03/04/15 15:18
(http://pik.bg)

Вежди Рашидов: В Класическата гимназия имало само етернитови отпадъци

Вежди Рашидов: В Класическата гимназия имало само етернитови отпадъци

Средата в новоремонтираната сграда на Националната гимназия за древни езици и култура (НГДЕК) в квартал "Модерно предградие" не е опасна и там могат да се провеждат учебни занятия. Това са установили три проверки до момента. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов.

Преди празничните дни от МОН излязоха със становище, че преместването на учениците по това време на учебната година е възможно, но не е препоръчително. 

Резултатът от третата проверка, която е направена днес, показва единствено наличието на етернитови отпадъци, открити в абонатната станция на ремонторината сграда, до която учениците нямат достъп.

Според министъра на културата Вежди Рашидов средата е безопасна за провеждане на учебни занятия. Той увери, че етернитовите отпадъци ще бъдат отстранени.

Това е шести по ред ремонт на училище, който изпълнява Министерството на културата по Оперативна програма "Регионално развитие".

Достъпът до информацията, свързана с разходваните 2 милиона и 100 хиляди лева за ремонт на училището, е абсолютно достъпeн. Тя може да бъде открита и в интернет, увериха от Министерството на културата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване