02/28/15 09:12
(http://pik.bg)

Румен Петков: Първанов е нужен на българската политика

Румен Петков: Първанов е нужен на българската политика

АБВ оказа много силен натиск върху правителството и това доведе до редуцирането на 2 млрд. от новия заем. Георги Първанов има своите основания да не вярва на правителството. Не е нормално в продължение на 20 дни да обясняваш, че дълга е точно 16 млрд. и нито стотинка по-малко, а после за 20 минути да го намалиш с 2 млрд., благодарение на ултиматума на проф. Борислав Борисов.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия Румен Петков от АБВ. Президентът Първанов е нужен на българската политика. Искам категорично да заявя, че няма никакъв театър и пиеса с оставката на Първанов. Който твърди подобно нещо, няма идея какво говори. Вчера коментирахме темата за оставката на Владислав Горанов и подкрепихме тезата на нашия лидер. Парламентарната група не подкрепи искането на финансовия министър за нов заем, а на правителството. Пак повтарям, че не може 20 дни да обясняваш, че дълга е точно 16 млрд. лева.

Ние явно излязохме прави в нашите твърдения, че заема може съвсем спокойно да бъде 10 млрд. лева. Ивайло Калфин не присъства вчера на сбирката и не мога да говоря от негово име, поясни Петков. АБВ ще бъде гарант за правилното разходване на този дълг. Ще има много ясни правила. За нас участието в правителството не е самоцел. Трябва да имаме коректни правила на комуникация. Не мога да коментирам отношенията между ГЕРБ и ДПС, завърши Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване