01/29/15 19:03
(http://pik.bg)

Светлозар Лазаров: Премиерът знае цялата оперативна обстановка в страната

Светлозар Лазаров: Премиерът знае цялата оперативна обстановка в страната

"Обективната истина е такава, че служителите на МВР са отражение на обществото ни. Каквото ни е обществото - такива са и полицаите. Не трябва да се забравят, че МВР показа, че това е една надеждна структура, която показа, че може да опази обществения ред, особено при протестите. Те показаха една много висока устойчивост и лоялност."

Това каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Българската полиция опази обществения ред", категоричен е Лазаров.

Попитан за отношенията му с премиера, Лазаров отговори:

"Премиерът Борисов знае цялата оперативна обстановка и противодействието на престъпността. По линия на корупцията има създадени съвместни екипи, а корупцията по високите етажи на властта е приоритет на ДАНС. Не бива да се омаловажава фактът, че има увеличение на делата срещу организираната престъпност. Работим ефективно съвместно с прокуратурата по линия на убийствата и резултатите са много добри."

Той отбеляза, че битовата престъпност е намляла в резултат на добрата работа на МВР. Същевременно Лазаров посочи, че това не е достатъчно и има още какво да се направи. Той похвали вътрешния министър Веселин Вучков за разширяването на зоните с видеонаблюдение и добави, че това е най-доброто противодействие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване