Тайгър Уудс записа един от най-големите провали в кариерата си

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/01/31/2463732_taigur_uuds_zapisa_edin_ot_nai-golemite_provali_v/?ref=rss


Най-добрият голфър за последното десетилетие Тайгър Уудс направи един от провалите на кариерата си. Американецът си тръгва разочароващо рано от Финикс оупън.

Едно тройно боги, две двойни богита, шест богита и едва две бърдита белязаха пътя на Уудс, който го остави в долната половина на класирането с разочароващите и дори немислими за него 13 удара над пара. Така той не успя да продължи участието си в надпреварата.

Американецът отпада в процеса на турнира за 13-и път в...

Един пропуск в повече лиши Илиев от нов медал в биатлона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570631


Един пропуск в повече лиши Владимир Илиев от втори медал на европейското първенство по биатлон в естонския зимен център Отепее.
В сприна на 10 км българинът не успя да свали 3 от 10-те мишени при стрелбите легнал и прав и се нареди на 6-о място.
С 2 грешки Владо щеше да свали с около 25 сек от времето си,
Един пропуск в повече лиши Владимир Илиев от втори медал на европейското първенство по биатлон в естонския зимен център Отепее. В сприна на 10 км българинът не успя да свали 3 от 10-те мишени при стрелбите легнал и прав и се нареди на 6-о място. С 2 грешки Владо щеше да свали с около 25 сек от времето си,

С парашут ще скачат спортният министър Красен Кралев и вицепремиерът Томислав Дончев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570629

Двамата откриха Международна конференция по въздушни спортове във Вършец
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът и министър по еврофондовете Томислав Дончев ще скочат с парашути през август, когато в Монтана ще се проведе 8-то Европейско първенство по парашутизъм.
Намерението си те заявиха по време на 65-ата конференция на
Двамата откриха Международна конференция по въздушни спортове във Вършец Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът и министър по еврофондовете Томислав Дончев ще скочат с парашути през август, когато в Монтана ще се проведе 8-то Европейско първенство по парашутизъм. Намерението си те заявиха по време на 65-ата конференция на

7 ранени при катастрофа край Бачковския манастир

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/7-raneni-pri-katastrofa-kraj-bachkovskiia-manastir-6030964

Сред ранените са и две деца - на 2 и на 4 години. Те, заедно с майка си, са настанени в асеновградската болница с леки травми

Омбудсманът одобри избора на Лозан Панов за шеф на ВКС

http://www.mediapool.bg/ombudsmanat-odobri-izbora-na-lozan-panov-za-shef-na-vks-news230024.html

Националният омбудсман Константин Пенчев подкрепи избора на Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд (ВКС). "Ако имах право на глас във ВСС, щях да го подкрепя. Много се учудих изобщо, че го предлагат за поста. Прозвуча ми странно в първия момент, но аз го подкрепям", каза Пенчев пред Нова телевизия. Подкрепата на Константин Пенчев към Лозан Панов не е от днес. Самият Панов призна, че тогавашният шеф на Върховния административен съд му е предложил да оглави Административен съд София-град. Това се оказа трамплин в кариерата на младия съдия. По-късно той спечели конкурс за позиция във Върховния административен съд. Сега очаква указа на президента да стане председател на Върховния касационен съд. По повод последния доклад на Европейската комисия и критиките в него към Висшия съдебен съвет, Константин Пенчев каза, че е време за промяна.  "Всяка година, когато получим доклада, казваме, че имаме стратегия. Сега се забелязва воля за промяна. Дано депутатите да се разбрали, че е време за промяна, защото вече няма накъде. Няма бизнес без добри закони. Ако не направим това, ще дойде революцията от улицата", каза омбудсманът. Константин Пенчев обясни, че продължава да следи с голям интерес случващото се с КТБ. Той алармира, че е много важно активите на банката, след като съдът потвърди, че тя е фалирала, да бъдат разпродадени по ясни процедури и ясни правила. "Отиваме към най-важната фаза – разпродаването на активите. Досега сценаристите изпълняват плана си, но трябва да им попречим в тази фаза да разпродадат активите на тъмно. За мен е важно разграбването на КТБ да спре. Ако се разпродаде имуществото на КТБ по нормален начин, ще се върнат и част от парите на хората", каза Пенчев.

Турски изтребители навлязоха в гръцкото въздушно пространство

http://www.cross.bg/grutzki-vreme-nato-1450681.html

/КРОСС/ Два турски изтребителя навлязоха във въздушното пространство на Гърция по време на церемония с участието на военния министър Панос Каменос в памет на трима гръцки офицери, загинали през 1995 г. по време на териториален спор, предаде РИА „Новости". В съобщението на гръцкото военно министерство се посочва, че гръцки самолети са прихванали нарушителите.При спор за два необитаеми острова в Егейско море Гърция и Турция се оказаха на крачка от война, въпреки че са съюзници в рамките на НАТО. Тогава конфликтът бе разрешен с посредничество на САЩ, НАТО и международната общност. През последните дни на кризата в конфликтния район се разби гръцки военен вертолет, при което загинаха трима гръцки офицери. Като причина за аварията бяха посочени технически проблеми.

Няма язовири, които да застрашават жителите на област Монтана

http://pik.bg/няма-язовири-които-да-застрашават-жителите-на-област-монтана-news279692.html

Няма язовири, които да застрашават жителите на област Монтана

61 са язовирите в област Монтана, като за няколко от тях има констатирани технически нередности. Няма язовири, които да застрашават жителите на областта, каза Петър Петров, заместник-областен управител на Монтана, предаде "Фокус".

„От това, което е установено от проверките, които са правени през есента, 7 язовира са в предаварийно състояние, като от тях 4-ри са потенциално опасни – Вълчедръм, Чипровци, Якимово и „Студен кладенец” в Монтана и 3 непотенциално опасни. Като сравнение можем да посочим, че през пролетта комисията е установила 5 язовира в предаварийно състояние”, каза Петър Петров. Той посочи, че на тези язовири, които не са отстранени нередностите е изискана допълнителна информация до къде е стигнало изпълнението на предписанията.

„Няма язовири, които да застрашават жителите на област Монтана”, категоричен е заместник областният управител на Монтана. Повечето язовири са собственост на общините и те носят определена отговорност, но не всички общини могат да отделят финансов ресурс, за да се поддържат язовирите в оптимално състояние, допълни Петър Петров.

Обстановката в София, Варна, Перник и Кърджали се нормализира

http://pik.bg/обстановката-в-софия-варна-перник-и-кърджали-се-нормализира-news279691.html

Обстановката в София, Варна, Перник и Кърджали се нормализира

За последните 12 часа пожарникарите и спасителите от Вършец и Берковица са извършили над 70 спасителни и възстановителни дейности. Създадена е нужната организация за преодоляване на последиците от природното бедствие, пише БГНЕС.

Сериозни щети силният вятър е причинил в областите Монтана, Варна, София и Кърджали. Голяма част от съобщенията са за паднали дървета и клони, опасни предмети и паднали покриви, съобщиха от МВР.

Най-засегната е територията на област Монтана, където е въведено бедствено положение за община Вършец. Продължават усилията за осигуряване на постоянно електрическо захранване и водоснабдяване към населените места в района. Затруднен е достъпът до селата Горна бяла речка и Долна бяла речка. Пожарникари и спасители работят по осигуряването на достъп до двете населени места. В аварийно-възстановителните дейности участват и доброволци от местното доброволно формирование. Към момента е разчистено пътното платно през прохода Петрохан. На място е Първан Секиранов, ръководител на Дирекция "Оперативни дейности" към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Обстановката в София, Варна, Перник и Кърджали постепенно се нормализира.

Съвети за безопасно поведение при смерч и силен вятър: При възникване на необичайно силен вятър следете метеорологичните бюлетини, предавани по радиото и телевизията. По възможност изключете тока, водата и газта. Не оставайте за дълго време на открито. Има опасност от падащи отломки от сградите и други предмети.

Влезте в къщи и затворете плътно вратите и прозорците. Смерчът засяга най-често покривните конструкции и горните етажи. Преценете и ако е необходимо използвайте за убежище мазето или приземните етажи на сградата. Ако сте далеч от дома си, влезте в обществена сграда, подлез, потърсете сигурен подслон. Ако Ви завари на път, спрете автомобила на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Незабавно потърсете подслон. Ако сте на полето или в планината заемете ниските места до отминаване на опасността.

Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска получи почетен медал от президентът на ФЕКГ - барон Хенри Ван дер Кроон

http://www.zapernik.com/obshtestvo/narodniyat-predstavitel-ot-pp-gerb-d-r-vyara-cerovska-poluchi_37065/

Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Вяра Церовска получи почетен медал от президентът на ФЕКГ - барон Хенри Ван дер Кроон. Той заяви, че за него е чест да е част от маскарадния фестивал в Перник. „Това е невероятен празник, който всяка година превръща Перник в най-атрактивното място в България.

Щастлив съм, че отново съм тук и всяка година намирам нови приятели“, каза Ван дер Кроон. От своя страна Вяра Церовска благодари на президента на ФЕКГ за високото отличие.

„За нас...

Продължава

Почина Рихард фон Вайцзекер, президент на Германия при падането на Стената

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2015/01/31/2463730_pochina_rihard_fon_vaiczeker_prezident_na_germaniia/?ref=rss


Бившият германски президент Рихард фон Вайцзекер е починал днес на 94-годишна възраст, съобщи ДПА. 

Той заемаше президентския пост от 1984 г. до 1994 година. 

Вайцзекер е роден през 1920 г. в Щутгарт в семейството на известен дипломат, брат на Карл Фридрих - физик и философ, автор на множество статии за проблемите на съвременния свят и култура. Учи във Великобритания и Франция, а между 1939 г. и 1945 г. служи в германската армия. 

През 1954 г. се присъединява...

И утре жълт код във Варна, този път заради обилни валежи

http://www.moreto.net/novini.php?n=278698

И за утре остава предупреждението на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код във Варненско. В неделния ден се очакват значителни валежи със сумарни количества за денонощието - между 20 и 40 л/кв.м. Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и ветровито.

Серджио Матарела е новият президент на Италия

http://offnews.bg/news/n_1/n_455896.html

Конституционният съдия Серджо Матарела беше избран за президент на Италия. 73-годишният Матарела събра необходимото мнозинство от 505 гласа след тайно гласуване на депутатите от двете камари на парламента. Той беше избран на четвъртото гласуване на парламента, след като преди това три гласувания се провалиха заради това, че повечето депутати гласуваха с празни бюлетини. При първите гласувания са необходими две трети от гласовете на депутатите за избор на президент. При четвъртото гласуване е достатъчно победителят да събере повече от половината гласове. Кандидатурата на Серджо Матарела беше издигната от Демократическата партия на премиера Матео Ренци. След края на гласуването Матарела беше посрещнат от депутатите с бурни аплодисменти. Преди няколко седмици бившият италиански президент Джорджо Наполитано подаде оставка. Като причина за решението си 89-годишният Наполитано изтъкна напредналата си възраст, заради която изпитва трудности да изпълнява задълженията си.

Родителите на малолетните майки да не получават детски добавки

http://www.mediapool.bg/roditelite-na-maloletnite-maiki-da-ne-poluchavat-detski-dobavki-news230023.html

Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки, ще предложи вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Целта е тези семейства да не получават двойни суми, защото в момента някои баби вземат пари за невръстната майка, а тя на свой ред – за новороденото си бебе. Идеята е да се промени моделът за насърчаване на раждаемостта в Закона за семейните помощи.  Добавките трябва да се плащат на семейство, а не за дете, каза в събота Калфин, цитиран от БТА. Едновременно с това министърът предлага детските добавки да се увеличат. Семействата с едно дете ще получават 35 лева на месец. При две деца сумата ще е 85 лева, а при три - 130 лева. За четвъртото и повече деца подкрепата ще бъде по-ниска от 35 лева на дете. Сега за второто дете сумата е 50 лв., а за всички останали по 35 лв.  По думите на Калфин прагът за доходите, който дава право на семействата да получават детски, ще остане в сила - 350 лв. на човек. Вицепремиерът съобщи, че проектът за промени в Закона за семейното подпомагане ще бъде представен за публично обсъждане през следващата седмица. Министър Калфин обясни, че ще настоява за плащането на великденски надбавки към най-ниските пенсии. По-рано през деня финансовият министър Владислав Горанов също допусна тази възможност.

Калфин сменя шефа на Агенцията по заетостта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/31/2463727_kalfin_smenia_shefa_na_agenciiata_po_zaetostta/?ref=rss


Премиерът Бойко Борисов е освободил Асен Ангелов от поста изпълнителен директор на Агенцията по заетостта по предложение на ресорния вицепремиер  и социален министър Ивайло Калфин, съобщи БНР.

Пред радиото Калфин посочи, че очаква от агенцията повече работа за активизиране на обезкуражените и мотивирането им да се върнат на пазара на труда. 

За временно изпълняващ длъжността е назначен заместникът на Ангелов Валентина Георгиева. Очаква се титуляр на поста да бъде назначен...

Владислав Горанов: Съзнаваме, че не сме готови за Еврозоната

http://www.cross.bg/goranov-vodesht-bulgariya-1450680.html

/КРОСС/ Водещ: Министърът на финансите Владислав Горанов в „Седмицата". Коя беше основната тема на финансовите министри на ЕС на заседанието в Брюксел на ЕКОФИН(Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси), както се нарича Вашият форум тази седмица? Владислав Горанов: Освен текущите неща, които бяха предварително включени в програмата на съвета, разбира се имаше неофициални коментари относно ситуацията в нашата южна съседка. Водещ: И какви са те?Владислав Горанов: Общо взето настроенията са, че не бива да се допуска разбирането в Европа, в която и да е държава-членка, че може да се постигне нещо с „изнудване" или с неспазване на правилата. Водещ: Янис Варуфакис, новият финансов министър на Гърция, казва да се засилва растежа, а не да се режат разходите.Владислав Горанов: Има една догма, която твърди, че през повече разходи и през дефицит в бюджета това действа положително на растежа, но това не е устойчива политика. И фактът, че Европа е достигнала едно ниво на задлъжнялост, средно над 80%, говоря за държавите в еврозоната, показва, че това не е правилната политика. Тоест една Германия, която се въздържа от трупане на дефицит и поемането на дълг, стои достатъчно стабилно независимо от това с какви темпове расте, тя расте винаги

Испанската лява партия "Подемос" събра няколко десетки хиляди на митинг в Мадрид

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/01/31/2463728_ispanskata_liava_partiia_podemos_subra_niakolko/?ref=rss


Няколко десетки хиляди души се събраха на митинг в центъра на Мадрид, за да изразят подкрепата си за лявата партия "Подемос". Партията се надява да се възползва максимално от победата на СИРИЗА в гръцките избори, която се смята за нейн еквивалент, съобщава БиБиСи.

"Маршът за промяна" е една от първите мащабни прояви на партията. Според последните проучвания "Подемос" е водещата политическа сила в Испания. Тя печели подкрепа с послания като "политиците трябва да слушат на народа, не...

Сърбия намери боен арсенал във влака София - Белград!

http://www.bnews.bg/article-128249

Оръжието и мунициите за него са намерени по анонимен сигнал, а влакът е бил спрян и претърсен на гарата в Ниш.

Българите имат най-малък принос при борбата с глада в страните от Третия свят

http://pik.bg/българите-имат-най-малък-принос-при-борбата-с-глада-в-страните-от-третия-свят-news279687.html

Българите имат най-малък принос при борбата с глада в страните от Третия свят

Българите не се трогват от чуждото нещастие  особено от страданието на  хората, живеещи  в по-бедни страни от нашата. 

Според проучване на Евробарометър едва 5% от сънародниците  ни имат личен принос за борбата с глада, неравенството  и  нарушаването на човешките права. Данните показват, че незначителна част от населението у нас дарява пари, работи доброволно или е проявява активност в помощ на страните от Третия свят, пише Inews. 

Статистиката показва, че две трети от европейците  смятат, че борбата с бедността в развиващите се държави трябва да е сред приоритетите на ЕС. Когато обаче става дума самите граждани на ЕС да вземат нещата в свои ръце, нещата стават малко по – различни. 

Оказва се, че  в различните страни има много различни разбирания кой трябва да помага на бедните и страдащите. 

Традиционно страната ни се намира на дъното на таблицата с 5% от населението, което подава ръка по някакъв начин на хората от  по –бедните държави. Съседна Румъния се намира на едно място пред нас, като там 6 на сто от гражданите имат личен принос за борбата с бедността. 

Начело са Швеция и Холандия, където близо 70 на сто от  населението работи за  един по - справедлив свят.

Ураганен вятър връхлетя и Адриатика

http://www.bnews.bg/article-128240

Бурните ветрове явно са обхванали по-голямата част от южна Европа. По крайбрежието на Адриатическо море скоростта на вятъра надхвърля 120 мк/ч.

Протестът в подкрепа на работещите в БДЖ в Бургас не се състоя

http://burgas.actualno.com/Protestyt-v-podkrepa-na-raboteshtite-v-BDJ-v-Burgas-ne-se-systoja-news_454168.html

Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа. На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в имаше само двама души, информира Рад...

Задържаха бивш икономически министър на Румъния за 30 дни

http://balkani.actualno.com/Zadyrjaha-bivsh-ikonomicheski-ministyr-na-Rumynija-za-30-dni-news_454169.html

Задържането под стража на бившия министър на икономиката Адриан Видяну беше наредено от румънското правосъдие. Бившият представител на властта е е заподозрян в съучастничество при злоупотреба с власт ...

Почина един от бащите на контрацептивното хапче

http://society.actualno.com/Pochina-edin-ot-bashtite-na-kontraceptivnoto-hapche-news_454172.html

Проф. Карл Джераси - известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско. "Скръбната вест ни бе съобщена от близките на 91-годиш...

Няма пострадали хора от ураганните ветрове, обстановката се нормализира

http://society.actualno.com/Njama-postradali-hora-ot-uragannite-vetrove-obstanovkata-se-normalizira--news_454174.html

Няма пострадали хора в засегнатите от силния вятър през нощта региони. Същевременно обстановката в София, Варна, Перник и Кърджали постепенно се нормализира. Това става ясно от информация на пресцентъ...

До средата на годината ще имаме и финансов омбудсман

http://business.actualno.com/Do-sredata-na-godinata-shte-imame-i-finansov-ombudsman-news_454176.html

До средата на годината в България ще има финансов омбудсман. Информацията съобщи в Ловеч заместник-председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Диана Йорданова. Създаването на подобна...

Войната на нерви около гръцкия дълг продължава

http://europe.actualno.com/Vojnata-na-nervi-okolo-gryckija-dylg-prodyljava-news_454177.html

Германският канцлер Ангела Меркел изключи възможността от по-нататъшно отписване на гръцки дълг. Същевременно а представител на Европейската централна банка (ЕЦБ) заплаши със спиране на финансирането ...

Откриха причината за цветовото многообразие на коралите

http://climate.actualno.com/Otkriha-prichinata-za-cvetovoto-mnogoobrazie-na-koralite-news_454178.html

Учени от университета на Саутхемптън са открили генетичната основа, която позволява на коралите да произвеждат впечатляващо многообразие от цветове. Вместо да използват единичен ген за контрол на про...

Индия изстреля междуконтинентална балистична ракета

http://www.cross.bg/raketa-indiya-izstrelya-1450679.html

/КРОСС/ Индия изстреля успешно междуконтиненталната балистична ракета собствено производство „Агни 5" с обсег на действие 5 хил. км и възможност да носи ядрена бойна глава над 1 тон.  Тристепенната ракета е изстреляна днес от подвижно съоръжение в комплекс 4 на интегрирания изпитателен полигон на остров Уийлър, край бреговете на щата Ориса, съобщава вестник The Hindustan Times. Стартът е извършен в автоматичен режим. Резултатите ще станат известни след събирането на данните от всички радари и мрежови системи, съобщи директорът на полигона.  

Смъртна заплаха получи хасковска съдийка

http://frognews.bg/news_85235/

Окръжният съдия от Хасково Боряна Бончева е получила смъртна заплаха за живота си. Анонимен мъжки глас се обадил на тел. 112 и заявил: „Боряна от Окръжен съд Хасково трябва да умре”.

Блъснаха пешеходец в Мездра

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570606

Жител на Мездра е настанен в хирургичното отделение на болницата в града, след като бе блъснат вчера на кръстовище, съобщават от полицията.
Инцидентът става около 13.25 ч. Лека кола „Алфа Ромео“, собственост на К.Н. от Мездра, но управляван от Ж.Н. от същия град, блъска пресичащия пешеходната пътека тип „Зебра“ А.С.
Жител на Мездра е настанен в хирургичното отделение на болницата в града, след като бе блъснат вчера на кръстовище, съобщават от полицията. Инцидентът става около 13.25 ч. Лека кола „Алфа Ромео“, собственост на К.Н. от Мездра, но управляван от Ж.Н. от същия град, блъска пресичащия пешеходната пътека тип „Зебра“ А.С.

Блъснаха пешеходец в Мездра

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570603

Жител на Мездра е настанен в хирургичното отделение на болницата в града, след като бе блъснат вчера на кръстовище, съобщават от полицията.
Инцидентът става около 13.25 ч. Лека кола „Алфа Ромео“, собственост на К.Н. от Мездра, но управляван от Ж.Н. от същия град, блъска пресичащия пешеходната пътека тип „Зебра“ А.С.
Жител на Мездра е настанен в хирургичното отделение на болницата в града, след като бе блъснат вчера на кръстовище, съобщават от полицията. Инцидентът става около 13.25 ч. Лека кола „Алфа Ромео“, собственост на К.Н. от Мездра, но управляван от Ж.Н. от същия град, блъска пресичащия пешеходната пътека тип „Зебра“ А.С.

Костадин Марков: Ще се боря в Меден рудник също да имат право на безвъзмездно саниране

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8A0s0HippGE/

Има опасност жителите на най-големия жилищен комплекс в Бургас Меден рудник  да не могат да кандидатстват по програмата за безвъзмездно саниране, алармира народният представител от Реформаторския  блок Костадин Марков. По време на разяснителните срещи в Бургас, проведени от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, е станало ясно, че в програмата не могат да участват жилищни сгради, чийто енергиен източник е ток. Това на практика изключва  Меден рудник, както и всички сгради,  които са се отказали от Топлофикация.

Затова Костадин Марков, който е член на Комисията по регионална политика и благоустройство заяви, че ще лобира в програмата да могат да се включат и районите, които не са газифицирани и не са абонати на Топлофикация, а са изцяло на ток.

„Изключването на Меден рудник е страшен удар за Бургас и затова още в сряда, ако министър Лиляна Павлова се яви на блиц контрол, аз ще й задам въпрос на тази тема. Според мен дори енергийният източник да е ток е възможно да се постигне енергийна ефективност клас C, каквато трябва да имат  санираните жилища според условията. Затова с всички сили ще се борим най-големият комплекс в Бургас да има право на безвъзмездно саниране”, каза Костадин Марков.

Според него максимален брой сгради трябва да успеят  да се включат в  програмата, чийто ресурс е 1 милиард лева.

„За първи път се разходват публични средства за частни домове и ако не се възползваме от този източник  ще бъде пропуск. Отправям апел към хората да не се отказват”, допълни Марков.

Освен него на днешната среща с медиите участваха още депутатът от РБ и зам.-председател на ДБГ Димитър Танев, областният управител на Бургас и областен председател на СДС Вълчо Чолаков, общинските  председатели  на ДБГ – Живко Табаков, както и на НП „Свобода и достойнство” – Мехмед Катърджъолу. Лидерът на ДСБ в морския град д-р Георги Митев не успя да присъства, защото бе на работна среща в областната структура на Агенцията по безопасност на храните – Бургас, която оглавява.

 

Цацаров се опасява от съпротивата на правозащитниците към мерките срещу бягство на осъдени

http://www.mediapool.bg/tsatsarov-se-opasyava-ot-saprotivata-na-pravozashtitnitsite-kam-merkite-sreshtu-byagstvo-na-osadeni-news230022.html

Много правозащитни организации ще скочат срещу законодателните промени, които е изготвила прокуратурата срещу бягствата на осъдени лица, прогнозира в събота главният прокурор Сотир Цацаров. “ Колеги адвокати също няма да бъдат доволни, но това безумие трябва да спре или поне трябва да бъде отсечено ", коментира ръководителят на държавното обвинение пред Нова телевизия. Според него решенията, които ще предложи прокуратурата, ще са експертни. Той си пожела да се намерят депутати, които да ги внесат, за да се получи дебат по темата. Очаква се идеите на прокуратурата да бъдат оповестени през следващата седмица. По повод процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд, Сотир Цацаров заяви, че това е било състезание между две силни кандидатури. "Нито Лозан Панов, нито Павлина Панова са "гнили ябълки". Нито един от тези двама колеги не е "гнила ябълка". Ако някой си мисли, че с поставянето на върха на ВКС на Лозан Панов е наместил там зародиша на дърво с гнили ябълки се лъже. Същото важи и за Павлина Панова. Това са хора умни, хора с поглед за начина, по който съдът трябва да върви напред", каза главният прокурор. Той, по подобие на свои колеги от ВСС, също видя някакъв заговор зад призивите изборът за шеф на върховния съд да се направи с бюлетини. Съдебният съвет избра Лозан Панов с критикуваната, включително от Европейската комисия, електронна система за гласуване. "Интересното бе, че когато се предложи гласуване с бюлетини и се отхвърли, а после (пак) се предложи да се премине наистина към гласуване с бюлетини, първи скочиха точно тези колеги, които допреди два часа ревностно защитаваха гласуването с бюлетини. Та, питам: защо не е компрометиращо, защо не е вредно да гласуваш за парламент с дистанционна машинка, а е вредно, избирайки председател на ВКС?, каза Цацаров" Главният прокурор не спомена, че точно онези, които държат на електронното гласуване се отметнаха от думите си след изслушването на Лозан Панов и неговия призив за промяна на начина на гласуване. Според  Цацаров има скрит замисъл зад призивите да се гласува с бюлетини: "Не беше избран кандидатът, който някой хареса, не беше избран кандидатът, който някой посочваше – дали това не се случи? Дали нямаме не толкова загриженост за системата, за честността на системата, а това, че един или друг кандидат има едни или други - да ги нарека така заинтересованости на тези, които сега застават в една или в друга позиция."

Нарушения при отчитането на сметките за ток на „Енерго-про”

http://www.moreto.net/novini.php?n=278703

Енергоразпределителното дружество в Североизточна България „Енерго-про” не е спазило утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) общи условия. Това е заключението на енергийния регулатор след проверката на дружесвтото заради двойните фактури, който получиха 67 000 абонати в Североизточна България.

Цацаров: Спекулация е, че има”чадър” над Бисеров

http://offnews.bg/news/n_1/n_455893.html

Обвиненията за „чадър” над Христо Бисеров са спекулация. Това заяви пред Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. Последното съвещание на разследващия екип е в сряда. Делото трябва да влезе в съда, подчерта Цацаров. Прокуратурата ще създаде собствено звено за разследване, което ще скочи на по-високо ниво от ареста на кметове, категоричен е той. Цацаров обяви, че вина за оправдателната присъда на Цветанов имат депутатите, които приемат промените в законите. В закона се казва, че има ред престъпления, сред които и това, в което са обвинени директори на СДОТО, са престъпления само по време на война, военно положение или мисия в чужбина, каза Цацаров. По думите му по този начин са паднали и обвиненията на Цветанов. Без адекватни закони съдът и прокуратурата няма как да работят, заяви главният прокурор.

Ротвайлер плаче за починалия си брат близнак

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570596

Видео на ротвайлер, който плаче за починалия си брат близнак, събра над милион гледания в интернет, предаде lifenews.ru. Ротвайлерите Брут и Ханк са братя близнаци и през целия си живот са били заедно. След като Ханк починал, Брут легнал до него и отказал да стане. Oчите му се насълзили така, както се насълзяват на човек.

Футбол: Поморие – Созопол 2:2

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/J3H6dkqrX8Q/

Контролната среща по футбол между отборите на ОФК “Поморие” и ФК “Созопол” не излъчи победител. Мачът се игра на стадиона в Поморие и бе трети по ред за домакините от началото на годината.

Двубоят започна с превъзходство за поморийци. Първо нападателят Димитър Коларов използва грешка на вратаря на ФК “Созопол” и откри резултата. 10 минути по-късно египтянининът Абдулазис Ипрахим, който е на проби в отбора на ОФК “Поморие”, вкара рядко красив гол и увеличи резултата на 2:0. Малко преди края на полувремето гостите успяха да реализират гол и върнаха интригата в мача.

През второто полувреме бяха извършени много смени в двата отбора и 10 минути преди края на срещата гостите успяха да изравнят резултата.

Следващата домакинска контролна среща на ОФК “Поморие” е на 04.02. /сряда/с  отбора на ФК “Загорец” – Нова Загора.

Виж как ротвайлер плаче за починалия си брат близнак (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570590

Видео на ротвайлер, който плаче за починалия си брат близнак, събра над милион гледания в интернет, предаде lifenews.ru. Ротвайлерите Брут и Ханк са братя близнаци и през целия си живот са били заедно. След като Ханк починал, Брут легнал до него и отказал да стане. Oчите му се насълзили така, както се насълзяват на човек.

Почина проф. Карл Джераси

http://www.cross.bg/dzherasi-karl-bulgariya-1450678.html

/КРОСС/ Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско, съобщава AFP. Карл Джераси е роден във Виена на 29 октомври 1923 г., но баща му Самуел Джераси е българин, известен кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България. Когато е на 5 години, родителите му се разделят и той заминава с майка си за Виена, но през 1938 г. се връща, за да се спаси от нацистите. Учи в Американския колеж в София. На 16-годишна възраст заминава за САЩ с българския си паспорт, където избира пътя на учен-химик. Наричат го баща на хапчето антибебе, но той винаги отбелязва: „Бяхме екип, а това не е хапче против бебета, а против аборти". Неотдавна проучване за революционните открития в медицината, организирано от The British Medical Journal, включи и първото перорално противозачатъчно средство, открито през 1951 г. от световноизвестния учен с български корени. Между откритията на професора по химия е и кортизонът. Знаменитият учен е обявен от The London Times за една от 30-те най-велики личности на миналото хилядолетие, редом с Шекспир, Нютон, Дарвин, Айнщайн и Коперник. Номиниран е за Нобелова награда заради откриването на хапчето антибебе, но през 1968 г. под натиск на Ватикана е отхвърлен от комитета за наградите. Проф. Джераси е член на БАН и е носител на почетното звание Доктор хонорис кауза на академията

Екоминистерството пак напомня за очаквани високи води в неделя

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/31/2463725_ekoministerstvoto_pak_napomnia_za_ochakvani_visoki/?ref=rss


Най-голямо повишение на водните нива се очаква  утре - неделя, 1 февруари. Оранжев код за опасно време в областите Хасково, Кърджали и Смолян, съобщи пресцентърът на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). По данни и прогнози на Националния институт по хидрология и метеорология водните количества на реките са около и над праговете за високи води.

Сумарните прогнозирани валежи на места в източните и южни райони на страната за днес и утре са от 40 до 60 л/кв.м. Червен код за...

Иранец взе пояса, Спас Генов загуби

http://petel.bg/Iranets-vze-poyasa--Spas-Genov-zagubi__99507

Иранският боксьор Ехсан Рузбахани спечели първата световна титла на АИБА Про боксинг сериите в кат. до 81 кг. Във финала в зала...

Ако у нас не се появи партия от типа на СИРИЗА, България си отива

http://pik.bg/ако-у-нас-не-се-появи-партия-от-типа-на-сириза-българия-си-отива-news279683.html

Ако у нас не се появи партия от типа на СИРИЗА, България си отива

Много се забавлявам тези дни с либералстващите анализатори от NGO-сектора. Те активно обикалят телевизионните студиа и с патоса на дълбокомислени врачки, общуващи през няколко минути с отвъдното, вещаят края на Гърция, края на Европа и изобщо края на цивилизацията. И с какво оправдават NGO-активистите апокалиптичните си видения? С това, че в Гърция вече управлява СИРИЗА. По принцип отгледаните с американски и брюкселски субсидии български либерали се хвърлят на амбразурата всеки път, щом някъде на хоризонта се появи и най-малък намек за политика, която влиза в разрез с Вашингтонския консенсус. Този път обаче направо надминаха себе си с мрачните пророкувания за бъдещето на човечеството.

Всъщност ако СИРИЗА изпълни дори една малка част от предизборните си обещания, не само българските, но и всички останали крепители на крайно несправедливото статукво ще имат основание за големи притеснения. Новото гръцки правителство вече обяви, че спира приватизацията на пристанището в Пирея, очаква се това да се случи и с пристанището в Солун. Беше замразена и приватизацията на най-голямата енергийна компания в страната. Всичко това няма как да не вбеси пазарните фундаменталисти по света, които вече няколко десетилетия повтарят, че философският камък на всеобщото щастие се нарича тотална приватизация. И те са прави, що се отнася да 1 процент от хората по света, които забогатяха неимоверно благодарение тъкмо на този философски камък.

Отделно от свръхбогатия елит добре припечелват през последните десетилетия и всевъзможни консултанти, които обикалят различни държави и съветват правителствата им как да си оправят икономиката. Обикновено след техните съвети положението става още по-лошо. Има, разбира се, и местни консултанти, които с комсомолски плам пробутват в различните министерства шмекериите на Международния валутен фонд и Световната банка. Оказва се, че всеки либерален консултант, който постоянно декларира колко е лоша държавата, тайно мечтае да бъде назначен на държавна работа. Наистина това е много яко - хем громиш държавата, хем същата тази държава ти плаща да говориш срещу нея. Между другото, новият гръцки финансов министър Янис Варуфакис вече обяви, че съкращава скъпите консултанти в министерството, за да може да върне на работа чистачките. Дори чисто метафорично този жест има дълбок смисъл, защото не само Гърция, ами и цяла Европа има нужда от генерално прочистване. За България да не говорим.

Ето че стигнахме и до основната тема на днешния коментар - може ли в България да се появи партия като СИРИЗА, която да спечели изборите и да управлява. Аз, разбира се, не притежавам провиденческите способности на либералстващите анализатори и не мога да кажа кога у нас ще се появи подобна формация. Това, в което съм сигурен обаче е, че имаме огромна нужда от нея. Имаме нужда от политици, които няма да обслужват олигархията, била тя местна или световна. Имаме нужда от политици, които ще защитават интересите на обикновените хора, а не на корпорациите. Имаме нужда от политици, които ще бъдат на страната на България, а не на страната на МВФ, Световната банка и Брюксел. И няма особено значение как ще бъде наречена подобна партия - дали радикално лява, дали по някакъв друг начин. Думите не са чак толкова важни, важни са действията.

Естествено хората от една подобна партия трябва да са наясно, че върху им ще се излеят тонове омраза. Либералстващите евроатлантици ще ги обвинят във всички възможни грехове - комунизъм, национализъм, ксенофобия, отказ от "осъзнатия цивилизационен избор". А, да, не пропусна и обвинението "слуги на Кремъл". Нали сте забелязали, че в България всеки, който дръзне да защити дори и най-скромната лява идея, бива обвиняван за агент на КГБ. Това е особено нелепо, като се има предвид, че самият Владимир Владимирович в икономическата сфера е много повече неолиберал, отколкото левичар. Но това не е известно на нашенските евроатлантици. Те сляпо се придържат към опорните точки на Вашигтон и Брюксел, според които всеки, опитал се да оспори статуквото, трябва да бъде заклеймен за "човек на Москва". Ето и СИРИЗА веднага беше обявена за руска пета колона в ЕС, независимо от факта, че нейното правителство чинно гласува онзи ден за продължаване на санкциите срещу Русия. Подобни тъповати обвинения със сигурност ще бъдат отправяни и към една бъдеща автентична лява партия у нас. Но независимо от всички лъжи и клевети, независимо от целия бяс на либералстващата общност, подобна партия ще се появи. Защото само такава формация ще може да защити интересите на България и на обикновените хора в нея.

От pogled.info

Само в ПИК! Вижте ужаса след стихията във Вършец! (ексклузивни снимки)

http://pik.bg/само-в-пик-вижте-ужаса-след-стихията-във-вършец-ексклузивни-снимки-news279657.html

Само в ПИК! Вижте ужаса след стихията във Вършец! (ексклузивни снимки)

Положението в община Вършец след среднощната ураганна буря остава неблагоприятно.

ПИК се свърза с депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която се намира в епицентъра на бедствието.

"Тук няма пострадали хора. Има само материални щети. Огромна част от парка на Вършец е разрушен. Изкоренени са много дървета, сред които и защитени видове. В момента екипи на Гражданска защита, ВиК, ЧЕЗ разчистват и отстраняват щетите", разказа за медията ни бившият здравен министър.

И продължи: "Община Вършец обаче е създала прекрасна организация. Има кризисен щаб, обявено е бедствено положение. В момента все още няма ток, но се работи усърдно за възстановяването му. Доскоро нямаше телефонна връзка, но вече има".

"На място тук бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на спорта Красен Кралев, както и  зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, които заедно с мен помагаха за справяне с бедствието", допълни Атанасова.

Конституционният съдия Серджо Матарела бе избран за президент на Италия

http://www.mediapool.bg/konstitutsionniyat-sadiya-serdzho-matarela-be-izbran-za-prezident-na-italiya-news230021.html

73-годишния конституционен съдия Серджо Матарела беше избран в събота за президент на Италия. Преди това Матарела е бил и вицепремиер на страната. Кандидатурата на новия президент бе издигната от управляващата Демократическа партия. Матарела успя да събере необходимото мнозинство при четвъртото гласуване. Според италианската конституция държавният глава се избира от парламента на съвместно заседание на двете камари с участието на представителите на всичките 20 области.

В следващото денонощие ще бъде облачно с валежи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570587

Атмосферното налягане остава значително по-ниско от средното за януари. През нощта и утре през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Това съобщиха зa „Фокус”  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане остава значително по-ниско от средното за януари. През нощта и утре през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Това съобщиха зa „Фокус”  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Очакват ни облаци и дъжд, а в планините - сняг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570581

Атмосферното налягане остава значително по-ниско от средното за януари. През нощта и утре през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Това съобщиха зa „Фокус”  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Атмосферното налягане остава значително по-ниско от средното за януари. През нощта и утре през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. Това съобщиха зa „Фокус”  от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Костов: Недоверието към кабинета „Борисов" е по-голямо от това на Орешарски

http://frognews.bg/news_85234/

Общата несигурност в България в момента зависи много от суверенитета на страната, от нелегалните имигранти. Защото заедно с тях, в страната влизат радикални ислямисти - страната става междинен център за движение на бойци на Ислямска държава в посока на Европа". Това коментира Иван Костов по отношение на сериозните рискове пред страната.

Ивайло Калфин във Варна: Готвим мерки срещу ранната раждаемост

http://www.moreto.net/novini.php?n=278705

До седмица на сайта на социалното министерство ще се появят за обсъждане промени в Закона за семейното подпомагане, целящи ограничаване на ранната раждаемост и корекция в принципа на изплащане на детските добавки. Това обяви във Варна вицепремиерът и министър на труда и социалната политика, Ивайло Калфин, предаде репортер на Moreto.

В работата на „Енерго-Про” има нарушения, потвърди ДКЕВР

http://www.cross.bg/energo-pro-ysloviya-otchet-1450677.html

/КРОСС/ Несъответствия между общите условия на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и прилагането им от „Енерго-Про" е констатирала проверката, насрочена от енергийния регулатор заради двойните фактури, който получиха 67 хиляди абонати в Североизточна България. „Обявеният график за отчет на електроенергия в издадените за декември 2014 г. фактури не съвпада с реално извършения от дружеството междинен отчет. Клиентите не са били своевременно информирани за промяната на графика, съгласно чл. 23, ал. 1 от Общи условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго-Про Мрежи" АД", съобщава ДКЕВР на интернет страницата си. В изпълнение на разпоредбите на Закона за енергетиката и нормативната уредба, на дружеството ще бъде връчен констативен протокол.  

Как Ципрас изпадна в изолация

http://www.investor.bg/analizi/91/a/kak-cipras-izpadna-v-izolaciia-188407/

Само с няколко действия за няколко дни новият гръцки премиер настрои почти цяла Европа срещу себе си

ДКЕВР потвърди: Енерго Про е в нарушение

http://www.bnews.bg/article-128245

От Държавната комисия по енергийно и водно регулиране потвърдиха, че има нарушение от страна на електроразпределителното дружество.

Адвокат Димитър Димитров: Да уредя дискретно спор между бизнес партньори, е по-голямо предизвикателство от пледирането в съда

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4569303

Интервю с адвокат Димитър Димитров

- Г-н Димитров, защо един успешен адвокат става и медиатор?
- Съвременната концепция за адвокатската професия ни утвърждава като миротворци - от адвоката не се очаква да стимулира конфликти, а да ги решава. Смея да твърдя, че никой адвокат не би искал неговия труд да се свързва с пораждане или изостряне на
Интервю с адвокат Димитър Димитров - Г-н Димитров, защо един успешен адвокат става и медиатор? - Съвременната концепция за адвокатската професия ни утвърждава като миротворци - от адвоката не се очаква да стимулира конфликти, а да ги решава. Смея да твърдя, че никой адвокат не би искал неговия труд да се свързва с пораждане или изостряне на

Ново предложение: Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки

http://pik.bg/ново-предложение-родителите-на-малолетни-майки-да-остават-без-детски-добавки-news279680.html

Ново предложение: Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки

Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки, е ново предложение за промяна в закона за семейното подпомагане, съобщи днес във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. По думите му целта е въпросните домакинства да не получават двойни суми, тъй като в момента бабата получава пари за невръстната майка, а тя - за новороденото си бебе.

Калфин уточни, че предложението е да се промени моделът за насърчаване на раждаемостта. Идеята е добавките да се плащат на семейство, а не за дете. Домакинствата с един малчуган ще получават 35 лева. По думите на Калфин при две деца сумата ще е 85 лева, а при три - 130 лева. За четвъртото и последващо дете подкрепата ще бъде по-ниска от 35 лева. По думите на Калфин прагът за доходите, който дава право на семействата да получават детски, ще остане в сила. Вицепремиерът уточни, че проектът за закон за семейното подпомагане скоро ще бъде представен за публично обсъждане. Той допълни, че в бъдеще трябва да се засили ролята на здравните медиатори в общността.

По думите му тези специалисти в страната в момента са 180 и са недостатъчно. Според Калфин здравните медиатори могат да допринесат много както за намаляване на ражданията от деца, така и за ограничаване изоставянето на бебета или ранното отпадане на малолетните от училище. Вицепремиерът допълни, че сред приоритетите на министерството е мотивирането на хората да търсят активно работа. Той посочи, че вече се разработва вариант за въвеждане на ваучери за почасова или временна работа. По думите му тази система може да се ползва в най-различни сектори на икономиката. Министър Калфин каза още, че ще настоява да бъдат осигурени великденски надбавки за пенсионерите. Според него най-добре би било средствата, които ще бъдат осигурени, да не се раздават на всички, а само на възрастните хора с най-ниски доходи.

Дариткова: В доклада на ЕК има отчетени леки позитивни неща

http://pik.bg/дариткова-в-доклада-на-ек-има-отчетени-леки-позитивни-неща-news279668.html

Дариткова: В доклада на ЕК има отчетени леки позитивни неща

„В доклада на Европейската комисия, наред с унищожителните критики, които касаят корупцията, разследванията за злоупотреби по върховете на властта, проблемите с обществените поръчки, защитата на свидетели по ключови дела, която остава недостатъчна, има отчетени леки позитивни неща, като подобряването на процедурите за назначаване и някои други действия в прокуратурата и съдебната власт, но най-важното е, че позитивните оценки са за Стратегията за съдебна реформа”, заяви депутатката от ГЕРБ Даниела Дариткова, предаде "Фокус". По нейните думи България от осем години е член на Европейския съюз, има няколко такива доклади и когато се отчита, че напредъкът на България е плах и непоследователен, трябва да се вземат сериозни мерки и да се реализират намерения, които са израз на една политическа воля за реформи.

„Важно е наистина да тръгнем последователно в посока, която ще ни приобщи към добрите европейски практики”, подчерта народният представител и допълни, че сме длъжни да се съобразим с всички изводи в доклада и всички политическите спорове за това дали е унищожителна критиката, или е по-мек докладът са излишни. По думите й стратегията за съдебна реформа, която е приета в Народното събрание с много добър консенсус е едно добро начало за по-добър напредък на България през следващата година. „Смятам че наистина следващите доклади ще бъдат далеч по-добри. Ясно е, че механизмът за сътрудничество и проверка на Европейската комисия трябва да продължи да действа”, каза още Даниела Дариткова.

Ципрас закрива Агенцията по приватизацията

http://www.grreporter.info/tsipras-zakriva-agentsiyata-po-privatizatsiyata/16773

Спират се процедурите по раздържавяването на Националната електрическа компания ДЕИ, на провинциалните летища, както и на газовата компания ДЕПА

прочети повече

Калфин за Станишев: Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570578

Зам.-председателят на ПП АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин даде пресконференция днес във Варна, по време на която коментира изказванията на членове на БСП по адрес на АБВ. Той посочи, че се опитва да си спестява диалога с представители на БСП, но днес на поредният им семинар отново са говорили срещу АБВ.
Зам.-председателят на ПП АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин даде пресконференция днес във Варна, по време на която коментира изказванията на членове на БСП по адрес на АБВ. Той посочи, че се опитва да си спестява диалога с представители на БСП, но днес на поредният им семинар отново са говорили срещу АБВ.

Енергийният министър: Увеличаването на цената на тока не е панацея

http://pik.bg/енергийният-министър-увеличаването-на-цената-на-тока-не-е-панацея-news279672.html

Енергийният министър: Увеличаването на цената на тока не е панацея

Увеличаването на цената на тока не е панацея за излизане от ситуацията. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред "Дарик".

Към настоящия момент такава необходимост не е налице, допълни Петкова.

„Националната електрическа компания е дружеството, което ще прецени и ще поиска, може би, в един момент определена цена от ДКЕВР така, както предвижда нормативната уредба. Смятам, че увеличаването на цената на тока не е панацеята за излизане от ситуацията. НЕК и Българският енергиен холдинг, като едноличен собственик на капитала в НЕК, са органите, които трябва да направят този анализ и съответно ако е налице необходимост, да внесат искане в ДКЕВР. Към настоящия момент смятам, че такава необходимост не е налице", добави министър Петкова.

Тя коментира и резултатите от проверката на „Енерго-Про" от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, като уточни, че се надява да има отговори на въпросите на срещата, която предстои с ЕРП-тата на 3-ти февруари.

„От страна на „Енерго-Про" са налице нарушения на общите условия, които те имат. Те са имали ангажимент да уведомят абонатите си за такова извънредно отчитане - нещо, което те не са направили. Заявили са един график, който към настоящия момент не е спазен. Той е нарушен с това извънредно отчитане през януари. Доста са въпросителните. Надявам се на тази среща да си дадем отговор на голяма част от въпросите", каза още министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Бандаловски премина в "Партизан", устремен към Шампионската лига

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/01/31/2463719_bandalovski_premina_v_partizan_ustremen_kum/?ref=rss


Българският футболист Иван Бандаловски премина в "Партизан". Договорът на десният бек с "гробарите" за година и половина.

Футболистът изтъкна, че се е съгласил, още щом е чул предложението на сръбския клуб. А голямата му цел е да играе в Шампионската лига.

"Знам, че "Партизан" е голям клуб, че има страхотни привърженици. Работил съм със сръбски треньори и разбирам езика. Искам да спечеля титлата и да играя в Шампионската лига", заяви Бандаловски при представянето си в...

Голям пожар в московска библиотека

http://www.moreto.net/novini.php?n=278680

В Москва избухна пожар в библиотеката на Института по обществени науки, който е локализиран. Огънят е обхванал площ от около 2000 кв. м., като общата площ на библиотеката е 21 500 кв. м. На място работиха 150 пожарни и 38 пожарни екипа, които успяха да овладеят пламъците.

Калфин за Станишев: Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570575

Зам.-председателят на ПП АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин даде пресконференция днес във Варна, по време на която коментира изказванията на членове на БСП по адрес на АБВ. Той посочи, че се опитва да си спестява диалога с представители на БСП, но днес на поредният им семинар отново са говорили срещу АБВ.
Зам.-председателят на ПП АБВ и вицепремиер Ивайло Калфин даде пресконференция днес във Варна, по време на която коментира изказванията на членове на БСП по адрес на АБВ. Той посочи, че се опитва да си спестява диалога с представители на БСП, но днес на поредният им семинар отново са говорили срещу АБВ.

България иска еврото веднага, но още не е готова

http://www.bnews.bg/article-128248

„Ако се запази темпото на събиране на приходите, аргументите ми да не се дадат великденски добавки ще са малки", каза още финансовият министър.

Абитуриентка бере душа след неправилно поставена диагноза грип

http://pik.bg/абитуриентка-бере-душа-след-неправилно-поставена-диагноза-грип-news279664.html

Абитуриентка бере душа след неправилно поставена диагноза грип

Абитуриентка бере душа в болница, след неправилно поставена диагноза грип. Близки, роднини и приятели се молят за 18-годишната Габриела Лозанова Иванова да оживее. Тя е настанена в белодробна болница "Св. София", пише БГНЕС. Момичето е на командно дишане, казва майката Мария.

Всичко започва на 18 януари, когато Габриела се почувствала зле – със затруднено дишане, мислели, че е настинка или грип. За седмица обаче състоянието й се влошило и дробовете й се напълнили с кръв, лекарите казали, че има двустранна бронхопневмония, но след множество изследвания става ясно – на 18-годишната Габриела откриват Синдром на Гудпасчър. При Синдрома на Гудпасчър тялото произвежда антитела срещу бъбреците и белите дробове. Обикновено първият симптом, който довежда пациентите при лекаряq е кашлянето на кръв.

Състоянието на Габриела е животозастрашаващо, засега е стабилизирано. Тя е интубирана и на командно дишане. На Габриела 10 пъти през ден трябва да й правят манипулация, която се нарича плазмафереза. За всяка такава манипулация са необходими 2 литра плазма, за 2 литра плазма пък са необходими около 10 души кръводарители. Всичките нейни приятели, роднини, колеги даряват кръв в Кръвна банка в София – вече около 40 души са дарили. Но Габриела има нужда от още поне 60 души дарители на кръв, за подобряване на състоянието й. Момичето е с кръвна група А, с положителен резус-фактор.

Близките умоляват, който има възможност да дари кръв за тяхното детенце. Всяка такава манипулация плазмафереза струва 1080 лева. Предстои откриване на банкова сметка за пострадалото момиче.

Габриела тази година е завършила средното си образование и се е готвела да бъде студентка. Майката на момичето – Мария, през сълзи сподели, че един от докторите в болницата й казал: "От късите клечки, вие изтеглихте най-късата". Лекарите не са се отказали и се борят за живота на Габриела. Майка й благодари на всички хора, които са помогнали до този момент на дъщеря й. "Както в един момент нямаше никаква надежда, след цялата човечност на всички тези хора, обърнахме процентите за живота й в положителни", разказа още Мария.

ДКЕВР откри нарушения при отчитането на тока от „Енерго-Про”

http://offnews.bg/news/n_1/n_455890.html

Има несъответствия при отчитането и издаването на фактури на абонатите на „Енерго-Про”. Това установи проверката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Откритите несъответствия са между утвърдените от ДКЕВР Общи условия и тяхното прилагане от страна на дружествата „Енерго-Про Мрежи” АД и „Енерго-Про Продажби” АД, уточни регулаторът. Обявеният график за отчет на потребената електроенергия в издадените за декември 2014 г. фактури не съвпада с реално извършения от дружеството междинен отчет. Освен това клиентите не са били информирани за промяната на графика, допълват от ДКЕВР. На дружеството ще бъде връчен Констативен протокол за установените нарушения, посочиха още от Комисията. ДКЕВР започна проверка на „Енерго-Про” след сигнали на абонати за получени две фактури с един и същи падеж от електроразпределителното дружество. Оказа се, че две фактури са получили около 67 000 абонати на дружеството. От „Енерго-Про” обявиха, че двете фактури са издадени, защото по празниците не е имало възможност да се направи отчитане до 31 дни, както е според правилата. Затова се е наложило междинно отчитане. А причината за това, е двете фактури са с един и същи падеж е това, че дружеството работи със софтуер, който генерира автоматично датата на падежа и тя не може да бъде променена. От дружеството обявиха, че абонатите, получили две сметки, ще имат на разположение 15 дни след посочения падеж да заплатят сметките, като през това време токът им няма да бъде спиран.

Протестът в Бургас, подкрепящ работещите в БДЖ, не се състоя

http://pik.bg/протестът-в-бургас-подкрепящ-работещите-в-бдж-не-се-състоя-news279669.html

Протестът в Бургас, подкрепящ работещите в БДЖ, не се състоя

Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас, предаде Радио „Фокус”– Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа.

На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в морския град имаше само двама души.

Дейли мейл: Дъщерята на Путин върти салта по акробатичен рокендрол

http://frognews.bg/news_85231/

Тайната дъщеря на президента на Русия Владимир Путин е състезател по акробатичен рокендрол. Това съобщи „Дейли мейл“, позовавайки се на руски журналист. Спред него Екатерина Тихонова не само спортува. Тя е и бизнесдама и учен.

Министър Павлова: Магистрала Марица ще е готова до края на годината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570572

Атомагистрала Марица трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Хасково, предаде bTV.
Двата лота на автомагистралата се финансират по оперативната програма "Транспорт" и трябва да ги завършим задължително през тази година,
Атомагистрала Марица трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Хасково, предаде bTV. Двата лота на автомагистралата се финансират по оперативната програма "Транспорт" и трябва да ги завършим задължително през тази година,

Министър Павлова: Магистрала Марица ще е готова до края на годината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570567

Атомагистрала Марица трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Хасково, предаде bTV.
Двата лота на автомагистралата се финансират по оперативната програма
Атомагистрала Марица трябва да бъде готова до края на годината. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Хасково, предаде bTV. Двата лота на автомагистралата се финансират по оперативната програма "Транспорт" и трябва да ги завършим задължително през тази година,

Надбавката за първо дете ще е 35 лв, за второ - 85 лв., за трето - 130 лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/31/2463698_nadbavkata_za_purvo_dete_shte_e_35_lv_za_vtoro_-_85_lv/?ref=rss


Родителите на малолетни майки да остават без детски добавки, е ново предложение за промяна в Закона за семейните помощи, съобщи днес във Варна министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от БТА.

По думите му целта е въпросните домакинства да не получават двойни суми, тъй като в момента бабата получава пари за невръстната майка, а тя - за новороденото си бебе.

Калфин уточни, че предложението е да се промени моделът за насърчаване на раждаемостта. Идеята...

Учени върнаха сварено яйце в сурово състояние

http://petel.bg/Ucheni-varnaha-svareno-yaytse-v-surovo-sastoyanie__99502

Американски и австралийски учени направиха пробив, като успяха да върнат в сурово състояние сварено яйце, съобщи Vesti.bg. Макар и това да...

Режат добавките на родители на непълнолетни майки

http://petel.bg/Rezhat-dobavkite-na-roditeli-na-nepalnoletni-mayki__99503

Да се отнемат двойните добавки за семейства, в които непълнолетна майка получава помощи за деца, а родителите й за нея. Това предвижда...

Като в екшън филм: Откриха 19 пистолета във влака София - Белград

http://petel.bg/Kato-v-ekshan-film--Otkriha-19-pistoleta-vav-vlaka-Sofiya---Belgrad__99504

Истински арсенал беше открит във влака София - Белград, съобщава Kurir. Оръжието е било скрито в отоплителната система на влак №292. Вътре...

"Опел" се метна върху тръби на ТЕЦ

http://petel.bg/Opel-se-metna-varhu-trabi-na-TETS__99505

"Опел Астра" с шуменска регистрация се качи върху топлопровод, а шофьорът избяга. Инцидентът станал през нощта в петък срещу събота....

Протестът в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570569

Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа.   На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в морския град имаше само двама
Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа. На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в морския град имаше само двама

Гърция отказа сътрудничество с Тройката

http://www.cross.bg/gurtziya-pravitelstvo-plan-1450676.html

/КРОСС/ Гърция няма намерение да си сътрудничи с мисията на Тройката (Европейският съюз, Европейската централна банка и Международният валутен фонд), заяви гръцкият финансов министър Янис Варуфакис. Варуфакис се срещна с председателя на групата на финансовите министри от Eврозоната Йерун Дийселблум - разговор, който и двамата определиха като „конструктивен". Гръцките медии, цитирани от Reuters, обаче уловиха сигнали за неудовлетвореност. Двамата обявиха, че не са намерили нищо, което да построи мост над пропастта помежду им. Варуфакис обяви, че Гърция няма да търси удължаване на спасителния й план до крайния срок на 28 февруари с лидерите от Еврозоната. „Нашата платформа ни даде възможност да спечелим доверието на гръцкия народ", каза гръцкия финансов министър пред журналисти след края на срещата си с Дийселблум. Новото ляво гръцко правителство започна разговорите за дълга на страната с европейските си партньори за евентуално удължаване на спасителната програма и по-стриктно сътрудничество с международните инстектори, които надзирават страната. Кабинетът на министър-пресдедателя Алексис Ципрас уволни управителите на Агенцията за приватизация, след като обяви, че слага край и на приватизацията в Гърция. Целта на политически непопулярната мярка за приватизация, като едно от условията на кредиторите, беше да спомогне за намаляването на гръцкия дълг

И утре дъждовно и ветровито по Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=278699

През нощта и утре през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни.

Младата Габи се бори за живота си, търсят се кръводарители!

http://www.bnews.bg/article-128247

Семейството на младо момиче с рядка болест търси добри хора, които да дарят кръв за нея.

Конституционен съдия стана президент на Италия

http://frognews.bg/news_85230/

Конституционният съдия Серджо Матарела получи необходимите 505 гласа и бе избран за президент на Италия, предаде АФП.

Протестът в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570565

Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа.   На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в морския град имаше само двама
Протест в подкрепа на работещите в БДЖ не се състоя в Бургас, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас. Проявата бе организирана в социалната мрежа. На обявения за начало на протеста час на ж.п. гарата в морския град имаше само двама

Шойбле предупреди Гърция за дълга й

http://www.cross.bg/oproshtavane-shoiible-dulg-1450675.html

/КРОСС/ Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле предупреди новото гръцко правителство да не започва преговори за опрощаване на външния дълг на страната.  „Ако аз съм отговорен гръцки политик, не бих започвал преговори за опрощаване на дълговете", казва Шойбле в интервю във вестник Die Welt. По думите му онзи, който е запознат с финансирането на гръцката задлъжнялост, разбира, че до 2020 г. не може да има никакви проблеми. До 2020 г. държавният дълг на страната ще падне до 112% от БВП (сега той е 175% от БВП), което би било под равнището на държавния дълг на Италия, очаква МВФ, отчитайки темповете на развитие на Гърция. „В тази връзка не виждам повод да се спекулира с опрощаване на дълга", подчертава финансовият министър на Германия.

Калфин: Много е лесно да говориш едно в Пловдив, а в Брюксел друго

http://pik.bg/калфин-много-е-лесно-да-говориш-едно-в-пловдив-а-в-брюксел-друго-news279654.html

Калфин: Много е лесно да говориш едно в Пловдив, а в Брюксел друго

"Днес на поредният им еминар отново социалистите са говорили срещу АБВ. Понякога трябва да има някакъв здрав разум и спирачка на демагогията. Председателят на ПЕС Сергей Станишев е говорил, че участвайки с партия от ЕНП, АБВ си е загубил лявата идентичност – аз искам да го помоля, като председател на Партията на европейските социалисти да излезе с такова послание към всички партии в Европа, които са от семейството на социалистите и които участват с десни партии в едно управление", каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин във Варна. По думите му, едва тогава той ще разбере, че това, което Сергей Станишев говори, не е демагогия.

„Много е лесно в Пловдив да говориш едно, а в Брюксел друго. Така че нека се обърне по същия начин към тези много леви партии в Европа, които участват в коалиционни управления и да им каже, че те са си изгубили идентичността, ако иска да се докаже не като демагог, а като политически лидер. Другите неща дори не ми се коментират. Говори, че това правителство поддържало статуквото, а аз бих го попитал кой всъщност създаде статуквото? Много е лесно да гледаш отстрани или пък изведнъж да кажеш как БСП е много срещу санкциите срещу Русия, а кой реално въведе тези санкции и кой беше външен министър тогава на България? Когато някой се занимава с демагогия, да не си мисли, че е толкова къса паметта на българските граждани”, каза в заключение Ивайло Калфин. 

Екипите на ЧЕЗ продължават да работят за отстраняване на повредите след силните бури

http://www.cross.bg/obshtina-naseleni-mesta-1450674.html

/КРОСС/ Екипите на ЧЕЗ продължават да работят усилено за възстановяване на електрозахранването, което бе прекъснато в резултат на силните бури през нощта на 30 срещу 31 януари.  До 13 ч. днес бе възстановено електроподаването на 17 населени места в община Трекляно, 14 - в община Радомир, и четири - в община Чипровци. В София е възстановено захранването във вилна зона Симеоново. Продължава работата по възстановяване на подаването на ток в района на парк Витоша и с. Иваняне. „Създадена е необходимата организация и няма да спрем, докато не възстановим напълно електрозахранването във всички населени, места, които пострадаха от бурите през нощта", увери Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в „ЧЕЗ Разпределние България" АД. Към 13 ч. екипите на ЧЕЗ в голяма степен са се справили с пораженията върху електропреносната мрежа в община Радомир, област Перник. Възстановено е електроподаването до 14 населени места и повече от 7 хиляди клиенти. Към 13 ч. без ток са 2500 абоната от три населени места в общината. В Кюстендилска област напълно е възстановено подаването на ток за клиентите на ЧЕЗ в община Трекляно. Към 13 ч. 1800 жители на община Кюстендил остават без електрозахранване. Все още без електрозахранване са 6 хиляди клиенти от 19 населени места в община Берковица. В община Вършец все още се работи за възстановяване на захранването на 2 хиляди абоната от девет населени места

Възстановиха движението по пътя Асеновград - Смолян

http://pik.bg/възстановиха-движението-по-пътя-асеновград---смолян-news279659.html

Възстановиха движението по пътя Асеновград - Смолян

Възстановено е движението в двете посоки по път II-86 Асеновград - Смолян, в района на Бачково. Това съобщава пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

По-рано през деня движението на транспортни средства бе ограничено поради пътно-транспортно произшествие.

18-годишно момиче е с опасност за живота след първоначална диагноза грип

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570547

Близки, роднини и приятели се молят за 18-годишната Габриела Лозанова Иванова, която се бори за живота си в белодробна болница
Близки, роднини и приятели се молят за 18-годишната Габриела Лозанова Иванова, която се бори за живота си в белодробна болница "Св. София". Майката на Габриела – Мария, разказа пред БГНЕС ужаса, който все още преживява за това, че дъщеря й все още е на командно дишане. Всичко започва на 18 януари, когато Габриела се почувствала зле – със

ЧЕЗ: Възстановено e електрозахранването на 36 населени места

http://frognews.bg/news_85229/

Екипите на ЧЕЗ продължават да работят усилено за възстановяване на електрозахранването, което бе прекъснато в резултат на силните бури през нощта на 30 януари срещу 31 януари. До 13 ч на 31. 01. 2015 г. е възстановено електроподаването на 17 населени места в община Трекляно, 14 населени места в община Радомир и 4 в община Чипровци. В София е възстановено захранването във вилна зона Симеоново. Продължава работата по възстановяване на подаването на ток в района на парк Витоша и с. Иваняне.

18-годишно момиче е с опасност за живота, от начало приличало на грип

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570558

Близки, роднини и приятели се молят за 18-годишната Габриела Лозанова Иванова, която се бори за живота си в белодробна болница "Св. София".
Майката на Габриела – Мария, разказа пред БГНЕС ужаса, който все още преживява за това, че дъщеря й все още е на командно дишане. Всичко започва на 18 януари, когато Габриела се почувствала зле – със
Близки, роднини и приятели се молят за 18-годишната Габриела Лозанова Иванова, която се бори за живота си в белодробна болница "Св. София". Майката на Габриела – Мария, разказа пред БГНЕС ужаса, който все още преживява за това, че дъщеря й все още е на командно дишане. Всичко започва на 18 януари, когато Габриела се почувствала зле – със

Ципрас ще се срещне с Меркел „когато му дойде времето”

http://www.cross.bg/tzipras-vremeto-doiide-1450673.html

/КРОСС/ Премиерът на Гърция Алексис Ципрас има много натоварена програма и затова ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел „когато му дойде времето", каза в министърът на държавната администрация Никос Папа в интервю за телевизия Mega.  „Към момента програмата на Ципрас е запълнена. Предстоят срещи с премиера на Италия Матео Ренци и президента на Франция Франсоа Оланд, както и задължения в гръцкия парламент", обясни министърът.

Станишев: БСП е моята партия, време е за силен политически сезон

http://www.moreto.net/novini.php?n=278701

„Днес БСП не е в международна изолация, както беше през годините преди да поема лидерския пост. Европейската левица наблюдава и се вълнува от процесите в партията. БСП не е сама и ще получи силна европейска подкрепа отвън. И от ПЕС, и от своите сродни партии като ГСДП, например".

Почина създателят на противозачатъчното хапче Карл Джераси

http://www.dnevnik.bg/v_pamet/2015/01/31/2463696_pochina_suzdateliat_na_protivozachatuchnoto_hapche/?ref=rss


На 91-годишна възраст след дълго боледуване е починал известният химик от български произход Карл Джераси, съобщава БТА. Джераси е известен с много научни трудове и е създател на противозачатъчното хапче.

Джераси е роден на 29 октомври 1923 г. във Виена. Баща му Самуел Джераси е българин и е бил известен кожен лекар в София. Карл Джераси прекарва част от детските си години в София, като на 5-годишна възраст заминава с майка си във Виена. През 1938 г. се връща в страната, за да избяга...

Наглост - подпалиха патрулката на Хайредин

http://www.bnews.bg/article-128246

След като е било подпалено, веднага е извикан екип на пожарната служба, който е загасил пламъците.

Ципрас ще се срещне с Меркел, когато му дойде времето

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/62016/TSipras-shte-se-sreshtne-s-Merkel-kogato-mu-doide-vremeto

/Поглед.инфо/ Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас има претоварена програма и затова ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел, "когато му дойде времето".

Почина създателят на хапчето антибебе

http://frognews.bg/news_85228/

На 91-годишна възраст почина американският химик Карл Джераси – един от създателите на контрацептивното хапче, предаде АФП. Той е издъхнал от рак в болница Сан Франциско.

Готвят нови изпити за учениците в 7 и 10 клас

http://offnews.bg/news/n_1/n_455887.html

Готвят нови изпити за учениците от 7 и 10 клас. За десетокласниците ще бъде въведено едно външно оценяване, а седмокласниците ще трябва да се доказват на две. Това обясни пред Нова телевизия зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева. Външното оценяване за десетокласниците ще бъде за компютърните им умения. То ще се проведе онлайн и ще бъде в рамките на един или два часа, като първият такъв изпит няма да обхване всички ученици, а оценките ще бъдат по-скоро за анализ на Министерството на образованието, обясни Кастрева. Все още не сме разписали целия регламент, уточни Кастрева, като допълни, че всяко училище ще преценява дали да вземе предвид оценката от външното оценяване. Тоест оценката през тази година ще бъде важна повече за експертите, а не за учениците. От следващата година обаче изпитът ще бъде въведен за всички десетокласници и оценките ще се вземат предвид, каза зам.-министърът. Онлайн ще се провеждат и новите изпити в седми клас. Те ще са по природни и по обществени науки. Министерството предвижда до две години изпитите след седми клас да включват и тези два предмета, освен български език и математика.

Идеята за финансов обмудсман добива конкретика

http://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/ideiata-za-finansov-obmudsman-dobiva-konkretika-188406/

До средата на годината институцията ще бъде създадена, твърди депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова

Кунева обвини Шенген за регреса на България за последното десетилетие

http://www.mediapool.bg/kuneva-obvini-shengen-za-regresa-na-bulgaria-za-poslednoto-desetiletie-news230020.html

Вицепремиерът Меглена Кунева настоя европейските партньори да покажат своето доверие към България и да я приемат в Шенген. Според нея липсата на перспектива за приемане в Шенгенското пространство има връзка с регреса на страната ни от 2005 година досега. "Ние сме добър партньор. Доскоро финансовата ни дисциплина беше перфектна. Партньорите казват, че има доверие в нас. Когато обаче стане въпрос за Шенген, отговорът е, че няма пълно доверие. Шенген ще промени отношението към България – време е Европа да изрази доверието си към България", каза Кунева в събота пред бТВ. Вицепремиерът обясни, че неприемането на страната в Шенген е един от симптомите за регрес в българската политика от подписването на Договора за членство в ЕС през 2005 година досега. Другият е липсата на план за членството на България в еврозоната. "След 2007 година България застина – нито влезе в Шенген, нито направи план за влизане в еврозоната", каза Кунева и похвали финансовия министър Владислав Горанов за амбициите му за членство във валутния съюз. "След 8 години и 14 доклада най-трудно е да повярваш, че може следващият път да го направиш различно. Когато подписвахме договора през 2005 година, имахме по-положителни доклади, което означава, че има регрес в някои области. Въпросът е кой колко енергия може да вложи в този процес, но не бива да се отчайваме. Трябва да съберем сили и да направим това най-трудно упражнение", препоръча Кунева. В последния доклад на Европейската комисия ясно се казва, че политиците в София трябва да променят мисленето си и да постигнат консенсус за извършването на необходимите реформи в сферата на съдебната система, борбата с корупцията и организираната престъпност. Меглена Кунева отхвърли призива на главния прокурор Сотир Цацаров политиците да се въздържат от коментари относно критиките на Брюксел срещу магистратите. Според нея "всеки трябва да поеме отговорността си". "Нека да отделим една отговорност от друга. Когато става дума за съдебна власт, трябва да обясним кой е по-виновен – който оказва натиск или който позволява оказването на такъв натиск. Нека някой политик или магистрат да каже дали е получил обаждане от мен – аз поемам собствената си отговорност. Не би ми минало през ум – дълбоко презирам подобни неща. Аз искам да видя друга и по-добра държава", коментира Меглена Кунева. Тя се въздържа от коментар на назначението на Яне Янев като съветник на премиера Бойко Борисов в сферата на борбата с корупцията. "Не мога да отговоря на въпроса каква ще бъде неговата добавена стойност. Премиерът има право да назначи за свой, подчертавам свой, съветник, когото поиска ", заяви Кунева.

"Левски" се раздели и с дошлия преди четири месеца Амари

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/01/31/2463697_levski_se_razdeli_i_s_doshliia_predi_chetiri_meseca/?ref=rss


"Левски" прекрати отношенията си с Наджиб Амари. От клуба твърдят, че договорът с френския полузащитник е разтрогнат по взаимно съгласие.

Халфът подписа за две години със сините преди четири месеца. Новият треньор Стойчо Стоев обаче няма намерение да го използва през пролетта.

Амари дойде за проби на "Георги Аспарухов" заедно със своя бивш съотборник от "Черноморец" Жужу, който обаче не получи договор. Спортният директор и тогавашен треньор Георги Иванов-Гонзо се спря на...

Фики вдигна адреналина на фенките, показа мускули

http://www.bnews.bg/article-128238

Новият секс идол на фолка докара до истерия нежната публика в Club 33 снощи, демонстрирайки резултата от усърдната му работата във фитнес залата.

Почина бащата на контрацептивите проф. Карл Джераси, който бе наполовина българин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570541

Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско на 91-годишна възраст, съобщи АФП.
Карл Джераси е роден във Виена на 29 октомври 1923 г., но баща му Самуел Джераси е българин, известен кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България.
Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско на 91-годишна възраст, съобщи АФП. Карл Джераси е роден във Виена на 29 октомври 1923 г., но баща му Самуел Джераси е българин, известен кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България.

Силният вятър събори клони и жици на четири места във Варненско

http://www.moreto.net/novini.php?n=278700

Четири сигнала за паднали клони заради ураганния вятър са подадени до 10 часа тази сутрин във варненската Гражданска защита. Това съобщи за Moreto.net говорителят на Областната дирекция на МВР Ивана Милева. По думите й, при инцидентите няма пострадали хора, не са регистрирани и материални щети.

2015 да стане Година на Вазов, предлага министър Рашидов

http://www.cross.bg/vazov-izlozhbata-ivan-1450672.html

/КРОСС/ Министърът на културата Вежди Рашидов ще покани всички свои колеги от кабинета на откриването на изложбата „Обичаният Вазов", съобщава пресцентърът на МК. Изложбата е посветена на 165-годишнината от рождението на Патриарха на българската национална литература и включва художествени творби от големи български майстори, дар на писателя за двата му юбилея - през 1895 и 1920 година. „За всеки, който милее за Отечеството, е въпрос на чест да присъства на откриването на тази забележителна изложба. От Вазов започва всичко, неговите произведения създават основата на всички литературни жанрове в българската следосвобожденска литература. От Дядо Вазов трябва да се учим на любов към България - той ни показа, че дори след национални катастрофи, каквито, уви, не липсват в българската история, в моменти на трагизъм, безизходица и тежки изпитания не бива да губим вярата си в бъдещето на България", казва министър Вежди Рашидов. Той предлага 2015 да стане Година на Вазов, в рамките на която да бъдат организирани серия прояви и инициативи, посветени на голямото и непреходно творчество на писателя. С изложбата „Обичаният Вазов" в галерия „Средец" на Министерството на културата се поставя началото на юбилейните чествания на Патриарха на българската литература Иван Вазов

Лидерът на ПЕС: БСП трябва да се отвори към младите и периферията

http://frognews.bg/news_85227/

ГЕРБ се роди като дясна СИРИЗА, но вече е част от статуквото. Няма правило, че следващият президент, ще е сегашният президент. Ще е ако само ние го позволим, заяви на форума на ПЕС и БСП в Пловдив Сергей Станишев.

Почина бащата на контрацептивите проф. Карл Джераси, който бе наполовина българин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570522

Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско на 91-годишна възраст, съобщи АФП.
Карл Джераси е роден във Виена на 29 октомври 1923 г., но баща му Самуел Джераси е българин, известен кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България.
Проф. Карл Джераси, известен в цял свят като създател на хапчето антибебе, е починал на 30 януари вечерта от рак в болница Сан Франциско на 91-годишна възраст, съобщи АФП. Карл Джераси е роден във Виена на 29 октомври 1923 г., но баща му Самуел Джераси е българин, известен кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България.

Влакът Враца – Плевен тръгва отново от 1 февруари

http://pik.bg/влакът-враца-–-плевен-тръгва-отново-от-1-февруари-news279649.html

Влакът Враца – Плевен тръгва отново от 1 февруари

Влакът Враца – Плевен тръгва отново от утре, 1 февруари. Композицията е една от 33-те, които „Холдинг БДЖ" ЕАД възстанови след като на много места в страната хората се възпротивиха срещу решението да бъдат орязани влакове по маршрути, важни и за учащи, и за работещи.

Три от влаковете ще се движат само в част от съществуващия им маршрут. Ще бъде възстановено и движението по цялото направление на 8 от всички 10 влака, на които беше съкратен маршрута на пътуване.

Пътническият влак по линията Враца – Плевен се движи само сутрин. Той потегля от Враца в 4:30 часа и пристига на гара Плевен в 6:45 ч.

От БДЖ съобщиха, че за клиентите на националния железопътен превозвач, които са пътували с влаковете, чийто маршрут ще бъде съкратен, ще бъде създадена възможност за придвижване с други влакове.

За целта ще бъдат въведени промени в разписанията на някои влакове, както и ще бъдат добавени допълнителни спирания на гари, на които са спирали движещите се по съкратен маршрут влакове./topnovini.bg

ДКЕВР потвърди, че има нарушения в работата „Енерго-про”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570523

Констатирани са несъответствия между общите условия на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и прилагането им от "Енерго про". Това е заключението на енергийния регулатор след проверката на дружеството заради двойните фактури, който получиха 67 000 абонати в Североизточна България.
Констатирани са несъответствия между общите условия на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и прилагането им от "Енерго про". Това е заключението на енергийния регулатор след проверката на дружеството заради двойните фактури, който получиха 67 000 абонати в Североизточна България.

Промяна: 15 чужди футболисти идват в Спартак във вторник

http://petel.bg/Promyana--15-chuzhdi-futbolisti-idvat-v-Spartak-vav-vtornik__99496

15 чужди футболисти ще пристигнат в Спартак 1918 във вторник, а не в неделя, каквито бяха първоначалните планове. Причината за тридневното...

Българите даряваме най-малко за бедните от Третия свят

http://petel.bg/Balgarite-daryavame-nay-malko-za-bednite-ot-Tretiya-svyat__99497

Българите не се трогват от чуждото нещастие  особено от страданието на  хората, живеещи  в по-бедни страни от нашата.  Според проучване...

Заплатите в Русия паднаха с 9 на 100

http://petel.bg/Zaplatite-v-Rusiya-padnaha-s-9-na-100__99498

Министерството на икономическото развитие на Русия прогнозира намаляване на реалните работни заплати в страната за 2015 г. с над 9%, а на...

Откриха труп на мъж в Силистра

http://petel.bg/Otkriha-trup-na-mazh-v-Silistra__99499

Труп на мъж на видима възраст около 60 години бе открит в строителен обект в Силистра. По тялото нямало видими следи от насилие, мъжът умрял...

Обстановката в София, Варна, Перник и Кърджали се нормализира

http://petel.bg/Obstanovkata-v-Sofiya--Varna--Pernik-i-Kardzhali-se-normalizira__99500

За последните 12 часа пожарникарите и спасителите от Вършец и Берковица са извършили над 70 спасителни и възстановителни дейности....

Силният вятър събори клони и жици на четири места във Варненско

http://petel.bg/Silniyat-vyatar-sabori-kloni-i-zhitsi-na-chetiri-mesta-vav-Varnensko__99501

Четири сигнала за паднали клони заради ураганния вятър са подадени до 10 часа тази сутрин във варненската Гражданска защита. Това съобщи...

ДКЕВР потвърди: Има нарушения в работата на „Енерго-про”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570518

Констатирани са несъответствия между общите условия на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и прилагането им от
Констатирани са несъответствия между общите условия на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и прилагането им от "Енерго про". Това е заключението на енергийния регулатор след проверката на дружеството заради двойните фактури, който получиха 67 000 абонати в Североизточна България.

Временната ограда с Турция ще е като Берлинската стена

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tajI7dsnm8U/

Новата 82-километрова ограда по границата с Турция ще е четири пъти по-скъпа спрямо досега изградената. Тя обаче по нищо няма да прилича на временно съоръжение и няма да може да се преодолява толкова лесно, колкото сегашната ограда, съобщава в. Сега.

Оградата ще е по-висока, по-широка и по-добре вкопана в земята. Цената й ще е около 90 млн., като ще се строи без търг. Тя ще е между пунктовете Капитан Андреево и Лесово. Съоръжението ще се опита да коригира установените пропуски и слабости на сегашната ограда.

Оказва се, че тя може да бъде преодоляна само за минути. Незаконно преминаващите границата хора са я покривали с килимчета, за да прескачат бодливата тел. Други са я режели с ножици, а трети са прокопавали дупка под оградата, тъй като тя не е вкопана.

В средствата е предвидено и купуването на камери с функция за нощно виждане. Използваните на сегашната ограда камери са подходящи само при хубаво време. Затова се налага поставянето на постове на граничари, които да наблюдават съоръжението. Това няма да е необходимо при новата ограда.

Успоредно на нея ще бъде построена и полоса, която да улесни бързото придвижване на патрулите в случай не необходимост. В сумата е включена и охраната по време на строежа.

Ситуацията е усложнена и от дипломатически пречки. Според “Сега” неофициално в МВР се е обсъждал и вариант за двойна ограда с циментирана полоса между двете огради, цитира Кросс. Това не позволява прокопаване под съоръженията и дава достатъчно време на патрулите да достигнат бежанците. Такъв тип ограда има между Гърция и Турция, но Турция я приема за постоянно съоръжение, което ще влоши отношенията й с България. Затова се строи временна преграда.

 

Бурен вятър остави 24 села без ток в Кърджалийско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570516

24 населени места в Кърджалийско останаха без електрозахранваре заради скъсани проводници от бурния вятър в нощта срещу събота. Авариите по мрежата са в крайградските села около Кърджали и в района на Крумовград . В малките часове в събота в „Пожарна безопасност“ са регистрирани 10 произшествия – паднали дървета, съборен билборд,
24 населени места в Кърджалийско останаха без електрозахранваре заради скъсани проводници от бурния вятър в нощта срещу събота. Авариите по мрежата са в крайградските села около Кърджали и в района на Крумовград . В малките часове в събота в „Пожарна безопасност“ са регистрирани 10 произшествия – паднали дървета, съборен билборд,

Кукери, мечки и дяволи на фестивал в Перник

http://frognews.bg/news_85226/

Кукери, мечки, дяволи, звуци на чанове заливат Перник по време на XXIV международен фестивал на маскарадните игри "Сурва" - Перник 2015 г.

Костов: Недоверието към кабинета „Борисов” е по-голямо от това към Орешарски

http://bulgarski.pogled.info/news/62015/Kostov-Nedoverieto-kam-kabineta-Borisov-e-po-golyamo-ot-tova-kam-Oresharski

/Поглед.инфо/ „Общата несигурност в България в момента зависи много от суверенитета на страната, от нелегалните имигранти. Защото заедно с тях, в страната влизат радикални ислямисти - страната става междинен център за движение на бойци на „Ислямска държава" в посока Европа", каза бившият премиер Иван Костов в коментал рискове пред страната в „Седмицата" на Дарик радио.

Втори мост над Дунав при Русе ще реши проблема с трафика

http://pik.bg/втори-мост-над-дунав-при-русе-ще-реши-проблема-с-трафика-news279645.html

Втори мост над Дунав при Русе ще реши проблема с трафика

Идеята за тунел под Дунав е добра, но един такъв проект е много скъп и може да се реализира само и единствено, ако го изпълняваме с нашите европейски партньори и има силно финансиране. Много по-реалистично е изграждането на втори мост над реката в Русе. Това заяви за Ruseutre  кметът на общината Пламен Стоилов. Според него Русе е най-подходящото място за ползването на такъв мост.

Трафикът, който минава по транспортен коридор №9 по никакъв начин не е намалял, след пускането на Дунав мост 2 във Видин. Този трафик няма да намалее дори ако бъдат пуснати мостове при Оряхово-Бекет и Силистра-Кълъраш. Основният трафик, който връви по направлението север –юг минава през Русе, категоричен е кметът.

Факт е, че в момента Дунав мост не е в състояние да поеме този огромен трафик. За мен по-реално е да работим върху идеята за изграждането на втори мост над реката – едно модерно  съоръжение, което да уреди трафика и да повиши сигурността на движението по този транспортен коридор, посочи Пламен Стоилов.

Костов: Недоверието към кабинета „Борисов" е по-голямо от това към Орешарски

http://www.moreto.net/novini.php?n=278697

„Общата несигурност в България в момента зависи много от суверенитета на страната, от нелегалните имигранти. Защото заедно с тях, в страната влизат радикални ислямисти - страната става междинен център за движение на бойци на Ислямска държава в посока на европа".

Руснаци бият сонда до ада

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4569667

ПЕТЪР МАРЧЕВ

Корените на тази прелюбопитна история се крият в онова историческо състезание “Кой е по-по-най” през втората половина на ХХ век между световните суперсили САЩ и СССР. То не беше надцакване с атомни и водородни бомби, балистични ракети, сфери на влияние, износ на революция, надбягване в Космоса... Надпреварата бе във всички посоки: к
ПЕТЪР МАРЧЕВ Корените на тази прелюбопитна история се крият в онова историческо състезание “Кой е по-по-най” през втората половина на ХХ век между световните суперсили САЩ и СССР. То не беше надцакване с атомни и водородни бомби, балистични ракети, сфери на влияние, износ на революция, надбягване в Космоса... Надпреварата бе във всички посоки: к

Дете на 2 г. и още четирима пострадаха на пътя край Бачковския манастир

http://frognews.bg/news_85225/

Петима души пострадаха при катастрофа в района на Бачковския манастир, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР - Пловдив.

Серджо Матарела е новият президент на Италия

http://www.cross.bg/prezident-italiya-matarela-1450671.html

/КРОСС/ 73-годишният конституционен съдия Серджо Матарела, кандидат на Демократическата партия на премиера Матео Ренци, ще е новият президент на Италия.  При поредното, четвърто гласуване за президент на Италия бе постигнат кворум от 505 гласа, но преоброяването продължава и в момента. След три неуспешни тура, когато нямаше необходимите две трети от гласовете, при днешното гласуване 1009 депутати избраха Матарела за президент на Италия.  

Две деца и петима възрастни са ранени край Бачковския манастир

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4570464

Седем са пострадалите след тежката катастрофа, станала тази сутрин край Бачковския манастир, съобщиха за
Седем са пострадалите след тежката катастрофа, станала тази сутрин край Бачковския манастир, съобщиха за "24 часа" от Спешна помощ в Пловдив. Причината за инцидента е, че мерцедес отнел предимство на джип БМВ със софийска регистрация.. В асеновградската болница са настанени две сестрички на 2 и 4 г., които са пътували в джипа заедно

Серджо Матарела стана новият президент на Италия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/serdjo-matarela-stana-noviiat-prezident-na-italiia-188405/

Предложен от премиера Матео Ренци, Матарела бе избран на четвъртото гласуване на парламента

Граждани: Желю Желев беше честен, скромен човек с идеали, които отстояваше до край

http://pik.bg/граждани-желю-желев-беше-честен-скромен-човек-с-идеали-които-отстояваше-до-край-news279641.html

Граждани: Желю Желев беше честен, скромен човек с идеали, които отстояваше до край

Добър, скромен, честен човек, с идеали, които отстояваше до край. Голям демократ и един от малцината, който поставяше съдържанието пред формат, пред статуса. Това казаха за покойния президент на България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев част от хората, които писаха днес в съболезнователната книга в негова памет, предаде БГНЕС.

Тя беше открита в сградата на Администрацията на президента тази сутрин. А някои от разписалите се в нея днес бяха дошли от далеч, за да изкажат съболезнованията си за починалия президент. Така чак от гр. Нова Загора бе дошъл Енчо Петров. Той писа дълго в книгата и с треперещ глас обясни, че е изказал почитта си към него и тази на съгражданите му. "Поклон пред неговата светла памет. Всички ние българи трябва да се учим от неговия подвиг. За нас е голям демократ и благодарение на него нещата в нашата държава тръгнаха с добър напредък – това виждам аз", каза мъжът. Той приживе е разговарял с Желю Желев няколко пъти и обясни, че това, което е научил от него като президент, като демократ няма да забрави и неговите думи, неговият пример за нас – хората. " Нашият народ в Република България дълбоко скърби за него. Всички го уважават и политици, и хора, граждани. Бог да го прости, светла да му е паметта", заяви мъжът.

Ана Заимова е от София и е дошла днес в сградата на президентството, защото не вярва, че може да има човек, който да не желае да дойде – "да походи и да се разпише в книгата и даде последна почит на този човек и да каже няколко добри думи". "В света, в който живеем той беше един от малцината, който поставяше съдържанието пред формата, пред статуса и т. н. Честен, скромен, какво повече можем да искаме. Загубихме един достоен човек, който не се срамуваше след заемания висок пост като президент да се върне в своята гарсониера", каза жената. Тя с огорчение разказа, че е била свидетел на това как интелигенти дори хора са критикували президента Желев за начина, по който говори, например. "Те не виждаха съдържанието, те не виждаха неговите цели, неговите въжделения, неговите мечти", сподели тя и допълни, че и той както повече от нас е мечтаел за по-добър свят.

За един достоен българин в историята на България, който е дал много за страната, написа в книгата Кирил Петров. И той е от София и каза, че имал честта да го познава лично, бил приятел на дъщеря му. "Много добър и скромен, честен човек, с идеали, които отстояваше до край", така мъжът определи човека Желю Желев. Според него България не изцяло му отдаде нужното докато беше жив.

Съболезнователната книга в памет на покойния президент на България (1990-1997 г.) д-р Желю Желев ще бъде открита до 19.30 часа. В деня на национален траур, 1 февруари, тя ще бъде отворена за граждани от 12.00 часа по време на поклонението пред паметта на д-р Желю Желев в Патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" в столицата.

Италианският дизайнер на висша мода Иван Донев: Българин съм и няма да се променя

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4570529

Клишетата отсъстват от речника на 27-годишния Иван Донев точно както и от моделите, раждани от дарбата му. А общуването с него е като откриването на нов свят, пълен с вдъхновение, несломимост и оптимизъм. Италиански дизайнер, роден в България. Така се определя самият той днес, 10 години след стъпването си на Апенините.
Клишетата отсъстват от речника на 27-годишния Иван Донев точно както и от моделите, раждани от дарбата му. А общуването с него е като откриването на нов свят, пълен с вдъхновение, несломимост и оптимизъм. Италиански дизайнер, роден в България. Така се определя самият той днес, 10 години след стъпването си на Апенините.

Станишев не е кандидат за президент на България, в ПЕС гони втори мандат

http://frognews.bg/news_85224/

Сергей Станишев отрече да е кандидат за президент на България на семинар в Пловдив. Но допълни, че има право да се кандидатира за втори мандат за президент на ПЕС. „Борисов ли да се кандидатира за шеф на ЕНП?“, отговори на въпроса за Сергей с контра въпрос Михаил Миков, който заяви, че БСП ще подкрепи бившия си лидер за ПЕС.

"Досие": Битка за вноските за пенсии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4566167

Голяма работа, като няколко години са имали отрицателна доходност, казва Владимир Каролев
Интервю на СИМА ВЛАДИМИРОВА
- Г-н Каролев, бихте ли прехвърлили осигуровките си за пенсия в НОИ?
- Никога няма да си прехвърля осигуровките от универсалния пенсионен фонд в НОИ. И не само това, ами правя вноски и за допълнително пенсионно осигуряване.
Голяма работа, като няколко години са имали отрицателна доходност, казва Владимир Каролев Интервю на СИМА ВЛАДИМИРОВА - Г-н Каролев, бихте ли прехвърлили осигуровките си за пенсия в НОИ? - Никога няма да си прехвърля осигуровките от универсалния пенсионен фонд в НОИ. И не само това, ами правя вноски и за допълнително пенсионно осигуряване.

Миков: БСП е в криза, но ще се реформираме!

http://www.bnews.bg/article-128243

Соцлидерът Михаил Миков оценява кризата в левицата и подчерта, че вътрешната опозиция ще бъде сериозно наказана.

20 души на протест срещу „Енерго-Про” в Шумен

http://offnews.bg/news/n_1/n_455884.html

Около 20 души се събраха на протест срещу електроразпределителното дружество „Енерго-Про” в Шумен. Желание да се включат в протеста срещу издадените две фактури с един и същи падеж обявиха предварително десетки хора, но поройният дъжд намали броя на участниците, съобщи bTV. Протестиращите обявиха, че са недоволни заради издадените две фактури, но и подозират надписване на сметките. Нищо не се е променило от 2013 г., когато пак имаше протести заради сметките за ток и когато падна правителството на Борисов, до момента, заяви един от демонстрантите – Валери Младенов. Това, което се случва, е извън човешките измерения за нормално. Това е антихуманно, това е геноцид върху нас, допълни Силвия Радева.

Кой е новият президент на Италия Серджо Матарела

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/koj-e-noviiat-prezident-na-italiia-serdzho-matarela-6030962

Онези, които го познават от близо, го описват като човек с благ характер, но предупреждават: "Внимавайте, отвътре е изтъкан от стоманени нишки!"

Облекчават се условията за директна продажба на мляко и месо от фермите

http://www.moreto.net/novini.php?n=278694

Облекчават се условията за директна продажба на мляко, млечни продукти и месо директно от фермите. Това ще стане след изменение и допълнение на наредбата за т.нар. преки доставки, съобщиха от Земеделското министерство. Очаква се новостите да влязат в сила още тази есен.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване