Новото ръководство на ВМЗ - Сопот ще провери директора на площадката в Иганово

http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2015/09/25/2616302_novoto_rukovodstvo_na_vmz_-_sopot_shte_proveri/?ref=rss


Новоназначеният Съвет на директорите на "ВМЗ-Сопот" назначи вътрешна проверка на дейността на директора на "Монтажно производство" Цветанка Бодурова, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

Проверката ще обхваща периода от началото на годината, по време на възстановителните дейности на площадката в Иганово след инцидентите, както и след възобновяване на производствената дейност.

Проверката е по искане на синдиката "Подкрепа" като в комисията, която ще я...

"Нормандската четворка" за Украйна се събира отново на 2 октомври

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/25/2616336_normandskata_chetvorka_za_ukraina_se_subira_otnovo_na/?ref=rss


Руският президент Владимир Путин ще проведе двустранни срещи с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд на 2 октомври в Париж, съобщи висш политически съветник от Кремъл, цитиран то "Ройтерс". Путин ще е във френската столица, за да обсъжда украинската криза в т.нар. "нормандски формат" (лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна).

Путин няма да разговаря на четири очи с украинския си колега Петро Порошенко, съобщи пред журналисти съветникът на Кремъл...

Слух сред феновете на стадиона: Това ще е последният концерт на Слави Трифонов (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5005132

Стотици фенове се тълпят пред стадион
Стотици фенове се тълпят пред стадион "Васил Левски" за големия концерт на Слави Трифонов и "Ку-Ку" Бенд тази вечер. В момента - 2 часа преди началото на шоуто пред входовете за отделните сектори вече се вият опашки. Много от зрителите са с дъждобрани, защото чакат под дъжда още от 14,00 часа. Сред феновете плъзна слух,

ЕК поиска Хърватия да вдигне блокадата на границата

http://offnews.bg/news/n_1/n_563126.html

Европейската комисия настоя Хърватия да вдигне блокадата по границата със Сърбия, което ще е в интерес на Западните Балкани. Еврокомисарят по разширяване на ЕС Йоханес Хан обяви, че е силно загрижен заради ситуацията на сръбско-хърватската граница, която беше блокирана заради бежанския поток. Заради блокадата стотици камиони, включително с български шофьори останаха на границата. „Страните от Западните Балкани, които са засегнати от кризата, сред които и самата Сърбия, не са причина за проблема, а напротив, те допринасят за нейното разрешаване. Това е най-голямата бежанска криза в историята на Европа след Втората световна война. Това не е само европейски, а международен проблем. Трябва да стабилизираме ситуацията в регионите Хърватският премиер Зоран Миланович обяви, че още днес или най-късно утре граничните пунктове ще бъдат отворени. Хърватия затвори границата със Сърбия, след като Белград обяви, че насочва бежанския поток към Унгария. В отговор на това решение Сърбия също забрани влизането на хърватски автомобили.

Определиха местата за разлепване на предизборни плакати във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302232

Определени са местата за поставяне на плакати, обръщения и други агитационни материали по време на предизборната кампания, научи Moreto.net. Съгласно чл. 183, ал. 4 и ал. 5 и чл. 182 ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс се забранява: 1.

Клон падна в градската градина в Шумен (снимки)

http://pik.bg/клон-падна-в-градската-градина-в-шумен-снимки-news405903.html

Клон падна в градската градина в Шумен (снимки)

Голям клон падна от дърво в Градската градина в Шумен, съобщава "Топновини".

Като по чудо случката се е разминала без жертви, понеже в този момент в градина е имало много хора.

Клонът се е прекършил и паднал в зелената площ до тенис корта.

Другата част от дървото е изрязана преди време, след като е била ударена от гръм.

„Чу се пукот. Първо падна един по-малък клон, а после нещо изтрещя и цялото дърво падна долу”, обясниха възрастни мъже, които седели на пейките. Според тях малко преди това оттам минали две майки с детски колички.

Хората коментираха, че миналата седмица друг сух клон е паднал близо до детските люлки. „Опасно е. Трябва да ги изрежат”, заявиха свидетелите на инцидента.

Бизнес акцентите на 25 септември

http://www.investor.bg/bylgariia/5/a/biznes-akcentite-na-25-septemvri-202972/

Най-интересното от света на бизнеса през погледа на редакторите на Investor.bg

Фиксинг на БНБ, петък, 25 септември

http://econ.bg/Новини/Фиксинг-на-БНБ-петък-25-септември_l.a_i.698695_at.1.html

Валутните курсове на БНБ за петък, 25 септември, в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. на следващия ден, са: за ...

Украйна забрани всички полети на руски компании до страната

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/25/2616360_ukraina_zabrani_vsichki_poleti_na_ruski_kompanii_do/?ref=rss


От 25 октомври се забраняват полетите на руски компании до Украйна, съобщи "Ройтерс", цитирайки указ на правителството.

Министър-председателят Арсений Яценюк съобщи за решението си на заседание на министерския съвет. "Руски самолети с руски трикольор нямат работа на украинско летище". В списъка на санкционираните са на първо място компаниите"Аерофлот" и "Трансаеро". Забранени са и транзитните полети, ако се превозват товари с военни цели, руска военна жива сила или стоки с двойно...

Измамници предлагали кредитни карти от името на БНБ

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/09/25/2616361_izmamnici_predlagali_kreditni_karti_ot_imeto_na_bnb/?ref=rss


Българската народна банка предупреди, че измамници предлагат по телефона кредитни карти при преференциални условия от нейно име като така подвеждат гражданите да съобщават личните си данни. 

В банката са получени сигнали за опити за злоупотреба с лични данни, правени от неизвестни лица.

БНБ напомня на гражданите, че тя не е търговска банка, не поддържа сметки на физически лица и търговски дружества и не предоставя кредити.

За посочените случаи Българската...

Швейцария започна криминална процедура срещу Блатер

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/25/2616354_shveicariia_zapochna_kriminalna_procedura_sreshtu/?ref=rss


Главната прокуратура в Швейцария потвърди, че срещу президента на ФИФА Сеп Блатер е започнало криминално производство за злоупотреба със служебно положение и със средства.
 Новината дойде преди минути, след като по-рано днес пресконференцията на ФИФА с планираното участие на Блатер беше изненадващо отменена. На събралите се журналисти от цял свят беше обяснено, че президентът на световния футбол е в среща.

Блатер е бил разпитван от швейцарските власти в централата на ФИФА Цюрих,...

Защо срещата Обама-Путин е добра идея

http://www.cross.bg/pytin-obama-rysiya-1481968.html

/КРОСС/ Обама отдавна трябваше да седи на масата за преговори и да води сериозен разговор със своя руски колега. След като Русия изпрати своите военни в Сирия, Кремъл даде да се разбере, че Владимир Путин би желал да се срещне с президента Обама по време на своята визита на заседанието на Генералната асамблея на ООН в САЩ. През последните години президентът Обама демонстрира явно неприязнено отношение към Путин. Когато Русия предостави убежище на Едуард Сноудън, Белият дом отказа срещата на върха, която трябваше да се състои през септември 2013 г. в Москва. По-късно, след анексирането на Крим през март 2014 г. Обама се срещна само два пъти с Путин и то съвсем за кратко: през юни 2014 г. след празненствата по повод 70-годишнината от десанта на съюзните войски в Нормандия и през ноември 2014 г. на срещата за Азиатско-Тихоокеанското икономическо сътрудничество в Пекин. Периодично двамата лидери водеха разговори по телефона, но последният им задълбочен разговор на четири очи се проведе преди повече от две години. Много наблюдатели прогнозират, че ако Обама се срещне сега с Путин, то тази среща ще бъде изцяло в полза на Путин, легитимирайки анексирането на Крим. Но работата е там, че анексирането на Крим е свършен факт, независимо дали това се харесва или не на САЩ. Би било глупаво да се упорства и да не се признае тази реалност. Този инат възпрепятства провеждането на преговори по много други важни и спорни въпроси

Швейцария повдигна криминални обвинения срещу Блатер

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/25/2616354_shveicariia_povdigna_kriminalni_obvineniia_sreshtu/?ref=rss


Главната прокуратура в Швейцария потвърди, че срещу президента на ФИФА Сеп Блатер е започнало криминално производство за злоупотреба със служебно положение и със средства.
 Новината дойде преди минути, след като по-рано днес пресконференцията на ФИФА с планираното участие на Блатер беше изненадващо отменена. На събралите се журналисти от цял свят беше обяснено, че президентът на световния футбол е в среща.

Блатер е бил разпитван от швейцарските власти в Цюрих, а той е влязъл в...

Със скандал, викове и освирквания започна концерта на Слави

http://petel.bg/Sas-skandal--vikove-i-osvirkvaniya-zapochna-kontserta-na-Slavi__128250

Снимка: Пик Истинска лудница се разразява преди концерта на Слави Трифонов, съобщи Пик. Минути преди да започне шоуто входовете на...

Започват свирепи проверки на търговците на коли втора употреба

http://petel.bg/Zapochvat-svirepi-proverki-na-targovtsite-na-koli-vtora-upotreba__128251

Снимка: Булфото, архив Финансовото министерство започва засилена борба със сивия сектор сред търговците на автомобили втора употреба,...

Жена е починала от антракс в село Оброчище, община Балчик

http://www.moreto.net/novini.php?n=302231

Огнище на болестта антракс е обявено в село Оброчище, община Балчик, област Добрич, след подаден сигнал от Регионалната здравна инспекция – Добрич, за починала жена от антракс. Областна дирекция по безопасност на храните, град Добрич обследва случая.

Жена почина от антракс в село Оброчище, обявиха го за огнище на болестта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5005086

 Огнище на болестта антракс е обявено в село Оброчище, община Балчик, област Добрич, съобщиха от БАБХ.
Огнището е установено след подаден сигнал от Регионалната здравна инспекция - Добрич, за починала жена от антракс.
Очаквайте
 Огнище на болестта антракс е обявено в село Оброчище, община Балчик, област Добрич, съобщиха от БАБХ. Огнището е установено след подаден сигнал от Регионалната здравна инспекция - Добрич, за починала жена от антракс. Очаквайте

Бареков: Борисов попадна в капана на Меркел

http://www.bnews.bg/article-141925

България и София се нуждаят от сериозни реформи, управляващите не могат да ги направят.

Няма бедстващи хора след силната буря в Плевен

http://pleven.actualno.com/Njama-bedstvashti-hora-sled-silnata-burja-v-Pleven-news_497687.html

Вследствие на силната буря в Плевен гражданите на града са подали 30 сигнала до РСПБЗН – Плевен, от които до 16:30 часа са отработени 15 сигнала. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Плевен пред "Фокус". Няма постъпила информация за бедстващи хора, деца или възрастни. Няма постъпили сериозни сигнали за щети на обществени сгради или частни имоти. Някои хипермаркети също са пострадали, но щетите не са сериозни. Мобилизиран е целият наличен състав с техника на пожарната. Цяла нощ ще

В България няма поискани проверки заради скандала с Volkswagen

http://society.actualno.com/V-Bylgarija-njama-poiskani-proverki-zaradi-skandala-s-Volkswagen-news_497690.html

Европейската комисия отправи днес препоръка към всички държави в ЕС да започнат национално разследване след скандала с фалшифицираните екотестове на дизелови двигатели на Volkswagen. Брюксел поиска страните членки да извършат проверки на своя територия за коли, ползващи незаконен софтуер. Макар скандалът да тече от дни, българските институции се оказаха напълно неподготвени и засега от тяхна страна няма никаква реакция. Това съобщава в. "Сега". От "Технотест" - единствената компания у нас, коят

Огнище на антракс се появи в балчишкото село Оброчище

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/25/2616353_ognishte_na_antraks_se_poiavi_v_balchishkoto_selo/?ref=rss


Огнище на болестта антракс е обявено в село Оброчище, община Балчик, област Добрич, след подаден сигнал от Регионалната здравна инспекция – Добрич, за починала жена от антракс, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните.

По предварителна информация, на 17 септември в лично стопанство в село Оброчище, без да бъде информиран официалния ветеринарен лекар, е заклана овца, която е била във видимо недобро здравословно състояние. При транжиране на месото, стопаните на...

Цветанов: Силни сме, защото се натоварваме с още отговорности

http://frognews.bg/news_98290/TSvetanov-Silni-sme-zashtoto-se-natovarvame-s-oshte-otgovornosti/

Най-важното за ГЕРБ е екипната работи и видимите резултати от добре свършената работа. Това заяви председателят на Националният предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Елин Пелин. На събитието присъстваха народните представител от ГЕРБ Галя Георгиев и Петър Беков, кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ на Елин Пелин Вяра Вучкова и кандидати за общински съветници и кметове на населени места.

Бареков помагал на изпадналия в беда Борисов?!

http://frognews.bg/news_98285/Barekov-pomagal-na-izpadnaliia-v-beda-Borisov!/

Ние сме парламентарно представена сили, отцепниците ни нямат кандидати, за разлика от нас за големите градове. Имаме сериозно намерение да сме единствената алтернатива на управляващите, заяви по БТВ евродепутатът Николай Бареков.

Спряха ТИР с нелегални имигранти край Перник

http://offnews.bg/news/n_1/n_563120.html

Полицията спря ТИР с нелегални имигранти край Перник. При акция в столицата бяха открити още 71 души Около 50 нелегални имигранти бяха открити в каросерията на камион при проверка на пътя Перник – Радомир днес следобед. Сред хората има много семейства с малки деца, съобщи bTV. Всички те са заявили на полицаите, че са сирийци, като в момента се установява произходът им. Директорът на ОДМВР Валентин Бучински съобщи, че камионът е бил спрян по сигнал от граждани, които видели хората в каросерията. Шофьорът му е задържан. Tой заяви, че не е знаел, че вози хора. От областната дирекция на полицията казаха, че той има и предишни криминални регистрации. "Това са предимно млади хора, в това число има и две бебета, пътуващи с майките си. 7 деца и 7 жени са пътували, останалите са мъже", заяви областният управител на Перник Ирена Соколова пред агенция Фокус. Тя посочи, че към момента бежанците се транспортират от мястото на инцидента, което се обработва. "Ще бъде заведено досъдебно производство срещу трафиканта. Бежанците се извозват към Първо и Второ РПУ, децата, заедно с майките, ще бъдат настанени в кризисен център, в който се настаняват жертви, пострадали от насилие." Припомняме, че 71 чужденци без документи за самоличност бяха задържани вчера в столицата. При проведена в късните часове полицейска операция 13 мъже, жени и деца са засечени в къща в квартал „Модерно предградие”. В Девето РУ е установено, че става въпрос за граждани на Ирак. Задържан е собственикът на жилището.

"Гласуване без граници" откри кампанията си с клип в подкрепа на електронния вот

http://www.mediapool.bg/glasuvane-bez-granitsi-otkri-kampaniyata-si-s-klip-v-podkrepa-na-elektronniya-vot-news239659.html

Инициативният комитет "Гласувай без граници", представляван от легендарната ни тениситка Мануела Малеева, откри в петък информационната си кампания за националния референдум за електронното гласуване, който ще се проведе заедно с местния вот на 25 октомври. Комитетът бе първият, който пусна свой клип по националните телевизия и радио. Преди това бяха събрани 4799 подписа на хора от над 180 населени места в България и чужбина в подкрепа на въпроса: "Подкрепяте ли да може да се гласува дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?" "Има много българи, които живеят извън България и такова гласуване много ще ни улесни. То ще намали и купуването на гласове. Важно е хората да знаят, че приемането на такъв вид гласуване ще е и първата крачка към създаването на електронно правителство", заяви при старта на информационната кампания в петък Малеева, която се включи чрез видеоконферентна връзка по Скайп. Като друго предимство на този вид упражняване на правото на глас от комитета посочиха, че той гарантира коректно отчитане на гласовете и преференциите, подчертават от инициативния комитет. Освен това ще се намали броят на недействителните бюлетини, които на последните избори през 2014 г. бяха над 6% от всички. Инициативният комитет "Гласувай без граници" и останалите регистрирани застъпници разполагат с 40 000 лева медиен пакет, които могат да използват, за да промотират кампаниите си. По информация на доброволците, които събираха подписи в подкрепа на електронното гласуване в края на август и началото на септември, почти 2/3 от подкрепилите инициативния комитет са на възраст между 18 и 39 г. Значителна част от тях живеят в чужбина – доброволци от Белгия, Канада, Швейцария и Великобритания са се включили в събирането на подписи.

Демонстранти нападнаха с камъни и фойерверки бежанци в Южна Финландия

http://www.mediapool.bg/demonstranti-napadnaha-s-kamani-i-foierverki-bezhantsi-v-yuzhna-finlandiya-news239660.html

Демонстранти замеряха с камъни и фойерверки автобус с кандидати за убежище, пристигащ в приемен център в град Лахти, Южна Финландия, предаде Ройтерс, позовавайки се на местни медии. В протеста участваха 30-40 души, като един от тях беше облечен в дълга бяла роба като на членовете на американската расистка организация Ку-клукс-клан. Те развяваха финландски знамена и крещяха обиди по адрес на пътниците в автобуса, в който имаше 40 бежанци, включително няколко малки деца, съобщи финландската телевизия ЮЛЕ. Запалителна бомба е била хвърлена срещу друг приемен център - в град Коувола, също в Южна Финландия. Полицията съобщи, че при инцидентите няма пострадали. "Финландското правителство остро осъжда расистките протести тази нощ срещу кандидати за убежище, влезли в страната. Винаги ще осъждаме насилието и заплахите с разправа", заяви в комюнике правителството. Този месец финландският премиер Юха Сипиле предложи да подслони бежанци в дома си. Изявлението му привлече международно внимание, но във Финландия беше посрещнато критично. "Благородният жест на Сипиле е като коледен подарък за трафикантите на хора и бежанците. Новината, че вратите на Финландия са отворени, накараха много млади хора да предприемат пътуване до обетованата земя", заяви миналата седмица депутатът от антиимигрантска партия "Финландците" Мика Ниико. От началото на годината в скандинавската държава са пристигнали над 13 000 кандидати за убежище, повечето - от Ирак. За сравнение, за цялата минала година те са били 3600. В последните дни около 500 бежанци минават дневно финландската граница при Торнио (близо до Арктическия кръг) след дълго пътуване през Швеция. Заради притока на бежанци правителството въведе случайни проверки по границата и проверки на самоличността в страната. Финландия се въздържа при гласуването за разселване на кандидати за убежище в страните от съюза. Тя се съгласи да приеме отредените й 2 процента от 120 000 мигранти, но заяви, че е против задължителната квотна система.

Два лъва, циркови артисти, отпътуваха за резерват в Южна Африка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5005058

С полет от Бургас през Лондон за Йоханесбург тръгват два лъва - Блеки и Жора, които от юли бяха на отговорно пазене в старозагорския зоопарк. Занапред те ще живеят в Южна Юфрика в създадения през 1990 г. върху 25 хиляди акра земя резерват
С полет от Бургас през Лондон за Йоханесбург тръгват два лъва - Блеки и Жора, които от юли бяха на отговорно пазене в старозагорския зоопарк. Занапред те ще живеят в Южна Юфрика в създадения през 1990 г. върху 25 хиляди акра земя резерват "Шамуари" сред себеподобни. Пътуването започна днес след 17 часа,

Два лъва - циркови артисти отпътуваха за Южна Африка

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5005066

Двата лъва - циркови артисти, който бяха настанени в Старозагорския зоопарк, вече отпътуваха за Южна Африка с полет от Бургас през Лондон за Йоханесбург.
Братята Блеки и Жора пристигнаха през юли и бяха на отговорно пазене в зооклогическата градина в Града на липите. Сега обаче те ще живеят в резервата "Шамуари" сред себеподобни.
Двата лъва - циркови артисти, който бяха настанени в Старозагорския зоопарк, вече отпътуваха за Южна Африка с полет от Бургас през Лондон за Йоханесбург. Братята Блеки и Жора пристигнаха през юли и бяха на отговорно пазене в зооклогическата градина в Града на липите. Сега обаче те ще живеят в резервата "Шамуари" сред себеподобни.

Таксиметрови шофьори се занимават с превоз на нелегални имигранти

http://www.cross.bg/politziyata-marinov-nelegalni-1481967.html

/КРОСС/ Таксиметрови шофьори се занимават с превоз на нелегални имигранти, съобщи директорът на СДВР Младен Маринов в интервю за БНР. Все още не е изяснена самоличността на всички задържани при операцията на полицията в столицата снощи. Освен бежанците, снощи полицията е арестувала в София и собственика на апартамента в града, където са открити 13 нелегално пребиваващи у нас. Старши комисар Младен Маринов заяви: „Единият адрес е в Девето районно, 13 лица са задържани, кюрди са по произход, съответно там е задържан и собственикът на имота, където бяха настанени. Към него ще бъде взето отношение и ще бъде докладвано в прокуратурата". Част от бежанците са били намерени в различни превозни средства - таксита или микробуси. От СДВР отрекоха да имат информация, цели таксиметрови компании да са замесени в трафика на бежанци, но потвърдиха, че това се прави от отделни водачи. Младен Маринов обясни, че схемите за плащане на мигрантите са различни, като често това става у нас или в чужбина. При поредната си операция в четвъртък, полицията в София задържа 71 нелегални мигранти, основно афганистанци и сирийци.

50 бежанци задържани край Перник, има и бебета

http://frognews.bg/news_98289/50-bejantsi-zadarjani-krai-Pernik-ima-i-bebeta/

50 бежанци са задържани край Перник, сред тях и две бебета, съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова, цитирана от Фокус. Тя уточни, че те са пътували в каросерията на ТИР с пернишка регистрация и са открити на територията на Перник в отсечката на скоростния път Перник-Радомир-Кюстендил.

Шофьор блъсна жена, видя я и припадна

http://frognews.bg/news_98288/SHofjor-blasna-jena-vidia-ia-i-pripadna/

Опел помете възрастна жена на колелото на бул. „Цариградско шосе” в Пловдив. Според очевидци, автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича.

Плащат 200 бона за пожароизвестителни инсталации в общински сгради във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302230

Прогнозна стойност от 200 хил. лева без ДДС е обявена за обществена поръчка, свързана с изграждане, доставка, монтаж и пускане в експлоатация на автоматични пожароизвестителни инсталации в общински сгради, научи Moreto.net. Поръчката е обявена от Община Варна и трябва да бъде извършена в срок от 18 месеца след избора на изпълнител.

БСП: Кмет на ГЕРБ се опитва да заличи регистрацията на свой конкурент

http://offnews.bg/news/n_1/n_563043.html

Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, който е предложен за нов мандат от ГЕРБ, се опитва да спечели изборите в града служебно - той е заличил регистрацията по настоящ адрес на единствения си опонент - кандидата за кмет на левицата Кирил Недев, твърдят от БСП. Според столетницата това се е случило напълно незаконно и едва след като Недев се е кандидатирал за градоначалник. Те твърдят, че мотивите за заличаването са неясни. Според последните промени в Закона за гражданската регистрация е записано, че на проверка подлеждат адресните регистрации на хора, които са променили местожителството си от 1 юли 2014 г. да 30 април 2015 г. Ако се установи нарушение, се съставя протокол, който е публично достъпен и едва след това кметът издава заповед за заличване.  Случаят на Недев обаче не е такъв, тъй като той има настоящ адрес в града от 2008 г, твърдят от БСП.  По думите им Недев не бил информиран за започналата процедура по заличаване и от него не са били изисквани никакви документи за проверка. От БСП посочват, че Ненчев още не е получил заповедта.  Заличаването на адресната регистрация на Недев би означавало, че кандидатурата му за кмет на населеното място ще бъде анулирана. Причината за това е, че всеки кандидат-кмет трябва да има постоянен и настоящ адрес на населено място на територията на съответната община, в която ще бъде кандидат. Председателят на Общинската избирателна комисия в Долна баня обясни пред OFFNews, че "всичко си е както досега и няма промяна".  От ЕСГРАОН-Долна баня пък ни обясниха, че трябва да изпратим писмено запитването си дали регистрацията на Кирил Недев действително е заличена.

Задържаха 50 бежанци край Перник, сред тях има две бебета

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5005014

50 бежанци са задържани край Перник, сред тях и две бебета. Това съобщи за Фокус областният управител на Перник Ирена Соколова.
Тя уточни, че те са пътували в каросерията на ТИР с пернишка регистрация и са открити на територията на Перник в отсечката на скоростния път Перник-Радомир-Кюстендил. „Сигналът е подаден преди два часа от шофьор,
50 бежанци са задържани край Перник, сред тях и две бебета. Това съобщи за Фокус областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя уточни, че те са пътували в каросерията на ТИР с пернишка регистрация и са открити на територията на Перник в отсечката на скоростния път Перник-Радомир-Кюстендил. „Сигналът е подаден преди два часа от шофьор,

Жена почина от антракс в село Оброчище

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5005018


73-годишна жена от добричкото с. Оброчище е починала от антракс в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Това потвърди за "Труд" изпълнителният директор на болницата проф. Жанета Георгиева.
Пациентката била настанена преди 2 дни заедно със сина си, който обаче е в стабилно състояние.
73-годишна жена от добричкото с. Оброчище е починала от антракс в инфекциозната клиника на УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Това потвърди за "Труд" изпълнителният директор на болницата проф. Жанета Георгиева. Пациентката била настанена преди 2 дни заедно със сина си, който обаче е в стабилно състояние.

Задържаха 50 бежанци край Перник, сред тях има две бебета

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5005031

50 бежанци са задържани край Перник, сред тях и две бебета. Това съобщи за Фокус областният управител на Перник Ирена Соколова.
Тя уточни, че те са пътували в каросерията на ТИР с пернишка регистрация и са открити на територията на Перник в отсечката на скоростния път Перник-Радомир-Кюстендил. „Сигналът е подаден преди два часа от шофьор,
50 бежанци са задържани край Перник, сред тях и две бебета. Това съобщи за Фокус областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя уточни, че те са пътували в каросерията на ТИР с пернишка регистрация и са открити на територията на Перник в отсечката на скоростния път Перник-Радомир-Кюстендил. „Сигналът е подаден преди два часа от шофьор,

Украйна затвори небето си за Русия

http://frognews.bg/news_98287/Ukraina-zatvori-nebeto-si-za-Rusiia/

Украйна въведе забрана за полети на руски авиокомпании във въздушното си пространство. Мярката включва и компаниите "Аерофлот" и "Трансаеро" и ще влезе в сила на 25 октомври. Това предаде РБК Дейли, позовавайки се на изявление на украинския премиер Арсений Яценюк.

60% от спонтанните аборти се дължат на гените

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5001752

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ открива специализиран Сектор по медицинска генетика. Болницата разполага с уникална за България камера за флуоресцентна хибридизация за разчитане на хромозомни аномалии, което ще спомогне за допълнителното диагностициране и лечение на репродуктивни проблеми. Така много двойки ще получат нов шанс за лечение на
Медицински комплекс „Д-р Щерев“ открива специализиран Сектор по медицинска генетика. Болницата разполага с уникална за България камера за флуоресцентна хибридизация за разчитане на хромозомни аномалии, което ще спомогне за допълнителното диагностициране и лечение на репродуктивни проблеми. Така много двойки ще получат нов шанс за лечение на

Погребаха загиналия фоторепортер навръх рождения му ден

http://petel.bg/Pogrebaha-zaginaliya-fotoreporter-navrah-rozhdeniya-mu-den__128248

Снимка: "Блиц" Много колеги от журналистическата гилдия, както близки и роднини на загиналия в катастрофа фоторепортер Петко Налбантов,...

Апокалиптични снимки от потопа в Плевен

http://petel.bg/Apokaliptichni-snimki-ot-potopa-v-Pleven__128249

Снимки: Блиц В интернет непрекъснато се качват нови снимки от бедствието в Плевен, където ураганен вятър, градушка и проливен дъжд...

БПЦ: Правителството не трябва да допуска повече бежанци в България

http://www.cross.bg/mitropolit-tzurkva-pravitelstvo-1481966.html

/КРОСС/ Извънредно обръщение на Св. Синод на БПЦ-БП по повод кризата с бежанците  Правителството да постави въпроса за религиозното прочистване на Близкия Изток и Северна Африка от християнството Възлюбени братя и сестри,Многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпросът каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т. нар. „бежански проблем". Както обикновено, Църквата ни бива обвинявана в пасивност. Пасивност като позиция и пасивност като действие. Нека се знае, че в хилядолетния опит на Православната църква не се предвижда вземането на прибързани решения, продиктувани от моментни ситуации. Нито пък вземането на решения под влиянието на популистки съображения и с намерение да се угоди на някакво мнение, което се приема в дадения момент за меродавно. По своя характер Православната църква е длъжна да мисли с категориите на Свещеното Писание, Божиите заповеди, така също и с категориите на историята, което означава да промисля позициите и решенията си с оглед на последствията от дадени събития и как те биха се отразили дългосрочно на православния народ, на паството ни, което Господ Иисус Христос е поверил на нашите грижи. Това се отнася особено за ситуации като тази с бежанската криза

Премиерът: Григор можеше да помогне, но...

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5005005

И премиерът Бойко Борисов се включи в полемиката относно неучастието на Григор Димитров в отбора на България за купа „Дейвис“. Нашите не успяха да победят Унгария (2:3) и в следващия сезон отново ще играят във ІІ група на евроафриканската зона.
 „България дори в бедността си е давала пари за Григор Димитров - каза министър-председателят пред Би Ти
И премиерът Бойко Борисов се включи в полемиката относно неучастието на Григор Димитров в отбора на България за купа „Дейвис“. Нашите не успяха да победят Унгария (2:3) и в следващия сезон отново ще играят във ІІ група на евроафриканската зона. „България дори в бедността си е давала пари за Григор Димитров - каза министър-председателят пред Би Ти

Спряха принудително част от "Монтюпе" в Русе

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5005003

Инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти на "Монтюпе" край Русе е пломбирана заради изпускани вредни емисии във въздуха, съобщи директорът на РИОСВ в крайдунавския град Лилия Атанасова. Принудителната мярка е наложена в петък следобед, въпреки отказа на дружеството да приеме официално заповедта за спиране на част от
Инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода за авточасти на "Монтюпе" край Русе е пломбирана заради изпускани вредни емисии във въздуха, съобщи директорът на РИОСВ в крайдунавския град Лилия Атанасова. Принудителната мярка е наложена в петък следобед, въпреки отказа на дружеството да приеме официално заповедта за спиране на част от

Народната певица Ива Давидова преди старта на предизборната кампания : Уважаеми политици, пожелавам ви да живеете и работите като баща ми - така, че и хората, и животните да ви обичат! Преди и след!

http://www.zapernik.com/politika/narodnata-pevica-iva-davidova-predi-starta-na-predizbornata-kampaniya_40009/

Гласовитата народна певица от Перник Ива Давидова отправи пожелание към бъдещите управници  на Перник в страницата си във Фейсбук. Едва ли за някой вече е тайна колко много Ива обичаше покойният си баща. Ива Давидова дори посвети песен в памет на татко си и записа клип в любимото му село Боснек.

Ето какво пожела младата перничанка в навечерието на предизборната кампания:

"Баща ми, светла му памет, живя така, че да го обичат и хората, и животните! Уважаеми...

Продължава

Погват търговците на коли втора употреба

http://www.moreto.net/novini.php?n=302227

Финансовото министерство започва засилена борба със сивия сектор сред търговците на автомобили втора употреба. Още в понеделник ресорният министър Владислав Горанов ще предложи на ръководството на НАП да стартира проверки на големите борси за употребявани автомобили в България, съобщи самият той по време на конференция, посветена на изсветляването на икономиката.

Обама загрижен заради териториалните претенции на Китай

http://america.actualno.com/Obama-zagrijen-zaradi-teritorialnite-pretencii-na-Kitaj-news_497685.html

Президентът на САЩ Барак Обама изрази загриженост относно териториалните претенции на Китай към Южнокитайско море, отбелязвайки, че усвояването на земи в оспорвани територии пречи на мирното решаване на междудържавните спорове, предаде AFP. „Окуражавам мирното решаване на споровете между тези, които претендират за суверенитет над въпросните области. Ние нямаме претенции. Ние само искаме да сме сигурни, че международното право бива спазвано“, каза Барак Обама по време на обща

Димитров: Сменяме състава на КЗК заради горивата

http://business.actualno.com/Dimitrov-Smenjame-systava-na-KZK-zaradi-gorivata-news_497686.html

През този или следващия месец ще бъде избран нов състав на Комисията за защита на конкуренцията, защото старата е ограничила дейността си по отношение на горивния сектор само до писането на доклади. Това заяви депутатът от РБ Мартин Димитров пред БТВ. „През 2011 г. в Румъния местният регулаторен орган откри картел и наложи многомилионни глоби”, посочи той. По думите му едно от предложенията е сегашните членове на КЗК да не може да бъдат преизбирани. Той изнесе данни от днешн

101 кабагайди на Античния театър в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004946

Един от най-големите гайдарски състави у нас -
Един от най-големите гайдарски състави у нас - "101 кабагайди" излиза утре 18, 30 ч. на Античния театър в Пловдив. Концертът е включен в програмата на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща". Входът е свободен. Градът на тепетата е домакин и на първото издание на международен фест за латино танци,

Спипаха камион с 50 имигранти в Перник

http://pik.bg/спипаха-камион-с-50-имигранти-в-перник-news405896.html

Спипаха камион с 50 имигранти в Перник

Камион, пълен си имигранти, задържаха в Перник. Органите на реда спрели возилото в района на „Хумни дол“. В тира имало 50 човека, които били без документи и твърдели, че са от Сирия, съобщи областният управител Ирена Соколова цитирана от Мirogled.com.

Седем от тях са жени, 5 – деца и две – бебета. Намeрени са в камион на фирма „Лъки – Р“ от Ковачевци.

Имигрантите ще бъдат транспортирани с бусове до първо и второ районни управления в Перник. Жените и децата обаче ще бъдат настанени в кризисен център.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това е поредният случай, в който задържат нелегални имигранти в Пернишко. В началото на септември бе спипана група от близо 40 човека в Голямо Бучино. В Трънско пък непрекъснато залавят имигранти, някои от тях атакуват границата на България дори с автобуси.

Кличко финтира и Фюри, отложи мача

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004998

Владимир Кличко финтира и британеца Тайсън Фюри, с когото трябваше да се бият на 24 октомври. Световният шампион обяви, че се е контузил на тренировка. Прегледът е установил травма на сухожилието на крака. Така срещата бе отложена.
Кличко трябваше да брани 4-те си титли в тежка категория на профибокса на 55-хилядния стадион в Дюселдорф.
Владимир Кличко финтира и британеца Тайсън Фюри, с когото трябваше да се бият на 24 октомври. Световният шампион обяви, че се е контузил на тренировка. Прегледът е установил травма на сухожилието на крака. Така срещата бе отложена. Кличко трябваше да брани 4-те си титли в тежка категория на профибокса на 55-хилядния стадион в Дюселдорф.

Емил Гъргоров се е разбрал с "Локомотив" (Пловдив), започва тренировки

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/25/2616329_emil_gurgorov_se_e_razbral_s_lokomotiv_plovdiv/?ref=rss


Опитният полузащитник Емил Гъргоров ще играе в "Локомотив" (Пловдив). Футболистът потвърди, че се е разбрал с ръководството на клуба.

"Всичко е точно. Пътувам за Пловдив и ще тренирам в 18 часа с отбора", каза Гъргоров, цитиран от "Гонг".

Засега няма потвърждение от клуба. В неделя пловдивчани, които са на предпоследното девето място в А група, приемат "Славия" в 20.00 часа и не е ясно дали Гъргоров ще може да играе.

Полузащитникът е очаквал да види как ще се...

Таксиджии превозват нелегални имигранти

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/taksidzhii-prevozvat-nelegalni-imigranti-6042988

От СДВР отрекоха да имат информация цели таксиметрови компании да са замесени в трафика на бежанци, но потвърдиха, че това се прави от отделни водачи

БНБ: Ние не даваме заеми, "ало" измама е!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004964

Опити за нови телефонни измами са установили от БНБ. Неизвестни измамници се представяли за служители на централната банка и предлагали  по телефон кредитни карти с преференциални условия.  
Българската народна банка информира гражданите, че съгласно закона централната банка не поддържа сметки на физически лица и търговски дружества и не
Опити за нови телефонни измами са установили от БНБ. Неизвестни измамници се представяли за служители на централната банка и предлагали  по телефон кредитни карти с преференциални условия.   Българската народна банка информира гражданите, че съгласно закона централната банка не поддържа сметки на физически лица и търговски дружества и не

Човечеството е на прага на пълен обрат

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/analiz/chovechestvoto-e-na-praga-na-pylen-obrat-6042987

Пролетариите от всички страни са на път да вземат своя реванш. Собствениците на капитала ще трябва да се задоволят с по-малка торта

Човечеството е на прага на пълен обрат

http://www.vesti.bg/sviat/chovechestvoto-e-na-praga-na-pylen-obrat-6042987

Пролетариите от всички страни са на път да вземат своя реванш. Собствениците на капитала ще трябва да се задоволят с намаляващо парче от тортата

Изчезналият студент от Пловдив бил видян в Белгия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004908


Полицията няма достъп до телефонните му разпечатки

Полицията проверява сигнал от българин, живеещ в Белгия, че е видял там изчезналия пловдивски студент Момчил Семерджиев. Според разследващите това е малко вероятно, тъй като 20-годишният младеж е имал у себе си около 200 лв. Останалите 4800 лв., които заработил на бригада в САЩ, скрил вкъщи.
Полицията няма достъп до телефонните му разпечатки Полицията проверява сигнал от българин, живеещ в Белгия, че е видял там изчезналия пловдивски студент Момчил Семерджиев. Според разследващите това е малко вероятно, тъй като 20-годишният младеж е имал у себе си около 200 лв. Останалите 4800 лв., които заработил на бригада в САЩ, скрил вкъщи.

Пламен Стоилов: Вярваме, че пътят пред нас е само един-да продължаваме заедно да възраждаме Русе

http://frognews.bg/news_98286/Plamen-Stoilov-Viarvame-che-patiat-pred-nas-e-samo-edin-da-prodaljavame-zaedno-da-vazrajdame-Ruse/

През изминалите 4 години извървяхме първите решителни стъпки към възраждането на нашия град и възвръщането на позициите му на лидер. Обединихме се около обща визия за мястото, в което искаме да живеем, учим и работим – един чист, подреден, уютен, сигурен и предпочитан от младите хора и бизнеса град. Това заяви в обръщението си към жителите на община Русе кандидатът за кмет Пламен Стоилов. Днес Русе е променен, а резултатите са видими, подчерта той.

ПП ГЕРБ Поморие ви кани на откриване на предизборната кампания

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/y_dlm_hmXhU/

gerb3ПП ГЕРБ Поморие ви кани на откриване на кампания местни избори 2015 година с участието на Иван Алексиев – кандидат за кмет на Община Поморие и кандидатите за общински съветници и кметове и със специалното участие на международно известната танцова трупа “Майсторите на танца” със спектакъла “Силата на България”

Очакваме ви на 28.09.2015г. от 19.30ч. пред сцената на читалище “Просвета -1888г.
ПП ГЕРБ Поморие

Бареков обяви Меркел за „злия гений”, вкарала Борисов в капан

http://web.barometar.net/81831/

Не знам защо така всички обичат и хвалят Меркел, но Европа е смъртен болник на смъртно легло. Това заяви евродепутатът и лидер на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков в предаването „Лице в лице“ по БиТиВи. Той е категоричен, че в случая Меркел е злият гений. По думите на Бареков, премиерът Бойко Борисов е постъпил […]

Затварят за движение едното платно на бул. "Трети март" заради ремонт

http://www.moreto.net/novini.php?n=302228

От 28-ми септември /понеделник/ поради рехабилитация и подмяна на подземната комуникация и ще бъде затворено за движение северното платно по бул. „Трети март" в участъка от ул. „Асен Разцветников" до ул. "Мургаш".

Празник на домашния сладкиш във Видин

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004967

Гражданско обединение "Единни за промяна" събира всички на градския колодрум в съботния ден.
"Да разсмеем и обединим децата си. Да впрегнем усилията си за преобразяване на този град, защото заедно можем всичко", призова кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова.
Като част от промяната "Единни за промяна" ще представят своята листа от сладкиши.
Гражданско обединение "Единни за промяна" събира всички на градския колодрум в съботния ден. "Да разсмеем и обединим децата си. Да впрегнем усилията си за преобразяване на този град, защото заедно можем всичко", призова кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова. Като част от промяната "Единни за промяна" ще представят своята листа от сладкиши.

Светият синод се обяви срещу допускането на още бежанци в България

http://www.mediapool.bg/svetiyat-sinod-se-obyavi-sreshtu-dopuskaneto-na-oshte-bezhantsi-v-bulgaria-news239658.html

"Нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци". Това се посочва в извънредно обръщение на Светия синод на Българската православна църква, изпратено до медиите в петък. "За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не. Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като държава", се посочва в обръщението. Светият синод призовава правителството да "обърне внимание, че е добре бежанците, които евентуално бъдат приети по квота и за които Българската православна църква изразява готовност да помогне в полагането на грижи, да са такива, които биха се чувствали добре сред нас". Според Светия синод правителството трябва да концентрира външнополитическите си ресурси за спиране на войните, а не само да проявява солидарност с последствията от тяхното безкрайно продължаване. Правителството трябва да постави на всички форуми и във всички международни организации, в които участва, въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия Изток и Северна Африка и за отстраняването на причините, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи. Според Светия синод трябва да се постави и "въпросът дали е налице религиозно прочистване на тези територии от християнството и как това се вписва в повелите за междуетническа и междурелигиозна толерантност". "Искаме нашето правителство да постави пред международните организации въпроса как е гарантирана междурелигиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак и т.н. и какви мерки ще вземе световната демократична общност за гарантиране спазването на този принцип в тези страни", заявяват още от Светия синод. Пълният текст на обръщението: Многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпроса каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т.нар. "бежански проблем". Както обикновено Църквата ни бива обвинявана в пасивност. Пасивност като позиция и пасивност като действие. Нека се знае, че в хилядолетния опит на Православната църква не се предвижда вземането на прибързани решения, продиктувани от моментни ситуации. Нито пък вземането на решения под влиянието на популистки съображения и с намерение да се угоди на някакво мнение, което се приема в дадения момент за меродавно. По своя характер Православната църква е длъжна да мисли с категориите на Свещеното Писание, Божиите заповеди, така също и с категориите на историята, което означава да промисля позициите и решенията си с оглед на последствията от дадени събития и как те биха се отразили дългосрочно на православния народ, на паството ни, което Господ Иисус Христос е поверил на нашите грижи. Това се отнася особено за ситуации като тази с бежанската криза. Ситуация, която по своя характер, освен моментните въпроси на материалното обгрижване и материалната солидарност с прииждащите тук хора, поставя въпроси за стабилността и съществуването на българската държава, по принцип. Както и въпроса за това в какъв духовен контекст, в каква духовна среда, ще пребивава православния български народ, ако този поток продължи до степен, в която да бъде разместен съществуващия етническия баланс на територията на нашето Отечество България, която Бог е определил православния наш народ да обитава. През последните месеци сме свидетели на вълна от прииждащи от разорените от война страни на Близкия Изток и Северна Африка и търсещи прибежище в европейските държави хора. Вълна, която придобива всички белези на нашествие. Нека няма никакво съмнение за това, че Православната църква изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички тези хора, които вече са попаднали сред нас и действително, а не мнимо се нуждаят от грижа и материална подкрепа според възможностите ни. Но нека е също така ясно, че Православната църква е категорично против войната, която е причина за това човешко нещастие. Църквата винаги изследва причините за нещастието и призовава към отстраняването на причините. Битката с последствията, ако не бъдат отстранени причините за явлението, е обречена. Ние помагаме и ще помагаме с каквото можем на бежанците, които вече са попаднали в нашето Отечество, и не ги делим по вяра и народност, но считаме, че нашето правителство в никакъв случай не трябва да допуска в страната ни повече бежанци. За тези, които вече са тук, е редно като православни християни и като общество да се погрижим доколкото можем и ни стигат оскъдните ресурси, но повече не. Който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като държава. Изхождайки от това виждане, Българската православна църква призовава българското правителство, ако то е правителство на християнска държава, на всички форуми и във всички международни организации, в които то участва, да постави най-остро и категорично въпроса за незабавно прекратяване на войните в Близкия Изток и Северна Африка и за отстраняването на причините, довели до масовото прокуждане на милиони хора от родните им земи. Прекратяването на войните е първото и задължително условие за решаване на проблема и това прекратяването на войната следва да е първи дълг на всяко правителство, което иска да покаже човеколюбие и съблюдаване на европейските принципи на хуманността. На второ място, искаме най-категорично нашето правителство да постави въпроса дали е налице религиозно прочистване на тези територии от християнството и как това се вписва в повелите за междуетническа и междурелигиозна толерантност. Искаме нашето правителство да постави пред международните организации въпроса как е гарантирана междурелигиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак и т.н. и какви мерки ще вземе световната демократична общност за гарантиране спазването на този принцип в тези страни. Считаме че, българското правителство трябва да концентрира външнополитическите си ресурси, както казахме, за спиране на войните, а не само да проявява солидарност с последствията от тяхното безкрайно продължаване. И второ, да има грижата и да обърне внимание, че е добре бежанците, които евентуално бъдат приети по квота и за които Българската православна църква изразява готовност да помогне в полагането на грижи, да са такива, които биха се чувствали добре сред нас. И за които, грижата, полагана за тях именно от една православна християнска общност, не би представлявала морален или друг проблем. Защото ако те биха имали проблем да приемат подкрепа от християнска общност, то това ще означава, че християнската общност в бъдеще би имала по-голям проблем, отколкото в момента подозираме.

Празник на домашния сладкиш във Видин

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004958

Гражданско обединение
Гражданско обединение "Единни за промяна" събира всички на градския колодрум в съботния ден. "Да разсмеем и обединим децата си. Да впрегнем усилията си за преобразяване на този град, защото заедно можем всичко", призова кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова. Като част от промяната "Единни за промяна" ще представят своята листа от сладкиши.

Цветан Цветанов: Най-важното за ГЕРБ е екипната работа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004950

Най-важното за ГЕРБ е екипната работи и видимите резултати от добре свършената работа. Това заяви председателят на Националният предизборен щаб и зам.- председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Елин Пелин.
На събитието присъстваха народните представител от ГЕРБ Галя Георгиев и Петър Беков,
Най-важното за ГЕРБ е екипната работи и видимите резултати от добре свършената работа. Това заяви председателят на Националният предизборен щаб и зам.- председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Елин Пелин. На събитието присъстваха народните представител от ГЕРБ Галя Георгиев и Петър Беков,

Цветан Цветанов: Най-важното за ГЕРБ е екипната работа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004961

Най-важното за ГЕРБ е екипната работи и видимите резултати от добре свършената работа. Това заяви председателят на Националният предизборен щаб и зам.- председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Елин Пелин.
На събитието присъстваха народните представител от ГЕРБ Галя Георгиев и Петър Беков,
Най-важното за ГЕРБ е екипната работи и видимите резултати от добре свършената работа. Това заяви председателят на Националният предизборен щаб и зам.- председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Елин Пелин. На събитието присъстваха народните представител от ГЕРБ Галя Георгиев и Петър Беков,

България да не приема повече мигранти, поискаха от Светия Синод

http://news.ibox.bg/news/id_1506219849

От БПЦ питат как е гарантирана религиозната толерантност в Египет, Сирия, Ирак. Приетите бежанци да се чувстват добре тук. Ако те биха имали проблем да приемат подкрепа от християнска общност, то християнската общност в бъдеще би имала по-голям проблем, отколкото в момента подозираме.

97 години от Войнишкото въстание и обявяването на Радомирската република отбелязаха радомирци

http://www.zapernik.com/obshtestvo/97-godini-ot-voinishkoto-vustanie-i-obyavyavaneto-na-radomirskata_40008/

С изложба и поднасяне на цветя на паметника на Райко Даскалов и на паметната плоча на железопътната гара в Радомир бе отбелязана 97-годишнината от Войнишкото въстание и обявяването на Радомирската република.

Изложбата „Въоръжение и снаряжение“ от фонда на РИМ Перник гостува на Общинския исторически музей в Радомир в изложбена зала „Войнишко въстание“. Тя бе официално...

Продължава

Световното в Катар ще е по-кратко от обикновено, започва на 21 ноември 2022 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/25/2616319_svetovnoto_v_katar_shte_e_po-kratko_ot_obiknoveno/?ref=rss


Световното първенство в Катар през 2022 г. ще е по-кратко от обикновено. Турнирът ще се проведе от 21 ноември до 18  декември, обявиха от ФИФА.

Продължителността от 28 дни е по-кратка с четири от обичайния график. Целта е да се облекчат клубовете и програмите на вътрешните първенства, които ще бъдат принудени да спрат за няколко седмици.

Дата за финала на световното съвпада с националния празник на Катар.

Изборът на азиатската страна за домакин на първенството...

Старт на кампанията в подкрепа на е-вота (снимки и видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_563019.html

Електронният вот е важен, защото например дори сега и от летището ще мога да гласувам - докато чакам полета. Електронното гласуване ще улесни много българи, които са извън България. Мисля, че ще намалеят значително измамите с купуването на гласовете. Електронното гласуване ще ни събере заедно, ще се обедим истински, за да се борим със статуквото и корупцията. Това заяви в Skype връзка тенис легендата Мануела Малеева при официалното начало на информационната кампания в подкрепа на електронното гласуване. Инициативният комитет „Гласувай без граници“ , представляван от Малеева, бе регистриран от ЦИК след предаването на общо 4799 подписа, събирани в пунктове в 35 населени места в страната. Към тях се включиха и стотици български граждани от чужбина, предимно в Лондон, Цюрих, Брюксел и Льовен (Белгия). 65% от подкрепилите с подписа си Инициативния комитет „Гласувай без граници“ са млади хора до 39 години - 3076 подписа. 18% (867 души) са във възрастовата група 40-49 години. 52% от подкрепилите комитета са жени, а 48% - мъже. При официалното начало на информационната кампания на „Гласувай без граници“ днес бяха представени и 10-те причини в подкрепа на е-вота: 1. Електронното гласуване от дистанция е достъпно, лесно, бързо от всяка точка, където и да се намираме – в страната и извън нея, не разваляме почивните си дни в чакане на опашки и пътуване до секции. 2. Вдига избирателната активност, включвайки лесно много повече избиратели в гласуването на избори и референдуми, пред които сега има бариери – живеещите извън страната и хората с увреждания. Няма българско семейство без близки извън граница – те трябва да участват във формирането на националните решения. Днес около 1,5 млн. български граждани живеят извън страната, спрямо 7,2 млн. в страната. 3. По-сигурно е – няма недействителни бюлетини ( 2014 г. на изборите за парламента са отчетени средно за страната над 6% недействителни гласове, а има избирателни райони със стойности над средната – картинка). 4. Гласовете и преференциите се отчитат коректно – не зависят от броенето на понякога корумпирани изборни комисии и допускането на човешки грешки . Въвеждането на електронно гласуване може да позволи прагът на преференциите да стане нулев, защото ще може да се отчита лесно и бързо. 5. Софтуерът следва да е с отворен код, което значи, че всеки, който има компетентност може да даде мнение за сигурността – това е обществен контрол. Системата може да се следи и контролира от много страни, докато 12 000 секции не могат да бъдат покрити от физическия контрол на застъпници и наблюдатели. 6. Технологията позволява преди деня на хартиеното гласуване, избирателят да гласува електронно и ако иска да промени гласа си отново по електронен път, ако е гласувал под натиск или е упражнена някаква принуда върху него – така тайната на вота и свободното му упражняване е в ръцете на избирателя. 7. Има начини да се осигури анонимизирането на вота след подаването му – както на кандидатстудентски изпит. Името ви е на единия плик, а работата ви е в друг плик и и оценителят не знае кой сте. Така и електронната система може да знае, че сте гласували, но другите нейни сегменти, които броят гласовете – не знаят, че това сте вие – въпрос на технологично решение. 8. Технологията, която ще бъде въведена, трябва да се тества преди да започне да се използва масово. Първите пилотни проекти могат да са референдумите – национални и местни. 9. Електронното гласуване не отменя хартиеното и не лишава никого от достъп до гласуване – напротив, разширява участието и представителността при провеждане на избори и референдуми. 10. Намалява значително разходите за провеждане на избори и референдуми извън страната. На парламентарните избори през 2014 г. бяха похарчени 620 хиляди лева за командировка на 388 държавни служители за отварянето на 428 секции зад граница. Днес беше представен и официалният клип на кампанията: Всички в Инициативния комитет „Гласувай без граници“ и сътрудниците към него полагат напълно доброволен труд и влагат собствени средства и време. За кампанията са необходими оборудване, отпечатване на материали, реклама, медийни участия, консумативи, транспортни разходи, куриерски и пощенски услуги, наем на помещение, организиране на събития за популяризиране каузата електронното гласуване от дистанция. Можете да дарите дори и минимална сума чрез следния линк , призовават от „Гласувай без граници“.

Снимка от концерта на Слави Трифонов, минути преди да започне! Ето каква е обстановката в момента

http://petel.bg/Snimka-ot-kontserta-na-Slavi-Trifonov--minuti-predi-da-zapochne--Eto-kakva-e-obstanovkata-v-momenta__128247

Читател изпрати снимка от стадион "Васил Левски", където след броени минути Слави Трифонов и Ку-Ку бенд ще взривят своите фенове.  Не...

ЕС ни дава над 1,63 млрд. евро за нуждите на бежанците до 2020 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=302219

До 2020 г. България разполага с 1,63 млрд. евро от фондовете на ЕС, които могат да бъдат използвани за нуждите на бежанците. Това се посочва в съобщение на Европейската комисия, свързано с разходите по бежанците и търсещите убежище в ЕС, информира кореспондентът на БТА в Брюксел.

Путин: Подкрепата за Асад ще сложи край на кризата в Сирия

http://frognews.bg/news_98284/Putin-Podkrepata-za-Asad-shte-sloji-krai-na-krizata-v-Siriia/

Единственият начин да се сложи край на войната в Сирия е да се осигури подкрепа за президента Башар Асад в борбата с тероризма, заяви руският президент Владимир Путин.

Домовете за кандидат-бежанци са полупразни

http://offnews.bg/news/n_1/n_563084.html

Въпреки усиленият миграционен и бежански натиск, отчитан в различни статистики на компетентните институции в България, домовете за настаняване на търсещи убежище в страната се оказват полупразни. Това гласи статистика на Държавната агенция за бежанци. Според данните от четвъртък центровете за бежанци са с едва 49% запълнен капацитет. Центровете на ДАБ са с капацитет от 5130 човека, като в момента общо настанените са 2513. Още 610 човека са в центровете, но вече са получили статут и следователно скоро трябва да напуснат. В същото време ДАБ констатират прираст на търсещите убежище. Докато в началото на годината според данните подалите документи бяха към 1000-1200 души, в началото на лятото те нараснаха до около 1200-1400, а през август кандидатите за закрила са били 1447 човека. Бройката, съпоставена с празните места в домовете на агенцията, потвърждават, че страната ни е транзитна за мигрантските потоци.

Товарен камион с чужденци - 50 души мъже, жени и деца задържаха в района на кв. Хумни дол, представят се за сирийци - /допълнена/

http://www.zapernik.com/pernik/tovaren-kamion-s-chujdenci-50-dushi-muje-jeni-i_40007/

Товарен камион с мигранти са задържали органите на реда в Перник. Патрул е спрял за проверка товарния автомобил в района на квартал "Хумни дол" в 14: 50ч. В него е имало около 50 души чужденци, сред които и 7 деца.

Шофьорът на камиона е перничанин. Товарният автомобил също е с пернишка регистрация, собственост на фирма, съобщиха за zaPernik.com от полицията.

Мигрантите се представят за сирийци, но все още това не е...

Продължава

БНБ: Върлува нова измама с кредитни карти

http://business.actualno.com/BNB-Vyrluva-nova-izmama-s-kreditni-karti-news_497683.html

Българската народна банка (БНБ) предупреди за нова измама. Неизвестни лица правят опити за злоупотреба с лични данни, като предлагат по телефона кредитни карти с преференциални лихви от нейно име. От Централната банка припомнят, че съгласно закона тя не поддържа сметки на физически лица и търговски дружества, съответно - не предоставя кредити. За посочените случаи Българската народна банка е уведомила органите на МВР.

AC/DC пуска собствена марка бира

http://curious.actualno.com/ACDC-puska-sobstvena-marka-bira-news_497684.html

Рок бандата AC/DC пуска собствена бира, която ще се предлага в кенове и петлитрови бъчви, съобщи БГНЕС. Поводът е началото на световното турне на звездите, което започва през ноември. Бирата на AC/DC ще се предлага единствено в магазините Aldi в родната им Австралия. „Развълнувани сме да стартираме бирата на легендарните AC/DC в Австралия”, съобщиха в изявление от веригата магазини. Австралийците не са първата банда, която пуска своя собствена бира. Това вече направиха „

Националният стадион вече пуска публиката на концерта на Слави и "Ку-ку бенд" (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004871

Феновете вече се събират пред националния стадион "Васил Левски", където тази вечер ще е концертът на Слави Трифонов и " Ку-ку бенд". В 17 ч. вратите се отварят и започват да пропускат публиката. 
Няма да бъдат пускани хора с храна, вода и чадъри, казаха организаторите. Това ще създаде проблем, защото дъждът вече вали и няма намерение да спира.
Феновете вече се събират пред националния стадион "Васил Левски", където тази вечер ще е концертът на Слави Трифонов и " Ку-ку бенд". В 17 ч. вратите се отварят и започват да пропускат публиката.  Няма да бъдат пускани хора с храна, вода и чадъри, казаха организаторите. Това ще създаде проблем, защото дъждът вече вали и няма намерение да спира.

Гражданско обединение "Единни за промяна": Мечтите на видинчани - нашите мечти

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004921

* Промяната започва с номер 11
"25 септември е денят, в който започва голямата битка за душите, умовете и мечтите на хората". С тези думи кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова стартира предизборната кампания на гражданско обединение "Единни за промяна", което даде мощна заявка за изборна победа и за първи път предоставя възможност на
* Промяната започва с номер 11 "25 септември е денят, в който започва голямата битка за душите, умовете и мечтите на хората". С тези думи кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова стартира предизборната кампания на гражданско обединение "Единни за промяна", което даде мощна заявка за изборна победа и за първи път предоставя възможност на

Икономика за светло и по-добро бъдеще!

http://pik.bg/икономика-за-светло-и-по-добро-бъдеще-news405882.html

Икономика за светло и по-добро бъдеще!

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) съвместно с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) поставя началото на Национална кампания под мотото „Икономика на светло за по-добро бъдеще!"

Борбата със сивата икономика е един от приоритетите на социалните партньори. Като представители на отговорния български бизнес обединяваме усилията на всички заинтересовани страни, за да покажем нетолерантното си отношение към неформалната икономика, да изтъкнем добрите бизнес практики и да очертаем основните проблеми и пътища за тяхното преодоляване.

Съвместната инициатива планира регионални срещи с представители на водещи компании и организации на работниците и служителите със съдействието на областни управители, кметове, Националното сдружение на общините в България, представители на държавната администрация, регионалните представителства и браншовите организации на КРИБ и федерациите на КНСБ.

Лица на Националната кампания ще бъдат г-н Кирил Домусчиев, Председател на КРИБ и г-н Пламен Димитров, Президент на КНСБ.

От страна на правителството поканени за участие са: г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България, г-н Томислав Дончев – заместник министър-председател по европейските фондове и икономическа политика, г-н Ивайло Калфин – заместник министър-председател по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика, г-н Владислав Горанов – министър на финансите, г-жа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие, г-жа Теменужка Петкова – министър на енергетиката, г-н Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма.

По време на регионалните срещи с бизнеса ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с условия за разгръщане потенциала на регионите за ускорен икономически растеж, перспективите за развитие на икономиката, инфраструктурата и пазара на труда за по-доброто бъдеще на страната чрез ограничаване на сивата икономика.

 

 

Немските провинции с по 4 млрд. евро за бежанците през 2016 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004919


Правителството в Берлин ще подпомогне германските провинции с по 4 милиарда евро за 2016 г., двойно на сега отпусканите средства, за да се справят с наплива на бежанци, предаде Би Би Си.
Това стана ясно на среща на канцлера Ангела Меркел с 16-те губернатори на провинции. След разговора тя обяви, че правителството ще отпуска на местните власти по
Правителството в Берлин ще подпомогне германските провинции с по 4 милиарда евро за 2016 г., двойно на сега отпусканите средства, за да се справят с наплива на бежанци, предаде Би Би Си. Това стана ясно на среща на канцлера Ангела Меркел с 16-те губернатори на провинции. След разговора тя обяви, че правителството ще отпуска на местните власти по

Кандидатът за кмет на ГЕРБ проф. Стойков: Следващите 4 г. са големият шанс на Плевен

http://frognews.bg/news_98291/Kandidatat-za-kmet-na-GERB-prof-Stoikov-Sledvashtite-4-g-sa-golemiiat-shans-na-Pleven/

По традиция ПП ГЕРБ – Плевен откри с водосвет предизборната си кампания за местния вот. Водени от кандидата за кмет втори мандат на община Плевен проф. Димитър Стойков кандидатите за общински съветници и членове на ПП ГЕРБ се помолиха за благоденствието на Плевен и жителите на общината. Даваме начало на кампанията с чувство на увереност, защото четири години работихме, като че ли изборите са утре, каза проф. Димитър Стойков. Той подчерта, че по време на мандата му в Плевен са привлечени инвестиции за над 150 млн. лева и видимо животът на хората се подобрява с всеки ден.

Последните циркови лъвове у нас пътуват за Африка

http://pik.bg/последните-циркови-лъвове-у-нас-пътуват-за-африка-news405888.html

Последните циркови лъвове у нас пътуват за Африка

След влязлата в сила забрана да се използват в циркови представления диви бозайници, последните циркови лъвове у нас ще бъдат преместени в резервата „Шамуари“ в Африка.


Това са 8-годишните Блеки и Жора, родени в Разград на 9 юни 2007 г. Като малки те са били част от традиционен цирк, гастролирал в Източна Европа и Турция и са участвали в представления до края на лятото през 2014 г., съобщиха от МОСВ. Животните са открити край София, в двора на бивш цирков дресьор, затворени в желязна клетка с размери 2,5 м на 2,5 м. След това временно са настанени в Старозагорската зоологическа градина, където два месеца укрепват и се адаптират към различен начин на живот.


Преместването им в резервата „Шамуари“ е инициирано и организирано от експерти на дирекция „Национална служба за защита на природата“ в МОСВ, със съдействието на британската организация за защита на дивите животни „Born Free“ (Роден свободен). Организацията е поела всички разходи по изхранването на лъвовете в Старозагорската зоологическа градина, както и по тяхното транспортиране до летище Бургас, откъдето в събота ще отпътуват за Лондон, а после за Йоханесбург, Южна Африка. Лъвовете ще бъдат придружавани по време на пътуването от д-р Йохан Юберт, известен като „лекаря на големите котки“ от „Анимъл планет“.


Преместването се осъществява със съдействието на фондация „Четири лапи“ и „Зелени Балкани“.

Жена почина от антракс в Добричко

http://offnews.bg/news/n_1/n_563087.html

73-годишна жена от село Оброчище, Добричко, е починала, след като е имала досег със заразено с антракс месо, съобщи Дарик. Информацията е потвърдена от Агенцията за безопасност на храните. Миналата седмица семейството на починалата заклало болна овца в стопанството си. Месото е транжирано и е прибрано във фризер. Докато рязала месото обаче жената се е порязала. Тя е приета в Инфекциозната болница във Варна, където вчера сутринта е починала. В болницата е приет и синът на жената, който също има оплаквания. Неговият живот обаче е извън опасност. Досег с болното от антракс животно са имали общо 7 души, които по разпореждане на РЗИ са на антибиотична профилактика. От месото са взети проби за изследване. Започнала е и ваксинация на животните в селото. От БАБХ посочиха, че животното е било видимо болно, но семейството въпреки това е решило да я заколи, като не е уведомило ветеринарен лекар.

Кандидатът за кмет на Плевен проф. Димитър Стойков: Следващите четири години са големият шанс на Плевен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004885


По традиция ПП ГЕРБ – Плевен откри с водосвет предизборната си кампания за местния вот. Водени от кандидата за кмет втори мандат на община Плевен проф. Димитър Стойков кандидатите за общински съветници и членове на ПП ГЕРБ се помолиха за благоденствието на Плевен и жителите на общината. Даваме начало на кампанията с чувство на увереност,
По традиция ПП ГЕРБ – Плевен откри с водосвет предизборната си кампания за местния вот. Водени от кандидата за кмет втори мандат на община Плевен проф. Димитър Стойков кандидатите за общински съветници и членове на ПП ГЕРБ се помолиха за благоденствието на Плевен и жителите на общината. Даваме начало на кампанията с чувство на увереност,

Кандидатът за кмет на Плевен проф. Димитър Стойков: Следващите четири години са големият шанс на Плевен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004896


По традиция ПП ГЕРБ – Плевен откри с водосвет предизборната си кампания за местния вот. Водени от кандидата за кмет втори мандат на община Плевен проф. Димитър Стойков кандидатите за общински съветници и членове на ПП ГЕРБ се помолиха за благоденствието на Плевен и жителите на общината. Даваме начало на кампанията с чувство на увереност,
По традиция ПП ГЕРБ – Плевен откри с водосвет предизборната си кампания за местния вот. Водени от кандидата за кмет втори мандат на община Плевен проф. Димитър Стойков кандидатите за общински съветници и членове на ПП ГЕРБ се помолиха за благоденствието на Плевен и жителите на общината. Даваме начало на кампанията с чувство на увереност,

Почина жената, блъсната от кола в Пловдив

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004886

75-годишната жена, която бе ударена от опел до кръговото движение на "Цариградско шосе" в Пловдив, е издъхнала, съобщи TrafficNews.bg.
Блъсната пешеходка е починала в линейката, на път за болницата. Тялото й е все още е в линейката пред Съдебна медицина. 
Според очевидци автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича.
75-годишната жена, която бе ударена от опел до кръговото движение на "Цариградско шосе" в Пловдив, е издъхнала, съобщи TrafficNews.bg. Блъсната пешеходка е починала в линейката, на път за болницата. Тялото й е все още е в линейката пред Съдебна медицина.  Според очевидци автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича.

Ето как се става тв водеща!

http://frognews.bg/news_98283/Eto-kak-se-stava-tv-vodeshta!/

Колежката от албанската телевизия Zjarr Televizion, Енки Бракай, на 21 г. получила своята работа, благодарение на дълбоките деколтета, които носела, включително и в ефир. Разбира се Бракай има какво да постави в деколтето, а заради съдържанието му зрителите били готови да преглътнат всякакви новини.

Положителна проба за бруцелоза са дали 6 кози при повторното изследване в град Рила

http://pik.bg/положителна-проба-за-бруцелоза-са-дали-6-кози-при-повторното-изследване-в-град-рила-news405886.html

Положителна проба за бруцелоза са дали 6 кози при повторното изследване в град Рила

Шест кози са дали положителна проба за бруцелоза при повторното изследване. Това съобщи Гергана Светославова от пресцентъра на Областна администрация – Кюстендил, цитирана от "Фокус".

Повторните серологични изследвания на всички дребни и едри преживни и еднокопитни животни от град Рила, показали отрицателни резултати при първите изследвания, са започнали на 23 септември. Тогава са взети общо 65 кръвни проби от 49 броя кози от заразеното сборно стадо в града и от 17 пръча от здравите стада.

На следващия ден са установени положителни проби за бруцелоза при шест кози, които вече са умъртвени по хуманен начин, заедно с още две контакти с тях кози. Взети са още 244 кръвни проби от кози от град Рила и от три пръча в село Смочево, резултатите от пробите ще станат ясни следващата седмица. Броят на заразените хора остава 33.

„От медицинска гледна точка повторни изследвания при тях не се налагат, поради краткия инкубационен период след първото изследване”, обясни Гергана Светославова.

2,8 млн. коли с марката Volkswagen са манипулирани в Германия

http://www.investor.bg/novini/444/a/28-mln-koli-s-markata-volkswagen-sa-manipulirani-v-germaniia-202966/

За България все още няма данни за броя и моделите, които биха били засегнати, поясняват от „Порше БГ“

Почина жената, блъсната от кола в Пловдив

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004870

75-годишната жена, която бе ударена от опел до кръговото движение на
75-годишната жена, която бе ударена от опел до кръговото движение на "Цариградско шосе" в Пловдив, е издъхнала, съобщи TrafficNews.bg. Блъсната пешеходка е починала в линейката, на път за болницата. Тялото й е все още е в линейката пред Съдебна медицина.  Според очевидци автомобилът се движел много бързо, а в това време жената тръгнала да пресича.

Основната заплаха за резервата „Риломанастирска гора” са пожарите и бракониерите

http://www.cross.bg/rezervata-teritoriya-pozhari-1481965.html

/КРОСС/ Основната заплаха за резервата „Риломанастирска гора" са пожарите и бракониерите, стана ясно при общественото обсъждане на плана за управление на защитената територия.  Това е първият план за управление на резервата, обявен за защитена територия през 1986 г. Екип от повече от 50 експерти е провел теренни проучвания на растителните и животински видове, почви, води и климат, съобщи Ана Ганева, ръководител на проекта: „Специално за „Риломанастирска гора" нямаше достатъчно данни за биологичното разнообразие, така че ние имаме едно качествено ново познание за биологичното разнообразие в тази територия". 48% е залесената част от резервата, средната възраст на горите е 141 години. Само птиците в него са над 125 вида, а бозайниците 38. Всички видове дейности в защитената територия са забранени, с изключение на охрана и опазване от пожари, научно-изследователска дейност и преминаване на туристи по строго определени маршрути. Освен силният антропогенен натиск заради близостта на Рилския манастир, който е най-посещаваният от туристи културно-исторически обект, имаме два сериозни проблема, каза директорът на НП „Рила" Красимир Андонов: „Основно искам да съсредоточим усилията си конкретно в тази глава за превенция срещу пожари и превенция срещу бракониерството. Мога да кажа, че това са двата основни проблеми за резервата, които трябва да разрешим в следващия 10-годишен период"

БПЦ: Помагаме, но не трябва да приемаме повече бежанци

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/bpc-pomagame-no-ne-triabva-da-priemame-poveche-bezhanci-6042985

Това се казва в извънредно обръщение от Светия синод на БПЦ – Българска патриаршия за кризата с бежанците

Община Варна събира просрочени задължения

http://www.moreto.net/novini.php?n=302222

Община Варна е предприела сериозни мерки за събиране на пресрочени с години данъчни задължения и такса смет от фирми и граждани. Администрацията е започнала да работи с частни съдебни изпълнители, за да ускори процедурата. След предприетите мерки за две години в общинската хазна са постъпили 28 милиона лева само от стари задължения.

Изненада: Димитър Николов с най-многобройна конкуренция за изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004508

65 са общо регистрираните кандидати за кметове в 13-те общини на Бургаска област, показа проверка на
65 са общо регистрираните кандидати за кметове в 13-те общини на Бургаска област, показа проверка на "Твоят ден". Списъкът е значително по-късн всравнение с вота преди 4 години. тогава каниддатите са 91, с 26 повече от сега. Изненадващо с най-многобройна конкуренция е кметът на Бургас Димитър николов,

Саудитска Арабия сменя правилата на хаджа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004883


Кралят на Саудитска Арабия Салман Азиз ас Сауд разпореди да се преразгледат правилата за провеждане на хаджа след смъртта на повече от 700 поклонници в четвъртък, съобщи АП.
Няма загинали български граждани при инцидента в Мека, съобщиха от Главното мюфтийство в София. Вярващите бяха стъпкани при при инцидента в Мина, на около 5 км от Мека.
Кралят на Саудитска Арабия Салман Азиз ас Сауд разпореди да се преразгледат правилата за провеждане на хаджа след смъртта на повече от 700 поклонници в четвъртък, съобщи АП. Няма загинали български граждани при инцидента в Мека, съобщиха от Главното мюфтийство в София. Вярващите бяха стъпкани при при инцидента в Мина, на около 5 км от Мека.

Пет обвинения за управител на фирми, укривал ДДС

http://frognews.bg/news_98282/Pet-obvineniia-za-upravitel-na-firmi-ukrival-DDS/

Окръжната прокуратура в Стара Загора е внесла в съда обвинителен акт срещу управителя на фирми Стефан Николов. Той е предаден на съд по пет обвинения.

Фандъкова иска трети мандат и пълно мнозинство на ГЕРБ, за да "не се блокира развитието на града"

http://www.mediapool.bg/fandakova-iska-treti-mandat-i-palno-mnozinstvo-na-gerb-za-da-ne-se-blokira-razvitieto-na-grada-news239657.html

Прогнозата в София е изборите да бъдат спечелени на първи тур с кмет Йорданка Фандъкова и да продължим да имаме мнозинство в общинския съвет от 31 до 35 общински съветници, заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в петък при официалното откриване на кампанията в София. "Казвам го не защото по този начин ще бъдем високомерни, а защото по този начин ще се даде възможност на всички останали да бъдат достатъчно смирени и ако те са искрени и искат да работят за София", допълни той. Самата Фандъкова поиска трети кметски мандат с пълно мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет, за да не се върне "добре познат модел, който да блокира развитието на града". "Подготвили сме амбициозна програма, която стъпва на постигнатото и развива София като зелен град, фокусиран върху по-добрите условия на живот за хората. Това са по-чистият въздух, намаляването на шума, чистата околната среда, пестенето на енергия. Всичките ни проекти, по които работихме, са мерки в тази посока", каза Фандъкова при представянето на програмата си. "Новият ни приоритет е да започнем масирани ремонти в кварталите – на улиците и тротоарите. Заедно с програма за ново енергийно ефективно улично осветление. Целта ни е да създадем подредена и уютна среда до домовете. Затова разширяваме и програмата за поддържане на междублоковите пространства. Започнахме системната грижа за парковете и сега никой не отрича, че София е много по-зелена", заяви тя. "В последните седмици чух заканите на всички кандидати и от ляво, и от дясно да постигнат резултат, който да им осигури блокираща квота в Общинския съвет. Столичани добре познаваме този модел на управление, който доведе до блокиране в развитието на София", подчерта Йорданка Фандъкова. "Последните осем години в Общинския съвет има ясно мнозинство с конкретна политическа отговорност, което сложи край на плаващите мнозинства от преди това", заяви тя пред събралите се гости на церемонията в НДК. През мандата от 2011 до 2015 година общинските съветници на ГЕРБ са 33 от общо 61-местен съвет, което даде възможност партията да управлява самостоятелно. Много от партиите и коалициите, които се явяват на тези местни избори, си поставят за цел ГЕРБ да получи по-малко от 31 общински съветници. Йорданка Фандъкова, която е кмет на София от 2009 г. досега, направи отчет на свършеното: нови 21 км метро, 130 км ремонт на улици и булеварди, 80 нови детски градини и училища, 80% саниране на детски градини и училища, обновяване на автопарка на градския транспорт, повишаване на сигурността с поставянето на много камери за видеонаблюдение, както и много ремонти. "За Йорданка Фандъкова няма как да кажеш нещо лошо. Тя работи заедно с нейния екип, общинския съвет, администрацията в Столичната община и в районите", заяви Цветанов. По думите му мнозина са съжалявали, че Фандъкова не е останала като министър на образованието в първия мандат на Бойко Борисов. Цветанов допълни, че никой не е искал тя да отива в Столична община, защото била идеалният учител и строгият, но справедлив директор, и се ползвала с доверието и на децата, и на родителите, и на синдикатите. На церемонията присъстваха музикантите Мария Илиева, Орлин Павлов, Богдана Карадочева, Калин Вельов, Васил Гюров, Силвия Кацарова, както и председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, актьорите Георги Мамалев, Стоянка Мутафова, Цветана Манева. Там бяха и спортистите Любомир Ганев, Йордан Йовчев, Румяна Нейкова, както и писателят Калин Терзийски и археологът Николай Овчаров и други. Сред кандидатите за общински съветници е певицата Йоанна Драгнева.

”Движение нашият град” остава в политиката на Варна

http://web.barometar.net/81829/

ПП ”Движение нашият град” няма да участва в изборите за общински съветници на Варна, но остава активно ангажирана в бъдещото развитие на града. Това съобщи на пресконференция днес председателят на партията Андрей Василев и обоснова причините за решението така: „Нашите анализи и прогнози сочат, че в следващия общински съвет на Варна ще присъстват много повече […]

Коледни добавки ще има само за най-бедните пенсионери

http://econ.bg/Новини/Коледни-добавки-ще-има-само-за-най-бедните-пенсионери_l.a_i.698684_at.1.html

Коледни добавки могат да бъдат раздадени на най-бедните пенсионери. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на дискусия за...

Кличко се контузи, мачът му с Фюри беше отложен

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/25/2616293_klichko_se_kontuzi_machut_mu_s_fjuri_beshe_otlojen/?ref=rss


Мачът за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория между Владимир Кличко и Тайсън Фюри беше отложен. Украинецът е получил контузия в прасеца и това налага срещата да бъде пренасрочена за нова дата.

Двубоят трябваше да се състои на 24 октомври в Дюселдорф. Очаква се следващата седмица да има яснота кога двамата ще се качат на ринга.

Кличко заявил пред "Билд", че "невероятно съжалява". Шампионът публикува и видео обръщение към почитателите си в Instagram:...

„БСП лява България” открива предизборната си кампания

http://www.cross.bg/predsedatelyat-mihail-kandidatut-1481964.html

/КРОСС/ „БСП лява България" ще открие предизборната си кампания на днес от 18.45 ч. на поляната срещу Кооперативния пазар в Люлин. На събитието ще присъстват председателят на НС на БСП Михаил Миков, кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, председателят на БСП-София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатите за районни кметове и общински съветници, кандидатите за кметове на кметства. Изказвания по време на откриването ще направят председателят на НС на БСП Михаил Миков, председателят на БСП - София Калоян Паргов, кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, кандидатът за кмет на район Люлин арх. Тодор Булев. В концертната програма ще участват Петя Буюклиева, Панайот Панайотов и младите изпълнители Красимира Иванова, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Денислав Новев и Боби Мудолов.  

Потоп в Плевен: Мътен поток е повлякъл жена по улица, заклещил я е под автомобил (Видео)

http://petel.bg/Potop-v-Pleven--Maten-potok-e-povlyakal-zhena-po-ulitsa--zakleshhil-ya-e-pod-avtomobil--Video-__128246

Кадър:Нова Телевизия, Блиц Силен дъжд, градушка и застудяване удари Плевен през последните часове, съобщи Нова телевизия. Според...

ЕК: „Горещите точки“ ще действат в границите на ЕС

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/ek-goreshtite-tochki-shte-dejstvat-v-granicite-na-es-6042979

„Горещите точки“ са екипи, които изпращаме на място по молба на държавите от ЕС за улесняване на разселването на мигрантите

Календерска пленила сърцето на Ерос Рамацоти

http://www.bnews.bg/article-141923

По програма Рамацоти е трябвало да се срещне и с Фандъкова, непосредствено преди мегаконцерта, но й "изневери" с най-голямата й съперница за кметския пост.

Светият Синод е против приемането на още бежанци в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=302221

Светият Синод се обяви против приемането на още бежанци в страната. В официално обръщение Българската патриаршия заяви, че трябва да се решават проблемите на войната, която е предизвикала тази криза. Публикуваме цялото обръщение: "Многократно през последните месеци в публичното пространство се поставя въпросът каква е позицията на Българската православна църква по отношение на т.

Скандалният Андрей Иванов пак в листата на ГЕРБ за София

http://www.bnews.bg/article-141924

"Конците" в СОС попадат в ръцете на човек, който е сам олицетворение на мръсната роля на МВР в "българския преход".

Цветан Цветанов ще посети област Перник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004852


Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Перник на 26.09.2015 г. /събота/. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ-Перник и кандидат за кмет на Перник Вяра Церовска, кандидати за кметове на кметства и кандидати за общински съветници.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Перник на 26.09.2015 г. /събота/. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ-Перник и кандидат за кмет на Перник Вяра Церовска, кандидати за кметове на кметства и кандидати за общински съветници.

Цветан Цветанов ще посети област Перник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004861

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Перник на 26.09.2015 г. /събота/. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ-Перник и кандидат за кмет на Перник Вяра Церовска, кандидати за кметове на кметства и кандидати за общински съветници.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Перник на 26.09.2015 г. /събота/. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ-Перник и кандидат за кмет на Перник Вяра Церовска, кандидати за кметове на кметства и кандидати за общински съветници.

Последните циркови лъвове в България пътуват за Африка

http://www.cross.bg/tzirkovi-afrika-zashtita-1481963.html

/КРОСС/ След влязлата в сила забрана за използване на диви бозайници в циркови представления, последните циркови лъвове у нас ще бъдат преместени в резервата „Шамуари" в Африка. Това са 8-годишните Блеки и Жора, родени в Разград на 9 юни 2007 година. Като малки те са били част от традиционен цирк, гастролирал в Източна Европа и Турция, и са участвали в представления до края на лятото през 2014 година. Животните са открити край София, в двора на бивш цирков дресьор, затворени в желязна клетка с размери 2,5 на 2,5 метра. След това временно са настанени в Старозагорската зоологическа градина, където два месеца укрепват и се адаптират към различен начин на живот. Преместването им в резервата „Шамуари" е инициирано и организирано от експерти на дирекция „Национална служба за защита на природата" в МОСВ, със съдействието на британската организация за защита на дивите животни Born Free. Организацията е поела всички разходи по изхранването на лъвовете в старозагорската зоологическа градина, както и по тяхното транспортиране до летище Бургас, откъдето в събота ще отпътуват за Лондон, а после за Йоханесбург, Южна Африка. Лъвовете ще бъдат придружавани по време на пътуването от д-р Йохан Юберт, известен като „лекаря на големите котки" от Animal Planet. Преместването се осъществява със съдействието на фондация „Четири лапи" и „Зелени Балкани".

Орбан търси подкрепа за спирането на имигрантите на границата с Хърватия

http://news.ibox.bg/news/id_1374163563

Коридора на Хърватия към Австрия през Унгария бил в противоречие с еврорегламентите

Хърватия отвори границата със Сърбия

http://balkani.actualno.com/Hyrvatija-otvori-granicata-sys-Syrbija-news_497681.html

Хърватското правителство отвори за движение всички гранични пунктове със Сърбия. В правителствения профил в Twitter хърватският кабинет обяви, че граничните пунктове Баяково и Товарник са отворени за всички видове движения, без никакви ограничения, съобщава БГНЕС. Кореспондентите на сръбските медии съобщават, че движението е възстановено, включително и за автомобили със сръбски регистрационни номера. Започна преминаването на границата и на тировете, които от няколко дни бяха блокирани на

Една тренировка със Златка Димитрова

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/edna-trenirovka-sys-zlatka-dimitrova-6042984

Скок с клек, тичане по стълби, коремни преси, упражнения с ластик за изваяни ръце във видео с участието на Златка вижте тук

ТРАГЕДИЯ ПОЧЕРНИ ВАРНЕНСКО СЕЛО! Почина жена, заразена с антракс, хората са в паника!

http://pik.bg/трагедия-почерни-варненско-село-почина-жена-заразена-с-антракс-хората-са-в-паника-news405853.html

ТРАГЕДИЯ ПОЧЕРНИ ВАРНЕНСКО СЕЛО! Почина жена, заразена с антракс, хората са в паника!

Трагедия почерни село Оброчище. 73-годишна жена е починала. Тя е имала досег със заразено с антракс месо.

На 17 септември в личното стопанство на семейство от селото е била заклана болна овца. Месото е транжирано и прибрано във фризер. Преди два дни 73-годишната жена е приета в Инфекциозната болница във Варна, където вчера сутринта е починала.

Тя се е заразила, след като се е порязала, докато е разрязвала месото. В болницата е настанен и синът й, който също е с оплаквания. Той е около 50-годишен, няма опасност за живота му.

Досег с болното животно са имали общо 7 човека. По разпореждане на РЗИ всички те от днес са на антибиотична профилактика. Взети са всички предпазни мерки, месото е блокирано, взети са проби за изследване. Всички животни в селото се ваксинират. Днес се очаква втората проба от починалата, която трябва да потвърди заразата.

От пресцентъра на БАБХ потвърдиха за случая. Оттам уточниха, че овцата е била видимо болна, но въпреки това семейството е решило да я заколи и не е информирало ветеринарен лекар.

Кандидатите за кмет на София са 21

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/25/2614526_kandidatite_za_kmet_na_sofiia_sa_21/?ref=rss


Кандидатите за кмет на София са 21, потвърдиха пред "Дневник" от Общинската избирателна комисия. Претендентите за кметове на 24-те района на столицата са 409.

Претендентът на ГЕРБ е Йорданка Фандъкова, досегашният кмет на столицата. На частични избори през 2009 г. тя пое управлението на града, след като дотогавашния кмет Бойко Борисов стана премиер.

Кандидатът за кмет на БСП е Михаил Мирчев. Той е собственик на социологическата агенция "АССА-М".

Реформаторският...

Финландци посрещнаха имигранти с камъни

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/25/2616303_finlandci_posreshtnaha_imigranti_s_kamuni/?ref=rss


Демонстранти замеряха с камъни и фойерверки автобус, пълен с кандидати за убежище във Финландия, при пристигането му в центъра за настаняване в град Лахти в южната част на страната.

Местните медии разказват, че инцидентът е станал късно в четвъртък.

Около 30-40 протестиращи, някои с бели плащове и качулки на Ку Клукс Клан, развявали финландски знамена и скандирали обиди.

Срещу автобуса, в който е имало и деца, са хвърляни камъни и факли, съобщи финландската...

Татяна Дончева нахъса отбора на Д21: Всеки започва от "В" група, важното е да има хоризонт

http://www.mediapool.bg/tatyana-doncheva-nahasa-otbora-na-d21-vseki-zapochva-ot-v-grupa-vazhnoto-e-da-ima-horizont-news239656.html

"Не се страхувайте, че днес "Движение 21" прилича на ЦСКА. Всеки започва от "В" група, важното е да има хоризонт", заяви лидерът на партията Татяна Дончева в петък при откриването на кампанията за местните избори, в каквито нейната партия се включва за пръв път. Смисълът на "Движение 21" е да има механизъм за участие на гражданското общество в политиката, за влизане на нови хора в нея. Търсим хора с нови идеи, а те са притежание на хората с млад дух", допълни Дончева. "Движение 21" влиза в предизборната кампания за местните избори с над 800 кандидати за общински съветници. Формацията ще се бори да излъчи свои представители в 82 общини, включително в София, където ще има само листа с общински съветници. Движението номинира кандидатурите на 22-ма претенденти за кметски пост. Официалното откриване на кампанията бе в спортната зала "Триадица" в София. "Защо избрахме тази зала, за чието съществуване вероятно никой от вас не знаеше? За да ви затрудним с паркирането? Не, защото преди 1 година тя беше руина, в безобразно състояние. Баскетболните хора решиха, че тя им трябва и я обновиха със собствени сили, без да правят сметка за от къде колко да откраднат. Ние, от "Движение 21", трябва да вземем пример от такива неща, за да направим улицата, квартала, страната си хубави - това няма как да стане без общите ни усилия. Оставете герберите да режат ленти. Не е нужно да си в досег с централната власт, за да направиш нещо много по-смислено, с по-малко пари", каза Дончева. Мотото ни е "Отборът на квартала" и с него искаме да покажем, че резултатите в политиката зависят от всеки - от всеки играч на терена и от всеки в екипа на отбора извън терена. Да покажем, че се ангажираме с реалните проблеми, каза заместник-председателят на партията Симеон Славчев. В листите ни са хора, които нямат нужда да бъдат организирани и дресирани - те са отговорни, понякога повече от нас. Ние не се занимаваме с високопарни неща, а с реални проблеми. Не с дребнотемия. Ние сме хора на реалните действия, допълни Дончева. "Не се страхувайте, че "Движение 21" е отбор, който ще прилича на ЦСКА в днешния ден. В миналите избори без никой да ни брои за каквото и да било ние успяхме да станем първата извънпарламентарна политическа сила, с три дни кампания да съберем 40 хиляди последователи, с 208 кандидати", подчерта още Дончева и допълни, че към настоящия момент партията разполага с 882 кандидати за общински съветници, в 22 листи на "Движение 21" и 8 коалиционни. "Това е много сериозно постижение. Тези листи са във всички области на България, без изключение. Изключението, ако можем да го приемем за такова е Разград, където нашия представител участва в листата на Реформаторския блок, но ще води кампанията за "Движение 21" и във Видин, където участваме в коалиция", добави Дончева. Лидерът на партията уточни, че в листите има много нови хора, много непознати, много хора, които не са участвали досега в политиката. "Има и такива, които са участвали, борили са се и имат известен политически опит. Това, което ние търсим са хората с нови идеи - новите идеи са притежания на хората с млад дух, независимо от възрастта. Аз се надявам, че всички участници в "Движение 21" и в неговите листи и кандидатите за кметове, за общински и за кметова на населени места ще бъдат обладани от това, че новите идеи са потребни за новото време", каза Дончева.

Акция за нелегални дрехи на кооперативния пазар в Изток, иззеха дрехи на световни марки

http://www.zapernik.com/krimi/akciya-za-nelegalni-drehi-na-kooperativniya-pazar-v-iztok-izzeha_40006/

Полицаи иззеха множество дрехи на световноизвестни марки, нелегално продавани в търговската мрежа.

Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили четири търговски обекта на кооперативния пазар в пернишкия кв. „Изток”. Били намерени и иззети дрехи, обозначени със знаци на световно известни марки, продавани без съгласието на притежателите на марките.

Започнати...

Продължава

Сексът, градът и още нещо

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003190

“Когато мъжете направят първата крачка, това се счита за романтично. Когато жените направят първата крачка, това се счита за отчаяно или психарско.”
“Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.”
“Красотата е краткотрайна, но апартамент над парка с контролиран наем - това е вечно!”
Мъдростите от “Сексът и градът” също са вечни.
“Когато мъжете направят първата крачка, това се счита за романтично. Когато жените направят първата крачка, това се счита за отчаяно или психарско.” “Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.” “Красотата е краткотрайна, но апартамент над парка с контролиран наем - това е вечно!” Мъдростите от “Сексът и градът” също са вечни.

Ромите от „Максуда” ще бъдат изведени от Социалния център във Варна

http://www.cross.bg/obshtinska-romite-baba-1481962.html

/КРОСС/ Шестдесет и шест роми, от които 33 деца, трябва да бъдат изведени от Социалния учебно-професионален център „Анастасия д-р Железкова" и да бъдат преместени в друга общинска база по пътя за курорта „Златни пясъци", съобщи директорът на социалната дирекция в Община Варна Любомира Комитска. Това са ромски семейства от съборените незаконни постройки в квартал „Максуда". Причината за преместването е подготовката на сградата за настаняването на 77 ученици на центъра, които са на възраст от 16 до 29 години.  Ромите обаче отказват да се преместят: „Няма никъде да отивам, с шест деца съм и три внука. Просто няма къде да отида. Не искам под открито небе. Всички настанени не искат в „Баба Алино", те достатъчно са изплашени. На българска земя се намираме, децата ни служеха за Майка България, а да сме изхвърлени като кучета". Комитска посочи, че по решение на общинското ръководство, ромите, които нямат алтернативен подслон, ще останат в другата общинска база - „Баба Алино" до края на зимния сезон. От Общината ще търсят вариант за осигуряване на карти за пътуване или транспорт на децата, които посещават училище.

Гаф на полицията в Пловдив: Появи се площад "Цар Клара Цеткин" (снимка)

http://pik.bg/гаф-на-полицията-в-пловдив-появи-се-площад-цар-клара-цеткин-снимка-news405864.html

Гаф на полицията в Пловдив: Появи се площад "Цар Клара Цеткин" (снимка)

Клара Цеткин, майката на немския социализъм, съратничката на Карл Карл Либкнехт и Роза Люксембург, жената по чиято идея празнуваме 8 март, бе обявена за цар от пловдивската полиция. Поне такова съобщение излезе в днешния криминален бюлетин на Областната дирекция на МВР, информира "Марица".

Покрай сводка за невнимателен шофьор, който блъснал 2-годишно детенце, се разбира, че произшествието е станало на площад „Цар Клара Цеткин”. Вярно е, че и сега площадът се казва „Клара Цеткин”, но в биографията на прочутата саксонка, никъде не се споменава да е била цар, нито дори президент на Ваймарската република. За известно време е била почетен председател на Райхстага, преди Хитлер да я изгони, заедно със съпартийците й през 1933 година.

Площад „Цар Клара Цеткин” заслужава достойно място сред христоматийните гафове на пловдивската полиция, коментират бдителни читатели.

След като преди време пловдивски ченгета прекръстиха Хажди Асан махала в кв. „Хаджи Димитър”, а инспектор от общинска полиция състави фиш при порверка на улица „Ханко Брат”, сега имат силна конкуренция в лицето на „Цар Клара Цеткин”.

Ким Чен-Ун раздава премии за годишнина на партията

http://frognews.bg/news_98281/Kim-CHen-Un-razdava-premii-za-godishnina-na-partiiata/

Лидерът на КНДР Ким Чен-Ун е наредил по случай наближаващата 70-а годишнина на Корейската трудова партия на военните, работещите граждани, студентите и пенсионерите да бъдат изплатени премии, равняващи се на месечното им възнаграждение, съобщиха ТАСС и БТА.

Китай: Ние сме една от най-безопасните държави в света

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004809

През 2014 г. в Китай е имало 0,7 убийства на 100 хиляди души население, което е приблизително на нивото на Швейцария, съобщава китайският ежедневник "Женмин жибао".
„Броят на случаите на убийство в Китай е по-нисък от този на развити страни като САЩ, Франция и Великобритания“, коментира китайският правосъден министър Менг Хианжу по време на
През 2014 г. в Китай е имало 0,7 убийства на 100 хиляди души население, което е приблизително на нивото на Швейцария, съобщава китайският ежедневник "Женмин жибао". „Броят на случаите на убийство в Китай е по-нисък от този на развити страни като САЩ, Франция и Великобритания“, коментира китайският правосъден министър Менг Хианжу по време на

Ще бъде открита кампанията на АБВ в Община Плевен

http://pik.bg/ще-бъде-открита-кампанията-на-абв-в-община-плевен-news405866.html

Ще бъде открита кампанията на АБВ в Община Плевен

На 26 септември (събота) от 17:30 часа ще бъде открита кампанията на ПП АБВ в Община Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

На събитието ще присъстват председателят на партията и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков, кандидатът на партията за кмет на Плевен Цветан Антов, кандидати за кметове и общински съветници за общините на област Плевен.

Събитието ще се състои на площад „Стефан Стамболов“ пред ДТ „Иван Радоев“, а при лошо време в салона на ДТ „Иван Радоев“.

Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004754

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев.
Официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-Сливен ще се състои утре, 26 септември /събота/ от 10:00 ч. в Парк хотел „Централ”.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев. Официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-Сливен ще се състои утре, 26 септември /събота/ от 10:00 ч. в Парк хотел „Централ”.

Цветанов на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев

http://frognews.bg/news_98280/TSvetanov-na-otkrivaneto-na-kampaniiata-na-kandidata-na-GERB-za-kmet-na-Sliven-Stefan-Radev/

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев.

Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004771

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев.
Официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-Сливен ще се състои утре, 26 септември /събота/ от 10:00 ч. в Парк хотел „Централ”.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще присъства на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев. Официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ-Сливен ще се състои утре, 26 септември /събота/ от 10:00 ч. в Парк хотел „Централ”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване