Мъж загина при катастрофа на магистрала"Тракия"

http://offnews.bg/news/n_1/n_552514.html

Един човек е загинал, а двама са ранени при катастрофа на магистрала"Тракия" в района на Нова Загора, съобщи "Фокус". Инцидентът е станал около 02:00 часа през нощта при 250-ти километър в посока София. Движението в участъка на инцидента се отклонява по обходен маршрут по път Нова Загора - п.в. „Дядово” - АМ „Тракия”. Очаквайте подробности!

Таджикистанец беше глобен за "незаконно" празнуване на рождения му ден в кафене

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256866_+%D0%A2%D0%B0%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%86+%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%B5+%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%22%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0

 Властите в Таджикистан глобиха с близо 400 евро 25-годишен мъж, празнувал "незаконно" рождения си ден в кафене, пише британският вестник The Independent. Исаев Амирберк е публикувал снимки в социалната мрежа "Фейсбук", на които той позира в кафене с тортата по случай празника. Те са били използвани като доказателство за нарушаване на чл. 8 от Закона за регулиране на традициите и обичаите в Република Таджикистан, с който се забранява честването на рождени дни на места извън тесния семеен кръг. 
Странният на пръв поглед нормативен акт цели да запази традициите на страната и същевременно да ограничи прекомерните разходи. И като такъв дори налага ограничения на броя на гостите, които празнуващите може да канят. 
Амирберк призна пред съда, че е бил с приятели в заведението на рождената си дата, но това е било действие, плод на спонтанно решение, а не планирано тържество. "Никой не го поздрави по случай рождения му ден", увери един от сервитьорите, които работят в кафенето. Обяснението обаче не беше прието от магистратите, които глобиха таджикистанеца със сума, равняваща се на близо 400 евро. 

Германия се надигна срещу ксенофобията

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/67221/Germaniya-se-nadigna-sreshtu-ksenofobiyata

/Поглед.инфо/ Германия може и да е била сцена на насилие срещу бежанци тази седмица, но посланието на медиите и известните, и влиятелни личности в страната е силно и решително "Добре дошли" за хората, които бягат ужасите на войната.

Предстоящи събития в страната за днес, 30 август

http://www.cross.bg/provede-chast-preskonferentziya-1478848.html

***София.В 9 ч. зам.-председателят на партията и председател на предизборния щаб Румен Петков ще внесе в ЦИК документите за участие на партия АБВ в местните избори.***София.От 13.30 ч. ръководството на АБВ ще даде пресконференция, след заседание на Националния съвет на партията.***София.Сдружение „Маратон 2006" и Столичната община за седми път организират скоростно изкачване на Черни връх под названието Vitosha Run. Събитието е част от събитията, посветени на кандидатурата на София за Европейска столица на спорта 2018 година.***София.От 15 ч. в хотел Dedeman Princess Sofia ще се проведе извънредна пресконференция на ДСБ/РБ.***София. От 16 до 22 ч. - последната неделя на „София диша" е посветена на музиката. Локацията е ул. „Оборище", между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Сан Стефано".***Бургас.От 17.30 ч. ще се проведе благотворителен турнир по плажен волейбол. Срещите ще започнат на волейболното игрище на Централен плаж Бургас.***Бургас.„Живей активно" - най-големите атлети на България се включват в най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот. Спортната проява е част от събитията по повод избирането на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 година.**Бургас.Бургаското байк-училище и клуб по планинско колоездене Shore Invaders организират велошествие с участието на състезателите и граждани от 10 часа.***Варна.От 9 ч

2 часа преди обявения срок за стачка шефът на обувната фабрика в Дупница изтегли пари от личната си сметка и преведе заплати на работниците

http://pik.bg/2-часа-преди-обявения-срок-за-стачка-шефът-на-обувната-фабрика-в-дупница-изтегли-пари-от-л-news390586.html

2 часа преди обявения срок за стачка шефът на обувната фабрика в Дупница изтегли пари от личната си сметка и преведе заплати на работниците

Два часа преди обявения срок за ефективна стачка работниците от „А.М. Шуус” - Дупница си получиха заплатите. Собственикът на фабриката, италианецът Джовани Габриеле, изтеглил от личната си банкова сметка парите. Вчера около 12,00 ч. 405 работници в обувната фабрика са получили заплатите по банковите си сметки. Това предаде struma.bg.

От няколко дни има напрежение във фабриката, работниците настояваха да получат остатъка от заплатите на 25 август, но работодателят Джовани Габриеле чрез изпълнителния директор в Дупница Галя Караджова обяви, че заплатите ще се изплатят на 1 септември, което взриви недоволството във фабриката. В сряда предприятието започна работа с 1 ч. закъснение, след като работниците отказаха да влязат в цеховете и обявиха едночасова стачка. Синдикалисти от КТ "Подкрепа" проведоха разговор чрез конферентна връзка с италианеца Джовани Габриеле и му заявиха исканията на работещите в предприятието - да им се изплатят заплатите, да си получат ваучерите за храна, които са по 2 лв. на ден, в противен случай излизат на стачка.

До дни ще бъдат изплатени и ваучерите.

Бенямин Нетаняху смята споразумението с Иран за фактор, спомагащ разпространяването на тероризма

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256865_%D0%91%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D0%BD+%D0%9D%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%85%D1%83+%D1%81%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE+%

 Според министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху споразумението за иранската ядрена програма ще позволи на Техеран за отделя повече средства за терористична дейност, предаде Интерфакс.
„Благодарение на свалянето на санкциите Иран ще получи възможността да отделя стотици милиарди долари за своите агресивни и терористични дейности в Близкия изток, Северна Африка и извън техните прелели“, каза Нетаняху преди срещата си със своя италиански колега Матео Ренци в Милано. Според Нетаняху, опасността от Иран е по-голяма отколкото тази от „Исламска държава“.
Министър-председателят отбеляза, че Израел е против постигнатото споразумение в този му вид, защото „позволява на Иран да поддържа мощна инфраструктура, от каквато няма необходимост при мирна ядрена програма, но каквато е необходима при производството на ядрено оръжие“.

Борисов към младежите от ГЕРБ: Вие сте нашето бъдеще (снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950850

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на активистите на младежката организация на ГЕРБ, които се включиха в Осмия редовен летен университет на партията във Варна. В социалната мрежа фейсбук той публикува снимки с участници във форума и отправи приветствие към тях.
Министър-председателят Бойко Борисов благодари на активистите на младежката организация на ГЕРБ, които се включиха в Осмия редовен летен университет на партията във Варна. В социалната мрежа фейсбук той публикува снимки с участници във форума и отправи приветствие към тях. "Благодаря на онези, които се включиха, надявам се,

Бойко Борисов към младежите от ГЕРБ: Вие сте нашето бъдеще (снимки)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950860

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на активистите на младежката организация на ГЕРБ, които се включиха в Осмия редовен летен университет на партията във Варна. В социалната мрежа фейсбук той публикува снимки с участници във форума и отправи приветствие към тях.
"Благодаря на онези, които се включиха, надявам се,
Министър-председателят Бойко Борисов благодари на активистите на младежката организация на ГЕРБ, които се включиха в Осмия редовен летен университет на партията във Варна. В социалната мрежа фейсбук той публикува снимки с участници във форума и отправи приветствие към тях. "Благодаря на онези, които се включиха, надявам се,

Във Виетнам са обявили амнистията на 18 хиляди затворници

http://www.klassa.bg/News/Read/article/256864_%D0%92%D1%8A%D0%B2+%D0%92%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0%D0%BC+%D1%81%D0%B0+%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+18+%D1%85%D0%B8%D

 Виетнамските власти планират да пуснат на свобода повече от 18 хил. затворници по случай 70 години от обявяването на независимостта на страната от Франция, предаде Интерфакс.
Затворниците ще бъдат пускани на части в навечерието на Деня на независимостта, който ще се отбележи на 2 септември. Амнистирани ще бъдат и такива престъпници, осъдени за убийства, наркотрафик и търговия с хора. Според заместник-министъра на обществената сигурност на Виетнам тези, осъдени заради политически престъпления, няма да бъдат освобождавани.
Западните правозащитници осъдиха отношенията на страната към дисидентите, както и преследването на религиозните малцинства.

За хартиените самолетчета с любов (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/redbull/za-hartienite-samoletcheta-s-liubov-video-6041834

Вижте малко повече за състезанието Red Bull Paper Wings и как да направите хартиено самолетче в следващото видео

Спешно да се свика Консултативният съвет за национална сигурност

http://bulgarski.pogled.info/news/67220/Speshno-da-se-svika-Konsultativniyat-savet-za-natsionalna-sigurnost

/Поглед.инфо/ "Нито една държава, каквито и стени да издига, не може да се справи с бежанския проблем, докато не се създаде координиран подход на държавите членки. Мисля, че доста правителства на големите страни в Европа узряха за това решение". Думите са на евродепутата Илияна Йотова, която беше гост на предаването "Събота 150” на БНР по повод бежанската вълна.

Moody's прогнозира възстановяване на пазара на имоти в Китай

http://www.investor.bg/po-sveta/453/a/moodys-prognozira-vyzstanoviavane-na-pazara-na-imoti-v-kitai-201410/

От агенцията предупреждават, че обезценяването на юана ще е предизвикателство за местните строителни предприемачи

Българин е най-добрият актьор в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=299941

Самуел Финци е признат за най-добър театрален актьор на немскоезичния свят. 42-ма критици от авторитетното списание "Театер хойте" дадоха гласовете си, определящи кой на кое място е в немските театри. От тях шестима са гласували за Финци.

Хакери обявили "смъртта" на Арнолд Шварценегер

http://www.bnews.bg/article-140843

Самият Шварценегер бе видян в италиански ресторант заедно с продуцента Робърт Ърл и по данни на очевидци изглеждал „жив и здрав“.

Хакери „погребаха” Арнолд Шварценегер

http://offnews.bg/news/n_1/n_552509.html

В американските медии се появи фалшива информация за смъртта на актьора Арнолд Шварценегер, По-късно стана ясно, че хакери са проникнали в новинарския сайт MSNBCи пренасочили посетителите му към фалшивата новина за смъртта на Шварценегер. Тя гласяла, че полицията е открила 68-годишния актьор и политик мъртъв в дома му след анонимно обаждане на телефона 911. В новината дори било заявено, че смъртта на Шверценегер е потвърдена и от член на семейството му. В същото време обаче самият актьор и политик бе засечен в италиански ресторант заедно с продуцента Робърт Ърл и според очевидци изглеждал „жив и здрав“.

СИРИЗА продължава да води в социологическите проучвания

http://svetoven.pogled.info/balkani/news/67219/SIRIZA-prodalzhava-da-vodi-v-sotsiologicheskite-prouchvaniya

/Поглед.инфо/ Лявата партия СИРИЗА на бившия гръцки премиер Алексис Ципрас би спечелила 25 % от гласовете на насрочените за 20 септември предсрочни парламентарни избори. Консервативната Нова демокрация би спечелила 20 на сто от бюлетините, показва проучване на Македонския университет в Гърция, представено от телевизия Скай, предаде Ройтерс.

Седмицата: Стига още!

http://web.barometar.net/81431/

Годината е 2015-та, Кирил Йорданов отново е кандидат за кмет на Варна. Не че тази седмица някой е завъртял света на обратно и е изтрил последните десетина години – просто явно не съществуват факт, сума или жест, които мнозинството избиратели у нас да не могат да преглътнат с подходяща гарнитура Макар че след репликата на […]

Откриват днес спортното бижу на Пловдив - зала Колодрума

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950843


С бляскава церемония в Пловдив ще бъде открита многофункционалната спортна зала
С бляскава церемония в Пловдив ще бъде открита многофункционалната спортна зала "Колодрума". Началото на събитието е в 18 ч. тази вечер. Очаква се да присъства премиерът Бойко Борисов, както и величия от родния спорт, сред които Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Йордан Йовчев. Националният отбор по волейбол също пристига под тепетата.

Ники Димитров спечели гръцкия остров Порос на два рояла

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950845

13-годишният пианист Николай Димитров от Русе спечели гръцкия остров Порос на два рояла, съобщиха негови близки. Талантливият възпитаник на Националното училище по изкуствата с преподавател Даниела Кюркчиева се завърна с 2 награди на публиката след петте си изпълнения от класика и джаз в седмото издание на Международната академия по пиано.
13-годишният пианист Николай Димитров от Русе спечели гръцкия остров Порос на два рояла, съобщиха негови близки. Талантливият възпитаник на Националното училище по изкуствата с преподавател Даниела Кюркчиева се завърна с 2 награди на публиката след петте си изпълнения от класика и джаз в седмото издание на Международната академия по пиано.

Хиляди във Варна остават без вода днес

http://pik.bg/хиляди-във-варна-остават-без-вода-днес-news390582.html

Хиляди във Варна остават без вода днес

Без вода днес до 15 часа ще са абонатите между бул."Цар Освободител", ул."Отец Паисий", бул."Сливница" и ул."Струга".

 

 

Нова жертва на "Тракия"!

http://www.bnews.bg/article-140842

При пътното произшествие, станало при 250-ия километър в посока София, има и пострадали.

Легенди на спорта във Варна изпратиха Васил Дамянов в последния му път (снимки)

http://petel.bg/Legendi-na-sporta-vav-Varna-izpratiha-Vasil-Damyanov-v-posledniya-mu-pat--snimki-__124958

Роднини, близки, приятели и легенди на спорта във Варна изпратиха Васил Дамянов в последния му път на Старите варненски гробища днес...

Късо съединение подпалило автобуса край Шумен

http://petel.bg/Kaso-saedinenie-podpalilo-avtobusa-kray-SHumen__124959

кадър: Нова тв   Късо съединение е най-вероятната причина за огненият ад край Шумен, при който до основи изгоря автобус по линията...

Традиционното почистване на Рила започва този понеделник

http://www.dnevnik.bg/zelen/jiva_planeta/2015/08/30/2599198_tradicionnoto_pochistvane_na_rila_zapochva_tozi/?ref=rss


Традиционното ежегодно почистване на защитени територии започва от този понеделник (31ви август) едновременно от хижите Белмекен и Мусала на територията на Национален парк "Рила", напомнят организаторите от сдружение "За Земята".

Едноседмичната доброволческа инициатива се провежда в периода 31 август – 6 септември. Организаторите очакват на акцията да се отзоват над 70 души от цялата страна. Планът е всички доброволци д се разделят на два лъча и да се съберат на 4 септември на хижа...

Добри са условията за туризъм в планините

http://pik.bg/добри-са-условията-за-туризъм-в-планините-news390577.html

Добри са условията за туризъм в планините

Добри са условията за туризъм в планините. Това съобщиха за „Фокус” от Планинска спасителна служба (ПСС) към Български червен кръст (БЧК).

В планините времето е предимно слънчево. Температурите в момента са около 15 градуса, но с напредването на деня ще се покачват. Лифтовете работят в летен режим. От планинската служба препоръчват на туристите да се съобразяват с метеорологичната обстановка и внимателно да подбират своите маршрути. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. 

16 години затров грози българите, задържани в Унгария заради камиона-ковчег

http://society.actualno.com/16-godini-zatrov-grozi-bylgarite-zadyrjani-v-Ungarija-zaradi-kamiona-kovcheg-news_492616.html

В събота унгарският съд удължи ареста на арестуваните трима български граждани и един афганистанец с унгарски документи за самоличност. Други четирима заподозрени остават извън затвора. Има заповед за арест за още един заподозрян, който още не е заловен. Австрийските власти имат право да поискат предаване на заподозрените, за да бъдат съдени от съд там, предаде БНР. Присъдата, която може да получат българите, е от две до осем години затвор, но ако бъде доказано, че става дума за организирана пр

Борисов: Изпреварихме Румъния по еврофондове, Орешарски е виновен за "Хемус"

http://politics.actualno.com/Borisov-Izprevarihme-Rumynija-po-evrofondove-Oresharski-e-vinoven-za-Hemus-news_492614.html

92% е усвояемостта на европейските фондове в България. Страната ни изпревари Румъния с 20% в това отношение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на закриването на осмия летен университет на МГЕРБ, който се проведе край Варна, предаде „Фокус”. По думите на премиера Борисов, ако не беше „експериментът Орешарски”, АМ „Хемус” вече щеше да се строи, а не тепърва да се проектира. Той посочи, че през последните няколко месеца правителството е

Треньорът на Лудогорец строи имение под връх Калоян

http://www.bnews.bg/article-140839

Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда.

Евродепутатът Емил Радев откри Европейски информационен център във Варна

http://web.barometar.net/81429/

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев откри Европейски информационен център във Варна. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ЕП и бивш еврокомисар Антонио Таяни, председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних, както и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария […]

ОФК “Поморие” с драматична победа в Разлог

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/Vjz_R3Zs0kE/

Отборът на ОФК “Поморие” победи като гост с 1:0  “Пирин” (Разлог) с 1:0. Възпитаниците на Малин Орачев успяха да реализират единственото попадение във вратата на домакините 5 минути преди края на срещата. Автор на гола бе резервата Кирил Георгиев.

Следващата среща на ОФК “Поморие” е срещу ПФК “Верея” Стара Загора на 13.09. /неделя/ от 19:00 часа  на градския стадион в Поморие.

 

Черният август по пътищата продължава - човек загина на Тракия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950834

Един човек е загинал при катастрофа на автомагистрала Тракия в района на Нова Загора, съобщи дежурният в КАТ,
Един човек е загинал при катастрофа на автомагистрала Тракия в района на Нова Загора, съобщи дежурният в КАТ, "Пътна полиция"-Сливен за "Фокус". При пътното произшествие, станало при 250-ия километър в посока София, има и пострадали. Движението в участъка на инцидента се отклонява по обходен маршрут по път Нова Загора - п.в. „Дядово” - АМ „Тракия”.

Черният август по пътищата продължава - човек загина на автомагистрала Тракия, има и пострадали

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950837

Един човек е загинал при катастрофа на автомагистрала Тракия в района на Нова Загора, съобщи дежурният в КАТ, "Пътна полиция"-Сливен за "Фокус".
При пътното произшествие, станало при 250-ия километър в посока София, има и пострадали.
Движението в участъка на инцидента се отклонява по обходен маршрут по път Нова Загора - п.в. „Дядово” - АМ „Тракия”.
Един човек е загинал при катастрофа на автомагистрала Тракия в района на Нова Загора, съобщи дежурният в КАТ, "Пътна полиция"-Сливен за "Фокус". При пътното произшествие, станало при 250-ия километър в посока София, има и пострадали. Движението в участъка на инцидента се отклонява по обходен маршрут по път Нова Загора - п.в. „Дядово” - АМ „Тракия”.

Варненец стана европейски шампион по кикбокс

http://www.moreto.net/novini.php?n=299939

Варненецът Радослав Костов стана европейски шампион по кикбокс в стил "Лоу кик" до 67 килограма, научи Moreto.net. Турнирът се провежда в Азербайджан. Радослав Костов стигна до титлата с поредица от силни битки на ринга.

Планират ли Русия и Китай съвместно да построят самолетоносач?

http://svetoven.pogled.info/news/67218/Planirat-li-Rusiya-i-Kitai-savmestno-da-postroyat-samoletonosach

/Поглед.инфо/ Може ли приятелството между Пекин и Москва да премине в нова фаза на развитие, чрез разработването на един от най-модерните корабоплавателни съдове.

Николай Банев преметна и Нова телевизия, скри се

http://frognews.bg/news_96930/Nikolai-Banev-premetna-i-Nova-televiziia-skri-se/

Такса смет - 340 000 лв. Други такси - 81 000.Това трябва да плати бизнесменът Николай Банев на Созопол, по изчисления на самата община. Проблем е и старата пречиствателна станция на къмпинг. "Каваците". Олигархът трябваше да отговаря на обвиненията на общината в предаването "Събуди се", но той преметна Нова телевизия и не се яви в уречения час.

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Нов кървав ад на "Тракия"! Мъж загина в свирепа катастрофа!

http://pik.bg/ексклузивно-в-пик-нов-кървав-ад-на-тракия-мъж-загина-в-свирепа-катастрофа-news390576.html

ЕКСКЛУЗИВНО в ПИК! Нов кървав ад на "Тракия"! Мъж загина в свирепа катастрофа!

Нова тежка катастрофа е станала на магистрала " Тракия" в района на Нова Загора, научи ПИК. При инцидента е загинал един човек. Това каза дежурният в КАТ, Пътна полиция-Сливен.

При пътното произшествие, което е станало на 250-ия киломенът на аутобана в посока София има и пострадали.

Движението в участъка на инцидента се отклонява по обходен маршрут.

Очаквайте подробности

Най-възрастната инструкторка по йога стана на 97 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950021

Тао Линч претърпява операция за смяна на ставата преди 15 г., чупи китка, губи съпруга си, но казва, че няма невъзможни неща и още преподава
Танц на възрастна жена с млад партньор се превърна в истинска сензация отвъд океана и в интернет пространството миналата година.
Милиони американци гледаха и обсъждаха уменията на двойката,
Тао Линч претърпява операция за смяна на ставата преди 15 г., чупи китка, губи съпруга си, но казва, че няма невъзможни неща и още преподава Танц на възрастна жена с млад партньор се превърна в истинска сензация отвъд океана и в интернет пространството миналата година. Милиони американци гледаха и обсъждаха уменията на двойката,

Китай спечели проект за ЖП връзка с Тайланд

http://svetoven.pogled.info/news/67217/Kitai-specheli-proekt-za-ZHP-vrazka-s-Tailand

/Поглед.инфо/ След шест кръга от преговори, Китай най-накрая успя да договори железопътния съвместен проект с Тайланд.

Ураган взе жертви и остави хиляди без ток в САЩ и Канада

http://offnews.bg/news/n_1/n_552500.html

Ураган отне живота на двама души в САЩ и остави близо 370 хил. души без електричество. Представител на полицията съобщи, че един мъж е загинал, след като дърво се е стоварило върху колата му. На задната седалка на превозното средство е имало 3-годишно момиченце, което не е пострадало. Другата жертва на стихията е 10-годишно момиче, което е било ударено от паднал клон, докато е играела пред къщата на свой приятел. Когато на мястото са пристигнали спешни, детето е обявено за починало.

Юрист ще води листата на ГЕРБ във Варна, районните кметове също са ясни

http://web.barometar.net/81427/

Юристът от кантората на евродепутата Емил Радев – Тодор Балабанов, ще води листата на ГЕРБ за новия Общински съвет във Варна, научи vnews.bg. Досегашният шеф на бюджетната комисия в градския парламент се счита и за най-вероятния му нов председател в мандата 2015-2018 г, ако ГЕРБ изпълни плана си за местните избори и спечели най-много мандати […]

Тримата българи се обявиха за невинни за камиона-ковчег

http://petel.bg/Trimata-balgari-se-obyaviha-za-nevinni-za-kamiona-kovcheg__124957

Арестуваните за трафика на имигрантите влизат в съда в Кечкемет под полицейска охрана. снимка: Ройтерс  Българите, арестувани в...

Черно море чества 90 години от спечелването на Царската купа

http://petel.bg/CHerno-more-chestva-90-godini-ot-spechelvaneto-na-TSarskata-kupa__124956

Днес футболен клуб Черно море отбелязва славен юбилей. Навършват се точно 90 години от спечелването на Царската купа. През 1925 г. Владислав...

Преглед на печата - 30 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=299940

Имигрантската вълна и трагичният инцидент с „камиона на смъртта" в Австрия са водеща тема за неделните вестници. „Обвинение в убийство чака тримата българи от камиона на смъртта Трима българи и афганистанец, задържани за гибелта на 71 бежанци, ще бъдат обвинени от Австрия в непредумишлено убийство, съобщи вчера Ройтерс.

Наставникът на Лудогорец Ераносян строи имение на 7 декара в Марково

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950816

Старши-треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, съобщи
Старши-треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, съобщи "Марица''. Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда.

Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян строи имение на 7 декара в Марково

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950820

Старши-треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, съобщи "Марица''.
Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда.
Старши-треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, съобщи "Марица''. Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда.

196 кражби на ток в Кюстендилска област, най-много нарушители в Дупница

http://pik.bg/196-кражби-на-ток-в-кюстендилска-област-най-много-нарушители-в-дупница-news390571.html

196 кражби на ток в Кюстендилска област, най-много нарушители в Дупница

28 кражби на електроенергия в община Кюстендил и 133 в община Дупница, отчитат от ЧЕЗ за първото полугодие на годината.

В отговор на запитване от Дарик, от компанията информират, че дотаксуваната електроенергия в Дупница и околните села е за над 453 000 kw/h, а за община Кюстендил е малко над 107 000 kw/h. Екипи на ЧЕЗ са направили 249 проверки в община Дупница и 76 в община Кюстендил.

Има две общини - Рила и Трекляно, в които няма установени крадци на ток, но и проверките са само, съответно 3 и 2 на брой. 15 са констативните нарушения за нарушения в община Бобов дол, като дотаксуваната електроенергия е 35 073 kw/h. В община Бобошево са платени от абонати нарушители над 25 000 kw/h, а в община Сапарева баня над 40 000 kw/h.

Един нарушител в община Невестино е доказано откраднал над 6800 kw/h, а шестима в община Кочериново- 3145 kw/h.

Софиянци по стъпките на Алеко

http://www.bnews.bg/article-140838

Изкачването до Черни връх всяка последна неделя от месец август се превръща в традиция.

Българи тръгнаха по стъпките на Алеко

http://frognews.bg/news_96942/Balgari-tragnaha-po-stapkite-na-Aleko/

Точно в 9 часа тази сутрин започна походът "По стъпките на Алеко". За първи път такова изкачване е организирано преди 120 години. Тогава в него са се включили 300 души, водени от Алеко Константинов.

Св. Александър Константинополски

http://celebrate.actualno.com/Sv-Aleksandyr-Konstantinopolski--news_492609.html

Св. Александър живял в царуването на Константин Велики. Участвал е в Първия вселенски събор вместо престарелия и болен патриарх Митрофан, след чиято смърт бил възведен в сан патриарх и управлявал Цариградската църква от 325 до 340 г. Той бил ревностен защитник на вярата и паството си от коварството на еретици и езичници. Веднъж, както свидетелства историкът Созомен, езическите философи поискали да встъпят в спор за вярата с православния епископ. Александър се обърнал към оня, който бил избран з

САЩ: Имиграционната криза започва да дестабилизира Европа

http://america.actualno.com/SASht-Imigracionnata-kriza-zapochva-da-destabilizira-Evropa--news_492608.html

Имиграционната криза започва да дестабилизира Европа. Такова мнение изрази говорителят на Белия дом Джош Ърнест, пише германският вестник Die Welt. Ърнест коментира, че настоящите събития са доказателство, че последиците от насилието в Северна Африка разклащат не само пряко засегнатите региони. "Те започват да имат дестабилизиращ ефект върху други части на света. Към Европа". Той изрази съжаление по повод злоупотребите на контрабандистите и трафикантите, които печелят на гърба на отчаяните хо

Спират тировете по магистрала "Струма" и Е-79

http://society.actualno.com/Spirat-tirovete-po-magistrala-Struma-i-E-79-news_492606.html

От 14:00 до 20:00 часа ще бъде ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа. Това каза дежурният полицай в ОД на МВР-Благоевград. За Благоевградска и Кюстендилска области забраната е в сила за автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и път II-19 Симитли – Гоце Делчев, предаде Фокус. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който традиционно се наблюдава в кр

Пристанище Варна е отворено за всички кораби

http://pik.bg/пристанище-варна-е-отворено-за-всички-кораби-news390570.html

Пристанище Варна е отворено за всички кораби

Пристанище Варна е отворено за всички кораби, съобщиха за „Фокус” от Координационния център на порта. Видимостта в района е добра, времето е ясно и слънчево. Вятърът в района на пристанището е слаб, вълнението на морето е около е един-два бала.

Скок на болните в Перник заради отпуските

http://pik.bg/скок-на-болните-в-перник-заради-отпуските-news390569.html

Скок на болните в Перник заради отпуските

Скок на болните от грип отчитат личните лекари в Перник.

Причината е рязкото захлаждане и почивките на море.

„Струпването на много хора на едно място неминуемо води до разпространение на вируси. Става въпрос за зарази, които се предават по въздушно-капков път. Освен това рязката промяна на времето отслабва имунната система“, твърдят джипита, цитирани от ''Мироглед''.

Летният грип протича с висока температура, болка в мускулите, силно главоболие, гърлобол и кашлица. В повечето случай не се стига до усложнения на състоянието. Лекарите препоръчват при първи симптоми да се приемат антигрипни препарати. Ако обаче болежките не отшумят за 3-4 дни, трябва да се търси лекарска помощ.

„Усложненията, които може да причини летния грип, са бронхит, синузит и дори пневмония. Затова нека хората не го подценяват“, допълват специалистите.

Лек и лесен чийзкейк без печене

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/08/30/2599222_lek_i_lesen_chiizkeik_bez_pechene/?ref=rss


Лято е и рубриката "С децата в кухнята" също получава своето време за почивка. В следващите няколко недели "Детски Дневник" ще ви припомни някои от най-популярните досега идеи за кулинарни подвизи с децата. От септември очаквайте нови свежи идеи.

Освен със споменаването на десерта, правенето на чийзкейк лесно ще привлече децата в кухнята. Свързано е с много мачкане и трошене на бисквити, пробване на крема и украса на завършения продукт.

Най-сложното е изчакването на...

Глобиха таджик за незаконно празнуване на рождения му ден в кафене

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950808

Властите в Таджикистан глобиха с близо 400 евро 25-годишен мъж, празнувал
Властите в Таджикистан глобиха с близо 400 евро 25-годишен мъж, празнувал "незаконно" рождения си ден в кафене, пише британският вестник "Индипендънт". Исаев Амирберк е публикувал снимки в социалната мрежа "Фейсбук", на които той позира в кафене с тортата по случай празника. Те са били използвани като доказателство за нарушаване на член от Закона

Таджик празнува рождения си ден в кафене, глобиха го близо 400 евро

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950810

Властите в Таджикистан глобиха с близо 400 евро 25-годишен мъж, празнувал "незаконно" рождения си ден в кафене, пише британският вестник "Индипендънт".
Исаев Амирберк е публикувал снимки в социалната мрежа "Фейсбук", на които той позира в кафене с тортата по случай празника. Те са били използвани като доказателство за нарушаване на член от Закона
Властите в Таджикистан глобиха с близо 400 евро 25-годишен мъж, празнувал "незаконно" рождения си ден в кафене, пише британският вестник "Индипендънт". Исаев Амирберк е публикувал снимки в социалната мрежа "Фейсбук", на които той позира в кафене с тортата по случай празника. Те са били използвани като доказателство за нарушаване на член от Закона

Депутатите са изхарчили близо 470 000 лева за командировки

http://offnews.bg/news/n_1/n_552496.html

Близо 470 хиляди лева са похарчили депутати за командировъчни в чужбина. Това показва справка на парламента за около година работа на 43-то Народно събрание, съобщи bTV. Най-много зад граница е пътувал бившият външен министър Кристиян Вигенин (БСП0 – 18 пъти. Неговите служебни посещения Молдова, Грузия, Белгия, Италия и др. са ни стрували 9779 лева. На първо място, но по най-много изразходвани средства е депутатът от БДЦ Румен Йончев – 26 402 лв. Той е пътувал в чужбина 13 пъти. Червеният депутат Янаки Стоилов е отчел служебни разходи от 17 949 лв. Зам.-председателят на парламента Димитър Главчев е похарчил над 16 450 лв. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева е била в командировка в чужбина 7 пъти. Нейните командировъчни са за близо 15 000 лв. Най-далечните точки, до които са стигнали депутатите, са Виетнам, Япония, Киргизстан и Габон. За самолетни билети за близо една година работа на парламента са отчетени над 285 хиляди лв.

Хиляди варненци остават без вода днес

http://www.moreto.net/novini.php?n=299945

Абонатите между бул."Цар Освободител", ул."Отец Паисий", бул."Сливница" и ул."Струга" няма да имат вода до 15 часа днес. Това съобщиха от ВиК-Варна за Moreto.net.

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950493

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

700 евро далавера от трафика с камиона-ковчег и 71 трупа

http://frognews.bg/news_96931/700-evro-dalavera-ot-trafika-s-kamiona-kovcheg-i-71-trupa/

Труповете на 71 сирийски бежанци намерени в камиона-ковчег е донесло 700 000 евро на трафикантите. Според изчисленията на разследващите въздухът в камиона на бежанците им е стигнал само за час. Хората, за които се предполага, че са сирийски бежанци, тъй като е намерен сирийски паспорт, са се мъчили отчаяно да се освободят.

Новата спортна зала "Колодрума" отваря врати днес в 16,30 часа

http://pik.bg/новата-спортна-зала-колодрума-отваря-врати-днес-в-1630-часа-news390562.html

Новата спортна зала "Колодрума" отваря врати днес в 16,30 часа

Във връзка с официалната церемония по откриването на Многофункционалната спортна зала „Колодрума“, предвидена за 18:00 ч. на 30. 08. 2015 г. /неделя/, организаторите съобщават, че гостите могат да влизат още от 16:30 ч.

В Залата ще бъдат допускани само граждани с покани, като всяка покана важи за един човек. Децата до 14-годишна възраст задължително трябва да са с придружител.

Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, с обемисти багажи, огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, остри предмети и стъклени бутилки.

Заради финала на Колоездачната обиколка на България, около 18:00 ч. бул. „Менделеев“ и „Асеновградско шосе“ ще бъдат затворени за движение на автомобили и в двете посоки.

Как едно куче става полицай?

http://petel.bg/Kak-edno-kuche-stava-politsay-__124955

кадър: Нова тв Знаете ли, че за да стане едно куче помощник в полицията, то трябва да държи специален изпит? А знаете ли, че в повечето...

Две години след пожара: Започва ремонтът на театъра в Пловдив

http://petel.bg/Dve-godini-sled-pozhara--Zapochva-remontat-na-teatara-v-Plovdiv__124954

снимка: Булфото, архив   Повече от две години след големия пожар днес ще бъде обявено началото на ремонта на Драматичния театър „Н.О....

Пътниците от изгорелия автобус са извозени до Варна

http://pik.bg/пътниците-от-изгорелия-автобус-са-извозени-до-варна-news390560.html

Пътниците от изгорелия автобус са извозени до Варна

Пътниците от пламналия автобус на пътя Русе-Варна са се разминали невредими на косъм. Инцидентът е станал снощи около 19.30 часа, съобщи Нова телевизия.

Всички пътуващи са извозени до Варна с друг автобус. Рейсът е пътувал по редовна линия. Изясняват се причините за огнената стихия.

Припомняме, че автобус изгоря в района на Шумен. Жертви и пострадали няма. Хората са изведени преди да получат наранявания. Инцидентът е станал на пътя Русе-Варна.

Слънчево и горещо ще е времето и днес

http://offnews.bg/news/n_1/n_552491.html

Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в Източна България временно до умерен североизточен вятър. Максимални температури, в повечето места, ще са между 31° и 36 °, в София - около 32°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за август и през деня ще се задържи почти без промяна. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в следобедните часове умерен североизточен вятър. Максимални температури между 27° и 30°. Температурата на морската е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. Незначителна облачност ще се появи след обяд над Централна Стара планина. Ще духа слаб и умерен предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 26°, на 2000 метра - около 18°. Новата работна седмица също ще започне с предимно слънчево и почти тихо време. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

Райна Кабаиванска събира в България млади певци от цял свят

http://goodnews.actualno.com/Rajna-Kabaivanska-sybira-v-Bylgarija-mladi-pevci-ot-cjal-svjat-news_492603.html

Кандидати от 15 държави са се регистрирали за участие в прослушването за XV Международен майсторски клас на голямата оперна актриса Райна Кабаиванска, организиран от Нов български университет в Софийската опера и балет, съобщиха от НБУ. Организаторите отчитат големия брой кандидати от целия свят като своеобразен рекорд за 15-те години, в които се провежда Майсторския клас. Традиционно голям е броят на кандидатите от България и Италия. От Европа идват и певци от Германия, Гърция, Русия и Франция

Полярният Шпицберген позеленя (снимки, видео)

http://climate.actualno.com/Poljarnijat-Shpicbergen-pozelenja-snimki-video-news_492602.html

Далечният архипелаг Шпицберген, разположен само на 1300 км от Северния полюс, представлява заснежена и заледена земя без ни една тревичка. Но Шпицбергенското течение носи сравнително топла вода от юг във фиордите и заливите на Западен Шпицберген. Това е достатъчно крайбрежните райони и долини да се покриват със зеленина през лятото, пише Megavselena.bg. Източната част на Шпицберген, напротив – остава студена и снежна дори през летния период поради прохладния океански поток, който се

Сестри осъдени на изнасилване в Индия, след като брат им избяга с омъжена жена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950782

В Индия две сестри бяха осъдени да бъдат изнасилени и след това да дефилират голи като наказание за това, че брат им е избягал с омъжена жена, пише британският вестник
В Индия две сестри бяха осъдени да бъдат изнасилени и след това да дефилират голи като наказание за това, че брат им е избягал с омъжена жена, пише британският вестник "Дейли Експрес". Медиите в страната съобщават, че техният брат Рави се е влюбил и избягал с жена от кастата на "недосегаемите". Решението е било взето от съвет на старейшините в

Две сестри в Индия бяха осъдени на изнасилване, след като брат им избяга с омъжена жена

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950801

В Индия две сестри бяха осъдени да бъдат изнасилени и след това да дефилират голи като наказание за това, че брат им е избягал с омъжена жена, пише британският вестник "Дейли Експрес". Медиите в страната съобщават, че техният брат Рави се е влюбил и избягал с жена от кастата на "недосегаемите".
Решението е било взето от съвет на старейшините в
В Индия две сестри бяха осъдени да бъдат изнасилени и след това да дефилират голи като наказание за това, че брат им е избягал с омъжена жена, пише британският вестник "Дейли Експрес". Медиите в страната съобщават, че техният брат Рави се е влюбил и избягал с жена от кастата на "недосегаемите". Решението е било взето от съвет на старейшините в

Как се ядосват зодиите?

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4949032

Овен
Като бебетата - цупят се лесно
Наричат ги “бебетата” на зодиака и това не е случайно. Точно като малките деца Овните се цупят за щяло и нещяло. Наумят ли си, че искат нещо, те очакват да го получат веднага. Когато не се случи, трябва да сте подготвени, че ще удрят с юмрук по масата, ще се мръщят и никакви аргументи не са в състояние да ги
Овен Като бебетата - цупят се лесно Наричат ги “бебетата” на зодиака и това не е случайно. Точно като малките деца Овните се цупят за щяло и нещяло. Наумят ли си, че искат нещо, те очакват да го получат веднага. Когато не се случи, трябва да сте подготвени, че ще удрят с юмрук по масата, ще се мръщят и никакви аргументи не са в състояние да ги

Маарче Смит, във ваканция от 3 години: Пътят е едно огромно приключение, важно е само то

http://www.dnevnik.bg/na_put/2015/08/30/2597641_maarche_smit_vuv_vakanciia_ot_3_godini_putiat_e_edno/?ref=rss


Това е Маарче Смит. Холандка, доскоро имала уреден живот с добър стандарт, но решила да остави всичко и да се отдаде на това, което й носи най-голяма радост – да открива нови места, нови хора и нови неща, които да прави. От над 3 години (точната дата е 6 април 2012 г.) тя обикаля света и вече е посетила над 50 страни на няколко континента.

Разговаряме с Маарче, малко след като е приключила амбициозен проект – състезанието с благотворителна цел "Монголско рали". То набира средства за...

Трафикантите са спечелили 1 400 000 лева от камиона - ковчег! Бежанците водили жестока битка за живота си!

http://pik.bg/трафикантите-са-спечелили-1-400-000-лева-от-камиона---ковчег-бежанците-водили-жестока-битк-news390544.html

Трафикантите са спечелили 1 400 000 лева от камиона - ковчег! Бежанците водили жестока битка за живота си!

700 000 евро са спечелили трафикантите от превоза на бежанци в камиона-ковчег.

Жестока битка за живота си са водили бежанците, които бяха открити мъртви в камион в Австрия, информира "Труд".

Това се разкри при първия оглед на ТИР-а, с който българи са превозвали труповете на 71 сирийски бежанци, задушили се вътре. 57 мъже, 8 жени и 4 деца бяха намерени починали в камиона, който принадлежи на ливанец с български паспорт. Австрийски представител, цитиран от АФП, твърди, че пътуването на тези 71 бежанци от Сирия към смъртта е донесло 700 000 евро на трафикантите.

Според изчисленията на разследващите въздухът в камиона на бежанците им е стигнал само за час. Хората, за които се предполага, че са сирийски бежанци, тъй като е намерен сирийски паспорт, са се мъчили отчаяно да се освободят. От едната страна на камиона отвътре е открита дълбока резка, сякаш някой се е опитвал да разреже стената и да се спаси. Буквално часове по-късно бяха заловени и 3-мата превозвачи на загиналите - унгарец, българин и афганистанец.

По-късно са арестувани още двама български граждани. Единият от тях – ливанец с български паспорт, е собственик на камиона. За другия с българска лична карта още не е ясно от каква националност е. Самият камион първоначално е принадлежал на словашката фирма за вурстове “Агроферт”, която е собственост на вицеканцлера на Чехия Анджей Бабиш, който е и финансов министър.

Камионът е бил легално продаден на румънец, а той от своя страна го е препродал, докато попада у ливанеца с български паспорт. Смята се, че собственикът на ТИР-а и шофьорите са само изпълнители, които действат в рамките на организиран българско-унгарски канал за трафик на хора. Минимум седем са нивата в йерархията му, като арестуваните са от най-ниските две. В момента се издирват организаторите в Унгария и България.

Унгарската полиция е ангажирала рекорден брой полицаи и е изпратила екип в Австрия, който да подпомогне разследването. Българската полиция също е в контакт с австрийците и помага, казаха властите там.

Шефът на НАСА се оплака,че летят с руски, а не с американски кораби

http://svetoven.pogled.info/news/67216/SHefat-na-NASA-se-oplaka-che-letyat-s-ruski-a-ne-s-amerikanski-korabi

/Поглед.инфо/ Ръководителят на НАСА Чарлз Болдън изрази недоволство, че американските астронавти трябва да летят към Международната космическа станция (МКС) с руските космически кораби, става ясно от негова статия за списание Wired, озаглавена „Конгрес, не ни карай да „летим на „космостоп” с Русия. С любов. НАСА”

Неделя - горещо, идеално за плаж и разходки в планината

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950753

Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в Източна България временно до умерен североизточен вятър. Максимални температури в повечето места между 31° и 36 °, в София - около 32°. Това съобщи зот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирани от
Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в Източна България временно до умерен североизточен вятър. Максимални температури в повечето места между 31° и 36 °, в София - около 32°. Това съобщи зот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирани от "Фокус" .

Последната августовска неделя - горещо, идеално за плаж и разходки в планината

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950755

Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в Източна България временно до умерен североизточен вятър. Максимални температури в повечето места между 31° и 36 °, в София - около 32°. Това съобщи зот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирани от "Фокус" .
Днес отново ще бъде слънчево, след обяд и горещо. Ще духа слаб, в Източна България временно до умерен североизточен вятър. Максимални температури в повечето места между 31° и 36 °, в София - около 32°. Това съобщи зот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), цитирани от "Фокус" .

Автобус изгоря на пътя Варна-Русе

http://offnews.bg/news/n_1/n_552487.html

Автобус изгоря на пътя Варна-Русе в района на шуменското село Звегор, съобщава Нова телевизия. Няма пострадали пътници, съобщиха от МВР-Шумен. Инцидентът е станал около 19:30 ч. снощи. Автобусът е пътувал по редовна линия Варна-Русе. Изяснява се какво е причинило пожара. Пътниците са откарани невредими с друг автобус до автогарата в Русе.

13 пътнотранспортни произшествия са станали в Бургас през изминалото денонощие

http://pik.bg/13-пътнотранспортни-произшествия-са-станали-в-бургас-през-изминалото-денонощие-news390555.html

13 пътнотранспортни произшествия са станали в Бургас през изминалото денонощие

13 пътнотранспортни произшествия са станали на територията на община Бургас през изминалото денонощие. Това съобщи за „Фокус” дежурният по КАТ в ОД на МВР. При една от катастрофите е пострадал мъж, който е с контузия на палеца. Той е прегледан в МБАЛ - Бургас и освободен за домашно лечение. Жена почина, а други две са ранени пък при катастрофа, която се случи на бургаския участък на АМ "Тракия" вчера. При останалите пътнотранспортни инциденти няма пострадали или ранени. Нанесени са само леки материални щети.

Без инциденти, свързани с нарушаването на обществения ред, е преминала нощта в Бургас, информира оперативният дежурен в общината.

Горещо време ни очаква днес

http://www.bnews.bg/article-140836

Максималните температури, в повечето места, ще между 31 и 36 градуса, а в София – 32 градуса.

Кирил Николов-Дизела постави нечовешки рекорд на Ком-Емине

http://www.moreto.net/novini.php?n=299933

Кирил Николов-Дизела разби на пух и прах върховото постижение по легендарния маршрут от връх Ком до нос Емине. Дизела измина разстоянието от близо 600 км в планински терен за нечовешките 4 дни, 13 часа и 5 минути. Планът на Дизела бе да измине разстоянието за по-малко от 5 дни, което по груби сметки правеше средно по 140км дневно.

Москва ще изпробва ракетен двигател от ново поколение през 2016 г.

http://svetoven.pogled.info/russia/news/67215/Moskva-shte-izprobva-raketen-dvigatel-ot-novo-pokolenie-prez-2016-g

/Поглед.инфо/ В началото на 2016 година в Русия ще се проведат изпитания на ракетен двигател от ново поколение, работата на който се базира на идеите на съветския академик Яков Зелдович, съобщи президентът на Ракетно-космическата корпорация „Енергия“ Владимир Солнцев.

Израел: Иран е по-голяма заплаха от "Ислямска държава"

http://frognews.bg/news_96925/Izrael-Iran-e-po-goliama-zaplaha-ot-Isliamska-darjava/

Иран е по-голяма заплаха от "Ислямска държава". Споразумението за иранската ядрена програма ще позволи на Техеран, чрез милиардите долари, получени вследствие на вдигането на санкциите, да финансира тероризъм по целия свят, предупреди вчера в Италия израелският премиер Бенямин Нетаняху, предаде Франс прес.

Рекорд на 9 септември: Елизабет Втора на трона 63 години и 216 дни

http://petel.bg/Rekord-na-9-septemvri--Elizabet-Vtora-na-trona-63-godini-i-216-dni--__124953

фото: Ройтерс   На 9 септември британската кралица Елизабет Втора ще постави рекорд - най-дълго властване на монарх във Великобритания...

Топ 10 Противопоставяни футболни съперници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950436

Една от големите привилегии на футбола са създадените през годините големи футболни съперничества. За разлика от футболния мач, който приключва в рамките на два часа, великите звездни противопоставяния излизат дори извън епохата на конкретното събитие. И техните фенове продължават със сравненията до безкрай.
Една от големите привилегии на футбола са създадените през годините големи футболни съперничества. За разлика от футболния мач, който приключва в рамките на два часа, великите звездни противопоставяния излизат дори извън епохата на конкретното събитие. И техните фенове продължават със сравненията до безкрай.

В Русия създават „климатично оръжие“

http://svetoven.pogled.info/russia/news/67214/V-Rusiya-sazdavat-klimatichno-orazhie

/Поглед.инфо/ Да бъде създадено глобално „климатично оръжие“ е невъзможно, но са възможни локални въздействия върху времето, каза ръководителят на хидрометеорологичната служба на Въоръжените сили на Русия Владимир Удриш.

Възрастен мъж уби трима заради лаещо съседско куче в Лисабон

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950744

Трима души, включително двама служители на местните органи на реда, бяха убити по време на престрелка, избухнала след битов скандал в предградие на португалската столица Лисабон. По информация на Би Би Си, стрелбата е открил 77-годишен жител на южно предградие на португалската столица.
Той се е скарал със свой съсед.
Трима души, включително двама служители на местните органи на реда, бяха убити по време на престрелка, избухнала след битов скандал в предградие на португалската столица Лисабон. По информация на Би Би Си, стрелбата е открил 77-годишен жител на южно предградие на португалската столица. Той се е скарал със свой съсед.

Скандал заради ллаещо съседско куче отне три живота в Лисабон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950747

Трима души, включително двама служители на местните органи на реда, бяха убити по време на престрелка, избухнала след битов скандал в предградие на португалската столица Лисабон. По информация на Би Би Си, стрелбата е открил 77-годишен жител на южно предградие на португалската столица.
Той се е скарал със свой съсед.
Трима души, включително двама служители на местните органи на реда, бяха убити по време на престрелка, избухнала след битов скандал в предградие на португалската столица Лисабон. По информация на Би Би Си, стрелбата е открил 77-годишен жител на южно предградие на португалската столица. Той се е скарал със свой съсед.

Ограничиха временно движението по „Тракия“ при км 250 в посока София

http://pik.bg/ограничиха-временно-движението-по-„тракия“-при-км-250-в-посока-софия-news390548.html

Ограничиха временно движението по „Тракия“ при км 250 в посока София

Временно е ограничено движението по АМ „Тракия“ при км 250 в посока София, поради ПТП, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението се отклонява по обходен маршрут по път II-53-път I-6-път II-66 Нова Загора-п.в. "Дядово"-АМ „Тракия“.

Крайната десница в Швеция поиска референдум за имиграционната политика

http://europe.actualno.com/Krajnata-desnica-v-Shvecija-poiska-referendum-za-imigracionnata-politika-news_492600.html

Крайната десница в Швеция поиска референдум за преразглеждане на имиграционната политика. Страната се слави със здравата си икономика, добре развита социална система и търпимост към новодошлите. По тази причина тя е на първо място в Европейския съюз по броя на бежанците, получили официален статут, отнесен към броя на местните жители. С население под 10 милиона, скандинавската страна прие през миналата година 80 хиляди души, бягащи от въоръжени конфликти и авторитарни режими в своите държави, пр

МОСВ: Речните нива се понижават

http://society.actualno.com/MOSV-Rechnite-niva-se-ponijavat-news_492599.html

Нивата на наблюдаваните реки в страната се понижават, съобщиха от Министерството на околната среда и водите( МОСВ). По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ-БАН) днес и през следващите два дни валежи няма да има. От 8 ч. на 28 август до 8 ч. на 29 август водните нива на наблюдаваните реки в страната са се понижавали. Водните им количества , в по-голямата част от страната са около праговете за средни и ниски води. В долното течение на р. Ропотамо (Ч

Строители и шофьори - най-търсени в Хасково

http://pik.bg/строители-и-шофьори---най-търсени-в-хасково-news390547.html

Строители и шофьори - най-търсени в Хасково

На трудовата борса в Хасково продължават да търсят 20 строителни работници с професионален опит и 11 шофьори на тежкотоварен автомобил за международни превози. Тази седмица местната дирекция Бюро по труда на агенцията по заетостта търси още по 5 дърводелци, шофьори-пласьори, общи работници в производство на хляб, шивачки и сервитьори. Търсят се 4 сладкари, готвачи и шлосери.

Местата за висшисти са 13, като за част от тях е допустимо и средно образование.

Днес караме велосипеди до Побитите камъни

http://www.moreto.net/novini.php?n=299936

Община Варна продължава да отправя предизвикателства към изкушените велосипедисти в града. Всички страстни любители на колоезденето са поканени днес да вземат участие във велопоход Побитите камъни, организирани по проект Интегриран градски транспорт на Варна, научи Moreto.

Доган е превербуван от КГБ и внедрен в българския преход

http://frognews.bg/news_96926/Dogan-e-preverbuvan-ot-KGB-i-vnedren-v-balgarskiia-prehod/

Две са основните събития за мен лично като писател, предопределили развитието на света през размирния двадесети век. И двете събития са породени в цивилизована Европа.Едното е избухването на така наречената октомврийска революция, завършила в края на този същия двадесети век, с разпада на Съветския съюз и рухването на комунистическата система. Второто е избухването на националсоциализма в Германия, идването на Хитлер на власт и началото на Втората световна война, в която са избити около петдесет милиона.

Улица "Оборище" става сцена с много музика тази неделя

http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_jivot/2015/08/30/2599468_ulica_oborishte_stava_scena_s_mnogo_muzika_tazi_nedelia/?ref=rss

Акцент в последната неделя на фестивала "София диша" ще бъде музиката. Селекцията на организаторите на градския фестивал залага на авангарда, импровизацията и общуването с публиката.

От 16.00 до 22 часа, столичани ще могат да се разхождат и забавляват по пешехдоната за една неделя улица "Оборище", в отсечката между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Сан Стефано".За втора поредна година улицата ще се превърне в музикална сцена, на която ще присъстват талантливи и работещи млади...

Ераносян строи имение на 7 декара в Марково

http://pik.bg/ераносян-строи-имение-на-7-декара-в-марково-news390545.html

Ераносян строи имение на 7 декара в Марково

Легендата на Локо Едуард Ераносян ще строи голямо имение на площ около 7 декара в подножието на връх Калоян над източния край на вилната зона в пловдивското село Марково, предаде "Марица''. Камиони и багери постоянно кръстосват до мястото и извършват строителни работи по пътя и огромната каменна ограда. На подхода към имението има сложена бариера и знак "Забранено". Съседи се радват на подобрените пътни условия, ала се оплакват от шума и от свличането на камъни. Притесняват се дали имотът е придобит законно и дали няма да бъде изсечена част от гората. Носят се и слухове, че настоящият треньор на шампиона Лудогорец смятал да прави зоокът.

Още когато започнаха строежите, имахме сигнали от съседи. Имотът е частен, не е общински, прехвърлянето е станало между частни лица, така че ние няма как да вземем отношение, заяви кметът на Марково Веселин Кузмов. Освен това този човек доста подобри пътя до цялата вилна зона, направи и отводни канали. Дори иска да купи 30 пилона за улично осветление.

Ако теренът е частен, не можем да се месим. При постъпила официална жалба можем да изискаме документи и разрешителни от лицето, но за момента такава няма, уточниха от община"Родопи".

Нетаняху: Иран е заплаха, колкото и „Ислямска държава“

http://svetoven.pogled.info/news/67213/Netanyahu-Iran-e-zaplaha-kolkoto-i-Islyamska-darzhava

/Поглед.инфо/ Еднаква заплаха за международната общност носят както радикалната групировка „Ислямска държава“, така и Иран.

Автобус се запали и изгоря на пътя Русе – Варна, пътниците спасени (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4950734

Автобус, пътуващ към Варна и е превозващ 14 пътници, съобщиха от ОД на МВР - Шумен, цитирани от
Автобус, пътуващ към Варна и е превозващ 14 пътници, съобщиха от ОД на МВР - Шумен, цитирани от "Фокус". Вчера около 19:31 часа в оперативния център на РДПБЗН Шумен и оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на главен път Русе – Варна до разклона за село Звегор в автобус „Бова”, с варненска регистрация е възникнал пожар.

Автобус се запали и изгоря на пътя Русе – Варна, няма пострадали пътници

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950737

Автобус, пътуващ към Варна и е превозващ 14 пътници, съобщиха от ОД на МВР - Шумен, цитирани от "Фокус".
Вчера около 19:31 часа в оперативния център на РДПБЗН Шумен и оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на главен път Русе – Варна до разклона за село Звегор в автобус „Бова”, с варненска регистрация е възникнал пожар.
Автобус, пътуващ към Варна и е превозващ 14 пътници, съобщиха от ОД на МВР - Шумен, цитирани от "Фокус". Вчера около 19:31 часа в оперативния център на РДПБЗН Шумен и оперативната дежурна част на ОДМВР Шумен е получен сигнал, че на главен път Русе – Варна до разклона за село Звегор в автобус „Бова”, с варненска регистрация е възникнал пожар.

Най-коментираното през седмицата - Русия, "брутален понеделник", Бокова

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/08/30/2600033_nai-komentiranoto_prez_sedmicata_-_rusiia_brutalen/?ref=rss


И тази седмица международните теми по традиция са най-коментирани от читателите на "Дневник". Русия присъства с няколко сюжета - във връзка с конфликта в Украйна, отношението към държавния й глава, проект на "Газпром" и присъдата за украински режисьор. Активна реакция са предизвикали и публикациите около борсовия срив в понеделник заради ситуацията в Китай, острата оценка на десен американски сайт спрямо Ирина Бокова и статия за цар Борис Трети. 

Ето и подредбата към 19 ч. вчера, 29...

Пиявици връщат Валери Божинов на терена

http://www.bnews.bg/article-140833

След подсичане в гръб от играч на БАТЕ в плейофа за влизане в Шампионската лига в сряда футболистът на “Партизан” напусна терена с увреждане на връзките.

Велинград подготвя майстори - дърворезбари

http://www.bnews.bg/article-140548

В Професионалната гимназия по дървообработване „Иван Вазов“ във Велинград се изучават три специалности – тапицерство, производство на мебели и дърворезба. Според директорката инж. Росица Рускова това са търсени професии, но на много от децата днес не им се работи с машини, не им се чука с длето, искат нещо по-лекичко.

Служители на КАТ-Варна ще следят днес за превишена скорост

http://www.moreto.net/novini.php?n=299906

Служители на пътната полиция във Варна ще следят днес - 30 август за превишена скорост на ключови кръстовища в града и извън него, научи Moreto.net. Ето и пълният списък с радарите: 11:00-12:00 гр.Варна кв.Аспарухово ул.Първи май до автомивкаAMG 14:10-15:00 гр.

За и против инвестирането в акции на работодателя

http://www.investor.bg/analizi/91/a/za-i-protiv-investiraneto-v-akcii-na-rabotodatelia-201156/

Насърчаването на служителите да инвестират спестяванията си в своите фирми може да е рецепта за мизерни пенсии, пише Economist

Имен ден празнуват Александър и Александра

http://frognews.bg/news_96920/Imen-den-praznuvat-Aleksandar-i-Aleksandra/

На този ден Православната църква чества ден на Цариградския патриарх Св. Александър, а Българската православна църква - пренасяне на мощите на Св. Александър Невски. Имен ден празнуват всички, които носят името Александър /означава - мъжествен, защитник на мъжете/, Александра, Александрина, Александрия, Алекси, Алеко, Сашо, Сашка.

С новата си къса прическа Александра Сърчаджиева досущ като майка си Пепа Николова (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4948706

Идеята за новата визия е на продуцентите на “Биг Брадър”
Първата сутрин, в която Александра Сърчаджиева се събужда с новата си визия - късо подстригана и с перленозлатист цвят на косата, напълно забравила за прическата си, отива към огледалото и се стряска.
Днес, три седмици след промяната, актрисата много се харесва и
носи прическата
си със
Идеята за новата визия е на продуцентите на “Биг Брадър” Първата сутрин, в която Александра Сърчаджиева се събужда с новата си визия - късо подстригана и с перленозлатист цвят на косата, напълно забравила за прическата си, отива към огледалото и се стряска. Днес, три седмици след промяната, актрисата много се харесва и носи прическата си със

Земетресение с магнитуд 5.1 е регистрирано край Япония

http://petel.bg/-Zemetresenie-s-magnitud-5-1-e-registrirano-kray-YAponiya__124952

Земетресение с магнитуд 5.1 по скалата на Рихтер е регистрирано на 128 км. югозападно от бреговете на Япония, предаде УНН и Фокус. ...

Огнена стихия! Автобус с пътници се запали и изгоря на пътя

http://pik.bg/огнена-стихия-автобус-с-пътници-се-запали-и-изгоря-на-пътя-news390540.html

Огнена стихия! Автобус с пътници се запали и изгоря на пътя

Пътнически автобус пламна в движение и изгоря на пътя Русе - Варна, съобщават от полицията в Шумен.

Сигналът е получен вчера около 19:31 часа. Според него на разклона за село Звегор в автобус „Бова”, с варненска регистрация е възникнал пожар.

На място веднага са изпратени екипи на РСПБЗН Шумен и сектор „Пътна полиция” при ОДМВР Шумен. Изяснено е, че автобусът е пътувал към град Варна и е превозвал 14 пътници. Водачът е спрял , след като e усетил мирис от двигателния отсек. Пътниците са изведени веднага, взели са си и багажа. Пострадали няма. Екипът на РСПБЗН Шумен е пристигнал на място около 19:55 часа на 29.08.2015 г.

Пожарът е локализиран и потушен за около половин час, но щетата по автобуса е тотална. За гасенето му са използвани 4000 литра вода и 50 литра пенообразувател. Най-вероятната причина за възникването му е късо съединение. Пътниците са превозени с друг автобус на фирмата. Извършен е оглед и е започнато е досъдебно производство.

Кюрдите готови да сложат оръжие при политическо решение

http://asia.actualno.com/Kurdite-gotovi-da-slojat-oryjie-pri-politichesko-reshenie-news_492596.html

Кюрдските партизани в Югоизточна Турция ще сложат оръжие, ако им бъде предложено политическо решение на конфликта, заяви лидерът на четвъртата сила в турския парламент - Демократичната партия на народите, предаде БНР. Тридесетгодишният конфликт между турската държава и групировката ПКК пламна отново след бомбения атентат в град Суруч в края на юли. В последвалите сблъсъци полицията и жандармерията дадоха десетки жертви. Армията обяви, че е избила стотици партизани при масираните бомбардировки н

Кунева: Срам е, че българи са били замесени в трафика на бежанци

http://society.actualno.com/Kuneva-Sram-e-che-bylgari-sa-bili-zameseni-v-trafika-na-bejanci-news_492595.html

Прави чест на българското общество, че никъде не чух реакции на омраза срещу бежанците. Трябва да изпитваме срам, че българи са замесени в трафика на бежанци. Това каза Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, в предаването „Неделя 150” по БНР , по повод на случая с откритите мъртви 71 сирийски имигранта, в чийто трафик се счита, че са участвали българи. „Това е факт и на него няма как да му бъде обърнат гръб. Участвал

Проучване ни обяви за най-неемоционалните европейци

http://society.actualno.com/Prouchvane-ni-objavi-za-naj-neemocionalnite-evropejci-news_492590.html

Американската агенция за социологически изследвания „Галъп“ разкри, че най-емоционалните жители на Европа са португалците, а най-неемоционалниje – литовците, следвани от българите, предаде Mignews. За социологическото проучване експертите от „Галъп“ са анкетирали жители на 148 държави по света за честотата на проявяване на такива емоции като гняв, печал, тревога, радост и т.н. Най-емоционални в световен мащаб са жителите на Боливия. Сред европейците най-емоциона

Русия ни предупреждава: Ще смятаме МиГ-29 за бракуван, ако го ремонтира Полша

http://pik.bg/русия-ни-предупреждава-ще-смятаме-миг-29-за-бракуван-ако-го-ремонтира-полша-news390538.html

Русия ни предупреждава: Ще смятаме МиГ-29 за бракуван, ако го ремонтира Полша

Руската самолетостроителна корпорация МиГ предупреди, че ако изтребителите МиГ-29 на въоръжение в българската авиация бъдат ремонтирани в Полша, която няма лиценз, компанията ще ги смята за бракувани и ще снеме от себе си отговорност за по-нататъшната им експлоатация, съобщи Регнум.

Руската агенция припомня позиция на РСК МиГ, че Полша няма лиценз да ремонтира и обслужва старите съветски машини.

В петък военните министри на България и Полша Николай Ненчев и Томаш Шемоняк подписаха в споразумение за сътрудничество и писмо за намерение, които трябва да подготвят сключването на конкретен договор за ремонта на изтребителите.

Полша до средата на следващата година ще ремонтира двигателите на три изтребители, а до края на 2016 година на още три.

Според договорките между България и Полша старите изтребители МиГ 29 ще бъдат ремонтирани на цена до 20% по-ниска от руската оферта.

Нов камион с 26 бежанци открит в Германия

http://www.moreto.net/novini.php?n=299930

Три малки деца са били открити в критично състояние поради дехидратиране, след като австрийската полиция спряла в петък вечер камион с 26 мигранти, съобщи австрийската агенция АПА. Камионът с бежанци от Сирия, Афганистан и Бангладеш бил спрян в малкото градче Санкт Петер ам Харт близо до германската граница.

Типичният телефонен измамник - безработен между 16 и 40-годишен

http://petel.bg/Tipichniyat-telefonen-izmamnik---bezraboten-mezhdu-16-i-40-godishen-__124951

Извършителите на телефонни измами са безработни лица на възраст между 16 и 40 години, които се занимават основно с такъв вид престъпления,...

Двама загинали и четирима ранени в буря в американския щат Вашингтон

http://petel.bg/Dvama-zaginali-i-chetirima-raneni-v-burya-v-amerikanskiya-shhat-Vashington__124950

фото: washingtonpost.com Двама загинали и четирима ранени в буря в американския щат Вашингтон Двама души - мъж и 10-годишно момиче, станаха...

Русия ни заплаши за ремонта на изтребителите МиГ-29 в Полша

http://frognews.bg/news_96927/Rusiia-ni-zaplashi-za-remonta-na-iztrebitelite-MiG-29-v-Polsha/

Ако изтребителите МиГ-29 на въоръжение в българскара авиация бъдат ремонтирани в Полша, която няма лиценз, руската самолетостроителна корпорация МиГ ще ги смята за бракувани и ще снеме от себе си отговорност за по-нататъшната им експлоатация, съобщиха руски агенции.

Най-важното от Варна във вчерашния 29 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=299915

Варненец почина на улицата, прибирайки се от нощна смяна Мъж на 61 години е починал тази сутрин в района на Колхозния пазар във Варна, потвърдиха за Moreto.net от Центъра за медицинска помощ в града. Инцидентът е станал на улица "Дрин" около 7 часа.

Пренасяне честните мощи на св. Александър Невски

http://www.cross.bg/aleksandur-knyaz-sveti-1478847.html

/КРОСС/ Тринадесета неделя след Петдесетница 1. След като мина събота, Мария Магдалина, Мария Иаковова и Саломия купиха аромати, за да дойдат и Го помажат.2. И в първия ден на седмицата дойдоха на гроба много рано, след изгрев-слънце,3. и говореха помежду си: кой ли ще ни отвали камъка от вратата гробни?4. И като погледнаха, виждат, че камъкът е отвален: а той беше много голям.5. Като влязоха в гроба, видяха един момък, облечен в бяла дреха, да седи отдясно; и много се уплашиха.6. А той им казва: не се плашете. Вие търсите Иисуса Назарееца, разпнатия; Той възкръсна, няма Го тук. Ето мястото, дето бе положен.7. Но идете, обадете на учениците Му и на Петра, че Той ви преваря в Галилея; там ще Го видите, както ви бе казал.8. И като излязоха скоро, побягнаха от гроба; тях ги обхвана трепет и ужас, и никому нищо не казаха, понеже се бояха. От Марка Свето Евангелие 16   13. Бъдете бодри, стойте във вярата, бъдете мъжествени, бъдете крепки; 14. всичко у вас да става с любов.15. Моля ви още, братя: вие знаете Стефаниновия дом, че той е начатък в Ахаия и че се посветиха да служат на светиите;16. покорявайте се и вие на такива и на всекиго, който спомага и се труди.17. Радвам се, че дойдоха Стефанин, Фортунат и Ахаик; те запълниха вашето отсъствие,18. защото успокоиха моя дух и вашия; прочее, почитайте такива.19. Поздравяват ви асийските църкви; много ви поздравяват в Господа Акила и Прискила с домашната си църква.20. Поздравяват ви всички братя

Видео: Новините в 100 секунди

http://www.dnevnik.bg/video/2015/08/30/2599940_video_novinite_v_100_sekundi/?ref=rss


 

Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


Харесва ли ви да се къпете сред боклуци?

http://viewpoint.actualno.com/Haresva-li-vi-da-se-kypete-sred-bokluci-news_492588.html

Открай време една от "атракциите" на Черно море е да прекараш няколко дни в стаята с температура и разстройство. И как да е иначе, щом ни се налага да плуваме сред боклуци. Защо отговорните просто си затварят очите? В разгара на актуалния летен сезон санитарните власти обявиха морската вода в курорта "Лозенец" за замърсена с опасни бактерии и забраниха къпането в нея. Поради същата причина миналата година забрана за къпане имаше на "Офицерския плаж" във Варна - и то два пъти в рамките на

Да се родиш в Америка

http://features.actualno.com/Da-se-rodish-v-Amerika-news_492586.html

Който е роден в САЩ, автоматично получава американско гражданство - независимо от това какви са родителите му. Това правило още е в сила, но скоро може и да отпадне - под натиска на републиканците. Децата, родени на територията на Съединените щати, автоматично получават американско гражданство. Независимо от това дали родителите им са легални или нелегални имигранти. Мнозина американци обаче имат огромен проблем с това правило. Според милиардера и кандидат за републиканската президентска

Евгени Димитров-Маестрото: Първи на „Евровизия“? Защо не

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950291

- Евгени, след като миналата година Крисия стана втора, тази година има ли шанс България най-сетне да стане победител в детската „Евровизия“?
- Логиката на този конкурс е, че всяка държава има шанс да стане победител. Определящо за това е кой ще бъде изпълнителят, който ще я представлява. Той трябва да е харизматичен и с добри гласови данни.
- Евгени, след като миналата година Крисия стана втора, тази година има ли шанс България най-сетне да стане победител в детската „Евровизия“? - Логиката на този конкурс е, че всяка държава има шанс да стане победител. Определящо за това е кой ще бъде изпълнителят, който ще я представлява. Той трябва да е харизматичен и с добри гласови данни.

Автобус изгоря като факла край Шумен

http://frognews.bg/news_96928/Avtobus-izgoria-kato-fakla-krai-SHumen/

Aвтобус изгоря в района на Шумен. Жертви и пострадали няма. Хората са изведени преди да получат наранявания, съобщи Нова телевизия, като се позова на полицията в града.

30 август в историята

http://www.cross.bg/sofiya-sili-bulgariya-1478846.html

/КРОСС/ 1040 г. - България под византийско робство: Избухва въстанието на Петър Делян.1721 г. - С подписването на Нищадския мирен договор между Русия и Швеция завършва Северната война.1787 г. - Кралят на Франция Луи XVI разпуска парламента.1881 г. - В София са раздадени първите бойни знамена на части на Българската армия.1907 г. - В София е открит Паметникът на Цар Освободител.1914 г. - Първата световна война: Германски военни самолети започват бомбардировки на Париж.1924 г. - В София е осветен храм-паметникът „Св. Александър Невски".1933 г. - Създадена е френската авиокомпания Air France.1945 г. - Британските сили освобождават Хонконг от японска окупация.1952 г. - Осъществен е първият полет на британски бомбардировач Avro Vulcan, използван от Кралските военно-въздушни сили в периода от 1953 до 1984 година.1956 г. - България установява дипломатически отношения с Тунис.1963 г. - Влиза в употреба гореща линия между президентите на СССР и САЩ.1973 г. - В Кения е забранен ловът на слонове.1974 г. - Експресът Белград-Дортмунд дерайлира в Загреб, при което загиват 153 пътници.1984 г. - При бомбен атентат на жп гара в Пловдив загива една жена, а 42 души са ранени.1987 г. - Стефка Костадинова поставя световен рекорд в скока на височина - 2,09 метра.1991 г. - Азербайджан обявява независимостта си от СССР.1992 г

Заливът Болата застрашен от изчезване

http://frognews.bg/news_96937/Zalivat-Bolata-zastrashen-ot-izchezvane/

Заливът Болата край село Българево е застрашен от изчезване, алармира кметът на Каварна Цонко Цонев. Природното чудо преди време влезе в клуба на "Най-красивите заливи в света".

Чуждестранни прокурори ще разследват Пеевски и Булгартабак

http://frognews.bg/news_96929/CHujdestranni-prokurori-shte-razsledvat-Peevski-i-Bulgartabak/

Прокуратури в Англия, Дубай, Русия и Швейцария ще се поинтересуват от къде са дошли парите, с които бе приватизирана компанията „Булгартабак“. Щяла да бъде проверена и връзката между сделката и народния представител от ДПС Делян Пеевски. Това каза за БНР главният редактор на „БиволЪ“ Атанас Чобанов

Пътна обстановка в страната - 29 август

http://www.moreto.net/novini.php?n=299926

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия”: област Пазарджик: поради ремонтно-възстановителни работи на виадукта при км 67 на АМ “Тракия“, се въвежда ВОБД за улеснение на трафика: - в началото на почивните дни /от петък 16:00 до неделя 10:00 часа/ две ленти в посока София-Бургас, една в посока Бургас-София, - в края на почивните дни /от неделя 10:00 часа до понеделник 10:00 часа/ две ленти в посока Бургас-София и една в посока София-Бургас в отбитите участъци.

Георги Гергов: Хвърлям се с нагласата да бием

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4950601




- Г-н Гергов, с каква нагласа се хвърляте в битката за кмет на Пловдив?
- С нагласата да бием!
- Как смятате да го постигнете?
- С позитивна и откровена кампания и с надеждата, че ще успеем да обединим всичко ляво, всички здравомислещи и тези, които искат градът ни да се променя.
- Трудно ли взехте това решение?
- Да, защото поемам голям риск.
- Г-н Гергов, с каква нагласа се хвърляте в битката за кмет на Пловдив? - С нагласата да бием! - Как смятате да го постигнете? - С позитивна и откровена кампания и с надеждата, че ще успеем да обединим всичко ляво, всички здравомислещи и тези, които искат градът ни да се променя. - Трудно ли взехте това решение? - Да, защото поемам голям риск.

САЩ обмисляли ядрен удар срещу Афганистан след 11 септември

http://asia.actualno.com/SASht-obmisljali-jadren-udar-sreshtu-Afganistan-sled-11-septemvri-news_492585.html

Администрацията на бившия американски президент Джордж Буш-младши е обмисляла и използването на ядрено оръжие срещу Афганистан след терористичните удари от 11 септември 2001 година. Това разкри пред германското сп. „Шпигел" дипломатът Михаел Щайнер, който е бил съветник на канцлера Герхард Шрьодер, съобщава БГНЕС. „Наистина бяха подготвени документи. Те действително обмисляха всички варианти", отвърна Щайнер в отговора на въпрос дали САЩ са предвиждали възможността за ядрен удар.

Румен Петков внесе документите на ПП АБВ за участие в местните избори

http://politics.actualno.com/Rumen-Petkov-vnese-dokumentite-na-PP-ABV-za-uchastie-v-mestnite-izbori-news_492584.html

Зам.-председателят на партията и председател на предизборния щаб Румен Петков внесе в ЦИК документите за участие на ПП АБВ в местните избори, малко след 9.00 часа, предаде Фокус. Така АБВ стана 18-тата партия, която внесе своите документи за участие в изборите на 25 октомври. На въпрос коя политическа сила по ред си поставя АБВ като цел да бъде на местните избори, Румен Петков отговори, че АБВ си е поставила най-високите цели в сравнение с останалите участници в изборите. "Вътре ни записаха по

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване