Екстремна камера снима навсякъде

http://www.klassa.bg/News/Read/article/247631_%D0%95%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0+%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%8F%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5

 Нова серия екстремна камера навлезе у нас и грабна сърцата на потребителите. Agfaphoto Wild в трите й разновидности - Fun Action,  Top Action и View Action camera, отскоро може да се намери и на българския пазар. И трите модела осигуряват освен наземно, но и водно снимане без никакви проблеми. Камерите идват в комплект с най-различни видове приставки, които, ако тръгнем да купуваме отделно, ще струват доста скъпо. Приставки за челник, за колело, за под вода и други. Agfaphoto Wild Full HD серията камери е разработена за всеки един потребител, без значение дали е професионалист или просто любител. Full HD видео резолюцията дава 1080P/30fps или 720P/60fps (кадъра в секунда). Лещата има 170° широкоъгълен обхват. Апаратите притежават специален 1.5 инчов LCD дисплей за лесна и удобна употреба. Според вида на устройството имаме избор между 5 и 12 мегапиксела за снимки. Всички камери поддържат стандарта IP-68 за защита срещу навлизане на разрушителни частици. Батерията им издържа до 100 минути постоянно снимане, като тя може да се подменя бързо и лесно. Всички камери идват и с дистанционно управление. Серията Agfaphoto Wild може да се намери при нашите приятели от зарчетата (www.dice.bg), които дават 10 процента отстъпка на почти всички свои артикули покрай празниците. Dice.bg са известни с това, че изпробват лично всеки предлаган от тях продукт, преди да го пуснат на българския пазар.

Какво най-много търсихме в Google

http://www.klassa.bg/News/Read/article/247630_%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BC%D0%B5+%D0%B2+Google

 Преди година Google Zeitgeist ни разкри какво сме търсили най-много в Google. Миналата 2013-а беше първата, в която и България получи своя лична секция, за да разберем какво ни е вълнувало най-много за последните 12 месеца. Сега, през 2014 година, сложното име е отстъпило място на по-ясното „Годината в Google търсене“.

 

В класацията е наличен сериозен набор от списъци, които можете да разгледате на официалната страница – там можете да научите от какво са се интересували различни държави, кои са най-търсените събития, личности и т.н. Ако имате по-сериозен интерес, можете да следите дори търсене по ключови думи, както и изготвяне на сравнителна схема. Последното е интересно, ако искате да разберете дали потребителите повече са търсели Джъстин Бийбър, или U2 например, обобщава HiComm.

 

За България има няколко водещи диаграми, според които най-търсените личности (възходяща тенденция) от нас са Кубрат Пулев, Робин Уилямс, Крисия Тодорова, Джоко Росич и Владимир Кличко. Сред трите най-търсени предавания влизат Съдби на кръстопът, Vip Brother 2014 и България търси талант. Мондиалът е следван от избори 2014, почивни дни 2014, Великден 2014 и Сочи 2014.

 

Най-често сме търсили как да отслабнем, следвано от как да забременеем и как да рисуваме. Задавали сме си въпроси като „Какво е любовта“, „Какво е swag“ и „Какво е ебола“.

 

В световен мащаб потребителите търсят (възходяща тенденция) Робин Уилямс, Световното първенство по футбол, ебола и Mалайзийски авиолинии. Впечатляващо е постижението на Flappy Birds, тъй като играта успя да заеме шеста позиция в общото търсене. И тук Кончита Вурст успява да стигне в топ 10, заемайки 7-а позиция. В графа личности на първите места попадат актрисата Дженифър Лорънс, Ким Кардашян, Джули Гайет и Трейси Морган. В света на мобилните технологии на първа позиция е iPhone 6, следван от Samsung Galaxy S5, Nexus 6, Moto G и Samsung Galaxy Note 4.

 

В YouTube най-търсеният клип е на Mutant Giant Spider Dog, в който куче, маскирано като огромен паяк, стряска случайни минувачи. На втора позиция е рекламата на Nike Football – Winner Stays, а топ три се допълва от клипа First Kiss (Първа целувка). Изкривяването на iPhone 6 Plus заема пето място.

Wikipedia събра над 50 млн. долара за една година

http://www.klassa.bg/News/Read/article/247629_Wikipedia+%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+50+%D0%BC%D0%BB%D0%BD.+%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0

 Wikipedia се нуждае от средства, за да продължи да съществува в сегашния си формат без дразнещи реклами. През последните няколко години сдружението с нестопанска цел Wikimedia Foundation, която стои зад проектите Wikipedia и другите уебсайтове, започна кампания за събиране на средства с един дразнещ банер, който подканваше хората да даряват, ако искат проектът да се развива. Фондацията използва средствата, за да поддържа набора от уебсайтове и услуги, сред които Wikipedia, Wiktionary (речник), Wikiquote (сайт с цитати) и още над 15 други проекта. В края на годината става ясно, че между 1 юли 2013 г. и 30 юни 2014 г. Wikipedia е получила 52,5 млн. долара от дарения и вноски спрямо едва 15 млн. долара през 2010 г., информира Statista.

 

Потребителите може би се чудят за какво са нужни толкова пари, нали съдържанието е безплатно, а авторите му дават доброволен труд. Това, което хората забравят, е, че поддържането на уебсайт с размерите на Wikipedia струва много пари.

 

През октомври 2014 г. 460 млн. души са посетили поне един от уебсайтовете на Wikimedia и това е без посещенията от мобилни телефони, таблети и други устройства. Инфраструктурата и персоналът, нужни за да се достави съдържание на половин милиард души, не трябва да бъдат подценявани. Фактът, че Wikipedia все още се издържа основно с дарения, е забележителен и показва колко е оценявана от хората по цял свят най-голямата безплатна енциклопедия.

Lumia 735 - най-добрият селфи телефон

http://www.klassa.bg/News/Read/article/247628_Lumia+735+-+%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%B5%D0%BB%D1%84%D0%B8+%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD

 В последно време в рубриката на вестник „Монитор“ HiTeck писахме предимно за Android и iPhone телефони и операционни системи. Редно е да хвърлим едно око и на третата по употреба, но не и по значение и производителност OS – Windows Phone 8.1. Един от най-новите апарати в средния клас е Nokia Lumia 735. Моделът е ориентиран към потребители между 20-29 години, които имат възможност да си закупят смартфон от най-висок клас, но не мислят, че има смисъл да инвестират твърде много. Тази група потребители обикновено искат и търсят смартфон на достъпна цена, но без компромис по отношение на функциите.

 

От два месеца и половина Lumia 735 е наличен на българския пазар, като продажбите на устройството започнаха на 1 октомври. Благодарение на широкоъгълната предна камера, достъпната цена, стилния и компактен дизайн и интегрираните Microsoft услуги Lumia 735 позволява на хората лесно да заснемат и споделят своите изживявания.

 

Lumia 735 съчетава елегантен и ярък дизайн и висока функционалност, за да предложи на потребителите безкомпромисно качество. Заедно с интегрираната 4G LTE свързаност Lumia 735 осигурява изключително персонализиране благодарение на Windows Phone 8.1. Освен това широкоъгълната камера е идеална за Skype видеоразговори. Тя позволява на хората да споделят повече от света около тях или да добавят повече приятели и роднини в разговора. Този модел бе обявен за най-добрия селфи телефон, защото с 5-мегапикселовата си Full HD предна камера позволява да се самоснимаме още по-бързо и лесно. Селфитата стават уникални с подобрената функция Lumia Selfie, която е предварително инсталирана на Lumia 735 и се води една от бонус екстрите му.

 

Апаратът разполага с мощния Qualcomm Snapdragon 400 процесор с четириядрен 1.2 GHz CPU. Този процесор осигурява по-бързо и по-гладко изживяване с последната версия на Windows Phone 8.1, която включва още център за нотификации Action Center и бързата клавиатура Word Flow.

 

С  Lumia 735 гледането на филми и видео на широкия 4.7-инчов HD OLED екран с ъгъл на видимост от почти 180 градуса, дори и при ярка слънчева светлина е повече от отлично.

 

Голямото предимство на телефона е отлична интеграция с услугите на Microsoft като Skype и Microsoft Office, включително Outlook, Word, Excel, OneNote и PowerPoint, които са предварително инсталирани на устройството, за да осигурят висока функционалност, когато сме в движение.

 

Политиката на Microsoft е такава, че компанията гледа да осигури еднакъв изглед на програмите си на всички устройства. Тоест – с тези приложения ще може да се разглежда и редактира word документ така, както ако е отворен на компютъра пред вас.

 

С покупката на всеки телефон с Windows 8.1 получаваме и безплатни 15 GiB за съхранение на файлове в облачната услуга на Microsoft - OneDrive, която позволява синхронизация, съхранение, достъп и споделяне на съдържанието. За облачните технологии на Microsoft сме писали в предишни издания на HiTeck.

 

Nokia телефоните са известни с емблематичните си и ексклузивни приложения като HERE, HERE Maps и др., които правят работата с телефона едно голямо удоволствие. Навигацията с безплатна карта за България (и всички други страни) - HERE Maps и Drive+ -  е лесна за употреба с широкия 4.7-инчов екран. Вграденият нискоенергиен чип SensorCore пък следи физическата активност и локацията на потребителите чрез следващото поколение фитнес приложения като Bing Health & Fitness, Fitbit и Adidas MiCoach (за Fitbit също сме писали). Батерията с капацитет 2220 mAh издържа oще по-дълго, когато смените панела на устройството с панела за безжично зареждане, който обаче се продава отделно. Него можем да ползваме лесно, като вместо с кабел зареждаме телефона безжично, само като го поставим на подложката.  

 

В България устройството се предлага в тъмносив и бял цвят, но винаги можем да се сдобием с още и различни панелчета, които да сменяме, когато искаме. Хубавото е, че батерията не е вградена, както при предишни модели на Lumia, а може да се изважда и подменя при нужда.

 

Модел: Lumia 735

 

ОС: Windows Phone 8.1

 

Екран:    4.7” HD OLED 720x1280, 2.25D curved glass

 

Батерия: 2220 mAh

 

Основна камера: 6.7-мегапикселова FF камера

 

Предна камера: 5-мегапикселова широкоъгълна Full HD камера

 

Памет: 8 GiB + 15 GiB безплатно съхранение на файлове в OneDrive

 

SD: До 128 GiB

Марк Зукърбърг обмисля DISLIKE бутон за Facebook

http://www.klassa.bg/News/Read/article/247627_%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA+%D0%97%D1%83%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B3+%D0%BE%D0%B1%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F+DISLIKE+%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+Facebook

 След множеството призиви, молби и дори очевидно недоволство от страна на потребителите Facebook, изглежда, вече е готов да откликне на техните желания. Така чаканият бутон „Не харесвам“ (Dislike) в социалната мрежа може в крайна сметка да стане реалност скоро, разкри самият изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг в свое изявление отпреди дни.

 

В специален диалог с любители IТ специалистът сподели, че от Facebook обмислят добавянето на подобен бутон, но това би могло да се случи при няколко условия. Основното от тях е този бутон да не бъде използван като средство за унижение или засрамване на другите, което към този момент няма как да се избегне.

 

„Мислим по въпроса. Това е интересен казус“, споделя Зукърбърг.

 

Подобен бутон би бил от полза за Facebook потребителите, които искат да изразят съболезнования или съпричастност към нечия мъка. Безспорно изглежда доста неудачно, когато подобни статуси биват харесвани. Зукърбърг и неговите колеги обаче, изглежда, вече са мислили по този въпрос. При споменаването на примера със загубата на близък човек изпълнителният директор на социалната мрежа заяви, че „винаги можете да коментирате, вместо да „не харесате“.

 

Именно чрез употребата на бутона „Харесвам“ от страна на потребителите Facebook разбира какви реклами да им предлага. С оглед на факта, че социалната мрежа е безплатна, то именно

 

чрез употребата на реклами тя печели своите приходи

 

От тази гледна точна не може да се очаква, че евентуалното наличие на бутон „Не харесвам“ ще помогне на рекламодателите, но за сметка на това ще е от полза на социалната мрежа в по-доброто изучаване на вкусовете на потребителите.

 

И все пак всички любители на идеята може би ще се наложи да почакат още дълго време.

 

„Не разполагаме с нищо, което да предстои скоро“, заключи Зукърбърг.

 

Вместо това обаче през 2015 година се очакват други нововъведения, отново чрез бутони.

 

Facebook ще пусне нова функция, която ще позволи с един клик на бутон върху бизнес страница в социалната мрежа да бъдат извършвани резервации, да се стига до уебсайта на фирмата и да се извършва регистрация за абонаментна услуга, информира Wall Street Journal.

 

Компанията посочва, че бутоните ще стоят вляво от бутона “Харесай” на страницата. Тяхната роля ще е да изградят нов начин, по който “хората да взаимодействат с бизнеса”. Освен това новата опция ще позволи на Facebook да следи от какво се интересуват потребителите.

 

Сред новите бутони ще има такива като “Резервирай сега”, “Свържи се с нас”, “Използвай приложението”, “Играй”, “Пазарувай сега”, “Регистрирай се” и “Гледай видео”. Те ще бъдат пуснати на страниците в САЩ през следващите няколко седмици, а през 2015 г. ще се появят и по целия свят.

 

Целта на Facebook е да се превърне в още по-привлекателно място за бизнеса. През ноември обаче стана ясно, че нито Twitter, нито Facebook ще пуснат бутона “Купи” за коледните празници - най-силния сезон за търговията на дребно.

 

И двете компании тестват тази опция

 

от известно време, но твърдят, че искат да изпипат всички детайли преди окончателното й пускане.

 

Междувременно стана ясно, че Facebook работи по нов софтуер, който е в състояние автоматично да разпознава пияните хора и да блокира фотографиите с потребители, които според алгоритъма не са подходящи за публикуване. Предвидена е възможност на следващия ден потребителите да могат да деблокират тези изображения и все пак да ги публикуват.

 

Естествено, за реализирането на тази идея се използва изкуствен интелект, който може да различава пияните от трезвите хора. Със създаването на тази система са е заел известният специалист от университета в Ню Йорк Ян Лекун (Yann LeCun), който оглавява лабораторията по изкуствен интелект на Facebook (Facebook Artificial Intelligence Research lab, FAIR).

 

Самата система се обучава чрез стандартни и познати методи за обучение на невронни мрежи -

 

голяма база данни с фотографии и изображения

 

в които хора отбелязват трезвите и пияните хора, а системата постепенно извежда основните признаци, по които може да бъде класифицирана всяка една фотография. Вече е постигнато разпознаването и идентифицирането на подобни хора във фотографиите, но засега се ползват и предишни фотографии на индивидите, на които потребителите гарантирано са трезви.

 

В дългосрочна перспектива Facebook възнамерява да създаде нещо като “цифров помощник”. Лекун счита, че алгоритъмът може да се използва и с технологията за виртуална реалност Oculus VR, която Facebook неотдавна купи.

 

В обобщение на изминаващата година Facebook направи ежегодния си преглед на най-популярните теми, които са били обсъждани в социалната мрежа.

 

Предвид че повече от 1,3 милиарда души използват платформата, подобна статистика определено може да даде представа за това какво е вълнувало хората през 2014 г.

 

Оказва се, че

 

най-популярното събитие във Facebook

 

за тази година е световното първенство по футбол в Бразилия. На тази тема има над 3 милиарда коментари, поста и харесвания от над 350 милиона души.

 

На второ място се нарежда по-неприятна тема - епидемията от ебола в Западна Африка, а на трето са президентските избори в Бразилия, за които са се вълнували 48 милиона души, направили 674 милиона коментари и харесвания.

 

Във Великобритания например топ 3 на събитията на 2014 г. по Facebook активност се състои от референдума в Шотландия, предизвикателството „Ледена кофа“ (номер 5 в глобалния списък) и световното първенство.

 

Game of Thrones пък е най-обсъжданият във Facebook тв сериал за Съединените щати. Що се отнася до филмите, потребителите на социалната мрежа са се вълнували най-много от Frozen, Guardians of the Galaxy и Teenage Mutant Ninja Turtles.

Полицаи дебнат с дрегери пред пловдивските кръчми

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4500186

Полицаи ще проверяват за алхохол и наркотици водачите, които се качват на колите си, след като са купонясвали в пловдивските заведения по празниците, предупредиха от областната дирекция на МВР. Патрули ще дежурят и около хипермаркетите заради очакваното струпване на хора там. Униформените ще дебнат за джебчии и неправилно паркиране.
Полицаи ще проверяват за алхохол и наркотици водачите, които се качват на колите си, след като са купонясвали в пловдивските заведения по празниците, предупредиха от областната дирекция на МВР. Патрули ще дежурят и около хипермаркетите заради очакваното струпване на хора там. Униформените ще дебнат за джебчии и неправилно паркиране.

Ще се върнат ли експерти от ДАНС в МВР, след като ще им понижат заплатите?

http://crime.actualno.com/Shte-se-vyrnat-li-eksperti-ot-DANS-v-MVR-sled-kato-shte-im-ponijat-zaplatite-news_447646.html

Връщането на ГДБОП в структурите на МВР едва ли се харесва на много от работещите в ДАНС. Причината - много по-високите заплати в ДАНС спрямо МВР. А ГДБОП предстои да бъде върната, след като по времет...

WikiLeaks продължава да разкрива тайните на ЦРУ

http://america.actualno.com/WikiLeaks-prodyljava-da-razkriva-tajnite-na-CRU-news_447658.html

Добър външен вид и без плащане в брой: това са някои от съветите към шпионите от ЦРУ в инструкция за преминаване на държавните граници. Секретният документ е публикуван в неделя от Уикилийкс (Wiki...

Оставиха в ареста мъж от Лом заради убиийство

http://montana.actualno.com/Ostaviha-v-aresta-myj-ot-Lom-zaradi-ubiijstvo-news_447643.html

Окръжният съд в Монтана остави в сила мярката за неотклонение на жител на Лом, задържан за убийство през юли тази година, съобщава „Конкурент“. Става въпрос за второто жестоко убий...

Снегът едва ли ще дойде за Коледа

http://society.actualno.com/Snegyt-edva-li-shte-dojde-za-Koleda-news_447649.html

През нощта имаше променлива облачност, която днес ще намалява временно до незначителна. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и по Черноморието до силен западен вятър, който през деня по...

Пенсионната реформа - сагата започва

http://business.actualno.com/Pensionnata-reforma---sagata-zapochva-news_447645.html

Пенсионата реформа, която Народното събрание прие преди да излезе в коледна ваканция, изглежда няма да издържи дълго време. След като още при дебатите финансовият министър Владислав Горанов заяви, че...

Настъпи астрономическата зима

http://news.ibox.bg/news/id_486201997

Днес е и зимното слънцестоене - най-краткият ден на годината и най-дългата нощ

Учител: Директорката на ПМГ ходи на работа след запой

http://www.zapernik.com/pernik/uchitel-direktorkata-na-pmg-hodi-na-rabota-sled-zapoi_36492/

На 19.12.2014г. Елеонора Бойчева, директорката на ПМГ, се яви на работа мъртво пияна, без да може да се държи на краката си. Последните два месеца тя постоянно се забърква в скандали като уронва и без това загубилата авторитет гимназия.

И ако в ПГИ припадат учиници от злоупотреба на норкотични вещедтво, то в ПМГ пред погледите на учителите от гимназията и учителите и малките ученици от ОУ "Св. Иван Рилски" безпрепятствано се пуши трева и цигари от възпитаниците на...

Продължава

Директорката на ПМГ пияна ходш на работа след запой

http://www.zapernik.com/obshtestvo/direktorkata-na-pmg-piyana-hodsh-na-rabota-sled-zapoi_36492/

На 19.12.2014г. Елеонора Бойчева, директорката на ПМГ се яви на работа мъртво пиана, без да може да се държи на краката си. Последните два месеца тя постоянно се забърква в скандали като уронва и без това загубилата авторитет гимназия. И ако в ПГИ припадат учиници от злоупотреба на норкотични вещедтво, то в ПМГ пред погледите на учителите от гимназията и учитилите и малките ученици от ОУ "Св. Иван Рилски" безпрепятствано се пуши трева и цигари от възпитаниците на гимназията, а ръководството...

Продължава

2150 пациенти на 1 семеен лекар в Търговище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4500264

2150 пациенти се падат на един семеен лекар в област Търговище, докато в страната съотношението е 1589. Най-фрапиращ е нодостигът на кардиолози, като в областта на един специалист се падат над 23 000 човека. В национален мащаб сравнението показва, че един кардиолог има да обслужва под 6000 човека.
Тези данни бяха изнесени на заседане на областния
2150 пациенти се падат на един семеен лекар в област Търговище, докато в страната съотношението е 1589. Най-фрапиращ е нодостигът на кардиолози, като в областта на един специалист се падат над 23 000 човека. В национален мащаб сравнението показва, че един кардиолог има да обслужва под 6000 човека. Тези данни бяха изнесени на заседане на областния

Цветанов с коледна програма във Велико Търново

http://pik.bg/цветанов-с-коледна-програма-във-велико-търново-news264176.html

Цветанов с коледна програма във Велико Търново

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети Велико Търново днес, съобщиха от пресцентъра на партията. В 14:30 часа той ще присъства при откриването на детска площадка, адаптирана за нуждите на деца с увреждания, в парк "Марно поле". 

В 18:00 часа Цветан Цветанов ще посети Коледния базар в старата столица, разположен на централната алея в парк „Марно поле“, където ще разговаря с жители и гости на града. Цветанов ще присъства на концерта „В очакване на Коледа“, част от празничната програмата на Общината.

Пратиха на принудително лечение в Карлуково мъж, нападал роднини, деца и полицаи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4500243

Районният съд във Видин изпрати на задължително лечение в Карлуково за три месеца мъж от областния град, нападал роднини, деца и полицаи. Производството е било образувано по настояване на районната прокуратура. В съдебна зала бяха разказани ужасяващи факти от ежедневието на видинчанина, които го правят опасен не само за себе си, но и за околните,
Районният съд във Видин изпрати на задължително лечение в Карлуково за три месеца мъж от областния град, нападал роднини, деца и полицаи. Производството е било образувано по настояване на районната прокуратура. В съдебна зала бяха разказани ужасяващи факти от ежедневието на видинчанина, които го правят опасен не само за себе си, но и за околните,

"Специалистите" на Янакиева празнуват в ресторант "Радар",през работно време

http://www.zapernik.com/obshtestvo/specialistite-na-yanakieva-praznuvat-v-restorant-radar-prez-rabotno-vreme_36489/

Докато Иванов им търси пари за заплатите,"специалистите" кръшкат от работа

Призовавам Кмета на град Перник, още утре да изчисти останките от "специалистите" на Янакиева, които имат наглостта да си организират новогодишния банкет в ресторант "Радар" през работно време.

За повече пикантна информация, моля обърнете се към инж. Славка Георгиева и 13 тия етаж на община Перник.

ЖГЕРБ-Перник дариха средства за коледна изненада за деца и младежи със СОП

http://www.zapernik.com/politika/jgerb-pernik-dariha-sredstva-za-koledna-iznenada-za-deca-i-mladeji_36484/

 

За трета поредна година ЖГЕРБ-Перник дариха средства за коледна изненада за деца и младежи със СОП от Центъра за хора с увреждания в града.  Младите хора бяха заведени на кино, а след това всички те се почерпиха в ресторант от известна верига за бързо хранене.

20-тe младежи бяха придружавани от треньора си по таекуондо в СК "Калоян -Ладимекс" Иво Иванов. „Вече е традиция дамската структура на ГЕРБ да отделя средства за различни мероприятия, които...

Продължава

Военният министър се среща с представители на нашите контингенти на НАТО и ЕС по света

http://pik.bg/военният-министър-се-среща-с-представители-на-нашите-контингенти-на-нато-и-ес-по-света-news264167.html

Военният министър се среща с представители на нашите контингенти на НАТО и ЕС по света

Министърът на отбраната Николай Ненчев ще разговаря днес с националните командири и старши националните представители на българските контингенти, които участват в операциите на НАТО и на Европейския съюз в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово, Мали и операцията “Active Fence“ в Турция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

В традиционната видеоконферентна връзка ще участват началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и временно изпълняващият длъжността командващ на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев. 

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4495533

О.р. ген.-лейтенант Аню Ангелов, министър на отбраната в правителството на Борисов, 72 г.
Десислав Чуколов, депутат в 43-ото НС от ПГ на Атака, 40 г.
Марин Марковски, адвокат, 66 г.
Огнян Донев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма" АД, 57 г.
Соломон Паси, основател и почетен президент на Атлантическия клуб в
О.р. ген.-лейтенант Аню Ангелов, министър на отбраната в правителството на Борисов, 72 г. Десислав Чуколов, депутат в 43-ото НС от ПГ на Атака, 40 г. Марин Марковски, адвокат, 66 г. Огнян Донев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Софарма" АД, 57 г. Соломон Паси, основател и почетен президент на Атлантическия клуб в

Тази вечер става ясно кой ще е Спортистът на годината в Перник

http://www.zapernik.com/sport/tazi-vecher-stava-yasno-koi-shte-e-sportistut-na-godinata_36487/

На 22 декември 2014 г. община Перник организира церемония по награждаване „Спортист на годината 2014", която ще се състои в Дворец на културата.

Номинираните спортисти са от седем спортни клуба. Спортните журналисти в града определиха първите десет спортиста:

Александър Костадинов от Спортен клуб „Миньор" – борба

Василена Йорданова от Спортен клуб „Калоян-Ладимекс" – таекуон-до

Виктория Павлова от Спортен клуб „Кракра - джудо и самбо" – самбо

Диляна Спасова...

Продължава

Покана за предоставяне на писмени оферти за избор на купувачи на компресиран природен газ/метан

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4497012

„Родна Земя холдинг”АД, гр. София, (”РЗХ”АД) обявява събирането на писмени оферти за участие в избор на купувачи на компресиран природен газ/метан от обект на дружеството: „Газозарядна станция за природен газ-Каварна”, находящ се на адрес: гр. Каварна, област Добрич, II-ро кръгово кръстовище на главен път „Варна-Дуранкулак”.
„Родна Земя холдинг”АД, гр. София, (”РЗХ”АД) обявява събирането на писмени оферти за участие в избор на купувачи на компресиран природен газ/метан от обект на дружеството: „Газозарядна станция за природен газ-Каварна”, находящ се на адрес: гр. Каварна, област Добрич, II-ро кръгово кръстовище на главен път „Варна-Дуранкулак”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване