Депутати от "Атака" излязоха при протестиращите пред парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412732

По време на обявената 15-минутна почивка в Народното събрание Волен Сидеров, Десислав Чуколов и други народни представители от ПП „Атака” излязоха при протестиращите поддръжници на партията, предаде „Фокус”.
Волен Сидеров каза, че това е мирен протест и помоли полицията да не създава допълнително напрежение сред протестиращите. По време на обявената 15-минутна почивка в Народното събрание Волен Сидеров, Десислав Чуколов и други народни представители от ПП „Атака” излязоха при протестиращите поддръжници на партията, предаде „Фокус”. Волен Сидеров каза, че това е мирен протест и помоли полицията да не създава допълнително напрежение сред протестиращите.

За денонощие във Варна са регистрирани 21 катастрофи

http://www.moreto.net/novini.php?n=269953

21 пътнотранспортни произшествия са регистрирани във Варна и региона през денонощието. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани.

МВР: Няма сблъсъци пред парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412730

МВР опроверга думите на Десислав Чуколов от МВР опроверга думите на Десислав Чуколов от "Атака", като съобщи, че няма безредици и сблъсъци пред Парламента. Протестиращите се увеличават, с тях и органите на властта. Националисти от "Атака" протестират срещу влизането на Патриотичния фронт в

Ваня Коконова проверява боя в ПМГ, в който директорката Бойчева отнесе шамар от учителка

http://www.zapernik.com/pernik/vanya-kokonova-proveryava-boya-v-pmg-v-koito-direktorkata-boicheva_35528/

Шефката на РИО - Перник Ваня Коконова назначи проверка по случая с бой между директорка и учителка, за който zaPernik.com писа. Случаят ще се проверява три дни, а след като приключи проверката инспекторатът ще излезе със становище.

Припомняме, че в Природо-математическата гимназия се разрази грозен скандал между директорката на училището Елеонора Бойчева и учителката по английски Петрана Методиева. Повод за скандала бе, че Бойчева не е подновила договора за работа на Методиева. А...

Продължава

Местан обвини новата власт в съучастие в ксенофобия

http://pik.bg/местан-обвини-новата-власт-в-съучастие-в-ксенофобия-news246988.html

Местан обвини новата власт в съучастие в ксенофобия

"Българският национален интерес е свързан с Европа и НАТО - това е истината", заяви от трибуната на народното събрание Лютви Местан.

"Господа от ГЕРБ, как се чувствате в прегръдката ви с АБВ? Г-жо Кунева, г-н Калфин, не се притеснявайте, вие се справихте добре, сигурно ще се справите прилично и в този парламент".

"България  ще се управлява от коалиция, но въпросът е съдържанието на този кабинет. Отговорността лежеше върху плещите на Бойко Борисов и той трябваше да намери решение".

"Нашата категорична позиция е, че не е непременна тази коалиция. Не е нужно да ви припомням примери от историята на Европа, нали?"

"Аз смятам, че това, което предлагате е некоректно, тази коалиция не бе зададена от избирателя", допълни още той.

 Местан обвини ГЕРБ, РБ и АБВ, че са станали съучастници в откровена ксенофобия, като са допуснали да се съединят с Патриотичния фронт.

Той цитира думи на представители на ПФ - че ДПС трябва да бъде изчегъртана от властта и изобщо от политическия живот.

 

 

 

Местан: Този кабинет не бе зададен от избирателя

http://pik.bg/местан-този-кабинет-не-бе-зададен-от-избирателя-news246988.html

Местан: Този кабинет не бе зададен от избирателя

"Българският национален интерес е свързан с Европа и НАТО - това е истината", заяви от трибуната на народното събрание Лютви Местан.

"Господа от ГЕРБ, как се чувствате в прегръдката ви с АБВ? Г-жо Кунева, г-н Калфин, не се притеснявайте, вие се справихте добре, сигурно ще се справите прилично и в този парламент"

"България  ще се управлява от коалиция, но въпросът е съдържанито на този кабинет. Отговорността лежеше върху плещите на Бойко Борисов и той трябваше да намери решение".

"Нашата категорична позиция е, че не е непременна тази коалиция. Не е нужно да ви припомням примери от историята на Европа, нали?"

"Аз смятам, че това, което предлагате е некоректно, тази коалиция не бе зададена от изберателя", допълни още той.

 

 

 

Дейселблум: Икономическото развитие на ЕС е загубило инерция

http://econ.bg/Новини/Дейселблум-Икономическото-развитие-на-ЕС-е-загубило-инерция_l.a_i.600710_at.1.html

Икономическото развитие на еврозоната е загубило инерция. Това заяви председателят на Еврогрупата Йерум Дейселблум след края на срещата на...

САЩ премахна думата "негър" от устава на армията си

http://www.mediapool.bg/sasht-premahna-dumata-negar-ot-ustava-na-armiyata-si-news226911.html

Думата "негър" е премахната от устава на американската армия, тъй като "определенията на расова основа вече са остарели и политически некоректни", съобщава "Тайм" (Time). В последната версия на устава на армията на САЩ, представена на 22 октомври, спрямо афроамериканските военнослужещи се употребява думата "негър", считана в САЩ за оскърбителна и расистка. Представителят на въоръжените сили на САЩ Бен Гарет заяви в четвъртък, че "американската армия се гордее с това, че в нейните редици се отнасят с достойнство и уважение към всеки , независимо от неговата раса, цвят на кожата, религия, пол и страна на произход" и съобщи, че е публикувана нова версия на устава.

Земетресение с магнитуд 2,8 по Рихтер край Перник

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zemetresenie-s-magnitud-28-po-rihter-kraj-pernik-6026858

Земният трус е от 9:01 ч. тази сутрин с епицентър на 6 км западно от Батановци и на 38 км западно от София, с дълбочина 15 км

Красен Кралев: Ще съдействам на бизнеса и спорта да намерят допирни точки

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/07/2414656_krasen_kralev_shte_sudeistvam_na_biznesa_i_sporta_da/?ref=rss


Предложеният за спортен министър Красен Кралев заяви, че ще разчита на опита си в маркетинга, за да сближи позициите на бизнеса и федерациите за решаване на въпрос с финансирането им.

На въпрос на влизане в парламента за това как ще реши въпроса с честите оплаквания за недостатъчно пари в спорта, той отговори: "Има няколко начина - основният е чрез съдействие и партниране с бизнеса".

"Знаете, че имам 22-годишен опит в областта на маркетинга. Смямат, че мога да бъда много...

Борислав Борисов: Правителство е повече от нужно, защото нови избори ще са с катастрофален резултат

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414663_borislav_borisov_pravitelstvo_e_poveche_ot_nujno/?ref=rss


Правителството, което ще изберем днес е резултат на един нов подход, непознат за последните 20 години диалог между политическите сили. Съставянето на правителство е повече от нужно, защото нови избори биха били с катастрофален и разрушителен резултат. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на АБВ Борислав Борисов.

По думите му разрухата няма да е толкова за някой политически проект, а ще се стовари върху държавата и ще падне с цялата си тежест ърху българския...

Горанов: Не аз подкрепих Пеевски за ДАНС, нямам отношения с него

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412719

Не аз подкрепих Делян Пеевски за ДАНС. Това каза предложеният за министър Владислав Горанов пред Нова телевизия.
Повод за изказването му беше появилата се в общественото пространство снимка, на която е в заведение с Делян Пеевски.
Не аз подкрепих Делян Пеевски за ДАНС. Това каза предложеният за министър Владислав Горанов пред Нова телевизия. Повод за изказването му беше появилата се в общественото пространство снимка, на която е в заведение с Делян Пеевски. "Нямам отношения с Делян Пеевски освен тази среща през 2010 година", заяви Горанов.

Нов народен представител от ГЕРБ-Бургас влиза в парламента

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/f0WsnPVAF9g/

Нов народен представители от ГЕРБ-Бургас влиза в парламента, предаде Радио „Фокус” – Бургас . След като народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която бе водач на бургаската листа става министър на околната среда и водите в новия кабинет тя ще освободи място за следващият в листата от Бургас. Така в 43- НС от ГЕРБ-Бургас ще влезе Румен Желев, който бе на шесто място в листата. Желев от дълги години работи в Дирекцията по горите в Бургас, бе неин директор, след което стана и член на УС на Югоизточното държавно горско предприятие – Сливен. В последната година оглавяваше горското стопанство в Царево.

Нов народен представители от ГЕРБ-Бургас влиза в парламента

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/0jQ2tKfQShM/

Нов народен представители от ГЕРБ-Бургас влиза в парламента, предаде Радио „Фокус” – Бургас . След като народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева, която бе водач на бургаската листа става министър на околната среда и водите в новия кабинет тя ще освободи място за следващият в листата от Бургас. Така в 43- НС от ГЕРБ-Бургас ще влезе Румен Желев, който бе на шесто място в листата. Желев от дълги години работи в Дирекцията по горите в Бургас, бе неин директор, след което стана и член на УС на Югоизточното държавно горско предприятие – Сливен. В последната година оглавяваше горското стопанство в Царево.

Обама с тайно писмо до аятолах Али Хаменей

http://www.cross.bg/obama-iran-strani-1438640.html

/КРОСС/ Президентът на САЩ Барак Обама е написал и изпратил тайно писмо на духовния лидер на Иран аятолах Али Хаменей, предаде ВВС. Според някои източници в посланието било посочено, че двете страни имат еднакви интереси в битката срещу терористите от „Ислямска държава". Също така, съобщава The Wallstreet Journal, Обама призовал Хаменей да бъдат постигнати споразумения за иранската ядрена програма. Преговорите на Техеран с петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН плюс Германия трябва да постигнат най-късно до 24 ноември някакъв вид споразумение за ограничаване на обогатяването на уран в Иран. В писмото Обама обвързал тази цел със сътрудничеството в борбата срещу халифата. Източник на ВВС в Иран потвърди получаването на писмото, но прессекретарят на Белия дом отказа да коментира станалото, като каза, че ставало дума за „личната кореспонденция на президента". Писмото било изпратено през октомври и е най-малко четвъртото послание на Обама до иранския водач от 2009 г. досега. Представители на администрацията на Обама през последните дни оценяват вероятността за постигане на договорености по иранската ядрена програма на 50%, пише WSJ. През уикенда държавният секретар Джон Кери ще се срещне в Оман с иранския външен министър Джавад Зариф. Международната общност подозира, че иранската ядрена програма за обогатяване на уран преследва създаване на атомно оръжие. Техеран отрича тези подозрения

Депутатите в почивка „заради пурата и кафето на Борисов“

http://www.bnews.bg/article-121135

Волен Сидеров и депутатите му няма да подкрепят личността Бойко Борисов и новия кабинет.

Цитат на деня: Дългогодишното бездействие на БНБ, ДАНС, НАП, КФН фалира КТБ

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/07/2414652_citat_na_denia_dulgogodishnoto_bezdeistvie_na_bnb_dans/?ref=rss


"Държавата свършва там, където властта на институциите се измества от властта на мафията.

Вчера дългогодишното бездействие на БНБ, ДАНС, НАП, КФН фалира четвъртата банка в страната и загроби спествяванията на хиляди и икономическата перспектива на десетки хиляди обикновени българи. Утре бездействието на същите нереформирани институции под партийно влияние може да завлече цялото общество в пропастта. С този риск компромис няма да правим!

И това го казвам не на бившите...

Бившият шеф на Горското сред новите бургаски депутати

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412701

Бившият шеф на РУГ - Бургас Румен Желев, който беше под номер шест в листата за народни представители от ГЕРБ ще е новият депутат в 43-то Народно събрание. Това стана ясно след като бе представен новият кабинет на Бойко Борисов и в него водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева е министър на екологията. Бившият шеф на РУГ - Бургас Румен Желев, който беше под номер шест в листата за народни представители от ГЕРБ ще е новият депутат в 43-то Народно събрание. Това стана ясно след като бе представен новият кабинет на Бойко Борисов и в него водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева е министър на екологията.

В. Симеонов: Г-н Борисов, спрете рязането на лентички

http://frognews.bg/news_79704/

Г-н Борисов, ако и този път управлението на ГЕРБ се провали, трети път няма да има. Трудете се повече. Спрете с демонстративното рязане на лентички за щяло и нещяло из цялата страна. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов от трибуната на Народното събрание по време на дебата за новото правителство.

Първанов: АБВ се пребори да има повишаване на доходите

http://www.moreto.net/novini.php?n=269955

„Ако нямаше лява формация, ако нямаше социален коректив в това правителство, нямаше да има текстове за пенсиите. Вкарахме поне три текста, свързани с пенсионирането, годините за пенсионирането няма да се увеличават и няма да се бърза с решаването на въпроса с пенсионирането на военните”.

Миков: Няма за първи път да сме извън властта с ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_414426.html

"Господин Кънев, БСП и ДПС не за първи път няма да са във властта. Имам по-голям политически опит от вас. Може ли да подкрепяме евроатлантическата бедност на българите". Това обяви от трибуната на парламента преди избора на новия кабинет лидерът на БСП Михаил Миков.  Така той се обърна към изказалия се по-рано съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев .  "Порочният кръг на 25 години вадене и слагане очевидно ще продължи", каза още Миков по повод изказването на Радан Кънев. БСП ще продължи да подкрепя социалните мерки, коледните добавки за пенсионерите и ще настоява за ръст на обезщетението за отглеждане на дете, обяви Миков. Той се обяви срещу предложението на Патриотичния фронт за трето дете да не се плащат социални помощи, което беше заявено от трибуната от Валери Симеонов. "Това противоречи на хуманизма и световните стандарти да отношение към хората и обществото", уточни лидерът на БСП. Михаил Миков напомни, че БСП няма да подкрепи структурата на новото правителството и състава на кабинета. "Наблюдава се увеличение на ресорите очевидно, заради широкия формат на четворната формация", обяви социалистът. „Ще гласуваме и против избора на едно дясноцентриско правителство с ясното съзнание, че въпреки опитите за намиране на диалог, той не е достатъчен в парламента. Чухме от някои от лидерите, че целта им била да извадят БСП и ДПС на власт. Декларирането на едни такива цели, няма да реши проблемите, които стоят днес в нашето разделено общество. То не е разделено само политически, то е разделено социаликономически”, коментира още Миков. По думите му основният проблем е, че 20% от българските граждани живеят в бедност, а в някои региони като Видин над 50% са под линията на бедността. Лидерът на БСП напомни, че БСП настоява за промяна на данъчното облагане от плосък данък към прогресивно данъчно облагане и изтъкна, че повечето страни имат прогресивно данъчно облагане. „Съмняваме се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, в който гражданите да усетят по-справедливо общество”, смята още Миков.

Делото срещу собственика на варненската механа „Борисовата воденица” е докладвано на наблюдаващ прокурор

http://web.barometar.net/65672/

„Досъдебното производство срещу собственика на механа „Борисовата воденица“ Галин Николов е приключило и делото е докладвано на наблюдаващ прокурор. В срок от един месец прокурорът ще реши дали да внесе обвинителен акт или да прекрати делото.“ – съобщи за www.barometar.net, говорителят на Районна прокуратура-Варна, г-жа Десислава Йотова. Припомняме, че в ранните часове на 9 август [...]

Обвинението в опит за убийство срещу барабаниста на AC/DC отпадна

http://www.mediapool.bg/obvinenieto-v-opit-za-ubiystvo-sreshtu-barabanista-na-acdc-otpadna-news226910.html

Обвинението срещу барабаниста на рок групата AC/DC Фил Ръд в опит за убийство отпадна, след като новозеландските власти решиха, че няма достатъчно доказателства за това. Това обяви адвокатът на Фил Ръд. Обвинението в заплаха за убийство обаче не е отпаднало, както и за притежание на амфетамини и канабис, което барабанистът определя като "дребни". Ръд беше задържан след полицейски обиск в дома му в град Тауранга, където бяха открити амфетамини и канабис. Полицията го обвинява в опит за организиране на убийството на двама мъже в края на септември. Кои точно са мишените и какви са мотивите, не бе съобщено. Ако 60-годишният музикант беше признат за виновен, можеше да получи до 10 години затвор. Фил Ръд се присъединява към AC/DC през 1975 г. и напуска бандата през 1983 г., а през 1994 г. отново се завръща. Световното турне на бандата през 2015 г. ще бъде отложено, ако Ръд попадне зад решетките.

АБВ: Това е пътят - коалиция

http://www.cross.bg/abv-tova-e-putyat--koalitziya-1438641.html

/КРОСС/"Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход, непознат повече от 20 години между политическите сили", заяви от парламентарната трибуна проф. Борислав Борисов от АБВ. Борисов поздрави от името на ПГ на АБВ, които са взели участие, независимо дали ще подкрепят правителството, или ще бъдат в опозиция и добави: „Надяваме се да постигнем позитивни резултати за в бъдеще". Според него политическата култура в България се намира в по-висок етап на своето развитие. „АБВ счита, че това е пътя, по който българската политика се доближава до практиката и примера на ЕК, съставянето на правителството на Германия", посочи той и пожела успех на новото правителство.  

Цветан Цветанов: Ще бъдем диалогични

http://offnews.bg/news/n_1/n_414440.html

Днес повече от всякога мога да кажа, че в парламентарната практика през последните 22-23 години имаше изключителна висока отговорност от всички парламентарно представени партии, за да се стигне до днешното предложение за структура и състав на правителство. От името на ГЕРБ ние ще подкрепим правителството предложено в структура и състав от Бойко Борисов. Това каза от трибуната на парламента Цветан Цветанов по време на изказванията преди гласуването на правителството. Той се обърна към опозицията, като каза че „днешното заседание и парламентарен ден, ще бъде един модел за действително партньорство“ и ще бъдат чути мненията „дори и на българската опозиция“. „Трябва да наваксаме изоставането и единственият възможен път за България е европейският, който не се споделя само от една политическа партия“, обясни Цветанов и изрази надежда за диалог. „От Парламентарната група на ГЕРБ ние ще бъдем диалогични, ще бъдем много аргументирани в позициите си. Нека да забравим този период, в който противопоставянето и всичко това, което беше изваждано като аргументи без никакви доказателства от тази трибуна на 42 Народно събрание да бъде заправено. Нека всеки да направи своя избор и преосмисли поведението, защото повече от всякога България се нуждае от стабилност. Нека това многообразие от партии в състава на Министерския съвет да получи парламентарна подкрепа на принципна основа, а не на задкулисието и безотговорността“, каза Цветанов.

Бившият шеф на Горското в Бургас с депутатско място

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412681

Бившият шеф на РУГ - Бургас Румен Желев, който беше под номер шест в листата за народни представители от ГЕРБ ще е депутат в 43-то Народно събрание. Това стана ясно след като бе представен новият кабинет на Бойко Борисов и в него водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева е министър на екологията. Бившият шеф на РУГ - Бургас Румен Желев, който беше под номер шест в листата за народни представители от ГЕРБ ще е депутат в 43-то Народно събрание. Това стана ясно след като бе представен новият кабинет на Бойко Борисов и в него водачката на листата на ГЕРБ Ивелина Василева е министър на екологията.

Каракачанов срути Сидеров: Защо писа в "Демокрация" в полза на САЩ и Доган?

http://politics.actualno.com/Karakachanov-sruti-Siderov-Zashto-pisa-v-Demokracija-v-polza-na-SASht-i-Dogan-news_59072.html

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов удари сериозно по аурата на Волен Сидеров по време на дебатите за избор на ново правителство на България. Каракачанов припомни, че като главен редактор на "Д...

Изплатиха забавени заплати във Видинско

http://business.actualno.com/Izplatiha-zabaveni-zaplati-vyv-Vidinsko--news_59073.html

Над 908 000 лв. забавени заплати са изплатени в Област Видин от началото на годината. Работодателите най-сетне са се издължили след намеса на инспекцията по труда, съобщиха от институцията, Забавенит...

Валери Симеонов: Ако този път управлението на ГЕРБ се провали, трети път няма да има

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414654_valeri_simeonov_ako_tozi_put_upravlenieto_na_gerb_se/?ref=rss


Ако този път управлението с мандата на ГЕРБ се провали, трети път няма да има. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, която ще подкрепи новия кабинет.

Той призова бъдещия премиер Бойко Борисов и министрите му да намалят демонстративното рязане на ленти. Важна е работата и свършеното, а не показността, каза той и поиска министрите да полагат смислен труд.

Имате нашата подкрепа, но искам да...

Кмет бе глобен с 2000 лева за непочистен терен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412689

Екоинспекцията във Враца глоби кмета на мездренското село Горна Кремена. При проверка, извършена на 25 септември експертите са установили, че местният първенец Георги Нончев не е почистил отпадъците от пластмасови и найлонови опаковки от района на бивше нерегламентирано сметище, находящо се в местност “Попов пчелин”. Това съобщи "Конкурент". Екоинспекцията във Враца глоби кмета на мездренското село Горна Кремена. При проверка, извършена на 25 септември експертите са установили, че местният първенец Георги Нончев не е почистил отпадъците от пластмасови и найлонови опаковки от района на бивше нерегламентирано сметище, находящо се в местност “Попов пчелин”. Това съобщи "Конкурент".

Жените не се интересуват колко време трае сексът

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/zhenite-ne-se-interesuvat-kolko-vreme-trae-seksyt-6026856

Проучването показва, че най-лошият секс е този, при който мъжете игнорират потребностите на жените и не успяват да отговорят на техните желания

4-годишно с опасност за живота след рухване на стена, друго също е ранено

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412680

4-годишно момченце бере душа в Търновската болница, а негово 6-годишно съседче е с черепна травма, след като върху двете деца се срути тухлена ограда. Инцидентът станал вчера следобед в полскотръмбешкото село Раданово.
Малкият Николай и баткото Румен преминавали по улица под жп линията Горна Оряховица - Русе в ромската махала, 4-годишно момченце бере душа в Търновската болница, а негово 6-годишно съседче е с черепна травма, след като върху двете деца се срути тухлена ограда. Инцидентът станал вчера следобед в полскотръмбешкото село Раданово. Малкият Николай и баткото Румен преминавали по улица под жп линията Горна Оряховица - Русе в ромската махала,

Глобиха кмет с 2 бона за непочистен терен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412674

Екоинспекцията във Враца глоби кмета на мездренското село Горна Кремена. При проверка, извършена на 25 септември експертите са установили, че местният първенец Георги Нончев не е почистил отпадъците от пластмасови и найлонови опаковки от района на бивше нерегламентирано сметище, находящо се в местност “Попов пчелин”. Това съобщи Екоинспекцията във Враца глоби кмета на мездренското село Горна Кремена. При проверка, извършена на 25 септември експертите са установили, че местният първенец Георги Нончев не е почистил отпадъците от пластмасови и найлонови опаковки от района на бивше нерегламентирано сметище, находящо се в местност “Попов пчелин”. Това съобщи "Конкурент".

Общински полицаи паркират неправилно в Несебър

http://pik.bg/общински-полицаи-паркират-неправилно-в-несебър-news246982.html

Общински полицаи паркират неправилно в Несебър

Общински полицаи от Несебър паркират автомобила си неправилно. Те грубо погазват закона, като спират колата си на бус лентата, съобщи за Нова телевизия зрителката Лили Иванова. 

Тя е изпратила и снимки, за да покаже как униформените служители нарушават правилата. Зад колата им има знак за забрана на паркирането. Няма обаче кой да ги санкционира.

Майка с малко дете от Пловдив пък се оплака от нагъл шофьор, обсебил тротоара.
„Искам да се оплача, защото той е спрял не просто на тротоара, а е и на пешеходната пътека. Ужасно е да пресичаш с количката и да се молиш някой да не изскочи внезапно отнякъде, докато заобикаляш паркиралите на тротоара“, добавя Цветелина Сабакова.

 
 

ЕК представя план за общ европейски капиталов пазар през 2015

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/11/07/2414473_ek_predstavia_plan_za_obsht_evropeiski_kapitalov_pazar/?ref=rss


Европейската комисия ще изложи план за хармонизиране на капиталовите пазари на държавите членки през 2015, това заяви новият комисар по финансите на ЕС Джонатан Хил, цитиран от EU Observer.

Планът за действие ще бъде представен до лятото на 2015. По думите на Хил планът ще играе ролята на "пътна карта към разработването на съюз на капиталови пазари". По време на изготвянето му ще бъдат инициирани публични консултации с финансовия сектор, политици и неправителствени организации....

Работници в Перник все още бачкат без договори и в опасни условия на труд

http://www.zapernik.com/pernik/rabotnici-v-pernik-vse-oshte-bachkat-bez-dogovori-i-v_35527/

Само за месец инспекторите по труда са изловили 520 нарушения и са написали 14 акта и десетки предписания

520 нарушения е установила Инспекцията по труда в Перник само за месец октомври.

113 са планираните проверки, а 14 са сигналите на граждани.

От всички нарушения 199 са тези за безопасни условия на труд. Инспекторите са съставили 14 акта и десетки предписания само за месец.

Служителите на инспекцията по труда са се сблъскали с редица нередности в трудовите правоотношения. Най-честите нарушения за условията на труд според инспектор Георги Бонев са по отношение на...

Продължава

Следващата седмица вложители в КТБ почват съдебни дела срещу държавата

http://econ.bg/Новини/Следващата-седмица-вложители-в-КТБ-почват-съдебни-дела-срещу-държавата_l.a_i.600709_at.1.html

Още през следващата седмица може да бъдат заведени съдебни искове срещу страната ни. Исковете ще се заведат основно от ощетените облигационери, както...

Миков: Порочният кръг на 25 години "вадене и слагане" продължава (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412626

БСП лява България няма да подкрепи бъщето правителство, заради широкия формат на четворната коалиция. Тук в парламента не е достатъчно да има диалог, каза Михаил Миков в Парламентарната зала. Към изказването на Кънев срещу ДПС и БСП, Миков отговори: Порочният кръг на 25 години БСП лява България няма да подкрепи бъщето правителство, заради широкия формат на четворната коалиция. Тук в парламента не е достатъчно да има диалог, каза Михаил Миков в Парламентарната зала. Към изказването на Кънев срещу ДПС и БСП, Миков отговори: Порочният кръг на 25 години "вадене и слагане"  ще продължи.

Проф. Борислав Борисов: Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход между политическите сили

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412665

"Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход, непознат повече от 20 години между политическите сили", заяви от парламентарната трибуна проф. Борислав Борисов от АБВ.
„В сърцевината на предишният парламент беше задкулисието, но в предишния стигна своя връх”, коментира той.
Той поздрави от името на ПГ на АБВ, "Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход, непознат повече от 20 години между политическите сили", заяви от парламентарната трибуна проф. Борислав Борисов от АБВ. „В сърцевината на предишният парламент беше задкулисието, но в предишния стигна своя връх”, коментира той. Той поздрави от името на ПГ на АБВ,

Проф. Борислав Борисов: Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход между политическите сили

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412661

"Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход, непознат повече от 20 години между политическите сили", заяви от парламентарната трибуна проф. Борислав Борисов от АБВ. „В сърцевината на предишният парламент беше задкулисието, но в предишния стигна своя връх”, коментира той. Той поздрави от името на ПГ на АБВ,

Миков: Не подкрепяме евроатлантическата бедност

http://frognews.bg/news_79703/

Господин Кънев, БСП и ДПС не за първи път няма да са във властта. Имам по-голям политически опит от вас. Може ли да подкрепяме евроатлантическата бедност на българите. Порочният кръг на 25 години вадене и слагане очевидно ще продължи, каза лидерът на БСП Михаил Миков в парламента, като коментира думи на Кънев, казани преди това.

Радан Кънев призна, че е предал варненци

http://www.moreto.net/novini.php?n=269954

Това, че ще гласуваме за правителство с премиер Бойко Борисов, не е най-сериозният компромис, който правим. Това призна пред журналисти Радан Кънев от Реформаторския блок. Преди изборите той обеща пред избиратели във Варна, че няма да подкрепи правителство начело с Борисов.

Перничанин ще движи икономиката на страната

http://www.zapernik.com/pernik/pernichanin-shte-dviji-ikonomikata-na-stranata_35526/

Божидар Лукарски е новият министър на икономиката. Той е роден на 23 юни 1972 г. в град Перник.

През 1991 г. завършва Националната гимназия за древни езици и култури в София. През 1996 г. завършва специалност „Право” в СУ „Св. Климент Охридски”.

Работи като главен експерт-юрисконсулт в дирекция „Правна” в Агенция за приватизация (Агенция за следприватизационен контрол) (1998-2002). В периода 2002-2003 г. заема поста главен секретар на район „Младост”, Столична община, а от...

Продължава

Олаф ще е талисман на новата експедиция на МКС

http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/olaf-shte-e-talisman-na-novata-ekspediciia-na-mks-6026854

Предвидено е пилотираният космически кораб "Союз ТМА-15М" да излети от Байконур на 24 ноември. Продължителността на полета на екипажа ще бъде 169 дни

Чуколов в парламента: Има данни за бити протестиращи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412623

Пред парламента пристигна още един автобус с полицаи. Има бити протестиращи, заяви в от парламентарната трибуна Десислав Чуколов от Пред парламента пристигна още един автобус с полицаи. Има бити протестиращи, заяви в от парламентарната трибуна Десислав Чуколов от "Атака". Искам да уведомя всички в залата, че навън има сериозно напрежение, има стотици протестиращи срещу тази безпринципна коалиция. Ние от "Атака" искаме 30-минутна почивка и да приемете, г-жо председател,

Цачева даде 15 минути почивка

http://www.cross.bg/tzacheva-dade-minyti-pochivka-1438639.html

/КРОСС/Цецка Цачева отказа на Десислав Чуколов от "Атака" да даде 30-минутна почивка, за да не дискриминира по този начин неизказалите се партии в дебатите преди гласуването на министър-председател и Министерски съвет. Тя обаче даде 15 минути почивка на депутатите, защото като председател няма как да откаже поискана такава. От парламентарната трибуна вече се изказаха представители на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и БСП - лява България.

Ос на баланса - фин часовников механизъм крепи кабинета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411722

Въпреки че Бойко Борисов качи на стената си “Цъка бомба”, той всъщност вкопа в основата на управлението си цъкащ фин часовников механизъм.
Коалиционният кабинет “Борисов” ще се крепи върху ос на баланса. Това е много тънка работа - знаят го майсторите часовникари.
“Ос на баланса” ГЕРБ и РБ, подкрепени от двата края с патриоти и АБВ. Въпреки че Бойко Борисов качи на стената си “Цъка бомба”, той всъщност вкопа в основата на управлението си цъкащ фин часовников механизъм. Коалиционният кабинет “Борисов” ще се крепи върху ос на баланса. Това е много тънка работа - знаят го майсторите часовникари. “Ос на баланса” ГЕРБ и РБ, подкрепени от двата края с патриоти и АБВ.

Земетресение разлюля Западна България, Перник настръхна (обновена)

http://pik.bg/земетресение-разлюля-западна-българия-перник-настръхна-обновена-news246977.html

Земетресение разлюля Западна България, Перник настръхна (обновена)

Земетресение разлюля Западна България в 09:00 часа тази сутрин.

От Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География на Българска академия на науките (БАН) съобщиха, че трусът е от 2,8 по Рихтер. 

Епицентърът на земетресението е на около 100 километра западно от София, в района на сръбския град Вране. Трусовете са били усетени в района на Перник. Предимно по високите етажи на сградите в града. Местните жители са разтревожени. Припомняме, че на 22 май 2012 година Перник беше разтресен от трус с магнитуд  5,8 по Рихтер, 80% от сградния фонд в града пострада. 

Боряна Димитрова: Това правителство зависи от обществената атмосфера

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412652

„Това правителство зависи не само от коалиционното споразумение, а от цялостната обществена атмосфера, а тя не се очертава лесна”. Това каза пред "Нова телевизия" социологът Боряна Димитрова.
„Както при един продукт, така и при едно правителство, срокът на годност е толкова по-голям, колкото на по-ниски температури го съхраняваме. „Това правителство зависи не само от коалиционното споразумение, а от цялостната обществена атмосфера, а тя не се очертава лесна”. Това каза пред "Нова телевизия" социологът Боряна Димитрова. „Както при един продукт, така и при едно правителство, срокът на годност е толкова по-голям, колкото на по-ниски температури го съхраняваме.

Миков: Порочният кръг на 25 години "вадене и слагане" продължава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412654

БСП лява България няма да подкрепи бъщето правителство. Заради четворния формат. Тук в парламента не е достатъчно да има диалог, каза Михаил Миков в Парламентарната зала. Към изказването на Кънев срещу ДПС и БСП, Миков отговори: Порочният кръг на 25 години вадене и слагане ще продължи.  "Г-н Кънев, аз имам дълга политичекса памет и не е за първи БСП лява България няма да подкрепи бъщето правителство. Заради четворния формат. Тук в парламента не е достатъчно да има диалог, каза Михаил Миков в Парламентарната зала. Към изказването на Кънев срещу ДПС и БСП, Миков отговори: Порочният кръг на 25 години вадене и слагане ще продължи. "Г-н Кънев, аз имам дълга политичекса памет и не е за първи

Zynga продължава да трупа загуба

http://www.investor.bg/web/456/a/zynga-prodyljava-da-trupa-zaguba-183347/

Въпреки това темпото на спад се забавя, а в следборсовата търговия акциите поскъпнаха със 6,78%

Миков към Радан: Ваденето и слагането ще продължи

http://www.bnews.bg/article-121129

Михаил Миков мотивира червеното „не“ за кабинета с това, че не подкрепят евроатлантическата бедност.

Боряна Димитрова: Това правителство зависи от обществената атмосфера

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412643

„Това правителство зависи не само от коалиционното споразумение, а от цялостната обществена атмосфера, а тя не се очертава лесна”. Това каза пред „Това правителство зависи не само от коалиционното споразумение, а от цялостната обществена атмосфера, а тя не се очертава лесна”. Това каза пред "Нова телевизия" социологът Боряна Димитрова. „Както при един продукт, така и при едно правителство, срокът на годност е толкова по-голям, колкото на по-ниски температури го съхраняваме.

Варна представя в Брюксел кандидатурата си за Европейска младежка столица 2017

http://web.barometar.net/65670/

Форум на тема  „Активната младеж през социалните иновации“ ще се проведе на 12-ти ноември в Брюксел. Проявата е организирана от екипа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица 2017 и представители на младежки неправителствени организации, с активното съдействие на Емил Радев, евродепутат от морския град. Целта на проявата е да бъдат представени младежките политики [...]

ДНР и Холандия се договориха за извозване на останките на Boeing 777

http://www.cross.bg/osse-predstavitel-transporta-1438637.html

/КРОСС/ Представители на Донецка народна република, чрез посредничество на ОССЕ са постигнали споразумение за извозване в Харков на останки от малайзийския Boeing 777. Това съобщи официалният представител на министерството на транспорта на ДНР Ела Каракут, съобщи ТАСС. Според информацията на представител на министерството на транспорта и МВР на ДНР ще осигурят безопасно транспортиране на останките. Също така, Министерството на извънредните ситуации ще проведе операции по разминиране на територията. Същевременно ОССЕ планира да бъде посредник.    

„БСП - ляв България" няма да подкрепи кабинета „Борисов"

http://www.cross.bg/mikov-parlamentarnata-pravitelstvoto-1438638.html

/КРОСС/"БСП - лява България" няма да подкрепи структурата на правителството, защото се наблюдава едно увеличение на ресорите, очевидно заради широкия формат на четворната коалиция, в която влизат 26 политически формации. Позицията на левите в НС обяви от парламентарната трибуна председателят им Михаил Миков по време на дебатите по състава и структурата на предложения от ГЕРБ и Реформаторския блок кабинет. Но ние ще гласуваме и против избора на едно дясно-центристко правителство, заключи Миков. Той обяви, че очакванията от кабинета са да постигне поне онзи ръст от 6% и да достигне ръста на инвестиции, който беше постигнат в условията на нестабилрност, както и откриването на работни места. Съмнявам се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, че гражданите да усетят справедливост, посочи Миков. Той каза, че не е чул и нищо за социалните неравенства и обяви че не е съгласен с предложението след третото дете да не се получават помощи. Михаил Миков обяви приоритетите на парламентарната си група в 43-ото НС.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска с приемен ден за граждани

http://www.zapernik.com/pernik/narodniyat-predstavitel-ot-pp-gerb-pernik-d-r-vyara-cerovska-s-priemen_35525/

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска ще има приемен ден в понеделник, 10 ноември. Тя ще разговаря с граждани от

област Перник в офиса на партията на ул. ”Търговска” N:30 от 10.30 до

12.00 часа. Желаещите да разговарят с д-р Церовска могат да се запишат

на тел. 0884 800 530.

Вяра Церовска предвижда всеки понеделник да се среща с жители от

всички общини в област Перник, на които да изслушва техните проблеми.

На 17 ноември тя ще...

Продължава

Парамов: 10 млрд. ще е негативният ефект за Бюджет 2015 от фалита на КТБ

http://www.moreto.net/novini.php?n=269943

„В рамките на Бюджет 2015 негативният ефект ще е в рамките на 10 милиарда”. Това коментира в предаването „Здравей, България” финансистът Кольо Парамов относно обявяването на фалит на КТБ. По думите му голяма част от щетите ще са косвени.

Цветан Цветанов: Нека многообразието от партии във властта да е според принципността

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414642_cvetan_cvetanov_neka_mnogoobrazieto_ot_partii_vuv/?ref=rss


Нека това многообразие от партии в състава на Министерския съвет да получи парламентарна подкрепа според принципността, заяви зам.-председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за избор на нов кабинет.

"Днес повече от всякога в парламентарната практика в последните 20-22 години за първи път имаше висока отговорност от всички партии, прозрачност в разговорите, които бяха водени тук, за да се стигне до днешното предложение",...

Чуколов в парламента: Не се смейте! Навън има сериозно напрежение

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412642

Искам да уведомя всички в залата, че навън има сериозно напрежение, има стотици протестиращи срещу тази безпринципна коалиция. Ние от "Атака" искаме 30-минутна почивка и да приемете, г-жо председател, група от протестиращи, които да изложат исканията си! Кандидатът за премиер да дойде и да ги чуе, като се върне, след като си изпуши пурата! Искам да уведомя всички в залата, че навън има сериозно напрежение, има стотици протестиращи срещу тази безпринципна коалиция. Ние от "Атака" искаме 30-минутна почивка и да приемете, г-жо председател, група от протестиращи, които да изложат исканията си! Кандидатът за премиер да дойде и да ги чуе, като се върне, след като си изпуши пурата!

Валери Симеонов: Край на изнасилването на властта от ДПС

http://offnews.bg/news/n_1/n_414411.html

Доволен съм, че ДПС е вън от управлението. Постигнахме целта за изваждане на анти-българската партия ДПС от властта. Край на изнасилването на властта от ДПС. Това обяви от трибуната на парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в реч, в която обясни защо ПФ ще подкрепи втория кабинет на Борисов. "Желаем да търсим общите пътища за решението на проблемите. Интересите на България са над всички останали. Бяхме избрани с една единствена задача - да облекчим живота на нашите сънародници. Всичко останало е безсмислено и несъществено", заяви Симеонов. Той уточни, че са направени много компромиси "единствено и само в името на България. Постарахме се да търсим общото и да игнорираме това, което ни разделя, уточни Симеонов. В речта си той обяви още, че партиите, подписали управленската програма на следващото правителство, са се обединили около идеята да се ограничи раждаемостта сред "някои етноси, които са я превърнали в професия" и са се обединили около "тридетния" модел. той призова Бойко Борисов, който за втори път ще е премиер да престане с показното рязане на лентички и и обиколките из страната, а да се съсредоточи върху изваждането на държавата от кризата. "Имате нашата подкрепа, но искам да спечелите и нашето доверие", обърна се той към лидера на ГЕРБ.

Плановете за управление на речните басейни 2016-2022 г. ще подобрят качеството на живота в по-малките населени места

http://www.cross.bg/vodite-kachestvoto-merki-1438636.html

/КРОСС/ В момента, в който новите Планове за управление на речните басейни (ПУРБ) влязат в сила през 2016 г., те ще станат задължителни за общините и бизнеса в страната. Това стана ясно на пресконференция в Пловдив вчера, с участието на директора на Дирекция „Управление на водите" към МОСВ - Асен Личев и директорите на четирите Басейнови дирекции. Поводът на събитието беше официалният старт на информационна кампания, свързана с новите ПУРБ, които към момента са на етап обществено обсъждане на Междинния преглед на значимите проблеми в управлението на водите по места, на базата на който се изграждат и самите Планове, съобщава пресцентърът на МОСВ. „Консултирането и подлагането на обществено обсъждане на Междинния преглед е от изключително значение за целия процес на планиране, тъй като от правилното определяне на проблемите на водите в района зависи и правилното планиране в следващия етап на подходящи мерки за решаване на тези проблеми и съответно - постигането на определените цели на ПУРБ - доброто състояние на водите", апелира към повишена гражданска активност Асен Личев и продължи: „Тези планове засягат цялото население на България, така че при изготвянето им, всеки един трябва да заяви какво иска от държавата по отношение на това каква вода трябва да му бъде доставяна - за пиене и за производство, защото в следващите шест години до 2022 г., тези планове, които ще бъдат одобрени от Министерски съвет, стават закон

Земетресение разлюля Западна България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412632

Земетресение разлюля Западна България в 09:00 часа тази сутрин. По данни на Европейския сеизмологичен център силата на труса е била 2,6 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е на около 100 километра западно от София, в района на сръбския град Вране. Трусовете са били усетени в района на Земетресение разлюля Западна България в 09:00 часа тази сутрин. По данни на Европейския сеизмологичен център силата на труса е била 2,6 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е на около 100 километра западно от София, в района на сръбския град Вране. Трусовете са били усетени в района на

Видео: Гандалф кани българската публика да изживее Lord of the Rings in Concert

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/07/2414585_video_gandalf_kani_bulgarskata_publika_da_izjivee_lord/?ref=rss


Добрият магьосник Гандалф от филма на Питър Джаксън "Властелинът на пръстените" по романа на Дж. Р. Толкин кани българската публика да преживее магията на Lord of the Rings in Concert. На 5 декември в зала "Арена Армеец" София ще стане първия град в Източна Европа, свидетел на зрелището, гледано от над 2 млн. души в над 20 държави по света. 

"Дневник" и Lord of the Rings in Concert дават шанс на петима читатели да спечелят билет за спектакъла и раздава още 10 награди -  пет реплики...

Глупаво решение ще е да се унищожи банка "Виктория", смята Валери Димитров

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/11/07/2414643_glupavo_reshenie_shte_e_da_se_unishtoji_banka/?ref=rss


Излючително глупаво решение ще бъде банка "Виктория" да бъде унищожена, каза по "Нова телевизия" бившият председател на Сметната палата проф. Валери Симиенов. Според него разумното е тя да бъде запазена, като дяловото участие на КТБ може да се продаде на друга банка и парите да влязат в т.нар масата по несъстоятелоността на трезора с отнет лиценз.

Както е известно Банка "Виктория" (бивша "Креди агрикол България") стана собственост на КТБ формално на 12 юни, когато беше подписан...

„Атака" поискаха 30 минути почивка и председателят на НС да приеме протестиращите пред НС

http://www.cross.bg/protestirashtite-chykolov-pochivka-1438635.html

/КРОСС/„Атака" поискаха 30 минути почивка и председателят на НС Цецка Цачева да приеме делегация от протестиращите пред НС, които са против тази безпринципна коалиция, която по думите му, се гласува в НС.Не се смейте, това е много сериозно, каза Десислав Чуколов от „Атака" на депутатите, които приеха искането му със смях. Ядосан Чуколов отбеляза, че докато текат дебатите „номинираният за министър-председател отиде да си пуши пурата и да си пие кафето".

Белгия се възстановява след вчерашния мащабен протест

http://europe.actualno.com/Belgija-se-vyzstanovjava-sled-vcherashnija-mashtaben-protest--news_59064.html

Над 120 000 участници, 36 ранени (24 приети в болница), 30 арестувани, десетки изпепелени автомобили. Това е част от равносметката от вчерашния общонационален протест в Брюксел, оценен като най-тежкот...

Протестиращите от "Атака" не бяха допуснати в НС

http://politics.actualno.com/Protestirashtite-ot-Ataka-ne-bjaha-dopusnati-v-NS-news_59066.html

Няма да бъдат допуснати в Народното събрание за момента шестте души от протестиращите поддръжници на ПП „Атака“, предаде „Фокус“. Протестиращите в градинката н...

Славейковото школо в Трявна – едно от първите светски училища

http://society.actualno.com/Slavejkovoto-shkolo-v-Trjavna--edno-ot-pyrvite-svetski-uchilishta--news_59071.html

Едно от първите светски училища се намира в Трявна. Открито е като взаимно училище през есента на 1839 г. През 1849 г. тревненци канят като учител в Трявна Петко Славейков, който открива и класно учи...

Части от Сливен са без вода

http://sliven.actualno.com/Chasti-ot-Sliven-sa-bez-voda--news_59068.html

Спряно е водоподаването в част от квартал „Българка” и няколко улици в централна градска част на Сливен. Информацията съобщи дежурният диспечер на местното ВиК дружество. ...

Божидар Томалевски пита БНБ и КТБ за определени операции

http://business.actualno.com/Bojidar-Tomalevski-pita-BNB-i-KTB-za-opredeleni-operacii-news_59069.html

Казусът КТБ предизвика партия "Другата България", която е водена от Божидар Томалевски, да зададе конкретни въпроси относно извършени операции в банката, докато тя е под надзора на БНБ. Иск...

Автомобилите в Ловешко масово в нарушение

http://society.actualno.com/Avtomobilite-v-Loveshko-masovo-v-narushenie--news_59070.html

Нарушенията при автомобилите в Ловешка област явно са нещо естествено. При полицейска операция в региона са открити нередности в почти всички проверени коли, съобщават от областната дирекция на МВР. ...

АБВ се моли на цял мандат

http://www.bnews.bg/article-121128

АБВ изрази надежда да изкарат пълен мандат и си запази правото при всичките въпроси, с които не са съгласни, въпреки подкрепената програма, да действат съобразно политическата политическа платформа.

Земетресение в Западна България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412622

Земетресение разлюля Западна България в 09:00 часа тази сутрин. По данни на Европейския сеизмологичен център силата на труса е била 2,6 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е на около 100 километра западно от София, в района на сръбския град Вране. Трусовете са били усетени в района на Земетресение разлюля Западна България в 09:00 часа тази сутрин. По данни на Европейския сеизмологичен център силата на труса е била 2,6 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е на около 100 километра западно от София, в района на сръбския град Вране. Трусовете са били усетени в района на

Три нови логопедични кабинети отвориха врати във Варна

http://web.barometar.net/65668/

Три нови логопедични кабинети отвориха врати в детските градини във Варна. Те ще обслужват деца и ученици с комуникативни нарушения. Инициативата се осъществява от Логопедичния център в града с подкрепата на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ към община Варна. От 10-ти ноември започва работа логопедичен кабинет в новооткритата детска градина „Бисерче“ в кв. „Чайка“, [...]

Виж тук всичко за гласуването на новото правителство в парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412619

 В Народното събрание тече процедурата по избор на министър-председател и министри.
Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, представители на синдикати и работодатели.
Около 11.  В Народното събрание тече процедурата по избор на министър-председател и министри. Поканени са президентът, вицепрезидентът, членовете на служебното правителство, висши магистрати, омбудсманът, представители на вероизповеданията в България, членове на дипломатическия корпус, представители на синдикати и работодатели. Около 11.

Бебето ви може да носи чертите на бившия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412624

Ново проучване доказа, че детето ви може да прилича на бившия ви сексуален партньор, без значение, че биологичният баща на отрочето ви е друг, съобщава БГНЕС. 
Учени от Южен Уелс открили, че неузрелите яйцеклетки тогава може да са "абсорбирали" молекули сменна течност от предишния сексуален партньор, Ново проучване доказа, че детето ви може да прилича на бившия ви сексуален партньор, без значение, че биологичният баща на отрочето ви е друг, съобщава БГНЕС.  Учени от Южен Уелс открили, че неузрелите яйцеклетки тогава може да са "абсорбирали" молекули сменна течност от предишния сексуален партньор,

Атакисти на протест пред парламента, сблъскаха се с полицията

http://offnews.bg/news/n_1/n_414416.html

Десетки активисти на "Атака" се изсипаха тази сутрин пред парламента, за да протестират срещу наречената от тях "безпринципна" коалиция ГЕРБ+РБ+АБВ+ПФ. Атакистите дори направиха опит да нахлуят в сградата на Народното събрание, но опитът им бе спрян от полицията, пише bTV. Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта. Виждат се плакати с надписи „Национален фронт за спасение на Бойко”. Сред протестиращите атакисти са и вече бивши депутати от партията на Волен Сидеров. В 10:20 часа депутатът от "Атака" Десислав Чуколов поиска от председателя на парламента почивка, с претекст, че има бити протестиращи пред парламента.  Заради ескалиращото напрежение пред Народното събрание дойдоха и полицейски подкрепления. 

Над 100 хил. работници излязоха по улиците на Белгия

http://www.bnews.bg/article-121124

Работниците са недоволни, че правителството иска да заздрави бюджета с техни пари

Страхливият енергиен регулатор ни струва скъпо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411957

Частните и държавните фирми в електроенергийния сектор губят по 80 млн. лева месечно заради неправилно сметнатите от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цени на тока за бита и дребния бизнес. Изчисленията са на Министерството на икономиката. Според ведомството за една година дългът в сектора ще достигне 4 млрд. лева.
И преди Частните и държавните фирми в електроенергийния сектор губят по 80 млн. лева месечно заради неправилно сметнатите от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цени на тока за бита и дребния бизнес. Изчисленията са на Министерството на икономиката. Според ведомството за една година дългът в сектора ще достигне 4 млрд. лева. И преди

Бебето ви може да прилича на бившия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412607

Ново проучване доказа, че детето ви може да прилича на бившия ви сексуален партньор, без значение, че биологичният баща на отрочето ви е друг, съобщава БГНЕС. 
Учени от Южен Уелс открили, че неузрелите яйцеклетки тогава може да са Ново проучване доказа, че детето ви може да прилича на бившия ви сексуален партньор, без значение, че биологичният баща на отрочето ви е друг, съобщава БГНЕС.  Учени от Южен Уелс открили, че неузрелите яйцеклетки тогава може да са "абсорбирали" молекули сменна течност от предишния сексуален партньор,

Аварии оставиха няколко района във Варна без вода

http://pik.bg/аварии-оставиха-няколко-района-във-варна-без-вода-news246971.html

Аварии оставиха няколко района във Варна без вода

Няколко района във Варна остават без вода днес, заради аварии. Това съобщиха от ВиК.

От там информираха, че без ще бъдат абонатите между бул."Владислав Варненчик" , бул."Мария Луиза" , ул."Антим 1-ви" и бул."Съборни" до 17.00 часа. Водоподаването ще бъде прекъснато и в кв."Възраждане 1-ви и 2-ри микрорайон", част от кв."Младост" също до 17.00 часа.

Диспечерът във водоснабдителното дружество допълни, че дежурните екипи са в готовност да реагират при възникване на нови аварии на територията на града.

Перник нащрек - Рихтер напомни с 2,5 по скалата си

http://frognews.bg/news_79702/

Земетресение с магнитуд 2,5 по Рихтер беше усетено тази сутрин в 9,03 ч. в Перник. Епицентърът е на улица "Каменина" в града на дълбочина 15,7 км.

Гошо Тъпото командвал в КТБ

http://www.cross.bg/petrov-danchev-vreme-1438634.html

/КРОСС/ Че в България всичко е възможно, показва репортерска проверка на „Галерия", която разкрива как Георги Петров-Тъпото е командвал и същевременно е осигурявал чадър над Корпоративна търговска банка. Близо 500 хиляди вложители в КТБ със сигурност ще останат изумени, когато научат как емблематичният политик от прехода е играел важна роля при управлението на парите им. Ако клетниците са знаели, че именно Тъпото наднича зад кулисите на банката, едва ли са щели да си вложат спестяванията там. Петров успява да уреди зет си Данчо Данчев на висок пост в корпорацията на Цветан Василев, а сина си Георги Георгиев Петров - в отдела за контрол над банките към ДАНС. Георги Петров е същият онзи бивш земеделец, после седесар, сетне царист и накрая гербер, който през далечната 1994 г. бе заведен на мачовете на националния отбор в Щатите. Там той се прочу с това, че не можеше да регулира климатика в хотелската си стая и в 40-градусовите жеги стоеше с пуловерче в стаята си. За кариерното развитие и дългите битки на Петров с образователната система е писано достатъчно. Потресаващото е, че точно този човек беше сред депутатите, гласували новата Конституция, след това оглавяваше Комисията по хазарт, а накрая се оказва, че е играл особено важна роля и в „банковото дело". Очевидно пропуските в общата култура и образованието при Петров са отлично компенсирани от пробивност и удивителен нюх за обществена реализация, както лична, така и семейна

Местан: ДПС ще бъде опозиция

http://www.cross.bg/mestan-dps-shte-bude-opozitziya-1438633.html

/КРОСС/ ДПС ще бъде в опозиция, обяви председателят на партията Лютви Местан трибуната на Народното събрание.  Местан призова дебатите да бъдат проведени едва след като партиите във властта представят управленската си концепция. „Първо да чуем мнението на партиите, които ще управляват, а после - и на тези, които очевидно ще бъдем в опозиция", отбеляза Местан.

Още два района във Варна остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=269951

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат следните места: - част от местност Прибой до 17 часа; - абонатите между ул."Под игото" , ул."Георги Пеячевич" , ул."Свобода" и ул.

Хранете се според цветовете на дъгата

http://www.vesti.bg/novini/hranete-se-spored-cvetovete-na-dygata-6026867

Храненето според цветовете на дъгата - или консумирането на плодове и зеленчуци от различни цветове - подобрява вашето здраве, а според американското министерство на земеделието, намалява шансовете за рак, сърдечни заболявания, диабет, хипертония и други заболявания, характерни за съвремието, в което живеем.

Путин: В моментите на криза в ценообразуването на енергоресурсите превес има политиката

http://www.cross.bg/pytin-petrol-petrola-1438631.html

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви, че в моментите на криза възниква усещането, че в ценообразуването превес има политиката, предаде ТАСС. Руският лидер изрази тази позиция в интервю за китайски медии в навечерието на своята визита в Поднебесната империя. Според него, на цената на петрола може да се е отразила и световната политика. „При това политическият компонент в цените на петрола продължава да присъства. Освен това, в някои кризисни моменти възниква усещането, че в ценообразуването на енергийните ресурси превес има именно политиката“, каза руският президент. Като друг негативен фактор, оказващ влияние на цените, Путин определи отсъствието на точна пряка връзка между физическите пазари на петрол и финансовите площадки, на които се провежда търговията. „Разбира се, че обективната причина за спада на световните цени на петрола стана забавянето темповете на растежа на икономиката, тоест и на енергийното потребление в цяла редица от страни. Освен това, както стратегическите, така и търговските запаси от петрол в развитите страни се намира на равнище на исторически максимум. Влияние оказват и иновациите в технологиите за добив на петрол, които доведоха до появата на нови обеми въглеводороди на регионалните пазари“, каза Путин. Руският държавен глава също отбеляза, че в момента на петролния пазар съществува възможност за спекулативни действия

Джордж Буш-баща ще бъде награден от Европейския парламент

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412614

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-баща ще бъде почетен с награда от Европейския парламент в рамките на честванията на 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Асошиейтед прес.
Буш, който бе президент при падането на Стената през 1989 г., ще стане първият американец, удостоен с медала "Робер Шуман" на церемония в понеделник в Бившият президент на САЩ Джордж Буш-баща ще бъде почетен с награда от Европейския парламент в рамките на честванията на 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Асошиейтед прес. Буш, който бе президент при падането на Стената през 1989 г., ще стане първият американец, удостоен с медала "Робер Шуман" на церемония в понеделник в

Варна ще привлича туристи с маршрути от Руско-турската война

http://www.moreto.net/novini.php?n=269950

Имаме уникалния потенциал да привличаме руски туристи, които искат да се движат по маршрута на боевете по време на Руско-турската освободителна война. Това каза пред вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Атакисти посрещнаха новия кабинет с малък, но шумно-провокативен протест

http://www.mediapool.bg/atakisti-posreshtnaha-noviya-kabinet-s-malak-no-shumno-provokativen-protest-news226909.html

Малобройна, но по атакистки шума и провокативна група привърженици на Волен Сидеров се събраха в петък сутринта пред парламента да протестират срещу избора на новото правителство начело с Бойко Борисов. Целта на "Атака" да влезе в новините и да се открои като бунтарски фактор и опозиция в сегашния парламент бе до голяма степен постигнаха благодарение на вниманието, с което я удостоиха националните телевизии и останалите медии, предаващи на живо случващото се в пленарната зала и извън нея.   В акцията, силно охранявана от полицията, участват стотина души - бивши депутати на "Атака" и активисти на партията, докарани от провинцията, които твърдят, че искат Волен Сидеров да е премиер или президент и той да им вдигне пенсиите и заплатите. Други са по-добре подготвени и заявяват, че са дошли да протестират срещу новото "колониално" правителство, което подчинявало България на САЩ   Носят български знамена, знамената на "Атака", вувузели с цветовете на Русия.   Голяма част от плакатите целяха да изобличат конкурентната националистическа формация Патриотичен фронт, която подкрепя коалиционното правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок. Част от плакатите на атакистите гласяха - "Национален фронт за спасение на Бойко", "Паричен фронт" и други.   Както всяко улично мероприятие на "Атака", и това включваше провокация към полицията и инсценирани "сблъсъци", които да покажат как властта "мачка" националистите. До подобно стълкновение се стигна към 10 ч., когато няколко протестиращи тръгнаха срещу охраняващите ги полицаи.   Впоследствие униформените подкараха атакистите в зона, по-отдалечена от входа на парламента, като полицията конвоираше плътно колоната на протестиращите.   По средата на изказванията на лидерите на политическите сили, предшестващи гласуването на кабинета "Борисов", депутатът от "Атака" Десислав Чуколов излезе на трибуната и поиска половин час почивка, за да бъде приета делегация на протестиращите в НС. Председателят на парламента даде почивка, но само четвърт час, след което заседанието продължи, но се забави, тъй като според първоначалния график кабинетът трябваше да бъде избран до 11 ч. и да започне церемонията в Министерския съвет по сдаването на властта от служебното на редовното правителство.   Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също излезе навън при своите и държа реч по мегафон.   "Протестираме срещу правителството, което не е на националното спасение, а на националното погребение", заяви Гален Ганчев от "Атака". Според него в парламента са влезли абсолютно всички национални предатели. Ганчев обвини членовете на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), че са били купени от ГЕРБ и са им обещани постове. Представителят на "Атака" обеща протестите да продължат, докато Бойко Борисов не падне от власт. Волен Сидеров и Валери Симеонов, който е лидер на НФСБ, са в открит конфликт през последните години. Отношенията между двамата охладняха, след като Сидеров подкрепи първото правителство на Бойко Борисов през 2009 г. Преди това двамата бяха близки, като политическата кариера на Сидеров започна от телевизията на Симеонов – "Скат" с предаването "Атака".

Протест на "Атака" пред Народното събрание

http://www.mediapool.bg/protest-na-ataka-pred-narodnoto-sabranie-news226909.html

Бивши депутати на "Атака" и активисти на партията протестират пред Народното събрание, докато вътре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представи структурата и състава на второто си правителство. Протестиращите са издигнали плакати с надписи - "Национален фронт за спасение на Бойко", "Паричен фронт" и други. "Протестираме срещу правителството, което не е на националното спасение, а на националното погребение", заяви Гален Ганчев от "Атака". Според него в парламента са влезли абсолютно всички национални предатели. Ганчев обвини членовете на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), че са били купени от ГЕРБ и са им обещани постове. Представителят на "Атака" обеща протестите да продължат, докато Бойко Борисов не падне от власт. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов са в открит конфликт през последните години. Отношенията между двамата охладняха, след като Сидеров подкрепи първото правителство на Бойко Борисов през 2009 г. Преди това двамата бяха близки, като политическата кариера на Сидеров започна от телевизията на Симеонов – "Скат" с предаването "Атака".

Цветан Цветанов: Трябва да работим за стабилност

http://www.cross.bg/tzvetanov-gerb-parlamentarnata-1438632.html

/КРОСС/От името на ПГ на ГЕРБ ние ще подкрепим правителството, предложено от кандидата за министър-председател Бойко Борисов, заяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна. Днес повече от всякога в парламентарната практика в последните 20-22 години, за първи път имаше висока отговорност от всички партии, прозрачност в разговорите, които бяха водени тук, за да се стигне до днешното предложение", заяви Цветанов. Той обясни, че дебатите са имали за цел да се установят разликите между партиите, но и да се потърси това, което може да ги обедини. "Точно затова от името на ПГ на ГЕРБ ние ще подкрепим правителството, предложено от кандидата за министър-председател Бойко Борисов", подчерта Цветанов. От парламентарната група на ГЕРБ Цветанов обеща: "Ще бъдем диалогични, аргументирани". "Нека да забравим периода на противопоставяне от 42-то НС. Трябва да работим за стабилност", призова Цветанов. Снимка: Булфото

Джордж Буш-баща ще бъде награден от Европейския парламент

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412600

Бившият президент на САЩ Джордж Буш-баща ще бъде почетен с награда от Европейския парламент в рамките на честванията на 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Асошиейтед прес.
Буш, който бе президент при падането на Стената през 1989 г., ще стане първият американец, удостоен с медала Бившият президент на САЩ Джордж Буш-баща ще бъде почетен с награда от Европейския парламент в рамките на честванията на 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, предаде Асошиейтед прес. Буш, който бе президент при падането на Стената през 1989 г., ще стане първият американец, удостоен с медала "Робер Шуман" на церемония в понеделник в

Програмна декларация на проевропейското реформаторско правителство за стабилна България

http://www.cross.bg/bulgariya-pravitelstvo-politicheski-1438629.html

/КРОСС/ След почти двегодишен период на политическа нестабилност, днес България е изправена пред поредица предизвикателства: трудна икономическа ситуация, криза в публичните финанси и банковия сектор, дефицити в енергийния сектор; блокирано финансиране по ключови оперативни програми и забавено начало на новия програмен период (2014-2020); тежки социални проблеми за голяма част от българските граждани; липса и забавяне на реформи в редица сектори: образование, здравеопазване, правосъдие, публични администрации; загуба на доверие от страна на основните ни партньори в ЕС. Съзнавайки тези трудности, ние, от ГЕРБ и партньорите ни от Реформаторски блок, както и политическите сили, които декларираха своята подкрепа за новото правителство - Коалиция АБВ и Коалиция „Патриотичен фронт", поемаме отговорността да работим за тяхното преодоляване. С правомощията на мандата на ПП ГЕРБ формираме Проевропейско реформаторско правителство

Падна обвинението в опит за убийство срещу Фил Ръд

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/padna-obvinenieto-v-opit-za-ubijstvo-sreshtu-fil-ryd-6026852

Обвинението в заплаха за убийство обаче не е отпаднало, както и за притежание на амфетамини и канабис, което барабанистът определя като "дребни"

Песков: Путин не планира срещи с Порошенко

http://www.cross.bg/pytin-poroshenko-peskov-1438630.html

/КРОСС/ В близките планове на президента на Русия Владимир Путин няма срещи с ръководителите на Донецка и Луганска народни републики. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руски журналисти. По думите на Песков, Путин не планира в близко бъдеще да се среща и с президента на Украйна Петро Порошенко, предаде ТАСС. Напомняме, че последната среща на Путин ис Порошенко се състоя на заседанието на АСЕМ в Милано през октомври.  

Париж 2014 - 4C Spider – поредната красавица на Alfa

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4411498

Alfa Romeo блесна пред почитателите си на изложението в Париж със серийния вариант на 4C Spider. Кабриото ще бъде пуснато в продажба в началото на следващата година.
Автомобилът изцяло е взел техническото оборудване от закрития модел 4C Coupe. Задвижването е поверено на добре познатия 1,75-литров четирицилиндров турбодвигател с 240 конски сили и Alfa Romeo блесна пред почитателите си на изложението в Париж със серийния вариант на 4C Spider. Кабриото ще бъде пуснато в продажба в началото на следващата година. Автомобилът изцяло е взел техническото оборудване от закрития модел 4C Coupe. Задвижването е поверено на добре познатия 1,75-литров четирицилиндров турбодвигател с 240 конски сили и

От понеделник започват делата срещу държавата на вложителите

http://www.cross.bg/tursyat-byudzheta-aktyalizatziyata-1438628.html

/КРОСС/Делата срещу държавата заради отнемането лиценза на КТБ започват още следващата седмица. Гарантираните вложители ще си търсят пропуснатите ползи от петмесечното незаконно задържане на парите им, а негарантираните ще си търсят и компенсация за пълния депозит. При всички положения ще се търсят и морални щети, заяви пред TV7 Даниел Божилов от КТБalive. БНБ си свърши работата и сега главно действащо лице става Фондът за гарантиране на влоговете. До 4 декември трябва да започне плащането на влоговете, а до 25 ноември трябва да кажат в кои банки ще става това, обясни от своя страна зам.-главният редактор на в. "Банкер" Петър Илиев. И двамата отбелязаха, че Иван Искров е изрекъл откровени лъжи в парламента по повод офертата на фонда ЕПИК и коментираха, че ако актуализацията на бюджета е била приета през лятото, КТБ отдавна щеше да е отворена и да работи. Според тях, ако актуализацията на бюджета е била приета през лятото, КТБ отдавна щяла да е отворена и да работи. Снимка: Булфото

Прополис предпазва от грип

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4410780

Проучване, проведено в Япония, показва, че пчелният прополис има силно противогрипно действие. На базата на направените изводи, специалистите съветват винаги да имаме под ръка от този пчелен продукт. Нещо повече, в сезона на настинките, вирусите и грипните епидемии да приемаме поне малко количество всеки ден за подсилване на имунитета. Проучване, проведено в Япония, показва, че пчелният прополис има силно противогрипно действие. На базата на направените изводи, специалистите съветват винаги да имаме под ръка от този пчелен продукт. Нещо повече, в сезона на настинките, вирусите и грипните епидемии да приемаме поне малко количество всеки ден за подсилване на имунитета.

Борисов защити представения от него кабинет като проевропейски и реформаторски

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/borisov-zashtiti-predstaveniia-ot-nego-kabinet-kato-proevropeiski-i-reformatorski-183346/

Изправени пред предизвикателства като дефицит, трудности в банковия сектор и блокиране на инвестиции, заяви лидерът на ГЕРБ

„Шихан“ от танцова школа Адзума представя красотата на японските традиционни танци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/246617_%E2%80%9E%D0%A8%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%BD%E2%80%9C+%D0%BE%D1%82+%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D0%90%D0%B4%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82

 6 ноември 2014 г., София. Танцьорката Сейка Адзума, „шихан“ от танцова школа Адзума, идва в София, за да проведе демонстрация на японски традиционни танци. Столичният куклен театър ще бъде домакин на демонстрацията на 13 ноември от 18 ч. Събитието може да бъде посетено само с покани.

 

Сейка Адзума ще представи пред българската публика красотата и изяществото на японските танци и ще разкаже за движенията, дрехите, перуките и други елементи, които се използват при изпълненията.

 

Сейка Адзума започва да изучава танци от 3-годишна възраст при известната преподавателка Кимика Адзума, а на 6 г. прави първия си дебют на сцената на известния шинтоистки храм в Камакура Цуругаока Хачимангу. На 25 г. влиза в редиците на професионалните танцьори, а днес вече като „шихан“ от школа Адзума преподава танци на своите ученици, изпълнява сценични и религиозни танци. Виртуозната изпълнителка на т.нар. сей но май, саги-мусуме и други женски танци се радва на изключително висока оценка въпреки младостта си.

 

Танцовата школа Адзума е с история и традиции на повече от 200 години. Основана е от Тодзо Адзума, хореограф, работил в известния през периода Едо Кабуки театър Ичимура-дза в днешно Токио.

 

Сейка Адзума има възможност да даде интервю в деня преди представлението си – на 12 ноември, след предварителна уговорка.

 

За Дните на японската култура в България

Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и пета поредна година българската общественост има възможност да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.

Дните на японската култура през 2014 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, LB Bulgaricum, Astellas, Lexus, Canon, Mitsubishi Corporation, Геотехмин, Toshiba, JTI, Toyota, Kaliakra Wind Power, YAZAKI и Yokogawa България.

Валери Симеонов: Г-н Борисов, ако този път управлението с мандата на ГЕРБ се провали, трети път няма да има

http://www.cross.bg/simeonov-borisov-valeri-1438627.html

/КРОСС/Парламентарната група на Патриотичния фронт ще подкрепи така предложения състав на кабинет в името на изпълнението на програмната декларация, която бе изготвена и съгласувана. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на коалицията между НФСБ и ВМРО Валери Симеонов. Вие имате нашата подкрепа, но аз бих желал да спечелите нашето доверие, каза Симеонов на Борисов и се обърна към него с думите: Г-н Борисов, ако този път управлението с мандата на ГЕРБ се провали, трети път няма да има, обърна се Симеонов към Борисов. Той помоли бъдещите министри да положат усилия и труд в своите ресори и да намалят демонстративното рязане на лентички и обиколките за щяло и нещяло в страната и по телевизионните студия. Аз съм доволен от това, че с партии, с които сме били в остър конфликт, успяхме да намерим общи идеали, общи цели и успяхме да изготвим обща платформа, каза той и изреди част от точките, по които е постигнато съгласие. Доволен съм, че в програмната декларация е заложено изпълняване на приоритети единствено в интересите на страната

Мариан Бачев нарече бебето си малка сладка клюкарка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4411398


5-месечната дъщеря на Мариан Бачев вече разглежда първите си гумени книжки. Актьорът пусна във фейсбук страницата си снимка, на която малката Косара съсредоточено е впила поглед в картинките.

Към друг фотос Бачев е написал: “Малка сладка клюкарка”. На него бебето, застанало по корем, гледа през прозореца, 5-месечната дъщеря на Мариан Бачев вече разглежда първите си гумени книжки. Актьорът пусна във фейсбук страницата си снимка, на която малката Косара съсредоточено е впила поглед в картинките. Към друг фотос Бачев е написал: “Малка сладка клюкарка”. На него бебето, застанало по корем, гледа през прозореца,

Симеонов към Борисов: Ако се провалите, трети път няма да има!

http://www.bnews.bg/article-121122

ПФ ще подкрепи кабинета Борисов. Това декларира от трибуната на парламента лидерът на фронта Валери Симеонов. Той обаче призова Борисов да намали рязането на лентички и обикалянето на тв студиа.

И Радан си изчете домашното от трибуната

http://www.bnews.bg/article-121126

Радан Кънев и Божидар Лукарски се разминаха в твърденията си за фалита на бнката. Според първия такъв има, но според втория, който е и икономически министър, фалит все още янма.

Р. Кънев: За компромисите ще платим сериозна цена

http://frognews.bg/news_79701/

Парламентът се превърна в последните 10 дни в поле на обществения компромис и център на реалната власт в България. „За този компромис всички ние ще платим сериозна цена, но ползата ще е за всеки българин”, заяви Кънев иказа, че по-късно ще поздрави партньорите от коалицията с песен на Стинг.

Цветанов: Трябва да наваксаме изоставането

http://www.bnews.bg/article-121120

След 434 дни управление на кабинета Орешаркси и 93 дни на служебния кабинет трябва да наваксваме изоставането, каза в пленарна зала зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който пръв започна дискусията по състава на кабинета.

Протестиращи пробваха да нахлуят пред официалния вход на парламента

http://www.bnews.bg/article-121125

Млако пред 10 ч. протестиращи пробваха да нахлуят пред централния вход на парламента, за да продължат там протеста си. Това доведе до спречкване с полицията. След безредиците започнаха да пристигат още полицейски части към района на Народното събрание.

Борисов: Зад нашия кабинет стои консенсус, че реформите са необходими

http://www.moreto.net/novini.php?n=269948

Лидерът на ГЕРБ и номиниран отново за премиер Бойко Борисов представи структурата и персоналния състав на Министерски съвет пред народните представите в парламента. След един месец консултации в парламент, в който народът изпрати рекорден брой партии, се опитваме да ви представим едно проевропейски реформаторско правителство, заяви Борисов от парламентарната трибуна.

Валери Симеонов: Патриотичният фронт ще подкрепи предложения кабинет

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412585

С това изказване искам да декларирам, че Патриотичният фронт ще подкрепи предложения кабинет. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на партията Валери Симеонов.Основните приоритети на Патриотичния фронт залеганаха в програмата. Прекратяването на участието на антибългарската партия в управлението е основното искане на нашите С това изказване искам да декларирам, че Патриотичният фронт ще подкрепи предложения кабинет. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на партията Валери Симеонов.Основните приоритети на Патриотичния фронт залеганаха в програмата. Прекратяването на участието на антибългарската партия в управлението е основното искане на нашите

Кисинджър: Путин не е Сталин

http://www.cross.bg/kisindzhur-rysiya-sistema-1438626.html

/КРОСС/ Задълбочаващият се конфликт между Запада и Русия днес не е същият като конфликта по време на Студената война, каза Хенри Кисинджър пред Съвета по външни отношения в Ню Йорк тази седмица на симпозиум по повод 25-годишнината от падането на Берлинската стена, съобщава британският в. "Хъфингтън пост". Но бившият американски държавен секретар, който на 91 години остава силен и влиятелен глас на външнополитическата арена, допълни: "Много съм притеснен от настоящото положение, което не носи нито мир на Украйна, нито стабилност на международната система". Запитан дали може да направи паралел между Сталин и Путин, Кисинджър отговори: "Всъщност, не...Не мисля, че Путин вярва, че управленската система в Русия е вродено несъвместима с управленската система на Запад. Той е дълбоко огорчен от западните действия и реагира по начин, който Петър Велики щеше да разбере. Но не мисля, че сме изправени пред същия феномен като Студената война". Кисинджър, който също така беше съветник по националната сигурност на президента Ричард Никсън, обвинява отчасти и Запада за конфликта в Украйна. "Създалото се положение...се развиваше в продължение на месеци, в които струва ми се западните страни не разбраха напълно последиците и не използваха възможностите за разговори по основния проблем, а именно дългосрочните отношения между Русия и Запада"

Симеонов към Борисов: Имате подкрепата ни, но намалете рязането на лентички (Обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412564

Г-н Борисов, искам да помоля Вас и министрите за усърдна работа. Време е да работим. И нека да намалим цялата демонстративност и рязането на лентички. Имате нашата подкрепа за съставяне на правителство. Сега трябва да спечелите и нашето доверие. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на Г-н Борисов, искам да помоля Вас и министрите за усърдна работа. Време е да работим. И нека да намалим цялата демонстративност и рязането на лентички. Имате нашата подкрепа за съставяне на правителство. Сега трябва да спечелите и нашето доверие. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери

"Атака" протестира пред парламента

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412563

Докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представяше структурата на второто си правителство в пленарна зала, бивши депутати от „Атака” и активисти от цялата страна се събраха на протест край парламента, информира Нова тв. 
Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта. Докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представяше структурата на второто си правителство в пленарна зала, бивши депутати от „Атака” и активисти от цялата страна се събраха на протест край парламента, информира Нова тв.  Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта.

"Атака" протестира пред парламента

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412576

Докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представяше структурата на второто си правителство в пленарна зала, бивши депутати от „Атака” и активисти от цялата страна се събраха на протест край парламента, информира Нова тв. 
Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта. Докато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представяше структурата на второто си правителство в пленарна зала, бивши депутати от „Атака” и активисти от цялата страна се събраха на протест край парламента, информира Нова тв.  Основен акцент на мероприятието е участието на НФСБ на Валери Симеонов във властта.

Шешел: Ако се върна в Сърбия, ще отмъщавам

http://balkani.actualno.com/Sheshel-Ako-se-vyrna-v-Syrbija-shte-otmyshtavam-news_59055.html

Ако дойда в Сърбия няма да се занимавам с лечението си, а ще насоча всичките си сили към отмъщение, заяви лидерът на сръбските радикали Воислав Шешел, цитиран от БГНЕС. Снощи Трибуналът в Хага реши...

Операта "Макбет" ще дебютира в Пловдив

http://plovdiv.actualno.com/Operata-Makbet-shte-debutira-v-Plovdiv-news_59056.html

Операта "Макбет" на Джузепе Верди, по едноименната трагедия на Уилям Шекспир, ще бъде изпълнена за първи път в Пловдив другата седмица. Събитието ще се състои във вторник (11 ноември) от 19:...

Нови открития за генетичната история на европейците

http://interest.actualno.com/Novi-otkritija-za-genetichnata-istorija-na-evropejcite-news_59058.html

ДНК, извлечена от скелет на мъж, живял в Русия преди около 37 000 години, хвърля светлина върху генетичната история на европейците, включително върху кръстосванията им с неандерталци преди повече от 5...

Очаква се покачване на цената на меда

http://business.actualno.com/Ochakva-se-pokachvane-na-cenata-na-meda-news_59065.html

Очаква се повишение на цената на пчелните продукти. Това каза пред Радио „Фокус” – Варна Михаил Михайлов, председател на Съюза на българските пчелари. Михайлов обясни, че...

БДЦ ще гласува срещу кабинета

http://politics.actualno.com/BDC-shte-glasuva-sreshtu-kabineta-news_59060.html

От името на ПГ на Български демократичен център ние заявяваме, че групата на ГЕРБ като спечелила най-много гласове на тези избори трябва да състави правителство и премиер, по всички правила на демокра...

Сидеров със стенограма: Гласувах против Орешарски, гласувам против Борисов

http://politics.actualno.com/Siderov-sys-stenograma-Glasuvah-protiv-Oresharski-glasuvam-protiv-Borisov-news_59063.html

Без изненада Волен Сидеров обяви, че „Атака” ще гласува против Борисов и против правителството. Имам много ясна аргументация – през 2009 година беше даден шанс на г-н Бо...

Радан Кънев: От новия кабинет партиите губят, но гражданите печелят

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/11/07/2414632_radan_kunev_ot_noviia_kabinet_partiite_gubiat_no/?ref=rss


Съпредседателят на парлаламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев призова за смирение в поведението на министрите в следващото правителство,

"През изминалите десет дена, четиридесет и третият парламент на България изпълни една от важните си задачи – превърна се в поле на компромиса и в център на реалната публична власт в републиката. Днес пред нас е резултатът от свършената работа, а зад гърба ни – тежки компромиси", заяви Кънев от трибуната и добави, че за компромисите...

Радан Кънев: Пред нас е резултат на компромиса, после ще поздравя кабинета с песен на Стинг

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4412568

Днес пред нас е резултата на компромиса. За компромисите всички ние ще платим висока политическа цена, но полза ще има всеки българин. Ние от Реформаторския блок обещахме и направихме всеки компромис да стигнем до тук. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна. Днес пред нас е резултата на компромиса. За компромисите всички ние ще платим висока политическа цена, но полза ще има всеки българин. Ние от Реформаторския блок обещахме и направихме всеки компромис да стигнем до тук. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна.

Радан Кънев: Днес ще наруша предизборно обещание, благодаря на ГЕРБ за променения стил

http://offnews.bg/news/n_1/n_414410.html

Днес повече от всякога реалната власт е в парламента. Днес ние ще дадем властта на втория кабинет "Борисов", аз ще гласувам за него. Бих благодарил на г-н Бойко Борисов за променения стил на ГЕРБ. Надявам се да остане такъв и след това. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев.  В изявлението си пред депутатите той каза, че компромисите за съставянето на стабилно правителство ще струват скъпо на политиците. "Пред нас е резултатът на компромиса. От успеха ни да сформираме стабилно мнозинство полза ще има всеки българин и това е честното политическо решение, от което губят партиите и печелят гражданите. Аз лично ще наруша пряко предизборно обещание", обясни Кънев. Той посочи областите, в които Реформаторите ще положат усилия за реформи - здравеопазването, образованието, правосъдието, администрацията, където България ще има "реформаторски настроени министри и екипи". От тези области като най-важна той открои реформата в съдебната система. "Това е компромисът, който няма да направим", каза Кънев и посочи, че промените в правосъдието означават и промяна в политическата система и прерязване на връзката на властта с мафията. "И не казвайте на партньорите, че това правителство ще отдели България от Европа. Това правителство, в което БСП и ДПС не са фактор не отдалечава България от Европа. Нашите съграждани с друг етнос и вяра ще бъдат интегрирани във властта повече, защото ще е без монополисти и посредници", каза Кънев.  "Обещанието ни да извадим БСП и ДПС от изпълнителната власт е всичко друго, но не и антиполитика. Ще запазим духа на разбирателство, ще търсим всеки глас за всяко решение, което смятаме, че е в интерес на българските граждани, но няма да отстъпим нито на сантиметър от правосъдието. Няма да отстъпим, защото Европа свършва, там където отстъпва върховенството на закона, където свършва властта на мафията", каза още Кънев. Той каза още, че вече е видял "достатъчно зачервени и самодоволни физиономии сред нас". "Нашата власт може да е много за кратко, ако е за нашите привилегии", предупреди Кънев. Към Борисов и кандидатите за министри той обеща да отправи музикален поздрав с песен на Стинг. 

Радан Кънев: Пред нас е резултат на компромиса, после ще поздравя кабинета с песен на Стинг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4412541

Днес пред нас е резултата на компромиса. За компромисите всички ние ще платим висока политическа цена, но полза ще има всеки българин. Ние от Реформаторския блок обещахме и направихме всеки компромис да стигнем до тук. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна. Днес пред нас е резултата на компромиса. За компромисите всички ние ще платим висока политическа цена, но полза ще има всеки българин. Ние от Реформаторския блок обещахме и направихме всеки компромис да стигнем до тук. Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев от парламентарната трибуна.

Кънев: Ще поздравя кабинета с песен на Стинг

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/kynev-shte-pozdravia-kabineta-s-pesen-na-sting-6026849

"Гласуваме обърнати не към политическите си интереси, които с лекота биха ни изпратили на нови избори или в удобната поза на непримирима дясна опозиция, а обърнати към нуждите на българските граждани", каза съпредседателят на РБ

Кънев благодари на Борисов за промения стил на общуване

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/kynev-blagodari-na-borisov-za-promeniia-stil-na-obshtuvane-6026849

"Гласуваме обърнати не към политическите си интереси, които с лекота биха ни изпратили на нови избори или в удобната поза на непримирима дясна опозиция, а обърнати към нуждите на българските граждани", каза съпредседателят на РБ

Радан Кънев: Днес пред нас е резултатът на компромиса, а зад гърба ни - неговата тежест

http://www.cross.bg/kunev-radan-tezhest-1438625.html

/КРОСС/Днес пред нас е резултатът на компромиса, а зад гърба ни - неговата тежест. За компромиса всички ние ще платим огромна политическа цена. Но от излъчването на правителство полза ще има всеки българин. Това каза от парламентарната трибуна Радан Кънев от Реформаторския блок. Ние от РБ, както и обещахме тук, направихме всеки компромис, за да стигнем до този момент, допълни той. Успешният вот на НС днес ще донесе реално полза, каза Кънев и посочи:  Ние от РБ се преборихме не за ресурсни министерства, тази дума ме отблъсква сама по себе си, а за отговорността на министерствата, които носят огромна тежест. Днешният вот ще даде старт на реформата в съдебната система. Това е компромисът, който казахме, че няма да направим, не направихме и в мандата на това НС няма да направим, допълни Радан Кънев. Промяната в правосъдието и политическ8ата промяна със сигурност не отдалечава България от Европа, категоричен бе той. Обещанието ни да извадим БСП и ДПС от изпълнителната власт не е антиполитика, то е предпоставка за провеждането на реформи в правосъдието, сигурността и администрацията, обясни реформаторът. Коалиционният партньор на ГЕРБ ще търси всеки глас в НС, независимо от парламентарната група, в подкрепа на важните за България приоритети. Всеки народен представител ще получи програмната декларация на правителството, за да можем да следим всеки ден изпълнението на неговите програмни намерения. Аз ще гласувам за министър председател Бойко Борисов

Борисов: Днес не трябва да говорим за нови избори

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-formiraneto-na-noviia-kabinet/borisov-dnes-ne-triabva-da-govorim-za-novi-izbori-6026850

"След един месец консултации се опитваме да представим проевропейско, реформаторско правителство", обяви от парламентарната трибуна Борисов

Протестиращи от "Атака" се сблъскаха с полицията пред парламента

http://frognews.bg/news_79700/

Пред северния вход на парламента се провежда протест на привърженици на „Атака“. Събрали са се хора от Видин, Севлиево, София. Яки момчета влязоха в сблъсък с полицията, искайки да се придвижат към друг вход на парламента.

http://www.zapernik.com/obshtestvo/_35524/

Magnitude ML 2.8

Region BULGARIA

Date time 2014-11-07 07:01:41.2 UTC

Location 42.68 N ; 22.68 E

Depth 40 km

Distances 53 km W of Sofia, Bulgaria / pop: 1,152,556 / local time: 09:01:41.2 2014-11-07

30 km W of Pernik, Bulgaria / pop: 82,467 / local time: 09:01:41.2 2014-11-07

17 km S of Trŭn, Bulgaria / pop: 3,102 / local time: 09:01:41.2 2014-11-07

И Горанов, и Пеевски отрекоха да имат нещо общо помежду си

http://www.mediapool.bg/i-goranov-i-peevski-otrekoha-da-imat-neshto-obshto-pomezhdu-si-news226908.html

"Нямам отношения с Делян Пеевски", заяви номинираният за финансов министър Владислав Горанов пред журналисти в кулоарите на парламента в петък.   Той отрече да има близки отношения с депутата от ДПС и допълни, че може да бъде проверено, че не той е подкрепил Пеевски за шеф на ДАНС, а други хора са гласували за него. По думите му някои от тях пак са в парламента.   Горанов настоя да не се коментира повече срещата му през май 2010 г. с Пеевски в заведение в центъра на София, която случайно била заснета и снимката публикувана в медиите.   "Оказахме се на едно и също място през 2010", каза новият финансов министър. Той заяви, че този случай го е обяснявал няколко пъти и повече няма смисъл да обяснява.   По-късно същата версия за срещата и отношенията между двамата разви и Делян Пеевски. "Случайно бях там", отговори лаконично в кулоарите на парламента депутатът от ДПС по повод на разпространена снимка, на която той и Горанов са заедно на една маса.   Дайте излишни глупости да не си говорим, нищо с г-н Горанов интересно не съм си говорил, само кафе пихме, добави Пеевски.

Горанов отрече да има нещо общо с Пеевски

http://www.mediapool.bg/goranov-otreche-da-ima-neshto-obshto-s-peevski-news226908.html

"Нямам отношения с Делян Пеевски", заяви номинираният за финансов министър Владислав Горанов пред журналисти в кулоарите на парламента. Той отрече да има близки отношения с депутата от ДПС и допълни, че може да бъде проверено, че не той е подкрепил Пеевски за шеф на ДАНС, а други хора са гласували за него. По думите му някои от тях пак са в парламента. Горанов настоя да не се коментира повече срещата му през май 2010 г. с Пеевски в заведение в центъра на София, която случайно била заснета и снимката публикувана в медиите. "Оказахме се на едно и също място през 2010", каза бъдещият финансов министър. Той заяви, че този случай го е обяснявал няколко пъти и повече няма смисъл да обяснява.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване