1000 лева глоба за майка от Свищов, била детето си

http://pik.bg/1000-лева-глоба-за-майка-от-свищов-била-детето-си-news405599.html

1000 лева глоба за майка от Свищов, била детето си

Районният съд в Свищов постанови 1000 лв. глоба за агресивна майка, която пребила детето си и му причинила сериозно увреждане. Домашната саморазправа се разиграла на 30 март тази година.

Меглена П. посегнала на невръстното си момиченце, защото била афектирана при свада със съпруга си.

В злополучния ден двамата родители се скарали люто като взаимно се обвинявали в лошо възпитание на двете си деца. Докато си разменяли обиди, се появили децата и Меглена П. се нахвърлила върху тях да ги бие.

Свищовлийката яростно шамаросала дъщеричката си А.Д. като и спукала тъпанчето на лявото ухо.

За случая била сезирана Районната прокуратура в крайдунавския град, която разпоредила разследване, а след това строгата майка била изправена на подсъдимата скамейка.

С решение от 24 септември свищовските магистрати са освободили Меглена П. от наказателна отговорност като са и наложили парична санкция в полза на държавата. Тя ще трябва да плати и 90 лв. разноски по делото.

Междувременно обаче по казуса са реагирали и социалните служби.

От Агенцията за закрила на детето преценили, че Меглена П.не е в състояние да се грижи за рожбите си. На двете деца била осигурена полицейска загрила, а по-късно те били настанени в приемни семейства.

1000 лева глоба за майка от Свищов, била детето си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004044


Районният съд в Свищов постанови 1000 лв глоба за агресивна майка, която пребила детето си и му причинила сериозно увреждане. Домашната саморазправа се разиграла на 30 март тази година.
Меглена П. посегнала на невръстното си момиченце, защото била афектирана при свада със съпруга си. В злополучния ден двамата родители се скарали люто като
Районният съд в Свищов постанови 1000 лв глоба за агресивна майка, която пребила детето си и му причинила сериозно увреждане. Домашната саморазправа се разиграла на 30 март тази година. Меглена П. посегнала на невръстното си момиченце, защото била афектирана при свада със съпруга си. В злополучния ден двамата родители се скарали люто като

Караянчева: Президентът е доказал, че наистина има адекватни реакции в кризисни ситуации

http://pik.bg/караянчева-президентът-е-доказал-че-наистина-има-адекватни-реакции-в-кризисни-ситуации-news405592.html

Караянчева: Президентът е доказал, че наистина има адекватни реакции в кризисни ситуации

Нашият президент е доказал, че наистина има адекватни реакции в кризисни ситуации това е негов избор. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в отговор на въпрос дали трябва да се свика КСНС при президента, заради бежанската криза, предаде агенция „Фокус“.

Караянчева посочи, че позицията, която изказва министър-председателят Бойко Борисов е добра, но свикването на КСНС е решение на президента.

„Мисля, че трябва да запазим стабилността на страната, защото наистина България се оказа остров на сигурността в тази ситуация, в която се намираме в момента“, коментира народния представител във връзка с бежанската криза. Във връзка с искането на лидерът на Атака Волен Сидеров за предсрочни парламентарни избори Караянчева обясни, че има логика изказването му, защото тече кампанията за месните избори и всяка партия търси идентичността си. 

Екшън в София. Таксиметров шофьор напръска мъж и жена с газов спрей

http://pik.bg/екшън-в-софия-таксиметров-шофьор-напръска-мъж-и-жена-с-газов-спрей-news405593.html

Екшън в София. Таксиметров шофьор напръска мъж и жена с газов спрей

Таксиметров шофьор напръска с газов спрей мъж и жена от друга кола след луд скандал "Симеоновско шосе", съобщава БЛИЦ, позовавайки се на очевидец.

Екшънът се е разиграл преди минути близо до номер 108. Двата автомобила се засекли, след което спрели и се стигнало до саморазправа.

Бакшишът от известна столична компания изскочил от колата и моментално налетял на двамата опоненти. Извадил спрей и ги напръскал без да му мигне окото, след което офейкал с мръсна газ

"Атака" поиска предсрочни избори и свикване на КСНС

http://www.cross.bg/izbori-predsrochni-siderov-1481913.html

/КРОСС/Партия „Атака" поиска предсрочни избори и свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента заради бежанската криза. Националистите обаче бяха категорични, че няма да искат гласуване на вот на недоверие в пленарната зала, защото трябвало да се коалират с други формации. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви: Нашият извод е, че са нужни колкото се може по-скоро предсрочни избори, за да може да дойде друго управление, което ще има куража да прегради очертанията на границите ни, което ще има куража да се справи с нелегалните мигранти и което ще може да спаси поне това, което е останало за спасяване. Не обсъждам вот на недоверие, защото това е единствената координация между групите. Аз не виждам друга парламентарна група, извън „Атака", която да разсъждава като нас. "Ако българското правителство не прегради границите с Турция, а може би вече и с Гърция, ще последва бежанска вълна на българи от България към Русия, както е станало с бесарабските българи", прогнозира лидерът на "Атака". Според него Европейският съюз изобщо не се справя с бежанската криза и последната среща на върха е само доказателство за това. Сидеров смята, че ЕС трябва да каже на САЩ да престанат със сегашната си политика, породила кризите в арабския свят след арабската пролет. Ако не го направи, общността ще "загине, ще се разпадне и ще изгуби всякакъв смисъл"

"Атака" поиска предсрочни избори и свикване на КСНС

http://www.cross.bg/siderov-predsrochni-izbori-1481913.html

/КРОСС/Партия „Атака" поиска предсрочни избори и свикване на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента заради бежанската криза. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви: Нашият извод е, че са нужни колкото се може по-скоро предсрочни избори, за да може да дойде друго управление, което ще има куража да прегради очертанията на границите ни, което ще има куража да се справи с нелегалните мигранти и което ще може да спаси поне това, което е останало за спасяване. Не обсъждам вот на недоверие, защото това е единствената координация между групите. Аз не виждам друга парламентарна група, извън „Атака", която да разсъждава като нас. "Ако българското правителство не прегради границите с Турция, а може би вече и с Гърция, ще последва бежанска вълна на българи от България към Русия, както е станало с бесарабските българи", прогнозира лидерът на "Атака". Според него Европейският съюз изобщо не се справя с бежанската криза и последната среща на върха е само доказателство за това. Сидеров смята, че ЕС трябва да каже на САЩ да престанат със сегашната си политика, породила кризите в арабския свят след арабската пролет. Ако не го направи, общността ще "загине, ще се разпадне и ще изгуби всякакъв смисъл". А задаващите се бежански вълни "буквално ще прегазят България като през ХIV век, защото те са османска инвазия". Затова Сидеров настоява за евразийска ориентация на държавата.  

Утре във Варна ще се проведе четвъртото издание на ТУ рок фест

http://www.moreto.net/novini.php?n=302169

На 26 септември от 18.00 часа на входа на морската градина (под ФК) ще се проведе четвъртото поредно издание на ТУ рок фест, научи Moreto.net. И тази година организаторите от Технически университет обещават страхотен купон с участието на специални гости и на селекция от най-добрите ученически банди.

Създават Национален инспекторат по образованието към МС

http://offnews.bg/news/n_1/n_562819.html

Депутатите приеха създаването на Национален инспекторат по образованието към Министерски съвет. Това стана с приемането на част от текстовете от Закона за предучилищното и училищното образование. В момента в Министерството на образованието и науката функционират регионални инспекторати по образованието. Според приетите текстове те ще продължат да действат като „регионални управления на образованието“. Националният инспектора ще е орган за външно инспектиране на детските градини и училищата и ще се управлява от директор, който ще се назначава и освобождава от министър-председателят. Според промените в закона на всеки 5 години инспекторатът ще трябва да извършва поне по една инспекция на всяка детска градина и всяко училище, като директорът ще трябва да предоставя оценката и насоките от инспекцията на директора на съответното учебно заведение, както и на съответното регионално управление на образованието. Директорът ще предоставя на министъра на образованието и науката и на Министерския съвет анализ за качеството на образование в инспектираните детски градини и училища. Устройството и функциите на националния инспекторат ще се определят с правилник, приет от Министерския съвет по предложение на министъра на образованието и науката.  По време на дебатите депутатът от ПФ  Милен Михов каза, че този инспекторат изземва част от функциите на Министерството на образованието и науката.

БНБ прогнозира сливане на банки

http://offnews.bg/news/n_1/n_562821.html

Българските банки ще претърпят по-нататъшна консолидация, прогнозира подуправителят на БНБ Калин Христов. В интервю за агенция Ройтерс той отбелязва наличието на силно търсене на банки, които имат около 5 процента пазарен дял, съобщава БНР. Подуправителят на Българската централна банка отбелязва, че предвид слабия ръст на кредитирането и увеличаването на регулациите в цяла Европа, единственият начин да се спечели от капитал е уедряването. Очакваният ръст на кредитите у нас през тази година е близо до нулата, а догодина - 1,6 процента.

1/4 от глобалните разходи за реклама през 2016 г. ще са в дигитални медии

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004047

Централна и Източна Европа със спад в рекламните инвестиции, в България се очаква ръст от +4,2% за 2016 г.
Водещата глобална медийна агенция Carat публикува актуализирани прогнози за развитието на рекламния пазар в световен мащаб за 2015г. и 2016г.
Въз основа на данните, получени от 59 пазара в Европа, Африка, Северна и Южна Америка,
Централна и Източна Европа със спад в рекламните инвестиции, в България се очаква ръст от +4,2% за 2016 г. Водещата глобална медийна агенция Carat публикува актуализирани прогнози за развитието на рекламния пазар в световен мащаб за 2015г. и 2016г. Въз основа на данните, получени от 59 пазара в Европа, Африка, Северна и Южна Америка,

Евакуираха община Балчик заради сигнал за бомба

http://pik.bg/евакуираха-община-балчик-заради-сигнал-за-бомба-news405586.html

Евакуираха община Балчик заради сигнал за бомба

Сигнал за бомба в сградата на община Балчик е подаден малко преди 8:30 часа тази сутрин на телефон 112, съобщават от кметската управа, предаде БТА.

Всички служители и клиенти на общинската администрация са изведени на безопасно място извън сградата.

Служители на МВР са отцепили района около общината и претърсват сградата за взривно устройство, посочват от общинската администрация.

Истина или лъжа: Тони Стораро бит заради жена

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002957

ЖЪЛТИНИТЕ

Тони Стораро е изял пердаха заради чужда жена, написа преди два дни много жълт вестник. На 10 септември фолкзвездата е бушониран, докато пеел в заведението на колегата си Константин. До инцидента се стигнало, след като певецът се задявал с неподходящата дама. Тони бил видимо подпийнал и си позволил прекалено много волности спрямо
ЖЪЛТИНИТЕ Тони Стораро е изял пердаха заради чужда жена, написа преди два дни много жълт вестник. На 10 септември фолкзвездата е бушониран, докато пеел в заведението на колегата си Константин. До инцидента се стигнало, след като певецът се задявал с неподходящата дама. Тони бил видимо подпийнал и си позволил прекалено много волности спрямо

Лиляна Павлова: Има необходимост от магистрала между София и Солун (обновена)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003965

Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“, съобщи
Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“, съобщи "Фокус". Министър Павлова заяви,

Български шофьори блокирани между Сърбия и Хърватия

http://www.vesti.bg/bulgaria/bylgarski-shofiori-blokirani-mezhdu-syrbiia-i-hyrvatiia-6042961

По изчисления на засегнат шофьор опашката от камиони на сръбска територия вече достига 25 км

Товарен автомобил се обърна на пътя Силистра - Русе

http://pik.bg/товарен-автомобил-се-обърна-на-пътя-силистра---русе-news405584.html

Товарен автомобил се обърна на пътя Силистра - Русе

Преобърнал се е товарен автомобил след удар в няколко дървета по пътя от Силистра за Русе, в района на разклона за село Нова Попина.

Произшествието станало около 6.00 ч. тази сутрин, съобщиха от МВР в Силистра.

Двайсет и осем годишният шофьор на товарния автомобил е загубил контрол над управлението на автомобила. Той е със счупена ръка.

 

Още един район остана без вода във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302186

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в карето бул."Цар Освободител", бул."Мария Луиза", бул."Владислав" и ул."Отец Паисий" и от Спортна зала до ВИНС до 20 часа.

Кирил Домусчиев: Контролът на сивата икономика е работа и на бизнеса

http://www.cross.bg/ikonomika-sivata-domyschiev-1481912.html

/КРОСС/Не може само изпълнителната власт да се бори със сивата икономика, контрол трябва да правим и ние от бизнеса, заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев при откриване на дискусия от националната кампания "Бизнес на светло за по-добро бъдеще", организирана от КРИБ и КНСБ. Домусчиев посочи, че над 30% е делът на сивата икономика в България. Със сигурност сме на първите места в Европейския съюз по този показател. Това е една много лоша цифра, допълни той. Важно е всеки от нас да каже какво вижда като проблеми, каза Домусчиев и разказа и за негов колега - бизнесмен, който преди години му казал, че закрива офшорки, защото данъкът в България вече е само 10 процента. Домусчиев попита "Какъв бизнесмен е този, който не може да си позволи да плаща 10% печалба? По-добре изобщо да не се занимава с бизнес". Домусчиев заяви, че КРИБ е обединител на светлия бизнес и голям противник на сивата икономика. През годините винаги сме се борили срещу нея, заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. "Сериозните компании в България не работят с контрагенти от сивия сектор. Освен вредата за обществото, сивата икономика изкривява конкуренцията, а тя е в основата на пазарната икономика", добави той

Иван Иванов е пред завръщане в националния отбор

http://bgfootball.actualno.com/Ivan-Ivanov-e-pred-zavryshtane-v-nacionalnija-otbor-news_497619.html

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев ще повика Иван Иванов за последните ни два мача от квалификациите за Евро 2016, съобщава „24 часа“. България гостува на Хърватия и посреща Азербайджан в София. Преди 2 години Иван Иванов получи тежка контузия на коляното, заради която трябваше да бъде опериран. Защитникът обаче вече поднови тренировки след травмата и дори записа няколко мача за втория отбор на Базел. Това е и причината Ивайло Петев да повика отново футболиста

Зимата дойде в Австрия

http://europe.actualno.com/Zimata-dojde-v-Avstrija-news_497622.html

След лятото с рекордни горещини, в зимата дойде в Австрия. Първият сняг падна в покрайнините на Залцбург и натрупа около половин метър. Пътят към планината Гросглокнер днес е непроходим. Между Терла и Хонтор пък вилняха снежни виелици. Местните власти успокояват гражданите, че работят за разчистването на пътя, предаде БЛИЦ.

Шофьорът на БГНЕС успешно е транспортиран от Ловеч във ВМА

http://society.actualno.com/Shofioryt-na-BGNES-uspeshno-e-transportiran-ot-Lovech-vyv-VMA-news_497623.html

Днес пострадалият при катастрофата в близост до село Абланица шофьор от агенция БГНЕС Любомир Янев, бе успешно транспортиран във Военномедицинска академия - София от болницата в град Ловеч. За това съобщиха от ВМА, цитирани от медията. Янев е настанен в реанимацията на ВМА - София. Припомняме, че на 22 септември рано сутринта на пътен възел Абланица се сблъскаха кола на БГНЕС, в която пътуваха трима души, и с втора, в която беше само шофьорът. Малко след инцидента в болницата почина 32-го

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма и разградската филхармония в зала 1 на НДК!

http://music.actualno.com/Jyldyz-Ibrahimova-Ivo-Papazov---Ibrjama-i-razgradskata-filharmonija-v-zala-1-na-NDK--news_497624.html

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма и разградската филхармония гостуват в София с прoект от световна величина! “ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” – само на 20 октомври в зала 1 на НДК! “ДЖАЗ ФОЛК КЛАСИК” е най-пъстрият спектакъл, в който се “забъркват” имената на двама от най-колоритните и талантливи наши изпълнители – големите Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма. В синхрон с на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Дими

УЕФА наказа ЦСКА с година извън евротурнирите

http://www.cross.bg/tzska-feurpleii-yefa-1481911.html

/КРОСС/След ФИФА, и УЕФА наказа ЦСКА. Заради неплатена глоба от 200 000 евро, „червените" няма да могат да играят в европейски турнира една година, след като се класират за тях. Това съобщи вестник „24 часа", цитиран от gong.bg. Санкцията на клуба бе наложена за нарушение на финансовия феърплей. ЦСКА се съгласи да я плати след преговори с евроцентралата, но изпусна срока за това. Той изтече на 30 юни. Ако скоро задължението не бъде покрито, глобата може да бъде завишена. ЦСКА вече има две нарушения по финансовия феърплей, като предния път се отърва с условно наказание.  

Ще прибегне ли Фед към увеличение на лихвените нива през декември?

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shte-pribegne-li-fed-kym-uvelichenie-na-lihvenite-niva-prez-dekemvri-202930/

Американският долар поскъпна в първите часове на днешния ден в резултат на изявлението на председателя на Фед Джанет Йелън

Първенци сме по невнесени данъци

http://www.moreto.net/novini.php?n=302185

България е на първо място сред страните в Европейския съюз (ЕС) по загуби от невнасяне на данъци. Това показва проучване на университета в австрийския град Линц, цитирано от „Файненшъл Таймс“. У нас тези загуби достигат 18,8% от всички постъпления, а най-ниско е нивото в Австрия – 4,5%.

Шофьор помете пешеходец на пътя между шуменски села

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004025

44-годишен мъж е загинал при тежък инцидент между селата Климент и Пристое, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Произшествието е станало около 20.30 часа снощи.
На прав пътен участък между двете села, при движение с несъобразена скорост, 46-годишен водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация блъснал с предната челна дясна част преминаващ
44-годишен мъж е загинал при тежък инцидент между селата Климент и Пристое, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Произшествието е станало около 20.30 часа снощи. На прав пътен участък между двете села, при движение с несъобразена скорост, 46-годишен водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация блъснал с предната челна дясна част преминаващ

Шофьор помете пешеходец на пътя между шуменски села

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004037

44-годишен мъж е загинал при тежък инцидент между селата Климент и Пристое, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Произшествието е станало около 20.30 часа снощи.
На прав пътен участък между двете села, при движение с несъобразена скорост, 46-годишен водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация блъснал с предната челна дясна част преминаващ
44-годишен мъж е загинал при тежък инцидент между селата Климент и Пристое, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Произшествието е станало около 20.30 часа снощи. На прав пътен участък между двете села, при движение с несъобразена скорост, 46-годишен водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация блъснал с предната челна дясна част преминаващ

Kомикът Бил Козби вече без почетни титли заради сексуалния тормоз над 50 жени

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004028

Университетите "Фордам" в Ню Йорк и "Маркет" в Милуоки анулираха почетните степени, присъдени на американския комик Бил Козби, след като беше обвинен от десетки жени в сексуален тормоз, съобщава Асошиейтед прес.
От университета "Маркет" са лишили Козби от почетна степен, присъдена му през 2013 г. Университетът "Фордам" е анулирал почетната
Университетите "Фордам" в Ню Йорк и "Маркет" в Милуоки анулираха почетните степени, присъдени на американския комик Бил Козби, след като беше обвинен от десетки жени в сексуален тормоз, съобщава Асошиейтед прес. От университета "Маркет" са лишили Козби от почетна степен, присъдена му през 2013 г. Университетът "Фордам" е анулирал почетната

Български шофьори са блокирани на сръбско-хърватската граница

http://www.cross.bg/granitzata-hurvatiya-surbiya-1481910.html

/КРОСС/ Над 170 български шофьори на камиони бедстват в Сърбия на границата с Хърватия, съобщи Нова телевизия. Пенчо Пенчев и стотици негови колеги от пет дни чакат да преминат в Хърватия. „Спряха ни и казаха, че има бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не можем да минем заради тях. На следващия ден казаха, че има проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарни автомобили. Днес ни казаха съвсем друга версия. Всеки вдига рамене", оплака се Пенчев. По думите му българските шофьори нямат нито вода, нито храна. На мястото няма и тоалетни. „Днес ни донесоха по шише вода. Става въпрос за частни транспортни фирми от Сърбия, които го правят на добра воля", обясни още Пенчев. Шофьорите са опитали да направят стачка, като блокират движението на автомобили от Сърбия за Хърватия, но ефект не е имало. По негови изчисления опашката от камиони вече достига 25 километра. Шофьорите не знаят още колко ще чакат на границата. От другата страна на границата, на хърватска територия, опашката от камиони е 16 километра, заяви Димитър Крумов, също шофьор на тир. „Като кучета сме", заяви Крумов. Той добави, че в момента няма бежанци и не е ясно защо стоят на границата.

Кирил Домусчиев: 30% е делът на сивата икономика у нас

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004002

"30% е делът на сивата икономика у нас, и сме на едно от първите места в Европа". Това каза Кирил Домусчиев, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България по време на откриването на националната кампания на КРИБ и КНСБ за изсветляване на икономиката. Тя е под мотото "Бизнес на светло за по-добро бъдеще", съобщи "Канал 3".
"30% е делът на сивата икономика у нас, и сме на едно от първите места в Европа". Това каза Кирил Домусчиев, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България по време на откриването на националната кампания на КРИБ и КНСБ за изсветляване на икономиката. Тя е под мотото "Бизнес на светло за по-добро бъдеще", съобщи "Канал 3".

Огромни задръствания в Пловдив заради скъсаните тролейбусни жици (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004003

Движението по цялата дължина на "Кукленско шосе" до кръстовището на ВСИ в Пловдив продължава да е блокирано. Причината за това са падналите тролейбусни жици, които били в този вид още от снощи, но не са предприети никакви мерки, пише trafficnews. В близост до бензиностанция "OMV" има и катастрофа. Шофьорите са се разминали само с материални щети

Зимата вече дойде в Австрия! Идва към България

http://petel.bg/Zimata-veche-doyde-v-Avstriya--Idva-kam-Balgariya__128204

След лятото с рекордни горещини, в зимата дойде в Австрия. Първият сняг падна в покрайнините на Залцбург и натрупа около половин метър,...

Известен диджей почина тази нощ в София

http://petel.bg/Izvesten-didzhey-pochina-tazi-noshh-v-Sofiya__128205

Популярният видински диджей Тодор Живков - Джефи е починал тази нощ в болница в София. 48-годишният майстор на музикалните миксове от дълго...

Задигнаха колата на футболен национал

http://petel.bg/Zadignaha-kolata-na-futbolen-natsional__128206

Снимка: Флагман На 21 срещу 22 септември през нощта е открадната колата на капитана на младежкия национален отбор по футбол - бургазлията...

Дете бежанец от Сирия нарисува картина и я подари на немски полицаи. Вижте какво послание отправи

http://petel.bg/Dete-bezhanets-ot-Siriya-narisuva-kartina-i-ya-podari-na-nemski-politsai--Vizhte-kakvo-poslanie-otpravi__128207

Дете бежанец от Сирия направи подарък на полицейското управление в германския град Пасау - картина, която нарисувало само, съобщава...

Осъдиха на 8 години затвор мъж, убил съселянин заради крави в градината

http://petel.bg/Osadiha-na-8-godini-zatvor-mazh--ubil-saselyanin-zaradi-kravi-v-gradinata__128208

Присъда от 8 години затвор за умишлено убийство постанови състав на Окръжен съд-Разград. Процесът се гледа по съкратената процедура след...

Най-големият пътнически самолет се размина на косъм от инцидент при кацане (Видео)

http://petel.bg/Nay-golemiyat-patnicheski-samolet-se-razmina-na-kosam-ot-intsident-pri-katsane--Video-__128209

Снимка: Youtube Самолет на "Emirates" се размина на косъм от сериозен инцидент при кацане на летището в Дюселдорф. Машината, модел Еърбъс А380, е...

Ексклузивно! Ето какво се случва около стадиона в момента преди концерта на Слави

http://petel.bg/Ekskluzivno--Eto-kakvo-se-sluchva-okolo-stadiona-v-momenta-predi-kontserta-na-Slavi__128210

Снимка: "Шоуто на Слави" Огромна опашка от нетърпеливи фенове вече се извива пред стадион "Васил Левски", където тази вечер Слави...

Извънредно! Голяма акция в София! Има много заловени бежанци

http://petel.bg/Izvanredno--Golyama-aktsiya-v-Sofiya--Ima-mnogo-zaloveni-bezhantsi__128211

71 бежанци са заловени от полицията в София през изминалата нощ. Повечето от хванатите нелегални имигранти са от Афганистан, а друга част...

Kомикът Бил Козби вече без почетни титли заради сексуалния тормоз над 50 жени (видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003985

Университетите "Фордам" в Ню Йорк и "Маркет" в Милуоки анулираха почетните степени, присъдени на американския комик Бил Козби, след като беше обвинен от десетки жени в сексуален тормоз, съобщава Асошиейтед прес.
От университета "Маркет" са лишили Козби от почетна степен, присъдена му през 2013 г. Университетът "Фордам" е анулирал почетната
Университетите "Фордам" в Ню Йорк и "Маркет" в Милуоки анулираха почетните степени, присъдени на американския комик Бил Козби, след като беше обвинен от десетки жени в сексуален тормоз, съобщава Асошиейтед прес. От университета "Маркет" са лишили Козби от почетна степен, присъдена му през 2013 г. Университетът "Фордам" е анулирал почетната

Кирил Домусчиев: Контролът на сивата икономика е работа и на бизнеса

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003984


"Важно е всеки от нас да каже какво вижда като проблеми. Не може само изпълнителната власт да се бори със сивата икономика, контрол трябва да правим и ние от бизнеса". Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев при откриване на дискусия от националната кампания "Бизнес на светло за

Не вий ли гонихте отдавна свободния му дързък дар?*

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5004012

Кампанията “Да намразим Григор Димитров, защото отказа да играе за България” натрупа инерция и фейсбук почитатели някак си изненадващо скоростно.
Стигна се дори до създаване на група, която призовава да се бойкотира демонстративният мач на най-добрия български тенисист срещу французина Гаел Монфис на 28 ноември в София.
Кампанията “Да намразим Григор Димитров, защото отказа да играе за България” натрупа инерция и фейсбук почитатели някак си изненадващо скоростно. Стигна се дори до създаване на група, която призовава да се бойкотира демонстративният мач на най-добрия български тенисист срещу французина Гаел Монфис на 28 ноември в София.

Парламентът ще заседава извънредно на 29 септември

http://www.cross.bg/chetene-zasedanie-predychilishtnoto-1481909.html

/КРОСС/Парламентът ще заседава извънредно на 29 септември, вторник, от 11.00 до 18.00 ч. Това решиха депутатите, като подкрепиха предложението на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. В програмата на извънредното заседание са включени второто гласуване на Законопроекта за предучилищното и училищното образование, първо четене на промени на Закона за обществените поръчки, първо четене на промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и шест ратификации на международни документи. Днешното пленарно заседание започна след 15-минутна почивка за събиране на кворум. Депутатите продължават с второ четене на текстове от Законопроекта за предучилищното и училищното образование. В рамките на парламентарния контрол от 11.00 ч. на депутатски въпроси ще отговарят министрите Тодор Танев, Божидар Лукарски, Вежди Рашидов, Владислав Горанов, Лиляна Павлова и Петър Москов.  

Борисов: Закъсняхме с проверките на бензиностанциите

http://econ.bg/Новини/Борисов-Закъсняхме-с-проверките-на-бензиностанциите-_l.a_i.698621_at.1.html

Малко късно започнахме с проверките на бензиностанциите. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV. „Никога не сме казвали, че 100% от...

Огромни задръствания в Пловдив заради скъсаните тролейбусни жици

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5004014

Движението по цялата дължина на "Кукленско шосе" до кръстовището на ВСИ в Пловдив продължава да е блокирано. Причината за това са падналите тролейбусни жици, които били в този вид още от снощи, но не са предприети никакви мерки, пише trafficnews. В близост до бензиностанция "OMV" има и катастрофа. Шофьорите са се разминали само с материални щети

Шофьорите в Пловдив на нокти взимат 2 километра за 40 минути

http://pik.bg/шофьорите-в-пловдив-на-нокти-взимат-2-километра-за-40-минути-news405573.html

Шофьорите в Пловдив на нокти взимат 2 километра за 40 минути

Движението по цялата дължина на "Кукленско шосе" до кръстовището на ВСИ в Пловдив продължава да е блокирано. Причината за това са падналите тролейбусни жици, които били в този вид още от снощи, но не са предприети никакви мерки, пише trafficnews.

В близост до бензиностанция "OMV" има и катастрофа. Шофьорите са се разминали само с материални щети по автомобилите, а причината най-вероятно е несъобразена скорост.

Ето и какво друго коментираха очевидци за ситуацията на надлеза в момента:

"38 мин от надлез "Родопи" до хотел "Родопи", разстояние приблизително 2 км... Пловдив все повече започва да прилича на София! Алтернативата е една - да се преместя да живея в Каспичан (например)"

"Не дай си Боже отново някой стане жертва на нечие безхаберие заради безстопанственото отношение към тази електрическа мрежа. Помним как загина жена в района на гарата заради това.Тогава имаше раздвижване и проверки, което изтрая от ден до пладне. Пак ли да чакаме поредната жертва?"

Бойко Борисов: Промените в съдебната система не са окастрени

http://www.mediapool.bg/boiko-borisov-promenite-v-sadebnata-sistema-ne-sa-okastreni-news239628.html

Промените в съдебната система не са окастрени, заяви премиерът Бойко Борисов относно "историческия компромис" между партиите за съдебната реформа пред бТВ. Той заяви още, че е готов да даде оставка, ако някой докаже със запис, че е нарекъл българите "лош материал". Премиерът беше разпитан по всички актуални въпроси – от бежанците, през съдебната реформа, местните избори, пенсиите, задръстванията по пътищата, карикатурите по негов адрес, футбола, до отказа на тенисиста Григор Димитров да играе за България на купа "Дейвис". Широки правомощия за прокурорите и явно гласуване за съдиите "Ще има 100% независима прокурорска система. Българският главен прокурор ще бъде 100% независим с огромни права – може да задържи премиер, министър, всеки", каза Борисов. По думите му съдийските гилдии не искат гласуването да е явно. "Аз съм за явно гласуване, ако Реформаторския блок са за явно, аз съм за два пъти по-явно", каза Борисов. Това, което ще се прави като промени на Конституцията, ще позволи на съдиите сами да избират началници, обясни премиерът. Между първо и второ четене, всички партии ще могат да се аргументират за съдебната реформа, за да се стигне до най-доброто решение, посочи Борисов. Според него "Атака" е подкрепила промените в Конституцията на първо четене, защото лидерът им Волен Сидеров е присъствал на председателския съвет с участието на правосъдния министър Христо Иванов и се е убедил в ползите от промените. Възможно било да му е повлиял и фактът, че наскоро е станал баща на момче и иска по-добро бъдеще за детето си, допусна премиерът. Решенията на ГЕРБ са по-добри и не мога да упрекна ДПС, че ги подкрепя На въпрос дали ДПС стои зад гърба на ГЕРБ Борисов каза, че на някои медии много им се иска това да е факт. По думите му ДПС подкрепя неговата партия по проекти, които са добри за държавата. "Решенията на ГЕРБ са по-добри и не мога да упрекна ДПС, че ги подкрепя", заяви премиерът. Той даде за пример запазването на плоския данък, ускореното отчуждаване за строителство на инфраструктурни проекти и други. За пенсионерите – 50 млн. лв. за Коледа и Великден Ще дадем 50 млн. лв. за Коледа и Великден на пенсионерите, обеща Борисов. Той уточни, че с вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин работи много добре. Похвали го за пенсионната реформа, която се провежда. По повод вдигането на учителските заплати Борисов каза, че "това, което сме обещали, ние винаги го даваме". "Няма нещо, което да съм обещал и да не е направено през годините. Може да съм го забавил, като ни свалиха от власт", каза той. Премиерът изказа задоволство, че е подал оставка заради цените на тока. "Направиха ни голяма добрина, прочистих партията, намерих си партньори, с опозицията също работим много спокойно", каза Борисов. На въпрос защо правителственият самолет "Фалкон" се разваля толкова често, Борисов отговори с въпрос: "Да не съм го правил аз". Той допълни, че понякога завижда на колегите си от Европейския съюз за хубавите самолети, с които идват на срещите на върха в Брюксел. Местните избори Борисов отказа да попълни своите прогнози за представянето на ГЕРБ на предстоящите местни избори. Той обясни, че на вързано играе само със здравния министър Петър Москов, с когото залагат на мачовете от английската Висша лига. Написа обаче послание на своите колеги: "Успех на всички политически партии! Най-добрите да победят". Според Борисов за всички е видно, че градовете стават по-хубави. Това не е било предизборно, а защото в момента приключва изпълнението на проектите. Сега подписваме за строителството на магистралата през Кресненското дефиле. Догодина като се открие лота ще ме питате дали е заради президентските избори, аргументира се премиерът. Според Борисов критиките в медиите към него са атаки от хора, които искат хаос, които не харесват факта, че се строят магистрали, че се бори корупцията, намират се пари за пенсионерите. Всички се радват на новопостроените магистрали въпреки тезата, че "асфалт не се яде", отбеляза Борисов. Той се аргументира, че по 300 000 души тръгват на път, когато има празници, и им харесва бързо да се придвижват. Премиерът заяви, че разбира българите, които масово ходят на море в Гърция, защото нашето било замърсено и всеки се връщал с разстройство. Сега обаче с новите пречиствателни станции по Черноморието, в които бяха инвестирани над 300 млн. лв., българите догодина ще се върнат да почиват по родните курорти. Премиерът отказа да каже колко лентички е събрал от откриване на обекти. "И на тях им се режат лентички, да са си построили – да си режат", каза Борисов. Българите не са "лош материал" Борисов заяви, че е готов да подаде оставка като премиер, ако някой със запис докаже, че е казвал, че българите са "лош материал". Относно разрешенията на руски товарни самолети да прелитат над страната Борисов посочи, че има процедура, по която се иска разрешение. "За едни даваме, за други отказваме", каза Борисов. Българските овчарки по-зли от немските "Аз съм горещ почитател на българското овчарско куче, първо гледах една немска овчарка, на една възраст с моите кучета. Исках да видя при едно и също възпитание какво е сравнението между породите. Нашите овчарки не отстъпват по нито едно качество, освен че са по-зли", заяви премиерът. Премиерът иска да помогне на ЦСКА, но не знае как "Искам много да помогна на ЦСКА! Само да ми кажат как да им помогна. Готови сме да им дадем веднага базите. Бих им помогнал на драго сърце. В момента помагаме на „Черно море“ да си оправи стадиона, да му сложат осветление. Стремим се да помагаме на всички с каквото можем", заяви Борисов. Министър-председателят коментира отказа на "червените" да играят в турнира на Аматьорската лига, където щяха да срещнат тима, в който игра преди време "Витоша" Бистрица. "Приключих с участията в Бистрица. Спортувам винаги, когато намеря време. Аз съм професионалист в тениса, печеля пари от него. Играем на по 10 лева и който загуби купува след това на другите по нещо - бира за тези, които пият бира, а за мен - таратор. Аз пия таратор", заяви премиерът. Борисов се оплака, че в карикатури го рисуват твърде дебел и отбеляза, че е в "отлична спортна форма", защото спортува всеки ден футбол или тенис по час.

Извънредно! Нов ужас на пътя! Такси и кола се помляха челно в Хасково, един бере душа

http://pik.bg/извънредно-нов-ужас-на-пътя-такси-и-кола-се-помляха-челно-в-хасково-един-бере-душа-news405541.html

Извънредно! Нов ужас на пътя! Такси и кола се помляха челно в Хасково, един бере душа

Още кръв се лее по пътищата на България. Поредна тежка катастрофа стана рано тази сутрин в Хасково, като по чудо от адския сблъсък няма жертви, съобщи Haskovo.net

Ударили са се челно таксиметров автомобил и лека кола. Eдин от пострадалите е с опасност за живота и се намира в болницата.

Лекари се борят за живота му.

Полицията работи по случая.

 

Пейчо Пейчев е кмет на Варна до изборите

http://www.moreto.net/novini.php?n=302182

Зам.-кметът по финансовите въпроси на Община Варна Пейчо Пейчев ще бъде кмет на Варна до изборите. От днес Иван Портних е в отпуск заради старта на предизборната кампания. Портних е кандидат на ГЕРБ за втори мандат, а законът го задължава да излезе в отпуск 30 дни преди провеждане на изборите.

„Медиумът от Лонг Айлънд“ се завръща с още по-забавен шести сезон

http://www.cross.bg/tereza-sezon-sreshta-1481908.html

/КРОСС/ Броени дни ни делят от завръщането на любимия на всички медиум с още изненадващи сеанси и детайли от живота на Тереза Капуто. На 27 септември, от 22,00 ч., по TLC Тереза и съпругът й Лари дават старт на новия сезон на „Медиумът от Лонг Айлънд" с едночасова премиера, в която празнуват 25-тата годишнина от сватбата си. Шестият сезон отнася зрителите на вълнуващо пътешествие, като дава поглед и върху целия метод на работа на Тереза - както преди, така и след сеанс.  Новите епизоди разкриват и как синът на Тереза - Лари младши напуска дома Капуто, за да започне по-самостоятелен живот. Въпреки че едно от пиленцата им отлита от гнездото, Лари и Тереза имат повод за празник, защото достигат важен етап от брака си. Заснемайки сезон 6, те пътуват по алеята на спомените и посещават мястото, където е била първата им среща. Опитвайки се да избегнат лютата нюйоркска зима, съпрузите поемат по път, изпълнен с чести спирки и още много изненади и емоционални групови и персонални сеанси. Тереза ще посети отново затвора, където се среща с група затворнички - свиждане, което се превърна в един от най-запомнящите се и въздействащи епизоди на „Медиумът от Лонг Айлънд" до ден-днешен. Този път Тереза се среща и с всички затворници в мъжкото отделение, предавайки им емоционални съобщения от отвъдното

Експерт: Страната ни е на едно от последните места по доброволчески труд

http://pik.bg/експерт-страната-ни-е-на-едно-от-последните-места-по-доброволчески-труд-news405559.html

Експерт: Страната ни е на едно от последните места по доброволчески труд

Платформата за доброволчество "Герой на времето" организира днес дискусия с неправителствени организации за ефективонстта на доброволческата дейност.

Павел Кунчев, директор на платформата, подчерта, че страната ни е на едно от последните места по доброволчески труд, но среща подкрепа за всички инициативи, предаде БНР. В последните дни това става най-често в помощ на бежанците:

"Има поканени девет организации от различни сектори. Заедно ще обсъдим различни проблеми, добри практики и възможности за подобряване на работата. Платформата съществува от три години и нещо вече и досега сме помогнали на над 530 организации да намерят подкрепа за своите инициативи. Ще произведем наръчник, който се разпространява абсолютно безплатно, онлайн и офлайн за всички, които са заинтересовани, на които може да помогнат. Всички инициативи намират подкрепа, но инициативите, свързани с деца, мисля, че най-много, най-бързо и най-лесно  събират подкрепа от хора."

Бежанска вълна на българи към Русия прогнозира Сидеров

http://news.ibox.bg/news/id_1559130302

Спасяващи предсрочни избори да спрат бежанската вълна поиска лидерът на "Атака"

Супер луна и пълно лунно затъмнение ще наблюдаваме в понеделник

http://www.moreto.net/novini.php?n=302162

Изключително рядко небесно явление ни очаква само след няколко дни - пълно лунно затъмнение в комбинация със суперлуние. На 28 септември за първи път от 30 години насам двете явления ще съвпаднат. При суперлуние луната се доближава максимално до Земята, Тогава луната е необичайно голяма и ярка, обагрена в червено.

Хърватският външен министър: Напрежението между Загреб и Белград е ненужно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003973

Хърватският министър на външните работи Весна Пусич смята, че напрежението между Хърватия и Сърбия е напълно ненужно, което възникна поради бежанската криза, съобщава БГНЕС.
Хърватският министър на външните работи Весна Пусич смята, че напрежението между Хърватия и Сърбия е напълно ненужно, което възникна поради бежанската криза, съобщава БГНЕС. "Напрежението между Хърватия и Сърбия е абсолютно ненужно. смятам, че на първо време трябва да намалим противоречията и да решаваме проблема, заедно с партньорите от ЕС,

Хърватският външен министър: Напрежението между Загреб и Белград е ненужно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003980

Хърватският министър на външните работи Весна Пусич смята, че напрежението между Хърватия и Сърбия е напълно ненужно, което възникна поради бежанската криза, съобщава БГНЕС.
"Напрежението между Хърватия и Сърбия е абсолютно ненужно. смятам, че на първо време трябва да намалим противоречията и да решаваме проблема, заедно с партньорите от ЕС,
Хърватският министър на външните работи Весна Пусич смята, че напрежението между Хърватия и Сърбия е напълно ненужно, което възникна поради бежанската криза, съобщава БГНЕС. "Напрежението между Хърватия и Сърбия е абсолютно ненужно. смятам, че на първо време трябва да намалим противоречията и да решаваме проблема, заедно с партньорите от ЕС,

Директорът на детското SOS селище в село Дрен: Местим децата от Дрен, но не закриваме дейността. Когато питам местните къде са им децата, те казват в София - няма какво да правят в Дрен, а защо децата в риск да стават заложници ?

http://www.zapernik.com/obshtestvo/direktorut-na-detskoto-sos-selishte-v-selo-dren-mestim-decata_40000/

Директорът на детското SOS селище в село Дрен - Пламен Стоянов, призна в студиото на „Тази сутрин”, че се работи по план децата да бъдат преместени в София и Перник. По думите му това била световна практика – децата в риск да бъдат интегрирани в по-големите градове. Тази практика се прилагала в в Бразилия, в Унгария, в Естония я има тази практика. Не закриваме дейността, местим децата, обяви Стоянов.

Той отказа да каже за какво ще бъдат използвани къщичките, в които...

Продължава

Създават Национален инспекторат по образованието към Министерския съвет

http://pik.bg/създават-национален-инспекторат-по-образованието-към-министерския-съвет-news405556.html

Създават Национален инспекторат по образованието към Министерския съвет

Национален инспекторат по образованието ще бъде създаден към Министерския съвет. Това решиха депутатите с приемане на второ четене на текстове от Законопроекта за предучилищното и училищното образование. Сега към Министерството на образованието и науката /МОН/ функционират регионални инспекторати по образованието.

Предвижда се след влизането в сила на новия закон те да продължат да действат като "регионални управления на образованието". Националният инспекторат ще е орган за външно инспектиране на детските градини и училищата и ще се управлява от директор.

Той ще се назначава и освобождава от министър-председателя. На всеки 5 години ще трябва да се извършва поне по една инспекция на всяка детска градина и всяко училище.

Директорът ще трябва да предоставя оценката и насоките от инспекцията на директора на съответната детска градина или училище, както и на началника на съответното регионално управление на образованието.

Директорът ще предоставя на министъра на образованието и науката и на Министерския съвет анализ за качеството на образование в инспектираните детски градини и училища. Устройството и функциите на националния инспекторат ще се определят с правилник, приет от Министерския съвет по предложение на министъра на образованието и науката, отбелязва БТА.

Депутати от БСП и от Патриотичния фронт изразиха несъгласие със създаването на инспектиращо звено извън МОН.

Според Валери Жаблянов от БСП няма логика за създаване на паралелна на министерството институция.

 

Сидеров поиска предсрочни избори

http://offnews.bg/news/n_1/n_562803.html

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обяви на брифинг в парламента, че правителството не се справя с бежанската криза. Той настоява за провеждане на предсрочни парламентарни избори и ново управление, „което ще има куража да прегради границите и да екстрадира обратно нарушителите“. „В противен случай ще ни залеят милиони мюсюлмани и ще бъдем прегазени. Очертава се нов 14-век“, категоричен беше атакист номер едно. По думите му бежанците ще ни прогонят от собствената ни държава и ше бъдем принудени да бягаме към Русия. Той също поиска свикван на КСНС при президента, след като по-рано тази седмица това направиха и от БСП. „Ако Европейският съюз не престане да бъде само марионетка на САЩ, ще се разпадне“, обяви той. „Не, че ще се реши нещо, този орган има само представителни функции“, изрази мнението си Сидеров.

Бердих отпадна още в първия си мач в Санкт Петербург

http://tennis.actualno.com/Berdih-otpadna-oshte-v-pyrvija-si-mach-v-Sankt-Peterburg-news_497613.html

Световният номер 5 в тениса Томаш Бердих записа разочароващо отпадане от турнира в Санкт Петербург още в първия си мач. Поставеният под номер 1 в схемата почива в първия кръг чех, но бе елиминиран от Симоне Болели (Италия) в два сета –7:6 (5), 6:4. Бердих изигра много слаб мач и логично отпадна от 29-годишния италианец. В друг мач от деня Милош Раонич пък  се класира безпроблемно за четвъртфиналите на турнира. Канадецът победи убедително представителя на домакините Евгений Донской с

LG планира телевизор, който се навива на руло

http://sciencelogy.actualno.com/LG-planira-televizor-kojto-se-naviva-na-rulo-news_497615.html

LG Electronics разработва базиран на органични светоизлъчващи диоди (OLED) гъвкав телевизор, чийто дебют се предвижда следващата година, пише Business Korea. Очаква се устройството да бъде представено по време на Международното изложение за консуматорска електроника (ICES) в САЩ през януари следващата година. Масовото му производство обаче е въпрос на по-далечно бъдеще. LG смята, че OLED е най-подходящият материал за създаване на екрани, които могат да се навиват на руло, тъй като не е необход

Екслузивно предложение от Facebook (ВИДЕО)

http://sciencelogy.actualno.com/Eksluzivno-predlojenie-ot-Facebook-VIDEO-news_497580.html

Благодарение на работата на специалистите по специални ефекти на компанията Lucasfilm (САЩ) зрителите са получили възможност да наблюдават сцена от научнофантастичната сага Star Wars от всички гледни точки – може да се променя посоката на погледа във видеото във всеки момент, съобщава ВВС. Засега производството на видео с пълен обзор изисква работата на сложно оборудване. Но специалистите от Facebook твърдят, че нещо подобно в недалечното бъдеще ще бъде достъпно за всички потребители в мр

Служители на ГДБОП разкриха модерна оранжерия за отглеждане на марихуана

http://pazardjik.actualno.com/Slujiteli-na-GDBOP-razkriha-moderna-oranjerija-za-otglejdane-na-marihuana-news_497617.html

Вчера (24 септември) служители на ГДБОП, съвместно с ОДМВР-Пазарджик и РУ-Септември, проведоха специализирана полицейска операция на територията на с. Варвара под ръководството на Окръжна прокуратура - Пазарджик, съобщиха от МВР. В хода на оперативните действия, в землището на селото, е открита модерна оранжерия, оборудвана с изключително скъпа техника за отглеждане на растенията. Базата се състояла от общо четири отделни сгради, всяка от които специално пригодена за поетапното им развитие - о

Павлова: Трафикът София-Солун показва нуждата от магистрала

http://pik.bg/павлова-трафикът-софия-солун-показва-нуждата-от-магистрала-news405553.html

Павлова: Трафикът София-Солун показва нуждата от магистрала

Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“.

Павлова заяви, че днес дава старта на изграждането на дългоочаквания участък от АМ "Струма" - ЛОТ 3.3. Това е една част от проекта за изграждането на автомагистралата през Кресненското дефиле. Това е и първият проект, който започва своята реализация по линия на Оперативна програма "Транспорт" 2014 - 2020г.", посочи тя.

По думите ѝ, от АМ "Струма" остават да бъдат изградени още около 62 километра. "Това е целият ЛОТ 3. Този ЛОТ е разделен на 3 основни подучастъка. ЛОТ 3.1 започва от Благоевград, където следващите дни и седмици ще завърши строителството. Имаме и един подобект – тунелът на Железница. Следващият участък е Кресненското дефиле, а участъкът, за който договор сключваме днес, е от Сандански до Кресна", коментира още министър Павлова.

"Успяхме в кратки срокове, след като получихме мандат през миналата седмица от Министерски съвет, да подпишем договор за безвъзмездна помощ, за да може още преди самият проект да е окончателно одобрен от ЕК, ние да сключим договор с избрания изпълнител и да започнем работа", обясни още тя.

Гърция ще реже само от високите пенсии

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gyrciia-shte-reje-samo-ot-visokite-pensii-202927/

В първите осем месеца на годината страната е ограничила разходите, но приходите в хазната са с 12% по-малко от очакваното

Лиляна Павлова: Има необходимост от магистрала между София и Солун

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003971

Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“, съобщи "Фокус".
Министър Павлова заяви,
Трафикът от София до Солун доказва необходимостта от магистрала в този участък. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на подписването на договорите за проектиране, строителство и супервизия на автомагистрала „Струма“ - ЛОТ 3.3“, съобщи "Фокус". Министър Павлова заяви,

Британски евроскептици се обединиха за началото на кампания за напускане на ЕС

http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2015/09/25/2615984_britanski_evroskeptici_se_obediniha_za_nachaloto_na/?ref=rss


Опонентите на британското членство в Европейския съюз се съюзиха, за да ръководят кампанията за излизане на страната от общността преди референдума, който ще се проведе до края на 2017 г, предаде "Ройтерс".

Кампанията за излизане от общността ще носи името "Напускане.ЕС" (Leave.EU) и е създадена от бизнесмена Арън Банкс, който е спонсор на евроскептичната британска партия на Найджъл Фараж "Партия за независимостта на Обединеното кралство" (ЮКИП).

Работата на активистите официално ще бъде стартирана на годишната конференция на партията в Донкастър, Северна Англия, днес.

"Това, на което ще станете свидетели днес, е обединението на всички различни, разделени групи в страната, които подкрепят напускането на Европейския съюз", заяви лидерът на партията Фараж.

"Днес ние формално ще обединим силите си и ще започнем кампанията за референдума по правилния начин", добави той.

Премиерът Дейвид Камерън обеща да промени условията на членството на Великобритания в ЕС, преди да се проведе гласуването. Камерън изрази увереност, че ще бъде способен да защити оставането на Великобритания в Съюза, но не изключи възможността да не успее да постигне целите си за промяна.

Български шофьори са блокирани на границата между Сърбия и Хърватия

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/25/2615981_bulgarski_shofyori_sa_blokirani_na_granicata_mejdu/?ref=rss


Заради проблемите с бежанците и търговските спорове между Сърбия и Хърватия около 170 български шофьори бедстват на затворената граница между двете страни. Те са блокирани в камионите си и са останали без храна, вода и тоалетна.

Шофьорът Пенчо Пенчев вече пети ден чака от сръбска страна на границата. В неделя той се е опитал да мине границата с Хърватия, но без успех.

"Първо ни спряха, защото имало бежанци, които са на сръбско-хърватската граница и не може да минем заради тях. На следващия ден ни казаха, че има някакъв проблем между Сърбия и Хърватия с разрешителните за товарните автомобили. Днес, като питахме, ни казаха съвсем друга версия и всеки вдига рамене, а ние си седим тук вече пет дни без вода, храна и тоалетна, без нищо", каза Пенчев пред Нова телевизия.

Единствено сръбски частни транспортни фирми раздали по шише вода на собствени разноски, за да помогнат на своите колеги.

По думите на Пенчев никой не може да каже колко още време шофьорите ще седят на границата.

Шофьорите са протестирали заради ситуацията на сръбско-хърватската граница, но засега без успех.

"Вече не знаем на кой да се оплачем. Седим тук пет дни като прошляци. Тук има само 170 български камиона, а опашката е 25 километра", казва още шофьора Пенчо Пенчев.

Димитър Крумов е друг български шофьор, който обаче стои от страна на хърватската граница.

"Ние тук сме като кучета. Това е! На мигриращите им се дават палатки, вода, чаршафи, хляб, а ние седим тук по четири дни буквално като кучета", каза Крумов.

Пл. Димитров: И ниските данъци не осветлиха сивата икономика

http://frognews.bg/news_98247/Pl-Dimitrov-I-niskite-danatsi-ne-osvetliha-sivata-ikonomika/

"Аз съм с раздвоени чувства, когато става въпрос за данъчната ни система. Очевидно дори и ниските данъци не успяха да осветлят сивата икономика", продължи той. По думите му не може да се продължава по този начин.Това заяви председателят на "Конфедерацията на независимите синдикати в България" Пламен Димитров на среща между бизнеса и представители на правителството.

Поредна смърт на пътя! Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско

http://pik.bg/поредна-смърт-на-пътя-мъж-загина-при-тежка-катастрофа-в-шуменско-news405549.html

Поредна смърт на пътя! Мъж загина при тежка катастрофа в Шуменско

44-годишен мъж загина при тежък инцидент между селата Климент и Пристое, съобщиха от полицията.

Произшествието е станало около 20.30 часа снощи. На прав пътен участък между двете села, при движение с несъобразена скорост, 46-годишен водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация блъснал с предната челна дясна част преминаващ пешеходец. Мъжът е починал на място.

М.С. от село Загориче, който бил зад волана на автомобила, е тестван за алкохол. Наличие не е установено. Започнато е досъдебно производство. 

ВВС на България и Румъния започнаха съвместни презгранични операции

http://offnews.bg/news/n_1/n_562806.html

На 28 и 29 септември на територията на България и Румъния ще се проведе съвместната българо-румънска тренировка Blue Bridge 2015, съобщиха от пресцентъра на Военновъздушните сили (ВВС). Българските военни участват с изтребители МиГ-29 и МиГ-21 от 3-а авиобаза Граф Игнатиево. ВВС на Румъния се включват със самолети МиГ-21 Lancer. Основните летища за опериране са Граф Игнатиево и Михаил Когалничану. Освен полети, в рамките на учението е предвидена компютърна симулация между Центъра за управление и докладване в София и този в Букурещ. Целта на Blue Bridge 2015 е да се подобрят координацията и оперативната съвместимост между ВВС на двете държави при провеждане на презгранични операции за контрол на въздухоплаването и охраната на въздушното пространство, както и да се повиши готовността на специалистите от Военновъздушните сили за участие в съвместни операции. Българо-румънското учение се провежда вече пета година. Първото му издание бе през 2011 година като резултат от подписаното тогава Споразумение между правителствата на България и Румъния за провеждане на презгранични операции за Air Policing.

Унгария издига ограда и на границата със Словения

http://offnews.bg/news/n_1/n_562790.html

Унгария е започнала да издига ограда от бодлива тел по границата си със Словения, така както направи на границите си със Сърбия и Хърватия, за да спре притока на мигранти. Към момента обаче това не е потвърдено официално от властите. Националната телевизия М1 и от държавната информационна агенция МТИ обаче разпространиха кадри от строежа на съоръжението. Унгарското правителство обяви днес, че в скоро време ще реши дали да затвори напълно границата си с Хърватия за бежанци, както направи на 15 септември с границата със Сърбия. Унгария освен това възнамерява да изгради заграждения от бодлива тел и по протежение на част от границата си с Румъния. На 16 септември Унгария взе решение , взе решение да затвори с ограда 41-километровия участък, който не минава по р. Драва. Причина за това решение стана това, че издигането на ограда по границата със Сърбия , не спря десетките хиляди мигранти от Близкия изток, а само промени техния маршрут към Германия. Същевременно стана ясно, че еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан днес ще посети сръбската столица Белград, за да изрази солидарността на Брюксел с усилията на сръбските власти да се справят с мигрантския поток към Евросъюза. Сръбското правителство очаква от това посещение не само обещания за финансова и материална помощ, но и съдействие за решаване на конфликта, който доведе до вчерашното затваряне на границата с Хърватия . Границата между Сърбия и Хърватия остава затворена за автомобили и камиони и в двете посоки, тъй като Сърбия отказва да пренасочва мигранти към Унгария и Румъния.

Цените на петрола се повишиха с около процент

http://econ.bg/Новини/Цените-на-петрола-се-повишиха-с-около-процент_l.a_i.698630_at.1.html

Стойностите на петрола в петък (25 септември) се повишиха на фона на силното сезонно търсене на нефтени продукти от Китай. Въпреки това анализаторите...

КРИБ поставя началото на Национална кампания под мотото „Икономика на светло за по-добро бъдеще!"

http://pik.bg/криб-поставя-началото-на-национална-кампания-под-мотото-„икономика-на-светло-за-по-добро-б-news405548.html

КРИБ поставя началото на Национална кампания под мотото „Икономика на светло за по-добро бъдеще!"

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) съвместно с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) поставя началото на Национална кампания под мотото „Икономика на светло за по-добро бъдеще!"

Борбата със сивата икономика е един от приоритетите на социалните партньори. Като представители на отговорния български бизнес обединяваме усилията на всички заинтересовани страни, за да покажем нетолерантното си отношение към неформалната икономика, да изтъкнем добрите бизнес практики и да очертаем основните проблеми и пътища за тяхното преодоляване.

Съвместната инициатива планира регионални срещи с представители на водещи компании и организации на работниците и служителите със съдействието на областни управители, кметове, Националното сдружение на общините в България, представители на държавната администрация, регионалните представителства и браншовите организации на КРИБ и федерациите на КНСБ.

Лица на Националната кампания ще бъдат г-н Кирил Домусчиев, Председател на КРИБ и г-н Пламен Димитров, Президент на КНСБ.
От страна на правителството поканени за участие са: г-н Бойко Борисов – министър-председател на Република България, г-н Томислав Дончев – заместник министър-председател по европейските фондове и икономическа политика, г-н Ивайло Калфин – заместник министър-председател по демографската и социална политика и министър на труда и социалната политика, г-н Владислав Горанов – министър на финансите, г-жа Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие, г-жа Теменужка Петкова – министър на енергетиката, г-н Ивайло Московски – министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и г-жа Николина Ангелкова – министър на туризма.

По време на регионалните срещи с бизнеса ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с условия за разгръщане потенциала на регионите за ускорен икономически растеж, перспективите за развитие на икономиката, инфраструктурата и пазара на труда за по-доброто бъдеще на страната чрез ограничаване на сивата икономика.

Рецепта, която за минути ви връща в детството! Как да си направим бързо ретро кошнички с маслен крем

http://petel.bg/Retsepta--koyato-za-minuti-vi-vrashha-v-detstvoto--Kak-da-si-napravim-barzo-retro-koshnichki-s-maslen-krem__128198

За тестото: 1 пакетче масло 1 ч.ч. пудра захар 2 яйца брашно, колкото поеме, но да стане твърдо тесто За млечния крем: 1 л прясно мляко 1 ч.ч....

Митничари погнаха казанджиите в Русе

http://petel.bg/Mitnichari-pognaha-kazandzhiite-v-Ruse__128199

Снимка: Булфото, архив Митница Русе подхвана казаните за ракия, в които се изваряват сливовите и плодовискоросмъртници. В 13 от...

Арестуваха студент по журналистика за търговия с екстази

http://petel.bg/Arestuvaha-student-po-zhurnalistika-za-targoviya-s-ekstazi__128201

Снимка: Флагман.БГ 27-годишен бургазлия беше арестуван вчера при зрелищна акция на метри от „Билковата аптека”. Георги Копчелиев е...

Защо след рекорда на Левандовски да не си спомним и за рекорда на Петър Жеков?

http://petel.bg/Zashho-sled-rekorda-na-Levandovski-da-ne-si-spomnim-i-za-rekorda-na-Petar-ZHekov-__128203

След като Роберт Левандовски отбеляза пет гола за девет минути, наред с похвалите към полския нападател на Байерн Мюнхен разбрахме много...

Реставрираха Паметника на граничаря в Морската градина на Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302174

Паметникът на граничаря в Морската градина на Варна вече е ремонтиран и реставриран, съобщиха от пресцентъра на Общината за Moreto.net. През последните години той бе напълно занемарен – с олющена мазилката и надраскана фасада. Като част от инициативата на Община Варна за възраждане на войнишките паметници в града, през пролетта на т.

САЩ продължават да помагат на украинската армия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003949

САЩ ще продължат да оказват помощ за укрепването на въоръжените сили и граничната служба на Украйна. Това каза американският министър на отбраната Аштън Картър, след среща в Пентагона с украинския си колега Степан Полторак, съобщи ТАСС.
Картър напомни, че Вашингтон вече е осигурил помощ в размер на 244 млн. долара за Киев.
САЩ ще продължат да оказват помощ за укрепването на въоръжените сили и граничната служба на Украйна. Това каза американският министър на отбраната Аштън Картър, след среща в Пентагона с украинския си колега Степан Полторак, съобщи ТАСС. Картър напомни, че Вашингтон вече е осигурил помощ в размер на 244 млн. долара за Киев.

Новата магистрала в бургаския кв. „Меден рудник“ стана състезателна писта

http://pik.bg/новата-магистрала-в-бургаския-кв-„меден-рудник“-стана-състезателна-писта-news405540.html

Новата магистрала в бургаския кв. „Меден рудник“ стана състезателна писта

Новата магистрала в „Меден рудник“ стана състезателна писта, предаде вестник „Черноморски фар”.

Новата магистрала в „Меден рудник“ разпали състезателните духове. Широките прави платна с пресен гладък асфалт се превърнаха в изкушение за джигитите. И те не му устояха. Рев на мотори оглася всяка вечер околността. Потвърдиха го жители на близките блокове, които се оплакват, че са загубили нощния си сън. Тормозът започвал към полунощ и продължавал почти до разсъмване.

Какво иска Турция от Европа?

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/09/25/2615955_kakvo_iska_turciia_ot_evropa/?ref=rss


"Дневник" препубликува текста от портал "Култура". Акцентите са на редакцията.

Ясно заявеното от Москва намерение да увеличи военната помощ за президента Асад, последвано от изпращането на самолети и тежко въоръжение, както и логистичната подготовка, свързана с разполагането на над 2000 руски военни, присъединили се към вече намиращите се в Сирия руски съветници, изненада Турция. Анкара заяви, че следи отблизо действията на Русия по разширяване на военното летище в Латакия с цел...

Няколко важни напомняния за здрави детски зъби

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2015/09/25/2615389_niakolko_vajni_napomnianiia_za_zdravi_detski_zubi/?ref=rss


"Детски Дневник" публикува с незначителни съкращения статус във "Фейсбук" на денталния специалист д-р Атанаска Рашева, която  напомня няколко важни съвета към родителите за здравето на детските зъби. 

Уважаеми родители,

Септември е много подходящ момент за профилактичен преглед при зъболекар, особено ако нямате изградени навици за посещение на стоматолог без нужда. Направете го като семеен ритуал. Ако детето е притеснително, прегледайте се първо Вие, после детето - няма...

Домусчиев си вярва: Сериозните компании не работят със сивия сектор

http://frognews.bg/news_98248/Domuschiev-si-viarva-Serioznite-kompanii-ne-rabotiat-sas-siviia-sektor/

"КРИБ е обединител на светлия бизнес. Над 30% е делът на сивата икономика в България. Със сигурност сме на първите места в Европейския съюз по този показател. Това е една много лоша цифра. Това каза Кирил Домусчиев след поредната среща между бизнеса и представители на правителството.

Теч на сярна киселина в Смядово

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003955

Заради теч на сярна кисилена от корозирала цистерна на химическите заводи в град Смядово е приведен план за защита при промишлени аварии. Няма опасност за населението, категорични са експертите от “Пожарна безопасност и защита на населението”. През час се правят замервания в река Смядовска, която потече жълта,
Заради теч на сярна кисилена от корозирала цистерна на химическите заводи в град Смядово е приведен план за защита при промишлени аварии. Няма опасност за населението, категорични са експертите от “Пожарна безопасност и защита на населението”. През час се правят замервания в река Смядовска, която потече жълта,

Николай Цонев ке патентова имената Патриотичен фронт, Движение 21 и Глас народен

http://www.cross.bg/tzonev-front-zakon-1481907.html

/КРОСС/Хората в Патриотичния фронт не изповядват патриотичните идеи, те са хора, които мразят другите, проповядват ксенофобия. Това заяви в студиото на Нова телевизия бившият военен министър Николай Цонев. Той коментира решението си да подаде заявка в патентното ведомство за имената Патриотичен фронт, Движение 21 на Татяна Дончева и „Глас народен" на Светльо Витков и Венци Митов. „Реших да им опонирам, но нямах този достъп до медиите, какъвто имат те. Потърсих друг начин и го намерих", обясни Цонев. По думите му партии като ГЕРБ, „Атака", ДПС и АБВ са си патентовали марката и така са проявили административна култура. „След като запазих името на Патриотичния фронт в Софийския градски съд, реших да запазя и марката и подадох заявление в патентното ведомство", заяви Цонев. По думите му две седмици след подадената заявка за патент, депутатите променят закона. Според новоприетия закон, цитиран от Цонев, не може да бъдат образувани партии, които наподобяват имената на вече регистрирани коалиции. Според Цонев обаче все още може да си направи партия, защото е запазил името преди приемането на този закон. „Има закон за политическите партии. Коалицията Патриотичен фронт е регистрирана в ЦИК", заяви Каракачанов, който даде интервю за рубриката „Карай направо" на Диана Найденова.

Победителят от детската Евровизия 2014 в Царевец за #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003948

Победителят от Детската Евровизия 2014 Винченцо Кантиело ще бъде специален гост във Велико Търново на националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ.
Старата столица е сред градовете, които ще домакинстват инициативата - част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия. Той ще се състои на 21 ноември в София.
Победителят от Детската Евровизия 2014 Винченцо Кантиело ще бъде специален гост във Велико Търново на националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ. Старата столица е сред градовете, които ще домакинстват инициативата - част от събитията, свързани с предстоящия международен песенен конкурс Детската Евровизия. Той ще се състои на 21 ноември в София.

"Труд" зад стените на империята на Абрамович

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003131

Съботите на Острова си приличат.
Пътуващи агитки, тв предавания от сутринта, милиони по света, настръхнали в очакване на поредния мач. Залози, емоции, шоу.
Висшата лига - най-популярното ежеседмично футболно забавление, поднася пореден епизод от менюто си.
Но делниците за един от най-големите клубове в страната, а вече и в Европа, са различни.
Съботите на Острова си приличат. Пътуващи агитки, тв предавания от сутринта, милиони по света, настръхнали в очакване на поредния мач. Залози, емоции, шоу. Висшата лига - най-популярното ежеседмично футболно забавление, поднася пореден епизод от менюто си. Но делниците за един от най-големите клубове в страната, а вече и в Европа, са различни.

Бойко Борисов: 7-8 млн. бежанци се надигат в Сирия

http://www.moreto.net/novini.php?n=302173

И аз се притеснявам от бежанската вълна, всеки се притеснява, заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин” по bTV. 7-8 млн. се надигат от Сирия, има такива данни, добави той и подчерта, че бежанците търсят спасение в първата държава, в която са успели да се преместят, а не избират крайната си дестинация.

Дали и смъртно наказание ще спре "дивите шофьори"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003210

Увеличението на присъдите едва ли ще даде голям ефект, по-важно е санкциите да са неизбежни
Bсъщност проучванията са установили, че престъпността почти не се влияе от размера на наказанията след един определен размер. Наличието на смъртно наказание почти не променя нивото на престъпността. Установява се, че екзекутираните по погрешка са повече,
Увеличението на присъдите едва ли ще даде голям ефект, по-важно е санкциите да са неизбежни Bсъщност проучванията са установили, че престъпността почти не се влияе от размера на наказанията след един определен размер. Наличието на смъртно наказание почти не променя нивото на престъпността. Установява се, че екзекутираните по погрешка са повече,

Домусчиев: Сериозните компании в България не работят с контрагенти от сивия сектор

http://pik.bg/домусчиев-сериозните-компании-в-българия-не-работят-с-контрагенти-от-сивия-сектор-news405529.html

Домусчиев: Сериозните компании в България не работят с контрагенти от сивия сектор

КРИБ е голям противник на сивата икономика. През годините винаги сме се борили срещу нея. Това заяви председателят на "Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България" Кирил Домусчиев след поредната среща между бизнеса и представители на правителството. Кампанията на КРИБ и КНСБ е под наслов "Бизнес на светло за по-добро бъдеще".

"КРИБ е обединител на светлия бизнес. Над 30% е делът на сивата икономика в България. Със сигурност сме на първите места в Европейския съюз по този показател. Това е една много лоша цифра. Надявам се след тази кампания, в която управляващите ще получат от нас съвети, този процент да се редуцира", разкри Кирил Домусчиев.

"Сериозните компании в България не работят с контрагенти от сивия сектор. Освен вредата за обществото, сивата икономика изкривява конкуренцията, а тя е в основата на пазарната икономика", добави председателят на КРИБ.

"КРИБ е много активна в даването на препоръки с цел намаляването на сивия сектор. Още през 2003 година се включихме в голям проект за противодействие на сивата икономика. Преди 4 години изготвихме пакет от мерки за насърчаване на добросъвестните работодатели", коментира той.

"Първи предложихме да се направи връзка с НАП на фискалните устройства на бензиностанциите", припомни Кирил Домусчиев и добави: "Чрез тази национална кампания обединяваме всички заинтересовани страни, за да покажем нетолерантното си отношение към тази икономика."

Председателят на Българския енергиен форум очаква продължаващо поевтиняване на ток, парно и топла вода

http://www.cross.bg/elektroenergiyata-tzenata-prirodniya-1481906.html

/КРОСС/Намалението в цените за топла вода и парно ще продължи и през следващата година. Това прогнозира пред радио „Фокус" председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Той поясни, че спадът на цената на природния газ и течните горива ще продължи дългосрочно. „Ако трендът на ниска цена на петрола, който определя цената на природния газ по нашия договор, се запази, можем да очакваме след Нова година още едно намаляване на цената на топлинната енергия и на електроенергията, произвеждана по комбиниран способ от топлофикациите в България. В тази връзка можем да очакваме още едно стъпало на поевтиняване на топлинната енергия и електроенергията", казва Иван Хиновски. „Това е сериозна глътка въздух и за индустрията, а и за НЕК. Те също е редно да очакват компенсация на цените, които те плащат за електроенергията", допълни експертът. По думите му, Законът за енергетиката и наредбите към него задължават КЕВР да следва тенденцията на повтиняване на природния газ при ценообразуването на топлофикациите.  

Транспортираха във ВМА и последния пострадал от катастрофата край Ловеч

http://pik.bg/транспортираха-във-вма-и-последния-пострадал-от-катастрофата-край-ловеч-news405525.html

Транспортираха във ВМА и последния пострадал от катастрофата край Ловеч

Пострадалият 50-годишен Любомир Янев в тежката катастрофа, станала на 22 септември край Ловеч, тази сутрин е транспортиран за лечение във Военно-медицинска академия в София. Това съобщи директорът на ловешката болница д-р Донка Минкова, предаде БТА.

По думите й той е в стабилно състояние и пътува с линейка под наблюдението на екип от специалисти от София. Янев бе три дни в критично състояние на командно дишане и лекарите в ловешката болница се бореха за живота му.

След инцидента, станал на главен път София - Варна, от тежки наранявания починаха колегите му от информационна агенция БГНЕС Светломир Генев и Петко Налбантов.

Шофьорът на другия автомобил вчера бе транспортиран в болница "Пирогов".

 

Иван Хиновски: Ниски цени за парно и топла вода и през следващата година

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003935

Намалението в цените за топла вода и парно ще продължи и през следващата година. Това прогнозира пред „Фокус“ председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Той поясни, че спадът на цената на природния газ и течните горива ще продължи дългосрочно.
„Ако трендът на ниска цена на петрола, който определя цената на природния газ по нашия
Намалението в цените за топла вода и парно ще продължи и през следващата година. Това прогнозира пред „Фокус“ председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Той поясни, че спадът на цената на природния газ и течните горива ще продължи дългосрочно. „Ако трендът на ниска цена на петрола, който определя цената на природния газ по нашия

Иван Хиновски: Ниски цени за парно и топла вода и през следващата година

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003941

Намалението в цените за топла вода и парно ще продължи и през следващата година. Това прогнозира пред „Фокус“ председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Той поясни, че спадът на цената на природния газ и течните горива ще продължи дългосрочно.
„Ако трендът на ниска цена на петрола, който определя цената на природния газ по нашия
Намалението в цените за топла вода и парно ще продължи и през следващата година. Това прогнозира пред „Фокус“ председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски. Той поясни, че спадът на цената на природния газ и течните горива ще продължи дългосрочно. „Ако трендът на ниска цена на петрола, който определя цената на природния газ по нашия

Босия прецака органите на реда

http://pik.bg/босия-прецака-органите-на-реда-news405521.html

Босия прецака органите на реда

Извънредните мерки за сигурност край парламента в днешния пленарен ден били заради Босия, който традиционно обстрелва Народното събрание и депутатите с яйца и домати. Това обясниха полицаи пред медиите.

Днес обаче те останали прецакани, тъй като вместо да се появи пред сградата на съединението, той отишъл да се изявява в bTV.

Депутатите са страшно възмутени от летящите по тях яйца и домати, които понякога дори ги улучват и развалят лустросания им вид.

Още по-възмутително за всички е ангажирането на огромен брой сили на реда и жандармерията, за да вардят народните избраници и парламента от шегите и закачките на Босия.

Самият той изобщо не може да обясни срещу какво точно протестира и какви искания издига. И въпреки няколкократните арести продължава да хулиганства сутрин пред парламента, разхищавайки сили и ресурси на органите на реда.

 

Борисов за таратора, асфалта и ползите от спорта

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/25/2615942_borisov_za_taratora_asfalta_i_polzite_ot_sporta/?ref=rss


Традиционно със всяка своя медийна изява министър-председателят Бойко Борисов успява да роди по няколко крилати фрази. "Дневник" подбра някои от най-запомнящите се от днешното му интервю пред Би Ти Ви.

За магистралите и задръстванията: Нали не се ядеше асфалт, ама ви е хубаво като се возите на нова магистрала. Ами има задръствания. Българинът явно е богат, има много коли. По 50 хиляди.

За медийните атаки: Аз мисля, че много повече заслужавах да ме поздравят тези специфични...

Предстои спиране на движението по АМ "Хемус" при виадукта "Елешница"

http://society.actualno.com/Predstoi-spirane-na-dvijenieto-po-AM-Hemus-pri-viadukta-Eleshnica-news_497601.html

Утре – 26 септември, между 10 ч. и 15 ч. на два интервала от половин час ще бъде напълно ограничено движението при виадукт „Елешница“ на 15-ти км по АМ „Хемус“, поради извършване на ремонтни дейности. За повишаване безопасността на движение ще бъде спрян и трафикът по път I-1 София – Ботевград в района на виадукта „Елешница“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" Временната организация на движението ще бъде регулирана от служителите на &bdqu

Ципарс: Гърция трябва бързо да приложи спасителния план

http://balkani.actualno.com/Cipars-Gyrcija-trjabva-byrzo-da-priloji-spasitelnija-plan-news_497608.html

Гърция трябва да „приложи бързо“ условията по спасителната сделка с ЕС, която беше договорена през юли. Това заяви наскоро преизбраният гръцки премиер Алексис Ципрас, предаде БГНЕС. „Ние сме изправени пред задължението бързо да приложим това, което е договорено“, каза той по време на среща на кабинета. В последните дни от предишното правителство на Ципрас, преди да подаде оставка през август, страната прие трети спасителен пакет от своите международни кредитори, кой

Районът на 29-а поликлиника в София е отцепен заради изоставен куфар

http://crime.actualno.com/Rajonyt-na-29-a-poliklinika-v-Sofija-e-otcepen-zaradi-izostaven-kufar-news_497609.html

Полицията отцепи района на 29-а поликлиника в София заради изоставен куфар, съобщи БНР. От СДВР съобщиха, че за момента достъпът до сградата, която се намира в столичния квартал "Гоце Делчев", е ограничен. На място се очакват екипи, които да извършат проверка на багажа.  

Москов даде основания на съда да накаже масово обрязване на деца

http://healthy.actualno.com/Moskov-dade-osnovanija-na-syda-da-nakaje-masovo-obrjazvane-na-deca-news_497610.html

От медиите разбрахме за публичното масово обрязване в Омуртаг. Това каза здравният министър Петър Москов по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на независимия народен представител Велизар Енчев. Енчев постави питане заради състояло се на 4 септември масово обрязване на над 200 деца от Омуртаг и Търговищко, извършено от турски лекари и финансирано с пари от валията на Одрин. Според депутата това е акт на нарушение на правата на децата и не може да става въпрос за религиозна

КНСБ излезе с позиция по въпроса с мигрантите

http://pik.bg/кнсб-излезе-с-позиция-по-въпроса-с-мигрантите-news405515.html

КНСБ излезе с позиция по въпроса с мигрантите

Във връзка с безпрецедентна масова и нарастваща бежанска вълна в световен мащаб, ръководството на КНСБ предлага на правителството да приеме годишен план за действие по изпълнение на новата стратегия за миграцията, убежището и интеграцията, съобщава БНР.

Целта е да се преодолее негативното влияние на бежанската вълна върху пазара на труда у нас и по-добрата интеграция на тези, които избират да останат.

От синдиката смятат, че е необходимо създаване на специализирана институция за управление на миграционните процеси, която да обедини функциите на многото органи в тази област, а на европейско равнище, правителството да настоява за спиране действието на регламента от Дъблин.

КНСБ не приема квотния механизъм на разпределение на търсещите убежище и предлага управляващите да искат на България да бъде оказана подкрепа, както със средства, така и с техника и експерти като на държава от първа линия.

Иво Сиромахов води “Шоуто на Слави”, докато “Ку-ку бенд” репетират на стадиона

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002936

Иво Сиромахов излезе да води сам шоуто - без Слави Трифонов, без “Ку-ку бенд” и без балета. Направи го в сряда вечерта и се справи добре. По това време колегите му музиканти репетираха на Националния стадион “Васил Левски
Иво Сиромахов излезе да води сам шоуто - без Слави Трифонов, без “Ку-ку бенд” и без балета. Направи го в сряда вечерта и се справи добре. По това време колегите му музиканти репетираха на Националния стадион “Васил Левски" за концерта си тази вечер. Лили Йончева и Цветелина Грахич публикуваха кадри от сцената на стадиона в личните си профили във

Днес край Варна стартира екофестивалът „Златна есен"

http://www.moreto.net/novini.php?n=302166

МОСВ и Дирекция на Природен парк „Златни пясъци” организират Национален екофестивал „Златна есен в ПП „Златни пясъци - 2015”, под мотото „Багрите на децата”, научи Moreto.net. В него ще участват с танцови и музикални изяви представители на учебни заведения от цялата страна, които работят по програмите „Екоучилища” и „Учим за гората”.

БМВ блъсна Ауди и се обърна по таван в насрещното. Шофьорът му избяга от болницата

http://petel.bg/BMV-blasna-Audi-i-se-obarna-po-tavan-v-nasreshhnoto--SHoforat-mu-izbyaga-ot-bolnitsata__128194

Снимка: Булфото, архив 48-годишен водач на БМВ с 0,68 промила алкохол в кръвта предизвика пътен инцидент, а след това избяга от Спешна помощ....

Само Меси и Кристиано печелят повече от Моуриньо

http://petel.bg/-Samo-Mesi-i-Kristiano-pechelyat-poveche-ot-Mourino__128195

Жозе Моуриньо е най-добре платеният треньор в света, пресметна и вестник "Марка". Португалецът оглавява класацията със заплата от 18 млн....

Глутница вълци мутанти тормози петричко село

http://petel.bg/Glutnitsa-valtsi-mutanti-tormozi-petrichko-selo__128196

Истински шок изживял животновъдът от петричкото село Яково, Г. Янев при нападение на кошарата му с животни от глутница вълци, които били...

Адвокат: Делото срещу акушерката се води тенденциозно

http://frognews.bg/news_98255/Advokat-Deloto-sreshtu-akusherkata-se-vodi-tendentsiozno/

"Безспорно е влошено състоянието на Емилия Ковачева. Това, че според експертизите, тя може да остане в ареста, не означава, че не е добре. Има системно главоболие, не може да спи, разсъждава трудно", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия адвокатът на акушерката Емилия Ковачева Владимир Янев.

"168 часа": Децата на Политбюро: Къде са те днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002446

Въпреки специалните грижи, полагани за тях от най-ранна възраст, глезените деца на най-висшата номенклатура на БКП невинаги намират добра реализация в живота, показва разследване на
Въпреки специалните грижи, полагани за тях от най-ранна възраст, глезените деца на най-висшата номенклатура на БКП невинаги намират добра реализация в живота, показва разследване на "168 часа". Някои загиват млади под влияние на алкохол, а други, несвикнали да се борят сами в живота, в демократично време остават без работа.

"Фолксваген" посочва виновните за скандала

http://www.cross.bg/suvet-folksvagen-direktor-1481905.html

/КРОСС/Очаква се днес управителният съвет на "Фолксваген" да посочи кои са виновните за скандала с манипулиране на данните за вредни емисии от негови дизелови двигатели. Проблемът се превърна в най-тежката криза в 78-годишната история на компанията. На заседанието трябваше да се удължи договорът на главния изпълнителен директор Мартин Винтеркорн, но кризата бързо доведе до оставката му. Днес ще бъде посочен негов наследник. Смята се, че това ще е ръководителят на "Порше" Матиас Мюлер. Той е бивш директор на "Фолксваген" по продуктовата стратегия, от март е член на управителния съвет и изглежда е фаворит на повечето членове на надзорния съвет. В същото време се появиха твърдения на списание "Ауто-Билд", че и двигателят на БМВ има същите проблеми. Това доведе до рязко поевтиняване на акциите на автомобилния гигинт със 6.1%. От компанията обаче заявиха, че не участват в манипулации на данни и не са им известни тестовете, за които пише списанието.  

Забавни табелки и нещо като... български (видео)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/zabavni-tabelki-i-neshto-kato...-bylgarski-video-6042956

Всеки един от нас е виждал из улиците или на снимки в интернет забавни табелки, написани на български, но и... не точно.

Търсят се 48 от 240 депутати, за да сезират Конституционния съд за Закона за НСО

http://www.cross.bg/predstaviteli-slavov-petur-1481904.html

/КРОСС/Над половината от необходимите подписи, за да бъде сезиран Конституционния съд (КС) за Закона за НСО вече са събрани. Инициативата на Петър Славов беше стартирана заедно с новия парламентарен сезон. След съгласуване с други народни представители, жалбата е напълно готова и събирането на подписи започна днес. Своята пълна подкрепа декларираха народните представители от Реформаторския блок и Патриотичния фронт. „За съжаление дори и чисто математически е лесно забележимо, че подписите на депутатите от двете парламентарни групи няма да бъдат достатъчни. Все още ще ни бъде нужна подкрепа от поне още 7 народни представители. Аз искрено се надявам, че в този състав на Народното събрание има поне още 7 колеги, които могат да се опълчат на разпоредбите в този закон, които потъпкват конституционни права на българските граждани! Всъщност, ако вносителите на закона нямат притеснения от него, не виждам причина и те да дадат своята подкрепа. На същия принцип ние поставихме своите подписи под искането за Конституцията.", коментира Петър Славов. Промените в Закона за НСО, които народните представители атакуват пред Конституционния съд, бяха приети в края на месец юли основно с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Още тогава Петър Славов, Атанас Атанасов и други народни представители предупредиха, че с новия закон се въвежда недопустимо дискриминиране между български граждани

Гръцкият Twittergate като заплаха за баланса на новото правителство

http://www.investor.bg/evropa/334/a/gryckiiat-twittergate-kato-zaplaha-za-balansa-na-novoto-pravitelstvo-202923/

Часове след определянето на новото правителство един от заместниците беше освободен заради противоречиви коментари в социалната мрежа

Метеорити обстрелвали Земята в продължение на 100 милиона години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5003925

Младата Земя е понесла метеоритен обстрел, продължил 100 милиона години, съобщава MailOnline. Според ново изследване, този процес вероятно е променил драматично химичния състав на планетата.
Хипотезата обяснява факта, че Земята има значително по-високи нива на магнезий и по-ниски нива на силиций в сравнение с първичния материал,
Младата Земя е понесла метеоритен обстрел, продължил 100 милиона години, съобщава MailOnline. Според ново изследване, този процес вероятно е променил драматично химичния състав на планетата. Хипотезата обяснява факта, че Земята има значително по-високи нива на магнезий и по-ниски нива на силиций в сравнение с първичния материал,

Дани Милев се кандидатира за кмет на Костинброд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5002959


Дани Милев се включи в надпреварата за кмет на Костинброд. Музикантът е кандидатът на “Зелените”. Той подал документите си в последния възможен ден - вторник. Докато подготвя собствената си кампания, Милев ще пътува с АБВ с бенда си, за да свирят на тяхната предизборна кампания. Доскоро китаристът беше общински съветник в града.
Дани Милев се включи в надпреварата за кмет на Костинброд. Музикантът е кандидатът на “Зелените”. Той подал документите си в последния възможен ден - вторник. Докато подготвя собствената си кампания, Милев ще пътува с АБВ с бенда си, за да свирят на тяхната предизборна кампания. Доскоро китаристът беше общински съветник в града.

EVN България Топлофикация присъединява две детски градини в Пловдив към топлопреносната мрежа

http://www.cross.bg/bulgariya-toplofikatziya-proektut-1481903.html

/КРОСС/Сградите на две детски градини - „Елица" и „Звезда" в район „Западен" на гр. Пловдив ще използват удобствата на централно отопление. Това ще стане възможно със старта на поредния нов проект на EVN България Топлофикация в района, който включва изграждането на нова мрежа с дължина 330 метра. Предвидено е строително-ремонтните дейности да започнат от 25.09.2015 г. Проектът ще се реализира на етапи. В тази връзка ще се извършват изкопно-монтажни дейности с частично затваряне на участъци от ул. "Вечерница", ул. "Орфей" и ул. "Дивна" като е предвидена възможност за преминаване. Проектът притежава съответните необходими разрешителни за извършване на дейностите. EVN България Топлофикация поднася своите предварителни извинения за възможни причинени неудобства като уверява, че дружеството ще предприеме необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.  

Метеорити обстрелвали Земята в продължение на 100 милиона години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5003916

Младата Земя е понесла метеоритен обстрел, продължил 100 милиона години, съобщава MailOnline. Според ново изследване, този процес вероятно е променил драматично химичния състав на планетата.
Хипотезата обяснява факта, че Земята има значително по-високи нива на магнезий и по-ниски нива на силиций в сравнение с първичния материал,
Младата Земя е понесла метеоритен обстрел, продължил 100 милиона години, съобщава MailOnline. Според ново изследване, този процес вероятно е променил драматично химичния състав на планетата. Хипотезата обяснява факта, че Земята има значително по-високи нива на магнезий и по-ниски нива на силиций в сравнение с първичния материал,

Задръствания се образуваха в Пловдив заради скъсани тролейбусни жици

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/25/2615949_zadrustvaniia_se_obrazuvaha_v_plovdiv_zaradi_skusani/?ref=rss


Километрични задръствания се образуваха в Пловдив тази сутрин заради инцидент на един от възловите булеварди в града - "Кукленско шосе". Той е отцепен от полицията, след като голяма част от тролейбусната мрежа се свлече на земята, съобщи "Нова телевизия".
 
Камион с извънгабаритен товар е скъсал контактната мрежа, в резултат на което е счупено предното стъкло на превозното средство. Шофьорът е избягал от местопроизшествието и в момента полицията го издирва.

Булевардът ще...

Монбат с 13% спад на печалбата през август до 1,54 млн. лв.

http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/monbat-s-13-spad-na-pechalbata-prez-avgust-do-154-mln-lv-202924/

За първите осем месеца на годината положителният финансов резултат преди данъци на грубата расте с 9,6% на годишна база до 2,68 млн. лв.

Грипната епидемия ни удря в края на януари догодина

http://www.moreto.net/novini.php?n=302163

Грипна епидемия ще има в края на януари и началото на февруари. Атакува ни новият вирус „Швейцария H3N2”, който бе изолиран през 2013 година. Той е сравнително нов и към момента обществото не е изградило имунитет към него. Това обяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев “Към момента няма грипна активност нито в България, нито в Европа.

Възрастна русенка бе измамена по телефона по класическата схема ”пострадал роднина”

http://pik.bg/възрастна-русенка-бе-измамена-по-телефона-по-класическата-схема-”пострадал-роднина”-news405503.html

Възрастна русенка бе измамена по телефона по класическата схема ”пострадал роднина”

75-годишна жена от Русе е измамена по телефона по класическата схема ”пострадал роднина'', съобщиха от ОД на МВР-Русе.

Русенката е била подлъгана да даде сумата от 600 лв. и златни монети по схемата за пострадал роднина, който се нуждае от спешна скъпоструваща операция. Това е станало в следобедните часове на 24 септември. Случаят е документиран, разследва се от Второ РУ като е заведено досъдебно производство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване