Кирил Добрев към Миков: Проблемът е в твоите възможности, Мишо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112927

Не е проблемът в оставката на Изпълнителното бюро на БСП, а в твоите възможности, Мишо. С тези думи се обърнал Кирил Добрев към лидера на партията в емоционално слово пред червения пленум. Националният съвет на партията обсъжда погрома на местните избори.
Не е проблемът в оставката на Изпълнителното бюро на БСП, а в твоите възможности, Мишо. С тези думи се обърнал Кирил Добрев към лидера на партията в емоционално слово пред червения пленум. Националният съвет на партията обсъжда погрома на местните избори. "Бюрото, на което и ти от 20 г. си член и до сега са споделяли "колективната отговорност" или

Варненци поставят цветя пред сградата на Алианс франсез

http://pik.bg/варненци-поставят-цветя-пред-сградата-на-алианс-франсез-news435294.html

Варненци поставят цветя пред сградата на Алианс франсез

Варненци поставят цветя пред сградата на Алианс франсез в града в памет на загиналите в терористичните нападения в Париж. По този начин жителите на Варна изразяват съпричастност към френския народ, към болката и страданието на близките и роднините на жертвите на терористичните нападения в Париж. Пред Радио „Фокус” – Варна директорът на Алианс франсез-Варна Милена Ангелова посочи, че е потресена от случилото се в Париж и го определи като голяма трагедия. „Франкофонската общност във Варна е особено чувствителна. Тежък е моментът”, допълни Милена Ангелова. Припомняме, че след серия от безпрецедентни терористични атаки в различни райони на френската столица между 120 и 160 души са убити, а повече от 200 са ранени от взривове и огнестрелно оръжие. Терористите, най-вероятно седем или осем души, са действали, разделени на две групи. Едната група е стреляла в различни части на града, след което е нахлула в концертната зала „Батаклан“, където е взела заложници. Другата е действала в района на националния стадион Stad de France, по същото време, когато там се е играл приятелски мач между Германия и Франция. 

Атентаторите са били „калени и отлично обучени“

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112918

На пръв поглед атентаторите, които извършиха кървавите атаки в Париж, са „калени и отлично обучени“, заяви полицейски източник, докато редица свидетели описват нападателите като „млади и сигурни в себе си“, предаде AFP, цитиран от
На пръв поглед атентаторите, които извършиха кървавите атаки в Париж, са „калени и отлично обучени“, заяви полицейски източник, докато редица свидетели описват нападателите като „млади и сигурни в себе си“, предаде AFP, цитиран от "Фокус". Източникът е посочил, че засега се е наложила хипотезата, че нападателите са били в някоя от зоните,

Девет галерии си правят среща на централен софийски покрив

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/11/14/2649376_devet_galerii_si_praviat_sreshta_na_centralen_sofiiski/?ref=rss


"Нас" се казва вторият проект на галерията Swimming Pool на покрива на ул. "Цар Освободител" 10, който организира една изложба в 8 точки от целия свят: I:Project Space в Пекин, LambdaLambdaLambda от Прищина, Green Parrot от Барселона, Jennifer Nails във Франкфурт, Peach от Ротердам, Opening Times от Лондон, LifeSport от Атина и Linda от София.

Водена от любопитството как функционират независими  и "диворасли" пространства за изкуство като нейното в други градове, собственичката на...

Българска националка по тенис от ада във Франция: Беше ужасно

http://pik.bg/българска-националка-по-тенис-от-ада-във-франция-беше-ужасно-news435297.html

Българска националка по тенис от ада във Франция: Беше ужасно

Националката по тенис на маса Красимира Йовкова се оказа в епицентъра на трагичните събития в Париж. Тя се намира във френската столица, защото има мачове от първенството на втора дивизия с местния отбор Корбевоа.

"Снощи беше ужасно, а аз още не мога да проумея какво точно става! Стадион "Стад дьо Франс" е на няколко километра от мястото, където сме настанени. Точно по време на взривовете бяхме с отбора на вечеря в ресторант. Нищо не сме чули, но когато излязохме навън видяхме тичащи хора и паника. Прибрахме се и пуснахме телевизия, за да разберем какво се е случило. Първоначно съобщиха за 18 загинали. Тази сутрин видяхме, че вече са станали повече от 150... Жалко за невинните жертви!", коментира 18-годишната Красимира пред Tennis24.bg.

"Сега Париж е пуст. Аз съм в шок и тази сутрин не посмях да отида до кафенето отсреща. Не знам дали ще ми повярвате, но вчера имах лошо предчувствие, после се сетих, че е и петък, 13-и... Слава богу, че след малко напускаме града, защото Корбевоа гостува в град Секлан. Надявам се да се отърсим малко от тягосната обстановка", добави Йовкова, която е бронзова медалистка от Балканиадата до 21 години заедно с по-малката си сестра Мария.

Кметът на Елена посреща гости в народна носия на празника на еленския бут

http://www.cross.bg/golemi-bytove-vreme-1488103.html

/КРОСС/Кметът на Елена Дилян Млъзев, издокаран в национална носия в събота посрещаше многобройните гости, които прииждаха за традиционния празник на еленския бут. Още от ранни зори в балканското градче се стичаше поток от автомобили от цялата страна. По улиците и пред дюкяните с месните деликатеси беше почерняло от народ. На входа девойки раздаваха на всеки посетител свитъци с рецепта за приготвяне на месния деликатес.По време на всенародното веселие бъде пресъздадена старата традиция на пърлене на прасе над трап. Цвъртяха десетки скари и чевръсти кулинари печаха вкусни мезета. Дървени софри бяха отрупани с баници и сладкиши. Струпани бяха бъчви с домашно вино. Малки и големи се тълпяха пред дюкяните с нависнали свински бутове, а касапи дялаха тънки ивици от мезето.По време на празника се проведе състезание за най-як балканджия. Здравеняците мериха сили с малки и големи бутове, с бали сено и бурета. За децата бе организирана творческа работилница за оцветяване на керамични фигури, прожекция на 2D анимация, а Богдан Томов забавлява малчуганите малко преди почерпката с празнична торта.На сцената изви глас Веселин Маринов. Изявиха се още Духов оркестър "Габрово" и Фолклорен ансамбъл "Гоце Делчев".

Оставката – билет за най-високия пост в държавата

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5110418

Безспорно събитие № 1 на 1989 г. е пленумът на ЦК на БКП на 10 ноември. На него управлявалият почти еднолично България в продължение на 33 години Тодор Живков е свален от поста генерален секретар на ЦК на БКП. Мястото му се заема от Петър Младенов, дотогава член на Политбюро на ЦК на БКП и министър на външните работи.
Безспорно събитие № 1 на 1989 г. е пленумът на ЦК на БКП на 10 ноември. На него управлявалият почти еднолично България в продължение на 33 години Тодор Живков е свален от поста генерален секретар на ЦК на БКП. Мястото му се заема от Петър Младенов, дотогава член на Политбюро на ЦК на БКП и министър на външните работи.

НДК ще свети в цветовете на Франция

http://www.bnews.bg/article-143697

По цял свят емблематични сгради са осветени в цветовете на националния флаг на Франция.

Кметът на Елена посреща гости в народна носия на празника на еленския бут

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112911


Кметът на Елена Дилян Млъзев, издокаран в национална носия в събота посрещаше многобройните гости, които прииждаха за традиционния празник на еленския бут. Още от ранни зори в балканското градче се стичаше поток от автомобили от цялата страна. По улиците и пред дюкяните с месните деликатеси беше почерняло от народ.
Кметът на Елена Дилян Млъзев, издокаран в национална носия в събота посрещаше многобройните гости, които прииждаха за традиционния празник на еленския бут. Още от ранни зори в балканското градче се стичаше поток от автомобили от цялата страна. По улиците и пред дюкяните с месните деликатеси беше почерняло от народ.

Приятелката на наш художник е простреляна в гърба

http://frognews.bg/news_101933/Priiatelkata-na-nash-hudojnik-e-prostreliana-v-garba/

Приятелката на българския художник Стефан Николов, който живее в Париж, е била простреляна при атентатите в Париж. Французойката Елис е в тежко състояние, в реанимация, съобщи той за bTV.

Банка екстремно подменя дебитни карти на клиенти заради хакерска атака

http://www.cross.bg/klienti-karti-ystanovili-1488101.html

/КРОСС/Банка във Велико Търново предприе екстремна подмяна на дебитните карти на свои клиенти след хакерска атака на един от банкоматите, които са инсталирани на входа на трезора. В събота сутринта станало ясно, че е правен опит устройството да бъде източено и е блокирало. Преди това пък много хора са се оптивали да теглят суми.След като установили, че има външно вмешателство в банкомата, от финансовата институция светкавично установили кои нейни клиенти са искали да ползват устройството. Банкерите захванали да звънят по телефоните на клиентите си и да ги приканват да предадат пластиките, за да бъдат подменени. Мерките били предприети заради опасност сметките им да бъдат изпразнени.Така до ранния следобяд са били иззети и унищожени стотици карти, а на гражданите в близките дни ще им бъдат издадени нови. За случая са алармирани полицията и прокуратурата и се води разследване.

Има загинал българин в Париж

http://www.cross.bg/parizh-zaginal-velichkov-1488102.html

/КРОСС/Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха пред "Стандарт" от опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години, умрял е при атентат в едно от кафенетата. Майка му е българка, а покойният вече мъж има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бившия футболист Бойко Величков. Очаквайте подробности.  

Младшата на Черно море взе морското дерби под Аспаруховия мост

http://petel.bg/Mladshata-na-CHerno-more-vze-morskoto-derbi-pod-Asparuhoviya-most__134019

Юношите младша възраст на Черно море победиха Черноморец (Бургас) с 2:1 в морското дерби от XIII кръг на елитна група до 17 години на терена под...

Златната есен продължава и в неделя (прогноза за времето)

http://petel.bg/Zlatnata-esen-prodalzhava-i-v-nedelya--prognoza-za-vremeto-__134021

Снимка: Булфото, архив Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня ще доближи средното за месеца. През следващото денонощие...

И тази вечер гледаме "Доходно място" във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=306494

Тази вечер театралните ценители във Варна ще видят постановката "Доходно място" на рижисьора Крис Шарков, научи Moreto.net. Снощи спектакълът мина при небивал интерес и предизвика аплодисментите на публиката. „Доходно място” от Александър Островски е третата премиера, която Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - Варна предлага на публиката в своя юбилеен 95-ти творчески сезон, научи Moreto.

Приятелка на български художник покосена от два куршума при атентата в Париж

http://www.cross.bg/kyrshyma-dulga-opasnost-1488100.html

/КРОСС/Приятелката на българския художник Стефан Илиев е покосена от два куршума по време на атаката на терористи, която е била в първото кафене в Париж снощи. След дълга и тежка операция животът й е извън опасност. „Приятелката ми е тежко ранена. Уцелена е в гръб от два куршума от „Калашник". Единият куршум е попаднал в гърба й, а другият в таза. Слава на Бога, животът й е извън опасност. Претърпяла е дълга и тежка операция и сега чакам още новини от лекарите", сподели още Стефан Илиев пред bTV.  

Французин и сириец са сред атентаторите

http://frognews.bg/news_101932/Frantsuzin-i-siriets-sa-sred-atentatorite/

Установена е самоличността на двама от осемте терористи, извършили кървавите атентати в Париж. Това съобщи радиостанция „Европа -1“.

Местан за атентатите в Париж: Това мракобесие трябва да бъде спряно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112896

Председателят на ДПС Лютви Местан осъди остро терора в Париж, съобщиха от пресцентъра на ДПС.
„Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани,
Председателят на ДПС Лютви Местан осъди остро терора в Париж, съобщиха от пресцентъра на ДПС. „Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани,

Мъж си разби носа на спирка във Враца

http://pik.bg/мъж-си-разби-носа-на-спирка-във-враца-news435277.html

Мъж си разби носа на спирка във Враца

Инцидентът на спирка на тролейбусния транспорт е станал вчера сутринта във Враца. По данни на полицията около 9.20 ч., шофьор на тролейбус не осигурява безопасно слизане на пътника И.Т. от Враца и мъжът пада от превозното средство, пише Конкурент.

Пътникът е получил фрактура на костите на носа и охлузни рани по ръцете.

Водачът Д.Е. от село Згориград е изпрабван за алколох – пробата е отрицателна.

Никола Саркози: Франция да започне тотална война срещу терористите

http://europe.actualno.com/nikola-sarkozi-francija-da-zapochne-totalna-vojna-sreshtu-teroristite-news_507548.html

"Франция трябва да започне тотална война срещу терористите". Това заяви бившият френски президент Никола Саркози. "Терористите обявиха война на Франция. Ние не трябва да отстъпваме. Франция трябва да тръгне срещу терористите. Тази война трябва да бъде тотална", подчерта Саркози. Едновременно с това бившият стопанин на Елисейския дворец призова настоящите власти да направят съответните изводи след новите терористични атентати в Париж. „Трябва да разберем причините и без да се бавим да нап

Местан: Осъждаме остро терора в Париж

http://society.actualno.com/mestan-osyjdame-ostro-terora-v-parij--news_507567.html

Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили. Безусловно. Това заявява председателят на ДПС Лютви Местан във връзка с терористичните атаки в Париж, съобщиха от ДПС. Животът не може да

Парижани отвориха къщите си, таксита возят безплатно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112888

Парижани показаха какво означава истинска солидарност в нощта на атентатите. В туитър веднага излезе хаштагът #PorteOuverte –
Парижани показаха какво означава истинска солидарност в нощта на атентатите. В туитър веднага излезе хаштагът #PorteOuverte – "Отворена врата", с който хората обявяваха сигурни апартаменти и къщи, в които канят бягащите да се приютят, за да не са по улиците при продължаващата несигурност. Много хора не можаха да се върнат по домовете си през нощта,

Сириец и французин са сред терористите, извършили атентатите в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112882

Френски следователи са установили самоличността на двама от терористите, които извършиха серия атаки в Париж. Радиостанция Europe1 съобщава, че единият от тях е французин, а другият - сириец. Паспортът на гражданина на Сирия е намерен до тялото на един от камикадзетата, които се самовзривиха край
Френски следователи са установили самоличността на двама от терористите, които извършиха серия атаки в Париж. Радиостанция Europe1 съобщава, че единият от тях е французин, а другият - сириец. Паспортът на гражданина на Сирия е намерен до тялото на един от камикадзетата, които се самовзривиха край "Стад дьо Франс".

Местан за атентатите в Париж: Това мракобесие трябва да бъде спряно

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112885

Председателят на ДПС Лютви Местан осъди остро терора в Париж, съобщиха от пресцентъра на ДПС.
„Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани,
Председателят на ДПС Лютви Местан осъди остро терора в Париж, съобщиха от пресцентъра на ДПС. „Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани,

Сириец и французин са сред терористите, извършили атентатите в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112891

Френски следователи са установили самоличността на двама от терористите, които извършиха серия атаки в Париж. Радиостанция Europe1 съобщава, че единият от тях е французин, а другият - сириец. Паспортът на гражданина на Сирия е намерен до тялото на един от камикадзетата, които се самовзривиха край "Стад дьо Франс".
Френски следователи са установили самоличността на двама от терористите, които извършиха серия атаки в Париж. Радиостанция Europe1 съобщава, че единият от тях е французин, а другият - сириец. Паспортът на гражданина на Сирия е намерен до тялото на един от камикадзетата, които се самовзривиха край "Стад дьо Франс".

Съюзът на съдиите призова парламента и президента да вземат отношение по записите за "Червеи"

http://www.mediapool.bg/sayuzat-na-sadiite-prizova-parlamenta-i-prezidenta-da-vzemat-otnoshenie-po-zapisite-za-chervei-news241810.html

Съюзът на съдиите в България призова парламента и президента да вземат отношение по случая със записите, свързани със скандала "Червеи", съобщи БТА. Съдийската организация се обръща към държавния глава с мотива, че това е институцията, еднакво отдалечена от съдебната, законодателната и изпълнителната власт, но в същото време може да осъществи контрол. От ССБ са на мнение, че може да бъде създадена независима комисия, която да изясни факти по случая със записите. Скандалът не трябва да бъде потулван, разклатени са устоите на съдебната система, коментира съдия Весислава Иванова. Според ССБ парламентът може да вземе мерки като гласува такива закони, гарантиращи открито правосъдие. В отворено писмо съдийската организация казва, че публикуваните записи дават повод отново да се припомнят системни проблеми в съдебната власт. Безусловно е нужна съдебна реформа. А досегашният модел на функциониране доведе до повтаряемост на такива случаи. Съдийската организация припомни, че при избирането на Владимира Янева за председател на СГС се е възпротивила на този избор. Подобни назначения са разрушителни, смятат съдиите. ССБ призова Висшия съдебен съвет да състави комисия по случая, като в нея не влизат хората, чиито имена се споменават в записите. Най-големият съдийски съюз у нас вече има ново ръководство. В новия управителен съвет на съюза влизат съдиите Весислава Иванова, Атанас Атанасов, Иван Георгиев, Йордан Дамаскинов, Николай Гунчев, Живко Желев и Стоян Мадин. За председател помежду си те избраха съдията от СГС Атанас Атанасов. Съдията от София Анелия Маркова е предложението на ССБ за инспектор в ИВСС. Решението обаче е на парламента. ССБ е изпратил съболезнователно писмо до френските си колеги по повод атентатите в Париж.

Кола проби полицейската блокада и влезе в Париж

http://frognews.bg/news_101931/Kola-probi-politseiskata-blokada-i-vleze-v-Parij/

Кола е пробила полицейския контрол в района на Ив дьо Франс и е продължила в посока към Париж, като е била забелязана в предградие във френската столица, съобщава bTV.

Очаква се натоварване на пътникопотока

http://www.cross.bg/kontrol-putnikopotoka-natovarvane-1488099.html

/КРОСС/Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България, съобщават от ГД "Гранична полиция", цитирани от пресцентъра на МВР. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София. Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж. Препоръчва се на българските граждани по възможност да преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация.  

Ген. Кирчо Киров: Цивилизованият свят все още не си дава сметка какъв противник има срещу себе си.

http://pik.bg/ген-кирчо-киров-цивилизованият-свят-все-още-не-си-дава-сметка-какъв-противник-има-срещу-се-news435275.html

Ген. Кирчо Киров: Цивилизованият свят все още не си дава сметка какъв противник има срещу себе си.

Черният интернационал в лицето на терористичните организации продължава да бъде с няколко крачки напред от възможностите и развитието на специалните служби в света и особено по отношение на международното им сътрудничество и обмен на информация. Това каза в ефира на БНР дългогодишният шеф на българското разузнаване ген. Кирчо Киров. Той обясни, че  е налице повсеместно настъпление на “Ислямска държава“ по всички фронтове и това императивно задължава и българските специални служби и всички световни  на активни действия:

"Терористичните атентати в Париж не са самодейна акция. Ние трябва да разглеждаме нещата от по-широк ъгъл и развитието на глобалния тероризъм на един нов етап на развитие – преминаването от отделни терористични актове към терористични операции. Извършването на поредица от терористични актове по относително едно и също време на различни места в една и съща държава показва една висока степен на организация, подготвеност и в конкретния случай показва и висока степен на неподготвеност на специалните служби да доловят своевременно сигнали за извършване на такива актове", поясни ген. Киров.

Според него може да се говори за център на територията на “Ислямска държава“, който планира терористични атаки, защото има близко съвпадение по време на много актове във Франция: Очевидно е, че има организация, а цивилизованият свят все още не си дава сметка какъв противник има срещу себе си. Това е враг, който борави с неконвенционални средства, притежава възможности да влияе върху чувствата и настроеният на много хора и е в състояние да привлича симпатизанти от различни страни. Ако погледнем официалните данни за състава на ИД, ще видим, че повече от половината от нейните бойци са чужденци – от САЩ, Франция, Русия и т.н.

Арабист: Терористичните атентати в Париж бяха очаквани

http://pik.bg/арабист-терористичните-атентати-в-париж-бяха-очаквани-news435276.html

Арабист: Терористичните атентати в Париж бяха очаквани

Терористичните атентати в Париж бяха очаквани, но Франция не знаеше кога и колко мащабни ще бъдат те. Това каза експертът по национална сигурност и външна политика Боян Чуков, цитиран от БНР.

"Франция очакваше тези атентати и тя знаеше, че ще има такива събития. Въпросът обаче беше по кое време и какви ще бъдат мащабите. Тук, може би, са изненадани от мащабите. Франция не е готова да предвиди такива събития и в този план френските специални служби търпят критики", уточни той.

"Ако забелязахте до момента при терористични актове близо 80% от участниците са агенти на специалните служби. Те хем докладват на службите, хем участват в една втора игра.

Франция е във война и Европа е във война, коментира журналистът Велислава Дърева.

"Това е третата световна война, за която сме предупреждавали, но никой не иска да чуе това. Това е войната на глобалния капитал и САЩ срещу Европа. “Ислямска държава“ е един инструмент, какъвто беше “Ал Кайда“. Инструмент е и самата бежанска вълна. (...) Ако Европа не слуша и не подпише Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции, ще ѝ се случват такива неща.", допълни още тя.

Кола е пробила полицейския контрол в Париж

http://www.bnews.bg/article-143698

Беше намерена и кола с белгийска регистрация, като с нея вероятно някоя от групите екстремисти е пристигнала на мястото на атаката.

ВМРО: Войната вече е в Европа

http://www.cross.bg/evropa-vmro-karakachanov-1488097.html

/КРОСС/Терористичните акции от последния ден във френската столица Париж могат да се определят като мащабно, добре организирано нападение. Това е една война, изнесена вече в центъра на Европа, е позицията на ВМРО. Партията изказва искрени съболезнования на близките на жертвите и на френския народ за кървавата трагедия. На територията на Европа отдавна има фронт, рушащ устоите на светското общество. Фронт срещу европейската цивилизация. Страните от ЕС проспаха и продължават да неглижират заплахата, а вината се коренни в небрежната политика на Европа по отношение на ситуацията в Близкия Изток. Коментарът на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов за терористичните актове в Париж е, че осъществяването им говори за сериозен предварителен план и много добра организация - проведени са в рамките на три часа на шест различни места. Каракачанов е член на парламентарната комисия по отбрана и комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Според него в тази организирана атака са участвали минимум 20-30 човека. Атентатите се случват на места, които се охраняват, но извършителите преодоляват това. Вероятно са имали съучастници, които са ги пропуснали да влязат с оръжие на стадиона и в концертната зала. За да направиш подобна акция, освен помагачи, трябва да имаш резервни квартири и складове, където да се намира цялото това въоръжение, както и база, в която си подготвил операцията

Къде, кога, какво - всичко за Детската Евровизия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5111017

В България вече пристигнаха първите участници в Детската Евровизия (Junior Eurovision), която ще се проведе на 21 ноември в зала "Арена Армеец", но започва още в неделя, на 15 ноември, с грандиозно откриващо шоу в НДК. Ето какво следва през тази изпълнена с вълнуващи събития седмица. 

Сцената е по-голяма от тази в Малта
Строежът на сцената
В България вече пристигнаха първите участници в Детската Евровизия (Junior Eurovision), която ще се проведе на 21 ноември в зала "Арена Армеец", но започва още в неделя, на 15 ноември, с грандиозно откриващо шоу в НДК. Ето какво следва през тази изпълнена с вълнуващи събития седмица.  Сцената е по-голяма от тази в Малта Строежът на сцената

Камерън: Очакваме загинали британци в Париж (видео)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649370_kamerun_ochakvame_zaginali_britanci_v_parij_video/?ref=rss


"Все още се изяснява случилото се, но трябва да сме подготвени за новината, че има загинали и пострадали британци и ще сторим всичко необходимо, за да помогнем на нуждаещите се."

Това заяви премиерът Дейвид Камерън след заседание на кризисната група COBRA в Лондон.

В изявление пред резиденцията си той каза още, че заплахата от "Ислямска държава" продължава да се разраства и да става все по-голяма.

"Във Великобритания сме изправени пред същата заплаха. Ще удвоим...

Камерън: Очакваме загинали британци в Париж

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649370_kamerun_ochakvame_zaginali_britanci_v_parij/?ref=rss


"Все още се изяснява случилото се, но трябва да сме подготвени за новината, че има загинали и пострадали британци и ще сторим всичко необходимо, за да помогнем на нуждаещите се."

Това заяви премиерът Дейвид Камерън след заседание на кризисната група COBRA в Лондон.

В изявление пред резиденцията си той каза още, че заплахата от "Ислямска държава" продължава да се разраства и да става все по-голяма.

"Във Великобритания сме изправени пред същата заплаха. Ще удвоим...

Един от атентаторите може да е влязъл в Гърция като бежанец

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/edin-ot-atentatorite-mozhe-da-e-vliazyl-v-gyrciia-kato-bezhanec-6045451

Западната подкрепа за бунтовниците в Сирия подхрани разпространението на тероризма в чужбина, заяви сирийският президент Башар Асад

Един от атентаторите влязъл като бежанец през Гърция

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/edin-ot-atentatorite-vliazyl-kato-bezhanec-prez-gyrciia-6045451

Западната подкрепа за бунтовниците в Сирия подхрани разпространението на тероризма в чужбина, заяви сирийският президент Башар Асад

Разпознаха трима атентатори

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/razpoznaha-trima-atentatori-6045451

Западната подкрепа за бунтовниците в Сирия подхрани разпространението на тероризма в чужбина, заяви сирийският президент Башар Асад

Разпознаха двама атентатори – французин и сириец

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/razpoznaha-dvama-atentatori-francuzin-i-siriec-6045451

Западната подкрепа за бунтовниците в Сирия подхрани разпространението на тероризма в чужбина, заяви сирийският президент Башар Асад

Откриха сирийски паспорт в единия от нападателите в Париж

http://www.cross.bg/eksplozivi-oruzhiya-politziyata-1488098.html

/КРОСС/Двама източници от френската полиция обявиха, че е открит сирийски паспорт в един от атентаторите самоубийци до националния стадион „Стад дьо Франс"", където се проведе приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Това съобщават АП и френска телевизия. Двама от терористите са идентифицирани, уточниха от полицията. Единият от тях е сириец, а другият е французин. Германска медия съобщава, че в Бавария миналата седмица е бил арестуван мъж с оръжия и експлозиви, който твърди, че е свързан с атаките в Париж, въпреки че няма потвърждение от полицията. Мъжът е задържан при рутинна проверка на 5 ноември на магистрала. В автомобила са открити „много автоматични оръжия, пистолети и експлозиви". Задържаният е от Черна гора.  

Ръководството на БСП няма да подава оставка заради изборната загуба

http://www.moreto.net/novini.php?n=306511

Изпълнителното бюро на БСП няма да подава оставка. Това е заявил лидерът Михаил Миков в словото си пред червения пленум. Социалистите обсъждат причините за тежката си загуба на местните избори, след която останаха без нито един областен кмет.

Младите социалисти:Трябва промяна в БСП – Перник. Това, което става в града е безобразно. В общината се утвърди моделът „Караилиев” и само една обединена и искрена левица може да го спре

http://www.zapernik.com/politika/mladite-socialisti-tryabva-promyana-v-bsp-pernik-tova-koeto-stava_40576/

Младежите инициират Форум за презареждане на левицата

„Резултатите от изборите са провал за БСП,  хората не ни вярват, нужна е промяна” – около тези изводи се обединиха младите социалисти в Перник на следизборно събрание. Според младежите, симпатизантите на левицата са разочаровани и е нужно да се проведе честен разговор за бъдещето, защото по думите на младите социалисти „без да сме убедени, че имаме кауза, която защитаваме, не може да...

Продължава

Българи, прибрали се от Париж: Мерките за сигурност на "Шарл дьо Гол" са убийствени

http://petel.bg/Balgari--pribrali-se-ot-Parizh--Merkite-za-sigurnost-na-SHarl-do-Gol-sa-ubiystveni__134017

"Бях в ресторант наблизо до атентатите. Чувах основно сирени почти през цялата нощ. Притесних се. Телефонът ми започна да звъни. Почти цяла...

Кметът на Варна изпрати съболезнователен адрес до посланика на Франция в България

http://petel.bg/Kmetat-na-Varna-izprati-saboleznovatelen-adres-do-poslanika-na-Frantsiya-v-Balgariya__134018

Снимка: Булфото Кметът на Варна Иван Портних изпрати съболезнователен адрес до посланика на Франция у нас Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан...

Местан за атаките в Париж: Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи трябва да бъде спряно миг по-скоро

http://pik.bg/местан-за-атаките-в-париж-това-мракобесие-на-изгубилите-човешкото-сатрапи-трябва-да-бъде-с-news435269.html

Местан за атаките в Париж: Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи трябва да бъде спряно миг по-скоро

Председателят на ДПС Лютви Местан осъди остро терора в Париж, съобщиха от пресцентъра на ДПС. „Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс“, „Батаклан“, ресторанти и нощни клубове.

Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили. Безусловно. Животът не може да бъде цена - още по-малко в политиката, никак в религията, и то в глобалния свят. Да спрем профанирането на ценностите и отнемането на живота. Скърбим за жертвите на Париж в кървавата нощ на 13 ноември.

Изпращаме съболезнованията си на близките им и на целия френски народ. Солидарни сме с Франция в защитата на свободата и демокрацията в името на живота. И сега, както и след атентата срещу „Шарли Ебдо“, ние призоваваме за повече обединени усилия в сферата на сигурността, повече гражданска солидарност и нова европейска консолидация заради ценностите на нашия Съюз.

Призоваваме за ново политическо мислене и ново визионерство за Европейския съюз – повече стабилност чрез разширяване на зоната за сигурност, чрез разширяване на ЕС. Само с обединените усилия на много повече страни може да се противостои на глобалната заплаха на тероризма”.

България въвежда "100% контрол" по границата, очакват се опашки по пунктовете

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649356_bulgariia_vuvejda_100_kontrol_po_granicata_ochakvat_se/?ref=rss


Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България, съобщават от ГД "Гранична полиция", цитирани от пресцентъра на МВР. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската...

Търновци даряваха дрехи в акция „Да стоплим бездомника”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112874

Десетки състрадателни жители на Велико Търново в събота се включиха в благотворителна акция „Да стоплим бездомника“. В централния градски парк „Марно поле” доброволците донесоха употребявани, но запазени дрехи и ги предоставиха на най-нуждаещите се свои съграждани.
Организатори на хуманната инициатива са студентът по география Христо Доксанлиев и
Десетки състрадателни жители на Велико Търново в събота се включиха в благотворителна акция „Да стоплим бездомника“. В централния градски парк „Марно поле” доброволците донесоха употребявани, но запазени дрехи и ги предоставиха на най-нуждаещите се свои съграждани. Организатори на хуманната инициатива са студентът по география Христо Доксанлиев и

Лютви Местан, осъждаща терористичния акт в Париж

http://www.cross.bg/ysiliya-zhivota-parizh-1488096.html

/КРОСС/Осъждаме остро терора в Париж, който окървави нощта на 13 ноември и почерни „Стад дьо Франс", „Батаклан", ресторанти и нощни клубове. Това мракобесие на изгубилите човешкото сатрапи, които погубиха живота на над 150 граждани, трябва да бъде спряно миг по-скоро с всички усилия на цивилизованото човечество и световните демократични сили. Безусловно. Животът не може да бъде цена - още по-малко в политиката, никак в религията, и то в глобалния свят. Да спрем профанирането на ценностите и отнемането на живота. Скърбим за жертвите на Париж в кървавата нощ на 13 ноември. Изпращаме съболезнованията си на близките им и на целия френски народ. Солидарни сме с Франция в защитата на свободата и демокрацията в името на живота. И сега, както и след атентата срещу „Шарли Ебдо", ние призоваваме за повече обединени усилия в сферата на сигурността, повече гражданска солидарност и нова европейска консолидация заради ценностите на нашия Съюз. Призоваваме за ново политическо мислене и ново визионерство за Европейския съюз - повече стабилност чрез разширяване на зоната за сигурност, чрез разширяване на ЕС. Само с обединените усилия на много повече страни може да се противостои на глобалната заплаха на тероризма.  

ИД към Франция: Ако продължавате бомбардировките, няма да има мир

http://frognews.bg/news_101930/ID-kam-Frantsiia-Ako-prodaljavate-bombardirovkite-niama-da-ima-mir/

Ислямска държава разпространи днес видео без дата, в което заплаши Франция с нападения, ако бомбардировките срещу джихадистките бойци не бъдат прекратени, предаде Ройтерс.

Четирима задържани покрай „клането“ на Устинов!

http://www.bnews.bg/article-143696

При битовия инциден свидетелят по делото "Окотопод" влезе в саморазправа с брадви със своя съселянин Румен Алдинов.

Глад за кадри в Дирекция на горите във Велико Търново

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112869

Глад за кадри има в Регионалната дирекция на горите /РДГ/ във Велико Търново. 20 са незаетите места в щатното разписание на ведомството. Щатът в РДГ е от 60 бройки. 18 от незаетите са за горски инспектори, а две са за експерти в администрацията, за които трябва специализирано образование за лесовъди.
Глад за кадри има в Регионалната дирекция на горите /РДГ/ във Велико Търново. 20 са незаетите места в щатното разписание на ведомството. Щатът в РДГ е от 60 бройки. 18 от незаетите са за горски инспектори, а две са за експерти в администрацията, за които трябва специализирано образование за лесовъди.

Очаква се натоварване на пътникопотока по границите ни, поради въвеждането на временен 100-процентов контрол

http://pik.bg/очаква-се-натоварване-на-пътникопотока-по-границите-ни-поради-въвеждането-на-временен-100--news435266.html

Очаква се натоварване на пътникопотока по границите ни, поради въвеждането на временен 100-процентов контрол

Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на Република България, съобщават от ГД „Гранична полиция“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София. Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж.

Препоръчва се на българските граждани по възможност да преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация.

Само в "24 часа": Митов отменя тържеството, но ще подпише днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112862

Външният министър Даниел Митов, който днес трябваше да вдигне сватба, както само
Външният министър Даниел Митов, който днес трябваше да вдигне сватба, както само "24 часа" съобщи, реши да отмени тържеството заради терора в Париж. Той обаче ще се ожени днес за любимата си Мелани, която е в София с близките си от Англия и САЩ. Обаче без каквото и да било тържество. Митов се извинява на тези, които са били поканени на купона,

Социалните мрежи в помощ на Париж

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/socialnite-mreji-v-pomosht-na-parij-206045/

Facebook активира Safety Check, Twitter включи услугата Moments, a Google предложи безплатни международни обаждания до Франця по Hangouts

МВР: Няма непосредствена заплаха за България, пълен контрол по границите

http://offnews.bg/news/n_1/n_591413.html

Българското правителство активира Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията в разширен състав във връзка с терористичните атаки във френската столица. В днешното заседание на щаба участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби. "Анализът на последните събития констатира, че системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката", съобщават от пресцентъра на МВР. За територията на България са задействани следните мерки: ∙ Повишава се нивото на мерки за сигурност; ∙ Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници; ∙ Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна; ∙ Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България; ∙ Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора. Препоръчва се на българските граждани, при възможност, да преосмислят своите планове за пътуване във Франция, съобразно променената ситуация. Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България, съобщават от ГД „Гранична полиция“. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София. Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати в Париж.

Рампата за колички в III ОУ „Ангел Кънчев“-Варна стои заключена

http://www.moreto.net/novini.php?n=306508

Рампата за колички до стълбите на входа на III ОУ „Ангел Кънчев“ е заключена с верига и катинар, сигнализира майка на едно от децата, учещи там. Тя изпрати и снимки, на които ясно се вижда невъзможността да преминеш с количка, била тя детска или инвалидна.

Банка екстремно подменя дебитни карти на клиенти заради хакерска атака

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112856

Банка във Велико Търново предприе екстремна подмяна на дебитните карти на свои клиенти след хакерска атака на един от банкоматите, които са инсталирани на входа на трезора. В събота сутринта станало ясно, че е правен опит устройството да бъде източено и е блокирало. Преди това пък много хора са се оптивали да теглят суми.
Банка във Велико Търново предприе екстремна подмяна на дебитните карти на свои клиенти след хакерска атака на един от банкоматите, които са инсталирани на входа на трезора. В събота сутринта станало ясно, че е правен опит устройството да бъде източено и е блокирало. Преди това пък много хора са се оптивали да теглят суми.

Мюсюлмани и християни от 3 държави ядоха ашуре в Кърджали

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112849

Над 500 мюсюлмани и християни от 3 държави ядоха заедно ашуре на пазара в Кърджали за 11-та поредна година. Инициативата е на кмета на родопския град Хасан Азис и на колегата му Мустафа Дюндар от турския град Бурса. Турци, българи и гърци получиха по купичка с ашуре, което се раздава на едноименния мюсюлмански празник.
Над 500 мюсюлмани и християни от 3 държави ядоха заедно ашуре на пазара в Кърджали за 11-та поредна година. Инициативата е на кмета на родопския град Хасан Азис и на колегата му Мустафа Дюндар от турския град Бурса. Турци, българи и гърци получиха по купичка с ашуре, което се раздава на едноименния мюсюлмански празник.

Румяна Бъчварова: Няма заплаха за терористичен акт в България

http://www.cross.bg/rymyana-teroristichen-bulgariya-1488095.html

/КРОСС/Няма заплаха за терористичен акт в България, каза вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на оперативния щаб по сигурност с участие на шефа на службите, включително и Димитър Георгиев от ДАНС. Взимат се превантивни мерки за охрана на границата. Тя призова българите, които ще пътуват до Франция, да преосмислят решението си. Очаквайте подробности.  

Приятелка на български художник покосена от два куршума при атентата в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112838

Приятелката на българския художник Стефан Илиев е покосена от два куршума по време на атаката на терористи, която е била в първото кафене в Париж снощи. След дълга и тежка операция животът й е извън опасност.
„Приятелката ми е тежко ранена. Уцелена е в гръб от два куршума от „Калашник”. Единият куршум е попаднал в гърба й, а другият в таза.
Приятелката на българския художник Стефан Илиев е покосена от два куршума по време на атаката на терористи, която е била в първото кафене в Париж снощи. След дълга и тежка операция животът й е извън опасност. „Приятелката ми е тежко ранена. Уцелена е в гръб от два куршума от „Калашник”. Единият куршум е попаднал в гърба й, а другият в таза.

Приятелка на български художник покосена от два куршума при атентата в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112846

Приятелката на българския художник Стефан Илиев е покосена от два куршума по време на атаката на терористи, която е била в първото кафене в Париж снощи. След дълга и тежка операция животът й е извън опасност.
„Приятелката ми е тежко ранена. Уцелена е в гръб от два куршума от „Калашник”. Единият куршум е попаднал в гърба й, а другият в таза.
Приятелката на българския художник Стефан Илиев е покосена от два куршума по време на атаката на терористи, която е била в първото кафене в Париж снощи. След дълга и тежка операция животът й е извън опасност. „Приятелката ми е тежко ранена. Уцелена е в гръб от два куршума от „Калашник”. Единият куршум е попаднал в гърба й, а другият в таза.

Съдии поискаха парламентът и президентът да вземат отношение по записите за "Червеи"

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649328_sudii_poiskaha_parlamentut_i_prezidentut_da_vzemat/?ref=rss


Съюзът на съдиите в България призова парламента и президента да вземат отношение по случая със записите, свързани със скандала "Червеи", съобщи БТА.

Съдийската организация се обръща към държавния глава с мотива, че това е институцията, еднакво отдалечена от съдебната, законодателната и изпълнителната власт, но в същото време може да осъществи контрол. От ССБ са на мнение, че може да бъде създадена независима комисия, която да изясни факти по случая със записите.

Скандалът...

Камикадзетата от Париж – млади, калени, спокойни, разстрелват от упор...

http://petel.bg/Kamikadzetata-ot-Parizh-----mladi--kaleni--spokoyni--razstrelvat-ot-upor---__134013

Млади мъже на не повече от 25 години, въоръжени с „Калашников”. Така един от оцелелите при нападенията в Париж описа терористите, които...

Ето какво предсказват числата за родените между 14 и 20 ноември бебета

http://petel.bg/Eto-kakvo-predskazvat-chislata-za-rodenite-mezhdu-14-i-20-noemvri-bebeta__134014

Честито, щастливи родители! Ако вече не наричате числата “бабини деветини” и се убедихте, че са система за овладяване на собствената ни...

Жена е сред атентаторите в зала "Батаклан" в Париж

http://petel.bg/ZHena-e-sred-atentatorite-v-zala-Bataklan-v-Parizh__134016

Сред нападателите в парижката концертна зала „Батаклан“ е имало поне една жена. Това заяви очевидец, оцелял при атаката, пред Le Parisien....

Хаджи засипа с похвали Черно море. Кольо Спасов би шута на холандеца (снимки)

http://petel.bg/-Hadzhi-zasipa-s-pohvali-CHerno-more--Kolo-Spasov-bi-shuta-na-holandetsa--snimki-__134015

Легендата на румънския и световния футбол Джика Хаджи засипа с похвали Черно море след спаринга в Балчик, който неговия Виторул спечели с...

Плевнелиев няма да пътува за форума на ЮНЕСКО в Париж, срещата е под въпрос

http://www.cross.bg/plevneliev-yunesko-frenskata-1488094.html

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев отменя работното си посещение във Френската република, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. "По повод трагедията във френската столица Париж след поредицата терористични актове, довели до много невинни жертви, държавният глава Росен Плевнелиев отменя обявеното за 16 ноември работно посещение във Френската република за тържественото отбелязване на 70-годишнината от подписването на учредителния акт на ЮНЕСКО", се казва в прессъобщението на президента. Повечето държавни глави, които трябваше да участват в тържественото отбелязване, също отменят визитите си. Срещата е под въпрос, тъй като във Франция е обявен тридневен траур. От ЮНЕСКО все още няма официална информация. По-късно днес следобед Плевнелиев ще поднесе цветя и ще изкаже своите съболезнования пред посолството на Франция в София.  

Цяла Европа е нащрек след удара по Франция

http://europe.actualno.com/cjala-evropa-e-nashtrek-sled-udara-po-francija-news_507578.html

Полицията в Германия бе приведена в повишена готовност след терористичните атаки в Париж, съобщи днес шефът на конференцията на вътрешните министри на ФРГ и на федералните провинции Рогер Левенц, цитиран от ТАСС. Засилени са мерките за защита на френските учреждения, както и контролът по границата с Франция, посочи той. Според него засега няма конкретна заплаха от терористични актове в Германия. Очаква се днес вътрешните министри на федералните провинции да обсъдят на видеоконференция състояни

Очаква се натоварване на пътникопотока по границите на страната ни

http://society.actualno.com/ochakva-se-natovarvane-na-pytnikopotoka-po-granicite-na-stranata-ni-news_507563.html

Очаква се натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на Р България, съобщават от ГД „Гранична полиция“. По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София. Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж. Препоръчва се н

Румяна Бъчварова: Няма заплаха за терористичен акт в България

http://www.moreto.net/novini.php?n=306507

Няма заплаха за терористичен акт в България, каза вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на оперативния щаб по сигурност с участие на шефа на службите, включително и Димитър Георгиев от ДАНС. Взимат се превантивни мерки за охрана на границата.

Български политици изразиха съпричасност към случилото се в Париж

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649314_bulgarski_politici_izraziha_suprichasnost_kum/?ref=rss


Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж, съобщиха от пресцентъра на партията.

След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко пострадалите, се посова в съобщението.

Този атентат е нападение срещу цяла Европа, срещу целия...

Световният спорт се обедини в подкрепата си към Франция

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/14/2649326_svetovniiat_sport_se_obedini_v_podkrepata_si_kum/?ref=rss


Терористичните атаки в Париж през изминалата нощ получиха отзвук в цял свят.

Изключение не прави и спортната общественост, която реагира веднага и изрази съпричастност в социалните мрежи. 

Своите мисли и съболезнования споделиха редица отбори, бивши и настоящи футболисти, както и атлети от различни спортове.

Отношението на френските спортисти и футболисти, разбира се е по-специално, защото част от атаките във френската столица бяха в района на дома на...

Осветяват НДК в цветовете на Франция: „НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ПАРИЖ”

http://www.cross.bg/frantziya-parizh-podkrepa-1488093.html

/КРОСС/В знак на подкрепа към семействата на загиналите при атентатите в Париж и към целия френски народ, тази вечер Националният дворец на културата ще бъде осветен в цветовете на Франция, а всички събития ще носят посланието „НИЕ ВСИЧКИ СМЕ ПАРИЖ". Във връзка с жестоките терористични атаки в Париж, взели над 150 жертви за една нощ, целият екип на НДК изразява своята болка и съпричастност към трагедията, сполетяла Франция в този миг на върховно изпитание. Всеки, който иска да изрази своята подкрепа и позиция, може да остави цвете в Зала 3 на НДК - пред инсталацията "Единство в многообразието" на Оник Карамфилян, съобщават от НДК.    

Въвеждат се засилени мерки за сигурност у нас след атентатите в Париж

http://www.moreto.net/novini.php?n=306506

Новият 11 септември – така премиерът Бойко Борисов определи кървавите терористични атаки в Париж. Министър – председателят бе сред участниците в проведеното в събота извънредно заседание на оперативния щаб по сигурността и миграцията в МВР.

Плевнелиев отменя посещението си във Франция

http://pik.bg/плевнелиев-отменя-посещението-си-във-франция-news435231.html

Плевнелиев отменя посещението си във Франция

По повод трагедията във френската столица Париж след поредицата терористични актове, довели до много невинни жертви, държавният глава Росен Плевнелиев отменя обявеното за 16 ноември работно посещение във Френската република за тържественото отбелязване на 70-годишнината от подписването на учредителния акт на ЮНЕСКО, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Борисов: Атаките в Париж са новият 11 септември за Европа

http://www.cross.bg/borisov-evropa-politikite-1488092.html

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов призова българските граждани да се въздържат от пътувания във Франция. В изявление пред медиите след заседанието на оперативния щаб по сигурност и миграция в МВР Борисов определи терористичните атаки в Париж като „новия 11 септември за Европа". „Това е новият 11 септември за Европа и бързо трябва да си преосмисляме политиките и взаимодействието не само между службите, но политиките по интеграция и работа с тези рискови групи. Защото тези гета на „толерантност", ще видите какъв ще е профилът на терористите", коментира премиерът. „Мисля, че Европа след удара в сърцето й от днес, няма човек, който да не е разтревожен или президент, който да каже на народа си: няма страшно, всичко е спокойно, защото тези актове бяха малко по-различни отколкото другите - на футболен мач, на концерт, на бар, в ресторант, добави Борисов. На практика всяка сладкарница, всяко училище, всеки ресторант е пряко уязвим", отбеляза той. Борисов се надява да има дискусия другата седмица по въпросите с борбата срещу тероризма, „защото тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, биват връщани, спирани, със сигурност има от тях огорчени, ядосани и това си е потенциален риск". „Въздържайте се от пътувания във Франция, поне докато се задържат всички терористи. Цялото общество да бъде най-внимателно, бдително

Даниел Митов: Сватба днес няма да има. Не е време за сватби

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112823

Днес трябваше да бъде моята сватба пред Бога и хората с жената на живота ми Мелани. За да споделят радостта ни в София се събраха наши приятели от България и от цяла Европа. Сватба днес няма да има. Не е време за сватби. Това написа в профила си във Фейсбук въшният ни министър Даниел Митов.   Съдбата реши този ден да ни обедини в друго – в мъка и
Днес трябваше да бъде моята сватба пред Бога и хората с жената на живота ми Мелани. За да споделят радостта ни в София се събраха наши приятели от България и от цяла Европа. Сватба днес няма да има. Не е време за сватби. Това написа в профила си във Фейсбук въшният ни министър Даниел Митов.  Съдбата реши този ден да ни обедини в друго – в мъка и

Вицепремиерът Румяна Бъчварова: Продължаваме със 100% контрол на влизащите по външната граница

http://pik.bg/вицепремиерът-румяна-бъчварова-продължаваме-със-100-контрол-на-влизащите-по-външната-грани-news435257.html

Вицепремиерът Румяна Бъчварова: Продължаваме със 100% контрол на влизащите по външната граница

Няма да затваряме границите, но продължаваме със 100% контрол на влизащите по външната граница. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседание на щаба по сигурност и миграция във връзка с атентата във френската столица Париж, предаде репортер на Агенция „Фокус.

“Обсъдили сме всички възможни варианти. Ще повторя, няма непосредствена конкретна опасност за страната ни в момента. Правим анализ на рисковете, те не са отпаднали. Прецизираме мерките, завишаваме контрола и активно работим с партньорските служби. Все още нямаме достатъчно информация, за да можем да познаваме всички детайли на поредицата от атентати. Ще завишим контрола. Проверяваме всички, които пътуват. Наясно сме колко българи има в Париж, но няма информация за тяхна застрашеност”, обясни Бъчварова. Тя увери, че се следи информационно събитията по всички канали, с които разполага България и затова се спират на тези мерки, които уточниха. „Дайте ни шанс да си свършим работата, така че все пак да осигурим едни гаранции с много висока степен – да осъществим превенция, нещо, което правим, но сега ще е доста по-активно, за да могат българските граждани да са наясно със ситуацията. Не искаме прекалено да ги успокояваме, защото виждаме какво се случва в Европа, не искаме и да ги натоварваме с опасения повече отколкото е необходимо. Имаме конкретни мерки, които няма да обявим, защото това би компрометирало усилията ни. Не се отказваме от политиките си досега по никакъв начин”, каза още Румяна Бъчварова.

Ислямска държава към Франция: Докато продължавате бомбардировките, няма да живеете в мир!

http://www.bnews.bg/article-143695

Външнополитическият отдел на Ислямска държава - Медийният център Ал Хаят, разпространи заплахата, произнесена от боец.

Спорт по телевизията днес

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5111268

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Как да е сладко без захар и още полезна информация в Световния ден на диабета

http://www.dnevnik.bg/zdrave/2015/11/14/2649311_kak_da_e_sladko_bez_zahar_i_oshte_polezna_informaciia/?ref=rss


Близо 350 милиона души по света страдат от хроничното заболяване, поразяващо множество органи и системи в тялото - диабет. В България диагностицираните са над 300 хиляди, но неоткритите случаи са още поне 200 хиляди, т.е. около половин милион българи са засегнати. Днес, 14 ноември, е Световният ден за борба с диабета, на който Световната здравна организация припомня тревожната статистика и призовава хората да са грижат повече за себе си - не само след диагнозата, но и за да я предотвратят...

Повишава се нивото на мерките за сигурност, няма непосредствена заплаха за страната

http://www.cross.bg/zasilva-sigyrnost-nivoto-1488091.html

/КРОСС/Българското правителство активира Оперативния щаб по въпросите на сигурността и миграцията в разширен състав във връзка с терористичните атаки от 13 ноември във френската столица Париж. В днешното заседание на щаба участваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният прокурор Сотир Цацаров, заместник-главаният прокурор Борислав Сарафов, министрите Николай Ненчев, Ивайло Московски и Петър Москов, ръководителите на ДАНС, ДАР и други специални служби.Анализът на последните събития констатира, че системата за сигурност в Европа е застрашена. За страната ни няма данни за конкретна, непосредствена заплаха. Но съществуват потенциални рискове за усложняване на обстановката. МВР и другите ангажирани структури следят ситуацията, направиха план и незабавно задействаха група специфични мерки:∙ Повишава се нивото на мерки за сигурност;∙ Засилва се нивото на граничен контрол на външните граници;∙ Засилва се полицейското присъствие на територията на цялата страна;∙ Засилва се контролът на транзитния трафик на автомобили и на лица, преминаващи през територията на Република България;∙ Засилва се обезпечаването на масовите мероприятия и стратегически обекти, и на обекти със съсредоточаване на голям брой хора. Щабът следи внимателно обстановката и средата за сигурност, като е в непрекъсната връзка и тясно сътрудничество с партньорските служби

ГЕРБ осъжда терористичния акт в Париж

http://pik.bg/герб-осъжда-терористичния-акт-в-париж-news435256.html

ГЕРБ осъжда терористичния акт в Париж

Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи.

Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко пострадалите.

Този атентат е нападение срещу цяла Европа, срещу целия цивилизован свят. Ето защо, ние от ПГ на ГЕРБ настояваме за общи европейски мерки срещу тероризма. Необходимо е да се противопоставим категорично срещу всякакви прояви на тероризъм в световен мащаб и с общи усилия да бъдат изкоренени всички опити за дестабилизация на Европа.

Като част от силна и обединена Европа, наш дълг е да бъдем по-силни от всякога, да не се поддаваме на провокации и внушения, да не показваме страх или гняв. Паметта на жертвите на този жесток терористичен акт ще ни напомня, че трябва да отстояваме европейските ценности, както и че сме длъжни да се справим с най-тежкия бич за човечеството в съвременната история на света – тероризма.

Цитат на деня: Цялото общество да е най-внимателно, бдително и подозрително

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/11/14/2649312_citat_na_denia_cialoto_obshtestvo_da_e_nai-vnimatelno/?ref=rss


"Няма човек, който да не е тревожен или премиер, който да каже на народа си, че няма страшно и всичко е спокойно. При тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, със сигурност има огорчени и ядосани и това си е потенциален риск. Цялото общество трябва да бъде най-внимателно, бдително и подозрително. И хората да подават сигнали за всяко нещо, което би ги усъмнило за подобни хора".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на оперативния щаб по сигурност и...

Цитат на деня: Цялото общество да бъде най-внимателно, бдително и подозрително

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2015/11/14/2649312_citat_na_denia_cialoto_obshtestvo_da_bude/?ref=rss


"Няма човек, който да не е тревожен или премиер, който да каже на народа си, че няма страшно и всичко е спокойно. При тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, със сигурност има огорчени и ядосани и това си е потенциален риск. Цялото общество трябва да бъде най-внимателно, бдително и подозрително. И хората да подават сигнали за всяко нещо, което би ги усъмнило за подобни хора".

Това заяви премиерът Бойко Борисов след днешното заседание на оперативния щаб по сигурност и...

Пред погледа на Джика Хаджи: Черно море падна от Виторул в Балчик (снимки)

http://petel.bg/Pred-pogleda-na-Dzhika-Hadzhi--CHerno-more-padna-ot-Vitorul-v-Balchik--snimki-__134005

  Пред погледа на футболната летенда на Румъния и световния футбол Джика Хаджи Черно море изгуби от Виторул с 1:2 в контролен мач в...

"Шпигел": Те ще загубят тази битка!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112807

Роланд Нелес, „Шпигел”      Превод: Капка Тодорова, Берлин
Eвропа трябва да се защити от терора. Но дали с всички средства? Още бомби и повече полиция няма да решат проблема. Става дума за много повече. Ето, че се сбъдна точно този сценарий, от който се страхувахме след „Шарли Ебдо”. Нападение над приятелски мач, срещу хората в концертна зала,
Роланд Нелес, „Шпигел”      Превод: Капка Тодорова, Берлин Eвропа трябва да се защити от терора. Но дали с всички средства? Още бомби и повече полиция няма да решат проблема. Става дума за много повече. Ето, че се сбъдна точно този сценарий, от който се страхувахме след „Шарли Ебдо”. Нападение над приятелски мач, срещу хората в концертна зала,

Операта в Сидни ще свети с цветовете на Франция

http://europe.actualno.com/operata-v-sidni-shte-sveti-s-cvetovete-na-francija-news_507574.html

Подкрепа за окървавената Франция и нейната столица Париж пристигна и от далечна Австралия. Тя ще бъде изразена тази вечер по въздействащ начин. Тази вечер прочутата опера в Сидни ще бъде оцветена в синьо, бяло и червено - цветовете на френския флаг, в знак на солидарност с френския народ. Както е известно, в резултат на терористични атаки, провели се на поне 6 различни места в Париж, загинаха 128 души и над 200 бяха ранени.

Има загинал български гражданин при атентатите в Париж

http://society.actualno.com/ima-zaginal-bylgarski-grajdanin-pri-atentatite-v-parij-news_507576.html

Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха пред "Стандарт" от опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години, умрял е при атентат в едно от кафенетата. Себастиян е работил до преди две години в Европейската комисия. Майката на жертвата е българка, а покойният вече Проази има двойно гражданство. Себастиан е кум на българската юристка Ани Величкова - Дафова, която от години работи в Париж. Тя е дъщеря на известния столичен адвокат Петър Величков и сестра на бивш

ГЕРБ осъжда терористичния акт в Париж

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112803

Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко
Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко

Борисов за мерките след атентатите в Париж

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-parizh-okyrvaven/borisov-za-merkite-sled-atentatite-v-parizh-6045450

Повишава се нивото на сигурност на всички обекти, засилва се нивото на контрол по границите ни, ще има и осезаемо полицейското присъствие на територията на цяла България, обяви вътрешният министър

ГЕРБ осъжда терористичния акт в Париж

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112792

Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко
Парламентарната група на ГЕРБ изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите, загинали в терористичните атаки в Париж. След 11-ти септември, това е вторият акт на жестокост, който разтърси цивилизования свят из основи. Ние сме съпричастни с Париж, със страданието на близките и роднините на загиналите и се молим за живота на тежко

Франсоа Оланд: Франция е пред война

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112793

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че атаките в Париж са
Френският президент Франсоа Оланд заяви, че атаките в Париж са "военен акт", организиран от "Ислямска държава" от чужбина и с помощ от вътрешността на страната, съобщи агенция Ройтерс. "Когато е изправена пред война, държавата трябва да предприеме необходимите действия", каза Оланд след спешно заседание на френското правителство в събота.

Ръководството на БСП няма да подава оставка заради изборната загуба

http://www.cross.bg/mikov-liderut-ostavki-1488090.html

/КРОСС/Изпълнителното бюро на БСП няма да подава оставка. Това е заявил лидерът Михаил Миков в словото си пред червения пленум. Социалистите обсъждат причините за тежката си загуба на местните избори, след която останаха без нито един областен кмет. Членовете на ИБ заявиха устно пред мен готовността си да подадат оставки, но не ги приемам, защото има и друг начин да се носи отговорност в този момент, обяснил Миков пред пленума и напомнил, че предстои изборен конгрес идната пролет. От отчета му стана ясно, че виновни за загубата са всички други, но не и ръководстото, коментира член на НС. Ако лидерът не внесе в НС оставки за гласуване, пленумът няма как сам да пристъпи към подобна процедура. Пленумът продължава.  

Въпреки липсата на данни за непосредствена заплаха, България също затяга мерките за сигурност

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649310_vupreki_lipsata_na_danni_za_neposredstvena_zaplaha/?ref=rss


Терористичните актове в Париж застрашават системата за сигурност в Европа, но към момента за страната ни няма конкретни данни за непоследствена терористична заплаха. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседание на оперативния щаб по сигурност и миграция. След дискусията в МВР, в която участваха премиерът Бойко Борисов, шефовете на НРС и ДАНС, министри, главният прокурор Сотир Цацаров и други, беше оповестена обща декларация на щаба.

Заради случилото се в Париж България затяга мерките за сигурност. Сред планираните специфични мерки е повишаване нивото на охрана и за сигурност на всички стратегически обекти, засилено полицейско присъствие на територията на страната, контрол на границата и на транзитния трафик на автомобили и лица. Ще има по-сериозно обезпечаване на масовите мероприятия.

На въпрос дали ще бъдат затворени границите, Бъчварова каза, че това не се предвижда, като остава сто-процентовият контрол на външната граница.

"Обръщаме се към гражданите, планиращи пътуване във Франция, за преосмисляне на необходимостта от пътуването и преценка дали е абсолютно необходимо", допълни вътрешният министър.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че случващото се в Париж е "новият 11 септември" за Европа. "Много бързо трябва да преосмислим политиките и взаимодействието не само между службите, но и по интеграция и работа с рисковите групи. Тези гета на "толерантност"...защото ще видите какъв ще е профилът на терористите", коментира министър-председателят.

По думите му терористичните актове в Париж са малко по-различни от другите. "Всеки киносалон, всяка сладкарница, ресторант е пряко уязвима", заяви Борисов.

Няма човек, който да не е тревожен или премиер, който да каже на народа си, че няма страшно и всичко е спокойно, отбеляза Бойко Борисов. "При тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, със сигурност има огорчени и ядосани и това си е потенциален риск", заяви той. И призова "цялото общество да бъде най-внимателно, бдително и подозрително". И хората да подават сигнали за всяко нещо, което би ги усъмнило за "подобни хора".

"Надявам се за една нова политика в Европа. Надявам се следващата седмица в парламента да проведем дискусия на тази тема", допълни премиерът.

Евакуираха северния терминал на летище "Гетуик"

http://offnews.bg/news/n_1/n_591415.html

Северният терминал на летище "Гетуик" е евакуиран тази сутрин, след като бе намерен подозрителен обект. Стотици хора бяха фотографирани, стоящи извън летището в дъжда, след като бе им казано да напуснат терминала около 10 ч. местно време, съобщи Independent . Очевидци разказват, че въоръжени полицаи са арестували един човек по подозрение, че има пистолет в чантата си. Говорител на полицията в Съсекс заяви за Independent: "Терминалът се евакуира в момента. Това е за защитата на населението". Той отбеляза, че евакуацията е предпазна мярка, предизвикана от откриването на "подозрителен обект". Събитието се случва на фона на мерките за повишена сигурност във Великобритания след вълната от терористични нападения в Париж снощи.

Става дума за нас и за начина, по който живеем

http://www.investor.bg/analizi/91/a/stava-duma-za-nas-i-za-nachina-po-koito-jiveem-206040/

Тероризмът може да засили солидарността и чувството, че заедно европейците сме по-силни

Евакуираха лондонското летище "Гетуик" заради пътник с оръжие

http://frognews.bg/news_101929/Evakuiraha-londonskoto-letishte-Getuik-zaradi-patnik-s-orajie/

Северният терминал на лондонското летище „Гетуик“ е евакуиран от съображения за сигурност. Стотици пътници са изведени от органите на реда извън терминала, съобщава "Independent".

Плевнелиев няма да пътува за форума на ЮНЕСКО в Париж, срещата е под въпрос

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/14/2649315_plevneliev_niama_da_putuva_za_foruma_na_junesko_v/?ref=rss


Президентът Росен Плевнелиев отменя работното си посещение във Френската република, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"По повод трагедията във френската столица Париж след поредицата терористични актове, довели до много невинни жертви, държавният глава Росен Плевнелиев отменя обявеното за 16 ноември работно посещение във Френската република за тържественото отбелязване на 70-годишнината от подписването на учредителния акт на ЮНЕСКО", се казва в прессъобщението на...

IAB MIXX Awards - кои са наградените

http://www.vesti.bg/tehnologii/iab-mixx-awards-koi-sa-nagradenite-6045448

Събитието събра дигиталната индустрия, за да отличи най-вдъхновяващите маркетингови кампании

Вижте ужасяващи кадри от стрелбата в театър "Батаклан", Париж (Видео 18+)

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112786

Предупреждаваме, че кадрите са неподходящи за лица под 18 години, както и за такива със слаби нерви.  Даниел, Псени, журналист от  "Le monde", е заснел видео от страшната петъчна вечер, когато терористи нахлуват в една от залите на театър Батаклан в Париж. На видеото се вижда как уплашени хора излизат на улицата след изстрелите,
Предупреждаваме, че кадрите са неподходящи за лица под 18 години, както и за такива със слаби нерви. Даниел, Псени, журналист от  "Le monde", е заснел видео от страшната петъчна вечер, когато терористи нахлуват в една от залите на театър Батаклан в Париж. На видеото се вижда как уплашени хора излизат на улицата след изстрелите,

Борисов зове цялото общество да бъде най-внимателно, бдително и подозрително!

http://pik.bg/борисов-зове-цялото-общество-да-бъде-най-внимателно-бдително-и-подозрително-news435233.html

Борисов зове цялото общество да бъде най-внимателно, бдително и подозрително!

Атентатите в Париж са новият 11 септември, но за Европа. Ще наситим градовете и с полиция. Това обяви премиерът Бойко Борисов след спешното заседание в МВР по повод редицата атентати в Париж снощи.Както е известно, при атаките във френската столица жертвите са над 120, ранените са над 200, от които 80 са в много тежко състояние. 

„Ще искам дискусия с политическите партии в партии в парламента. Искам и да съм още по-конкретен и призовавам хората да се въздържат от пътувания във Франция, докато не се разбере дали всички терористи са задържан или убити. Случилото се ни кара да бъдем, обществото също, по-осторожни и бдителни. Нека при всички подозрителни неща, които видят хората, да подават сигнали. Ще се опитаме да наситим градовете и селата с полиция. Ще направим всичко по силите си, но знаете, че бюджетът е ограничен. Разчитаме и на хората да подават сигнали за всеки подозрителен обект или човек”, каза премиерът. 

„Трябва да преосмислим политиките си. Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите. Всеки киносалон и всяка сладкарница е пряко уязвима. Надявам се за една нова политика в Европа. Надявам се следващата седмица в парламента да проведем дискусия на тази тема. При тези десетки хиляди, които минават през нашата граница, със сигурност има огорчени и ядосани и това си е потенциален риск”, заяви Борисов.Той посочи, че е по-добре българите да се въздържат от пътувания във Франция. 

„Тук цялото общество да бъде най-внимателно, бдително и подозрително. Разчитаме хората да подават сигнали за всяко нещо, което би ги усъмнило да подобни хора”, призова Бойко Борисов.

Борисов добави, че ще се засили охраната на всички стратегически обекти в страната, както при осъществяването на масови мероприятия.

Радио Варна получи наградата "Пазител на традициите"

http://www.moreto.net/novini.php?n=306497

Радио Варна спечели и наградата на журито, и наградата на публиката "Пазител на традициите" в категория "организация". Директорът на медията Елица Виденова получи наградата на тържествена церемония. Статуетките - символ на кампанията, са изработени от дърворезбаря Михаил Маранов.

НДК ще свети в цветовете на Франция

http://pik.bg/ндк-ще-свети-в-цветовете-на-франция-news435232.html

НДК ще свети в цветовете на Франция

В знак на подкрепа към семействата на загиналите и към целия френски народ, тази вечер Националният дворец на културата ще бъде осветен в цветовете на Франция.

Всички събития в НДК ще носят посланието „Ние всички сме Париж”. Всеки, който иска да изрази своята подкрепа и позиция, може да остави цвете в зала 3 на НДК - пред инсталацията “Единство в многообразието” на Оник Карамфилян, съобщиха от НДК.

Целият екип на Двореца  изразява своята болка и съпричастност към трагедията, сполетяла Франция.

Дипломатът Любомир Кючуков: Ако се постигне дипломатически пробив във Виена, тава ще е твърде късно и твърде малко

http://pik.bg/дипломатът-любомир-кючуков-ако-се-постигне-дипломатически-пробив-във-виена-тава-ще-е-твърд-news435230.html

Дипломатът Любомир Кючуков: Ако се постигне дипломатически пробив във Виена, тава ще е твърде късно и твърде малко

Във Виена днес се срещат дипломати, за да обсъждат бъдещето на Сирия и решаването на конфликта там. Парижките атентати ще се отразят на международните преговори във Виена, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Френският външен министър Лоран Фабиюс, каза, че атаките демонстрират повече от всякога необходимостта от засилване на координацията между съюзниците в битката с „Ислямска държава“.

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, цитиран от агенция ТАСС, че политическия процес в Сирия може да бъде деблокиран още до края на деня, с решение за примирие между правителството и бунтовниците, и хуманитарни помощи.

Международната общност не може да остане безразлична и може да се очаква едно по-активно и по-конструктивно отношение към този конфликт, каза в предаването „Събота 150“ Любомир Кючуков – дипломат и експерт по международни отношения. Дори и да се постигне дипломатически пробив на конференцията във Виена, тава ще бъде твърде късно и най-вероятно твърде малко, защото до голяма степен процесите текат на друго ниво, поясни той.

Временна организация на движението заради „Евровизия 2015"

http://www.cross.bg/parkiraneto-stolichna-stranata-1488089.html

/КРОСС/Въвежда се временна организация на движение за провеждане на конкурса за детска песен „Евровизия 2015". Това съобщиха от пресцентъра на Столична Община. От 08.00 часа на 14 ноември до 01.00 часа на 16 ноември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга при вход А3 на НДК, в близост до бариерата, с изключение на колите на снимачния екип. От 15.00 до 22.00 часа на 15 ноември се осигурява паркирането на 3 автобуса, превозващи участниците в конкурса на бул. „Витоша" между бул. „Пенчо Славейков" и ул. „Гургулят", от страната на НДК, в близост до пилоните. От 17.00 до 24.00 часа на 20 и 21 ноември се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства на крайната дясна лента на пътното платно на бул. „Асен Йорданов" между Площад на авиацията и бул. „Шипченски проход" от страната на зала „Арена Армеец", без да се засягат спирките на масов градски транспорт. Столична дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.  

Вижте ужасяващи кадри от стрелбата в театър "Батаклан", Париж (Видео 18+)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112766

Предупреждаваме, че кадрите са неподходящи за лица под 18 години, както и за такива със слаби нерви.  Даниел, Псени, журналист от  
Предупреждаваме, че кадрите са неподходящи за лица под 18 години, както и за такива със слаби нерви. Даниел, Псени, журналист от  "Le monde", е заснел видео от страшната петъчна вечер, когато терористи нахлуват в една от залите на театър Батаклан в Париж. На видеото се вижда как уплашени хора излизат на улицата след изстрелите,

Бойко Борисов: Това е новият 11 септември за Европа

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112778

Това е новият 11 септември за Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след заседание на щаба по сигурност и миграция, предаде „Фокус”.
„Трябва да преосмислим политиките си. Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите.
Това е новият 11 септември за Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след заседание на щаба по сигурност и миграция, предаде „Фокус”. „Трябва да преосмислим политиките си. Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите.

Бойко Борисов: Това е новият 11 септември за Европа

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112770

Това е новият 11 септември за Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след заседание на щаба по сигурност и миграция, предаде „Фокус”.
„Трябва да преосмислим политиките си. Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите.
Това е новият 11 септември за Европа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след заседание на щаба по сигурност и миграция, предаде „Фокус”. „Трябва да преосмислим политиките си. Тези гета на „толерантност” ще видите какъв ще е профилът на терористите. Тези терористични актове бяха малко по-различни от другите.

Дремджиев: Charlie Hebdo се оказа една „репетиция“

http://www.investor.bg/analizi/91/a/dremdjiev-charlie-hebdo-se-okaza-edna-repeticiia-206043/

Атаката може да бъде стимул за решаването на нерешимите цивилизационни проблеми в Близкия изток, коментира политическият анализатор и тв водещ

Топлото време изкара рибарите на морския пясък (снимки)

http://petel.bg/Toploto-vreme-izkara-ribarite-na-morskiya-pyasak--snimki--__134007

Прекрасният ден и слънчевото време позволи на рибарите масово да излязат на морския пясък, което се случва рядко. По-често те ходят...

Парижани отвориха къщите си, таксита возят безплатно

http://petel.bg/Parizhani-otvoriha-kashhite-si--taksita-vozyat-bezplatno__134010

Парижани показаха какво означава истинска солидарност в нощта на атентатите. В туитър веднага излезе хаштагът #PorteOuverte – "Отворена врата",...

Има убит българин в Париж! Себастиян Проази е загинал при атентат в едно от кафенетата

http://petel.bg/Ima-ubit-balgarin-v-Parizh--Sebastiyan-Proazi-e-zaginal-pri-atentat-v-edno-ot-kafenetata__134011

Български гражданин е загинал в Париж, съобщиха опечаленото семейство. Става въпрос за Себастиян Проази. Той е на 37 години и е загинал при...

Сириец и французин са сред терористите, извършили атентатите в Париж

http://petel.bg/Siriets-i-frantsuzin-sa-sred-teroristite--izvarshili-atentatite-v-Parizh__134012

Френски следователи са установили самоличността на двама от терористите, които извършиха серия атаки в Париж. Радиостанция Europe1...

Символите на солидарност с Франция в социалните мрежи

http://offnews.bg/news/n_1/n_591385.html

Хиляди потребители в социалните мрежи показват своята съпричастност с трагедията на френския народ с множество графики във „Фейсбук“, "Туитър" и "Инстаграм". Символът на мира с вплетена Айфеловата кула, емблемата на Париж, е една от най-разпространените картинки в социалните медии - заедно с  хаштага #PrayforParis и #jesuisparisе Facebook активира и бутона Safety Check (В безопасност съм). Чрез него всеки, който е във френската столица, може да отбележи, че е добре и така приятелите му да бъдат информирани лесно и бързо. Опцията обикновено се използва при бедствия. Създателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг лично съобщи, че опцията може да се използва и също изрази съпричастност към всички в Париж. Айфеловата кула, символът на Париж, потъмня. Бяха изгасени светлините ѝ рано тази сутрин. Емблематични сгради бяха осветени със цветовете на френския флаг.  

Румяна Бъчварова: Няма заплаха за терористичен акт в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5112769

Няма заплаха за терористичен акт в България, каза вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на оперативния щаб по сигурност с участие на шефа на службите, включително и Димитър Георгиев от ДАНС.   Взимат се превантивни мерки за охрана на границата. Тя призова българите, които ще пътуват до Франция, да преосмислят решението си.
Няма заплаха за терористичен акт в България, каза вицепремиерът Румяна Бъчварова след заседание на оперативния щаб по сигурност с участие на шефа на службите, включително и Димитър Георгиев от ДАНС. Взимат се превантивни мерки за охрана на границата. Тя призова българите, които ще пътуват до Франция, да преосмислят решението си.

Бъчварова: Към този момент няма данни за терористична атака към страната ни

http://pik.bg/бъчварова-към-този-момент-няма-данни-за-терористична-атака-към-страната-ни-news435226.html

Бъчварова: Към този момент няма данни за терористична атака към страната ни

Към този момент няма данни за терористична атака към страната ни. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след заседание на щаба по сигурност и миграция. ”Планирахме няколко специфични мерки, които да послужат за защитата на българските граждани. Засилва се и нивотото на граничен контрол на външните граници, засилва се контролът на транзитния трафик и се отделя внимание на обезпечаването на масовите мероприятия", заяви министърът на вътрешните работи. 
"Обръщаме се към всички, които ще пътуват към Франция да го преосмислят. Щабът следи внимателно обстановката и е в непрекъсната връзка с партньорите”, каза още Бъчварова.

Георги Гергов преди пленума: Очаквам оставки и ще ги поискам

http://www.cross.bg/izbori-gergov-partiyata-1488088.html

/КРОСС/Очаквам оставки и ще ги поискам. Това коментира пред журналисти председателят на БСП-Пловдив Георги Гергов на влизане в централата на партията в София. Националният съвет на БСП се събра днес на първото си заседание след местните избори, за да обсъди резултатите на вота, които бяха определени от партийното ръководство като тежка загуба. Оставките са морален акт, свързан със стартиране на пълен цикъл отчет и избори в партията, коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов на влизане в сградата. Пленумът е закрит за представителите на медиите.    

Разпознаха двама от атентаторите - френски и сирийски граждани

http://europe.actualno.com/razpoznaha-dvama-ot-atentatorite---frenski-i-sirijski-grajdani--news_507566.html

Установена е самоличността на двама от осемте терористи, извършили кървавите атентати в Париж. Това съобщи радиостанция „Европа -1“. Единият от тях е френски граждани, а другият е имал сирийско гражданство. По-рано бе съобщено, че на мястото на единия от взривовете край стадиона „Стад дьо Франс“ е открит сирийски паспорт, за който се предполага, че принадлежи на един от терористите самоубийци. Те са се взривили с помощта на шахидски пояси, за да затруднят тяхното разпозн

Меркел обеща на Оланд помощ в борбата с тероризма

http://europe.actualno.com/merkel-obeshta-na-oland-pomosht-v-borbata-s-terorizma-news_507562.html

Германският канцлер Ангела Меркел е обещала помощ в борбата с тероризма по време на телефонен разговор с френския президент Франсоа Оланд. Това съобщи говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. „Канцлерът осъди терористичните атаки и подчерта, че Германия в тази минута е на страната на Франция и е готова да й окаже всякаква подкрепа в борбата с тероризма“, отбеляза той. Меркел е подчертала, че „Германия скърби заедно с близките на жертвите и се надява ранените да о

Първанов: Неотложна е необходимостта от единни действия на международната общност срещу тероризма

http://society.actualno.com/pyrvanov-neotlojna-e-neobhodimostta-ot-edinni-dejstvija-na-mejdunarodnata-obshtnost-sreshtu-terorizma-news_507560.html

Председателят на ПП АБВ и Президент на Република България (2002-2012), Георги Първанов, изпрати съболезнователна телеграма на Президента на Франция Франсоа Оланд, в която се казва следното: "От името на Политическа партия АБВ и лично от мое име изказвам най-искрени съболезнования за трагичната кончина на десетки френски граждани, станали жертва на един от най-бруталните актове на тероризъм в съвременната история. В този тежък момент се присъединяваме към скръбта на близките и роднините на заги

„Ислямска държава“ пусна видео с призив за атаки във Франция

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5112762

Днес „Ислямска държава“ е пуснала в интернет видео, в което призовава мюсюлманите, които не могат да пътуват до Сирия, да обявят свещена война на Франция, като извършват атаки на нейна територия, предаде Reuters.  Не става ясно кога е заснето видеото.  „Трябва да се борите срещу неверниците където и да се намират – какво чакате?
Днес „Ислямска държава“ е пуснала в интернет видео, в което призовава мюсюлманите, които не могат да пътуват до Сирия, да обявят свещена война на Франция, като извършват атаки на нейна територия, предаде Reuters. Не става ясно кога е заснето видеото. „Трябва да се борите срещу неверниците където и да се намират – какво чакате?

Европейски столици засилиха мерките за сигурност след кървавите нападения

http://www.mediapool.bg/evropeiski-stolitsi-zasiliha-merkite-za-sigurnost-sled-karvavite-napadeniya-news241809.html

Много европейски столици засилиха мерките за сигурност след кървавите атентати в Париж в петък вечерта и бяха свикани заседания на звената им за сигурност. Белгия въведе граничен контрол за пристигащите по земя и въздух от Франция. "Белгия е рамо до рамо с Франция", каза в изявление премиерът Шарл Мишел, който свика Национален съвет по сигурността. По информация на създадения Кризисен щаб на правителството полицейски засилен контрол има по всички основни гари и летища по границата с Франция. Координационният орган по анализ на заплахите към кризисния център на вътрешното министерство на Белгия е взел решение все още да не повишава на територията на кралството нивото на терористична заплаха. ”Изхождайки от информацията, с която разполагаме, драматичната ситуация в Париж няма пряко въздействие за Белгия“, пише в разпространено в събота съобщение на белгийското вътрешно министерство. Германският канцлер Ангела Меркел свика извънредно заседание на кабинета по повод серията терористични нападения в Париж. Тя обеща, че ще направи всичко , за да помогне на Франция в борбата ѝ срещу тероризма, съобщи Франс прес. Полицията в Берлин е предприела засилени мерки за сигурност около сградите на френски институции в германската столица, съобщи Франс прес. Пред посолството на Франция са поставени бариери. Италианският премиер Матео Ренци обяви, че мерките за сигурност в цяла Италия са засилени. По-конкретно, ще бъдат увеличени проверките и контролът на обществените места. Ренци добави, че днес ще свика и среща на националния комитет за реда и обществената сигурност. Британският премиер Дейвид Камерън също обяви, че ще свика кризисна среща в Лондон във връзка с кървавите атентати в Париж. Премиерът обяви, че ще свиква среща на правителствената комисия за извънредни ситуации ”Кобра“.  

"Ислямска държава" пое отговорност за атаките в Париж (допълнена)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/14/2649307_isliamska_durjava_poe_otgovornost_za_atakite_v_parij/?ref=rss


Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атаките в Париж. В официално изявление джихадистите съобщават:

8 наши братя, опасани с колани с експлозиви и въоръжени с пушки атакуваха няколко предварително избрани места ввъв френската столица: "Стад дьо Франс", където се играеше мач между Германия и Франция и присъстваше "този глупак" Франсоа Оланд"; "Батаклан", където стотици идолопоклонници се бяха събрали на празник на перверзията; както и други мишени я 10, 11 и...

Всеки пети българин е на минимална заплата

http://www.moreto.net/novini.php?n=306498

Близо една пета от българите работят за минимална заплата, която е 380 лв. към момента. Това каза в парламента социалният министър Ивайло Калфин. По данни на НСИ към края на септември 2,27 млн. души работят с трудов или служебен договор.

Арестуваха четирима роднини на Устинов

http://pik.bg/арестуваха-четирима-роднини-на-устинов-news435227.html

Арестуваха четирима роднини на Устинов

Полицията е задържала за 24 часа четирима души, участвали във вчерашния инцидент в тетевенското село Глогово.

При инцидента един от ключовите свидетели по делото "Октопод" Пламен Устинов влезе в саморазправа с брадви със своя съселянин Румен Алдинов.

Двамата все още са в плевенската болница без опасност за живота, като се очаква Алдинов да бъде изписан още днес, а Устинов да продължи да се лекува там.

По първоначални данни, бившият служител на НСО и основен свидетел по делото "Октопод" Пламен Устинов се скарал с 52-годишния Младен Алдинов. Семействата на двамата имали стара вражда.

При свадата пред дома на Алдинов, Устинов счупил стъкло на автомобила на опонента си. Говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров заяви, че бившият служител на НСО е отишъл с намерение да се саморазправя.

В конфликта се намесили синовете на двамата - 22-годишният Стамен Устинов и 24-годишният Румен Алдинов.

Задържаните са синът на Пламен Устинов, бащата на Румен Алдинов и още двама жители на съседното село Градежница.

Днес ще стане ясно дали ще бъде удължена мярката им за задържане или ще бъдат освободени.

Пак вчера друг ключов свидетел по делото "Октопод" Георги Цветанов загина при автомобилна катастрофа край Чирпан.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване