Спешната помощ в Пловдив подсилва екипите си за празниците

http://pik.bg/спешната-помощ-в-пловдив-подсилва-екипите-си-за-празниците-news264665.html

Спешната помощ в Пловдив подсилва екипите си за празниците

Спешна помощ в Пловдив подсилва екипите си за празниците - 8 ще дежурят през деня и 7 - нощем. Ще има и лекари в резерв, за да заместят колеги, ако се разболеят. 

"Линейките са оборудвани със зимни гуми и вериги и могат да стигнат до високите селища в Родопската яка", увери шефът на областното звено д-р Иван Стойнов. При екстремни ситуации медиците ще си взаимодействат с Гражданска защита и Планинската спасителна служба. Полиция пък ще придружава реаномобилите до "Столипиново" и махалите Арман, Аджисан и Шекер, ако при приемане на обажданието диспечерът долови агресия. Линейките все още не са снабдени с паник бутони, за които настояват медицинските екипи. Дежурните на 24, 25, 26 декември и 1 януари, ще вземат двойни надници. Практиката от предишни години показвала, че по Коледа и Нова година на тел. 112 има най-много повиквания. За всяко неразположение хората звънели на Спешна помощ, тъй като джипитата и медицинските центрове почиват.

"След постите народът се отпуска, хапва и пийва повече и рязко се увеличават жлъчните и хипертоничните кризи. От препиване и преяждане се обострят и хроничните заболявания, затова всичко трябва да е с мярка", коментира д-р Стойнов. Той предупреди за риска от тежки травми при гърмене на бомбички. Миналия декември пиратка откъснала дясната ръка и пръст от лявата на 35-годишен от Сърнегор. Според лекарите саморъчно направените пиротехнически изделия причиняват по-големи поражения, отколкото легално продаваните в търговската мрежа.

"Челси" си върна преднината на върха след 2:0 срещу "Стоук сити"

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/12/23/2444138_chelsi_si_vurna_predninata_na_vurha_sled_20_sreshtu/?ref=rss


"Челси" възстанови преднината си на върха във Висшата лига. Сините спечелиха с 2:0 срещу "Стоук сити" като гост в последния мач от 17-ия кръг.

Воденият от Жозе Моуриньо отбор отново има три точки преднина пред "Манчестър сити" два кръга преди преполовяването на сезона в Англия.

Головете за победата на лондончани отбелязаха Джон Тери и Франсеск Фабрегас в двете полувремена. "Челси" беше по-настоятелен в атаките си и постигна целта си.

Сините поведоха във втората...

Жега насред зима във вторник! Градусите се вдигат, нахлува топъл въздух!

http://pik.bg/жега-насред-зима-във-вторник-градусите-се-вдигат-нахлува-топъл-въздух-news264659.html

Жега насред зима във вторник! Градусите се вдигат, нахлува топъл въздух!

Топлото време по средата на зимата у нас ще продължава да ни радва. Във вторник необичайно високите температури за сезона ще се запазят и дори ще се повишат.

През следващото денонощие ще продължи преносът на топъл въздух от запад и още ще се затопли, съобщиха метеоролозите от БАН.

През нощта ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър.

Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 1°.

Утре ще бъде слънчево, главно над Северна България, с висока облачност. Ще бъде ветровито – с умерен, в Дунавската равнини временно и силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 11°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по северното крайбрежие временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнение на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините температурите ще се повишат чувствително. Ще бъде предимно слънчево, но със силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 9°, на 2000 метра 3-4°.

Днес да почерпят

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4501661

Д-р Андрей Кехайов, хирург, председател на УС на Сдружение "Български лекар", 50 г.
Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс България".
Владимир Шомов, режисьор, аниматор, художник, 60 г.
Д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ - София, 54 г.
Иван Костов, министър-председател (1997-2001),
Д-р Андрей Кехайов, хирург, председател на УС на Сдружение "Български лекар", 50 г. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс България". Владимир Шомов, режисьор, аниматор, художник, 60 г. Д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ - София, 54 г. Иван Костов, министър-председател (1997-2001),

Кралев: Приоритетът ни е законът за спорта (видео)

http://www.dnevnik.bg/sport/2014/12/23/2444123_kralev_prioritetut_ni_e_zakonut_za_sporta_video/?ref=rss


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че приоритетът на екипа му е изготвянето на закона за спорта. "Надявам се до края на 2015 г. да имаме нов закон", каза той.

"Аз съм оптимист, че вървим в правилна посока и догодина ще има повече поводи за радост. Имаме да свършим много работа. Задачата ми е в дългосрочен план да направим реформите така, че да не си броим шампионите и всяко състезание да треперим ще имаме ли или не шампион", заяви Кралев след церемонията по...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване