Михаил Миков към служителите на НСО: Всеки ваш успех е основание за заслужена гордост и самочувствие

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301370

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до служителите и началника на Национална служба за охрана генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов по повод 135-ата годишнина на службата.
“Вашата професия съчетава изисквания за професионализъм, отговорност и доверие в едно и това я прави обект на специално внимание. Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков изпрати поздравителен адрес до служителите и началника на Национална служба за охрана генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов по повод 135-ата годишнина на службата. “Вашата професия съчетава изисквания за професионализъм, отговорност и доверие в едно и това я прави обект на специално внимание.

Стартира изграждането на нова тролейбусна мрежа в Плевен

http://pik.bg/стартира-изграждането-на-нова-тролейбусна-мрежа-в-плевен-news224740.html

Стартира изграждането на нова тролейбусна мрежа в Плевен

Символична първа копка на изграждането на нова тролейбусна мрежа в град Плевен направи кметът проф. д-р Димитър Стойков в района на Втора клинична база (Девети квартал), съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Строителството е част от реализацията на един от най-мащабните проекти на общината - „Интегриран градски транспорт”, на стойност 23 322 246 лв., финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие. Проектът стартира през 2012 г. и е с продължителност 36 месеца.

Дейностите по проекта включват: Внедряване на интелигентни системи за управление и контрол на масовия градски обществен транспорт и на трафика на стойност 1 975 000 лв. Те ще бъдат позиционирани в Центъра за градска мобилност, в сградата на Автогара Плевен.

Изграждане на ново тролейбусно депо на стойност 6 960 000 лв. в жк „Дружба”, на терен срещу МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Ремонт на съществуващата и изграждане на 4 нови участъци тролейбусна контактна мрежа заедно с 6 нови спирки с обща дължина 6681 м., на стойност 9 000 000 лв.
Изграждане на велоалейна мрежа, състояща се от 8 нови маршрута, с обща дължина 9 429 м, за свързване на кварталите „Дружба”, „Сторгозия” и „Девети” със съществуващата велоалея на стойност 768 000 лв.

Облагородяване на спирките на обществения транспорт, на стойност 1 100 000 лв.
Изработване на Програма за устойчиво развитие и внедряване на иновативни решения.
Новата тролейбусна мрежа ще бъде завършена през м. октомври 2015 г. Благодарение на нея екологичните транспортни средства ще свързват вече всички райони на града с централната част и парк «Кайлъка». В този срок ще бъде подменен изцяло и тролейбусният парк в града със 70 нови тролейбуса. 

Георги Андонов оглави Митница Югозападна

http://pik.bg/георги-андонов-оглави-митница-югозападна-news224721.html

Георги Андонов оглави Митница Югозападна

Постът на началник на Митница Югозападна ще бъде зает от Георги Андонов, съобщиха от пресцентъра на институцията, информира за Радио „Фокус” - Пирин.

Досегашният началник Стефан Стефанов ще заеме поста началник на Митнически пункт Страшимирови. От институцията заявиха, че рокада е извършена по желание на Стефан Стефанов и не става въпрос за политически назначения или уволнения.

Дезинфекцират квартал в Бургас срещу плъзването на зарази заради дъждовете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301374

Дезинфектират ромския квартал "Победа" в Бургас, съобщи burgasutre.bg .                                                                                                                                                                  Причина за санитарната акция са падналите обилни валежи, които притесниха общинарите, че може да плъзнат зарази. Дезинфектират ромския квартал "Победа" в Бургас, съобщи burgasutre.bg .                                                                                                                                                                  Причина за санитарната акция са падналите обилни валежи, които притесниха общинарите, че може да плъзнат зарази.

Седмица на Николай Хайтов в ефира на БНР

http://www.cross.bg/haiitov-nikolaii-pamet-1430036.html

/КРОСС/ Българското национално радио обяви дните от 12 до 19 септември за „Седмица на Николай Хайтов" в радиоефира. Инициативата е в чест на 95-ата годишнина от рождението на акад. Николай Хайтов. Това стана ясно по време на медийна среща в БНР, на която присъстваха Радослав Янкулов - генерален директор на общественото радио, и Здравец Хайтов - председател на Фондация „Памет". Програма „Хоризонт" на БНР ще информира за всички събития, които са част от програмата на фондация „Памет". Националната програма „Христо Ботев" - БНР е подготвила поредица от предавания и рубрики, в които ще звучи гласът на Николай Хайтов, съхранен от „Златния фонд" на БНР. Рожденият ден на именития писател - 15 септември, ще бъде отбелязан в ефира с гостуването на неговия син в „Нощен хоризонт". От 12 септември, успоредно със „Седмицата на Хайтов" по БНР, Фондация „Памет" е организирала богата програма, която включва прожекции на филми, постановки, изложби и творческа работилница в родното място на писателя. Сред акцентите е седмицата на Николай Хайтов в българското кино в кино „Одеон"

Програмни промени в ефира на БНР

http://www.vesti.bg/novini/programni-promeni-v-efira-na-bnr-6022223

Във връзка с предизборната кампания за народни представители, БНР и конкретно Програма "Хоризонт" изпълняват депозираното в ЦИК Споразумение с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, съобщиха от БНР.

Рак повали Нораир Нурикян, да му помогнем

http://frognews.bg/news_76111/

Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Нораир Нурикян е заболял от рак на белия дроб. За лечението му в чужбина са необходими около 150 000 долара. За набирането им е открита сметка на неговото име към Централна кооперативна банка АД, клон „Химимпорт”, IBAN BG64 CECB 9790 40F3 5730 00.

Цветан Цветанов ще бъде на посещение в област Кюстендил

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301365

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния
предизборен щаб Цветан Цветанов ще посети Област Кюстендил на
13.09.2014 г. /събота/.   В 11:30 часа Цветанов ще разговаря с граждани на
площад „Свобода“, град Дупница. В 13:00 Цветан Цветанов ще се срещне с
членове и симпатизанти на партията в централната градска част на Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посети Област Кюстендил на 13.09.2014 г. /събота/. В 11:30 часа Цветанов ще разговаря с граждани на площад „Свобода“, град Дупница. В 13:00 Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в централната градска част на

БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти

http://pik.bg/бдж-предоставя-намаления-за-ученици-и-студенти-news224720.html

БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти

Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения, „Холдинг БДЖ" ЕАД напомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове, съобщиха от холдинга, пише news.bg.

За да могат младите клиенти на националния железопътен превозвач да ползват тази отстъпка, е необходимо да си закупят железопътна карта „Учащ". Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава веднага на място. Цената на железопътна карта „Учащ" е 1.00 лв., като нейният валидностен срок е от 1 октомври до 30 септември на следващата година.

БДЖ предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които са закупили железопътна карта „Учащ". Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска.

Абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. Превозвачът предлага 75 % намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души. За целта е необходимо да се представи писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение.

В случай, че пътуващите в групата ученици или студенти са от различни учебни заведения, тогава те трябва задължително да представят и железопътна карта „Учащ". Преподавателите, които придружават групата (1 преподавател на 10 учащи), ползват също 75 % намаление от цената на билета.

САЩ също разшириха санкциите си срещу Русия

http://rss.investor.bg/c/33288/f/564907/s/3e680cef/l/0L0Sinvestor0Bbg0Csasht0C3370Ca0Csasht0Esyshto0Erazshiriha0Esankciite0Esi0Esreshtu0Erusiia0H1799550C/story01.htm

Сред засегнатите са Ростек, Газпром, Газпромнефт, Лукойл, Сургутнефтегаз, Роснефт и още няколко предприятия от отбранителната индустрия


Стрелецът от Лясковец и майка му съдят държавата в Страсбург

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301341

Стрелецът от Лясковец Петко Петков и майка му Стефанка Савова съдят държавата в Страсбург заради нарушено право на живот и унизително и нечовешко третиране. Това съобщи адвокатът им Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека.
Жалбата е подадена днес.
На 14 март тази година 53-годишният Петко Петков Стрелецът от Лясковец Петко Петков и майка му Стефанка Савова съдят държавата в Страсбург заради нарушено право на живот и унизително и нечовешко третиране. Това съобщи адвокатът им Михаил Екимджиев, председател на Асоциацията за европейска интеграция и права на човека. Жалбата е подадена днес. На 14 март тази година 53-годишният Петко Петков

За първия учебен ден - удобна ученическа програма от "Труд"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301323

Удобна, красива и забавна ученическа програма може да намерите в броя на вестник „Труд“ за първия учебен ден - 15 септември.
Това е нашият и на Прокредит банк специален подарък за малки и по-големи ученици с пожелание за успешна учебна Удобна, красива и забавна ученическа програма може да намерите в броя на вестник „Труд“ за първия учебен ден - 15 септември. Това е нашият и на Прокредит банк специален подарък за малки и по-големи ученици с пожелание за успешна учебна

Трима пияни плашат с бой охранител в бензиностанция

http://pik.bg/трима-пияни-плашат-с-бой-охранител-в-бензиностанция-news224718.html

Трима пияни плашат с бой охранител в бензиностанция

Полицията в Нова Загора е задържала трима мъже за хулиганство.

На 11 септември  в 21.50 часа на бензиностанция в района на село Пъдарево мъж на 26 години от град Септември и други двама от пазарджишкото село Мокрище в явно нетрезво състояние са започнали скандал с охранителя на бензиностанцията, като с поведението си грубо са нарушили обществения ред. Не са се подчинили на неговото разпореждане да напуснат бензиностанцията и да не създават проблеми.

Тримата са започнали да хвърлят по него предмети, като единият от нападателите е извадил бухалка и се е опитал да удари охранителя. Тримата са задържани за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Виктор Стоянов във Варна: Време е културният туризъм да се превърне в държавна политика

http://www.moreto.net/novini.php?n=263941

Време е културният туризъм да се превърне в държавна политика. Това заяви зам.-министъра по културата Виктор Стоянов по време на дискусия за круизния туризъм, която се проведе в Община Варна, предаде репортер на Moreto.net. „Тук съм, за да заявя твърдата воля на служебния кабинет и в частност на Министерството на културата да превърне културния туризъм в приоритет.

Дезинфекцират бургаски квартал, опасяват се от плъзването на зарази заради дъждовете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301345

Дезинфекцират ромския квартал Дезинфекцират ромския квартал "Победа" в Бургас, съобщи burgasutre.bg . Причина за санитарната акция са падналите обилни валежи, които притесниха общинарите, че може да плъзнат

Ф1 през 2015: Ще гледаме 20 Гран при, вижте кога!

http://www.bnews.bg/article-116246

От следващата 2015 година календарът на Формула 1 се увеличава с още един старт. На голямата сцена след 23 годишно прекъсване се завръща Гран при на Мексико.

Манфред Вебер към Борисов: След изборите ще Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301335

Няма съмнение, че това едногодишно управление на социалистите беше тотален провал. След изборите от Европейската комисия и от Брюксел ще се постараем да Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, Няма съмнение, че това едногодишно управление на социалистите беше тотален провал. След изборите от Европейската комисия и от Брюксел ще се постараем да Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов,

Манфред Вебер към Борисов: След изборите ще Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301311

Няма съмнение, че това едногодишно управление на социалистите беше тотален провал. След изборите от Европейската комисия и от Брюксел ще се постараем да Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, Няма съмнение, че това едногодишно управление на социалистите беше тотален провал. След изборите от Европейската комисия и от Брюксел ще се постараем да Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов,

Бъдещ еврокомисар в конфликт на интереси

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301326

Членът на парламентарната комисия по околната среда Йо Лайнен прогнозира пред изданието, че няма гаранции за одобрението на испанеца Мигел Арияс Каниете при изслушването му в Европарламента. В декларацията си бившият испански министър на земеделието и околната среда посочва, че има акции от петролните компании “Дукор” и “Петрологис Канарияс”. Членът на парламентарната комисия по околната среда Йо Лайнен прогнозира пред изданието, че няма гаранции за одобрението на испанеца Мигел Арияс Каниете при изслушването му в Европарламента. В декларацията си бившият испански министър на земеделието и околната среда посочва, че има акции от петролните компании “Дукор” и “Петрологис Канарияс”.

Цветан Цветанов ще посети област Кюстендил

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301332

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния
предизборен щаб Цветан Цветанов ще посети Област Кюстендил на
13.09.2014 г. /събота/.   В 11:30 часа Цветанов ще разговаря с граждани на
площад „Свобода“, град Дупница. В 13:00 Цветан Цветанов ще се срещне с
членове и симпатизанти на партията в централната градска част на Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов ще посети Област Кюстендил на 13.09.2014 г. /събота/. В 11:30 часа Цветанов ще разговаря с граждани на площад „Свобода“, град Дупница. В 13:00 Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на партията в централната градска част на

„Сдружение Азбукари“ и еМAG стартират проект „Обичай Родината“

http://www.cross.bg/emag-sdryzhenie-onlaiin-1430035.html

/КРОСС/ „Сдружение Азбукари" и онлайн магазинът еМAG канят всички на 15 септември в 10:00 часа в 142 основно училище с ранно чуждоезиково обучение в ж.к. Красно село (ул. „Пчела" 21) на откриването на новата учебна година и старта на проекта „Обичай Родината". На откриването ще присъства г-н Тодор Чобанов, заместник-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" и г-жа Цвета Кирилова, председател на Сдружение „Азбукари". По повод празничния ден 3500 пъстри детски карти „Обичай Родината" ще бъдат разпространени в училищата в градовете на 28-те области в страната. Инициативата на „Сдружение Азбукари" и онлайн магазина еМAG има за цел да се насърчи любознателността на децата с модерен образователен подход с 11 различни теми в 500 цветни илюстрации. Адрес на училището в Интернет: http://142ou.org/img/142ou_map.jpg.    

Американските власти заплашили Yahoo с огромна глоба заради отказ да сътрудничи на NSA

http://www.cross.bg/yahoo-danni-potrebitelite-1430037.html

/КРОСС/ Американските власти са заплашвали популярната интернет търсачка Yahoo с глоба от 250 хиляди долара на ден, ако не получат достъп до личните данни на потребителите й, съобщи компанията в блога си. Обстоятелствата около събирането на данни от мрежата станаха ясни в четвъртък, след публикуването на 1 500-те страници съдебни документи, посветени на борбата на компанията с Агенцията за национална сигурност на САЩ. Представителят на Yahoo Рон Бел заяви, че през 2007 г. правителството на САЩ е променило закона, който сега разрешава да се изисква информация за потребителите в мрежата.„Отказахме да се подчиним на това, защото го считаме за противоконституционни и прекалено голямо следене", каза той. По думите му, в един момент от съдебната битка САЩ са заплашили компанията с гигантска глоба в размер от 250 000 долара на ден. Още преди година Yahoo даде на съд американското разузнаване, за да защити правото си да публикува броя на запитванията, отправени от агенцията относно данни на потребителите в рамките на програмата PRISM.

БСП предупреди служебния кабинет да не подкрепя санкции срещу Русия

http://www.mediapool.bg/bsp-predupredi-sluzhebniya-kabinet-da-ne-podkrepya-sanktsii-sreshtu-rusiya-news224792.html

БСП е против разширяване на санкциите срещу Русия и нито служебният кабинет, нито следващото правителство трябва да застава на такава позиция, заради която България да плаща висока политическа и социална цена. Това заяви кандидатът за депутат Янаки Стоилов на среща с жители на Калугерово, съобщиха от пресцентъра на партията в Пазарджик. Според Стоилов страната ни трябва да търси отношения, които не допускат влошаване на икономическите връзки, на сигурността на доставките на енергия и отварянето на българските пазари. Политиката трябва да бъде средство, което да изразява интересите на мнозинството от хората и да взима отговорни решения от местен и национален характер, каза Стоилов.

Хванаха четирима чужденци, пребиваващи незаконно у нас

http://pik.bg/хванаха-четирима-чужденци-пребиваващи-незаконно-у-нас-news224712.html

Хванаха четирима чужденци, пребиваващи незаконно у нас

Четирима чужденци са задържани от служители на отдел „Престъпления с висока обществена опасност”. Те са незаконно пребиваващи на територията на страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските служители извършили проверката в столичния квартал „Захарна фабрика” на 10 септември, след като получили оперативна информация, че там пребиват незаконно чужди граждани. В жилището, което било отдадено под наем, били установени четирима чужденци - двама млади мъже, жена и дете, които не могли да представят документи за самоличност, представили се за сирийци.

Те били отведени в Трето районното управление, където са задържани с 24-часова мярка. Изяснена е самоличността им. Наложени са им административни мерки за настаняване във временния център за бежанци Бусманци.

78% от родителите смятат, че училището трябва да възпитава и изгражда личности

http://www.moreto.net/novini.php?n=263935

78% от родителите на деца от 1 до 7 клас смятат, че училището трябва да възпитава и изгражда личности, не само да дава академични знания, показват резултатите са от национално представително проучване, проведено от Глобал Метрикс по поръчка на Център за приобщаващо образование.

Стягат бунт в пернишко село заради бежанци първолаци

http://pik.bg/стягат-бунт-в-пернишко-село-заради-бежанци-първолаци-news224714.html

Стягат бунт в пернишко село заради бежанци първолаци

Жителите на пернишкото село Ковачевци са готови на бунт заради бежанци първолаци, пише mirogled.com.

Имало опити заедно с децата от общината в училището в Калище да учат в първи клас и 10 деца  от сомалийски и афганистански произход , алармира кметът Васил Станимиров.

Семействата са настанени в Националния детски екологичен център и нямат статут на бежанци. В момента те водели административни дела, които ще решат съдбата им по-нататак.

Единственото училище в най-малката община в областта е в Калище и то се издържа в голяма степен от местните приходи на общинския бюджет.  Затова местните са против да отделят пари и за издръжката на тези 10 деца на чужденци.

Заради растящото напрежение в селото в понеделник в училището в Калище ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет. Родителите на децата от общината, които учат в основното училище в Калище заплашват, че няма да пуснат децата си на първия учебен ден, ако бъдат принудени да учат заедно с децата на бежанците.

„Никой не ни е питал когато настаниха бежанци в детския лагер,  казаха, че до миналата Нова година ще ги изведат от селото, но това не стана. Сега сирийски бежанци в Ковачевци няма, има само афганистанци и сомалийци, които не са получили статут на бежанци у нас.  Сега отново без знание на местната власт искат да ги вкарат в училището“, недоволства кмета на общината Васил Станимиров.

С решение на общинския съвет вече много години  всички ученици получават безплатно закуска, без такса е и детската градина, която се помещава в бившето училище в село Лобош.  Издръжката им изцяло е поета от бюджета на общината. Затова в Ковачевци смятат, че не могат да поемат и издръжката на чужденци.

Ликвидно се подкрепят само здрави банки

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/likvidno-se-podkrepiat-samo-zdravi-banki-6022220

България е страна с валутен борд, който слага строги рамки на това, което централната банка може да прави, пише икономистът Лъчезар Богданов

Над половин милион български граждани са засегнати от проблемите в КТБ

http://econ.bg/Новини/Над-половин-милион-български-граждани-са-засегнати-от-проблемите-в-КТБ_l.a_i.567041_at.1.html

Над 500 000 български граждани са засегнати пряко или косвено от проблемите в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви председателят на...

Тигрови комари се появиха и в Лом

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tigrovi-komari-se-poiaviha-i-v-lom-6022218

Област Монтана, след Бургаска и Пловдивска области, става третия регион в страната, в който се доказва появата на тигрови комари

500 хил. българи засегнати от проблемите в КТБ

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-krizata-s-ktb/500-hil.-bylgari-zasegnati-ot-problemite-v-ktb-6022217

"Ако обществото не намери солидарност в решаването на проблема КТБ, то той ще повлече още много други и ще стане страшно”, каза Сашо Дончев

Баба плати хилядарка за магия за дълголетие

http://www.bnews.bg/article-116231

Възрастна жена в Бургас плати над 1000 лева, за да ѝ направят магия за дълголетие.

Дебютът на Alibaba: Приказката започва на 19 септември

http://www.cross.bg/kompaniyata-mlrd-alibaba-1430034.html

/КРОСС/Климент Робев, дилър "Международни финансови пазари", ЕЛАНА Трейдинг След като отмина отпускарският сезон, инвеститорите насочват своето внимание към дългоочакваното IPO на Alibaba. Случайно или не, борсовото предлагане ще се случи в доста подходящо време, с оглед на високия интерес към подобни събития, подкрепен от позитивните нагласи, които имат пазарните участници към щатските борси през последните години. Както е известно, IPO-то е насрочено за 19 септември, като инвестиционните банки, които са ангажирани с неговата реализация са: Credit Suisse, Deustche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley и Citigroup. Параметри на IPO-то на Alibaba От оповестения проспект стана известно, че ценовият диапазон на една акция на компанията ще е между 60 и 66 долара. На тази база, ако Alibaba успее да продаде 320 млн. акции, това ще й донесе малко над 21 млрд. долара. Позовавайки се на средната цена от горепосочения диапазон, пазарната оценка на компанията би била около 160 млрд. долара. Такава оценка изстрелва доскоро не особено популярната китайска фирма над компании, имащи далеч по-богата история и традиции в развитието на Интернет търговията. (За справка, пазарнaтa капитализация към 10 септември на Amazon.com Inc. e 153.09 млрд. долара, а на eBay Inc. e 63.43 млрд. долара)

Руснак се бута за кандидат - депутат, РИК не го допуска до изборите

http://pik.bg/руснак-се-бута-за-кандидат---депутат-рик-не-го-допуска-до-изборите-news224710.html

Руснак се бута за кандидат - депутат, РИК не го допуска до изборите

В кандидат-депутатска листа от Бургас е бил регистриран и руснак. Той се казва Сергей Хасъмски. Мъжът ще  бъде заличен и няма да бъде допуснат до изборите, пише Флагман.

Хасъмски е бил записан на 8-мо място в списъка на „Нова алтернатива“, която има 11 претенденти за Народното събрание. При проверка на мераклиите за парламента обаче, се оказало, че Хасъмски има двойно гражданство. „Кандидатът не отговаря на изискванията“, каза шефът на РИК-Бургас Георги Михов.

До този момент до участие във вота не са допуснати двама от първоначално регистрираните кандидати. Първо беше заличен независимия Ангел Георгиев, като се оказа, че част от хората, подписали се в негова подкрепа, са с посочени недействителни ЕГН-та. Сега пък Хасъмски отпада от състезанието заради двойното си гражданство. Така общия брой на кандидатите за депутати от Бургас става 298.

Дадоха по 250 лв. на социално слабите първолаци за новата учебна година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301303

Семействата на 35 956 първокласници получиха помощ в размер на 250 лв. преди първия учебен ден. До днес, 12 септември 2014 г., изплатената общо за страната сума е 8 989 000 лв., за подадените и одобрени към 31 август 2014 г. молби съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.
Помощта е еднократна и се отпуска целево за покриване на част от Семействата на 35 956 първокласници получиха помощ в размер на 250 лв. преди първия учебен ден. До днес, 12 септември 2014 г., изплатената общо за страната сума е 8 989 000 лв., за подадените и одобрени към 31 август 2014 г. молби съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Помощта е еднократна и се отпуска целево за покриване на част от

Веригата "Баумакс" се изтегля от България

http://offnews.bg/news/n_1/n_387824.html

Австрийската верига за домашни и строителни стоки се изтегля окончателно от българския пазар, съобщи Ройтерс.  Компанията е продала българския си отдел с осем магазина на местния инвеститор "Хедус". В официалното съобщение на "Хедус" не са публикувани финансовите данни за сделката, защото предстои те да бъдат одобрени от регулаторните органи. Преди няколко месеца "Баумакс"  е заявила желанието си да се изтегли от България, като през лятото е продала дяловете си и в Румъния. Причината за оттеглянето е свиването на потребителското търсене, породено от световната финансова криза, като много от пазарите в Източна Европа са се оказали губещи за компанията.  Загубите на веригата за изминалата година възлизат на 189 млн. евро, като половината от магазините на "Баумакс" са в Австрия, а останалите в Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Румъния, България и Турция.

Раздадоха по 250 лв. на близо 36 хиляди социално слаби първолаци

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301291

Семействата на 35 956 първокласници получиха помощ в размер на 250 лв. преди първия учебен ден. До днес, 12 септември 2014 г., изплатената общо за страната сума е 8 989 000 лв., за подадените и одобрени към 31 август 2014 г. молби съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.
Помощта е еднократна и се отпуска целево за покриване на част от Семействата на 35 956 първокласници получиха помощ в размер на 250 лв. преди първия учебен ден. До днес, 12 септември 2014 г., изплатената общо за страната сума е 8 989 000 лв., за подадените и одобрени към 31 август 2014 г. молби съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Помощта е еднократна и се отпуска целево за покриване на част от

Писториус е виновен за убийство, чакат го 15 години

http://www.bnews.bg/article-116243

Максималното наказание, което се предвижда за такова престъпление е 15 години затвор, обяви съдията Токозил Масипа.

Скандал! Хиляди заявления за гласуване от Турция са подадени от еднакви IP-адреси

http://pik.bg/скандал-хиляди-заявления-за-гласуване-от-турция-са-подадени-от-еднакви-ip-адреси-news224711.html

Скандал! Хиляди заявления за гласуване от Турция са подадени от еднакви IP-адреси

Хиляди електронни заявления за гласуване зад граница, подадени от Турция, предизвикаха бурни спорове на заседанията на Централната избирателна комисия (ЦИК). По сигнал на граждани ЦИК установи, че много от заявленията са изпратени от един и същ IP адрес, пише в днешния си брой в. "Сега".

Съмнителните искания са над 4000 – достатъчно за откриването на 100 секции. Засечени са два случая, при които 1000 заявления са от един и същи IP адрес, както и други 10 случая, в които с идентичен номер са над 100 заявления. Данните породиха съмнения, че документите са пуснати от един и същи компютър.

Във вторник вечерта ЦИК се е срещнала с компютърни специалисти от държавната компания "Информационно обслужване", която ще обработва протоколите от предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. Според тях повторението на адреси не е необичайно, тъй като една фирма може да обслужва много населени места и всички те да са с един и същ ай пи номер, и е трудно да се установи по безспорен начин дали става дума за един и същи компютър.

Членът на ЦИК Ивайло Ивков от квотата на "Синята коалиция" е предложил да се изпрати писмо до Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), която да поиска проверка по случая от ДАНС и прокуратурата. Получил е подкрепа само от членовете от квотата на ГЕРБ, а от БСП и ДПС са възразили, че няма основание за подобно искане. Според тях, щом нещо не е изрично забранено, то не подлежи на ограничения, какъвто е случаят с подаването на заявления от един и същ ай пи адрес. В Изборния кодекс такава забрана няма. В крайна сметка ЦИК е отхвърлила предложението за допълнителна проверка по случая и е решила да не публикува информацията на сайта си. Комисията обаче ще поиска справка от "Информационно обслужване" за всички ай пи адреси, от които са пращани заявленията за гласуване в чужбина.

До събота ЦИК трябва да определи местата за гласуване зад граница. От Министерството на външните работи вече съобщиха, че очакват рекорден брой секции – в началото на седмицата прогнозата беше за 414. Най-много, както и на предишни избори, ще са местата за гласуване в Турция – над 150.

ПРОФОН е партньор на SeeMe 7

http://www.cross.bg/seeme-izpulniteli-konferentziyata-1430033.html

/КРОСС/ Като своеобразно продължение на кампанията "Споделяме музика, емоция, култура" четири oт организациите, работили заедно през юни 2014, ПРОФОН, МУЗИКАУТОР, БМА и Българската хип хоп асоциация (БХХА) се включват като партньори на SeeMе 7.ПРОФОН ще съдейства с популяризация на проявата сред своите членове - продуценти и артисти изпълнители, както и с участници в конференцията, която за пореден път събира в столицата ни изпълнители, групи, диджеи, продуценти, фестивални организатори, клубни промоутъри, мениджъри на лейбъли, медии и фенове. Международни специалисти от едни от най-големите компании за управление на музикално съдържание, дистрибуция и маркетинг YouTube, Mixcloud, The Orchard, FRUKT, Berklee, College of Music ще обучават музиканти в София, в рамките на събититето. Те ще представят световни модели за менажиране на музикални продукти, артисти и проекти в София между 25-27-ми септември. SeeMe 7 отново отваря врати и за музиканти и изпълнители, които да представят свое готово парче пред световни експерти и да получат насоки по време на специално организирана сесия за прослушване (Listening Session).И тази година конференцията ще бъде озвучена от клубни събития. Столични клубове, партньори на SeeMe, ще организират редица партита, не само за гости на конференцията, но и за музикалните фенове. Част от програмата е и представянето на проекта NEXT TV от българската музикална телевизия BOX TV

Ангел Найденов: Във Варна към момента можем да устоим стартирането на проекта за новото пристанище

http://www.moreto.net/novini.php?n=263936

Има много позитивни резултати от нашето участие в управлението на страната в рамките на предишното правителство. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за област Варна, Ангел Найденов, на среща с членове и симпатизанти на партията в кв.

Шефът на Митница Югозападна подаде оставка

http://www.bnews.bg/article-116241

Ваньо Танов прие оставката на Стефан Стефанов, шеф на Митница Югозападна, който е поискал да се върне на старото си място - митнически пункт Стрезимировци.

Фиксинг на БНБ за петък, 12 септември

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-за-петък-12-септември-_l.a_i.567039_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за 12 септември в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в понеделник са:   ...

Цачева: ГЕРБ не обещава популистки и невъзможни за изпълнение неща

http://www.cross.bg/gerb-tzacheva-pleven-1430032.html

Плевен /КРОСС/ ГЕРБ не обещава популистки и невъзможни за изпълнение неща. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ - Плевен Цецка Цачева пред 250 работници в шивашката фабрика „Манева-Томик", град Плевен. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева, Емил Абрашев, Мирослав Траянов, Дочко Дочев и Зорница Петрова. Цачева подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която има управленска програма. „За нас е важно да се стабилизира страната и да се разкрият работни места. ГЕРБ обръща внимание и поставя акцент на образованието, което дава възможност на хората едновременно да работят и учат. Искаме да възстановим техникумите, специалните и професионалните училища, откъдето хората да излизат с умения", допълни водачът на листата на ГЕРБ за Плевен. Цецка Цачева изтъкна, че програмата инвитро ще важи без ограничение в броя опити за двойки семейни или във фактическо съжителство и допълни, че ще има нови програми за заетост. Средства няма откъде да дойдат без европейската солидарност и парите по фондовете. „Работим милион и осемстотин души, а трябва да осигуряваме близо 7,5 млн. Това са децата ни, родителите ни - пенсионери, това са трайно незаетите, болните и нетрудоспособни граждани. Ние сме категорично против вдигането на данъци. Те ще останат такива, каквито са. Не могат да се случат нещата без да възстановим евросредствата", каза Цецка Цачева

Израелски военни отказaха да участват в мисии срещу палестинци

http://www.mediapool.bg/izraelski-voenni-otkazaha-da-uchastvat-v-misii-sreshtu-palestintsi-news224791.html

Четирийсет и трима офицери от израелското разузнаване обявиха публично отказа си да участват в мисии срещу палестинци, съобщи ДПА. Те определиха този акт като съпротива срещу конфликт, който намират за безскрупулен. Един майор и капитани от поделение 8200 - най-голямата военна част, изпълняваща задачи в елитното сигнално разузнаване и декриптирането - са подписали писмо, в което се посочват, че "отказват да бъдат инструмент за задълбочаване на военния контрол в окупираните територии". Според тях разузнаването се използва във вреда на невинни цивилни, за улесняване на политически преследвания и причиняване на разделения в палестинското общество чрез вербуване на колаборационисти. Имената на подписалите писмото не бяха огласени публично. В него се критикува също заселническата политика на Израел на Западния бряг. Според авторите му бъдещето на държавата Израел зависи от това гражданите да поискат политическа промяна. Писмото се появява на фона на остри критики от правозащитните организации срещу тактиката на Израел в неотдавнашния 50-дневен конфликт в Газа, при който бяха убити над 2100 палестинци и 70 израелци. "Не можем с ясно съзнание да продължим да служим в тази система и да нарушаваме правата на милиони хора", посочват израелските военни в писмото.

"168 часа": Омански капитал ще спасява КТБ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4298672

Държавният резервен фонд на Оман, който предлага да оздрави КТБ, притежава капитал от 13 милиарда долара.
Той е една от двете институции, подчинени на султаната, които са създадени с цел инвестиции. Другият, който поддържа арабската държава, е т.нар. фонд за развитие. И двата фонда акумулират средства, за да осигурят бъдещето на страната. Държавният резервен фонд на Оман, който предлага да оздрави КТБ, притежава капитал от 13 милиарда долара. Той е една от двете институции, подчинени на султаната, които са създадени с цел инвестиции. Другият, който поддържа арабската държава, е т.нар. фонд за развитие. И двата фонда акумулират средства, за да осигурят бъдещето на страната.

МВнР на Русия: НАТО използва кризата в Украйна за свои интереси

http://www.cross.bg/krizata-ykraiina-geopoliticheski-1430031.html

/КРОСС/ НАТО използва кризата в Украйна за своите геополитически интереси. Това заяви постоянният представител на Русия в Алианса Александър Грушко."НАТО е използвал кризата в Украйна, за да окаже натиск върху съюзниците и да направи геополитически обрат", каза Грушко. Той обясни, че без да се вземат под внимание последните събития в Украйная, би било много трудно да се искат от съюзниците допълнителни средства за отбрана или съгласие за разполагане на допълнителни войски.

Перничани подозират, че наркобос ръководи Зелени барети

http://frognews.bg/news_76108/

Перничани подозират, че соченият от МВР за наркобос Феодор Феодоров-Федката ръководи бригадата Зелени барети, установи Фрог нюз. Според запознати с престъпния свят лидерът на въпросните барети Мартин Илиев е един от най-верните хора на Федката и дори работи при него като шофьор.

Водач блъсна майка и дъщеря

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301286

Шофьор бързак блъсна с колата си на улица Шар планина в Благоевград майка и дъщеря, пише struma.com.
Пострадалите са докарани в Спешно отделение на МБАЛ без сериозни травми, лекарите уточняват състоянието им.
Очаквайте Шофьор бързак блъсна с колата си на улица Шар планина в Благоевград майка и дъщеря, пише struma.com. Пострадалите са докарани в Спешно отделение на МБАЛ без сериозни травми, лекарите уточняват състоянието им. Очаквайте

На лов за фантастика и фентъзи на "Еврокон" 2014

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/09/12/2379090_na_lov_za_fantastika_i_fentuzi_na_evrokon_2014/?ref=rss


Никола Райков e автор на фентъзи и фантастика и носител Националното отличие за най-добър детски фантаст за 2013-2014 г. за "Голямото приключение на малкото таласъмче" - първата в България, а може би и в света детска приказка под формата на книга-игра, която печели голяма популярност онлайн и на хартия.

Защо издава и разпространява книжката си безплатно, какво го вдъхновява и какво мисли за днешната фантастика и свързаната с нея култура, той разказа наскоро в интервю пред "Дневник",...

Два американски изтребителя паднаха в Тихия океан

http://www.vesti.bg/novini/dva-amerikanski-iztrebitelia-padnaha-v-tihiia-okean-6022219

Два американски изтребителя F/A-18 Hornet паднаха в западната част на Тихия океан по неустановена до момента причина, съобщи американският военноморски флот. Той уточни, че продължава издирването на един от двамата пилоти.

ГЕРБ подкрепя всички мерки за спасяване на вложенията в КТБ

http://www.mediapool.bg/gerb-podkrepya-vsichki-merki-za-spasyavane-na-vlozheniyata-v-ktb-news224790.html

ГЕРБ ще подкрепи всички мерки за спасяване на вложенията на гражданите и бизнеса в Корпоративна търговска банка, декларира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в писмо до управителя на БНБ Иван Искров. Месец и половина след като БНБ съобщи, че цялостната оценка на активите на КТБ ще е готова в средата на октомври, Борисов изразява несъгласие с предлаганите срокове за оценка на състоянието на затворената банка и изразява "недоволство от начина, по който Българска народна банка управлява процеса на специален надзор" над КТБ и дъщерната й банка "Виктория”. "Недопустимо е вече трети месец квесторите, назначени от БНБ, да не могат да предоставят изчерпателна информация за реалното състояние на КТБ. Прибързаните и противоречиви изказвания на управителя на БНБ Иван Искров допълнително нагнетиха напрежение и създадоха усещане за неуправляемост на процеса”, се казва в писмото. Борисов изразява опасенията на ГЕРБ, че "отлагането на информацията за реалното състояние на банката крие риск от допълнително влошаване на нейните активи и увеличава цента на нейното оздравяване. Според него, липсата на информация за състоянието на капитала на банката не дава възможност за формулирането на стратегия за решаване на проблема. ГЕРБ призовава БНБ да обърне сериозно внимание на всички потенциални инвеститори, заявили интерес да се включат в капитализирането на банката. Досега такъв официално в Централната банка е внесъл само пълномощник на Оманския държавен фонд, други неназовани акционери в банката и потенциални инвеститори, които поискаха държавна помощ за спасяване на банката, без обаче да предложат конкретен план. Консултантската фирма ЕPIC поиска и достъп до непубличната информация, свързана с КТБ.

Полицаят, прегазил 11-месечно дете, остава в ареста

http://www.moreto.net/novini.php?n=263929

Граничният полицай Костадин Стоянов, който в четвъртък прегази с личния си автомобил 11-месечно бебе в бургаското село Крушевец, остава в ареста за 72 часа по прокурорско разпореждане. Все още не е готова кръвната проба за алкохол на полицая, но дрегерът показа 0,63 промила алкохол.

Родителите на обезглавения Джеймс Фоули създадоха фонд, чрез който да продължат делото му

http://offnews.bg/news/n_1/n_387815.html

Семейството на журналиста Джеймс Фоули, който беше обезглавен през август от джихадисти  на "Ислямска държава", създаде фонд в негова памет за подпомагане на семействата на американските заложници. Родителите на загиналия журналист искат да съхранят паметта на сина си, като продължат неговите начинания. Новият фонд ще се занимава с подпомагане на семействата на американски заложници, с подкрепа на журналисти, намиращи се в конфликтни зони и с подобряване на образованието. Ето какво пише на страницата : "Нашият син Джеймс беше убит от ИДИЛ в Сирия през август и нищо не може да ни го върне. Неговият живот и смъртта му ни предизвика да се обичаме и да си прощаваме един на друг, както и да направим този свят едно по-добро място. Ние можем да го направим. Днес ние решихме да използваме наследствения фонд на Джеймс за това, за което той се бореше. Фондът ще се фокусира върху три области, които Джеймс подкрепяше:    - Изграждането на ресурсен център за семействата на американските заложници и насърчаване на глобалния диалог в правителствените политики за кризите със заложници;    - Подкрепа на американските журналисти, намиращи се в зони на конфликти;    - Създаване на добри образователни възможности за градската младеж. Ние ще задвижим важни инициативи в следващите седмици. Можете да ни подкрепите с дарение и да се запишете за ъпдейти и новини. Джеимс не е умрял напразно. Моля, помогнете ни да градим върху паметта му. Даян и Джон Фоули." Видеоклип с обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули се появи в края на август. Той бе разпространен от "Ислямска държава", които извършиха публичното убийство. След скандалното убийство американското правителство започна действия срещу джихадистите.

Цветан Василев действа с Оманския фонд за КТБ

http://business.actualno.com/Cvetan-Vasilev-dejstva-s-Omanskija-fond-za-KTB-news_49711.html

"Спасителите" на Корпоративна търговска банка (КТБ), които са представяни от консултантите от ЕПИК (EPIC), всъщност са водени от досегашния мажоритарен собственик на банката Цветан Василев. ...

В община Ковачевци назрява ново Розово

http://crime.actualno.com/V-obshtina-Kovachevci-nazrjava-novo-Rozovo-news_49708.html

Имало е опити заедно с децата от общината в училището в Калище да учат в първи клас и 10 деца от сомалийски и афганистански произход. Семействата са настанени в Националния детски екологичен център и...

Мая Манолова приветства Радан Кънев "вляво от центъра"

http://izbori2014.actualno.com/Maja-Manolova-privetstva-Radan-Kynev-vljavo-ot-centyra-news_49715.html

"Мога да приветствам лидера на ДСБ Радан Кънев с добре дошъл вляво от центъра. Приемаме предизвикателството да се конкурираме и в левия сектор." Това заяви за БГНЕС водачът на листата на &qu...

Бащата на Никол Кидман почина в Сингапур

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/bashtata-na-nikol-kidman-pochina-v-singapur-6022214

Антъни Кидман е пострадал след падане в хотелската си стая, а от полицията разследват обстоятелствата около смъртта му

Търговци на цигари отнесоха 50 000 лв. глоба от КЗП

http://econ.bg/Новини/Търговци-на-цигари-отнесоха-50-000-лв-глоба-от-КЗП_l.a_i.567036_at.1.html

Двама търговци от Бургас отнесоха по 50 000 лева глоби заради нарушения на закона за тютюневите изделия. Бургаският районен съд е потвърдил...

Шофьор блъсна майка и дъщеря

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301270

Шофьор бързак блъсна с колата си на улица Шар планина в Благоевград майка и дъщеря, пише struma.com.
Пострадалите са докарани в Спешно отделение на МБАЛ без сериозни травми, лекарите уточняват състоянието им.
Очаквайте Шофьор бързак блъсна с колата си на улица Шар планина в Благоевград майка и дъщеря, пише struma.com. Пострадалите са докарани в Спешно отделение на МБАЛ без сериозни травми, лекарите уточняват състоянието им. Очаквайте

Путин: Русия и Иран имат добри перспективи за сътрудничество в сферата на икономиката

http://www.cross.bg/sutrydnichestvo-ikonomikata-perspektivi-1430030.html

/КРОСС/ Русия и Иран имат добри перспективи за сътрудничество в сферата на икономиката, по-специално в енергийния сектор. Това заяви руският президент Владимир Путин."Имаме големи проекти, които сме правили и правим. Имаме добри перспективи за взаимодействие, сътрудничество. Това се отнася до енергийния сектор, до икономиката", каза Путин по време на среща с иранския си колега Хасан Рухани.

Много от заявленията за гласуване в Турция са подадени от един IP адрес

http://www.cross.bg/zayavleniya-glasyvane-slychaya-1430029.html

/КРОСС/По сигнал на граждани ЦИК установи, че много от заявленията за гласуване, подадени от Турция, са изпратени от един и същи IP адрес. Съмнителните заявления са над 4000, колкото са необходими за откриването на 100 секции. Засечени са два случая, при които 1000 заявления са с един и същи IP номер, както и други 10 случая, в които с идентичен номер са над 100 заявления. Данните породиха съмнения, че документите са пуснати от един и същ компютър, съобщава в."Сега". Случаят предизвика бурни дебати сред членовете на ЦИК. Във вторник вечерта те проведоха среща с компютърните специалисти на „Информационно обслужване" - фирмата, която ще обработва протоколите от предстоящите парламентарни избори. Според експертите повторението на адреси не е необичайно, тъй като една фирма може да обслужва много населени места и всички те да са с един и същ IP номер. Те са на мнение, че трудно може да се установи по безспорен начин дали става дума за един и същ компютър. Според разпоредбите на Изборния кодекс заявлението за гласуване извън страната трябва да е подписано саморъчно и подадено лично или изпратено по пощата чрез писмо до дипломатическото или консулското представителство на България в съответната държава. Другата възможност е чрез електронно заявление през интернет страницата на ЦИК

Жителите на Лом се оплакват от "шарени" комари

http://pik.bg/жителите-на-лом-се-оплакват-от-шарени-комари-news224700.html

Жителите на Лом се оплакват от "шарени" комари

Жители на град Лом са подали сигнали в Регионалната здравна инспекция в Монтана, за „шарени” комари, които са се завъдили в техните домове. Това каза д-р Даниела Караилиева, директор на РЗИ-Монтана пред за Радио “Фокус”- Видин.

Тя посочи, че специалисти от инспекцията са посетили на място частните домове и са били уловени комари, които са изпратени за изследване в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Там е установено, че това са женски и мъжки тигрови комари. „На място пристигна специалист по екология и медицинска зоология от Националния център по заразни и паразитни заболявания, който също е уловил много такива комари, както и ларви. Така област Монтана, след Бургаска и Пловдивска области, сме третия регион, в който се доказват тигрови комари”, обясни д-р Караилиева. Тя посочи, че този вид комар е приносител на различни вируси, причинители на сериозни заболявания, има го в домовете, където се задържа на открито вода, около хралупи и стволове на дървета. Не се очакват сериозни заболявания в Лом, защото епедимиологичната обстановка в страната и в съседните региони е сравнително спокойна. Предприети са мерки от общината, като е извършена дезинфекция около местата, където е имало тигрови комари. Втора такава дезинфекция предстои да се извърши след 10 дни.

Плевнелиев ще открие учебната година в Природо-математическата гимназия в Благоевград

http://pik.bg/плевнелиев-ще-открие-учебната-година-в-природо-математическата-гимназия-в-благоевград-news224698.html

Плевнелиев ще открие учебната година в Природо-математическата гимназия в Благоевград

Президентът Росен Плевнелиев ще открие учебната година в Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Събитието ще се състои на 15 септември.

Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Костов затри здравеопазването по селата

http://frognews.bg/news_76107/

30-те жители на струмянското село Клепало се зарекоха, че ще излязат на протест, ако не им бъде осигурен лекар. Те обясниха, че 7 км от пътя до тяхното селце се намира в ужасно състояние и колите трябва да карат бавно. Оплакват се и от липса на аптека. Дали хората при тези обстоятелства имат право на лекар в селото и какво може да реши проблема им, отговор не тези въпроси дава консултантът по социална медицина и гл. редактор на в. "Български лекар” д -р Тотко Найденов.

Мотоциклетист се преби до Ривиерата

http://www.moreto.net/novini.php?n=263933

През изминалото денонощие на територията на Варненска област е регистрирано 1 ПТП с един пострадал гражданин без опасност за живота, съобщиха от полицията за Moreto.net. На 11 септември, около 12:15ч. от ресторант “Трифон Зарезан” към Ваканционен клуб “Ривиера” водачът на мотоциклет “Вангие” Е.

Съседи убиха младеж в Садово заради незконен строеж

http://www.cross.bg/sadovo-stroezh-susedi-1430028.html

/КРОСС/ Съседи убиха 28-годишен младеж в Садово. Сигналът за ранен при възникнал междусъседски скандал на улица в Садово е подаден в 9 часа тази сутрин на телефон 112. На адреса веднага е изпратена оперативна група от полицаи от Асеновград и лекарски екип, който само констатирал смъртта. При извършения първоначален оглед е установено, че младежът е издъхнал в резултат на прободна рана в областта на гърдите. В хода на разследването било изяснено, че минути преди това фаталния удар бил нанесен от 44-годишен мъж от Садово и неговата съпруга, с които момчето се бил скарал. В подкрепа на 28-годишния в побоя взели участие и роднините му, които са задържани за 24 часа в ареста. В болница без опасност за живота са настанени съседите-убийци. По случая са образувани две досъдебни производства. Работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пловдив. Междувременно Дарик радио съобщи, че незаконен строеж е в основата на убийството на 28-годишния мъж. Във фаталния ден бил подновен строеж на сграда, която преграждала улица „Рожен" и ограничавала достъпа до близките къщи. Това предизвикало напрежение и междусъседската свада ескалирала в масов бой. Според запознати, убитият в ромската махала се опитал да разтърве разярените съседи. Тогава собственичката на постройката го намушкала. Срещу нея предстои да бъдат повдигнати обвинения.Преди време от общината направили проверка и издали предписание да се бутне незаконната постройка

Щерка обра златото и парите на родителите си

http://www.bnews.bg/article-116238

15-годишна дъщеря е била спипана, че сама обрала злато и пари на родителите си за 5100 лв.

Циклонът "Талия" донесе нови порои на Балканите

http://www.vesti.bg/novini/ciklonyt-taliia-donese-novi-poroi-na-balkanite-6022215

Циклонът "Талия" , който от няколко дни бушува на Балканите предизвика бури със силен вятър и обилни валежи, които причиниха нови наводнения в части от Босна и Херцеговина и Хърватия и прекъснаха електричеството в няколко града в Черна гора.

Началникът на Митница Югозападна е бил уволнен

http://econ.bg/Новини/Началникът-на-Митница-Югозападна-е-бил-уволнен_l.a_i.567033_at.1.html

Началникът на Митница Югозападна Стефан Стефанов е бил уволнен. На негово място временно ще бъде назначен досегашния му заместник Георги Андонов,...

Експертната група за КТБ поиска да се свика съветът по финансова стабилност

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/09/12/2379486_ekspertnata_grupa_za_ktb_poiska_da_se_svika_suvetut_po/?ref=rss


Проблемът с КТБ е системен и значим за цялата нация и затова с него трябва да се занимае Консултативният съвет по финансова стабилност, включващ ръководителите на БНБ, КФН и МФ. Това е предложил председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев на заседанието на Експертния консултативен съвет за КТБ, в което е участвал и омбудсманът.

Дончев сравнил кризата около банката с бедствие, съобщават от камарата. Предложението си той мотивирал като единствена възможност да се поставят...

Митрополит иска обучение за младите преди брака

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/mitropolit-iska-obuchenie-za-mladite-predi-braka-6022213

Младите не осъзнават тайнството на брака, както и на кръщението, посочи митрополит Йоан

Лудогорец ще помага на българите в Англия да се снабдят с билети за мача с Ливърпул

http://www.cross.bg/angliya-lydogoretz-macha-1430027.html

Разград /КРОСС/ Лудогорец ще помага на всички българи в Англия, които все още нямат билет за мача на разградчани на "Анфийлд", да се снабдят с такъв на място в понеделник (15 септември). Делегацията на шампионите пристига в града на Бийтълс същия ден преди обяд. На телефон +359 887 200 807 всеки желаещ да си закупи входен талон ще получи инструкции как да го направи. Важно е да се знае, че билети за българските фенове в Ливърпул ще се продават до късния следобед на 15 септември (понеделник). Не съществува никаква възможност входни талони с места в сектора за гостуващите фенове да бъдат закупени във вторник. Турнето на Лудогорец в Англия се осъществява с подкрепата на Общинска банка.

"Борусия" се подготвя да изчисти дълговете си до края на годината

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/09/12/2379496_borusiia_se_podgotvia_da_izchisti_dulgovete_si_do/?ref=rss


"Борусия" (Дортмунд) ще изчисти задълженията си до края на годината. Това ще се случи след увеличаването на капитала със 114 млн. евро, което е завършено в сряда, каза изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке.

"Дълговете на "Борусия" ще бъдат част от миналото в края на годината. Очаквам в следващите седмици задълженията да станат нула", заяви Вацке, цитиран от "Ройтерс". По думите му клубът е имал нужда от увеличаването на капитала, за да инвестира в развитието си.

Важна...

Откриха тигрови комари и в Лом

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301264

Жители на град Лом са подали сигнали в Регионалната здравна инспекция в Монтана, за „шарени” комари, които са се завъдили в техните домове. Това каза пред “Фокус” д-р Даниела Караилиева, директор на РЗИ-Монтана.
Тя посочи, че специалисти от инспекцията са посетили на място частните домове и са били уловени комари, Жители на град Лом са подали сигнали в Регионалната здравна инспекция в Монтана, за „шарени” комари, които са се завъдили в техните домове. Това каза пред “Фокус” д-р Даниела Караилиева, директор на РЗИ-Монтана. Тя посочи, че специалисти от инспекцията са посетили на място частните домове и са били уловени комари,

БТПП участва в септемврийската пленарна сесия на ЕИСК

http://www.cross.bg/btpp-evropeiiskiya-debati-1430025.html

/КРОСС/ Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в септемврийската пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в Брюксел, която се проведе на 10 и 11 септември 2014 г. в Брюксел. В първия пленарен ден се състояха дебати относно недекларирания труд и имиграцията. Сесията продължи с дебати по стратегическите предизвикателства в Средиземноморския регион и приемане на становища за Стратегия на ЕС за морска сигурност. Разисквани бяха визовата политика и предложение за регламент на Европейския парламент и на Съвета за Визов кодекс на ЕС. Сред дебатираните теми бе и социалният диалог в контекста на Икономическия и паричен съюз.  

Арабският свят направи коалиция със САЩ срещу „Ислямска държава”

http://www.moreto.net/novini.php?n=263889

Десет арабски държави, включително Саудитска Арабия, са се съгласили да се обединят със САЩ в борбата с джихадистите от „Ислямска държава”, съобщава Би Би Си. Споразумението е постигнато след разговорите между министри на арабски държави и държавния секретар на САЩ Джон Кери, провели се в саудитския град Джеда.

Изнесли сме стоки в Европа за 12,6 млрд. лева

http://econ.bg/Новини/Изнесли-сме-стоки-в-Европа-за-12-6-млрд-лева_l.a_i.567031_at.1.html

Стоки за 12,6 млрд. лева са изнесли българските предприятия за ЕС за първите шест месеца на годината. Това става ясно от публикуваните данни за...

15 години от дебюта на легендата Касияс в Реал

http://www.bnews.bg/article-116235

Точно преди 15 години започва професионалният път на Икер Касийяс в Реал Мадрид, припомнят испанските медии.

Проф. Крис Фийлд, Станфорд: Да реагираме умно на климатичните рискове

http://www.dnevnik.bg/intervju/2014/09/12/2379008_prof_kris_fiild_stanford_da_reagirame_umno_na/?ref=rss


Проф. Кристофър Фийлд, съпредседател на работна група II на Междуправителствената експертна група по климатични промени (IPCC) ще изнесе в понеделник в София лекция "Бедствията и климатичните промени - какво да очакваме". Той е един от водещите в света специалисти по климатични промени и гостува в по покана на Българското училище за политика "Димитър Паница" и с помощта на фондация "Америка за България"
Директор и основател на катедрата по глобална екология на Института за наука "Карнеги",...

Намериха кола, обявена за издирване през 2007 година

http://pik.bg/намериха-кола-обявена-за-издирване-през-2007-година-news224696.html

Намериха кола, обявена за издирване през 2007 година

Кола, която е издирвана в системата на Шенген  е открита в плевенското село Ставерци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 11-и септември служители на ПУ в гр. Тръстеник засичат в селото лек автомобил "Тойота Корола". Било установено, че колата е собственост и управлявана от 69-годишен местен жител. При проверка станало ясно, че автомобилът е обявен за издирване в Шенгенската информационна система от 22 ноември 2007 година от Полша.

Лекият автомобил е предаден с протокол за доброволно предаване. Намира се на съхранение в поделение на МВР. Работата по случая продължава.

 

Клон се отчупи и рани 10-годишно дете

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301224

Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху 10-годишно дете в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инцидентът е станал днес в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, пише "Марица".
За късмет детето не е пострадало сериозно, тъй като клонът се е стоварил върху земята, отскочил е и ударил крачето не детето. Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху 10-годишно дете в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инцидентът е станал днес в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, пише "Марица". За късмет детето не е пострадало сериозно, тъй като клонът се е стоварил върху земята, отскочил е и ударил крачето не детето.

Прославеният щангист Нораир Нурикян с диагноза рак, необходими са 150 000 долара за лечение в чужбина

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301246

Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Нораир Нурикян е заболял от рак на белия дроб. За лечението му в чужбина са необходими около 150 000 долара, съобщи "Блиц".
За набирането им е открита сметка на неговото име към Централна кооперативна банка АД, клон „Химимпорт”, IBAN BG64 CECB 9790 40F3 5730 00. Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Нораир Нурикян е заболял от рак на белия дроб. За лечението му в чужбина са необходими около 150 000 долара, съобщи "Блиц". За набирането им е открита сметка на неговото име към Централна кооперативна банка АД, клон „Химимпорт”, IBAN BG64 CECB 9790 40F3 5730 00.

Аврамов: Изгубени сме между Изтока и Запада и сме готови да отстъпваме пред всеки натиск

http://www.cross.bg/avramov-partii-barierata-1430023.html

/КРОСС/Пет партии - ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторският блок и „България без цензура" - са най-вероятните участници в следващия парламент след предсрочните избори на 5 октомври. Това сочи последно проучване на социологическата агенция „Алфа рисърч". Макар за момента Социалистическата партия да запазва прогнозните си резултати от май, наказателен вот срещу нея не е изключен и той ще е в полза на ГЕРБ и други партии. Възможно е също така в следващия парламент да влязат и по-малко партии, както и да има размествания в последния момент, особено при формациите, които са около бариерата за влизане в парламента. Какво разместване е възможно и коя от партиите може и да не премине 4-процентната бариера? Според политолога Димитър Аврамов, трудно е да се каже коя от партиите около бариерата може да остане под нея. Реформаторският блок изглежда по-сигурен от гледна точка на преминаването на бариерата, но само изглежда. Не е ясно какво ще се случи. В последните години става доста по-трудно за малките партии и за партиите на бариерата от 4%, защото в обществото има усещане за несигурност, а тогава обикновено големите политически партии, които създават усещане, че могат да гарантират стабилност на обществените процеси, получават повече доверие, смята Аврамов.  Във вътрешнополитически план има сериозни проблеми, които не са решавани от години

Клон падна върху дете в Пловдив

http://www.cross.bg/deteto-klon-plovdiv-1430024.html

Пловдив /КРОСС/ Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху десетгодишно дете в Цар Симеоновата градина. Инцидентът е станал преди час в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, научи Marica. bg.За късмет, детето не е пострадало сериозно, тъй като клонът се е стоварил върху земята, отскочил е и ударил крачето не детето.Наши служители реагираха веднага, на петата минута е дошла бърза помощ и откарала детето за снимка в Хирургиите, потвърди директорът на "Общинска охрана" Александър Стайков. Според негова информация няма счупвания.В градината продължава ремонт по проекта за зелена и достъпна градска среда. В него е включена санитарна сеч на изсъхнали дървета и клони, а също така и озеленяване, което би трябвало вече да бъде извършено, тъй като се работи само на езерото.

Среща в търговската служба на турското посолство

http://www.cross.bg/tyrtziya-initziativi-dvystranni-1430022.html

/КРОСС/ Главният секретар на БТПП Васил Тодоров се срещна с главния търговски съветник към Посолството на Република Турция у нас Емрах Сазак, с когото обсъди инициативи за по-нататъшно сътрудничество в подкрепа на бизнес-отношенията между България и Турция. Констатирано бе успешното провеждане на визитата в България на представители на Сдружението на балканските индустриалци и бизнесмени BALKANSIAD, при която в БТПП се състоя бизнес форум с двустранни срещи, преминали при голям интерес. В хода на разговора бе постигната договореност Палатата и Търговската служба към посолството да продължат подобни инициативи като се фокусират върху провеждането на двустранни бизнес-форуми и събития с отраслова и секторна насоченост.  

Задържаха нападателите на Малала

http://asia.actualno.com/Zadyrjaha-napadatelite-na-Malala-news_49700.html

Десет бойци от движението „Техрик и талибан Пакистан", които през 2012 година нападнаха пакистанската активистка за правата на човека Малала Юсуфзай, са задържани по време на военна опе...

Започна изграждането на новата тролейбусна мрежа в Плевен

http://pleven.actualno.com/Zapochna-izgrajdaneto-na-novata-trolejbusna-mreja-v-Pleven-news_49710.html

Символична първа копка на изграждането на нова тролейбусна мрежа в град Плевен направи днес кметът проф. д-р Димитър Стойков. Това се случи района на Втора клинична база /Девети квартал/. Строителств...

Знаеш ли кой е "Най-търсеният човек"?

http://cinema.actualno.com/Znaesh-li-koj-e-Naj-tyrsenijat-chovek-news_49712.html

От известно време интернет пространството е завладяно от въпроса „Кой е най-търсеният човек?”. Виждали сте го някъде, почти сте сигурни, че е той, но въпреки всичко, човекът остава...

Стрелецът от Лясковец и майка му съдят България в Страсбург

http://society.actualno.com/Strelecyt-ot-Ljaskovec-i-majka-mu-sydjat-Bylgarija-v-Strasburg-news_49704.html

Дело срещу България завеждат в Евросъда в Страсбург стрелецът от Лясковец Петко Петков и майка му Стефанка. Жалбата им беше подадена днес от пловдивската асоциация за европейска интеграция и права н...

СДС обмисля да бойкотира конгреса на Реформаторския блок

http://izbori2014.actualno.com/SDS-obmislja-da-bojkotira-kongresa-na-Reformatorskija-blok-news_49713.html

По-голямата част от членовете на Националния съвет на СДС са на мнение, че представители на партията не трябва да участва в конгреса на Реформаторския блок, който ще се проведе в неделя. Заседанието п...

Реверсните доставки на газ от Полша към Украйна са пондовени

http://europe.actualno.com/Reversnite-dostavki-na-gaz-ot-Polsha-kym-Ukrajna-sa-pondoveni-news_49705.html

Полша днес е подновила доставките на газ за Украйна, предаде AFP, позовавайки се на оператора на полската газопреносна мрежа Gaz-System. Реверсните доставки, които възлизат на 4 милиона кубически мет...

Facebook въвежда нови промени в News Feed за по-прецизни реклами

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2014/09/12/2379220_facebook_vuvejda_novi_promeni_v_news_feed_za/?ref=rss


Facebook въвежда две нови промени в начина, по който се показват реклами в News Feed. Компанията казва, че нововъведенията са направени след вслушване в отзивите и исканията на потребителите.

Според Facebook резултатът от промените е, че с течение на времето хората ще започнат да виждат реклами, които действително са им интересни и могат да бъдат полезни. За целта обаче ще са необходими действия от самите потребители.

Когато кликнат над стрелката в горния десен ъгъл на...

Рак застигна Нораир Нурикян, трябват 150 000 долара за лечението му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301239

Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Нораир Нурикян е заболял от рак на белия дроб. За лечението му в чужбина са необходими около 150 000 долара. За набирането им е открита сметка на неговото име към Централна кооперативна банка АД, клон „Химимпорт”, IBAN BG64 CECB 9790 40F3 5730 00. Двукратният олимпийски шампион по вдигане на тежести от Мюнхен 1972 и Монреал 1976 Нораир Нурикян е заболял от рак на белия дроб. За лечението му в чужбина са необходими около 150 000 долара. За набирането им е открита сметка на неговото име към Централна кооперативна банка АД, клон „Химимпорт”, IBAN BG64 CECB 9790 40F3 5730 00.

Михаил Коялович и българският въпрос

http://www.cross.bg/mokoyalovich-rysiya-zapadna-1430026.html

/КРОСС/ Името на видния западноруски историк и публицист Михаил Осипович Коялович (1828-1891), едва ли е познато на широката общественост в България, независимо че той е работил в същата област, в която и известният Юрий Венелин. В Русия, обаче, през ХIХ век М.О.Коялович е бил твърде популярен сред научните кръгове, като един от най-именитите историци-западнорусисти. Достатъчно е да се отбележи, че той е чел курс от лекции по история на Западна Русия пред висшата руска аристокрация, включително и пред представители на царската фамилия. Преди да се докоснем по-задълбочено до живота и творчеството на М.О.Коялович ще дадем определение на термините „Западна Рус" и „западнорусизъм". Под Западна Рус трябва да се разбира територията на сегашните Украйна и Белорусия, намиращи се дълго време под управлението на чужди държави (Жеч Посполита, Австро-Унгария, Чехословакия), което е оказало определено въздействие върху бита и културата на малорусите (украинците) и белорусите. Самият М.О.Коялович е родом от Гродненска губерния (Белорусия), цял живот е бил твърд привърженик на западнорусизма, чийто основен постулат е принадлежността на белорусите (украинците) към единния руския народ, нещо което е противоречало на възгледите на полските и австрийски историци относно цивилизационната съдба на тези народи. Необходимо е да се уточни, че М.О

Какво постигна и какво не постигна НАТО в Уелс

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/12/2379491_kakvo_postigna_i_kakvo_ne_postigna_nato_v_uels/?ref=rss


Срещата на НАТО в Уелс доведе до създаване на план за защита на източноевропейските членове на алианса от новата заплаха от Русия, подновяване на задължението за увеличаване на разходите за отбрана и зараждане на коалиция за борба срещу "Ислямска държава", пише "Ройтерс".

Независимо от всички заявки обаче, засега НАТО не успява да разреши конфликта в Източна Украйна, а Западът изглежда много далеч от създаване на единна стратегия в конфликта срещу "Ислямска държава". След не особено...

Лудогорец ще помага на българите в Англия за билети за мача с Ливърпул

http://news.ibox.bg/news/id_2038734465

Билети за българските фенове в Ливърпул ще се продават до късния следобед на 15 септември

На 13 октомври съдът ще определи наказанието на Писториус

http://www.cross.bg/strelba-pistoriys-nakazanieto-1430021.html

/КРОСС/Съдът ще реши на 13 октомври какво да е наказанието на Оскар Писториус. Малко по-рано днес 27-годишният атлет бе признат за виновен за това, че на 14 февруари 2013 г. е убил по непредпазливост приятелката си Рийва Стийнкамп.  Максималното наказание, което се предвижда за такова престъпление е 15 години затвор. По второто обвинение - стрелба на обществено място, максималният срок е 5 години лишаване от свобода. Съдия Токозиле Масипа оправда лекоатлета за инцидента със стрелба през люк на кола, но го обвини за стрелба на публично място - в ресторант.  

Клон се счупи и рани дете

http://pik.bg/клон-се-счупи-и-рани-дете-news224684.html

Клон се счупи и рани дете

Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху 10-годишно дете в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инцидентът е станал днес в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, пише "Марица".

За късмет детето не е пострадало сериозно, тъй като клонът се е стоварил върху земята, отскочил е и ударил крачето не детето.

Наши служители реагираха веднага, на петата минута е дошла бърза помощ и откарала детето за снимка в Хирургиите, съобщи директорът на "Общинска охрана" Александър Стайков. Според негова информация няма счупвания.

В градината продължава ремонт по проекта за зелена и достъпна градска среда. В него е включена санитарна сеч на изсъхнали дървета и клони, а също така и озеленяване, което би трябвало вече да бъде извършено, тъй като се работи само на езерото.

Градът на Меси забрани да кръщават бебета на негово име

http://offnews.bg/news/n_1/n_387807.html

Родният град на Лионел Меси Росарио одобри закон, който забранява на родителите да кръщават децата си "Меси", съобщи испанският вестник "Ел Мундо Депортиво". Законът е одобрен след като баща е кръстил детето си на четирикратния носител на Златната топка и името "Меси" вече е изключено от списъка с евентуални имена за новородените деца в Росарио. Родителят на име Хектор Варела, който обаче не живее в Росарио,  заяви пред аржентинското "Радио 2", че е горд че е "първият аржентинец, кръстил детето си с името на най-добрия футболист в света". Властите намират проблем във факта, че "Меси" е фамилия, а не собствено име и подобно кръщаване може да доведе обърквания, съобщи "Марка". Детето на Хектор Варела обаче ще остане с името си най-вероятно ще бъде прецедент, който ще доведе до промени в гражданските регистри из цялата страна.

Стреляха по жена в Орландовци

http://offnews.bg/news/n_1/n_387841.html

28-годишна жена беше простреляна в столичния квартал "Орландовци" днес на обяд. Инцидентът е станал на улица "Мара Бунева". Според очевидци, пострадалата е само леко ранена. Жената сама съобщила за нападението срещу нея. След стрелбата тя открила полицейски патрул в близост и обяснила какво ѝ се случило. Пострадалата е откарана в болница, а състоянието ѝ е стабилно и без опасност за живота. От полицията съобщиха, че най-вероятно използваното оръжие е пневматично. До момента не е установена самоличността на извършителите. 

Почина най-високото куче в света (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301223

Най-високото куче в света - датският дог Зевс, умря на пет години в Мичиган, съобщи Асошиейтед прес.
Две седмици преди да навърши шест години, Зевс почина от старост.
Кучето беше вписано в Книгата на рекордите на Гинес като най-високо в света през 2012 година. Тогава той беше висок 112 см до плешките на четири лапи и 218 см, Най-високото куче в света - датският дог Зевс, умря на пет години в Мичиган, съобщи Асошиейтед прес. Две седмици преди да навърши шест години, Зевс почина от старост. Кучето беше вписано в Книгата на рекордите на Гинес като най-високо в света през 2012 година. Тогава той беше висок 112 см до плешките на четири лапи и 218 см,

Най-високото куче в света почина (видео)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301233

Най-високото куче в света - датският дог Зевс, умря на пет години в Мичиган, съобщи Асошиейтед прес.
Две седмици преди да навърши шест години, Зевс почина от старост.
Кучето беше вписано в Книгата на рекордите на Гинес като най-високо в света през 2012 година. Тогава той беше висок 112 см до плешките на четири лапи и 218 см, Най-високото куче в света - датският дог Зевс, умря на пет години в Мичиган, съобщи Асошиейтед прес. Две седмици преди да навърши шест години, Зевс почина от старост. Кучето беше вписано в Книгата на рекордите на Гинес като най-високо в света през 2012 година. Тогава той беше висок 112 см до плешките на четири лапи и 218 см,

Лавров: Новите санкции на ЕС подкопават мирния процес в Украйна

http://www.cross.bg/rysiya-protzes-ykraiina-1430020.html

/КРОСС/ Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че новите санкции на Европейския съюз срещу Русия подкопават мирния процес в Украйна, отбелязвайки, че Москва ще реагира адекватно."Изхождаме от това, че предприемането на такива решения в момент, когато мирният процес в Украйна придобива стабилност, ние се надяваме, ние се надяваме, но това означава стъпка по пътя на подкопаване на мирния процес", каза той в интервю за телевизионния канал "Русия 1". По думите на Лавров Русия ще реагира на санкциите на ЕС "спокойно, адекватно, преди всичко изхождайки от необходимостта да защити своите интереси". Припомняме, че днес Европейският съюз включи в санкционния списък имената на още 24 лица от Русия и Украйна.

Ремонтът на „театралната градинка“ във Варна - загадка за всички

http://www.moreto.net/novini.php?n=263909

„Защо трябваше да ремонтират точно тази градинка, а не някоя разбита улица например. Тук всичко си беше наред“, питат се граждани, които се разхождат редовно между двата театъра. Това обикновено са майки с колички, възрастни хора и семейства, които едва намират къде да седнат, тъй като ремонтът продължава, а пространството е открито за преминаване.

"Газпром" очаква размразяване на "Южен поток"

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-iuzhen-potok/gazprom-ochakva-razmraziavane-na-iuzhen-potok-6022212

Проектът "Южен поток" не е замразен. Замразени са само преговорите за извеждането му от обхвата на Третия енергиен пакет, заяви Александър Сиромятин, заместник-ръководител на департамента за управление на проекти на "Газпром"

"Син език" умори над 270 преживни животни в Ямболско

http://www.cross.bg/ezik-bolestta-kolev-1430019.html

Ямбол /КРОСС/ В 62 населени места в Ямболско вече има заразени от болестта "син език" преживни животнии. Броят на умрелите надхвърля 270. В крайграничната община Болярово няма незасегнато от болестта населено място. Въпреки дезинфекцията на стопанските постройки, заболяването продължава да се разпространява, съобщи д-р Стоян Колев от Областна дирекция по безопасност на храните в Ямбол. Силно засегнати са и общините Тунджа и Елхово. Превантивните мерки навсякъде се спазват, но влажното и топло време продължава да е основната причина за разпространението на комарите, които пренасят заболяването "син език". Според д-р Колев, намаление на заболеваемостта може да се очаква чак през ноември. Заради големия брой умрели животни, вече е започнало и загробване, тъй като екарисажните коли нямат достатъчно капацитет, съобщи БНР.

Формалност и клишета в първото изслушване на кандидатите за председател на ВКС

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/09/12/2379475_formalnost_i_klisheta_v_purvoto_izslushvane_na/?ref=rss


Изключително формално протече първото изслушване на кандидатите за поста председател на Върховния касационен съд от Комисиятяа по атестирането на Висшия съдебен   съвет. На практика изслушване нямаше, а заседанието на комисията приключи за двайсетина минути, без никакви въпроси към кандидатите. Нямаше и изказвания и от членове на комиисята. Само председателката на комисията Милка Итова прочете биографичните данни на кандидатите Павлина Панова и Таня Райковска и части от атестациите им. На всяка...

В община Стралджа очакват много ниски добиви от лозята

http://pik.bg/в-община-стралджа-очакват-много-ниски-добиви-от-лозята-news224690.html

В община Стралджа очакват много ниски добиви от лозята

През тази година лозарите в община Стралджа очакват много ниски добиви, съобщиха гроздопроизводители. Според стопани причина за оскъдната реколта са честите дъждове през лятото и появилите се след тях болести по лозята, падналите градушки, а напоследък - и нападенията на птичи ята.

Кметът на общината обяви 13 и 14 септември за начало на гроздобера на винените сортове червен и сив мискет, ркацители, каберне и кераца. Разкриването на пунктове за изкупуване на грозде ще става само с разрешение на общината и то в границите на лозовите масиви.

Лозята се охраняват от полиция и доброволци. Забранено е движението на превозни средства в района на лозовите насаждения през тъмната част на денонощието.

Кончита Вурст влиза в Европарламента

http://www.cross.bg/konchita-vyrst-vliza-v-evroparlamenta-1430017.html

/КРОСС/ Победителят на "Евровизия 2014" - австриецът Томас Нойвирт, известен със сценичното си име Кончита Вурст, ще изнесе концерт пред депутатите от Европейския парламент в Брюксел, предаде „Франс прес". Едночасовата й изява ще бъде на 8 октомври. Вурст е поканена от членове на парламента от пет фракции. Те смятат, че изпълнението й трябва да помогне в борбата срещу дискриминацията.    

Клон се отчупи и рани дете

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301215

Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху 10-годишно дете в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инцидентът е станал днес в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, пише Клон, отчупил се от дърво, е паднал върху 10-годишно дете в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инцидентът е станал днес в източната част на парка, откъм Пощата, в тревните площи, пише "Марица". За късмет детето не е пострадало сериозно, тъй като клонът се е стоварил върху земята, отскочил е и ударил крачето не детето.

Нова бомба в МВР! Бивш служител следил с камери кабинета на министъра

http://frognews.bg/news_76106/

Нова бомба избухна в МВР със страшна сила. Доскорошен служител във ведомството на своя глава е следил с камери кой влиза и излиза от кабинета на министъра и на главния секретар. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени служители от ведомството.

Пчеларите ни остават без европари заради проблеми с ветеринарните прегледи

http://www.moreto.net/novini.php?n=263924

Ненадминатите качества на българския мед ще бъдат представени и тази година на есенния софийски фестивал на меда от 15 до 20 септември. Близо 40 производители ще се включат в изложението. Целта е популяризиране на пчелния мед сред гражданите и гостите на София, заяви Михаил Михайлов, председател на пчеларския съюз.

Местан предупреди ДПС да не бъде отбивано от властта

http://www.mediapool.bg/mestan-predupredi-dps-da-ne-bade-otbivano-ot-vlastta-news224789.html

Съществуването на ДПС "е стратегическо предимство на България" и опитите за изолирането му "не кореспондират с националния интерес и сигурността на страната". Такова предупреждение отправя лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан по повод декларираните намерения на останалите основни политически сили да не се коалират с неговата партия. В интервю пред в. "Стандарт", публикувано в петък, Местан ясно посочва, че няма предвид само формалното участие на ДПС във властта, а всякакви опити за ограничаване на влиянието му. "ДПС е откровено светска партия с ясна либерална идентичност и с оглед на етно-религиозните проблеми не само на Балканите, но и в света съществуването й е стратегическо предимство на България. В този смисъл, без да визирам непременно участието ни във властта, изразявам очакване всички основни политически сили в страната да проумеят, че самоцелната агресия срещу ДПС, опущенията в изолационизъм са опасни и по никакъв начин не кореспондират с националния интерес и сигурността на страната", заявява Местан. Според последното социологическо проучване на "Алфа Рисърч" , 67 на сто от хората смятат, че ДПС олицетворява модела на свързаност на властта с корупция и зависимост от олигархично-корпоративни интереси, за чийто символ е сочена фигурата на Делян Пеевски. Както е известно, всеки опит за демонтиране на този модел е заклеймяван от ДПС като посегателство към "модела на етнически мир" и като заплаха за националната сигурност. Най- ясна в подхода си към ДПС е лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, която наскоро заяви, че "ДПС прекали с обръчите и като метастази пусна във всички сфери на политически, обществен и икономически живот тези обръчи", поради което тази партия трябва да бъде извадена от властта. Според нея моделът на етнически мир в България трябва да се промени, защото той "толерира една формално изградена на етнически признак партия, която си служи с няколко българи-еничари за най-мръсни финансови поръчки”. Анонсът на Лютви Местан в момента явно е отправен към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято партия се очаква да получи най-много гласове на изборите и да поеме управлението. Както и останалите партии, така и ГЕРБ твърдят, че няма да правят коалиция с ДПС. Въпросът е дали ще оставят незасегнати бизнес интересите на движението, както се случи по време на предишния им управленски мандат (2009-2013 г.), когато финансово - индустриалният конгломерат около КТБ, известен като "холдинг Доган", разшири неимоверно позициите и влиянието си. Лидерът на ДПС Лютви Местан предлага да се гарантира подкрепа за новото правителство заради предстоящите реформи. Според него всички политически сили трябва да постигнат съгласие още преди изборите да оставят на следващия кабинет не традиционния толеранс от 100 дни, а "200, защо не и 300 дни“. Напомням, че на кабинета "Орешарски" не му бе предоставен и 100 секунди толеранс", казва Местан. "Те (реформите - бел.ред.) ще са болезнени и провеждането им ще носи неизбежно негативи на управляващите. Въпрос на политическа отговорност и зрялост е да не се експлоатират партийно егоистично от опозицията. Ние в ДПС сме готови да поемем и такава отговорност", декларира лидерът на ДПС. Той призовава да "спрем със заклинанията, че коалиция няма да има, защото само вотът ще определи партньорите във властта, не емоциите и не партийните щения“. В духа на обичайните си изказвания лидерът на ДПС приканва за коалиционния формат на управление, "не защото той се явява единствено възможният, в който бихме били част от управлението, а защото, предвид на тежките предизвикателства пред страната, това е по-работещата формула на властта". Според него реформите не са по силите на една партия, колкото и голяма да е тя. Местан, който преди година и половина предрече, че ГЕРБ ще са първа сила, но няма да управляват, както и стана, този път отказва да прогнозира какво ще е разположението на силите в следващия парламент. Бойко Борисов "все по-често проявява признаци на рационалност, което трябва да се оцени", казва още Местан, чиято партия заклейми управлението на ГЕРБ като недемократично и след изборите през 2013 г. се коалира с БСП, за да не допусне нов мандат на Борисов. Според него "Борисов е разкъсван между желанието си за втори път да бъде припознат за месия, и ясното съзнание, че месианството в българската политика е отминало". Снизхождението му към лидера на ГЕРБ е съчетано с нападки към доскорошните партньори в управлението от БСП, за които Местан казва, че обвиненията им към ДПС за преяждане с власт и доминиране на кабинета "Орешарски" са "смешен плач". Местан е критичен и към политическите, по думите му, уволнения, към които с размах пристъпи служебният кабинет "Близнашки". Не визирам състава на политическите кабинети, а уволненията на редови служители, заменени до един с кадри на ГЕРБ. "Къде отиде ангажиментът на президента Плевнелиев, че служебният кабинет ще бъде надпартиен и равноотдалечен?!... Това няма да остане без реакция, но най-силният отпор избирателите на ДПС ще дадат с вота си на 5 октомври", обещава Местан.

Син език умори над 270 преживни животни в Ямболско

http://pik.bg/син-език-умори-над-270-преживни-животни-в-ямболско-news224689.html

Син език умори над 270 преживни животни в Ямболско

В 62 населени места в Ямболско вече има заразени от болестта "син език" преживни животнии. Броят на умрелите надхвърля 270, съобщи БНР.

В крайграничната община Болярово няма незасегнато от болестта населено място. Въпреки дезинфекцията на стопанските постройки, заболяването продължава да се разпространява, съобщи д-р Стоян Колев от Областна дирекция по безопасност на храните в Ямбол. Силно засегнати са и общините Тунджа и Елхово.

Превантивните мерки навсякъде се спазват, но влажното и топло време продължава да е основната причина за разпространението на комарите, които пренасят заболяването "син език". Според д-р Колев, намаление на заболеваемостта може да се очаква чак през ноември. Заради големия брой умрели животни, вече е започнало и загробване, тъй като екарисажните коли нямат достатъчно капацитет.

Спасиха момиче, получило тежка травма в планината над Банско

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301204


Планинските спасители от ПСС-Банско спасиха момиче, което получило тежка травма в Пирин планина.
На 11 сепетмври след 15,30 часа девойка заедно с група туристи се връщали от заслон Тевното езеро, когато изведнъж се подхлъзнала и паднала. Тя получила колянна травма и не можела да се движи. От групата се уплашили, Планинските спасители от ПСС-Банско спасиха момиче, което получило тежка травма в Пирин планина. На 11 сепетмври след 15,30 часа девойка заедно с група туристи се връщали от заслон Тевното езеро, когато изведнъж се подхлъзнала и паднала. Тя получила колянна травма и не можела да се движи. От групата се уплашили,

Излезе биография на Бетовен

http://www.cross.bg/betoven-syaford-biografiya-1430018.html

/КРОСС/Биография на Лудвиг ван Бетовен, един от най-великите композитори, излезе на англоезичния книжен пазар, съобщи британският „Телеграф". Творбата е озаглавена „Beethoven: Anguish and Triumph" и е дело на авторитетния музикален историк и автор, Джан Суафорд. Книгата е публикувана от „Houghton Mifflin Harcourt" и е над 1100 страници. Суафорд си спечели признание с биографиите на Чарлс Айвс и Йоханес Брамс. В характерния си стил той прави така, че да опознаем отблизо една легенда. Произведението проследява всички етапи от живота на Бетовен, автор на някои от най-иконичните музикални творби. Авторът пресъздава по автентичен начин атмосферата на Бон по време на Просвещението, където Бетовен израства и възприема идеите, които в бъдеще ще го направят може би най-великия композитор. Заедно с него читателя отива в столицата на музиката от онова време, Виена. Там вижда как Бетовен изгража кариерата си въпреки съмненията на критиците, загубата на слуха и романтичните несполуки. Суафорд работи 10 години, за да напише тази уникална по рода си биография на Лудвиг ван Бетовен.  

Фермерите могат да декларират загубите от „син език“ до 2 октомври

http://econ.bg/Новини/Фермерите-могат-да-декларират-загубите-от-син-език-до-2-октомври_l.a_i.567021_at.1.html

Фермерите може да декларират загубените от болестта „син език“ животни до 2 октомври, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“. Това се отнася за...

Пълнени тиквички с яйце и сирене

http://recipes.actualno.com/Pylneni-tikvichki-s-jajce-i-sirene-news_49702.html

Тиквичките са чудесен продукт за приготвянето на вкусни рецепти - леки, полезни и невероятно вкусни. Днес сме ви приготвили една рецепта от supichka.com, която много ще ви хареса и ще разнообрази меню...

Лавров обеща спокойна и адекватна реакция на Русия на новите санкции на ЕС

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301212

„Ние ще реагираме спокойно, адекватно, преди всичко изхождайки от нуждата да защитим нашите интереси”, каза външният министър на Русия Сергей Лавров пред руска телевизия по повод новите санкции срещу страната му, които влязоха в сила днес.
„Периодично появяващото се напрежение в международните отношения е неизбежно. „Ние ще реагираме спокойно, адекватно, преди всичко изхождайки от нуждата да защитим нашите интереси”, каза външният министър на Русия Сергей Лавров пред руска телевизия по повод новите санкции срещу страната му, които влязоха в сила днес. „Периодично появяващото се напрежение в международните отношения е неизбежно.

Творби на Микеланджело пристигат в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_387821.html

На 18 септември от 18:30 часа в Националния музей за българско изобразително изкуство ще бъде открита изложбата на един от най-известните ренесансови творци - Микеланджело Буонароти, съобщиха от музея. Веднага след това на следващия ден - 19.09, от 11:00 часа ще се състои научна конференция на тема: „Лицето на Микеланджело“, която ще се води от куратора на изложбата д-р Джузепина Раджониери, специалист по изкуството на Микеланджело, посветена на творбите на артиста в жанра на портрета. Изложбата ще е отворена за посещения до 15 декември. Микеланджело ди Лудовико Буонароти Симони, известен още само като Микеланджело, е италиански ренесансов скулптор, художник, поет и архитект, представител на Флорентинската школа. Смятан е за един от тримата титани на Ренесансовото изкуство заедно с Леонардо да Винчи и Рафаело. Творчеството на Микеланджело се отличава с патос и непрекъснато търсене на идеала за красота като отражение на идеалите на епохата за физическа и духовна мощ и трагизъм. То оказва силно влияние върху Тициан и венецианската живопис и се смята за основа на стила маниеризъм.

И тази година ученици и студенти пътуват по-евтино с влака

http://www.cross.bg/karta-stydenti-ychasht-1430016.html

София /КРОСС/ Във връзка с началото на учебната година в училищата и предстоящия старт на академичната година във висшите учебни заведения, „Холдинг БДЖ" ЕАД напомня, че всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) имат право да пътуват с 50 % намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. За да могат младите клиенти на националния железопътен превозвач да ползват тази отстъпка, е необходимо да си закупят железопътна карта „Учащ". Картата се издава във всички железопътни гари и бюра в страната срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение. При представяне на снимката и необходимия документ, картата се издава веднага на място. Цената на железопътна карта „Учащ" е 1.00 лв., като нейният валидностен срок е от 1-и октомври до 30-и септември на следващата година.„Холдинг Български държавни железници" ЕАД предлага и допълнителни преференции за всички ученици и студенти, които са закупили железопътна карта „Учащ". Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50 % отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака

Бойко Борисов: ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301206

ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите.
По думите на Борисов, управляващите през последната година и половина направиха толкова много беди, че няма никакъв оптимизъм в момента. ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да си оправим държавата. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите. По думите на Борисов, управляващите през последната година и половина направиха толкова много беди, че няма никакъв оптимизъм в момента.

Лавров: Русия ще реагира на новите санкции на ЕС спокойно и адекватно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4301209

„Ние ще реагираме спокойно, адекватно, преди всичко изхождайки от нуждата да защитим нашите интереси”, каза външният министър на Русия Сергей Лавров пред руска телевизия по повод новите санкции срещу страната му, които влязоха в сила днес.
„Периодично появяващото се напрежение в международните отношения е неизбежно. „Ние ще реагираме спокойно, адекватно, преди всичко изхождайки от нуждата да защитим нашите интереси”, каза външният министър на Русия Сергей Лавров пред руска телевизия по повод новите санкции срещу страната му, които влязоха в сила днес. „Периодично появяващото се напрежение в международните отношения е неизбежно.

ГЕРБ кани на предизборен концерт пред Двореца на 14 септември

http://www.zapernik.com/politika/gerb-kani-na-predizboren-koncert-pred-dvoreca-na-14-septemvri_34215/

ПП ГЕРБ – Перник кани всички свои членове, симпатизанти и приятели на предизборен концерт, който ще се проведе на 14 септември 2014г. от 18.30ч. пред Двореца на културата в Перник. В него ще вземат участие Поли Генова, група "Риуайн", Веселин Маринов, Ансамбъл "Българе", Албена Вескова, Трио "Сопрано" и Трио "Уникалните гласове". Перничани ще имат възможност да се запознаят и с кандидатите за народни представители от 14-ти Многомандатен избирателен район. Очакваме ви!

СЗО: Над 2400 са загиналите от ебола в Западна Африка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301197

Епидемията от ебола в Западна Африка е предизвикала смъртта на повече от 2400 души, предаде AFP, като се позова на директора на Световната здравна организация Маргарет Чан.
До 12 септември броят на случаите на заразяване с вируса е достигнал 4784. Над 2400 от тях са били с летален край, заяви Чан по време на пресконференция в Женева. Епидемията от ебола в Западна Африка е предизвикала смъртта на повече от 2400 души, предаде AFP, като се позова на директора на Световната здравна организация Маргарет Чан. До 12 септември броят на случаите на заразяване с вируса е достигнал 4784. Над 2400 от тях са били с летален край, заяви Чан по време на пресконференция в Женева.

До месец пострадалите в Мизия ще бъдат настанени във фургонно селище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4301189

Пострадалите от потопа в Мизия до месец ще бъдат настанени във фургонното селище.  Това съобщи Николай Нековски, заместник-кмет на общината, цитиран от "Фокус".Той обясни, че във фургонното селище се очаква да бъдат настанени хората, които са подали заявление с изрично желание.„Към момента селището не е сформирано, Пострадалите от потопа в Мизия до месец ще бъдат настанени във фургонното селище.  Това съобщи Николай Нековски, заместник-кмет на общината, цитиран от "Фокус".Той обясни, че във фургонното селище се очаква да бъдат настанени хората, които са подали заявление с изрично желание.„Към момента селището не е сформирано,

БНР прекрои програмната схема

http://www.cross.bg/horizont-shema-predavaneto-1430015.html

София /КРОСС/ Във връзка с предизборната кампания за народни представители, БНР и конкретно Програма „Хоризонт" изпълняват депозираното в ЦИК Споразумение с представители на партиите, коалициите и инициативните комитети. Ето защо седмичните обзорни предавания „Събота 150" и „Неделя 150" е възможно да отпаднат от програмната схема на програма „Хоризонт" и на тяхно място да се излъчват различни регламентирани форми като дискусии и диспути.  В съответствие със споменатото Споразумение и в духа на Изборния кодекс, който изисква от БНР като обществена медия да гарантира пълна безпристрастност, обективност и равнопоставеност на партиите и кандидатите в хода на предизборната кампания, бе взето решение лятната ваканция на предаването „Деконструкция" (което се излъчва в събота от 12.20 ч. до 14.00 ч.) да бъде продължена до края на изборния процес на 5 октомври. Предаването ще бъде възстановено в ефир на 11-ти октомври (събота), като дотогава на негово място ще продължи да звучи предаването „Музикална конструкция"

Двама полски туристи изчезнали в "Златни пясъци"

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/dvama-polski-turisti-izcheznali-v-zlatni-piasyci-6022210

Младежът и момичето са пристигнали в курорта на 6 септември с група от 40 полски туристи чрез полска туристическа компания

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване