Заради новата рецесия японският премиер Абе излиза на предсрочни избори през декември

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/18/2421720_zaradi_novata_recesiia_iaponskiiat_premier_abe_izliza/?ref=rss


Японският премиер Шинзо Абе обяви, че ще проведе предсрочни избори за да легитимира икономическата си политика ден след като бяха публикувани макроикономически данни, според които страната е изпаднала в рецесия, съобщи агенция "Ройтерс". Абе ще отложи за 2017 г. и увеличението на данък добавена стойност.

Третата по големина икономика неочаквано се сви за второ поредно тримесечие между юли и септември в следствие на увеличаването на ДДС от 5% на 8% през април. Абе съобщи, че ще отложи...

Грипът и тази година ще убие 40 000 души в Европа

http://www.bnews.bg/article-122147

Едва 3% от населението на страната си поставя ваксина срещу сезонния грип. Според експерти, профилактиката чрез поставянето на ваксини е наложителна, тъй като заболяването може да доведе до тежки усложнения, които понякога водят и до смърт.

БНР отваря врати за „винтидж“ европарти

http://www.cross.bg/evropa-evropa-evropeiiskiya-1440226.html

/КРОСС/ Българското национално радио (БНР) организира „винтидж" парти в рамките на европейския проект „Европа за мен", който се финансира от Главна дирекция „Комуникации" на Европейския парламент. Събитието ще се проведе този четвъртък, 20 ноември, от 18:30 часа в Мраморното фоайе на обществената медия. Провокацията към публиката е разказ за историята на Обединена Европа, но представен чрез импровизационен театър.   За специалното „винтидж" шоу екипът на "Европа за мен" е поканил първата професионална трупа за импро театър „ХаХаХа". Представлението е част от кампанията "Европейският парламент - машина на времето". Това е ретроспекция за ЕП, който в духа на "винтидж" културата, прераства от парламентарна асамблея до най-важната гражданска институция в ЕС. Представлението ще покаже модели, практики и символи от историята на Европа. Най-активните зрители ще получат специално изработени рекламни материали на проекта „Европа за мен". Репортерите на Радио София ще дадат думата на зрителите на събитието, за да изразят своята позиция по най-актуалната тема в Европейския съюз тази година - правата на гражданите

Депутатите ще заседават до приемането на актуализацията на бюджета

http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/11/18/2421698_deputatite_shte_zasedavat_do_priemaneto_na/?ref=rss


Депутатите удължиха работното си време до приключване на дебатите и приемането на първо четене на предложената от правителството актуализация на бюджета.

Още в началото на дебатите от лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че депутатите на движението ще гласуват "въздържал се", въпреки че признават и отчитат необходимостта от актуализация на бюджета.
"Ние от ДПС поехме своята политическа отговорност за актуализацията на бюджета. Признахме, че има дисбаланс между приходи и разходи....

По 100 бона рушвет даваме на катаджии месечно

http://frognews.bg/news_80522/

По 100 бона рушвет даваме на катаджии месечно. Това показват анализите на Центъра за изследване на демокрацията, съобщи Нова телевизия.

Кредиторите поставят условия, за да се върнат в Атина

http://www.grreporter.info/Kreditorite_postavyat_usloviya_za_da_se_vrnat_v_Atina___/16418

Гърция е много вероятно да изпусне заседанието на Еврогрупата на 8 декември, на което се надяваше да постигне споразумение за отпускането на последния транш от финансовата помощ.

прочети повече

Вижте кои части на столицата ще останат без вода в четвъртък

http://pik.bg/вижте-кои-части-на-столицата-ще-останат-без-вода-в-четвъртък-news251026.html

Вижте кои части на столицата ще останат без вода в четвъртък

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Георги Марков” жк. „Яворов” , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

бул. „Михай Еминеску”, бул. „Цариградско шосе”, ул. „Георги Марков”, ул. „Владимир Василев” бл. 19

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Георги Марков” ъгъла с ул. „Владимир Василев”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Методи Бегов” с. Лозен , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Дивано”, ул. „Методи Бегов”, ул. 94, ул. „Съединение”, ул. „Теменуга”, ул. „Могила”, ул. „Г.Бенковски” и ул. „Съединение”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Дивано” ъгъла с ул. „Христо Ботев”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Мургаш” с. Сеславци , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Боримечката”, ул. „Ковачка”, ул. „Мургаш”, ул. „Баба Тонка”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Боримечката” ъгъла с ул. „Мургаш”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

След реализацията на тези инвестиционни проекти клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с механично почистване на уличен водопровод под резервоар „Кремиковци” кв. „Кремиковци” , се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 23:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на :

Ул. „Стара планина”, ул. „Св. Георги Победоносец”, ул. „Света Петка”, ул. „Свежест”, ул. „Алея Снежанка”, ул. „Бели брези”, ул. „Панайот Волов”, ул. „Ален мак”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Свежест” ъгъла с ул. „Алея Горски пътник”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение до бл. 702 жк. „Люлин” VІІ , се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

бл.702, бл. 735, ул. „Ганчо Георгиев”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Майор Никола Иванов” ъгъла с ул. „Ганчо Георгиев”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

На 20 ноември 2014 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Чавдар войвода” с. Мировяне , се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 13:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на :

ул. „Чавдар войвода”, ул. „Христо Ботев”, ул. „Перуника”, ул. „Канала”, ул. „Еделвайс”

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Чавдар войвода” ъгъла с ул. „Христо Ботев”.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

 

Страната ни е на 60-то място в света по терористични нападения

http://www.zapernik.com/krimi/stranata-ni-e-na-60-to-myasto-v-sveta-po-teroristichni_35880/

Страната ни е на 60-то място в света по терористични нападения. Това показват данни от публикуваният днес доклад "Глобален индекс на тероризма", който включва 162 страни.

Броят на жертвите на терористични нападения в света през 2013 г. се е увеличил с 61% в сравнение с предходната година, достигайки 18 000 души. Всеобхватното проучване е проведено от международна група от експерти под егидата на Института за икономика и мир на университета в Сидни. Според доклада през миналата година...

Продължава

Владислав Горанов към опозицията: Актуализацията на бюджета плаща вашата сметка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433819

"Не мога да приема, че сегашното правителство за 10 дни, в които управлява, е виновно за който и да е от греховете, в който го упрекват". Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите за актуализация на държавния бюджет.
„Няма да защитавам този законопроект, защото той не е на новото правителство. "Не мога да приема, че сегашното правителство за 10 дни, в които управлява, е виновно за който и да е от греховете, в който го упрекват". Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите за актуализация на държавния бюджет. „Няма да защитавам този законопроект, защото той не е на новото правителство.

Даваме до 100 хиляди подкупа месечно при проверки от КАТ

http://www.cross.bg/putya-podkypa-hilyadi-1440225.html

София /КРОСС/ Катаджии взимат десетки хиляди подкупи месечно. Това показват анализите на Центъра за изследване на демокрацията. Един от стотиците случаи на подкупи на пътя беше заснет от случаен гражданин и взриви социалните мрежи. През миналата годината рушветите на пътя рязко се увеличават. 2013-а е годината с най-много случаи на корупция, показват анализите. Средно на месец се дават между 50 и 100 хиляди подкупа на катаджии, за да се разберем по втория начин и избегнем наказанието на пътя. Най-много рушвети се искат и дават през летните месеци, когато и движението е по-интензивно. Така годишно средно катаджиите прибират близо милион подкупа на пътя, което е между 2 и 3 пъти повече от средното за останалите европейски страни. 20 лева, непринудено подпъхнати в ръката на катаджията, и забравяме за нарушението. А и за санкцията. Но не и в този случай. „Услугата" на катаджията изигра мечешка услуга на самия него. Защото този път рушветът не остана скрит. Вече ви показахме въпросния клип.„Клипът шокира и мен, и колегите, които са му преки началници", обясни начаалникът на КАТ Тенчо Тенев.А служителят вече е разпознат от колегите си. Работи на пътя от 18 години, а взимането на подкуп не му е за първи път. Затова от Столичната полиция започнаха спешна вътрешна проверка. А вторият начин да опростим прегрешенията си на пътя се оказва лесен. Всеки месец даваме поне 50 хиляди рушвета на катаджии, а през последната година подкупите рязко скачат

Подозират втори французин във видеото с екзекуцията на Питър Касиг

http://www.moreto.net/novini.php?n=271083

"Ислямска държава" е обезглавила 1500 души за пет месеца. Това твърди Сирийският център за човешки права, който извършва мониторинг на бойните действия в Сирия. Мнозинството от жертвите са цивилни граждани. Същевременно френските правоохранителни органи извършват разследване срещу двама френски граждани, които са заподозрени в участие в жестокото убийство на 18 сирийски затворници.

Владислав Горанов: Законопроектът за актуализация на бюджета не е на нашия кабинет

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433814

"Не мога да приема, че сегашното правителство за 10 дни, в които управлява, е виновно за който и да е от греховете, в който го упрекват". Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дебатите за актуализация на държавния бюджет. „Няма да защитавам този законопроект, защото той не е на новото правителство.

Станишев обсъди външнополитическите приоритети на ЕС с външния министър на Италия

http://www.cross.bg/stanishev-italiya-politika-1440224.html

/КРОСС/ В рамките на Съвета на външните министри на ЕС, лидерът на ПЕС Сергей Станишев се срещна с външния министър на Италия Паоло Джентилони. На срещата двамата обсъдиха приоритетите на ЕС за външнополитическите въпроси и нуждата от добро сътрудничество между институциите. "Още от началото на мандата, както на Европейския парламент, така и на Комисията, социалистическото семейство може и трябва да изиграе важна роля във формирането на европейската външна политика", каза Станишев. "Ключова роля за това ще имат Върховният представител по външна политика Федерика Могерини и Невен Мимица - комисарят, отговарящ за международното сътрудничество и развитие. На национално ниво имаме 10 леви външни министри в Европа, сред които тези на Германия, Франция и Италия." "ЕС трябва да се справи с много тежки предизвикателства във външнополитически аспект: политическата нестабилност в страните, заобикалящи ЕС, кризата в Украйна и влошените отношенията на Съюза с Русия; нарастването на ислямистките нагласи и конфликта между Израел и Палестина. Особено важно е да имаме силна позиция по всички тези проблеми. Социалистическото движение винаги е било движение на мира, на сътрудничеството и на справедливостта. Тези принципи важат и днес. Целта на ЕС трябва да бъде да се създаде зона на мир, стабилност и просперитет", допълни Станишев.

Горанов се изцепи покрай дебатите: И природата била срещу БСП!

http://www.bnews.bg/article-122157

Не искам да адвокатствам на служебното правителство, защото нито вие, нито те бяха виновни за природните бедствия, но сякаш в един момент дори и природата се бунтуваше срещу това, което се случваше в държавата, изцепи се финансовият министър по време на дебатите за актуализацията на бюджета за 2014 г.

Доброволци тръгват по петите на пушачите в заведенията

http://pik.bg/доброволци-тръгват-по-петите-на-пушачите-в-заведенията-news251013.html

Доброволци тръгват по петите на пушачите в заведенията

Доброволци от неправителствена организация са по петите на нарушителите на забраната за пушене на закрито. Гонителите на пушачите са членове на "България без дим", която има сключен договор с Министерството на здравеопазването, обясни шефът на „никотиновата полиция" в Хасково д-р Иван Александров, пише "Стандарт".

Доброволците са на практика навсякъде, а схемата, по която действат при отчитане на нарушител, е да се обадят в централата на НПО-то. От там пък препращат чрез имейл сигнала до съответните контролни органи в РЗИ-тата в страната.

През изминалите 10 месеца от началото на годината от доброволческата структура в хасковското РЗИ са получили половината от всичките сигнали за пушене на забранено място. В 50% от случаите сигналът е бил и резонен, обясни още Александров.

Той посочи, че в Хасковски регион досега са извършени общо 2088 проверки. Издадени са 127 предписания, а актовете са 26 за обща сума 12 100 лв.

Според статистиката, изнесена от колежката му в инспекцията психологът Красимира Богданова по повод 20 ноември - Международния ден без тютюнев дим, 57 % от подрастващите в България са изложени на тютюневия дим у дома, което според Богданова е равносилно на насилие, защото децата на практика нямат избор, когато родителите им пушат вкъщи.

Освен това данните показват и че бързо се увеличава сред пушачите делът на жените. Психолозите обясняват това с т.нар. „психология на пола". Според нея чисто физиологично жените са по-податливият пол на каквито и да е зависимости, при тях е и по-трудно да ги преодолеят.

 

НИМХ: Утре ще вали навсякъде

http://frognews.bg/news_80521/

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт, съобщиха от НИМХ към БАН.

Орешарски: Буш не го обесиха за това, че кризата започна по негово време

http://www.mediapool.bg/oresharski-bush-ne-go-obesiha-za-tova-che-krizata-zapochna-po-negovo-vreme-news227341.html

Бившият премиер Пламен Орешарски, по време на чийто мандат избухна първата банкова криза в България от 18 години насам и се стигна фалита на четвъртата по големина банка в страната, не вижда основания за това да се търси отговорност както на правителството, така и на БНБ. "Буш не го обесиха заради това, че кризата беше по негово време", коментира Орешарски в интервю за БГНЕС във вторник. Не споделям много прехвърлянето на отговорността върху БНБ, каза още той и защити съвместните инициативи на неговото правителство и Централната банка за решаване на проблема с Корпоративна търговска банка (КТБ), които така и не срещнаха подкрепа в предишния парламент. Централната банка със силната подкрепа на правителството в началния период на затваряне на КТБ или по-скоро - двете институции изработиха много ясен план за действие, който политическите сили преди да се разпусне 42 НС не приеха, е мнението на Орешарски. Без действащ парламент не беше възможно да се направи никаква законодателна инициатива и да се пристъпи към по-активни мерки на реакция по отношение на кризата в банката. Според правомощията на БНБ, така както са записани в закона, вие сте прави - те са много ясни, но означаваха фалит на банката, поясни бившият премиер. В същото време публиката искаше от Централната банка да не се прибягва до тази мярка - това е обяснението, потвърди той. Усилията на БНБ, все пак, бяха да бъдем в условия на известност, когато вземаме решения, а не да се действа сляпо по закона, продължи Орешарски. Ако беше сляпо по закона - веднага трябваше да се обяви КТБ в несъстоятелност, посочи той. Не мога да коментирам цесиите, не съм запознат с тях, бе отговорът му на въпроса дали не бе прекалено дълъг периодът, в който КТБ бе под специален надзор. И дали това разтегляне във времето не е било именно, за да се направят необходимите за определени хора и фирми цесии. Те са си проблем на банката, смята Орешарски. "Какво значи Централната банка дали е действала правилно? Вероятно могат да се търсят бележки по отношение на функционирането на банковия надзор", заяви бившият премиер. "Иначе Централната банка сама по себе си не е институция, която трябва пряко да се занимава с бизнеса", е неговият отговор на въпроса давали ли са си сметка регулаторът и правителството за вредите, които могат да бъдат нанесени на стратегически важни за икономиката отрасли и на бизнеса със затварянето на КТБ. БНБ регулира търговските банки, напомни Орешарски. "Сигурно навсякъде, където има неблагополучия, най-първата мярка е да искаме отстраняване на ръководството, а мисля, че трябва по-задълбочено да гледаме на този проблем и да си направим изводите. Защото примерът от глобалната криза показа, че регулаторите никъде не свършиха добре работата си, като започнем от САЩ", коментира бившият премиер. "И глобалната криза дойде, според американски анализи, точно заради това, че регулаторите не свършиха работа", продължи той. "Ако ние искаме да имаме по-високи изисквания към нашите регулатори, отколкото напредналите в сравнение с нас страни, имаме право. Да, виновни са регулаторите. Но… Буш не го обесиха заради това, че кризата беше по негово време", заключи Пламен Орешарски. Мнението за планиране на "кухи" приходи в бюджета за тази година очевидно доминира в момента, каза той в отговор на въпрос защо председателят на временната бюджетна комисия в НС Менда Стоянова оповести, че 1.5 млрд.лв. от новия заем трябва да отидат за покриване на допълнителния дефицит по бюджета на база неизпълнение на приходите, защото са планирани като кухи. В началото на 2014 г. приходите изобщо не изглеждаха кухи, оспори твърденията й Орешарски. Те станаха такива в резултат на цялостното икономическо развитие, повлияно от нивата на политическата стабилност. А, спомнете си, че самата г-жа Стоянова говореше за по-малка сума през лятото, отбеляза той. Политическата нестабилност не е най-добрата среда, в която се сбъдват икономическите прогнози, каза бившият премиер. Преди да сдаде властта неговият кабинет изготви проект за актуализация на бюджета, независимо от съпротивата на БСП, с чийто мандат управлява правителството. Ревизията обаче не мина в парламента, защото тогавашната опозиция ГЕРБ не искаше да бъде пришивана на ДПС, с чийто гласове трябваше да бъде одобрен проектът. Не мисля, че е толкова лошо състоянието на държавата, при всички случаи в средата на миналата година беше значително по-лошо, но тогава не се коментираше по този начин, продължи Орешарски. Струва ми се, защото основната задача бе да работим за стабилизирането не с приказки, а с действия, добави той.

Я. Стоилов: Банки са изкупували кредити от банки преди проблемите?

http://frognews.bg/news_80520/

„Има ли случаи, в които кредитите на банка са били изкупувани от друга банка,кредити към определени фирми, преди още да възникне проблемната ситуация", попита в парламента депутатът от БСП Янаки Стоилов по време на дебатите за актуализация на бюджета, взирайки ситуацията около КТБ.

ГЕРБ пръснали близо 3 млн. лв. за предизборна кампания

http://www.cross.bg/leva-otishli-plateni-1440223.html

София /КРОСС/ Над 2 857 281,44 лева е похарчила партия ГЕРБ за предизборната си кампания във връзка с предсрочните парламентарни избори, които се проведоха на 5 октомври. Това сочат данните от финансовите отчети, публикувани на сайта на Сметната палата. очно толкова са и отчетените приходи на партията, като те идват изцяло от държавната субсидия. 636 383,48 лева са отишли за медийни услуги,като на електронни медии са платени 306 910,05 лева, на БНТ - 83 160 лева, на БНР - 6188 лева, на електронни издания на вестници - 190 401,90 лева. 59 760 лева пък са платени за социологически проучвания. За плакати и флаери са платени 454 819,21 лева. За концертите в рамките на предизборната кампания са отишли 1 417 986,07 лева.За наеми на помещения, транспорт и рекламни съоръжения ГЕРБ са платили 189 515,72 лева, 30 946 лева са отишли за наемане на персонал, а 21 471 лева - за командировки.От ГЕРБ са отчели още, че са направили дарение в размер на 1800 лева. Самите те обаче нямат дарители, става ясно от отчетите. След тях се нарежда ДПС, които са изхарчили 2 275 663 лева, колкото е и държавната им субсидия. От ДПС не декларират нито едно получено дарение в рамките на кампанията.Разходите им за реклама и ПР материали в медиите са 845 037 лева, от които 253 994 - за печатни издания. 541 043 лева за отишли за електронни медии, а най-голямата част от тази сума - 274 349 лева - е в перо "Други доставчици за аудио-визуални медийни услуги"

Депутатите на крака пред Крисия, Хасан и Ибрахим

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/deputatite-na-kraka-pred-krisiia-hasan-i-ibrahim-6027652

„Мили деца, благодарим ви за това, че с едно изпълнение вие направихте нещо, което ние политиците трудно постигаме – накарахте българите да се чувстваме по-щастливи и по-единни”, заяви от трибуната председателят на Народното събрание Цецка Цачева

Софийският апелативен съд пак не вкара в затвора прокурора Румен Пенев

http://www.mediapool.bg/sofiyskiyat-apelativen-sad-pak-ne-vkara-v-zatvora-prokurora-rumen-penev-news227340.html

Софийският апелативен съд (САС) за трети път отказа да наложи ефективна присъда на шуменския прокурор Румен Пенев и му присъди 3 години и половина условно за подкуп, съобщи "Правен свят". Мотивите по делото са секретни По-рано тази година делото бе върнато на САС от Върховния касационен съд с указания, които трябваше да доведат до ефективна присъда. Това обаче отново не се случи. Прокурорът бе арестуван през 2011 година по обвинение, че е поискал подкуп от 25 000 лева от адвокат Найден Николов. Клиентът на адвоката - Денчо Денев, се оплакал в прокуратурата заради спор с адвоката за дължим хонорар. В резултат на жалбата, срещу Николов било образувано производство за документна измама. Адвокатът се свързал с прокурора Румен Пенев във връзка с делото. Прокурорът му поискал 25 000 лева, като обещал срещу сумата да упражни влияние върху колегата си прокурор Янко Желязков, за да не повдигне обвинение и да прекрати разследването срещу адвоката. Защитникът обаче казал, че парите са много. Пенев намалил сумата на 21 000 лева, но Николов се оплакал в полицията и прокурорът бе задържан с белязани пари, докато получава сумата.

Първо в 24 часа: Инцидент в бургаската рафинерия, 50-годишен с тежки изгаряния

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433804

50-годишен мъж е получил тежки изгаряния при инцидент на територията на бургаската рафинерия, научи 24 часа.
Мъжът е бил изложен на прякото въздействие на вряла пара, засегната е по-голямата част от кожата му.
Злополуката е станала в ранния след обед, пациентът е бил приведен за малко в МБАЛ, но веднага е организирано транспортирането му до 50-годишен мъж е получил тежки изгаряния при инцидент на територията на бургаската рафинерия, научи 24 часа. Мъжът е бил изложен на прякото въздействие на вряла пара, засегната е по-голямата част от кожата му. Злополуката е станала в ранния след обед, пациентът е бил приведен за малко в МБАЛ, но веднага е организирано транспортирането му до

Гимназията по горско стопанство и дървообработване във Варна отбелязва 90-годишен юбилей

http://www.bnews.bg/article-121049

Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна отбелязва 90-годишен юбилей

Частна болница във Варна отказала да помогне на русначе

http://www.moreto.net/novini.php?n=271148

Пореден случай на недоволство от българското здравеопазване - този път от чужденци. Руски гражданин се оплака, че частна болница му е поискала колосална сума, при това в брой, за да помогне на 2-годишното му дете. След това спешната помощ е отказана.

М. Миков: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета

http://frognews.bg/news_80519/

„БСП – лява България“ няма да подкрепи един законопроект - актуализацията на държавния бюджет. Той беше ненужен". Това каза в НС лидерът на социалиститеМихаил Миков.

Париж има свой "Бордей на поезията"

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2014/11/18/2421667_parij_ima_svoi_bordei_na_poeziiata/?ref=rss


На парижкия площад "Пигал", известен с кабаретата, както и с публичните домове от своето минало, се е появил необичаен културен център, информира БТА. Става дума за "Бордей на поезията" (Poetry Brothel), където срещу определена сума всеки клиент може да бъде възпят от избран от него поет-член на бордея, да поръча стихотворение на дадена тема или просто да послуша рецитации.

Това обаче е не толкова място, колкото гостуващо "уникално и поглъщащо поетично събитие, което изважда поезията...

Политическите партии на различни позиции за актуализацията на бюджета

http://econ.bg/Новини/Политическите-партии-на-различни-позиции-за-актуализацията-на-бюджета_l.a_i.610193_at.1.html

По време на обсъжданията в Народното събрание някои политически партии отдръпнаха подкрепата си за проектозакона за актуализация на държавния бюджет....

Bootling в офиса? Вижте как (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433642

Скучно ви е в офиса? Шефовете ги няма? Не ви се работи? Играйте bootling - боулинг с бутилки. Името на играта идва от bottle (от англ. ез бутилка) и боулинг.  Трябват ви няколко празни бутилки, балони и топка.  Останалото вижте във

Един е пострадал в катастрофа на Околовръстното шосе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433799

Един човек е пострадал при катастрофа между два автомобила на Околовръстното шосе, съобщиха от СДВР за Фокус. Сигналът за инцидента е постъпил малко преди 14,45 часа в района на СПА хотел Царско село. Пострадалият е откаран в Един човек е пострадал при катастрофа между два автомобила на Околовръстното шосе, съобщиха от СДВР за Фокус. Сигналът за инцидента е постъпил малко преди 14,45 часа в района на СПА хотел Царско село. Пострадалият е откаран в

Освободиха българска секс робиня в Гърция

http://www.cross.bg/durzhali-prostityira-slychaya-1440222.html

/КРОСС/ Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята й и са принуждавали да проституира 18- годишно момиче от България. „Кълбото" по случая се разплете по повод раняването на 45-годишен гръцки гражданин от пакистанец. По време на разследването на случая от служители от полицейския участък Молаон, в сътрудничество с отдела по сигурността на Спарта, станало ясно, че от месец август до неделя призори, 45-годишният мъж заедно с друг 33-годишен грък и 27-годишна българка са държали като заложничка 18-годишно момиче.Тримата са отнели документите й за пребиваване в страната и са я принуждавали да проституира срещу парично заплащане, съобщава „Български новини".

Заловиха българи с фалшиви банкноти от 50 евро

http://www.grreporter.info/Zaloviha_blgari_s_falshivi_banknoti_ot_50_evro/16417

Българите са извършили 5 покупки на стоки с фалшиви банкноти от 50 евро в магазини и фирми в Комотини, Александруполи и Ксанти

прочети повече

Един е пострадал в катастрофа на Околовръстното шосе

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433788

Един човек е пострадал при катастрофа между два автомобила на Околовръстното шосе, съобщиха от СДВР за Фокус. Сигналът за инцидента е постъпил малко преди 14,45 часа в района на СПА хотел Царско село. Пострадалият е откаран в Един човек е пострадал при катастрофа между два автомобила на Околовръстното шосе, съобщиха от СДВР за Фокус. Сигналът за инцидента е постъпил малко преди 14,45 часа в района на СПА хотел Царско село. Пострадалият е откаран в

Жириновски предупреди за Трета световна война

http://offnews.bg/news/n_1/n_419255.html

Лидерът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски предупреди, че Украйна тласка Европа към Трета световна война, като повтаря стъпките на Сърбия през 1914 г., съобщи "Russia Today". "Провокацията на Сърбия срещу Австро-Унгария предизвика Първата световна война, а днес историята се повтаря. За съжаление ще се случи и Украйна ще е причината за Третата световна война", заяви руснакът. Жириновски посъветва Полша да се възползва от ситуацията и да завземе украинските градове Лвов, Ровно и други, а Унгария да прилапа транс-карпатските територии, докато Румъния превзема Черновци и Буковина. "Тези земи са техни. Картите от 16 век ще покажат чии са били териториите, завзети от Киев", добави политикът. Според лидера на ЛДПР левите идеи в Европа ще стават все по-популярни, докато икономическата криза набира сила, а все повече страни ще се върнат в лоното на руското влияние.  "Точно затова Западът превръща Източна Европа, Прибалтика и Украйна във все по-десни, за да направи съюза с Русия невъзможен. Дори с риск за собствените си граждани, политиците бутат Източна Европа към фашизма, те правят всичко възможно, за да ги настроят срещу нас", категоричен е Жириновски.

Купонджии пребиха варненец, скарал им се за силна музика

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433767

Районният съд във Варна наложи наказания на четирима младежи за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Всеки от тях бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, съобщи Дарик.
Инцидентът възникнал през нощта на 24 срещу 25 август 2012 година, в централната част на Варна. Районният съд във Варна наложи наказания на четирима младежи за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Всеки от тях бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, съобщи Дарик. Инцидентът възникнал през нощта на 24 срещу 25 август 2012 година, в централната част на Варна.

Фондация „Бербатов“ събира средства за Хасан и Ибрахим

http://www.cross.bg/mezhdynaroden-konkyrs-fondatziya-1440221.html

София /КРОСС/ Фондация „Димитър Бербатов" започна кампания за събиране на средства, с които да се купи пиано на Хасан и Ибрахим, които заедно с Крисия представиха България на детската "Евровизия".Докато всички все още сме в еуфория от класирането на второ място - най-големият български успех в конкурса Евровизия досега, печалната истина е, че момчетата нямат на какво да се упражняват. Старото им пиано се е счупило, вече не подлежи на ремонт и трябва да им се купи инструмент, обясняват от Фондацията.Близнаците са родени на 15 декември 2003 г. в семейството на фелдшер в Бърза помощ и лаборантка. Бащата пръв забелязва музикалността на децата, когато те са 5-годишни. Семейството, което има и дъщери близначки, решава да напусне делиорманското градче Каолиново, за да даде по-добро образование на децата си.Днес Игнатови живеят в Шумен, а момчетата усъвършенстват таланта си под ръководството на Маринела Маринова. Близнаците свирят на пиано едва от три години, но вече имат редица български и международни награди. Лауреати са на няколко национални клавирни конкурса, сред които "Панчо Владигеров", "Димитър Ненов", "Светослав Обретенов" и др., както и на международни конкурси, сред които "Франц Шуберт", "Лист - Барток - Лигети", Международен конкурс за немска и австрийска музика, "Млади виртуози", "Vivapiano", "Андрей Стоянов", "Pera Piyano" и др

Набиха варненец заради забележка за силна музика

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433785

Районният съд във Варна наложи наказания на четирима младежи за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Всеки от тях бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, съобщи Дарик.
Инцидентът възникнал през нощта на 24 срещу 25 август 2012 година, в централната част на Варна. Районният съд във Варна наложи наказания на четирима младежи за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди. Всеки от тях бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, съобщи Дарик. Инцидентът възникнал през нощта на 24 срещу 25 август 2012 година, в централната част на Варна.

Дъждовно време утре, максималните температури ще са в широк интервал

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433779

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в

Син съм, мамо, на малък, но много прост народ

http://www.bnews.bg/article-122156

Кубрат Пулев (боксьор): "Не е лесно да се бориш срещу такава огромна империя и мафия."

Дъжд утре, максималните температури ще са с големи интервали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433774

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни. По-значителни количества се очакват и на места в

Миков: БСП няма да подкрепи актуализация на бюджета

http://www.cross.bg/byudzheta-leva-podkrepi-1440220.html

София /КРОСС/ „БСП лява България" няма да подкрепи законопроекта за актуализация на бюджета. Той беше ненужен, каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков.По думите му този вариант променя и философията на бюджета, приет за 2014 година. „Продължава се политиката за подпомагане на пенсионерите. Само че на фона на тези 50 млн. лева се обосновава един свръхдефицит, който за нас е крайно неразбираем", заяви Миков.„Ние от БСП определено смятаме, че това ново дългово финансиране за 4,5 млрд. лева, отново ще натовари данъкоплатците. Затова си позволихме да внесем предложение, което няма да оскъпи толкова разходите. Става въпрос за десетки милиарди замразени средства. Пътят, по който се върви, не е добър първи бюджет на това правителство", подчерта той.    

Специалистите съветват: Не лекувайте грипа с антибиотици

http://www.moreto.net/novini.php?n=271136

Няма антибиотик, който да може да убие грипните вируси, а лечение с антибиотик повече от два пъти годишно се счита за често. Това съобщават от Националния център по заразни и паразитни болести в Европейския ден за правилна употреба на антибиотиците.

Учителите ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати

http://education.actualno.com/Uchitelite-shte-poluchat-dopylnitelno-vyznagrajdenie-za-postignati-rezultati-news_61046.html

По бюджетите на общини да бъдат предоставени 4 289 645 лв. за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от педагогическия персонал на общинските детски градини, училища и обслуж...

Кабинетът одобри новата ОП "Региони в растеж"

http://business.actualno.com/Kabinetyt-odobri-novata-OP-Regioni-v-rastej--news_61055.html

Правителството одобри проекта на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Министърът ...

Даваме до 100 хил. рушвета месечно на катаджии

http://society.actualno.com/Davame-do-100-hil-rushveta-mesechno-na-katadjii-news_61050.html

Катаджии взимат десетки хиляди подкупи месечно. Това показват анализите на Центъра за изследване на демокрацията, цитирани от Нова телевизия. Един от стотиците случаи на подкупи на пътя беше заснет о...

Mрачните дни на Втората световна война в "Игра на кодове"

http://cinema.actualno.com/Mrachnite-dni-na-Vtorata-svetovna-vojna-v-Igra-na-kodove-news_61057.html

Една от най-великите истории на нашето време започва в мрачните дни на Втората световна война. Алън Тюринг е брилянтен математик от Кеймбридж, вербуван от британската армия, за да разбие нацистките ко...

Даниел Вълчев за Реформаторите: Ще затвори банката за конгреси ли?

http://politics.actualno.com/Daniel-Vylchev-za-Reformatorite-Shte-zatvori-bankata-za-kongresi-li-news_61056.html

Не е някакво откритие, че в Реформаторският блок има напрежение. Считаме, че е редно да седнем и да намалим това напрежение. Това каза бившият образователен министър и член на Движение България на гра...

Парламентът одобри на първо четене актуализацията на бюджета

http://business.actualno.com/Parlamentyt-odobri-na-pyrvo-chetene-aktualizacijata-na-budjeta-news_61058.html

След 3 часа обсъждания народното събрание прие на първо четене актуализацията. Гласувана 206-ма - Решението беше подкрепено от 123-ма. По предложение на председателя на временната бюджетна комисия Ме...

Михаил Миков: БСП няма да подкрепи актуализацията на бюджета, ненужна е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433772

„БСП – лява България“ няма да подкрепи един законопроект - актуализацията на държавния бюджет. Той беше ненужен". Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „БСП – лява България“ Михаил Миков.
„Беше внесен в трети варианта – „Орешарски“, „Близнашки“ и „Борисов“. Смятам, че този бюджет променя и философията на бюджета, приет за 2014 година. „БСП – лява България“ няма да подкрепи един законопроект - актуализацията на държавния бюджет. Той беше ненужен". Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „БСП – лява България“ Михаил Миков. „Беше внесен в трети варианта – „Орешарски“, „Близнашки“ и „Борисов“. Смятам, че този бюджет променя и философията на бюджета, приет за 2014 година.

Парламентът удължи работното си време заради актуализацията на бюджета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433768

Парламентът удължи работното си време до гласуването на актуализацията на държавния бюджет, предаде „Фокус”.
Общо 116 народни представители гласуваха, 108 гласуваха в подкрепа на предложението, 1 беше против, а 7 се Парламентът удължи работното си време до гласуването на актуализацията на държавния бюджет, предаде „Фокус”. Общо 116 народни представители гласуваха, 108 гласуваха в подкрепа на предложението, 1 беше против, а 7 се

Парламентът удължи работното си време заради актуализацията на бюджета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433756

Парламентът удължи работното си време до гласуването на актуализацията на държавния бюджет, предаде „Фокус”.
Общо 116 народни представители гласуваха, 108 гласуваха в подкрепа на предложението, 1 беше против, а 7 се Парламентът удължи работното си време до гласуването на актуализацията на държавния бюджет, предаде „Фокус”. Общо 116 народни представители гласуваха, 108 гласуваха в подкрепа на предложението, 1 беше против, а 7 се

Ненко Темелков: Ако сте осъзнали грешката си, като сте подкрепили АБВ и се считате подведени, върнете се в БСП

http://www.zapernik.com/pernik/nenko-temelkov-ako-ste-osuznali-greshkata-si-kato-ste-podkrepili_35879/

“Ако сте осъзнали грешката си, като сте подкрепили АБВ и се считате подведени, върнете се в БСП, вратите са отворени за Вас!”- така областният председател на БСП, Ненко Темелков се обърна към социалистите, които влязоха в партията на президента, Георги Първанов.

Темелков сподели, че членове на АБВ са го спирали по улиците и споделяли с него, че се чувствали измамени и подведени от лъжливите обещания, които са им били отправяни от АБВ по време на кампанията. Хората...

Продължава

Ненко Темелков към членовете на АБВ

http://www.zapernik.com/politika/nenko-temelkov-kum-chlenovete-na-abv_35879/

“Ако сте осъзнали грешката си, като сте подкрепили АБВ и се считате подведени, върнете се в БСП, вратите са отворени за Вас!”- така областният председател на БСП, Ненко Темелков се обърна към социалистите, които влязоха в партията на президента, Георги Първанов.

Темелков сподели, че членове на АБВ са го спирали по улиците и споделяли с него, че се чувствали измамени и подведени от лъжливите обещания, които са им били отправяни от АБВ по време на кампанията. Хората добавяли, че не...

Продължава

Инвеститорите са жадни за облигации с инвестиционен рейтинг

http://www.investor.bg/drugi/338/a/investitorite-sa-jadni-za-obligacii-s-investicionen-reiting-184010/

По-високата възвръщаемост в сравнение с тази по държавните ценни книжа и оскъдното предлагане подхранват пазара на този тип облигации в Европа

Лукарски: Целта ни е подобряване на бизнес средата и инвестиционния климат

http://econ.bg/Новини/Лукарски-Целта-ни-е-подобряване-на-бизнес-средата-и-инвестиционния-климат_l.a_i.610183_at.1.html

Министерство на икономиката е реално ангажирано с подобряване на бизнес средата и може да разчитате на нашето активно сътрудничество и подкрепа. Това...

Полина Милчева е Царица на меда 2014

http://dobrudjatv.net/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b5-%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b0-2014/

За седми път в Добрич бе открит Фестивал на меда. За царица на фестивала короната получи Полина Милчева. Тя е строителен инженер, но се е отказала от кариера в името на пчеларският бизнес. Родителите и отглеждат 160 пчелни кошери и са създали Медена къща „Михови“ […]

Ройтерс: Пет чужди банки с интерес да предоставят заем на България

http://frognews.bg/news_80517/

България желае да си набави около 1.3 млрд. евро чрез т.нар. "мостово финансиране" от няколко чуждестранни банки до края на тази година, за да рефинансира глобални облигации, изтичащи през 2015-а година. Това пише агенция "Ройтерс" като се позовава на няколко свои източника, запознати с въпроса.

КЗК отмени спирането на ремонта на Зимния дворец

http://www.cross.bg/protzedyrata-poruchkata-vuzlozhitelya-1440219.html

София /КРОСС/ Комисията за защита на конкуренцията отмени решение № 215/01.09.2014 г. на изпълнителния директор на „Академика 2011" ЕАД, с което е прекратена процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител на инженеринг (проектиране, СМР и авторски надзор) за модернизация, ремонт и реконструкция на комплекс „Зимен дворец на спорта", гр. София", открита с Решение № 96/15.04.2014 г. на възложителя.Основателно е твърдението на жалбоподателя Обединение „София Спорт", гр. София, че възложителят е прекратил незаконосъобразно процедурата за възлагане на обществената поръчка.На първо място КЗК е установила, че не са налице законови предпоставки да бъде прекратена процедурата поради допуснати съществени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които същата е обявена. Относно мотивите на възложителя за липса на предварителни проучвания при определяне на прогнозната стойност на поръчката КЗК посочва, че никъде в ЗОП не е поставено изискване, определянето на прогнозната стойност на дадена поръчка да е съпроводено с извършването на предварителни проучвания и анализи. Единственото условие към възложителя при определянето на стойността на обществената поръчка е същата да не се използва с цел заобикаляне прилагането на закона. В случая изискването по чл. 15, ал

Дъждът идва утре вечер и по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=271125

През следващото денонощие през страната ще преминава атмосферен фронт. През нощта на много места в Западна България ще завали, а утре постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България, но през нощта срещу четвъртък валежите там ще са значителни.

Миков: Няма да подкрепим актуализацията на бюджета, ненужна е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433754

„БСП – лява България“ няма да подкрепи един законопроект - актуализацията на държавния бюджет. Той беше ненужен „БСП – лява България“ няма да подкрепи един законопроект - актуализацията на държавния бюджет. Той беше ненужен". Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „БСП – лява България“ Михаил Миков. „Беше внесен в трети варианта – „Орешарски“, „Близнашки“ и „Борисов“. Смятам, че този бюджет променя и философията на бюджета, приет за 2014 година.

Бойчев: Управлението на ГЕРБ занули резервите на НЗОК

http://www.cross.bg/nzok-boiichev-byudzheta-1440218.html

/КРОСС/ „За каква солидарност и коректност говорим, когато през 2010 година ГЕРБ прибра резерва на НЗОК от 1.4 млрд. лв, през 2011г - 360 млн.лв от здравните вноски, а през 2013 г - 50 млн.лв" Това заяви народният представител от БСП лява България Емил Райнов по време на обсъждането на актуализацията на бюджета на НЗОК. „Министър Горанов миналата година говореше, че парите не били изчезнали, а били някъде в министерството с друг етикет. Надявам се този път да намери етикетчето и да го сложи на тези пари, защото това наруши солидарния модел и доверието в системата", допълни той. Народният представител припомни, че през 2008 и 2009 не е имало актуализация, а през 2010г - в рамките на една година е имало две актуализации и оттогава те не са спрели. „Тази актуализация е вследствие на бюджета за 2013г. Нали не сте забравили, че тази година се изплатиха дейности за 2013г?", попита Райнов. Говорейки за липсата на справедливост, Емил Райнов изтъкна, че 2 400 000 работещи издържат цялата система- почти 2 000 000 здравно неосигурени и близо 3 600 000, за които държавата плаща вноски. „Управлението на ГЕРБ занули резервите на НЗОК, събирани от всички български граждани в продължение на 10 години за реформа в здравеопазването." Това заяви народният представител от БСП лява България Жельо Бойчев от парламентарната трибуна по време на обсъждането на предложението за актуализация на бюджета на НЗОК

Руснаци са получавали най-често българско гражданство през 2012 г.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433752

1700 чужденци у нас, 96,9% от които не са от държави от ЕС, са получили българско гражданство през 2012 г. Това сочат данни на Европейската статистическа служба Евростат.
Руснаци са получавали гражданство най-често - в 23,4 на сто от случаите. Македонците, получили българско гражданство, са били 16,3 на сто; гражданите на Молдова - 13, 1700 чужденци у нас, 96,9% от които не са от държави от ЕС, са получили българско гражданство през 2012 г. Това сочат данни на Европейската статистическа служба Евростат. Руснаци са получавали гражданство най-често - в 23,4 на сто от случаите. Македонците, получили българско гражданство, са били 16,3 на сто; гражданите на Молдова - 13,

Лютви Местан: Защо не си върнете Симеон Дянков от Москва, да го питате за КТБ

http://www.zapernik.com/politika/lyutvi-mestan-zashto-ne-si-vurnete-simeon-dyankov-ot-moskva_35878/

В свое изказване при дебатите по актуализацията на Бюджет 2014 Лютви Местан засегна основната причина за нуждата от още пари в хазната – според него, това е фалитът на КТБ. „Когато говорим за фалита на КТБ, смирението не е достатъчно, трябва ни катарзис - тежък, дълбок, всеобхватен, както и конкретна политическа и наказателна отговорност. Защото парите за тази банка ще се изплащат от всички български граждани и не можем да се правим, че нищо не се е случило”, каза лидерът на...

Продължава

Местан: ДПС вижда необходимостта от актуализация, но няма да я подкрепи

http://offnews.bg/news/n_1/n_419241.html

Няма спор по необходимостта от актуализацията на държавния бюджет, но ДПС няма да подкрепи предложението. Това стана ясно от изкаване на лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. По думите му ако днес кабинетът е имал програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, страната нямаше да се намеира в режим на свръхдефицит. Местан заяви още, че партията му е поела политическата отговорност пред избирателите и допълни, че дебатите в днешния парламент отново са дебати за КТБ. Според него, когато се говори за КТБ, само смирението няма да е достатъчно – необходим е катарзис, като политическа и наказателна отговорност. „Именно защото е засегнат значим публичен интерес, нека не заблуждаваме българското общество. Гарантираните влогове в КТБ ще се изплащат с данъците на всички български граждани. Това ще се случи, защото трябва да се случи. Такъв е законът. Не можем да се правим, че нищо не се е случило“, подчерта Местан. Той беше категоричен, че по отношение на КТБ няма такова нещо като „Света вода ненапита“. "5 редовни и 2 служебни правителства се разполагаха в периода на възникване на това нещо, което трудно бихме могли да определим като банка. Не е било непорочно самото зачатие през 2000 година. Единствената ваксина е истината, ние нищо друго не искаме“, каза още лидерът на ДПС. "Не може да се имитира дълг от 3 млрд. лева без да сме казали на българските граждани защо, без да поемем политическа отговорност“, каза още Лютви Местан.

България е давала гражданство най-често на руснаци през 2012 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433737

1700 чужденци у нас, 96,9% от които не са от държави от ЕС, са получили българско гражданство през 2012 г. Това сочат данни на Европейската статистическа служба Евростат.
Руснаци са получавали гражданство най-често - в 23,4 на сто от случаите. Македонците, получили българско гражданство, са били 16,3 на сто; гражданите на Молдова - 13, 1700 чужденци у нас, 96,9% от които не са от държави от ЕС, са получили българско гражданство през 2012 г. Това сочат данни на Европейската статистическа служба Евростат. Руснаци са получавали гражданство най-често - в 23,4 на сто от случаите. Македонците, получили българско гражданство, са били 16,3 на сто; гражданите на Молдова - 13,

Украинската армия не прекратява обстрела в Новорусия

http://www.cross.bg/novorysiya-donbas-intenzivnostta-1440217.html

/КРОСС/ Обстановката на линията на съприкосновение на въоръжените сили на Новорусия с украинските военни остава напрегната, съобщават от щаба на опълчението в Донецк. Украинската армия продължава да увеличава групировката си в посока Донецк. Украинските военни, както и по-рано, продължават да нарушават споразумението за прекратяване на огъня. Те повече от двадесет пъти обстреляха населени пунктове в Новорусия и позициите на опълченците. През последните денонощия се увеличи интензивността на обстрела на жилищни квартали в североизточната част на Донецк. Огневи удари от реактивни системи за залпов огън, артилерийски оръдия и миномети са нанесени седем пъти, в резултат на което са загинали петима души, а трима са ранени. Северните покрайнини на Енакиево също са били обстреляни от реактивни системи за залпов огън, при което са разрушени четири жилищни сгради и един частен дом, чийто собственик е загинал, а съпругата му е тежко ранена. На 15 ноември в ООН отбелязаха, че интензивността на бойните действия в Донбас е достигнала критичната си точка от момента на сключването на примирието между Киев и опълчението на Новорусия. В публикувания доклад на управлението на ООН се съобщава, че от началото на септември не е имало такива ожесточени сблъсъци в Донбас, каквито има в момента

Фотоизложба показва живота на децата в България през призмата на техните права

http://www.cross.bg/pravo-prava-bulgariya-1440216.html

София /КРОСС/ Пред метростанция "Сердика" в столицата беше открита изложбата „Детските права имат лице и история", целяща да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимковата панорама е организирана в рамките на инициативата „УНИЦЕФ Фоторепортери" по повод 25 години от приемането на Конвенцията за правата на детето. На представянето й в столицата участваха г-н Тодор Чобанов, зам. - кмет на Столична община, г-жа Мария Златарева, зам. - представител на УНИЦЕФ за България и участници във фотоинициативата.„Щастливи сме, че само 2 дни преди 20 ноември 2014 г. - датата, на която отбелязваме 25 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето - можем да открием фотоизложбата „Детските права имат лице и история" в центъра на София. Целта на изложбата е да покаже живота на децата в България през призмата на техните права. Снимките, които виждате, са избрани сред над 500 снимки, които получихме от деца и от възрастни в рамките на фото-конкурса „УНИЦЕФ Фоторепортери", който се проведе на територията на цялата страна през месец октомври. Журито беше много затруднено в избора и критериите, на които трябваше да отговарят снимките бяха основно три: да изобразяват едно или повече от правата на децата; да бъдат оригинални и въздействащи, да отговарят на основни изисквания за качество на изображението." заяви Мария Златарева, зам

Цитат на деня: Трябва баланс между бюджета и човещината

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2014/11/18/2421670_citat_na_denia_triabva_balans_mejdu_bjudjeta_i/?ref=rss


"Трябва да се търси балансът между човещината и бюджета по въпроса за коледните добавки за
пенсионерите." Това обяви председателят на временната бюджетна комисия Менда Стоянова пред журналисти. Така тя демонстрира отношението си към обявеното по-рано от премиера Бойко Борисов, че ще има коледни добавки за пенсионерите с ниски пенсии.

По думите й въпросът е принципен. Тя посочи, че страната е в свръхдефицит и като финансист смята, че всеки допълнителен разход може да бъде само в...

България е предоставила най-много гражданство на руснаци през 2012 г.

http://frognews.bg/news_80515/

Страните членки на ЕС са предоставили гражданство на 820 хиляди души през 2012 година, сочат данни на Евростат.

България е на 60-то място в света по тероризъм

http://www.moreto.net/novini.php?n=271145

България е на 60-то място в света по терористични нападения, показва публикуваният днес доклад "Глобален индекс на тероризма", който включва 162 страни. Броят на жертвите на терористични нападения в света през 2013 г. се е увеличил с 61% в сравнение с предходната година, достигайки 18 000 души.

РБ настояват за спешни реформи в МВР и здравеопазването

http://frognews.bg/news_80514/

Конкретни ангажименти и конкретни срокове за реформи от ключовите министри - на здравеопазването и на вътрешните работи, поиска от парламентарната трибуна Мартин Димитров от Реформаторския блок.

Румъния се променя и убедително се отделя от България

http://www.euinside.eu/bg/analyses/romania-is-changing-presidential-elections-iohannis

Статуквото в Румъния загуби. То претърпя поражение от решителните румънски граждани, които заявиха категорично, че искат нова Румъния. Президентските избори в страната, които приключиха в неделя (16 ноември), ще затвърдят и подсилят вече течащите процеси на промяна на румънското общество и държа ...

Миков учи РБ как да поставят ултиматуми на кабинета

http://www.bnews.bg/article-122153

От БСП дадоха съвет на реформаторите как да поставят ултиматум на кабинета "Борисов 2". Това стана изненадващо по време на дебатите за актуализацията на държавния бюджет.

Бившият световен шампион по бокс Шанън Бригс подпука и Кубрат Пулев

http://www.zapernik.com/sport/bivshiyat-svetoven-shampion-po-boks-shanun-brigs-podpuka-i-kubrat_35877/

Бившият световен шампион по бокс Шанън Бригс подпука и Кубрат Пулев. Хахавият американец дълго време преследва Владимир Кличко в желанието си да се изправи срещу него на ринга. Бригс следваше неотлъчно Кличко и Пулев по време на престоя им в Хамбург и дори успя да се уреди с билет за срещата.

След нея американецът все пак призна, че надежда за мач с Владимир все пак има. "Мениджърът му Бернд Бенте ме уведоми, че те не изключват възможността Кличко да се бие с мен през март-април. Ще...

Продължава

Ученик върна чужди пари, чуди се, че го награждават

http://frognews.bg/news_80513/

Седмокласник от Видин получи награда от полицията, защото предал намерен на улицата портфейл с пари и документи. При награждаването си Наско Найденов не скри учудването си, че е предизвикал такова внимание с постъпката си. Според него, нормално било, когато се намери чужда вещ, тя да бъде върната на собственика, а да не се присвоява.

Всеки месец даваме до 100 хил. подкупа на катаджии

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/vseki-mesec-davame-do-100-hil.-podkupa-na-katadzhii-6027651

Пътните полицаи прибират близо милион подкупа на пътя за година, което е между 2 и 3 пъти повече от средното за останалите европейски страни

Димитров: Дефицитът догодина трябва да бъде поставен под контрол

http://www.cross.bg/dogodina-aktyalizatziya-reformatorskiya-1440215.html

София /КРОСС/ Ключовият въпрос за нас е догодина държавният дефицит да бъде поставен под контрол, т.е. свръхдефицитът от тази година да бъде инцидент и процедурата, което вероятно ще започне ЕК да бъде преустановена на база на това, че догодина дефицитът ще бъде под 3%. Това каза по време на дебатите за актуализация на държавния бюджет депутатът от ПГ на Реформаторския блок Мартин Димитров. Той добави, че условието е било възприето от финансовия министър и това давало основание на Реформаторите да подкрепят предлаганата актуализация заедно с настояването да не се увеличава данъчната тежест през 2015г., за да има услови я за растеж на икономиката. Той посочи, че сферите, от които текат най-много пари, са здравеопазването и вътрешните работи и там са необходими мерки. „Ако не овладеем тези две сфери, трудно догодина няма да срещнем същите проблеми, които решаваме в момента", зави той и призова ръководството на МВР да поеме ангажимент по примера на МЗ за реформи, които да представи пред парламента. „От Реформаторския блок препоръчваме да се възстанови контролът върху акцизите, защото ако не го направи, няма как да има приходи в бюджета и догодина пак ще установим 300 млн.лв. по-малко приходи", каза още той.

Кабинетът раздели градовете на големи и периферни

http://www.mediapool.bg/kabinetat-razdeli-gradovete-na-golemi-i-periferni-news227339.html

За да хване последния влак за одобрение на новата програма "Региони в растеж" от Европейската комисия, правителството е разделило 67-те града, които ще получават европари, на големи и периферни, а документът е одобрен от Министерския съвет неприсъствено. Така програмата за периода 2014 – 2020 г. е изпратена в последния възможен срок на Европейската комисия – до 17 ноември, за да има шанс да бъде одобрена до края на годината, а от следващата общините да получат европейско финансиране. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Одобрението на програмата с бюджет от 1.54 млрд. евро е жизненоважно за общините, тъй като това е единственият сигурен ресурс за инвестиции през 2015 г., когато предстоят местни избори. Неслучайно столичният кмет Йорданка Фандъкова отбеляза във вторник, че София остава инвеститор номер едно в годините на криза, като столицата разчита на изпълнението на европроекти за амбициозната си капиталова програма. В същото време за изминалия програмен период 2007 – 2013 г. се очертава най-голямата загуба на европейски средства от 106 млн. евро в края на годината по програма "Регионално развитие", която е със спрени плащания от юни, става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие. Ако това се случи, това ще е най-голямата загуба на евросредства по една програма в рамките на една година. До момента като най-рискови се сочеха Програмата за развитие на селските райони с около 80 – 100 млн. евро и "Околна среда" – с около 82 млн. евро загуба в края на годината. Загубата на евросредства по "Регионално развитие" ще е около пет пъти повече спрямо прогнозата на служебния кабинет. В съобщението на регионалното министерство не е посочено кои са новите рискови проекти. Най-вероятно те са свързани с устойчивото градско развитие, за което бяха спрени плащанията от Брюксел през юни заради нередности по обществените поръчки. Служебният кабинет е разделил 67-те града на периферия и големи За да не се бави одобряването на новата програма "Региони в растеж" от Брюксел, кабинетът на Бойко Борисов е одобрил варианта, подготвен от служебното правителство. Той предвижда разделянето на 67-те града, които първоначално бяха в една ос. В едната ос - "Устойчиво и интегрирано градско развитие" - с бюджет от 840 млн. евро попадат 39 града. В другата – "Подкрепа за периферни географски области най-силно засегнати от бедност" - с бюджет от 106 млн. евро попадат 28 по-малки града, които бяха "ябълката на раздора" между България и Европейската комисия. Това съобщиха от регионалното министерство за Mediapool. Брюксел беше категорично против финансирането на малките градове по "Региони в растеж" с аргумента да няма разпиляване на европари. Причината е, че тези градове получават финансиране и по Програмата за развитие на селските райони. Не е ясно дали Европейската комисия ще одобри новата трактовка. За да не се бави одобрението на Споразумението за партньорство между България и ЕС за периода 2014 – 2020 г., този спорен въпрос беше изваден от документа и така решаването му остана за договаряне с новата оперативна програма "Региони в растеж". За ремонт на пътища – 194 млн. евро Останалите близо 600 млн. евро се разпределят между шест приоритетни оси. От тях най-много средства се дават за ремонт на пътищата втори и трети клас – 194 млн. евро. За образователна инфраструктура – ремонт на държавни и общински висши и средни училища, както и за изграждане на детски градини - са предвидени 115 млн. евро, а за здравна инфраструктура - 83 млн. евро. За да бъдат одобрени тези средства, България трябваше да представи информация в Брюксел колко и кои болници остават и ще се развиват. Същото се отнасяше и за училищата. Досега обаче няма публична информация това да е направено. За развитие на регионалния туризъм са планирани 101 млн. евро. Новото тук е, че за първи път вероизповеданията у нас – Българската православна църква, Мюфтийството, Синагогота и т.н., ще могат да кандидатстват за финансиране като туристически обекти по ОПРР. Освен тях проекти могат да подават още 264-те общини, както и Министерството на културата, а туристическите организации могат да бъдат техни партньори. Бюджетът на "Техническа помощ" е 52 млн.евро.

Кабинетът раздели градовете на големи и периферия

http://www.mediapool.bg/kabinetat-razdeli-gradovete-na-golemi-i-periferiya-news227339.html

За да хване последния влак за одобрение на новата програма "Региони в растеж" от Европейската комисия, правителството е разделило 67-те града, които ще получават европари, на големи и периферия, а документът е одобрен от Министерския съвет неприсъствено. Така програмата за периода 2014 – 2020 г. е изпратена в последния възможен срок на Европейската комисия – до 17 ноември, за да има шанс да бъде одобрена до края на годината, а от следващата общините да получат европейско финансиране. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба. Одобрението на програмата с бюджет от 1.54 млрд. евро е жизненоважно за общините, тъй като това е единственият сигурен ресурс за инвестиции през 2015 г., когато предстоят местни избори. Неслучайно столичният кмет Йорданка Фандъкова отбеляза във вторник, че София остава инвеститор номер едно в годините на криза, като столицата разчита на изпълнението на европроекти за амбициозната си капиталова програма. В същото време за изминалия програмен период 2007 – 2013 г. се очертава най-голямата загуба на европейски средства от 106 млн. евро в края на годината по програма "Регионално развитие", която е със спрени плащания от юни, става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие. Ако това се случи, това ще е най-голямата загуба на евросредства по една програма в рамките на една година. До момента като най-рискови се сочеха Програмата за развитие на селските райони с около 80 – 100 млн. евро и "Околна среда" – с около 82 млн. евро загуба в края на годината. Увеличаването на загубата на евросредства по "Регионално развитие" е около пет пъти повече спрямо прогнозата, дадена от служебния кабинет. В съобщението на регионалното министерство не е посочено кои са новите рискови проекти. Най-вероятно те са свързани с устойчивото градско развитие, по която бяха спрени плащанията от Брюксел през юни заради нередности по обществените поръчки. Служебният кабинет е разделил 67-те града на периферия и големи За да не се бави одобряването на новата програма "Региони в растеж" от Брюксел, кабинетът на Бойко Борисов е одобрил варианта, подготвен от служебното правителство. Той предвижда разделянето на 67-те града, които първоначално бяха в една ос. В едната "Устойчиво и интегрирано градско развитие" с бюджет от 840 млн. евро попадат 39 града. В другата ос – "Подкрепа за периферни географски области най-силно засегнати от бедност" с бюджет от 106 млн. евро попадат 28 по-малки града, които бяха ябълката на раздора между България и Европейската комисия. Това коментираха от регионалното министерство пред Mediapool. Брюксел беше категорично против финансирането на малките градове по "Региони в растеж" с аргумента да няма разпиляване на европари. Причината е, че тези градове получават финансиране и по Програмата за развитие на селските райони. Не е ясно дали Европейската комисия ще одобри новата трактовка. За да не се бави одобрението на Споразумението за партньорство между България и ЕС за периода 2014 – 2020 г., този спорен въпрос беше изваден от документа и така решаването му остана за договаряне с новата оперативна програма "Региони в растеж". За ремонт на пътища – 194 млн. евро Останалите близо 600 млн. евро се разпределят между шест приоритетни оси. От тях най-много средства се дават за ремонт на пътищата втори и трети клас – 194 млн. евро. За образователна инфраструктура – ремонт на държавни и общински висши и средни училища, както и за изграждане на детски градини са предвидени 115 млн. евро, а за здравна инфраструктура - 83 млн. евро. За да бъдат одобрени тези средства, България трябваше да представи информация в Брюксел колко и кои болници остават и ще се развиват. Същото се отнасяше и за училищата. Досега обаче няма публична информация за това. За развитие на регионалния туризъм са планирани 101 млн. евро. Новото тук е, че за първи път вероизповеданията у нас – Българската православна църква, Мюфтийството, Синагогота и т.н., ще могат да кандидатстват за финансиране като туристически обекти по ОПРР. Освен тях проекти могат да подават още 264-те общини, както и Министерството на културата, а туристическите организации могат да бъдат техни партньори. Бюджетът на "Техническа помощ" е 52 млн.евро.

Диана Йорданова (ГЕРБ): Многократно предупреждавахме, че Бюджет 2014 е нереалистичен, нуждата от актуализацията го доказа

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/LKsAlap5Tio/

„Още с при приемането на държавния бюджет за 2014 г. многократно заявявахме, че той е нереалистичен и неизпълним. Желанието за осигуряване на ресурс за непрозрачни и със съмнителна ефективност разходи доведе до безотговорно планиране на приходната част на бюджета, както и до повишаване на дефицита, близо до максималните позволени от закона нива. Спорихме с опонентите си, че изземването на повече средства от данъкоплатците или пък поемането на нов дълг с цел повече публични разходи, няма да доведе до желания ефект. В крайна сметка фактите по отношение на постъпленията в бюджета бяха изключително тревожни. Независимо, че алармирахме за залагане на надценени приходи, само и само да се гарантира ресурс за предизборни и непрозразчни харчове, реално още от лятото актуализацията е неизбежна. А причината – разходите по бюджета в голяма степен бяха разпределени и похарчени, а приходите нереалистично високи и несъбираеми“. Това заяви от трибуната на НС народният представител от ГЕРБ-Бургас Диана Йорданова по време на дебатите по актуализацията на бюджета. Народният представител е и член на временната бюджетна комисия в парламента.

Бургаският депутат припомни в зала как още през април месец МФ ревизира прогнозните си икономическите показатели за 2014 г.“Отчетените постъпления в хазната бяха основание да се прогнозира сериозно неизпълнение на приходната част на бюджета, което даваше сигнали да неизпълнение до 1 млрд. лв. Предупреждавахме, че допълнителен риск крие възможността за налагане на финансови корекции за стотици милиони по линия на европейското финансиране. 864,5 млн. лв. е дефицитът в бюджета към края на април. За сравнение през същия период на миналата година той е бил едва 286,4 млн. лв., т.е. нараснал е близо 3 пъти. Дефицитът в края на май бе близо 890 милиона лева. Съпоставено с май миналата година, тогава имаше излишък от 45 милиона лева. Не може да игонираме и ЕК, която също е констатирала отделни негативни тенденции. Тя отправя препоръка към България да предприеме необходими мерки в областта на бюджетната политика още през 2014 г.“, коментира Йорданова.

По думите й месец и половина преди края на годината бюджетът в разходната си част почти е изхарчен, трудно може да се съкрати някакъв разход, а приходната част практически е изпусната и няма шанс да се компенсира милиарден недостиг за няколко седмици.

„Министерството на финансите полага големи усилия да снижи разходите и дефицита. Спрямо предложенията на служебното правителство разходите и дефицитът са намалени със 170 млн. лв. (от 4 на 3,7% от БВП). Ако този процес на орязване на разходите беше започнал през пролетта, спокойно щяхме да избегнем свръхдефицита.

 

 

 

Актуализацията на бюджета е не само ключ към решаването на проблемите на отделните бюджетни системи, а дава отговор на въпроса, свързан с увеличението на лимитите на дълга, които ще помогнат за изплащането на гарантираните вложения на вложителите в КТБ“.

Диана Йорданова заяви, че 1 млрд. лв. от новия дълг, който страната ще поеме, ще отиде за рефинансиране на заема, с който Първа инвестиционна банка беше подкрепена през лятото, а други 2 млрд. ще са за Фонда за гарантиране на влоговете, от който ще се платят гарантираните депозити в КТБ. 1,5 млрд лева от новия дълг ще са за допълнителния дефицит по бюджета, в следствие на кухо планирани приходи.

„Внесеният законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния резерв на Република България е първа стъпка от стратегията на новото правителство за стабилизиране на публичните финанси, предлагайки стъпка към намаляване на разходите там,  където е възможно и решаване на най-належащите проблеми. Тя е израз на отговорно държавническо поведение“, категорична бе Диана Йорданова.

Столична община с бюджет от 1,5 млрд. лв. догодина

http://econ.bg/Новини/Столична-община-с-бюджет-от-1-5-млрд-лв-догодина_l.a_i.610172_at.1.html

Близо 1,5 млрд. лв. е проектобюджетът на Столична община за следващата година. От тях над 391 млн. лв. са от европейски програми и проекти. Не се...

Жерар Депардийо проговори български, трабантът му се развали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433727

Трабантът, с който Жерар Депардийо пътешества във филмовата лента "Пътуване", се развали. Немската машина отказала да работи миналата седмица и се наложило да се намери някой, който бързо да успее да я поправи. Така легендарното возило се озовало в Житница, съобщава сайтът plovdiv.utre.bg.
За да бъде закарана до сервиза, Трабантът, с който Жерар Депардийо пътешества във филмовата лента "Пътуване", се развали. Немската машина отказала да работи миналата седмица и се наложило да се намери някой, който бързо да успее да я поправи. Така легендарното возило се озовало в Житница, съобщава сайтът plovdiv.utre.bg. За да бъде закарана до сервиза,

Евровизия обра Слави Трифонов

http://www.zapernik.com/hailaif/evroviziya-obra-slavi-trifonov_35876/

Слави Трифонов полушеговито разказа, че организаторите на "Евровизия" го измамили и му свили фоейрверките, които той нарече "гейзери". Дългия поръчал специални ефекти за допълнителен акцент при изпълнението на Крисия на финала на детския международен конкурс и платил 4 бона за 5-кратното им лумване.

Организаторите му взели парите, но пък после обяснили на пратеника му в Малта Евгени Димитров-Маестрото, че фойерверките щели да пречат на Крисия да пее и да я стряскат. До последно...

Продължава

50-годишен мъж с 90% изгаряния е бил приет в МБАЛ Бургас

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/RrW4QZpQQJk/

50-годишен мъж с 90% изгаряния е бил приет  в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас  в 14:00 часа днес (18 ноември). Той  е бил в термичен шок с тежки изгаряния, засегнали 90% от кожата по тялото. Мъжът е бил транспортиран в МБАЛ-Бургас от територията на „Лукойл Нефтохим”.  Екипите на Спешно отделение са реагирали светкавично – обработили са раните и са го подготвили за транспортиране в клиниката по изгаряния във ВМА – Варна. В 14:50 часа пациентът е отпътувал към Варна с реанимобил и екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас.

Жерар Депардийо проговори български, обича да закусва банички

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433703

Трабантът, с който Жерар Депардийо пътешества във филмовата лента Трабантът, с който Жерар Депардийо пътешества във филмовата лента "Пътуване", се развали. Немската машина отказала да работи миналата седмица и се наложило да се намери някой, който бързо да успее да я поправи. Така легендарното возило се озовало в Житница, съобщава сайтът plovdiv.utre.bg. За да бъде закарана до сервиза,

"Манчестър юнайтед" отчете по-малък от очакваното спад в приходите

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/11/18/2421641_manchestur_junaited_otchete_po-maluk_ot_ochakvanoto/?ref=rss


"Манчестър юнайтед" обяви спад от 9.9% в приходите си за първото тримесечие на финансовата година - от началото на юли до края на септември. 

Клубът публикува днес финансовия си доклад за периода, като обяви приходи от 88.7 милиона паунда. Това е с 9.8 милиона по-малко в сравнение със същия период преди година.

Основната причина за това е, че "червените дяволи" не участват в Шампионската лига, което се случва за пръв път от 1996 г.

В клуба останаха много доволни...

ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета

http://www.cross.bg/aktyalizatziyata-politicheska-otgovornost-1440214.html

София /КРОСС/ Спорът не е за актуализацията на бюджета, а за параметрите му. Това каза от трибуната на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан.„Ако днес имахме програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, нямаше да вкараме страната в режим на свръхдефицит. Политическата отговорност се носи пред избирателите и ние я понесохме. България за трети път влиза в режим на свръхдефицит с много тежки последици за макроикономиката. Точно затова казваме, че дебатите днес са дебати за КТБ отново", заяви Местан. По думите му когато говорим за КТБ, само смирението няма да е достатъчно - необходим е катарзис, като политическа и наказателна отговорност.„Именно защото е засегнат значим публичен интерес, нека не заблуждаваме българското общество. Гарантираните влогове в КТБ ще се изплащат с данъците на всички български граждани. Това ще се случи, защото трябва да се случи. Такъв е законът. Не можем да се правим, че нищо не се е случило", подчерта Местан.Той каза още, че от ДПС няма да подкрепят актуализацията на Бюджет 2014. „Ние поехме своята политическа отговорност за актуализацията на бюджета. Признахме, че има дисбаланс между приходи и разходи. Служебният кабинет съобрази ли разходите си с тази тенденция? Изразходи 300 милиона лева над планираните. Чия е отговорността? Настояваме за ясна политическа отговорност", заяви Местан

Новият румънски президент заговори за нов кабинет

http://balkani.actualno.com/Novijat-rumynski-prezident-zagovori-za-nov-kabinet-news_61047.html

Избраният за президент на Румъния Клаус Йоханис заяви днес, че неговата партия може да опита да свали правителството на премиера Виктор Понта следващата година. Ако това се случи, мандатът на кабинетъ...

Най-евтините къщи за гости - в Благоевград

http://blagoevgrad.actualno.com/Naj-evtinite-kyshti-za-gosti---v-Blagoevgrad-news_61049.html

Средната цена за настаняване в къща за гости на село е 21 лева на човек на вечер. Това показва анализ на сайта с повече от 2000 вили къщи за гости в България – BgVakancia.com. Важно е, обаче...

Хасан и Ибрахим нямат пиано, започва дарителска кампания

http://society.actualno.com/Hasan-i-Ibrahim-njamat-piano-zapochva-daritelska-kampanija-news_61052.html

Фондация „Димитър Бербатов" започна кампания за събиране на средства, с които да се купи пиано на Хасан и Ибрахим, които заедно с Крисия представиха България на детската "Евровизия...

Коледната украса във Варна грейва на Никулден

http://www.moreto.net/novini.php?n=271149

По традиция лампичките на коледната елха във Варна ще бъдат запалени на 6 декември - Никулден. Тази година украсеното дърво ще е непосредствено до сградата на Община Варна (зад паметника на загиналите в Сръбско-българската война). Приказните фигури на Снежанка, Дядо Коледа и шейната с еленчета ще бъдат позиционирани пред входа на Морската градина, поради ремонтните дейности на централния площад.

Турция е изправена пред нова бежанска вълна от 2-3 милиона души от Сирия, твърди министър

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/18/2421668_turciia_e_izpravena_pred_nova_bejanska_vulna_ot_2-3/?ref=rss


Турция може да бъде изправена пред вълна от още 2-3 милиона сирийски бежанци, в случай че силите на президента Башар Асад или бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" настъпят към Алепо, съобщи министърът на външните работи Мевлут Чавушоглу, цитиран от агенция "Ройтерс".

Военновъздушните сили на САЩ бомбардират "Ислямска държава" в Сирия, но и войските на Асад засилват кампанията си срещу ислямистките групировки в западната и северната част на страната, които са съюзници...

Челен сблъсък в Раковски! Загина мъж на 30 години!

http://www.bnews.bg/article-122152

30-годишен мъж загина при челен сблъсък на два автомобила в Раковски.

Двама гърци и българка държат 18-годишна нашенка като заложничка, принуждават я да проституира

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433723

Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята и са принуждавали да проституира 18-годишна от България, съобщи „Български новини”.
Кълбото по случая се разплете след раняването на 45-годишен гръцки гражданин от пакистански произход. По време на разследването на случая от служители Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята и са принуждавали да проституира 18-годишна от България, съобщи „Български новини”. Кълбото по случая се разплете след раняването на 45-годишен гръцки гражданин от пакистански произход. По време на разследването на случая от служители

Тийнейджър задигна и закла 8 заека от комшия

http://www.zapernik.com/krimi/tiineidjur-zadigna-i-zakla-8-zaeka-ot-komshiya_35875/

Тийнейджър задигна и закла 8 заека от комшия. Одрани и изчистени, готови за готвене домашните животни са открити при бабата на 15-годишния злосторник. Зайците, макар и мъртви, са иззети от силите на реда и са върнати на собственика им.

Служители на полицията в Полски Тръмбеш разкриха кражбата на зайците от двор в с. Раданово.

По предварителен сигнал вчера униформените извършили проверка в дома на 73-годишна жена от селото. В една от стаите полицаите се натъкнали на 8-те заклани,...

Продължава

Организират тържество за Деня на християнското семейство

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/cfiIPakdGws/

Тържество
по случай Въведение Богородично – 21.11.
Ден на православната християнска младеж и семейство,
ще се проведе на 22.11. събота, от 10.30ч. в театралния салон на НЧ ”Светлина 1939” гр. Поморие.
В програмата ще вземат участие деца и ученици от неделните училища при храм „Св.Иван Рилски” гр. Бургас, и манастир „Св.Георги Победоносец”гр. Поморие.
Възпитаниците на г-жа Атанасия Петрова ще представят тематични стихове, пиеса и песнопения.
Заповядайте! Входът е свободен!

ОП "Региони в растеж" ще осигури 1,54 млрд. евро за развитие на регионите

http://www.investor.bg/evroproekti/264/a/op-regioni-v-rastej-shte-osiguri-154-mlrd-evro-za-razvitie-na-regionite-184008/

Правителството ще изпрати одобрения вариант на програмата в Брюксел и очаква одобрението й от ЕК до края на годината

ХИВ-позитивен брутално изнасили децата на любовницата си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433694

ХИВ-позитивен нигериец изнасили брутално двете малки дъщери на любовницата си, съобщава naij.com.
29-годишният Том Гирих е обвинен в насилието над две сестри на възраст 9 и 10 години. Жертвите са деца на жената, с която продавачът на вестници от щата Делта имал влъзка.
Момиченцата не можели да ходят след бруталното изнасилване. ХИВ-позитивен нигериец изнасили брутално двете малки дъщери на любовницата си, съобщава naij.com. 29-годишният Том Гирих е обвинен в насилието над две сестри на възраст 9 и 10 години. Жертвите са деца на жената, с която продавачът на вестници от щата Делта имал влъзка. Момиченцата не можели да ходят след бруталното изнасилване.

Освободиха 18-годишна българска секс робиня в Гърция

http://www.zapernik.com/krimi/osvobodiha-18-godishna-bulgarska-seks-robinya-v-gurciya_35874/

Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята и са принуждавали да проституира 18 годишно момиче от България, съобщи „Български новини”.

„Кълбото” по случая се разплете по повод раняването на 45 годишен гръцки гражданин от пакистанец. По време на разследването на случая от служители от Полицейския участък Молаон, в сътрудничество с отдела по сигурността на Спарта, станало ясно, че от месец август до неделя призори, 45...

Продължава

Ученик върна чужди пари, чуди се, че го награждават

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433128

Седмокласник от Видин получи награда от полицията, защото предал намерен на улицата портфейл с пари и документи. При награждаването си вчера Наско Найденов не скри учудването си, че е предизвикал такова внимание с постъпката си. Според него, нормално било, когато се намери чужда вещ, тя да бъде върната на собственика, а да не се присвоява.
Наско, Седмокласник от Видин получи награда от полицията, защото предал намерен на улицата портфейл с пари и документи. При награждаването си вчера Наско Найденов не скри учудването си, че е предизвикал такова внимание с постъпката си. Според него, нормално било, когато се намери чужда вещ, тя да бъде върната на собственика, а да не се присвоява. Наско,

След само седмица на поста външният министър на Румъния подаде оставка

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/18/2421666_sled_samo_sedmica_na_posta_vunshniiat_ministur_na/?ref=rss


Новоназначеният външен министър на Румъния Теодор Мелешкану обяви във вторник, че ще се оттегли от поста заради проблемите при гласуването в чужбина на балотажа за президентските избори, съобщи "Ройтерс". Мелешкану заяви, че поема отговорността за това, че много румънци зад граница не са успели да упражнят правото си на глас.

В неделя за изненада на мнозина президентските избори спечели етническият германец и кмет на град Сибиу Клаус Йоханис. Той победи лявоцентристкия премиер Виктор...

Михо Михов: На АБВ й прилича да председателства не по-малко от две комисии

http://frognews.bg/news_80510/

Считам, че на АБВ й прилича, поради наличие на подготвени кадри, да председателства не по-малко от две комисии, да бъде в ръководството на още 2-3 комисии като заместник-председателски комисии. Това каза Михо Михов пред „Фокус”.

Мястото на мафиотите е в затвора, нали така г-н Борисов?

http://www.cross.bg/borisov-zatvora-mafiotite-1440213.html

Днес бях осъден на първа инстанция за това, че съм си позволил да имам мнение. Лично мнение. Мислех си, че това ми право е гарантирано по чл. 39, ал. 1 от Конституцията на Република България. В телевизионно предаване отпреди година, казах , че според мен Борисов толкова иска да се върне обратно на власт, защото иначе би влязъл в затвора. Заболяло го е г-н Борисов. Когато истината изобличава, винаги боли. Две трети от българския народ не иска Борисов отново на власт. А поне половината мислят точно като мен. В момента се налага едноличен тоталитарен режим. Ако кажеш нещо срещу върховния сюблимен водач на държавата, трябва веднага да бъдеш осъден. Забравихме ли тефтера на Филип Златанов - И.Ф.->Ц.Ц.-> Б.Б? Мишо Бирата? Докладът на парламентарната комисия за харченето на десетки милиони неправомерни средства от „Авиоотряд 28" за воаяжите на Борисов? Разкритията на Уикилийкс? Швейцарският доклад за криминалното минало на Борисов? Разкритията на БГ антимафия? И не на последно място думите на сегашния правосъден министър Христо Иванов: „Борисов и Цветанов са две мутри и част от мафията". Мястото на мутрите и мафиотите е в затвора, нали така г-н Борисов? Коментар на Десислав Чуколов  

Горанов отпуснал пари за пенсионерите, за да не слуша упреци от сутрин до вечер

http://offnews.bg/news/n_1/n_419231.html

Пари за коледни добавки на пенсионерите финансовият министър Владислав Горанов е решил да отпусне, за да не слуша от сутрин до вечер упреци от депутати от предишното управляващо мнозинство. Той обяви това пред депутатите в отговор на въпрос на Велизар Енчев от Патриотичния фронт защо се е отметнал от думите си, че няма пари за добавки. След среща днес между премиера Бойко Борисов и Горанов се оказа, че коледни добавки от 40 лв. ще има за възрастните с доход до 286 лв. За тях ще бъдат заделени 50 млн. лв. от държавния бюджет. Не съм сменил позицията по отношение на това, че неравенствата и несъвършенствата на пенсионната система не могат да намират решение чрез подхвърляне на дребни суми с оглед купуването на народната любов, защити се финансовият министър. Той остава и на позицията, че проблемите в пенсионното осигуряване трябва да бъдат един от приоритетите за сериозен и дългосрочен дебат. "Бюджетът за 2014 година беше създаден неконсервативно. Близо 2 млрд. лева нарастване на приходи. Всичко това доведе до необходимостта от днешната актуализация. Ако съм подчинил фискалната си воля на общото политическо решение на правителството, че трябва да се направи нещо и в тази посока, е именно за да отнемем всеки един аргумент на тези колеги, които от сутрин до вече в следващите месеци ще ни упрекват за това, че не сме намерили сили да направим това, което те правят. За да отнемем този аргумент, приемаме, че на фона на всички неблагополучия, които трябва да разплащаме до края на годината, можем да си позволим това", каза в заключение Горанов. Парите за коледни добавки ще бъдат осигурени от съществуващите буфери в бюджета, уточни министърът.

Арестуват двама гърци и българка, принуждавали нашенка да проституира

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433713

Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята и са принуждавали да проституира 18-годишна от България, съобщи „Български новини”.
Кълбото по случая се разплете след раняването на 45-годишен гръцки гражданин от пакистански произход. По време на разследването на случая от служители Двама гърци и една българка са арестувани в село Монемвасия, след като станало ясно, че са държали против волята и са принуждавали да проституира 18-годишна от България, съобщи „Български новини”. Кълбото по случая се разплете след раняването на 45-годишен гръцки гражданин от пакистански произход. По време на разследването на случая от служители

2% ръст на туристите по Южното Черноморие

http://www.cross.bg/prichina-pazari-chernomorie-1440212.html

Бургас /КРОСС/ 2% ръст на туристите отчетоха от Регионалната туристическа камара в Бургас. Ръстове бележат пазарите от Беларус - с 43%, от Полша - с близо 17%, от Австрия - 9.7%, от Израел - с 7.6%, от Русия - 7%,от Литва - 6%, от Украйна - 5.5%, от Латвия - с 5%, стана ясно от думите на председателя на камарата Иван Иванов. Резултатите могат да бъдат определени като положителни предвид обилните валежи и щетите от наводненията в региона през лятото. Негативната оценка обаче е за родните туристи, които са започнали трайно да намаляват през последните години. "Южното Черноморие загуби българския турист. От 1 242 000 почващи по морето на Бургаска област едва 100 000 са били българи", каза г-н Иванов.Сред причините са цените за българите по морето, които са по-високи от тези в съседна Гърция и Турция.Спад има и при традиционните пазари като Швеция, Холандия, Англия, Холандия, Словакия, Чехия, Германия и Кувейт - 243%. Основната причина не е в антирекламата на страната, а в качеството на туристическия пакет. Нарушената нощта тишина, кражбите, рекетирането в заведенията и медицинските кабинети. Втората основна причина е липсата на планиране, подготовка и реализация на всеки туристически сезон. Чуждестранните туристи, които идват у нас очакват да видят подредена среда, с чисти плажове. Третата основна причина е незавидната реклама - липса на всякакви маркетингови проучвания на пазари в Скандинавските страни, Великобритания, Германия и Близък Изток", посочи Ивнаов

Долното течение на Марица опасно

http://pik.bg/долното-течение-на-марица-опасно-news250998.html

Долното течение на Марица опасно

Долното течение на река Марица в Хасковска област до границата в Турция е потенциално опасно. "На много места има скъсване на бентове, което измества речното корито. Бреговете ерозират, а от друга страна се образуват обрастли с дървета и храсти острови от наноси". Това гласи едно от заключенията на проверката на междуведомствена комисия на водните обекти в областта, съобщи държавната администрация, пише "24 часа".

Това силно затруднявало пропусвателната способност и водело до заливане на хиляди декари обработваеми площи при висока вълна. Препоръката била за цялостен хидроложки анализ на Марица и мерки за отстрняването на нередностите.

Комисията е предписала и мерки спрямо неизправности на още 13 язовира в областта.

Чужденците харчат между 650 и 875 долара за престой в България

http://econ.bg/Новини/Чужденците-харчат-между-650-и-875-долара-за-престой-в-България_l.a_i.610163_at.1.html

Един чуждестранен турист заплаща за престоя си у нас от 650 до 875 долара. Това заяви Иван Иванов, председател на Регионалната бургаска туристическа...

Пазарлъкът за комисиите в парламента зацикли

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433693



Преговорите за разпределението на шефските постове в комисиите в парламента зациклиха. Според източници на “Труд” част от партиите в 43-тото народно събрание са отправили ултимативни претенции към ГЕРБ за ресорите, които да получат, и не са склонни на отстъпки.
Патриотичният фронт, който подкрепя кабинета, иска енергийната комисия, Преговорите за разпределението на шефските постове в комисиите в парламента зациклиха. Според източници на “Труд” част от партиите в 43-тото народно събрание са отправили ултимативни претенции към ГЕРБ за ресорите, които да получат, и не са склонни на отстъпки. Патриотичният фронт, който подкрепя кабинета, иска енергийната комисия,

Местан пожела катарзис, а не смирение за казуса „КТБ“

http://www.bnews.bg/article-122148

Когато говорим за КТБ, само смирението няма да е достатъчно, необходим е катарзис - тежък, дълбок, всеобхватен, заяви Лютви Местан.

"Фийли" откри органични молекули на кометата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433707

Спускаемият модул "Фийли" е открил на кометата органични молекули, които могат да участват в образуването на жизнено важни съединения, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Съединенията са били открити от един от инструментите на "Фийли". Те съдържат атоми на въглерод. Учените анализират данните, като се опитват да разберат дали веществата са прости като Спускаемият модул "Фийли" е открил на кометата органични молекули, които могат да участват в образуването на жизнено важни съединения, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Съединенията са били открити от един от инструментите на "Фийли". Те съдържат атоми на въглерод. Учените анализират данните, като се опитват да разберат дали веществата са прости като

Ако Светослав Петров остане директор, футболисти и треньори напускат Добруджа

http://dobrudjatv.net/%d0%b0%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b4%d0%b8%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80/

Ако Светослав Петров остане изпълнителен директор на Добруджа, то футболистите и треньорския щаб ще напуснат клуба, обяви днес капитанът на тима Симеон Симеонов. Подложени сме на лъжи и интриги. Даже наши момчета са били заплашвани. Не ние ще решим неговото бъдеще, но искаме да ви […]

Мъж почина след челен сблъсък на два автомобила

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433697

30-годишен мъж е починал на място след челен сблъсък между два автомобила в Раковски, съобщиха  от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив пред Фокус.
Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 11.30 часа днес. Лек автомобил „Рено” навлязъл в насрещното движение и се ударил челно в товарен автомобил, който идвал срещу него. 30-годишен мъж е починал на място след челен сблъсък между два автомобила в Раковски, съобщиха  от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив пред Фокус. Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 11.30 часа днес. Лек автомобил „Рено” навлязъл в насрещното движение и се ударил челно в товарен автомобил, който идвал срещу него.

Местан: Няма спор по необходимостта от актуализацията на бюджета, а за параметрите му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433695

"Няма спор по необходимостта от актуализацията на държавния бюджет. Политическият спор е за параметрите му". Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.
„Ако днес имахме програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, нямаше да вкараме страната в режим на свръхдефицит. "Няма спор по необходимостта от актуализацията на държавния бюджет. Политическият спор е за параметрите му". Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан. „Ако днес имахме програма, единствено с по-оптимистичните приходи, заложени в предишния кабинет, нямаше да вкараме страната в режим на свръхдефицит.

ХИВ-позитивен изнасили децата на любовницата си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433671

ХИВ-позитивен нигериец изнасили брутално двете малки дъщери на любовницата си, съобщава naij.com.
29-годишният Том Гирих е обвинен в насилието над две сестри на възраст 9 и 10 години. Жертвите са деца на жената, с която продавачът на вестници от щата Делта имал влъзка.
Момиченцата не можели да ходят след бруталното изнасилване. ХИВ-позитивен нигериец изнасили брутално двете малки дъщери на любовницата си, съобщава naij.com. 29-годишният Том Гирих е обвинен в насилието над две сестри на възраст 9 и 10 години. Жертвите са деца на жената, с която продавачът на вестници от щата Делта имал влъзка. Момиченцата не можели да ходят след бруталното изнасилване.

Цветанов подкрепи София и Бургас за Европейска спортна столица 2018

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4433687

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха титлите съответно за „Европейска столица на спорта – 2018“ и „Европейски град на спорта – 2015“. Класацията се провежда от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта в сътрудничество с Европейската комисия. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха титлите съответно за „Европейска столица на спорта – 2018“ и „Европейски град на спорта – 2015“. Класацията се провежда от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта в сътрудничество с Европейската комисия.

Корман Исмаилов: Няма сериозни аргументи за оттегляне на Орхан Исмаилов

http://www.moreto.net/novini.php?n=271137

Няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен като зам.-министър на отбрана, коментира пред журналисти в парламента Корман Исмаилов от Реформаторския блок, чийто представител е зам.-министърът. Поводът е несъгласието на Патриотичния фронт с назначението и възможността патриотите да оттеглят подкрепата си за кабинета "Борисов" заради него.

Маскирани и въоръжени обраха магазин в Монтана

http://frognews.bg/news_80509/

Маскирани и въоръжени обраха магазин в Монтана тази нощ, съобщиха от полицията. Грабежът е станал около 02:40 ч. на бул. "Арнолди" в областния град.

Долното течение на Марица опасно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433677



Долното течение на река Марица в Хасковска област до границата в Турция е потенциално опасно. Долното течение на река Марица в Хасковска област до границата в Турция е потенциално опасно. "На много места има скъсване на бентове, което измества речното корито. Бреговете ерозират, а от друга страна се образуват обрастли с дървета и храсти острови от наноси". Това гласи едно от заключенията на проверката на междуведомствена комисия на

Сондата "Фийли" откри органични молекули на кометата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433650

Спускаемият модул Спускаемият модул "Фийли" е открил на кометата органични молекули, които могат да участват в образуването на жизнено важни съединения, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Съединенията са били открити от един от инструментите на "Фийли". Те съдържат атоми на въглерод. Учените анализират данните, като се опитват да разберат дали веществата са прости като

Енчев срещу Борисов: А другите 1 млн. пенсионери?

http://www.bnews.bg/article-122150

След като не подкрепи Борисов за премиер, Велизар Енчев продължава да е опозиция на премиера

Дирекция “Бюро по труда” – Поморие: Покана за презентация по схема “По-близо до работа

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/w9E88T5lA-M/

АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА

чрез

ДИРЕКЦИЯ „БЮРО ПО ТРУДА”- ПОМОРИЕ

 

Кани всички работодатели от реалния сектор на на 28.11.2014 год. от 10:00ч. в дирекция „Бюро по труда” – Поморие, ул. „Солна „,№15, на презентация на схема „По – близо до работа” от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 

От 06.11.2014год. работодатели и работещи могат да подават документи за кандидатстване по схема „По близо до работа” в бюрата по труда.

Целта на схемата е насърчаване географската мобилност на работещите, като им се предоставят стимули за търсене на подходяща работа , далече от дома им.

Стимули се предвиждат и за работодателите за наемане на персонал от населени места и региони, различни от местата, в които извършват дейност.

Средствата, които се предоставят по схемата, са за направените от новонаетите/заети лица ежедневни транспортни разходи за транспорт до и от работното място, и за организираното и проведено от работодателя въвеждащо или надграждащо обучение на пътуващите новонаети/заети лица.

Над 130 кг тежат нотите на Lord of the rings in concert

http://www.vesti.bg/razvlechenia/shoubiznes/nad-130-kg-tezhat-notite-na-lord-of-the-rings-in-concert-6027650

Българската публика ще е първата в Източна Европа, която ще има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movies in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза

Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас за Европейска спортна столица 2018

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4433674

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха титлите съответно за „Европейска столица на спорта – 2018“ и „Европейски град на спорта – 2015“. Класацията се провежда от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта в сътрудничество с Европейската комисия. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подкрепи София и Бургас, които спечелиха титлите съответно за „Европейска столица на спорта – 2018“ и „Европейски град на спорта – 2015“. Класацията се провежда от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта в сътрудничество с Европейската комисия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване