„Хитачи“ пуска пробно система за предвиждане на престъпления

http://offnews.bg/news/n_1/n_567439.html

Японската технологична компания „Хитачи“ е разработила начин за предвиждане на престъпления преди те да са станали, съобщи сайтът Quartz. Новата система е наречена Hitachi Visualization Predictive Crime Analytics (нещо като „нагледен пророчески анализ на престъпността“). Експертите на „Хитачи“ претендират, че с нея е възможно в градовете да се очертаят „потенциални местопрестъпления с точност до 200 квадратни метра и да се определят относителните равнища на заплаха за всяка ситуация“. Crime Analytics прави това като събира и обработва в реално време внушителен обеми най-различни данни - като карти на обществения транспорт, разговори в социалните мрежи, съобщения и прогнози за атмосферните условия и т. н. В резултат излиза модел за това кога и къде би могло да стане следващото престъпление. Машината – убедени са в компанията - може да извлече такъв модел по-добре от полицейските служители, водени от „инстинкт“ или от подозрения. Дарин Липскомб, служител в отдела, който разработва новата система, казва: „Човек не може да се справи с такава прогноза, след като десетки или стотици променливи фактори се отразяват върху престъпността“. Първите отзиви са по-скоро скептични, затова от „Хитачи“ уверяват, че първо ще има изпитания и техните резултати ще бъдат напълно достъпни публично. Пробите ще започнат още този месец в полицейските управления в няколко града в САЩ.

Детски празник в Зоопарка в Ловеч организира Казанджиев

http://www.cross.bg/kazandzhiev-kmet-lovech-1482979.html

/КРОСС/Детски празник с много игри, балони и лакомства организира днес в Зоопарка в Ловеч кандидатът за кмет на общината Минчо Казанджиев. Докато малчуганите се забавляваха с клоуните, Казанджиев запозна родителите им, бабите и дядовците с бъдещите планове за втората по големина в страната зоологическа градина. Сред основните приоритети, залегнали в предизборната платформа на кандидата за кмет, издигнат от БСП, е рехабилитация на Зоопарка и предприемане на действия за членство в Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите. Той обясни, че само две общини у нас кандидатстват по оперативните програми за финансиране рехабилитацията на зоопарковете си - Ловеч и Пловдив. „Нашият зоопарк е разположен на 120 дка площ. Предимството му е, че е сред природата, а реконструкцията му започва следващата година", допълни кандидатът за кмет на Ловеч. Той поясни ,че зоопаркът ще бъде разделен на зони по континенти, а посетителите ще бъдат отделени от животните от ровове, но същевременно ще имат пряк контакт с обитателите, които ще бъдат настанени в естествената си среда. По неговите думи сегашните клетки като съоръжения ще отпаднат, досегът с животните ще става през стъкло. Ще бъдат доставени и нови видове. Кандидатът за кмет от БСП подчерта, че във всяка зона ще има места за отдих и игри, пак типични за съответния континент. Предвидено е и изграждане на специален детски кът, където децата да играят със зайчета и катерички

10-годишно момче почина от огнестрелна рана в гърдите в габровско село

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023700

10-годишно момче почина, след като бе намерено в безпомощно състояние с огнестрелна рана в габровското село Добромирка, съобщиха от ОД на МВР-Габрово.
Сигналът е получен вчера около 13:10 часа, на тел. 112 от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишната сестра на детето.
Изпратеният на място медицински екип транспортирал пострадалото момче в
10-годишно момче почина, след като бе намерено в безпомощно състояние с огнестрелна рана в габровското село Добромирка, съобщиха от ОД на МВР-Габрово. Сигналът е получен вчера около 13:10 часа, на тел. 112 от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишната сестра на детето. Изпратеният на място медицински екип транспортирал пострадалото момче в

Боби Михайлов е много болен, постоянно го боли стомахът

http://www.cross.bg/mihaiilov-ganchev-staroto-1482978.html

/КРОСС/Знам, че е много болен от два месеца. Постоянно го боли стомахът човека. Дано да се е излекувал, за да седнем да говорим като хората. Това заяви Гриша Ганчев за Борислав Михайлов и очакваната, но все още неосъществена среща между представители на ЦСКА и президента на БФС за бъдещето на футболния клуб. Ганчев говори по време на днешната среща с феновете на стадион "Българска армия", на която трябваше да внесе по-голяма яснота какво се случва с червените. На въпрос от защо ЦСКА трябва да чака и да се съобразява с Михайлов, той отговори: "Легитимната власт на футбола в България е президентът на БФС. Борислав Михайлов е избран и трябва да се съобразяваме. Не знам каква ще му е позицията." Ганчев заяви, че планът с дъщерното дружество, което да купи активите на старото и да продължи участието си на неговото място, е напълно законен. "Никой да не ми обяснява, че нарушаваме законите на ФИФА и ФАФА. Това е европейска практика. "Новото дружество в "Рейнджърс" купи активи във вид на титли, знаме, марка и т.н. от старото, и УЕФА му даде път да съществува. А в старото си седи синдикът и се разпорежда с активите, които са останали там. Не си мислете, че съм кой знае какъв гений да го измисля. Взехме и го изкопирахме."  

Мъж обезглави 4-годишно дете в жертвоприношение

http://offnews.bg/news/n_1/n_567416.html

4-годишно момче е било обезглавено при ужасяващо "човешко жертвоприношение" в село в южна Индия, съобщава "Индипендънт". Според информация от местните медии 35-годишен мъж е отвлякъл детето, докато то се прибирало от детска градина в отдалечен квартал. Мъжът, идентифициран като Тирумала Рао (Tirumala Rao), е обяснил, че е обезглавил детето в чест на индуистката богиня на смъртта и разрушението Кали. Предполага се, че с акта си, той е искал да придобие "божествени сили". Рао е бил намерен от полицията до тялото на мъртвото момче. Служителите на реда предполагат, че той го е удушил преди да отреже главата му, тъй като на местопрестъплението открили и въже. Съселяните на Тимурала се опитали да го линчуват, като го го завързали за стълб, заляли го с керосин и го подпалили. Старейшините обаче го спасили и се обадили на полицията. Мъжът бил отведен в болница с 40% изгаряния. По думите местния шеф на полицията това е първото по рода си престъпление по рода си. За Рао отпреди се знаело, че има връзки с хора, които правят тантрически ритуали. Той дори и по-рало бил направил неуспешен опит да отвлече малко момиче.

БСП иска вето върху новия образователен закон

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023704

Президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху новия закон за предучилищното и училищното образование настояват от БСП.
Законът бе приет окончателно миналата седмица и въвежда нова структура на образованието, заради което диплома за основно образование ще се взема в седми клас, а гимназията се разделя на два етапа.
Президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху новия закон за предучилищното и училищното образование настояват от БСП. Законът бе приет окончателно миналата седмица и въвежда нова структура на образованието, заради което диплома за основно образование ще се взема в седми клас, а гимназията се разделя на два етапа.

Мигрантска атака временно затвори тунела под Ламанша

http://www.moreto.net/novini.php?n=302960

Мигранти сa се опитали да влязат в тунела под Ла Манш през нощта в петък в около 11 часа вечерта. Те влязоха в сблъсък с персонала и полицията, а след това е бил затворен и железопътния тунел, съобщи Би Би Си. Трима души са били ранени при конфликта - един служител на Евротунела и двама полицаи.

Етиопец спечели 32-рото издание на Софийския маратон

http://www.cross.bg/demie-roto-specheli-1482976.html

/КРОСС/Самуел Демие от Етиопия спечели 32-рото издание на Софийския маратон. В люта битка с кенийски атлет той пресече първи финалната линия за 2:16:40 часа. Това е и най-силното постижение на престижното състезание от 1957 г. насам. "Упоритост, постоянство, тактика", това са ключовите неща за успеха на етиопеца. Той сподели това в интервю за БНТ HD непосредствено след надпреварата. "Атмосферата беше тежка, имаше вятър, беше топло, но събрах последни сили и стигнах до победата. Хареса ми трасето, градът и хората. Бих се върнал да бягам отново тук догодина. Имах само личен проблем - заболяване, заради което нямах възможност да тренирам пълноценно в последните дни", добави Демие.  

"Лекари без граници" се изтеглят от Кундуз след удара по болницата

http://www.cross.bg/lekari-kyndyz-bolnitzata-1482975.html

/КРОСС/Международната организация "Лекари без граници" изтеглят сътрудниците си от град Кундуз в Северен Афганистан след авиоудара на САЩ по болницата, от който загинаха 19 души, съобщи представител на организацията Кейт Стейджмън, цитиран от "Утро.ру". "Болницата на "Лекари без граница" в Кундуз вече не функционира. Няколко наши сътрудници работят в други две болници, където са преместени ранените", написа Стейджмън в туитър. Болница "Лекари без граница" в Кундуз, в която в този момент се намираха 200 души, бе частично разрушена при бомбардировките в събота сутринта. По последни данни са загинали 19 души, от тях - 12 сътрудници на организацията "Лекари без граница" и три деца. Ранените са над 30 души. От НАТО изискват разследване като заявиха, че не изключват трагедията да е резултат от удар от САЩ. В изявлението си представители на "Лекари без граница" заявиха, че още преди няколко месеца са предоставили координатите на болницата на всички страни в конфликта, включително и на американските военни. Припомняме, при бомбардировка върху болницата в Кундуз бяха убити 19 души, сред които и три деца. От "Лекари без граници", обявиха, че международната коалиция стои зад бомбардировката. Американският президент Барак Обама призова да се изчака разследването.  

Етиопец и кенийка триумфираха в маратона на София

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/04/2621564_etiopec_i_keniika_triumfiraha_v_maratona_na_sofiia/?ref=rss


Етиопецът Самуел Демие спечели 32-ото издание на лекоатлетическия маратон на София. С мощна атака в последните метри той пресече финалната линия за 2,16:40 часа, което е второ най-добро време в историята на надпреварата и най-доброто от 1957 г. насам.

В оспорвана битка по 42,195-километровото трасе Демие изпревари с една секунда кениеца Моузес Кибире. Трети се нареди друг представител на Кения - Гудета Бирату, който финишира за 2:17.12 часа.

Маратонът беше валиден и за...

Мошеници вече предлагат и кредити от името на БНБ

http://petel.bg/Moshenitsi-veche-predlagat-i-krediti-ot-imeto-na-BNB__129303

илюстрация: Булфото За нов вид опити за телефонна измама алармират от полицията. В сценария се ползва името на Българската народна...

10-годишно дете се простреля с пистолет и почина

http://www.cross.bg/pistolet-intzidenta-dobromirka-1482974.html

/КРОСС/Дете на постоянно пребиваващи в страната британски граждани се простреля с газов пистолет и почина малко след инцидента. Семейството живее в село Добромирка. На 03.10.2015 г., около 13.10 ч., на тел. 112 е получен сигнал, че в частен дом в с. Добромирка, е намерено 10-годишно момче в безпомощно състояние. Съобщението е подадено от съсед, който бил потърсен за помощ от 13-годишната сестра на детето. Изпратеният на място медицински екип транспортирал пострадалото момче в ЦСМП-Севлиево. В областта на гърдите му е установена огнестрелна рана, около час по-късно детето е починало. При огледа на място в къщата, в едно от помещенията на втория етаж, са намерени преработен газ-сигнален пистолет и гилза на пода. Открити са и 8 патрона. Оръжието и боеприпасите са иззети. По време на инцидента родителите на децата, които са граждани на Великобритания със статут на постоянно пребиваващи в селото, са били извън жилището. За случая е уведомена Окръжна прокуратура-Габрово, започнато е досъдебно производство.  

Цветните конци в косите отново на мода под формата на гоблени

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5022512

Момичетата, родени през втората половина на 80-те и расли през 90-те у нас, със сигурност до днес помнят един конкретен елемент от лятната ваканция – онези шарени плитки, които се правеха на всеки ъгъл по морските курорти. На някои места ги наричаха индиански плитки, но те по-скоро напомнят модата на хипитата.
Момичетата, родени през втората половина на 80-те и расли през 90-те у нас, със сигурност до днес помнят един конкретен елемент от лятната ваканция – онези шарени плитки, които се правеха на всеки ъгъл по морските курорти. На някои места ги наричаха индиански плитки, но те по-скоро напомнят модата на хипитата.

Красимир Трифонов, кандидат на БСП за кмет ,събра най-добрите състезатели по билярд

http://www.cross.bg/kmet-yuzhen-obshtinski-1482973.html

/КРОСС/„В управлението, подобно на билярда, най-важни са правилната стратегия, доброто позициониране и контролът върху играта" - коментира кандидатът за кмет на р. Южен Красимир Трифонов. Той събра в клуб „Дейзи" трийсет от най-добрите играчи на билярд в района, които играха в подкрепа на №5 за местните избори. „Турнирът по традиция се организира от БСП - Южен и тази година е четвъртото му издание" - обясни районният председател и кандидат за общински съветник доц. Ангел Иванов. Участниците показаха професионални умения в надпреварата за първото място. В директни елиминации един срещу друг се изправиха тримата най-добри, сред които бе и фаворитът от миналогодишната надпревара. Първото място спечели Пресиан Базми на 24 г. , а на второ и трето се класираха Стоян Къртев и Йордан Михатев. Кандидатът за общински съветник и председател на МО в БСП-Пловдив Теодора Халачева прикани всички присъстващи да бъдат активни на 25 октомври. „Изборът на №5 в трите бюлетини - за кмет, за районен кмет и за общински съветници, е избор за промяна на нашия град, в който ние, младите да останем и да се реализираме" - посочи 24-годишната политоложка. Младият кандидат за районен кмет на Южен Красимир Трифонов награди победителите и обеща турнирът да стане част от спортния календар на района, когато той оглави администрацията.

Меркел зове повече евродържави да приемат мигранти

http://news.ibox.bg/news/id_1684213090

Германският канцлер иска да се намали срока за предоставяне на убежище

Лектори от Южна Корея и Холандия разкриват новостите от корабостроенето във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302798

Лектори от Южна Корея и Холандия ще разкрият последните новости в корабостроенето и кораборемонта, на специална презентация във Варна, научи Moreto.net. Събитието ще се проведе на 15 октомври в хотел "Черно море". Ще бъдат представени, демонстрирани и обсъдени най-новите високотехнологични и икономически рентабилни решения, информират организаторите от Българска национална асоциация по корабостроене и кораборемонт.

Орлин Ваташки се включи в честването на годишнината от Войнишкото въстание

http://www.cross.bg/raiion-vustanie-orlin-1482972.html

/КРОСС/Кандидатът за кмет на район Витоша от БСП Лява България Орлин Ваташки и кандидатите за кметове на с. Владая Цветанка Здравкова и с. Мърчаево Славчо Александров се включиха в отдаването на почит на загиналите във Войнишкото въстание през 1918 г. На събитието, което се проведе пред владайското читалище „Светлина", присъстваха жители на с. Владая, с. Мърчаево и от целия район Витоша.Кандидатът за кмет Орлин Ваташки изрази благодарност към организаторите на събитието за съхранената памет и традиция и се ангажира, когато бъде избран за кмет, годишното честване на Войнишкото въстание да стане част от културно-историческия календар на район Витоша.

Откриха марихуана за над 1.5 млн. евро в български микробус в Италия

http://www.moreto.net/novini.php?n=302962

Италианската полиция откри 400 килограма марихуана в микробус с български регистрационни номера на стойност милион и половина евро. Според съобщението, българският автомобил е засечен по пътя между Сан Северо и Поджо. Полицията забелязала, че бус с българска регистрация е спрял край пътя в 3 часа през нощта.

Асад: Съюзът между Сирия и Русия трябва да успее, за да оцелее Близкият изток

http://petel.bg/Asad--Sayuzat-mezhdu-Siriya-i-Rusiya-tryabva-da-uspee--za-da-otselee-Blizkiyat-iztok__129302

Успехът на военната намеса на Русия в гражданската война в Сирия е от жизненоважно значение за целия Близък изток, заяви сирийският...

Удостоиха досегашният кмет на Търново с приз "Мисия татко" на фондация "Искам бебе"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023657

Специалният приз "Мисия татко" за 2015 г получи Даниел Панов, който е кандидат за кмет на Велико Търново за втори мандат от ГЕРБ навръх рождения му ден. Отличието е присъдено от фондация "Искам бебе". Досегашният градоначалник получи статуетка, символ на благовещението и поздравителен адрес от ръководството на фондацията,
Специалният приз "Мисия татко" за 2015 г получи Даниел Панов, който е кандидат за кмет на Велико Търново за втори мандат от ГЕРБ навръх рождения му ден. Отличието е присъдено от фондация "Искам бебе". Досегашният градоначалник получи статуетка, символ на благовещението и поздравителен адрес от ръководството на фондацията,

Феновете на ЦСКА са категорично против сливане с друг клуб

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/04/2621584_fenovete_na_cska_sa_kategorichno_protiv_slivane_s_drug/?ref=rss


Организираните привърженици на ЦСКА се обявиха твърдо против сливане с друг клуб. По този начин те отхвърлиха единия от двата варианта за бъдещето на червените, които бяха предложение от Гриша Ганчев на днешната среща на стадион "Българска армия".

Ганчев предложи или да има сливане с друг клуб и преименуването му на ЦСКА, или планът с новото дружество, което да бъде приемник на старото по модела на "Глазгоу рейнджърс". Както беше и при идването на Ганчев в клуба, най-големите фракции...

Русия нанесе нови 10 удара срещу "Ислямска държава"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023650

Русия атакува нови 10 позиции на
Русия атакува нови 10 позиции на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи агенция АФП, цитирана от БГНЕС. Вчера руски самолети унищожиха команден пункт на "Ислямска държава" край град Рака и подземен бункер със склада с взривове и боеприпаси. От Министерството на отбраната съобщиха, че бойните самолети Су-34 и Су-24М са извършили през последното

Нови 6,4 млн. евро от ЕС за пострадалите от наводнения

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/novi-64-mln.-evro-ot-es-za-postradalite-ot-navodneniia-6043334

От финансовата помощ ще могат да се възползват най-засегнатите от снеговалежите общини в областите Смолян, Кърджали, Благоевград, Бургас и Варна

Тарашиха 45 таксита в София

http://pik.bg/тарашиха-45-таксита-в-софия-news410867.html

Тарашиха 45 таксита в София

Специализирана полицейска операция, в която участваха пътни полицаи от столичната дирекция и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, се проведе снощи на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Целта на поредната съвместна акция беше установяване на шофьори, които извършват таксиметрова дейност без необходимия лиценз. В хода на акцията са проверени 45 автомобила, констатирани са над 20 нарушения. 

Най-много санкционирани има сред водачите, спрели по спирките за градския транспорт и в лентите за движение. Заради неплатени глоби е отнето свидетелство за управление на МПС на водач на таксиметров автомобил.

Николаос Вуцис е новият председател на парламента в Атина

http://europe.actualno.com/Nikolaos-Vucis-e-novijat-predsedatel-na-parlamenta-v-Atina-news_499249.html

Николаос Вуцис е новият председател на парламента в Атина. Той получи 181 гласа от 300 членния парламент, информира БНР. Кандидатурата на бившия министър на вътрешните работи Николаос Вутцис беше подкрепена от всички депутати от управляващата коалиция.Част от опозицията също гласува в подкрепа на Вутцис. 64 годишният председател на парламента е сред основателите на партията Сириза. Политическа личност с висок рейтинг. Като министър на вътрешните работи в предишното правителство на Алексис Ципр

Башар Асад: Западът ще плати цената за политиката си в Сирия

http://asia.actualno.com/Bashar-Asad-Zapadyt-shte-plati-cenata-za-politikata-si-v-Sirija--news_499259.html

„Западът няма да може да избяга от цената, която трябва да плати за подкрепата към въоръжените групи в Сирия”, заяви сирийският президент Башар Асад в интервю за иранския телевизионен канал „Khabar”. Според него тероризмът няма да спре в Сирия и е проникнал в Европа с потока имигранти, посочва БГНЕС. „Плановете на Запада и САЩ претърпяха пълен провал в Сирия. Резултатите от операциите, които преди повече от година започна антитерористичната коалиция, доказват обра

При среднощна проверка установиха таксиджия без книжка

http://crime.actualno.com/Pri-srednoshtna-proverka-ustanoviha-taksidjija-bez-knijka-news_499245.html

Шофьор без книжка и водачи без документи за осъществяване на дейност са резултатите от проверка на таксита в събота през нощта в София, съобщи Нова телевизия. Пътните полицаи и инспекторите на "Автомобилна администрация" са проверявали дали водачите имат документи за извършване на таксиметрова дейност и дали спазват правилата на пътя, посочва Topnovini.bg. След акцията са хванати водачи, които не са преминали психо тестове, и дори таксиметров шофьор без книжка. Сред констатираните нарушения са

В Италия е заловен микробус с 400 кг марихуана и българска регистрация

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/04/2621585_v_italiia_e_zaloven_mikrobus_s_400_kg_marihuana_i/?ref=rss


В микробус с българска регистрация в Сан Северо в Италия бяха открити 400 кг марихуана на стойност над 1.5 млн евро, предаде БТА, като се позова на информация на вестник "Кориере дел медзоджорно".

Микробусът "Форд Транзит" бил спрял край пътя между Сан Северо и Поджо, когато към него се приближил полицейски патрул. Тогава от микробуса изскочил мъж, който избягал в полето.

От марихуаната, открита в микробуса, могат да се приготвят 280 хил. дози, уточнява вестникът.

Русия нанесе нови 10 удара срещу "Ислямска държава"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023654

Русия атакува нови 10 позиции на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи агенция АФП, цитирана от БГНЕС.
Вчера руски самолети унищожиха команден пункт на "Ислямска държава" край град Рака и подземен бункер със склада с взривове и боеприпаси. От Министерството на отбраната съобщиха, че бойните самолети Су-34 и Су-24М са извършили през последното
Русия атакува нови 10 позиции на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи агенция АФП, цитирана от БГНЕС. Вчера руски самолети унищожиха команден пункт на "Ислямска държава" край град Рака и подземен бункер със склада с взривове и боеприпаси. От Министерството на отбраната съобщиха, че бойните самолети Су-34 и Су-24М са извършили през последното

ЕС отпуска нови 6,4 милиона евро за пострадалите от наводненията

http://www.bnews.bg/article-142221

От финансовата помощ ще могат да се възползват най-засегнатите от снеговалежите общини в областите Смолян, Кърджали, Благоевград, Бургас и Варна.

"Галъп": За българите личен доход от 1351 лева на месец е достатъчен да живееш добре

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/04/2621580_galup_za_bulgarite_lichen_dohod_ot_1351_leva_na_mesec/?ref=rss


Личният месечен доход, който според българите е достатъчен, за да кажат, че живеят добре, е 1351 лева. Колкото по-голям е реалният доход, толкова повече расте и желаният. Така например, тези които поучават над 1000 лева сега, в най-голяма степен биха искали над 1500 лева, а онези, които имат по-малко от 250 лева на месец, почти не назовават числа над 1500. Мъжете явно си представят и малко по-висок желан доход.

Това са част от изводите на социологическо проучване на "Галъп" по...

Софиянци с поредното шествие против НАТО

http://www.cross.bg/nato-shestvie-rysiya-1482971.html

/КРОСС/ Традиционното неделно шествие в подкрепа на руската политика се проведе и днес в София. В 12ч. хората се събраха пред президентството. Носеха плакати, които освен срещу НАТО, бяха и "За Русия". На някои от тях пишеше: "Не на ислямизма и тероризма", "Русия не е враг на България".

Феновете на ЦСКА поискаха от Гриша Ганчев ново дружество и оставане във "В" група

http://www.mediapool.bg/fenovete-na-tsska-poiskaha-ot-grisha-ganchev-novo-druzhestvo-i-ostavane-vav-v-grupa-news239999.html

Бизнесменът Гриша Ганчев увери феновете на ЦСКА, че той ще издържа клуба и очерта два варианта за съществуването му. Това стана на среща с фенклубовете на отбора, организирана на стадион "Българска армия" в неделя сутринта.   Има две алтернативи пред нашия клуб. Вие трябва да вземете решение. Не можем да се връщаме в миналото. Първи вариант, за който е обещан съпорт от висшето държавно ръководство, е новото дружество, което да е приемник на титли, медали, купи, успехи, да продължи пътя си и да се бори за собственото си оцеляване. Втори вариант - да се купи лиценз на отбор от "А" група и по този начин тимът да съществува в елита. Аз собственост не искам. Аз ще ви издържам, не ми трябват нито имотите на "Българска армия", нито на Панчарево, защото аз съм доста заможен човек", обърна се Ганчев към събралите се близо 4000 души на стадиона, които посрещнаха думите му с бурни аплодисменти и скандирания.   Подкрепата си за Гриша Ганчев на трибуната пред феновете засвидетелстваха Пламен Марков, Димитър Пенев, Любослав Пенев, Димитър Якимов, Стойне Манолов и други.   От реакциите на най-големите фенклубове се разбра, че в никакъв случай не желаят сливане, а да се продължи "на чисто" и без дългове, като се създаде ново дружество, което да стане правоприемник на старото и тимът да продължи участието си във "В" група. Твърди се, че този вариант бил подкрепен от премиера Бойко Борисов на срещата му с функционери в петък.   Благодетелят на клуба Гриша Ганчев информира, че е получил уверение, че новото дружество може да стане приемник на досегашното и така ЦСКА да продължи участието си във В група. За целта в понеделник ръководството на ЦСКА ще има среща в БФС, каза Ганчев и изрази надежда шефът на футболния съюз Борислав Михайлов да присъства на нея.   "Не знам каква ще му е позицията. Знам, че е много болен от два месеца, постоянно стомах го е болял човека. Дано се е излекувал и да седнем да говорим като хората", иронизира ситуацията Гриша Ганчев. "Вашият любим клуб, моят любим клуб" е във фалит от 31 декември 2014 г., напомни той и допълни, че вече има положително съдебно решение по делото за фалит и то ще бъде обявено още в понеделник, скоро след което в клуба ще влезе синдик.   Ганчев призова феновете да не се делят и да са единни независимо от тона какво се случва: "Армейската общност трябва да бъде обединена. Не може да имаме 200 фракцийки. Изберете между вас си управителен съвет, секретар, да премахнем това, което е било досега. Трябваше да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Таралежите дойдоха. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни, и външни. Ние не търсим агресия. На враговете ще говорим с любов, с тях ще се разправяме на зеления терен".   "Да премахнем това, което е било досега. Ние не сме политическа организация. Ние сме спортен клуб. Нас не ни интересува политиката, а спортът. Да си възродим детско-юношеската школа да я превърнем в академия, защото тук с треньори и ръководители търсим два месеца да намерим един футболист, едвам извадихме едно момче на 14 години", каза още бизнесменът.   По думите му моделът на отношения между ЦСКА и държавата бил сбъркан.   "ЦСКА не е само футболен клуб. Трябва да си търсим правдините. Ясно е, че държава без спорт не е държава. Отговорните фактори трябва да ни подкрепят в най-важните дни на този клуб", каза Гриша Ганчев.   "Може да бъде организиран референдум, в който всички армейци - в страната, по света, да кажат своето мнение. Глас народен, глас Божи", завърши той.   Гневна реакция на феновете не позволи на приближения до бившите собственици на клуба от "Титан" Калоян Стоянов-Цимбика да зададе въпрос към Гриша Ганчев. Един от охранителите на Ганчев изведе Стоянов от стадиона.

Ердоган: Русия направи сериозна грешка в Сирия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023645

Бомбардировките на Москва в Сирия са "неприемливи", заяви турският президент Реджеп Ердоган, като предупреди, че Русия е направила „сериозна грешка”, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
„Стъпките на Русия и бомбардировките в Сирия са неприемливи. За съжаление Русия прави сериозна грешка” , заяви Ердоган на летището в Истанбул,
Бомбардировките на Москва в Сирия са "неприемливи", заяви турският президент Реджеп Ердоган, като предупреди, че Русия е направила „сериозна грешка”, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. „Стъпките на Русия и бомбардировките в Сирия са неприемливи. За съжаление Русия прави сериозна грешка” , заяви Ердоган на летището в Истанбул,

Последният път

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/10/04/2621163_posledniiat_put/?ref=rss


Препубликуваме текста на Теодора Димова от портал "Култура". 

Престъпността е ежедневие около нас и ние възприемаме случващото се зло само откъм страната на фактите. Те като че ли парализират и блокират съзнанието ни и не ни позволяват да се замисляме за детайлите или за причините. Предостатъчно са проблемите ни, за да мислим и за психопатологията на престъпленията. И все пак понякога някои дребни детайли се забиват в съзнанието ни и ни карат да се замислим извън зловещите новинарски...

Откъс от "Вчера, днес и утре. Моят живот" на София Лорен

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/10/04/2620900_otkus_ot_vchera_dnes_i_utre_moiat_jivot_na_sofiia_loren/?ref=rss


"Всеки етап от живота носи със себе си своите капризи и капани. На трийсет си млад и несигурен, на четирийсет си силен и често уморен, на петдесет си мъдър, може би малко меланхоличен. Когато стигаш прага на осемдесетте, понякога си обзет от желанието да започнеш всичко от начало. Прераждаш се в спомените и се влюбваш в бъдещето."  

Това казва голямата италианска актриса София Лорен, носител на два оскара, пет американски и два италиански златни глобуса и два италиански, "Златен...

Успокоение! Новите камери по магистралата не засичат скорост, само броят трафика

http://pik.bg/успокоение-новите-камери-по-магистралата-не-засичат-скорост-само-броят-трафика-news410862.html

Успокоение! Новите камери по магистралата не засичат скорост, само броят трафика

Новите камери, които се монтират от месец по автомагистрала "Тракия" и важните отсечки на републиканската пътна инфраструстура не засичат скорост, макар и досуш да приличат на камерите-скоростомери, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Устройствата са модерни и авангардни и ще помагат за автоматизираното събиране и анализ на данните от пътния трафик. Те се изграждат по проект по оперативна програма "Транспорт", уточняват от АПИ.

До момента са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите „Тракия", „Хемус", „Люлин", „Марица" и „Струма" както и на първокласните пътища. Предвидено е осигуряването на 100 трафик брояча. Технологичното оборудване е доставено и инсталирано. Софтуерът, необходим за обработка на данни от броячите, е в готовност за работа и при предварителните тестове показва висока степен на статистическа точност.

Монтирани са и 2 от предвидените 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия. Те са на път E-79 - при с. Долна Вереница, Монтанско, и в района на Кресна, Благоевградско.

Предстои изграждането на системата на път I-6, при входа на град Бургас. Мрежата от метеорологични станции, позволява точно прогнозиране на пътните условия и ще предупреждава структурите на Агенция „Пътна Инфраструктура", шофьорите и фирмите, отговарящи за зимното поддържане, при настъпване на промени във времето.

Всички данни, които се събират от точките за преброяване на трафика и проследяването на метеорологичните условия, се записват в реално време чрез GPRS комуникация в сървърния център на АПИ.

Изпълнител на проекта е сдружение „Контракс Инфра", в което участват: „Контракс" АД и „ИНФРА РОУДС" ЕООД. Стойността на договора е 3 997 524,00 лв. без ДДС.

Базата на Русия в Сирия отвътре (видео)

http://offnews.bg/news/n_1/n_567401.html

Как живеят руските военни на сирийска земя разкрива видео на Russia Today. Военната база "Хмеймим" се намира в провинция Латакия, Сирия. Цялото материално и техническо оборудване се осигурява от Русия. Там са разположени различни по обхват и големина самолети и военни машини, вкл. съвременният руски двуместен изтребител-бомбардировач СУ-34. 10 цистерни съхраняват осигуряват необходимото гориво. На мястото работят системи за обезпечаване на системата за полетите. Изградени са десетки обекти от полевата инфраструктура, включително пунктове за зареждане на техниката с гориво и складове за материалите. Готвачи приготвят храната за военнослужещите в базата, като за целта имат пунктове за храна и хлебопекарна. По думите на генерал-майор Игор Конашенков от руското Министерство на отбраната, сирийските власти оказват помощ с осигуряването на плодове и зеленчуци. По думите на генерал-полковник Андрей Картаполов, началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили, през последните три дни самолетите са извършили над 60 полета и са поразили над 50 обекта от инфраструктурата на терористичната организация "Ислямска държава" (ИД). Цели на руската авиация са командните центрове, щабовете, комуникационните възли, складовете да оръжия и боеприпаси, мини заводите за производство на самоделни взривни устройства и оборудване за автомобили за терористични атентати.

Ердоган: Русия направи сериозна грешка в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023641

Бомбардировките на Москва в Сирия са
Бомбардировките на Москва в Сирия са "неприемливи", заяви турският президент Реджеп Ердоган, като предупреди, че Русия е направила „сериозна грешка”, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. „Стъпките на Русия и бомбардировките в Сирия са неприемливи. За съжаление Русия прави сериозна грешка” , заяви Ердоган на летището в Истанбул,

Руската авиация разширява кампанията си в Сирия

http://offnews.bg/news/n_1/n_567412.html

Руските военни самолети са ударили 10 позиции на "Ислямска държава" в Сирия, съобщи руското министерство на отбраната. През изминалото денонощие руските военновъздушни сили са разширили кампанията си и са извършили 20 полета. По официални данни при ударите са разрушени тренировъчен лагер на джихадистите както и фабрика за сглобяване на колани с експлозиви, използвани за самоубийствени атентати. По-рано от генералния щаб на руската армия съобщиха, че най-силно засегнати от руските удари са позициите на "Ислямска държава" в района на град Рака. "Разузнаването ни установи, че бойците губят контрол над района. В редиците им се забелязва паника и вече има дезертьори. Около 60 наемници са напуснали позициите си и се опитват да се върнат в Европа", заяви ген. Андрей Картаполо в, началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново заяви, че руските удари в Сирия се извършват напълно "прозрачно", а премиерът Медведев повтори позицията, че Москва се защитава от тероризма зад граница. В същото време, в интервю за радио "Дойчландфунк"1 германският канцлер Ангела Меркел заяви, че в Сирия е необходима военна намеса, въпреки че така няма да се сложи край на гражданската война.  Ще ни трябват военни усилия, но те няма да доведат до решение. Трябва ни политически процес, който досега не върви особено добре, обясни тя. Според Меркел президентът Башар Асад трябва да участва в преговорите за намиране на мирен изход от кризата. Това не означава, че не виждаме ужасните, които Асад е вършил и продължава да върши с касетъчните бомби, които пуска срещу собствения си народ. Но, за да постигнем политическо решение, ни трябват представители както на сирийската опозиция, така и на управляващите в Дамаск, и на други, за да постигнем истински успех, смята германският канцлер. Меркел изрази надежда, че политическият процес ще започне веднага и в него ще участват всички страни от региона както и западните държави. Руските удари в Сирия бяха коментирани и от турския президент Реджеп Ердоган.  Той предупреди Москва, че допуска "фатална грешка" с бомбардировките срещу "Ислямска държава". Британският премиер Дейвид Камерън отново заяви, че решението на руския президент Владимир Путин да започне военни действия в Сирия е "ужасна грешка". "Те подкрепят касапина Асад, което е ужасна грешка както за тях, така и за света. Това ще направи региона още по-нестабилен", подчерта Камерън.

Фандъкова: Правим план за възстановяване на старите сгради в София

http://frognews.bg/news_98975/Fandakova-Pravim-plan-za-vazstanoviavane-na-starite-sgradi-v-Sofiia/

Българо-френски екип ще разработи план за възстановяване на сградите между бул. „Т. Александров“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Това стана ясно по време на Архитектурния фестивал „София 2015“. „Опазването на архитектурното наследство е наша основна задача. Вече виждаме първите възстановени сгради по ул. „Пиротска“.

Над 800 души са заболели от холера в Ирак от септември насам

http://www.moreto.net/novini.php?n=302961

Над 800 души са се разболели от холера в Ирак от септември до сега, предаде иранската телевизия Прес ТВ, цитирана от световните агенции. Повече от 50 нови случая на холера бяха регистрирани през последните дни. С тези нови случаи, общият брой на заболелите от септември достига 823.

Руските МиГ–ове уволниха български генерал

http://pik.bg/руските-миг–ове-уволниха-български-генерал-news410853.html

Руските МиГ–ове уволниха български генерал

България иска да се откаже от това да ремонтира своите изтребители „МиГ-29“ от едноименната руска корпорация. Заради това в българското министерство на отбраната, парламент и общество започна остра дискусия, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на Gazeta.ru.

Скандалът се разгоря в България заради желанието на министерството на отбраната на страната да не продължава договора си с Русия за обслужване на изтребителите „МиГ-29“, срокът не чието действие изтича този септември. Българският министър на отбраната Николай Ненчев заяви, че София възнамерява да ремонтира самолетите в Полша. Министърът заяви, че договорът с Полша ще позволи на България да спести повече от 24 милиона лева.

Междувременно главнокомандващия на военновъздушните сили на България ген. Румен Радев подаде оставката си. Като причина за нея офицерът посочи това обстоятелство, че при неговото ръководство във военната авиация „не са изпълнени и остават неясни сроковете за сключване на договора за ремонта на изтребителите „МиГ-29“. По-късно, след разговор с министър-председателя на страната Бойко Борисов ген. Радев оттегли оставката си.

Междувременно Русия реагира негативно на опита на София да сключва договори с Полша. Генералният директор на „МиГ“ Сергей Коротков е изпратил на председателя на парламентарната комисия на Народното събрание Михаил Миков писмо, в което му напомни, че Полша не разполага с лиценз за ремонта на изтребителите, а руската компания не възнамерява да доставя на Варшава резервни част, ако с тях ще се ремонтират българските самолети.

Мегадело срещу "Недосегаемите" блокирано година и половина в Спецпрокуратурата

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023624

Мегаделото срещу групата на "Недосегаемите" от Велико Търново вече година и половина отлежава в Специализираната прокуратура. В началото на юли миналата година Специализираният съд в София прекрати съдебното производство по казуса. Нарушване на човешките права на изправените на подсъдимата скамейка 10 обвиняеми препъна процеса.
Мегаделото срещу групата на "Недосегаемите" от Велико Търново вече година и половина отлежава в Специализираната прокуратура. В началото на юли миналата година Специализираният съд в София прекрати съдебното производство по казуса. Нарушване на човешките права на изправените на подсъдимата скамейка 10 обвиняеми препъна процеса.

Момче с церебрална парализа в маратона на София

http://www.vesti.bg/razvlechenia/sveji/momche-s-cerebralna-paraliza-v-maratona-na-sofiia-6043333

Да тичат по улиците на града се събраха над 2000 участници от всички континенти. Заради събитието голяма част от центъра е затворен за автомобили, като се очаква да бъде възстановен в 16 ч.

Голям празник във вторник! Ето кой има имен ден на 6 октомври

http://petel.bg/Golyam-praznik-vav-vtornik--Eto-koy-ima-imen-den-na-6-oktomvri-__129299

На 6 октомври  Църквата чества празника на свети Тома. Имен ден празнуват всички, които носят името Тома и производните му Том, Томас,...

"Лекари без граници" напуснаха Кундуз след трагичния въздушен удар на САЩ

http://petel.bg/Lekari-bez-granitsi-napusnaha-Kunduz-sled-tragichniya-vazdushen-udar-na-SASHH__129300

кадър: CNN Международната благотворителна организация "Лекари без граници" съобщи днес, че се е изтеглила от северния афганистански град...

Миков: Николай Терзиев и кандидатите на БСП ще дадат перспектива на Казанлък

http://www.cross.bg/kazanluk-horata-terziev-1482970.html

/КРОСС/ "Нашият кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев и кандидатите ни за общински съветници, искат община Казанлък да води политика за хората и ще съумеят да го направят. Те ще успеят да направят общината по-добра и с повече перспектива за хората живеещи в нея". С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към стотиците, събрали се в Казанлък. Той подчерта, че Николай Терзиев е от младото поколение на БСП, които поемат отговорността да влязат в битката в името на хората и техния по-добър живот.„Само ние от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ можем да предложим на хората нещо различно от случващото се в момента. Едно друго разбиране за местната власт, не само разпределяне на пари и служби, а истинска политика за хората", категоричен бе Миков. Той подчерта, че няма друга партия, която да предлага на тези избори своя платформа, а левите стандарти показват друго отношение - освен бетона и асфалта, освен тръбите, защото най-важното е как живеят хората в една община. Миков обясни, че резултатът от управлението на ГЕРБ са 11 милиона задължения на общината, но и двойно увеличение на таксите за детските градини, поскъпването на всички административни услуги.„Само представители на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ отстояваха своите приоритети и стояха твърдо зад своите позиции и социална политика", обясни лидерът на левицата и припомни, че БСП не е участвала в тегленето на 16 млрд

Местан и Пеевски обявиха война на Доган в София

http://frognews.bg/news_98972/Mestan-i-Peevski-obiaviha-voina-na-Dogan-v-Sofiia/

Депутатите и членовете на ръководството на ДПС отсвириха демонстративно старта на предизборната кампания в София. Не присъства и нито един представител на пеевските медии, включително от любимия му тв Канал 3, които ударно отразяват всички начинания на движението.

Караш с над 200 км/ч на магистралата - отиваш да съд

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023614

Шофирането с над 60 км/ч над разрешената скорост да се квалифицира като престъпление и за него да се носи наказателна отговорност пред съда, предлага МВР. Това е една от радикалните мерки срещу нарушенията на закона за движение по пътищата и зачестилите катастрофи с жертви.
Ако предложението бъде прието от Министерския съвет и парламента,
Шофирането с над 60 км/ч над разрешената скорост да се квалифицира като престъпление и за него да се носи наказателна отговорност пред съда, предлага МВР. Това е една от радикалните мерки срещу нарушенията на закона за движение по пътищата и зачестилите катастрофи с жертви. Ако предложението бъде прието от Министерския съвет и парламента,

Още в първите два дена „Beerфестът“ в Столицата на бирата посрещна хиляди гости

http://www.cross.bg/zagora-stara-beerfestut-1482969.html

/КРОСС/Биреният фестивал на Стара Загора се завърна след дълго очакване и с богата програма. Организиран от Загорка АД и Община Стара Загора, Beerфестът бе официално открит в петък, 02.10.2015 г., от г-н Йордан Николов, изпълняващ длъжността кмет на Община Стара Загора. Той посрещна жителите и гостите на града с думите: „Днес с гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата - мястото, където се произвежда най-много от любимата на всички ни напитка." В петъчната първа вечер на Beerфестът на сцената се качиха Анна Пешева и Brave Band, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от любимите рок групи на България. Още със самото си излизане Б.Т.Р. накараха хиляди фенове да запеят с тях. Бандата изнесе истинско двучасово шоу, по време на което освен най-големите си хитове, изпълниха и песни от последния си албум. Специално за гостите на Beerфестът рокаджиите забиха парчета на ФСБ и Сигнал, а публиката ги върна на сцената за два биса. Втората фестивална вечер мина под звуците на Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и Ogi 23, които събраха множество свои почитатели още на саундчека си. Вечерта на сцената първи се качиха Rudi, Duli, Muden & Kukusheff и върнаха летните настроение и градус в сърцето на Стара Загора

Цветанов: За да продължи да се развива Разлог е нужна убедителна победа на Красимир Герчев

http://frognews.bg/news_98971/TSvetanov-Za-da-prodalji-da-se-razviva-Razlog-e-nujna-ubeditelna-pobeda-na-Krasimir-Gerchev/

Убедителната победа на Красимир Герчев е нужна за Разлог, защото само така ще продължи този град да се развива. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса в Разлог.

Столичният зоопарк без вход в Световния ден за защита на животните

http://pik.bg/столичният-зоопарк-без-вход-в-световния-ден-за-защита-на-животните-news410856.html

Столичният зоопарк без вход в Световния ден за защита на животните

По случай Световния ден за защита на животните Зоологическата градина в София е с безплатен вход. Работното време й е от 9.00 до 18.00 часа, като се влиза само през западния вход на ул. "Сребърна" поради строителни дейности пред централния вход на "Симеоновско шосе". 

Световният ден за защита на животните се чества от 1931 г. Празникът насочва вниманието на хората по света към необходимостта за хуманно и отговорно отношение към животинския свят.

"Не наранявайте животно или птица, ако ги видите в беда, помогнете или потърсете помощ, не унищожавайте гнездата на птиците и техните местообитания, не изоставяйте животно на улицата, поговорете с децата си за закрилата на животните - това е най-малкото, което можем да направим", призовават от зоопарка в София. 

Русия допусна в Сирия ужасна грешка, смята Дейвид Камерън

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/10/04/2621577_rusiia_dopusna_v_siriia_ujasna_greshka_smiata_deivid/?ref=rss


Британският премиер Дейвид Камерън заяви в неделя, че руският президент Владимир Путин е допуснал ужасна грешка с военната си намеса в Сирия в подкрепа на Башар ал Асад.

"Те помагат на касапина Асад, което е ужасна грешка за тях и за света", каза премиерът за Би Би Си в първия ден на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър.

"Това ще направи района по-нестабилен, ще предизвика още повече радикализация и повече тероризъм. Бих им казал: Променете посоката,...

Миков: Николай Терзиев и кандидатите на БСП ще дадат перспектива на Казанлък

http://frognews.bg/news_98970/Mikov-Nikolai-Terziev-i-kandidatite-na-BSP-shte-dadat-perspektiva-na-Kazanlak/

"Нашият кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев и кандидатите ни за общински съветници, искат община Казанлък да води политика за хората и ще съумеят да го направят. Те ще успеят да направят общината по-добра и с повече перспектива за хората живеещи в нея“. С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към стотиците, събрали се в Казанлък.

Миков: Николай Терзиев и кандидатите на БСП ще дадат перспектива на Казанлък

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023602


"Нашият кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев и кандидатите ни за общински съветници, искат община Казанлък да води политика за хората и ще съумеят да го направят. Те ще успеят да направят общината по-добра и с повече перспектива за хората живеещи в нея“. С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към стотиците,

Поне 16 са жертвите на силните бури и наводнения във френската Ривиера

http://www.mediapool.bg/pone-16-sa-zhertvite-na-silnite-buri-i-navodneniya-vav-frenskata-riviera-news239998.html

Силни бури и наводнения на френската Ривиера станали причина за смъртта най-малко на 16 души, а още трима са в неизвестност, съобщиха местните власти в неделя. През последните два дни над крайбрежния район на югоизточна Франция се изляха два пъти повече дъждове от средното за октомври или 10 процента от годишната норма. Наводненията са повишили нивото на река Браг близо до град Антиб. Част от вълните на излязлата от коритото си река, са се ударили в сградата на старчески дом. Някои от жертвите не са успели навреме напуснат дома, други - да излязат от колите си. Нанесени са големи материални щети - около 35 000 домакинства са останали без ток, от тях 14 000 - в Кан. В град Ница прочутият крайбрежен Английски булевард е изцяло под вода. Някои от колите, които са били паркирани там, са били отнесени от пороите в морето. Вода и отломки от разрушени сгради са затлачили пътищата в града. Парализирано е железопътното и частично автомобилното движение в района. В Кан някои коли са отнесени в морето. През нощта властите спешно са настанили 120 души, озовали се в беда. Наводнени са къмпинги близо до Антиб. Президентът Франсоа Оланд и вътрешният министър Бернар Казньов ще посетят в неделя пострадалите райони. Олланд благодари на спасителните и изрази солидарността на нацията с пострадалите.

Над 88% от площите със слънчоглед във Варненска област са реколтирани

http://www.moreto.net/novini.php?n=302955

Над 88% от площите със слънчоглед във Варненска област са реколтирани. Това съобщи за Радио „Фокус” - Варна Даря Велинова, старши експерт в Главна дирекция „ Аграрно развитие” към Областна дирекция „Земеделие” във Варна. Засетите площи във Варненска област с тази култура са 374 511 декара.

Миков: Николай Терзиев и кандидатите на БСП ще дадат перспектива на Казанлък

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023610

"Нашият кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев и кандидатите ни за общински съветници, искат община Казанлък да води политика за хората и ще съумеят да го направят. Те ще успеят да направят общината по-добра и с повече перспектива за хората живеещи в нея“. С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към стотиците,
"Нашият кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев и кандидатите ни за общински съветници, искат община Казанлък да води политика за хората и ще съумеят да го направят. Те ще успеят да направят общината по-добра и с повече перспектива за хората живеещи в нея“. С тези думи председателят на БСП Михаил Миков се обърна към стотиците,

Х.Гайдаров, гл. готвач: Отношението ни към храната показва и това към нас самите

http://www.cross.bg/hranata-gotvach-hotel-1482968.html

/КРОСС/ Всички отлично знаем, че целта на храната преди всичко е да ни доставя удоволствие. Ние непрекъснато сме в търсене на нови и различни кулинарни изкушения, с които да поглезим своя апетит. Особено голямо значение на качеството и приготвянето на храната отдаваме, когато трябва да се храним някъде навън или пък сме на почивка. По този повод интервю специално за агенция "КРОСС" даде главният готвач на хотел "Терма Палас", Христо Гайдаров. Здравейте, като готвач в хотел първо да ви попитам, каква кухня предпочитат чужденците, които почиват в България? Определено това е европейската кухня, но може би защото не са толкова добре запознати с нашите традиционни ястия. Храната отражение на историята на една нация ли е според вас? Като цяло да, защото отношението на хората към храната се приема, така като отношението към самите себе си. Имат ли хората хранителна култура? Чужденците да, но за съжаление поне 80% от българите със сигурност не! Кое е най-странното ястие, което сте приготвяли? Крокодил. Това е доста специфично месо, с което изключително трябва да се внимава при приготвяне, защото ако се изпусне момента, рискуваме да се получи доста жилаво и неядивно. Как бихте определили кулинарията, като наука или изкуство? Зависи от гледната точка на всеки готвач. За мен специално е две в едно - и хоби, и изкуство.      

Х.Гайдаров, гл. готвач: Отношението ни към храната показва и това към нас самите

http://www.cross.bg/hranata-gotvach-kyhnya-1482968.html

/КРОСС/ Всички отлично знаем, че целта на храната преди всичко е да ни доставя удоволствие. Ние непрекъснато сме в търсене на нови и различни кулинарни изкушения, с които да поглезим своя апетит. Особено голямо значение на качеството и приготвянето на храната отдаваме, когато трябва да се храним някъде навън или пък сме някъде на почивка. По този повод интервю специално за агенция "КРОСС" даде главният готвач на хотел "Терма Палас", Христо Гайдаров. Здравейте, като готвач в хотел първо да ви попитам, каква кухня предпочитат чужденците, които почиват в България? Определено това е европейската кухня, но може би защото не са толкова добре запознати с нашите традиционни ястия. Храната отражение на историята на една нация ли е според вас? Като цяло да, защото отношението на хората към храната се приема, така като отношението към самите себе си. Имат ли хората хранителна култура? Чужденците да, но за съжаление поне 80% от българите със сигурност не! Кое е най-странното ястие, което сте приготвяли? Крокодил. Това е доста специфично месо, с което изключително трябва да се внимава при приготвяне, защото ако се изпусне момента, рискуваме да се получи доста жилаво и неядивно. Как бихте определили кулинарията, като наука или изкуство? Зависи от гледната точка на всеки готвач. За мен специално е две в едно - и хоби, и изкуство.      

Опасно недомислие на полицаи по "Тракия" (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/opasno-nedomislie-na-policai-po-trakiia-video-6043332

Поради катастрофа на 213-и километър вчера през нощта, те са насочили трафика в насрещната лента

Българите масово виждат Фандъкова като премиер, щяло да е добре за страната ни

http://news.ibox.bg/news/id_1606788585

Също така над 40 на сто от сънародниците ни са убедени във вероятността Ирина Бокова да стане генерален секретар на ООН. Само 13% обаче са убедени, че Румяна Бъчварова може да стана президент

Станишев и Ламбев на шествие в Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023596

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев подкрепи кандидата за кмет на БСП във Велико Търново Валентин Ламбев. Двамата поведоха шествие на младежите социалисти в старата столица, което бе част от националната среща #ЗаМладите.
С викове "Победа" групата разпъна 30-метров трикольор пред паметника "Асеневци".
Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев подкрепи кандидата за кмет на БСП във Велико Търново Валентин Ламбев. Двамата поведоха шествие на младежите социалисти в старата столица, което бе част от националната среща #ЗаМладите. С викове "Победа" групата разпъна 30-метров трикольор пред паметника "Асеневци".

Йорданка Фандъкова: Разработваме план за възстановяване на старите сгради в центъра на София

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023586


Българо-френски екип ще разработи план за възстановяване на сградите между бул. „Т. Александров“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Това стана ясно по време на Архитектурния фестивал „София 2015“. „Опазването на архитектурното наследство е наша основна задача. Вече виждаме първите възстановени сгради по ул.
Българо-френски екип ще разработи план за възстановяване на сградите между бул. „Т. Александров“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Това стана ясно по време на Архитектурния фестивал „София 2015“. „Опазването на архитектурното наследство е наша основна задача. Вече виждаме първите възстановени сгради по ул.

Жозе Моуриньо: "Челси" не може да има по-добър мениджър от мен

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/04/2621572_joze_mourinyo_chelsi_ne_moje_da_ima_po-dobur_menidjur/?ref=rss


Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че няма намерение да подава оставка след загубата с 1:3 от "Саутхемптън". Шампионите записаха четвърто поражение от осем мача във Висшата лига и заемат 16-ото място.

Според португалеца в света има треньори на неговото ниво, но не и по-добри, заради което клубът не трябва да се разделя с него.

"Искам няколко неща да са ясни. Първо - аз не бягам (от отговорност). Второ - ако клубът иска да се махна, трябва да ме уволни, защото аз...

„Лекари без граници“ се изтеглят от Кундуз

http://asia.actualno.com/Lekari-bez-granici-se-iztegljat-ot-Kunduz-news_499246.html

Международната благотворителна организация „Лекари без граници“ (Medecins Sans Frontieres - MSF) се изтеглят от афганистанския град Кундуз, след като бомбардировка на американската авиация унищожи нейната болница в града. При инцидента загинаха 19 души, 12 от които медицински персонал, а десетки бяха ранени. Кейт Стегеман, говорител на MSF заяви пред агенция АР, че част от оцелелите лекари на организацията вече работят в други болници в града, за който в момента се водят сражения ме

10-годишно дете е починало в Габровско след инцидент с оръжие

http://gabrovo.actualno.com/10-godishno-dete-e-pochinalo-v-Gabrovsko-sled-incident-s-oryjie-news_499251.html

10-годишно дете от Англия се е простреляло в дома си в севлиевското село Добромирка и по-късно е починало в болница. Детето било намерено в безпомощно състояние от съсед, след като 13-годишната сестра на момчето го потърсила за помощ, информира БНР. Простреляното момченце било транспортирано в Центъра за спешна медицинска помощ в Севлиево, където лекарите установили, че в областта на гърдите му има огнестрелна рана. Малко след това то е починало. При огледа в къщата са намерени преработен газ

МВР отчете: Хванали сме 22 000 бежанци за 10 месеца

http://petel.bg/MVR-otchete--Hvanali-sme-22-000-bezhantsi-za-10-mesetsa-__129298

снимка: Булфото, архив От началото на годината до момента са заловени 22 хиляди бежанци. Това обяви зам.-вътрешният министър Филип Гунев...

Фандъкова: Разработваме план за възстановяване на старите сгради в центъра на София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023575

Българо-френски екип ще разработи план за възстановяване на сградите между бул. „Т. Александров“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Това стана ясно по време на Архитектурния фестивал „София 2015“. „Опазването на архитектурното наследство е наша основна задача. Вече виждаме първите възстановени сгради по ул.
Българо-френски екип ще разработи план за възстановяване на сградите между бул. „Т. Александров“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Това стана ясно по време на Архитектурния фестивал „София 2015“. „Опазването на архитектурното наследство е наша основна задача. Вече виждаме първите възстановени сгради по ул.

Uber като заплаха за автомобилните продажби

http://www.investor.bg/novini/261/a/uber-kato-zaplaha-za-avtomobilnite-prodajbi-203464/

Немалък дял от потребителите на Uber в САЩ отлагат покупката на кола именно поради факта, че ползват услугата

МВР съкращава 2700 души до края на годината

http://offnews.bg/news/n_1/n_567400.html

Близо 2700 души ще бъдат освободени от системата на МВР до края на годината заради недостиг на средства.  Пред БНТ зам. вътрешният министър Филип Гунев каза, че тази година служителите в министерството трябва да достигнат 47 000 души. Към май месец заетите щатове в министертвото са били 49 693.  Гунев коментира, че при настоящия бюджет на МВР служителите в системата ще бъдат намалени, като тенденцията ще продължи и през следващата година. Той поясни, че, за да се справи с недостига на средства МВР преструктурира разходите си. Миналата седмица стана ясно, че МВР ще преразпредели над 1 млн. лв. от една бюджетна програма в друга, за да може да се покрият текущи разходи. "Търсим вътрешни резерви, за да можем да компенсираме броя на полицаите, които са на улицата, за да може гражданите да имат усещането за сигурност”, обясни Гунев. Той допълни, че тази година МВР не е изпратило 1000 полицаи на границата. По-малкият брой полицаи на границата ще бъде компенсиран от строителството на оградата. По-голямата част от съоръжението ще бъде готово до края на годината. Властите залавят по 4000 нелегални имигранти на месец. “До момента сме заловили 22 000 бежанци, като последните месеци бяха изключително натоварени – по 4 000 души на месец”, обясни Гунев. По думите му в каналджийството със сигурност има замесени служители на МВР. Това обикновено са служители на Гранична полиция, но има и такива в районните управления. “За съжаление работата там е бавна, защото трябва да се съберат достатъчно доказателства, за да се пресекат такива канали”, обясни той. В същото време МВР налага по-високи наказания, което се отразило осезаемо върху желанието полицаи да се опитват да се замесват в подобни схеми. МВР се нуждае от радикална реформа, като корупцията е един от аспектите й. За да се случи това обаче е важно да се създадат условия, които да мотивират по-добре полицаите за кариерно развитие, за устойчивост, за една пълна деполитизация на системата, заяви зам.-министърът. Мерките са заложени дългосрочен план на МВР, който предвижда не само контрол върху служителите, но и опростяване на процедурите по обработване и събиране на глобите и за регистрацията на коли, за да се намалят корупционните възможности, както и натискът върху служителите. Една от мерките е монтиране на камери по униформите на служителите или в автомобилите на МВР. Според Гунев обаче това няма да реши проблема с корупцията, тъй като става въпрос за "една стара инфраструктура и лоши условия за работа", при които записите от камерите стават неизползваеми.

Цветанов: За да продължи да се развива Разлог е нужна убедителна победа на кандидата на ГЕРБ за кмет Красимир Герчев

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023569

Убедителната победа на Красимир Герчев е нужна за Разлог, защото само така ще продължи този град да се развива. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса в Разлог. Той подчерта, че през новия финансов програмен период са предвидени 32
Убедителната победа на Красимир Герчев е нужна за Разлог, защото само така ще продължи този град да се развива. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса в Разлог. Той подчерта, че през новия финансов програмен период са предвидени 32

Цветанов: За да продължи да се развива Разлог е нужна убедителна победа на кандидата на ГЕРБ за кмет Красимир Герчев

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023559


Убедителната победа на Красимир Герчев е нужна за Разлог, защото само така ще продължи този град да се развива. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса в Разлог. Той подчерта, че през новия финансов програмен период са предвидени 32
Убедителната победа на Красимир Герчев е нужна за Разлог, защото само така ще продължи този град да се развива. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с представители на бизнеса в Разлог. Той подчерта, че през новия финансов програмен период са предвидени 32

Станишев: Кадиев е слуга на ГЕРБ

http://www.bnews.bg/article-142222

Според лидера на ПЕС има опит предстоящите местни избори да се превърнат в кастинг и това да подмени политическата надпревара за характера на местната власт и реалните приоритети.

Кандидатът за кмет с №5 Петър Курдов откри шахматен турнир

http://www.cross.bg/kyrdov-petur-kmet-1482967.html

/КРОСС/„Шахматът е спорт за ума. На шахматната дъска се проявяват стратегическото и тактическото мислене, логиката и интелектът". Това каза кандидатът за районен кмет от БСП Петър Курдов при откриването на шахматен турнир в зала Пълдин на хотел Санкт Петербург. Събитието, организирано от пловдивския клуб „ЧЕСБОМБ", събра професионалисти и любители на играта от България и съседни държави. Петър Курдов поздрави участниците от името на кандидата за кмет на Пловдив Георги Гергов. „Ние от БСП заявяваме твърдата си подкрепа за развитие на шахмата в града на тепетата и ще работим за това" - гарантира футболната легенда. България е сред малкото държави, която не е възприела европейската директива за изучаването на шах в училище. Социалистите се ангажират да търсят дебат на национално и местно ниво за въвеждането на шаха в образователната система. Преди да направи първия ход, кандидатът с №5 Петър Курдов обяви едноминутно мълчание в памет на най-изявения пловдивски гросмайстор Юлиян Радулски. Организаторите заявиха амбицията си турнирът да стане традиция.

Силна буря взе 13 жертви на Лазурния бряг

http://www.moreto.net/novini.php?n=302950

Силна буря удари Лазурния бряг през нощта срещу неделя, наводни Ница и Кан и стана причина за смъртта на поне 13 човека, съобщава "Франс прес". В резултат на бурята улиците в Кан и Ница са под вода, второкласната пътна мрежа е напълно непроходима и е наводнена част от магистрала А8.

Меркел отхвърли призивите за ограничаване на достъпа на бежанци до страната

http://offnews.bg/news/n_1/n_567372.html

Германия няма да обмисля ограничаване на ангажимента си за приютяване на бежанци, каза днес канцлерът Ангела Меркел в радио интервю за "Дойчландфунк". По този начин тя отхвърли исканията на коалиционните си партньори от Християнсоциалния съюз (ХСС) за промяна на законодателството по този въпрос. Искането на представители на ХСС е да се смекчи заложеното в основния закон на Германия изискване да бъдат приемани всички, които търсят убежище. Аргуменът им е, че страната не издържа на напрежението, което създава напливът на бежанци към нейната територия. В интервюто Меркел заяви, че по закона няма да има никакви промени и че Германия ще продължи да се придържа към Женевската конвенция от 1951 г. за статута на бежанците. Тя обаче напомни, че страната ѝ трябва да ускори процеса на обработване на молбите за убежище. По този начин ще може по-бързо да се установява, когато дадени мигранти нямат нужда от убежище, така че те да бъдат задължавани да напуснат Германия. "Важното е всеки случай да се разглежда отделно, дори впоследствие да се наложи човекът да напусне страната", каза тя. Канцлерът отхвърли и друго предложение на ХСС - издигането та огради по границите. "Не мисля, че оградите помагат. Видяхме това в Унгария", каза Меркел.

За риба с Цанко: Леферът показа зъби и изпразни морето

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5021243


Върховният хищник и по-дребният чернокоп
смениха сафрида в нощния риболов
Леферът най-после пристигна заедно с по-малкия си събрат чернокопа и всичко се изпокри. Големите пасажи с едър сафрид се изнесоха на 12 мили навътре заедно с хамсията. Ужасеният кефал се набута в пристанището на Варна, а каята се крие по дъното.
Върховният хищник и по-дребният чернокоп смениха сафрида в нощния риболов Леферът най-после пристигна заедно с по-малкия си събрат чернокопа и всичко се изпокри. Големите пасажи с едър сафрид се изнесоха на 12 мили навътре заедно с хамсията. Ужасеният кефал се набута в пристанището на Варна, а каята се крие по дъното.

Тежки наводнения в САЩ, нови жертви във Франция, Филипините и Гватемала

http://www.cross.bg/izcheznali-karolina-raiioni-1482966.html

/КРОСС/ Дъждове, „невиждани от 200 години", регистрира Националната метеослужба на САЩ по Източното крайбрежие на САЩ. След като през седмицата от Бахамските острови тръгна ураганът Хоакин, драма надвисва над територии, където живеят 22 милиона души. За водни бедствия по съвпадение се съобщава и от други краища на света. В Южна Каролина президентът Барак Обама вече обяви извънредно положение. Там спасителни екипи изваждат пътници и водачи от блокирани във водата коли, съобщи Си Ен Ен. Нащрек са хората в щатите Делауер, Ню Джърси, Мериленд и в други райони. Наводнени са участъци от много пътища, селища, ниви; при това не се очертава валежите да спрат скоро, предават американските електронни медии. Метеоролог, цитиран от Ен Би Си, е предупредил: „това е бавно движещо се бедствие". Вече има не по-малко от две жертви. В Северна Каролина 72-годишна жена е била убита от дърво, съборено от бурен вятър върху автомобила, в който е била пътничка. В Южна Каролина 56-годишна жена се е удавила, тъй като не е могла да излезе от колата си, попаднала в наводнен пътен участък. Над половината загинали при наводнения са били в колите си, сочи статистика, припомнена от националната метеослужба на САЩ, която разпространява видеоклипа „Заобиколете, не се давете". „Не подценявайте силата на водата" е посланието в него"

Ток уби енергетик в "Корабостроителница Русе"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023545

Токов удар уби енергетик в неделя сутринта в "Корабостроителница Русе". Инцидентът е станал при ремонт на трафопост от електрическата мрежа на предприятието, съобщиха от полицията. Трудовата злополука се разследва, включително и от инспектори на областната инспекция по труда. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.
Токов удар уби енергетик в неделя сутринта в "Корабостроителница Русе". Инцидентът е станал при ремонт на трафопост от електрическата мрежа на предприятието, съобщиха от полицията. Трудовата злополука се разследва, включително и от инспектори на областната инспекция по труда. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.

Експерт: Сирия е на ръба на катастрофа в общественото здравеопазване

http://asia.actualno.com/Ekspert-Sirija-e-na-ryba-na-katastrofa-v-obshtestvenoto-zdraveopazvane-news_499237.html

Сирия се намира на ръба на „катастрофа на общественото здравеопазване“ поради появата на огнища на коремен тиф, тежка диария и други заболявания - това е толкова тежко положение, че може да представлява заплаха за целия регион и Европа, предупреди водещ експерт, информира БГНЕС. Проф. Джон Аштън, президент на Факултета по обществено здраве на Великобритания заяви, че „идеалната буря“ от условия за избухване на епидемии е създадена, като движението на голям брой хора, бяг

Туршията в търговската мрежа не отказва българина от домашната зимнина

http://society.actualno.com/Turshijata-v-tyrgovskata-mreja-ne-otkazva-bylgarina-ot-domashnata-zimnina-news_499248.html

Българите не се отказват от зарзавата направен вкъщи и не биха го заменили с купешкия в магазините. Това показа анкета на БГНЕС в сезона на туршиите из столичните пазари. Единодушни, че от домашното по-хубаво няма, са всички анкетирани, които срещнахме в неделния ден на Женския пазар в София. Рецепта за приготвянето на зимнината имат и млади, и стари, а някои се предават от години и от приятелки, и от родители. И колкото и по-трудно да е приготвянето й, зимнина правят и хората в големия град.

Наш проект с първа награда в Европейската седмица на грамотността

http://www.bnews.bg/article-142207

Столичното 63. ОУ "Христо Ботев” спечели първо място в Европейската седмица на грамотността, организирана от фондация Reading And Writing и ELINET.

86 дела във ВАС за местните избори

http://frognews.bg/news_98969/86-dela-vav-VAS-za-mestnite-izbori/

До този момент във Върховния административен съд са постъпили 86 дела, свързани с местните избори. Това каза пред журналисти председателят на съда Георги Колев. При предишния местен вот те са били общо 290.

Тежки наводнения в САЩ, нови жертви във Франция, Филипините и Гватемала

http://offnews.bg/news/n_1/n_567374.html

Дъждове, „невиждани от 200 години“, регистрира Националната метеослужба на САЩ по Източното крайбрежие на САЩ. След като през седмицата от Бахамските острови тръгна ураганът Хоакин, драма надвисва над територии, където живеят 22 милиона души.  За водни бедствия по съвпадение се съобщава и от други краища на света. В Южна Каролина президентът Барак Обама вече обяви извънредно положение. Там спасителни екипи изваждат пътници и водачи от блокирани във водата коли, съобщи Си Ен Ен. Нащрек са хората в щатите Делауер, Ню Джърси, Мериленд и в други райони. Наводнени са участъци от много пътища, селища, ниви; при това не се очертава валежите да спрат скоро, предават американските електронни медии. Метеоролог, цитиран от Ен Би Си, е предупредил: „това е бавно движещо се бедствие“. Вече има не по-малко от две жертви. В Северна Каролина 72-годишна жена е била убита от дърво, съборено от бурен вятър върху автомобила, в който е била пътничка. В Южна Каролина 56-годишна жена се е удавила, тъй като не е могла да излезе от колата си, попаднала в наводнен пътен участък. Над половината загинали при наводнения са били в колите си, сочи статистика, припомнена от националната метеослужба на САЩ, която разпространява видеоклипа „Заобиколете, не се давете“. „Не подценявайте силата на водата“ е посланието в него“. Уточнява се, че поток дълбок 12 инча (30, 5 см) е достатъчен, за да повлече малка кола. Все още не е известна съдбата на 33-членния екипаж на товарен кораб, изчезнал в петък край Бахамските острови. На север от Филипините над 120 рибари са изчезнали в морето в резултат на мощния тропически тайфун „Мучжиге“, съобщи китайската агенция Синхуа. Спасени са 31 души от вероятно потъналите общо 23 риболовни корабчета и лодки. В част от самия Китай е обявен червен код заради приближаването на тайфуна. Днес френският президент Франсоа Оланд и вътрешния министър Бернар Казньов са на посещение в пострадалите от наводнение райони в югоизточна Франция. Общо 13 души загинаха в бедствието, засегнало Ривиерата в събота сутринта. Шестима обаче са безследно изчезнали, предаде днес „Франс 24“, опасявайки се, че с тях трагичната равносметка нараства. От Гватемала Би Би Си съобщи, че броят на жертвите от калното свлачище, заринало късно в четвъртък село Ел Камбрей е достигнал 73. Но около 350 се смятат за изчезнали. Стотици спасители отчаяно разкопават пръстта и камъните, сринали се от близкия хълм след мощни дъждове. Но надеждата да бъдат открити други оцелели се топи. Централно американската планинска страна е една най-уязвимите за природни в света, припомня Би Би Си. Причина са „силните валежи и урагани и тежката бедност, която принуждава хората да живеят в неподходящи райони“.

Над 80 дела в съда за вота

http://pik.bg/над-80-дела-в-съда-за-вота-news410833.html

Над 80 дела в съда за вота

До този момент във Върховния административен съд са постъпили 86 дела, свързани с местните избори.

Това каза пред журналисти председателят на съда Георги Колев. При предишния местен вот те са били общо 290. Основна част от близо 80-те дела са за оспорване на подписите за регистрация, каза Колев и припомни, че при регистрация в ЦИК се подават 2500 подписа.

След проверка на ГРАО обаче в конкретни случаи следва дерегистрация заради неточности. Именно за това са част от жалбите в съда. Всички те са срещу решения на ЦИК и ОИК. Срокът за разглеждането на тези дела е тридневен и това изключва възможността за назначаване на допълнителни експертизи.

За това и се отклоняват подобни искания. Дела срещу глоби за агитация на чужд език засега няма.

16 станаха жертвите на наводненията във Франция

http://petel.bg/16-stanaha-zhertvite-na-navodneniyata-vav-Frantsiya__129294

Силни бури и наводнения на френската Ривиера станали причина за смъртта най-малко на 16 души, а още трима са в неизвестност, съобщиха...

11-годишно момче загина на пътя Русе-Бяла

http://petel.bg/11-godishno-momche-zagina-na-patya-Ruse-Byala__129296

снимка: Булфото, архив   Черен уикенд в Русенско. Две пътнотранспортни произшествия и трудова злополука станаха за ден, като два от...

Невена Цонева прави концерт във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=302864

Една от най-популярните съвременни български певици Невена Цонева ще изнесе концерт във Варна, научи Moreto.net. Шоуто ще се проведе на 20 октомври от 19 часа във Фестивалния комплекс. Освен Цонева на сцената ще се изявят Теди Генев, различни състави от Общинския детски комплекс в морската столица, както и студио "Светулки".

Пиронкова отново губи на старта

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023539

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на големия турнир на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4.7 милиона долара. 28-годишната пловдивчанка загуби от квалификантката Мариана Дуке-Мариньо (Колумбия) с 3:6, 3:6 за 67 минути.
Колумбийката направи два пробива в първия сет и обърна резултата от
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на големия турнир на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4.7 милиона долара. 28-годишната пловдивчанка загуби от квалификантката Мариана Дуке-Мариньо (Колумбия) с 3:6, 3:6 за 67 минути. Колумбийката направи два пробива в първия сет и обърна резултата от

Таксиджия без книжка при нощни проверки на таксита

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/taksidzhiia-bez-knizhka-pri-noshtni-proverki-na-taksita-6043331

Контролните органи са проверявали и за превоз на нелегални имигранти чрез, каквито случаи съществуват

Жителите на "Надежда": Левицата носи надежда за различно бъдеще

http://regionalen.pogled.info/sofiya-grad/news/68179/ZHitelite-na-Nadezhda-Levitsata-nosi-nadezhda-za-razlichno-badeshte

/Поглед.инфо/ Посланията на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ носят надежда за различно бъдеще на жителите на столичния район "Надежда".

Скандал! Ненчев даде 5 млн. лева без търг на фирма, близка до Маджо

http://pik.bg/скандал-ненчев-даде-5-млн-лева-без-търг-на-фирма-близка-до-маджо-news410835.html

Скандал! Ненчев даде 5 млн. лева без търг на фирма, близка до Маджо

5 милиона лева е прибрала от Министерство на отбраната близката до бизнесмена Младен Михалев - Маджо компания "Бент оил" АД.

Крупната сума е дадена чрез порочната процедура по договаряне без обявление и е за доставка на дизелово гориво F-54 и автомобилен бензин F-67, установи проверка на epicenter.bg в Агенцията за обществени поръчки. Практиката е показала, че процедурата обикновено се използва, когато по неясни критерии дадена компания е избрана предварително да усвои държавни пари.

Горивото за управляваното от земеделеца Николай Ненчев ведомство е доставено през юли - август тази година. За бензина близката до Маджо компания получава 1 935 998 лв.с ДДС,  а за дизеловото гориво - 2 995 572 лв.  

Проверка в Търговския регистър показа, че основен собственик в "Бент оил" е директорът й Димитър Радев чрез фирмата "Вилет". Радев е и в управлението на "Фарма", в която дял от 67% има съпругата на Младен Михалев – Елена. „Бент оил“ държи и 28% от акциите на новата застрахователна компания "Асет иншурънс".

„Бейнт оил“ се занимава с продажба на горива. За близостта й до един от основателите на СИК и настоящ бизнесмен Младен Михалев стана известно преди години, по време на едно от разследванията за дрога срещу Златомир Иванов - Баретата. В съдебна зала стана ясно, че "Бент Оил" е зареждала бензиностанциите на близкия до Баретата бизнесмен Росен Драгнев-Капитана.

Гарант по сделката бил самият Златомир Иванов. Заради финансови проблеми Капитана не смогвал да плаща доставките и натрупал дълг за над 3 млн.лв. Неуредените взаимоотношения стават причина за скандал между Капитана и Златко Баретата. За известно време Росен Драгнев дори бе основният заподозрян като поръчител на стрелбата срещу Баретата. Впоследствие това не се доказа. Вместо това Росен Капитана стана основен свидетел в едно от наркоделата срещу Златомир Иванов. Именно той е човекът, разкрил схемата, по която бившият командос и бандата му са продавали дрога в София и Слънчев бряг, след като бе разбита групировката му "Фирмата".

Ненчев даде 5 млн. лв. без търг на фирма, близка до Маджо

http://www.cross.bg/kompaniya-baretata-bent-1482965.html

/КРОСС/5 милиона лева е прибрала от Министерство на отбраната близката до бизнесмена Младен Михалев - Маджо компания "Бент оил" АД. Крупната сума е дадена чрез порочната процедура по договаряне без обявление и е за доставка на дизелово гориво F-54 и автомобилен бензин F-67, установи проверка на Епицентър. бг в Агенцията за обществени поръчки. Практиката е показала, че процедурата обикновено се използва, когато по неясни критерии дадена компания е избрана предварително да усвои държавни пари. Горивото за управляваното от земеделеца Николай Ненчев ведомство е доставено през юли - август тази година. За бензина близката до Маджо компания получава 1 935 998 лв.с ДДС, а за дизеловото гориво - 2 995 572 лв. Проверка в Търговския регистър показа, че основен собственик в "Бент оил" е директорът й Димитър Радев чрез фирмата "Вилет". Радев е и в управлението на "Фарма", в която дял от 67% има съпругата на Младен Михалев - Елена. „Бент оил" държи и 28% от акциите на новата застрахователна компания "Асет иншурънс". „Бейнт оил" се занимава с продажба на горива. За близостта й до един от основателите на СИК и настоящ бизнесмен Младен Михалев стана известно преди години, по време на едно от разследванията за дрога срещу Златомир Иванов - Баретата. В съдебна зала стана ясно, че "Бент Оил" е зареждала бензиностанциите на близкия до Баретата бизнесмен Росен Драгнев-Капитана

Григор Димитров: Опитвам се да построя живота си наново, трябва да върна нивото си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023532

Григор Димитров даде откровено интервю ред сайта wearetennis.com, в което говори за тежкия период в кариерата си, промените в своя екип и тези в личния му живот. Григор призна, че много неща са се променили около него и това му се отразява и опитва да построи живота си наново, а първата му цел е да върне нивото си от 2014 година.
Григор Димитров даде откровено интервю ред сайта wearetennis.com, в което говори за тежкия период в кариерата си, промените в своя екип и тези в личния му живот. Григор призна, че много неща са се променили около него и това му се отразява и опитва да построи живота си наново, а първата му цел е да върне нивото си от 2014 година.

Григор Димитров: Опитвам се да построя живота си наново, трябва да върна нивото си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023529

Григор Димитров даде откровено интервю ред сайта wearetennis.com, в което говори за тежкия период в кариерата си, промените в своя екип и тези в личния му живот. Григор призна, че много неща са се променили около него и това му се отразява и опитва да построи живота си наново, а първата му цел е да върне нивото си от 2014 година.
Григор Димитров даде откровено интервю ред сайта wearetennis.com, в което говори за тежкия период в кариерата си, промените в своя екип и тези в личния му живот. Григор призна, че много неща са се променили около него и това му се отразява и опитва да построи живота си наново, а първата му цел е да върне нивото си от 2014 година.

Пиронкова допусна четвърта поредна загуба и отпадна на старта в Пекин

http://www.cross.bg/pironkova-krug-otpadna-1482964.html

/КРОСС/Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Китай. Най-добрата българска тенисистка загуби от намиращата се 35 места по-назад в ранглистата Мариана Дуке-Марино с 3:6, 3:6. Пиронкова отпада в първи кръг на трети пореден турнир, а поражението й срещу колумбийката е четвърто поредно във всички турнири. 28-годишната пловдивчанка не е печелила мач от турнира в Синсинати в средата на август, а в последните си десет мача има седем поражения.  

"Ню Бояна" организира конкурс за документален филм

http://offnews.bg/news/n_1/n_567355.html

Филмово студио „Ню Бояна“ обяви конкурс за концепция и реализация на нов документален филм за възможностите и предизвикателствата пред младите български таланти по света. Процедурата по кандидатстване за документалния проект ще бъде обявена на уеб сайта на Киноцентъра в близките няколко седмици. Новината бе съобщена на специално обсъждане, част от “16-ти Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми”, който се провежда в Камчия. Срещата бе открита от Татяна Лолова с етюд на няколко езика , а в нея взеха участие ръководителят на Съюза на филмовите дейци Георги Стоянов, директорът на София Филм Фест Стефан Китанов, кинокритици и режисьори от страната и чужбина, както и представители на Червения кръст от Швейцария и Нова Зеландия. Директорът на Фестивала и областен председател на БЧК – Варна Илия Раев подчерта, че е необходимо родните политици най-сетне да обърнат внимание на младите с висок коефициент на интелигиентност и да им помогнат в тяхната реализация. С него се съгласи деканът на факултета по медицина към Варненския медицински университет проф. Радослав Радев, който иронично попита: "Кой ще асфалтира магистралата на духовността?” Според него не само талантите ни в киното бягат зад граница, но и във всички останали сфери, като даде за пример медицината в България, която среща пречки при задържането на младежите у нас. Откриването на Татяна Лолова. “В международен контекст, нашите таланти стоят добре. Начинът да ги мотивираме да бъдат в България е да им дадем възможност за работа тук", заяви Стефан Китанов, като похвали положителната промяна в поведението на Националния филмов център спрямо младите, която скоро ще даде своите резултати. " Нека не съжаляваме, че има миграция на талантите , това е шанс за тях да се учат и откриват света. Но има изкуства, които не могат без регионалното и в тази посока трябва да помислим", коментира драматургът Сия Папазова. На същото мнение бе и турският режисьор Фатих Ишчи, който обаче изтъкна, че след като обиколят света, турските младежи се завръщат в родината си, за да приложат наученото. Проблем, който стои пред българските бъдещи кинотворци. Неофициалната формулировка на темата на конкурса за документален филм бе дадена от Проф. Божидар Манов, който ще бъде консултант в проекта: “Изпитанията и изкушенията пред таланта дебнат отвсякъде, но истинският талант успява да се спаси”. Директорът на София Филм Фест Стефан Китанов с плакет от фестивала на Червения кръст. Това е пореден проект на "Ню Бояна", който цели да подкрепи развитието на младите филмови дейци в страната. Миналата година студиото отвори кино училище , в което досега се обучиха над 100 души, като доста от тях продължават реализацията си по различни проекти в студиото. Миналияt месец пък киноцентърът обяви началото на новия си курс по 3D визуални ефекти, като отпусна 12 стипендии за 12 бъдещи 3D артисти , за които курсът на обучение ще бъде напълно безплатен.

ООН: Бомбардировката на болницата в Кундуз граничи с военно престъпление

http://asia.actualno.com/OON-Bombardirovkata-na-bolnicata-v-Kunduz-granichi-s-voenno-prestyplenie-news_499240.html

Източници на ООН твърдят, че бомбардировката на болница в Афганистан граничи с военно престъпление. Съединените щати се ангажираха с пълно разследване на инцидента, при който загинаха 19 души, информира bTV. Лично президентът Барак Обама поднесе извиненията си на близките на загиналите и обеща да разкрие истината по случая. В петък американската бойна авиация бомбардира болница в афганистанския град Кундуз, където от седмица се водят сражения между талибаните и правителствените войски. Разузн

Жителите на село Покрайна се оплакаха пред кандидатите от "Единни за промяна": Не знаем къде отиват парите ни!

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023506

На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години.
"Къде отиват данъците ни, къде отиват парите ни, закриха футболния отбор и казаха, че парите са отишли при самодейния състав.
На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години. "Къде отиват данъците ни, къде отиват парите ни, закриха футболния отбор и казаха, че парите са отишли при самодейния състав.

Волейболистите победиха Сърбия с 3-0 в последната контрола преди Европейското

http://www.moreto.net/novini.php?n=302949

Волейболистите от националния отбор на България завършиха с победа подготовката си за Европейското първенство, на което сме домакини заедно с Италия. Момчетата на селекционера Пламен Константинов победиха сребърните медалисти в Световната лига от Сърбия с 3:0 гейма (25:23, 25:20, 25:16) във втората контрола помежду им, играна пред около 4000 зрители в зала "Арена Армеец".

Меркел поиска военна операция в Сирия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023489

Германският канцлер Ангела Меркел се обяви за провеждането на военна операция в Сирия.
Германският канцлер Ангела Меркел се обяви за провеждането на военна операция в Сирия. "Когато става въпрос за Сирия и това го казвам за първи път - ще ни бъде необходима военна акция, но тя няма да доведе до решение . Необходим е политически процес, който не върви много добре", каза Меркел пред германското радио Дойчландфункт.

Няма такъв късмет! Млада жена от Сливен участва в томбола и спечели най-невероятната награда

http://petel.bg/Nyama-takav-kasmet---Mlada-zhena-ot-Sliven-uchastva-v-tombola-i-specheli-nay-neveroyatnata-nagrada-__129291

снимката е илюстративна   35-годишна жена от Сливен вече има нов силиконов бюст. Наградата за Йовка Б. идва от томбола на местна верига...

Страхотен улов за варненските рибари! Ето каква риба излиза тези дни от морето

http://petel.bg/Strahoten-ulov-za-varnenskite-ribari--Eto-kakva-riba-izliza-tezi-dni-ot-moreto-__129292

 Емилиян Ялъмов; yep.bg Рибарите от местността Траката край Варна се радват на все по-богат улов на риба. Това личи от снимките, които...

Стоян Мирчев от БСП: Закона за предучилищното образование крие риск за националната сигурност

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023483

Законът за предучилищното образование крие риск за националната ни сигурност. това каза депутатът от БСП Лява България Стоян Мирчев по време на годишната среща на младежката организация на левите.
Според него проблемът е в надомното образование.
Законът за предучилищното образование крие риск за националната ни сигурност. това каза депутатът от БСП Лява България Стоян Мирчев по време на годишната среща на младежката организация на левите. Според него проблемът е в надомното образование. "Няма критерии за образованието на родителите, които искат да обучават децата си у дома.

Жителите на село Покрайна се оплакаха пред кандидатите от "Единни за промяна": Не знаем къде отиват парите ни!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023496

На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години.
На среща с кандидата за кмет на Видин Росица Кирова жителите на видинското село Покрайна поставиха въпроса за прозрачното и ясно управление, което им е било обещано от местната власт преди четири години. "Къде отиват данъците ни, къде отиват парите ни, закриха футболния отбор и казаха, че парите са отишли при самодейния състав.

Холера върлува в Ирак, тръшнала над 800 души

http://www.cross.bg/holera-vurlyva-v-irak-trushnala-nad-dyshi-1482963.html

/КРОСС/Над 800 души са се разболели от холера в Ирак от септември досега, съобщава иранската телевизия Press TV. В последните дни в Ирак бяха регистрирани 50 нови случая на холера и общият им брой от септември досега вече е 823. Епицентърът на заразата е в град Абу Гариб, на 25 километра западно от Багдад, където през септември от холера починаха 10 души. Началото на новата учебна година в Ирак беше отложено за 18 октомври, за да се даде възможност на властите да се справят с разпространението на опасната болест. Основната причина за холерата в Ирак е пиенето на негодна за консумация вода. Освен това тази година в Ирак е много по-топла и това допринася за разпространяване на болестта.  

Снимка на деня: Петолъчката от Партийния дом - 25 години след пиедестала

http://www.dnevnik.bg/istorii_na_denia/2015/10/04/2621552_snimka_na_denia_petoluchkata_ot_partiiniia_dom_-_25/?ref=rss


Днес се навършват 25 години от свалянето на петолъчката от пилона на Партийния дом в центъра на София.

Решението за демонтажа е взето в края на август Народното събрание приема декларация за премахване на нетрадиционните политически символи от обществените сгради.

Червената звезда - един от символите на комунизма в България, беше свалена на 4 октомври 1990г. малко след 9 ч. сутринта с вертолет. Машината я отнася в полето на близкото село Долни Богров. На следващата сутрин...

Цветанов: Гласувайте за Атанас Камбитов – най-успешният кмет на Благоевград

http://frognews.bg/news_98967/TSvetanov-Glasuvaite-za-Atanas-Kambitov-–-nai-uspeshniiat-kmet-na-Blagoevgrad/

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Благоевград. Той бе придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, областния координатор на ГЕРБ Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и кандидатите за общински съветници и кметове на кметства.

Меркел: Скандалът около VW не е навредил на добрата бизнес репутация на Германия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/merkel-skandalyt-okolo-vw-ne-e-navredil-na-dobrata-biznes-reputaciia-na-germaniia-203463/

Британският премиер Дейвид Камерън не изключва варианта да се преразгледа въпросът за щедрите британски субсидии за дизеловите автомобили

Проверка на такситата в София установи шофьор без книжка и водачи без документи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/04/2621561_proverka_na_taksitata_v_sofiia_ustanovi_shofyor_bez/?ref=rss


Шофьор без книжка и водачи без документи за осъществяване на дейност са резултатите от проверка на таксита в събота през нощта в София, съобщи "Нова телевизия".

Пътните полицаи и инспекторите на "Автомобилна администрация" са проверявали дали водачите имат документи за извършване на таксиметрова дейност и дали спазват правилата на пътя.

След акцията са хванати водачи, които не са преминали психо тестове, и дори таксиметров шофьор без книжка. Сред...

Радулов: Българското оръжие се продава от американски фирми

http://www.moreto.net/novini.php?n=302956

„Абсурдно е всичко, което се случва да приключи в следващите 5-6 години, ако умиротворителни сили не отидат на място. Вече всички продават оръжие. Българското оръжие се продава от американски фирми. Конфликтът ще намалее, когато бъдат прекъснати икономическите му основи”, обясни в студиото на „Събуди се” експертът по сигурността Николай Радулов.

11-годишно дете загина в катастрофа на пътя Русе - Бяла

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023476

На 3 октомври 2015 г. около 23:30 часа на главен път Русе - Бяла, в района на 43 км, на прав участък, в условията на суха пътна настилка, лек автомобил БМВ с русенска регистрация /движещ се от Русе към Бяла/, управляван от М.Й. на 36 г., напуска пътя вдясно, навлиза в банкета и се удря в дървета, след което се преобръща по таван,
На 3 октомври 2015 г. около 23:30 часа на главен път Русе - Бяла, в района на 43 км, на прав участък, в условията на суха пътна настилка, лек автомобил БМВ с русенска регистрация /движещ се от Русе към Бяла/, управляван от М.Й. на 36 г., напуска пътя вдясно, навлиза в банкета и се удря в дървета, след което се преобръща по таван,

Има нужда от военни действия в Сирия, но те няма да спрат войната, смята Меркел

http://www.cross.bg/merkel-siriya-voenni-1482962.html

/КРОСС/Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че в Сирия е необходимо да има военни действия, въпреки че те няма да сложат край на войната, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на интервю на канцлерката пред радиостанцията "Дойчландфунк", което ще бъде излъчено по-късно в неделя. "По въпроса за Сирия, ще имаме нужда от военни действия, но те няма да дадат решение; имаме нужда от политически процес, но засега той не върви особено добре", каза Меркел и посочи, че в разговорите ще трябва да бъде включен и режимът на сирийския президент Башар Асад. "За да се стигне до политическо решение, трябва представителите на сирийската опозиция и сегашните управляващи в Дамаск, както и други, да постигнат реален напредък, а след това най-вече и всички съюзници на съответните групи", посочи Меркел. Германският канцлер заяви, че Русия, САЩ, Саудитска Арабия и Иран могат да играят важна роля в този процес, както и Германия, Франция и Великобритания.  

Пиронкова допусна пета поредна загуба и отпадна на старта в Пекин

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/04/2620433_pironkova_dopusna_peta_poredna_zaguba_i_otpadna_na/?ref=rss


Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Китай. Най-добрата българска тенисист загуби с 3:6, 3:6 от преминалата през квалификациите Мариана Дуке-Марино, която се намира 35 места по-назад в ранглистата.

Пиронкова отпада в първи кръг на четвърти пореден турнир, а поражението й срещу колумбийката е пето поредно във всички турнири.

28-годишната пловдивчанка не е печелила мач от турнира в Синсинати в средата на август, а в последните си десет мача...

Кокаинов комбайн влиза в Русенския съд без изчезнал холандец

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023466

Окръжният съд в Русе подновява в понеделник процеса за международен трафик на наркотици чрез комбайн втора употреба от Аржентина през Варна и Русе за Дегендорф и Ротердам. Подсъдим за крупната контрабанда на близо 60 кг кокаин за 2 727 645 лв. е само пловдивчанинът Николай Николов /34 г./. Той е обвинен и в незаконно притежаване на 111 патрона за
Окръжният съд в Русе подновява в понеделник процеса за международен трафик на наркотици чрез комбайн втора употреба от Аржентина през Варна и Русе за Дегендорф и Ротердам. Подсъдим за крупната контрабанда на близо 60 кг кокаин за 2 727 645 лв. е само пловдивчанинът Николай Николов /34 г./. Той е обвинен и в незаконно притежаване на 111 патрона за

Гриша Ганчев предложи два варианта за бъдещето на ЦСКА - феновете да решат

http://offnews.bg/news/n_1/n_567353.html

Гриша Ганчев обяви пред привържениците на ЦСКА, че вариантите за бъдещето на клуба са два – стартиране на ново дружество, което да бъде правоприемник на старото или да бъде взет лиценз на отбор от А група. Един от собствениците на отбора даде изявление пред феновете днес на официална среща на стадион "Българска армия". "Пред ЦСКА има два варианта - вие изберете кой, или ново дружество, имам уверение, че няма да ни пречат да се върнем, където искаме като ще бъдем правоприемник на настоящия клуб с всички титли. Другият вариант е да вземем лиценз на отбор от А група", заяви Ганчев пред около 3 хиляди души, заели място в Сектор А на стадион „Българска армия“. "Трябва да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни, и външни. Ние ще им отговорим с любов, с враговете се разправяме на зеления терен", каза още бизнесменът. "Ще се борим срещу неправдата с позволени средства. Има доста сбъркан модел по отношение на оста държава – ОСК ЦСКА. ЦСКА не е само футболният клуб. Ние трябва да си търсим правдините. Ясно е, че държава без спорт е никаква държава. Никой не ни е виновен, че сме стигнали до това състояние", добави той "Нека дискусията да е точна и ясна, и кратка. Може да организираме и мини-референдум, в който всички „армейци“ да кажат собственото си мнение. Което мнение надделее, това ще направим. Глас нарочен, глас Божи" , завърши Гриша Ганчев. На въпрос на фен, дали евентуалното ново дружество ще продължи битката си във В група, Ганчев отговори, че утре предстои среща на ръководството на ЦСКА с Борислав Михайлов по този въпрос. "Има уверение, че отборът ще продължи във В група, но от Боби Михайлов всичко може да се очаква, тъй като в последните няколко месеца част от решенията му бяха доста неадекватни. Но имаме уверение, че евентуално ново дружество, което вече е регистрирано, ще продължи във В група." Запитан за базата на клуба в Панчарево, Ганчев разкри, че обмисля построяването на нова база, която да бъде собственост на ЦСКА.

Етиопец спечели маратона на София

http://society.actualno.com/Etiopec-specheli-maratona-na-Sofija--news_499252.html

Представител на Етиопия триумфира в маратона на София. Самуел Демие спечели 32-о издание на надпреварата, съобщава bTV. Това беше е най-масовото спортно събитие в България за годината, в него се включиха над 2000 души. Движението в центъра на София беше затруднено от ограниченията, наложени заради маратона. Имаше затворени за движение на автомобили и паркиране улици, както и промени в маршрутите на градския транспорт.

Цветанов: Гласувайте за Атанас Камбитов – най-успешният кмет на Благоевград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5023447

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Благоевград. Той бе придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, областния координатор на ГЕРБ Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и кандидатите за общински съветници
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Благоевград. Той бе придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, областния координатор на ГЕРБ Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и кандидатите за общински съветници

До края на октомври пускат система, следяща трафика по магистралите

http://offnews.bg/news/n_1/n_567350.html

До края на месеца ще заработи система за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Досега са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове по автомагистрали "Тракия", "Хемус", Люлин", "Марица" и "Струма". Общият брой на предвидените броячи е 100. Технологичното оборудване вече е доставено и инсталирано, а необходимият софтуер е в готовност за работа. Предварителните му тестове показват висока степен на статистическа точност. Освен това до момента са монтирани 2 от предвидени общо 3 системи за автоматизирано наблюдение на метеорологичните условия. Те се намират на път E-79 - при с. Долна Вереница, в област Монтана, както и в района на Кресна, в област Благоевград. Третата система предстои да бъде изградена на път I-6, на входа към Бургас. Тези системи позволяват по-точно да се прогнозира какви ще са пътните условия в определените участъци и ще предупреждават структурите на Агенция „Пътна Инфраструктура“,шофьорите и фирмите, отговарящи за зимното поддържане, при настъпване на промени във времето. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и националния бюджет. Неговата стойност е почти 4 млн. лв. без ДДС. До края на октомври ще завърши изграждането на системата за автоматизирано събиране и анализ на данни за пътния трафик по автомагистралите и първокласните пътища. До момента са монтирани 90% от главните и допълнителни преброителни пунктове на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Люлин“, „Марица“ и „Струма“ както и на първокласните пътища. Предвидено е осигуряването на 100 трафик броячи. Технологичното оборудване е доставено и инсталирано. Софтуерът, необходим за обработка на данни от броячите, е в готовност за работа и при предварителните тестове показва висока степен на статистическа точност.

Краят на скандинавската мечта

http://www.investor.bg/evropa/334/a/kraiat-na-skandinavskata-mechta-203373/

Социалното неравенство в Дания все повече се увеличава, а нивото на бедност се е удвоило през последното десетилетие

Министър Ненчев, оставка! Отбраната – слабият сектор на правителството!

http://www.bnews.bg/article-142220

Конфликтите – директни или индиректни, между Русия и САЩ, са факт. Така също и въпросът за българската авиация, и за неубедителните, срамни действия на българския военен министър.

Цветанов: Гласувайте за Атанас Камбитов – най-успешният кмет на Благоевград

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5023458

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Благоевград. Той бе придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, областния координатор на ГЕРБ Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и кандидатите за общински съветници
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов разговаря с жители и гости на Благоевград. Той бе придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, областния координатор на ГЕРБ Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева и кандидатите за общински съветници

Страшна трагедия край Севлиево: 10-годишно момче се простреля с пистолет и почина

http://petel.bg/Strashna-tragediya-kray-Sevlievo--10-godishno-momche-se-prostrelya-s-pistolet-i-pochina-__129289

илюстрация: Булфото   Дете на постоянно пребиваващи в страната британски граждани се простреля с газов пистолет и почина малко след...

Лесно ли се осиновява дете в България?

http://petel.bg/Lesno-li-se-osinovyava-dete-v-Balgariya-__129290

кадър: Нова тв Според официалната статистика броят на децата, чакащи осиновяване в България е два пъти по-голям от броя на семействата,...

Според шофьор полицаи отбивали движението в насрещното по магистрала "Тракия"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/04/2621559_spored_shofyor_policai_otbivali_dvijenieto_v/?ref=rss


Полицията е отбивала движението в насрещното платно по магистрала "Тракия" в събота вечерта, съобщиха Би Ти Ви и "Нова телевизия", които се позовават на сигнал на шофьор. Причината е била катастрофа при 214-ия километър на магистралата в посока София, уточняват в съобщение до медиите от агенция "Пътна инфраструктура" и добавят, че движението в участъка се е осъществявало двупосочно при спазване на указанията на служителите на пътната полиция.

"Пътувах по магистрала "Тракия" и за...

Истина или лъжа: Дъщерята на Мартина Вачкова с гадже, майка й не го харесва

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5021393

ЖЪЛТИНИТЕ Рада, дъщерята на Мартина Вачкова, отскоро имала гадже, пише жълт вестник. Според клюката обаче актрисата изобщо не харесвала момчето. Затова тя се опитвала по всякакви начини да раздели Рада с въпросното момче. Потърсихме Мартина Вачкова и ето какво каза тя.
Лъжа е. Това вече за не знам кой път го пишат.
ЖЪЛТИНИТЕ Рада, дъщерята на Мартина Вачкова, отскоро имала гадже, пише жълт вестник. Според клюката обаче актрисата изобщо не харесвала момчето. Затова тя се опитвала по всякакви начини да раздели Рада с въпросното момче. Потърсихме Мартина Вачкова и ето какво каза тя. Лъжа е. Това вече за не знам кой път го пишат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване