01/29/15 15:55
(http://pik.bg)

Румен Петков: Дай Боже правителството да е реформаторско

Румен Петков: Дай Боже правителството да е реформаторско

Дай Боже правителството да е реформаторско. Това каза пред журналисти във Велико Търново зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде Фокус".

Румен Петков подчерта, че от АБВ настояват за сериозни и определящи за следващите 25-30 години реформи в социалната политика. „Действията на парче създават усещане за несигурност. Не може при приета определена норма, при консултиране, при съгласуване, ти да влизаш и да я сменяш в последната секунда на мача. Дай Боже правителството да е реформаторско, но да знае какви реформи да прави, тези реформи да са дискутирани и да е ясно, че са реформите са на България, а не на тази или онази политическа сила. От реформите на тази или онази политическа сила, сме на това дередже - поради липса на приемственост, поради усещането на този, който дойде на власт, че животът почва от него”, заяви Румен Петков.

По думите му добра приемственост е имало само между правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. Според него тогава всичко в кадрови и организационен план е преминало без сериозни сътресения. Румен Петков подчерта, че сегашното правителство е направило толкова много в социалната сфера само за няколко месеца, колкото правителството на БСП не е направило за година и два месеца.

Той припомни,че са били вдигнати парите за майчинските с 12 млн. лева и то при общо съкращаване на бюджета. ОСвен това като цяло социалната политика на страната е била обезпечена с повече от 200 милиона лева в сравнение с миналия период.

Правителството само за няколко дни е намерило решение за коледните надбавки и търси решение и за великденските. „Така че аз мисля, че в условията на много тежка политическа, социална и икономическа криза, това са решения, които са с много ясен, социален ангажимент, с много ясно социално присъствие”, допълни Румен Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване