялата ситуация беше абсолютна измислица на една „Скандалът със СЕМ вдигна гледанията на „Видимо доволни” с около 300 хиляди гледания. Темата е адски безсмислена. Много хора ги обвиниха, че налагат цензура. СЕМ пък дори нямат вина за това, защото те не са започвали нищо – първо, че няма какво да се направи, в парчето няма нецензурни думи. Цялата ситуация беше абсолютна измислица на една

Бареков: ББЦ и аз гарантираме промяна във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293862

„ББЦ гарантира махането на ДПС от властта. Тя повече няма да раздава властта в парламента“. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по време на предизборен дебат по bTV, цитиран от пресцентъра на партията.
„България без цензура“ и моята кандидатура във Варна гарантира промяна, защото ние сме единствената нова партия, „ББЦ гарантира махането на ДПС от властта. Тя повече няма да раздава властта в парламента“. Това каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков по време на предизборен дебат по bTV, цитиран от пресцентъра на партията. „България без цензура“ и моята кандидатура във Варна гарантира промяна, защото ние сме единствената нова партия,

Google проверява информация за изтичане на 5 млн. пароли в Gmail

http://econ.bg/Новини/Google-проверява-информация-за-изтичане-на-5-млн-пароли-в-Gmail_l.a_i.566479_at.1.html

Софтуерният гигант Google разследва информация за кражбата на 5 млн. пароли и потребителски имена в Gmail, предаде ИТАР-ТАСС. Преди ден в руските...

Колоездач счупи черепа си на кръстовище - минал на червено

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293867

Велосипедист пострада тежко при катастрофа в Сандански, съобщи struma.bg. Инцидентът станал около 9 часа тази сутрин в началото на града, на кръстовището на първия светофар. 58-годишният колоездач потеглил на червен светофар и се ударил в кола, която превозва хляб.
На място веднага пристигнали линейка и полиция. Велосипедист пострада тежко при катастрофа в Сандански, съобщи struma.bg. Инцидентът станал около 9 часа тази сутрин в началото на града, на кръстовището на първия светофар. 58-годишният колоездач потеглил на червен светофар и се ударил в кола, която превозва хляб. На място веднага пристигнали линейка и полиция.

Стойнев: Изборите да бъдат начало на национално съгласие

http://www.cross.bg/stoiinev-bulgariya-lyava-1429546.html

/КРОСС/ „Нека изборите на 5-ти октомври да бъдат начало на национално съгласие и стабилност. Стига вече препирни" призова в Чирпан Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП лява България" за 27-ми Старозагорски избирателен район. В града на Яворов той присъства на честването по повод 70 години от Девети септември и на откриване на предизборната кампания на Коалицията. „Вярвам, че Коалиция „БСП лява България" може да даде началото на нов процес към по-светло бъдеще", категоричен бе зам.-председателят на БСП. В Чирпан Стойнев разговаря и с 95-годишния дядо Тройчо, който дойде да му стисне ръката и да му пожелае успех на изборите. Според ветерана, участвал в антифашистката борба и в строителството на Нова България, трябва да се работи за хората, трябва да се направи всичко възможно, всеки българин да живее по-добре, отколкото сега, предава Дарик.  

Пилотска стачка в Германия проваля 110 полета

http://frognews.bg/news_75947/

Заради планираната за днес стачка на пилотите на най-голямата германска авиокомпания "Луфтханза" са отменени около 110 полета и ще бъдат нарушени плановете на 13 500 пътници. Това съобщи въздушният превозвач.

Главното мюфтийство с проверки на имами и ходжи

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/glavnoto-miuftijstvo-s-proverki-na-imami-i-hodzhi-6021981

Разпоредена е проверка, за да се установи каква е ролята им в нелицензираните пансиони за деца

Полша може да емитира дълг в швейцарски франкове

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e526d9e/l/0L0Sinvestor0Bbg0Cnovini0C130A0Ca0Cpolsha0Emoje0Eda0Eemitira0Edylg0Ev0Eshveicarski0Efrankove0E0H1797590C/story01.htm

Провеждаме срещи с швейцарски инвеститори, които проявяват интерес към такива облигации, посочиха от полското финансово министерство


Колоездач минава на червено, удря се в кола с хляб и чупи черепа си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293863

Велосипедист пострада тежко при катастрофа в Сандански, съобщи struma.bg. Инцидентът станал около 9 часа тази сутрин в началото на града, на кръстовището на първия светофар. 58-годишният колоездач потеглил на червен светофар и се ударил в кола, която превозва хляб.
На място веднага пристигнали линейка и полиция. Велосипедист пострада тежко при катастрофа в Сандански, съобщи struma.bg. Инцидентът станал около 9 часа тази сутрин в началото на града, на кръстовището на първия светофар. 58-годишният колоездач потеглил на червен светофар и се ударил в кола, която превозва хляб. На място веднага пристигнали линейка и полиция.

Поредна пилотска стачка блокира полети в Германия

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/poredna-pilotska-stachka-blokira-poleti-v-germaniia-6021985

Синдикатът "Кокпит", който представлява близо 9300 пилоти и авиоинженери в германските авиокомпании, месеци наред води преговори с превозвача по условията в схемата за ранно пенсиониране

Експертът по родителски въпроси Алисън Шейфър идва в България

http://www.cross.bg/sheiifur-alisun-vuprosi-1429547.html

/КРОСС/Алисън Шейфър, авторката на „Скъпи, провалих децата" и „Не, това не са глезотии", пристига за пръв път в България през октомври тази година. Шейфър е световно признат експерт в областта на родителството, възпитанието и отглеждането на деца. Абсолютният бестселър „Скъпи, провалих децата", издаден от „Колибри" през март тази година, рационализира тревожната плетеница от въпроси, терзаещи родителите, систематизира най-честите въпроси на възпитанието и предлага ясни, кратки и логични отговори и предписания за действие. Книгата утвърждава демократичния модел на родителство и налага убеждението, че е възможно да отглеждаме децата си без наказания, викове и крясъци. Авторката намира верния тон, използвайки хумор и съпричастие, за да осветли източника на проблемите и да ни помогне да си изградим план за действие. През октомври „Колибри" ще издаде и другата й книга, придобила световна популярност - „Не, това не са глезотии (какво правим, когато детето реве, тръшка се, не иска да си ляга и изобщо се държи напълно нормално)". Преводът е на Василена Мирчева. Българските родители ще имат възможност да се запознаят с подходите и насоките, които Шейфър предлага в областта на детското възпитание и семейните отношения по време на лекциите, които ще се проведат в Гранд хотел София на 25-и октомври

Списъците на ГРАО и МВР за изборите са с разлика от около 200 000 души

http://www.moreto.net/novini.php?n=263641

В списъците на ГРАО и МВР за изборите има разлика от около 200 000 души. Това обяви заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. Той отхвърли твърденията на проф. Мирчев, който твърди, че разликата е от 1 милион души. „Ние сме европейска държава, в която се знае точно колко хора са се родили и са умрели.

Жестоко! Голф, шофиран от 20 годишен младеж се обърна при Долна Диканя, пострадали са двамата пътници - момиче на 19 и момче на 25 години

http://www.zapernik.com/krimi/jestoko-golf-shofiran-ot-20-godishen-mladej-se-oburna-pri_34173/

Трима са пострадали при пътнотранспортно произшествие в Радомирско, съобщиха от полицията за zaPernik.com.

Инцидентът е станал около 20 минути след полунощ, на един километър от разклона на с. Долна Диканя посока Радомир.

Лек автомобил Фолксваген „Голф”, управляван от радомиреца Н.Б./20 г./, най-вероятно поради движение с несъобразена скорост се преобърнал в страни от пътя. Пострадали са возещите се в колата двама 25-годишни младежи и 19-годишно момиче, всички от гр. Радомир....

Продължава

Русия засече балистична ракета, изстреляна от Средиземно море

http://www.cross.bg/sredizemno-balistichna-raketa-1429545.html

/КРОСС/ Руските системи за ранно предупреждение за ракетно нападение са засекли балистична ракета, изстреляна от Средиземноморието в посока изток. Новината съобщи началникът на пресслужбата на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости. “Средствата за откриване фиксираха в 12.31 часа московско време старт на балистична ракета в акваторията на Средиземно море”, каза ген. Конашенков. Ракетата е засечена от боен разчет на отделния радиотехнически център в Армавир, в Краснодарския край. Руските технически средства са съпровождали целта в продължение на 40 секунди. Нейната траектория е била от централната част на Средиземно море в направление към източното крайбрежие. Районът на падането й е около 300 километра северно от Тел Авив. Повече подробности засега не се уточняват.

Норвегия осъди тормоза на Орбан срещу неправителствените организации

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/10/2377685_norvegiia_osudi_tormoza_na_orban_sreshtu/?ref=rss


Властите в Норвегия осъдиха във вторник силовите действия на Унгария срещу неправителствения сектор в страната, след като полицията претърси офиса на организация, разпределяща норвежки дарения в страната.

По-рано тази година започна разследване срещу Norway Grants и получателите на дарения от тази програма като властите твърдят, че чрез нея скандинавската страна подпомагала политически цели на опозиционни организации.

След това то бе разширено с проверка за злоупотреба с...

МОСВ: Възможни са повишения в речните нива в Западна България

http://pik.bg/мосв-възможни-са-повишения-в-речните-нива-в-западна-българия-news223640.html

МОСВ: Възможни са повишения в речните нива в Западна България

Продължава да се наблюдават повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

След обяд в Западна България и планините на места ще превали. По данни и прогнози на НИМХ, днес след обяд в Западна България и планините на места ще превали с възможни количества между 5 до 10 л/кв.м. Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, по-съществено както следва: - в басейна на р. Марица: Крива река, р. Яденица, р. Въча, р. Чепеларска; - р. Места в горното течение и притоците ѝ - р. Бела Места, р. Черна Места, р. Каменица, р. Костена, р. Брезнишка, р. Коница, р. Бистрица; – в басейна на р. Струма - реките Бистрица, Елешница, Пиринска Бистрица; По прогноза за четвъртък и петък, следобедите в същите райони са възможни слаби превалявания с по-незначителни количества. На отделни места в Югозападните райони е възможно да превали слаб дъжд с количества под 5 л/кв.м.

Христо Иванов: България е в политическа криза заради непрозрачното взимане на решения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293856

България се намира в политическа криза. До тази криза се стигна в резултат от поредица протести, породени от непрозрачното взимане на решения на управляващите. Това заяви служебният министър на правосъдието Христо Иванов на пресконференция на тема  България се намира в политическа криза. До тази криза се стигна в резултат от поредица протести, породени от непрозрачното взимане на решения на управляващите. Това заяви служебният министър на правосъдието Христо Иванов на пресконференция на тема "Оценка на въздействието на законодателството за по-добро управление".

Брюксел се запозна с реформите в съдебната ни система

http://www.cross.bg/natovarenost-sudebnata-natovarenostta-1429543.html

/КРОСС/ Представители на експертната мисия на Европейската комисия (ЕК) в България по Механизма за сътрудничество и оценка се запознаха с актуалното състояние на натовареността и приноса на местните комисии по професионална етика в процедурите по назначаване, атестиране и повишаване на магистрати, както и промените в съдебната система. Това стана по време на втората им среща с представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова и членове на Комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт и Комисията по предложенията и атестирането на съдии, прокурори и следователи, съобщават от ВСС. Пред представителите на Брюксел е отчетено актуалното състояние на натовареността чрез предприетите краткосрочни мерки по оптимизиране структурата на съдилищата, прокуратурите и следствените органи. Освен това са взети и дългосрочни мерки за решаване на проблемите с натовареността, свързани с промяна на подсъдността, съдебната карта и нормата за натовареност. Представителите на българската съдебна система са посочили съкращаването на 270 длъжности в по-ниско натоварените съдилища и разкриването на 276 в по-високо натоварените. Те отчитат, че най-голям ефект е налице в Софийски районен съд, където при средна натовареност 108.29% към 01.10.2012г. е постигната натовареност 66.05% към 31.07.2014г. За попълване незаетите щатове за магистрати ВСС е обявил над 300 конкурсни процедури за всички нива в органите на съдебната власт, след съответно планиране

Е. Йончева: Доходите на „Ислямска държава” на ден са 3 млн. лв.

http://frognews.bg/news_75946/

Двойният стандарт към радикалните ислямисти оставя шанс за разпространение на идеологията им. „Ислямска държава” в Ирак са лоши момчета, но в Сирия са добрите момчета, обясни Елена Йончева.

Комисарите на новата ЕК ще бъдат обявени днес в 13.00 ч.

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/09/10/2377721_komisarite_na_novata_ek_shte_budat_obiaveni_dnes_v/?ref=rss


Новоизбраният председател на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер ще обяви в 13.00 ч. днес българско време състава и разпределението на отговорностите в новата комисия, съобщиха от пресслужбата на институцията, цитирана от БТА. Поименният списък на комисарите бе вече утвърден от Съвета на Европейския съюз (ЕС), като основната новина днес ще бъде кой кандидат за комисар какъв пост ще заеме.

Белгийската преса, цитирана от БТА, припомня тази сутрин, че според Мартин Залмер, началник...

Моловете - идеалното място за кражби

http://crime.actualno.com/Molovete---idealnoto-mjasto-za-krajbi-news_49250.html

Критичните зони за кражби в столицата са в кв. "Кръстова вада", "Младост", "Полигона", района около МОЛ Сердика, района около МОЛ София, района около Южния парк, Студен...

Класация определи Принстън за най-добрия университет в САЩ

http://america.actualno.com/Klasacija-opredeli-Prinstyn-za-naj-dobrija-universitet-v-SASht-news_49256.html

Принстънският университет е на-доброто висше учебно заведение в САЩ за 2015 г. Това сочи класация на сп. US News and World Report", предаде ИТАР-ТАСС. Изданието втора година подред поставя този ...

Подготвят актуализацията на бюджета до края на септември

http://politics.actualno.com/Podgotvjat-aktualizacijata-na-budjeta-do-kraja-na-septemvri-news_49257.html

Актуализацията на бюджета ще бъде подготвена до края на септември, тя се оказа неизбежна. Това каза на пресконференция служебният министър-председател проф. Георги Близнашки, предаде „Фокус&...

ООН: Хеликоптерът с руски пилоти в Южен Судан е бил свален

http://www.cross.bg/svalen-piloti-rysiya-1429544.html

/КРОСС/ Претърпелият катастрофа в края на август в Южен Судан хеликоптер на мисията на ООН, на борда на който е имало руски пилоти, е бил свален, съобщи Associated Press, позовавайки се на данни от предварителното разследване на мисията на ООН в африканската държава. На 26 август хеликоптерът на миротворческата мисия на ООН е изпълнявал редовен товарен полет, когато е катастрофирал в зоната на бойни действия. Тримата пилоти са загинали. По-рано постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че всички факти говорят, че руският хеликоптер е свален. Русия предложи на Съвета за сигурност да приеме заявление с искане за разследване на инцидента и да наказание за виновните.  

МОСВ: Възможно е повишаване на речните нива в Западна България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293846

Продължава да се наблюдават повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
След обяд в Западна България и планините на места ще превали. Като възможните количества са между 5 до 10 л/кв.м.
Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, Продължава да се наблюдават повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. След обяд в Западна България и планините на места ще превали. Като възможните количества са между 5 до 10 л/кв.м. Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България,

ЦИК отрича да е коментирала шансовете на независимите кандидати

http://www.cross.bg/izbiratelna-komisiya-tzentralnata-1429542.html

/КРОСС/"Във връзка с публикации в печатни медии, онлайн новинарски издания и електронни медии, внушаващи, че Централната избирателна комисия е изразила мнение, че независимите кандидати нямат шанс за влизане в парламента при предстоящите избори за народни представители на 5 октомври 2014 г., Централната избирателна комисия категорично заявява: Централната избирателна комисия категорично опровергава горните твърдения. Никога и по никакъв начин в комисията не е обсъждан подобен въпрос." Това гласи опровержение, публикувано на интернет страницата на ЦИК. То идва във връзка с публикация в национален ежедневник отпреди два дни, който цитира говорителя на комисията Цветозар Томов, че независимите кандидати "трябва да получат средно около 17 000 гласа, за да влязат в парламента", което, обвързано и с броя мандати, който излъчва всеки избирателен район, я прави "непосилна" за независимите. "Централната избирателна комисия е независим държавен орган, който отговаря за подготовката, организацията и произвеждането на законосъобразни, честни и свободни избори и който осигурява условия за свободно упражняване на активното и пасивно избирателно право, при равни условия за всички заинтересовани страни.", уточнява още текстът на опровержението

Експерт: САЩ протакаха доклада за Боинг 777, „прочиствайки” информационното поле

http://www.cross.bg/katastrofata-doklad-boing-1429541.html

/КРОСС/ Предварителният доклад на Холандия за катастрофата на малайзийския Боинг в Украйна не съдържа конкретни данни за причините за трагедията. За експерта Алексей Мухин това е странно, тъй като причините за катастрофата на подобен самолет в Африка бяха успешно разкрити веднага. Малайзийският Боинг 777 падна на 17 юли в Украйна, като в катастрофата загинаха 298 души. Според публикувания във вторник от Съвета за национална сигурност на Холандия предварителен доклад, „самолетът се е разпаднал във въздуха вероятно в резултат на структурни щети, причинени от голям брой обекти, които с висока скорост са пробили самолета отвън”. Окончателният доклад  ще бъде публикуван след една година. „Струва ми се странно, че от началото има само предварителен доклад, а окончателният ще бъде публикуван лятото на 2015 г., както ни обещаха. При това обстоятелствата около катастрофата на подобен самолет, паднал в Африка, бяха изяснени само за месец и разследвани от експерти. Затова ми се струва, че политическият елемент в този процес е много повече от хуманитарния и експертния. Обстоятелствата около катастрофата на Боинг 777 навеждат на много тъжни мисли”, заяви в ефира на „Гласът на Русия” генералният директор на Центъра за политическа информация Алексей Мухин. Той отбеляза, че предварителното разследване на причините за катастрофата така и не успя да даде отговор на основните въпроси

Експерти от Европейската комисия пристигат във Варна да дискутират съдебната система

http://www.moreto.net/novini.php?n=263638

От 8 до 12 септември тази година в България се провежда експертна мисия на Европейската комисия (ЕК) по Механизма за сътрудничество и оценка (МСО) в областта на правосъдието и вътрешните работи. След първите срещи на експертите в столицата с представители на ВСС, на ВКС и на столични съдилища, днес (10 септември 2014 година), експертите от ЕК ще бъдат във Варна, съобщиха от съда за Moreto.

Директна заплаха за убийство към шефа на метеорологията

http://pik.bg/директна-заплаха-за-убийство-към-шефа-на-метеорологията-news223632.html

Директна заплаха за убийство към шефа на метеорологията

Заплаха за убийство към шефа на Агенцията по метрология и технически надзор Стефан Цанков била отправена очи в очи.

В ефира на Нова телевизия, Цанков се опита да отклони въпроса, казвайки, че не е сезирал полицията и прокуратурата за това, тъй като „се случват такива неща и човек като се разгорещи може да каже какво ли не“. 

„Нека не коментираме темата. За мен тя е затворена. Ако има нещо наистина сериозно като заплаха, ще предприема мерки“, заяви Цанков.

Той бе донесъл в студиото празна ревизионна книга за контрол на асансьорните устройства. В книгата, купена във Велико Търново, има печат от Агенцията по метрология и технически надзор. „Ако човек поиска, може да впише всякакви данни в нея.

Срещу шише ракия и сто лева се купуват документи и за „проверки“, и за и „поддръжка“ на асансьорите“, каза Стефан Цанков. 



В същото време стана ясно, че в Софийската градска прокуратура ще бъде внесен доклада от проверката на асансьора убиец. 

Проверката показа куп нарушения, фатални грешки на фирмите, поддържащи асансьора, който на 19 август падна и уби жена. 

Председателят на Агенцията по метрология и технически надзор Стефан Цанков каза, че почти всички технически изисквания към съоръжението не отговарят на тези, които са записани в документацията към него.

Китай ще изпрати около 700 военни в Южен Судан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/10/2377726_kitai_shte_izprati_okolo_700_voenni_v_jujen_sudan/?ref=rss


Китай ще изпрати батальон сухопътни войски с численост около 700 души в състава на мисията на ООН в Южен Судан, съобщи "Уолстрийт джърнъл", като се позовава на представител на президента на Южен Судан. Той заявил вчера, че прехвърлянето на китайските военнослужещи ще отнеме няколко дни.

Това ще бъде най-големият китайски военен контингент в състава на мироопазваща мисия. През 2013 година Китай изпрати свои войници в Мали, но значително по-малко на брой. 

Задачата на...

Златка Димитрова ще се появи в клип, в който още е бременна

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293836

Златка Димитрова ще се появи в клип на Йоанна Драгнева, който е сниман още преди загубата на бебето й, което се случи в седмия месец от бременността
„Йоанна ми се обади и попита дали искам да изтрият кадрите. Аз това нещо не мога да го изтрия с гума, то е част от моя живот”, обясни Златка пред Нова телевизия. Златка Димитрова ще се появи в клип на Йоанна Драгнева, който е сниман още преди загубата на бебето й, което се случи в седмия месец от бременността „Йоанна ми се обади и попита дали искам да изтрият кадрите. Аз това нещо не мога да го изтрия с гума, то е част от моя живот”, обясни Златка пред Нова телевизия.

Москва е възмутена от оскверняването на ПСА в България

http://www.cross.bg/bulgariya-osvobozhdenieto-fashizma-1429540.html

/КРОСС/ Москва е възмутена от поредния опит на крайнодесните кръгове в България да бъде осквернен Паметника на Съветската армия в центъра на София в нощта срещу 7 септември, предаде «Гласът на Русия». От руското външно министерство призоваха властите на страната да спрат гаврата над паметта на съветските воини, паднали за освобождението на България и Европа от фашизма. „Особено цинично е, че този вандализъм е бил планиран в навечерието на 9 септември - 70-годишнина от освобождението на България от фашизма", - отбелязват от ведомството.    

Джихадистите от Балканите са заплаха за целия свят

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/dzhihadistite-ot-balkanite-sa-zaplaha-za-celiia-sviat-6021982

Около 6% от чуждестранните екстремисти в Сирия и Ирак са от Балканите, пише македонският вестник „Вечер“

Москва възмутена, че в София се "гаврят с паметта на съветските воини"

http://offnews.bg/news/n_1/n_386793.html

Москва е "възмутена от поредния опит на крайнодесните кръгове в България да бъде осквернен Паметника на Съветската армия в центъра на София в нощта срещу 7 септември", съобщава Радио Голос России. От руското външно министерство призоваха властите на страната "да спрат гаврата над паметта на съветските воини, паднали за освобождението на България и Европа от фашизма". Особено цинично е, че този вандализъм е бил планиран в навечерието на 9 септември – 70-годишнина от освобождението на България от фашизма - отбелязват от руското ведомство.

Златка Димитрова ще се появи в клип, в който още е бременна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293833

Златка Димитрова ще се появи в клип на Йоанна Драгнева, който е сниман още преди загубата на бебето й, което се случи в седмия месец от бременността
„Йоанна ми се обади и попита дали искам да изтрият кадрите. Аз това нещо не мога да го изтрия с гума, то е част от моя живот”, обясни Златка пред Нова телевизия. Златка Димитрова ще се появи в клип на Йоанна Драгнева, който е сниман още преди загубата на бебето й, което се случи в седмия месец от бременността „Йоанна ми се обади и попита дали искам да изтрият кадрите. Аз това нещо не мога да го изтрия с гума, то е част от моя живот”, обясни Златка пред Нова телевизия.

Камерън към шотландците: Нашият съюз е скъпоценен, не го разкъсвайте

http://www.cross.bg/kamerun-shotlandiya-shotlandtzite-1429538.html

/КРОСС/ Британският премиер Дейвид Камерън призова шотландците да не разкъсват съюза, създал Обединеното кралство, и да гласуват против независимостта на Шотландия на референдума на 18 септември, предаде ИТАР-ТАСС. В статия във вестник „Дейли мейл" Камерън нарича Великобритания „особена страна" и предупреждава, че сега бъдещето й е под въпрос. „Нашият съюз е скъпоценен, не го разкъсвайте", призовава премиерът. Той напомня общото историческо минало на Шотландия и другите части на Обединеното кралство, изтъква социалните завоевания на страната, преди всичко системата на здравеопазване, гарантираща безплатно лечение на всички граждани, както и пенсионната система. „Благодарение на това целият свят гледа на Великобритания с благоговение и завист", пише Камерън. „Нека никой в Шотландия не се съмнява: ние отчаяно искаме вие да останете, не искаме това семейство на народи да бъде разкъсано на части", призовава Камерън, който в сряда заминава за Шотландия, за да убеждава лично шотландците да не гласуват за независимост, пише btvnews.    

U2 представиха новия си албум „Songs Of Innocence"

http://www.cross.bg/albym-innocence-songs-1429539.html

/КРОСС/Легендарните U2 представиха новия си албум „Songs Of Innocence". Той бе обявен с пускането на iPhone 6 и бе пуснат за безплатен даунлоуд в iTunes. Групата анонсира LP-то си в Калифорния, след като изпълни първия сингъл „The Miracle (of Joey Ramone)". „Songs Of Innocence" ще е достъпен само през Apple до 13 октомври, информира още Z-Rock. „Искахме да направим много личен албум. Да си изясним защо искаме да сме в банда, взаимоотношенията в групата, нашите приятелства, нашите любоми, нашето семейство. Целият албум е за първите пътешествия - географски, духовно, сексуално. И това е трудно. Но ние стигнахме там", каза Боно. „Songs Of Innocence" е първият албум за групата от пет години насам. „Има последователност в текстовете, която смятам за уникална сред албумите на групата. Не исках да е концептуален албум, но песните да идват от едно място...", добави още фронтменът на U2. video:http://www.youtube.com/watch?v=wHmnmSf61JU Какво има в албума „Songs Of Innocence": The Miracle (of Joey Ramone)Every Breaking WaveCalifornia (There Is No End To Love)Song For SomeoneIris (Hold Me Close)VolcanoRaised By WolvesCedarwood RoadSleep Like A Baby TonightThis Is Where You Can Read Me NowTroubles  

ЕС решава дали да приведе в изпълнение санкциите срещу Русия

http://www.moreto.net/novini.php?n=263636

Постоянните представители на ЕС ще се съберат в Брюксел на извънредна среща, за да обсъдят въпроса за влизането в сила на новите санкции на ЕС срещу Русия. ЕС изготви нови наказателни мерки, но в понеделник европейските страни не успяха да постигнат консенсус дали те да бъдат приложени, припомня Асошиейтед прес.

МОСВ предупреждава за повишаване на речните нива в Западна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293831

Продължава да се наблюдават повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.
След обяд в Западна България и планините на места ще превали. Като възможните количества са между 5 до 10 л/кв.м.
Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, Продължава да се наблюдават повишения на речните нива, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. След обяд в Западна България и планините на места ще превали. Като възможните количества са между 5 до 10 л/кв.м. Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България,

ДНР съобщи за провокации на украинските военни

http://www.cross.bg/voenni-ykrainskite-strana-1429537.html

/КРОСС/ От щаба на самопровъзгласилата се Донецка народна република съобщиха за нови провокации от страна на украинските военни структури, предаде «Гласът на Русия». Те са насочени към сриване на постигнатите в Минск договорки, смятат опълченците. По техни данни властите в Мариупол създават въоръжени отряди за отразяване на „агресията" от страна на републиката. Също така продължава строителството на защитни укрепления на подстъпите към града. Опълченците съобщиха, че украинските военни водят хаотичен огън от миномети по сгради от частния сектор. Уточнява се информацията за жертви и разрушения.    

Само прокуратурата може да накара БНБ да работи по отварянето на КТБ, заяви Константин Тренчев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/10/2377724_samo_prokuraturata_moje_da_nakara_bnb_da_raboti_po/?ref=rss


Прокуратурата е единствената институция, която може да накара БНБ да си свърши бързо работата по отварянето на КТБ. Така коментира президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев вчерашните разговори по темата при главния прокурор Сотир Цацаров.

Вчера след срещата между експерти и главния прокурор Сотир Цацаров в Съдебната палата председателят на Управителния съвет на БСК и изпълнителен директор на "Овергаз Инк." Сашо Дончев съобщи, че централната банка обещала на прокуратурата на 21...

Полицаи атакуват жилище с канабис в саксии, после арестуват наркопласьор

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4293827

Полицаи от Сливен иззеха наркотични вещества и боеприпаси при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен за „Фокус“.
Две успешни акции по противодействие на разпространението на наркотични вещества са проведени вчера от служители на Областната дирекция на МВР в Сливен.
Криминалисти към Районно управление на МВР-Сливен Полицаи от Сливен иззеха наркотични вещества и боеприпаси при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен за „Фокус“. Две успешни акции по противодействие на разпространението на наркотични вещества са проведени вчера от служители на Областната дирекция на МВР в Сливен. Криминалисти към Районно управление на МВР-Сливен

Цената на златото е близо до тримесечното си дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-е-близо-до-тримесечното-си-дъно_l.a_i.566472_at.1.html

Златото се търгува близо до три-месечното си дъно. Кюлчето за незабавна доставка първо поскъпна, а след това поевтиня с 0,1%, като на борсата в...

Цената на златото е близо до тримесечното си дъно

http://econ.bg/Новини/Цената-на-златото-е-близо-до-три-месечното-си-дъно_l.a_i.566472_at.1.html

Златото се търгува близо до три-месечното си дъно. Кюлчето за незабавна доставка първо поскъпна, а след това поевтиня с 0,1%, като на борсата в...

Продължава да се наблюдават повишения на речните нива

http://www.cross.bg/mesta-kolichestva-mesta-1429536.html

/КРОСС/ По данни и прогнози на НИМХ, днес след обяд в Западна България и планините на места ще превали с възможни количества между 5 до 10 л/кв.м., съобщават от МОСВ. Това денонощие известни повишения в речните нива са вероятни на отделни места главно в Западна България, по-съществено както следва: - в басейна на р. Марица: Крива река, р. Яденица, р. Въча, р. Чепеларска; - р. Места в горното течение и притоците ѝ - р. Бела Места, р. Черна Места, р. Каменица, р. Костена, р. Брезнишка, р. Коница, р. Бистрица; - в басейна на р. Струма - реките Бистрица, Елешница, Пиринска Бистрица; По прогноза за четвъртък и петък, следобедите в същите райони са възможни слаби превалявания с по-незначителни количества. На отделни места в Югозападните райони е възможно да превали слаб дъжд с количества под 5 л/кв.м.  

Спецакция откри канабис в саксии в сливенско жилище, арестуваха наркопласьор

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4293824

Полицаи от Сливен иззеха наркотични вещества и боеприпаси при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен за „Фокус“.
Две успешни акции по противодействие на разпространението на наркотични вещества са проведени вчера от служители на Областната дирекция на МВР в Сливен.
Криминалисти към Районно управление на МВР-Сливен Полицаи от Сливен иззеха наркотични вещества и боеприпаси при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен за „Фокус“. Две успешни акции по противодействие на разпространението на наркотични вещества са проведени вчера от служители на Областната дирекция на МВР в Сливен. Криминалисти към Районно управление на МВР-Сливен

Сливи срещу анемия

http://www.vesti.bg/novini/slivi-sreshtu-anemiia-6021983

Сливите са богати на много защитни вещества, като минерали, витамини, ензими и целулоза. Макар тези плодове да имат слабително действие, те са с много ниска енергийна стойност, около 4 пъти по-малка от тази на хляба.

Държавно първенство по културизъм в Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TaYSgl6h08Y/

През уикенда Бургас ще бъде домакин на Държавно първенство по културизъм.

Турнирът ще се проведе в Летния театър от 12 до 14 септември.

Състезанията ще са в категориите: Културизъм – мъже и ветерани, Културизъм – смесени двойки, Класически културизъм – мъже и ветерани, Бодифитнес – жени, Фитнес – жени, Физик – жени и мъже, Бикини – жени.

За участие в турнира ще бъдат допускани състезатели от клубовете, членове на Федерацията.

Победителите ще получат купи, а подгласниците на шампионите – медали.

Открити са плочи с надписи в Амфиполи

http://www.grreporter.info/Otkriti_sa_plochi_s_nadpisi_v_Amfipoli/16073

Гръцките медии се позовават на местни източници, а те - на участници в разкопките. Информацията все още не потвърдена от министерството на културата.

прочети повече

Сливенски криминалисти иззеха дрога и боеприпаси

http://pik.bg/сливенски-криминалисти-иззеха-дрога-и-боеприпаси-news223630.html

Сливенски криминалисти иззеха дрога и боеприпаси

Полицаи от Сливен иззеха наркотични вещества и боеприпаси при специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на МВР-Сливен.

Криминалисти към Районно управление на МВР-Сливен предприемат проверка на адрес в кв. „Дружба”.

В жилище, собственост на 69-годишна жена, полицейските служители намират засети в саксии растения от рода на конопа, които при направения полеви тест са реагирали на канабис.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището са намерени около 5 грама суха листна маса, също реагираща на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство.

По същото време в кв. „Нова село” по време на операция с цел задържане на лица, разпространяващи наркотични вещества, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” установяват 35-годишният Н.Н.

При последвалата проверка в дома му са намерени и иззети 2 броя полиетиленови плика, съдържащи около 15 грама канабис и 131 броя патрони. Н.Н. не е криминално проявен, задържан е за 24 часа в РУМВР-Сливен.

Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване